A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Nórinak, Zsófinak boldog felediket! :D

benci

Rita! majd gyere mesélj hogy ízlett a pép:) egyébként meg aggodalomra semmi okod mert fantasztikus mérete van Attilának! ÉS tényleg add neki amit a szíved diktál! HA úgy érzed neki még valami korai akkor ne add!

Regina! lehet csak nem volt rendesen kinyújtva...Petra is kisebb volt amikormost mérte de mondta, hogy én ennél nagyobbat mértem itthon. Visszatettük, rendesen eligazítottam ne legyen a nyaka behúzva és máris jobb volt a méret:) Egyébként meg előfordulhat, hogy centire nem vagy csak egyet nő egy hónap alatt.

Eszter behalok a csajon.... :lol: :lol:
katuska79

Hali!

Nórának és Zsófinak nagyon boldog felediket!!!

Eszter,Csöre: tünemények a csajok!!!!

Na,megvolt a babaúszás,hát a kis vízicsibe ki sem akart jönni a vízből! Mondta a nő,hogy lehet,hogy hamarabb elfárad,így elsőre.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ,dehogy! Először kényelmesen ringatózott a karunkban,majd rájött,hogy lehet pancsolni,járt keze-lába,olyan szélsebesen tempózott a lábával 'mellúszásban',hogy szinte vissza kellett tartani,hogy ne ússzon ki a kezemből :lol:
Mondta is az oktató,hogy milyen kis ügyes,elsőre tökéletesen csinálta! Ezentúl fogunk járni!
Utána,persze,bealudt a kocsiban.

De most meg nem lehet vele bírni,még az ölemben is forog és lelkesen kúszni próbál,miközben az orrával hasít a habtapin,tolja a fenekét felfelé :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre: Hunbaba :oops: Megpróbáltam átküldeni,amit Márti küldött,de nem megy át,túl nagy.

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Kriszti: Őszinte részvétem!

Kata: mi is nemsokára elkezdünk járni usziba. Milyen pelust adtál Martinra? Én a Tescoban vettem Huggies eldobható úszópelust, az vajon jó lesz?

Zsófi és Nóri Babának Boldog féléves szülinapot! :)

sahli

Sahli: biztos jó! Én vettem mosható Bambino Mio-t,hát,nem volt egy olcsó darab,de mindegy,ez olyan kis édi fürdőgatyesz is egyben :wink: . Simán jó az eldobhatós úszópelus!

KépKép

KépKép
kata8110

Erika! Ég a pofám. :oops:
Zsófinak boldog félévet!!!!!!!!!

Kata! Örülök, hogy tetszett Martinnak! :)

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Csöre! Saci nagyon édes. :)

Kép
hanna30

Hol van mindenki? Klímát szereltek?
(az alsó vonalzóm nem aktuális, még nem jött meg. Most vettem észre) :roll:

Kép
hanna30

Hanna: csak nem?

Eszter: Harasztin (51-es úton van)... 3-6 hós méret, de kicsit ez is nagy Sacira :? hát, nem egy hurka-gyurka a lányom :? az epresről is csináltam képet, de még nem töltöttem le, mert lemerült a gépem... olyan, mint a satyi.

Kata: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: semmi gond :)
Édes lehetett Martin :D Látod, csak a motivációra várt :D

Mosható kontra eldobható fürdőpelka: őszintén: szerintem ebből jobban megéri a mosható... akkor is, ha olyan drága, mint a bambinomio (nekünk jobb, mint a tescos, mert combban jobban fogja Sacit.. a tescossal próbálok kezdeni valamit ezügyben).
Mági: amikor mi voltunk, volt 12-24-es is. Az is kicsi Bencére? :shock:

Összemenő gyerekek: enyém gyerek is összement 0,5 cm-t egy hónap alatt, ugyanaz a védőnéni mérte ugyanazon a mérlegen... hiába nyújtogattuk, nem lett nagyobb :roll: hát, azért ez tényleg inkább iránymutató ebben a korban, kicsit félreriszál a mérlegen, és máris mást mutat.

Csöre
csöre74

De az eldobható úszópelus is ugyanolyan jó funkcionálisan :) A pisit mindegyik átengedi, a vizet meg be, a szilárd dolgok meg elvileg bent maradnak. Tehát csak annyi a különbség, hogy a moshatót többször lehet használni, és édesebb a popsijukon :D Viszont a kakkert kimosni belőle :? bááááááá, Sacikám most alkotott az epresbe egy kedveskét... remélem, nem kell sokat sikálni :?

Csöre
csöre74

Csöre! legközelebb magas sarkúban vidd Sacit mérésre!

Hmmm egész nap pakoltam mégis kupi van...hogy van ez????

Én is Boldog Felediket kívánok!!! Miylen furi már fél év....
katuska79

Katuska: á, igazából nem érdekel, hány centi, ez is egy protokol mérés, irányadó, szerintem a világon semmi jelentősége. Csak vicces volt, hogy "összement" a gyerek :D A súlya már érdekesebb lehet, de védőnéni szerint ne foglalkozzak azzal sem. Hát nem foglalkozom... vagyis trenírozom magam, hogy ne foglalkozzak :oops: :lol:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Próbálok lassanként visszatérni. Köszi a részvétnyilvánításokat. Visszaolvasnom esélytelen, majd bekapcsolódom.

Addig is a nap eseménye nálunk: Ágnes belém kapaszkodva feltérdelt - teljesen szabályos térdelésbe, szögegyenes háttal. Már megint olyan büszke vagyok rá...
kisbogacs

Sziasztok:
na a pep: hat azt hiszem turelem kell hozza, szajnyitas csak elso alkalommal volt, utanna rajott, hogy valamit bele is akarok tenni ami nem tiszta folyadek, vagy a tejpor nem izlik neki, majd megprobalom a sajat tejemmel bekeverni :roll: aztan kiderul, hogy az ize e nem jon be a tapnak amivel keverem, vagy csak siman az allaga. Mer hat a vizet ugy nyeli kiskanalbol mint a kiskacsa. :shock:
Katuska, azt hiszem valaki gyosabban tud szet pakolni utannad mint te ossze, tan az lehet a gond :wink:
CSore: szerintem sem kell sullyal meg hosszal torodeni. Foleg, hogy Saci annyira okos, mozgos, aranyos... ra van irva, hogy egeszseges kis tokeletes kisbaba.
Kata: gratula Martinnak, kis vagany, meg nagyobb uszo lesz mint a tobbi baba. Enyem baba is elvezi a vizet.
Na huzok megyek ferjet viditani

Kép
brestovsky

Kriszti: gratula Áginak :) ügyes baba :D

Rita: türelem, az első kóstolások ilyenek :wink: azért érdemes tesztelgetni, hogy mi nem ízlik, teljesen igazad van :wink: :)

Csöre
csöre74

Ááááááá, Saci szétkapta a laptopom billentyűzetét :shock: leszedett egy billentyűt... komolyan, ez a gyerek :roll: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Csöre
csöre74

Csöre: Martin még nem tojt bele az úszós pelusba (na jó,egyszer volt rajta :lol: )de szerintem is megfogná a gatyesz,nem jönne ki a vízbe. Amúgy a Tescos jó? Mármint így funkcióját nézve? Méretileg,gondolom, lutri :wink:

Rita: figyeld meg,Attila hamar belejön az ízekbe! Martin is krokodilkönnyket sírt az első krumplira,répára, azóta meg emberes adagokat eszik belőle! Jelzem,másfél hete kap főzeléket :wink:

Kriszti: szuper ügyes Ágnes,nagy gratula! Martin is hódolatát küldi :wink:

Csajok, itt minden baba koplal a melegben,az én kis belesem meg zokszó nélkül bevág egy teljes adag főzeléket,s ha nem kanalazom elég gyorsan,nyüszögve követeli :lol: Mellesleg fél óra légkondizás után a gyerekszobában ismét 28 fok van.... Szegényem kínlódott egy sort,majd elaludt. Gondolkozom,hogy leköltözöm vele éjszakára a földszintre, itt azért kibírható.

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre:
mi tegnap előtt voltunk, és már csak 3-6 hós méret volt .Maráadtam. Jó rá, igaz, zacseszt meg kell igazítani, hogy ne legyen közszemlén, de nagyon édes benne. Pancsotl a gombásban, és végig kacagta :lol:

Kriszti:
Gratulálook a térdeléshez!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

katuska79

Sziasztok!

Csak olvasó üzemmódban!
Nórának, Zsófinak boldog fél évet!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csöre, Katuska: még azért annyit hozzátennék, hogy másra azért van idő...(manikűr, pedikűr, full smink) :?

Nagyon édesek a gyerkőcök, hogy pancsolnak! Az én fiam is kezd belejönni, csak ülni nem akart ma a pancsolóban csak állni... még a fürdőkádban is.

Erika: Zsófinak boldog félévet!

Magdi: köszi a megnyugtatást, végülis van a családban magas vékony is... már én is szoktatom magam le a folyamatos súlyparáról, végülis a gyerek vidám, mozgékony.

Fiam ma megkóstolta a kocsikulcsomat és a mobilomat is. Bár hogy a kocsikulcsot honnan szerezte meg.

Hozzátok járnak még babanézőbe? Hozzánk holnap jönnek, olyan rokonok akiket életben egyszer láttam (az esküvőnkön). Férjem rokonai amúgy, de nem is nagyon tartják ők se a kapcsolatot. Most nem nagyon értem a szitut, hogy miért jönnek...

Még akartam kérdezni: normális hogy rengeteget pukizik a gyerek? és hogy a répa úgy jön ki rajta, mint ahogy bement? esetleg nem tudja megemészteni? ma 4szer kakált.

Szilvi
Kép
xania9

Kóstolgatás: a hétvégén hazamegyünk (most még szüleimnél vagyunk), s mi is megkóstoljuk a barackot. Kíváncsi vagyok...

Csöre: Saci :lol: :lol: :lol: Ágnes is folyton netezni akar :D

Kata: :) Köszönjük Martin babának, Ágnes is üdvözli a kis lovagot :)

Babanéző: még őszre is várunk egy-két rokont :? Igaz mi ügyelünk arra, hogy legalább két hét "pihenő" legyen két látogatás között :oops:
kisbogacs

Köszönjük a köszöntéseket!

Hanna! Csak nem???? :lol:

Nálunk tegnap du itt voltak anyukámék. Hoztak szilvát. Mit gondoltok adhatok?

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok.
Ezer bocsi, hogy eddig nem írtam. :( :( :(

De tegnap vizsgáztam utoljára (3 szóbelim volt) és gőz erővel próbáltam tanulni, már ha hagytak.

de hála istennek túl vagyok rajta és sikerült a vizsgám, még kb 2 hét és a bizit is megkapom majd.

A Joel, már négykézláb szokott lenni, és úgy hintázik, keresek képet is majd és a végére fölteszek egyet.
Itt nálunk is olyan meleg van nem is merem a Joelt kivinni az udvarra csak este felé, mielőtt megy fürödni, mert egyszerűen kibírhatatlan a meleg kint.
Elég jól hozzá szokott már, hogy nem mindig tápszert kap, tízóraira tejpépet, ebédre főzelék, (most már mindegyik nagyon ízlik neki) és uzsonnára gyümölcsöt szoktam adni neki.
Mi is már áttértünk a 2-es tápszerre és tényleg tovább és egy kicsit mintha erősebben kellene ezeket összerázni, mint az 1-est.
Éjjel szerintem a meleg miatt nem alszik rendesen este is 25-26 fok van a szobában, tegnap délután pl 28 fok volt azt hittem szaunába kerültem.

voltam szerdán uh-on és megint fiunk lesz.

manocskak

Móni! Nagy nagy gratula a vizsgákhoz!!!
Fiú??? legalább nem kell mindent rózsaszínre cserélni:) Viccet félretéve Nagyon nagyon sok boldogságot, erőt, kitartást, egészséget hozzá!

ERika! igen lehet szilvát adni, almával szokták ezt is. de ne sokat nehogy meghajtsa...én keverném egy pici krumplival...

Szilvi! öhhm izé hát a répa iylen....tudod mindig minden rókában is van:)
Teljesen normális ha az elején még szinte egészben viszontlátod a kaját. MAgában adod vagy kevered valamivel? Egy csomó kaja így jön vissza csak az nem ennyire feltűnő!

Csöre! holnap állatkert? Mi megyünk!....ha jöttök és "véletlen" hozzátok csapódik egy szöszke gyerek nem kell tőle megijedni szerintem nem tud átmenni az üvegfalon az oroszlánhoz:)
Fel se tűnne a sok gyerek közt Máté:)
katuska79

Kata: nekünk nem működik a tescos bugyi, mert nagy Sacira, combnál kivándorol az anyag :? :? :? :? azért írtam, hogy kezdeni kéne valamit a combinál... ha Bencére jó a 3-6-os, akkor nem is csodálom, hogy Sacira nagy :roll:

Babanézés: hát, hozzánk nem nagyon jönnek, csak akik amúgy is szoktak... szóval nincs nagy trauma :D

Jaj, nálunk is felkúszott a hő 24 fokra, éjszaka csak vékony pléddel takartam Sacit (meg a nagyokat is). Semmit nem hül a hő éjszaka kereszthuzatban :?

Este a nagyok bezárkóztak a fürdőbe, és habparty-t rendeztek :? Apus nem kicsit kiabált velük (ha én mentem volna fel, nem ússzák meg ennyivel).

Szilvi: Saciból minden kaja emésztés nélkül jön ki, külön látszik a répa és a barack. Ez normális.

Kata: Sacának is jobb az étvágya, mint korábban. 1,5-2 óránként szopizik rendesen (és tényleg rendesen, mert bőven van tej, bár lehet, hogy hígabb, mint szokott), és napi 2-3 alkalommal eszik minimum 50 ml kaját... szóval most nem panaszkodhatok rá. Remélem, meglesz az eredménye, és most hízik is egy kicsit....

Megragasztottam a középső karikát a medencén, most vagy 10 cm-vel magasabb, mint eddig... Saca küzd :D kíváncsi vagyok, ebből kimászik-e :D :D

Móni: édes kis hurkás Joel :D
Látom, már tudjátok, hogy újra kis kukacosotok lesz :D Hű, és 1 nap, és félidős vagy :D

Csöre
csöre74

Á, Katuska, jöttök az állatkertbe? De jó :D Kérdés persze, hogy milyen idő lesz ... holnapra esőt mond...

Csöre
csöre74

Csöre
csöre74

[img]Noranak,Zsofinak boldog felevediket!

Most ismet nem tudom mihez akartam hoza szolni meg aaaaa :roll:

Ja igen kerdes mirol szol nalatok a tejpep v.tejbepapi? :lol:

Moni gratulalok a sikeredhez es nem baj ha fiu lesz is csak egeszseges legyen annal tobb mennyed lesz majd idovel 8) [/img]

Tetyk& a fiúk
tetyk

Kata: még az úszópelus témához: a bambinomio jobban bent tartja a kakit (az is nagy Sacira... erre a gyerekre minden nagy :?). Ja, mert persze ezt is tesztelnie kellett :? :lol:

Csöre
csöre74

Móni, nagyon nagy gratula a vizsgához és a kiskrapekhez is! :)

Habparti:lol: :lol: :lol:

A ma és az elmúlt napokban féléveseknek boldog szülinapot!
kisbogacs

KÉpzeljétek mire ébredtem ma reggel. Éjszaka kifeküdtem a nappaliba mert ott hűvösebb volt. HAt óra felé hallom, hogy valami kaparászik..kinyitom a szemem és ott ül előttem a habtapin a szomszéd kislány nagy cirmos macskája :shock: :shock: nyitva volt a hátsó ajtó, hogy jöjjön be hűvös...és a macsek jött be.

Tetyk! mi a boltban kapható dobozost hívjuk tejpépnek, a tejbepapi meg tejbegríz. De lehet csinálni tejpépet anyatejből, tápszerből is rizzsel, kukoricadarával, búzadarával mikor mit lehet. Lényegében ugyanaz a kettő csak a tejpéppel nem kell bajlódni, vizet hozzá és kész...
katuska79

Ja és hajrá hajrá Sacinak, hogy kijusson a medencéből:)

Csöre! én már nem hiszek az időjárás jelentésnek...egyik helyen 24 fok másik helyen továbbra is kánikula...
katuska79

Sziasztok!

Móni! Gratula a kiskukishoz!
Ügyes Joel.

Kriszti! Nagyon ügyes Ági baba!

Csöre! Katuska! Na, ez az oldal meg mást ír:
http://www.koponyeg.hu/

Kép
hanna30

Hanna: ugyanazt írja: jegeseső, meleg...
de tutira nem lehet tudni, az tény... csak 1 hónapja is esőben voltunk az állatkertben, az összes állat elbújt, alig láttunk valamit :(

Csöre
csöre74

Bízom benne, hogy azért délelőttöt még megússzuk.
katuska79

Sziasztok!

Manocskak: nagy gratula a vizsgákhoz. Gondolom megkönnyebbültél és mostmár csak a manókkal tudsz foglalkozni.
Joel nagyon ügyes. Patrik még csak tologatja a fenekét de még nem tud négykézlábazni.

Katuska: mi kb. 2 hete voltunk az állatkertben de babó végigaludta az egészet :) Állatot nem sokat láttunk :cry:

sahli

A lepkeházban gyönyörű pillangók vannak

sahli

Hát, Katuska, én is remélem :D

Itt nyugis minden, ezer fok van, a gyerekek tévéznek (addig sem egymást nyúzzák), egyik unokatesónak begyulladt a torka... Saci jól ebédelt, evett kicsi főzeléket (krumpli, répa, fehérrépa) és sok sárgabarack-répát. Majd beletettem a babakocsiba, hogy velünk legyen, amíg eszünk, erre felállt a babakocsiban :? nos, azt hiszem, amíg nem nő bele, nem indulok el vele sehová ...
Most meg cicit követel.... megjött volna az étvágya?

Csöre
csöre74

Várjuk a dokit. Olivérnek 39 fokos láza van. ááááááááááááá

Kép
hanna30

Mi történt, Hanna?????

Csöre
csöre74

Hanna mi a baj Oliverel jott lennebb a laza?

Tetyk& a fiúk
tetyk

Hanna mi a baj Oliverel jott lennebb a laza?

Elspulniztam itt a vihar jo hangos aaaaaaaa itt meg nyar sem volt!

Tetyk& a fiúk
tetyk

Tetyk: itt van :?

Hanna: mi történt Olivérrel? Megfázott? Fogacska?

Csöre
csöre74

Csajok! Nem tudom. :(
Felébredt, melegnek éreztem és csak ennyi.
A 3 hűtőfürdő és G-C után 2 órával 38,5.
Várjuk a dokit.
Én totál ideg vagyok.

Kép
hanna30

Hanna: Nyugiiiii!!!! Ne idegeskedj. Remélem, semmi komoly baja nincs. Drukkolunk Sacival (ő álmában, mert bealudt egy kis nyűglődés után... rosszul bírják a babáink ezt a meleget. Már nálunk is 25 fok van :()

Csöre
csöre74

sziasztok,

Móni, gratula a vizsgákhoz! Joel nagyon édesen négykézlábazik!

Kriszti, nagyon ügyes Ágnes a térdeléssel!

Mi is négykézláb-térdelőállásban nyomulunk mostanság (és már vagy 4-szer felkapaszkodott állásba tegnap este óta... :lol:, természetesen azt nem fotóztam, majd' szívrohamot kaptam :lol: :lol: :lol: )

Kép

Kata, de jó, hogy tetszett Martinnak a babauszi! :lol: Képeket nem csináltatok?

Rita, Kata, Enikő, csak ámulok, mekkorák a babáitok!!!!! :shock: Levi jó, ha súrolja a 7,5-et (mondjuk én sem vagyok egy kosaras alkat... :roll:)

Hanna, szegény Olivér :( remélem hamar jobban lesz és semmi komoly!!!!!!!!!!!!!!!! Gyógypuszik mennek Neki!!!!

Csöre, szvsz el is adhatod a babakocsit, pár hét és Saci járni fog :lol: :lol: :wink:

Eszter, milyen ügyes a pici Eszter! :lol:

Kép
vickybabe

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: