A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Szcsm: A terézvárosban (6. ker) csak 20 000 Ft-ot adnak támogatásként. Ezek szerint a 11. ker-ben pedig 81 000 Ft-ot? Tök jó!
Vendég

Twist: ezt hogy bogoztad ki? Én jelenleg VI. és XXII. kerületekbe vagyok bejelentve, férjem meg Budaörsre. Néztem mind3-at, de nem találtam semmit. Egyébként ez van valamilyen fizuhoz kötve? Mert ha igen, akkor tartok tőle, hogy én semmit sem kapok...

Kép
szerencsemák

Brigi: hát jó mérges lettem a kolléganőmre, vörös lett a fejem, szerintem ezért nem is mert utána megszólalni:)
Legközelebb azt mondom, hogy még nem tudom...

És adójóváírás, vagy adókedvezmény vagy mi.... az csak 3. gyerek után jár? Első baba után nem? (a terhesség 91. napjától)
Vendég

szcsm: máris mutatom a honlapot, ahol találtam az önk. rendeletet:

Életkezdési támogatás Terézváros:

http://www.terezvaros.hu/testuleti/rend ... 06_12a.pdf
Vendég

köszi Twist. Így már találtam infot a másik 2 önk. honlapján is. Budaörsön 30e, Budafokon 40e ft, de nekem nem jár :?

Kép
szerencsemák

SZcsm: és az egy év ottlakás feltétel? Te hogy láttad?
Vendég

Twist: Börsön és Bfokon feltétel (de elég, ha az egyik szülő oda van bejelentve), a terézvárosi rendeletből szerintem ez nem derül ki

Kép
szerencsemák

Én is megnéztem a mi kerületünkben (17. ker.), ott sem találtam a helyi rendeletek között :(

Klári

Kép
claracroft

Lányok, tud valaki valamit vicka77-ről? Már ezer éve nem írt...

Klári

Kép
claracroft

Bár, túl gyakran nem is írt...

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok lányok!
Köszi Brigi remélem hogy kislány lesz...a férjem nagyon azt szeretne meg én is de persze a lényeg hogy egészséges legyen.Megtaláltad a kisfiad Afp eredményét?Kíváncsi leszek tényleg bejön-e ez az afp érték alapján hogy fiú vagy lány.
Aug 3-án megyek 18.heti genetikaira ott már remélem megmondják ki lakik odabent... :lol:
Sajna sokan nem írnak akik elkezdték vajon mi lehet velük?Ki van aki Székesfehérvári?Én 30 km-re lakom onnan és ott is szülök...
Mindenkinek csodás napot! :D
gyöngyi-30

Na megnéztem, 1.2 volt az AFP Marcival. Ez mit jelent? Fiú vagy lány? :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hát ez nem jött be mert én úgy hallottam hogy 1.5 és az fölött fiú...majd az uh eldönti,már nem találgatok...azért köszi!!! :lol:
gyöngyi-30

Gyöngyi: gratulálok a betöltött 18. héthez!:) Hát ha most elszaladnál UH-ra (fizetősre) máris megtudnád a baba nemét. Ilyenor már tuti látszik:)

Hékás a Jázmin név nagyon szép! Marcikád pedig Márton, vagy Marcell?
Vendég

Csajok! Ide nézzetek, mit találtam.
http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.p ... kk=646NARI
ismeri valaki a Pierre Cardin babakocsikat? Mert elvileg funkcionálisan ez mindent tud, súlya 12kg, teljesen átlagos, az ára viszont igen kedvező. Megpróbálom majd valahol élőben is megsasolni...

Kép
szerencsemák

Twist Bizony az adójóváírás már csak a harmadik gyerektől jár. Jelenlegi kormányunk ezt módosította elsőként. És van még két rossz hírem: A GYED max. Bruttó 100 100Ft, ebből még lejön a személyi jövedelem adó és a nyugdíjjárulék (8,5%), tehát kézhez kevesebbet kapsz. A másik rossz hír, hogy ha a picit 2 éves kora előtt bölcsibe adod, akkor nem vagy tovább jogosult a GYED-re csak a GYES-re, ami tudjuk, hogy csak 28 500Ft. A GYED-re mi még a baba 2 éves koráig vagyunk jogosultak.
Érdemes egyébként felhívni az adott önkormányzatot, ott megkapod a kellő felvilágosítást támogatás ügyben. Én úgy tudom, hogy nálunk a XI ker.-ben nem kell 1 éves bejelentett lakcím, de ez nálunk nem lenne probléma. Csak annyi, hogy a gyermek születésekor, már az egyik szülő bejelentett lakos legyen.
Brigi szépen fejlődik a poci! :wink:
Klári, Szcsm én is szedem az omega 3-at, már a kezdetek óta. Nagyon jó élettani hatású mind a mamának, mind a babának, és a baba is csak max. azért lehet tőle nagyobb, mert annyira jól fejlődik!

Nóra

Kép
fikuszka

Szcsm én is egy Pierre Cardin babakocsit néztem ki csak, csak én olyat, amiben mózes is van. Nekem élőben is nagyon tetszett, én biztos ennél maradok.
http://www.bababoltcsepel.gportal.hu/pi ... 1&index=30[/b]

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!

Ma voltam a 18. heti genetikai Uh-n. Minden eredményem jó, súlya 260 gr, szívműködés rendben, gerinc, csigolyág rendben, vese jól működik :D
Viszont kinőtt a kukija!!!! Többször is megmutatta, jól látható volt a herezacskó és a fütyi is :shock: Kicsit el is keseredtem, de mostmár kezdek megbékélni, csak a megvett babaruhákat sajnálom :( Ezért ma vettem pár kék cuccot is nehogy megsértődjön, biztos érezte, hogy először nem nagyon örültem neki :? A párommal persze madarat lehetne fogatni :lol:
Próbálok mindjárt képet felrakni.

Kép
Kép
bogaracska

heydie- légyszi változtasd majd át a soromat rózsaszínről kékre! Most gondolkodhatok a fiú neveken, ez olyan nehéz! :?

hékás-most jut eszembe, hogy bejött a megérzésed, nekem fiút jósoltál :lol:

Kép
Kép
bogaracska

Gyöngyi, gondoltam, hogy nálunk pont másképp lesz, és ez kislányt mutat. Azóta tisztába raktam, és tuti kisfiú :lol: De pár nap, és kiderül. Mikor is mész genetikai uh-ra?

Twist, Marcim Marcell.

Szcsm, ez nagggyon jó és naggggyon olcsó kocsi! Át is küldtem a linket apának :wink: Én hétvégén egy Graco-t néztem, hasonló, mint ez, de 50.000 Ft. Tesóméktól egy Pierre Cardint kapunk, de elég lestrapált, nem tudom, hogy elfogadjuk-e :? Ő szerette. Nekünk meg Peg Perego van most

Nóra, én is így hallottam a juttatásokat. Csak dühítő, hogy ha beadod a gyereket bölcsiben, azonnal csak GYES-t kaphatsz. Mert a beszoktatás ideje nem 1 hét, és ráadásul az elején tuti állandóan beteg lesz... Én úgy akartam, hogy 2011. szeptemberétől adom bölcsibe, és januártól mennék vissza dolgozni... De majd még kikalkulálom, lehet, hogy annyi szabim lesz, hogy meg tudom oldani, vagy a főnököm belemegy abba, hogy januárig táppénzen legyek majd

Brigi

Kép

Kép
hékás

Bogaracska: Gratula! Már nehezebb, mint 2 tábla csoki :lol: Jöhetnek a képek!

Én leszek a fiúk szószólója: ne kenődjetek már el, ha kuki van a baba 2 lába között :roll: Komolyan, olyan rossz érzés fog el amikor ezeket a keserű gondolatokat olvasom...(bocs, de kijött belőlem :oops: ) AMúgy is annyi lány születik, marha jó dolguk lesz ám, ha megnőnek!

Fikuszka: nagyon szuper a babakocsi, amit kinéztél, csak részemről túl van a bűvös 50-60ezres kereten. Nézek még véleményeket PC ügyben.

Kép
szerencsemák

Bogaracska, szuperek az eredmények. És hát Szcsm-nek igaza van. attól, hogy fiú, még szuper! A fiúk anyásabbak egyébként általában :wink: A kislánycuccokat meg odaadod egy barátnődnek, aki lányt szül :wink: :lol: Vagy eladod itt a fórumon...

Na elő is kell keresnem, kinek mit "jósoltam". Kíváncsi vagyok én is, hogy bejönnek-e a megérzéseim :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Fikuszka (illetve tapasztalt anyukák): még 1 dolog: a mózeskosárnak mennyire van értelme? Elvileg a hordozóban is jól el van a gyerkőc. Mondjuk abban nem tudod hasra fektetni. De ha jobban belegondolok, én babakocsiban még nem láttam hason fekvő gyereket. Persze ez lehet, hogy csak az én hiányosságom :D

Hékás: küldök véleményeket: http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&top ... tep=0&bw=1

Kép
szerencsemák

Egyetértek Szcsmmel! Ha kisfiú, akkor kisfiú! Az is nagyon tuti! Elsőre mi is lányt akartunk és valahol szerintem ez azért van (mármint, hogy többen lányt akarnak), mert annyira lehet őket öltöztetni. Miután megtudtuk, hogy fiúnk lesz, felfedeztem, hogy fiúkra meg olyan vagány cuccokat lehet kapni...... Egy kisfiút még jobban is lehet öltöztetni. Nem csak rózsaszín habos-babos cuccokba. Tudjátok milyen fantasztikusan néz ki egy kislegény farmerban, kapucnis felsőben és megfordított basseball sapiban???
Szóval akik elkeserednek, hogy fiuk lesz nem lányuk, azok meg tényleg gondoljanak arra, hogy a mai világban tényleg 1 pasira jut 10 csaj. Mekkora királyság lesz, ha megnőnek a fiaink :D :D :D

Bogaracska!
Gratulálok az eredményekhez! :D :D

Kima
Kép
Kép
kima75

Szcsm, hason gyerek pont 5 hónaposan:

http://www.youtube.com/watch?v=-7nYvJcoOJM :lol: :lol: :lol: :lol:

Én szerettem a mózest, de csak a sétákhoz. Ha vásárolni mentünk, akkor már körülményes volt vinni a babakocsit :? Ráadásul téli gyereknél fontosabb, hogy az első sétáknál melegben legyen, persze erre a célra egy jó lábzsák és egy overall is megteszi...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szsm!
A mózeskosár nagyon kell! A babahordóban a baba gerince nem egyenes. Olyan kis furcsán "ülnek" benne a nagyon picik. Ha sokat fogsz sétálni babakocsival (és miért ne sétálnál sokat :D ), akkor szerintem megéri! Abban szépen, egyenes háttal tud feküdni a pici. Amikor meg megtanul ülni jöhet a sportülés. Mi majdnem fél éves korig használtuk a mózest. A másik előnye, hogy védettebb. Ugye nekünk téli babáink lesznek. Januárban is már ki lehet őket vinni, de februárban már biztosan mindenki el fogja vinni a csemetét sétálni. Egy mózeskosár sokkal jobban véd a környezeti hatásoktól (pl szél), illetve mivel mély, így a meleg is jobban"megmarad" benne. Ha egy hordozót rögzítesz a babakocsira az nem annyira kényelmes a kicsinek, szél, eső, hó, hideg ellen egyáltalán nem véd....

Kima
Kép
Kép
kima75

Bogaracska, gratula az eredményekhez!!! És a kisherceghez is!:) Nagyon helyes lesz majd a kék rucikban és apának lesz kivel fociznia!!:)

Remélem, hogy én is látok majd holnap valamit UH-on, egy kukac szerintem tuti látszana, ha az van:) Hétvégén veszünk festéket a babaszobába, hátha már tudni fogjuk a nemét és annak megfelelően választhatunk színt. Ha kisfiú lesz, akkor halványkék szobát szeretnék, és tengeri képeket a falra (lehet, hogy én fogok festeni ilyeneket). Ha kislányka lesz, akkor barack színre gondoltam és bordó bordűrcsík a falra. De még persze ez egy izgalmas kérdés...:))
A család mindkét részről mondta, hogy nekik teljesen mindegy, hogy fiú-e vagy lány, máris imádják őt és nagyon várják, az a lényeg.))

Hékás, én is ismertem egy Marcellt és azóta tetszik ez a név. Iványi Marcellel együtt jártunk dramaturgiai magániskolába, aki most híres filmrendező:) Jó fej, nagyon kreatív srác:) Szóval, azóta nekem a Marcellekről ő jut eszembe, és pozitív ez az élmény.
Vendég

Csajok, szerintetek hogyan tudunk majd vásárolni menni egyedül a babával mondjuk pl. februárban? Babakocsit be lehet tolni egy SPAR-ba, vagy CBA-ba? Vagy kenguruval kéne? (bár akkor még nem tud ülni egy csöppség!)
Vendég

Hát én párszor megpróbáltam kenguruval menni vásárolni a 300 méterre lévő boltba, de nem bírtam... Pedig olyan kengurum volt, ami piciknél is használható. De babakocsival simán be lehet menni, legalábbis a környékünkön szinte mindenhol tudnék vásárolni, csak a miniboltokban nem.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szcsm, nézelődtem egy kicsit az oldalon, amit belinkeltél. Annyira megtetszett a Kunert babakocsi! Teljesen noname, de legalább nem kell a márkanevet megfizetni :? Ráadásul egy másik oldalról ingyen házhoz is hozzák 2 nap alatt...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

A mózes tényleg fontos! A védettség és a gerinc miatt, hogy tudjon egyenesen feküdni. Mi ugyan nem sokáig használtuk, mert Soma hasonfekvős volt és 4 hósan már szeretett volna nézelődni kifelé és nem látott. Sajna nem volt ilyen praktikus mózesünk, mint Brigiéknek. Mi akkor vettük a Jané-t és a mátrix mózessel használtuk ami dönthető. Ha kell vízszintes, ha kell ültethető. Most is ezt fogjuk alkalmazni egyedül akkor szívás, ha hasonalvós a gyerek, mert ebben nem lehet hasra fekteteni a babát. :cry:

Twist, vásárlás: amíg a babát (4-6 hét) nem nagyon ajánlatos emberek közé vinni és egyáltalán levegőre addig sehogy sem fogsz menni. max. ha a párod otthon marad a babával te meg mész egyedül vagy ő bevásárol. Utána sem lesz egyszerű, mert a babakocsi+bevásárlókocsi kombó tolása igényle némi gaykorlatot, de bele lehet jönni. ha már nagyobb a baba és szereti akkor lehet kenguruzni. De amíg nagyon beöltöztetős az idő az is elég macera. :wink:

Mi jól vagyunk. Mivel még mindig nem érzem a mocorgást odabent tegnap behallgattunk a szívhang figyelővel, de minden okés. Valszeg azért nem érzem még, mert nagyon hátrafelé hajló a méhem - a szonográfus szerint legalábbis - és a lepény is a méh hátsó falán tapadt ergo kistesócska a külvilágtól a lehető legtávolabbi kuckót választotta magának odabent.
Somával jól haladnak a folyó ügyek. Már többször voltunk a múlt héten vásárolni (IKEA, Aréna Pláza), egész délelőttös progi gyanánt és egyszer sem pisilt be. Mondjuk rohangáltunk épp eleget wc-re, de sebaj! Mindent a cél érdekében! :wink:
Újabban elkapta a fagyizási láz és minden délután fagyizni megyünk. No nem bánom ezt én annyira! :D
Jövő héten már dolgozik a dokim egy hónapos szabi után, asszem meglátogatom majd 7 vége felé egy babakukkolásra! :)

Kép

Kép
somaanya

Kép

Itt a 18. hetes kissrác :D :D :D

Kép
Kép
bogaracska

Köszi Twist a gratulát :D ,aug 3-án megyek a genetikai uh-ra így kibírom addig nem megyek már 4d-re,majd a 22 hét körül szeretnék,igaz hogy akkor már jól látszik az arca is?
Bogaracska gratulálok a kisfiúhoz,és a jó eredményekhez!!! :lol:
gyöngyi-30

Bogaracska, nagyon szép kisfiad van:))) Jó a fotó!

Gyöngyi: ja, csak néhány nap és genetikaira mész? Akkor már féllábon is kibírod:)
Vendég

Szcsm Hát én is azt olvastam, hogy a gyerek 6 hónapos koráig vízszintesen kell, hogy feküdjön, különben a gerince nem fejlődik egészségesen. Bár a barátnőm babája nem szeretett vízszintesben feküdni, ő ezért hordozóba tette, bár az ő babája nyári baba volt. Egy hordozóra nem is tudsz lábzsákot tenni!
Esetleg láttam egy másik Pierre Cardin babakocsit ez valamivel olcsóbb, mert más az első kerék befogás, ez a régebbi modell esetleg ezen is el lehetne gondolkodni.
Persze nem ilyen olcsó mint amit Te néztél, de ez még hátha b elefér a keretbe.
http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_ ... cikk=PS692
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fikuszka 2009.07.29 15:05-kor.

Nóra

Kép
fikuszka

Hát Gyöngyi, a dokik a 28-32. hét közötti időszakot javasolják, mert akkor már emberi az arca, és még belefér egy képbe...

Bogaracska, nagyon jó a fotó!

Az én fiam meg lassan 3 órája alszik... Kezd megölni az unalom :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Kitartás Brigi! Soma dettó! Fél kettő óta durmol... :)

Kép

Kép
somaanya

Bogaracska gratulálok
Lánynevetek volt már ? csak hogy a fiúnév nehéz döntés
Hol voltál UH-on? a saját dokid csinálta, vagy valamelyik klinikán?

Móni
KépKép
reunion

Gyed / táppénz

Köszönöm lányok, hogy segítettetek együtt gondolkodni a témában. Igaz, mire mindent elolvastam itt is és a neten is, teljesen összezavarodtam, így ma fölhívtam egy szakembert. Most már tudom, hogy rám mi vonatkozik:

Mivel már 2009-ben táppénzre megyek, ezért ha a babó 2010-ben fog megszületni, akkor nekem a 2008-as jövedelmemet fogják alapul venni a GYED kiszámításánál. Ha csak január 1-től mennék táppénzbe, akkor a 2009-es évet vennék alapul. Ez nekem nagyon jó hír, mivel közalkalmazott vagyok, így a 2008-as és a 2009-es jövedelmem közt szinte semmi különbség nincs. Viszont remélem megkapom a max juttatást. Ez nekem nem nem nagy érvágás, mivel nem sokkal lesz kevesebb szerintem a mostani fizetésemnél. Amennyivel kevesebb lesz annyival kevesebbet is fogok költeni.

Fiú / Lány

Senki nem akarok elkeseríteni, de a nagy számok törvénye alapján a táblázat fele rózsaszín lesz, a fele kék. Sőt inkább kék lesz több, mivel több fiúgyermek születik, mint lány. Kíváncsi vagyok, hogy bejön-e a számításom.

Nekünk kislányunk van, de mi most a kukiért szorítunk. Szegény férjem már néha kikészül a 2 hisztis csajtól és már nagyon szeretné, ha helyreállna az ivararány kis családunkban. Mivel szeretném, hogy a férjem megérje a nyugdíjat, szerintem is jobb lenne, ha több hisztérika nem sodorná az infarktus felé. Akkora türelme van hozzánk, hogy igazán megérdemel már egy kis nyugalmat. És kijárna neki is egy szövetséges, akivel talán könnyebben el tudna viselni bennünket. Tehát én is az mondom, örüljetek a fiúknak, mert lehet, hogy a házasságotokat menti meg. Nekem a kislánnyal teljesült a gyerekkori álmom, de a férfiaknak is éppen annyi joguk van hozzá, hogy valóra váljon az álmuk.

Itt van 2 pici könyv, amit akár a könyvesboltba állva is el lehet olvasni. Nézzétek meg, ha a kezetekbe kerül. Én a másodikat tavaly elolvastam az üzletben és ott bőgtem. De nem tudtam abbahagyni az olvasást.

1.
http://www.libri.hu/konyv/orulj-hogy-fiu.html

2.
http://www.libri.hu/konyv/orulj-hogy-lany.html

Hason fekvés babkocsiban

A fentebb említett hisztérika, még ülni nem tudott a babkocsiban, de nézelődni már muszáj volt neki, egyébként végig szirénázta a sétát a városban. Ezért volt olyan időszak, hogy hasra kellett fektetni a kocsiban, fölhajtani a fejrészt, hogy kilásson és akkor anyuka bármeddig sétálgathatott, nem volt egy mukkja sem. Egyszer majdnem ki is csúsztattam a kocsiból, mert nem vettem észre, hogy elaludt és így már nem tartotta magát. Az utolsó végzetes bucka előtt kapta el, és nyomtam vissza őkelmét a helyére.

Mózeskosár

A művésznő is januári (nekünk az április nagyon bejön apával, az év többi hónapjában nem is kell védekeznünk ) így a mózeskosárban tettem ki levegőzni az erkélyre. Így bármikor száműzhettem a jó hidegre, ha már nem volt más ötletem, hogy épp miért sír. A friss levegő mindig azonnal elbódította.

Rudi
turorudi6

Rudi Nagyon úgy kezd kinézni, hogy bejön a számításod, ami a fiú/lány arányt illeti. A fiúk az utóbbi időben nagyon megsokasodtak és legutóbb bogaracska picurija is gondolt egyet és átváltozott kukacossá. De állítólag azért is intézi így a természet, hogy több fiú szülessen, mert sajnos ők kevésbé életképesebbek, mint a lányok. A 20-30-as éveikre az arány kiegyenlítődik, sőt aztán átbillen.

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!

hékás, arra azért figyelj noname babakocsi vásárlása esetén, hogy van-e magyarországi szervíze, nehogy később ebből legyen gond. A BabyMerc kocsinál is ettől tartottam, de megkérdeztem, saját emberük van a forgalmazónak, aki csak ezzel foglalkozik.

Mi mostanság még ezt néztük: http://babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=274

Ehhez még kell venni autós ülést, ami még egy tízes.

Én bevásárolni szerintem leszedhető mózessel szoktam látni az anyukákat, vagy autósüléssel, amit betesznek a kosárba, bár nem tudom, hogy ez jó-e.

Én kaptam ajándékba babahordozó kendőt, olyat is láttam már, hogy azzal vitték a kicsit boltba. Ahol én lakom, ott nincs bolt 2 km-es körzetben, csak kisboltok, extra áron :shock:

Egy kicsit félek tőle, nem tudom, a hátam mennyire bírja majd. A barátnőm otthon úgy tett-vett, hogy közben rá volt kötözve a kicsi :) Értsd, takarítás, pakolás. A Baba nagyon élvezte. :D Nekem szerintem majd le fog szakadni a derekam tőle, bár reménykedem, hogy tudom majd használni.

Klári

Kép
claracroft

Csak akkor olvassátok ezt el, ha megígéritek, hogy nem fogtok bepánikolni... De nem árt tudni...

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=hirkereso_cimoldal%20&nID=414941

Brigi

Kép

Kép
hékás

SZCSM: Igen, a mózes szerintem is fontos, az tulajdonképpen a mély kosár helyett van, vagy egyenértékű azzal, és szerintem is abban lehet igazán melegen tartani a téli babákat. Ahogy néztem, a pierre cardinhoz nem jár, amit belinkeltél. Anyukámék, mikor mi voltunk picik, kénytelenek voltak két babakocsit venni, mélykocsit és sportkocsit, ma ez már megtehető egy többfunkcióssal, vagy travel systemmel.

Bogaracska, tök jó a kép a babáról. A fütyköse nem látszik egyik képen sem?

Klári

Kép
claracroft

reunion-A Magzati Diagnosztikai Központban voltunk, ahol a 12 hetes Uh-n is. Most nem az én orvosom csinálta, de nagyon alapos volt kb. fél óráig néztük a kicsit, 2D-el és 4D-el is+ kaptunk egy Dvd-t.
Lánynevünk már volt a Hanna, fiú nevet nem nagyon találtunk, a családnevünk s-re végződik, így sok név nem passzol hozzá :?

Kép
Kép
bogaracska

clara-2D-ben van róla fütyis kép, de az nem vmi jó minőségű, amire a 4D-re kapcsolt befordult a lepény felé és már nem nagyon láttuk :)

Kép
Kép
bogaracska

Kár, kiváncsi lettem volna. Mennyibe került az UH? Mi a klinikára megyünk majd, azt mondta a doki, ha nem vagyunk megelégedve, még mindig ott a lehetőség, hogy elmenjünk a Magzatdiagnosztikai Kp-ba.

Klári

Kép
claracroft

Mi is ott voltunk a Belics Zorán dokinál nekünk 14 ezret kellett fizetni de nem tudom h ebben van-e ikres felár

Móni
KépKép
reunion

Brigi Arról én is halottam, hogy a kismamák veszélyeztetettebbek, de hogy ennyire azt nem mondták!

Nóra

Kép
fikuszka

Klári Pofás ez a kocsi, de halottál valamit arról, hogy hol gyártják és hogy van -e szervíze? Különben lehet, hogy engem is érdekelne.

Nóra

Kép
fikuszka

kezdtek meggyőzni a mózeskosár fontosságáról...
Hékás: youtoube nálunk le van tiltva, de majd otthon megnézem. Kunert babakocsi: tényleg jól néz ki. Nekem egyértelműen a BabyMerc-re hajaz. Sztem ez is lengyel gyártmány! Én közben még találtam egy Bergon.hu oldalt, ahol szintén vannak jó babakocsik. Asszem előbb-utóbb fel kell szabadítanom egy szombatot kocsinéző körútra...

Bogaracska: nagyon jó az UH kép!

Somaanya: Gratulálok a fejlődéshez, igazán büszke lehetsz Somára!

Rudi: Janikovszky Évát imádom, rengeteg könyvem van tőle! A 2 általad mellékeltet én anno általános iskola alsó tagozatában anyák napján elszavaltam. Igaz, sírásba fulladt az esemény, mert előtte atlétikai versenyen voltam, és lekéstem a szerepemet, de aztán valahogy mégis sor került rá :lol:

Clara: a barátnőd lehet, hogy ugyanaz, mint az én barátnőm? Nekem is van egy, akire 6 hónapig rá volt kötve a gyerek. Mondjuk én ezt biztosan nem csinálnám...

Hékás: ahogy egyre több lesz itthon is a megbetegedés, egyre több ilyen hírre lehet számítani. A mai állás szerint itthon eddig 70 beteget diagnosztizáltak, és szeptemberre várják a durvulást...Az angliai barátnőm pont ma írt, hogy ő be van tojva mert náluk már sok a megbetegedés, amúgy augusztus végén jön haza a 2 gyerekkel (akik minden sz*rt elkapnak), kimennék-e érte a reptérre. Hát, mit ne mondjak, elég jó kis dilemma...

Kép
szerencsemák

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: