A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Bertina: Neked is nagy gratula :D !!
Dodi: Olyan szépek vagytok :D !!
Lidike: Jók a képek, édesek a kis lurkók :D !
marietta1982

Kispiskóta,
A felszedett 15 kg-ból eddig 10 ment le, 85 kg-ról indultam. Bár előtte is volt egy kis felesleg, ha még olyan 6-8 lemenne, már boldog lennék.
A hízás az nekem nem kéne. :twisted: Ha nem is fogyókúra, de azért én megnézem, hogy mit eszek. Bár ma befigyelt egy tábla csoki. :oops:

Dodi,
Elég jól látszik az a kis súly, amivel született. :lol: Lesz még a részedről izomláz. 8)

Lidike,
Pont a megérzésedre gondoltam, amikor hazajövet benéztem a netre, ugyanis az első, amit olvastam, hogy vmikor elmentél szülni. :lol: Bejött, Dani 7:08-kor bújt ki. De te mit csináltál még 2,5 óráig?! 8) :lol: (Nincs tipped a lottóra?)

Iringo,
DaniBoy normál úton jött világra.

o.heni,
A kaja listához a koffeint tenném hozzá. Nálunk igazából semmivel nem volt eddig probléma, így ezt is csak óvatosságból.

Vannak nekem is emlékeim arról, hogy milyen volt Szabit hazahozni. :lol: Mindketten lemerültünk pár óra alatt, pedig Nat mégcsak nem is volt féltékeny, csak iszonyúan felpörgött. Pár napos Szabival a szomszéd kisgyerekes anyukát zaklattam rendszeresen, hogy jöjjön minél hamarabb és maradjon minél tovább, mert nem bírjuk szusszal. Nélküle valamelyikünk az idegosztályon kötött volna ki. Most érdekes módon jobb a helyzet. :P

Nyuszi,
A túlhordósoknak nem a magzatvíz mennyiségét, hanem a színét szokták nézni. Mert ha szép vizes, akkor minden ok, de ha nem, az azt jelenti, hogy bébi belekakált, tehát be kell indítani a szülést. Egy csövecskén keresztül kuksolják, aminek a mérete a méhszáj nyitottságának megfelelő. Nem a kedvenc vizsgálatom, de fájdalmasnak nem mondanám.
Burokrepesztés nekem 2x volt. Nem fáj.

Kép KépKép
lorca

Bertina! Gratulálok!

Lidike! Szépek vagytok!!!

Dodi! Nagyon édes a "kis" Botond!!! Örülj neki, hogy nem kell fejned! Nekem attól indult be, és most is éppen elég van, pedig szopik után fejek.

Kispiskóta!
Én 16 kilót szedtem fel, 9 mínusszal jöttem ki a kórházból, és most 4 és fél kiló van még rajtam.
És holnaptól megy a torna, már eltelt majdnem 4 hét, úgyhogy lightosan megkezdem a tornát.

Lorca!
Egy órát ébren? Szerintem Ronmay is és én is hálát adnánk, ha csak egy-egy óra ébrenlét lenne, pláne ha még csöndben is van!
(bár ma nagyszerű nap volt, mert minden kaja után volt egy kevés alvás)

Tegnap voltunk anyósomnál látogatóban, ami azért nagy szám, mert most először vittük a normál sétán kívül el a gyereket!
Ma meg Anyunál voltunk szülinapozni.
Bond! Anyu felvágta a tortát, mielőtt lefényképezhettem volna, pedig nagyon szép lett és még finom is! Legközelebb küldök Neked!!

Heni!
A tejtermékeken, magvas gyümiken, és K betűsökön kívül elvileg kísérletezni kell. Nálunk a paradicsom hasfájást okoz, sajnos még főzve is, pedig én olasz kaja mániás vagyok. Majd egy hónap múlva újra megpróbálom.
A paprikát Petra jól viseli, én minden nap eszem.
Gyümik közül a görögdinnyét, barackokat, almát jól viseli, de a ringlótól fájt a pocakja, pedig meghámoztam.
Szalámikat sem javasolt enni, én csak natúr sonkákat eszem, meg max. nem füstölt párizsit.

Dodi!
A sírás belőlem is kijött többször, volt, hogy csak néztem a gyereket és elkezdtem hüppögve sírni, olyan boldogság öntött el. Fel kell dolgoznunk ezt a sok mindent....

Öltöztetés:
én is csak ujjatlan, vagy rövid ujjú bodykat adok rá ebben a melegben. Most éjszakára hosszú ujjú bodyt adtam rá. És csak pelussal takarom be. Zoknit ritkán adok rá, mindig meleg a kis lába.

Kép
katy76

A gyerek szabályosan vedlik. :roll: Főképp a lábfeje néz ki viccesen, ott cafatokban lóg róla a bőr, de a többi része is hasonló. Még a szemhéjja is hámlik. :shock:

Katy,
Nati max 2 órát bírt egy kajálással, hónapokig és ez az éjszakákra is vonatkozik. Nekem is jár egy alvóbaba. :lol:

Dodi,
Hiú ábrándok itt sincsenek alvással kapcsolatban. Csak élvezem a helyzetet, amíg tart. :lol:

Vízhőmérő:
Sima fürdéshez soha nem használtuk, csak arra, hogy beállítsuk a babaúszás vízhőmérsékletét. De az olyan hideg volt, hogy inkább leálltunk a bébiúszással.

f.nikici,
A sarkából vett vér a PKU. Ez egy anyagcsere betegséget szűr, amikor a szervezet képtelen bizonyos fehérjéket feldolgozni. Még az anyatej is ártalmas, lassú, visszafordíthatatlan degeneratív elváltozást okoz, szinte teljes szellemi leépülést. Élethossziglan tartó n szigorú diétával ez teljesen elkerülhető. Nem értesítenek, csak ha rossz az eredmény, vagy értékelhetetlen és meg kell ismételni.

o.heni,
Próbáltad úgy etetni, hogy mindig ugyan arra a cicire teszed vissza? Lehet, hogy jóllakott, csak épp cumizni szeretne, de mivel még jön a tej, kénytelen nyelni és tele a poci. Daninál most ez működik, pedig eddig nem volt ilyen. Sőt, őt mozdítani sem lehet a szopi után, a büfiztetést is csak 1-2 perc nyugi után kezdhetem. De mászkálás és ringatás még olyankor is tabu.

Tabati?
Boo?
Meg a többiek, akik mostanában nem jelentkeztek?

Mindenki alszik? Én meg várom, hogy felébredjen és végre fürdethessünk... :roll:

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

Ha vedlésnek nem is mondanám, de a hazajövetel utáni első napokban Huginak a hasán, a kezén és lábán is kirepedt a bőr. (Meg nekem a tenyeremen. :shock: :shock: :shock: :? ) Mi A-vitaminos olajjal kenegettük és 2-3 nap alatt elmúlt.

Csodálkoztam volna, ha nem írod le a PKU-t. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Katy!

Persze, nem is akadtam ki magamon :wink: :lol: :lol: ! A Ricsit is előre felkészítettem, hogy ez várható lesz, de ne sz@rjon be, ez nem szülés utáni depi, csak "hormonális picsogás" :lol: .
De az előbb nem emiatt sírtam, hanem mert eddig mindkét ciciből etettem, hagy gyarapodjon, de most már bazira fáj a mellbimbóm, hiába eszik szépen. :? Viszont már elég a tejem, szóval átállok váltott szopira, hogy regenerálódjanak a bimbik 8) :lol: !

Lorca!

Nem feltételeztem, hogy 2 gyerek után ne lennél elég tapasztalt :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Hazaértünk :D

Gratulálok minden új babának és anyukának!

Amint picit összeszedem magam visszaolvasok és folytatom a babatablót.

Kép Lóci hazaért :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! 8)

marietta: mi is a Tobrexet használjuk most (napi 6x1csepp), de ezt csak szombaton kezdtük, remélem ez már beválik....előtte napi 5xcseppben használtuk a Brulamycin szemcseppet, az nem igazán jött be! Ránk is a mosás vár, ha nem múlik :cry: :cry: :cry: azt hogy csinálják amúgy?

lorca, Bond: Köszi az infókat!! :D :D

Lidike, Dodi, csibe, sillia: nagyon szépek a kis lurkók!!!

beritna: Neked pedig hatalmas nagy GRATULA a picihez!!!:D

boo: a lényeg, hogy rendben a ctg :D az nem baj ha alaposabb a dokik, különben én is hétvégén voltam ctg-n, és voltak mér rajtam kívül 5en és nem túlhordással, és nem is koraszülési gyanúval....
Mi hogy állunk a szülés utáni szexxel?? Személy szerint mi sehogy :lol: :lol: :lol: Terhesség alatt össz-vissz 3-4x voltunk együtt, de már szerintem vagy 10 hete egyáltalán, ha nem több, inkább több. Terhesség alatt mivel gondok voltak, most meg örülünk ha ágyba kerülünk, és alszunk, főleg hogy az uram még hétvégén is melózik...
Amúgy a doki nem mondta, hogy nem lehetne, de úgy tudom a 6 hetet a fertőzésveszély fokozódása miatt ajánlatos kivárni, de mondjuk ilyen sitty-sutty császárnál nem tudom, ilyenkor is nyílik a méhszája, vagy semmi köze ehhez?! Nem tudom én sem. :oops: :D

Dorkili éppen a babakocsiban alszik, valahogy a mózesben nagyon nyugodt, a kiságyában nyöszörög, mint egy kiskutya álmában, így marad a kocsi általában napközben.Mostanában elég sokat bukik, csak nem tudom mitől, lehet telekajálja magát, és nem is fér annyi a gyomrában...de ha éhes mit csináljak?! ha nem adok Neki, akkor ordít!

Csajok! Szerintem ancsurti megszült, másképp hol lenne?!Életjelet azért szokott adni :wink:
Kicsit más kérdés! A SOTE-n a gyerekdoki, mikor jöttünk haza azt mondta, hogy 3 hetes korára ha nem műlik el a kancsalság, és az hogy amikor elalszik felakasztja a szemeit, akkor vigyük el szemészhez, namost ez még mindig fenn áll, és most nem tudom mitévő legyek, mert a védőnő meg azt mondja, hogy ez még nem probléma ilyen korban :roll: Szerintetek?

f.nikici

Ja, és a legnagyobb hírt nem írtam....Dorka 3600 grammal született, 3300 grammal hoztuk haza, és ma reggel lemértem, 4280 gramm!!! :lol: :lol: :lol: Nagyon édes ahogy ilyen szépen dagad a kis drágám, kis röfi, Ő is szokott hörögni kajálásnál, amiről beszéltetek, és büfi után múlik csak el, na de ő rettenetesen mohón is eszik, lehet emiatt van a bukás is...az első jó pár kortyot nem is akárhogy hallani, ahogy végigmegy a kis pociján...

f.nikici

Sziasztok! :)

A szülés utáni szexhez akarok most csak hozzászólni.
Bevallom, nekem még csak eszembe se jutott. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Hugi 3 óránként eszik, este még van, hogy ritkábban, ehhez képest minden reggel úgy érzem magam, mint akit legyalultak és alig várom, hogy ágyba dőljek.
És most még itthon van Apa. Mi lesz itt, amikor egyedül maradék a 2 gyerekkel??? :roll: :roll: :roll: :roll:
Amúgy a 6 hetet nem véletlenül mondják, hogy nem árt megvárni...

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!!

Még mindig itthon és egyben!! A nyákdugó távozása sem ösztönözte az én kis babókámat semmire... Egyszóval,sz@rik mindenkire ez a csöppség,akkor jön,amikor ő akar. Már csak két napja van meggondolnia magát,remélem beindul. Holnap még megyünk be a kórházba a dokihoz CTG-re és szeretném ha még megnézne,hogy mégis mennyire vagyok már kitágulva vagy mondjon valamit,mert utojára pénteken nézett a szülésznő,de akkor nem mondta,hogy mennyire vagyok kitágulva,csak hogy teljesen el van simulva a méhszáj. :shock: Köszi,nekem ez nem sok infó!!
Viszont ma meglepően jól aludtam,pedig délután is aludtam vagy másfél órát,nem tudom,hogy ez jelent-e valamit,de hátha beindul a kicsi lányom!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

nyuszi81! :)

Ez tök jó hír, mert azt jelenti, hogy lassan azért szedelődzködik a kisasszony! :wink: :D :D :D (Amúgy max. 5 napod van. :wink: )

El is felejtettem írni.
Tegnap "főpróbát" tartottunk. Apa szabin van 3 hétig. Értsd:
-"online" szültünk
-hetente 2-3x hívogatták a melóból
-vasárnap este 11-kor be kellett mennie melóba
-hogy csak hétfő délelőtt 11-kor jöjjön haza. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Tehát tegnap Manó keltett tegnap fél hétkor, ami azt jelenti, hogy olyankor mindenki másnak fel kell kelni. :D :D :D :? :? :? Szerencsére sikerült "meggyőznöm", hogy ő tulajdonképpen 9-ig még aludni akar. :P :P :P :P :P Onnantól okés volt már a dolog, mert Hugit hamar megetetem és utána jól alszik, tudok Manóval foglalkozni, de nem lesz ez mindig így.
Nekem meg muszáj összeszednem magam... :roll: :roll: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Dani ma két teljes órát fent volt a 7-es szopi után. :roll: Az előbb meg hallottam, hogy mocorog. Hová lesz így a nyugalom? :lol:

A sarokban ismét nőni kezdett a hegy. Felületes szemlélő valószínűleg vasalatlannak mondaná, de szerintem a Kilimandzsaro. Tegnap még egy Himalája állt ott, de le kéne nyomni még jobban, ma vszínűleg jön dokinéni. Mégse kéne kitenni az orra elé a fél ruhakészletünket. :oops:

Aki már megszült:
A hasizmok nálatok "egyben" vannak? Amikor kicsit megfeszítem, a köldök alatt-felett centikkel van egy nagy lyuk. :shock: Már nem emlékszem, hogy volt-e ilyen az előző szülések után, de lehet, hogy csak nem néztem. Két oldalt szépen kitapintható az izom, majd totty, benne vagyok a pocimban. :roll:

Nikici,
Szombaton még csinálnak a Sotén sima ctg-t, az még ok, de vasárnap már nem arra való.

A méhszáj normál szülésnél is viszonylag hamar zár. A no szex az a vér és egyéb csorgó dolgok miatt van. Az tele van bacival is, szülésmódtól függetlenül. Egy fürdéstől, ha peches vagy, szép kis bőrgyulladásod is lehet. Egy ilyennek apa sem örülne túlságosan. 8)

Próbáld meg becsavarni egy vékony takaróba, fürdőlepedőbe alvás előtt, hogy ne tudjon mozogni. Ha hanyatt fekszik, a kalimpáló keze-lába zavarja az alvásban, ráadásul mivel felkapkodja a lábát, összerázza a pociját, jobban bukik.

3 hetes babával sztem semmit nem tud csinálni egy szemész, mert nem lát a baba rendesen. Kezelni sem lehetne. Ilyenkor még össze-vissza dobálják a szemüket, de igazából nem tudom, ez meddig ok. Kérdezd meg a gyerekdokit, de talán jobb megoldás, ha felhívod a Heim Pál szemészetét, kérsz egy dokit és tőle tudakolod meg, hogy valóban szükséges-e a dolog. Érdekelne, hogy mit mondanak rá. :wink:

Boo,
Én sem adnám oda a babakocsit. :roll: 3 gyereket nem valószínű, hogy kibírna, általában egy, max két gyerek után már elég lestrapáltak, árfüggetlenül. Egyébként miért foglalkozol ezzel? Még egy jó évig biztos használod, addig tuti nem kédés, hogy mit csinálsz vele. Jövő nyáron meg ki tudja, mi lesz a helyzet?!

A dokid simán túlbuzgó. :lol: A Sote eleve szigorú, normál esetben a betöltött 38. hét után heti 2 CTG van, terminus betöltéséig. Ha nem szülök meg, 40+1 be se kellett volna mennem, dokim szerint felesleges lett volna. Bár lehet, hogy tudott valamit, mert szerintem ő indította be Danit. :twisted: Meg a CTG egyébként sem csúcsdiagnosztika, Dani nyakán 3x rajta volt a köldökzsinór, plusszban még a teste körül is, mégis ha mozgott, 170-180 körüli értékeket produkált.

Megmondhatod Apának, hogy a 9. hónapban normális, ha a kismama súlya stagnál vagy fogy egy kicsit. :wink:

Sillia,
Üdvözlet újra itthon. :D

Dodi,
2 gyerek után is lehet bőven újat mondani. 8) A hámlás nem zavar igazán, meg kell szabadulnia a "régi" bőrétől, tudom. De egyszerre?! :lol:

Kép KépKép
lorca

Figyelem!
Isteni testű félistenek (vagy fordítva?) vannak a vízben: most megy a férfi vízilabda VB. :wink:

Kép
Kép
200907?

Nikici Nórának is kancsal volt a szeme, de ez ebben a kórban még teljesen normális, hisz még nem lát rendesen így fókuszálni sem tud, ez majd akkor lez érdekes ha már lát rendesen.
Nórának viszont lehet kötő hártya gyulladása lesz a jobb szeme tegnap elkezdett könnyezni és csipásodni.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

szex: mi sem voltunk együtt már jó ideje, párom már számolja a napokat hogy mennyi van még a 6 hétből. Néha már nekem is eszembe jut. Én nem vagyok fáradt, elég jól alszik Nóra éjszaka, nappal is leszoktam feküdni mellé.

Kép

gabi1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:25-kor.

KépKép

KépKép
boo

szisz89! :)

Te tudod tímea83 telefonszámát, nem? MI VAN VELE??? :?: :?: :?:

ancsurti! :)

???????? (Kezdhetem keresni az első hozzászólását? :wink: :wink: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: )

boo! :)

"Persze már megkaptam, hogy majd járok stírölni a jótestű pasikat, mondom még jó hogy!!!
Csak azt a sok kis nyálcsorgató fruskát fogom utálni, aki rátapad a fiam testére "

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Én is pólóztatni szeretném majd Manót. Bár, azt hiszem nem én fogom meggyőzni arról, hogy "ááááááánemisolyannehézkoránkelni!" :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol:
(Viszont a pólós lányoknak ultra gáz alakjuk van. :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: )

Huginak meg művészi tornát vagy táncot gondoltam ki. :roll:

Müzli: :( :( :( :( :( :( :(

Kép
Kép
200907?

sziasztok!

Csibe sok tejcsit!!!

Lorca
De próbáltam a hason fekvést, s többnyire be is jön. egy órára:-) :lol: :lol:

Kispiskóta

Én 71kg mentem be szülni, most 60kg vagyok. 54-ről indítottam, de gyakorlatilag elég gyorsan kúszik le rólam, ami van.Örülök is :)
Azt viszont észre vettem, hogy a medencecsontom tökre szélesedett, s nem zsír, inkább tényleg csak a csont...gondolom idővel ez szépen visszamegy.

Bond

Szex?Én ezt már kifejtettem: Marha nehéz visszafogni magam, hogy ne vessem apára magam.
Ha rá is vetem akkor is csak etye-petye, de már csak 3 hét és aztááán... :lol: :lol: :wink:
Nekünk terhesség alatt se okozott gondot..sőt!
:wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Nikici!
Szemvizsgálatot fél éves kor előtt nem nagyon csinálnak. Azért tudom, mert Apának van egy örökölhető szemtengely-ferdülése, és már utána jártunk, hogy mikor lehet elvinni a Petrát szűrésre.
Egyébként Petrának is felakad még elalváskor a szeme és még bandzsít is, de pont ma mondta a védőnő, hogy ebben a korban még teljesen normális. Az a fontos, hogy néha már fixáljon a szemével, ezt figyeld inkább!

Megvolt az egy hónapos mérés, Petra 56 centivel született, és mára már csak 54 cm! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
3380 g volt születéskor, 3150-el hoztuk haza, és most 3870 g, úgyhogy abbahagyom az aggódást, hogy elég-e a tejem! :lol: :lol:

Lorca!
Petra 3 héten át hámlott, nagyon durván, de én nem kentem neki semmivel, mert abban a dög melegben nem akartam olajjal eltömíteni a bőrét. Megszűnt magától.

Szex:
nálunk már csak két és fél hét.... Én már néha benne lennék, Apa meg már teljesen kivan. Bár azért a szex szerencsére nem csak a konkrét együttlétből áll, így marad más megoldás.
Szülés előtti este még mi is összebújtunk...

Tabati! Ugye minden ok? Egy ideje nem jössz.... :roll: :roll: :roll:

Sillia! Nagyon édes a fiad!!! Jó, hogy otthon vagytok már!

Petra édesen alszik az ölemben, kíváncsi vagyok, hogy felébred-e, ha berakom az ágyába. Mindjárt kiderül...

Kép
katy76

Újra itt van az ölemben.....

Kép
katy76

Nikici: Fogalmam sincs, hogyan csinálják az átmosást, Kispiskóta mondta, hogy a babók visítanak :cry: :cry: miközben mossák át nekik a könnycsatornát.
Domi szeme is fent szokott akadni elalvás előtt, de nekünk nem mondták, hogy ez probléma lenne. :roll: :roll:

Boo: Együtt érzek veled és Müzlivel, mi kutyinkat már háromszor műtötték :( !

Sillia: Üdv otthon! A fiad tündéri :D !!
marietta1982

Bond, Lorca!
Ti mindenre tudtok válaszolni... ha a munkahelyem utalja a tgyás-t, akkor ő utalja a családi pótlékot is? Vagy azt külön meg kell igényelni?

Kép
katy76

Marietta, nem én írtam bár írhattam volna, csak nem akartam senkit rémiszgetni... . Sajna Marcinak kétszer is átmosták, és semmit nem ért, azóta is könnyezik. Az eljárás meg... :? . Amúgy mi is Tobrexet kaptunk.

Katy én úgy tudom akkor ők is utalják a családit. Petrának szép méretei vannak!!!

kispiskóta

katy76! :)

Ímé a frankó:

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyertam20060213/csalpotl20090417.html/ugyleirasjogi

:wink:

"A családi pótlék igénylése

A családi pótlék iránti igényt írásban - a 223/1998. (XII. 30.) Korm. rend. 1. számú melléklete szerinti - az "Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra" című formanyomtatvány, és az 1. számú pótlap kitöltésével kell előterjeszteni. A formanyomtatvány térítésmentesen beszerezhető az igényelbíráló szerveknél, illetve valamennyi települési önkormányzatnál. Az igénybejelentéshez csatolni kell az elbíráláshoz szükséges tények (pl. egyedülállóság) és adatok (gyermekek számának) igazolását is.

A jogosultságot minden esetben a formanyomtatványon benyújtott kérelem, az ehhez mellékelt nyilatkozatok és a benyújtott igazolások alapján bírálják el. Írásbeli nyilatkozatot az igénylőnek, azokról a körülményekről kell tennie, amelyekről nem kell igazolást benyújtani (például együtt élő szülők családi pótlék igényléséről), de az igényelbírálás szempontjából jelentőségük van.

Az igényléskor be kell mutatni vagy másolatban csatolni kell:

az igénylő személyazonosító adatainak igazolására a személyazonosságot igazoló érvényes hatósági igazolványt,

1.a gyermek(ek) anyakönyvi kivonatának másolatát (ennek hiányában más erre alkalmas közokiratot),
2.az igénylő és gyermek(ek) TAJ-számát igazoló hatósági bizonyítványt, hatósági igazolványt,
3.a szülővel együttélő házastárs igénylőnek a házassági anyakönyvi kivonatát,
4.a nevelőszülőnek, a hivatásos nevelőszülőnek a gyermek nála történő elhelyezésről szóló határozatot,
5.az igénylő gyámnak a gyámhatóság gyámrendelő határozatát,
6.annak a személynek, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni, és az erre irányuló eljárás már folyamatban van, a gyámhivatal kötelező gondozásba történő kihelyezést elrendelő határozatát,
7.annak pedig, akihez a gyermeket ideiglenes hatállyal elhelyezték az ideiglenes hatályú elhelyezést elrendelő határozatot.
A családi pótlék iránt benyújtott igényeket a Magyar Államkincstárnak (MÁK) az igénylő lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes területi igazgatósága - a fővárosban a Budapesti és Pest Megyei Regionális Igazgatóság - és kirendeltségei, illetve - amennyiben ilyen működik - az igénylő munkahelyén lévő családtámogatási kifizetőhely bírálja el . A feladatot 2008. március végéig a MÁK egészében átveszi, azt követően a munkahelyi kifizetőhelyek, néhány kivételtől eltekintve, megszűnnek. Ilyen kivétel pl. az ORFK és a megye rendőr-főkapitányságok, a Köztársasági Őrezred, az Országgyűlés Hivatala.

Az igény érvényesítésével kapcsolatos valamennyi eljárás illeték- és költségmentes.
"

Kép
Kép
200907?

Bocsi Kispiskóta :oops: :oops: :oops: , utána már eszembe jutott, hogy Agmano írta.
Jaj Istenem , úgy sajnálom szegény Marcit :( , ráadásul kétszer, és még az sem használ, szegényke :cry: :cry: .
marietta1982

Sziasztok!

Gratulalok minden ujdonsult anyukanak :lol: !

Csak atfutottam a dolgokat,kepeket,minden baba csodaszep!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sok-sok program van mostanaban,5-6 orakat setalunk anyuval,sajnos Hanga nagyon nem akar kibujni semmitol.Azert mar rendesen tele a f@szom!!!Azert ez mar kinzas!A hasam alja szetszakad,a terdkalacsom lassan felmondja a szolgalatot,es sehol semmi.Sajnos valoszinu az inditas szerdan...naggggyon nem hianyzott ez,baromira merges hangulatban vagyok emiatt.....Vegkimerulesig nyomtam a heten a maszkalast,tegnap ki is purcantam,pihiztem....
Anyu jol van,elvezi,ma nudlit gyart,mert arrol almodoztam hajnalban :lol: Nagyon sokat segitenek,en meg legalabb ezt elvezhetem,ha mar nem sikerul kiszulni a gyereket.Megakartuk hosszabbitani a repjegyet 1 hettel,de nem lehet :cry: :cry: :cry:
Szoval sikerul a formamat hozni,bar inkabb nem panaszkodok....csak sosem sikerul semmi ugy ahogy annak kene....
Holnap doki,majd elvalik mi van,de mar feladtam :cry: Szerdan valoszinu ballon,aztan ennyi.....szep mondhatom......
Ennyit a termeszetessegrol.....

Na most megyek,igyekszem benezni,es jelzek ha van valami....Ma nagyon ra kene ilyesztenem a gyerekre!!!!ENEZTNEMAKAROM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsurti 2009.07.20 13:46-kor.

Kép
Kép
ancsurti

A gyerek az ülemben ült. Én meg jól rábőgtem :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :

http://www.youtube.com/watch?v=uasHTOQjl-0
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.07.20 14:08-kor.

Kép
Kép
200907?

Köszi Bond!!
Közben nagy nehezen a munkaügyesünket is elértem telefonon, és csak a tgyást utalta. Úgyhogy holnap Apa felveszi a TB kártyát a postán, aztán gyorsan megigényel mindent.
A babakötvényt valaki megigényli?

Én ha spórolni akarok a gyereknek, akkor inkább nyitok egy külön bankszámlát. Soha nem lehet tudni, hogy mikor mit találnak ki ebben az országban, lehet, hogy a babakötvényre is ráfázik majd az ember.

Petra elaludt... Eros Ramazotti legújabb albuma bejön neki. Bár magzat korában nagyon sokat hallgatta, mert én nagy Ramazotti rajongó vagyok.

De azért Micimackó sem volt rossz.... most hallgattam végig. :wink:

Kép
katy76

gabi: Dorkának is könnyes, és csipás, de változó, hogy mikor mennyire, de azt mondta a védőnő, hogy ez ilyenkor még normális, sok újszülöttnél szokott lenni.

lorca: mi most megvagyunk szex nélkül, ha már az elmúlt 10 hónap szinte kimaradt, nem oszt nem szoroz ez a pár hét, különben örülünk, ha ágyat látunk :lol: :lol: :lol: alvásra felhasználhatót persze :D :D
Dorka is kb egy hétig nagyon hámlott, én a fürdőkrémmel kentem, de gyorsan elmúlt, és most már nagyon szép a bőre! :wink:

Szem-ügy: akkor megnyugodtam, hogy másnál is van ilyen! Katy: fixálni szokott a szemével, mindig figyel valamit, amit éppen kiszemel, elég sok élénk szín van a lakásban, szóval nem nehéz Neki találni :D :lol:

marietta: jajj :cry: hát nagyon remélem, hogy sem Nálatok, sem nálunk nem lesz rá szükség!!!Nekem akkor minden bajom volt amikor a kis fejéből vették a vért 4. nap, utána a sarkából, utána a fülszúrásánál, meg mindennél, sajnálom szegénykémet amikor sír!!

f.nikici

Bond: én is ölembe vettem Domit, mert sírdogált , meghallgattuk a Micimackót , erre elaludt :shock: :shock: . Ez most a Micimackónak köszönhető vagy , hogy ringattam. :roll: :roll: :?: :!: Nem tudom.
marietta1982

ancsurti örülök, hogy jelentkeztél, pedig én már biztos voltam benne, hogy megszültél...na de nagyon drukkolok, hogy magától induljon el a kiscsaj!!!És persze mennek a drukkok ezerrel! :wink: :D

f.nikici

marietta, nálunk meg van egy játéka, amit nagyon sokszor meghallgattattam Dorkilivel még bent a pocakban, nálunk az használ, annyira édes, mindig elhallgat, és figyel, és látszik rajta, hogy felismeri, zabálnivaló:D:D:D

f.nikici

Nikici: Én is remélem, hogy nem lesz rá szükség, szorítok, hogy használjon Nektek is a csepp!!!
Szerintem minden anyuka, sajnálja a babókáját, ha sír. Domi is tud olyan keservesen sírni, volt már, hogy vele bőgtem, úgy sajnáltam szegényt.
marietta1982

Nem mintha azt kívánnám, hogy szenvedj még egy sarabig, de ott nem várják meg a betöltött 41. hetet? :roll:

katy76! :)

Szerintem nem éri meg a Babakötvény. Többek között az általad említett okok miatt sem. :?

(Amúgy kösz a bizalmat! :oops: 8) :D :D :D )

marietta1982! :)

Is. :wink: :D :D

Kép
Kép
200907?

Nikici mi azt a szívhang hallgatót vettük ami zenét is játszik le, sokszor hallgattuk pocakosan és Nóri is ha sír bekapcsolom neki felismeri, rögtön elhallgat és megnyugszik.

Kép

gabi1

Hoztam nektek egy ilyet. A 4 gyerekről születéskori képek. Apáról már szerváltam, rólam még anyu keresi.

Azt majd utólag.

Kép

első képen Norbi, mellette Betti, alatta Réka.

Ő pedig Nóra
Kép

Kép

gabi1

Bond:Ma mar 40+6 vagyok,tehat en ugy szamolom,hogy szerdan azert rendesen 41+1 leszek....az az en olvasatomban betoltott 41.het :? :roll:
En nem szeretnem ha kivennek csak ugy,de persze mar elegem van...a masik meg hogy nagy baba,es ha csaszar,akkor az szopas...a bent toltott napok miatt...egyik sem jo....teljesen elment a kedvem most mar.....ja es hat azert mar eleg nehez a letezes.......
Nem sirok,de ez szivatas.....nem is kell tobb gyerek azt hiszem...Murphy meg elmehet a p.....ba!!!!

Bocsi...ugy igyekeztem eddig,de most elfogyott a turelmem.... :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
ancsurti

2009.07.01. Szerda

Kedves Kislányunk, Jázmin!

Eljött a Te napod, így ma végre 9 hónap várakozás után, találkozhatunk! Az elején még nem tudtam, hogy milyen nehéz dolgunk lesz, de abban biztos voltam, hogy ezen a napon minden megváltozik!
Leírom hát neked születésed történetét, hogy tudd miként jöttél erre a világra!

23 óra óta rendszeres 10 perces fájások jelezték, hogy közeledik az idő. Édesapád édesdeden aludt, míg én csak az órát figyelve próbáltam pihenni, ami természetesen nem sikerült. Hajnal 2 órától 5 percesek lettek a fájások, de még mindig nem csináltam semmit, mert nem akartam túl korán bemenni a kórházba. Ráadásul az orvosomat sem akartam korán felébreszteni. Aztán hajnal 4.30-kor már nem bírtam tovább és a rendszeres 4perces fájásokkal úgy döntöttem, hogy indulás a kórházba. Nézzen rám valaki! Igazság szerint kíváncsi is voltam, hogy minden rendben van-e odabent veled. Felébresztettem apát, aki a szokásos higgadtságával elkezdett készülődni, és folyamatosan azt ismételgette, hogy ma végre találkozni fogtok!
Reggel 5.30-ra értünk be a kórházba, pont műszakváltás volt, de így is nagyon kedvesen fogadtak. Felvették az adataimat, kaptam egy hálóinget, elpakoltam a cuccaimat, majd jött az ügyeletes orvos és megvizsgált. Hát ez elég fájdalmasra sikerült, ráadásul a végén közölte, hogy még nem szülök, mert teljesen zárt a méhszáj. Így NST-re tettek, hogy megnézzék a fájásokat. Majdnem másfél órát töltöttem a gépen, eközben 2 ismerős is bejött megnézni, de a szülésznők nem igazán foglalkoztak velem. Kiderült, hogy a fájásaim ugyan rendszeresek, de nem elég erősek és kitartóak. 7 óra után közölték velem, hogy kimehetek a váróba és a továbbiakról az orvosom fog dönteni. Megkezdődött a végeláthatatlan várakozás.

Kép

Nemsokára megérkezett az orvosunk, megvizsgált, de még ekkor is csak 1 ujjnyira voltam nyitva. Azt ajánlotta, hogy várjunk még, és 2 óra múlva újból megvizsgál. Szerencsére nem kellett bent a szülőszobán várakoznom, hanem kimehettem a váróba apukádhoz. Az emberek jöttek mentek, köztük felbukkant 1-2 ismerős is, és mindenki nagyon szorított nekünk. Felhívtuk a nagyszülőket, hogy tudják mi a helyzet, és szóltunk 1-2 fontos barátnak is.
11 órakor újból vizsgálat és sajnos még ekkor sem tágultam tovább. Megbeszéltük, hogy előkészítenek a szüléshez, mert így akár holnap utánig is eltarthat a szülés. Az előkészítés után 12.45-kor apukád is bejött az alternatív szülőszobára és együtt vártuk, hogy végre történjen valami.

Kép

A beöntés megtette hatását, de csak annyiban, hogy erősebbek lettek a fájások. 14 órakor újból vizsgálat, még nem teljesen 2 ujjnyira voltam nyitva. Ekkor burokrepesztés történt, ami nagyon furcsa érzés volt, és bekötötték az oxitocint. Később kaptam glükóz oldatot is, amit apukádnak köszönhetek, mert ekkor már 16 órája nem ettem és kezdtem fáradni, ő pedig aggódott értünk. Majd miután ekkor sem történt semmi, viszont nagyon erősnek éreztem a fájdalmakat, eljött a pillanat, hogy kérjem a fájdalomcsillapítást. Szülésznő hozta a gázt, és elmondta, hogy csak akkor szívjam, amikor jön a fájás. Másfél óra múlva, amikor már kezdtem kétségbe esni, hogy ennyi fájdalom és vajúdás után sem tágulok, úgy döntöttem kérem a gerincérzéstelenítést, vagy a császármetszést. Dokim elmondta, hogy meg tudom csinálni és bízzak magamban, ő csak a legvégső esetben alkalmazná bármelyiket is. Azt viszont meglepődve vette tudomásul, hogy nem állandóan szívom a gázt. Elmondta, hogy ezt nyugodtan folyamatosan lehet szívni. Na, ettől a pillanattól én rácuppantam a maszkra és csak néha vettem le az arcomról. Egyszer viszont félredobtam, azzal a mondattal, hogy: „Ez placebo!!!!Nem ér semmit!” Ugyanis a fájásokat ugyanúgy éreztem.

Gábor végig kitartóan mellettem volt, és ez rengeteget segített. Borogatta a homlokomat hideg vizes kendővel és bíztatott, de amikor kellett akkor csöndben volt. Doki bácsi elég sűrűn bejött hozzánk, többször, mint a szülésznők. 16 órakor kaptam 2 szurit, amire már nem emlékszem, hogy mi volt, de ettől felgyorsultak az események. Közben kiderült, hogy amikor a glükóz oldatot bekötötte a szülésznő, elzárta az oxitocint, így az nem csöpögött majdnem 2órán keresztül, ráadásul a glükóz oldat is elállt. Dokim marha ideges lett, és hívott másik szülésznőt. A lényeg, hogy a szuri után 2 órával megkértem Gábort, hogy szóljon valakinek, mert tolófájásaim vannak. „Mond azt, hogy kakilnom kell!” Szerelmem rohant ki és nem győzte hangsúlyozni, hogy nekem kakilnom kell. Na, egy pillanat alatt berohant mindenki a szobába, és csak arra lettem figyelmes, hogy nagyon örülnek annak, hogy kakilnom kell. Gondoltam magamban, hogy rég volt, már amikor valakik ennyire örültek a székelési ingeremnek. Dokim is megjelent, megvizsgált és nagy örömmel vettük tudomásul, hogy kinyíltam 4 ujjnyira!!! Ekkor jött a hidegzuhany: „Nóra még 1 óra és eltűnik a méhszáj!” Miii??? Még egy óra??? Nem hiszem el! Kb.: 10 perc múlva ismét jeleztem, hogy nekem nagyon kell nyomnom és csináljanak valamit! Megint mindenki berohant és kiderült, hogy eltűnt a méhszáj.
Az új szülésznők (újabb műszakváltás) nagyon pozitívak voltak és egyből előkészítettek mindent, bejött még egy doki és egy műtősfiú is, így 7-en voltunk bent. Utóbb kiderült, hogy nagyon gyorsan tágultam ki és az is veszélyes. Viszont elindult a kitolási szakasz, ami olyan erőt adott, hogy az leírhatatlan. Gábor a fejem mellett állt, egyik kezével a fejem fogta, másik kezével az oxigént tartotta az orromhoz. A dokim a lábam között, másik a hasamat nyomta, szülésznők bíztattak. Később a két doki helyet cserélt.
Meg nem mondom hányadik tolófájásra bújt ki Jázmin a kis fejed, mert sajnos egy újabb probléma merült fel. Nem merőlegesen állt a buksid, így nem tudtál kibújni.
Doktor bácsi próbált segíteni, de egyszer csak azt hallottam, hogy azt mondja: „Még várunk 3 fájást, és ha nem sikerül, akkor császármetszés.” Én ekkor nagyon felszívtam magam, mert ha már ennyit végigcsináltunk, akkor már nem szeretnék műtétet! Közben megtörtén a gátmetszés, de akkor ezzel már nem foglalkoztam. Inkább megkértelek, hogy TE is segíts nekünk és akkor mindjárt összebújhatunk! Mivel szófogadó kislány vagy ezért a következő fájásnál már ki is bújt a buksid! Nagyon örültem, viszont meghallottam azt a mondatot, amitől mindig tartottam. „Az a fránya köldökzsinór a nyakán van. Nóra a következő fájásnál már kint lesz a baba!” Gondoltam magamban, hogy nem lesz itt következő fájás, mert a kislányom nyakán van a köldökzsinór! Én most kitolom! A fájás már múlóban volt, de én megpróbáltam még egyszer és sikerült! Éreztem azt ahogy kibújsz, abban a pillanatban megszűnt minden fájdalom, és megfogalmazhatatlan érzések kerítettek hatalmukba! Nem kellett többet várni! Végre megszülettél! Apukád végig bíztatott! Csak az Ő hangjára figyeltem és ez rengeteg erőt adott! Együtt csináltuk végig! Apa, Anya és Te! Mi hárman!

Egyből a hasamra tettek, majd egy kicsit feljebb, hogy a mellkasomon legyél. Csodáltalak! Sírás után megnyugodtál és csak simogattunk téged. Kicsit később elvettek, hogy édesapa el tudja vágni a köldökzsinórt! Én szóltam, hogy fényképezzenek le benneteket, mert életed egyik fontos pillanat volt ez!

Kép

Majd jött egy nővérke aki elvitt és lemosott, megmért.Közben a dokim elvégezte az utolsó simításokat. Felszívódó varratokat kaptam, és be kell valljam a varrás is fájt, de végig te jártál a fejemben. Miután elkészültél visszahoztak hozzánk és gyönyörű nagy, érdeklődő szemekkel figyeltél minket. Úgy éreztem, hogy meg akarsz nyugtatni: „Anya most már itt vagyok veletek! Egy egész életen át!” Ekkor felnéztem apukádra, akinek könnyek szöktek a szemébe! Soha nem láttam még sírni! Később megkérdezte a dokitól, hogy normális e, hogy nem tudja abbahagyni a könnyezést? Erre ő megnyugtatta, hogy ez teljesen normális.

Mivel a nagypapa nagyon aggódott már értünk, többször telefonált a doktor bácsinak, hogy érdeklődjön felőlünk. Arról is tudott, amikor már a vége felé jártunk. Éppen varrtak össze, amikor hallottam, hogy a másik orvos aki segített, apuval beszél telefonon. Megkértem, hogy hozza oda a telefont, hogy én is megnyugtassam, hogy minden rendben, és elmondhassam neki, hogy 2009.07.01. szerda este 19 óra 5 perckor megszülettél 3500grammal és 54 centivel 10/10-es Apgarral. Ja! És gyönyörű hosszú szempillákkal!

Amíg a 2 órás megfigyelésemet töltöttem, apukáddal elkezdtük értesíteni a rokonokat, barátokat! Nagyon sokan szorítottak nekünk, és nagyon sokan gratuláltak nekünk. Mindenki el volt ájulva, hogy 20 órás vajúdás után jöttél a világra.
Egyszer csak megjelent egy nővérke és Te ott voltál a kezében! Oda adott és megpróbáltunk cicire tenni. Az első pillanatban sikerült! Annyira boldog voltam! Olyan meghitt pillanat volt! Később amikor bevittek a szobába, pont etetés idő volt, így akkor is kihoztak nekem. Így szinte életed első 4 óráját együtt töltöttük!!!

Azóta is nagyon nyugodt baba vagy! Sokat mosolyogsz és nézelődsz, keveset sírsz! Csodálatos kis emberke vagy! Nagyon szeretünk! És most már téged is nagyon PAPÍR!!!

Kép

„Azért mert szerettek jöttem e világra,
S lettem új fény, csillag, szülők boldogsága.
Szeressetek mindig igaz szeretettel,
A kincsetek vagyok, pici kincs, de Ember!”

„ Igazából senki sem tudhatja, mi az élet értelme,
A világ vagy bármi más jelentősége addig,
Amíg nem születik gyermeke, és nem szeretheti Őt.
Azután az egész világegyetem megváltozik,
Már semmi sem pontosan olyan, mint korábban.”
Vendég

Bocsi lányok! Kicsit hosszúra sikerült!

Remélem senkit nem fogok untatni vele!
Vendég

Norka!!!
Ez csodaszep volt!!!!!!!!!!!Koszonom!!!!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti

A szexet próbáltátok már, hátha az beindítja...

KépKép

KépKép
ronmay

Ööööööööö...asszem komoly gondjaim vannak a matekkal.. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

A gyerekek létszámára vonatkozó részt meg később újra átbeszéljük. :wink:

norka81! :)

Hüpp-hüpp...

ronmay! :)

Nálatok ez a mindenható? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Bármikor lehet alkalmazni és mindig beválik? :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Norka: Nagyon szép és megható , sikerült megitatnom az egereket!!!
marietta1982

Norka ez nagyon szép volt, még sírtam is.

Ancsurti kitartás és drukkolok hogy ne kerüljön sor az indításra.

Kép

gabi1

Minden új anyukának nagyon nagy gratulációm!!! Sok egészséget és tejcsit kívánok!

Ancsurt! Kitartás!!! Az jutott eszembe, amikor olvastam, hogy mennyit sétálsz és mnnyire elfáradsz, hogy azért tessék pihenni is!!!

Én az utolsó nap hulla fáradt voltam és csak aludni bírtam, ami később jól jött, mert az éjszakánk húzós volt.

Bond! Micimackó! Én ezt szoktam énekelni Jázminnak, és mindig mosolygok rajta, hogy nyár közepén a kánikulában nincs jobb ötletem. Biztos ezzel hűsítem magunkat.
Én ott voltam a Szigeten a Magyar dal napján, és hihetetlen hangulata volt amikor több 1000 ember együtt énekelte ezt a dalt.

Rólunk: Jázmin jó baba, az éjszakáink csendesek, napközben sokkal éberebb, de még így is sokat alszik. Tejcsi van dögivel :lol: , így azzal sincs gond. Én múlt héten már elugrottam kozmetikushoz és bevásárolni is. Apa sokat segít így meg tudom tenni. Most volt az első hétvége, hogy Gábor dolgozott, így kettesben voltunk itthon Jázminnal. Jól megoldottuk a helyzetet. Nagyszülőktől kapott ajándékba fülbevalót, de úgy döntöttem megvárjuk az 1 hónapot és utánna tetetem be.
Babánk 1 hetes kora óta átforgatja a fejét hasonfekve és mosolyog mintha muszály lenne. Védőnéni azt mondta, hogy ez nem lehet. Sajna pont aludt Jázmin, így nem tudtuk neki megmutatni, de már várom a következő találkát, hogy bemutassuk a produkciót.

Azért nektek itt egy aktuális kép. Kép
Vendég

Norka!! Úristen,még a hideg is kirázott!! Hihetetlen,hogy mennyire át tudtad adni,hogy min mentél keresztül. Ez egy csodálatos dolog,hogy egy anya mennyi szenvedést képes elviselni a kisbabájáért,nem? Nagyon ügyi voltál!!

Ancsurti!! Kitartás,így vagy úgy,de Hanga nemsokára megérkezik,és az lesz életed legszebb pillanata. Meddig marad anyukád?

Én még elég nyugodt vagyok,inkább attól vagyok ideges,hogy mellettem már mindenki idegel,hogy jaj,mikor jön már az a kislány stb. Na,ettől aztán felmegy a pumpa,gondolhatjátok... Ma megbeszéltem a kislányommal,hogy segítsen nekem sokat a szülésnél,hogy ne kelljen egyikünknek se sokat szenvednie és hogy minnél hamarabb láthassuk egymást. Remélem ezúttal hallgat rám (ha már nem akar időben érkezni) :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Azt hiszem,akkor kívánni sem lehet Jázminnál jobb babát :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Bond!

Most jut eszembe.... :oops:
A mami nem tud betelni a bébivel, tegnap is elaludt nála büfi közben, és a következő etetésig gyönyörködött benne :D ! Azt mondja ez a legcsodálatosabb érzés a világon, és jobb, mint mikor mi születtünk :shock: :lol: :lol: :lol: . Mi is nagyon örülünk amúgy, hogy itt van, keveset vagyunk együtt amúgy, Ricsivel is nagyon jól kijön, az meg csak hab a tortán, hogy viszi a háztartást, és cseréli a kötésemet :wink: !
Szegénykém már most azon van kiakadva, hogy hogy fogja bírni, ha haza kell mennie, és fontolgatja, hogy megveszi a szomszéd házat :lol: . Mondjuk én tényleg nagyon örülnék, ha közelebb költözne!!!

Katy!

Szülés előtti este még mi is összebújtunk...
Detto :wink: ! Lehet, hogy emiatt indult meg magától reggel a szülés?! :roll: :lol:

Norka!

:cry: :cry: :cry: :D :D :D :D :D :D :D :D :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: