A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Ha már laptető...
Megfogadtam, h megtartom magamnak a véleményemet, hiszen, ahogy nekem is, mindenkinek szíve joga a nevelés, gondoskodás, szeretés mikéntje. Most mégis leírom, amit gondolok, mert úgy érzem, nagyon káros, h újabban divat követni bizonyos nevelési, altatási, rendszabályozási nézeteket valló könyvek véleményét, inkább, mint a józan észt, a szívet, a megérzéseket, a logikát, a természethez (természeteshez) közelebb álló népeket tudását vagy akár a tudományos tényeket.
Chilike! Én személy szerint Suttogó-ellenes vagyok. :oops: /és szoptatás-párti :D /
Az említett könyv iránymutatásai nem a gyereket szolgálják, hanem a felnőttek kényelmét, önzését, türelmetlenségét, időhiányát. Szerintem.
Helyette szívből ajánlom a következő 3 könyvet, amit MINDEN leendő és már működő SZÜLŐNEK kötelezővé tennék, majd a belátásukra bíznám + a megérzéseikre a folytatást.
Ezek: Margot Sunderland: Okosan nevelni tudni kell, Jean Liedloff: Az elveszett boldogság nyomában és William Sears: Éjszakai gondoskodás című könyvek.
Véleményem szerint és tapasztalom is a környezetemben, h nagyon komoly következményei lesznek a drasztikus és kategorikus nevelésnek, főleg, h sokan szentírásként követik, nem gondolkodnak. (A Suttogóban van pár jó ötlet is, de a nyelvezete, stílusa tőlem alapból is távol áll, amit pedig néhány helyen leír és elvár egy kicsi Babától + egy szerető szülőtől az irreális.) Ha elolvasná előtte bárki a Margot Sunderland - Okosan nevelni tudni kell című könyvet, akkor soha nem tenné ki a Gyermekét azoknak a hibás nevelési módszereknek, ostoba tévhiteknek, kegyetlenségeknek, amelyeket több most divatos könyv is ír. A környezetemben senkinek nem szült jót később az említett könyvek tanácsai alapján pl. hagyd sírni a gyermeket és hasonló "okosságok" (ha elolvasná az illető, aki ezeket alkalmazza, a tudományos kutatásokkal és az agy fejlődésével kapcsolatos tényeket vagy utánajárna, mit ért, tud, igényel egy kicsi baba, aki elvileg így akarna nevelni, utána soha nem tenné).

Még egy fontos könyv, a szerzőt ismeritek, tehát bízhattok benne. ;-)
Ranschburg Jenő: Szülők lettünk. Azonos elvekkel, mint az említett 3 könyv és ellentétessel, mint a Suttogó.
A hozzászólást 9 alkalommal szerkesztették, utoljára bodza2005 2009.07.26 00:06-kor.

Kép
bodza2005

A könyvekhez még:
Természetesen változhat, h kinek, mi jön be, mint nevelési módszer, csak jó lenne, ha nem csupán a Suttogót ismernék az anyukák, mert ez a legdivatosabb mostanában, illetve a sírni hagyni, kimenni-bemenni stb. baromságokat okító könyveket, ráadásul akkora babáknál, akik nem is érthetik, mi történik, mert még kicsik, ezek az emberek pedig nem is gondolják, hogy nem azért fog hallgatni a baba, mert megértette.
Amúgy tényleg több olvasat van, mert én az Éjszakai gondoskodásból pl.azokat tartottam jónak, ami ésszerűen jó, nem a túlzásokat és nem a szájbarágós, 20x ismételt mondatait.
Érdemes mindegyiket elolvasni, a Suttogót is és a saját elveid, véleményed, elképzeléseid mellé azokat is átgondolni, melyeket e könyvek javasolnak, majd saját belátásod szerint bármit következetesen alkalmazni, ami a babának-mamának-papának egyaránt jó és tényleg a Gyermek boldog jövőjét szolgálja.

Lányok és SzimbaCsaládka!
Nagyon örülök az Ironnál járt Topiklakóink jó híreinek! Minden rendben lesz! Mennek a drukk-hegyek+++++++++++++++++++++++

Katás?????????????

Jó éjt Gyerekek, búcsúzik a Bodzi mára... :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bodza2005 2009.07.26 00:03-kor.

Kép
bodza2005

Csak egy gyorsra! :lol:

Bodza!

Boldog félévest Esztinek! :lol: Igaz, mire ideértem már 6 hós és 1 napos, de azért nem késtem, csak 8 percet!!! :lol: :wink:
És megkoronáztátok ezt a napot mondjuk egy barackkal? :wink:
Képzeld, Jáznak már két foga van. :shock: :lol: Ma vagyis tegnap 22-én....mikor Eszti PONT 6 hós volt :lol: ....jött ki a bal alsó is!

Na mentem alunnyi!!! :wink:

Drukkok-ragacsok Mindenkinek!!!!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Még itten vagyol la, mert szopizás-ügyebn konzultálok egy Barátnőmmel, h legyen elég jó kis tejcikéje.
Egy másik Barinőm barikáját nemrég kihoztam egy mellgyulladásból, mert sajna a szakik elég érdekes elveket vallanak a megoldást illetően és azoktól rosszabb lett. Én viszont Rózsa Ibolyától tanultam egyet, s mást és az Ő tanácsai, elképzelései kiválóan + megbízhatóan működnek.
Igaz, S.Mónika??? :wink:

Tigrincs! Cukiság vagy!!!!!!! Köszönjük szépen!
Igen, vettünk bioalmát. :D :D
Yázminka! Édes lehet! Küldhetnél fotót. Iwiw?
Mindjárt Ő is fél!!!!!! :D Annyira vicces, h egy napon születtünk és Ők is majdnem.
Egyébként a dokinénink tanácsára ezt a tendenciát nem folytatjuk (bio), hanem mindig máshol veszünk, 1xre nem sokat a gyümikből. Így nem fog felhalmozódni 1féle vegyszer és mivel a bionak is vannak hátulütői, azt is elkerüljük. Amúgy szuper dokinénink és védőlányunk van. Nem járnak a nyakunkra, mert látják, h jól mennek a dolgok, de ha tanács kell vagy segítség, akkor jót adnak.
Puszik Nektek 3grácia!

Lyó éjt! Szép álmokat!

és ++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
bodza2005

Julcsikám!
Gratula drága kis petezsákodhoz!

Miciona, Rencsi! Köszönöm.

Kedves Bodza, Chilike!
Aranyos a "felháborodásod" szinte látom, ahogy összehúzod a szemöldököd. Könyveket felírtam, és jó, hogy néha gyermeknevelésről is esik szó. Chilike is aranyos, ezzel a "rádöbbenéssel", hogy hogy is lehet majd az első időket végigcsinálni. Menni fog azért, hidd el :wink: Kicsi drága gyönyörűséges okos kis Esztikének boldog felediket kívánok!

Melánia! Örülök, hogy jó az endokrin véleménye.

Szimba család!
Ez lesz majd a jó!!!! Drukkolok!

Gladiolus!
7 petike, gyönyörű szám. Legyenek ügyesek továbbra is!

Puppy! Továbbra is gondtalan áldott állapotot kívánok Neked! Mi volt régen a Neved?

Dévai Páciensek!
Csodálkozom a leírásotokon Vass dokiról. Biztos azért látjátok Őt másnak, mint én, mert Ti rendszerint csak akkor találkoztok Vele, amikor min. dupla munkája van. Én Petikénken kívül is hálás vagyok neki, és roppant elfogult, mégis ha komolyan szétnézek, Nála udvariasabb, kedvesebb férfiEMBERT nem ismerek. Milyen buta kérdéseket tettem már föl neki, és Ő mindig mindenre részletesen válaszolt, vagy ha nem, akkor annak bizony komoly okai voltak. És a humora. Nálunk a családban több mondata szállóige lett.
Emlékszem a hangjára, amikor vasárnap felhívtam zokogva, hogy vérzek terhesen, mi legyen most... Vagy amikor kórházba utalt, és senki nem merte megcsinálni a műtétemet, és órák múlva az ügyeletes orvos közölte, hogy ne aggódjak, Vass doki bejön, ha végzett az intézetben, és megcsinálja... Amikor "elkésik" reggel az intézetből, olyankor egyenest a Szt. Imréből jön. Nagyon sokat dolgozik.
Én nagyon sokat látom mosolyogni, és most ahogy visszagondolok, tényleg nem volt olyan mosolygós Peti előtt, talán azért nem, mert én sem voltam az... Kívánom, legyen okunk mosolyogni!!!!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Puppy!
Szia Drága!
Igaz hogy egy kis segítséggel,de rájöttem ki vagy!
Nagy nagy gratula a bébihez!!!!
Jó egészséget és vigyázz magadra. Üdv. Puppy apunak is.
Puszi Gabi

szurikáta
szurikáta56

Cukika vagy Albimamikám! :D

Igen, Chilike időben felkészül. Jól is teszi. :D

Szurika! Hogy jöttél rá??? Én azért tudtam, mert felhívott a Puppyka. :lol:

Kép
bodza2005

Jó reggelt!
Bocsi, hogy nem jöttem tegnap, de ErcsiApu leült a gép elé amint haza jöttünk és.....Azért ült le, mert láttot Vass dokinál egy mobil split klímát, és ő is olyat szeretne a lakásba. Persze Vass dokival összehaverkodott, és elkezdtek trécselni a légkondiról! Hogy melyik jó és miért, melyik nem jó és miért! :) Gondolhatjátok én meg tiszta para voltam, hogy most mit fog felírni meg stb.
Szóval! A lényeg: Bekukkantott és azt mondta, hogy nagyon szép ott bent minden! Meg volt elégedve velem! :) Ekkor kicsit megnyugodtam, de hát nem vártam mást, hiszen az előzőekben sem volt semmi baj, de hát ki tudja alapon, azért a para bennem volt! :) Nagyon kedves, aranyos és szimpatikus doki! Én már voltam nála egyszer UH-n amikor Apánk nem volt, akkor is szimpi volt! Most meg még inkább az lett! Én tegnap láttam mosolyogni! Mi voltunk az utolsó pár. Már 4 előtt ott voltunk és 6:15 körül értünk be. Látszott rajta, hogy fáradt, de az én buta kérdéseimre is türelmesen válaszolt! Aztán amikor ErcsiApu felhozta neki a légkondi témát, teljesen úgy nézett ki az egész, mintha egy sör mellett beszélgetnének! :) Clositot kell szednem és szúrnom a Merionalt, jövő pénteken kell csak mennem UH-ra. Aztán mondtam, hogy próbáljuk belőni az inszem napját, és azt mondta, hogy pontosan nem tudja, de meghatároztunk 3 napot amikor várható. Aug. 3-4-5, valamelyik nap! Csak azért volt számomra lényeges, mert úgy iratom ki a még megmaradt szabimat! :) Aranyos volt, vizsgálat közben elmondta, hogy majdnem olyan lesz mint az ovu., csak a vége lesz "picit" - ezzel a szóval mondta - más! :P
Nagyjából ennyi volt!

Bodzi!
Eszti tényleg nagy már! Édes tüneményes! Boldog 6. hó 1 napot Kívánok Neki! :):):) Azt azért megjegyzem, hogy a Kabalád, amit Tőled kaptam Velem volt! ErcsiApu meg is kérdezte, hogy minek vannak nálam a plüss állatok, amik elvileg a fejünk felett vannak? Mondtam neki, hogy megígértem Nektek, hogy minden vizsgálatra és az inszemre is velem jönnek. Erre azt mondta, hogy így már tuti a szerencse! :)

Tigrincs!
Gratula Jáz fogaihoz! Édes lehet! Ha jól emlékszem Beninek még nincs egy sem! Bár ki tudja, vasárnap láttam őket, azóta kinőhetett neki akár 32 is! :)

Miciona!
A száguldó cirkuszt nagyon szeretjük, és irigyelünk, hogy a közelükben lehetsz! Én Battont, Barichellot és Raikonent szeretem. De a favoritomban van még Massa is! A többiek nem nagyon érdekelnek! Mikor mentek szabira? Ha vége a Cirkusznak???? - Ez teljesen találó! :)

Albi!
Teljesen egyet értek veled Vass ügyben! :) Nagyon kedves, és tényleg teljes türelemmel válaszol a betegeknek, közben meg lehet, hogy az előttem lévők is már feltették neki ezeket a kérdéseket amiket én is! Szóval tényleg Le a kalappal előtte! És tényleg tudom én is, hogy sokat dolgozik. Jövő Péntekre is amikor beírt 8:30-ra, mondtam neki, hogy tudok előbb is jönni, mire megszólalt: "De én nem"!:) És MOSOLYGOTT!!! Nekem nagyon-nagyon szimpi doki! Mondta, hogy ő lesz a kabalám és most össze fog jönni a baba! :) Mondtam neki, hogy remélem a próféta szólt belőle! :) Egyébként ErcsiApu is ezt mondta, hogy most úgy érzi sikerülni fog, és Vass doki hozza a szerencsénket! :)

Melánia!
Tudom, hogy messze van neked, de olyan jó lenne, ha a kabalám lennél! :) A ciklusunk meg tényleg egy rugóra jár, és én nagyon bízom benne, hogy a következő már nem jön meg se nekem, sem pedig Neked! :)

Gladiolus!
Gratula a 7 petikéhez! Ügyes vagy! Aztán hozni nekünk az infót, hogy mi a helyzet velük! :) Szorítok nagyon-nagyon ++++++++++++++++++

Legyetek jók, legyen szép napotok, és aki teheti ma légkondis helyiségben legyen, mert mára mondták a legmelegebbet!

Puszker:
Kata

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Bodzikám, mindenképp megpróbálom megszerezni a könyveket, amiket ajánlottál. Az első Suttogót olvastam, érdekes lesz öszehasonlítani.

Kata, örülök, hogy jól alakulnak a dolgok! Szerintem is cuki Iron doki! Tavaly nyáron volt hozzá szerencsém.

Tigrincs, nagyon cuki lehet Jáz a két fogával. Akkor a legviccesebbek, amikor 2 és 4 fogúak. :lol: :lol: A kerilányom úgy nézett ki, mint egy kis víziló, amikor ásít. :lol: :lol:

Ma délután nem leszek, megyek anyóskához megőrzésre. Tegnap úgy felbosszantottam magam a szomszédokon, hogy Petim nem hagy itthon egyedül. Holnap azért jövök valamikor...

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Katásom! De szuppppppper hírek!!!!! :D
Annyira el tudom képzelni, h Te tükön ülsz, Ők meg ezekről diskurálnak, teljes lelki nyugalommal. :lol: Kabala! :lol: "Mit keresnek az otthoni plüss állatok ott?" Ez kész!!!!!!!! :lol: Tuti csíkokat hoznak, hát ezért. ;-)
Eszti köszöni szépen a kedves köszöntést és azt mondta a mamama mellé, hogy puszilja a Katást! :D :D

Moncsikám! Írok mindjárt.

Kép
bodza2005

Még egy fontos könyv, a szerzőt ismeritek, tehát bízhattok benne :D
Ranschburg Jenő: Szülők lettünk. Azonos elvekkel, mint a laptetőn említett 3 könyv és ellentétessel, mint a Suttogó.

Kép
bodza2005

Moncsiguszocskám! Légyszike ne bosszankodj semmin, senkin! A Babához képest, kit érdekel bármi, nem igaz? ;-)
Feltétlenül rendeld meg neten vagy vedd meg mind a 4et, tetszeni fognak és megdöbbentő tényeket is olvashatsz majd az Okosan nevelni címűben. A Te lényedhez ezek az elvek állnak közel, ahogy megismertelek.
Az a baj és ezért veszélyesek ezek a "hagyd sírni", "irányítani akar" "az ő érdeke is" "csakis így lesz megfelelő napirendje" és társai könyvek, mert egy tapasztalatlan Édesanya, ha érzi is, h nem úgy kellene, ahogy a Suttogó-típusok írják, benne van a félsz, h mi van, ha mégis... és Ő a nagy jószándékával, akaratlanul rosszat tesz a Gyermekének. Na ekkor még jönnek a tanácsadók és okoskodók, az amúgy is elbizonytalanodott Anyuka már-már hajlik rá, hogy betartsa a teljesen idióta és a csecsemőkről való minden tudást nélkülöző irányelveket.
Idomításra jó, de nem nevelésre, gondoskodásra.

Kép
bodza2005

Drága Moncsiga!
Szomszédok nem léteznek! Ajtót becsukni, füldugót feltenni, ablakot bezárni, és simogatni pocikádat!!!!

Bodza!
Könyvet felírtam. Én nagyon örülök minden nevelési tanácsnak, Tőled is, mástól is.

Ercsikati!
Örülök, hogy így éreztek Vass dokival kapcsolatban, és remélem igazatok lesz a megérzésetekben!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

szép napot csajszikák,

Bodza - nagyon köszönjük neked a folyamatos lelkesítést, könyvajánlást, jótanácsokat! én is utánanézek a könyveknek, már a címük is megnyerő! Esztidet a Jóisten éltesse sokáig, most már egy fél tortát kiérdemel! :-)
jól teszed h nem nézel tv-t, mi is már egyre ritkábban, inkább az ismeretterjesztő csatornákat csak.

Moncsi - ha tudod h, "gyárilag" aggódós vagy, akkor az nagyon jó! :-) mármint ha tudatában vagy ennek, mert akkor "kezelhető". :-) én is rendszeresen előkapom a vaskos orvosi könyvem, ha vkinek vmi baja van a környezetemben :-) (már csak azt nem tudom, hogy nem kapsz frászt, mikor a sok kis ovis mászókázik, meg eszementen rohangálnak egymásnak, no ez nekem elég stresszes még nézni is. én is szerettem volna óvónéni lenni, csak fahanggal, nulla zenei tudással rendelkezem :-)

Albi:szépem, Petike milyen nagy már, elképesztő! nagyon nagyon sajnálom, h a tesó most nem sikerült. végső elhatározás h nem futtok neki újra?

Ercsiék - kívánom, h Iron doki tényleg kabala legyen, nekem is nagyon szimpi bár én csak szűrésen voltam nála egyszer, nagyon korrektnek tűnt.

Miciona - 4 év van a hátunk mögött, no azért nem megállás nélkül.
Mi is Puppynak hívjuk a mai napig a kutyánkat, így két névre hallgat ,meg mér vagy ezer becézésre, pedig már ő is középkorú a drága, szerelmetes őzikénk :-)

Szuri - jéé, te is bekukkantasz időnként? átadom a kispapának is üdvözleted, a tavaly nyári akciója óta jól van, még egyszer utólag is nagyon köszönjük a segítséget!!

Mindenkinek nagyon köszönöm a gratulációkat!
Én is mindig nagyon drukkolok, mikor megyek uh-ra, h a számlapozós tábla minél előrébb járjon!!
puppy

Én is nagyon jó tapasztalatokat szereztem Ironnal kapcsolatban anno.
Kálmánt pedig egyenesen imádom. Tuti szerencsét hoznak most. :wink:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kíváncsi vagyok, Apánk megint lefogyva tér-e házoá a vitorlázás-horgászás-pihiből. :wink: Tavaly annyira jól nézett ki és az egészségének is igen jót tett, remélem, ismét belevág.

Ha már senki nem jön csevegni velem, amíg Eszti alukál, leírok egy jó kis történetet.
Azt tudjátok, h 2 éve szerveztünk Apánknak egy ún. D-napot? Ez volt a fedőnév. :lol: , ha olvasná a topikot, ne jöjjön rá, mi készül. Én találtam ki. :lol: Ezt biztosan gondoltátok. :lol: Dec.12-e volt, azt hiszem.
Odaálltunk, babanetesek, hajnali fél7-kor, az Intézet elé, 20an, mikulássapkában, a kezünkben egy-egy tál sütivel + hatalmas, piros IKEA-s szívvel, még nagyobb, fehér, plüss macival (1m-es) és egy szenzációs képpel (ez utóbbi Yami és Ura ötlete volt), mely fotón, nagyban, Dévisz arca volt látható, de ez az arc a mi pici fotóinkból állt össze. Írtunk szívhez szóló levelet + Szépem kinyomtatta, gyönyörűséges karácsonyi papírkára az összegyűjtött gondolatainkat, amelyeket itt írogattunk RÓLA.
Ott állunk, lesben, izgultunk nagyon, mire jött Ágika és Zsuzsika, annyira édesek voltak. Meghatódtak Ők is és velünk várták Apánkat.
Ő nagyon-nagyon meglepődött, amikor megérkezett. Megörökítettük videón és sok fotón. Azt mondta, azt hitte, ma ennyien jöttek, majdnem elájult. :lol: Ágikáék pedig azt hitték, vaalmi felvonulás van, ha jól emlékszem. :lol: Én elmotyogtam, h mindent köszönünk és bementünk együtt, kicsit az előtérben beszélgettünk, majd lementünk az okosító terembe. Ekkor jöttek oda először konzultálni Szimbáék, ugye SzimbaCsalád? Ők is lejöttek velünk. :D Na, ott volt sütizés, gyerekpezsgőzés, beszélgetés, örömködés. Apánk azt mondta, visszaadtuk a hitét mindabban, amiben kezdte elveszíteni. Iszonyúan jólesett Neki, édes volt. Tömte a sütiket. Annyira jó érzés volt, h ezt mondta. Meg is értem, nagyon fura páciensek is járnak ám oda... Azóta hallottam, h még a MensMentisben is ismerték a sztorit. Csiripelték a verebek. :D Biztosan nem sok orvost szeretnek így a páciensei, de Apánk kiérdemelte. Nem hinném, h akad még valaki, aki szívecskéket rajzol a kezekbe (tenyértitok) az punkció után és szerencsepuszikat nyom vagy maga nyit ajtót, kezet fogva, nem egy asztal mögül intve + kiváló orvos és imádni való Emberke.
(Persze, vannak fafejű dolgai, de kinek nincsenek és a szigora is a mi érdekeinket szolgálja.)
Szóval egy kis cukiság a pasi. :D
Én az összes ottani dolgozót nagyon szeretem, ritka jó Emberek mindannyian. Ágika és Zsuzsika pl. többször is eljött a babanetes találkozóinkra és nagyon drágák voltak, Maja is nagy kedvencem.
Na, jól van, hagyok másnak is helyet. Puszikák!!!!!!!!!!!!

Kép
bodza2005

Hű, közben írtatok? De jó! Olvasom is.

Kép
bodza2005

Albika! Nagyon szívesen!!!!! :D

SzépemPuppy! Drágaság vagy!!!!! Annyira örülök azóta is!!! A Zuarm is nagyon boldog volt, amikor meséltem, h hívtál és micsoda hírrel!!!!!!!!! :D :D

Kép
bodza2005

Gladiolus: ezek szerint mi is lebuktunk. :D Gratula a 7 petikéhez! Reméljük, a továbbérleltek közül is meg tudnak termékenyíteni legalább egyet, ez sokat javíthatna az esélyeken. 8)

Rózsafa: Ahogy Moncsi is írta, valóban 35 mm-es tüszőről beszéltem (írtam). 35, normális méretű tüsző kb. 11 ezres ösztradiolt jelentene, miközben 6000-nél már a leszívást sem csinálják meg. Nálunk indulásnál 3-4 aktív tüsző van, ehhez jön még 2-3 db, ami értelemszerűen kisebb, ezért vagy van idejük beérni, vagy pedig nincs. Hidd el nekem, nem érdemes sok tüszőre hajtani. Nálunk a leszívott és a visszaültetett peték/embriók száma rendre így alakult: 5/1, 7/2, 2/2, 5/1, 7/2. Amikor hetet szívtak le, a visszaültetettek közül az egyik mindig csak egy továbbérlelés után megszúrt, már megtermékenyült, de még nem osztódott embrike volt. Amikor csak kettőt szívtak le, mindkettő szép, 8 sejtes volt, amikor visszakaptuk. Amint látod, a mennyiség a minőség rovására megy.
Szerintem a 40 perc futás munka után összességében kevés, egyszerre meg talán egy kicsit sok. Napi 2-3 futás, alkalmanként 15-20 perc szerintem hatékonyabb.

Emerenc: A futással kapcsolatban Neked is ezt ajánlanám. Szimbánénak beszereztünk az előző stimu előtt egy otthoni futógépet, így nem kell a kánikulában aszalódnia, cserébe viszont többet fut, mert a futógépen 20 perc kell ahhoz, hogy egyenértékű legyen 10 percnyi, terepen történő futással. Most naponta kb. 1,5-2 órát fut a futógépen, kb. 6 részletben.

Most szaladnom kell melóba, holnap, "Vassalás" után jelentkezem. Addig is vigyázzatok magatokra! Igyatok annyi vizet, mint Charlie alkoholt és annyit legyetek a szabadban, mint Magda Marinko...
szimba

Sziasztok.

bodzi:de jó lehetett. :lol: Képet nem tudnál felrakni ide nekünk erről a meglepetésről? Dévisz biztos meghatódott.Amikor nekem volt punkcióm akkor is volt ott a váróban egy lehetetetlen nőszemély.Mi kint vártunk már a váróban punkció után mikor apánk behívott minket.Erre a nő kikérte magának,hogy nem őt hívták be mert ő lenne a soron következő.
Apánk meg mondta neki fenhangon hogy punkciós voltam és szeretne hazaengedni.Nagyon pofátlan volt a hölgyike.Nem hagyta annyiba közölte hogy neki meg mennie kell az oviba a gyerekért.
Aztán azon tanakodtunk párommal hogy ezek után hogy van még pofája bemenni a dokihoz? Nekem nem lenne.

Kép
Kép
melánia

Egyébként van egy iwiw-es meghívóm.
Ha valakit érdekel, írjon privit! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Ok Szimba! Várjuk a Vassalás utáni jó híreket!!!
Szimbánénak szerencsepuszik!!!++++++++++

Melikém! Szívesen feltenném, csak nem tudom, mit szólnának a Lányok, akik rajta vannak. Megnézem, mekkora lesz itt, ha nem látszik, egyértelműen, ki van rajta, felteszem. Cupppp

Kép
bodza2005

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bodza2005 2009.07.24 19:22-kor.

Kép
bodza2005

bodza: majdnem elsírtam magam a sztorin, annyira édesek vagytok!!!! És biztos Dévisznek nagyon-nagyon sokat jelentett, hogy ilyen örült aranyos páciensei vannak :D

Gladiolus: sok-sok szép embriot kivánok neked ebből a 7-ből...Szerencse szám is lehet...

szurikáta: azért külön neked is üzenem, hogy sokkal jobban vagyunk!!!! És újra kezdésre készen :) És nagyon köszönöm a sok pozitiv energiát tőled is!!!!

szimba: sok-sok hajrá holnapra!!!!

ritu: hogy érzed magad??? Annyira szoritok neked hogy sikerüljön!!!

ercsikati: kivánom hogy hozzon nektek szerencsét Vass doki, hiszen Te is már sok mindenkinek hoztál szerencsét!!!

Lányok, amikor pénteken punkcion voltunk, marha sokan kerestél Vass dokit, megszólal (jajj nem tudom a nevét, a szemüveges hölcs, aki a műtőben is velünk volt ,és ő nézett ránk állandóan) a hölgy, hogy hihetetlen, Vass doki e gy napra teszi ki a lábát és mindenki menstruálni kezd???!!!! :lol: :lol: :lol:

Szóval komolyan, ezek az emberek mind-mind emgérdemelnek minden szépet és jót, nélkülük nem lehetnénk most itt!!!!
renna77

Élőben ez egy 40x50es fotó, nagyon szupi.
Megnyugodtam, ezen mindeki inkognitóban maradt. :oops: :lol:

Kép
bodza2005

Drága Szépem/Puppy!
Nagyon nagyon örülök!!!!Aztán el ne tűnj, szeretnénk mi is úszni Veled a boldogságban.

Bodza!
Ez telepátia. Épp ma nézegettem a talis képeket, meg a D naposakat is. Csak nem megint készülsz valamire?

Kép
albi2000

Katám!!!!

Nem találom a teli számod :((((

Nem tudom David Coulthardot szereted-e mindenesetre kértem tőle autogrammot a nevedre.
miciona

Szijjja Renna!!! Jaj, de örülök, hogy így döntöttetek és éreztek!!!! A Párodat külön pusziljuk, h ilyen klassz pasi! Igen, így van.
Igen, Neki is és mindenkinek írtunk karácsonyi köszöntést/köszönést akkor, mert tényleg MINDENKI szuper ott (még az akkori takinéninek is írtam, mert annyira aranyos volt, Ő sajnos már nincs ott).
Nem gondoljátok, Katás és a többi kis őrült "páciens", olyan kis drága csapat van itt, szóval, hogy megismételhetnétek más formában a dolgot? Akár, amikor visszajön vagy decemberben. A szülinapjáról már lecsúsztunk, mert az májusban volt. :wink: Megölne, ha megtudná, hogy kinyomoztuk. :lol:
Ritu! Gladi! Szorítunk ám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!++++++++++++
SzimbaBaba! Érted is!!!!!!+++++++++++++++

Kép
bodza2005

Sziasztok!! :lol:
Itten vagyok én is ,olvasok,jó sokat írtatok! :lol:

Albi ahogy írtál Vass dokiról olyan szép volt,a könnyeimet törölgettem! Ezek a hormonok! :lol: Még jó,hogy mindent rájuk lehet fogni!Ezt mondtam már a páromnak is. :lol:
És igazad van,bár én csak 1x voltam nála, de rögtön szimpatikus volt.És mindannyian rengeteget dolgoznak!(Nem is értem miért nincs utánpótlás orvosokból?)

Bodza a te sztorid!!! Úgy sajnálom hogy nem voltam ott!Nagyon megható lehetett.Bármiben benne vagyok,ha szerveztek valamit! :wink: :lol:
A könyveket én is felírtam,remélem hamarosan szükségem lesz rájuk! Köszi az infókat!
És Esztikének én is boldog feledik évfordulót kívánok! :lol:

Ercsikati, örülök hogy kezdetek,és mind ilyen pozitívak vagytok.Meglátod meglesz a jutalma! Már csak a kabalák miatt is! :lol: A párod jó fej lehet,az enyém nem tudom hogy reagált volna :roll: :lol:

Renna drága! Köszi neked! Örülök,hogy minden oké,és a következőre koncentráltok.De azért pihenjetek,lazuljatok,és párod egye a vitaminokat! :lol: Tudod kell egy kis idő,míg látszani fog az eredmény.

Ezt elküldöm,és még olvasok tovább(kicsit lassan írok,nem akarom,hogy eltűnjön)
Rólam:
ET+10.nap. Még korai a teszt. Jól vagyok.A derekam fáj nagyon,megártott neki a sok pihenés? :roll:
Pár napja volt egy kis hasszurka(itt is ott is) de ez elmúlt.Azért reménykedem a kis túlélőben.
ritu75

Sziasztok!

köszi az érdeklődést, meg vagyok! :wink: Kiderült, hogy a melegnek semmi köze a szédüléshez, a vashiány+ a vérnyomi volt a bűnös. Hétfőn megkezdik a fogaim rendbehozatalát :cry: 2 gyökérkezelés+2 vagy 3 áttömése.......már alig várom :cry: :cry: de már éjszaka is többször felébredek rá, így már nem tudom tovább húzni és nem is akarom, mert így többet ártok Dominak.

Zsu,
sikerült utolérned magad az olvasással? Én ha 1-2 napig nem tudok jönni, már elveszítem a fonalat! :wink:

Szimba család,
szorítok, hogy a kisebbek szépen beérjék a nagyobbakat, azok meg ne durranjak szét!!!!!

Meli,
azóta már megjött rendesen?

Renna,
milyen jó már a kedved! :D csak így tovább!!!!!

Katám,
a"picit" más, most nagyon más lesz, mert most BABA lesz az eredménye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moncsikám,
maradj anyóspajtinál amíg csak tudsz, már eddig is nagyon bevállt!

Bodzsus,
ez a sztori és a tabló! :D :D Gondolom ezek a kedves gesztusok Apánknak munkájának a fénypontjai, hogy látja hogy értékelik a munkáját. Ja és persze gondolom, az is amikor szülés után látja a szülők boldogságtól ragyogó arcát kezükben a babával, ami nélküle nem született volna meg.....

Írna nekem privit az, aki Apánknál a Jánosba szült vagy ott akart, de végül Apánk nem tudott ott lenni és a "helyettese"ugrott be....Lenne néhány kérdésem....Előre is köszi.

puszi mindenkinek!

Kép
rencsi79

Micike! Haláli vagy! :lol:

Jé, Albika, tényleg? Nem :lol:, átadom a kezdeményezés stafétáját Katásnak. :lol:

Kép
bodza2005

Rituskám,
a hasszurka lehet a beágyazódás!!! :D :D :D nagyon szorítok! és mikor akarsz tesztelni, a héten már nem?
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
rencsi79

Rencsi szia!Remélem most már jobban vagy,bár a fogorvos miatt nem irigyellek! :? Nekem is lesz jelenésem nála..Remélem ügyesen dolgozik majd,és Domi baba jól fogja tűrni a gyűrődést!
Úgy szeretem,ahogy megszólítasz!Drága vagy! Köszi a biztatást.Félek tesztelni még.
ritu75

Puppy,

én tudom, hogy te ki vagy, bár ha tudnám a régi neved,lehet hogy az sem segítene, de a lényeg:
SZÍVBŐL GRATULA!!!!! Amilyen sasszeme van Apánnak a köv. uhon (gondolom 5-én mész te is) már megmondja, hogy kukis vagy puncis a kisbébike.... :D Neveken gondolkoztatok már?

Kép
rencsi79

Bodzi!
Valamiről lemaradtam??? Mit adsz át nekem?
Nem értem! :oops: :evil: :?:

Kép

KépKép
ercsikati

Rituskám,
olyan jó, hogy felhívtál!!!!!!! :D :D :D Millió puszi neked!!!!

Micikém,
küldtem privit! :wink:

Kép
rencsi79

BODZA!!!!! ÉN IS ÉPPEN EZT AKARTAM JAVASOLNI, DE NEM MERTEM!!!!

Én bármikor benne vagyok még úgyis hogy nem Dévisz az orvosom. De akkor lányok, Vass doki betegei, csinalhatnank mi is valami hasonlot, hátha adunk neki ezzel egy univerumnyi szeretetet meg biztatást!!! Azért jól esik az orvosoknak is, ha érzik bizunk bennuk!!!!

Esetleg tudja valaki, Vass dokinak mikor van a szülinapja? :lol:

Bocsánat, hogy igy rátapadtam a témára, de annyira szeretném őket ilyen megható pillanatban látni!! Hiszen ők sok boldog megható pillanatot okoztak már nektek (remélem én is hamarosan közétek tartozhatom majd), ideje viszonozni!!

Bodza, teljesen lázba hoztál!!!!! Puszillak érte :lol: :lol:
renna77

Rencsi én is örülök,hogy hallottam a hangodat! Puszillak!

Puppy gratulálok neked a pocaklakóhoz!

Szimba család! Nagyon ügyik vagytok! Le a kalappal Szimbáné előtt,hogy ennyit fut! Ez tuti nyerő lesz!Nagyon drukkolok!! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Gladiolus remek!Gratula a 7 petikéhez! Ebből 4 osztódott?Nagyon jó szám! a transzferhez drukk!! ++++++++++ :lol:
ritu75

Puppy / Szépem!
Zugolvasó vagyok,de néha hozzászólok.Meg küldök szerencseszurikat is.Aki kéri.Örülök hogy puppyapu jól van!
Bodzi!
Hadititok,de mondom hogy volt segítségem.Egyedül nem jöttem rá,pedig nagyon járt rajta az agyam.A lényeg hogy tudjuk,itt van a fórumon és BABÁT vár!
Puszi a gyönyörű 6 hónapos és 1 napos Eszti bébinek.
Renna !
Drágám erősödjél.Sajnos minden sikertelenség ( bármi is legyen a gond ) erősebbé és kitartóbbá tesz bennünket.

Klassz hogy így felpörgött a fórum és egyre több régi felhaszáló visszatért.
Puszi mindenkinek!!!

szurikáta
szurikáta56

Kati,
hétfőn feladom az autogramot, addig várok, hátha még sikerül mást is elkapni :))
remélm szerencsehozó lesz ez is, igaz csak egy papír.

Bodza,
jó ötlet a találkozó!!! Nekem mondjuk jó előre kell tudni a beosztás miatt mikor vagyok szabad. Mondtam is Katának biztos rá gondoltál , mint szervezőre.

Ez a gyerek nevelés jó téma. A suttogós könyvet nem ismerem. Némi gyermeklélektant tanultam én is, de az egyetemről kikerülve én pl. nem voltam jó tanár, tudom. Ez is hozzájárult, hogy pályaelhagyó lettem. Ma már máshogy csinálnék sok mindent. Talán ezért nem is baj, hogy nem lett korán gyerekem. A nevelésről még most sincs konkrét elképzelésem, hogy mit hogy fogok csinálni, viszont a barátnőim példáiból, azt tudom, hogy mit nem szeretnék elkövetni. Huszonévesen ,spontán babával teljesen másképp neveltem voltam, mint ennyi tapasztalattal.
miciona

Sziasztok!

Renna, nagyon sajnálom a történteket! :cry:

Ercsikati, Neked is sajnálom. Drukk a következőhöz! +++++++++

Szimbáék, örülök, hogy tudtatok kezdeni! +++++++++++++

Puppy, szívből gratulálok Bambihoz!!!!! :D

Kismamik, hogy bírjátok ezt a meleget?

Albi, nagyon sajnálom a sikertelenséget és a feljelentést is. :(

Rólam annyit, hogy sajnos nem sikerült, semmi el sem indult. Ezért is nem jöttem, mert nagyon magam alatt voltam. Most már kezdek talpra állni. Hasonlóan "magas" volt a hcg-m mint Albinak. Nekem 0,13 volt.

Stimusoknak tüszőnövesztőt, a várakozóknak kitartást és pozitív tesztet kívánok!

Bodza, sok puszi és ölelés!

Szurikáta, puszika!

Bea
beus77

Beus! Úgy sajnálom...! +++++++++++++++++++

Szimba: Köszi az infót! A futópadót már beszereztük, csak nem tudtam mennyit is kellene. Hajrá Nektek! És egy rakás sz.... :)
Nagyon Rátok férne egy siker! És most szerintem is ok. lesz!
Drukkk! +++++++++++

Drága Bodzám! Köszi, a könyvajánlókat! Amúgy is imádok ilyen jellegű könyveket (is) olvasni. Feltétlenül elolvasom! Nagyon drága vagy, hogy informálsz bennünket! :lol:
Hú, jól meghatodhatott a mi Drága Apánk! Én is szeretek ott mindenkit....Ágit is elnézem, hogy mennyit futkos, embertpróbáló idegrendszerre van szüksége. Fejből tudja a nevünket! Hihetetlen...
A mostani takarítónő is kedves, fiatalos, és rendkivül csinosan öltözik. :)

Kati: Nagyon drukkolok Nektek! Vass doki meghozza a szerencsét Nektek is ! +++++++++++

Julcsikámnak meg gratula! Hol vagy már?

Mindenkinek kívánom, hogy sikerüljön szíve vágya! :D
emerenc

Sziasztok!
Hát én már itthon vagyok! Ma lebeszéltem a klímát, mert persze ErcsiApu talált jobbat, úgyhogy holnap megyünk érte! Ami azt jelenti, hogy holnap már nemcsak a kutyák alszanak jó hűvösben, hanem az egész lakás hűvös lesz! Hurrrrá!

Renna!
Van egy ismerősöm, ő is hasonló cipőben jár. Topik olvasó zug üzemmódban, de remélem egyszer majd veszi a bátorságot és ír nekünk! :) Ma írt nekem, és Neked üzent Bemásolom neked: "az andrológus nekünk 1000 mg C vitamint, E vitamint és MACA VIBET mondott. "A férje ezeket szedi lassan 4 hónapja. Ők úgy érzik, hogy van valami változás, de majd csak most mennek vissza a dokihoz, akkor tud majd pontos választ adni neked! De tudom, hogy úgyis összeszedi magát, és írni fog Nekünk! Igaz Bori????? :wink:

Miciona!
Köszönöm szépen! Aranyos vagy! Remélem még valakit el tudsz csípni és egy Thai masszázs-ért cserébe adnak Neked, vagyis Nekem autogrammot. :) Ezekkel is aztán teljesen be leszek biztosítva, így már tuti a ZEBRA! :) Ja! És jó volt újra hallani a hangodat és dumcsizni, még ha csak pár percre is! Sajna mindketten dolgoztunk, de dumcsizunk mi még eleget a terhesgondozáson! :) :wink: :wink:

Bodzi!
Szerintem állati klassz lehetett ez a meglepi! Én is benne vagyok, de szerintem Mindenki benne van, hogy meglepjük a Mi Hűn szeretett Apánkat! :) Ha gondolod töröm valami jó meglepin a buksimat! :)

Emerenc!
Reméljük mi is, hogy Vass doki szerencsét hoz nekünk! :) Nagyon bízom benne! És tudod mit éreztem miközben ott ültem vele szemben és miközben vizsgált? Rájöttem, hogy benne is legalább annyira megbízom mint Apánkban! Emlékszem amikor nőgyógyászt váltottam tiszta gátlásos voltam, és sok idő kellett mire nem úgy vetkőztem, vagy ültem a váróban, hogy görcsbe állt a gyomrom! De most érdekes nem! Teljesen nyugodt és higgadt voltam! Még a buta kérdéseimet is fel tudtam tenni neki! És olyan kedvesen válaszolt, pedig sokan voltak nála az nap is! :) Üzenem Neked Julcsival kapcsolatban, hogy megnyugodva visszamentek a Balcsira pihenni! Rájuk fér! :)

Beus!
Sajnálom, hogy nem sikerült! Mi lesz ezután? Folytatás? Remélem! Nem feladni! :) Sikerülni fog! Tudom milyen nehéz felállni, és reménykedni újra, de tudod muszáj, mert csak így érhetjük el a céljainkat! És ez mindannyiunknak nagyon nagy cél, és nem távoli bízni kell benne! Én is ezt teszem! :) Szorítok, hogy legközelebb sikerüljön, és minden a legnagyobb rendben menjen! ++++++++

Szimbáék!
Szorítok, hogy a tüszőcskék szépen egymás mellett haladjanak, és Szimbánénak a lehető legtöbbet le tudják szívni, és persze abból a lehető legtöbb megmaradjon! És ami a lényeg, hogy legalább egy fővel nőjön a családotok száma 9 hónap múlva! +++++++++++++

Szurikáta!
Mi is örülünk, hogy ilyen pörős lett a fórum, és örülünk annak is, akik eddig zug üzemmódban voltak, hogy aktivizálták magukat! Innen üzenem nekik, hogy kell a jó példa nekünk is! Ha nem sikerült az is kell! Szóval jöjjön mindenki, és mesélje el, hogy neki hogy sikerült, ha nem akkor mi történt! Sokat tudunk tanulni egy-egy esetből! :) Köszönjük Neked is, legfőképpen a gyógy szurikat! Majd a hónapban én is igényelnék párat! :) - Ha mód van rá! :)

Rencsi!
Remélem a fogaiddal minden rendben lesz! A doki vigyázzon nekem Domi fiúra, mert dühös leszek rá! :twisted: :evil: :):) Szorítok, hogy minden okés legyen! Pocaksimi Dominak!

Ritu!
Szorítok, hogy pár nap múlva zebrát láss a kis teszten! Pihenj sokat, olvass minket, és írj nekünk, hogy mi van veled, hogy mit érzel, és minden egyebet! :) Küldöm fénypostával a ragikat és a drukkokat! ++++++++++++++++++++++++++++++++++
De az ablakot nyisd ki, nehogy az üvegest kelljen hívni, és nekem számlázza ki! Vagy már késő???? :roll: :roll: :roll: :roll: :o :o :o

Azt hiszem jó sokat írtam! De majd még jövök! Most megyek kutyázni, aztán JÖVÖK!

Addig is PUSZKER - Bodzi kedvéért! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Ritu! Az a kis hasszurka Nálad a beágyazódás volt a 6.napon!!!! :wink: :wink:

Kép
bodza2005

Renna! Úgy örülök, h így kinyíltál újra, sőt, még jobban, ez már fél siker a Babához!!!!!!! :D :D :D Úgy nevettem, amikor olvastam, h belelkesültél. Én is rá tudok kattanni egy-egy témára. :lol:
Katás! Hát, Rád, mint, aki megszervezi a következő meglepis talit Apánknak és összefogsz Ironért is az Ő pácienseivel. :lol:
Te kis szerencsemanaczka.
Szurikám! Köszi, drága vagy!!!!!!!!
Ritukám! Köszi a gratulát!!! De jó, h teteszenek a könyvek!
Micike! Még jó, h Te értetted, Katás ma nem beszámítható. :lol: Köszönöm, h elmesélted ezeket a dolgokat. Igen, ez így van, átértékelődnek a dolgok.
Bejjjusocska! Detto!!!!!!!!!!! :D
Emerenc! Ezt nem vártam Tőled, h sz... :lol: :lol:
Jaj, már, nem azért sajnáltam a régit, h ez a takinénike ne lenne aranyos, mert tényleg kedves és rendes, csak a másik is maradhatott volna + az új is. :D :D
Felszólítok minden kedves zugolvasót, így pl. Borit, lépjen elő!!!! :lol:
Várjuk szeretettel!
Most kátom, Katásom a leendő klíma gondolatával lehűtötted magad és már kézbe is vetted az irányítást!!! :lol: Ezt vártam Tőled!!! ;-) Puszker!!!!!! :D :D

Kép
bodza2005

Beusom!
Szia drága.Örülök hogy kezdesz rendbe jönni.Tudod! Nem adjuk fel!
Ercsikati!
Szólj és megy a szerencseszuri.

szurikáta
szurikáta56

kátom = látom

Szimbabwéék?????????

Kép
bodza2005

Katás! Szurika lehetne még a mieink mellé a kabalád! Sokaknak hozott már babát. :wink:

Kép
bodza2005

Akkor Szurika Szerencsére fel! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Bodzi!
Én bevállalom a meglepi talit, de majd segítséget fogok kérni, és persze várom az 5leteket, hogy mit, hol, miért? - Megmondja most a PIÉRT! :) Bocsi, ezt nem hagyhattam ki! Emlékeztek erre? Ha igen akkor már elég öregek vagytok velem együtt! :) :lol: :lol:
De szerintem a két dokit egyszerre is meglephetnénk! Lenne ott nagy ereszd el a hajam! Akár még az intézet is bezárhatna! :) Bezáratjuk??????

Kép

KépKép
ercsikati

Bodzika!
Egyébként már kezdek hasonlítani a manaczkához - aki mindig szerencsét hoz! :):( Próbálok küzdeni a kilók ellen, de valahogyan mindig ők nyernek! Azt meg nem akarom, hogy most belekezdek egy fogyókúrába, mert nem akarom, hogy a baba lássa majd kárát, ha úgy alakul, hogy teherbe esem. Szóval majd a terhesség alatt figyelek, hogy mit eszem, iszom, dínom-dánom! :) Vagyis izé...... Szóval akkor majd Bodzi táblázatából "eszem"! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: