A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Köszi lányok a bíztatást,remélem,hogy a másik doki is ezt fogja gondolni...
Ha esetleg holnap még hazaküldenének,írok egyből!De akkor is küldöm Boo-nak az sms-t,ha bent tartanak!!

Minimanó!! Mira nagyon édes,gratulálok hozzá!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:30-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:30-kor.

KépKép

KépKép
boo

Rólunk.

Először Manó fütyijét kellett elvinni a doki néninek, aki adott rá kenőcsöt, hogy megszűnjön a letapadás és nehogy gyulladás legyen a vége.
Aztán irán az IKEA. Sok mindent és nehezet nem vettem, de a kiterjedése annál komolyabb volt, így nem volt könnyű lavírozni babakocsival, felpakolva, mint állat és az egész környéken a legközelebbi zebra az állatkertben van ( :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ), úgyhogy orrba-szájba mozgólépcsőznöm kellett, hogy eljussak a metróig. Már csak egy viharlámpa kellett volna a tökömre, hogy teljes legyen az örömöm... :x :x :x :x :x :x
Aztán riasztottam Apát, hogy tán jönne elém. Mire azt mondta, hogy jó, de mit csináljon Hugival. Basszus, tök ciki, elfelejtettem, hogy már van egy lányom is. Mindig leragadok a szopi-alvás-pelus kérdéskörnél és elfelejtem, hogy valakinek rá is kéne vigyázni... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: De megodottuk. 8)
Fáradt vagyok, mint állat, úgyhogy a ma esti mesét kihagyom. :roll: :roll: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

agi125r! :)

Nagyon-nagyon sok boldogságot, még több egészséget és rennngeteg tejet kívánok!

:D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

És természetesen nem hiányozhat agi125r első bejegyzése sem :P :

[quote="agi125r"]S írta:agi125rziasztok Kismamik!

Ha megengeditek, csatlakozom Hozzátok :)
Magamról annyit, hogy a saját számításom szerint ma vagyok 14 hetes és 2 napos :D
S tisztelettel jelentem, hogy elolvastam mind a 64 ( :!: ) oldalt.
Igaz, nem egy lendülettel, de volt, hogy már a sima falon is krikszkrakszokat láttam... bírtok írni, de ez a jó :D
Ismeretlenül is gratulálok pagikának a 3 babához, olvasás közben nagyon szorítottam, hogy így döntsenek.
Én is Elevitet szedek, s mikor még tervben volt a baba, el kezdtem szedni, de úgy lelassult az anyagcserém tőle, hogy két hét után abba is hagytam. Sőt kellett szednem Oxytarmot is, hogy rendbejöjjek... Bevallom, hogy most a 12. hét óta kétnaponta szedem az Elevitet, újra el kellett kezdenem az Oxytarmot is, mert egyszerűen nem jött belőlem semmi, csak a hasam görcsölt, de az nagyon... Utánanéztem, s az Oxyban természetes anyagok vannak /főleg magnézium- származékok/, s nem árt a babának :D
Aki még küzd a székrekedéssel, érdemes kipróbálni, hátha segít. Nem hashajtó, hanem a beleket tisztítja.
Ezen kívül még gyakran iszom zöld teát is, mert arról is az a hír járja, hogy használ :)
Bocs, ha elsőre hosszú lettem volna.... :roll:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

minimano74! :)

Nagy-nagy gratula neked is pláne, hogy sokszor izgultunk valamiért!
Legyen neked is sok tejed, hogy ez a csodaszép kislány minnél hamarabb nagyra nőhessen. :wink:

És egy kis emlékztető neked is :wink: :

[quote="minimano74"]S írta:minimano74ziasztok Lányok!!!

Én is júliusra várom a bébim, ha minden igaz. Igaz az elején még a júniusi topikba tartoztam de csak most lett +++ a tesztem és igy júliusi lesz a bébim :lol: :lol: :lol: Majd még visszaolvasok de nagyon gratulálok a kismamiknak :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

boo! :)

Szerintem egy fél napos program ilyen rohadt melegben azért megeröltető egy (ma!!! :D :D :D ) 3 hetes csecsemőnek és a kajáltatást, pelusozást is meg kell oldani. (Mondjuk az IKEA messze a leggyerekbarátabb ebből a szempontból, de akkor is egy kisebb fajta készlettel kell elindulni, mert még Manóra is gondolni kell. Ezen kívűl ez volt Apának az utolsó napja itthon, amikor "pihenhet a szabiján" ( :x :x :x :x ) így őt sem tettem volna ki a tortúrának, amikor rühell vásárolni, viszont nem kicsit szerlemes a lányába. ( :wink: :D :D 8) 8) 8) ). Pluszban még főzőtt is, hogy a kis családjának legyen mit ennie a következő napokban. :D :D :D
Szóval, így röviden ennyi. :roll: :D :D :D

"rendesen el vagyok ájulva magamtól, hogy mit alkottam "
Az is része az önkritika gyakorlásának: el kell ismerni azt is, ha valamiben jó az ember! :wink: :lol: :lol: :lol: 8) 8)

Kép
Kép
200907?

"Obiban, Baumaxban, Praktikerben nézted???"
Csak az akciós és rózsaszín érdekel. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bocs csajok, mára ennyi. (Tulajdonképpen már feküdnék, de arra várok, hogy bekenhessem Manó kobráját. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: )

Őszintén szólva, a szoptatásos dolgok felét nem értem, de ezt most kihagyom... :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Boo-szopitéma!

A szopinál is többfajta irányelv létezik, amelyeket érdemes ismerni,hogy aztán a babádhoz és hozzád leginkább illőt alkalmazhasd. Enyémfiamnál a kétóránkénti órás szopi teljesen kivitelezhetetlen! Mikor írtad ilyen fejet vágtam: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nálunk ez úgy alakult idáig, hogy a belövellés óta átlag 4 óránként eszik magától, amit eleinte keveselltem, de mivel második nap 120 ml-t küldött be egy étkezésre(!), megnyugodott a lelkem :wink: :lol: :lol: . Többnyire száz körülieket eszik most is :wink: . De mivel rengeteg a tejem, neki ehhez közel sem kell egy óra: 20-25 perc alatt jól lakik :D !
Nekem ez a desszertcici-dolog sem működne, mert miközben szopizik (mindig csak egy mellből) a másik cicimhez beteszem a tejgyűjtöt, ami a kicsöpögő tejet fogja fel, és abba is kicsöpög 70-80 ml/etetés :shock: ! Persze nagyon örülök ennek, de azért ennek is vannak hátrányai, szóval remélem hamarosan beáll és annyi lesz, amennyi Mazsolának kell.
Ez a technika kis súlyú babáknál, kevés tejnél tutira nagyszerű, de nem mindenkinél jön be. Azért megnézném azoknak az anyukáknak a fejét, akik így etetnek, mert sztem sokmindenre nem jut idejük, az alvást is beleértve :roll: .

Viszont Botondnak kell a cumi :? ! Olvastam, hogy vannak babák, akik ilyen típusok, hát ő ilyen, pedig nem akartam cumiztatni :roll: .
Erre úgy derült fény, hogy minden szopi után 10-15 perccel nyüglődni kezdett, és kereste a cickót. Én persze adtam neki, de már eleinte is látszott hogy ez csak"komfortszopi", de nem bántam. Szépen beájult rajta és durmolt ezerrel. Csakhogy így túlette magát, ami pocakfájáshoz vezetett :( . De akkor még nem gondoltam, hogy ez az oka, így már Espumisanban gondolkodtam, mert hőmérőzni kellett, azt meg nem akartam túl gyakran.... Atán megvilágosodtam, mikor azt kezte csinálni, hogy szívta a cicit, kiköpte, kifolyatta a tejet, megint szívta, kiköpte, kifolyatta.... :shock: . Magyarul nem éhes volt már, csak cumizni akart. Hát megkapta a cumit! Azóta semmi hasfájás nincs :D :D :D . Arra odafigyelek, hogy csak nagyon ritkán kapja meg, és rövid időre, meg mikor kéri előbb megpróbálom elterelni a figyelmét: beszélgetünk, énekelek, ilyesmi, de ha nincs más, akkor megkapja,amíg el nem alszik, de utána egyből ki is veszem. Végtére is a cicisincs alvásközben a szájában :wink: .

Ti hogy álltok a cumihasználattal?

Nyuszi, Boo, Ancsurti,és a még 2in1-ok :D !

Kitartás drágáim, már tényleg nincs sok hátra,és ez minden nyűglődést megér!!!! Amúgy minden tiszteletem a tiétek, különösen a túlhordóké :wink: . Bár tudom, ez sovány vígasz :roll: :lol: .
Ja, amúgy a vizesedésem mit sem változott, aranyerem még mindig van, csak most már a pocak helyett a cicim feszül... :? .
De egy szavam nem lehet, tényleg, ezek mind "standard dolgok

Bond!

Azért remélem Manó kukiját a gyerekkel együtt vitted :roll: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Csak tudositok,ne haragudjatok,de nagyon el vagyok kenodve :cry: Nem szeretnem rontani a levegot,nem is tudok nagyon hozzaszolni most semmihez.
Ma voltunk dokinal,annyira zart vagyok,hogy megkerdezte volt-e valami mehszajas mutetem valaha,mert semmi jele hogy nyiladoznek....kokemenyen bebetonozva!!!
Sajnos idopontra kell varnunk uh-ra,amit a heten megejtenek....megnezik hogy Hanga rendben van-e,ha nem,akkor soron kivuli csaszar,ha jol van,akkor csak JOVOHET HETFO :shock: :shock: :shock: :shock: !!!
Vasarnap este kapnek egy ballont,avval hazajovetel,es hetfon burokrepesztes..............Nem igazan megengedheto hogy 42 hetig hordjam ki,de az orvosom sajat maga szeretne elvegezni a beavatkozasokat,es o csak hetfonkent dolgozik a korhazban.Ezert sajnos maratonira sikeredik a terhessegem.Ugyanis nagyon terhes mar :cry: Melltol lefele kegyetlen fajdalmaim vannak,de semmi haszna sincsen...minden mozdulatom faj,es kokemeny csomova all ossze a hasam,a szemerem csontom szetszakad ha felallok,megyek....Teljesen ki vagyok akadva....mindentol bogok,es minden percben azon gondolkozok,mit is tehetnek....de semmit :cry:
Az is elszomorit,hogy anyukam max.3 napig lesz velunk a szuletes utan.......szoval ami szar dolog tortenhet,az sikeresen meg is tortenik.Almomban nem gondoltam volna,hogy lehet en leszek az utolso aki itt szulni fog....
Ezert nem is igazan tudlak titeket kovetni,kicsit lesokkoltak az esemenyek.....en nem tudom hogy birok ki meg 5 napot,de azt hiszem begolyozok.....Meg kiutni sem tudom magamat...pedig most aztan rendesen seggreszegre innam magamat,hogy legalabb 3 napig ne is tudjak a kulvilagrol....
Azt hiszem a szuletesig ez az utolso bejegyzesem,mert a csodakban nem hiszek.
Kitartast mindenkinek,es bocsanat a negativ gondolatok miatt....

Ugyesek legyetek!!!

Kép
Kép
ancsurti

Kicsidodi:Lili 3 éves koráig cumizott,megynyugtatta,szerette,most vitte el neki a Télapó,és hagyott az ablakban helyette egy játékot.A fogai szépek,szabályosan állnak.Ne izgulj,én voltam vele fogorvosnál is,aki azt mondta,hogy 7 éves korig nem baj,mert addig mozog annyit az állkapcsa,meg a foga,hogy,ha el is áll,vissza megy még.
Ancsurti:Megértelek,a Lilit túlhordtam,a 41.hét utolsó napján indították,most a 37.héttől úgy volt,hogy kiveszik Hugit,de ebből is a 40. lett.Szóval az utolsó 3 hét kemény volt,ugyan ezekkel a tünetekkel,szeméremcsont szétszakadt úgy fájt,de a műtét után másnap már nem is fájt.Nem tudok mit mondani,türelem,mindjárt a kezedben lesz a kis csomag,aki olyan édesen fog szuszogni rajtad,hogy elfelejted,ami most történik veled...
Vendég

Ági, Minimanó
Gratulálok!
Kép
Vendég

Képek nagyon jók!
Ebben a topikban csak szép gyerekek vannak! :lol: :lol: :lol: :lol:

Szopi
Az tényleg sokat számít, hogyan van a cici a gyerek szájában.
Iringó akkor kap kaját, amikor kér, általában 2-2,5 óránként cicizünk kb. 1 órát... Éjszaka viszont olyan 4 órás periódusok vannak... :lol:
Nekem még azt javasolták, hogy ha 2-3 órán belül ismét kellene a cici Iringónak, akkor arra tegyem vissza, amiből evett.

Ma jön a védőnő. Kiváncsi leszek, mit mond :roll:
Vendég

Sziasztok! Olvaslak ám titeket rendületlenül, csak sokszor nincs erőm írni, mire meg odakerülnék már nem aktuális a téma :roll:

Boo remélem kiskutyád már jobban van. Tényleg nem sokan maradtunk a táblában, ha így folytatom én is túlhordó leszek, pedig a 24. hét környékén még azért küzdöttünk, hogy nehogy korababa legyen Hédi. Most aztán jól megmakacsolta magát :)

méhszáj még mindig 2100-as, viszont hazaért a nyaralásból a dokim és a szülésznőm is :D Apa viszont szombaton nem lesz itthon :evil:

a meleget nagyon nehezen viselem , tegnap 110-es vérnyomás mellé 120-as volt a pulzusom, azt hittem kiugrik a szívem a helyéről...ma a fejem akar szétszakadni...szóval már mindenhol fáj minden, persze a pocakom remekül van. egy ideje egy kósza görcs, se jósló nem talált meg minket...

Na de nem is akarok itt tovább panaszkodni, visszakapcsolok olvasó üzemmódba :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Sziasztok! :)

Csak gyorsban mert mennem kell etetni. 8)
Ha már itt tartunk. A sok csomó jótanácsot részemről a következő képpen tudnám összefoglalni: igény szerint, kinek hogy jó. Ha másfél óránkánt akkor úgy, ha 4 óránként akkor úgy. (Nappal ettől többet nem javasolnak kaja nélkül. Este viszont nem szabad felkelteni!)
Ha valakinek egy cici jó, akkor úgy, ha kettőből, akkor úgy. Aki akar fejjen, aki nem akar nem.
Kb. ennyi. 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Egészségetekre! :lol: :lol: :lol: :lol:

ancsurti! :)

Nyomass be valami kemény zenét, csavard fel a hangerőt és ... bőgj egy (?) jó nagyot. Hanga nem jön ettől hamarabb, de idegileg talán(?) könnyebb lesz kicsit. :wink:

Kép
Kép
200907?

Tike,
Nem csodálom, hogy panaszkodsz. :wink: Egy nagy pocak nem tartozik a kényelmes dolgok közé.

Iringo,
Az, hogy melyik cicit kapja, ha ismét kér, inkább attól függ, mennyi tejed van. Ha sokat bukik, annak ellenére, hogy alig mozgatod, meg már szinte a kaja befejeztével jön vissza a tej, akkor már egy cici is elég volt, maga köpte ki a mellbimbót, akkor ugyan az jár desszertnek is. Ha viszont még éhes, szuszogva, szájtátva keres, akkor mindkét adagot kéri.
Persze ember legyen a talpán, aki kis hibaszázalékkal meg tudja különböztetni, hogy most éhes-e vagy csak a szopási ingert kell kielégítenie. :lol: :twisted:

Ancsurti,
:( :( :( :( :(
Azért gyere, ha tudsz. Ha se tenni nem tudsz semmit, se kiütni magad, legalább leírhatod.

Kicsidodi,
Az egy órás szopi kétóránként egyáltalán nem ritkaság. Volt benne részem, a bibi nem a nappalokban van, hanem az éjszakákban. Mivel akkor is ez megy. 8) Ilyenkor meg kell tanulni alvás közben szoptatni.
A desszert cici nálunk sem menne, 10 perc simán elég arra, hogy a legtöbb tejet magáévá tegye.

Semmi bajom a cumival, hacsak nem egy általános babakikapcsoló eszközként használják. Ha túl sok a tej, nem tud komfortszopizni, akkor valami mást kell kitalálni, arra pont jó. Nati: veszett cumifüggő pár hónapig, majd magától leszokott. Szabi: Hiába próbáltam, méla undor, ujjszopi többnyire most is befigyel, elalváskor, nyafizáskor - főként, ha engem lát és a hajamat szorongathatja.

Boo,
Hason fekvés? Ugye viccelsz? :lol: Még ha sikerülne is nagy kényelmetlenségek árán, fél percen belül elkezdenék csorogni.

Sillia,
Az anyukák neve sokkal kisebb betűkkel is elég. 8) Ha megvan a babanév, egy olvasható kezdőbetű is elég, hogy beugorjon, ha mégsem, akkor jöhet a mazsolázás. :lol:

Tabati,
"rossz a mellem, bimbóvédővel kell kiemelni"
Amíg a kórházban voltam, 4 elsőbabás kismama volt mellettem. Ebből 2-nek mondták ugyan ezt, én meg csak néztem: :shock: :shock: :shock: :?: :!: :?: Ott szerencsére volt EGY, aki értett is a szakmájához. :?

Ha már puhul a csomó, az jó. :D Ha vannak keményebb részek, alap esetben az normális, mivel tömve van tejjel, csak fejés/szopi után nem szabad, hogy ott maradjon keményen-fájdalmasan. Ha tej marad, az nem gond.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!
Ezer éve nem jártam itt; sajna most sincs sok időm, de remélem, megértitek.
Először is nagyon nagyon szépen köszönöm a sok drukkot, hogy gondoltatok rám, és a sok-sok gratulációt, jókívánságot!
Röviden a szülés menete: június 27-én hajnali 4-kor folyt el a magzatvíz, 9 óráig húzták a császárt, hát addigra már igencsak 2 perces fájásaim voltak (bár nekem nem volt különbség fájás nem fájás között). A lányok nagyon gyorsan világra jöttek (illetve a doki volt gyors! :D ), mindannyian 9 óra 23 perckor születtek. Először Natali, 43 cm, 1830 gr, egyébként ő repesztett burkot, és már előző nap mondtam is Viktornak, hogy ez lesz, mert olyanokat rúgott, hogy felértek a szülési fájásokkal szinte. Aztán másodikként érkezett Noémi, 44 cm és 2140 gr-mal, majd követte őt Nikol 45 cm és 2090 gr-mal. Spinális érzéstelenítést kaptam (megszenvedtünk vele, mire sikerült beadni, jó párszor megszúrtak és ráadásul egyszer csontot is talált, de kibírható volt), így hallottam őket felsírni, és ami a legszebb emlékem, hogy oda is hozták őket egyesével, és láthattam őket, kicsit véresen, magzatmázasan, és puszit adhattam nekik!!! Pedig azt hittem, majd meg se mutatják őket, rohannak velük a PIC-re, de nem!
Aztán műtét után az őrzőben voltam két napig, de már aznap lementünk meglátogatni a lnyokat, az egypetéjűek egyáltalán nem kerültek inkubátorba, csak melegentartóba, és pár óra múlva már mehettek is a normál csecsemőosztályra, Natali viszont még zárt inkuban volt, de ő is a melegentartás végett, szóval nem kellett nekik semmilyen csöveket ilyesmiket elviselniük, aminek rettentően örültem!! Végülis ő is csak a súlya miatt, meg a hőháztartása miatt volt a Pic-en. Aztán két nap múlva, mikor lekerültema gyerekágyra, délutánra már meg is kaptam a két lányt, éjszakára még bevitték, de másnap reggel hattól már ott voltak velem végig. Aminek örültem nagyon, de megmondom őszintén jó lett volna még pihenni, mert rettentően fájt a műtét miatt a hasam (és hát jó nagy volt a bőr a hasamon, ami külön életet élt ezért is fájt szerintem nagyon) meg hát Natikához is át akartam járni a Pic-re minden alkalommal, amikor csak lehetett, de ez elég nagy tortúrával járt, mivel Noémi és Nikol két külön "szekérben" (ez egy olyan kórházi babakocsi) voltak és őket is tologatnom kellett, egyiket húztam, a másikat toltam, le kellett őket adni a csecsemőosztályon, de ott meg nem volt hely, így azt mondták hagyjam a folyosón őket, majd figyelnek rájuk. Hát mondom köszi!! EGyébként azért volt ez így, mert a PIC-en épp a légkondikat tisztították, és minden osztály átköltözött egy pici helységbe. 3 óránként lehetett menni fél órára Natihoz, de közben a másik két lányt is meg kellett etetnem, büfiztetnem, tisztába tennem, Natinak fejni a tejet, meg hát egyek-igyak én is, hogy legyen egyáltalán tejem, meg pihenjek, és így az első két napban volt, hogy csak párszor tudtam menni Natikához, még én is szoktam a helyzetet. Ezzel nem is lett volna gond, csak hát a PIC-en a nővérkék megszóltak, hogy hogy nem járok a lányomhoz minden alkalommal, ami persze az amúgy is depis lelkemnek marha jót tett. Na, de ezekről a rossz emlékekről nem is írok többet, aki megért megért, aki nem, nem.
Aztán napról napra jobb lett a hewlyzet, szerencsére szépen fejlődtek a lányok, Nati nagyon megindult, 2110-el jöttünk haza két hetesen. Most az itthoni rendszert próbáljuk kialakítani, hját elég döcögősen megy. Rengeteg kérdésem lenne-lesz majd a tapasztalt anyukákhoz, de most már mennem kell, megpróbálok majd jönni többet.
Nagyon-nagyon gratulálok a gyönyörűszép kisbabákhoz, minden jót, sok tejet, nyugodt éjszakákat kívánok az anyukáknak. Igazából vissza nem olvastam, csak láttam a táblázatojkat, és onnan tudom, kivel mi a helyzet.
Képeket is megpróbálok majd feltenni.
Puszi!

Kép
pagika

Kép Kép
Kép

Kép
pagika

Most ennyit sikerült, de a Blikkben is benne voltam, vagyis a lányok a lényegek, Noémi és Nikol.
Puszi!
Rohanok, mert már sírdogálnak!

Kép
pagika

pagika! :P

Már ez is nagy dolog, hogy egyáltalán be tudtál jelentkezni, nem hogy ennyit írni. :shock: :shock: :D :D :D
Mégegyszer nagy-nagy gratula ahhoz, hogy ezt így végig csináltad és -ha ez vígasztal :roll: - akkor mégnekünk egy/két gyerekeseknek is van, hogy döcögös a menetrend még ilyenkor. :wink:

Ha van időd feljönni, akkor kérdezz nyugodtan, megpróbálunk válaszolni. :wink:

Kép
Kép
200907?

Még a szopihoz akartam írni.
Este, hogy ne verje fel Hugi a kis családot igyekszem minnél hamarabb megtalálni a kis száját, ami sötétben nem feltétlenül könnyű. :roll: De amikor megvan, akkor -egy kis túlzással- szinte "torkon szúrom" vele. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ugyanis a ciciből a lehető legtöbbet kell bekapnia, ahhoz hogy jól tudjon szopizni, nem csak a bimbót. :!:
(Az pedig hülyeség, hogy ha sokat van a baba szájában a cici, akkor feláztatja. :x Ahhoz képest, hogy Manó gyakran 1-1,5 lógott rajtam kutya bajom nem volt sosem...)

Kép
Kép
200907?

Nagyon szépoen köszönöm! És igen, vígasztal! Mert teli vagyok ?-kel a fejem felett! :D

Még ennyit akartam:
http://kecskemetitv.hu/hun/sa_kecskemet ... index.html

Kép
pagika

Nyugi, lesz majd ilyen is: :shock: :shock: :shock: :shock: :x :x :x :? :? :? :cry: :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil: :evil: . Aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy: :P :P :P :lol: :lol: :D :D :D :D 8) 8) 8)

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Pagika gratulálok mégegyszer, és persze hogy elnézzük, hogy nem olvasol minket. Már ez is nagy dolog hogy hírt tudtál adni magatokról.

Gratulálok az új babákhoz. Sok tejcsit kívánok.

szopi: nálunk Nóri kb 15 perc alatt meg eszi azt ami neki kell, utána kiköpi. Alváskor megint kéri a cicit, de akkor csak cumizna, így én is adok neki cumit, az is csak addig van a szájába amíg elalszik, utána magától kiköpi.
éjszaka én nem ébresztem, alszik és magától kel, most már kezd a napi rend is kialakulni. Éjjel rendszerint 1/2 2 és 1/2 5-kor kel sosem ébred fel teljesen hanem csak nyöszörög, meg eszi amennyi kell neki, utána rögtön teszem vissza és alszik is. Ma pl a fél 5 helyett fél 6-kor kelt.
Nekem felázott a bimbó annak ellenére hogy jól volt a szájába (3 gyerek után már azért tutam hogy hogy kel) de olyan sokszor kérte és sokáig rajta volt hogy egy kicsit sebes lett. Az is fontos hogy amikor szopik ne csak a feje forduljon a cici felé hanem az egész teste a hasunk felé forduljon így tudja az egész bimbó udvart bekapni.
Nekem napközben 2-2,5 óránként eszik még most is, és olyan 100-akat eszik. Hízik is rendesen. Már 4300 g körül van.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Ancsurti nyuszi nektek kitartást reméljük most már megérkezik hozzátok is a csöppség

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Boo!
Babakocsi ügyben teljesen igazad van. Ha már lenne 5 gyereked és nem terveznél 6.-at, akkor ok, hogy elkéri, de így? A megoldás: 1. Gyorsan szüljél kistesót, hogy ne legyen idejük feleszmélni
2. Gyorsan csomagold el, ha már nem használjátok

Müzli édes lehetett a bódult állapotában. Olyan szánalamasakdearanyosak ilyenkor.

Hasonfekvés: cicik miatt egyelőre csak úgy, hogy könyökölök vis összekulcsolom a karjaimat és úgy könyökölök (ééérted?).

Katy!
A centi miatt ne izgulj, a mérés kivitelezésén sok múlik. (A mérőcét vagy végigvezetik a kis hajlatain is, így hosszabb lesz vagy csak búbtól sarokig, ahogy tudják kinyújtják a babát. És máris megvan a pár centi eltérés)

Ancsurti!
Miért nem lehet meghosszabbítani a repjegyet? Én ilyet még nem is hallottam.
Annyira sajnálom, hogy szülésnek semmi jele, pedig úgy szorítok neked. Annyira meg akarod SZÜLNI Hangát. Koktél nem segített ezek szerint? Szexeljetek már egyet, hátha bejön!

Tabati!
Sajnálom, hogy ilyen gondjaid vannak, de fel a fejjel, minden meg fog oldódni.

Ikokának jobbulást!

Agmano!
Mégegyszer gratulálok nektek és az meg külön jó, hogy ahogy írod, könnyű szülés volt.

Agi125!
Gratulálok Kata babához! Sok boldogságot Nektek!

Lilisgabi!
Igazi Lilid van :D (szőke)

Sillia!
Drukkolok, hogy Dalma megbarátkozzon Lócival. Olyan édes kisbaba.

Minimanó!
Neked is gratulálok Míra érkezéséhez, gyógyulást a cicidnek és a sebednek!

Bond!
"Mire azt mondta, hogy jó, de mit csináljon Hugival. Basszus, tök ciki, elfelejtettem, hogy már van egy lányom is."
:lol: :lol: :lol:

Dodi!
Cumihasználat nálunk: mi most erősek vagyunk és nem adunk, nem is merem megpróbálni, mert első kettő nagyon cumis volt. Ez alapból nem zavarna, de emiatt az éjszakáink szörnyűek voltak. Amikor kiesett a szájukból, mindig ment a nyüszítés, mi meg kászálódhattunk ki az ágyból, hogy félkómásan a cumit keressük. Visszanyomtuk a szájukba és már aludtak is tovább. De bakker, akkor is fel keltünk min. 6-8-szor egy éjjel (és nem túlzok). Bodzi is sokszor csak komfort szopik a mellemen, de ha bealszik akkor viszont tisztességes időt alszik át, szóval megéri.

Pagika!
Jó, hogy jöttél és örülök, hogy otthon vagytok. Gondolom nagyon kimerítő a 3 csajszival, de kárpótolnak, az biztos.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Pagika, gratulálok az ikrekhez, nagyon tündériek!!!!!!!!! A pocakos kép, mikor készült rólad? Azon abszolút nem látni, hogy három lányka osztozott rajta!

[quote="200907?"]M írta:200907?ég a szopihoz akartam írni.
Este, hogy ne verje fel Hugi a kis családot igyekszem minnél hamarabb megtalálni a kis száját, ami sötétben nem feltétlenül könnyű. :roll: De amikor megvan, akkor -egy kis túlzással- szinte "torkon szúrom" vele. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Annyira, de annyira ismerős, de az én találati arányom igen gyér-vagy sírásba vagy kislámpa felkapcsolásába torkollik! :D

Szopi: 3 óránként eszik 60-70 grammokat. Délután van egy hosszabb alvása az úgy 4 óra. Éjszaka idáig egyszer kelt, ma éjjelre "elromlott". :D

Ancsurti, kitartás!!!!+++++++++++ Császárra ne is gondolj!

Persze a többi pocakos kismaminak is küldöm energiáimat és drukkjaimat!!!!

kispiskóta

Sziasztok!!

Még mindig egyben!! Reggel bementünk,feltettek CTG-re,tökéletes,aztán majdnem másfél órát vártunk a főorvosra,aki nagyon kedves volt. Utánaszámolgatott,ő inkább 19-ét mondta a terminust,ami azt jelenti,hogy akkor még "csak" 3 napja hordom túl Lilit,így ő nem javasolná az indítást,mert ez még belefér. Pénteken megint megyünk,aztán eldől,hogy akkor már maradunk-e vagy sem. Még leküldött Uh-ra is,ott is még rendben,de a lepény már eléggé meszesedik,de annyi,hogy csak oda kell rá figyelni,ami 2 naponta ha megyek,ok. Az uh szerint Lili most 3219 g!!
Majd visszaolvasok,csak most ezt akartam tudatni veletek!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Pagika,
Jó gyors volt a doki. :shock:
Három gyerek az van, bár egyszerre három az igencsak más. :lol: De ha van kérdés, akkor én is próbálok majd válaszolni.
Csecsemősök. :evil:

Szopi:
Nálunk van alapfény, a halak világítását nem szoktam kikapcsolni. Hajnalban, most először mégis sötétben próbálkoztam, vagy 15x, mire feladtam a kényelmes fekve szopit és felültem. A vakon célzás még nem megy tökéletesen. :lol:

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:32-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:32-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Vagyogatok ám én is csak az elmúlt napok eléggé nyügösek voltak!
Hasfájás kímozta szegénykémet,de annyira hogy alig szopizott,mert amint ment a tej a szájába üvöltött,az a baj hogy szegénynek ömlik és nem tudja nyelni!
De megvan a megoldás! Tegnap óta nem fejek,éjjel vizes ruha hogy apadjon kicsit mert rengeteg,a fagyasztó is tele már!
Na és a GRIPE Water,na hát ez egy szupi szer,aki még nem próbálta annak csak ajánlani tudom!
Az éjszakánk szuper volt!

Viszont nem tudom hogy mitöl de tiszta kiütéses lett Benedek arca!
Valakinek volt ilyen? Talán a meleg vagy a tej?

Norka!
Gyönyörü a szüléstörténeted,teljesen begborsóztam és meghatódtam! Ja és a kis Jázmin is csodaszép baba!

Dodi!
Gratulálok Neked is Botond babához,nagyon helyes legényke!

Sillia és Minimanó!
A ti babáitok is gyönyörüek!

Gabi!
Te sem panaszkodhatsz csodaszép mind a 4 gyerköcöd!

Pagika!
De jó hogy jelentkeztél,le a kalappal elötted amilyen ügyesen végigcsináltad!
A lányok gyönyörüek!
Ha tudsz azért csak gyere!

Pocakosok!
Kitarás nektek,már tényleg nincs sok vissza!Tudom könnyű mondani,de hamarosan eljön mindenki ideje!

Agi125r!
Gratula neked is a kislányodhoz csodaszép!

Hoztam szüléstörténetet mindjárt küldöm!

Bocsi hogy most másra nem reagálok,de elég sok a tennivalóm!
Puszi nektek!
20140328174041

----------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140328174041 2012.03.05 11:42-kor.
20140328174041

katy76! :)

Nálunk is összment Manó 2 centit, mire haza hoztuk a kórházból. Huginál még nem tudom, hogy mi a helyzet. :roll: :roll: :lol: :lol:

pagika! :)

Én sem mondanék 3 a kislányt. :shock: :shock: :lol: :lol:

(A linket meg tudom nyitni ugyan, de nem talállak titeket... :roll: :roll: )

szonibaba! :)

Tudom, hogy nálatok a szex családilag szinte mindenre megoldás ( :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) és nem akarok ancsurti nevében sem nyilatkozni, de tartok tőle, hogy most neki még a puszta létezés is a nehezére esik, nemhogy az ilyen jellegű fizikai gyakorlatok. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Felér egy olimpiával...

Cumi keresgélés ellen: rövid madzagra (hogy ne tekeredjen bele) kikötni a cumi végét a kiságy rácsára és akkor csak a szájába kell dugni, nem kell keresgélni. :wink: (A felkelést ugyan nem oldja meg, de félkomásan is kivitelezhető. :lol: :lol: :lol: :lol: )

kispiskóta! :)

Nekünk is van kislámpánk, de 2 centi híján nem tudom használni. :? :? De attól tartok, akkor is inkább csak olvasásra használnám, hogy minnél kevésbé ébredjen fel Hugi. :roll: :roll:

Hugi most már 60-akat eszik és kicsit talán gyakrabban. Eltennem sem okoz gondot. 8)
A fejét már nekünk is korán megemelte és átfordította, sőt tegnap hasról hátra fordult. :shock: :shock: :D :D 8) 8)

lorca! :)

Részemről megállapítottam, hogy rövid távon kényelemesebb fekve szoptatni, de akkor több levegőt is nyel, így több időbe kerül büfiztetni is, ergo többet sír és később felhetünk vissza. Így inkább jobb ülve. :roll: :?

nyuszi81! :)

Nem kell pánikolni, de a meszesedő lepény is azt mutatja, hogy lassan már tényleg kint lenne a helye... :roll:

Kép
Kép
200907?

Bond, egy idő után muszáj felkapcsolnom, mert annyira behergeli magát Bende, hogy egy mindenkit felüvölt, kettő totálisan felébred. Így meg felkapcsolom bedugom a cicit a szájába és lekapcsolom. Azaz nem lámpafénynél szoptatok.

Moncsy, nagyon szép szülésed lehetett. Bevallom egy kicsit irigykedek a természetes szülésért és a bátorságodért, hogy bevállaltad. Valamelyik nap pont azon elmélkedtem, hogy én soha nem lehetek ennek a fajta csodának a részese, és egy picit fájt a lelkemnek.

kispiskóta

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:33-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo, nekünk van mérlegünk, Marcinál is volt és ragaszkodtam, hogy most is legyen.

kispiskóta

moncsy.78! :)

Nálunk is tiszta piros foltos és "hólyagocskás" lett Hugi arca, amik egyik nap jönnek és másnap mennek. A védőnő szerint az ilyen zabagépeknél van (mint ő :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :?: ) és a tej okozza. Idővel elmúlik magától, de a vizes áttörölgetés és az utána való kíméletes, de alapos szárazra törlés segít rajta.

kispiskóta! :)

Nálunk meg notóriusan a szája el viszi az egyik kezét, nehogy már szopztatni tudjam. :? :? :? :?

Apa nem kompenzál. Hacsak azt nem nevezzük annak, hogy így kapcsolja ki magát a melóból és "hobbizik". (Illetve a túlélésért küd, amikor megkérdezi az asszonyt, hogy mi lesz a kaja a napokban és az ilyen fejet vág: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :oops: :oops: :oops: :oops: ) :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops:

Mi kölcsönöztünk mérleget, de megmondtam hogy csakis egyetlen hónapra vagyok hajlandó, utána mindenki mehet a sunyiba! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: (Illetve a cumisüveg is megmutatja. :wink: )

Okosság :idea:
Ha valaki szeretné igenybe venni az 5 nap apás szabit, akkor nem elég a kicsi születési anyakönyvi kivonata, hanem a TB kártyája is kell. :idea: ( :x )
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.07.22 13:28-kor.

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! 8)

Csak egy nagyon gyors kukk, mivel Dorkili hamarosan ébred, és a házimunka pedig már kész, vagyis még a mosás van folyamatban. :wink:

minimano, pagika: GRATULÁLOK mindkettőtöknek, gyönyörű szépek a lányok!!!:-))
Minimano, Te nem a SOTE I.-en szültél?! vagy én keverem? Akkor bocsi :oops: csak meglepődtem hogy a pólyán rajta a kicsi neve, mivel nekünk az enyém volt a karszalagján, a pólyán semmi, illetve az ágyamnak a száma :twisted: :D Pagika Neked pedig hihetelen mennyi energiád van, hogy 3 picike mellett még ennyit írni is tudsz, de ez tök jó!! :D Gere ha időd engedi Te is, nagyon jó képeket nézegetni!

boo: Nekem nem volt fogadott szülésznőm, azt mondta a dokim felesleges, hacsak nem ragaszkodom hozzá nagyon, mivel mindegyik jó, és valóban velem nagyon kedvese volt mindkettő, akivel találkoztam!Én még nem próbáltam hason aludni, valahogy még nem érzek rá kényszert, pedig terhesség előtt mindig hason aludtam, és csak úgy tudtam elaludni, na de majd hamarosan kipróbálom!! :D :D

dodi: Tök jó Neked, hogy ilyen sok tejcsid van!!! NAgyon irigyellek, és mindenkit akinek van, és tud is szoptatni, én szoptatok, de mellette tápit kap mert a tejem egyre kevesebb, pedig már annyi mindent kipróbáltam/próbálok...

Pocakosok: kitartás!!!! felső szomszédom most vasárnapra van kiírva, már szegénynek is minden baja van, nem is csoda ilyen dög melegben, de kitartás lányok, nemsokára babáztok!! :wink:

Most rohanok, sziasztok 8)

f.nikici

Egy jó tanács a szopihoz (nem csak neked) :wink: onnan lehet megállapítani, hogy tényleg éhes-e a pici, hogy beledugod a szájába a kisujjad. Ha rácuppan és elkezdi szívni ezerrel, akkor nyomathatod a tejet.

Kép
Kép
200907?

f.nikici! :)

Miket próbálsz?

Kép
Kép
200907?

sziasztok!

Cumi:
Mi eleinte nem akartuk , hogy cumizzon. DE elkezdte szopni az ujját. Ezek után már akartuk, hogy könnyebb legyen leszoktatni.
De nem cumizik. :D Kiköpi, és ő is szereti a komfortszopit a cicin, de mivel az el tart 2 óráig is, így azt gondoltam most lesz elég.
Néha sikerült berakni a cumit, elalszik, s utána kiköpi magától. Nekünk nincs az mint Szonibabáéknál, hogy rohangálni kell berakni
mert sír ha kiesik. Szerencse. De látom, hogy rászokni már nem fog..

Mérleg:
Nem volt, s úgy gondoltam mikor még nem voltam anyuka, hogy minek az. Később rájöttem, amikor már nem tudod miért sír, s kerülget a para, hogy nincs elég tejed,
akkor jó lemérni, tud mennyit is evett. S vagy tényleg az a baja, vagy más. Nekünk anyós vett. De már nem bánom.

Szopi
Mi lassan, most kezdünk áttérni, váltott cicire. Eddig nem volt elég a tejcsi neki, most kezd beállni, de van, hogy nap végén megint két cici kell. Reggel több a tejem.
De volt olyan nap is amikor még ismét pótolnom kellett, szal nem tudom igazából mitől függ a mennyisége..
Ma kivételesen 2,5-3 óránként eszik. Viszont szopi után max. egy órát alszik csak. Kicsit fáj ma a pocija, meg tegnap is fájt.
Eddig nem fájt, nem tudom mitől lehet. Biztos a meg növekedett tejmennyiségtől.. Mindenesetre nekünk bejött ez a melegítős párna a pocakjára. Szonibabától kaptuk.
Szal, akinek a babájának fáj a hasa, érdemes kipróbálnia.

Pagika, jó hogy hírt adsz magadról, annyira kíváncsi vagyok hogy telnek napjaitok!

Ancsurti
Tudom, nehéz, de lebegjen szemed előtt, hogy már csak pár nap és ott lesz a karjaidban!!

Boo
Nekem megszünt a külvilág. Vagyis hallottam őket, de nem tudtam válaszolni nekik…

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok!

Ági: Szívből gratulálok :lol: :cry: !!!Jó egészséget és sok tejcsit kívánok :D !!
Minimano: Nektek is nagy gratula :lol: :lol: !!!! Szintén sok tejcit kívánok :D !!!
Dodi: Domi is cumizik :( , de csak elalváshoz kell neki, amint elaludt, kiesik a szájából és hála az égnek nem is kéri újra :D .
Ancsurti: Kitartás, nagyon sajnálom, hogy így alakulnak a dolgok Nálatok :( :( . Nagyon szorítok, hogy ne legyen csaszi, és kibújjon Hanga :D .
Tike: kitartás neked is, tényleg nem lehet könnyű már ebben a melegekben :? :? .
Sillia: Sajnálom, hogy Dalma így viszonyul Lócihoz :( :( , de meglátod, hogy hamarosan megenyhül a szíve :D , ki tudna ellenállni ilyen gyönyörűséges kis picurkának :roll: :roll: :lol: :lol: !!!
Pagika: Mégegyszer gratulálok Nektek :lol: :lol: , nagyon ügyik voltatok, és az ikrek is csodaszépek :D !!
Tabati: remélem rendbe jönnek a dolgok (minden téren.)
Nyuszi: Neked is kitartás!!!!!!
Moncsy: a kiütés nálatok , olyan miteszer jellegű pöttyök? És az egész testén vannak, vagy csak az arcán? Mert nekünk is vannak pöttyeink, bár Dominak csak az arca kiütéses, a védőnő szerint a melegtől van és Hexachloropheni-es hintőporral kell kezelni. Na látom, hogy Bond Hugijánál viszont a tejtől van. Szép szülésed volt , meghatódtam nagyon és tényleg ügyes voltál.
Nikici: Hogy van Dorkili szeme???
Boo: hajrá, hajrá, hajrá……. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekünk van mérlegünk, de bevallom őszintén , mi heti egyszer mérünk, eleinte mindennap mértük, de a védőnő szerint felesleges mindennap méricskélni a gyerkőcöt.
Ti már tudtok különbséget tenni sírás és sírás között? Olvastam, hogy egy idő után az anyuka megtudja különböztetni a sírásokat , és tudni fogja , hogy miért sír a kicsi. Hááááááát én csak azt tudom , hogy ha éhes visít, ezt leszámítva egyáltalán nem tudok különbséget tenni sírás és sírás között :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: !!!
Ja és ma voltunk csípőszűrésen és hála az égnek negatív :lol: :lol: .
marietta1982

Kép Lóci alszik
Kép Apa készített ebédet :)
Vendég

Marietta,
Nálunk elég könnyű a sírások dekódolása. Ha Dani amolyan köhögve sír, akkor éhes. Ha nyávog, akkor már türelmetlen és éhes. Ha visít, akkor fürdetjük és már alig várja a kaját.

Nikici,
"tejem egyre kevesebb, pedig már annyi mindent kipróbáltam/próbálok... "
Szoptatási tanácsadót kipróbáltad már? Ahhoz, hogy jogosultságot szerezzenek, kell egy elméleti tanfolyam és ezer óra fölötti gyakorlat. Sokat tudnak a témáról.

Boo,
Szüléstörténeteket az ember leánya csak szülés után olvasson. :wink:

Nekünk van mérlegünk. Szopit nem mérek, de fürdés előtt szeretem lemérni minit. Hetente egyszer ugyan elég, de nálunk ez a "csecsemőszertartás" része.

Zsírszúnyog :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kispiskóta,
"én soha nem lehetek ennek a fajta csodának a részese, és egy picit fájt a lelkemnek"
Szerintem a csoda a bébi, a szülés pedig egy pár óra az oda vezető hosszú úton. Ha kihagyható lenne, biztos nem csinálom végig 3x... 1x se. :lol: Az eufória, amit a szülés után jön, nem garantált, Daninál valahogy elmaradt, ezért is nagyon magam alatt voltam szülés után. :roll:

007,
Pagikáékról az egész linket másold be a keresőbe, csak rákattintani nem elég.

Fekve szopiba többnyire belealszok, így a büfi olyankor elmarad. De nagy eséllyen nem toccsan vissza az egész, hanem megoldja magának, közreműködésem nélkül, így nálunk pihentetőbb. Ha esetleg túléltem ébren, akkor hajlandó vagyok felülni büfiztetni. Úgy is tudok aludni. :lol: Amikor felébredek, vagy amikor hallom a büfit, akkor meg sutty be a kiságyba, amihez még mindig nem kell felállnom. 8) Ez a csúcslusti éjszakai szopi recepje. :lol:

Moncsy,
Szopi közben a tej rácsorog az arcára, attól, a meleggel kombinálva pirosodhat és apró kis kiütései lehetnek. Itasd fel a tejet többször, amikor odacsorog, esetleg a melled és az arca közé tegyél pelust szopinál.

Kép KépKép
lorca

marietta1982! :)

Ne izgulj, neked is menni fog egy idő után. :wink: Ha fáj valamijük, akkor általában szinte visítanak. (Érdekes Huginál nem vettem észre, hogy zavarná a teli pelus :shock: :shock: :shock: )

sillia! :)

Éééééééééédes Lóci! :P :P :P :P

A kaja meg nyami! :wink:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: