A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

zazzy, Neked is megban a babaszakácskönyv, nem? :wink:

(nekem is megvan, csak még nem néztem bele, valahogy jó azt gondolni, hogy abban MINDEN válasz benne van :roll: )

katka, tényleg, ez a jégkockatartó jól hangzik.
Anyunak pedig már mondtam, hogy a meggylét úgy fagyassza le, hogy aug-ban tudjam kóstoltatni.

de akkor elszartam, mert a meggyet csak magvalva tette el anyu. Lehet, hogy pürésítve célszerűbb lett volna, szintén kis adagokban.
Na, majd a többit (csak tudnám, minek mikor van az idénye...)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hát vazze, ide én nem hoztam képeket? :shock:
jelentem, Döme mára berreg és kaparász, és felnőtt a habtapihoz, amin rögtön meg is fordult, íme:
(tényleg nem raktam fel :?: :shock: )
Kép Kép Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, én még nem láttam ezeket a képeket. :) Ügyes fiú. :D

Masut
masut

Nagyon szép Döme fiú!

Maja mostanában fogja a fejét, most nem tudom, hogy most fedezte fel, hogy van feje, vagy fáj neki? (tipikus elsőgyerekes anyuka :x )de gondolom, ha fájna valamilye, akkor sírna, nem?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Én már augusztustól kezdem a hozzátáplálást, mondjuk az én gyerekem tápos csirke. :)
Nekem a doki felirt vmi szentjánoskenyér kivonatot, hogy azzal kell kezdeni. :shock:
Életemben nem hallottam róla, de elvileg most már ezzel szokták kezdeni.
Ja és nekem a védőnőm a W. Ungváry Renáta: A kismama babakonyhája c. könyvet ajánlotta, hogy abban jól le van irva minden.
Vendég

De ügyi Döme! :D Nekünk is ugyanilyen alvópajtink van, csak rózsaszín :D

Minket nem tudom, mondtam-e,jól lecsesztek a fejl.neurológián, hogy nem fektetjük eleget hason, mert még nem tartja a fejét.De tényleg annyira utál hason lenni, de azóta igyekszünk sűrűbben hasra tenni, és határozottan ügyesedik.Mikor egész pici volt, 1-2 percet tűrt el.Mára 10-12-nél tartunk/alkalom és napi 3-4.Azt mondták újszülötteknél indul úgy,hogy 15-20 perc.Aki szeret úgy,annak biztosan...
Viszont nem lehet vízszintesen kézben fogni, mert felül, és a pihenőszékben szintén...

Leírná valaki,hogy milyen sorrendben írtátok a dolgokat?Lehet, összeszedem magam :wink: Volt a 7 dolog, utána hogy is 6 lényegtelen, 6 ezt szeretem magamban vagy hogy is?Egyszerre nekirugaszkodnék, hátha sikerül.Engem úgyis alig ismertek :?

Kép
Kép
zazzy

Ennyire van időm, élvezkedem az új gépen, végre van exel is.
Ha vmi nem stimmt írjátok meg. Adatokat a privikből beírtam. Újakat is várom, ha lesznek.
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Bea: Igen, csak felfedezte a fejét. :) A fülét még nem próbálta letépni? Szokták azt is!

Nemlajos: Nagyon husi Döme és profin fordul! 8)

Zazzy: Először a 7 lényeges, aztán 6 lényegtelen és 6 ezért szeretem magam. Hajrá!

Lilla: Hát én erről e kenyérről még nem hallottam! :shock: :shock: :shock: Persze attól még lehet jó....
Általában almával, barackkal szoktak kezdeni.... :roll:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Katka, köszi! Azt még nem próbálta :D :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Akkor én se nagyon kóstoltatok, mondjuk az az egy kanál barackocska biztos nem ártott :P

Jah még erről jut eszembe, a falu, ahol keresztanyám lakik, már 3 hónapos babákat rendesen hozzátápizzák :o :o vegyes desszerttel, akár anyatejes, akár tápszeres, mondjuk ezt dada ismerősünk is mondta, hogy régen 3 hós kortól kezdték. De mondjuk Kamillat is 5-6 hósan kezdte csak az anyuka hozzáetetni.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: Régen tényleg másképp csinálták és mi is felnőttünk. ;) Szóval nincs belőle semmi baj, ha valaki már ad mást is. Annyi az egész, hogy 6 hós korig az okosak szerint a legideálisabb táplálék az anyatej és akkor hasznosul a legjobban, ha nincs keverve. De ha adsz mást is, akkor sem dől össze a világ, van olyan baba, aki szívesen fogadja és ha te ettől jobban érzed magad, akkor miért is ne? De még rengeteg ideig fogod etetni, szóval szerintem kár kapkodni...

Katka

katka22

Kukli: jó a tábla ügyes vagy, hogy még ezt is bevállaltad! Annyi, hogy Krisztián 5620g. :lol: Lehet, hogy én írtam rosszul? :roll:

banokla

sziasztok

nekem már tépi a fülét :lol: :lol: mindig elveszem a kezét és mondom neki hogy hidd el szükséged lesz még rá hehehe
voltunk ma is rokonozni, de hát senkinek sem tetszik ez a gyerek... lassan már feladom hurcolni ide-oda.. úgyis felesleges 8) :lol: :lol:

Döme baba nagyon ügyi! szeret a habszivacson játszani?

Lilla: na erre a kenyérre én is kivi vagyok.. én sem hallottam még erről.

én őszibaracklét adtam neki 2 nap.. de látnotok kellett volna azt a fejet amivel fogadta :lol: :lol: :lol: nézett rám mintha azt mondaná: mi a fenét csináltál a tejcsiddel? :lol: de inkább szoktatom hamarabb az új ízekhez még ha nem is hozzátáplálás céljából teszem, de nem akarom hogy aztán nehezebb legyen megkedveltetni vele az új ízeket később mint ahogy Katka Te is mondtad....

KépKép
KépKép
adryn

no, írtam egy kisregényt (szokásomhoz híven), és elszállt.
vele az ihlet is...

a tartalomjegyzék:
1. hozzátápi
- jégkockatartó nekem is bevált;
- eddig a fagyasztóban magozott meggy, tervben: őszi- és sárgabarack tuti
- bébikaját csak akkor érdemes venni, ha már legalább fél üveggel megeszik a gyerek, kivéve ha te is szereted (az én kedvencem a Kecskemétitől a gesztenyés pulyka)
2. Voltunk tegnap moziban, este 10-kor a párommal (kihasználtuk, h csak egy gyerekünk van, rá addig a párom huga vigyázott, pontosabban őrizte az álmát), megnéztük a Rejtély c. filmet, ti ne tegyétek (hiába sci-fi, az egyik kedvenc műfajom, és hiába az egyik kedvenc színészem, Nicolas Cage, jóindulattal is csak gyenge közepes);
- csajok, ha lesz közös mozizás, akkor valami csajos filmet nézzünk! :)
3. Majafotók és Dömefotók nagyon jók!
No, nagyjából ennyit írtam, csak bővebben.
Megyek, eszem fagyit :) Hétfőtől kicsit fogyózom, mert nem állapot az állapotom.

erpé

banokla: mától :lol: :lol: :lol:

jéééééééé, fültépés nálunk is van, azt hittem, viszket neki (tényleg, a fülzsírkérdést ti hogy oldjátok meg?)

Hoztam egy friss fürcsis képet is, mert ma ilyen mozgalmas napunk volt, meg egy bónusz annak tiszteletére, hogy végre felkerült a nyári ágynemű :D Kép Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!
Folyamatban vannak a pontok :D

Én azt olvastam a múltkor,hogy szoptatott babákkal könnyebb,hiszen a tej íze is változó attól függően,hogy mit eszünk.Persze ezt is biztos jól meg lehet cáfolni.Én bízom benne, hogy minél tovább kap csak tejcsit, annál erősebb lesz az immunrendszere.

Nemlajos!
Lara füléből szépen kijön magától a zsír, és mikor már egész kint van, fültisztítóval kiszedegetem :wink:
Haláli ez a Dömebaba!A 2.kép nagyon jó!hogy tud nézni! :D Modellalkat :D

Én nem szoktam jégkockát csinálni, amiről ti beszéltek, az zacskó???

Kép
Kép
zazzy

Lilla, Katka, Adryn, az a szentjánoskenyeres dolog a Sinlac. Egyelőre én is csak hallottam róla, de sok helyen hallottam, hogy ezzel kezdik a hozzátáplálást.

Kukli, szuper így a tábla! :)

Masut
masut

Jó reggelt, délelőttöt (ki hol tart a napban...)!

Samuval a napunk legkésőbb 7-kor elkezdődik, most hogy nincs itthon a kölök, és ébredéskor nem kelti fel a picurt, így tegnap és ma is fél9 körül keltünk. Elképesztő ez a kiscsaj. Ja, és mindkét alkalommal én keltem előbb, mert szétdurrant a cicim... :? :)

Kérdés: Katababa elkezdte szopni az ujját kb egy hete. (Hogy miért csak most?) Ha álmos, akkor beletalál a szájába. Főként este, napközben nem annyira. No, én ennek nem örülök igazán (sajnos én sokáig voltam fogszabályzós, és nem túl vicces életszakasz, bár mostanában azért már más a technológia). A cumit nem fogadja el (és ezt nem is bánom), rongyokat szokott markolászni, de elalvás előtt az sem jó. Van erre vonatkozóan valakinek tapasztalata? Arra emlékszem, hogy Moncsi Livibabája szintén ujjszopós, és ő sem kedveli a cumit. Meg Csibb Fannija (volt) az. Lehet ezzel bármit is kezdeni? Meg miért csak most kezdte el?

Igen, Sinlac-ról én is hallottam, néhány gyerekorvos ezt támogatja kezdésnek (vényköteles dolog, és én úgy tudom, hogy éppen ezért csak bizonyos esetekben ajánlják, pl allergiagyanú esetén, ha sok az ilyen-olyan allergiás a családban)

Kukli, köszi a táblát!

erpé

Katka Persze, a jó tanácsokat mindig szívesen fogadom. Nem így fürdött ám Máté, csak a fénykép erejéig fordítottam meg.
A vízfekvése nagyon jó, már otthon a nagykádban próbáltam. Csak a fejét tartottam (ahogy írtad is), és feküdt a vízen.

Nemlajos Bocsi :oops: Egyébként én nem látom magam úgy, mint Ti. Lenne még mit leadnom!

A barackot hogy teszitek el a fagyasztóba? Félbevágva, kimagozva?

masut, nemlajos, banokla, bea, és a többiek. Köszi a dícséreteket, és gyertek bármikor. Akár ide is szervezhetnénk egy talit.

Nemlajos Nagyon édi Döme! A fülzsírkérdést ugyanúgy oldom meg, mint Zazzy. Megvárom, míg kijön.

Erpé Máté is szopja az ujját, és szerintem nem lehet vele mit csinálni.

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!
Nemlajos nagyon ügyi fiad van. Irtó cuki dolgokat tud produkálni. A vizes képek is szépek. Csúszásgátló, jól látom?
Bea édes lehetett Maja a barackkal. Gyönyörű a csaj! Én úgy vagyok vele, ahogy Katka, 6 hóig csak tejci, utána is szép lassan, a sok új íz sem jó nekik rögtön. A kicsi gyomruk 1 éves korukig fejlődik nagyobb ütemben, nekünk addig pl. HA tápit kellett Botival is itatni, mikor már nem szopizott. Úgyis egész életükben enni fognak, most türelemre intem magam. De sztem csak mert már tudom milyen először etetni őket. Botit anno én is 4 hósan kezdtem, igaz neki elő is írták, mert nem nagyon nőtt a tejcimtől. Utólag azért mégis úgy gondolom talán vele is ráérem volna, de az anyai kíváncsiság….
Banolka, köszi de a tábla nem nagy dolog, ha műkszik az xls. Szívesen csinálom. Jó lesz visszanézni pár hónap múlva.
Zazzy szépen lassan meg fogtok erősödni, türelem, senki nem marad háton fekve egész életében. A 10-12 perc már tök jó.
Nekem Kata tegnap Zsoltival játszott, hasra rakta, átfordult és kacagott. Aztán újra… persze én mindig csak azt látom, ha már háton van. Boti is mindent először Neki csinált látványosan, sebaj, egyszer elkapom….
Cukik lehetnek a fej és fülfogdosós manók. Nekem Katus csak a kezét szokta tudományosan tördelni, illetve a lábát szokta a fejéhez húzni.
Amúgy hippnek van pici üveges gyümije, ami egy első etetés kb. 2 napja, és addig el is áll. Persze jobb a rendes, de én Botinak ezzel kezdtem.
Erpé dettó ez van nálunk. Csak az ujja, vagy pelu, illetve amit megmarkol anyag. Én is várok ötleteket, bár én a rongyijára akarom szoktatni. Közel rakom hozzá mindig, hátha…. De az ujja engem is zavar. Inkább cumi lenne, de az landol.
Rszg tényleg botrányosan jól nézel ki, és külön irigy vagyok, hogy mindezt a vízparton teszed! Annak az egynek örülök, hogy mi anyukákkal megyünk nyaralni, van aki szintén nemrég szült, talán bálna testem nem lesz oly feltűnő….de melléd nem állnék.
Én meggyet is barackot is lemixelem, és beletöltöm a jégzacsiba, amit Zazzy írt.
Megyek is, a fiúk épp zacsiért mentek, már útban vannak hazafelé. Utána megyünk nagyizni.
Szép napot!
Tábla Niconak megy:
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Erpé: Szerintem ujjszopira nem nagyon van megoldás. :roll: Nekem Zsófi 5 hónaposan kidobta a cumit és aztán már csak ujjszopott. Többször próbáltam visszaadni, de nem fogadta már el. Nagycsoport előtt hagyta csak abba, pedig mindent bevetettem, egy szájfertőzés melléktermékeként. De még most is rajtakapom, hogy bedugja az ujját az szájába, pedig már 7 éves elmúlt..... természetesen már mondta a fogorvos, hogy hamarosan jön a fogszabályzó, de nem csak az ujjszopi miatt, hanem egyébként is csálék a fogai (by exem).
Az Ági is megpróbálta 5 hónapos kora körül lecserléni a cumit az ujjára, de erőszakos voltam és folyton lecseréltem cumira, szóval ő cumis maradt és 3 évesen ugyan abban a szájfertőzésben hagyta el.
De ettől még lehet, hogy van megoldás, csak én nem találtam....

Katka

katka22

Erpé!
Lara is ujjszopós :D A cumi egy pillanatig se kellett neki, már nem is erőltetjük.Szerintem ebben az a "jó",hogy az ujját csak akkor szopja, ha tényleg igényli(ő kizárólag elalvás előtt)a cumit meg hajlamosak vagyunk a szájába dugni, ha nyűgi.Vagyis remélhetőleg az ujját kevesebbet szopja, mint a cumit.Hogy Kata miért most kezdte el, azt nem tudom.Lara amúgy nem is igazán az ujját szopja, behajlítja a hüvelykujját,és a "hajlatot" :lol: Vagy az egész öklét.
Kép
Valahogy így :wink:

Egyébként szerintem se lehet vele mit csinálni :roll:

A 7 pont már megvan, össszeírom a többit, és jövök :wink:

Kép
Kép
zazzy

Kukli: Hol vagy te Bálna!!!! :shock: Tök dinnye vagy! Már nem alkatra, hanem fejben! :roll: Majd melléd állok a képen és akkor látszódik, hogy pont feleakkora vagy, mint én.... :lol:

Zazzy: Azt hiszem te kérdezted a jégkockát. hagyományos jégkocka tartó (hosszú téglalalap, műnyanyag rácshálóval), amiből kocka alakú kis jegek lesznek. Jég helyett gyülmölcspürét teszel bele és utána kockánkánt tudod adagolni, hogy mennyi kell.... Biztos megoldható másfajta tartóval is. :roll:
A kép nagyon édes! Igen tudományos az ujjszopi! :)

Katka

katka22

csatlakozom katához, sima jégkockatartó, ha megfagy a cucc, akkor zacskóba átszed, fagyóba vissza.

Döme se cumis, az ujját még csak rágja, de nem vigaszként.

Rohanás Pennybe...!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Édes Lara! :P
Nálunk 5 perccel ezelőtti képek, mikor Katus ébredt!
Kép
Kép
Melyik a jobb? :lol: Az ujj azért zavar, mert kéznél van. De majd lesz vhogy. Én nem voltam ujjszopis, mégis kellett fogszabályzó. (nem by Kataex :lol: )
Kész vagyok a meggyel, ha ébred Boti megyünk. Addig éhezik a család. :lol: :lol: :lol: :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Ja és Kata ujjszopi közben mutatóval pöckölgeti az orrát. :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

hja, kukli, igen, csúszásgátló.
De ha kinyúlok a kádból állva, ez is csúszik... :?

Lányok, bébiételekkel óvatosan, sokra rá van írva a 4 hó, és közben olyat tartalmaz, amit csak jóval később lehetne (pl. epres)
Két oldal a témában:
fagyasztáshoz: http://zitamama.freeblog.hu/archives/20 ... gyasszunk/

bébikaják: http://zitamama.freeblog.hu/archives/20 ... ebietelek/

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos azokból a kajákból kiszedik az allergén anyagokat, nyugodtan adhatóak. :wink: Tapasztalat.
kuklika
Budapest VIII. kerület

kuklika!
Nagyon édes ez a Katalány!Na ezt nem csinálja (egyelőre :roll: ) az én lányom :lol: Ilyen szabályosan még nem megy neki :lol:
Boti is édes!Na az ő fogainak ettől tuti nem lesz baja :D

Nemlajos!
Komolyan nem értem,biztos hülye vagyok.Tehát ebbe a rácsos izébe rakjátok a cuccot, utána kiszeditek a rácsot és a kis kockákat zacsiba???nem ragadnak össze??? :roll:

Én magozva, félbeszedve raktam el a barackot.Majd pépesítem ha kiveszem.Én amúgy azt csinálom, hogy egy nagyobb zacsiba több kis adagot rakok, legumizom őket.Tehát egy zacsi(pl. literes) 3-4 helyen el van kötve(gumizva) :wink:

No jöjjenek a pontok(resszkessetek! :twisted: )
7 dolog rólam:
1.) Sokáig önértékelési zavarral küzdöttem, mert a húgom volt az isten, nekem meg folyton azt hajtogatták a szüleim, hogy nem lesz belőlem semmi, még egy háztartást se tudok majd vezetni... :(
2.) 7 éves korom óta tanár szerettem volna lenni(első nap az iskolában rabul ejtett :lol: ), sikerült! :wink:
3.) A férjemmel való megismerkedésünk maga volt a "végzet" :D sosem hittem, hogy van ilyen, de ahogy megpillantottam, tudtam, hogy ő kell nekem!És bejött!2 hét múlva már együtt éltünk :D
4.) Idén Lara miatt nem, de egyébként dinnyetermsztéssel (is) foglalkozunk(persze nem éri meg, de legalább mindig isteni dinnyét eszünk,és amenynit csak akarunk :D )
5.) A férjem előtt fociőrült voltam, képes voltam csak azért elmenni Olaszországba,hogy ott lehessek egy Juventus meccsen...
6.) Annak ellenére, hogy nyelvszakot végeztem, váltig állítom, hogy pocsék a nyelvérzékem :?
7.) Sokáig tudok rágódni engem ért bántalmakon/véleményeken, nagyon tud fájni(olyantól is,akitől nem kéne)és nehezen felejtek :(
+1, de azt hiszem ezt már írtam, PCO-szindrómám van, ez is része az életemnek sajna...

6 lényegtelen:
1.) Lényegtelen, hogy egész életemben kisfiúra vágytam, imádom a kislányom, és nem cserélném el 100 fiúért sem :lol:
2.) Lényegtelen,hogy sosem gondoltam, hogy elvált, gyerekes férfihoz megyek feleségül, vele vagyok boldog.Nagyon. :D
3.) Lényegtelen, hogy hetek óta gyakorlatilag semmit nem csinálok itthon, mert a kislányom folyamatosan elvarázsol, és nem tudok tőle elszakadni :lol:
4.) Lényegtelen, hogy másfél évet vártunk rá, csak az a fontos, hogy végre itt van!
5.) Lényegtelen, hogy annak ellenére, hogy velem van többet, én etetem, stb mégis apa az isten, akkor is imádom! :D
6.) Lényegtelen tulajdonképpen minden azon kívül, hogy a kislányom egészsége,boldog, kiegyensúlyozott ember legyen :wink:

Amit szeretek magamban(ez jó nehéz volt! :lol: )
1.) Túl tudtam lépni a szüleim beskatulyázásán, és bebizonyítottam az ellenkezőjét.(A főiskolán kezdtem magamra találni, azóta pedig folyamatosan kerek az életem)
2.) A mostoha pedagógus helyzet ellenére jó tanárnak tartanak, szeretnek a gyerekek, én meg a szakmámat :D
3.) Szeretek segíteni önzetlenül az embereknek.
4.) Miután kiderült a "betegségem" csak rövid időre fogtam padlót, utána követve az orvosi utasításokat, életmódot tudtam váltani(nehéz volt)és pl. a betegség miatt rámrakódott több mint 20 kilóból 18-at néhány hónap alatt leadtam(és többek között ennek köszönhetem Larát :D )
5.) Képes voltam gond nélkül kihordani és megszülni a kislányomat.
6.) Hogy minden körülmények között imádom a férjem :D

Huhhh, na ez jó tömény lett, és ne haragudjatok, ha kissé egysíkú, de az én életem most erről szól! :D

Kép
Kép
zazzy

Ez az én formám, mikor itt vagyok, sehol senki... :(

Kép
Kép
zazzy

Zazzy: Nahát! Ez neked tényleg nem lehetett könnyű! Tudom milyen nehezen nyílsz meg. Mindenkinek a babája körül forog az élete. Ez most tök normális. És legyél magadra nagyon büszke. 8) De idővel majd változnak az arányok. Tudni kell, hogy őket csak kölcsönbe kaptuk, hogy felneveljük őket és majd fokozatosan el kell őket engedni, hogy aztán önálló felnőtteként élhessenek. És ez nem is olyan egyszerű.... :oops:
Nagyon örülök, hogy olyan tanár vagy, aki örömmel tanít ebben a nehéz helyzetben is. Zsófi osztályfőnöke is ilyen és nekem ez nagyon sokat számít. És persze Zsófinak is, csak ő nem tudja, hogy nem mindenki ilyen.

Petiről: Peti úgy egy hete tud hasról hátra forogni, de még igazán véletlenszerű a dolog. Néha meglepődött pofival néz, hogy mi történt. Megfalom! :P
Viszont kúszik ezerrel. Tettem le neki félbehajtott nagy takarót a szőnyegre. Olyan 3-6 perc alatt végighernyózik rajta. 8)
Ülni is nagyon szeret. hasizomból húzza magát rendesen (kezemben kapaszkodva), de ülésben még nem tudja magát megtartani. 8)
A kezeit szépen használja. Mindent megfog és a szájába vesz. Az ujjacskáit szívesen rágcsálja, de nem szopizza. :roll:
Az első kacagások olyan 2-3 hete jelentek meg, de viszonylag ritkák. 8)
Mostanában 1 órán keresztül (!!!! :shock: :shock: :shock: ) is eljátszik az ültetőszékben játszóhíddal vagy a földön hencseregve. 8)
Az alvásigénye napközben jelentősen csökkent. Éjszaka viszont többet alszik (reggel nem kell kelteni suli miatt), de 3 napja rengeteget kell kelnem hozzá éjszaka, mert folyton felriad és cumit követel. :(
Bocsi, ha sok voltam... :oops:

Katka

katka22

zazzy :D :D :D
Engem se tartottak semmire, aztán, mikor egyetemre mentem, hirtelen mindenki bizonygatta, hogy ő mindig tudta :twisted:

Megjártuk a boltot, vettünk Radlert, Soproni szüzet és egy Karamalz-t, azt most iszom 8)
Nem rossz, de jó drága (0.33-as volt 220 :shock: , mondjuk a Sparban, ami ugye nem a legolcsóbb, a Radler is 187 volt a citromos - 147 a bodzás, de nekem a citromos jobban ízlik, el is hoztuk az összeset, 3 volt :D ).

kukli: én ezt az allergénkiszedést nem hiszem, én inkább eleinte kutyulok, aztán majd 8 hósan adom a 4 hósnak valót, ha minden kötél szakad :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Nem fog minden kötél szakadni, csak rájössz, hogy milyen kényelmes, különösen, ha jössz-mész a babával. ;)

Katka

katka22

hja, persze, tudom, nem vagyok bébiétel-ellenes.
Csak a hóráírást nem fogom figyelni, inkább a ht-táblázatot, az a tuti (mármint a jelenlegi nézet szerint...).
Tegnap olvastam egy topikot, gondoltam, itt aztán majd jól megmondják a frankót, ha valakik, hát ők biztos tudják, mondanom sem kell, hogy összevesztek egy pillanat alatt, hogy gabona vagy nem gabona...
Szóval felnő ez a gyerek mindenképp :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Hát én lassan kiveszem a topicból, látom, volt ismét egy tali, amiről megintcsak lemaradtam...Nem tudom, hogyan csináljátok, én egyszerűen nem tudok gyakrabban jönni, csak a csajok rovására tudnék, azt meg nem akarom.

Erpé:
Luca nagy ujjszopós, és sztem ezzel nem lehet semmit csinálni. Anno én adtam neki cumit az első perctől, kb 3-4 hónapos koráig lelkesen cumizott, aztán ahogy megtalaálta az ujját, onnantól nem érdekelte a cumi. :roll:
Én inkább örültem neki, kényelmesebb, mint a cumi. Sztem ez a fogszabályzós dolog csak egy mítosz. Férjeméknél mindenki ujjszopós volt, senkinek nem kellett fogszabi. Én azt nem szeretem benne, hogy bemegy vele a kosz. De ezzel meg éehet, h. az immunrendszerét edzi. :shock:

Hannánál meg pont az a baj, hogy nem kell neki a cumi, öklendezik tőle, az ujjával meg olyan kis ügyetlen, nem megy neki az ujjszopás, pedig látom, nagyon akarná.

marq
Kép
Kép
marqueza

Bea
Csak most jutottam el idáig, szépek a keresztelős fotók, és te is nagyon rajta! A hét pont meg nagyon szimpi, amit írtál magadról, kár, hogy nem egyfelé toljuk a babakocsit. :)

marq
Kép
Kép
marqueza

Nemlajos csak azért írtam, mert pl. epret 2 éves korig nem ajánlják, akkor meg már tuti nem fog pürét enni, de sztem érdemes kipróbálni, ha úgy alakul, mert szeretik. Én is egy év körül adtam. Amúgy a ráírásokban azért is hiszek, mert egyik cég sem meri megkockáztatni babakajáknál, hogy ne legyen igaz amit ráírnak. Sokkal jobban odafigyelnek erre sztem. Aztán lehet túl naív vagyok.
Amúgy vki írta, nehéz egy kis adag kaját csinálni: hát először is ha csak kis almát reszelünk (mi azzal kezdünk majd) akkor a többi a családé, a főzik sem nehezek. Kis krumplit főzöl, hozzá kevés tök (pl.), és aventes pohárban másnapig a hűtőben eláll. Nekik pedig nem baj, ha 2-3 napig ugyanaz a menü. Én amúgy üvegellenes voltam, de utazásoknál tényleg nagyon bejött, meg ha elmegy a játszin az idő, stb…..
Katka örülök, hogy Peti is szóba kerül. Édes lehet ahogy megmássza a takarót. Van akinek már hátról hasra is fordul a baba?
Zazzy nekem is tetszett ahogy megnyíltál. Nagyon büszke lehetsz magadra mindenért. Lara csoda klassz anyukát kapott.
Mai közös:
Kép
Menek, mára sokk leszek.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kuklika!
Lara már hajszálhíján :wink: ő ugye utál hason(bár pont ezért átfordulhatna, de még nem jött rá :lol: )valószínúleg ez lesz előbb :D

Nemlajos!
én már hozzátápis táblázatokban is láttam olyan ellentmondásokat :shock: :roll: Én tényleg előre utálom ezt a cécót.Azt szeretném, hogy a gyerekemnek jó legyen, de ez nem is olyan eccerű :x

Kép
Kép
zazzy

Zazzy, örülök, hogy a hason fekvés megoldódni látszik nálatok. :) Nálunk a helyzet változatlan, a védőnő azt mondta, ne aggódjak, legfeljebb kicsit később fogja megtanulni a forgásokat, stb.
A pontokkal te úgy jártál, mint én a szüléstörténettel, csak te gyorsabb voltál, mint én akkor. :)
Milyen nyelvszakot végeztél? És te, fociőrült? :lol:
Volt valami oka annak, hogy szüleid a húgodat részesítették előnyben veled szemben?

Adryn, mi az, hogy senkinek sem tetszik ez a gyerek? :shock: :shock: Ezt hogy érted??

Erpé, a mozizás azért jó lehetett, attól függetlenül, hogy maga a film nem volt túl jó. :) Élveztétek, hogy kettesben voltatok?
Márti is szopja néha az ujját, de nincs benne rendszer. Igaz, én elalvásnál be szoktam vetni a cumit, mert ez vált be.

Nemlajos, Döme fotók nagyon jók, főleg a második. :)

Kukli: átfordulós, kacagós Kata: :lol:
Azért milyen érdekes, hogy a táblában látni, hogy az elején inkább fiúk születtek, és becsúszott 1-1 lány, utána meg megfordult a dolog. :)
Ébredős-alvós képek :lol:

Katka, jót nevettem azon, amit Kuklinak írtál. " Tök dinnye vagy! Már nem alkatra, hanem fejben!" :lol: De egyébként igazad van, Kukli nem egy kövér alkat. :)
Én még sose használtam jégkockatartót... elő kellene szedni, csak tudnám hova tettem...
Amit írtál Zazzynak, hogy csak kölcsönbe kaptuk a gyerekeinket, hogy felneveljük őket: nekem nagyon gyakran van ez az érzésem, mondhatni, állandóan. :) Nagyon jól megfogalmaztad.

Marqueza, ha tudsz, gyere, szerintem azt is szívesen vesszük, ha csak magadról írsz pár sort, legalább tudunk rólad. A csajok rovására persze, hogy nem kell jönni, de azért néha nézz fel. :)

Nálunk úgy tűnik, kezd egy új napirend alakulni, ami mindenképpen jobb, mint ami eddig volt, mert így szinte egész nap jókedvű a leányzó. Annyi a változás, hogy picit korábban kezdjük a napot, azaz nem 1/2 9 -9 körül kelünk, hanem 7 - 1/2 8 felé. Annál a szopinál már nem alszunk vissza, hanem felkelünk, beszélgetünk, játszunk. Egyelőre még csak 2 napi tapasztalatom van, de remélem, ez hosszabb távon beválik, mert Márti így gyakrabban alszik napközben és kipihentebb.

Masut
masut

Én úgy döntöttem, a Kismama ht-táblázata lesz az irányadó, abban 18 hó az aprómagvas gyümi (málna, eper).
De min. egy évet tudtam én is.
Hát, én olvasgatok majd, meg összevetek, aztán majd kiderül...
:roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok

kukli Lívia előbb fordult hátról hasra mint fordítva :)

pár strandolós kép: Kép Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

sziasztok

Kukli: köszi a táblát :D és nagyon csini vagy!!!! közel sem vagy kinézetileg egyik tehénhez sem amiket láttam eddig :D
juteszembe... Katának van már vőlegénye? :lol:

Zazzy: tök jókat írtál magadról :D

ujjszopi: nekem csak nagyon ritkán szopizza az ujját.. mikor először megtalálta megijedtem hogy rászokik.. de szerintem csak az újdonság varázsa volt nála, mert azóta sem sláger szerencsére.. a cumi meg csak elalváshoz kell.. utána repül :D

Babakaja: én is inkább kotyvasztok, de persze utazás és egyéb vészhelyzetek esetén nálam is lesz bébikaja otthon :P

jégkockatartós gyümiléfagyasztás jó ötlet :D köszi a feltalálónak :D

nálunk ma hugomék voltak vendégeskedni... nem sokat volt nico letéve, na... ringatták a sejhaját rendesen.. jól el lesz kényeztetve itthon, aztán majd szenvedhetek vele otthon... :roll: na de sebaj.. majd lesz ez még így se :lol:

KépKép
KépKép
adryn

hja, zazzy, akartam még a kérdésedre válaszolni, hogy ha a megfagyott kockákat kipattintod és nem olvasztod (tehát nem úgy, hogy vizet engedsz a jégkockatartó hátára), akkor nem ragad össze a zacsiban se, legalábbis nem annyira, hogy ne tudd szétszedni.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

masut: vicc volt :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Marq, ne vessz el! Néha azért kukkants be, és mondj jókat - ugyanis jókat szoktál mondani :) És tényleg nem baj, ha most nyáron kevesebbet vagy, csak gyere - majd ősszel-télen, amikor a kerted nem igényli annyira a jelenlétedet, pótolod :)

Köszi a megnyugtató válaszokat az ujjszopással kapcsolatban. Úgy látom, h nem is annyira fura, h csak most kezdte el... Ma pl. nem szopta az ujját, ellenben cicin aludt el 2x is.

Kukli, én is mindig odagyömöszölöm a rongyit, mikor látom, hogy keresi az ujját, de Katalány nagy cselesen kikerüli, és rácuppan az ujjára. Egyébként enyim Katának hasonló a technikája Katusodhoz, csak nálunk nincs orrbirizga.
Csini vagy nagyon a képen! És Kata is!

Masut, jól hangzik az új napirend, remélem, h beválik.

Zazzy, tök jókat írtál, és valóban sok-sok új dolgot megtudhattunk rólad :) Dinnyetermesztő-fociőrült tanárnéni :) És én azon mindig kiakadok, hogy a szülők különbözőképp kezelik a gyerekekek abban az értelemben, ahogy te is írtad: az egyiket a másikkal szemben előnyben részesítik. Csak általában az idősebbet szokták, érdekes hogy nálatok fordítva volt...
Nagyon édes Larababa a fotón!

Wicca eltünt. Már nagyon régen nem írt. Hol vagy?
Papillon és Gabka pedig lassan hazatér a nyaralásból. Majd jelentkezzetek!

Katka, te meg tudod nézni az aszcendenst, ha megírom neked a születési dátumomat és a helyet? (egyszer a babáknál csináltál ilyet)

Holnap reggel megyek Samuért, és majd csak kedden jövünk vissza a szüleimtől. Aztán csütörtökön elmegyünk egy mininyaralásra (4 nap): meglátogatjuk a dédit és az unokatesókat Tokajhegyalján (ott él apuék családja).
De addig azért még jövök.

erpé

Adryn, akkor jó, már komolyan vettem. :D
masut

zazzy, ha már dinnye: most olvastam egy ht-s cikkben, hogy egy nő, aki dinnyét termesztett, mondta, hogy ő a megengedett kortól se ad dinnyét a gyerekének, mert tudja, hogy milyen vegyszerektől pirosodik a gyümölcs... :shock:
Bakker, már annyira durva, a pék bizonyára kenyeret nem ad, a hentes (vagy mi) meg felvágottat... :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

jah.. és Zazzy..: nálunk is a hugom a favorit, én meg a fekete bárány.. és csakazértis ráteszek még egy lapáttal a költözködéseimmel :twisted:

KépKép
KépKép
adryn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: