A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Gyöngyi: Akkor Imi kap csónakot és kievezhet egyedül, ha túl sok neki a társaság ;) . Gyertek csak!
De többiek is gyertek ám!

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

na ma már másodszorra stornózom az írásomat.
Apa Balcsizni akar, most beszéltem vele. De majd még úgy is hatszor változik a program. Pénteki napra már volt témába, tropicarium, győri állatkert, csodákpalotája, Balaton, Velencei-tó. A bőség zavara :D

Kép

Kép
pgyöngyi

Katka: ebben a csónakos dologban még benne is lenne, ha adnál hozzá pecabotot :lol:
Egyébként, mennyire van ott teltház? Gyondolok arra, ha esetleg 2 hét múlva szeretnénk menni, kapnánk szállást? Vagy álom,álom, édesálom?

Kép

Kép
pgyöngyi

Katka: ha oda ahol most vagytok nem is de a köv talira feltétlenül hozd Petiaput is hadd beszélgessen csak el mic-kel.. esetleg kicsit magyarosíthatná is... úgy értem felpörgethetné ebből a skandináv antistresszes nagyon nyugiból amivel engem a falra másztat (na ez nagyon magyaros volt :lol: ) na szóval köv tali összehozás lesz az eddigi legnehezebb úgy tűnik: jó legyen Csibbnek, barátnéjának, Katkának, Petiapunak, Papillonnak.. és persze a többieknek akik jönni szeretnének... Katka, nektek mikor lenne jó?

KépKép
KépKép
adryn

Adryn
a falon Fanni van! :wink: ezek szerint hasonlítanak!

Gabka
én sem vettem észre a filctollasat! profi vagy! :wink:

a kisfiúról sajnos csak annyi hír van, hogy 36 órája fekszik tág pupillákkal és agyműködés nélkül. a csodára vár mindenki. :cry: :cry: :cry:
vigyázzon mindenki a sajátjára, ezt nem hiszem, hogy épp ésszel túl lehet élni...
egyébként Csányi Rolandnak hívják!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Gratula mindenkinek a 4 hónaposokhoz. Gyönyörű babák
Jó nyaralást és kikapcsolódást a hétvégékre.

Csak egy kicsit beleolvastam a beszélgetéseitekbe. Hát ez egy jó briganti. Ti aztán birtok írni jókat. Elég pörgős a topik. A Januárban szültünk befulladt szinte elég hamar, meg ahová írtam régen az uzsokisban a régiek már nem írnak. Ráadásul ami a legjoban tetszik, hogy ez a legutóbbi találkozásotok ha jól értelmeztem itt volt Pesten és jöttek minden irányból, nem csak Pestről.

Itt az Őrsön már kialakult kettes párok vannak sajna, nagy magányomban rovom a köröket, akarom mondani felnőtt magányomban, mert kicsi lányommal együtt megyünk, mert a játszótére nem ülök még be. Most meg ránk tört a nagy meleg és kimenni pusztulat.

Jó babázást mindenkinek.

Csatoltam pár képet én is " dicsekvésből"

Kép az éppen család Kép első hét itthon Kép itt 4 hónaposan :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse

kemse:gyere nyugodtan ha van kedved. Ez egy vidám, kedves kis csapat és szerintem mindenki szívesen fog fogadni. Nagyon helyesek vagytok a képen, és az a hajzuhatag....appppám :)

csibb: még annyit ki tudnál deríteni, hogy melyik kórházban fekszik?

Kép

Kép
pgyöngyi

nem hiszem... tegnap nem bírtam, írtam egy sms-t, de nem válaszolt, én meg nem akarom most zavarni... (mondjuk nem is volt semmi megválaszolandó az üzenetemben...)
hú lányok, eléggé kivagyok...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Kemse: mi egy topikban voltunk :lol: (uzsoki, csak én a toxémia miatt átmentem a baross, női1-be. Talizhatunk.

Gyöngyi: Lizi 4-5ször kakil minden nap.

Csibb: melyik topik ez? Szörnyűűű, felfoghatatlan.

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

csibb: nekem is ott jár az agyam, még ismeretlenűl is. Asszem én becsavarodnék, és menne az önvádaskodás magammal szemben. Felfoghatatlan. Mindjárt megkérdezem az ismerősömet, hogy tud-e úgyis segíteni, ha csak a név van meg

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Katka, te nyaraljál, ne a neten lógj! :D Viccelek ám, tök jó, hogy bekukkantgatsz :) Nem semmi csaj vagy a taliszervezéssel Velencére. Én most még nem tudom, h mi lesz a hétvégi programunk, majd kialakul. Egy Agárd befigyelhet, ott nyaralnak a barátaink, és hívtak minket. Ha arra megyünk, beintegetünk nektek is, jó?

Adryn, jó kis optimalizálási feladatot vállalsz magadra a következő tali szervezéssel. Én is bejelentkezem, szeretnék ott lenni, látni benneteket személyesen :)

Csibb, hú, szegény kisfiú... egy ilyet tényleg nem lehet kibírni. Nagyon-nagyon szorítok.

Kemse, ha van kedved, gyere, csatlakozz, ne magányoskodj, legalábbis virtuális értelemben! Csodaszép a kiscsaládotok!

Elkezdtem letöltögetni a fotómasináról képeket. Végre mutatok nektek mininyaralásos és bölcsis búcsaúajándékos fotókat. Már csak a kicsinyítés van hátra...
És nagyon jól boldgult ma egymással párom huga és Katababa (amíg megbeszéltem), mindketten vidáman fogadtak 2 és fél óra együttlét után. Ennek nagyon örülök :)
Megyek, kicsit pihizem (ugye, nem aludtam mérhető mértékben éjjel)
É

erpé

még egy képpel tudok segíteni. 2008 februárban voltak nálam. akkor csináltam. az jó?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

zárt topik, úgyhogy nem tudtok bekukkantani...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

egyébként a 2005 ősziek

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

van tesó?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

van igen, egy kislány. másfél éves.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb: sikerűlt elérnem az ismerősömet. Küldi az energiát, de csak holnap délutánra tudja megmondani, hogy mi van a kisfiúval, mert egyedűl ő ehhez kevés (fel kell erősítenie az egyik társát és ő csak holnap elérhető).Remélem fogtudni segíteni

Kép

Kép
pgyöngyi

Üdv Kemse! Aranyos a babó, micsoda kék szeme van!!!! :)

Erpé, várjuk a fotókat!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Na akkor legalább a filctollazást sikerült lepleznem :)

Nemlajos: nem akarlat "megúszni" épp azért írtam, hogy van másik autó, ezzel nem megyünk többet :)

Talira én is szívesen beneveznék, de most én leszek a nyálcsorgatós. Pénteken elutazunk és bár hazajövünk 3án, legközelebb csak augusztus 10 én érnék rá.

Kép

Kép
gabka77

gabka, tudom ám :wink:
és én ebbe a kocsiba is beülnék :wink:

kemse, gyere nyugodtan, lassan úgyis összenőnek a gyerekek :D

katka, nagyon jó a hely, ahol vagytok!!! :shock: :lol:

ehh, Samu, Boti... mondtam, hogy keverem a neveket :? 8) :D

Gyöngyi
: jelnyelv szuper volt, most megint jól megy, voltak siketek megnézni az órát, ők 4-en voltak, mi, tanulók 3-an 8) :D

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csibb: tényleg Fanni van a falon????? tiszta Máté!! :shock: :D nemhiába, gyönyörű mindkét gyerek :D
én nagyon nagyon remélem hogy akár a Gyöngyis féle hókuszpókusz akár a mi pozitív energiánk fog segíteni a kissrácon. semmi változás nincs tegnap óta? és mitől állt le az agyműködés? sokáig nem kapott levegőt a vízben? nem lehet tudni? jaj istenem :? küldjél képet, ahogy nézzük is küldjük neki a pozitív energiákat!!!

szia Kemse: nagyon szép a kicsicsaj :D és azok a szemek! 8)

Katka: beszéltem mickel a velencei tóról, még kedve is lenne hozzá, de az a baj hogy ha mi innen miskócról elindulunk mondjuk hajnal 10-kor ( :lol: ) akkor odaérünk mondjuk 1-re, kicsit maradunk és máris vezethetünk vissza :( messze van az innen :(

KépKép
KépKép
adryn

Adryn: vagy sátraztok egyet a tóparton :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Előre is bocsi de most panaszkodni fogok :oops:
Nimród tegnap óta totál nyügi, szinte egész nap fognom kell, alig alszik, talán a foga lehet :? Bulcsú és Panna ezerrel pörögnek, állandóan veszekednek :evil: Pannával megint nagyon nehéz, szófogadatlan, visszabeszél, egyszerűen nem tudom mit csináljak vele. Pl. evés közben ugye mint a kisbabák kézzel eszi a tojásrántottát :shock: utána elküldöm kezet mosni, elmegy a fürdőig ott pedig szöszöl, közben mindent megfogdos, utána megyek erre közli hogy addig nem mos kezet amíg ki nem megyek, ami nála azt jelenti hogy ne lássam hogy mit csinál, ami ugye nem jelent jót. Szóval kész vagyok :evil: :evil: Közben pedig olyan rossz hogy állandóan veszekszem velük, vagy rájuk kéne hagynom dolgokat, nem tudom.
És ez az egész szinte elhalványul amellett ami ezzel a kisfiúval történik :roll: úgyhogy most hülyén is érzem magam hogy nekem ez a legnagyobb gondom. Azt hiszem örülnöm kéne hogy van 3 rosszcsont gyerekem.

Nnna ezt most jól kiírtam magamból. Eszembe jutottál Nemlajos hogy jobban lettél a tali után, asszem nekem se ártana egy ilyen jó kis közösségben egy jó kis beszélgetés, kár hogy messze vagytok :(

Ja és Kemse üdv itt köztünk, aranyos Hanna baba.

Na azt hiszem megyek megölelgetem a gyerekeimet lefekvés előtt (most hogy kicsit lenyugodtam) hátha jót tesz nekem és nekik is.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

vica nem baj hogy panaszkodtál :) legalább kiírtad magadból.

beszéltem anyukámmal küldi a pozitív energiát a kisfiúnak.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

vica, nekem az is szokott segíteni, ha leírom :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Bea!
A Takko-ban vettem akciósan.a cherokee-t probáltam én is de az hülyén állt.Ennek más a szabása,teljesen egyszerű.ha itthon lesz a gépem akkor lefotozom hogy van varrva kb.félórás munka.

Gyöngyi,dehogynem vagyok,fogyizni ugye nem lehet,viszontt ugy érzem csak ugy jönnek rám a likók.

a képek alapján neked is mintha rövidebb lenne a hajad?aranyosak a lányok,nagyon helyes Esztibaba a kalapban.

Ilda
én is szerelmes vagyok a gyerekeimbe,mikor autózunk valahova ugye kicsi elől két nagy hátul szól a zene és általában énekelünk, :lol: :oops: igy egyik sem nyüglődik.Míra pedig olyan tágra nyilt szemekkel mosolyogva néz rám,hogy attól olvadozom :oops:
Atika mondta a multkor mikor készülődtünk valahova(haj belőve egy kis smink)hogy anya olyan szép vagy,szerelmes vagyok beléd és te leszel a feleségem.Haláli volt.

na megyek Mírus nyüszög

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Kép

ő Roli

semmi mást nem tudok... azt sem, hogy hogy történt, azt sem, hogy hol. és most azt sem, hogy mi van vele...
10 kor összegyűlünk a másik topikban, és közösen küldünk minden féle jót. meg gondolunk ezerrel.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

én meg majd innen küldöm a mindenféle jót neki :roll:
édes kicsi fiúcska.... ugye meggyógyulsz??????????????

KépKép
KépKép
adryn

Na sikerült visszaaltatnom.
Vica
panaszkodd ki magad nyugodtan,sokszor tényleg segit.
Sokszor én is a tébolyda közelében érzem magam,mikor a két nagy elkezd veszekedni.de ez még hagyján,mostanában a "nagykisasszony"kezd kicsit sokat képzelni magáról és igencsak félvállról veszi a dolgokat,mikor panaszkodom anyámnak aztmondja te sem voltál különb.Mondom ja csak én kb.15-16 évesen kezdtem ezt nem 9 évesen.
Szóval Vica ahogy irod kösd föl a bugyit te is :D

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Édesem,milyen szép kisgyerek,gondolok rá én is.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

én is csatlakozom a pozitív hullámhoz!!!

Roli bogár, szedd össze minden erődet, dolgod van itt, és várnak vissza!!!+++++++++++++++++

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Én is küldöm a pozitív energiát Rolinak!!!!!! Nagyon aranyos kisfiú!!!! nem lehet baj!!!! +++++++++++++++++++++++++

Vica, Szonja is nyűgös, de már hetek óta....napközben minden alvás előtt visít, ölben hallgat csak el. Remélem kinövi.... :shock: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

megnéztem iwiwen. Ilyen erős, bátor fiúval nem történhet nagy baj!!!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Én is megnéztem...most még rosszabb, h ennyi képet láttam róla... :cry: :cry: :cry:
drukk-drukk-drukk a végtelenségig!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

ezt hívják mazochistaságnak... persze én is megnéztem és itt bőgök... :(

KépKép
KépKép
adryn

köszi csajok, aranyosak vagytok! ha holnapig sem történik változás, holnap ugyanígy 10-kor zúdítjuk az energiát!
nekem speciel lefagyott az explorerem, úgyhogy valamire tuti hat! remélem, odamegy!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

bár este már nem voltam, de én is küldtem neki minden féle jót és szépet.
Délután néztem az iwiwet, de nem akartam senkit sokkolni még pluszban vele. Az utolsó kép láttán szakadt meg a szívem :cry:

Jajj lányok ez olyan borzalmas, akkor éreztem ilyet utoljára, mikor a másik topikunkban meghalt az egyik lány férje (terhes volt a második babával éppen). Mi akkor le is zártuk azt a topikot,mert egyszerűen nem tudtunk tovább írni bele

Kép

Kép
pgyöngyi

borzasztó: mi történt?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Egy ilyen hír nagyon dermesztő... :( (Ha jól értem, Samunál alig idősebb a kisfiú)
Most nem is érzem helyénvalónak mindenféle fényképek mutogatását...

erpé

Sziasztok!

Tényleg szörnyű, ami a kisfiúval történt! Én is küldök pozitív energiát!
Mi túl vagyunk a költözésen, hát kisbaba mellett nem volt könnyű, és még mindig tele vagyunk kipakolatlan dobozokkal.
Erpé!
Debrecenben maradtunk, csak nagyobb és újépitésű lakásba költöztünk. Az előzőt sajnos kinőttük. :cry:

Tapasztalt anyukák!

Szeretnék egy kis segitséget kérni hozzátáplálással kapcsolatban!
ELvileg vasárnap elkezdem a dolgot.
A dokim irt fel Sinlacot, nem tudom, hogy ismertiek-e, ez ilyen szentjánoskenyérkivonatos valami. Szóval a doki szerint ezzel kezdjek, és adjak hozzá valami gyümölcsöt.
Szóval az a gondom, hogy mire ezt megszokja, az 2-3 hét, és csak utána tudom neki adni a főzeléket.
Meg nem igazán tudom, hogy működik ez a hozzátáplálás.
Valaki azt mondja, hogy szopi/tápszer után kell adni az új kaját, valaki meg azt, hogy először a gyümi ,és utána jön a tápszer.
Azt tudom, hogy először délelőtt kell adni, nehogy hasfájása legyen...
Hát nem tudom, hogy fogja Anna fogadni a dolgot...
Vendég

Vica, írtam pü-t, emailt, miegymást :)
Sajnálom, h Nimród ilyen nyűgös lett, remélem, hogy csak átmeneti.
Kitartás!

Csajok, augusztus eleji balatoni tali? Volt egyszer egy ilyen felvetés. Ott van Rszg, ott leszünk mi is jövő péntektől aug közepéig. Bár mi az északi parton.
Csibb, ti mikor mentek?
És Vica, te mondtad még, hogy a Balatonra is készültök. Vagy ehelyett lett Bük?
Hú, másra most nem emlékszem...

Na megyek, dolog van.

erpé

Lilla, jó, hogy jelentkeztél!
Elhiszem, hogy nem volt egyszerű menet a költözés, de biztos szép az új lakás :)

Hozzátáplálás:
A Sinlac jó kezdés, nekünk még azt szokta mondani a doki, hogy ne savas gyümölcsöt adjunk az elején, hanem pl az öszibarack leve kiváló kezdésnek. Esetleg jó édes alma leve. Csak az alma szorulást okozhat.

Szopi előtt vagy után: szerintem ezt ki fogod tapasztalni. Nálunk Samunál csak szopi után működött, mivel ő nagyon éhenkórász volt. ha megéhezett, muszáj volt cicizni, az elején türelmetlen volt ilyenkor a kiskanalas ennivalóval. De valakinél az működik, hogy először kiskanálból eszeget a baba, majd szopival fejezi be az étkezést. Szerintem nincs túl nagy jelentősége ennek.

Első falatok: először érdemes csak a gyümölcs levét kínálni kiskanálban (a gyümölcshúst majd kicsit később). Ha már megeszik 2-3 kanállal, akkor mehet a gyömölcspép is.

Hirtelen ennyit jutott eszembe.

erpé

Lilla,
kinyitottam a nagy babaszakácskönyvet, amit egyszer Rszg is belinkelt ide.
Nagyon hasznos, megvan neked?
Ez azt írja a szopi előtt-után hozzátápi témában:

"Ha még anyatejet is kap a baba, a hozzátáplálásnak három féle
módját választhatjuk:
1. Szopizás után kap enni a baba. Idővel megtetszik neki az evés,
és egyre nagyobb adagokat eszik meg szopi után, de a
szopizási alkalmat magától hagyja el, akkor, amikor már nincs
rá szüksége.
2. Két szopizás között kap enni a baba, így az étkezési idıpontok
idővel átalakulnak, a szopikat szépen elhagyja a pici, ha már
nincs rá szüksége, de az is lehet, hogy még sokáig váltogatni
fogja a kettıt.
3. Szopizás előtt kap enni a baba. Ez a módszer akkor jó, ha
valami miatt szép lassan szeretnénk elhagyni az egyes
szoptatási alkalmakat. Ilyenkor az evészet mindig szopi előtt
van, és minél nagyobb adagokat kezd enni a picur, annál
jobban csökken a következő szopizásnál a tejigénye, míg végül
teljesen el is hagyja. Ezzel a módszerrel nagyjából 2-4 hetente
lehet elhagyni 1-1 szoptatási alkalmat."

erpé

Fénykép alapján én is tudok energiát küldeni. Küldtem is a kisfiúnak... Nagyon nem jó a helyzet. :( Olyan energiát küldhettem neki, amit ő dönt el hogy hogyan hasznosít.... vagy arra, hogy felépüljön vagy arra, hogy elmenjen.... :cry: Ezt majd az ő lelke eldönti. 6-7-es szintű mesterek kellenének ide. Én édeskevés vagyok. Ők többet tudnának tenni.... :( De ezt az energiát most 6 órán keresztül kapja rajtam keresztül....

Rszg ugyan nem jelentkezik, de szerintem ez ne gátoljon meg minket, hogy szervezzünk a strandjukra egy talit! 8)
Vica: ide el tudtok jönni? Majd a lányaim jól lekötik Pannát és Bulcsút, de ha nem vigyázol, akkor Nimródot is megnyúzzák.
Erpé: Ti át tudnátok ugrani az Északi partról? Többiek?
Keresünk egy nagy árnyékos fát és jól belakjuk! És 2-es csapatokban még füröni is járhatunk, ha felváltva őrizzük a babákat. ;)
Adryn: Igen, sajnos messze vagytok! :( De hátha összejön valami....

Valaki kérdzete a szállást.... Nincs nagy tömeg ezen a tavon, ez a szállás is olyan 60-70%-os kihasználtsággal megy!

Kemse: Részemről welcome köztünk! :)

Rita: Nem csodálom, hogy szerelmes vagy a gyerekedibe. gyönyörűek! Képek is jók! Ágica a múltkori taliról hiányolta Atikát! ;) [/b]

Katka

katka22

csajok! Föltehetek 9 képet? Csak elébb megszerkesztem, addig lehet tiltakozni :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

már miért ne tehetnél?
persze!

és Erpé, szerintem te is nyugodtan tedd fel a képeidet!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nem tiltakozott senki, hát íme:

Kép játszószőnyegen
Kép jéé, ott vagyok:-)
Kép egyszer csak befog férni mindkét öklöm
Kép nem tudok úgy aludni, ha szemembe süt a nap
Kép bújócska
Kép
Kép az új cumim, csak a kép kedvéért
Kép kedvenc kantáros gatyómban
Kép csini oké, de utálom, kényelmetlen
Kép babasling, itt hagyta véletlenül a sógornőm, de bejött, bár 15 rongyot nem tom megér-e

ennyi voltam, bocsi, ritkán rakok képet, de akkor dögivel :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

10 db lett :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület