A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Majd kidühöngöm magam ,most csak gyors reakciók. :roll:

marietta1982! :)

Szerintem mindenképpen fontold meg vica10 üzenetét és indulj el abba az irányba.

nyuszi81! :)

Lehet, hogy csak azért volt ilyen drasztikus a doki néni, mert azt szerette volna, hogy beinduljon a tejed és tudj OTTHON szoptatni. :roll: (Nálunk ezt elég komolyan vették a Kinikán - legalábbis amikor bent voltam-, pedig az nem egy nyaralós műintézmény. Elvileg addig nem lehet hazamenni, ameddig nem tudod.)

ronmay (és még sokan mások! :)

TELJESEN MINDEGY, hogy mennyit eszik a baba!!!!! Ha rózsaszín a bőre, élénk a tekintete, látszik rajta, hogy folyamatosan felődik és van napi 4-5 pelus csere, akkor annyit eszik, amennyit. :!:
Látjátok, hogy most is milyen vékony Manó, mindig is az volt. Az apja családjára ütött. De hiába bizonygattam, hogy egészséges, a doki néni csak a táblázattal és a rubrikával volt elfoglalva. :x :x :x
Most meg van elégedve Hugival. Ő alighanem a mi fajtának lesz, amolyan bögyös-faros (hízékony :? :? :? ). Majd kiderül. :wink:
(Amúgy Manóval szerintem több tejem volt. Igaz, most egyáltalán nem figyelek oda a kajálásomra, nem iszom tejserkentőt illetve kevesebbet is alszom...)

Szintén több mindenki, akinek problémát okoz, hogy a kicsi nem fogadja el cumisüvegből a tápit. Jelentem: akármilyen meglepő, már egészen kicsi koruktól kezdve képesek pohárból ( :shock: :shock: :shock: ) inni. :) Jó, nem olyan ügyesen, mint a felnőttek, de hamar belejönnek. :wink: (Vannak olyan vélemények is, hogy rögtön ezzel kéne kezdeni, a cumisüveget pedig jó messzire elhajítani :o )
Szóval, aki gondolja, próbálja ki! :wink:

lorca! :)

Boldog Tenapot neked! :P

Te az ujjaddal kenegeted a köldökcsonkot? :shock: Én fültisztítóval csináltam. :roll:

Kép
Kép
200907?

Boo merre vagy, nem ér beelőzni! :D :D :D

Rajtam olyan izgatottság vett ma erőt, mint még soha. Csak ténfergek a lakásban, sehol nem találom a helyem :oops: :oops: Pedig semmi jele, hogy Hédi ki akarna bújni :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Sziasztok!

Jelentem javulok, már csak hetente járok a sebészetre, és már a doki is bizakodó, bár még mindig nem tuti, hogy nem kell megnyitni a tályogot. mindenesetre szerintem felpuhult, már nem annyira piros a mellem és alig érzékeny egy picit. Reménykedem... :wink:

Éééés hazaköltöztünk végre, minden oké itthon, úgyhogy a lelkünk is rendben.

Noé szépen gyarapszik, egy hónaposan 4100g, úgyhogy 1 kilót hízott egy hónap alatt. Kicsit hasfájós, de nem vészes. :wink:

Marietta!

Örülök, hogy írtak neked megoldást, nagyon drukkolok, hogy rendbe jöjjön babócád! :wink: Nekem is nehéz volt ez az elmúlt egy hónap, de "csak" nekem voltak bajaim, fájdalmaim, nehézségeim. Abba tuti beleőrűltem volna, ha Noénak van valami baja, úgyhogy teljesen átérzem a problémátok. Én már akkor is a sírás határán voltam, amikor anyunál kellett hagynom, mert mentem a sebészetre. Szóval kitartás, és minden rendben lesz.

Remélem most már tényleg sűrűbben tudok jönni, és nem maradok le ennyire! :wink:

Kép
Kép
tabati

Ja, és a második adag gyógyszer csütörtökön jár le, úgyhogy vasárnap már szoptathatok. Drukkooljatok, hogy elfogadja a cicim!
Valaki írta, hogy egy ismerős megszenvedett vele, de én sem adom ám fel, főleg azért sem, mert ha nem fogadja el, akkor fejnem kell,amit már nagyon rühellek. Érdekesség, hogy a bal mellemből is jön még a tej, nem apadt el, pedig jegelem naponta 4x 5x... :shock: Örülök neki, csak érdekes...Talán a csomó oldódhat fel, abból jön ennyi tej? :shock:

Kép
Kép
tabati

Míg Virág alszik, gyors kicsinyítettem pár képet.

Kép

Na, már sír is!!!! :?

Kép
Kép]
hendegabi

na, gyorsan még a csúfolkodós után egy kép a tesókról!
(Vica már az ölemben)

Kép

Kép
Kép]
hendegabi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:13-kor.

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:34-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:13-kor.

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:35-kor.
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:35-kor.
Vendég

Mondtam már, hogy ha valami szarul indul, akkor úgy is folytatódik? :evil: :evil: :evil: :evil:
Apa most telefonált, hogy este nem tud hazajönni, mert ultranagy gázok vannak bent. :( :( :( :( Marha nagy mákom van, hogy anyámék itthon vannak és a nyakukba tudom varrni Manót, mert nem tudom, hogy mit csinálnék itthon este két ekkora gyerekkel...
(Manó egyébként ma sem enni, sem inni nem akar SEMMIT sem, úgyhogy ők meg azon küzdenek...)
VALAKI MÉG VALAMIT???????????????? :( :( :( :( :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

boo! Nem akarsz átjönni? Romokban áll a lakás. Pakolás közben megszülesztenélek illetve megmutatnám a helyes szoptatási technikát, tisztába tevést és hasonlókat. :twisted: :x :x :x

Kép
Kép
200907?

Czigka, Boo: Köszi az elsőbbséget, de nálunk se keményedés, se görcs, se nyákdugó se semmi :twisted:

Nekem is holnap kell mennem és valószínűleg bent is maradok, mivel 60 km-re lakom a kórháztól a napi bejárást nem igazán szeretném. Egyébként nálunk is az az eljárás, mint nálatok Boo, 2 naponta amnio, napi nst, ha minden ok jövő csütörtökön kilakoltatás :?

nekem is csak nst-t csináltak, ezen csak a baba szívhangját jelöli a gép és nyomom a gombot ha mozog. Az a jó, ha amikor mozog a pulzusa kiugrik. Ha nem akkor már állítólag öregszik a lepény és kevés a tartalék. Én is hetente 1x jártam eddig, holnaptól napi üzemmódba kapcsolunk.

Én is azt mondtam, hogy igazi kis oroszlán lesz ez a kiscsaj, no meg tiszta apja.... Mindent megcsinál precízen, pontosan, de csak az utolsó pillanatban vagy egy picit utána :?
Befordulni is csak a 36+1 napon fordult be, miután közölték velem, hogy ha eddig nem akkor már nem is fog és megkaptam az időpontot az altatóorvoshoz. A 15percel későbbi uh-n már nem volt faros :D :D

Ez alapján csak jövő szerdán éjszaka, az indítás előtti utolsó pillanatban fog nekiindulni :twisted: :D :twisted: :D

Ha holnaptól nem jelentkezek akkor friss infókat majd itt kaphattok rólunk: http:// icikepicike.freeblog.hu

Kíváncsi vagyok ki lesz a " legkisebb ugrifüles" :D :D :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Sziasztok!!

Köszi a tanácsokat lányok, arik vagytok :wink: !!
Vica, dehogy haragszom, sőőőőőőőőőőt örülök, hogy írtál és megosztottad velem ezeket a dolgokat. Írtam privit, mert még egy két dolog érdekelne, persze ha nem gond.
Dodi: Anyukádnak is külön köszönöm, nagyon aranyos, hogy mindig így rendelkezésünkre áll, és próbál segíteni :wink: .
Igazából tegnap felhívtam a Katy által javasolt dokinőt, nem akartam már várni ezzel a dologgal, elvileg szombaton mehetünk hozzá, de még holnap fel kell hívnom időpont egyeztetés miatt, de ha esetleg mégsem tudna fogadni, akkor megkeressük a DodiAnyu által javasolt doktornőt. Ha az I-re nem is teszünk pontot, de remélem valamicskét előrébb jutunk a dologgal.
Ja és széklettenyészet már megvolt, 2-szer is, baktérium, fertőzés, kizárva, a lelet mind a két esetben negatív lett.

Lorca: Boldog Névnapot Neked :D !!!!!!!Nem teljesen laktóz mentes, minimális, de van benne.
Czigka, Tike , Boo: KITARTÁS, remélhetőleg már nincs sok hátra :roll: :roll: :wink: :wink: !!!!!!!!!!!!!!!
Lilisgabi: Tündéri a két csajszi :D !!
Hendegabi: Nálatok is nagyon cukik a gyerkőcök :D !!
Bond: Manó egy huncut kis ördög :lol: :lol: :lol: , zabálni való :lol: !!!! Talpraesett az tuti!! Had dugdossa azokat a kanalakat, pár év múlva majd visszasírod, hogy milyen jó lenne ha kanalakat pakolgatna a lábad alá :roll: :roll: :lol: :lol: !!
marietta1982

Köszi a névnapos jókívánságokat. :)

007,
"nem tudom, hogy mit csinálnék itthon este két ekkora gyerekkel... "
Tépnéd a hajad. 8) Ezt szoktuk olyankor csinálni, amikor az átlagéletkor a lakásban a mélységekbe zuhan.

A köldökcsonkot steril vattával szoktam piszkálni, de mivel teljesen bent van, a nyakam is alkoholos, mire megcsinálom. A fülpiszka eszembe se jutott, pedig régebben használtam. :roll:

Czigka,
Igen, volt már szó CTG-ről, ott is írtam, hogy ugyan az. Van olyan, amit nyomkodni is kell, amikor mozog. A fájásos tappancsot meg vagy rád teszik, vagy nem.

Lilisgabi,
Szerintem a bicaj az ok, ha van valami gond, azt úgyis érzed, leesni meg csak nem fogsz róla. 8)

Kép KépKép
lorca

Boo, Czigka és Tike

Kitartás!!!

Lorca

Boldog Névnapot

Kép
Kép
orsi777

tike! :)

"Én is azt mondtam, hogy igazi kis oroszlán lesz ez a kiscsaj, no meg tiszta apja.... Mindent megcsinál precízen, pontosan, de csak az utolsó pillanatban vagy egy picit utána
Befordulni is csak a 36+1 napon fordult be, miután közölték velem, hogy ha eddig nem akkor már nem is fog és megkaptam az időpontot az altatóorvoshoz. A 15percel későbbi uh-n már nem volt faros

Ez alapján csak jövő szerdán éjszaka, az indítás előtti utolsó pillanatban fog nekiindulni"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ezek szerin indulhat a drukk? :wink:

marietta1982! :)

"Had dugdossa azokat a kanalakat, pár év múlva majd visszasírod, hogy milyen jó lenne ha kanalakat pakolgatna a lábad alá"
Asszem ezzel anyám is így volt (van?)... :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Közben rájöttem, hogy oldottam volna meg. A végeredmény: Manó alighanem káromkodásokkal gyarapította volna a szókészletét ( :oops: :oops: :oops: ) és egyfolytában arra gondoltam volna, hogy igenis mindent meg kell tennem annak érdekében, hogy legalább itthon ne kelljen problémás dolgokkal foglalkozni Apának. :oops: :oops: :oops:
(Ami viszont szomorú, hogy eltöprengtem kinek is szólhatnék anyámékon kívűl. Őszintén szólva csak egyig jutottam. :oops: :oops: :oops: És ő is csak félig :( :( :( jöhet számításba. Azért ez gáz, hogy lassan 35 évesen még ennyire a szüleimre támaszkodom. :oops: :oops: :oops: :oops: :( :( :( :( :( )

Mai napi kajám: a délelőtti -még nem publikált eseményeken- annyira felhúztam magam, hogy mérgemben vettem egy doboz fekete erdő jégkrémet. Na, ezt ettem meg. Félig. Ez biztos jót tesz a tej termelésemnek... :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Csatlakozom Riska-csapathoz :lol:
Már nem is melltartóbetétet használok, hanem textilpelenkát.
Gyerek egyikből eszik, a másikból csorog...

Lilisgabi
Lilinek szép babája van... igazi sírós baba :lol: :lol: :lol: :wink:

Nyuszi
És mi apánál már csak a 2. helyre szorulunk :lol: :wink:

Én sose tudom, mennyit eszik Iringó... eléggé hanyag anya vagyok... :oops:

Lorca
Boldog névnapot!
Én erősen gondolkozom a rotán.

200907
Nagyon szépen isznak a törpök pohárból! Főleg, ha a pohár széle kissé kifelé hajlik... azok a hagyományos kávés poharak nagyon jók :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kitartást!

Tabati
Ezek jó hírek!

Hendegabi
Szépek a lányaid!

Boo
Te leszel, aki örökre terhes marad? :wink:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:14-kor.

KépKép

KépKép
boo

Hogy az isten haragjában tudok elkavarni egy 140*200-as lepedőt egy nap alatt 5*????????????? Áááááááááááááááááááá.......................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Majd 10 után bővebben jövök,most csak belestem,hátha kibújt valamelyik bébi,de nem. :( Háááááááát lányok,elhiszem,hogy nehéz a vége,sőt,tudom,de vége lesz,és nagyon fogtok neki örülni.Kitartás!
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:36-kor.
Vendég

Nem hiszem el!Akkor újra: Kép Kép Kép

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sikerült!!!!!!!!!!!!
Ugyanis amit írtam is elszállt!Holnap is lesz nap!
Egyszer csak sikerül...
Szurkolok minden pocakos maminak!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Egy kis pihenő :) :

Kép

Kép

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:15-kor.

KépKép

KépKép
boo

Köszönöm a gratulációkat!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Czigka,
Hajrá :D Remélem, hamarosan sms formában jelentkezel. :)

Fél éjszaka szúnyogokkal harcoltam. :evil: Ráadásul akkkorákat csípnek! :shock: Pillanatok alatt 2x2 cm-s duzzanat keletkezik utánuk. Szerencsére Danit nem zargatják. Az egyikre félálomban ráfeküdtem és mint egy őrült elkezdett zümmögni a fülemnél, én meg majd leestem az ágyról, akkorát ugrottam. Persze az álom a szememből röppent. :evil:

007,
Manó aranyos. :)
Két gyerekkel bmit csinálsz, csináld lassan. :lol: A pici sírhat, a nagyra kell figyelni. :wink: A legjobb a két szobában két gyerek üvölt miközben te egy harmadik helyiségben szidod a jó édes anyjukat. :mrgreen:

Tímea,
Fő, hogy legalább a képek sikerültek. :D Azért a hsz-t is bepótolhatod. :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok Mamik,
Biztos nem emlékeztek már rám, én is írtam ide az elején, de mivel az augusztusi topicot én indítottam és két topicot nem tudtam nyomon követni, ezért maradtam az aug-ban.
Azért sokszor olvasgattalak titeket.

Lenne egy kérdésem:
Holnap kell befeküdnöm, mert túlhordtam és a dokim megindítja.
Csak most azon agyalok hogy ez hogy működik.

Annyit tudok, hogy burokrepeszt. Viszont utána, ha nem indul meg a fájás, akkor mi van? Gondolom kapok oxytocint. És ha arra sem? Akkor császár? Hát nem akarok CSÁSZÁRNŐ lenni, mert itthon vár a nagyobbik fiam, nem érek rá nehezen épülni :).

Car ez, hogy előre tudom, hogy mikor kell menni, mert így tök para már. Felkelés óta csak elméleteket gyártok, hogy mi hogy lesz.

Látom még vagytok ti is hárman, akik nem szültek.
Hajrá és drukk nektek, hogy minél hamarabb, mert látom, hogy már annyira várjátok mint én. :)

Illetve mindenkinek gratulálok a babához !

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:38-kor.
Vendég

Sziasztok! :)

anettoo!

Én emlékszám rád, kb. 2-3 bejegyzésed volt csak és még a táblickuba is betettünk. :wink: Kár, hogy nem adtál néha életjelet magadról, többször is kerestük a távollevőket. :(

A kérdésedre röviden válaszolva: igen, császár.

lorca!

"A pici sírhat, a nagyra kell figyelni. A legjobb a két szobában két gyerek üvölt miközben te egy harmadik helyiségben szidod a jó édes anyjukat. "
Ezek szerint Mea Culpa-zom? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
A megoldás nem rossz, csak nálunk Manó úgy gondolja, hogy este 11-kor még bőven lehet játszani és pizsiben fel-le rohangál az ágyról (és viszi fel a koszt az anyja legnagyobb örömére :evil: :evil: :evil: :evil: ) és úgy alszik el, hogy valakinek mellé kell bújnia és még akkor is fél óráig rendezgeti Macót. (Ő egy mosómedve).
A kicsinek meg asszem elég nehéz megmagyarázni, hogy már csak egy órácska és már jön is a fürdés meg a kaja. Addigra szegény álomba sírja magát. :cry: :cry: :cry:

Rólunk.
Apa végül hazatámolygott 11-kor. Erős versenyben voltunk, hogy melyikünk a fáradtabb. Azt hiszem döntetlen lett, de azért nekem van jobb dolgom. :(
Manó este elfogadott valami minimális inni és ennivalót. De belázasodott 38,2. Már csak a 4 hátsó fogai hiányoznak. Azok jöhetnek ilyenkor? (2-3 nappal ezelőtt olyan kakis pelust produkált, mint aki seggre esett egy csoki tortába. Bocs a hasonlatért. :oops: :oops: :oops: )
Most nincs érkezésem utána nézni a neten. Létezik, hogy most jön valamelyik foga? :?:
Most megyek visszaaludni, amíg Hugi kaját nem kér. (Remélem, hogy kihúzza 10-ig. :oops: :oops: :oops: ) Alig látok ki a fejemből -szó szerint. :roll: :?

Kép
Kép
200907?

Jó reggelt!

Boo

[quote] írta:llva netezek a komód tetején a laptoppal

Most komolyan mondod hogy felálltál a komód tetejére?? :shock: :shock:

:D

Azt a cserebogaras tablóképet nem értem.. Bár mostanában sok mindent nem értek :?

Ma reggel végre egy kicsit nyugisabbak vagyunk

koppkoppkopp

Az az igazság, hogy nagyon ki vagyok merülve. Pedig Lóci nem rossz baba, nem is hasfájós. Csak a hazajövetel utáni második napon rá kellett jönnöm hogy kevés a tejem. Ettől teljesen magamba fordultam. Féltem attól hogy ennyi idősen nem tudom kihordani aztán attól hogy nem tudom megszülni és még sok minden mástól féltem, de az egy pillanatig nem jutott eszembe hogy kevés lesz a tejem.
És olyan rossz hallani és itt is olvasni hogy a "tápszeres lesz a gyerek" már már szitokszóként hangzik.
Nem tudom mi lehet a gond, hiszen hatalmasra dagadt mellekkel jöttem haza a kórházból, védőnéni dokinéni is mondta, hú mennyi tejci lesz itt!
Csak éppen Lóci nem tudott rendesen szopizni, pedig a csecsemősök sokat segítettek. Különösen az egyik volt nagyon kedves, volt hogy egy órát ott görnyedt az ágyam mellett és puhítgatta a mellbimbómat, ébresztgette noszogatta Lócit.
Nagyrészt hiába, azóta is így van, hármat négyet nyel és bealszik. Hiába csikizés ébresztgetés hiába veszem le a ciciről és teszem vissza, nem szopik. Viszont azt igényli hogy a szájában legyen a cici, még jóllakottan is a cumisüveg után.
Ennek örülök, így talán majd ha erősebb lesz jobban is szopik. Tegnap este sikerült aludnuk egyfolytában három azaz 3!!! órát.
És utána 60-at evett ciciből! Ilyen még nem volt úgyhogy reménykedem hátha majd sikerül szoptatni.

Nem akarom elkeseríteni a szülésindításra várókat, de...!!
A méhszájérlelő nekem semmit nem hatott. Olyannyira zárt voltam reggelre is, hogy nem is tudták elcsípni a burkot. Akkor kaptam oxitcint amitől nem változott semmi.
Aztán reggel 8-kor jött a főorvos és nagyon ügyesen elcsípte a burkot. Na, onnantól már ment a dolog, folyamatosan emelték az oxitocin adagját. Fél10-10-ig még beszélgettünk apával, aztán onnantól már a fájdalom volt az úr és összemosódnak a dolgok. De 12:50-re kinnt volt a kisfiam :)
Igazából nagyon hamar meglett és minden gond nélkül.
Azonban ez annak "köszönhető", hogy az oxitocin olyan de olyan görcsöket csinált nálam, hogy...na erre nem találok kifejező szavakat :?
És többször jött a szülésznő, nézte a görbét és kedvesen mosolyogva mondta: "óóó, milyen szép fájási vannak, milyen hosszúak és erősek! Nagyon jó fájások!"
Nos, ennek és akkor és ott nem tudtam ennyire örülni...

A harmadik tolófájással kinnt volt Lóci, a szülésznő felkiáltott hogy "mit csináltál magaddal te szerencsefia??"
akkor láttam hogy a köldökzsinór háromszor a nyakára volt tekeredve +a válla köré is.
De rögtön felsírt, nem volt semmi baj, már tették is a hasamra.

Ott és abban a pillanatban az ember elfelejt minden fájdalmat :)

Lóci most nyerte vissza születési súlyát, hétfőn volt 3220gr.
Nézem nézem itt a csupa husi csupa pufók babákat...
Lóci olyan kis vékonyka.. (ez persze nem meglepő apja-anyja után)
Majd csinálok róla pucér képet és megmutatom nektek szöcske úrfit :lol:

Az normális hogy minden nap sírok valamiért??
Próbálom összeszedni magam de nem nagyon megy..
Vendég

Jó reggelt!!

Ma éjjel nagyon elégedettek voltunk a kislányunkkal,ugyanis 9-től aludt fél 1-ig,aztán fél 2-től 5-ig,úgyhogy azt hiszem egy szavam nem lehet. Sőt! Éjjel 80-at(!!) evett a ciciből,szóval remélem beindul mostmár a dolog. Most reggel csak 30-at tudott kiszopizni,ez nem is volt neki elég,muszáj volt neki pótlást adnom.
Ti egyébként hogy is csináljátok? Mindig csak egy ciciből etettek? De gondolom,amíg nem indul meg rendesen,addig adjak neki mindkettőből nem? Segítsetek!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Na, két cici között jelentkezem és ezzel -részemről- válaszoltam nyuszi81 kérdésére is :wink: .
Én mindkettőből adok, mert:
-a fene se bírja nyomon követni, hogy mikor, melyikből kapott utoljára,
-így legalább egyenletesebben ürül mindkettő és nincs az az érzésem, hogy az egyikben semmi nincs, a másik meg szétdurran
-ha akkora az igénye, akkor csak kettőből tudom kielégíteni. (Tegnap pl. 80-at nyomott. Igaz, hogy utána úgy kiütötte magát, mint a huzat. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: )

sillia! :)

A tejre rosszul hat a stressz, az aggódás, a nemevés, nemalvás, kevés folyadék bevitel és az állandó aggódás. De ezt te is tudod. :wink:
Viszont, ha tegnap 60-at evett Lóci többé-kevésbé alva, akkor nem lesznek itt gondok. Türelem, türelem (és noszogatás :twisted: :twisted: :twisted: )

A gyereksírás is képes egyébként elindítani a tejet, sőt a "szerencsésebbeknek" elég a szopiztatásra gondolniuk és már rohanhatnak is, hogy vagy a gyerek szájába vagy egyéb helyre felfogják. :shock: :D

Kép
Kép
200907?

Kép A gondolkodó :)
Kép szöcske úrfi
Kép
Vendég

Anetto,
A császár azért nem olyan pikk-pakk. :wink: Befekszel, kapod a zselét vagy akármit, ami tágít. Ezzel elvagy egy ideig. Azután kapsz oxitocint, megint várakozás. Burokrepesztés, várakozás. Az egész beindítósdi is eltarthat napokig, ha picúr úgy gondolja és az értékeid nem rosszak. Ha már burkot repesztettek, az határt szab, a fertőzés miatt, de ott se rohannak ezerrel.

Czigka,
Ha nem hangzik jól, hogy jósló, most már hívd őket fájásoknak. :wink: Pont ugyan az a kettő, csak épp az első a demo, a második meg egyre erősödik és végül baba lesz belőle.

007,
"Addigra szegény álomba sírja magát."
Hááát, igen, röviden ez a sorsa egy többedik gyereknek, ha nincs segítség. Elég hamar megszokják, azért is van velük kevesebb nyűg, mint az elsővel.

Szabit mi is melléfekve altatjuk, Nati is volt vagy 3,5 mire magától megtanult elaludni. Az altatást csinálhatod úgy, hogy időnként lelécelsz vmilyen indokkal, majd visszamész. Meg fogja szokni. Natinál a végén már csak az volt, hogy odafeküdtem, egy picit beszélgettünk, majd mondtam, hogy megyek fürödni. Kb egy fél kádnyi víz erejéig voltam mellette, viszonylag gyorsan hozzászokott.

Fürödni meg egyáltalán nem csak este lehet. :wink: A legtöbb kisbabának az a legnyűgösebb szakasza, sokkal jobb, ha ők inkább délelőtt vagy kora délután fürdenek. Amikor egyedül vagyok este, akkor nem is szoktam full generált csinálni, csak egy tálkában víz és vattával végigtörölgetem.

A kettes őrlőkhöz még egy picit fiatal, de attól még simán jöhetnek.

Sillia,
Ha csak cicit kap, akkor nagyon kiborul? Lehet, hogy csak idő kell neki, hogy belejöjjön a szopiba. :wink: Meg végülis az sem egy istencsapása, ha tápszeres. Kivéve a sterilizálós részeket. :roll:

Nyuszi,
6 naposan az a 30 elég neki, ha nem kap hozzátáplálást - igyál éjjel is! Hozzátápinál azt szokták mondani, hogy ha gond van, akkor várj egy hetet és addig próbálkozz, ő még összesen nincs annyi idős. Ha nem elég a tej, akkor váltott cicivel kell szoptatni, itt 20 perc, ott 15, addig, amíg jól nem lakik. Az egyáltalán nem biztos, hogy lesz annyi tejed, hogy egy mellből elég legyen neki, arra ne várj azért. Úgy is jó, ha minden etetéskor mindkét mellet kiüríti.
Evést méregetni azért is rossz, mert megzavarja a babát. Ha nagyon akarod tudni, mennyit evett, mérd evés előtt, majd legközelebb akkor, amikor kialudta magát, még peluscsere előtt. Ha evés után pakolgatás és peluscsere a program, akkor nyűgös, ha tele van, akkor meg még bukik is. Az első hetekben mint a hímes tojást kell őket pakolgatni tele pocakkal. Ma reggel ezt elbénáztam, az eredmény az volt, hogy 2x cserélhettem ruhát.

Kép KépKép
lorca

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:38-kor.
Vendég

Sziasztok!
Kép

Képtelen vagyok visszaolvasni,de a képeket átfutottam és mindenki dönörűűű!!

Boo szülsz mán???

Sillia..

Ez a kisember..annyira de annyira!!!!!!!!!!!! :) :) :)
Vendég

Még neked akartam írni az előbb, hogy -részben- még mindig érvényes az, hogy ami egyébként nem normális, az most normális. Sírjál csak. Egészségedre! :wink:

Remélhetőleg nálatok nem olyan lesz a gyerekorvos, mint nálunk és nem köt bele a súlyába. Mert lehet, hogy nem egy díjbirkozó alkat, de látszik rajta, hogy teljesen okés, klassz kis kölyök. :wink:

Demo: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"Az altatást csinálhatod úgy, hogy időnként lelécelsz vmilyen indokkal, majd visszamész."
Zargassam fel szegényt állandóan??? Mindenki rühelli, ha már elaludt és direktben fel kell kelni. :? :? :?

A fürdés nálunk nem szokott nyűglődésbe torkollni, ahhoz viszont ragaszkodom, hogy tiszta ciciből kapjon enni, tehát én megyek elsőnek fürdeni. Ha ugyanezt délután teszem, akkor -számomra- ugyanott vagyok az esti szopiztatáskor, mint ahonnan elindultunk...

"picit fiatal"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mér' egyébként? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Csajok!
Teljesen büszke vagyok magamra. Idáig mást sem csináltam, csak tejet szaporítottam. 8) (Magyarul: alaposan kialudtam magam, szopiztattam és KAJÁLOK :o Jó, csak töpörtyű, de akkor is. :roll: )
Most egy kis motyogatás vár rám meg egy marha nagy takarítás, mert már mindenhonnan támadnak a portigrisek. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Az előbbiből lemaradt. :oops: :? :? Nem szedsz valamilyen gyógyszert vagy egyéb készítményt, amire aluszékonysággal reagál Lóci? :roll: (Nem kell válaszolnod, ha nem akarsz!)

Illetve még egy tipp. Szopi közben törölgessétek az arcát, nyakát, mellkasát hideg vízes akármivel. :roll:

Kép
Kép
200907?

bond

semmit nem szedek, egyetlen egyszer adtak még a kórházban egy szem gyógyszert mert az ájulás kerülgetett annyira görcsöltem :?

A hideg vizes törölgetést még nem próbáltuk de azt hiszem minden mást már igen.
Lorca kérdésére válaszolva, sokáig erőltettük hogy csak szopi, de szegénykém VALÓBAN éhes volt..

Nem csak az a baj hogy lustika, nálam sem minden O.K.
Volt már sok tejem, tudom milyen az. Most nincs. És ráadásul hiányzik a tejleadó reflex, amikor a sírásra vagy a szopizásra oxitocin szabadul fel, bebizsereg az ember cicjie és megindul a tej.
Ilyen most nincs :(
Fejni is csak cseppenként tudok, néha pár másodpercre beindul aztán semmi.

Lóci amúgy egyáltalán nem aluszékony, kivéve ha a cici a szájában van.

De azért már érzem hogy egyre erősebben és szorgalmasabban szopizik.

Nem bánom hogy tápit is kap, csak tudjam szoptatni mellette minél tovább!
Vendég

Kép zoknis huszár sziesztázik..
Vendég

boo

csak neeem????

remélem szülsz :lol: :lol:
Vendég

"sírásra vagy a szopizásra oxitocin szabadul fel, bebizsereg az ember cicjie és megindul a tej."
Hát, én nem tudom, hogy mikor, minek kéne felszabadulnia és mit kéne éreznem, de azt igen, hogy ez az érzés sem Manónál, sem Huignál nem volt/nincs meg. Csak annyi van, hogy amikor először megszívja, akkor az kissé kellemetlen. Kb. ilyen fejet vágok: :o , de aztán pár másodperc és elmúlik.

Fejjél csak szorgalmasan, ne add fel!!!! :wink:

Kép
Kép
200907?

bond

"Tejleadó (let-down) reflex

Adott szoptatás kezdete után kis idővel, a szopás hatására erőteljesen megindul a tej áramlása. A tej megindulását az oxitocin hormon váltja ki, ezért oxitocin-reflexnek is szokták nevezni.

A tejleadó reflex jó működése szükséges ahhoz, hogy a csecsemő hozzájusson az anyatejhez. A tej megindulása - legalábbis a szoptatás első heteiben, hónapjaiban - bizsergő, esetleg feszítő érzéssel jár egyik, vagy mindkét mellben, és ezzel egyidejűleg a csecsemő elkezd nagyokat nyelni.

Az anyai érzelmek, gondolatok serkenthetik, illetve gátolhatják a reflex működését. Ezért fontos, hogy az újszülött állandóan az anya közelében lehessen, az anya megérinthesse, reagálhasson a kisbaba jelzéseire, mivel a csecsemő közelsége az anyában pozitív érzelmeket vált ki. A reflex kiváltódását a stressz, túlzott aggódás, szoptatás közbeni fájdalom, szorongás stb. gátolhatják."
Vendég

"bizsergő, esetleg feszítő érzéssel jár egyik, vagy mindkét mellben, és ezzel egyidejűleg a csecsemő elkezd nagyokat nyelni."
Ezek szerint reflexem nincs, de tejem van? :shock: :shock: :shock: (Már, ha abból indulunk ki, hogy éreznem kéne valamit. Én tapizással szoktam lecsekkolni, hogy ölég vagy nem ölég. :lol: :lol: :lol: )
Hugi viszont nyeldekel nagyokat - az első jónéhány kortyot. :? Mint aki nem és nem hiszi el, hogy később sem fog éhen halni, lesz kaja, nem kell hetekre előre raktároznia. Így viszont nyel egy csomó levegőt is, amit később nem győzök "kimasszírozni" illetve büfiztetni belőle. :? :? :? :? :? :?

(Oxitocin: orgazmuskor is ez szabadul fel. Na, mármost egy orgazmust viszonylag nehéz összekeverni egy szüléssel... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: )

Nálatok ki bírja jobban a gyereksírást? Ti vagy az Apákok? :?:

Kép
Kép
200907?

apa jobban bírja. Én rögtön felkapom :oops:
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsban a szopiról pár szót: nálunk is hasonló a helyzet, elkezd szopizni, és hamar bealszik. Jön a keltegetés, böfiztetés, újrapróba. Néha egy óra a szopi emiatt, és mivel még nekem sem elég a tejem, jön a pótlás. Ezzel nincs is baj, csak annyi, hogy a védőnő szerint nem kéne cumisüvegből etetni, mert hozzászokik, hogy könnyen jön a kaja és leáll a ciciről. Lehet benne valami. De nem tudom elképzelni- egyelőre, hogy itassam, mert akkor egy csomó levegőt nyel és semmi értelme a tápi adásnak, ha kijön belőle.
sillia: néha nekemi s van sírórohamon, de hamar túlteszem magam rajta, mert arra gondolok inkább, hogy van egy gyönyörű babám :D Tejem nekem sincs elég, pedig mindent megteszek, de nem adom fel, mert bízom benne, hogy jobban mennek majd a dolgok. De ha mégsem, akkor sem fog a gyerek éhenhalni, mert akkor maxinum tápis lesz- én is és a tesóm is azok voltunk, mégis felnőttünk :lol: Fel a fejjel! :lol:

A legújabb probléma: a köldökcsonk eddig szép fehér volt. De ma délelőtt átpelusozásnál láttam, mintha középen vérezne vagy mi. Felhívtam a doki nénit, azt mondta, ez normális. Ezek szerint ettől lesz a végén fekete? Vagy mi van?

Kép
agi125r

agi125r! :)

Előfordul, hogy tényleg átállnak a cumira a ciciről, mert minek melózzanak, ha nem muszáj. (Arra ott van az anyjuk. :twisted: :twisted: :? ) De nem törvényszerű. :wink:
A cumiztatással viszont nem feltétlenül kerül levegő a pociba, ha jó a cumi illetve jó a technikád. :roll: :roll: :roll: (Anyám például képtelen normálisan cumiztatni, úgyhogy inkább kimegyek, hogy ne is lássam. :x Pedig mindketten tápszeren nőttünk fel. Na, mindegy...)

Köldökcsonkot látni kéne, de így hallomásból nem hanzik valami jól. :roll: A te köldököd sem fekete. (Csak a pasiké, a szöszöktől. De az más kérdés. :twisted: :twisted: )

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: