Orsi,
Gratuláció!!!
Voltunk a Klinikán, már megint ott töltöttem egy fél napot.

Baba még röhög a külvilágra.
Szülés utáni fekvés:
Azért ezzel kicsit óvatosan. Persze nem kell rögtön triatlon edzésbe kezdeni, de egy sima szülés után nem is kell agyonkímélni a szervezetet, nincs arra akkora szükség. Pár nap, utána teljesen jól terhelhető a szervezet. A hasizmokat használni kell, ez segít a méhnek a regenerálódásban. Nem véletlen, hogy a szülés után azonnal zaklatják a frissen szülteket, hogy mozogjanak. Muszáj!!! A csontokat, ízületeket is vissza kell pakolni, ezt is csak mozgással lehet elősegíteni.
A régi kímélni a kismamát módszer azért teljesen mástól kímélte a kismamát, mint aminek mi vagyunk kitéve. Egy ebéd elkészítése nekünk azért jellemzően nem azzal kezdődik, hogy elkezdjük hajkurászni a csirkét vagy a mosás azzal, hogy feltesszük forrni a vizet.
A másik véglet, a hős mami persze pont ugyan olyan rossz. Nem a terhesség vagy a szülés az, amit ki kell pihenni. Ha csak az lenne, egy hétvégi wellness után én simán mehettem volna vissza dolgozni teljes állásba vagy akár a szülőágyról leszállva hazasétálhattam volna. Ez egy folyamatos, egyre nehezedő meló. Aki nem vonja bele apát már a legelején, pedig lenne rá lehetősége, az egy öngyilkosjelölt. A legrosszabb érv, ami létezik, hogy
de hát ő dolgozik napközben NA ÉS?! EGY CSECSEMŐ ELLÁTÁSA 24 ÓRÁS FELADAT! Ő lehet fáradt napközben, mi nem, mert munka ellátható félgőzzel, egy gyerek nem. Aludni, amikor a gyerek alszik, napközben is feltétlenül, pihenni sokat, kötelező program.
így elkerülhető a depi is
Fekvéssel? Erősen kétlem. Depresszióban szenvedőknek kifejezetten testmozgást ajánlanak.
"Nyugodtan bevehető a saját ágyba a babuci, nem itt az elején lehet elrontani, hanem jóval később!"
Ezzel viszont teljes mértékben egyetértek.
Amit Iringó is írt:
"És minden felajánlott segítséget elfogadni, vagy olyan megoldásokat keresni, ami megkönnyíti a mindennapokat! (ételrendelés pl.)" Feltétlenül igaz!
Ronmay,
Milyen szép baba!
Ha van rajtad egy bővebb felső, szerintem én most sem mondanám meg, hogy valaha is szültél.
Tabati,
A tej folyamatosan termelődik, nem feltétlenül van annyi "készleten", amennyi kell. Ezért adni kell rá lehetőséget, hogy újra és újra vehessen belőle. Nyugi.

Pihenés, sok-sok folyadék, még több szopi és még egy kicsi. Az éjszakai szopik a legfontosabbak, a prolactin, a tejtermelő hormon akkor indul be igazán.
Boo,
Egy bébivel az utazás az még egyszerűbb is, mint egy csúszó-mászó-tipegő gyerekkel akinek minden a szájában köt ki. Bár az én kényelemszeretetemnek Sp.o azért egy kicsit messze lenne.
Dodi,
"hormonok okozta eufória, a kémiai "anyává válás", "
A szervezet kifürkészhetetlen. Igaz, nem császárom volt, de sztem az még nem kizáró ok. Tényleg döbbenetes, ahogy működik, főleg ahogy törli a szülés élményét az egyik hormon és ráállít a babára a másik.
Ági125,
Enyém apa azt mondja, hogy csak az horkol, aki előbb alszik el. Dugd ágyba időben.
Conversano, Ikoka,
"öncsászározós" hangulat

Oh, mily ismerős.
Niki,
Alex nagyon belehúzott a gyarapodásba.

Várom a képeket.
Anitja,
Nagyon jó az a tesós kép, Nolkán azért nem kis aggodalom látszik. Sejti a jövőt?
Agmano,
És megfigyeltem, hogy szó szerint hiperaktív lesz a gyerek -bármelyik, ha nem alszik du, tehát nem lehiggad estére, hanem még jobban felpörög.
Nálunk fordítva van, az alvás hozza ki a felpörgést, ha nem alszik, az a jobbik megoldás. Ezért félek a szeptemberi ovitól. Pár hónapja kezdődött csak, hogy ha alszik, pedig nem túl fáradt, egyszerűen nem lehet lelőni. Teljesen éber, mint reggel, nem pedig túlpörgött.

Alapból 5-10 perc alatt elalszik, de ha délután alvás volt, akár egy óra vagy több is. Az viszont megy, hogy eljátszik csendben. Sokszor volt, hogy amíg Szabit altattam, bealudtam, pláne a terhesség elején. Eleinte azért ez nehéz volt, de a zsarolás, hogy ha a hangját hallom, neki is aludni kell, használt.

Addig ő szépen elvolt, rajzolgatott. Időnként magától el is aludt, de ha így szüksége volt rá, akkor nem volt gond.
Szisz,
A dokik nem feltétlenül a beteg előtt jönnek össze. Ismerős mesélt egy nagyon gázos nőgyógyászati esetről, ahol egyszerűen nem értették, hogy mi is lehet a gond. Egy rakás doki nézegette az eredményeket, végül a pszichiáter tippje jött be (ő volt az ismerős), anyuka HIV+ volt.
Ikoka,
A mosogatás engem is zavar.

Nem férek oda a pocakomtól.

Egyáltalán nem kényelmes, hogy idétlen pózban, behajolva kell szerencsétlenkednem. Meg a vasalódeszka is útban van. Az viszont nem olyan létszükséglet, simán otthagyom a ruhákat. (Apa meg lassan megtanul vasalni, a mosogatás már jól megy neki.)
Boo,
A 38. hét körül van az utolsó kötelező IV. uh. Ha erről van szó, kutya kötelessége beutalót adni a Klinikára! A gond az, hogy már nagyon közel van az időpont, ami a zsúfoltság miatt probléma. Szerintem simán mond meg neki, hogy szeretnéd, ha itt a Klinikán csinálnák meg, uh-ért még 1x nem fizettem, egyik terhességnél sem. Én se mennék ki a falu végére, bőven elég, hogy ott dekkolok napi több órát. UH-t mindig a Sotén csináltak nekem, 4-et össz, ami az előírás - a 0. az elmaradt, mivel a terhesség megerősítés az már rögtön az I. volt.
Iringo,
Nálunk apa teljesen önjáró.

Az egyetlen, hogy nem lát meg dolgokat, amit meg kell csinálni, de ha kiszúrja a szemét, akkor minden ok. Amikor Natival kórházban voltam, még volt egy albérlőnk is, régi barátnőm. A gyerekkel hazajőve kis zászlócskák fogadtak. Emellett az, hogy ötödik napja nem volt felporszívózva, felmosva, stb. Egyiküknek se jutott eszébe. Akkor elbőgtem magam, letakarítottam a konyhabútort és csináltam egy kis rendet. Azóta ilyan szarvashibát nem követ el.