A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Jajj,Lányok,úgy megnyugodtam :D Krisz,Rita, Xania, akkor kezet foghatunk :lol:

Hanna: :lol: :lol: Olivér is megéri a pénzét! Pü. megy!

Katuska: hihetetlen,hogy mennyit pörögsz! :shock: :wink:

Képzeljétek,pár napja Martint mikor leteszem aludni és még picit ébren van,akkor befordul a fal felé,és az oldalán fekve alszik el,miközben szopizza az ujját,olyan aranyos :oops: :lol:

Csajok,ha hétvégén nem lesz nagy lehűlés,lehet,hogy leugranánk a Balcsira -- hova érdemes menni, ahol nyugis a strand, és mondjuk nem csak egy zsbkendőnyi árnyék van? Mert ahova mi járunk,ott mondjuk mindig giga tömeg van :roll: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska! Na, várom, azt az oldalt.

Kata! Válasz ment.

Na, elhúzok aludni.

Jó éjt Csajok!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok,

Most altattam egy órát Apával karöltve...kidőltem, ez kisasszony egy energiabomba...én egy csomó könyvet olvastam el a babákról a terhességem alatt, de arra nem emlékszem, hogy 5 hónapos korban kúszást írtak volna, ráadásul motorosfóka üzemmódban...egész nap utána loholok...visszaolvasás majd holnap, megyek horkolni.

Csak egyvalami:
Aki jön Hannához, ki mit szeretne enni-inni? Onnan jött a gondolat, hogy kérdeztem Hannát, mit vigyünk Lilluval, de azt nem tudjuk, a többiek mit kérnének :)

Jó éjt!

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Kata: Mi Siófok-Sóstón voltunk. Nagyon kulturált strand. Nincs az a pörgés, mint Siófokon, sok a kisgyerekes. Nem a szabad strandra mentünk, hanem a fizetősre. (500 Ft a felnőtt jegy) Árnyék: van az is, de azért nem árt a napsátor. Mi találtunk árnyékot, bár több a napos rész.

Hanna: szerintem is bolond, aki járatja, de ezt így mégsem mondhattam neki. Keménytalpú cipőben sétáltatta a gyereket, és rengeteget állította. Én csak lestem. :shock: Pont egy hónappal idősebb, mint a fiam. Kompoztatják is ezerrel, meg húst is kap már. Én nem szóltam, nem akartam feszkót, mert a férjeink régi barátok, de lehidaltam rendesen. :shock: :shock:

krisz78

Hú, elég nehéz volt visszaolvasni, jó sokat írtatok megint!

Erika: megnéztem a videót, nagyon aranyos Zsófi :-) Bálintnak is vannak ilyen kockái :-) Gratula az évfordulóhoz!

Katuska: hogy Te mennyi melót vállalsz 2 gyerek mellett! Nagyon ügyes vagy. Petra édes a csatokkal :-)

Hanna: sajnos nem tudok menni a talira, aznap utazunk a Balcsira. Olivér jobban van?

Viki: akrobata Levente :-) Az első képen mit csinál? Ugrik???

Sziszi: Torta :-( Bár szerintem így is biztos fincsi lett, legfeljebb kiskanállal kell enni :-)

Krisz: jobbulást!

Csöre: hogy-hogy 6 gyerek???

Mági: sok-sok gyógypuszi Annának!!! Rosszul hangzik ez a tüdőgyuszi :-(((

Kata: végre előkerültél! A fajáróka nagyon klassz dolog, mi azóta tudunk kettesben ebédelni/vacsorázni Apával, mióta megvettük a járókát :-) Bár mostanában hamar ráun Bálint, most szívesebben van a földre leterített pléden.

Krisz: 6 hónapos babát járat???? Szerintem az tuti túlterheli a kis gerincét szegénynek :-(

Képzeljétek, Bálint egyre gyakrabban alszik a hasán és amikor ébren van, akkor is állandóan hason nyomja :D Csak közvetlenül kaja után futkosok állandóan, hogy a hátára fordítsam, mert különben jön vissza a kajcsi :oops: Apropó kajcsi: ma fiacskám benyomott egy egész barackot :shock: Nagyi hozott nyári almát, a holnapi barackba reszelek neki egy kis almát is, kíváncsi vagyok, mit szól majd hozzá.

Mostanában nem igen tudok jönni, holnap jönnek sógornőmék a gyerekekkel (én csak siserehadnak hívom őket :D 2 perc alatt szétszedik a lakást :roll: ), csütörtökön meg megyünk nyaralni.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Ja, és folyton ült a kisfiú. A földön, a pléden stb. Az enyém meg heverészett. Olyan babának tűnt mellette, pedig termetre nagyobb, mint az idősebb kisfiú. De szerintem az a normális, amit Ádám csinál. Megnéztem, 1 évesen "illik tudni" azokat a dolgokat, amiket a kisfiúval csináltatott az anyja.

krisz78

Krisz: ezt nem hiszem el! Mi is Sóstóra járunk!!!!!! lassan 30 éve :wink: Nagymamámnak volt lángossütője ott :wink: Szeretem azt a strandot,csak valahogy olyan kevéske árnyék van,ki kell fogni :wink: Bár,ha időben érkezünk :D

KépKép

KépKép
kata8110

Xania: egy hajszáleret is becsíphetett a babakocsi, így állandóan volt vérutánpótlása a hólyagnak. Nem tudott gyógyulni, csak nőtt. Meg aztán a házimunka, a víz és egyebek sem tettek jót neki. Most akkora, mint egy jól fejlett zöldborsó. Ráadásul a legszarabb helyen, a középső ujjam és a tenyerem találkozásánál.

krisz78

Kata: tényleg? Mi még csak pár éve fedeztük fel, de így kisgyerekkel is nagyon bejött. Tényleg lehetne több árnyékos rész, de mi szombaton találtunk a part közelében is. (szerencsére nem volt tömeg )

krisz78

Jó reggelt!
Újra itt ...
Jaj, hogy hazajöttek a nagyok, van ám itt pörgés :D
Hanna: ha ilyeneket mondsz, nem megyünk ám!!!!!!!
Edit: tegnap este Saci is bevágott egy őszit... ennyit a fokozatos bevezetésről. Igaz, korábban már kóstolta (pár hete), de akkor az egy pinduri kanállal volt. Most hozott Mama 4 db-ot, elkezdtem kapaszászni neki kanállal, ahogy szoktam, és nem győztük adni, ezért gyorsan lereszeltem az üvegreszelőn, csak egy icipicit hagyott belőle. Csak lestünk Apussal :D És annyira édes volt :) mokkáskanállal szoktam etetni, de vannak olyan színes műanyag ikeás kanalaink. A gyerekekkel azzal ettük a fagyit, miközben Saci barackozott... erre közölte, hogy ő is olyan kanalat kér :D :D
Mági: jobbulást Annának!!!! Mennek a gyógypuszik!
Saci is egész nap egy szál pelusban nyomult tegnap. Ma hüsi van. Tegnap én is beüzemeltem neki a kismedencét, nagyon édes volt benne, először kicsit furán nézett, aztán belejött :D
Járatni egy 6 hós babát: :shock: komolyan mondom, mennyi felelőtlen szülő van, hihetetlen. Saci már felállt ugye (eddig 2x, nem viszi túlzásba), de eszembe nem jutna járatni! Az ülést elvileg kérdezte a védőnéni, hogy mennyire megy, de azt sem szabad erőltetni. A csokihoz meg no comment :evil:
Kata: kérek továbbképzést babaaltatás témakörben!!!!!
Na megyek játszani, megjött akiscsaj, közölte, hogy mostantól társaságra vágyik :lol: :lol: még jövök, mert felére sem reagáltam.

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Krisz! Nem semmi a csajszi.
Tegnap a piacon a zöldséges néni mesélte, hogy az 5 hónapos szomszéd babája már málnát, epret eszik. Na, én ezen akadtam ki.

Edit! Jó nyaralást majd nektek!

Eszter! Tali. Én is mennék szívesen. Meglátom, apától el tudom-e szerválni a kocsit.

Krisz! Jobban van a kezed?

Kriszti! Hogy vagy? Tudsz már mozogni?

Mági! Anna???

Peni! Ti hogy vagytok?

Móni! Hajrá vizsga!

Kép
hanna30

Csöre! Saci tényleg több lépéssel Olivér előtt jár.
Ültetés. Nekem O. felül, ha meg tud kapaszkodni. Egyenes háttal stabilan tartja magát, de ezt láttad. Mi a fenét csináljak vele?
Mászni meg nem akar, csak ha kábel, vagy a laptop a cél. :twisted:

Kép
hanna30

sziasztok,

köszi a Levi dicséreteket, nagyon büszke vagyok ám rá :lol: :D

Bálintanyu, ja persze, ugrik :lol: :wink: Jó Balcsizást!

Kata, végre újra itt!! Én is azt hittem, hogy már nem "látunk" többet! Martin mekkora baba lett!!!!!!!!!!!!!!!! Képet nem kapunk róla? Nem inspiráltam Levit semmivel, tök magától kezdte pár hete az akrobatikát :lol: és szorgosan gyakorol azóta is :lol: Mondjuk nincs is olyan súlyban, mint Martin, olyan 7,5 kg körül vagyunk. Sokat számít ám, hogy mekkora súlyt kell megmozgatniuk! :wink: Meg persze a genetikában is biztos van valami, Leviapu régebben versenyszerűen sportolt, és állítólag nagyon hamar csinált ő is mindent kisbabaként. :wink:

Balcsi: mi múlt héten sokszor átsétáltunk a földvári szabadstrandra, nekem szimpi volt, elég sok a fa és hétvégén sem voltak sokan. Bár csak sétáltunk, nem töltöttünk ott hosszabb időt.

Krisz, jobbulást a kezednek! Azta, járatni egy ilyen babát :shock: nekem a szomszéd büszkélkedett, hgoy a Levivel egyidős babájuk már bablevest eszik :shock: :evil:

Csöre, nem fotóztad le álló-Sacit? Vagy csak lemaradtam róla?

Ercsi, nagyon édes Zsófi, megnéztem a videót! Látom nemcsak a kockáink egyformák, hanem a babakönyvünk is :wink: :lol:

Járóka: nekem is SOS be kellene szereznem, már fél percre sem lehet Levit otthagyni, tuti lefejel valamit szegényem...Milyet érdemes venni? Kérek tippeket! én ezt néztem ki, de ahol megrendeltem, kb 1 hónapot kellene rá várni (viszont csak 30-ba kerülne...):
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25
A fajárókában nem fejelik le a rácsot? És nem szorulnak be? Mert ezek az érvek szólnának a hálós mellett.

Hanna, Sziszi, mi most nem tudunk menni a talira :( Kicsit túlpörögtek az események nálunk mostanában, így el vagyok nagyon maradva az itthoni dolgokkal. :? :?

Kép
vickybabe

Mági, hgoy van Annád?

Enikő, írok pü-t!

Kép
vickybabe

Hanna: az az "alapszabály", ha valamit MAGÁTÓL megcsinál a gyerek, azzal úgysem tudsz mit kezdeni, azt szabad hagyni :wink: ha Olivér ül, akkor ül :D Saci még nem ült fel, csak az ölemben szokott ülni... ennek ellenére láttad, mit csinált, szóval innentől tényleg nemtom, mi van (azért nem szoktam ültetni, mert látom, hogy imbolyog a dereka, és nem stabil)

Viki: nem fotóztam álló Sacit, rohantam, mert állásból baromi nagyot lehet koppanni :wink:

Móni: drukk a vizsgára!!!

Edit: jó nyaralást!!!

Eszter: nekem elvileg 4-től lenne jó... de akkor nyaraltok, szóval akkor utána

Edit: 6 gyerek: ugye alapból van 3, meg a sógoromék 2 fia (10 és 11 évesek), meg a sógornőm fia (3 éves) :D de utóbbi csak egy hétre, 28-ától.

Viki: járóka: nos, abban is baromi nagyokat tudnak koppanni... egyébként nem tudom, milyet érdemes, nekünk egy sima négyzet alapú fa járókánk van, de elég ritkán kerül bele Saci, csak végszükség esetén, mert nincs el benne. De ez ugye a gyerek mentalitásától is függ, tudod, hogy Saci olyan, mintha felhúzták volna, pörög ezerrel. A fa járókába nem szorult még be egyik gyerekem sem, de az tény, hogy le tudja fejelni, ha úgy figurázik. De ilyen alapon a kiságy is potenciális vészforrás. Apropó: leengedte már valaki TELJESEN a kiságyat?

Csöre
csöre74

Sziasztok.

Tegnap volt Kittikém fél éves :lol:
Hihetetlen!!

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
regina74

Mágnes,Anna,hogy van???
Durva a tüdögyulladás.
Hogy viseli????

Kép
Kép
Kép
regina74

Kittinek boldog félévfordulót :D utólag is :) tényleg, ma is sokan vagyunk félévfordulósok :) Nekik is nagyon boldogat!!!
Bence és Viola, ugye? És még?

Csöre
csöre74

Boldog félévet a minden ma ünneplőnek!! :lol:

Kép
Kép
Kép
regina74

Köszi csajok, Anna szerencsére jól van. Teljesen tünetmentes, sem láz,sem levertség ninc nála, az egész abban nyilvánul meg, hogy álmában köhög...Az antibigyót viszont alig tudom adni neki, édes, és folyadékban kellene elkeverni, de nem hajlandó meginni. Már 3 adagot ellőttünk a próbálkozással, ma megelégeltem, és betoltam a szájába folyadék nélkül... :cry:

Edit:
én is éppen tegnap állapítottam meg, hogy az én hason lenni gyűlölő kisfiam mostanában hason alszik! :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kata, Krisz! mi is oda jártunk siófokra strandolni csak akkoriban még nem volt fizetős:)

Hanna! délután ha elalszanak a törpök megkeresem az odlalt:)

MA nincs dolgom mert párom nincs itthon, játékot renovál pécs mellett így majd holnap festek.

Mágnes! jó, hogy Anna viszonylag jól van.

Boldog fél évet minden ünneplőnek! Regina! Gábor nagyon helyes kisfiú!

A sétáltató szülőkről meg annyit, hogy nagy az ISten állatkertje...

Málnát meg epret adni???? Én még most idén mertem Máténak is először adni, a legjobban kell ezekkel vigyázni!
katuska79

Hanna! a chellos címedre küldtem a blog meghívót!

remélem mindenki megkapta aki kérte...
katuska79

Máté bezacskózta a játékait...először azt hittem elköltözik de aztán kidobta a kukába :lol: :lol:
Totál rajta van a pakolhatnék, a kosarában van már a turmixgép alja, a mákdaráló, régi flopy lemezek, egy szendvics sütő, egy boríték, autópálya darab és egy zacskónyi építőkocka. Roppant komoly képet vág hozzá 8) 8)
katuska79

Bencének és Violának boldog félévet, Kittinek is tegnapra! :wink:
Mági, Annának sok-sok gyógypuszi, hogy sikerült ezt a tüdőgyuszit benyalni?Valami vírus, vagy megfázott?
Múltkor akartam kérdezni, nézegetve a képeiteket:Anna biztos a Te lányod? :lol: Mert Bencét nem tudnád letagadni, de két ennyire nem hasonlító testvért én még nem láttam :) :wink:
Úgy irigyelek mindenkit, aki nyaralni megy...mi még nem voltunk, mióta megismertem a férjemet :( Minden nyáron vagy egy gyerek, vagy egy költözés, vagy egy felújítás...Most fejeztük be úgy-ahogy az udvart-kerítések, füvesítés, virágok, játszótér a gyerekeknek, halastó :roll: , még hátravan a konyha, nyaralásra már se idő, se pénz nem marad :cry:
Képzeljétek, vettünk ilyen hintás-mászókás-csúzdás tornyot, és ki akartam próbálni a csúzdát, és nem fér bele a sejhajom :oops: :lol: ..nagyon gáz...mondtam is itthon, ez lesz az etalon, addig kell fogyjak, amíg beleférek :lol:

benci

Katuska,
ezt a zacskózást a fiam is csinálta pár hónapja :lol:

benci

Benci: ahhoz, hogy én beleférjek a csúszdánkba, újra kell születnem :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lányom MOST aludt el, 1/2 10 óta nyűglődik... 2 óra alatt 4x lejmolt cicire, rázatta a fenekét, felnyalta a konyhát (szó szerint), megszerelte Apa ébresztőóráját, kezdi pedzegetni, mit akarok, amikor azt mondom, hogy NEM, és teleszórta a nappalit és az étkezőt játékkal... még jó, hogy álmos volt, mi lett volna, ha nem :roll: ja, és a franciaágyon azt játsza, hogy a szélére huncutkodik, és élvezi, hogy a lábánál fogva visszahúzom :roll: na, csak egyszer esne le... persze nem hagyom ott egyedül, meg úgy, hogy nincs kartávolságban.

Csöre
csöre74

basszus állva pisilt a bilibe!!!! képzelhetitek úszik minden!

Kép
Kép
katuska79

Hát, Katuska, ennek is eljön az ideje :wink: kitartás :D

Csöre
csöre74

Benci! szerintem le akarnak lépni a srácok :)
katuska79

Katuska :lol:
Lehet nem bánnám, ha 1-2 napra felszívódnának...mostanában én már csak azt mondogatom, kialszom majd magam, ha a gyerekek elmennek a háztól... :lol:
Pisilés :lol:
Amikor a fiam kezdte a pisilést peluson kívűl, egyszer volt, hogy megállt a nappali közepén, a kéziperzsán, és arra pisilt...
Apropó, altesti téma:
ovis/nagyobb gyerekek anyukái:mikor kell tudnia a gyereknek egyedül megtörölni a popsiját wc-zés után?Mert nálunk még mennem kell nekem :oops: Nem hajlandó...oviban ugye követelmény?
És ha már kaki:gyakorlott lányos anyukák:Borka, mióta gyümizünk, iszonyat mennyiségeket produkál, a köldökétől a háta közepéig, és nagyon sokszor a hüvelyébe is bemegy, én meg parázok mindig, hogy nehogy túlságosan betöröljek, vagy felmenjen neki valami fertőzés :shock: ...Nektek ez sima ügy?

benci

Csőre,
nem semmi, miket művel Saci :lol:
Ehhez képest Borka kb. fél métert mozdul arrébb 1 óra alatt...már ha kibír annyit a földön..

benci

Hu Katuska, Maten neha megijedek. Mi var ram! Es te meg ferfi munkazol, hazi munkazol, sutsz, fozol. Le a kalappal!

Kép
brestovsky

Benci: nekem lányka popsitörléssel soha nem volt ilyen gondom, ahol kakis, ott megtörlöm...
Óvodában nem követelmény, hogy meg tudja törölni a popsiját, legalábbis kiscsoportban biztosan nem. 4-5 évesen ér oda annyira a kis karjuk, hogy rendesen meg tudják törölni. Persze lehetnek ügyesebb, meg kevésbé ügyes gyerekek is, de ez részben alkati is. Volt pl. egy olyan "próba" iskolaérettséghez, hogy ellenkező kézzel fejtetőn átnyúlva eléri-e a másik fülét a gyerek... na, Zaza nekem ezt középsőben produkálta, olyan hosszúak a karjai, de volt olyan nagycsoportos, akinek nem ment. Képzelheted, hogy ez a probléma popsitörlésnél is jelentkezhetett...

Csöre
csöre74

Én is úgy tudom, hogy nem kell tudni oviban még kitörölni. Kiscsoportban biztos nem mert tényleg nem ér oda rendesen a karjuk. Meg szerintem is jobb azt ellenőrizni később is...

Ha bemegy a kaki a nuniba akkor azt ki kell törölni...belenyúlás ide vagy oda. Mélyre nem szokott kerülni a szemérem ajkakakat meg széthúzom és ha másként nem megy akkor fültisztítóval körbe törlöm. Nekem addig volt ilyen probléma míg popsikrémat használtam mert az berakódott pedig keveset és csak popsira használtam. Egy két hét után le is tettem inkább, azóta sem használtam krémet egyszer sem.
katuska79

Boldog félévet az ünneplőknek!!!!

Katuska! Megkaptam! Köszi.

Na, megyek vasalok.
Sétálni voltunk, de olyan baromi szél fúj, hogy csak na. :twisted:

Kép
hanna30

Csőre, Katuska,
köszi, akkor megnyugodtam, hogy nem ciki, ha még nem önálló teljesen a fiam a wc-n...
Másik gyerek, azért kérdeztem, mert nekem biza sokszor elég mélyre be kell nyúlnom, hogy ne maradjon kaki...fültisztító jó ötlet :)
Krémet már én sem teszek, csak éjjelre...

benci

Benci:Eyszer-kétszer nekem is volt,hogy belement a kaksi a kis pinujába,de akkor a csap alá tettem és kimostam.Én nem töröltem oda bele...Ez főleg anyatejes korában :roll: :D volt,mikor még hígabb volt kulabá....De a napokban is előfordult...
Katuska:Mátén behalok... :lol: Mit csinál?Zacskózza a háztartási gépeket??? :lol: :o :lol:
Regina:Kittinek boldog félévet!
Legyen akkor következő hónapban a tali?Vagy akkor is?

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!
Ma voltunk orvosnal mert Bence egesz ejjel kohogot,nem eleg hogy amugy is rosszul alszik meg ez is es az eredmeny,piros a torka :( az iritalja.Irtak neki orvossagot remelem hamar rendbe jon.

ordit a gyengelkedom!MENTEM

Tetyk& a fiúk
tetyk

Tetyk! felénk is betegek a gyerekek, torokgyuszisak. Kivéve az enyémeket...szerencsére. Gógypuszi Bencének!

Hanna! nem találtam meg az eredeti odlalt de ezen az oldalon ha beírod a születési dátumot uyganaz jön ki:

http://www.jegyzetek.hu/pastlife.php
katuska79

Tetyk: jobbulást Bencének!

Eszter: nekem jobb a jövő hónap

Én tiszta kóma vagyok :( fel kéne mosni, de inkább lefekszem :(

Puni krémezés: én a combhajlatban szoktam, mert ott ki szokott pirosodni. Voltam egyszer a nődoktornéninél, pici pelusos kislány, összeragadt a punija a sok krémtől, amit anyuci nem törölt ki rendesen... és már nem tudta kitakarítani. Jaj, volt sírás :(

Csöre
csöre74

Katus: én filozófus, gondolkodó NŐ voltam... mindenki, aki aznap született, mint én? Hm... bár aranyosak, odaírják a végén, hogy ez csupán szórakoztatás, semmi valóságalapja nincs :wink: :lol:

Csöre
csöre74

Csöre! hát kell sok sok filozófus nem???? amúgy tényleg jó kis játék:)

Én is hallottam már olyan anyukáról aki nem merte tisztogatni a lányát. Pedig hát neki is olyan van, mint nekünk!!!
katuska79

Es esment itt vagyok :wink:
Bence elaludt,remelem bar egy orat nyugton hagy :oops: faradt vagyok.Az utolso szamlalas utan 8 gyerek nyuzsgot az udvaron,fele a tyukjaimat idomitota :twisted: masik fele a Balazs jatekainak az allo kepessegeit probalta es ugy egyutt az en turokepessegeim hatarait :roll:

Micsoda veletlen ra kerdeztem az orvosnal,hogy vajon baj,hogy Bence meg nem forog(bar mostanig vagy2x sikerult a hatarol a hasara fordulnia)de dokinenink megnyugtatot,hogy egyaltalan nem mert o aktiv a maga modjan es turelem mert eljon meg az o ideje.Nem mertem emliteni en sem,hogy Bence milyen lusta amikor itt olyan ugyes babak vannak :wink: S mar nem is csodalkozom olyan mint a kotozott sonka a mai meres utan 9kg es 69cm.

Benci a nagy fiam 4eves es megmindig segitek a fenek torlesnel mert kulomben :o jobb az ilyenek szerintem utana nezzni meg.

Tetyk& a fiúk
tetyk

es most szet verem a bandat,olyan zaj van oda ki hogy orulet :twisted:

Tetyk& a fiúk
tetyk

Tetyk,
Borka is csak kb.2x fordult meg eddig, az is véletlen volt, a súlya húzta, én elvittem dévényeshez, azt mondta, semmi para, nincs lemaradva semmivel...amúgy a fiam sem forgott csak 7 hónaposan...de 11 hónaposan meg már járt egyedül...
Ő is 4 éves lesz 2 hét múlva, magamtól én sem várnám el tőle, hogy egyedül törölje meg magát, csakhát elég nehéz elképzelnem, hogy majd ősztől a már említett, félrehúzódva pletykáló óvónők ott állnak majd mellette a wc-n papírral a kezükben, amíg a dolgát végzi :evil:

benci

Hú, elment a gyerekorvos, megkaptuk a Prevenart...szegény Lillu már nagyon fáradt volt, el is ájult. Én is lassan megyek felmosni.

Azt mondta a doki, Lilla egy kicsit még izgágább lesz, ahogy nő egy picit...édesistenem, lassan übereljük Sacit...ma bekúszott az íróasztal alá ismét, megette a szék lábát, megcibált egy kábelt, lesöpörte a fél asztalt... :roll: :roll: :roll: :roll:

Büszke lehetek magamra, főztem egy eszméletlen car borsófőzeléket... :oops: :oops: :oops: :oops: szegény férjem...nemtom, valamiért nem puhult meg az a vacak...legalább a sült virsli meg a desszert jó lett, de ez borzalom, amióta ilyen idióta idő van (egy hete?) képtelen vagyok igazán jó főzni :evil:

Kislány-lepucolás: nekünk azt javasolta a doki, hogy fürdi előtt gyógyszertári babaolajos vattával kicsit kitörölni. Így a krém mindig szépen kijön, bár igyekszem oda nem kenni.

Járóka: hát, esélyünk sincs rá, hogy Lillánk megmaradjon benne. A nagy habtapin egész jól elvan egy ideig...most azt tervezzük, hogy a legkisebb szoba két ajtajára veszünk rácsot, és gyerekbiztossá tesszük, az lesz a"járóka".

Járani egy ilyen kis babát? Nagyon buta emberek vannak, azt biztos :(

Csöre: ha Lillára rászólok, hogy NEM, vigyorog, és azt mondja : E. Mit kezdjek én ezzel a lánnyal? :shock: :D

Hanna: épp most mondta a gyerekorvos, hogy amit magától tud, azt hagyni kell. Lilla is kapaszkodik, ha van mibe és ül. Mint egy részeg matróz, de hiába fektetem vissza, visít és kapaszkodik tovább :?

Eh, képzeljétek, ekkora cikit. Gyerekorvos, középkorú pocakos úr. Imádom, az én gyerekorvosom is ő volt. Vizsgálja Lillát, tornáztatja a lábát, mondom neki, hogy ezt mi is szoktuk mondókával, azaz "megkisbencézzük". Valamit igencsak elértett, mert vigyorgott és közölte, hogy ahaaaaa, kisbencézünk, máris babaprojekt újra? Áááááááááááááááááááááááá! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Mit szerettem volna még írni?!

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Hú, jó kis délelőttöm volt. Mától lehetett jövő szeptemberre előjegyeztetni a bölcsibe a gyerekeket a kerületben. 9-kor kezdték. 3/4 9-kor én a 150-es sorszámot :shock: kaptam. Délre értünk haza. Kint az utcán ácsorgott az a sok babakocsis kisbaba meg az anyjuk. Mi van, ha esik? Komolyan, nagyon durva volt! Így megszervezni! Mikor eljöttem, a sorszámozás 300-nál járt. Még jó, hogy ma mentem, különben jövő szerdán már esélyem sem lett volna. Van a kerületben tizenakárhány bölcsi. Szerencsére, ahova én akarom adni Ádámot, oda 19.-nek írták be.
Ja, közben meg belementek a parkoló autókba. Szerencsére csak a lökhárító pattant le, nem lett törés.

Hanna: az ujjam jobb már. Most legalább már sebes, nem gennyes. Holnap még fagyasztanak rajta egyet-kettőt.

krisz78

Sziszi: én a konnektorból szedtem ki Sacit :shock: :evil: szerencsére gyerekbiztos, de nem kéne, hogy rászokjon... báááááááá, Anyám tegnap azt mondta, hogy mostmár tudom, milyen lehetett velem :roll: :oops: az tuti, hogy naggggggyon élénkek a lányaink!!!!
És eszembe jutott a "póráz", amit Peni írt... annak idején, amikor zsenge 21 évesen először láttam Írországban, összeborzadtam, hogy lehet gyerekre ilyet adni.... aztán született 2 gyerekem, és azt mondtam, nem is rossz ötlet. És akkor jött Saci, mostmár zseniálisnak tartom :roll: :oops: meglátjuk, kell-e, de szerintem megpróbálom a MT-al kordában tartani, amíg lehet.
Egyébként ne értsetek félre, én szeretem, hogy ilyen nyüzsi a gyerek, így tutira tudom, hogy egészséges, hogy jó a kedve, mert majd' kicsattan :) csak 50x annyi figyelmet igényel, mint annak idején a másik kettő együtt, így "öreg" anyját jól megdolgoztatja :lol: :lol: :lol: :lol:

Katus: filozófia: én sokat gondolkodtam annak idején az egyetemen, hogy ki tanul filozófiát (főleg egyszakosként) és utána mit kezd vele :lol: :lol: :lol: :lol: (a filozófia tanszék mellett volt a miénk), most már tudom, mert ismerek párat :wink: :lol:

Tetyik: 9 kiló? :shock: nem semmi.... egyébként így van, ahogy a doki mondja, most másra gyúr a babád (és mindenkié, akié nem szedi szét a lakást...): az agynak nem minden része fejlődik egyforma ütemben, ők most más területet fejlesztenek, de a végeredmény hasonló lesz :wink:

Jaj, kaki van :D :D véééééégre :) ez a sok gyümimegfogja nálunk időnként...

Csöre
csöre74

Csöre: hihi, én ma délelőtt most szedtem ki a vadiúj könyvemet a szájából...hogy a fenébe szedte le a kisasztalról? Hogy? :shock:
Még az a jó, hogy ha idegeneket lát, vagy olyat, ami nagyon érdekli, egy darabig mozdulatlanul figyel...ez lesz a szerencsém a holnapi talin :D

Hm, én valami rebellis férfi voltam, művész...hmmmm, tetszik :lol: Itt tipródok egy ideje, mit kezdjek magammal, ha Lilla picit nagyobb lesz. Félek, a munkahelyemre bajosan megyek vissza. Visszavárnak, de 10 órát pici gyerek mellett hogy??? :roll: Gondoltam, tanulok művészettörténetet, azt mindig szerettem, posztgraduálisban két év lenne, de nem találok olyan képzést. Pedig szívesen dolgoznék mondjuk...galériában? :roll:
Ti hogy vagytok ezzel?

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Sziszi: én vissza tudok menni a céghez távmunkába. Tovább fogok tanulni, ha lesz energiám, szerintem jövő szeptembertől, ha még fizeti a cég.
Ja, és Lilla simán übereli Sacit, ugyanis Saci egy hónappal idősebb :wink:

Krisz: nem semmi :shock: rendesen szívatják szegény kisgyerekeseket... de legalább van bölcsöde. Itt nincs :(
Kocsi: szerencse, hogy nincs nagyobb baj, de gondolom, ha javítatni akarod, az sem 2 fillér!
Örülök, hogy az ujjad jobban van. Na most duplán résen vagyok minden ilyesmivel-....

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: