A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júniusi babavárók

Babaképek gyönyörűek!!!! Micsoda szépséges babatopik lettünk! :) Nagyon szeretek ilyen sok képet nézegetni a babáinkról :)

Tökmag: borzasztó amit írtál, még szerencse, hogy nem lett semmi gond!
Másfél óra szopi? Huh, nem csodálom, hogy kimerültél, és ennyi idő alatt mennyit szopizott???

Noémi, Te méred minden etetésnél Áront, hogy tudd mennyit evett? Én mostanában csak ritkán, inkább meztelen súlyt szoktam, hogy lássam gyarapodik-e. De nem semmi mennyiséget megeszik kisfiad, Dávidnál a 100 gramm volt a max. eddig, legalábbis amit mértem :)

Megyek... hív a kisfiam :)
magdii

Tökmag: anno mikor Edina született, a bébek külön voltak, szoptatni jártunk 3 óránként. Edó hamar letudta az adagját, kis büfi, s utána aludt mint kit főbe vertek. Én meg mentem vissza gyorsban a kórterembe, hogy lefekhessek, nem tudtam létezni sem a gátam miatt.
Egyik alkalommal meg utánam üzentek (magyarán mondva a hátam mögött jól leb@sztak), hogy a gyerekem majd megfulladt akkorát bukott, s hogy nem büfiztettem. Hát nem a kis frászt. De hát ugye a bébek képesek néha épp kaja előttig tartogatni egy kis büfit.
Remélem nem fog megismétlődni ez Adél babánál, de a megnyugvásotok érdekében tényleg inkább ruházzatok be egy olyan párnába.

Köszönjük a hóforduós köszöntéseket, mi is hasonlókat kívánunk Dávidkának.

na, mi léptünk, megyünk lakodalomba.
kellemes 7végét mindenkinek.
Heni: adatok nem érkeztem meg.
tábli holnap este. oké?

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Na, most megint van pár percem felnézni hozzátok... persze a visszaolvasással eléggé hadilábon állok.
Érdekes, hogy Beni sem szeret hason feküdni, oldalfekvésből meg persze, hogy átbillen hanyatt... de szerencsére nem volt még olyan, mint Tökmagéknál. Imádja viszont a pihenőszékét, most is épp abban szunyál. Szerencsére már nem kell neki senki, hogy el tudjon aludni, és tényleg igazi nagyfiú már. Egyre többet van ébren, és nagyon édes, ahogyan felfedezi a tárgyakat maga körül. A kedvence a konyhában a lámpa. El sem hinnétek, mennyit vigyorog és magyaráz neki... :) Meg tudnám néha zabálni. Persze a frontokat és a szeles időt ő is megérzi. Cumizni változatlanul nem akar, a hüvelykujját viszont ma vette először a szájába.

Manó, most küldöm a privit.
Puszi mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Manó!
Boldog hófordulót Géza babának!!!
Érezzétek jól magatokat a lagziban!!

Magdi!
Én se mérem :oops: , csak egy héten 1-2x fürcsi után ruhátlanul, hogy gyarapszik-e? Meg is őrülnék, ha minden szopi előtt, után mérnem kellene :? ...
Dávidnak bizti nincs refluxa?
Férjednek jobbulást!!!

Folyt.köv.

KépKép
amadea

Preta!
Gyönyörű a fiacskád!!! :wink:

Áááá én továbbra is meg vagyok lőve ezzel a hordozókendővel....vagy szorosan kötöm és akkor nem tud mozogni és üvölt, vagy lazán, de akkor meg fognem kell....

KépKép
amadea

Manó, boldog hófordulót Géza babának, Amadea, Nórinak meg boldog névnapot kívánok! :)

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Heni, de jó hallani Felőletek is :) Beni nagyon édes lehet! Dávid is kezd már egyre több mindent észrevenni. Kedvence Apukám szemüvege, gondolom a csillogása bűvöli el, de azt látni kéne, ahogy kikerekedett szemekkel nézi, amikor Apu kézbe veszi :)

Amadea, köszönjük a jókívánságot férjemnek, szerencsére már jobban van!
A reflux betegségnél mindenképp jellemző, hogy sokat bukik a baba? Vagy ez nem mindenkinél van így? Mert Dávid nagyon ritkán bukik, talán ez is a baj, hogy hiába büfiztetem, nem sok eredménye van. Nem tudom, mi lehet a gond, de borzasztó látni szenvedni szegénykémet. Reggel óta most aludt el, remélem hosszabb időre (van, hogy elalszik, de tíz perc múlva már keservesen, sírva ébred...)
Most hétfőn volt a dokinő, neki mondtam, hogy mi a helyzet, de csak az espumisant mondogatta, na de ha nem hat, mit csináljunk???? Holnapután meg jön a védőnő, majd beszélek vele is, hátha ad valami jó tanácsot. Ha nem, nem tudom mit tegyek. Állítólag ez a dokinő nem áll a helyzet magaslatán, lehet át kell mennünk máshoz...

Én fürdés előtt szoktam mérni Dávidot :) Egyébként szépen gyarapszik, ma mindenképp lemérem, lévén egy hónapos nagyfiú lett, úgyhogy feljegyzem az adatait :D
magdii

Magdi!
Nem minden refluxos baba bukik sokat. Barátnőm kslányának semmi tünete nem volt, csak keservesen sírt és alig aludt, folyton üvöltött, semmi se használt neki :( ....

KépKép
amadea

Heni!
Köszönjük a köszöntést!!

KépKép
amadea

Amadea nagyon köszönöm a segítséget, rákérdezek hétfőn! És ha már Heni ilyen figyelmes volt, szeretném követni példáját és én is nagyon sok boldog névnapot kívánok Nóri babának! :)

(Dávid egyébként felébredt, szintén egy újabb tíz perces alvás után... most Tibi sétálgat vele :cry: )
magdii

Amadea, és barátnőd kislányánál végül hogyan állapították meg a refluxot?
magdii

Lànyok, valami korsàg kapott el, segitsetek!
Du elkezdett fàjni a bal cicim belül, nem a bimbo, kipirosodott a bör rajta (elötte nem voltunk itthon 4-5 oràn keresztül, de mivel nem sok a tejcsim, eddig sose volt gond)
Szoptattam, aztàn méginkàbb elkezdett fàjni, ràz a hideg, fàj a fejem, 38.4 fokos höem./làzam van.
Nem tudom, a cicifàjàshoz van-e köze, vagy a kocainfluenza kerülget (a vàrosban màr 13 beteg van, be vagyok tojva, elég kisvàros ez :? :? :? )

Ha ez kezdödö cicigyuszi, milyen gyakran szoptathatok, ill. a fàjo cici tejét el kell-e dobni?
Ha H1N1, vagy sima influenza, akkor mi van? Hogy ne ragasszam rà a kort?
Làzcsillapitot inkàbb ne szedjek? Ha igen, mit?

Bocs, vacakul vagyok, és pont itt a hétvége :evil: aki okos, segitsen :cry:
preta

Ja, Mano, köszi, hogy gondoltàl hofordulos kisfiamra tegnap, nektek meg ma kivànom akkor ugyanezt!
Sulyt nemigen tudok mérni, de holnap megprobàljuk. A hossza menni fog, holnap...addig csak nem nö akkoràt - bàr jo lenne, ha reggelig aludna

Magdi, nagyon sajnàlom Dàvidot, akkor nagyon sokat szenved - szerintem se sima hasfàjàs lehet, esetleg allergia v ilyesmi? Azért ilyen pici korban még nemigen van hiszti, tényleg gyötri szegényt vmi :cry:
preta

Sziasztok!

Preta: biztos mellgyuszi lesz, a pirosfoltokacicin-tünet miatt+láz, hidegrázás miatt tutira. Olvasd el a www.lll.hu oldalon amit találsz róla, de a lényeg, hogy nem szabad eldobni azt a cicit, sőt! Méginkább erőltetni kell a bébit, hogy szopizzon belőle rendesen! Ugyanazok a tanácsok érvényesek rád is, mint amit Tabati kapott Kissmanótól, Nikitől. Többféle pozícióban szoptass.

Amadea: boldog névnapot Nórinak!

Most csak ennyi, újra kellett telepíteni a gépet, most még rendezgetnem kell a dolgokat. Holnap jövök képekkel és az 1 hónapos adatokkal :wink:

Kép
Kép
evicuska

Evicuska, ettol a vàlasztol tartottam, de azért köszi, akkor utànaolvasok! Nem akarom a poklokat megjàrni, mint Tabati, semmi segitségem nincs, se védönö, se doki :cry:
preta

Sziasztok!

Boldog hófordulót az illetékeseknek! :wink:

Magdi: Nem tudom mennyit szopizott, nem nagyon szoktuk mérni. Csak amikor eszünkbe jut, így azért tudjuk (de látjuk is :P), hogy gyarapodik a csemete. :)
Annyira sajnálom, hogy Dávid hasfájós! Az egy dolog, hogy Ti sem tudtok pihenni, de elég sz@r lehet látni, hogy szenved a fiad...

Manó: remélem jó a buli (lagzi). ;)
És azóta egyik babával sem történt ilyen büfis incidens?

Amadea: én is boldog névnapot kívánok szépséges lánykádnak!

Preta: remélem sikerül megelőzni a mellgyuszit!!

Annyira rossz Adél alvókája… De csak akkor, ha nem vagyok a közelben! :(
A kiságyát egyre jobban utálja, pedig kénytelen ott aludni a csaj, mert nekem is szükségem van a pihenésre. Ma délután három órától fél tizenegyig fent volt, és kétszer kellett visszaaltatnom. :?
tökmag79

preta: pedig csináld csak, mert még rosszabb lesz, nekem 39 fokos lázam volt, tulipánpiros cicivel...nem pokol, ne masszírozd erősen, meleg víz, fejés, szopi...pihi és rengeteg víízzz. Drukkolok hogy elmúljon, Algopírint vehetsz be , feleket, ha netán túrós vagy véres tejcsi jönne akkor menjetek dokihoz és akkor nem szoptasd abból...

Ügyes vagy te menni fog, eddig mindegyikünknek sikerütl legyőzni az "újdonsült anyukák H1N1-ét" :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mniki84 2009.07.12 08:31-kor.

Kép
Kép
mniki84

tökmag: 3 hetes növekedési ugrás??? akkor Lili is nyügi volt, nem aludt , cicin lógott 1,5-2 óránként...2 nap volt...fárasztó de elmult...

Kép
Kép
mniki84

Szép jó reggelt mindenkinek!
Látom, Magdi, nem csak én vagyok úgy, hogy zavarnak a 10 perces alvások... elvileg enni kellene és aludni. De Beni nem alszik napközben maximum 1 órát.. és sokat van ébren. Szerencsére nem nyűgös, és ezért, csak néha fáj a pocija, és éjszaka nincs semmi gond, dehát még alig múlt egy hónapos... nem kellene többet aludnia? Nézelődik, gagyarászik, de azért mégis csak érdekes ez a dolog...

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Ma reggel elmentünk a Brendonba és vettünk átfordulásgátló párnát! Csak este tudjuk kipróbálni, mert most itt alszik a nappaliban a csaj. :)

Niki: már én is gondoltam rá, hogy talán most fog nőni a béjb, le is mértem, de tök normális a súlya. (3500- tel született, ma van a harmadik heti fordulónk, és 3810g) Már kivannak a tőőőgyeim! :D

Heni: de jó, hogy felvetetted a kérdést! Ugyanis Adél sem alszik délután túl sokat! Tegnap háromtól este fél tizenegyig fent kukorékolt! Nem foghatunk mindent az időjárásra... :?
Ma sem volt egyszerű elaltatni, de azért sikerült. Azt vettem észre, hogy NEM akar aludni! Le- leragadt a kis szeme, de mindig gyorsan kinyitotta, nehogy elaludjon! :(
tökmag79

Esőmentes szép napot mindenkinek!

Nekem a hócipőmből is eső folyik már.

Köszönjük ismételten a hófordulós kedves sorokat.

Preta: hát tényleg a leírásod tiszta mellgyuszit fest le. Ellenben azért a kisfiadra nézve ez a jobbik verzió, bármennyire is legyen számodra fájdalmas. Tejet nem kell eldobnod, eszedbe ne jusson, csak tényleg ha véres, vagy valamiért neked nem szimpi. Szoptass minél többet, mihelyst kicsit is jobban feszít vagy szúr, menjen a szopi. Ha kisfiad nem partner az adott pillanatban, akkor azonnal állj neki kifejni.
Algopiryn fájdalomra, gyulladást csökkenteni szintúgy jó, csak ne ess vele túlzásba.

Ma nagyon nehezen jött ki a kaki. De kijött, s most már mosolygós a babókám. Rájött, hogy nem csupán eszem-alszom-pisi-kaki az élet, lehet ébren egy gyerek, s akkor tud nézelődni, mosolyogni, esetleg magyarázni anyának. S ha anya épp nincs "kéznél", akkor lehet magyarázni csak úgy, a saját személye szórakoztatására is. Igaz, néha a magyarázás sírásba fullad, de hát fejlődik a gyerek.

Lakodalmon előadta a kisangyalt, mindenki a csodájára járt. Este 9-kor evett, s utána a bébjárgányban hunyált, majd anya éjfélkor bébjárgányostól visszavonult, egyszerűen féltem, hogy ha nem megyek aludni, akkor fáradtság rámegy a tejcsire. Kicsikém a következő kaját hajnali 4-kor kérte, szóval még aludni is tudtam. Aztán reggel 7-kor, de utána sűrűbben, pótolni kellett a nagy 7 órás alvást.

Na megyek is, ismét reklamáció folyik.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

[b]Heni, Tökmag
, én úgy tudom, 16-18 órát kellene aludniuk még egy nap. Sajnos Dávid ennyit van fenn... Gondolom, nem gond a kevesebb alvás, ha jól fejlődnek, de javítsatok ki, ha rosszul gondolom? Ez a tapasztalatlanság megőrjít, de majd csak belejövök, belejövünk ebbe is :)

Preta, sajnálom a mellgyulladást :( De biztos hamar átvészeled, csak kitartás!

Dávid megint ébredezik, sikerült húsz percet aludnia :( Megyek megpróbálom megnyugtatni. Remélem holnap a védőnő ad valami okos tanácsot...[/b]
magdii

ha van köztetek pár játékoskedvű anyuci, akkor megkérlek, hogy az alábbi linken abc sorrendből keressétek ki Kiss Gréta nevét, s szavazzatok rá.
nem gyúrunk pódiumra, de jó lenne a versenyben nem utolsónak kikerülni.
köszi

http://palyazat.picibaba.hu/2009-julius ... orrend=abc

Kép
kissmanó

Manó,
szavaztam. Gyönyörű, azok a szemek!

Kép
benta

Sziasztok!

Remélem nyugodt volt mindenki hétvégéje.
Mellgyull: Köszönöm a tanàcsaitokat és az együttérzést, a nehezén màr tul is vagyunk egyelöre. A làzam is elmult az éjjel, bàr csurom vizesen ébredtem. Kisfiamat kemény munkàra fogtam, szopizott is rendesen. Bàr kicsit meglepödött a 69-es pozituràn, mivel a csomo felül volt, igy uj pozicioban szopiztunk :P

Mano, Grétikéd megérdemel egy sms-t, nanà hogy nem lesztek utolsok! Mi most hetvegen megyünk lagziba, irigykedem, milyen jol viselte a fiad. Azt nem tudom, hogy a szük alkalmi rucimban hogy fogok szoptatni, mert a cipzàr épphogy összeér. :roll:

Ma meg kértem egy ismerösömet, hozza el a babàja hordozokendöjét, hogy kiprobàlhassam: alig birta kivàrni, mig fiacskàm felébredt 4,5 oràs sziesztàjàbol. Viszont nagyon kényelmes poziciot talàltunk, lehet, befektetek egybe a nyàron. Ti mennyiért vettétek vateràn/teszveszen? Itt 150 euro, annyit azért nem gondolom, hogy adnék érte :shock: Ha tudtok, adjatok tanàcsot méretre, a mai kendöböl ugyanis màr levàgtak egy darabot. Ruhàban xs-es a méretem :oops:

Apropo, suly: szerintetek az normàlis, hogy màris sovànyabb vagyok, mint szüléskor? pedig pocakom még van, és a cicim is azért nagyobb, teljesen elfogyok? Tudtok vmi jo hizokuràt? (ezt nem provokàlàsnak szàntam, nàlam ez ténylge gond :oops:

most hiv a kis hercegem, szép hetet mindenkinek
preta

Szebb hetet! Esőmenteset! már a ház előtt a pocsolyákban békanyál van. pfújjjj

Preta: kisfiam álltalában mindig olyan jó baba, hogy én is csodálkozom rajta. Persze neki is vannak kézben akarok lenni momentumai, de hát az így van rendjén. Mert végülis egy igazi bébi, nem játékbaba. S mostanánában este 9-kor bevágja a szunyát hajnali 3-ig. Szóval tényleg lehet pihenni is mellette.
Ellenben tegnap délutántól egész lefekvésig olyan éktelen sírás-rívás volt, hogy a szívem szakadt meg. Asszem elmondhatom, hogy a kicsi fenébe is a szopis teával. Kicsit emeltem az adagon, s ez lehetett az ok, mert a lakodalmas kajában semmi extrát nem ettem. Legnagyobb bánatomra a töltött káposztát meg a jó kis flekkent már átaludtam.
Az esti fürcsikénél is alig bírta megnyugtatni a locs-pocs. Utána úgy vetődött a cicikre mint akit legalább egy napja éheztetnek, kis mohóm annyi levegőt nyelt, hogy kaja közbe be kellett oktatnom egy büfit (ilyen egyszer sem kellett eddig). Utána apa vállán még kis levegőt kiengedett, végül bealudt mint a nagyágyú.
10 óra előtt elvették az áramot, így én is melléájultam. Pedig ugye az előző éccakám is pihentető volt. Hát most bármely oldalamra feküdnék, már nyom az ágy a sok fekvéstől.

S nagyon sajnálom, hogy szombaton Adrikám nem volt itthon. Egy közeli településen valami lovasbemutató volt, s állítólag volt 11 póni. Hát ezt el sem mondom neki, tuti megszakadna a kis szíve. Nagyon pónibolond, asszem az lenne neki a legnagyobb ajándék, ha valakitől kapna egy pónikát. Persze ki gondozná? Hely még talán megoldódna.....

Preta: hordozókendő még újonnan is sokkal olcsóbb mint ennyi euró. A miénk innen van: www.babakozelben.hu s itt a kendő 6200 ft. De van babaerszény, kötős kenguru és karikás kendő is.
A kendő tényleg elég meleg, ezért nyáron nem igazán jó, bár amilyen nyár most itt van.....

Ja, s kössz a szavazást. Preta: ne strapáld magad, külföldi sms-t sajna nem tud a rendszerük számolni. Így én sem küldözgetek.

Kép
kissmanó

Szófi, Róza és Dominik babóknak boldog hófordulót!!!!!

s akkor íme az aktuális tábli:

Kép
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.07.13 11:04-kor.

Kép
kissmanó

Sziasztok

néha néha azért csak felnézek, olvasgatok is ha van idő, és nem írtatok sokat :oops: hogy van rá időtök?

Nagyon szépek a babák, és elnézve az új táblát, hát mi nagyon nem híztunk, bár jóval a születési súly alól indultunk. :)

Emma napközben szinte semmit nem alszik, vagy ha elszundít amolyan 10 perces pihi van. Hasa javult egy kicsit pár napig, aztán megint rosszabb lett. :(

Holnap viszem 1 hónapos orvosi vizsgálatra (jó mi, mindjárt 6 hetesek leszünk) volna pár kérdésem

- vágjátok már a baba körmeit
- kezdődő koszmóra elég az olaj, vagy vegyek sampont (tényleg mikortól lehet babasamponnal hajat mosni?)
- szem csipásodás elmúlik valaha? (szemvidító fű teával mosogatom)
- van még rajtunk kívül csak tápos baba? mennyit eszik? és milyen gyakorisággal?

megyek, elkezdett nyöszörögni a reggeliért :)
pusz majd még talán be tudok nézni
Vendég

hellóka!

ilyen iccakét kívánok mindenkinek!! 9 kor letettem, 4:45kor kelt...visszaludt és 8kor már keltettem mert szét akart durrani a lufim :D bárcsak ilyen maradna...bár cickók odavoltak, de valamit valamiért...

evett és most is próbál csicsizni...bár az a curca cumi mindig valahogy kipottyan...komolyan egy cumivisszadugó kisiparosnak érzem magam...

tegnap volt az 1. házassági évfordulónk, apája elvitt vacsizni, gyerek anyósákkal, én totál ideg :oops: , de megoldották, bár Utálja a cumisüveget a cumija meg a mindene...hogy van ez :roll: :?:

anuk:- igen levágtuk már 4hetesen, mert a cicim egy tigrisre hasonlított, elszunyált és apa nekilátott- koszmóra olaj! - nekünk is nagyon csipás, váladékos volt a szeme, kaptunk szemcsöpit, 1 hétig kellett használni...most is csipás

kendő: nekünk babaközelbenes rószaszín :oops: rugalmas L-es kendőnk van, Lili szereti, bár az első pár percben ofkorz cumit vinnünk kell, utána bealszik, imádja...összeizzadunk de ez van..én izzadni is szeretek vele :oops: csak mindneki olyan furán nézi a kis "kinövésemet"...mintha szellemet látnának ha valaki horodzza a babáját

és PÉNTKEN MEGYÜNK BALCSIRA!!!! csak 1 napra, de megyünk :D

Kép
Kép
mniki84

Niki: gratula az első évhez!

én 1x vágtam körmét kezéről, kb. 2 hetes volt. azóta nem, mert kopik, meg picit beszakad a széle, akkor rögtön megfogom és szépen lejön mint 1 lehúzós matrica.

szem csipásodás: bőségesen volt 2,5 hétig, aztán egyik fürcsi után megszűnt. pedig alig kezeltem, akkor se szemcseppel

koszmó: tegnap du jól meglocsogtattam a buksit neorgranormos babaolajjal, fürcsinél jól megmostam, extra fürdetőt kapott a kobak, rengeteg lejött, de még maradt.
sampon? ha sok a haja, s a síma fürcsis lemosásnál már nem néz ki jól utána a frizura.

Anuk: nem hízókúrás tábli ez, kéremszépen. százalékban mi

folyt.köv...kliens jött

Kép
kissmanó

Csajok, nekem már annyi a tejcsim, hogy szopi után alsó hangon 70et tuti kifejek, de az elmúlt 2 napban100-110 volt a normális :lol: Ez így Borcsának épp elegendő. Úgyhogy Tabati, Cinci nem feladni és elkeseredni, mert beindulhat még jobban!
És tegnapelőtt megöltem az elektromos mellszívó.t Egyszer még sikerült feltámasztani, de utána nem., Majd még próbálom, de vmi érintkezési bigyusz lhet, mert égett szaga nincs. Viszont most a kézi is elég jól teljesít, így talán egy darabig nem kell újat venni. És Borcsa teljesen jól kezd szopizni, de csak akkor, ha fullra tele cickóval találkozik. Amúgy még mindig lusta.

Babaképek szépek, majd én is rakok már, Zsu, jó, hogy tutdtál kicsit jönni!

Preta: neked akartam még írni, hogy a gyakori lázmérőzés nem jó, mert gyengíti a záróizmát. És ha egyszer elgyengül, akkor utána nem lehet helyrehozni. Inkább adj neki vmi gyenge hashajtót. Vagy ha nagyon muszáj, szélcsövet, az kevésbé brutális mint alázmérő. Mellgyuszi remélem, már jobb.

Nálunk még mindig zenélő körforgó a sláger, de a csörgő is bejön újabban, néha még a hasfájós sírás is abbamarad tőle egy-egy percre.

Hordozókendővel nekem is az a gond, hogy egyedül nem tudom szorosra megkötni - bár most sikerült épp. Gondolom gyakorlat teszi a mestert. Viszont Borcsát akár 2 óráig is lehet benne cipelni, így be tudok menni akár busszal is Miskolcra. :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Borcsa amúgy a hasonfekvéskor kezd el rögtön sírni, háton, oldalt bírja. Hason csak akkor hagyom, ha amúgy is üvölt a hasfájástól, mert így ugye könnyebben kijön, aminek jönnie kell.
Magdi: próbáld meg függőleges helyzetben cipelni egy fél órát legalább pl. hordozókendőben, hátha segít helyrerakni a pocakot, Borcsánál olykor bejön, ha buborékgondja van. Szorulásra gondolom nem segít.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

na, szóval százalékban mi sem járunk előrébb Emma babónál.
Csajaim is kb ilyen tempóban vették a súlygyarapodást, szal no problem.
meg amúgy a babák nem is olvassák a szakirodalmat.
így adódik, hogy Borcsa nem tudja, hogy a nem teli ciciből is neki lehet(ne) állni szopizni.

az előbb ugye írtam, hogy kliens jött. kisfiam meg letéve elővette a tegnap délutáni formáját, s üvöltött ahogy bírt (stornó a jó gyerekes reggeli beírásom).
gyorsban felöltöztettem, le a bébjárgányba, betettem, betakartam, s mukk sincs. alszik mint a kisangyal. mégiscsak jó fiúka :?: :roll: :oops:

Kép
kissmanó

hello Mamik!

Nekem is pont szombatra jött ki a mellgyulladás, amit Preta írt, nem volt vicces. Mint a kórházban az elején. Sokat fejtem, masszíroztam, melegvíz, miegyéb, de azért megijedtem, nehogy kés legyen a vége. Szerintem nekem a tejfokozó tea tett be...abba is hagytam, ilyen áron nem kell a fokozás, tulképp elég, ami van....
Preta, jobban vagy?
jaj, még mindig küzdünk a nyugalmunkért a szomszédokkal. szombaton meg tegnap tanfolyam volt itt... vasárnap... olyan kimerítő, és dühítő... na mindegy.elszomorodtam, na.
Mara baba tündéri.
remélem, Ti jól vagytok.
üdv, mormota
mormota20

Sziasztok!

Kb 1 percem van...

Szóval:
Nekünk is volt csípás szemecske, én minden szopinál anyatejjel kezeltem, 2 nap alatt megszűnt! Lehet, anélkül is elmúlt volna....

Anuk: Ne aggódj, Niki még kevesebbet hízott...De nem baj, nekem ráér, hogy megnőjjön:D

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!
Anuk, én már 2 hetesen vágtam Benitó körmét, igaz, hogy szinte minden nap, mert nem mertem nagyon levágni, nehogy beszakadjon. A védőnőnk szerint jobb minél hamarabb elkezdeni, mert ha esetleg nem úgy törik, ahogyan kell, hanem hosszában bereped, be is gyulladhat. Csípásodásra sima kamillatea, jó erős főzetet készíts, és vattával töröld kívülről a nózi irányába. A másik szemecskéjét egy új vattával töröld, nehogy azzal hord át a kórokozókat az egyik szemről a másikra. Koszmónk még nem volt, mondjuk az én kopasz kisfiamnál egyszerű a kérdés, mert minden fürdés után kefével átsimítom azt a picike haját...

Lányok, én az alvás miatt nem aggódok, mert napközben biztos, hogy felébreszteném 3 óránként, ha bealudna is. Viszont így legalább éjszaka alszunk rendesen, ha nincs semmi extrém körülmény. :) Tegnap anyuéknál voltunk délután, jó nagyot sétáltunk, és szinte végig aludt a babakocsiban. 5 után ébredt fel arra, hogy farkas éhes. Evett, fél 7-kor megfürdettem, egy picit evett még, és megint aludt egy darabig, de most az éjjel óránként volt fent. Fogalmam sincs, mi befolyásolja ezt, de mire azt hiszem, végre tudjuk tartani a rendet, megint nem úgy működnek a dolgok... persze nem adom fel, hiszen ezért vagyok itthon vele. :):) Viszont van még 1 gondom: semmi nem tudja őt megnyugtatni, csak a cici. Nem is kell, hogy egyen, csak érezze a szájában... már az 5.féle cumit próbálom, nem hatja meg egyik sem. Érzi, hogy egészen más... már próbáltam tejcsivel bekenni, próbáltam félálomban cicin lógva, szinte mindent, de semmi eredmény. A hüvelykujját egyszer vette a szájába, nagyon édes volt... de nem szeretném, ha az ujját cumizná. (Gondolom, írtam már, hogy a keresztlányom a mai napig nem tudott leszokni róla, most 13 éves, és nagyon csúnya bütykös az ujja....) Nincs erre vmi jó tippetek?

Heni

Kép
szheni

Banyoszka: Pepitannát (másik fórumunk) leszidta a szemész amikor ezt a népi gyógymódot alkalmazta Panninál (pedig vagy a védőnő vagy a gyerekdoki mondta neki is). Azt mondta, hogy ezzel csak ártott neki. Bocsi :oops:
Az Ő könnycsatornája el is volt záródva.

Kép
Kép
cosmopolita

Upsz!!
Nyílván, ha születésétől fogva csípás lett volna, nem kezdem az anyatejes módszert, de mivel már elmúlt 6 hetes és akkor kezdődött, és mivel hétvége volt, gondoltam ártani nem árthat. Hétfőn vittem volna dokihoz, ha még fennállt volna a tünet, de mivel elmúlt, így nem mentünk .

De mint tudjuk, semmi nem kötelező....De akkor legközelebb én sem fogom így kezelni, viszont a kamillának még a szagát sem bírom
Akkor marad a szemcsepp, bár ahogy olvasom az meg nem csinált semmit :D

Banyoszka
banyoszka

Eza Picibabás vonalzó.. Össze-vissza számol...
Dani és Betti egy napon születtek, mégis eltérő napszámot ír,ezt mondjuk betudhatjuk, hogy 1996 szökőév volt... Dehogy Niki 1 hós,3 hetes 4 napos???? Holnap már 8 hetes lesz....Én vagyok a hülye vagy a vonalzó???

Manó! Neked jól számol???

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

1 hónapos Rózánk már 4920 g és 60 cm (csütörtökön jön majd a doktornő, a centit lehet hogy akkor javítom, mert nem biztos hogy sikerült jól lemérnem).

Hoztam képeket:
Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Én is 2 hetesen vágtam le először Nóri körmét, azóta hetente kb. 2x kell manikűrözni.

Csipásodásra én is hallottam az anyatejet, nincs benne semmi olyan, ami ártalmas lehet. 100% bio....

Heni!
Nóri is keveset alszik, de amíg jókedvű, nem sír, nem nyűgös, eszik rendesen és gyarapszik a súlya, addig nem fogok kétségbe esni...gyerekként én is keveset aludtam, például délután soha, az oviban sem. Bezzeg most mit nem adnék egy kiadós szunyáért....

Mormota, Preta!
Cickók gyógyulnak?

Niki!
Gratula az évfordulóhoz!
Nekem is rózsaszín kendőm van, nandu, de nem tudom használni :( , pedig nagyon szeretném...A hordozóban nem bírom sokáig cipelni, a babakocsi jó lenne, de nálunk nem hallottak még az akadálymentesítésről....attól tartok, csak a kenguru maradt, de félek, hogy ártok a kis gerincének :( ....

Magdi!
Mi volt a dokinál? Nem tudom, végül, hogy diagnosztizálták nála a refluxot :oops: , mert a férjével beszéltem, de a lényeg, hogy az alkalmazott terápia használt nekik....

Vááá...itt van nálunk a nagymamám...úgy vártam, hogy jöjjön, de borzasztóan idegesít :oops: :( és kezd a tejcsi rovására menni :(

KépKép
amadea

Sziasztok!

Hasfàjasmentes napot minden babànak - ha màr nekünk nincs :? :cry:

Ti mit csinàltok, ha habzsol a kajàlàskor a babo, mintha sose evett volna? Aztàn meg nem akar büfizni, pedig minden irànyba forgatom, ràzom, jàrkàlok vele, kb. félora, a hàtam majd leszakad, aztàn bealszik, és üvöltve ébred...pedig ha ébred, nem szarakodok, nyomom azonnal a szàjàba a cicit... :roll:

Anuk, nekünk a korhàzban azt mondtàk, ugyanazzal a fiziologias sooldattal töröljem àt a szemét, ahogy Heni irta, fürcsi utàn. Nekünk napi egy kövér csipa van, de a bébit nem zavarja. Emmàt igen? Vagy téged?
A koszmot nem tudom, milyen, ezek szerint nekünk nincs.

Vettem cseresznyemagos pàrnàt, még a bében nem probältam, de a cicimre ngyon jo, kevesebb vele a macera, mint a melegvizes borogatàssal. én a mikroba teszem be fél-egy percre.

Heni, nem lehet becsapni, pl. szopipozban mgadhoz emeled, szorosan, és cumit dugsz a szàjàba? Vagy màr probàltad? Hamar tuljàr akkor az eszeden :wink: a cickoid birjàk?

Napirend: én is szorgosan vezetek egy tàblit, benne a szopi, fejés, cumisüveg, tàpi ideje vezetve...hàààt, még egy jo szmitogép se igen fedezne fel benne rendszert...de még kicsik ehhez, nem? meg vmi csalàdi program ugyis felboritja, tegnap pl. nagy csalàdi vendegsegben voltunk, du. 1-6ig, öt pasi jelenlétében nem tudtunk nyugisan szopizni, ill. én szoptatni, pedig nem vagyok szégyellös, de mikor 12 ember vàr, mikor fejezzük be, vhogy nem megy, a babo meg megérzi. Szoval mindig kozbejön vmi...

Mormota, jobban vagytok màr? A tejserkentoket én se merem most inni, félek a köv. gyulladàstol, de ig meg tényleg csökkent a tej...vagy a stressz miatt :roll:
preta

Evicuska!
Róza gyönyörű és nagyon hasonlít rád :D !!!

Nóri is már 4500 g ruha nélkül....6 hét alatt 1,5 kg-t hízott...

KépKép
amadea

Amadea, próbáld ki ezt a kötést: http://www.youtube.com/watch?v=I6Eb2_Je ... PL&index=9
Rózának is és nekem is nagyon bejön! Ill. böngészgesd a www.mamami.hu oldalt. Vannak csattos hordozók is, amik már újszülött kortól jók, és nem kell kötözgetni, mégis egészségesebbek a kengurunál. Lásd pl. manduca (most rendeltem egyet magunknak :wink: )

Kép
Kép
evicuska

Vica!
Köszi a linket, ha Nóri felébred, ki is próbáljuk! Csakazértseadom fel, ha már a textilpelusozással felsültem :oops: ....
Én egy mei tai-ban kezdtem gondolkozni....

KépKép
amadea

Csak a mei tai-hoz is még picik ők, azt nem lehet újszülöttel használni, inkább 4 hónapos kortól.

Kép
Kép
evicuska

és a mamami főoldalán van egy olyan lehetőség, hogy mamami térkép, megnézheted, hogy Szegeden és környékén ki lakik, milyen hordozója van, miben tud segíteni.

Kép
Kép
evicuska

Vica!
Ezer hála! Sajnos a térkép alapján csak 1 szegedi van és sajnos még nem tudtam vele felvenni a kapcsolatot....közben olvasom, hogy neked is Nandu kendőd van...nem meleg?

KépKép
amadea

hát az okosok azt mondják, hogy ilyenkor minden meleg, mármint minden hordozó meleg ilyenkor. De van erre is ott is külön topik, hogy hordozás nyáron. Elméletileg a minőségibb kendők vékonyabbak és létezik ún. gézkendő, ami meg a legvékonyabb. Most árulnak is rajta.

Kép
Kép
evicuska

http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=1277
Szeged és környéki mamamik fóruma

Kép
Kép
evicuska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: