A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Köszönjük a köszöntést, kis menyasszonyunknak szintén boldogat kívánunk! :)

Tüdőgyuszi:doki néni szerint egy megfázás szövődménye lett.. Jó másfél hónapja volt megfázva, szóval azóta tarthat..

Benci:
hát,ha nem lettem volna ott Anna születésénél, akkor én is gyanúba fognám magam :lol: (egyébként sokak szerint kiskoromban én is így néztem ki, csak vörösben..)

popsitörlés:
oviban nem követelmény, iskolaérett korra már elvárható.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Krisz: ujjad :( :( :( Jó, hogy jobban van...mindenesetre én kb. 10 centis csíkban szaggattam fel a térdem...hajnalban járkáltam a lánnyal :?

Bölcsi: óóóh, a védőnő közölte, hogy nyugodjak meg, akkora a túljelentkezés a környéken, hogy mér lekéstem :shock: Ezért aztán nem is izgatom magam a dolgon. Majd megoldjuk máshogy, családi napközi vagy mittomén, egyébként is, szerencsém volt hallani az itteni bölcsikben-ovikban, hogy beszélnek a gyerekekkel :evil: :evil: :evil: :evil:

Csöre: tényleg :shock: :shock: :shock: Istenem, bár Ádám mentalitását örökölte volna a kismanó, ő olyan nyugis...de Lilla tiszta mini-én, izgága, hisztis máris, akaratos, és imádnivaló :lol: :lol: :lol: Cserélünk? :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja, megnéztem a Zsivora parkban az új játszóteret, közepesen nagy, két hinta kicsiknek, kettő nagyobbaknak, egy csúszda-mászóka, egy kiscsúszda, egy homokozó. Ordenáré narancssárga, de új és tiszta. Egy baj van vele, hogy a nagyonokosok az út mellé tették közvetlenül, amikor egy csomó hely van beljebb a parkban, sokkal messzebb az úttól. De legalább van.

Na, megrendeltem a mosódiót. Folyékonyat. Kíváncsi vagyok. :roll:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Sziszi: sajna, nem bírnánk anyagilag a családi napközit. Afelől nyugodt vagyok, hogy jó kezekben lesz Ádám, mert abban a bölcsiben, ahova megy, egy volt tanítványom anyukája lesz a gondozónője. (ezt már lezsíroztam vele) Én is szenvedtem a fiával, most rajta lesz a sor. :wink:
Mit csináltál a térdeddel? Elestél?

Csöre: nem kell javíttatni, visszapattintotta a férjem. (viszont a csajszi Audijának az egész hátsó lökhárítója leszakadt) Szerencsénk volt, mert épp csak összeakadtak.

krisz78

Krisz: Így jó lesz nektek nagyon :) Én sem feltétlenül szeretnék fizetni mindezért, de ez tényleg vicc, amit az ovikkal-bölcsikkel csinálnak :evil: Két évig itthon leszek Lillával, már nézegetem a bölcsiket, de eddig nem tetszettek itt a környéken...keresek, és ha tetszik egy, listára vetetem...listára!!! Nevetséges!
Térd: a szuper ikeás kisasztal sarka elintézte :) Sebaj, nem dobhattam el Lillát, csak sziszegtem :)

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Jaj, mennyi harci sérültünk van! Jobbulást Lányok!

Sziszi: nem cserélünk :) Saci legalább nem hisztis :D és nem is nagyon akaratos, csak aktív :D de ha hisztis lenne, sem adnám a kis "Apjalányát" :D :wink: (mert azért jól álcázza magát, kívülről olyan, mint az Apja :D)

Krisz: akkor ügyes Apa, szuper :)

Bölcsi: na, kíváncsi leszek, a nagy reformok közepette mi "keletkezik" kicsi falumba....

Csöre
csöre74

Hali Csajok!

Ma valami van a levegőben,Martin több szempontból is nagyot alakított!
Ebédre csináltam neki sárgarépafőzeléket,sírva köpte ki, majd megitta a tápszert. Utána bepróbálkoztam az üveges répával,fél üveggel megevett :shock: :lol:
Utána nagyot sétáltunk,majd mikor hazaértünk,letettem a játszószőnyegre és minden átmenet nélkül vadul kezdett hasra forogni,csak néztem,eddig szinte semmi,most lelőni sem lehetett volna. Majd uzsira megevett egy egész Hipp körtét!

Betegeknek jobbulást!
Móni: drukkok mennek!

KépKép

KépKép
kata8110

Bölcsi: ha addig nem figyel be a kistesó,akkor bizony Martin is megy bölcsibe.Itt Budakeszin ugye 1 db van,úgyhogy magán bölcsi lesz,valamelyikünk munkahelye közelében... :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Vickybabe: nekünk ez lett:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32

És tényleg könnyen összecsukható,lapra,úgyhogy simán el lehet tenni,ha 'útban van'.

KépKép

KépKép
kata8110

le kell cserélnem a cumisüvegeket.. :? Elkezdtek ezek is repedezni... :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kata:
Martin nagyon ügyes :lol: Lehet, hogy ő is az a típus, aki hirtelen elkezd valamit, és mintha ezer éve csinálta volna :lol: Annám ilyen...Mindent az utolsó pillanatban, amikor már megőrülök az aggodalomtól, hogy miért nem megy.. Egyszer csak megcsinálja, és attól kezdve megy neki .. :D

Most én vagyok a Jani...Alszik mindkettő,EGYSZERRE!!! elkiabáltam...Bence fent... :cry:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mágnes 2009.07.08 16:18-kor.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kata: tényleg van valami a levegőben. :wink: Ádám is többször megfordult ma. Leraktam hanyatt, mire visszajöttem hasazott.

Ha lesz kistesó, mi is visszamondjuk a bölcsit. Bár még meg kell gondolnunk, hogy lenne jobb: gyedből gyedbe, vagy visszamenni melózni és a következő gyedet a fizu után kapni. Persze anyagilag az utóbbi a jobb, de lehet, hogy szerencsésebb a két gyereket gyorsan egymás után bevállalni.

krisz78

Együttérzésem mindenkinek, aki bölcsin kell gondolkozzon... :( ...és még örüljön az ember, ha több hónapos, éves :roll: várakozás után elválhat az 1-2 éves gyerekétől :evil:

Jövök képpel, csak a frizkó kedvéért :lol: Kép

Bocs a minőségért, mobillal készült..

benci

Krisz: nekem gyedből gyed volt anno... akkor nem kaptam lényegesen kevesebbet Zaza után, mint Mesi után. Hogy most mi a helyzet, azt nem tudom.
Gratula Ádámnak és Martinnak a forgolódásokhoz!!! :D Ugye, hogy nem is lusták?
Enyém Saci is alszik, úgyhogy most nem úszom meg a felmosást :?

Csöre
csöre74

Krisz: gratula Ádámnak is!!!

Mágnes: legyen igazad!!! Én is már kékre aggódtam magam,hiába írja a szakirodalom,hogy a 6 hónapos kor az átlagos fordulásra,ugye Martin meg szombaton lesz 6 hós,de mégis.... :oops:

Bölcsi: 2 éves kora előtt nem megy Martin,az tuti,minden csak Apa prémiumán múlik,hogy jöhet-e az újabb bébi! :wink:

Na,megyünk a boltba,Apa megint későn jön :(

KépKép

KépKép
kata8110

Krisz! ha most max gyedet kapsz és az alapbéred alapján is azt kapnál akkor nyugodtam mehetsz gyedből gyedbe. Ugyanannyit kapsz, mint most. Hisz a szerződés szerinti bérből számítanak. Akkor érdemes visszamenni dolgozni, ha az alapbéred alacsony és csak a pótlékokkal kiegészülve tudsz max gyedet elérni.
katuska79

Itt még jobban látszik, pedig Isten bizony, nem csavarom :wink: Kép

benci

Ja, és Borcsa is ma fordult előszőr hasról-hátra :lol:

benci

Hát, Katuska, nekem anno a második gyed alapja az első gyed összege volt, nem az azt megelőző alapbérem, de ez tényleg régen volt, lehet, azóta változott...
Jó Boróka sérója :D jó sok haja van :)

Csöre
csöre74

Csőre :)
De csak ott fent, oldalt-hatul félcentis...

benci

Csöre! igen változott. Tb kifizetés következő tb jellegű kifizetésnek nem képezheti alapját. Most arra kell ügyelni, hogy nem 180 hanem 365 nap biztosítási jogviszonynak kell meglennie de az meg simán megvan a két év gyed alatt...
Nekem most ugyanannyi a gyedem, mint Mátéval volt mert alapbérből számítanak és maxot kapok belőle.
katuska79

Benci: séró :lol: :lol: :lol:
Katuska: még nem tudom, mennyi a gyedem. Majd köv. hónapban utalják először. Eddig még a TGYÁS jött. De szerintem biztos nem a maximum. Az mennyi amúgy? Csak, hogy tudjak viszonyítani.

Móni: ügyesen! Drukk!!

krisz78

Haláli Borcsa sérója:)

Na úgy látom ma forgós nap volt:) gratulálok a babáknak!

Csak lesek a méretek láttán... Petra a pehelysúlyúak táborát gyarapítja, nem lehet több 6,5 kilónál, viszont centire én ma reggel 70-et mértem...de majd holnap kiderül.
katuska79

Krisz még én sem kaptam de már elmondták.
Mátéval a nettó gyed 80-82 ezer között mozgott attól függően hány napos hónap. Most a tgyásom is ennyi mivel azt is alapbérből számítanak nekem és azt is ugyanúgy kell számolni. (csak annak ugye nincs maximuma)
katuska79

Ennyi a max??? Akkor szerintem lesz ennyi.

krisz78

Csak futólag... mert könyvelést rendezek...ááááááááááá

Holnap ki jön? Mit vegyek Csajok?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Nettó Gyed max.83 ezer valamennyi 30 napra, 31 naposra kb. egy ezressel több :evil:
Katuska,
én is ezt gondoltam 2 hete, amikor mérésre mentünk, hogy Borka nincs több 6,5kg-nál, aztán 7kg volt :roll: És hosszra is nőtt vagy 3 centit egy hónap alatt...Csak tudnám, mitől hízik, mikor 50-60 milliket szopik :shock:
Petra meg fiatalka még :lol: , meg kezdeti nagy súlyra nincs is akkora hízás...Én amúgy nem is szeretném, ha nagyon hízna a lány, biztos van összefüggés a csecsemőkori súly és a felnőttkori között...én félévesen kb.9 kiló voltam :oops:

benci

Hanna: én sajna a bőrgyógyászat vendégszeretetét fogom élvezni :cry:

krisz78

mire elolvasom, elfelejtem, mire akartam reagálni! :? :?

Tegnapra Boldog Hófordulót Kittinek, mára meg Bencének és Violának!!

mi még nem engedtük le az ágyat, de hétvégén szerintem letesszük középre, bár még nem állt négykézlább, de egyre ügyesebb, most a legújabb, csak sose tudom lekapni, azt csinálja mint Levente a lábujján és a tenyerén támaszkodik

Na felébredt folyt. köv.

Kép

Kép
lucus16

Hanna: én megyek, délelőttre :wink: Na de én mit vigyek ? :lol: :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Én csak ma olvastam, hogy lesz tali, de már nem tudom holnapra megszervezni :( :( Kocsim még nincs, a szervíz, mindig tolja egy héttel, ok egy csomó alkatrészt külföldről kellett rendelni, de kezdek már morcos lenni!

Kép

Kép
lucus16

Kata:Miért,most mit kapunk akkor fél évig?Nem a gyed?Vagy az van fél év után?És a gyes van 2 év után? Jól tudom? á nem vágom.... :oops: :roll:
Na mindegy... :roll:
Mi már le engedtük középre az ágyat a múltkor,de teljesen le kellesz,mert belekapaszkodik a fejvédőbe,rácsba és húzná fel magát... :)
Én nem gondolkodok bölcsin egyátalán.Nem szeretném beadni...Csak oviba.De ha addig jön a tesó,már be sem veszik 3 évesen?Ezt hallottam.Bár itt,ahová be akarom íratni,nem hiszem,hogy gond lesz...
Én a gyedből gyedbe-gondoltam/tuk,de már azon is töprengtem,hogy visszamegyek pár hónapra már terhesen mondjuk és újra kiír a dokim... :roll: :) Még nem döntöttünk.De nagyon úgy néz ki,hogy jövő év elején tesóprojekt lesz...Legalábbis szeretnénk. :D

Eszter

Kép
eszterem

ja!ha addig lefogyok.... :roll: :oops: :P

Eszter

Kép
eszterem

Hanna: megyek, mit vigyek?

Benci: Sacinak is hasonló a fazon, csak kevesebb :) Ja, és neki hátul is van egy farkincája :D

Katuska: értettem :) Az jó, akkor ez pozitív változás.

(Ja, én meg csúnyákat mondtam az OEP-re, közben meg már meg is jött az első gyed-em, igaz, csak pár napra...)

Katuska: Saci is pehelysúlyú :wink: ez van, vigyáznak a vonalaikra :wink: mit tudsz vele csinálni? Semmit, ha keveset eszik, nem lehet megtömni, ha lemozogja, akkor lemozogja, nem? :D És Saci az egyik legidősebb, és az egyik legkisebb...
Benci: én 15 hósan 13 kiló voltam (egyik gyerekem sem érte eddig ezt el, pedig nagyok), és mégsem lettem óriás :D Szerintem a világon semmi összefüggés....

Katuska: kérdezted, milyen baracklekvárt csináltam... hááááát, tegnap karamellásat :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: de egyébként nem rossz, kicsit pikáns (azért oda nem égett, csak karamellizálódott a cukor egy része benne).

Csöre
csöre74

Na, jól kisegítettetek Csajok!!!!!

Boróka haja nem semmi. :)

GYED! Na, én majd most fogom intézni. :?

Kép
hanna30

Na, kaptam képeket a hét végéről.
Csöre! Sacit a gép elé iziben. :)

Kép

Kép

Kép
hanna30

Hanna: jóképű a kiscsibész! :lol: Milyen pihés a haja!

Eszter: fél évig a TGYÁS-t kapod (szülési szabadságon vagy), majd aztán jön a GYED a gyerek 2 éves koráig. Utána a GYES.

Most már úgy szeretnék egy talira eljutni!!!! Bartinál voltam utoljára. (először és eddig utoljára)

krisz78

Hanna: nagggyon bejön Sacinak :D
Krisz: később sem tudsz jönni? Vagy nagyon megvisel a fagyasztás?

Csöre
csöre74

Krisz! Csöre! Köszi.
Krisz! Csatlakozom Csöre kérdéséhez!

Kép
hanna30

jaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjj deeeee széép fiúúúúúú Olivér!!!! :wink: :D :P
Krisz:Azt nem a munkáltató intézi?Mármint a gyedet?Na majd megkérdem...
Aszondja apósom,hogy jövőhéten megint jó melegek lesznek...Tali????Valamelyik nap?Vagy most senkinek nem lesz jó?Ha igen tartsunk egyet nálunk,meg majd köv. hónapban is...

Eszter

Kép
eszterem

Eszter! Ti nem jöttök????????
Én írtam, a talidra, hogyha apától elszerválom a kocsit, akkor tudunk menni.

Kép
hanna30

Hanna:Jönnek anyukámék hozzánk!Úgyhogy,sajna most (megint)kihagyom...Legközelebb.... :wink: :) De köszi a kérdésed! :)

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok,

gyors bekukk csak...Lillus egész estés sivalkodást rendezett, végre elaludt szegény...ez az nyavalya oltás :?

Hanna: én narancslével és vaníliás karikával szerelkeztem fel, készíteni esélyem sem volt ma :roll:
Édesek a képek :) Lilla is szokta így szopizni a kezét :)

Lilla 3-án volt 5 hónapos, 6450 gramm és 65 cm. Ő sem az a hurkás baba, csak a combja, de hát nem lehet minden manóka nagy baba
:wink: Valamiért benne van az emberekben, hogy az egészséges baba a rettenetesen duci baba, pedig hát babája válogatja :roll:

Ágy: nálunk még legmagasabban van. Bár egész ügyesen ücsörög néha a lány, de csak ölben ülve húzza fel magát. Egyébként az ágyáról le van véve az egyik rács, és mellém van tolva, tehát át tud mászni. Át is mászik. Így van béke és nyugalom :shock: :roll: :wink:

Haj: Hű, micsoda hajkoronája van Borókának :D Nálunk végre kinő hátul is a hajacska, hogy sokat van hason :) Farkincánk nekünk is van :)

Bölcsi: kétéves kora előtt én sem szeretném beadni, sőt, utána sem
:? :roll: Ha jól meggondolom, hiányzik a pocakom, kérem, vissza! :shock: :roll: :roll: :roll: :wink:

Jó éjt!

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Hanna: főzünk tésztát valami szimpla feltéttel? Viszek hozzávalókat! Rádcsörgök akkor, amikor boltközelben leszek délelőtt! (nem vagyok nagy tésztás, de azért elismerem, hogy emellett nem kell ott állni, és marha gyorsan készen van).

Csöre
csöre74

Eszter! Anyuka az jó. :) Én is várom, hogy lássam az enyémet.

Sziszi! Reggel akkor veszek valami kekszet, ropit, vizet, üdítőt még.

Csöre! Én már 1 hete nem főzök, hideg kaján élünk. :)
A lakásban most is 27 fok van. Akkor a nappali legalább 30 fokos lesz. :( Huzatot nem tudunk csinálni.

Kép
hanna30

Csöre, Hanna: 9-től van rendelés. Akkor még sokan vannak, 10 fele megyek. Az a baj, hogy utána rohadtul ég a kezem, és nem tudom biztosan tartani Ádámot. És Hannához metróznom kéne, hordozóban Ádámmal. Pedig már úgy szeretnék talizni veletek!

Eszter: de a munkáltató intézi, de az igénylő lapot neked kell kitölteni, aláírni, megfelelő dokumentumokat csatolni. Ez nem csak úgy jön automatikusan. Vannak munkahelyek, amelyek egyáltalán nem foglalkoznak vele, és neked kell mindent intézni.

krisz78

OK, Hanna, értettem, akkor nem tésztázunk :D Tudod, hogy én mindenevő vagyok :wink:
Akkor mit vigyek? Üccsit, gyümölcsöt?
Na mentem altatni, reggel jelentkezem telón.
Jó éjt!

Csöre
csöre74

Na, kíváncsi vagyok, milyen éjszakánk lesz, Borka ma du.5-7ig aludt-ilyet sosem szokott-ehhez képest fél 9kor már elaludt...
Hanna,
nagyon vagány Olivér :lol: , jól látom, hogy tiszta apja?Tök furi, van egy régi, kb.2-3 hónapos korából fotóm a fiamról-majd megkeresem-ahol annyira hasonlít Olivérre...azért furcsa, mert most, 4 évesen egészen más karakter...
Csőre,
pedig nagyon sok kutatást olvastam a csecsemőkori és felnőttkori elhízás közötti összefüggésről, most hírtelen csak egyet találtam:http://209.85.129.132/search?q=cache:hRTLSsksTdMJ:www.pointernet.pds.hu/tini/diet/elhizas/20080801114654310000000761.html+csecsem%C5%91kori+elh%C3%ADz%C3%A1s&cd=10&hl=hu&ct=clnk
De több helyen is kiemelik, hogy az első 6 hónap számít, úgyhogy a lányaink már megúszták :lol: Persze, hogy nem szentírások ezek, de szerintem van alapja...
Szilvi,
elképzelem, ahogy Lilla mászik át minden éjjel kajálni :lol:
Látom, sokatoknál téma már a tesó...mindent bele akkor :wink:
Holnapra jó talizást Nektek, sajna mi erről is lemaradunk :( , vendégeim lesznek...

benci

Köszönjük a köszöntéseket!!!

Benibabónak és Kittycsajnak boldog félszülinapot!!!

Benci: gratula a forgáshoz! No és a hajkoronához!!

Krissz, Sziszi: jobbulást, gyógyulást!

Mágnes: jobbulást Annának!

Katuska: köszi a GYED infót!

Móni: hajrá vizsgák! De vigyázz az idegeskedéssel, az izgalmakkal!

Hanna:
sajnos én nem tudok menni (megint :twisted: :cry: még egy talin se voltunk :cry: ), most vendégek jönnek és sütnöm kell...
Olivér csuda helyes kispasi!!!!

Eszter: ha a legközelebbi tali nálatok lesz, én tuti megyek! Mennem KELL! :)

Járóka: nekünk is a Kata féle megoldás van, nagyon jól bevált. Eddig nem vertük be a kobakot, és be nem szorul, az tuti, a feje már nagyobb (és Viola a topik legkisebb babója)

Na, ma végre megemeltük a kis fenekünket és négykézlábra álltunk - volna- ha nem lett volna a kezünk a szánkban (komolyan, a lányomnak most már az ujjszopás fontosabb, mint a cici! :roll: Olyan lett, mint a rossz bagós- felizgatja magát valamin, azonnal "jajj, rá kell gyújtanom" helyett "jajj, azonnal be kell kapnom az ujjam" van soron... A múltkor meg nem kapta be a cicit, mert már az ujja a szájában volt :!:

A kúszás kiválóan megy- már ha a hátrafelé kúszást kúszásnak lehet nevezni...

A barátnőm most hívott, hogy 6 hetes terhes- azóta nosztalgiás gondolataim vannak :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs:
mi is hátrafelé nyomjuk, délután bekúszott a szoba közepéről az ágy és a fal közé.. Hallom a nyavalygást, és nem találtam a gyereket :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: