A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Bond
irigykedsz? :lol: :lol: :mrgreen:

KépKép

KépKép
ronmay

Gratulálok mindenkinek, aki mostanában szült

Krissy

Jó, hogy írtál, ezek szerint simán kiengedtek a kórházból.
Hasam már egy kicsit lappadt, de sajnos ahogy lappad, úgy jelennek meg a csíkok a hasamon.
A védőnőm volt ma nálunk, és mondta, hogy 40 baba van az újszülött osztályon, és csak úgy dobálják ki az anyukákat a kórházból 4 nap után, mert nincsen hely. Már akkor is sokan voltunk mikor én szültem 23 babával.

Rólunk

Odett nagyon édes, jó baba. Már 3 napja sétálgatunk a levegőn. Tejem van elég, így semmi mást nem kap anyatejen kívül. A kórházban mindenki, még az orvosom is azt mondta, hogy fejjek, fejjek, fejjek, itthon a gyermekorvos és a védőnő azt mondta, hogy nem kell.

Taj kártyával kapcsolatban:
Július 1-én változott a törvény, hogy már nem lehet személyesen átvenni a kártyát, mert központilag Budapesten kreálják a számot, nem a megye Igazgatóságokon. Nekünk szerencsénk volt, mert már meg volt a babánk Taj-száma a rendszerben, így ki tudták nyomtatni az ügyfélszolgálaton, de nem örültek a férjemnek, hogy kérte.

Kép
Kép
orsi777

Egy pár kép a picinkről.

Kép Odett Kép Kép Anyával

Kép
Kép
orsi777

Ezen pedig én vagyok anyuval, sajnos nem találtunk másik képet. És a párom egyedül.

Hát hogy melyik gyerek melyikőnkre hasonlít? Passz. Én nem tudom eldönteni. Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

orsi nagyon szépek vagytok.

Dodi nekem is nagyon jó hogy anyu itt lakik mellettünk, na meg tesómék szembe.

Kép

gabi1

Sziasztok!

bocsánat nagyon eltűntem, de vagyok. Visszaolvasni sajna nem tudok még, csak hírt adok magunkról. Semmi nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de már látom az alagút végét. :D A bal mellemben visszamaradt valami, betályogosodott, most kétnaponta járok a sebészetre, van egy csomó a bal mellemben, arra raknak párakötést, azt cserélik mindig. Szedek kétfajta antibogyót, ezért sajna nem is szoptathatok, viszont fejnem kell ezerrel, plusz jegelnem a tályogot. Gondolhatjátok, hogy megvan így a napi programom... Ráadásul a családi életünk is nehezen indult apósomékkal, el is jöttünk inkább az én szüleimhez, új védőnő, költözés stb...de ez is megoldódik, csak míg én fel nem épülök addig itt maradunk ha már itt kezdték el a kezelésem.

Noéval minden oké szerencsére, sokat hízott már és a hasfájóssága ellenére nagyon jó kisfiú.

No, megyek is, mert eljött a kajcsi ideje, aztán fejés stb... megpróbálok azért újra bekapcsolódni, egy kicsit mindig olvasgatni ha épp alszik. (bár nappal már egyre kevesebbet alszik, nézelődik és néha sír, mert fáj a pocija)

Kép
Kép
tabati

norka: nagyon megható volt az írásod :wink: Én is írok Dorkához, már mióta kétcsíkos lett a teszt, még a szüléstörténetet nem volt időm, de majd bepótolom most már! És egyszerűen meseszép kicsi lány!:D Dorka is forgatja a fejét, bár nem tudom mikortól szokták, és miért csodálkozik rajta a védőnéni.

orsi: Nagyon édes Odett!! És ezek a fürtök, hihetetlen:D:D:D

gabi: hát én sem tudnám megmondani, hogy melyik gyerkőc melyikőtökre hasonlít :roll:

S végül néhány friss kép Dorkáról:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

f.nikici

hoppá. természetesen egyik kép (ahol Apával van) nem friss, csak véletlenül közé keveredett :lol: :lol:

f.nikici

F.nikici,
Nagyon kis életvidám. :D

Norka,
Dani is forgatja hason a fejét, Szabi is tudta. Natit nem hason altattuk. Ha a babák főleg hason alszanak, ez a jellemző. Csak a hanyattbabákkal megy a küzdelem és a sírás pár hónapos korukban.

Tabati,
:( Hát nem a legjobban alakulnak a dolgok. Remélem, a házatok minél hamarabb lakható lesz, akkor majd végre megoldódik a helyzet. A doki mondta, hogy kb meddig tarthat ez a kezelés? Van esély a szopi folytatására?

Dodi,
"ez a legcsodálatosabb érzés a világon, és jobb, mint mikor mi születtünk "
Ne csodálkozz. :lol: Én is jobban örülnék, ha nem nekem kellett volna terhesnek lennem és megszülni Danit. :lol:

Ancsurti,
Sok biztató dolog már nem jut eszembe. :roll: Nem csodálom, hogy elfogyott a türelmed, Nati 40+5 született, nekem is visíthatnékom volt minden újabb óra elteltével. :?

Katy,
Babakötvényt mi sem nyitottunk, maradt az Államkincstár számláján. Nem szeretem a pénzt olyan kútba dobni, ahol sos esetén sem férek hozzá 18 évig. :roll:

Bond már válaszolt a családira. 8) Megigényled és munkahely folyósítja.

A legtöbb baba "összemegy" születés után. A lábukat még nem lehet kinyújtani, a kórházban ezt figyelembe veszik, a görbület mentén mérnek. A védőnő viszont egy asztalon szokott mérni.

Mérés szempontjából a fejkörfogat volt elsőre a legmeglepőbb. Nagyon gyorsan nő, minimum 1 cm. Főleg a normál szülés után ugrik nagyot. 8) Dani 34-es csúcsfeje, mire a koponyacsontok visszataláltak az eredeti helyükre, 36 lett - és lett volna rögtön, ha császáros.

Ronmay,
Pár hónap és a medence szinte teljesen visszamegy - azért az eredeti nem valószínű.

Boo,
Nekem egy babakocsi már nem az az összeghatár, ami még belefér a lejmolásba. Az már a pofátlan lenyúlás kategória. :twisted:

"még SENKI SEM nyüszögött, hogy kész van"
Az még nem az első hetek/hónapok lemeze. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ez még bőven a rózsaszín felhő szakasz. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Kispiskóta
Éppen az, hogy szerintem a 37 fokos víz hideg :cry: :wink:
Fogyás: elvileg 2-3 kiló van rajtam, de a hasam :roll: :roll: :roll:
(apa is megkérdezte, hogy nincs benne még egy baba? :evil: )

Heni
Alapvetően mindent lehet enni...
http://www.lll.hu/node/11

Lidike, Kicsidodi, Sillia
Szépek vagytok!

Lorca
Iringó is vedlik :wink:
Hasizom :roll: :roll: :roll: olyanom nincsen... egy nagy plötty van a hasamnál...

Boo
Mi még a szülés előtti napon összebújtunk :oops: :lol: :wink:
Most még nem...

200907
Vizilabdás fiúk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(azért én maradok a katonáknál :wink: )

Boo
Jobbulást Müzlinek!

Norka
Szépen írtad le!
Teliszájjal vigyorog :lol: :lol: :lol: :lol:

Orsi
Micsoda frizurája van Odettnek :roll: :lol:

Tabati
Mielőbbi gyógyulást! (testileg és lelkileg is)

Nikici
Dorka már kész hölgy! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Lorca!

Nem tudom mi lesz, ma azt mondta, hogy nem is olyan vészes, péntekig még mindenképp mennem kell, aztán meglátjuk. Nyilván ha nem javul, vagy nem megfelelő mértékben, akkor menyitják, még mielőtt még gázabb lesz a dolog. :roll: Na, akkor Noét már tuti nem szoptathatom abból a mellemből, megkérdeztem, hosszú a gyógyulási folyamat, mire meggyógyul, elapad a tejem. De a másik mellem okés, csak nem túl sok a tejem. Úgyhogy tápi mindenképp kell majd. Csak attól félek, hogy nem fogadja majd el a cicim a cumisüveg után. :roll: mert fejni már nagyon megutáltam, ráadásul kézzel, mert minden doki ezt ajánlotta, és téyleg csak ez vált be, se pumpás kézi, se gépi. De reméljük nem kerül sor arra, hogy felvágják, hanem meggyógyul magától és akkor abból is kaphat. bár amúgyz sem elég, mert eddig is kapott mindkettőből és kellett a tápi. :roll:

Kép
Kép
tabati

Iringó!

köszi! :wink:

Rajtam még 7 kiló plusz van a mérleg szerint, viszont nem gáz tükörbe néznem, és a hasam is alig nagyobb, mint várandósságom előtt. :roll: Pedig ugyebár alig tudok szoptatni...

Kép
Kép
tabati

sziasztok.

kicsit visszaolvasgattam, de főként a képeket csodáltam meg
minden baba annyira tündér!!!!
Ma végre kettesben voltunk Vicával. Érezhetően nyugodtabb volt ő is, én is. Sokat van cicin, igyekszünk.
A szüléstörténetemet én még nem írtam meg, talán lesz rá időm valamelyik nap. De az imént kijöttek a könnyeim, ahogy Norkáékat olvastam.

Tabati:kitartást. Gondolom elég fájdalmas lehet a cicid. Apósodékkal mi történt? Remélem már nem a kutyus miatt orrolnak?!

Szexről: terhesség alatt én nagyon kívántam, de mint meséltem, apa nem rajongott az ötletért....
Most már láthatóan oda van, és célozgat rá, hogy minek a 6 hét, de....
tegnap megpuszilta a nyakamat, hát olyan módon lüktettek a melleim, meg rázott a hideg, mintha egy jegesmedvébe oltott undormány ért volna hozzám.... :oops: remélem ez nem marad így

Ancsurti: te szegény!!!! nem csodálőm, hogy már kész vagy!

Kép
Kép]
hendegabi

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok!

Visszaolvasni még 1 betűt sem sikerült és nem mostanában fog menni, bocsi.

Szóval a szülés nem teljesen natur indult. Bár minden vizsgálat rendben volt péntek reggel, de a méhszáj bő 2 ujjnyira nyitva volt és folyamatos keményedéseim voltak már előtte 1 napja is. Így a doki nem engedett már haza. Mire beértünk a szülőszobára, 3 ujjnyi voltam - fákjások sehol. Ekkor burokrepesztés. Na vártam a fájásokat. Semmi, továbbra is 10 perces keményedések és kicsit húzódott a méhszájam körül. Amikor 1 óra múlva eltűnőben volt a méhszáj, akkor már volta fájások is, de 5 percesek és elviselhetők.
A kitolás kicsit nehezebben ment a vártnál - volt vagy 10 perc, továbbra is 5 perces fájásokkal. Kicsit rövid volt a köldökzsinór, de 11.40-kor megérkezett Tomi baba. Az utolsó negyed órát leszámítva nagyon jó hangulat volt a szülőszobán, illetve utána is, csak abban én már nem vetem aktívan részt, szóval nagyon könnyű szülés volt, gátvédelemmel.
Után a kicsit fordult a kocka, mert a méhem összehúzódás helyett elernyedt, így nagy vérveszteséggel csak nehezen tudtak összekaparni, de megúsztam műtét és véradás nélkül. Ügyi volt a doki. Hogy fájdalomcsillapítás nélkül mik zajlottak ott akut, azt inkább nem részletezném...
A lényeg az egészséges baba 3170 g - a tesók közt a legnagyobb és 49 cm.

Hamar kiraktak így vasárnap hazajöhettünk, bár kicsit sárgulunk, de igyekszünk sokat szopizni. Napirendünk még nincs, de Tomi elég kiegyensúlyozottnak tűnik, nem hisztis-egyelőre.
Jól vagyunk, köszönjük a jókívánságokat! Gratula a többieknek!

Kép Kép Kép

Éva

KépKépKép
agmano

Ikokától kaptam smst:

szombaton hazajöhettünk, de estétől agyon fájt a vágás, tegnap éjszaka rohantunk a kórházba mert begennyesedett és kifakadt, ömlött belőle a cucc, jól megszadiztak, bekötözték, ma reggel újra, ki tudja meddig. nagyon fáj.
Szerencsére Zsombi jól van , jól eszuik, már van napi rendünk, órát lehet hozzá igazítani.
Tünemény, puszilok mindenkit.

itt is jobbulást kínok szegénynek, nem semmi amin keresztül megy. Reméljük hamar túl lesz rajta és haza mehet.

Tabati neked is kitartást. Drukk hogy hamar rendbe jöjjön a cici és tudj szoptatni.

Kép

gabi1

Sziasztok!
Visszaolvasás nem megy,előre elnézést,próbálkozom...
Már teljesen jól vagyok,nem fáj semmim.A lányok imádják egymást,Lili nyúzza a Hugit,Hugi tűri,nem tiltakozik:)
A pici eszik,alszik.A Lili után el sem hiszem,hogy ez lehetséges:)
Sokkal könnyebb minden,mint az első gyerekkel.És,hogy nincs suli,tök nyugodt vagyok,csak velük foglalkozom,nagyon élvezem.Most olyan boldog vagyok!
Nudli ma 1 hetes,már ismét 4 kg,visszahízta,amit leadott.Lili 14 kg,96 cm.
Ma először egyedül voltam a lányokkal,és semmi gond nem volt.
Képet nem tudok feltenni,mert nagyok.Milyen kicsinyítő programot lehet erre találni?Valakinek küldhetek képet,aki fel tudja tölteni?
Lotti ma 1 hetes,császár volt.Láttam a táblázatban kérdőjelet,azért írom.
Remélem jól vagytok,ma nem vagyok annyira fáradt,így éjjel jövök,átfutom a kb elhalasztott 30 oldalt :D ...
Mindenkinek gratulálok,aki megszült,és nagyon sok boldogságot kívánok,jó egészséget!
Aki még előtte áll,azzal együttérzek,tudom,milyen nehéz a vége.Főleg első babára várva. :roll:
Vendég

Mivel nem szeretnék senkivel se kivételezni, se senkit megbántani, most szeretnék gratulálni azoknak, akiknek még eddig nem tettem meg:

TEHÁT:

Sok szeretettel gratulálok, és jó egészséget, sok boldogságot kívánok
kispiskótának: Bende Babához,
lidikének: Bálinthoz
lorcának: Dánielhez
Szisznek: Attilához
Ikokának: Zsomborhoz
Dodinak: Botondhoz
Krissynek: Domihoz
Silliának: Lőrinchez
agmanonak: Tomikához
Bertinának: Danikához
Csibének: Kiarához!

Akik meg még a nagy esemény előtt állnak, azoknak kitartást, és fájdalommentes szülést kívánok!

Kép
Kép]
hendegabi

Most csak tabatinak és ikoka7-nek szeretnék üzenni:

KITARTÁS LÁNYOK!!! REMÉLEM, HOGY MIHAMARABB RENDBE JÖTTÖK ÉS MÁR NEM OKOZ MAJD GONDOT SEM A SZOPI, SEM EGYÉB MÁS!

Kép
Kép
200907?

007! Gabi1!

Köszi a drukkokat, már nagyon bizakodó vagyok, és ha vágni kell hát akkor kell, de reméljük megúszom.

Ikoka!

Neked is gyógyulást, én ettől is rettegtem az első kötözésig, mert nem tudtam mi az a fájdalom ami normális és mi az ami nem császár után. Nekem speciel csípő érzés volt egy idő után. Kettőt léptem, aztán görnyedni kellett, mert annyira csípett, hogy nem tudtam tovább menni. Na, de te is rendbe jössz, ahogy én is, fel a fejjel!!!!

Köszi a táblát, most már képben vagyok, és gratulálok az új anyukáknak és babáknak, és megy a drukk mindenkinek a könnyű és gyors szülésért akik még egyben vannak. :wink: Főleg úgy látom Ancsurti bírja nehezen, úgyhogy HAJRÁÁÁÁ!!!! :D Ja! És hihetetlen, hogy mennyi császár!!! :shock:

Egy kérdés: aki cumisüvegezik, vagy üvegezett, esetleg tervezi...melyik az a cumisüveg, ami után van remény, hogy elfogadja még valaha is a cicimet....? A mostaniból ömlik a tápszer sajna, így ráadásul még fuldokol is néha, olyan mohó a Drága. :lol:

Jótanács, ha valakit érdekel ... Eltérő vélemények voltak, hogy kézi fejő, vagy gépi esetleg....hát én most rengeteg mindenen átmentem , átmegyek fejés terén ugyebár sajna....és sok szakember (igazi szakember, csak sajna előbb kellett volna velük találkoznom...mondjuk szülés után a kórházban...) mondta nekem, hogy csak a kézi fejés a jó. Mármint a tisztán kézi, mellszívó nélkül. Meg is tanítottak így fejni, és nekem abszolút bevált. Ha sebes a cici, akkor pl. csak ezzel tudtok úgy fejni, hogy ne sebesedjen tovább. Próbáltam én már mindennel, még nagy teljesítményű fejővel is, de tényleg a kézi a legbejövősebb. Na, befejeztem, csak gondoltam megosztom veletek az új tapasztalatokat. Pl. a sebész mondta nekem épp ma, hogy be kéne tiltani az összes kézi és gépi mellszívót, mert néha nagyobb kárt csinál, mint használ. :roll:
De mindezek mellett már utálok fejni :lol: , de csak a körülmények miatt. :lol: Jó éjt!! :D

Kép
Kép
tabati

HÍREK: Agi125r üzenete:

Az anya meg az apa hatalmas örömére, ezúton kiáltom hírül a világnak, hogy 2009.07.20-án 13:30kor 54 cm-vel és 4040 grammal világra jöttem! Éri Kata Sára :wink:

Így szól az sms, és ezúton is hatalmas gratula Ágiáknak!!!

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:27-kor.

KépKép

KépKép
boo

Agi125r kislánya: Kata Sára :D :D :D csudaszép!!!!!

Kép

KépKép

KépKép
boo

Gratulálok Kata Sárához,szép nagy haja van.
Vendég

Kép Lotti
Vendég

Kép szülőszobán,ctg,ekkora hasam volt
Vendég

Kép Lili
Vendég

Kép Lotti
Vendég

Áginak nagy-nagy gratula Kata Sárához!! Nagyon szép kisbaba!

Lilisgabi! A Te babáid is nagyon szépek!!!!

Norka! A szüléstörténeted nagyon meghatott!!!! Szép emlék lesz Jázminnak! (én is megírtam már Petrának az ő születését és egyéb fontos részleteket).

Boo!
Sajnálom, hogy Müzli maga alatt van, de ez inkább az altató hatása, meg nagy fájdalmai is lehetnek. Fél algopyrint nyugodtan adhattok neki.
A kislányoknál sajnos sokkal nagyobb műtét, mint a fiúknál. Nálunk is a Bessikének idő kellett, mire meggyógyult, Samu meg a műtét után kb. 6 órával már lent kergette a pajtásait az utcán.
Elhízni nem fog, ha odafigyeltek rá, nem szabad több kaját adni neki, mint eddig, és ugyanúgy mozognia kell, mint eddig. Nekünk eddig minden kutyánk ivartalanítva volt, és egyik sem hízott el.

Tabati! Sajnálom, hogy ilyen szar dolgokon kell keresztül menned. Cumisüvegből én a tesóm javaslatára aventest használok, 1-es cumival. A cumit érdemes néhány hetente cserélni, mert kitágul a lyuk a cumin.

Kép
katy76

Sziasztok! 8)

Agi: hatalmas nagy gratula a kislányodhoz!!! Csodaszép!!! :D

lilisgabi:Neked is gratula mégegyszer!! Nagyon szépek a lányok!

tabati: Nálunk Dorka cicizik is, tápit is kap, és anyatejet olykor cumiból. Szerencsére azzal nincs baj, hogy nem akar cicizni, cicizik is és nagyon ügyesen is ráadásul! Nekünk Avent cumisüvegünk van, a 0. hónapos cumirésszel. Jobbulást Neked, remélem hamar rendeződik, és lesz elég tejcsi Noénak, és szopizhat!:D

ikóka: sajánálom ami Veled történt! :cry: De a lényeg, hogy most már minden oké, és Zsombi is jól van!! Neked is mielőbbi gyógyulást! :wink:

agmano: tök jó, hogy könnyű szülésed volt! :D A fiúk pedig gyönyörűek!! :wink: :D :D

Dorka éppen alszik, a mózesben....most nehezen aludt el, 6:45 óta volt ébren, és most aludt el, vagyis szerintem még félálomban van, de nemsokára elalszik (remélem).:D:D Ugyanis a védőnéni nemsokára jön, 10 körül...minden héten kedden jön megnézni minket. Sajna Dorkili szeme nem igazán akar javulni, ma reggel is csak úgy folyt a könnye, és tiszta csipa volt :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Megyek gyorsan bekapok vmi reggelit, és elmosogatok.

f.nikici

lorca: BOLDOG NÉVNAPOT DANINAK!:D

f.nikici

Ági!! Gratulálok Katához,szép kis súlya van!! Nagyon édes,egyáltalán nem látszik meggyötörve!!

Boo!! Müzli biztos vagyok benne,hogy napról napra jobban lesz,ez tényleg nem volt egy kis műtét,most amit csak tudtok csinálni,hogy babusgatjátok,amennyit csak tudjátok.

Én még mindig egyben,tegnap megint nagyon sz@r estém és éjszakám volt,iszonyatosan nyomta a hólyagom Lili,percenként mentem wc-re és tudtam is pisilni. Amikor már annyira kellemetlenül nyomta,hogy feküdni sem volt jó,akkor már négykézláb álltam,sétáltam,de sokat nem segített. Ma megyünk még a dokihoz,és ha nem gondolja meg magát a kislány,akkor holnap elvileg indítás,de gondolom ez azért függ attól,hogy mennyire van nyitva a méhszáj,nem? Nem szeretnék úgy járni,mint szegény Ikoka...

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok

Nagyjából sikerült visszaolvasnom, már elkezdtem lementegetni és feldolgozni a képeket. Egyenlőre még nem tudom csinálni a tablót, nagyon nagyon fáj a derekam és a hátam, így csak keveset tudok a gép előtt ülni.

Lóci nagyon jó kisbaba :) :)

Kezdeti nehézségek után mostmár ügyesen szopizik, bár még mindig nagyon lassan és részletekben lakik jól. Ily módon egy-egy szoptatás másfél-két órát is eltart, viszont utána 4-4,5 órát alszik.

Egyébként az időm legnagyobb részét az tölti ki, hogy nézem a kisfiam.

Néha sírdogálok picit, de ne kérdezzétek miért, csak úgy..

Dalma nagyon elutasítóan fogadta a jövevényt, megnézni sem volt hajlandó.
Ma reggel már barátságosabb volt, úgy beszélgettünk hogy közben Lóci a karomban volt. Majd alakulnak a dolgok :)

Kép Apa és fia
Vendég

Kép
Kép

Még mindig nincs itt minden jövevény, de dolgozom rajta :)
Vendég

Ági, Gratulálok Kata babához!!! :D :D :D

Tegnap volt dokinénink és teljesen odavolt, hogy milyen szépet kakál Dani. :shock: :lol: Kap az ember pár érdekes dícséretet az életben, de Mini már egész jókat begyűjtött. Kezdődött a CTG-vel, ami még ok. A szülés után kaptuk a dícséretet a méhlepényre. :shock: Ottani dokinéni szerint tankönyvbe illően szép volt, (gondolkodott, hogy le kéne fényképezni), a korion és amnion - a hártyák - egyben maradtak és ahogy szét lehetett szedni őket, nagyon tetszett neki. Most meg ez a kaka dolog. 8) Na mindegy, tőlem meg kapja a dícséreteket az alvókájára. :lol:

Sillia,
Dalma nemsokára csak feloldódik egy kicsit. Szoknia kell neki is ezt a számára nem túl kedvező változást. Majd belejön. :wink:

Jók a képek. :D Nem lehetne anyukák nevét is odaírni? Van pár baba, ahol gondban vagyok. :oops: Meg a akkor Breki baba sem lenne teljesen névtelen.

Nyuszi,
A méhszájtól nemigazán függ az indítás. Ha nyitottabb picit, akkor egyszerűbb az ügy, de teljesen zárt méhszájjal is megy a dolog. Az persze kérdés, hogy milyen gyorsan reagál rá a szervezet, hogy mikor indul be.

Nikici,
Köszi :D

Lilisgabi,
A netről ingyenesen letölthető az IrfanView. Nagyon könnyű használni, még nekem is megy. 8) Ha fel akarsz tölteni, át kell alakítani jpg formátumúvá.

Tabati,
A szakértő segítség a szopinál tényleg nagyon fontos. :roll: Ezért kiabálom ezerrel, hogy nem védőnőre, csecsemősre hallgatni, hanem szopis tanácsadót keresni. Egyszer már megtanult szopizni, reméljük, visszatér rá. Persze ahogy írod, függ attól, hogy mikor rendeződik a helyzet. :? Kitartást! Akkor most a másikból sem szopizhat az antibiotikum miatt? Vagy más gyógyit is kapsz?

Ikoka,
Jaj, szörnyen hangzik. :? Remélem, hamar rendbejön a seb.

Agmano,
Ha a szülés utáni murit kihagyjuk (volt benne nekem is részem), akkor azt hiszem, a legsimább szülésed neked volt.

Iringo,
Azt azért nem mondtam, hogy a pocim nem plötty. 8) Csak épp jó halász módjára meg lehet találni a hasizmot, ami sztem egy kicsit furán lyukas nekem. :roll:
Szabi normál úton jött világra. Be tudnád írni táblába? Javítaná kicsit az arányt. :)

Hendegabi,
Jegesmedve. :lol: A természet nagyon tudja, hogy egy újabb terhesség most nem lenne jó és elkövet mindent, hogy ezt megakadályozza. :lol:

Kép KépKép
lorca

Boo:Babakocsi ügyben elmondom az én véleményemet.A Lilivel úgy kezdtük,hogy vetünk a netről egy használtat,nem volt valami divatos,de szép volt,nem kopott.Mivel nem volt még tapasztalat,nem tudtuk,hogy ha nehéz,az nem jó.Meg voltak apró hibák,na,vettünk egy vadi újat,de olcsót,gyenge volt a kereke,mert mi földes-murvás úton lakunk,nem bírta,elhajlott.Azt is eladtuk.Sokat nem buktunk ezeken,a kettőn kb 5 ezret.Na,elmentem a camponába,az van itt nálunk 5 percre.Van ott egy hiperszuper mérgdrága bababolt.Kinéztem egy jó babakocsit,170ezer volt,de 2 db maradt előző évről,tavalyi színkombinációs,így "csak" 99000 ft volt darabja.Én a mózeskosaras,autóshordozós,sportüléses 3az 1ben változatot elhoztam.Kifizettem,aztán hazahoztam benne a Lilit,odafelé kenguruban vittem direkt.Ez egy Jané 360 °-ban körbefordulós első kerekű,egyébként 3 kerekű futó,verseny kocsi.Tárcsafékes,mindenhol csodájára járnak,én is imádom,maximálisan megfelel minden igénynek,ma az új szín ár 200 ezer lenne.Na,most ebben van a Lotti is,még a mózes résszel,az utósülés a kocsiban,a sportülést 6 hótól fogom átszerelni.És igen!Eszem ágában sincs odaadni senkinek,akkor sem,ha már meg lesz a 3. baba.Mert ez ki fogja bírni mind a 3-at az tuti.Most is olyan,mintha vadi új lenne.Pedig a Lili 7 hetes korától versenyeken használom,nem kevesen,van benne vagy több száz km,mert itthon is úgy edzettem,hogy toltam magam előtt a gyereket.Most is megyünk a Nike félmaraton 3,5 km-es távjára a Lottival,Lili bicajjal mellettem,vagy a testvérfellépőn,ami még nincs,mert jót szeretnék,olyat,ami 2 lépcsőfokos,hogy a felsőre ül,és az alsón van a lába.Ha meg akar,állni is tud akármelyik fokon.
Ez az én meglátásom,csak leírtam,hogy tudd,nem vagy irígy,ami drága,azt meg kell becsülni,én is becsomiztam,amikor nem kellett már,és eltettem.Most elővettem,kimostam,és gyönyörű.
Vendég

Gyerekek az én szülésem egy álom volt,mindenki ránk figyelt,nagyon sok kedvezményt kaptunk,az orvosom áldott jó ember,hálás vagyok neki.Annyira jó volt minden,hogy alig várom a következő babát! :D Kb 2-3 év kell,hogy ne kelljen itthon hagynom picit,ha kórházba kell mennem.Mint most is a 37. héten,meg a szülés előtti héten.
Valaki kérdezte a fogyást,én szívesen megírom,hogy 16 kg-t híztam,abból van még 7 hátra.Még vizes is vagyok,és most kezd szopni mennyiségeket a pici,nem kell aggódni a súly miatt,de most kell eldobni a csokittúróruditkekszetmézetlekvártfagyit.Nem könnyű.Előzőleg 20-at híztam,mind lement.Most is nyugodt vagyok,5 hét múlva megyek futni,ami még csak gyengus lesz,de alig várom.Terhesen nem volt időm a suli mellett sportolni,és hiányzik már.
Holnap varratszedés.
Nemrég ment el a gyerekorvos,elégedett volt,tetszik neki a Nudlika. :D Aki aludt,felkeltettük,levetkőztettük,megvizsgálta,felöltöztettük,visszatettük,és aludt tovább.El sem hiszem,ha nem látom.Nem sárga,de ezt tudtam,csak jobb,hogy ő is mondta.
Vendég

Megjöttünk a dokitól!! Igazából nem nagyon nyugodtam meg,a méhszájam 3 cm-re nyitott (kb lóf@sz),de ez még semmi,holnap reggel 7-re be kell mennem,meg kell vizsgálnia egy másik orvosnak is,és ha ő azt mondja,hogy rendben,akkor indtják csak meg a szülést. Ezek már nagyon idegtépő pillanatok,már túllenék rajta,úgyhogy nagyon bízom benne,hogy holnap ez a másik doki áldását adja a dologra,de a legjobb az lenne,ha ma beindulna a kiscsaj. CTG-m amúgy jó,fájásokat is mutat,a dokim szerint elvileg semmi akadálya a holnapi napnak,de az is lehet,hogy kitolódik péntekig. :cry:

KépKép
KépKép
nyuszi81

nyuszi81! :)

Tudom, hogy nekem könnyű, mert már túl vagyok rajta és nem kellett ennyit kínlódnom, de 3 centi az igenis jó! Mindenképpen elindult valami, ami már nem fog visszafordulni. :wink: Úgyhogy, fel a fejjel, több önbizalmat és nemsokára már túl is leszel rajta! :wink:

Kép
Kép
200907?

Köszi Bond,próbálok pozitvan hozzáállni,de már olyan nehéz!! Azt mondta,hogyha beindtják,akkor elvileg 6-8 óra!! Ezzel még ki is egyeznék!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sillia!

Akartam is kérdezni, hogy a lányod hogy viszonyul az új kis jövevényhez... Sajnálom, mert én teljesen az ellentétjére gondoltam, de ahogy írod, tuti meg fog enyhülni. :wink:

Lorca!

Nem szoptathatok sajna egyáltalán a gyogyik miatt. :roll: Nem tudom meddig fog ez elhúzódni... Én reménykedem, hogy pénteken kell menni utoljára, mert már tervezünk hazamenni anyuéktól és ez csak az én gyógyulásomtól függ. No persze ha maradunk, akkor is felfogjuk nyaralásnak. De inkább a gyógyulást választom. :wink:
Most kaptam privit egy hasonlón keresztülment lánytól, ahogy olvastam neki mindez durvább volt, csak elmesélte, hogy mivel jár, ha megnyitják a tályogot... :shock: hihetetlen és nagyon szeretném ekerülni, mert még az is lehet, hogy az életben többet nem szoptathatok majd... :roll:

Kép
Kép
tabati

Tabati! ilyenre ne is gondolj, hogy többé nem szoptathatsz! Ahogy írod, javulgat az állapotod, tehát fel a fejjel!!
Délelőtt olvastam egy blogot, ahol a lánynak 6 hét után lett mellgyulladása, hetekig nem szoptathatott, és utána ugyan nehéz volt a cicire történő visszaszoktatás, de sikerült. 3 napon át próbálta ciciből etetni, eleinte a baba nem volt hajlandó, ordított az éhségtől, de a lány megállta, hogy cumisüvegből adjon neki, inkább 15-20 percenként újra próbált szopiztatni. 3 nap múlva a gyerek már úgy szopott, mintha mindig így kapott volna enni.
Úgyhogy csak pozitívan!!!!!

Ikoka! Sajnálom, hogy ilyeneken mész keresztül, de remélem, hogy már gyógyulgatsz, és nemsokára csak egy rossz emlék lesz!

Sillia! Az első két hétben én is nagyon sokat sírtam, pedig nem volt okom rá. Szerintem így jön ki rajtunk az a rengeteg feszültség, ami felgyülemlik a 9 hónap alatt, meg hát azt is fel kell fogni, hogy az a pici baba már kint van.

Nekem az volt borzasztó, mikor először tettem ki a lábam a lakásból nélküle. 6 napos volt és menni kellett varratszedésre. Anyu vigyázott addig rá, mi meg Apával elmentünk. És a kocsiban végigsírtam az utat, mert annyira rossz érzés volt, hogy 9 hónapig mindig velem volt, aztán egyszer csak nincs ott velem.
Most már sokkal könnyebben elmegyek itthonról, ha dolgom van, sőt néha alig várom, hogy kimenjek pl. a piacra... (hozzáteszem, hogy negyed óránként telefonálok, hogy minden rendben van-e).

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:27-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:29-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! Itt vagyok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

2009. július 15-én 9.17-kor megszületett Míra 3660gramm és 50 cm. Mindketten jól vagyunk.

Sajna a sebem úgy néz ki hogy egy helyen szétnyilt igy vissza kell mennem a dokihoz :oops: :oops: :oops: nincs sok kedvem. :oops: Amúgy nagyon jól vagyunk. Szépen eszik alszik, de azért minden nap van egy kis fennlét (1-2-3 óra) de majd beáll szépen. A mellem nagyon kisebesedett tegnap szinte "bugyogott" belőle a vér :oops: most bimbóvédőt használok igy sokkal jobb és nem is fáj annyira vele.

És akkor itt egy pár kép még:
Kép Kép Kép

MIndenkinek gratulálok aki megszült sajna most nincs erőm és időm többre.

Puszi Mindenkinek
Gabi

Kép
Kép
minimano74

Nyuszi,
Ne aggódj, az a 3 cm az egész jó. :wink: Amikor 4-kor bementem a Klinikára, akkor 1 ujjnyinál tartottam. Volt egy pisilés, közben 3 olyan fájás, hogy alig tudtam kijönni a wc-ről, majd átbattyogtam a szülőszobára. Ott ismét vizsgálat, majd a szülésznő ment a dokiért, mert már 3 ujjnyi. Azután mégis volt hátra jó 2 óra.

Minimanó,
Nálatok sem egyszerű az élet. :roll: De remélem, azért a sebbel csak visszamész a dokihoz. (Nekem se lenne hozzá kedvem. :oops: )

Boo,

Elsőre volt fogadott szülésznő, jó volt, hogy ismertem. Másodjára egy nagyon jót fogtam ki az ügyeletes személyében. Harmadjára szinte útban volt, volt egy pillanat, hogy majdnem felrúgtam - eléggé fel volt háborodva. Rossz helyen állt, dokinénim pedig teljesen elegendő "személyzet" volt. 8)

Éjszaka-nappal:
A keltegetés nem mindenkinél jön be. :wink: Nekem a gyerkőcök általában ragaszkodtak a saját rutinjukhoz, ha felébresztettem őket, ébredtek a következő alkalommal, mintha mi sem történt volna.
Éjszaka nincs peluscsere (kb éjfél-6 között), nincs társas élet, szopi végével vissza a kiságyba és kész. Jó sokáig tartott nekünk, mire megtanulták és átaludták az éjszakát. :lol:

Tabati,
Azt a tályognyitás dolgot nagyon jó lenne elkerülni. :shock:

Kép KépKép
lorca

Boo!

Abból a dúlából a próféta szólt, komolyan mondom. nem mintha első babásként 4 hét után profi lennék a témában, de tényleg sokat megéltem ez idő alatt, és ha mindenki csak hasonló tanácsokkal látott volna el, akkor talán nem itt tartanék... Nekem pont azért sebesedett ki a mellbimbóm, mint amit írtál, csecsemős mondta, rossz a mellem, bimbóvédővel kell kiemelni.( :shock: így utólag) később mégis tudtam szoptatni anélkül, szóval bimbóval nincs gond, viszont Noé szájában rosszul volt, ezért a seb, ami miatt lett ez az egész cécó. :evil:

a 2. pont egyedül az, amit tényleg hozzáértő emberek is totál ellentéteset mondanak. Nálam a legautentikusabb személy, akiben a leginkább megbízom azt mondta, hogy egyszerre csak egy mellből van szopi, csak akkor kell a másik is, ha nincs elég tej.

ja! és a kórházban azt mondták, hogy max negyed óra egyik mellből, majd negyed a másikból. Én meg csodálkoztam, hogy miért kellett tápival kiegészíteni...ott is az a téves infó volt, hogy ha egy óráig nyammog, akkor felázik, oszt sebes lesz... :evil:

Katy, Lorca!

pozitív vagyok, épp most fejtem, kötést leszedtem, mert nagyon felázott, és puhult a csomó úgy érzem. :D Férjem is megtapizta :oops: , úgyhogy talán nem csak én képzelem. :wink:

Kép
Kép
tabati

Anyut megkértem, hogy szerezze be azokat az újságokat, amik Odett születése napján lettek kiadva. Az egyik lapnak - mely Bács-Kiskun Megye legnagyobb lapja - a címlapján Pagikáék vannak. :shock: :shock: :shock: Ha sikerül felteszem a linket a cikkről.

Kép
Kép
orsi777

Lorca

Már én is gondoltam rá hogy az anyukák nevét is oda kellene írni, csak annyira picik a képek hogy ha még azt is olvashatóan odatenném a feliratok dominálnának a babák helyett.
Azért majd megpróbálom. Ránézésre én sem tudom már mindig hogy melyik csöppség kihez tartozik :oops:
Viszont nekem fel van írva itthon, meg a táblázatból is kinézhető.

Lóci ma gyakorlatilag non-stop a mellemen nyammogott :)

Olyan helyes legényke!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: