A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok,

Királylánykám rombolja a szobát :D Basszus, 29 fok van ebben az ááááátok lakásban!

Megoldódott a malacpersely kérdésem, de azért köszi a tippeket! Végülis kincses ládikót készítettünk szalvéta ragacsolással. Jó lett :)

Hanna: hogy van Olivér?

Csöre: hogy bírod a csapatot? Eddig úgy tűnik, nagyon harcedzett vagy
:lol: Saci lánykád hihetetlen :shock: :lol:

Mosható pelus: Krisz, Csöre, lebeszéltetek, köszi! :roll: Ez is a mamami hatása...mit nem csinálok jövő héten? Hordozókendő tanfolyamra megyek Lillával! És még mit csinálok? Vegzálok egy hordozós csajszit, hogy megbízható forrásból használt Lanát akarok. Na, erről ennyit :lol: Apa már csak sóhajt, ha rólam van szó. Ja, és ma megyünk a próba biomosószereimért. Szintén sóhaj. Ó, és Hunbaba MT-okat nézek, mert kell egy tartalék. No comment.

Lillának kibújt a két alsó metszője...a hegye. Nem is volt annyira vészes, csak kedden volt hatalmas sírás-rívás, a többi nap egész tűrhetően volt a manóka. Éljen a Chamomilla!

Na, Lilladorka is: ééá ééééééő
,i kij kxzk í

Móni: gratulálok a vizsgákhoz! És a kisfiúhoz is! Tudod, nekem van egy elméletem, hogy vannak fiús anyukák meg lányos anyukák...Te fiús anyuka vagy :)

Másik Szilvi: Lilla pukizik kegyetlenül, éjjel-nappal...nemtom, milyen csaj lesz így belőle :lol: :lol: :lol: És a barack is visszaköszönt a pelusban, ez oké így. Mondjuk még csak piciket barackozunk, mást meg nem is eszünk. Így a is a felét suttyomban kiköpi a csajszi :)

Látogatók: na, én voltam/vagyok a sárkány...nálunk 3 hónapos koráig csak a két nagyi volt, ők is korlátozottan, a kórházban meg senki. Én megmondtam, hogy hagyjanak minket békén, de főleg a babát, az nem használ nekem, hogy vendégséget kell csapnom, gátsebbel üldögélnem vigyorogva, miközben a babámat fogdossák és elnézést kell kérnem, ha szoptatni akarok. Na neeeeeeeeeeeeeeeeeeem!

Mit felejtettem el? :roll:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Sziasztok.

Nem akarok mindenkinek külön-külön megköszönni a gratulációkat a vizsgámhoz, ezért gy egybe írom.
KÖSZÖNÖM MINDENKINEK.

Hanna
Remélem én is hogy semmi komoly nincs a babóval, nyugi.

vsziszi
Hát igen, vannak ilyen anyukák olyan anyukák, tudod érdekes, mert anyukámék összesen 3-an lányok, apukáméknál ők 5-en voltak testvérek ebből 2 fiú és 3 lány, így én most így jártam. :D :D

manocskak

Hozzátápizó babák nagyon ügyesek! Mi még mindig nem sokat eszünk, és Levente nagyon csúnyán eszik kanállal, utána takarítás-fürdés-mosás :lol: Viszotn tetszett neki a pohárból ivás, lehet majd inkább azzal próbálkozom... :lol:

Látogatók hozzánk már rég nem jönnek...aki akart, az már eljött..szerintem...

Kép
vickybabe

Viki: nagyon ügyes Levente :D (Most már látod, miért nem fotóztam álló Sacit :wink:)
Hozzátápi: á, most egy szál pelusban nyomjuk, így a csap alá dugom, és nem kell annyira vigyázni :wink: Egyébként hihetetlen mennyiket kajál Saci, szerintem Martinnal húzzák egymást, egyik egyik témában, másik a másikban :D :D Szóval délben kb 100 ml kaja, majd trikórángatás és szopi, cici 1 üresre, majd kis játék, és újra cici, ezúttal cici 2 üresre :shock: hogy hová fér ebbe a pici lányba ennyi cucc?!

Szilvi: én most buktam be egy hordozó klubbot :? tegnap lett volna, de 5 gyerekkel nem vágtam neki :roll: pót hunbaba? :shock: :lol: Nem kéne annyit olvasni :wink: :lol: :lol: :lol:
Jaj, ilyeneken én is elmélkedek, de igazából a mosási-száradási idő alatt megoldom kendővel, ami szintén elbírna egy kis mosást, de akkor ott van még a másik 2 kendő... szóval nehezen tudnék még egy MT-t megmagyarázni :roll: :lol:
Hogy hogy bírom a csapatot? Szerintem jól... bár Matyi belázasodott, ami rossz hír, remélem, holnapra kutya baja. Ágyfogságra ítéltem. A többiek a napon tombolnak, és fogadjunk, nem kenték be magukat naptejjel, majd nyekeregnek holnap, meg Mesi és Marci este, hogy fáj a fejük a naptól, de mivel előre felkészülök rá, ezért nem fog meglepni. Kapnak majd vizes sapkát a fejükre.
Saci meg élvezi, hogy zajlik az élet körülötte (tiszta anyja :roll: :lol:), játszik a tesókkal, unokatesókkal, fürdik, eszik, pakol, ami kell... (ja, és fejbevágta magát Apus ébresztőórájával... volt sírás :roll:)

Csöre
csöre74

vvváááá megdöglök!!! 30 fok bent!!! Én hülye meg sütöttem is! :evil:

Hanna:
Olivér hogy van?

Látogatók: na hozzánk még akkor sem jöttek, amikor lehetett volna, konkrétan a párom családjából senki sem volt kiváncsi ránk... :cry:

Móni:
Gratulálok a vizsgákhoz, na és a kisfiúhoz :) Nem jött be a kis korkülönbség = különböző nem elv... :wink:

Bencével ma a kiskádban pancsoltunk, imád hasalni a vízben, el is lettünk volna sokáig, de Anna kis pillangó játékát addig gyömöszölte a torkáig, amíg sikerült meghánytatni magát, ott lebegett a vízben a cucc, úgyhogy vége lett hirtelen a gyereknapnak.. :? :lol:

Drukkoljatok, ha holnap nem lesz pöttyünk, megúsztuk a himlőt!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja! Első zöldségünk, amit megeszik: üveges krumpli paradicsommal..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna, szurkolunk, Ágnes is gyógypuszikat küld!

Vickybabe, olvastam a blogban is: Levente elképesztően ügyes :shock:

Saciról nem is beszélve :shock:
kisbogacs

Sziasztok, en is itt
Csore, Viki: meg mindig ti viszitek a palmat akrobatikabol, tenyleg egy ket het es jarni fognak a picieitek. Bezzeg az enyem :) azt hiszem a sor legvegen vagyunk:)
Na mindegy most hivott a " nagyi" , hogy Ati utanozza ot ahogy enekel neki es a kezeit mozgatja. Ilyenkor bele akarok halni, hogy en meg nem latom. :cry:
Hanna: remelem nagyon nagyon gyorsan meggyogyul Oliver
Dobok egy ket kepet.
Kép Hat nem vagyok edi
Kép Kis rapes krapek
Kép Hoditok
Kép Anyucival kirandulunk

Kép
brestovsky

Rita: de ők is a legidősebbek :wink:
Sacinak nagyon tetszik Ati is :) dumál neki :)
Mági: drukkkkkkk
Hanna?????????????????????????????????????,,,,,,,,,,

Csöre
csöre74

Rita! Gyönyörű Attila!

Köszi a gyógypuszikat csajok!
Átadtam Olivérnek.
A doki nem talált semmit. :(
Mi a fene lehet?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Saci: hat o egy szivtipro :) lattuk mar a talakozokon is :lol:

Kép
brestovsky

Hanna Fogak tan? Habar arra biztos, hogy gondoltal.

Kép
brestovsky

Hanna: örülök, hogy nincs semmi komoly, gyógypuszikat küldünk mi is :)
(Mesi "hatalmas sérülése" egy fél cm x fél cm-s horzsolás... leápoltam... jaj, csak Saci nelegyen ilyen nebáncsvirág)

Holnapi napunk stornó... Matyi lázas :(

Csöre
csöre74

Sziasztok,

Lilla nem akar aludni, pedig már majdnem összeesett a fáradtságtól...most Apa altat...

Beteg gyerkőcök: :( :( :( Gyógyuljatok meg hamar!

Látogatók plusz: Mági, ránk sem kíváncsiak túl sokan...de aki jönni szeretett volna, megkértem, hogy legyen türelemmel...aztán 3 hós kora után jöttek is...de persze még mindig vannak olyan családtagok (féltestvérem - egyben keresztapám - és családja, Ádi nagybátyjáék, az én oldalamról csak anyám járt itt, senki más...) akik fel sem hívtak azóta, hogy grat. Ez van...

Hordozógyűjtés: Csöre, én mindent megmagyarázok :lol: Na jó, most az van, hogy a babaközelbenest már nem merem használni, mert nem tartja meg Lillát, ki tud oldalra hajolni belőle, hiába húzom meg rendesen. A HB-át meg kimosom, és ott állok hordozó nélkül. Kendőm nem bizti, hogy lesz, a tanfolyamon eldől, csak rossz kendőm volt, én voltam tök, vagy nem nekem való. Következésképp kell még egy HB. Nem logikus? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ez az elmélet, aztán meglátjuk. Majd kérem szülinapomra :wink:

Hihi, a délelőtti barackot mi is csak pelusban nyomjuk. Plusz egy textilpelus alatta, egy rajta+1 előke, és így nagyjából menthető a környék is :roll: :lol:

Vettünk mi is kispancsolót Lillapalintának, most aztán jövő héten strandot csinálok neki a nappaliból :D

Jó éjt!

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Rita: hát, nem szívtipró, inkább csak barátságos :wink: :D meg tarol, mint egy tank :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvi: micsoda magyarázat :lol: :lol: :lol: ennek tutira nem lehet ellenállni :wink: (de menni fog a kendőzés, tuti :wink:)
Saci sem akart elaludni, bekendőztem, körbejártam 3x a lakást, már durmol...

Jó éjt, én is el ...

Csöre
csöre74

Egy kis olvasnivaló éjszakára (hasznos infók gyerekülésekről):
http://totalcar.hu/magazin/technika/adacules!1

Rita, Atti igazi szívtipró már most! Nem csoda, hogy Saci odavan érte :lol:
Igaza van Csörének, a mi gyerkőceink a legidősebbek és ilyenkor pár hét is számít! Levi is 2 hónapja még nem is forgott, csak hébe-hóba, viszont hihetetlen iramot vett a mozgásfejlődése az elmúlt hetekben, napokban.

Csöre, jobbulást Matyinak!!!! Sajnálom a holnapi napot... :(

Hanna, örülök, hogy semmi komoly, remélem holnapra kutya baja Olivérnek!

Mági, himlőellenes drukkok mennek!

Sziszi, ez aztán az eszmefuttatás a hordozógyűjtésről :lol: :lol: :lol: :wink: Milyen volt a "rossz" kendő? Nekem Nandu van és amíg pici volt L. utálta, most már szereti a csípőn hordozást (háton még nem próbáltam, de sztem azt is szeretné, csak nekem nem tetszik, hogy nem látom... :roll: :oops: )

Na jó nyugodt éjszakát!

Kép
vickybabe

Móni gratula a vizsgához és sok Boldogságot a kiskrapekhoz!!

Hanna - még gyógypuszi Olivérnek!! Háromnapos láz nem lehet??

Rita - Ati nagyon édi!!!!

Hozzátápi - nagyon változó, ha nem fáradt, ha nem nagyon éhes, de már éhes valamennyire, ha nincs rossz kedvében, ha hajlandó 10 percet az etetőszékben ülni, na akkor sikerül egy adagnak nevezhetőt megennie.
Ez délelőtt a gyüminél általában mindig sikerül, most 3/4 üvegnyi kutyulmánynál tartunk. A délutáni főzi már nehezebb - ott kb fél üvegnyi krumpli-répa az adag, de ez a szilva nagyon feldobja, így többet is megeszik. Ma üveges krumpli-brokkolit kapott egy kis anyatejjel két részletben de megette.

MT- gyűjtés - lehet eladom a BB kengurut és beszerzek egy hunbabásat!!!

Zille magához képest ma gyorsan elaludt. De kell oltanom már két hete a lámpát és tök sötétben elaltatnom, mert ha nem, csak magyaráz, csak magyaráz.

Csöre - sajnálom a hogy nem tudtok menni. Matyinak jobbulást.

Szokott nálatok babóca hajat tépni?? Zille mostanában hátul húzza a haját, de annyira, hogy húzza a bőrt is, rossz nézni, de nem látok ott semmit, ami zavarhatná.

Kép

Kép
lucus16

Köszi Csajok!

Csöre! Sajnálom, az óriási balesetet , és hogy ugrott a holnap. :(

Lucus! Én is gondoltam rá.

Hétvégén nem vagyunk. Jók legyetek és ne írjatok nagyon sokat! :wink:

Kép
hanna30

Ja, igen.
Mosható pelus kedvelőknek:
http://gen-ydiapers.com/shop/outlet/covers/

Jó vásárlást Csajok!

Kép
hanna30

Nem a kajának örül ennyire, hanem a bohóckodásomnak:
Kép

Fekvőtámasz:
Kép

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok!

Remelem Oliver mar nem lazas.

Magnes lettek potyok remelem csak nem...?

Lattogatok hu ez itt egy olyan tradicio amit ki kellene iktatni mert jonnek ezerrel az elso 6 hetbe jonnek azok akik keresztelni szeretnenek(hozzak a kajat a piat es egy egesz estes eszem-iszom van)Volt egy olyan baba keronk aki meltoztatot mar hajnali 4 orakor haza menni(gondolom azert ilyenkor,hogy lassanak haza menni :( .Akeresztelo utan jottek az elso gyerek kereszt szulei(apropo nem egyszere jon senki szere)a cslad szomszedok nem szamoltam de az elso 4 honapban ritka volt az a hetvege amikor ne lett volna valaki itt.De ne gondoljatok hogy panaszkep irom itt ez a szokas es keszha nem jonne senki az lenne csak furcsa.

Nem tudom mi miatt de a fiam este olyan nehezen alszik el pedig a lakasba nincs melegebb 21-22 foknal,csak sir es sir :evil:

Rita a te fiad 4 nappal kisebb mint az ennyem es egy ket hatara fordulastol eltekeintve amikor a feje huzta hatra(gondolom ose mozog max eszi mostanaba a nagy lab ujat :D

Tetyk& a fiúk
tetyk

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy így eltűntem, de nagyon rossz passzban voltam-vagyok.

Magdolnasznak, Hannának köszönöm az érdeklődést,és persze nektek is, hogy gondoltatok rám.
Magdolnasz:bocs, hogy nem válaszoltam az emilkére, de nem ment még az e-mail írás sem. :(

Lehetetlen visszaolvasnom, de a képeket gyorsan átfutottam. :lol: Minden babának utólag is boldog 6. hófordulót!

Manócska:gondolom már túlvagy a vizsgákon, és nagyon ügyi voltál. Gratulálok a félidőhöz!!!Látom a vonalzón, hogy picúr is kisfiú lesz. Sebaj! Így nem kell Joel cuccait mélyre raknod, és nem kell rózsaszínre cserélni a ruhatárat.. :lol:

Amit gyorsan átfutottam:
Hanna:SAjnálom a lázat! REmélem most már kutya baja a kis szívtiprónak! Az a legrosszabb, mikor nem tudni, mitől van.

Csöre:Matyinak is jobbulást!

Mágnes:milyen himlő??Vannak pöttyök?

Bocsi, többiektől, de ennyi maradt meg a buta fejemben. :?

Nagyon édesek ezek a fotók!!!Annyira jó nézegetni őket, és mennyire ügyesek már!!!

Rólunk: Noéminek már nem elég tápláló a tejecském, így elkezdtük a főzeléket ebédre, gyümit pedig uzsira. Rengeteget eszik:S. Ha jövő 7en lesz már dokink, akkor viszem féléves ellenőrzésre, és mérésre. Kiváncsi vagyok mennyi a súlya.
AMúgy már forog hasra és hátra is. A kismedencében simán feltérdel, csak nem értem a százazföldön ez miért nem kivitelezhető?! :lol:
Már van 2 fogacskánk, ami már szépen látszik, és úgy érzem elindult egy harmadik is, csak még nem tudom hol.:)

Sajnos nálam eléggé elhatalmasodott a depresszióm. Voltam pszichológusnál, és nagyon mély szülés utáni depresszióm van, amit a párkapcsolati krízis is nehezít. Lényeg, hogy hosszú és nehéz időszak áll előttem.
TEljesen bezárkóztam, volt, hogy csak a postáért mentem ki az utcára napokig. NEm akartam senkivel sem beszélni, ezért sem jött ide.
Vannak jobb és annál pocsékabb napjaim. 7en elég jól voltam, ezért is tudtam most feljönni hozzátok. Bár most, hogy ideért ez a pocsék idő, újra szar kedvem van:(

Kép
moffli82

Hanna: Oliver hogy van?
Magi: himlo?

Kép
brestovsky

Jelentem 21. napon vagyunk, és nincs pöttyünk!!!
Szerintetek fellélegezhetek?? :roll:

Lucus:
Bence is tépi a haját, leginkább evés közben.... :evil:

moffli:
jajj nagyon remélem, hogy hamarosan visszatér az életkedved... Tudom milyen car érzés, nekem is volt ilyenben részem, csak a dokiig nem jutottam el ..

Sütöm a répás sütit!! :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

ja Lucus:
Nagyon ügyes Zille!!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Ismét itthon.

MÁGi, de jó! :) Akkor most ár biztos nem lesz baj!

Moffli, sajnálom a depit. :( ha tudunk bármiben segíteni, szólj! Férjeddel most mi a helyzet? Van már lehetőséged közlekedni? Szuper ügyes a lánykád!

Móni, grat a félidőhöz! :)
kisbogacs

Lányomnak jót tesz az itthoni megszokott környezet: már vagy 2 órája alszik. Ilyet nappal nem szokott :shock:
kisbogacs

Olivérnek Boldog félévet!![/b]

Kép

Kép
lucus16

moffli
Köszönöm, igen túl vagyok a vizsgán és sikerült.
Sebaj, hogy fiú, a lényeg, hogy egészséges legyen. A mostani uh-on azt mondta a doki, hogy medencevégű a fekvése most, remélem szülésig megfordul, mert még ilyet most írtak nekem először.

kisbogacs
Köszi neked is, még eddig nem híztam semmit és remélem nem is fogok olyan sokat hízni, hisz a Joel után is még rajtam maradt 10 kiló többlet.

manocskak

Móni, egyet se aggódj, ilyenkor még nem szoktak megfordulni a babák. Ágnes is a 29. hét táján fordult meg :) Mocorgással hogy álltok?
kisbogacs

Sziasztok!

Újra itthon, de visszaolvasni esélytelen :shock: Majd hozok képeket is, de ahhoz előbb fel kéne tölteni... :roll:
Próbáltam azért olvasni, így néhány dologgal képben vagyok, na meg láttam csodaszép babás képeket :D

Kriszti: őszínte részvétem!

Manocskak: gratula a vizsgákhoz, és az újabb kispasihoz ;)

Katuska: mi tavaly Torockón voltunk :D Még a tűzoltó szertárat is láttuk :lol: Ha gondolod dobok képeket ;)

Krisz: mi szerdán megyünk Balcsira 4 napra, már alig várom. Persze ez a kis Gárdony sem volt rossz, de a Balaton azért sokkal jobb :D

fogak: még mindig nincs egy szál se, pedig nyálzunk és rágunk ezerrel, állítólag Apája sem kapkodta el... :roll:

tesó: Apa és én is egykék vagyunk, és hármat minima szeretnénk, én négyet, de Apa még kéreti magát :lol: Tesó jön, ha akar, reméljük minél előbb ;)

cex: én nem értem, de a héten meglepődtem magamon többször is megtámadtam Apát :oops: Persze az ő legnagyobb örömére :lol:

zárt topik: szerintem jó ötlet

hozzátápi-zöldség: sárgarépára mindannyiszor öklendezett Milán, szóval azt most jódarabig félreteszem...
Amúgy az eszem megállt, amikor megnéztem, hogy a DM-ben 30-40 forinttal olcsóbbak a bébikaják, mint a Tescóban :shock:

Holnap jövök képekkel! Jó éjszakát!

biga.csiga

Köszi a kajás válaszokat, megnyugodtam. Meg sem lepődök akkor, ha répa van a pelusban.

Moffli: nagyon sajnálom a depit, én is tudom milyen nehéz, igaz nekem nem szülés utáni, hanem már rég megvan, és hol jobb-hol rosszabb. Igaz, nekem inkább ilyen kevert szorongásos-pánikos-depis, mindenből kaptam egy kis kóstolót... :? már nem reménykedem hogy végleg elmúlik.

Hanna: Olivérnek nagyon boldog félévet!

Móni: gratula a kislegényhez!

Két cudar éjszaka van mögöttünk. mindkét nap fél 4ig virrasztottam a gyerekkel, utána meg az apja, játszani is kellett vele. Nem tudom miért volt ez, mikor nappal is alig aludt.

Ma reggel meg én ébredtem király rosszulléttel, nem tudtam melyik felemet tegyem a wc felé...

Szilvi
Kép
xania9

Nah nemrég értünk haza nagy családi szülinapozásról... Szegény fiam teljesen megzavarodott, hogy nem 8-kor, hanem 10-kor van fürdés, öltözés...Így nem is akart elaludi magától, a zümiket bazgurnyálta az ágya fölött, de végül sikerült bealtatnom...
Most látom mekkora előnye van az álometetésnek, ezzel mindig keretet adok a napnak, így bármennyire is borul a napirendünk, másnapra már megint visszaáll... Lehet, hogy nem is kéne elhagynom?? :roll: Egyáltalán meddig etethetem így??? :shock:

Szilvi:
nem lehet, hogy frontot érzett a kisfiad??

Hanna:
Isten éltesse Olivért sokáig!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Sajnálom a rossz éjszakákat Csajok. :(

Köszönjük a köszöntést.

Tegnap egész nap 38,5-38,9 között mozgott.
Jó kedvű, szopik rendesen, de éjszaka rettenetesen sírt.
A doki szerint 5 napig is eltarthat a láz.
Azért aggaszt ez a fájdalmas sírás.

Kép
hanna30

Hanna:
tudod mi jutott eszembe? Nem lehet, hogy Olivérnek 3 napos láza van? Mert annak a lázon kívül semmi más tünete nincs, kivéve, hogy amikor lecseng a láz, kiütések jönnek elő a testén... :roll:

Na csajok, mivel himlő kanyarban sincs, mi elpályáztunk egy hétre nyaralni!
Jók legyetek, majd jövök képekkel és beszámlókkal :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági! Én is gondoltam erre.
Majd meglátom mi lesz.
Jó nyaralást!!!!

Kép
hanna30

Sziasztok!

Megjöttünk...esélyem sincsen visszaolvasni. Az utolsó lapot átfutottam, igyekszem felvenni a ritmust...:-)

Remélem a betegeskedő picúrok már jobban vannak :wink: .?
Móni: megint fiad lesz?? De jó,legAalább lesz játszópajtás Joelnek:-).

MOffli: sajnálom a depit...a pszichológus jó ötlet, biztosan sokat tud majd neked segíteni. -de, hogy ártani nem árt az tuti. Mi van a férjeddel.....azért szerintem ő tudna a legtöbbet "javítani" a helyzeten...Noi nagyon ügyi, büszke lehetsz rá:-).

Az én Zétényem 3 napja nem hajlandó megenni a táspzert.....beteszem a szájába és akkora hisztériát rendez...nem is értem. Idáig simán itta....most egyáltalá nem. Fél óra vergődéssel egy 10 ml-t belenyomok....
A Sinlac pépet a főzeléket és gyümölcslevet minden mennyiségben, gyümölcsöt is csak szolidan kostolgat de most tápszer sztrájkot tart. SZerintetek nagy gáz ez??? Ez a sinlac van olyan mint egy tápszer (tápanyagokra, vitaminokra gondolok)? Szerintetek?

KépKép
peni

Hanna, Olivérnek Boldog Felediket!! Sajnálom a lázat! :?
Csajok mi aza 3 napos láz? Erről még nem is hallottam. :?: Én a fogára gyanakodtam, amíg ezt a 3 naos lázat nem olvastam most. (mármint Olivérnél gyanakodtam a fogára olvasás közben)

Most születtek, és lassan mind elér a félhez. :lol:

Lucus, fekvőtámaszos Zille! :lol: :lol: :lol: Hihetetlen vicces dolgokat tudnak csinálni ezek a babák! És nagyon ügyesek!

Vicky, felállt??? Már most? Atya ég!! Lassan elindul. Na vége a nyugalomnak, bár már amióta tudjuk, hogy élnek, nincs nyugalmunk!

Moffli, sajnálom nagyon a depit. Én most gondolkoztam el azon, hogy talán ezt senki sem ússza meg szülés után. Ki nehezebben, ki könnyebben vészeli át. Remélem a pszichológus segít.

Valószínű, hogy nálam is előjött.
Nekem annyiból szerencsém van, hogy a férjemmel meg tudtuk beszélni. Éppen pénteken zokogtam neki, hogy totálisan kivagyok, és végre sikerült megbeszélnünk a dolgokat. Miközben úgy gondoltam, hogy iszonyatos nyomás nehezedik rám, mert nagyok lennének az elvárásai, ő csak annyit akart, hogy tegyem fontossági sorrendbe a dolgokat. Hívjunk takarítónőt, vagy legyen baby sitter, (mondjuk ez a része megoldódik, mert anyósom nyugdíjba megy augusztustól, és lesz ki vigyázzon a Zsófira, ha el szeretnék szakadni egy picikét) . Őt az sem zavarja, ha rendelem az ebédet, csak ne terheljem magam agyon.
És mellette, pedig ott a bűntudat, hogy le akarom "passzolni" a gyereket.

És mindezek mellett, baromira nem volt kedvem semmihez. Azért a házból kimentem, de sétálni menni a gyerekkel, az hogy elmenjek itthonról nyűgnek tűnt, persze ha már elmentem akkor jól éreztem magam, csak alig tudtam magam rávenni egy kis társadalmi életre. (és amikor meg el akarnék menni, akkor pedig közbeszólnak a nagyszülők, mert jönnének Zsófizni. Itt most a csütörtökön elmaradt Eszter féle talira gondolok)
És ez most az elmúlt egy hónap tömör összefoglalása volt.
És kb egy hónap után most érzem magam sokkal jobban.
És, hogy ez nálam szülés utáni depresszió volt-e vagy sem a fene sem tudja, de ha igen, akkor olyan észrevétlenül jött, és hírtelen, hogy erre nem lehet felkészülni.
És csak az a kérdés, hogy ez ilyen hírtelen és gyorsan múlik-e el, mint amilyen hírtelen jobban érzem magam.

És hogy a végére jobb legyen a hangulat, 2 napja úgy kanalaz a lánykám, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog a részéről. Persze nem egy egész üveg őszibarackot evett meg, hanem csak a felét. Utána jó szorosra zárta a száját, de azt a fél üveget nagyon nagy élvezettel ette.
Ma pedig alma őszit evett. (Zsófi, aki először öklendezett az almától :lol: )

Kép
Kép
cs_erika

Erika: ismerős dolgokat írsz...az első gyerekemnél velem pontosan ugyanez történt...összecsapó hullámok a kobak fölött. Nagyon jó, hogy a pároddal meg tudtátok beszélni. Igaza van, ha nem bírod legyen takarítónő, vagy bébiszitter....időnként ki kell kapcsolni neked is!
NE legyen lelkiismeret furdalásod amiatt, hogy néha igenis jólesik mindenkinek "lepasszolni" 2 órára a gyerekét. Nekem is és másnak is.....Attól mert anyák vagyunk még a személyiségünk a régi és ami régen örömet okozott az most is hiányozhat (egy mozi, színház, vacsi barátokkal, buli a barátnőkkel, akármi) és nem hinném, hogy attól, hogy az embernek gyermeke született ezekről le kéne mondani.
Úgyis lemond az ember egy csomó mindenről, nem azért mert KELL hanem azért mert a baba lesz a legfontosabb és totál átrendezi az értékrendet...de kell néha egy kis élet a "babaszobán" kívül...legalábbis szerintem :) . Úgyhogy emiatt aztán ne legyen lelkiismeret furdalásod...és élj a lehetőséggel, hogy lesz egy nyugdíjas nagyitok akire szívesen hagyod Zsófit!

KépKép
peni

Ja és sajnos nem múlik el olyan gyorsan amilyen gyorsan jól érzed magad. Hullámzik és vissza-visszatér, rohadt alattomos kis dög...de ha tudsz lazítani és a "zuraddal" ilyen jól kommunikálni akkor elüldözöd úgyis :wink: .

KépKép
peni

Sziasztok!

Jó sok(k) leszek, mert hozom a beígért képeket ;)

Még keresztelős:

Kép

Kép

A csónakot végre felavattuk:

Kép

Kép

Hamm, bekaplak:

Kép

Lefektettük aludni, de előtte sorozat képeket gyártottam:

Kép

Kép

Kép

Kép

Erika: tök jó, hogy letudtatok ülni a pároddal megbeszélni a dolgokat!!!

Hanna: jobbulást Olivérnek! Nem adsz neki semmi gyógyit?

Moffli: sajnálom a depit, remélem sikerül kimásznod a gödörből!!! Csak nézz rá Noira, ő ad értelmet mindennek! ;)

Peni: passzolom a kérdést, mi nem eszünk sinlacot...

Ma ettünk almát burgonyával, és bejött Manónak :D A répát tényleg jegelem, borzasztó mit vágott le, amikor adtam :roll:

Azért nem semmi, hogy egyes gyerkőcök miket tudnak már :shock: Milán hason nyomja, a tengelye körül forog, és a lábait már húzza térdre, de kézzel kinyomni nem tudja magát, ha akar visszafodul hátra, de sokszor kitámaszt a kezével oldalt, és nem jön rá, hogy az útban van :D Rólunk röviden ennyit.

Látszik, hogy hétvége van, most nem írtok oldalakat :D

biga.csiga

le tudtatok ülni.... :roll: :oops:

biga.csiga

sziasztok,

Moffli, sajnálom a depit :( remélem most már legalább közénk lesz kedved jönni! Ha tudok segíteni valamiben, szólj!!!!!!

Hanna, sokat gondolok Olivérre, remélem már jobban van!

ERcsi, sajnálom, hogy nálad is előjött a depi...nekem olyan 8-10 hetesen volt, azóta hála semmi...Zsófi nagyon ügyes a gyümievéssel! :wink: :lol:

Mági, jó nyaralást! 8)

Hú fel is ébredt, mennem kell...
Még azt akartam írni, h a csömöri auchanban 600 ft-ért van 5 db-os rövidujjú bodycsomag, 2 órája láttam és még egész sok volt belőle!

Kép
vickybabe

Erika! Én is sajnálom a depit. Jó, hogy a férjeddel meg tudod beszélni.
Nekem is sokat segített Laca.

Kriszi! Gyönyörű Milán! :)

Vicky! Sajnálom, hogy nem jutok ki az Auchanba.
Ha esetleg, valaki kijut, vesz nekem is bodyt?
Utalom az árát.

Olivér most alszik. Ma "csak" 38 volt eddig, de ki tudja, hogy mi lesz este megint. Gyógyszert nem kap, mert más baja nincs.
Bízom benne, hogy csak a háromnapos láz.
Jókedvű, eszik, csak éjszaka sír. Napközben kutya baja.
Na, jóóó, anya ölében a legjobb. :oops:

Kép
hanna30

Peni - nekem azt mondta a gasztros, hogy lehet nekik adni napi többször is Sinlacot, (a dobozra napi 2 adag van írva) mert ők nem kaphatnak mást, ebből gondolom, hogy megvan benne a tápanyag.
Gardaland milyen volt??

Mági - Érezzétek nagyon jól magatokat és legyen jó időtök. Remélem Bence most nem érzi meg a környezetváltozást!

Depiket sajnálom. Moffli gyere gyakrabban, írd le ide a bánatod.

Biga.csiga - Milánról nagyon jók a fotók. A tali óta már kész kispasi lett! Még mindig gyönyörű!!

Tetyk Bence babájának Boldog félévet!!

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok! Két és fél nap Balatonozás után (el bírtam volna viselni többet is) hazajöttünk anya névnapjára. Olyan jó volt kikapcsolódni. Remélem, lesz még idén egy-két ilyen hosszú hétvégénk a Balcsinál. Most még pár napot lenn leszünk anyánál, megyünk ide-oda. Szeged, Gyopáros stb.

A képeket megnéztem, visszaolvasni még nem tudtam.

Rita: milyen szép formás Ati. Tök jó helyen laktok! Irigy vagyok a háttérben lévő medencére!

Lucus: máris edz a lány? Fitness bébi!!!! :lol:

Biga.csiga: Milán is nagy hajóskapitány, úgy látom! (persze rágni a legjobb a csónakot! :lol: ) Iszonyat édes!!! :lol: :lol: Élvezte? Ádám sikongatott, rugkapált. Mi is szoktunk a Velencei-tóra járni, de idén még nem voltunk. Milyen volt a víz? Milánt bele tudtátok lógatni?

Két kép:

1. Reszkess Balaton! (avagy ki a király a strandon???)

Kép

2. Hawaii a mamánál

Kép

krisz78

Sziasztok !

Ma kibújt az első fogacskánk, a jobb alsó egyes. Röpködök az örömtől olyan cuki :D

sahli

Milán és Ádámka szenzációs!!!!!!!!!!!
Krisz: ez a "ki a király a strandon" kép eszméletlen...hol lehet venni ilyen "napvédő sátrat" vagy minek nevezik? Jövő héten balatonozunk mi is nem lenne rossz egy ilyen. Bejött nektek?

Lucus: Gardaland szenzációs volt, főleg mert SOma már 6 éves, így talán 2 olyan hinta van amire nem engedték fel (persze volt olyan is amit én vétóztam meg) de alapvetően mindenen tudtunk már együtt szórakozni. 2 éve voltunk vele de akkor még csak a "gyerekrészen" tudott garázdálkodni és azt mi felnőttek halálra untuk :oops: :oops: :roll: .
Tényleg azt mondta a gasztros , hogy ehet többször sinlacot? Ezt a milupa tápszert kínomban már megcukroztam (Sománál bejött :oops:) de Zétény így sem eszi meg. Nem értem...3 nappal ezelőttig ette, addig sem nagy boldogan de ette. Most ordít szegénykém olyan éhes de nem eszi meg...ha nem adok mást (bízva abban, hogy rákényszeríti az éhség) akkor sem eszi meg.
Elolvastam a doboz oldalát..a kalóriértéke a sinlacnak fele annyi mint a tápszernek...igaz az is hogy a sinlacból többet eszik.
A te picid nem is eszik tápszert egyáltalán? A főzeléket megeszi szerencsére...gyümölcsöt is eszik délelőtt.....csak nem tudom, hogy ezekből meg a sinlacból jut-e annyi vitamin, ásványi anyag amennyi kell neki...

KépKép
peni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: