A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Szia lányok!

csak egy gyors írás:

Mariann: drukkolok a CTG-hez!

Lino: örülök, hogy jobb a kedved! Nagyon ügyi vagy, hogy csak alig híztál!

Szöszi: hízás ügyben te vagy az én emberem! Kép

Chello: én is remélem, hogy megkerül a szerelő!
Telefon: akkor megnyugodtam, azt hittem Zsuzsa csak nekem nem írt. Kép De azt hiszem Linónak sem válaszolt. Jó belátom kissé paranoid vagyok. Kép

Megyek, öszzekapom magam és a lurkót a játszóhoz:
Linda
bellana

Sziasztok!

Rita vagyok, 32 eves es sajnos most talatam meg ezt az erdekes forumot. Elso babat varjuk, es kislany lesz az eddigi jelek szerint. Lili lesz a neve. :-)) Meg mielott irtam, kicsit visszaolvastam, hogy egy kicsit kepben legyek. Sajnos keson jelentkeztem be, hiszen 2 hete dolgozom otthonrol, es igy mellette volt idom internetezni, igy megtalalni benneteket. :-) Remelem azert befogadtok. En julius 2-ra vagyok kiirva, de megerzesem szerint elobb fogok szulni. Hiszen ciklusom is csak 25 napos volt. Szoval most vagyok 38 hetes. Bar pontosan mennyi nem tudom. :-)) Ismeretlenul is nagyon sok egeszseget kivanok a most szuletett kisbabaknak.
En holnap delutan megyek ctg-re es az utolso UH-ra, ahol megnezik mekkora a baba. Mar tobb mint 2 honapja nem voltam UH-n, ugyhogy nagyon kivancsi vagyok ra. bar a dokim szerint nagy lesz a baba, de vegul is is nem igazan hiszek ezeknek a megallapitasoknak. :-))
Maris lenne egy par kerdesem. Mi mar mindent beszereztunk ami kelleni fog a babanak itthonra, de egy dologban teljesen tanacstalan vagyok, hogy milyen samponokat, furdetoket, kremeket stb.. erdemes venni. Ti milyet hasznaltok a szules utan?

Sziastok Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Anikó, Lino, Chello s még mindenki aki vizesedik, vagy dagad a lába, keze, nagyon sajnálom!Kép Nekem "csak" a szokásos nyűgjeim vannak, hogy alig tudok menni, úgy érzem alul kiesik belőlem minden, az éjszakáim már elég vacakok mert nemcsak folyó ügyeket intézni kelek fel, hanem minden fordulatra is....szóval nekem ez is bőven elég. Hát még ti!Kép Szerintetek ezek a tünetek a szülés után mennyi idővel fognak elmúlni?

Bori, Mariann, Zita, Lino várjuk a eszámolót a CTG-ről. Remélem Marcsi legaláb addig hazaengednek téged is, amíg elküldöd nekünk a helyzetjelentést!Kép

Bori! Ez az eperleki nagyon jól hangzik, azért te is nagyon aktív vagy még!Kép Pöttyös Dani tündérfiad hogy van?Kép Zsuzsáékat nagyon sajnálom, hogy ma nem jöhetnek, de a lényeg, hogy minden rendben legyen velük! Puszilom őket!Kép

Zsuzsi! Jó hogy te is pihiztél azért egy keveset, meg főleg, hogy jól vagytok! Gyere amikor csak tudsz!Kép

Panó! Gondolom már csak ott vannak a szerelők! Azért néha te is kioszthatnád őket, persze tudom hogy sajna még elég sokáig rájuk vagytok utalva! Kitartás!Kép Egyébként jól vagy?

Orsi! Akkor neked is jól telt a hétvége, a költözés meg pakolászás majd csak meglesz ne izgulj! A baának valót beszerezni meg szintén van még időd!Kép

Linda! Jó játszózást, de már ne nagyon mássz a mászókára!Kép

Egyes kismamik nagyon eltűntek, Kinga, Nixi, DzsCsiga, Kisdió, Ildikó, Soraya, Egcsi...holvagytok? Remélem minden rendben veletek, meg a babákkal is!

Timi és Lilla! Mucska és Anna! Ugye ti is jól vagytok?

Süncsiéknek is sok puszi!!!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Szia Rita!

Üdv neked közöttünk, s nagy-nagy gratula a kislányhoz!Kép Mi akkor nagyon hasonló helyzetben vagyunk, én ugyanis 1-re vagyok kiírva, s én is a 38. hetet gyűröm, bár nekünk kisfiú a pocaklakónk. Nekem is korábbi szülést ígért a doki, de én most próbálom türelemmel kivárni az elsejét, s erre összpontosítani, hogy ne érjen nagy csalódás, ha túlhordom. Drukk a CTG-re, meg UH-ra!

Krémek, ilyenek ügyében én azt csak azt tudom mondani, amit mindenkitől hallottam, hogy kezdetben legjobb a gyógyszertári, amit a gyerekorvos fog felírni szülés után, vagy van akinek már előbb!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Szia Swen!

Koszi a valaszt. De mar csak az a kerdes, hogy az elso nap itthon mit fogok hasznalni ha meg a gyerekorvos nem latott? Vagy kapok a korhazban egy kis kremet, furdoolajat stb.. vagy menjek elobb a gyerekorvoshoz?
Orulok, hogy te is majdnem egyidoben fogsz szulni mint en. :-)) Es neked is gratula! Te jol vagy? nem szenvedsz semmiben? En egeszen jol vagyok, semmi vizesedes, minden nap nagy setak a kutyakkal, hetvegen meg festettem is. Persze nem viszem tulzasba, vigyazok. Azert mar pentek ota naponta egyszer-ketszer erzek egeszen enyhe menstruacios gorcsot. Te nem? Kemenyedesek vannak, de teljesen fajdalommnetesek es egyaltalan nem zavarnak. A doki szerint ez jo. Semmilyen gyyogyszert nem szedek kiveve Vasat.

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Rita!

Nálunk ez úgy működik, hogy a szülést követően telefonon kell szólni a védőnőnek, meg az orvosnak, aki felírja receptre a cuccokat, s míg mi benn vagyunk a kórházba, addig a férjem kiváltja, így már lesz itthon mire hazajövünk. Szerintem kérdezz rá te is a védőnődtől. Az állapotom pont a neked írtak előtt ecseteltem. Én már nagyon el vagyok nehezedve, igazából már fáj mindenem. Menni úgy megyek, mint egy csiga, fáj a derekam, a csípőm, a méhszájam, vagy mit tudom én mi, de ott alul minden. Kisebb menzi-szerű görcseim nekem is vannak, de én már nem tudom, hogy ez most jósolgatás, vagy már beképzelem magamnak, vagy csak úgy van. Keményedésim nekem is vannak, de ez nekem sem fáj. Én szerdán megyek CTG-re, ott hátha már többet mondanak! Vizesedés szerencsére nincs, én is csak vasat szedek, ha el nem felejtem. Hol laksz, milyen kutyáid vannak?

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Szia Rita!

Örülök, hogy ránk találtál bár tényleg jobb lett volna ha korábban történik. Gratula a kislányhoz! Kép
Én is a gyógyszertári krémeket fogom használni. Érdemes még szülés előtt felkeresni a doktornénit, biztos felírja és időben ki tudjátok váltani. Én ezt fogom tenni vagy max. a férjem elintézi amíg mi kórházban vagyunk.
Hol fogsz szülni?

Swen, sajnálom, hogy néha már menni is alig bírsz. Kép Én is szenvedek és néha besegít a férjem mert az ágyból is nehezen kelek már fel. Nem tudom de remélem szülés után megszabadulunk ezektől a tünetektől minél előbb.

Chello
chello

Szia Swen!

Ok. Kosz a tanacsot. Beszelek a vedonovel. Nekem fajdalmaim nincsenek alul, neha azert nekem is megnyomja a baba feje a mehszajamat es akkor tenyleg kellemetlen, de nem tart sokaig. Kibirhato. Derekam, csipom nem faj, de vegul is mindenki mas. Nekem ezek a meenstruacios gorcsszerusegek nem bekepzelesek, es szerintem neked se. Ez termeszetes. Amugy God-on lakunk a Duna mellett egy kertes hazban. Ket kutyam van, mindketto Golden Retriever fajta, ha esetleg ismered. Imadom oket. Veluk minden nap egy nagy 1 oras seta es Dunafurdetes van. :-)) Imadnak uszni es kacsakra vadaszni. Te melyik korhazban szulsz?
En az I. szamu Noi Klinikan.

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Szia Chello!

Orulok, hogy irtal. En is nagyon sajnalom, hogy ilyen keson talatalak meg benneteket. De ami kesik nem mulik. :-)) Az I. szamu Noi klinikan fogok szulni. :-) neked kislanyod vagy kisfiad lesz? Bocs, egy kicsit le vagyok maradva. :-))

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Chello! Köszi az együttérzést, nagyon ari vagy, így mindjárt könnyeb!Kép S a te vized, meg a tagjaid?

Rita! Ismerem a fajtát, gyönyörű és okos kutyák!Én szolnoki vagyok, ezért itt fogok szülni a Hetényi Géza Kórházban.

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!
megjöttem a "kismama-szabadságból".
Remélem mindenki jól van!

Nagyon megköszönném, ha valaki leírná, hogy mi történt az utóbbi 5 napban, amíg nem jártam felétek!Előre is Pusz-pusz!
Sajnos nincs időm visszaolvasni, nyakig ülök a melóban.

12.45-re megyek ultrahangra, remélem találkozom Anikóval.

Puszi mindenkinek!

Ja! Vizesedésre próbáljátok ki: csalán+borsmenta tea - ásványvízzel hígítva+ mézzel ízesítve. Napi legalább 1/2-1 liter. Szerintem Jó!

Maci
maci2

Sziasztok!

Nem tartottak benn és a doki szerint minden rendben van. Volt egy 120-as fájásom a vizsgálat alatt, az kemény volt! A babócának is, mert rögtön 200 fölé ment a pulzusa, de egyébként olyan 150 körül ingadozott általában!

Hétfőn kell mennem újra, ha addig még nem osztódunk ketté! Kicsit furcsa volt a doki, nem igazán mondott semmit, meg azon is csodálkozom, hogy ilyenkor már hetente 2-3x kéne menni ctg-re. Nem? Na, mindegy! Majd lesz valami!

Trita!
Üdv itt köztünk és gratula a picurihoz!

Sziasztok!
Mariann
marcsababa

Sziasztok lanyok,
csak egy gyors bejelentkezes, elvagyok havazva.
1 oraja ment el a szerelo, ugyhogy mostmar ismet van netunk, az elozo 1 hetben egyaltalan nem tudtam hasznälni a gepet, ugyhogy nagyon lemaradtam.
Azert gyorsan visszaneztem az esemenyeketKép. Persze Soraya hivott amikor a nagy-nagy-nagy dolgok tortentek.

Draga Sun-Edo
Sok szeretettel gratulalok a picurhoz, nagyon orulok, hogy nem kellett sokat szenvednedKép. A kisfiad egyszeruen gyonyoru es lanyos anyukakent mondom Neked, hogy olyan "igazi ferfias" kinezete van. A Te keped meg a legjobb azok kozul amit idaig lattam rolad ,szep vagy. Megegyszer mind harmotoknak minden elkepzelheto jot, sok boldogsagot, es rengeteg egyutt toltott idot kivanok. Vigyazzatok egymasra!

Zsuzsa
Nektek is gratulalok, sajnos en nem kaptam kepet rolatok, de Zsofi utan el tudom kepzelni, hogy Edina is pont olyan lehet. Szomoruan olvastam, hogy nehez szules volt. Azert remelem, hogy mar sokkal jobban vagy, es biztosan gyorsan elfogod felejteni a rossz elmenyeket.
sok puszi Nektek is.

Bori
Te Bori-lany, latom maganak nem akarodzik szulniKép. A papirforma szerint On a soros, egy konnyu szulesre.

Udvozlet az ujaknak.
Csok este jovok!
Ildi,ko
salla

Sziasztok!

Gyorsan a hírek, aztán megyek visszaolvasni van-e új babánk.Kép
Timiék jól vannak,2-3 naponta megy fel Lillához Pestre. A kiscsaj lefogyott 1560g-ra, de azóta hízott már 20g-ot. Naponta 6ml teát megitatnak vele 3 óránként és már nem hányja ki.Kép Timinek van teje, fej szorgalmasan.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

PanóKép
Látom szülinapod volt, Isten éltessen sokáig!Kép
Nagyon jó a babás táblázat, lehet, hogy 6 hét múlva már mi is benne leszünk Berci babámmal?Kép

AnitaboriKép
Látom sűrű volt a hétvégéd.Kép Mi is voltunk a Megatoysban vásárolni anyóssal, most már minden megvan az apróságnak, meg is nyugodtam. Alig vettünk valamit és majd 60 ezret otthagytunk! Nesze neked gyerekvállalás, bár én nem panaszkodom, mert a nagyszülők tisztességesen helytálltak.Kép

RitaKép
Üdv közöttünk.Kép Tényleg későn találtál ránk, de jobb későn mint, soha!Kép Gratula a kislányhoz!Kép Mi lesz a neve?Kép

Velünk minden rendben, bár már én is csigatempóban közlekedem, de ezenkívül nincs panaszra okom. Sőt! Kispapa úton van hazafelé, ismét itthon lesz "öt percet". Úgyhogy eltűnésemnek ez lesz az oka. Hétfőn jövök legközelebb, addig ügyesek legyetek, finisben levő kismamik osztódjatok!Kép

Puszi Mindenkinek:
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Anikó,
Drukkolok, hogy a sérved ne okozzon komplikációkat!
Tesód ügyéhez: ne aggódj, hogy tele lenne a topik a gondoddal (mert nincs!), nyugodtan beszéld ki magadból a bánatot, a sérelmet, az is sokat használ, ha az ember világgá kiabálhatja a fájdalmát. Egyre inkább én is azt gondolom egyébként vele kapcsolatban, hogy te itt már semmit nem tudsz javítani a dolgon, innentől kezdve az idő vagy a tesód hozza meg a megoldás - ettől függetlenül tudom, hogy fontos neked, hogy kibeszéld magadból. Van ám emilem, ha ott esetleg akarod.

Bel-Linda,
Az egyirányú Avent felszerelése (magán a szívórészen és pótalkatrészein kívül, ami neked is van) tartalmaz még egy spec. üveget, amibe a zacskót lehet helyezni akár fejésnél, akár etetésnél, van benne 20 db zacsi, zárócsat, címke, ún.talpacskák, aztán van hozzá egy spec.cumi is védőkupakkal, amit erre a zacskós-üvegre lehet rátenni (merthogy az a cumi, amit a normál üvegükre teszünk, az nem jó a zacskós változathoz). Meg egy normál üveg, teljes menetfelszerelésben.
Egyébként a zacskókat nem is lehet megtölteni teljesen (240 ml), úgy látom, 150 ml körül javasolja, hogy össze lehessen csiptetni fagyasztáshoz.
Ha nincsenek meg a szívóhoz a fent említett dolgok, akkor mind fejésnél, mind etetésnél elkerülhetetlen az üvegek használata, és az ezzel járó sterilizálás. Na, ezt akartam kihagyni, mert azt sosem szerettem.
Hát, visszaolvasva nem is tudom, érthető-e a folyamat?!
Zsuzsa és sms: egy cseppet se vedd a lelkedre, szerintem a nevem alapján én voltam az első a telefonja memóriájában, szóval nem akart rólad megfeledkezni, hidd el. És most tényleg van más dolga is, mint a mi gratuláló üzeneteinkre reagálni. Már annyira várom, hogy újra itt legyen.
Erősen ömlő magzatvíz: ahogy mondod, tényleg hátast kell dobni! De nálam szó sem volt ilyenről, ezért voltam olyan laza kislány.

Lino,
Szóval ma már jobb a hangulatod, ennek szívből örülök. Jót vihorásztam azon, hogy esetleg mit szólnának hozzátok füstösen-hagymásan a szülőszobán! Lett volna mit kiizzadnotok.
Tehát te az ikrekre szavazol? Van még pár napod...

(elképzeltem a topik kórusát, a nevetekben benne kell legyen az Elefántlábú, Elnyűtt Óriás Papucsú-előtag is)(nincs harag?)

Orsi,
Ha a te 41-es lábad kezd el dagadni!!! Linda váci egyébkként.

Zsuzsi,
Én azt gondolom, ha normális nyarunk lesz, az ablakaink + erkélyajtó éjjel-nappal tárva-nyitva, egy 7-8 nap után már erkélyre is kiteszem majd, és 10 napos kora után viszem sétafikálni, homokozni, stb. Persze, vagy kora délelőtt vagy késő délután, a hőmérséklet miatt.

Most ezt elküldöm, aztán folytatom a visszaolvasást.

Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Szia Lányok!

Mariann: fájásaid vannak és nem fogtak bennt?
A méhszájjal mi újság?
Én is úgy tudom, hogy ilyenkor sűrűbben van CTG!
Szerintem amint bizonytalan vagy, menj be inkább potyára a kórházba, mint meglepi legyen!

Egcsi: köszi az infót Timiékről, puszi nekik!
Veled mi van??????

Trita: üdv közöttünk!

Swen: tarts ki már nincs sok hátra!! Puszik!!!

Chello,Ildikó, Maci: puszi!

Na, most rólunk: Voltunk játszón, jó volt. Kép
Ádi bement a céghez ahol a klímát vettük és ott a főnök (a link szerelő apuja)felhívta a fiát aki-láss csodát- rögtön felvette a telefont... Állítólag este jön...Vagy Godotra várunk?
Mindenesetre kiküldte azt a fiatal hapsit aki felrakta a gépet. Jó volt, mert kupi volt (van) és a klíma nem akart csikorogni!!! Hiába járattuk, csináltunk akármit! Neki mennie kellett pestre, de azt mondta ha rázendít, hívjam és jön.
Nna, alig húzta ki a lábát a klíma égtelen nyikorgásba fog. Felhívom. Ő rohan, itt volt vagy 3 perc alatt!! De az a nyomorult herkentyű addigra elhalgatott!! Á, nem is égtem!!
Remélem nem hitte azt, hogy szegény kiéhezett kismama nem bír a hormonjaival.?Kép
Végül megkönyörült a klíma rajtam és szolidan nyikorgott egy kicsikét. Na, mondom, ez az csak sokkal hangosabban szokta előadni! Úgy tűnik a csapágy a gázos. Persze azóta semmi. Kép
Hát én nem bánom, csak működjön.
A srác mondta, hogy hívjam ha nekiáll a gépeezet nyikorogni, mert itt lakik nem messze, de én ma már nem égetem magam. Kép

Most megyek, mert a leszármazottam bömböl és én meg éhes vagyok. Ja, Ádi ma későn jön, úgyhogy ha mégiscsak kijön az eredeti "szerelő", aki nálunk ugyan nem szerelt semmit, akkor lesz nemulass. Kép
Jobban járt volna Ádival és ha nem vesz minket palira...
bellana

Panó,
Kitől örökölte a fiad a lábméretet? És hány canti mindehhez? Én Danit nem mértem már vagy fél éve, utoljára talán 128 körül volt.
Táblicsku: igen, és gondoltam, hogy ne legyen, de demokrácia van!

Szöszi,
Én is közelítem a 17 kg-t! Ma reggel 73 kilót mutatott a mérleg. Nem is ettem nutellás kenyeret, pedig ctg előtt azt szoktam, hogy felébredjen a kicsi lány. Ettől függetlenül ma nagyon élénk volt.

Chello,
De jó volt olvasni a soraidat, mikor írtál nekünk ennyit utoljára?! A vízre továbbra is vigyázz, a kilókkal meg szerintem tök jól állsz, ráadásul a te magasságodhoz az még kevesebbnek hat, nem?

Szia Új Rita,
Örülök, hogy megtaláltál minket, mi egyszerűen SZUPER JÓ CSAPAT vagyunk. (ki nem ért velem egyet?!)
Akkor te is az élmezőnybe tartozol, főleg, ha a ciklusod ilyen rövid, akkor veled is kell majd számoljunk a köv. 4-5 anyuka között!
Mesélj majd, merre laksz, mit csinálsz, vagy amit publikussá akarsz tenni számunkra.
(ja, alapkövetelmény a hozzánk-tartozáshoz: vagy imádod az epret-cseresznyét, vagy elefántlábad van estére, vagy 4 számmal nagyobb a mostanában hordott papucsod, vagy kórustag voltál, vagy minimum meg vagy áldva egy iszonyúan hülye anyóssal!)

Krémek: elvileg mindent ír fel a gyerekorvos, még fürdetőt is, én pl. azt nem használtam, hanem vettem valami igen jó minőségűnek kikiáltott márkát, a magyar SÁBA nagyon jónak mondott, de a német Bübchen, vagy a Sanosan is jó, viszont a Johnsson-ról CSAK rosszat hallottam. Popsitörlőről nem hallottam rossz tapasztalatot egyikről sem, talán érdemes az elején sensitivet venni, bármelyikből. Sampon külön szerintem nem kell, a fürdető vízzel szoktam mosni, naponta. Popókrém: én kizárólag mindig a patika által elkészítettet használtam, s ha valami egetverő gond volt, egy-két-három alkalommal a Neogranormon.
Hintőpor, olaj csak patikai. Én elmentem a dokihoz, és felírt mindent, már csak meg kell fejelni a receptet az adatokkal. A kórháztól ne várj sokat, hacsak nem Telkiben szülsz!!!
Hű, kutyák!!! Milyenek, mekkorák, mi a nevük?

Bocs, most olvastam rólad bővebben. Én imádom a golden-kutyákat!!! Nagyon! Göd, jó hely, közel is van Pesthez, mégis vidék. És a dunaparti séták...

Mariann,
Jó kis fájásod volt! Én is jövő hétfőre vagyok visszarendelve, ha még egyben leszünk Dórával. Az a összehúzódás fájdalmas volt, vagy csak kemény?

Szia Egcsi,
Köszönjük a híreket Timiről! Továbbra is szorítunk nekik. Ha jól olvaslak, anyatejet még nem kap.
Mikor voltatok Megatoys-ban? Mi szombat estefelé. És igen, nagyon könnyű ennyi pénzt otthagyni, apróságokra!
Vigyázz Bertold-fiúra. Kellemes napot (napokat) a pároddal.

Linda,
Ez a légkondi!!! Ilyen nincs!!! Azért drukkolok. Puszi Atomantinak.

Most magunkról:
Reggeli ctg megint csak csipkelődést mutatott, semmi igazi fájás. (mondanom sem kell, betonhas most sem volt!!!) Baba remekül, doki bácsi jövő hét hétfőn uházik, ha addig nem lesz semmi.
Nekem a terhesség alatt egyetlen egyszer volt csak pisivizsgálat, szívhang rendszeresen van, vérnyomás is, méhszáj össz. kétszer, utolsó márc.1-én. Nem zaklat a dokim, de hát végülis semmi panaszom nincs, ami eltérne a normálistól! Szóval nem aggódom. Csak kíváncsi lettem volna, mennyire vagyok zárva. De tuttira teljesen.

Kórház után voltunk UTOLSÓ tesco-vásárolni, megvettük Manónak a szülinapi ajándékait, 5-én lesz, de már nem megyünk együtt vásárolni Karcsival, legfeljebb a piacra.
Most ebéd után pihenni akarództam, de itt ülök már mióta a gép előtt…Lassan megyek az oviba.

Orsi,
Ajánlom neked a bevásárláshoz a Megatoys áruházat, mert szerintem MINDENT meg lehet venni egyszerre, legyen az kiskefe vagy baldachintartó, stb. És jó, hogy nem kell ezerfelé menni a dolgokért. Legfeljebb a pelust érdemesebb megvenni nagyáruházban, de nem néztem az árkülönbséget, lehet, hogy nem éri meg ott is fáradni.

Ildikó,
Puszi neked! Jól bírtad az utazást? És Laura Sorayát?!

Swen,
neked is puszi. Kitartás, szülés után még nehezebb lesz, hihihi...Akkor sem fogsz aludni este, akkor is fel fogsz kelni 3x, 4x éjjelente...

Most csók nektek.
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok Leányok! Kép

Megjöttem a dokibácsitól.A videó nem működött,így nemhogy képet,de még felvételt sem kaptunk.Kép
Egyébként minden OK! 1 héttel idősebbek vagyunk,úgy néz ki.Eszerint már 32 hetes Bencus.2 kiló körüli,szép pufók pofija van.
BPD:88 OFD:104 HC:319 AC:275 Femur:60
Nem lesz pici baba,azt mondták. Kép Ja,és fejvégű a fekvése. Kép
Lábamat meg sem nézte,azt mondta,hogy ez természetes,majd 1 hónap múlva!! néznek labort,hogy nem-e valami betegségtől van mégis.
Semmi teendő nincs vele,feküdjek,amikor csak tudok.
Sérv szintén természetes,ha van,majd a szülés után 6-8 héttel kell megnézni,hogy visszament-e.Addig nincs teendő.
Találkoztam Hajnival,de apának sietni kellett,így nmem tudtam megvárni.Majd este jön.Kép Jó volt látni!
Vettem 38-as állítható papucsot.Kép Nagyon kényelmes!

Lino:papucsod Kép Én is pingvin vagyok.Kép lehetne ez a kórus neve is,bár Bori ötlete sem rossz! Kép
Füstös-hagymás sztorin jót derültem! Kép

Orsi:védőnőnek kéne nézni szívhangot,csak mint bevallotta,nincs elemük.De ezt is csak akkor mondta,amikor külön szóltam érte.Szerintem vizeletet is kéne néznie,de még soha nem nézett.
folyás Kép
Linda Vácon lakik!

Zsuzsi:Én is úgy tudom,hogy jobban kéne figyelni ilyenkor a vérnyomást és a vizeletet,mert a nagyfiammal is volt ilyen gondom,és majdnem befektettek vele.Ehhez képest csak egy hónap múlva megyek laborra,és a doki még csak itthonsem lesz.Kép
Hízni még csak 5 kilót híztam,úgyhogy nem hiszem,hogy ettől lenne.
Nálunk Geri volt és ma is csak kis alvásigényű.jszülöttként is csak napi 4-5 órát aludt összesen.Éjszakával együtt!!!
Kata viszont egy kis angyal volt,reménykedj,hogy nálatok is így legyen! Kép
Kivitellel én azért várok 8-10 napot,szerintem.Addig erkélyezünk majd.Kép

Mariann:CTG Kép Én is csak hetente egyszer jártam,amikor nem volt gond,csak akkor kell többször,ha túlhordásról van szó,vagy magas a vérnyomás,stb... Legalábbis szerintem.
Papucs tépőzáras lett.Kép

Panó:38-as a papucs. Kép
Akkor az én fiamnak tényleg nagyon kicsi a lába,ha Petinek is ekkora kell már.Kép

Szöszi:zsibbadással én is nagyon szenvedek,éjszaka óránként ébredtem.De nekem még majdnem 2 hónapom van.Kép
Jegelést még nem is hallottam.
Kilókkal kapcsolatban igazad van! Kép

Chello:Most egyenlőre 2 számmal nagyobb kellett.
A víz nekem egyébként rögtön lejött.16 kiló pluszból csak 4 kiló maradt másnap reggelre. Kép

Rita:Üdv közöttünk! Nem baj,hogy csak most jöttél,mert nem készülünk megszűnni a szülés után sem,nagyon jó kis társaság.Kép
Ki a dokid? Én is ott szültem az első lurkót,Gávai Mártánál.
Szép nevet választottatok! Kép

Swen:szerintem rögtön elmúlnak ezek a kellemetlen tünetek a szülés után,legalábbis nálam így volt. Kép

Egcsi:Örülök Timiéknek! Kép
És Te hogy vagy?

Bori:Ari vagy Kép Biztos lesz olyan,hogy használni fogom az e.mailedet!
Most megpróbálok minél kevesebbet gondolni a dologra,és sokkal jobban is vagyok. Kép
Kórus-név Kép

Linda:Légkondi: de ciki Kép
Azért este olvass csak be a főnök pici fiának!

Puszkó,majd még jövök!

Anikó
vakili

Anikó,
tudtál Macinak mesélni a fejleményekről? Mert azt hiszem, kérdezte, de mintha senki nem írt volna neki e dologban. Ha tudtál mesélni, akkor nem töröm magam, de ha nem volt rá lehetőséged, akkor este "összefoglalok" neki, úgy emlékszem, 5 napot esett ki.
Hajnimaci?
Hányadik babánál maradtál le? És milyen volt szoboszlói nyaralásotok?

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Megjöttem az ultrahangról - Anikóval együttt, mint már írta.
Az én Benőkém "csak" 1,5 kg - a feje legalább olyan kerek, mint az enyém.

Látom senki sem foglalta össze nekem, hogy mi történt. ( nem esett meg senkinek a szíve rajtam)

Hurrá, van két új babánk!

Süncsi, Zsuzsa!
Sok boldogságot nektek, nagy gratuláció!
Jó, hogy túl vagytok rajta.

Lányok, mi volt Zsuzsánál, hogy nehezen ment a szülés?

Maci
maci2

Sziasztok!

Megérkeztünk a kórház-túráról. CTG a fájásgörbe még az eddigieknél is egyenesebb. Kép A méhszáj teljesen zárt és betonkemény. Kép Ultrahang: a baba becsült súlya 3420 g, és a heg nem vékonyodott. Kép Kép Kép Így talán néhány százalékkal több lett az esély a sima szülésre. Legközelebb csütörtökön CTG. Aztán ha nincs addig semmi, akkor vasárnap be kell feküdnöm, és hétfőn reggel-délelőtt kiveszik a babát. Legyetek szívesek szurkoljatok nekem, hogy ne várja ki ez a csemete ezt a pillanatot, mert én már azt sem bánom, hogy ha császár a vége, csak legalább egy kicsit vajúdjunk, hogy a érjék a pocaklakót azok a hatások legalább egy kicsit, amik normál esetben érnék. Ne csak úgy egyszercsak kivegyék minden előzmény nélkül a pocakomból.

Mariann!

Örülök, hogy hazaengedtek, de kár, hogy bizonytalanságban vagy. Egyébként van ahol csak a terminustól kezdve van sűrűbben CTG.

Chello!

Hacsak nem történik valami csoda az éjszaka folyamán, akkor a holnapi találkozásunk sem jön még össze. De mint tudjuk, ami késik, az nem múlik.

Rita!

Üdvözöllek kis csapatunkban. Az I-es Női-n kinél szülsz? Esetleg nem dr Ádám Zsoltnál?

Sampon, fürdető és egyebek. Az elején legjobb a gyógyszertári. Szerintem a gyerekorvost már most keresd fel! A mi gyerekorvosunk is mindent felírt előre (D és K vitamin, popsikrém, köldökápoláshoz 70%-os alkohol és hexaclorophenes hintőpor, fürdető, olaj). Ha nem a gyógyszertári fürdetőt akarnád használni, akkor is valami olyat végy, ami hipoallergén, illatanyagmentes. Ilyet általában gyógyszertárban tudsz kapni, és nem is igazán olcsó. Popsitörlőből az ismertebb nevűek szinte kivétel nélkül jók (Nivea, Johnson, Pampers,stb.). A lényeg, hogy nagy és vastag legyen, a vékony kicsivel semmit nem spórol az ember, ugyanis míg a másikból egyet használsz, abból néha három sem elég. Van választási lehetőség gyerekorvosból nálatok? Mert ha igen, akkor még azt is ki kell derítened, hogy kihez érdemesebb menni. Bocs, kicsit hosszú lettem.

Bori!

Valahogy úgy érzem, hogy te vagy a legfittebb itt a véghajrázók közül.

Elfeljetettem írni, hogy a kórház után még egy jó kis sétát tettünk (Nem jószántunkból, hanem intézni való miatt.). Aztán még játékboltba is mentünk, mert a lányom ma kétéves. Eredmény: A klubtagsághoz tartozó elefántméretű bokákat sikerült újra produkálnom. Ráadásul hazafelé még vezethettem is, mert látszott a páromon, hogy annyira fáj a feje, hogy jobb, ha én vezetek. Itthon levettem a cipőm, és a lábamon látszott még mindig, hogy hol is volt. Most fenn a lábam a szennyesláda tetején írás közben, így már kezd normalizálódni a helyzet.

Üdv mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!

Most vagyok túl egy nagy tál áhított lecsón, úgyhogy sokkal jobb színben látom a világot. Képzeljétek el, hogy én a lecsóba szoktam tenni egy csípős paprikát is, mert szeretem, ha egy picit csíp. Na ez még nem nagy dolog, de már reggel kb. 9-kor felvágtam a paprikát és még most is ég a KEZEM tőle!!! Hallottatok már ilyet?! A lecsó egyébként pont jó, tehát nem lehelek lángot tőle, de a kezem nagyon ég. Pedig már legalább hússzor kezet mostam, mosogattam. Hát velem még ilyen nem fordult elő. Ja és megnyaltam a kezem és csíp mint a fene.Kép Erről jut eszembe! Nem tudtok valami jó trükköt, hogy hogyan lehet eltávolítani a kézről az új krumpli hajától származó barna elszíneződést? Nekem ugyanis mindig megfogja a kezem és hiába súrolom, olyan, mintha koszos lenne! Segítsetek!

Voltam terhesgondozáson is, elhoztam a vérképem eredményét, kicsit vérszegény vagyok, de ez már így marad. Viszont elküldtek tüdőszűrésre, hogyha esetleg anyatejet adnék le ahhoz ez kell. Nektek is menni kell? Én azért megmondom féltem a babám, mégha le is takarják ólomköpennyel. Meg ki tudja lesz-e egyáltalán elég tejem, nemhogy fölösleges? Nem lehet ezt utána lerendezni? Ti tudtok erről valamit? Ezek a kérdések ugyanis már akkor jutottak eszembe mikor hazajöttem, jellemző módon.Kép

Rita! Ma mondta a védőnő, hogy kijön még a héten és kihozza a recepteket is. Mondjuk mi már választottunk gyerekorvost, szerencsére pont a körzetünkben dolgozik a város legjobb orvosa így maradunk nála.

Mariann! Akkor még maradtok a leánykáddal egyben? Vagy azóta változott a helyzet?

Ildikó! Jó hogy megvagy végre te is, s főleg, hogy jó a netetek! Este aztán bejelentkezz ám!Kép

Egcsi! Jó hogy veletek is minden oké!Kép Ezek a nagyszülők nagyon rendesek!KépFérjedKép Jó hogy Timiékkel is jobb a helyzet, sok erőt és minden jót kívánok nekik!!!!Kép

Linda! Szerintem légy határozott a szerelővel, bár elhiszem hogy így elég ciki, hogy előtte nem produkálja a hibát. De akkor is ragaszkodj hozzá, hogy nézzék át alaposan! Szorítok Nektek!!!Kép

Bori! Most aztán tessék nyilatkozni, hogy akkor mikor is fogsz szülni! Teljesen összezavarsz az adataiddal!KépKépKép Egyébként nekem nem a felkelésekkel van gondom, hanem ezzel a mozgásképtelenséggel, hogy minden lépés fájdalommal jár. Egyszerűen nem birom megszokni, hogy szaladnék, meg intézkednék és nem birok! Ez a legszörnyűbb!Kép

Anikó! Köszi a biztatást, kívánom mindannyiónknak, hogy szülés után tűnjenek el ezek a nyavaják, de rögtön!!!! Gratula a papucshoz, használd egészséggelKép Örülök az eredményeidnek is! Jó nagy a babád!Kép

Szia Maci! Miért nem írsz a nyaralásról? Neked is gratula az eredményetekhez!Kép Látom a két új babáról már tudomást szereztél, a többi dologról való összefoglalást meghagyom Borinak, ő a profi ebben!Kép

Zita! Örülök, hogy veled is minden rendben, de azt nem értem, hogy miért indítják meg a szülést, ha semmi jele nincs? Főleg, hogy nem is biztos, hogy túlhordod, hisz a pontos idejét nem is tudják! Azért szorítok egy korábbi spontán szüléshez, a csütörtökhöz mit szólnál? Szerintem az egy remek nap erre az alkalomra is!KépLábad pihentesd!!!!

Lino????????

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Egcsi: Lili lesz a neve a kislanyunknak. Timinek ismeretlenul is minden jot kivanok. Olvastam a tortenetet.

Mariann: Orulok, hogy minden rendben van. Bar en nem ertek ezekhez a fajasos szamokhoz. 120 az magas? Orulj neki, hogy nem kell hetente 2-3x menned CTG-re. Az orvosod biztosan tudja. En nem igazan szeretem, foleg, hogy most Godrol hetente be kell jarnom a belvarosba ilyen melegben. Meg ha autoval is. Inkabb maradnek itthon. :-))

Bellana: Nem semmi ez a klimas tortenet. Nalunk nincsen, de mi most fejeztuk be a hazunk epiteset, es ugy terveztem, olyan szigetelesekkel, hogy elviselheto legyen a benti homerseklet. Eddig ugy tunik sikeres, de majd meglatjuk mi lesz 35 fok melegben. :-))

Anitabori: Koszonom a kedves fogadtatast. :-)) Tenyleg szuper csapat vagytok. Azert is regisztraltam magam. Hat jo lenne, tenyleg, ha a kovetkezo 4-5 anyuka elott lennek, sot legszivesebben meg is eloznelek benneteket. :-)) Nem mintha gondjaim lennenek, de nagyon nem szeretek korlatozva lenni. Azert kibirom meg. :-)) Tenyleg nagyon jo Göd. Imadok itt lakni. Minden nap a Dunanal setalok, es en meg szerencses helyen lakok, mert pont egy sziget mellett vagyunk es az utcank vegebol le lehet setalni a Dunara, ahol at lehet menni a szigetre es strandjara. Mi ugy hivjuk Homokos Beach. :-)) Hiszen tenyleg finom homokos strand. A kutyak imadjak, allandoan nagyokat usznak. Amugy nevuk Aldo es George. :-))
Imadom a cseresznyet es az epret, en is szoktam enni, de nem mindennap, mert elegge meghajtja a gyomromat. :-)) A 38-as papucsaim es cipoim meg mindig jok. :-)) Nincs problema a labammal. Nem voltam korustag, hiszen olyan hamis hangom van, amitol barki rosszul lenne. :-)) Az anyosom nagyon jo fej. Kisse regimodi, de nagyon jol kijovunk. :-))
Na azert nem Telikben szulok, hiszen azert olyan gazdag nem vagyok. :-)) Es koszi a sok tanacsot a babszerekkel kapcsolatban. :-)) Holnap megyek ctg-re es kikerdezem errol az orvosunkat.
Orulok, hogy CTG-n minden okes volt.
Nekem minden honapban egyszer van vizelet vizsgalat es vernyomasmeres. Bar utobbit otthon minden nap mernem kell, mert bent a korhazban allandoan magas. Mint kiderult fobiam van. :-(( De itthon teljesen normalis a vernyomasom. Ugyhogy gond nincsen.

Ami a vasarlast illeti, nem igazan szeretek penzt kolteni, mert sporolos tipus vagyok. Nem ugy mint most edesanyam, aki allandoan vesz valamit. Ma is irt, hogy vett a megatoys-ban kameras bebicsoszt, es sok minden mast aminek nem tudott ellenallni. Huh, nem tudtam mit szolni. orultem is meg nem is. En tulajdonkeppen nagyothallo vagyok, annak idejen gyerekkoromban orvos rontotta el a fulemet, igy hallokeszulek nelkul halkan hallok. :-)) A kameras bebicsoszt ezert vette a mama, de nem kellett volna, hiszen nagyon sok siket no vagy mas nagyothallo is sikeresen felnevelte a gyereket. Kollegamnak is, aki rendesen hall, mindket szuloje siket. A mamam viszont jobban erzi magat, ha minden nap minden perceben egy hordozhato kis teven lathatom, hogy mit csinal a baba. Hat majd meglatjuk. :-)) Hasznalt valaki mar ilyet?

Ami a Megatoys aruhaz arait illeti nem olcsok. Ugyanaz a 4 reszes paplangarnitura a Cora-ban 5990 Ft, a megatoys-ban 9500 Ft. Es sorolhatnek sok mas arkulonbseget is. Az viszont igaz, hogy nincs akkora valasztek a Coraban mint a Megatoys-ban. De az Avent termekek is joval olcsobban megkaphatok a Cora-ban. Nekem konnyu is, hiszen ott dolgozom. :-))

Vakili: Gratulalok az eredmenyekert. Nagyon szepek. :-)) Nekem a dokim dr. Murber Akos. Nagyon jo fej, jo orvos es humoros. :-)) Es ugy nez ki mint egy 20 eves. Ezt csipem benne. Gavai Martat nem ismerem.
A servvel nem kell foglalkozni. Majd rendbejon az magatol.

Most latom milyen hosszu voltam.. Huha..
Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Pzita: En se ertem miert kell kivenni a babat hetfon. Vagy mar tulhordtad? Kicsit le vagyok maradva. A baba sulya nagyon szep. :-)) Gratulalok.
Igen, az I. szamu Noi Klinakan fogok szulni, de dr. Murber Akosnal. Koszi a sok segitseget. Ami a gyerekorvost illeti, iagazad van. Elmegyek hozza. Bar a rendelo itt van tolunk 5 percre gyalog, ugyhogy vegul is meg szules utan is elmehetek ket szoptatas kozott. :-)) De inakbb elobb megyek mint utobb. Sose lehet tudni. Nalunk nincs valasztasi lehetoseg. Egy gyerekorvosrol tudok egesz Godon. Bar lehet, hogy tevedek. De azt mondjak jo orvos, ugyhogy kiprobalom.
A labad meg csak jojjon rendbe. Tessek pihenni.

Swen: Hmm. Lecso. En nem igazan vagyok oda erte. De ha kell megeszem. De az eros paprikaert egyaltalan nem vagyomk oda. :-)) Nem ugy mint edesanyam, aki a legerosebb hegyes zoldpaprikat, magaban elragcxsalja. Hmmm. nem is tudom mibol van a gyomra.
Tudoszures. En ugy tudom terhesseg alatt nem lehet elvegezni...

Nektek is csuklik a babatok? Az enyem elkepesztoen sokat. Kozben meg sokat mozog is, es majd szetnyomja a holyagomat. :-)) Olyan furcsa mikor csuklik. :-))

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Rita, nekünk is kislányunk lesz, Noémi. Kép

Swen. Kép Hétvégén lement 1 kiló és az tuti víz volt. Még 2-3 kiló lemehetne és akkor már nem is lenne sok bajom.

Maci, köszi a tippet de úgy tudom csalán teát nem szabad inni. Zsuzsa a csipkebogyót ajánlotta, azt ittam de nem volt sok változás. Benőke pedig szép lassan meg fog nőni. Kép

Mariann, örülök, hogy rendben volt a CTG. Nekem a 38. héttől tényleg hetente 2x kell majd járni CTG-re és néha még uh is lesz.

Ildikó, jó volt hallani felőled. Kép

Egcsi, köszönjük a híreket Timiékről. Puszilom őket és kívánom, hogy minél előbb együtt lehessenek.

Bellana, ez a klíma jól megviccelt ma. Remélem már nem fog nyikorogni.

Anitabori: CTG. Kép Azért Téged meg sem közelítelek az irományommal. Kép Tényleg jó, hogy magas vagyok mert így eloszlanak a kilók csak a mozgás megy nehezen. Kép

Anikó, örülök, hogy minden rendben volt a dokinál. Szép nagy Bencus. Papucs. Kép Remélem a szülés után visszahúzódik a sérved.

Zita, sajnálom, hogy holnap sem tudunk találkozni. Kép Annak viszont örülök, hogy nagyobb az esély a sima szüléshez és drukkolok, hogy végre kibújjon az a baba. Boldog szülinapot a lányodnak ! Kép

Chello
chello

Rita, nekem is sokat csuklik a babám. Kicsit furcsa érzés.

Swen, megkívántam tőled a lecsót. Muszáj főznöm a héten. Én tuti, hogy csak szülés után mennék röntgenre és tényleg az sem biztos, hogy lesz-e még leadásra való tejed.

Na most már lepihenek mert dagadnak a lábaim. Kép

Chello
chello

Sziasztok!

Godot még nem jött.
Dani alszik, sebaj majd este nem fog. Kép
Klíma szép csendbem működget. Ki érti ezt???
Totál hülyének fognak hinni a szerelők. Kép

Chello: ma nagyon kitettél magadért. Kép Nem is emlékszem mikor írtál utóljára enyit. Kép Tényleg jó, hogy magas vagy, legalább nem leszel kisgömböc. Kép

Anitabori: édesek az "utolsó" vásárlásaitok. Kép
A főnök pici fia egy nagy darab hústorny, de van létránk, majd arról mászok a képébe. Kép
CTG: úgy tűnik még várnunk kell. Kép

Rita: Göd, nagyon szép hely. KépA legjobb barátnőm is ott lakik. Kép Ti melyik részén laktok, alső, felső? Klíma: szerintem egy kertes ház sosem tud úgy felmelegedni, mint egy vacak panel, úgyhogy ne aggódj. KépAmúgy nem semmi bejárni pestre ebben a melegben. Én is bejártam anno Danival, de vele már maradik Vácon. Kép

Zita: miért akarják "kivenni" a babát?????
És miért nem indítják ha muszáj, miért akarnak csaszit? Mindenesetre szorítok, hogy megúszd!!!

Swen:bocs, de jót derültem a lecsódon. Kép Csíp még? KépTüdőszűrés: szerintem ne menj el!! Bőven ráérsz majd akkor ha írtó sok tejed lesz!! Nem is szoktak kismamákat elküldeni rá!

Megyek felébredt a magzatom, majd még jövök: Linda

Tényleg Lino merre vagy?? Panó??
bellana

swenKép
En sem mennek el rontgenre szules elott. Meg senkitol sem hallottam, hogy terhesen kuldjek, sot, az elso harmadban kifejezetten veszelyes, ha jol tudom...
A krumpli nyoma citromsoval lejon!

RitaKép
Legy udvozolve a csapatban! De jo neked, hogy sporolos vagy...Majd adnal nekem leckeket?Azt sem tudom mi fan terem...Kép
Az enyem is sokat csuklik, es raadasul hosszan, tudom, hogy termeszetes, de olyan rossz erzes, hogy nem lehet elallitani neki. Hogy kinek mije lesz, azt majd a csodaszep kismma-tablazatunkbol is meglatod, PanoKép szokta csinalni, majd biztosan dob egyet nemsokara.

ZitaKép
Drukkolok, hogy kikivankozzon...Esetleg nem "irtak fel receptre" nektek a hazaseletet?Kép Az egyetlen pozitivuma lenne egy tulhordasnal nalam...Kép

AnikoKép
Huha, szep meretek! Gratulalok.

EgcsiKép
Koszi az infot Timirol! Tovabbra is puszi neki es kitartas, mar jo uton vannak!
Nalatok meg jonnek a szep egyutt toltott napok Apaval, mi? Mennyit is marad?

BoriKép
Kepzeld, sogornomnel a doki lefujva.Kép "Nincs neki semmi olyan baja"- felkialtassal. Azt hiszem a sogorom hatasa. Most semmi otletunk hogyan tovabb...

AnyukakKép
Volt valakinek hordozokendoje? Tapasztalatok e teren?

szoszi
szoszi

Sziasztok!

Bori:sajnos nem volt idő beszélgetni Hajnival,mert apa sietett,és a parkolójegyünk is lejárt Kép Meghagyom neked az összefoglalót estére Kép Te ebben már úgyis nagyon profi vagy!

Hajni:Zsuzsáéknál méretes volt Edina buksija,és nehezen jött át.Majdnem császár lett a vége.Szerdán úgy néz ki,hogy jönnek haza,és majd biztos mesél!
Örültem,hogy láttalak.Milyen volt a doki? Nekem olyan semmilyen megint.Mindenre nekem kellett rákérdezni.Következő időpontod? Én majd pont egy hónap múlva megyek laborra.

Zita:drukkolok,hogy magától akarjon kibújni a manó. Lánykádnak boldog szülinapot!Majdnem egyszerre tarthatják majd! Kép

Swen:én is lecsót ettem,csak én nem szeretem a csípőset. Kép
Krumpli:passz
Tüdőszűrés?! Én is úgy tudom,hogy kifejezetten tiltják ilyenkor.Legfeljebb,ha valami nagy gáz van,de tejleadás miatt? Még soha nem hallottam ilyet!

Egcsi: Nagyszülők,vásárlás,férj Kép Akkor most igazán jó napjaid vannak! Jó férjecskézést! Kép

Rita:nekem még soha nem volt bébiőröm.De szerintem örülj ,hogy anyukád vett,nagyon aranyos szerintem. Első unoka lesz?
Melyik Coraban dolgoztál?
Jó fej dokidért nagyon irigyellek,a miénk Hajnival elég morci.
Sérv-ezzel nyugtatott a doki is,remélem megúszom műtét nélkül. Harmadik babát várom,és a másik kettővel sokkal többet híztam,mégsem volt ilyen gondom.
Az én Bencém is sokat csuklik,de én imádom érezni Kép tesók is olyan jókat derülnek rajta.

Szöszi: lehet,hogy hülye kérdés,bocsi:mi az a citromsó? Hol lehet olyat kapni?

Köszi mindenkinek a gratulát Bencus nevében is.Kép
Találkoztam a kórházban a régi dokim asszisztensnőjével,és azt hitte a hasam alapján,hogy most fogok szülni. Kép
Kicsit elszörnyedt,amikor mondtam,hogy még 2 hónap.

Még később próbálok jönni! (Ez nem fenyegetés! Kép )

Üdv:Anikó
vakili

Kép

Kép
panó

Szöszi!
Én pont akkor kapcsoltam az RTL-re, mikor már vége is volt a Forma1-nek! De az eredményt látva már nem is sajnáltam annyira, hogy nem láttam!

Rita!
Üdv. a topicban! Ha akarod, szívesen beteszlek a táblázatba, csak írd meg a megfelelő adatokat!

Egcsi!
Kösz az infokat Timiről. Nekem is már fel kéne hívni Valit, hogy mi van velük.
Férjed meddig marad?
Szülés előtt nem vesz ki majd szabit, hogy itthon legyen mikor születik a baba?

Bori!
Hogy neked mennyi energiád van! Bodzaszörp, eperlekvár és még összefoglalókat is írsz a lemaradt kismamáknak!
Fogalmam sincs Peti hány centi, 134-es ruhákat hord.

Bellana!
Jó humora van a klímátoknak!
Lino azt hiszem este 7-re ment CTG-re.

Swen!
Én még olyat nem hallottam, hogy kismamát tüdőszűrésre küldenek!
A krumpli nyoma állítólag citromlével lejön, de én még sose próbáltam.

Anikó!
A 38-as papucs rám kicsi lesz, akkor majd másnak add! Gratula Bence méreteihez. Mikor is mentek nyaralni? De irigyellek érte!

Zita!
Akkor drukkolunk, hogy elinduljon a kiscsaj magától. Van már neve?

Puszi mindenkinek!
Panó
panó

Szia lányok!

Nem fogjátok elhinni, de itt volt a nem szerelö szerelö. Sok okosságot nem tudott mondani a nyikorgásra, de jelezni fogja a szervíz cégnek a dolgot. Állítólag min 2. hét a válaszig. Persze ha cserélni kell rajta valamit, az hónapokba is telhet, mivel az alkatrészeket rendelni kell. Cuki, ugye? Talán télre müködni is fog a masina.Kép
Amúgy déluán Ádi tiszteletére csikorgott egy jót a gép, Ádi ráhúzott az oldalára és attól elhallgatott. Ezt én is megtehetem, csak kell hozá 1 létra. Kép
Ja, a nem szerelö szerelö elvitte a garijegyet, állítólag holnap este hozza lepecsételve. Ha-ha-ha.
Meg is kérdeztem, hogy ide is fog érni vele?
Meglátjuk.

Anikó: milyen figyelmetlen vagyok, nem is reagáltam az írásodra. Gratula a szép babókához! Kép Úgy tünik, hogy akkor te, Orsi, én és Panó egy csoportba kerülünk szülés terén. Kép Micsoda babaesö lesz! Kép
Jó kis orvosotok lehet, ha ennyire flegma. Kép

Rita: az én babám is csuklik! Naponta többször is. Kép

Swen: látod a többiek is úgy tudják, hogy veszélyes a tüdöszürés terhesen, söt mindenféle röntgen is!! Nem normális aki téged el akar erre küldeni!! El ne menj!!!!!

Puszi:
Linda

Lino: jelentkezz, mi van veled???

Ui: bocs, hogy nincs hosszu ékezetes u,ö,ű, de akkor számokat ír a gép.
bellana

Jó estét!

Ma már nem jövök többet, csak azt hittem Lino talán írt, hogy mi volt CTG-n.
Most voltam a pro-mama honlapon: http://www.pro-mama.hu/ ahol ha kitöltötök 1 kérdőívet az Aventnek, akkor küldenek egy ajándék 125ml-es Avent cumisüveget. Kép

Szép álmokat:
Linda
bellana

Panó!

Még mindig nagyon tetszenek a táblicskuk! Kép
Csütörtökön indulunk.
Valira már én is nagyon kíváncsi vagyok,holnap felhívod?

Linda:ilyen szolíd voltál a szerelővel? Talán inkább cserélni kéne,nem? Annak nem sok értelme van,hogy őszre vagy télre megcsinálják,ezt ők is beláthatják.
Babaeső Kép Nagyon egymásra vagyunk mi állva 3-man. Kép
Az azért túlzás,hogy flegma a doki,mert ha kérdezek valamit,azt lelkiismeretesen elmagyarázza,nekem csak az a pici plusz kedvesség hiányzik,amit az előzőnél megszoktam.Néha egy kis mosoly,biztatás,ennyi.Olyan,mintha unná,amit csinál,pedig a világon az egyik legszebb hivatás.Valahogy soha nem tud igazán megnyugtatni,mindig olyan tudományos.A Praxisban a Győrfit egy élmény volt nézni,hallgatni,annyira élvezte az egész vizsgálatot.

Kinga telefonszáma nincs meg valakinek? Nagyon eltűnt.Kép
Szegény Nanda is . Kép

Süncsalád holnap hazatér,de jó lesz Nekik!
Süncsi már biztos nagyon izgatott. Kép

Szerdán meg Zsuzsáék! irigy vagyok!Sajnos nem tudtam bemenni Hozzájuk,mert annyira dagad a lábam,hogy nem mertem BKV-val elindulni! Kép

Orsikám:Te már megint éjszakázni fogsz? Kép
Mit szólsz,hogy milyen nagyok vagyunk.Néztem a képernyőn,és volt olyan adat,ami a gép szerint júl.27 meg aug.1.szülést jósol.Nem semmi. Kép

Na,most már megyek,jó éjt mindenkinek!
Lino nem jelentkezett?

Anikó
vakili

Zita,
Legalább te tudod, hogy hétfő estére kezedben a Csomag. Drukkolok, természetesen.
Elefántláb-klub, hihihi. Ugye, senkit nem bántottam meg a hülye poénommal?
Fittség: hát, néha én is csodálkozom. Most fejeztem be éppen a bodzaszörp leszűrését, ezt utálom az egész procedúrában a legjobban. Az üvegek mosogatása, a szűrögetés, a ragacs...Délután meg lehúztam majdnem két órát a játszótéren. Elefántlábakon tértem haza, mert csak lógatni tudtam őket a padon.
Hogy vezetsz? Terpeszben? Nekem legutoljára csak úgy ment, akkor mondtam, hogy köszönöm, ennyi.

Swen,
Lecsó...Azt is mióta halogatom!
Próbáld citrommal dörzsölni az ujjaidat, meg körömkefézni jó citromos vízzel a körmök alatt. Mondhatnám, hogy Flóraszeptezz egy kicsit gumikesztyű nélkül, de ez nem túl jó ötlet, igaz?!
Tüdőszűrést szerintem is hanyagold.
Szóval össze vagy zavarva?
Na, akkor ebből sakkozd ki: utolsó menzesz szept.5, ebből számítva jún.11, első uh adatai alapján jún.19., én rákot szeretnék szülni, tehát jún.22! De elegem is van már a túlsúlyból, tehát ha lehet, holnap! Vagy inkább 16-án, barátnőm és Linda szülinapján?!

Rita,
Szuper helyen lakhattok.
Amikor a ház tervezéséről-szigeteléséről írtál, azt hittem, építész vagy. De ha a Corában dolgozol, akkor talán tévedtem.
Hű, ennyire mellélőttem a Megatoys-os árakkal? Akkor vaszeg csak azokkal a dolgokkal van ez így, amiket én most vettem, azoknál nem láttam nagy árkülönbséget. Bocs mindenkitől.(bár néha az a tény, hogy Minden Egy Helyen, megér nekem 2-3 ezrest)
Ilyen kamerás őrzőről még nem hallottam. De biztosan jó dolog.

Szöszi,
Sajnálom a sógornődet, de ha nem javul, komoly baj lehet belőle! És a gyerkőc...
Hordozókendőm nem volt, most sem terveztem be.

Lino,
Mi volt a vizsgálaton?

Hajni,
Most mit írjak neked összefoglalónak, hiszen mindent tudsz az új babákról, részleteket egyelőre még mi sem többet. Más meg nem igazán történt, persze, vannak már fájásokkal küzdő anyukák, mint pl. Marcsi, de napokig is húzhatja még, vagy már bent is van a klinikán? A többi a mai nap írásaiból kiolvasható.

Anikó,
Akkor a sérv miatt megnyugodtál, ugye? Kényelmes a topán?
Dr. Morci az orvosod? Danival kitaláltuk tegnap, hogy ha morcos lesz a hugi valamiért, Dorci-Morcinak fogjuk hívni. Danit ilyenkor Duli-fulinak becézzük, ezen általában elneveti magát.

Ezt az üzenetet alaposan megnyírbáltam, miután elkészültem vele, legalább a felét töröltem. S még így is...
Egyébként pl. sms-t írni utálok, általában 2-3 szóra hagyatkozom, cukkolnak is érte a barátaim, telefonon meg nem lehet velem tovább beszélni 5 percnél, csak ha megerőltetem magam (de ritkán szoktam!), szóval ez az internetes grafománia nem is tudom, honnan jön!

Jó éjt nektek
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Timi: ajánlom neked ezt a történetet egy topiktársam írta, cory a nick neve, rákereshetsz, ha akarsz tőle többet kérdezni. Ugyancsak topiktársam Nyuszimanó nick néven hasonló korán szülte meg a kisfiát, az ő történetéből is sokat tanulhatsz.

http://www.lll.hu/archiv/ujsag/0401/0401_06.shtml

Most csak ennyit.

Mindenkinek kellemes estét!

Üdv: Zsuzsi (35)
zsu26

Sziasztok!

Megvagyok ám, csak kicsit későn értünk haza. 8-kor jöttünk el a kórházból, aztán még beültünk vacsizni egy kerthelyiséges helyre és nagyon elszaladt az idő, fél 10 után értünk csak haza. De a csajok is élvezték.

NST-n minden rendben volt, azon kívül, hogy Gömböc nem akart felébredni, de aztán rávettem. Utána kifogyott a gépből a papír. De a lényeg, hogy babulek jól van, némi kis fájásokat mutatott a gép, de semmi komoly, úgyhogy ezek szerint nem szülünk még Kép Fehérjét nem találtak a vizeletben, hurrá. Szerdán doki. NST-re csak jövő héten kell mennem legközelebb.

Zita: nagyon drukkolok, hogy a kisbabád ki akarjon bújni ez alatt az egy hét alatt! Tovább semmiképpen sem hagyják bent? És nagy drukk a sima szüléshez is!!! Boldog szülinapot a lányodnak!!!

Rita: üdv itt közöttünk! Nekem is van egy Lilim, csak ő már 4 éves. Jó közel lesz egymáshoz a névnapja meg a szülinapja Kép Krémeket nálunk is a gyerekdoki írta fel. Ilyen kamerás bébiörzőnk nekünk nincs, de a mamád biztos szeretettel vette Kép És az én babám is sokat csuklik.

Swen: éjszakák Kép Lecsó: nyam! Ég még a kezed? Én ezt a tüdőszűrést kihagynám!

Maci: remélem jól éreztétek magatokat! Grat az UH-hoz!

Mariann: nálunk csak betöltött 40. hét után kell sűrűbben menni NST-re.

Egcsi: de jó, hogy jön haza a férjed! Kép Timiéknek továbbra is drukkolok, hogy miknél hamarabb haza mehessenek! Megatoys Kép Látom többen is szórtuk ott a pénzt hétvégén Kép

Bori: Kórus név Kép Kép Kép Igen én ikreket szeretnék, van még egy hetünk addig! Utolsó vásárlás Kép Én a fűnyírásról hiszem mindig azt, hogy na ez volt az utolsó Kép Akkor ezekszerint nem volt ma sem vizsgálat. Nekem majd szerdán.

Anikó: gratula Bencus nagy méreteihez!!! Kép Meg a papucshoz isKép remélem jó lesz rád végig! A héten utaztok? Remélem a sérved tényleg rendeződik majd magától! Morci doki Kép

Linda: majd hízok a szoptatás alatt ! Én mindig akkor szoktam. Légkonditokra már nem is tudom mit írjak… Dani akkor jó nagyot aludt délután! Remélem azért már sikerült lefektetni aludni! Kép

Szöszi: nekünk volt hordozókendőnk, bár ez inkább a zsák volt, olyan karikás. Lili nagyon szerette azt is meg a kengurut is, Nóra üvöltött benne. De ő volt inkább a kivétel, mert szokták szeretni a babák!

Remélem nem hagytam ki senkit, de már leragadnak a szemeim! Mindenkinek jó éjszakát, kevés pisitúrával!

Szilvi
lino

Szioka

Igertem, hogy jovok, bar jo keso lett, mire elolvastam a valasztassal kapcsolatos hireket. Tegnap probaltam nezni a Dunan, de apa a finn eredmenyeket kukkolta. Ma itt olyan kaka ido volt egesznap fuggonyoket vartam a haz minden reszebe, holnap meg parnahuzatokat, de hogy hogy ez nagy kerdes, mert meg sosem csinaltamKép. Level utan meg apa masszazst igert ugyhogy sietek is.
Az elmult egy het termeset nem olvastam vegig reszletesen, azert a lenyeget kiszurtem. A mai naptol azert nagyon figyelek, nehogy meg kitagadjatok.

Bori
Kepzeld el, hogy penteken foztem mexiko levest es szombaton is azt ettem, sosem szoktam bezabalni, de most sikerult, annyira finom, hogy egyszeruen nem tudtam abbahagyni az evest. Emlegettelek isKép A tallini ut jol sikerult, bar annyira elfaradtam, hogy alig botorkaltam a vegere. Azert megerte vettunk babakocsit, baldahint a kisagyra. stb. Soraya es a ferje nagyszeruen elboldogult Lauraval, sot Kriszta uzenetet is kuldott, hogy a lanyom kesz no, es ki sem szall a ferje olebolKép.
Millioszor csokollak, mikorra is josoltad a szulesedet? Remlik valami 21-i datum.

Pano
Nagyon sok boldog szulinapot kivanok en is. Kinek szurkolsz a forma 1-ben, csak nem a mi Kiminknek?
A mi nevunk is megvan: Lucas Thomas.

Timi
Csokold meg a kislanyod helyettem is, nagyon sok kitartast, erot kivanok. Es nagyon ugyes vagy, hogy fejsz!

Egcsi:
Kellemes-szerelmes stb napokat apaval, azert a szulesre hazajon ugye? Nem leszel egyedul a babaval az elso napokban?

Zita
Szurkolok a rendes szuleshez, hatha szerencsetek lesz.

Chello
Koszi, ez a vizesedes engem is teljesen kikeszet, merlegre allni nem is merek. Ma ahogy varrtam es szinte egesznap ucsorogtem, egyszercsak azon vettem eszre magam, hogy akkora a bokam mint a cipoKép.A kendorol csak annyit tudok, hogy itt rengetegen hasznaljak, nagyon praktikusnak es kenyelmesnek tartjak. A baba mindig kozel van hozzad, akkor szoptatod amikor akarod, a picinek is nagyon megnyugtato a gerincet kimeli stb...

Bellana
Te szegeny lany! Mi ez? Egyszer nyikorgo anyos, most, hogy errol nem hallok meg nyikorgo (anyossal ellentetben) uj legkondi. Az elet nem igazsagos VeledKép.

Swen
A tudoszures szerintem oriasi felelollenseg lenne, varj a terhesseg vegeig! A paprikadrol egy edes tortenet jutott eszembe eleg intim, de azert leirom, mert ez egy jo csapat ugye?
Roviden:
Vesa nagyon szereti az igazi zold erospaprikat. Egyszer nalam jart latogatoban jot evett pickszalamibol es paprikabol. Majd jott a nagy szeretkezes es egy ido utan ugy kiugrottam apa mellol es rohantam a furdoszobaba mosakodni,hogy meg idom sem volt angolul elmagyarazni mi tortent, csak azt hajtogattam, paprika, paprika, paprika.
Mit mondjak az egyik felejthetetlen szeretkezesunk voltKép.

Most megyek mindig elveszitem az idoerzekem itt a gep mellet, raadasul meg vilagos van, igye meg aztan tenyleg sosem tudom hany ora.

Mindenkinek sok puszko.
Ildiko

2
salla

Sziasztok!

Bori!

Az elefánt-lábas jelzővel engem biztos nem bántottál meg, mert tényleg kb. akkora a bokám időnként.

Vezetés: semmi problémám vele. Egyedül az zavar, hogy sávváltásnál sokkal jobban a tükörre kell hagyatkoznom, aminek ugye van holttere is, mert ekkora pocakkal már nem igazán lehet fordulni. De háromszor olyan óvatos vagyok, így nincs belőle probléma.

Fittség. Az előző két terhességemnél én is hasonló fittséget produkáltam, mint te. Ezért is zavar a mostani nyavalygásom. Lehet, hogy öregszem?!

Swen!

Ezt a tüdőszűrést szerintem felejtsd el. Ha már meglesz a baba, és látod, hogy van elég tejed, és van elég energiád, hogy esetleg rendszeresen fejj a leadáshoz, akkor bőven ráérsz elintézni.

Szöszi!

A házasélet szülésindító hatásáról én is tudok. Csak van egy kis bibi. A párom nem vállalja a dolgot, mert mivel egy sima indulásnál is van egy jó nagy esélyünk a császáros befejezésre az előző császár miatt, így nem igazán akarja, hogy esetleg ő legyen az ok.

Miért veszik ki hétfőn a csemetét? Az előző szülésünk császárral végződött. Császár után nem lehet túlhordani, indítani (pl. oxytocinnal), gyorsítani (szintén oxytocinnal) a szülést. Az oxytocin ugyanis természetellenesen nagy fájásokat csinál, ami miatt még nagyobb az esély a méh hegének a szétválására, mint eredendően. Mivel nem menstruáltam már négy éve, így csak az ultrahangokra lehet hagyatkozni. Ezek közül, ami a legkésőbbi időre teszi a terminust az a legelső, az alapján 22 lenne a terminus. Az összes többi hamarabbi időpontot hoz ki. Úgyhogy már így is a dokim jóindulata, ami miatt még reménykedhetek, hogy beindul a dolog. De a 21 már végső időpont.

A szurkolást mindenkinek köszönöm, reméljük meghatják a lányomat, és legalább elkezdi keresni a kivezető utat.

Panó!

Név alakul. Talán Réka lesz, de ez még nem 100%. Akkor lesz biztos, ha már az anyakönyvben látom.

Szép álmokat!

Zita
pzita

Sziasztok!

Csak par sort irok, de tenyleg, mert szokasomhoz hiven ismet hulla vagyok es mar huz az agy.
Mindent elolvastam, azert van megint ilyen keso, de nem birtam ki, igaz most nem volt semmi izgalom, most senki nek szul. Bori? Mikor akarsz szulni? Nem Te lennel mar igenidoben???Kép

Ma konyhat probaltunk csinalni, de elegge nehezen ment, el is kezdtunk gondolkozni, hogy megsem koltozunk csutortokon, de aztan atragtuk vagy 5x es rajottunk, hogy csak jobb lesz megis akkor. De lehet, hogy addig meg 3x meggondoljuk, szoval most abszolut nem tudom mi leszKép De az utazasbol mar nagyon elegem van, ugyhogy inkabb koltozzunk es majd ott kint rendezkedunk meg 1-2 hetig, de az autoba mar UGY UTALOK BEULNIKép Az a sok zotyoges! Szegeny manocskam nem tudom mit gondol odabentKép

Na, megyek az agyikoba, mindenkinek sok puszit kuldok, majd jovok valamikor, megprobalok hamar.

Holnap megyunk dokihozKép

SziasztokKép

Orsi
31+3

avocado

Jó reggelt mindenkinek!

Chello! Nagyon ügyi vagy, hogy a víz egy része így lement, hátha ebben a nagy melegben elpárolog a többi felesleg is, én minden esetere szorítok!Kép

Linda! Hát képzeld el, hogy a paprika még este is úgy csípte a kezem, hogy a csapba hidegvizet engedtem és abban áztattam vagy negyed órát. De úgy tűnik reggelre elmúlt!Kép Ez a légkondi őrületKép Köszi a cumisüvegtippet is!Kép

Panó, Szöszi! Köszi a krumpli nyomokat eltűntető ötleteket, kipróbálom.Kép

Bori! Tudom, hogy nem jó ötlet a flóraszept de én rendszeresen takarítok vele és nem használok gumikesztyűt, mert abban nem tudok dolgozni. De krumpli ügyben az sem segít.Kép Hátha a citrom.Kép Dóri ügyben legalább biztass bennünket azzal, hogy már jósolgatsz, fájogatsz vagy valami....Keményedéseid vannak? Csak nem engem akarsz bevárni?Kép Egyébként mondtam már, hogy imádom a grafomániád? Én nagyon szeretem olvasgatni amit írtok, minél hosszabb annál jobb, úgyhogy se te, se más ne fogja vissza magát!Kép

Rita! Szerintem is nagyon kedves anyukádtól ez a nagy vásárlási láz. Kezdetben engem is zavart, hogy annyi mindent kapunk a nagyszülőktől, de ők mindig azt mondják, hogy az unokájuknak hagy vegyenek már amit szeretnének, s tényleg olyan örömmel teszik, hogy nem akarom ezért bántani őket! Az én kicsikém is elég sokat csuklik, de én is úgy élvezem, meg azt is hogy sokat mocorog.Kép

Lino! NSTKép Tessék összeszedni magatokat, és csalogassátok már ki a bébiket, ne hagyjatok minket így várakozni!!!KépAz élboly most nagyon visszafogta magát, ejnye!Kép Hacsak Mariann már nem a kórházban vagy.Kép A vacsi jól hangzik.Kép

Ildikó! Tetszett a paprikás sztorid!KépKépKép Mi is pont ezen poénkodtunk a párommal, de ugye most csak elméletben...Kép

Orsi! Mi a baj a konyhával? Ne légy letörve! Egyébként nekem is az a véleményem, hogy költözzetek át, ott még úgyis kell legalább egy hónap mire belakjátok az új otthonotokat, s addig még máshol is lesz mit csinálni, de már ott vagytok!Kép Fel a fejjel, s tessék mosolyogni!!!Kép

Mindenki! Köszönöm a tüdőszűrős tanácsokat! Én is így gondoltam, hogy dehogy megyek el, csak kíváncsi voltam, hogy ez máshol is szokás?Egyéként érdekes, hogy itt is az első azt hisezm hat hónapban kifejezetten tiltják, így a végén meg már nem árt. Elég érdekes mi? Sőt úgy döntöttem, hogy tanácsadásra sem megyek többet, mert már elegem van, hogy minden hétfőn ott üljek három órát a nagy semmiért, csak azért hogy visszarendeljenek. Így most már csak a saját dokimhoz megyek holnap. Meg holnap lesz NST is.

Zita! Nagyon szorítok Neked!!!! Egyébként a 2004. tavaszi kisbaák rovatban olvastam, hogy van valami ricinusolajból, meg nem tudom miből álló keverék, ami állítólag beindítja a szülést, és dokik meg szülésznők is ajánlják. A húgod nem tud erről valamit? Majd mindjárt megpróbálom megkeresni és ide bemásolni.

Szép napot mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Zita! Megtaláltam!

"Gabi, hát én kinyitottam a bába válaszolt és a következőket találtam idézem szó szerint: " Szinte hihetetlen, milyen megbízhatóan beindul a ricinuskoktél hatására az erőteljes fájástevékenység, és a burokrepesztés, is elkerülhető az összes következményével együtt. Ha valóban (!) túl van az anya a helyesen kitűzött időponton. Többször is átéltem már hogy spontán módon megszültek olyan asszonyok, akiknek másnap kórházba kellett volna menniük szülésmegindításra. Az érintett kismamáknak ajánlom tehát, hogy készítsenek ricinusolajból, sárgabarackléből és egy korty tiszta pálinkából álló keveréket és igyák meg. Három-hat órán belül megkezdődnek a fájások. Ha mégsem így lenne, akkor az anyának abból kell kiindulnia, hogy a gyermek még nem akar megszületni"
idézet vége. Ezt lehet használni mint utolsó szalmaszálat.
Egyébként a kismamában már olvastam szüléstörténetet kórházban, ahol a doki ajánlotta fel a ricinust. illetve a tavaji bábakonferencián több bába említette ezt a koktélt mint megbízható dolgot ami csak akkor indít, ha valóban itt az ideje szemben a mellbimbóstimulálással"

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Jo reggelt!Kép

Huzhatok egy strigulat a nagyon rossz ejszakakhoz...Kép

BoriKép
Azert Te mar rendesen tulhordottnak szamitasz. A dokid nem izgul? Nem hivogat, nem akar befektetni?

Megneztem a tablat.Ha lemegy az elso 5-6, aki most eselyes a szulesre, akkor a most 35,36 hetet betoltottek rengetegen es nagyon surun vannak (vagyunk).Kép Az is izgi lesz, bar ha mi is olyan nagyon nem akarunk szulni...Kép

swen,zitaKép
En is hallottam a ricinus-olajat. De ez nem hashajto is egyben? Mert akkor 2 legyet utnenk egy csapasra, gyerek+ hasmenes, mint jel.Kép

LinoKép
Nekem szimpinek tunik a hordozokendo. Nem is tudom..., csak a kornyeken senkinek nincs, pedig jo lenne megnezni elotte.

Ha valaki tud valamit ValirolKép irja mar meg, olyan kivancsi vagyok...Milyen gyonyoruen kihordta a dupla-dinamitokat!

Tegnap este osszekeszitettem egy adagot a korhazi cuccbol.Ma be kellene fejezni.

Megyek reggelizni...ehgyomorra sokkal rosszabb irni.

szoszi
szoszi

Jó reggelt!
Babaeső még mindig sehol?

Anikó!
Jó nyaralást neketek. Már csomagolsz? Mikor jöttök haza?

Bori!
Miért nyirbálod meg magad! Ha már leírtad, tessék szépen elküldeni, szívesen olvassuk. Ha meg épp nincs időnk, legfeljebb átugorjuk a felét.

Ildikó!
Honnan tudtad, hogy a Kimi a kedvencem? Gondolatolvasó vagy?
A táblázatba beírom a neveteket!
Paprikás sztori tetszett!Kép

Szöszi!
Jó étvágyat a reggelihez!

Valit estefelé felhívom.

Mindenkinek szép napot!
Panó
panó

Sziasztok!

Szerintetek a ricinus-koktél pálinka nélkül is hat? Én ugyanis olyannyira nem bírom az alkoholt elfogyasztani, hogy bármiben is megérzem a szagát, már nem bírom lenyelni sem. Még ilyen nemes cél érdekében sem.

Mariann! Merre vagy? Csak nem babázol már?

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Mi a fenét csináltam, minden eltűnt, amit írtam!!!!
Most kezdjem előlről?
Nagyon fáj a torkom, arra ébredtem, hogy nem tudok nyelni {Kép}

De még nem szülök.
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Zita,
én is hallottam-olvastam már ilyen hashajtással összekapcsolt indításról. Én azt gondolom, hogy vaszeg az alkohol nélkül is hat...Ki fogod próbálni? Nem fogsz tudni bejelentkezni, hacsak nem vezetitek be a netet a wc-re is Kép

Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Chello: neked is gratulalok a kislanyhoz. Ti is szep nevet valasztottatok. Sajnalom, hogy ennyit dagadnak a labaid. Az mitol lehet? Alkati kerdes? Nekem miert nincsen? Vagy majd kesobb?

Bellana: Igen, szerintem is nagyon szep God. Ezert szeretunk itt lakni es semmi penzert nem koltoznenk el. Mi tulajdonkeppen kozep Godon lakunk. Ha tudod hol a Godi onkormanyzat a fouton, ott mellette van egy utca ami levisz a Dunaig. Arrafele lakunk. Ma legalabb kegyes lesz az ido hozzam. Remelem. Most nagyon kellemes huvos, felhos ido van, meg a kutyakkal is elvezetesebb volt setalni. Ha igy marad, delutan jobb lesz bemennem UH-ra es CTG-re.

Szoszi: Koszi a fogadtatast. :-)) Ami a sporolast illeti, szerintem en orokoltem. Most a hazepites utan, amugy se allunk nagyon rozsasan, igy vissza kell fogni magunkat, ami vegul is nem olyan nehez, ha akarja az ember. En a hordozokendokrol csak rosszakat hallottam. :-((

Aniko: En a Foti Cora Informatikai osztalyan dolgozom mint SAP Adminisztrator. Meg most is dolgozom, egeszen a szulesig, csak itthonrol. Be tudok jelentkezni es hasznalni a belso halozatra, belso rendszerre es levelezesre. Szules utan is fogok dolgozgatni, illetve tanacsokat adni sulyosabb problemaknal. Persze ez nem mindennapi munka. Es figyelemmel kell kisernem a helyembe betanitottakat, mert nekik meg nem igazan megy. De mindezt a Cora fizeti nekem. Marmint az Internet hozzaferest. :-))
Hat az en dokim iszonyat jo fej. Sokat humorizal es igazan fiatalos. :-))

Pano: persze, nyugodtan tegyel be a tablazatodba. :-) Ime az adatok: nev: Rita, Kor: 32, terhesseg kora: 38 het (pontosan nem tudom, talan majd este), Szules varhato idopontja julius 2 (de remelem elobb szulok), Korhaz: I. szamu Noi Klinika, gyerekek neve: Nincs, baba neve: Lili.
Koszi Rita

Bellana: Ez orulet ez a klimaszereles. Huha! nem is tudom mit tettem volna a helyedben a szerelovel....
Neked hogy sikerult a pro-mama honlaprol elkuldened a kitoltott nyomtatvanyt? nekem sehogy se megy.

AnitaBori: Tulajdonkeppen epitesz csaladbol szarmazom, de legnagyobb sajnalatukra inkabb az informatika erdekelt. De azert epitesz ver folyik az ereimben. .-)) Szoval valojaban Informatikus vagyok, de mindezek mellett hobbikent uzom a lakberendezest es epiteszetet, melyet ki is tanultam. Igy tulajdonkeppen az egesz haz lakberendezeset, belsoepiteszetet, vilagitastechnikat villany, gaz, viz kiepiteset en terveztem.Meg a konyhabutor is az en tervem. :-))
Nem hiszem, hogy mellelottel a Megatoys termekekkel. :-)) Hiszen nekem sok mindent mashol kellett megvennem, mert a Cora-ban nem lehetett kapni. Igy nem biztos, hogy jobban jartam mint te.
Majd holnap meselek a kameras megfigyelorol. :-)) Addigra osszerakjuk es kiprobaljuk.

Lino: Koszonom a fogadtatast. Hat igen. Eleg kozel lesz a nevnap a szulinapjahoz, de mar megszoktam ezeket, hiszen en december 27-ei vagyok, ugyhogy a szulinapom egyben van a karacsonnyal. Persze a batyame is. Hiszen ikrek vagyunk.

Zita: igy mar ertem a csaszarmetszest. Koszi az infot. Hat remeljuk addig ki akar bujni a baboca.

Swen: Igen, imadom edesanyamat, hogy mindenben segit es mindenben gondol ram. :-))
Tudoszures. Jol teszed, hogy nem mesz.

Kép
Kép
trita

Szóval: Hajdúszoboszló szuper volt, csak apa hiányzott egy kicsit. Amúgy strandra nem szabad menni, mert az ember-lánya mindent végig zabál amit csak lát. Na ennek meg is lett az eredménye, 4 nap alatt +1 kg! Aztán meg szidom magam, mert majd úgy fogok kinézni, mint egy bojler!

Anikó- a doki eléggé normális volt, de lehet, hogy csak az anyósom jelenléte miatt?!?
E-mail ment!
"fegyvernek látszó tárgynak" nevezte az én Benőkém kukiját. Jó, mi?

Chello- én nem tudok a csalántea tilalomról!
Majdnem minden nap iszom a csalán- borsmenta keveréket forrásvízzel hígitva.

Rita! Üdv közöttünk! Én 20 éves koromig Dunakeszin laktam, most is van ott lakásunk - de most Fótra költöztünk. (már 5 éve)

Lányok- ha nem a körzet szerinti kórházban szülünk, akkor kell valami papír, hogy esetlegesen a mentő (ha nincs jobb megoldás) oda vigyen, ahová kérem? Mit tudtok erről?

Anitabori- kincsem! Maga még nem szül?

Lino, Zita, Mariann - hajrá, már Ti is nagyon a "küszöbön" toporogtok!

Puszi mindenkinek!

Maci
maci2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: