A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

És akkor íme teranita első bejegyzése:

[quote="teranita"]S írta:teranitaziasztok,

Bocsika, hogy befofátlankodok hozzátok.

Elméletileg jövő hónap elején (a 4D-s UH szerint már e hónap végén) fogok szülni a SOTE 2.-n Kisfalvi doktornál. Sok jót hallottam róla. Többek közt, hogy állítólag nem hajlandó a szülésnél pénzt elfogadni. No de ez azért mégsem így működik... Őszintén szólva fogalmam sincs, mennyi most a "divat", pl. a SOTE 2.-n. Szerintetek mennyit illik adni mostanában?
Úgy hallottam a SOTE 2-n nem adnak a szülés előtt beöntést. Ez tényleg igaz? Nem gáz? nem rajongok érte, de tartok, hogy enélkül a szülésnél kellemetlen dolgok is kicsusszannak.

Kép
Kép
200907?

Ezt pedig orsi777 írta valamikor régen :wink: :

[quote="orsi777"]S írta:orsi777ziasztok. Már hetek óta olvaslak benneteket, úgy döntöttem mostmár írok. Volt időm olvasni, mert sajnos márnovember 13 óta táppénzen vagyok.
Pagikát külön üdvözlöm, én is kecskeméti vagyok, a nővére az osztálytársam volt a gimiben.Talán még emlékszik rám, igaz akkor még elég kicsi volt.

Kép
Kép
200907?

Ja! Még egyet akartam írni.
Azt figyeltem meg, hogy olyanok vagyunk, mint egy önképző kismama felkészítő tanfolyam: minden témakört megbeszélünk, tanácsokat adunk egymásnak - és csoportosan megyünk a szülőszobákra is. Csak mi ott is ragadunk, szülni egy jót.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Gézának kis törpe uszkárja van. Minden nap megsétáltatja a kis jószágot.
- Jaj de aranyos kis uszkár! - áll meg a kutya mellett egy kisfiú.
- Radásul ez rendőrkutya! - válaszol Géza.
- De hiszen a rendőrkutyák sokkal nagyobbak! Hogy lehetne egy uszkár rendőrkutya?
- Ez titkos-rendőr!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

bond, nagyon édesek a tesók!!! :D Manó milyen drágán öleli Hugit :D
Nagyon szép lányka, gratulálok!!!

Apa se semmi :lol:
o.heni

Szia Bond :)

Aranyosak a gyerkőcök:) Hugit sztem hónaljban szoríjja az a zokni,nemdebárugye? :mrgreen: :mrgreen:
Vendég

Sziasztok!

Orsinak gratulálok!
Vajúdóknak drukk!

Babák levesznek a lábamról, segítségetekkel lelkileg már teljesen felkészületm :lol: .

Martin is eléggé várja, most éppen rajzol az öcsinek.

Éva

KépKépKép
agmano

Bond!
De jó, h itt vagy, pont most akartalak hiányolni!!
Manó, és Hugi nagyon édesek!!!!!
Mesélj mesélj mesélj!! Mi újság veletek???

Kép
szisz89

Sziasztok! :lol:

dodi: a baba méreteiből és az enyémekből adódóan ha még sokáig odabent dekkol a kislányom, nálunk is kilátásban van a császár lehetősége. Természetesen jobb lenne, ha megúsznám anélkül, de ha úgy alakulnak a dolgok, egyértelműen nem fogok vitatkozni a dokival. A legfontosabb, hogy a baba sem és én sem sérüljünk :D Végülis a végeredmény a lényeg :lol: Csak már ott tartanánk!!! :lol: :lol:
Ma délutáni szuszmákolásnál akkorát horkantottam, hogy felébredtem rá :shock: :shock: Ez egyre durvább.... :lol: :lol: Lassan szőrösödni kezd a mellkasom is? :roll: :lol:

gabi: milyen allergiád van? Azt nem tudod homeós bogyókkal kezelni?

boo: ez a várandósmasszázs egész jól hangzik! :D Biztos jó volt neked, irigyellek érte! :D Épp ma gondoltam rá, hogy felhozom a pincéből a kis hidromasszázsos "lavóromat", mert a talpmasszázs most már pont jó lenne, meg ha beindítja a szülést, nem bánnám :lol: :lol:
A jóslata nem rossz, de az "igen intenzív fájások" azért nem is tudom....
Én talán még nem is voltam a városligetben.... hány bokor van benne? :lol: :lol:

marietta: nagyon jó fej a szülésznő :lol: Pénteken is bejött NST- re, tök jó volt :lol: 10- est is kaptunk rá :lol: Örülök, hogy neked is bejött! :lol: :lol: Remélem, nálatok minden ok! :lol: Konyhabútor kész van már?

katy: na, szép remények! :lol: :lol: de nem baj, apáink úgyis a babóval lesznek elfoglalva, meg aztán az a hat hét..... ! :roll: Vagy eleinte nem is fog hiányozni a szex?

tabati: de jó, hogy jelentkeztél! Pont ma gondoltam rád, hogy már biztos véget ért akínlódásod a ciciddel! :lol: :lol: Ezek szerint tényleg! :lol: Egy barátnőm mesélte, hoy neki is gondja volt a tej mennyiségével. Itta a tejserkentő teát, majd evett homeós bogyót, de semmi hatás. Aztán rákapott a 100%- os ananászlére, attól bőven lett teje! De csak az ananász hatott, más gyümilevek nem :shock: Persze, minden ember szervezete más, de talán érdemes kipróbálni, veszíteni nem fogsz vele.... :lol: /Én már betároltam két litert- hátha kell, meg amúgy szeretem is :lol: :lol: /

ancsurti: egy ideje már én is több részletben alszom- éjjel a legkevesebbet :( Eléggé bosszantó.... Amíg dolgoztam, ilyen nem volt. Lehet, hogy be kellene csapnom magam , elhitetni az agyammal, hogy holnap reggel kelni kell dolgozni, és akkor már sikerülne aludni? :lol: :lol:

timcike: köszi a linket! :lol: Olyan jó látni a három babót! :lol: :lol:

rommay: a pocakod tényleg nagyon szép! :shock:
Viszont ez a kórházas kálvária biztos nem hiányzott :(
Roló nagyon aranyosan tud aludni :lol: :lol:

iringó: aranyat ér ez az anyós! :lol: :lol: - nálunk valószínűleg Gastroyal fogja ezt intézni.... :roll: :lol: De csak, ha tényleg kileszek az elején :lol: Mert nem tervezem az elpunnyadást azért :lol:

bond: na végre téged is látni! :lol: A családi fotó nagyon jó! :lol: :lol: Manó nagyon odavan Hugiért! :lol: :lol:

A tegnapi dokis/kórházas nappal kapcsolatban pont a lényeget hagytam ki: miután megvoltak a vizsgálatok, találkoztunk a dokival. Azt mondta minden ok, a baba pont a korának megfelelő súlyú, méretű :lol: Én meg inkább az iránt érdeklődtem, hogy nem- e lehetne a héten megejteni a szülést? Erre mondta, hogy tehetünk az ügy érdekében pár dolgot: legyünk együtt enyémapával /pont uh után mondta enyémapa, hogy talán hanyagolni kéne a szexet, mert látta, hogy mennyire lennt van a baba kobakja :roll: /, ennek nagyon örültem, mert szülés utáni hat hétre gondolva lesz elég bajunk :lol: Ezen kívül még mondta, hogy igyak kalciumos pezsgőtabit, meg ha gondolom, ott vannak a homeós bogyók. Persze, ezek a trükkök csak akkor használnak, ha amúgyis közel az idő. Úgyhogy nincs tuti recept :( De azért jó lenne, ha a héten már meglenne, mert jövő hétre ismét kánikulát jósolnak, és utálok nagy pocakkal álmatlanul forgolódni. Jobb kisebb pocakkal :lol: :lol:

Kép
agi125r

Sziasztok lányok!

Először is, bocsi de nem tudok vissza olvasni, mert nemsokára etetés!

Szeretnék gratulálni az új babázoknak, és nagyon-nagyon drukkolok a vajúdóknak!

Rólunk: Nagyon hosszú volt a vajúdás, de ma már jó emlékekkel gondolok vissza rá. Majd nemsokára leírom és megosztom veletek. Sajnos az 5 napos kórházi tartózkodást 2 nappal megtoldottuk, mert kedves gyerekorvosok össze-vissza intézkedtek Jázminnal kapcsolatban. Sajnos besárgult, és idő előtt kivették a fény alól, így megugrott a billurubin szintje, majd 2 nap múlva viszza tették fény alá. A baj csak azzal volt, hogy először nem tájékoztattak, aztán meg minden hülyeséggel riogattak. Szerencsére most már jól vagyunk, tejem is beindult rendesen. Jázmin azz első pillanattól ügyesen szopik.
Röviden most ennyi. Később még jelentkezem.
Azért hoztam két képet!

Már itthon.
Kép

Szegénykém elég foltos volt még a kórházban.
Kép

Puszilok mindenkit!!!
Vendég

Sziasztok csajok!

Én lennék Odett büszke édesapja és mindjárt próbálok egy képet beszúrni ide.

Kép Odett

Ha ez most sikerült akkor büszke vagyok magamra mert 36 óra alatt 2 órát aluttam, szegény Orsi még annyit se.

Röviden annyit, hogy nem volt egy egyszerű menet. Tegnapi nap fél 11-kor kezdődtek a fájások és 3 tízperces fájás után már ötpercesek jöttek, úgyhogy irány a kórház. Előszőr még jósló fájásokra gyanakodtak de végül másfél óra ctg és egy-két vizsgálat után kiderült, hogy bizony itt baba lesz. Minden szépen haladt, 3 órakor szóltak a dokinknak, hogy két újjnyiak vagyunk és 4-5 perces fájásaink vannak (nem tudom miért írom ezt többes számban na mindegy). Szépen szenvedtünk tovább majd a doki érkezése után azt mondta, hogy reggel 8 körül szülünk. Később ezt kitolták 9-re majd vissza fél 9-re. Aki arra járt mindenki neki állt szegény Orsit 'vizsgálni' (csuklóig be fájás közben) és mondott egy időpontot Odett érkezésére. 9-kor még mindig nem jött le eléggé Odett és a feje nem volt a szülőcsatornában, így a doki azt mondta, hogy császár lesz. Addigra olyan fájdalmai voltak, hogy az leírhatatlan, pedig Orinak magas a fájdalomküszöbe, tényleg. A legkeményebb az volt amíg előkészítették a műtőt és előkerítették az aneszteseket (fél óra kb.). Onnan már csak én ettem a meszet az ajtó előtt kb. negyed órát és már hozták is ki Odettet majd rá negyed órára Orit is. Akkor már boldog volt mert nem érzett semmit a gerincérzéstelenítés miatt. A lényeg, hogy végül minden rendben van, csak szegény végigcsinálta a 11 órás vajúdást majd a végén császár lett belőle. Az egyetlen hely ahol valamennyire 'jól' érezte magát a zuhanyzó volt ahol 4-5-ször voltunk és amikor jöttek a fájások a derekára locsoltam a fórró vizet (ezt ne hagyjátok ki ha nagyon fáj).

Na minden jót mindenkinek!

U.i.: Bocsánat a helyesírási hibákért de így 36 óra és 3 sör után nézzétek el nekem.

U.i.2.: Felhívnám mindenki figyelmét Odett hajmennyiségére!

Péter

Kép
Kép
orsi777

Huhh..nem volt egy könnyű menet..
Odett egy igazi hajasbaba :) Nagyon aranyos!!! Gratulálok!
Vendég

Orsi,
Gratuláció!!! :D :D :D

Voltunk a Klinikán, már megint ott töltöttem egy fél napot. :? Baba még röhög a külvilágra.

Szülés utáni fekvés:
Azért ezzel kicsit óvatosan. Persze nem kell rögtön triatlon edzésbe kezdeni, de egy sima szülés után nem is kell agyonkímélni a szervezetet, nincs arra akkora szükség. Pár nap, utána teljesen jól terhelhető a szervezet. A hasizmokat használni kell, ez segít a méhnek a regenerálódásban. Nem véletlen, hogy a szülés után azonnal zaklatják a frissen szülteket, hogy mozogjanak. Muszáj!!! A csontokat, ízületeket is vissza kell pakolni, ezt is csak mozgással lehet elősegíteni.

A régi kímélni a kismamát módszer azért teljesen mástól kímélte a kismamát, mint aminek mi vagyunk kitéve. Egy ebéd elkészítése nekünk azért jellemzően nem azzal kezdődik, hogy elkezdjük hajkurászni a csirkét vagy a mosás azzal, hogy feltesszük forrni a vizet.

A másik véglet, a hős mami persze pont ugyan olyan rossz. Nem a terhesség vagy a szülés az, amit ki kell pihenni. Ha csak az lenne, egy hétvégi wellness után én simán mehettem volna vissza dolgozni teljes állásba vagy akár a szülőágyról leszállva hazasétálhattam volna. Ez egy folyamatos, egyre nehezedő meló. Aki nem vonja bele apát már a legelején, pedig lenne rá lehetősége, az egy öngyilkosjelölt. A legrosszabb érv, ami létezik, hogy de hát ő dolgozik napközben NA ÉS?! EGY CSECSEMŐ ELLÁTÁSA 24 ÓRÁS FELADAT! Ő lehet fáradt napközben, mi nem, mert munka ellátható félgőzzel, egy gyerek nem. Aludni, amikor a gyerek alszik, napközben is feltétlenül, pihenni sokat, kötelező program.

így elkerülhető a depi is
Fekvéssel? Erősen kétlem. Depresszióban szenvedőknek kifejezetten testmozgást ajánlanak.

"Nyugodtan bevehető a saját ágyba a babuci, nem itt az elején lehet elrontani, hanem jóval később!"
Ezzel viszont teljes mértékben egyetértek.

Amit Iringó is írt:
"És minden felajánlott segítséget elfogadni, vagy olyan megoldásokat keresni, ami megkönnyíti a mindennapokat! (ételrendelés pl.)" Feltétlenül igaz!

Ronmay,
Milyen szép baba! :D
Ha van rajtad egy bővebb felső, szerintem én most sem mondanám meg, hogy valaha is szültél. :lol:

Tabati,
A tej folyamatosan termelődik, nem feltétlenül van annyi "készleten", amennyi kell. Ezért adni kell rá lehetőséget, hogy újra és újra vehessen belőle. Nyugi. :wink: Pihenés, sok-sok folyadék, még több szopi és még egy kicsi. Az éjszakai szopik a legfontosabbak, a prolactin, a tejtermelő hormon akkor indul be igazán.

Boo,
Egy bébivel az utazás az még egyszerűbb is, mint egy csúszó-mászó-tipegő gyerekkel akinek minden a szájában köt ki. Bár az én kényelemszeretetemnek Sp.o azért egy kicsit messze lenne.

Dodi,
"hormonok okozta eufória, a kémiai "anyává válás", "
A szervezet kifürkészhetetlen. Igaz, nem császárom volt, de sztem az még nem kizáró ok. Tényleg döbbenetes, ahogy működik, főleg ahogy törli a szülés élményét az egyik hormon és ráállít a babára a másik. :roll:

Ági125,
Enyém apa azt mondja, hogy csak az horkol, aki előbb alszik el. Dugd ágyba időben. :lol:

Conversano, Ikoka,
"öncsászározós" hangulat
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Oh, mily ismerős.

Niki,
Alex nagyon belehúzott a gyarapodásba. :D Várom a képeket.

Anitja,
Nagyon jó az a tesós kép, Nolkán azért nem kis aggodalom látszik. Sejti a jövőt? :lol:

Agmano,
És megfigyeltem, hogy szó szerint hiperaktív lesz a gyerek -bármelyik, ha nem alszik du, tehát nem lehiggad estére, hanem még jobban felpörög.
Nálunk fordítva van, az alvás hozza ki a felpörgést, ha nem alszik, az a jobbik megoldás. Ezért félek a szeptemberi ovitól. Pár hónapja kezdődött csak, hogy ha alszik, pedig nem túl fáradt, egyszerűen nem lehet lelőni. Teljesen éber, mint reggel, nem pedig túlpörgött. :? Alapból 5-10 perc alatt elalszik, de ha délután alvás volt, akár egy óra vagy több is. Az viszont megy, hogy eljátszik csendben. Sokszor volt, hogy amíg Szabit altattam, bealudtam, pláne a terhesség elején. Eleinte azért ez nehéz volt, de a zsarolás, hogy ha a hangját hallom, neki is aludni kell, használt. :lol: Addig ő szépen elvolt, rajzolgatott. Időnként magától el is aludt, de ha így szüksége volt rá, akkor nem volt gond.

Szisz,
A dokik nem feltétlenül a beteg előtt jönnek össze. Ismerős mesélt egy nagyon gázos nőgyógyászati esetről, ahol egyszerűen nem értették, hogy mi is lehet a gond. Egy rakás doki nézegette az eredményeket, végül a pszichiáter tippje jött be (ő volt az ismerős), anyuka HIV+ volt. :(

Ikoka,
A mosogatás engem is zavar. :lol: Nem férek oda a pocakomtól. :twisted: Egyáltalán nem kényelmes, hogy idétlen pózban, behajolva kell szerencsétlenkednem. Meg a vasalódeszka is útban van. Az viszont nem olyan létszükséglet, simán otthagyom a ruhákat. (Apa meg lassan megtanul vasalni, a mosogatás már jól megy neki.)

Boo,
A 38. hét körül van az utolsó kötelező IV. uh. Ha erről van szó, kutya kötelessége beutalót adni a Klinikára! A gond az, hogy már nagyon közel van az időpont, ami a zsúfoltság miatt probléma. Szerintem simán mond meg neki, hogy szeretnéd, ha itt a Klinikán csinálnák meg, uh-ért még 1x nem fizettem, egyik terhességnél sem. Én se mennék ki a falu végére, bőven elég, hogy ott dekkolok napi több órát. UH-t mindig a Sotén csináltak nekem, 4-et össz, ami az előírás - a 0. az elmaradt, mivel a terhesség megerősítés az már rögtön az I. volt.

Iringo,
Nálunk apa teljesen önjáró. :lol: Az egyetlen, hogy nem lát meg dolgokat, amit meg kell csinálni, de ha kiszúrja a szemét, akkor minden ok. Amikor Natival kórházban voltam, még volt egy albérlőnk is, régi barátnőm. A gyerekkel hazajőve kis zászlócskák fogadtak. Emellett az, hogy ötödik napja nem volt felporszívózva, felmosva, stb. Egyiküknek se jutott eszébe. Akkor elbőgtem magam, letakarítottam a konyhabútort és csináltam egy kis rendet. Azóta ilyan szarvashibát nem követ el. :lol:

Kép KépKép
lorca

Orsiapu: köszönjük szépen a képet és a beszámolót! :lol: Nagyon nehéz lehetett nektek, kár, hogy ennyit hagyták szenvedni Orsit! :( De most már minden rendben, és ez a lényeg, gratulálok nektek! :lol: Odett nagyon édi kislány, és több haja van, mint nekem!! :lol: :lol: Orsinak és a babának jó egészséget és sok tejcit kívánok! :lol: :lol: :lol: Képeket természetesen még várunk! :lol:

Kép
agi125r

norka. Jáznin nagyon édes! :lol: Még foltosan is! :lol: :lol: A sztorit pedig már nagyon várjuk! :lol: :lol:

Kép
agi125r

Azt megmondaná nekem valaki, hogy mennyi ideig kell főzni a csemegekukoricát? Csak négy darab van, de a múltkorit, amit nem tudom, meddig főztem, csak azért nem adtam a malacoknak, mert nincsenek. :roll:

OrsiApa,
Még egyszer gratulálok! :D
Nem volt egyszerű, sajnálom, hogy ennyi küzdelem után mégis császár lett.
Nagyon jó Odett haja. :lol:

Agi,
Vagy eleinte nem is fog hiányozni a szex?
Eleinte még lehet, hogy igen, nekem a lestrapált időszakban ment el tőle a kedvem. :lol:

Kép KépKép
lorca

Mi ez a lehet, hogy ma születek a vonalzómon? :shock: :lol: Mindenesetre nem bánnám- de eddig sajna nem úgy néz ki :( Pedig mondtam már a kislányomnak, hogy menjen a fény felé az alagút végén!! :lol: :lol: Bár már esteledik, lehet, hogy nem látja a fényt.... Be kellene világítanom, hogy el ne tévedjen? :lol: :lol:

Kép
agi125r

Agi,
Mi ez a lehet, hogy ma születek a vonalzómon?
Az igazság. :lol: Az esélye, hogy ma szülsz, kb akkora, mint annak, hogy a kiírt napon. :lol:

Kép KépKép
lorca

lorca: enyémapa általában előbb bealszik, csak a múltkor felébresztettem a horkolásommal :shock: :shock: :oops: :lol: Egyébként ő szokott néha horkolni :lol: :lol: Ezek szerint csak azért, mert én később alszom el? :lol: :lol:
Hol kezdődik a lestrapált időszak?

Kép
agi125r

Kösz a hiányolást! :oops: :oops: :oops: ( :D :D )

Hugi eszik-alszik-pelusba termel-hasonlít. :lol: :lol: Manóval sem sűrűn volt gondunk, de vele még annyi sincs, ugyanis -úgy tűnik- ő nem hasfájós. 15-20 perc alatt átlag 40-50-et kajál (kb. 6x egy nap)és még fejni is tudok mellette, úgyhogy van minek figyelnie a hűtőben. :D :D
Tegnap volt itt a védőnő és a véncsoroszlyadoktornéni is, mindketten elégedettek voltak. 8)
Ma megpróbáltam időpontot kérni csípőszűrésre, amit kötelezően 6 hetes korban kéne elvégezni. Nem tudtak adni, úgyhogy még majd többször kell próbálkoznom és -elvileg- szeptemberre már lesz is. :?
Túl vagyok a varratszedésen is. Tök durva, hogy nemrég még "tolattam", most meg semmi jele. (Lemértem: 2 kg van rajtam. :shock: :shock: :shock: :shock: Mármint az egyébként pluszban lévő kilókon kívűl :oops: :oops: :oops: :? :? :? :? )
Apa pedig elintézte a papírokat, úgyhogy nagyon ügyes volt. :P :P

"orsi777"!

Ez egy IGAZI Odett baba! :shock: :shock: :shock: :D :D :D :D :D :D :D Gratula hozzá! :wink:

Még 2 dolog jutott eszembe:
1. Apával mindketten 0+ -ak vagyunk, Manó is az lett. Hugi viszont 0- -os. Nekem már nem rémlenek ezek a dolgok. :oops: :oops: :oops: :oops: Ez hogy lehet? :?: :?:
2. Az tök jó, hogy mi olvashattunk pagikáékról (ezúton is köszi timcike81 :wink: ), de szerintem én marhára rühelleném, ha megtalálnának az újságírók. Sosem értettem, hogy ki adja ezeket a füleseket? :?: :?: :?: :?: :?: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

Az elmúlt napokban annyi minden történt, hogy elsiklottunk afelett, hogy niki72, nellike és marietta1982 már több, mint 1 hónapja anyukák. Isten éltesse őket a kicsi családjukkal együtt! :wink: :P :P :P :P

Kép
Kép
200907?

Nagyjából megvagyok, jelen a "majmok bolygóján".
Hát teljesen kész voltam, hogy itt mik történtek ez alatt a pár nap alatt.

Boo!
Te aztán nem vagy szívbajos. Jól kiosztottad "ősanyát". Tescoguru: :lol:
Játszószőnyeget én a járókába tettem (pedig nincs kutyink). Barinők rendik, pihiszék cép.

Ancsurti!
De jó, hogy mamidat ki tudjátok transzporálni.

Sillia!
Pillecukor az melyik is? Ja, már látom. Ezt imádom én is.

Dodi!
3800 grammal azért lassan bújjon már elő!

Iringó!
Ja, baglyok és majomok (meg szúnyogok)

Nikici!
Dorkili csipőjével kapcs. ne izgulj, kötelező csípőszűrés elvileg mindenkinek kell, hogy legyen. Majd ott megmondják a tutit. Bár én inkább a két gyerekorvos véleményére adnék (vis, hogy nem mondtak semmit, tehát nincs baj), mint egy védőnőjére. Gondolom a szülészeten is megnézte a neonatológus. Boztos mondta volna, ha vmi gyanúja lett volna. Egyébként pedig Szonjimnak is volt terpeszpelusa és semmi extra, még ha kelleni is fog, ne legyél elkenődve miatta!
Szájpenész: gondolom nyomattak neki pótlást a kórházban és amiatt lett. Popójára is kaptatok boraxos kencét? Mert a popó is általában kiütéses lesz, mivel ott távozik a gombás cucc.

Heni!
Nagyon édes kis Zalánod. Formás baba ő is.

Kispiskóta!
Hajrá holnapra és várjuk a híreket!

Ikoka!
Szegénykém. Együttérzésem és drukkom megy feléd, bár gondolom ki vagy vele segítve :oops:

OrsiApa!
Köszönjük a képet (tényleg micsoda hajzuhatag) és a beszámolót is.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Bond!

Csilla gyönyörű :D :D :D :D :D :D :D ! Jó, hogy jöttél, most már csinálhatnál ebből rendszert, mert kezdek megorrolni rád :roll: :lol: :lol: :lol: !

Norka!

Ti is csodaszépek vagytok :wink: ! A szundison tiszta apja, viszont a másikon ezekkel a szemekkel tökre rád hasonlít :D :D :D !

Orsiapa!

Nagyon köszönjük a híreket :wink: ! Tiszta Orsi a hajasbabátok! Nagyon édes :D ! Sajnálom, hogy ilyen nehéz szülés volt! Igen, ez így elég lehangoló, h. szegénykém végigvajúdja, és mégis császár :? . De látszik is, hogy Odett szép nagy baba! (Ismét egy érv az én császárom mellett :roll: ).

Lorca!

Egy ebéd elkészítése nekünk azért jellemzően nem azzal kezdődik, hogy elkezdjük hajkurászni a csirkét vagy a mosás azzal, hogy feltesszük forrni a vizet.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ági!

Apa sajnos ma is csak későn jön, és mielőtt elment, szépen megkért, hogy ha tudom, várjam meg ébren, mert nem tud a horkolásomtól elaludni :twisted: :lol: :lol: :lol: !
Először nem tudtam, sírjak-e vagy nevessek, de inkább nevettem :wink: ! Úgyis csak ideiglenes!!! UGYE?!?!?! :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Szonibaba!

3800 grammal azért lassan bújjon már elő!
Naugyehogy?!?! :roll: :lol: :lol: :lol:
Én is fűzöm az agyát, de csak feszengek egész nap, több nem történik :? .
Amúgy sztem programcsaszi lesz, de a dokimmal csak 13-án tudok beszélni... :?

Tudom, hogy nem vmi izgi ( :oops: ), de azért hoztam egy pocakfotót :D !
Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Jó reggelt!

Kép
Kép
Vendég

Sziasztok lányok!

Jóhírrel szolgálok így "korán" reggel!!

Este 22.39-kor megszületett Hendegabi Virágja. 3630 gr, és 50cm-rel.

Ezúton is gratulálok nekik !!!!

Kép
szisz89

Jó reggelt lányok!!

Ronmay!! Roland hihetetlenül édi!!Tényleg jól lement már a hasad!!
Bond!! Csilla baba nagyon tündéri!! Jó látni,hogy így szereti a kishugit a bátyó!!
Norka! Jázmin nagyon aranyos!! Örülök,hogy mostmár minden rendben van veletek és szopizik rendesen!!
Orsiapa!! Köszönjük a beszámolót,tényleg nem volt egyszerű menet,de ahogy Odettet elnézem,megérte. Csak az a szomorú benne - amiről már beszéltünk - hogyha látják már kb. 5 óra múlva,hogy nem fog simán menni a szülés,akkor miért kell várni 11 órát a császárral. Mert nekem ne mondja senki,hogy a szülésznő/orvos ezt nem látja előbb. Na mindegy!!
Dodi!! Hatalmas a pocid!! Nem csodálom,hogy már inkább kint szeretnéd tudni Botondot.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Gratulálok Hendegabinak Virághoz!! Azt nézem,hogy pont időre érkezett a kicsilány!! Hogy megérezte apája tegnap,hogy ők már nem mennek haza!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

HENDEGABI!

HATALMAS GRATULA, SOK BOLGOGSÁGOT, RENGETEG TEJET!!!

Kép
Kép
200907?

És íme hendegabi első bejegyzése :D :

[quote="hendegabi"]S írta:hendegabiziasztok
Én is szeretnék csatlakozni, hisz veletek együtt júliusra várom a babámat.
Nekem ő lesz a második, van egy örökmozgó 5 éves kislányom.
Hozzá teszem, hogy ez a várandósság egész más, mint a Nócival volt.
Moncsy78-hoz hasonlóan a rosszulléteim még vissza-visszatérnek, és borzasztóan idegesítenek az ismerősök - elsősorban kollégák -, hogy állandóan a baba nemét akarják tudni, meg hogy mikor kezd már nőni a hasam.
Szóval mindenkinek, meg magamnak is kitartást kívánok!

Kép

Kép
Kép
200907?

nyuszi81! :)

Az az igazság, hogy ez nagyon becsapós tud lenni. Ha 1 óra alatt 1 ujjnyit tágulsz, akkor az nem azt jelenti, hogy 5 óra alatt 5 ujjnyit fogsz. Nem egyenletesen történik. Van, hogy hosszú órákig semmi nem látszik, aztán fél óra múlva meg már látványos a haladás.

ronmay! :)

Én olyan hülye vagyok. :oops: Azt hittem, hogy a kép pár hónaposan mutat téged, nem pedig szülés után. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Óriási gratula Hendegabi!
Vendég

Norka!
Jázmin nagyon szép baba!! Jöhet még több fotóóóóó!!!!!!!

Orsi apa (Péter)!
GRATULÁLOK, és sok boldogságot kívánok!
Odett hajára nem kell felhívni a figyelmet, egyszerüen szenzációs!!! Nagyon szép kislányotok született!!! Még egyszer gratulálok!!

Dodi!
Szép a pocid!! :wink:

Nekem az elmúlt napokban olyan szinten szétrepedt a pocim, h sírva fakadtam amikor megláttam a tükörben! :cry: :cry: :cry: :cry:
Még instant mamik, nektek mekkora a pocitok? Nekem 116cm.

Kép
szisz89

HENDEGABI!
GRATULÁLOK!!! VÉGRE!!!!! :D :D :D

Orsi/Péter!
Gyönyörű szép a kislányotok, és az a haj... :lol: :lol: :lol:
Az enyém is egy hajasbaba, de a tiétekhez képest kis kopasz! (Pedig a kórházban a csodájára jártak, hogy Úristen, mennyi haja van)
Csak illusztrációként a születése napján készült kép:

Kép

Ronmay!
Nagyon édes a kisfiad!!!!

Norka! Jázmin is egy tündér!

... és akkor egy kép az igazi, végtelen szerelemről:

Kép

Kép
katy76

Katy

De jó kép :) :)

Szisz

120..
Vendég

Gratulálok Hendegabigak! Szegény már nagyon szenvedett.

Odett apukának köszönjük a sorokat! Nem lehetett kis menet, de ha a fej nem illeszkedett be, akkor nem volt mit tenni.

Katy, nagyon édi a szundis kép és a hajasbabás is. Lányzó már főzi apát.

Bond nálam mindkét fiú besárgult, de fogalmam sincs mi a vércsoportjuk. Martint 2 műtét, 2 vérvétel és 5 altatás miatt sem "kelett" azonosítani.

Lorca, ha Nati szép csenben eljátszogat, akkor hagyd. Ez van. Az ovis alvástól pedig nem félj, próbáld reggel korábban kelteni - vigye apa, ha megoldtató és akkor talán nyersz este 1 órát.
Én is mérges voltam, mikor szünetben az összevont csopikban 1/2 4-ig hagyták őket aludni. Több, mint 2 órát szunyáltak! Persze az óvónőknek így könnyebb volt, de nem akarom őket szidni, mert amúgy nagyon jó kis ovi.

Dodi, szép a pocid! Te is kezdesz már nyüglődni? Én is csináltattam a hétvégén pocifotót, de annyira amorful nézek ki, hogy ezzel már nem lehet dicsekedni, ráadásul a korábbi repedéseim is ott virítanak. Úgyhogy az már marad a családi albumban.

Bocsi a sok hibáért, de apa gépén írok, az enyémen elszállt egy ventillátor, és nem tudom jól beállítani a bill. magasságot, folyton melléütök.

Rólam röviden: fejfájás 4. nap. Jóslók, görcsök sehol. Babának megmondtam, ha sokat rendetlenkedik, kirakom onnan. De nem érdekli.

Csibe, Klarka, Lorca és többi " talán ma szülök" egyben még?
Sillia még egyben, látom.

Többi mai szülő még nem szült?

Éva

KépKépKép
agmano

Jöttem hozni a jó hírt, megszületett Bende baba 3450 grammal és 54 cm-rel, mindketten jól vannak!!!!!

Kép
kata05

KISPISKÓTA!
GRATULÁLOK!!! SOK BOLDOGSÁGOT BENDÉHEZ!!! :D :D :D :D

Kép
katy76

Welcome Bende!!
Vendég

Sziasztok!

Tabati

Nálunk is ez a szitu, szal a kórházi mizéria után nekem nem úgy van tejem ahogy neki az elég lenne.
De ne aggódj lesz majd. Én rengeteget iszok. Gyakorlatilag a szomjas, mint fogalom nem ismert a számomra. :)
És miután szopizott fejek még egy kicsit. Ha két csepp jön azt is.
Először próbáltam csak az egyik mellből szopiztatni, mert úgy tudtam/tudom, hogy az a jó. Igen az a jó, ha van már elég tejed, de ameddig nincs, sztem
jó ha mindkettőből szopik. Vagyis nekem a kettőből van annyi mennyiség amennyi pont elég neki. De az nem jelenti azt hogy nem enne még. :lol: :lol:
Nálunk is hiába van tele a poci, nem úgy megy hogy lerakom és alszik. Még ringatni kell, beszélgetni vele. És még így is van olyan hogy lerakom, s 10 perc múlva felriad,
s akkor megint ringatni beszélni vele.
Szal fárasztó. DE bízok benne hogy be fog állni, és tuti hogy ő is a kórház miatt igényli ennyire azt hogy ölbe legyen.Szegénykém nagyons sokat szenvedett. Még mindig tele vagyunk kék foltokkal, ahol megszúrták, begyulladta a kis vénája. :cry: :cry:
De ez a "múlt", igyekszünk felejteni :wink:

Lányok, lehet én nem vagyok normális, de egy hete szültem és annyira de annyira kívánom apát. :oops:
Olyan érzés mintha már hónapok óta böjtölnék, pedig szülés előtt is szeretgettük egymást. Mi lesz így, még 5 hét! És az etye petye meg nem az amire vágyom... :oops: :oops:

Odettnek mennyi haja van!!Sajnálom a csaszit...

Bond,
És az normális, ha Roló már 50-60-kat akar enni? Nekem meg kb. 40-50 a tej adagom..
Létezik hogy van különbség fiú és lány között itt is? :?:

Dodi,

Nem semmi pocakod van!!gyönyörű formájú!
Megkérdezhetem miért lesz program csaszi? a cukrod miatt? ne hari lehet már leírtad vhol, próbáltam vissza keresni de nem sikerült... :oops:

HENDEGABI ÓRIÁSI GRATULA!!!

KISPISKÓTA ÜGYI VAGY!!

(A táblát nem csinálja senki már? :oops: )

KépKép

KépKép
ronmay

Isten hozta Bende babát, gratulálok kispiskóta!!!!És ami jár, az jár :wink: :

[quote="kispiskóta"]S írta:kispiskótaziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni. Kedden teszteltem pozitívat. Most vagyok 4+1 napos kismama. :D Én majd csak a 6.-7. héten tervezek dokihoz menni, tesóval is így volt.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok! :lol:

Hendegabi: szívből gratulálok Virághoz! :lol: :lol: :lol:

kispiskóta: neked pedig Bende babához gratulálok! :lol: :lol: :lol:

Mindkét anyukának és babának jó egészséget, és sok tejcit kívánok! :lol: Magunknak meg képeket róluk :lol:

Bond: nem is dodi a stréber, hiszen nálatok is minden tankönyv szerint megy! :lol: :lol:

dodi: ideiglenes, persze! :oops: :lol: :lol: /reménykedjünk.... :lol: :lol: /
Jó a pocakfotód! :lol: Nekem olyan vékony a bőröm, hogy most így kinyúlva látszik talán még az összes hajszálerem is :roll: Mint valami szabásminta..... De a tied szép! :lol: :lol:

Kép
agi125r

ronmay! :)

Teljesen okés. A gyerekek étvágya is személyre szabott, akárcsak a felnőtteké, nem lehet őket megtömni.
Nem baj, ha 10-20-szal többet enne és úgy érzed még nincs annyid. Minnél többször teszed cicire, annál inkább lesz. (Pláne, ha sok folyadékot is fogyasztasz - nem úgy, mint én... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )
A lányok állítólag kajásabbak. Manó ebben a korában 10-20-akat evett és rajtam kívűl mindenki azon pánikolt, hogy ez milyen kevés. :? A stasztika csak arra jó, hogy legyne mit letojni, ugyanis nem az a lényeg. Mindegy mennyit eszik a baba, ha:
-szép rózsaszín, egészséges a bőre,
-érdeklődő, élénk a tekintete
-bőven van kakis pelus (figyelem! Ez is nagyon eltérő lehet!!! Nálunk 4-5 is befigyel egy nap, de van akinek csak heti egy van. Ha a gyereknek nem okoz gondot, akkor az is normálisnak tekinthető)
-folyamatosan fejlődik a mozgáskészsége. (Hugi már átfordítja a fejét egyik oldalról a másikra)
Szóval, ÖSSZESSÉGÉBEN kell nézni, hogy hogyan fejlődik a baba. Manónál mindenki leragadt a mennyiségnél, a fentiek senkit nem érdekeltek. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
A tej meg majd utoléri a gyerekeket. :wink: (Ja! Manó is úgy vette magához ezeket a 10-20-akat, hogy gyakran 1 órát töltött a cicin. Ezért jött mindenki azzal, hogy kevés a tejem. Próbálkozhattam én mindennel, nem lett több. De a gyerek sem halt éhen, viszont szépen fejlődött, tehát neki ELÉG volt) Hugi 15-20 perc alatt lerendezi a dolgokat.
(Nem tudom, hogy mi lesz később, de Manónál egy kétlábon járó, kibiztosított kézigránát voltam, egyedül Apának örültem, ha mellettem volt, más mindenkinek tágasabb volt kívűl. Most meg maga vagyok a megtestesült nyugalom, akár fát is lehetne vágni a hátamon. Még az sem zavar, hogy sorra akarnak jönni/jönnek a vendégek, akiket nem annyira én hívtam, mint amennyire ők lelkesek. :shock: :shock: :shock: :shock: :?: )

Kép
Kép
200907?

Akár érint már valakit, akár nem (majd fog).
Ha lefejt és elrakott tejet akartok adni a babának, akkor -mi tagadás- elég kellemetlen bukéja tud lenni. De ez TELJESEN NORMÁLIS NINCS SEMMI BAJA A TEJNEK!!! Csak az egyébként is benne lévő baktériumok keltik azt a szagot, ki ne öntse senki, bátran lehet adni a babának!!!

Kép
Kép
200907?

Virág, Bende!
Isten hozott titeket idekint! Anyáknak, apáknak sok boldogságot hozzátok!

Ronmay!
Már én is ugranék a zuramra, úgyhogy nyugi, nem hiszem, hogy nimfa lennél!
Azt a 6 hetet sztem le lehet kicsit csalni v. nem? :oops:
Amúgy meg ne fórumozgassál, hanem gyere kajálni!

Dodi!
Nagyon szép a pocid, de tényleg. Alakja is, mérete is tökéletes kismuter pocak.

Agmano!
Már most szófogadatlan a kismutyid? Ajjajjj, mi lesz idekint? :lol:
Kitartás, már tuti nincs sok hátra!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ronmay!

Köszi a biztatást, megyek is fejni. :lol:

Minden új anyucinak és babának gratulálok! :wink: Bocsánat mindenkitől, hogy elég unkommunikatív vagyok mostanság, csak annyira lefoglal a babu, meg a körülötte felhalmozódott problémák (álproblémák :oops: ), hogy néha kedvem sincs írni, pedig tudnék erre-arra reagálni...
Nem terhelnék senkit, de elég gáz itthon is a helyzet, anyósom nagyon beteg, apósom meg lelkibeteg, úgyhogy párommal tartjuk a frontot, de ebből én vagyok itthon egész nap, ami lelkileg elég lefáraszt. Védőnő már azt javasolta, hogy pár hétre menjünk el máshova, akár anyukámékhoz, majd megbeszéljük párommal, bár macera lenne szerintem...

Kép
Kép
tabati

Katy!
De jó kép!!

Kispiskóta!
GRATULÁLOK BENDE BABÁHOZ!!!

Bond!
Köszi a tejci infót!! :wink: Azt hallottam, h furi szaga tud lenni, de akkor milyen szaga van, ha már tényleg olyan állapotú, h azt inkább ne adjam majd a babának??? Vagy akkor már tényleg oltári büdi?

Kép
szisz89

Hendegabi, Kispiskóta! Szívből gratulálok Nektek! :D
Nagyon sok boldogságot, jó egészséget, sok-sok tejcsit kívánok a babákhoz!
o.heni

tabati! :)

Hát, ha valamire, akkor erre nagyon nincs most szükséged. :( :( :( :( :( :( :( :( :( Tényleg jó lenne, ha el tudnátok menni valahová. Ez a kicsi és a te érdeked is. Csak akkor gondolom ott a kérdés, hogy akkor mi lesz apóssal meg anyóssal...

szisz89! :)

Eltérőek a tanácsok, de általában azt szokták mondani, hogy hűtőszekrényben kb. 48 órát van el a lefejt tejcsi, fagyasztóban viszont jó sokáig bírja. A lényeg, hogy miután kiengeded (lehetőleg ne mikróban) mihamarabb add oda a babának, különben a végén még tényleg megromlik. Kár lenne érte...

A napokban téma volt az előtej-tej összefüggés. Semmi köze a kettőnek egymáshoz csakúgy, mint a mell méretnek. Kis ciciből, előtej nélkül is jöhet bőőőségesen az áldás. :wink: (Ha jól emlékszem tímea83-nak volt először közülünk. Ők még mindig együtt? :?: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok Csajok!

Ég a pofám, hogy eddig nem írtam, pedig már egy hete itthon vagyunk. Mentségemre szolgáljon, hogy nem egyszerű az életünk a két babával, ráadásul minden napra akad még valami plusz program, ahova vinni kell a picikéket (kontrollokra, tanácsadásra stb.)

Rólunk röviden annyi, hogy most már jól vagyunk, szépen növögetünk. Sajnos tápszeren élnek, mert elapadt a tejem. (elég kalandos volt az életünk a kórházban, úgyhogy nincs is mit csodálkozni rajta.) Zsófikánk 2840 g, Zsombi 2730 g volt a tegnap esti mérésnél. Nagyon jó babák, csak szegénykék hasfájósak így amikor görcsöl a hasuk, nagyon sokat sírdogálnak.

Gondoltam rátok sokat a kórházban, köszönjük a drukkokat és a gratulációkat na meg persze a jó tanácsokat! :)

Puszi mindenkinek! Gratulálok a már megszületett babákhoz !!

Sillia! De jó ez a montázs! Küldök pár friss képet, mert sokat változtunk már június 3. óta! :wink:
nellike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: