A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Bocsi. csak bejottem megkerdezni eyg hulye kerdest. Miert kell hozzatapi alatt vagy kezdetekor fejni? Lehet eggyertelmu de en nem tudom. Mar tobben rakerdeztek, hogy ugye fejsz? En meg hat nem nem nagyon ujabban. Kene? (nem mertem rakerdezni, mert annyira egyrtelmunek tunt, hogy csinalom mindenkinek, foleg, hogy en regebben sokat fejtem mivel nem voltam mindig Atival)

Lucus, Attila, magyar nev csak (vagyis spanyol megfeleleje nincs), itt is Attilanak elytik sokszik Tila lesz belole. Itt is hires tortenelmi szemelyiseg, csak negativan nyilvanul meg. Szoval eloszor nagyszulok, nagyon nem akartak ezt a nevet, de en meg apuci igen :)

Kép
brestovsky

szia Rita!

Én sosem fejtem a 3 gyerek alatt, max ha nagyon beduzzadt, de akkor is inkább mellre tettem az "ivadékomat". Miért kellene fejni? Bár mondjuk én tejecske szempontjából szerencsés alkat vagyok. Talán a fiatalabb babáknál kell, hogy hátha megmarad a tejecske.
De ti már "emberkajával" kísérleteztek, nem?
Szerintem ebben a korban már annyit ki tudnak szívni, amennyi nekik kell.

Többiek?

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Ja igen, mi mar emberesem kajazunk :) mar ha meg eszuk ami fel van talalva :lol: pont ezert ki is marad mar egy szopi, amit kitudnak fejni, de nem fejtem, ha meg ugy ereztem, hogy beduzzadt a mellem, en is csak mellre tettem a gyerkocot (na jo egyszer fejtem).
Batkata. Tenyleg Borcsa atalussza mar az ejszakat? Vagy meg mindig nem?

Kép
brestovsky

Jó estét!

Köszönöm a cukkinis hozzászólásokat, nem arattam túl nagy sikert vele. Több mint a fele a nyakamon maradt :D
Batkata: jó ez a kis táblázat, köszi hogy felraktad

sahli

Ercsi: jó pihenést!

Minden most ünneplő babucinak Boldog Felediket (elnézést hogy nem írok ki mindenkit de nagyon fáradt vagyok).

sahli

Sziasztok!

[quote="brestovsky"]
írta:
brestovskyBatkata. Tenyleg Borcsa atalussza mar az ejszakat? Vagy meg mindig nem?

Borcsa még mindig felkel egyszer-kétszer. Attól tartok, ez már így marad. De nem zavar, már több mint 10 éve nem alszom rendesen. Mindig ébren vagyok, amikor szopizna.

Borkánk és Julkánk ma nem akart rendesen enni, szerintem a meleg volt a bűnös. Viszont ittak, mint a kefekötő: Juli vizet, tejet, szörpöt, levest, Bori szopizott, a pépet pedig jó folyósra csináltam, s tettem hozzá egy fél barackot. Na azt bevágta, mint a kisangyal...

Örülök, hogy a táblázat jó, szerintem is áttekinthető, és főleg "magyarul" van... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Lányok, 25 napos ciklus 22. napján érdemes elvégezni egy tesztet?
Olyan gyanús valami napok óta, épp mint Ágnes fogantatása idején :roll: :roll: :roll: :roll:
kisbogacs

Kriszti! csinálhatsz tesztet már...hátha.

Rita! szerintem is azért kérdezik a fejés dolgot, hogy maradjon tejed. De szerintem sem szükséges már. Továbbra is szopi amikor igényli és pont annyi tejed lesz ami kell neki.

A kazeint azt egyszerű ellenőrizni a babakajákon...rá van írva. Én nem találkoztam vele, de a nagyobbaknak szólók közül van amiben már van tejpor mert oyaln jellegű, hogy kell bele. De úgy sosem tesznek bele, hogy ne tüntetnék fel szerintem! VAnnak kaják amikből én üvegeset szoktam venni mert ekkora mennyiségért nem fogok egy órát görcsölni a konyhában, hogy aztán mégse egye meg. PL borsófőzelék...megfőzni, átpaszírozni szűrőn aztán a fél kilóból lesz egy deci mennyiség és a végén a nyakában landol...akkor inkább üveges.

A krumpli répának nem volt nagy sikere csak almával keverve. MA cékla krumpli lesz a menü.

HAzajött azuram, hozott egy rakás róka gombát és pöfeteg gombát. Fogalmam sincs mi lesz belőlük.
katuska79

NAgy volt a nevetés a szobában....nem csodálom, ez fogadott:

Kép
katuska79

Nem bírtam a bizonytalanságot és megcsináltam a tesztet.
Negatív.
Tudom, hogy nem 100% ilyenkor még az eredmény, de arra elég hogy megnyugtasson a köv. 3 napra. Ráérek akkor izgulni ha nem jön meg :D
kisbogacs

Katuska, édes kópék :D Olyan jó lehet látni őket ahogy együtt hancúroznak :)
kisbogacs

Sziasztok!

Kriszti: ezek a tesztek szerintem csak akkor mutatnak tuti eredményt, ha azután csinálod, miután meg kellett volna jönnie.

bébikaják: én nem félek az üvegestől. Szerintem csomó ellenőrzésen át kell menniük.

Ádám pár napja felkel hajnali négykor. Éhes. Gyanúm, hogy kevés neki a tápszer kalóriaértéke. Ti már váltottatok 2-es tápszerre? Nekünk még 1-est fel a doki, de lehet, hogy veszek egy doboz 2-eset és éjszakára azt kapja.

Tegnap tartottunk egy "gyerekmentes napot". Átruccantunk Gyopárosra, míg anya vigyázott Ádira. Tök jót strandoltunk. Azért olyan furcsa volt nélküle menni.
A strandon egyszer csak ismerős arcot véltem felfedezni. Kb. 10 perc után minden stimmelt, a babakocsi, a békás kisgatya stb. Aztán odamentem, és Mágnes volt az. Ott nyaralnak vasárnapig. Bence hatalmas, mosolygós baba, Anna meg nagyon cuki volt a piros kis fürdőköntösében. Mágnes puszil mindenkit. Amúgy kicsi a világ!!! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.07.24 10:29-kor.

krisz78

Katuska: Máté tuti jól kiképzi majd Petrát mindenféle zsiványságra!!!! :lol: :lol:

krisz78

Sziasztok!

Katuska,behalok Mátén :lol:
Annyira aranyosak együtt. :lol:
Nálunk is ez a helyzet,Kitti kiképzése már elkezdődött a pocakomban.
Bírja is Martin nyüzsiét,sőt élvezi :wink: Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
regina74

Krisz! de jó! tényleg milyen kicsi a világ!!!!

Mi holnap Agárdra megyünk ha esetleg még valaki :lol: :lol:

Én is épp ezen filóztam tegnap előtt, hogy lehet-e adni 2-es tápot mert elfogyott az egyes és ebben a dög melegben nem akartam elmenni kiváltani a receptet viszont volt itthon egy doboz Milupa Komfort hat hónapos kortól. (ez iylen emésztés könnyítős cucc) szóval hezitáltam, utána olvastam és 5 hónapos kortól mehetnek a kettes kaják főleg ha már mást is eszik. Komolyan úgy rinyáltam itt magamban, mintha először csinálnám....úgyhogy megkapta és semmi baja...

Sőt tegnap megette élete első babapiskótáját is (oylan fincsi milupásat) valamelyik nap meg Máté adott neki egy kukorica pelyhet. nem lett ám tiszta ragacs tőle cseppet sem....
katuska79

Regina! nem semmi Kitti sérója:)
Épp néztem az iwiwen őket! látom nálatok is megy a hancur:) Máté is játszana már vele nagyon, Petra meg benne van a buliban...csak Mátéval sokszor elszalad a ló, olyankor ráül, ugrál felette stb stb. na meg birkóznak .
katuska79

Katuska: köszi, akkor megpróbálom estére a 2-es tápot.

Regina: nagyon cukik a tesók! :lol:

Most olvastam, mi történt tegnap az Aquaworldben. :cry: :cry: Szörnyű. És mennyire gusztustalanul tálalja a bulvár. Komolyan vérlázító. Egy kisgyerekről van szó, és ilyen fejléccel írnak róla: "Horror!....stb" :evil:

Bigacsiga: remélem, a férjed nem volt ott a szolgálatban lévő tűzoltók közt, akik a kisfiút megtalálták. Hogy tudják feldolgozni ezeket a tragédiákat? Van a tűzoltóságnál pszichológus? Annyi szörnyűséghez riasztják őket. Biztos nagyon megviseli a férjedet az ilyen.

krisz78

piskótám
Kép

mosdás piskóta után

Kép

kényelem

Kép
katuska79

Sziasztok!

Kriszi: én tegnap előtt adtam Biankának vacsorára Milupa Jó Éjszakát tejpépet. És úgy néz ki bevált, mert most nem ébredt, csak egyszer, amikor beszorult a lába a kiságy rácsai közé. Most éjszaka is egyszer ébredt, akkor meg szomjas volt, le is húzott 100 ml teát, majd aludt tovább.

Katuska: vettem rizspelyhet, de nem tudom, mit kell vele csinálni! :oops: Be kell áztatni vízbe és úgy bele a gyümibe összepépesíteni??? Vagy esetleg meg kell főzni???

Kép
jandrea

Édesek a babák!!!!
Petrának hogy kivilágosodott a haja!!! Vagy eddig is ilyen volt csak a képeken tűnt sötétebbnek??

Kép
jandrea

Katuska, ez a kicsi lány napról napra szebb!

[quote="krisz78"]K írta:krisz78riszti: ezek a tesztek szerintem csak akkor mutatnak tuti eredményt, ha azután csinálod, miután meg kellett volna jönnie.
Krisz, tudom, de azért mégis próbálok hinni most az eredménynek, hogy legalább a ciklus 1. napjáig ne kelljen feleslegesen izgulnom.
Nagyon szeretnék kistesót, de a doki a leghatározottabban eltiltott 1 évre a teherbeeséstől. Most még sajnos nem szabad... :?

Regina, milyen édes testvérpár! Látszik hogy nagyon jól elvannak együtt!
kisbogacs

Sziasztok!

Katuska: tündériek a kis kópék!!! :D

Kriszti: hú,akkor nálatok is hatalmas az izgalom! Ágnes meg szuper ügyes!!! Össze kéne már őket hozni Martinnal,hogy némileg inspirálja a kislegényt! :wink:

Krisz: én 2 hete használok 2-es tápit,valóban táplálóbb. Estére meg vettem 6 hós kortól adható Humana Jó éjt tápit,isteni vaníliás :lol: Kicsi a világ :wink:

Regina: gyönyörűek a gyerkőcök! Az én kis Martinom is ilyen kis huncut ábrázatú :wink:

Nekem bedurrant 2 napja a bölcsességfogam,ahogy szokott, eléggé fáj :( MArtin tegnap 2 óránként pancsolt: nagy kádban,medencében,de élvezte és jól felfrissült :D

És Apától megkaptuk a zöld lámpát tesó ügyben,úgyhogy november felé mi is ráfordulunk :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Katuska, Regina: olyan ééééédesek a kistesók együtt! Nagyon irigyellek Benneteket, én is már annyira várom, hogy legyen Bálintnak kistestvére. Ő is olyan jól viseli az unokatestvérei hancúrozását, sőt, szerintem még tetszik is neki. Kár, hogy elég ritkán találkoznak, kb, havonta 1x :cry:

Krisz: tényleg kicsi a világ :D Nekem van egy barátom, elég nagy az ismeretségi köre, de eddig nem tudtunk olyan helyre menni, hogy ne futott volna össze ismerőssel. Még külföldön is, rendszeresen találkozik egy-egy régi ismerőssel :D

Rita: szerintem is azért kell(ene) fejni, hogy elég maradjon a tejcsi. Nekem is ez a nagy parám most, hogy mivel kevesebbet szopizik Bálint, megcsappan a tejcsi mennyisége. Persze fejni meg lusta vagyok :oops:

Képzeljétek, ma készítettem paradicsomos krumplit Bálintnak, hát, mérsékelt volt a sikere. Kb. 5 kanál után feladtam :cry:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Kata: sajnálom a fogadat :cry: Képzeld, ma vettem észre, hogy a babakocsi bevásárló részén az anyag kezd teljesen szétmenni :evil: Azért ennél hosszabb élettartamot vártam volna tőle, pláne, hogy én nem is nagyon pakolok oda súlyos dolgokat :evil:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit: nekünk is apró lyukak lettek a bevásárló rész anyagán :roll: Most nyomozok,hogy milyet lehet venni. Én oda szoktam tenni a vásárolt dolgokat,na de nem 10 kg krumplit :roll: Paradicsomos krumpli: Martin tegnap azt is betolta az utolsó falatig. Eddig úgy néz ki,mindent megeszik :oops: :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Andrea! csak be kell áztatni, hogy megpuhuljon! forró vízben hamarabb! aztán csak össze kell turmixolni.
katuska79

Katuska: köszönöm!
A múltkor a férjem tévedésből rizspehely helyett kölespelyhet vett. Nem tudjátok véletlenül, hogy azt mire tudnám elhasználni?

Kép
jandrea

Kata, fogfájás :cry: Jobbulást! Amint meggyógyultam összeereszthetjük a két Törpikét, benne vagyok :wink:

Paradicsomos krumpli: én mint abszolút tapasztalatlan, és ezért a "szakirodalomra" támaszkodó friss anyuka azt olvastam (nemcsak a könyvemben hanem pl. az oltási kiskönyv közepén lévő táblázatban is), hogy főtt paradicsomot egy éves kor felett, nyers paradicsomot 2 éves kortól szabad adni. Viszont ahogy elnézem, én leszek az egyetlen, aki csak jövőre mutatja be a babájának a paradicsomos krumplit :D (A banán témával vagyok még ugyanígy....) Ti honnan tudjátok, hogy az ajánlásokhoz képest mi az amit be kell tartani, és mi az amit nem? :?:

Jandrea, kölesről én azt tudom, hogy szintén 1 évtől adható. De úgy kilógok a sorból a tudományommal, lehet jobban jársz ha nem hallgatsz rám :D :oops:
kisbogacs

Lehet, hogy felelőtlennek fogtok tartani, de én már nem igazán adok a szakirodalomra. Eddig mindenki mást írt, mondott. Teljesen meg lehet zavarodni tőle. Főleg mióta Peni orvosa a párizsit javasolta. :shock:
Az üveges kajáktól egyáltalán nem parázok. Ritának még a kiwit is mondta a doki, hogy mehet! A banán valaki szerint az első gyümik egyike, más szerint tabu. Azt gondolom, van pár dolog, amit nem adok semmiképpen egy jó darabig. (pl. tej, tejtermék), de a gyümölcsökből, zöldségekből én már nem hiszem, hogy baj lehet. Az üvegesekben is van mindenféle gyümi, zöldség, azt pedig tuti olyanok állítják elő, akik értenek hozzá.
Másik dolog, hogy nálunk senki sem allergiás semmi kajára, így nem igazán gondolom, hogy Ádimnak azt okozna. Ha látnám, hogy kiütéses lesz, akkor természetesen többet nem adnám.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.07.24 18:40-kor.

krisz78

Sziasztok!

Feleves baboknak boldog felediket

Enni valok a babaitok :wink:

Magunkrol;a kis gezenguzom titokban forog ha nem latja senki mert ha ott ulunk mellette meg nem mozdul :shock: kilattot ilyet

Es egy sokkolo tortenet;Tegnap elott ,mar le voltunk fekudve, ugy veri valaki az ajtot,hogy azt hituk megjottek minimum az oroszok Futas ajtot nyitni hat az egyik szomszed,hogy az edesanyjanak a fulebe(almaba)beeset egy bogar es a ferjem nem vinn-e be a surgosegre mert megsem tudjak kozeliteni a nenit(a neni kb.100kg)Na hat szaladtam en is csudat latni na lattam en olyat mig elek elnem felejtem,szegeny egy percig ult csendbe mar mint a neni azutan mint aki ala begyujtnak tegyed ugy futot korbe,hogy az eletbe nem gondoltam volna hogy ez a fehernep eler ekkora vegsebesseget.Ne mondjam mekkora muveszet volt ezt a pille sulyu felsosebesegbe kapcsolt ,,bogaras ''fehernepet be tenni az autoba,valahogy sikerult de mindjart mindjart ugrot neki az ablaknak szerencses esetbe,maskor a ferjemnek,szegeny mar feluton jarhatak amikor egy laza csuklo mozdulattal ugy orr tovon vagta az en emberemet hogy most szegeny ugy nez ki mint egy eret dinye es szilva atmenet.Aztan hogy asurgossegen is megdolgozanak hat lekellet fogjak hogy valahogy kiszedjek akkora mar orjongo asszonny fulebol a bogarat.Nahat ez tortent!
tetyk

Krisz: én sem parázok az üvegestől,nem vagy felelőtlen :wink: Ki így,ki úgy gondolja,és természetesen minden anyuka úgy csinálja a legjobban,ahogy a szíve diktálja. Én igyekszem Martinnak főzni,de pl. van olyan alkalom,mikor nincs rá lehetőség,utazás,Balcsi,ilyenkor jó szolgálatot tesz az üveges. Annak meg pláne örülök,hogy Martin egyaránt eszi amit én főzök és az üvegeset is :D

Én is megnéztem az ominózus listát,amit a védőnőtöl kaptam:

Első főzelékek: burgonya,répa,sütőtök,tök,brokkoli,cukkini,patisszon,spenót,sóska (utóbbi 2 heti egyszer az oxalát miatt.)

8hós kor után: karfiol,kelkáposzta,kelbimbó,zöldborsó,zöldbab.

Első gyümik: alma,őszibarack,meggy,banán,sárgadinnye,narancs (ha nincs allergiás hajlam) Martin pl. nem szereti a rendes banánt,öklendezett tőle, de ha esetleg üveges kombinációban kap,úgy igen. De most itt a sok friss gyümi,igyekszem azokkal kedvezni neki.
Na,pl a narit én nem gondoltam volna első gyüminek,jó,hogy épp nincs szezonja :roll:

Tetyk: nem semmi sztori :shock: Szegény párod,a végén meg őt kellett ápolni :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!Mindenki nyaral?Mondom,benézek már,hogy mik történtek...De nem sok semmi!
Katuska:Nagyon édi a lányod!Milyen szép haja van... :wink: Mi is olyan piskótát majszoltunk ma...Tetszett neki...az egész arca olyan volt.A bodyjáról nem is beszélve...Ja és a talpa is... :roll: :o :lol: Medencében leázott. :lol:
Kriszti:Az üveges paradicsomos krumpli összetevőjét ha megnézed,nemsok krumpli és pari van benne.Én azt már tök régen megkóstoltattam vele.Én soha nem adtam a nagykönyvre,mert annyi az eltérő dolog.Ha 4 hóstól adható(üveges)akkor nem lehet nagy gond.Legalább is nekünk semmivel nem volt és mindent szeret,elfogad.
Krisz:Tehát én nem tartalak felelőtlennek!!!Én nagyon laza vagyok :D Persze attól még el tudom dönteni ,hogy jó-e a gyerekemnek és véleményem szerint,(oda-oda pillantva a könyvecskémre)adható-e.De nem ragaszkodom percre pontosan az előíráshoz,mert sztem ez hülyeség is!Nem könyvből nevelek!De attól ne gondoljátok,hogy kenyeret,meg párizsit adok!Se csokit,se olyat amit egy kisbaba még nem ehet!
De nem kell adni az én véleményemre sem! :wink: :D
Végre!Hazajött a férjuram!!!Megvolt a verseny.Ma nem alszok egyedül :wink: :D :o :P :P :P :P

Eszter

Kép
eszterem

Jaj,elfelejtettem megemlíteni ,hogy milyen édes ez a Kitti-baba!!!Meg a bátyókája is!Nagyon arik!Tesókák.Ja és nekünk is van olyan bodynk.Talán pont azt a képet is raktam fel...

Eszter

Kép
eszterem

jaja :wink:

Eszter

Kép
eszterem

Banan: kezdo gyumolcsnek irjak itt is, Atinak mar adtam is.
Orszagon belul es orszagon kivul is oriasi kulombsegek vannak, szerintem mindenki dontse el mit kovet magatol, en ugy dontottem, hogy csinalom amit az orvos mond, ugy is o lesz a picim orvosa meg egy jo darabig (persze ha helyesnek tartom azt amit mond). Ja amugy emlkesztetek Vcrane mondta, hogy Argentinaban az ujszulott csecsemoknek narancslevet adnak a tejci mellett. Na ez micsoda ellentet nem? es nem hiszem, hogy az Argentin babak attol lesznek alergiassak, vagy lenne valami bajuk, hogy isznak egy kis narancsot. Ha nincs alergias hajlam nem hiszem, hogy kene aggodni (en velemenyem persze :!: )

Kép
brestovsky

Rita, teljesen egyetértek. Ha nincs allergiás hajlam, akkor nem kell annyira aggódni. Persze olyanokat, mint eper, málna nem adok, meg még egy ideig a szalonnát és a hurkát is mellőzzük. :wink:
Én is igyekszem kotyvasztani Ádinak mindenfélét, de úgy vagyok ezzel mint Katuska, van amiből az üvegeset részesítem előnyben.
Kata: igazad van, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy ő szeretné. Nekem is szóltak bele már páran. (pl kevesellték az eddig megkóstoltatott ételeket)

Tetyk: :lol: :lol: :lol:

krisz78

Krisz: :lol: ahogy Martint elnézem,elrágcsálna egy szép szál kolbászt is :lol: :lol: :lol: Ma a szedret nézte ki a számból,de persze,nem kapott :wink: Amúgy meg,én is azokat,azt a 4-5 féle zöldséget etetem MArtinnal illetve különböző kombinációkban,amit első zöldségként tüntetnek fel általában :wink: Ha majd azokat kis csirkehusival is remekül megeszi,na,akkor merek bármit is újítani. Egyébként husi nélkül remekül mennek már :D

KépKép

KépKép
kata8110

Kata:Miért nem turmixolsz össze 1kis kolbászt kis kenyérkével? :lol: :P

Eszter

Kép
eszterem

Eszter: ja,jó kis kolbizsíros kenyérrel :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Egyetértek nem kell annyira parázni a kajáktól! A paradicsomos krumpli az első kaják közt van és nem értem miért ne kaphatna két éves kor előtt igazi paradicsomot? OK a magok...de egy éves kor után már javában mehet magában is. HA nem bírja egyből kiderül, a paradicsomnál tuti mert kapásból piros lesz a bőre.

Nem szabad annyira rágörcsölni amit szabad mit nem témára mert egy idő után bele fogtok bolondulni! AZ irányvonalat érdemes nézni de attól senkinek semmi baja nem lesz ha pl nem 7 hósan kap valamit hanem már hat hónaposan megkóstolja. Az üveges kajákat meg nem lehetne forgalomba hozni ha nem lennének megfelelőek a kor megjelölések rajtuk.

Nálunk a tej tabu egy éves korig, a málna és a szamóca két éves korig. Meg a marha hús 8 hónapos korig.

Nevetni fogsz Krisz de inkább a szalonna, mint bármelyik felvágott, sőt vajas kenyér helyett is jobb a "kapart" szalonna. A gyerekek nagyon szeretik és amint ehet kenyeret már kenheted is neki rá:)

Mi is pancsiztunk ma, felfújtuk a medencét, megtaláltuk rajta mind a 8 lyukat.

Tetyk. HAláli sztori.... :lol: :lol: :lol:
katuska79

ja és kölespelyhet én 8 hótol adtam kb....tök szerette rágcsálni. Sima kölest is akkor adtam először.

Pancsik

Kép
Kép
Kép Kép
katuska79

Tetyk ez a sztori! :lol:

Csak ezt az oldalt tudtam átfutni, nagyon édik a babák.

Batkata milyen táblát tett fel? Mindjárt nyomozok is kicsit.

Kriszti, annak idején amikor Zsófival először teszteltem pozitívat, az hétfőn volt, és utána csütörtökön kellett volna megjönnie. És tök egyértelműen volt ott a második csík. Az mondjuk igaz, hogy ha pozitív akkor az tuti, a negatívnál kell pár nap múlva ismétlni.

Tegnap megjártuk a Balatont (Isteni volt!!!!!!) Zsófi nagyon élvezte. Egész nap szabadban, 2x fürdött is. Hát csajok, ahogy kinézett ez a kiscsaj. Feladtam rá egy fehér sapit, és rá pedig a napszemüvegét. És ahogy mindezt tudta viselni. Tök komolyan nézegetett körbe, egy darab mosoly sem hagyta el a száját. :lol: Mintha valami titkosügynök lenne.
Csak mobilon van kép sajnos. Ha sikerül egyszer felteszem.

Ma pedig Cegléden voltunk az élményparkban. Ott inkább én és apa éreztük jól magunkat. Csúszdáztunk sokat. Zsófit is megúsztattam, csak a gyerekmedence dugig volt. Így nem volt benne sokáig.

Képzeljétek, a sógoromnak övsömörje van. Tegnap este derült ki. Vagyis én akkor tudtam meg. Aztán tök agyatlanul megy az sms Hannának, mint a topik "gyerekgyógyászának" hogy lehet-e belőle baj. Persze az én telefonom mára lemerült, és úgy vittem el Ceglédre, így csak estére tudtuk egymást utolérni. :) MInden esetre addigra már én is lenyugodtam, hogy ezek általában nem fertőznek. Remélem így is van, és nem nyaralás alatt kap el minket egy kis bárányhimlő.

És sikerült tegnap leadnunk a vizeletet. Este feltettem a zacsit, és kemény 20 ml volt az ami nem ment mellé. Azt le is adtam ma.

Na megyek, aludnom is kell.

Kép
Kép
cs_erika

Katuska:De csini vagy! :wink: Neked most is jól állna az a trikini...tudod?...az a horgolt vagy milyen! :wink: :)
És Petra királylány nagyon élvezi a strandolást!!Máté mit szeretne?Petra mellé huppanni?Mint as kiságyba? :lol: Úgy nézi,mintha azt akarná. :D
Erika:Na akkor kicsit hűsöltetek ebbe a nagy melegbe!

Eszter

Kép
eszterem

Erika!
ld. előző oldal közepe, a doktornéni adott hozzátápis menetrendet.

Ki vagyok dőlve, és kivagyok. Már elegem van az egyedüllétből. :evil: :evil: :evil:
A fiúk csak vasárnap du. jönnek haza.

Jó éjt, megyek aludni, remélem, tudok...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata, megtaláltam, ez is hasznos, de már jól összevagyok zavarodva a sok táblától. :?

Na, megkaptam Zsófi vizeletleletét. (anyósom ment ma érte) Hát lehet, hogy dokibáscink megérzett valamit, (gondolom azért a tapasztalat is beszélhetett belőle)
Lánykám vizelete zsúfolva van baktériummal. :?
Lehet, hogy tényleg e miatt nem hízott az elmúlt hónapban.

Ha így van, akkor nagyon úgy néz ki, hogy bébiúszásnak lőttek. Pedig Zsófi is kezdte élvezi. Viszont nézzük a gyerek érdekeit. Hát ha így állunk, akkor nem megyünk. Bár augusztusban nem is lenne. Majd megkérdezem dokibácsit, bár nem szeretnék sűrűn bajt okozni a kiscsajnak.

Kép
Kép
cs_erika

Ja, azért kellett a vizsgálat, mert csak 20 dkg-t hízott egy hónap alatt.

Kép
Kép
cs_erika

Szép estét!

Katuska, tényleg nagyon csini vagy!

Tetyk, micsoda sztori :D Jobbulást a párod orrának!

Erika, ha hétfő reggelig nem jön meg, tuti tesztelek mégegyet...
övsömör: Én is úgy hallottam, hogy nem fertőz...
bacik :( :( :(

Melyik kaját mikor: Látom már, én az óvatoskodó szélsőséget képviselem. Én mindent a legkésőbb javasolt időpontban, vagy akár 1-2 héttel azon túl fogok adni Ágnesnek. Hiányozni nem fog neki egyik étel sem (hisz még úgy sem ismeri); ártani sem árt, ha csak később eszik banánt vagy paradicsomot. Én pont így nem parázom, hogy mindent jól, jó időben adok-e. Olyan durván allergiás vagyok, parlagfűszezonban hónapokon át nem tudok egyetlen mondatot sem kimondani köhögés/fulladás nélkül. Szeretném megelőzni amennyire lehet, hogy a lányom is így járjon.
Az üveges kajákkal nekem sincs semmi bajom, már fel is szerelkeztem jónéhány üveggel: jó lesz utazáskor, vagy ha nem tudnék főzni (mint pl. most sem menne betegen), vagy akár csak ha épp úgy alakul. Biztos, hogy ezer ellenőrzésen átmennek, és minden rendben van velük. Abban viszont egyáltalán nem bízom, hogy mi hány hónapos kortól ajánlanak. Szinte kivétel nélkül mindent korábbra írnak, mint azt az orvosok javasolják. Láttam 4 hós kortól trópusi gyümölcsöset, miközben minden déli gyümölcsöt 1 évtől lehetne adni, stb. stb. Eleve 4 hótól javasolják az indulást fél éves kor helyett?!
Déli gyümölcsök: ahogy kontinensenként (sőt akár országonként) különbözik picit a bőrszín, a haj, a szem, az arcforma, stb., úgy az allergiára való hajlam is. Argentínában persze hogy senki sem allergiás a citrusfélékre, hisz ott az az őshonos gyümölcs. Nálunk sem tudnak sok embert felmutatni, aki az almára lenne allergiás. Ezért azt, hogy délebbre az induló gyümölcsök a déli gyümölcsök, természetesnek veszem, de nem bizonyítéknak arra, hogy akkor itt is simán lehet.
Allergia: a szervezet találkozása az allergénnel, és az allergia kialakulása egyáltalán nem biztos, hogy egy időben történik. Kiskoromban éveken át a falu széli homokozóban úgy sütöttük a homokfőzeléket, hogy bele a borsó a parlagfű termése volt a szomszédos pusztáról. Naponta százával volt parlagfű a kezemben, és semmi bajom nem volt tőle. 16 éves koromig, amikor egyszerre robbant a 4keresztes allergia és vele az asztma is. A paradicsomra alig 1 éve vagyok allergiás. Ezek után nem bízom abban, hogy ha a gyerek nem lesz 24 órán belül pöttyös a kajától, akkor minden OK.

De félre ne értsetek, senkit nem akarok elítélni, aki másképp csinálja. Tudom, hogy én vagyok a szélsőség :D Ha nem lennék allergiás, gondolom én sem paráznék ennyit. De az vagyok, így hordom a keresztem, és próbálom ugyanettől óvni a lányomat, amennyire lehet.
kisbogacs

Sziasztok!

Nem tudok aludni olyan meleg van.

Hozzátápis téma: én félek minden új kajától, pedig nálunk nincs allergiás a családban. De hát én másban is fosis vagyok. Egyelőre a 4 hótól adhatóakat kapja, de már adnék szívesen mást is.
Pl. van itthon kecskeméti cukkinifőzi. Van benne kukorica is, attól kaphatja? 4 hótól ajánlják.
Banánt én még nem adtam, a sárgabaracktól fájt a hasa.
Egyébként ha van valakinek jó hozzátápis táblázata, én nagyon örülnék neki.

Nagyon szépek a gyerekek!

Katuska te hihetetlen vékony vagy!!! Irigyellek!

Szilvi
Kép
xania9

Sziasztok!

Mostanában csak olvasóban :oops: kerülget egy depi engem is :(
Borka jól van, megint jobban alszik éjjel, viszont még mindig nem csinál semmit, néha egy-egy forgás véletlenül, de képes inkább ordítani félórát, ha nem ér el valamit, minthogy utána menjen valahogy...
Nagyon letört a hír, tudjátok, a kisfiú, akinek a képét feltették a minap, elment :cry: Sokat olvastam régen azt a topikot, ahova tartoztak-korban közel állt a fiamhoz...borzasztó lehet ezt megélni egy szülőnek :cry:

Kriszti,
teljesen egyetértek Veled, ha lenne még elég tejem, én sem siettem volna a hozzátápival...pont ez a lényeg, amivel nem számolnak sokan, hogy nem most lesz/lehet allergiás a gyerek, hanem később, bármikor...Ezzel együtt most, a második gyereknél sokkal lazább vagyok én is, de csak, mert alig van már tejem, és azért vigyázok, hogy amit nem muszáj, ne adjak...

Katuska,
miért is akarsz Te fogyózni?! :shock:

benci

Sziasztok!

Martin ebéd utáni szundiját tölti :D

Katuska: Te valami szemtelenül jól nézel ki!!! :wink: És a leányzó is tüneményes!!! Mekkora haja van :shock: :D Máté,a kis huncut :lol:
Én is örömködöm,jók rám a 75B-s cicikabátok,mint terhesség előtt :lol:

Ma kimenőt kapunk,megyünk moziba!!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: