O'hara! Nagyon szép neveket választottatok!
Van pár lány név ami nekem is nagyon tetszene, de a vezetéknevünkkel összemondva nagyon hülyén hangzik.
Sprite! Az én gátam gátvédelem mellett szakadt szét és közel sem ugyanott ahol az előző szülésemnél vágtak. Az pedig a jó orvoson múlik, hogy a megfelelő pillanatban gátmetszéssel megelőzze a szakadást. De az igazán jó doki és szülésznő ki tudja a legtöbb esetben segíteni a babát vágás, repedés nélkül. Amikor jön a buksija, akkor a megfelelő időben szólnia kellene, hogy mikor tartsa vissza az anyuka a nyomást és hagyja kicsusszanni a babát. Így nagyon megkímélhető lenne a gát. Nekem nem szóltak, de nagyon vigyáztam, hogy lassan jöjjön ki, de ugye én nem látok oda és nem tudom mikor van a megfelelő idő. Aztán nesze neked gát!
A szakadt gát sokkal nehezebben gyógyul és az összevarrása sem volt leányálom az egyenetlen szélek miatt.
Na de majd most, talán!

Az tuti, hogy a kórházban fellelhető legjobb szülésznő már az enyém!
Az otthonszülést én sem merném bevállalni. Talán ha a szomszéd épület a kórház lenne. Szerintem mindegy hanyadik szülés, bármikor lehet komplikáció, az nem függ attól, hogy hány gyereket szültél már.
Gombi! Vigyázz azzal a kromoszómavizsgálatos lány vagy fiú kimutatással! Nekünk a magzatvízvétel eredményekor azt mondták, hogy lány lesz. Mi meg néztünk nagyokat, hogy eddig minden uh-on kisfiút mondtak. A genetikus feltelefonált a laborba, hogy futtassák még egyszer le a mintát. Visszaszóltak, hogy 100%, hogy lány. Átküldtek az uh-ra, nézzék meg megint. Ott lefényképezték a kukacát, tuti fiú. Vissza a genetikára, ahol azt találta mondani a doki, hogy úgy néz ki külső nemi szerv alapján fiú, genetikailag lány. Jött kemény fél óra várakozás, míg egy nagykutya lejött hozzánk és csak annyit mondott: egészséges fiú, ez a vizsgálat nem a nem meghatározására szolgál. És már ott sem volt. Mindez a Baross-ban volt. Mai napig nem tudjuk mi történhetett, de az biztos, hogy igenis pontosan meg lehet határozni a nemét ezzel a vizsgálattal. Talán elcserélték a mintákat???Ki tudja...
Macianyu! Az otthonszülésről ír soraiddal teljesen egyetértek.
Igen, jó az olívaolaj is, épp tegnap vettem gyönyörű szilvát, már lehet kapni, azt is adhatsz neki. A teljes kiörlésű lisztből készült kenyér, kifli, zsömle nálam mindig bejön, olyat is adhatsz rágcsálni.
A fiamnál volt magándokim a XI ker-ben rendelt, 5000 ft-ot kért egy vizsgálatért és ennek a 10x-esét adtuk szüléskor+10 ezret a szülésznőnek, de Ő nem volt fogadott.
Sprite! Nem mindenhol úgy működnek ám a dolgok, ahogy leírtad. Én a Szt. Imréről tudok nyilatkozni
-szüléskor félhomály van, a szülésznő a kitolás előtt levette a világítást
-a gyereket nem csak pár mp-re tették rám, legalább fél órát ott volt, szopizott és mellettem fél méterre öltöztette utána fel a csecsemős, apával együtt, azután 3 óra hosszára velünk volt. Utána annyi időre választottak el minket, míg én a szobába mentem és a gyerekorvos megvizsgálta
-nem mosták le a magzatmázat
- a szemcsepp a gyerek érdekében történik
-sosem kapott cukros vizet és tápszert, cumit, cumisüveget sem
-baba-mama szoba. Ilyen már minden kórházban van szerintem. Összesen talán ha fél órát volt távol tőlem a gyerek az egész kórházi tartózkodás során, míg a szobámban elhelyezkedtem szülés után
Tehát ezek amiket felsoroltál a szemcseppentés kivételével egyik sem működik már így, csak meg kell találni azt a kórházat, ami egyezik az igényeiddel. Mondjuk mi pestiek, Pest környékiek sokkal szerencsésebb helyzetben vagyunk, hiszen itt tudunk bőven válogatni. Az pedig tényleg mindenkinek szíve-joga hogyan szüli meg a gyermekét, csak baj ne legyen!
Az otthonszülésnek még azért is jobb a statisztikája, mert az otthonszülésnél segítkezők is csakis akkor engedik meg a szülésnek ezt a módját, ha teljesen komplikációmentes terhességed van, az előző gyermekeknél sem volt semmi gond(már ha nem első szülés) és az uh becslés alapján a gyerek testsúlya nem haladja meg a 4 kg-ot. Ergo én hiába szültem volna meg mindkét gyermekem gond nélkül még az erdőben is, már otthon nem engedtek volna szülni.
Jaj de jó, ma jön haza drága nagylányunk a táborból!
-