A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

[quote="gabka77"]
írta:
gabka77Lilike pár napja nyögdécsel amikor a hasát puszilgatom. Ha jól emlékszem Levinél is ez volt a kacagás előzménye :) már nagyon várom :)

Gabka, Márti akkor kacagott először, amikor az Adryn-féle kopaszi-gáti találkozó volt. Előtte nem hallottam. Azóta egyre gyakrabban műveli, annyira szeretem hallgatni. :D

Minden kis betegnek jobbulást!

Masut
masut

nekem is még csak pár hete kezdett kacarászni játék közben, egyre jobban belelendül, de még nem mindennapos, de fura dolgokat talál néha viccesnek :shock: :lol: , pl fájt a hasa sírt, anyukám odajött segíteni, elkezdte tornáztatni, mire hangosan kacagni kezdett :roll: :shock:

Bea, Maja

Kép
bea1978

vagy bekukkantottam a pelusába és megkérdeztem, nos van .ka..? ez is nagyon vicces volt neki :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

óóóóóó, nálunk is a pocipuszilgatás, meg a nyakcsókolgatás a tuti kacagás-kiváltó 8)
Meg ha eljátszom vele a Dörtidenszinges nagyjelenetet, és felemelem a fejem felé :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Én benne vagyok egy taliban (mint mindig :) ), de hétfőn vidékre megyünk Mártival látogatóba, nem leszünk Pesten. Szóljatok, ha megvan az időpont és ha tudunk (és nem lesz ekkora hőség...), csatlakozunk.

Masut
masut

És pár kép:

Kép

Kép

Kép

Masut
masut

Visszaolvastam 2 oldalt! Bakker a csajok csuda szépek! Hm még ó, hogy ezek a gyönyörű konkurenciák kicsit messzebb laknak, mert nagy rivalizálás lenne a környéken. :wink: :lol: Ma mi is egy szál rózsaszín kis szépségben nyomtuk. Erre megkérdezte egy lakásnéző, hogy kislány? :shock: Na mind1.... :lol:
Nemlajos remélem hamar megoldódik a dolog. Popikrém sok mindenre jó, apukám néha nyúl belőle kicsit és azzal kenegeti magát. :lol: Ált. mindenben Petiapu féle krémre esküszöm, sztem a körömvirág csodaszer. Nekem mindig van itthon egy csomó, rémesen kényszeres szájkenegető vagyok :oops: , és arra is használom. 8) Viszont anno Boti hasonlójára Bea féle fürdetőt kentem, pl. bejött. Szval a doki tuti vmi 6. féle dologgal hozakodik majd elő. :roll:
Csibb ez tényleg jól hangzik.... most már Boti kezd nagy lenni, és imádja a zenét, egyszer megkuksizzuk mi is.
Kata is kacarászik egy ideje. Ált. dobálásra, vagy ha a nozimmal csikizem nyakát, vagy elég néha a pofiját. Becsukja a szemét, és rötyög. Zabálnivaló. Apu talált hétvégén egy "csikilyukat" a hóna alatt - így hívta, de nekem nem műkszik. Hasról hátra pedig már 80%-os, néha besegítek, de keze még útban van.
:)
Vica a meleg tényleg szörnyű, de érezzétek jól magatokat! Rád fér a pihi!
Gyöngyi te pedig gyere sűrűbben! Nem ellovagolni itt mellettünk.
Na a gyerkők hagytak írni mégiscsak egyet. :wink:
Nemlajos tetsz a vonalzód! :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Katka!

Apukám szerint levélatkáról van szó, amit permetezéssel meg lehet oldani.
BOcsi most csak ennyi voltam, megyek pakolni, mert holnap költözünk :?
Vendég

Jó reggelt!

Moncsi, Bea, Masut, tényleg gyönyörűek a babáitok!

Lilla, költöztök? Messze? Vagy maradtok Debrecenben? Jó pakolászást! Kisbabával nem lehet egyszerű.

Borzasztó idő van, éjjel 1-ig fent hánykolódtam, mert olyan meleg volt, h nem tudtam aludni, aztán 2-kor jött egy szélvihar, be kellett csukni az ablakokat, majd 5.30-kor keltett Samu vizet inni, ő szerencsére visszaaludt, 6.30-tól pedig talpon Katababával... Kata most egy szál pelusban nyomja, éjjel pedig egy ujjatlan tök vékony hálózsákban volt, de jól megizzadt így is.

Lépek, kávét kell még magamba töltenem.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

jóreggelt jöttem megmutatni hogy kell megenni a lábunkat :D:D Kép

Kép az új fejkendőm :) kicsit még furán áll

Kép nővérem kislányával

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Erpé
az én éjszakám majdnem detto így nézett ki, csak a vége kicsit más, Máté fél 2 után fél 8-kor kelt. én már nem feküdtem vissza, mert megyünk masszírozásra (Mátét), úgyhogy adddig elkészülök.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

sziasztok anyósomoknél nyaralok Nándival, férjem nélkül.
a helyzet a köv.:
Nándi kap napi egyszer sinlac pépet/ez az, amit lilla írt, csak orvis írhatja fel, gyógytápi. ezt kb 20 mlt-és hozzászopizik, szentjánoskenyérmagból és rizslisztből van, segít kakilni, és a pocigondokon is segitett. Nándi ált. cumival alszik el, és nincs hasfájós sírás. néha sír fél-1 órát, de az természetes.jó ez a papi, de csak 4 hós kortól adható. de ha a köv, gyerekem si ilyen lesz, én tuti kierőszakolom 3 hós kortól.
valamint a gyerekdoki azt mondta, délben kapjon főtt krumplit.ezt iádig egyszer adtunk nkei és kb 3óra múlva iszonytaosan sírt, pedig előtte napokig nem.
de ma megint kap. ha mást kap, az jót tesz a kakinak.
ja és a gyerekorvos szt éhes, azért sírt esténként......mivel nem sokat gyrapszik/ viszonyitás kérdése, persze, heti 120 g kevés neki/

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Csodaédes Márti baba, mekkora haja van, mindig meglepődök! :D :D

Kuklika, ezt a kislány kérdést nálunk is rendszerint eljátszák babarózsaszínben is, volt hogy meg se kérdezték, üzletben kérdezték, hogy nem veszünk a kisfiúnak csinos kis cipőt :x :lol:
Boti táncol is a zeneimádat mellé? :lol:
Jah tánc, táncolok Majanak, és mondom mellé hogy tánci tánci, és úgy felpörög, csak úgy dobálja a kis csipőjét, már csak elég néha mutatni neki, és kezdi... :lol: :lol:

Livi micsoda kis tornász, na itt még most nem járunk :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

na aszem mi is nagyobbak lettünk, megértünk egy vonalzócserére 8)

Bea, Maja

Kép
bea1978

katka: www.bellandor.com/html/starthu.html A Lilinek 15 percesek az órák, de a nagyobbaknak asszem több.Vettem 10 alkalmas bérletet, 12000 volt, de lehet alkalmanként is fizetni. A kicsiket pónin lovagoltatják, és a csaj nagyon jó fej :) Egy hátrány van, bazi rossz a bekötőút. A Levendula nyugdíjas otthonnál kell felmenni, és az otthon elött balra kanyarodva át kell menni a párhuzamos utcába. Az már felvisz a lovardához.

sinlac: recept nélkűl is kiváltható (legalábbis 1 éve még lehetett), csak így kb. 3x annyiba kerűl, mint vényre

kukli: vagyok, csak a gyerekek is meg vannak kergűlve ebben a melegben, így inkább csak olvasok gyorsan.

Kép

Kép
pgyöngyi

na itt vagyok, csak elaltattam az E-t.
Maja és Márti baba még mindig csuda szép :)

nemlajos: bátran nekivágtam a palacsintasütésnek tegnap, mert van klímánk. Mondjuk csak akkor megy, ha a gyerekek a másik szobában vannak, vagy alszanak, de ez így is nagy segítség ebben a melegben

Kép

Kép
pgyöngyi

Na és Livi baba kimardt, pedig akartamírni,hogy nagyon édes ez a lábujj szopogatós kép :D Emlékszem, hogy Lilinél mennyire vártam ezt a pillanatot, végűl éppen balcsin voltunk aug.20-án, mikor bekövetkezett :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Kata is rágja a lábujját :) Zabálnivaló! Samunál is vártam, de ő ezt a skillt kihagyta :) (Ő szinte mindig hason volt, és nagyon hamar elkezdett forogni - szerintem nem töltött elég időt háton ahhoz, hogy ráleljen a lábujjaira)

Gyöngyi, klíma. Az ide is elférne, de nem akarok erre a lakásra már nagyon költeni... Mi a strandon ettünk kedden palacsintát. Meg tegnap vettem a piacon lángost, egy kis balatoni fíling. Ma lehet, hogy nekiállok és sütök lángost még a délutáni nagy meleg előtt.

És kitaláltam a bölcsis ajándékot: fényképes saját készítésű emlékkönyvet csinálunk Samuval közösen. Ha elkészül, majd megmutatom. Már beszereztem a hozzávalókat.

erpé

Sziasztok,

köszönjük a drukkokat, sajnos a mai vizsgálat elmaradt. Bálintkám lebetegedett, valami gennyes hólyag van a torkán, folyik az orra és lázas :(. a tegnapi napunk szörnyű volt, leginkább neki :cry: . ma meg már én sem kapok levegőt ... szval a drukkokat elteszem legközelebbre, ami remélem nagyon hamar lesz! (azért nem írok róla, mert nem merek, ez biztos jó nagy hülyeség! :()
Adryn: nem vagyok terhes :D, bár inkább az lennék és ne kellene a gyereket vizsgálatra vinnem!

majd még jövök este!!

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca jobbulást nektek! Ez mitől lett :x ?

Bea, Maja

Kép
bea1978

wicca: nagyon sajnálom, jobbulást nektek!

Lizinek hőemelkedése lett most is az oltástól, 38,2 levonás nélkül homeós kúppal, bogyóval. De föl nem is ment, csak szépen le. Tegnap rengeteget aludt, 7-kor már beájult, persze megetettem 8-kor 10-kor, evett is szépen. Aztán utána 1-től ő keltett nyöszörgéssel 2 óránként és enni kért :lol: olyan édes, áldott jó gyerek, nem sír, nem nyafog ha beteg, magát gyógyítja. Már előre félek a köv gyerektől, az tuti vmi átok rossz kissrác lesz :P

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Wicca: Hát ez a torokgyuszi nem jött jókor. Mondjuk máskor sem lenne jó... Sajnálom, hogy a másik témában így tovább kell izgulni, de először gyógyuljatok meg mind a ketten!

A csajok nagyon édesek. Lívia tök jól elvan a lábával. Peti nem csinál ilyet.... nekünk is nagyon nehéz éjszakánk volt megint. Hol van az én jólalvó újszülött babám! Az éjszaka teljesen összemosódik.... Cumivisszadugdosások, simigatások, ablak nyit, ablak csuk, össze vissza és tökmeleg. Peti egy bodyban aludt és csak paplanhuzattal volt kicsit betakarva.... Lehet, hogy én is be fogom kapcsolni a klímát, csak utálom.... :roll:

Katka

katka22

wicca:gyógyuljatok meg mielőbb

erpé:lángos jól hangzik. Te, hogy sütöd? Anyós tesz bele főt krumplit, én múltkor kihagytam és úgy is jó volt.
Ajándék izgi lesz. Én is szeretek saját kezűleg kreálgatni, csak mostanában Esztitől semmit se tudok, kis nyafigép lett :roll: Tavaly anyáknapjára Lilivel csináltunk egy kis gyöngyfát. Vettünk pici cserepet, gyurmát, drótot és ezüst gyöngyöket. Ebből lett a fa, a Lili adta a nagyiknak. Volt sírás-rívás :)

Kép

Kép
pgyöngyi

katka:én is ezt kérdezgetem magamtól "hová lett az én jól alvó lányom" szerintem ez egy újabb korszak kezdete

Kép

Kép
pgyöngyi

Hehe, gyorsan hoztam gyöngyinek egy fotót, hogy száradnak a magjai :wink: Kép

Ezt a lábujjdolgot tuti, hogy csinálják a fiúk is? :shock:
Mindig csak lányoknál látom, és én pl, mikor tornáztatom Dömét (ööö... elég ritkán, valahogy ezt elmismásoltam :oops: ), akkor érzem, hogy elég nehéz lenne megfognia a lábát, mivel nem olyan rugalmas, kinyújtani se tudja térdben, ha felemeli (más lányánál meg láttam, mint egy tornász, a feje felé :shock: ), szóval még nem olyan erős a fogása sem, hogy a visszalendülő lábát megtartsa...
Pedig én is várom azt a korszakot :wink:

wicca, jobbulást :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hja, és a popsikrém hatékony volt, most reggel meg nedves-fürdetőkrémes vattapamaccsal kenegettem körbe.
Ha enyhül az idő, irány a dm.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

lehet, h fiúk nem csinálják.Lizi egyszerre mindkettő lábát tömi a szájába. Állítólag én sem meg a bátyáim sem csinálták, de összefüggésbe lehet azzal, h hogy háton v hason van többet. Lizi háton és oldalt. Régen meg mindenki hason altatott. Ki tudja :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

hozok még fotókat :D
meggykóstolás (letudva, dokumentálva, most már 6 hóig ne szóljon hozzám senki ez ügyben! :twisted: )
Kép Kép

Tévét néz sorozatunk újabb pozitúrája:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ehh, pont egy izmos férfi felsőtestet bámul :shock: :?
:lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

mert ilyet mutogatsz neki :wink:
mit szolt a meggyhez?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

hát látod!
Kb ennyit :roll:
Nem volt nagy fintorgás, vagy valami, csak úgy nyammogott rajta.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Na itt vagyok én is.

Voltunk reggel a gyógytornásznál. Olvadozott Lilitől, és azt mondta nagyon jól össze van rakva a gyerek, 3-4 kezelés elég lesz a tökéletesítéshez :)
Nagyon feszes a hasizma, ettől mindig összegörnyeszti magát, ettől van tokája és már most felüléssel próbálkozik (ami még nem kellene). Ezen kívül lábujjhegyen akar járni, nem teszi le a talpát. És egy kicsit tónusos a jobb oldala. Én már most látom a változást: van nyaka a gyereknek :)
Kezelés után aludt 1ig, most evett és dumál.
Ma kihagytuk az oltást a védőnő aggódva hívott, hoyg mi van, mondtam, hogy kicsit hőemelkedéses volt Lili megint. Ha nem lesz gond, akkor holnap délután megkapja a szuriját. De a védőnő nem lesz ott, mert meghalt a főnökük, aki a bölcsink vezetője is volt egyben :(

Nemlajos: Neked egy bizonyíték, hogy fiúk is csinálják a lábrágást :)
Kép 6 hónaposan

Kép

Kép
gabka77

sziasztok

bakker.. most olvastam ezt a tragédiát a győri kórházban.. hogy történhet ilyen a 21. században??????? :shock:

Nemlajos: :lol: :lol: jó ez a tv-nézős kép. akkor Döme jobban viselte a meggyet mint Nico nekem a barackot első alkalommal.. csak úgy fintorgott. és nézett hülyén hogy mi a fenét dugdostok ti a számba :lol: :lol:

Gabka: nem arról van szó hogy a "semmiért" utaznék fel hogy Veletek találkozzak, de be kell vallanom sem pénzem sem kedvem nincs a gyereket kétnaponta felcibálni Budapestre. (felesleges pénzkidobásnak tartom) ezért szeretném összevonni a dolgokat ahogy lehet.

Kukli: asszem Te írtad hogy feldobáláskor kacag Katka... én úgy tudom hogy nem szabad még őket dobálni mert okozhat problémákat az agyban.. merthogy nekik még picike az agyuk és elmozdulhat a koponyában. olyat idézhet elő mint amikor rázzák a babát. többet erről: https://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre/010712.htm

nekem még nem kacarászik Nico, de már nagyon várom :D hangokat ad már ki mikor nevet, de az még nem kacagás. enyém gyerek sem rágja a lábujjait.. bár amilyen gyorsan rúgkapál még én sem tudom néha elkapni :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Én finoman szoktam dobálni Petit. Ő erre nem kacag, csak mosolyog tele szájjál. Ágica is ezt csinálta. Zsófi tele szájjal kacagott.

Ja, rádióban hallottam:
- Mi a jó az anyatejben?
- A csomagolás! :wink:

Gabka: Nem semmi Levi tornamutatványa. 8)
Nekem a lányok sem nagyon rágták a lábukat, de úgy emlékszem olyan 5 hós korukban művelték....

Nemlajos: Döme nagyon aranyos meggyesen. :) Peti is nagy tévénéző.... Teljesen képes kitekeredni, hogy láthassa.
Múltkor lányokkal ki akartam kapcsoltatni, de teljesen kiakadtak, hogy a kisöccsük miatt nem nézhetnek mesét. Végül is igazuk van.... Szóval, ha mesét néznek, akkor Petivel elvonulok a tévé közeléből.

Pulcsi: Örülök, hogy Nándi kevesebbet sír. Végre te is csak átlagos terhelést kapsz. Nem igazán értem, hogy heti 12 dkg miért kevés...., Peti folyamatosan csak ennyit hízik, de nálam meg van elégedve az orvos...., de örülök, hogy Nándinak könnyebb végre!

Katka

katka22

Adryn: nem úgy értettem, sőt, teljesen érthető a szitu én is így lennék. Nekem sem lenne most arra pénzem, idegem, hogy ebben a melegben csak úgy autózzak 200 km

na megyek, készülök a szülőire :)

Kép

Kép
gabka77

[quote="katka22"]Ja, rádióban hallottam:
- Mi a jó az anyatejben?

[quote] Katka vicc:

:lol: :lol: :lol:

De aranyos a tv-t néző Döme :D !!

Bea, Maja

Kép
bea1978

hétfőn megyek Micért Pestre. szervezzünk akkor talit?

KépKép
KépKép
adryn

Adryn a császáros halálesetre gondolsz? azt én is figyeltem! Szörnyű!!

és mit szóltok az újabb légikatasztrófához? pont ma néztem az előző kis túlélő 14 éves lány riportját az rtlbulvar.hu-n

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nekem nem jó a hétfő :cry:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

nekem sem :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

na akkó magamban ülök majd a gáton vagy a városligetben :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

csak nem!:o
Egyébként hánytól érnél rá?
Nekem jön a Zanyám, de hát ha minden igaz, csak du.
És aznapra csak 24 fokot mond. Most.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hát micért háromnegyed 4-re kell mennem a reptérre.. lehetne előtte tali vagy utána. de előtte sztem jobb...

KépKép
KépKép
adryn

hja, úgy szerintem jó :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nekem most ez a tali nem jó. Szombaton indulunk nyaralni egy hétre....

Katka

katka22

Nekem jó a hétfő és nem is baj, ha nem lesz ennyire meleg.

Kép

Kép
gabka77

A végén még lehet, hogy nekem is jó lesz, egyelőre nem tőlem függ. :)
Én díjaznám, ha nem lenne ilyen kánikula.

Masut
masut

én hétfőn 1-re viszem Mátét bőrgyógyászhoz. de.-i taliban benne vagyok!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

hűha, még lesz itt valami! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hajnali, városligeti tali nekem is jó:-)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: