A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Jó reggelt!

2 órája ébren. áááááááááááá

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

3 nap totális lemaradásban vagyok.......igyekszem visszaolvasni, bekapcsolódni...
Ma fél éves a kisebbik majmocskám :) olyan fura.....hát most született......
Én ebben a 30 fokban úgy meg tudtam fázni, hogy alig élek. FÁj mindenem, tiszta t@kony vagyok....borzasztó!
Na nem picsogok, elkezdek olvasni, szép napot mindenkinek!!!

KépKép
peni

Tali: nem tudunk menni :cry: , jön anyukám :D .

Eszter: Mikor megyünk hozzád jövőhéten? Már alig várok egy jó fürcsit. :D

Kép
Kép
cs_erika

Erika:Neked is jön anyu?melyik nap lenne a legjobb a jövőheti talira??Ez a csütörtök?Menézem az időjárást...Megyek kiganézom a konyhát és a fürdőt... :?

Eszter

Kép
eszterem

Szerda,csütörtök,péntek lesz a legmelegebb... :o De akkor nagggyon :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :o 8) :P

Eszter

Kép
eszterem

Zéténynek boldog féléves szülinapot! :)

benci

Talizóknak jó mókát!!

Zéténynek, Borókának és Julcsinak Boldog félévet!!!

Kép

Kép
lucus16

Boldog fél évet a ma ünneplőknek!

MA voltunk prevenar szurin, Petra 6750gramm és 68 centi.

Hanna! mit csinál Olivér olyan korán???? Nekem oyaln furcsa a korán kelés mert mindkét gyerkőcöm mormota. 9-kor kell kirobbantani őket az ágyból, Petra délelőtt alszik még egy órát, aztán délben mennek mindketten aludni és lehúznak két három órát simán és este hat körül i szundikál egy rövidet, majd kilenckor, Máté tízkor elalszik és így megy másnap kilencig:)

Irigy vagyok a taliért de sajnos nem tudtunk menni, jövő héten is rengeteg a dolog. Laci megy ki németországba, kedden mennem kellene haza a hagyatéki tárgyalásra de fogalmam sincs mivel és kire hagyom a gyerekeket, aztán meg jönnek unokahugomék a három gyerekükkel és megyünk állatkertbe!!! Már úgy várom:)

Eszter! feltétlen hívd fel a munkáltatód és küld el nekik a gyed igénylőlapot!
katuska79

Eszter, nekem bármelyik meleg nap jó elvileg.

Alvás: éjjel felébred 2x3x. Ma éjjel pl fejjel lefelé találtam, és amikor visszafordítottam nekiállt ordítani. Akkor megkapta a cumit, és aludt tovább. Kaja 3-kor, és 6-kor. Aztán 7-kor kelt fel. Fél9-10-ig aludt, és most megint nyüglődik.

Kép
Kép
cs_erika

Erika! hát ne forgasd! Hagyd aludni ahogy jólesik.

Petra épp így alszik. lába fent:) Máté meg úgyis szokott, hogy térdel az ágy mellett és csak rá van borulva az ágyra. Gondolom álmában lecsúszik és nem bír vissza mászni:)

Kép
katuska79

Katuska, közben nyöszörög, hogy ébren van, odamegyek és totálisan tágra van nyitva a szeme. Ha aludna, és úgy találom ott akkor hozzá sem nyúlnék.

Máté. :lol: :lol: :lol: Petra is édes!

Kép
Kép
cs_erika

Borókának,Julcsinak és Zéténynek boldog feledik évet kívánunk! :)

Fiam átállt a napi 3 alvásra. :) Nem bánom, mert teljesen kiszámítható mikor alszik, olyan ,mint a tiko time..
Bence és Anna is össze vissza forgolódnak alvás közben, én sem piszkálom őket, ahogy nekik tetszik.. Sokszor a legkitekertebb póz tud a legjobb lenni nekik :)

Hanna:
Olivér még mindig Apa klón :lol:

Van, aki be fogja adatni majd a bárányhimlő ellenit?? Én nagyon gondolkozom rajta, ha ezt most megússzuk..

Kép
Kép
Kép
mágnes

ERika! ne menj oda...én csak akkor mennék ha már sírás van. Éjjel többször is felébrednek mikor egyik alvási fázisból a másikba kerülnek, csak vannak babák akinek ez nehezebb megy és felébrednek az éber szakaszban. Ne ugorj egyből ha nyöszörög, csak ha tényleg sír!

Móni! drukk drukk tanulj ezerrel!
katuska79

Julcsinak is boldog felediket!
Mági,
én nem adatom be, ha elkapja a gyerek, egészen enyhe lefolyású is lehet...felnőttkorban már durva is lehet, de addig meg nem véd az oltás...legalábbis régi dokinénink szerint emiatt felesleges, az új nagyon kapacitálja, de az ő véleményére meg nem adok :lol:

benci

hát nem tudom.. alapból én sem akartam.. de ha közösségbe kerülnek..szomszéd csajszink egy tüneményes védőnő, két gyerekkel itthon. Azt monta, ő nagyon ellene volt, aztán látott pár szövődményes barihimlő gyereket, és inkább beadatta.. :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági,
értem...hát akkor Neked kell döntened, végülis tényleg csomó érv van mellette is ellene is...Ti dokitok mit mond?

benci

benci:
még nem beszéltem vele erről, 28-án úgyis megyünk a státuszra, akkor majd megkérdezem

Kép
Kép
Kép
mágnes

hehe látszik,hogy talin vagytok :lol: (azt hiszem a másik topicból véglegesen kilépek, már csak ti maradtatok nekem )

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági,
bocs, hogy csak én maradtam Neked :wink:
Megértelek, olvasom én is őket a kezdetektől, hisz biztos voltam benne, hogy decemberi babám lesz, és nem is értem, tök higgadtan, empátiasan leírtad a véleményed, nem úgy, mint egyesek, mégis Te kaptál :shock: Amúgy szerintem ne vedd a szívedre, a többség szimpi ott is :wink:

benci

empatikusan akart lenni :oops:

benci

benci:
igen ,a többség az, de nincs nekem erre szükségem, minek idegeljem magam,engem ne osszon le senki, ímg én nem tezsem azt.. Így a legjobb, ha redukálom a topicokat :wink: Stresszmentes élet forever! :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ámen :D

benci

nah stresszmentesen kiteregettem, miközben másodszülöttem végiasszisztálta az ordításával... :wink:

Csajok: cukkini mikortól mehet???

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági:mi tötént?Itt jó helyen vagy... :D cukkíni...ha lehet a szelőtök,sütőtök,szerintem már azt is...nem tudom de van 4 hós :D bébikaja belőle...
És a dinnyével mi a helyzet?a göröggel...?

Eszter

Kép
eszterem

igen a 4 hós bébikaják egyike a cukkíni.én már adtam... :) de nm nagyon jött be úgy natúr...

Eszter

Kép
eszterem

a dinnye azt hiszem még nem adható 1 éves kor alatt

semmi különös nem történt a másik helyen, csak kifejtettem valamiben a véleményemet, és ezt hisztériának vették. Erre pedig felhúztam magam, nem bántottam senkit, így nem tűröm, hogy engem b****tassanak. :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági szerinem már bepróbálkozhatsz vele án is nem sokára tervezem, nem hiszem, hogy napra pontosan be kell tartani, de itt egy táblázat

http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm

topik kilépés - így legalább több időd marad ránk!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Lányom úgy döntött, hagyjam őt egyedül elaludni. Láttam hogx fáradt, jön a ringatás, de csak üvöltött, 10 perc után meguntam és beraktam az ágyba. Újjacska ba a szájába és már aludt is!!

Lányok az idény gyümikből tesztek el mélyhűtőbe, hogy legyen őszre is? Ha igen hogyan? Már készen, vagy ala nature?

Tud valaki cukormentes gesztenyemasszáról?

Hanna és mennyit alszik összesen Olivér?
Katuska - Petra 2x állt sorba az alvás osztásnál? Zille mondjuk alszik 10-től reggel 9-ig de napközben csak 2x 1,5 órát

Erika - én is sokszor hallom ,hogy éjszaka felébred, de mostmár vissza tudja szerencsére altatni magát az ujjszopásával és van hogy alszik még 1,5 órát és csak utána kér cicit!!

Ma füvet nyírtam, fát vágtam, gyártottam enni babócának, pancsiztam a medencében és még ide is eljutottam!! Juhéjj!!!! Vasalni kéne, utálok!

De most ébredezik!
:? De a vasalástól megmentett!!

Talizók, aztán mutassatok képeket!! :D :D

Kép

Kép
lucus16

Hú bocsi a sok elütésért!

Kép

Kép
lucus16

lucus:
én úgy teszek el, hogy összeturmixolom a gyümit magában, és bébiételes üvegben lefagyasztom. De kockázhatod is.

Annának annak idején vettem natúr bio gesztenyepürét, az cukormentes volt. Az Auchanban volt, nem tudom most van-e ,én is most tervezem adni Bencének.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Nem jártam itt bő egy hete, de látom rengeteget írtatok! Az utolsó oldalt bírtam visszaolvasni csak.

Isten éltesse a már féléves babákat! (és persze a többieket is :wink: )

Hanna, koránkelés :( Szuper az új avatar kép!

Peni jobbulást :(

Erika, de jó ez a vonalzó :o

Látom épp tali van, s szerveződik az új. Mi még egy-két hétig kihagyjuk az ilyesmit :?

Petra de édesen alszik! Csak ámulok a haján :o

Móni, drukkolok a vizsgákhoz!

Lucus, de jó ez a tábla :)

Rólunk: Ágnes a nap zömében négykézláb, imád hintázni. Néha picit már mászik is. Folyton incselkedik, s olyankor kidugja és a felső ajkához biggyeszti a nyelvét.. imádom :) A napirendünk teljesen elszállt mióta beteg vagyok, esténként 10-11 körül alszik el. Előtte pörög mint akit felhúztak. Ha játszom vele olyankor nagyokat kacag, ha nyugtatni/altatni próbálom, akkor meg sikoltozva reklamál :D És sajnos állandóan bandzsít :cry: Aggódom emiatt nagyon, mert én is már egy éves koromban szemüveget kaptam szemtengely ferdeség miatt.
Én közben lassan de biztosan gyógyulgatok, már fel tudok kelni percekre. Nagymamám vasárnap óta itt van velünk segíteni (azért is nem tudtam jönni a héten). Tegnap végre ott voltam fürdetésnél, Ágnesem nagyon élvezte a visszatérésem :D
Kép
kisbogacs

Sziasztok en is itt,
boldog evfordulot a feleveseknek, hihetelen hogy szalad az ido.
Kisbogacs hu de huncut szemei vannak Agi babanak, enni valo!
Talizok elvesztek, kerunk kepeket ! Vagy meg mindig tart a tali? Lehet, hetvegen en is udulok, lelepunk Jerezbe, meg Cadizba, anyukam meg nem volt.
katuska: na eddig fejtegettem, hogy ket gyerek mellett, hogy lehet idod ennyi mindent csinalni, na most, hogy tudom, hogy alszanak a gyerekeid mar ertem :) barcsak az enyem is igy tenne. :roll:

Kép
brestovsky

Ja kepzeljetek, ma beszelgettunk anyukammal, es o azt mondta, hogy en sem meg tesom sem, soha nem kusztunk masztunk, ultunk es ulesbol egyszer csak elkezdtunk jarni. Tehat nem meglepo, hogy Ati sem kuszik meg forog. :) de orulok ennek a hirnek feldobta a napomat :P

Kép
brestovsky

Igen Rita így van időm, hogy alszanak elég sokat! ez a nagy mázlim....foggal körömmel ragaszkodom a délutáni alváshoz.

Petra is négykézlábazik, próbálgatja emelgetni magát, ringatózik:)

ja és megint átvágtak az auchanban!!!! most 300.- ft-al. :evil: :evil: csak azért járok oda, mert 3 perc alatt ott vagyok, különben nagy ívben elkerülném. viszont vettem ott Petrának 500 forintért egy pancsoló medencét:)
katuska79

Kriszti:
örülök, hogy jobban vagy :) Druszám nagyon kis mosolygós :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Helló, helló!

Sok dolgom volt ma. Délelőtt fagyasztottak az ujjamon megint egy párat. Utána néhány óráig fogni se tudtam. Aztán főzés, takarítás egyebek.

Milyen volt a tali, csajok?

Ja, Ádám ma legalább 6-szor forgott. Végre!!!!!! :lol: :lol: Rita, ne aggódj! Lehet, hogy csak egyszerűen nem érdekli Atit a forgolódás. Eddig Ádámot sem, aztán most valami "bekattant" neki, és lelkesen csinálja.

krisz78

Kriszti: Ági nagyon édes!!!! Pihengess sokat, és ne erőltesd magad!

krisz78

Sziasztok!

Én is jelen.

Peni! Jobbulást!

Katuska! Olivér aranyat keres. :)

Kriszti! Örülök, hogy jobban vagy. Ági csodaszép!

Mági! Remélem, Anna jobban van.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Talizók nem vesztek el,csak nálam van a fotóapparát és most kerültem gép elé!

Hanna,Csöre,Szilvi: szupi jó volt talizni veletek,tüneményesek a babák!!! (Martin hazatérve elterült és aludt,majd forgolódott :lol: :lol: :lol: )

Kriszti: örülök,hogy javulgatsz,olvastam ám a történetedet,szegényem,nem semmi! De Ágnes gyönyörű,dobok is képet MArtinról,meg persze a taliról,mutasd meg neki :wink: Remélem,nincs a kis szemével semmi komoly!!!

Mágnes: nem tudom,mi volt a másik topikban,sde itt nálunk jó helyen vagy :wink:

Rita: nálunk is dettó ez volt,egyikünk sem forgott-kúszott-mászott,mit várjak én is Martintól? :wink: Bár mostmár forog, az eddigiekhez képest állandóan :wink:

Krisz: gratula Ádinak a forgásokhoz,nagyon egyszerre működnek Martinnal! :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Tali:

Lilla Baba

Kép

Saci Baba

Kép

Olivér Kislegény

Kép

Verseny
Kép

Győztesek és legyőzöttek

Kép

Csendélet

Kép

Saci leharapja Olivér fejét

Kép

És Kriszti: Ágnesnek küldjük szeretettel :wink:

Kép

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok,

Kata, Csöre, Heni: nagyon örülök, hogy megismertelek :D Édesek a babák, olyan jó volt végre jófej mamikkal beszélgetni :D

Lucus: én teszek el őszit, meg majd körét is. Az őszit
gy fogom, hogy megpucolom, mixerrel pürésítem, pici citromot csepegtetek rá, és jégkockatartóban lefagyasztom. Mikor megfagyott, össze lehet pakolni egy nagyobb dobozba az egészet. A körtét...ugyanígy? :shock:

Katus: ilyen jól alvó gyerekek :shock: mélységesen irigy vagyok! :?
Figyi, ha a hagyatékira nem tudod megoldani a gyerekfelvigyázást, Petrát be tudom vállalni, ha Mátét meg tudod oldani. Lilla mellett a nyugodt kislányod meg sem kottyan (szerintem), Mátét nem merném egyedül a két kiscsajjal :oops: Az Örsnél lakunk, szerintem nem olyan messze.

Forgolódás: na...ha Lilla elkezd forgolódni és nyüszögni, lapítok, de esélyem sincs, akkor ő vagy felébred, vagy enni kér :roll:

Csajszik, a Tesco-s babaruhák milyen minőségűek, hogy bírják a mosást?

Zitocs: Lilla egyszer úgy próbált szopizni, hogy az ujja IS a szájában volt :lol: :lol: :lol: De nála is egyre többször van, hogy ha felhergeli magát, gyorsan becuppantja és nyugszik.
Jövő héten ráérsz? 40 fokban? :shock: :roll: :wink:

Hm, mit felejtettem el?

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

És még egy cukiság:

Randi

Kép

KépKép

KépKép
kata8110

Szilvi: Tescos ruhák szerintem jók,nekünk van pár és remekül beváltak :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Képek 1: Lilla szinte végig az ölemben lapult ujjszopizva, és figyelte a többi babát. Hm, világéletében nem volt még ilyen lapítós és nyugodt :shock: :roll: :D

Randi kép: azért tudja ám, hogy más pasiját nyúlja épp le :lol: :lol: :lol:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

hát csajok, teljesen el vagyok keseredve.. Anna az előbb hányta ki a gyógyszert, annyira kegyetlen íze van, hogy szegénykém végighányta az ebédlőt a fürdőig... :cry: Így sosem fog meggyógyulni. :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

sziasztok,

talis képek szuperek! Irigy-irigy :lol: Saci megint tarolt, úgy látom :lol: 8)
Végre kiegyenlített volt a nemek aránya is :lol:

Katuska, téged is mindig átvágnak az auchanban? Azt hittem csak én vagyok ennyire szerencsétlen... :evil: :?

Mági, sajnálom Annát...szegény...jobbulást neki!
Másik fórum: szerintem ne sértődj meg 1-2 ember miatt az egész társaságra! Persze ha nem írsz, az nem jelenti feltétlenül, hgoy megsértődtél... :wink: :lol:

Kriszti, örülök, hogy jobban vagy!!!! Nagyon ügyes Ágnes ! És gyönyörű! Bár látom Martin már lecsapott a kezére :lol:

Jelentem véééégre megvettük a járókát! Nem is értem, miért vártunk eddig vele. :roll: Olyan jó a tudat, hogy végre nem fogja lefejelni a parkettát és nem eszi föl az összes szöszt a szőnyegről! :lol: :lol: És tetszett nagyon Levinek, 5 perc alatt ment vagy 20 kört benne :lol:

Jó ötlet ez a gyümifagyasztósdi...na majd meglátom, győz e a szorgalom a lustaság fölött :lol:
Husival is meglehet majd ugyanezt csinálni, és akkor csak bedob az ember egy jégkockát a főzibe és nem kell minden nap húst főzni :wink:

Benci, boldog félévet Borókának! Nagyon helyes kis csajszi!

Szilvi, szerintem is nagyon jók a tescos rucik! Sokkal jobb minőségűek, mint pl a brendonosak vagy az auchanosak!

Peni, Zéténynek is boldog félévet!
És Petne, Julcsinak is, ha olvasol minket!

Na megyek, végre alszik, én is elteszem magam :lol:

Kép
vickybabe

Off: nem tud valaki megbízható embert, aki föl tudna nálunk rakni 200 nm gipszkartont a tetőtérben? Nem bonyolult meló, csak időigényes...

Kép
vickybabe

De jók a képek! Saci ismét rámenős volt úgy látom :lol: :lol:

Szilvi! Köszi! lehet nem is kell mennem mert elég írnom meghatalmazást...4 tesómból hárman el tudnak menni anyával úgyhogy majd küldök egy meghatalmazást valakinek.

Tescós ruhák szerintem is jók, főleg a bodyk!

Vickybabe! gondolom Te is ide jársz a Maglódiba....egy nagy szutyok lett az egész!A polcok üresek, össze vissza árazva minden és silány minőség.

Mágnes! ó szegény Anna :cry: :cry:
katuska79

Vickybabe! megkérdezem a szomszéd festő srácot, Ő szokott ilyet csinálni!
katuska79

Sziasztok,

talis képek nagyon jók, végül csak négyen+babák voltatok?Akkor hogy volt ma ilyen pangás? :wink:
Mági, sajnálom Annát, muszáj direktben a gyógyszert, nem tudok feloldani valamiben?

Köszönjük mindenkinek a köszöntéseket!

Jó éjszakát!

benci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: