A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

És örülök, hogy tetszett többeknek a játék. Ha van kedvetek, lehet ám még játszani. :wink:
Most írjunk 6 lényegtelen dolgot????? :lol: persze ha elegetek van a hüle játékaimból nyugodtan le lehet csapni!!!!!
Véleményeket várok. Tényleg több játékot mostanában nem hozok. :lol:

banokla

Katka: jövő héten szerdán hazautazom a szüleimhez, ha minden jól megy, és csak vasárnap jövök vissza.
Egyébként Pesterzsébeten lakom, a csepeli átjárótól picit délre (a térképen körutat látsz, na ott :D)

Gyöngyi, köszi, szerintem az jó lesz! :D

Köszi lányok az érdeklődést, Döme jól van, nem aludt el magától, 11-kor tudtam pontban letenni, de 1-kor, mikor mentem volna aludni ( :oops: ) felébredt, így gyorsan megszoptattam még.
Azt hittem, így tovább alszik majd, de nem...

A képek nagyon jók, de végül nem bánom, hogy nem mentem, itt 7-kor leszakadt az ég, akkora eső volt, amilyet még mostanában sem láttam! :shock:
Nem tartott, csak kb. fél órát, de félelmetes volt, pont felettünk, és esküszöm, látszott, hogy másutt meg kék az ég :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

banokla: AMENNYIT CSAK TUD!!!

Komolyan mondom, minden igyekezetem ellenére eddig egy müzlis tálka sincs tele (meg még ami Gyöngyinél van, meg anyu gyűjtött egy tésztaszűrőnyit), szóval kellene még.
Mondjuk 1 tonnányi nem, de amennyi van (és a párod nem készül ki a hülyeségtől) jöhet! :D
Köszönöm.

Hat lényegtelen dolog? Mire gondolsz? :shock:
Most itt gondolkoztam, de a lényegtelen dolgok nem jutnak az eszembe?
Legyünk optimisták, csináljunk olyat, hogy 6 dolog, amit szeretek magamban? (később meg 6, amit viszont nem... :?: :twisted: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok

Lányok, köszönöm hogy megismerhettelek Titeket :D senkiben sem csalódtam :D mindegyikőtök nagyon aranyos és kedves anyuka :D remélem legközelebb megismerhetem Fannimenyasszonyt :D, Samut, Katákat, Botit, Dömét a többi babát és persze az anyukájukat is :D
a gyerkőcök meg egyenesen csúcsszuperek! Mátébaba azzal a huncut mosolyával, és édesen panaszkodóan cicit követelő hangjával :D, Peti aki mindenen képes elmosolyodni :D, és egyedül eljátszani hason 8) :o , Mártibaba mint a hölgyek vonalát erősítő kicsicsaj azzal az óriási fekete hajkoronájával, pasikat szemlélve :D és persze Zsófi és Ágica a szófogadó szépséges nagylányok :D nem semmi hogy bugyiig vizes lett Zsófi :D találékony gyerek! pedig Katka tényleg fél szemed mindig rajtuk tartottad :lol: Ágicának meggyógyult a bibi a lábán?

a mi hazautunk sem volt sétagalopp.. Pesten óriási dugóba kerültünk, a Petőfi hídtól az oktogonig félméterenként araszoltunk előre. ezt még jól is bírta Nico, de az autópályán begurult, pedig megetettem egy benzinkúton a kocsiban, de utána a világért sem akart az autósülésbe visszaülni. üvöltött szegénykém. aztán anya menet közben kivette vígasztalgatta vagy 5 percig aztán visszatette, cumi a szájba, panaszkodott, aztán üvöltött egy sort megint, aztán megint kivette anya kicsit aztán vissza és végül nagy nehezen elaludt... de vagy 1 óra küszködés és visítás volt összesen... szegénykém lehet összebeszélt Mártival. :D biztos a vihar közeledte is beleszólt mondjuk :roll:

mi ma megint rokonozni fogunk... :? de ők szerencsére itt laknak 20 km-re.

KépKép
KépKép
adryn

NA én írok 6 lényegtelen dolgot, a többit ti eldöntitek.

1. lényegtelen mit eszek én sajnos mindentől hízok. Gergőnél a a terhesség első három hónapját végig hánytam és akkor is híztam 10 kg-t!! :cry:
2. lényegtelen mikor fekszem és mikor kelek mindig álmos vagyok :oops: :oops:
3. lényegtelen, hogy azt mondta a doki, hogy nehezen esek teherbe, Gergő szinte az első próbálkozásra megfogant.
4. lényegetelen, hogy vannak szülők, akik ráhagynak mindent a gyerekre, nálunk vannak korlátok, amikeből nem engedek.
5. lényegtelen, mi a divat, ha nekem nem tetszik, nem érzem jól magam ugysem követem...
6. lényegtelen, hogy mit álmodoztam lánykoromban, anyaként jól érzem magam!!
Na meg van. :lol:

banokla

Nemlajos: most olvastam a te ötletedet az is Jó!!!
Csak azért kérdezem, hogy a meggymagot ha hoz apa akár 15-20 kilot is tudsz hova tenni??? nem tudom mennyi kell egy párnába, és mennyi párnát szeretnél csinálni :?:

banokla

húúú, ezek nehéz témák :)

szeretem magamban, hogy tudok szoptatni
szeretem magamban, hogy ilyen szép gyerekeket szűltem
szeretem magamban, hogy jó indulatú vagyok (alapvetően :wink: )
szeretem magamban, hogy számíthatnak rám az emberek a bajban

hát nem biztos, hogy erre gondoltál Ilda, de ennyi jutott eszembe :D
Ez csak 4 dolog, de mérhetetlenűl szerény vagyok 8)

Kép

Kép
pgyöngyi

húha :$ amit szeretek magamban?:p háát abból több van amit nem, de megpróbálom összeszedni...

szeretem magamban hogy:
- önzetlen vagyok és inkább lemondok dolgokról többször hogy másnak meglegyen amit szeretne
- fiatalon is megállom a helyem anyaként, ( bár néha elbizonytalanodok ezzel kapcsolatban )
- még a legrosszabb helyzetben is megtalálom azt aminek egy kicsit tudok örülni, mindig látom a reményt arra hogy jobb legyen

hát nekem ennyit a 6 nem jött össze :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Én még a 7 pontot se szedtem össze. :D

Na megpróbálom:

1. Nem szeretek szívességet kérni. Bár már sikerült fejlődnöm ezen a téren...

2. Alapvetően pozitívan állok mindenkihez, mindaddig, amíg valami olyan nem történik, hogy meggyőződök arról, hogy az illető nem érdemli meg.

3. A 2. ponthoz kapcsolódva: nehéz elérni nálam, hogy átbillenjen negatívba valakinél a mérleg. Ugyanis mindig keresek és találok mentséget, ha mást nem, akkor azt, hogy nem ismerhetem az összes körülményt, amiért valaki így vagy úgy cselekedett. Nem hiszem el, hogy vannak emberek, akik alapból rosszindulatúak másokkal szemben.

4. Nehezen nyílok meg másoknak. Nem szeretek magamról beszélni, bár azért előfordul. Sokszor gondolom úgy, hogy a "hogy vagy, mi van veled" típusú kérdések mögött nem áll igazi érdeklődés.

5. Alapvetően nem szeretek neten megadni semmilyen adatot. Ahhoz képest... :)

6. Kellett pár hét, amíg tényleg anya lettem. Amikor Márti megszületett és kicsusszant, úgy éreztem, hogy valahogy túl hamar született meg. Mintha nem lett volna időm felkészülni. Míg sokaknál olvastam, hogy milyen jó lenne már a karjukban tartani a babájukat, addig én nagyon jól éreztem magam úgy, ahogy voltam, pocakosan és ellettem volna így akár még egy évig is. :)

7. Szeretek nyelveket tanulni, most épp az olasszal próbálkozok, mert anyu is azt kezdte el. Majd tudunk vele olaszul beszélgetni. :)

Masut
masut

nemlajos: most jutott eszembe, hogy van egy mamamis lány, aki talán csinál kendőt. Megkérdezzem neked?

Kép

Kép
pgyöngyi

gyöngyi: de vajon mennyiért...? 8)

Banokla, így már értem! Jól belebarmoltam :cry:
Na jó, akkor először 6 lényegtelen dolog (ami számomra az)

1. a márka. Sosem érdekelt, egyedül talán az ásványvíznél, de az is azért, mert a terhességem alatt fontos volt a kevés sóbevitel. Viszont ha egy dolog bejön, amellett kitartok. De ehhez nem kell, hogy márkás legyen.

2. az új. Sose érdekelt, hogy egy ruha használt. Gyakorlatilag nincs is új ruhám (a menyasszonyi ruhámat is vettem egy kölcsönzőben), cipőm (de, egy, de bánom a rászánt pénzt, annyiból 20 használtat tudtam volna venni...) Ugyanígy bútorban, vagy bármiben.

3. mások anyagi helyzete. Nem befolyásol, ha egy ismerősöm gazdag vagy szegény. Ha kérkedik vele (nyilván nem a szegény), akkor viszont idegesít. Még ha halovány is ez a kérkedés :)

4. hogy lehetnék sokkal boldogabb. Ezt az utat választottam, és bármennyire is kínlódom benne, nem fogom megmásítani az ígéretemet, csak a legutolsó lehetőségként.

5. a vallás, a nemzet. Sose értettem, hogy emberek miért tudnak ölre menni azért, hogy pl. ki milyen magyar... stb.

6. (ezt viszont magamnak is írom, mert sokszor elfeledkezem róla) a kinézetem, a súlyom, ha egyébként egyben van minden. Bizonyára, ha tényleg egyben lenne minden, és a párom kimutatná (érezné) a szerelmét, akkor nem kéne ennyiszer figyelmeztetnem magam, mennyire fölösleges az anyai méreteimen rágódni :roll:

No, hát meglett :)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

és a szeretem dolgok:

1. szeretem magamban a humoromat, és nagyon elkeserít, ha mások egyértelműen keserűnek látnak. Pedig aki élőben ismer, sajátos (cinikus, irónikus) humorú embernek tart.

2. szeretem magamban a kreatívságot, ami nagyrészt inkább mások ötleteinek felkarolása (kár, hogy nem tart sokáig)

3. szeretem magamban a sokoldalúságot, hogy bármilyen témában el lehet velem beszélgetni (ezen sokat rontott a házas élet, és a kismamaság...)

4.............. szeretem magamban, hogy kis dolognak is RETTENTŐEN tudok örülni, pl. egy doboz használt, poros cérnának, egy motívumnak a wc-papíron, a néhány napig itt táborozó vadkacsáknak, a napozó kígyóknak :D ezt nagyon szeretem magamban, enélkül a képességem nélkül már nem lennék...

5. szeretem a grafomániámat. Ha sokat írok, csuda dolgokat, aranyigazságokat tudok leírni, amelyeket előtte nem is sejtettem. Én írásban gondolkozom, fejben képtelen vagyok rá (hamarabb le is írom a baromságot, mint hogy végiggondolnám)

6. szeretem magamban, hogy semmi mást nem kértem Dömétől, csak hogy jó ember legyen, és hogy semmi másra nem is koncentrálok a nevelése folyamán, csak erre, . (és rettenetes mód bánt, hogy a Zuram ebben nem (sem) partner, és bátran cigányozik, zsidózik, káromkodik, idegeskedik, dühöng, demagóg módon politizál a gyerek előtt :cry: )

hát ennyi :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

és ezt most jól el is mentettem magamnak 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

Banokla, látom fertőző a játékszenvedélyed :)
ezeket (a lényegtelen és a szeretem magamban dolgokat) most át kell jobban gondolnom, nem vagyok olyan önismerettel megáldott, mint ti. Az jobban ment, hogy nevezzek meg 7 dolgot, amit esetleg eddig nem tudtatok rólam :)

Masut, te is írtál olyan dolgokat, amik talán rám is állnak: én is mindenkihez pozitívan viszonyulok alapon, és nehezen tudom elhinni, hogy valaki rosszindulatú legyen, vagy legalábbis hátsó szándékokkal közelítsen dolgokhoz. Szerintem ezért sem vagyok igazán jó közgazdász (a "vállalkozói" értelemben), bár a végzettségem az (azon belül is vezetés-szervezés).
Ja, és az jutott eszembe még arról, amit írtál (nem szeretsz neten megadni adatokat), hogy ez nálad azért elég fokozatos volt. Az elején tényleg nagyon kevés dolgot árultál el magadról, és ez talán az első tali után változott meg (nyíltál meg jobban itt)... Végre :) Persze, lehet h tévedek :)

Nemlajos, tök jó, hogy grafomán vagy, nagyon jól írsz :) neked lehet, hogy ezzel kellene hivatásszerűen is foglalkoznod: írni (újságot, esszét, könyvet).
Hú, és nálunk is vannak abból komoly viták, hogy apapajtás bizony elég demagóg politikai dumákat tud itthon nyomni (pl. rasszistákat), és feláll ettől a hátamon a szőr. Ezeket én sem akarom a gyerek előtt, meg egyáltalán nem akarom (és szerencsére haladok ebben)... Szerintem az idegeskedéssel bizonyos határig nincs baj, persze az ordítás káromkodással típusú feszültséglevezetésem én is ki tudok akadni. Nálunk (pontosabban a páromnál) ebben elég komoly fordulatot hozott, amikor Samu kb 2 éves kora körül elkezdte visszamondani, amiket apjától hallott - azóta nagyon sokszor látom a páromon, hogy fegyelmezi magát a gyerek előtt... :)

Adryn, pofátlanul csinos vagy! :D Anyukád is elkísért a talira? (ez nekem most esett le) Tök jó fej!

No, lépek, Samuért eljött apum és elvitte magukhoz, ezen a hétvégén csak egy gyerekünk lesz.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Bocsi, olvastam, de írni most nem lesz időm. Vár a lábmasszsás.....
Csak egy kép (Erpé nagyon kíváncsi lennék rá színesben :wink:, Gyöngyi te miket rendeltél?)
Kép
Holnap jövök!
Meggymagos jóéccakát! :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Adryn: Sajnálom, hogy a hazaút ilyen nehéz volt. Nagyon nehéz orító baba mellett higgadtan vezetni.... :(

Erpé: Én is pihenek végre egy kicsit. Csak a Peti van velünk hétvégén. Ilyen már egy hónapja nem volt és jól is esik a pihenő, csak olyan üres a ház.... :roll:

Banloka: Látom profi játékmester vagy! Úgy látom szinte mindenki élvezi a játékot. :)

Rszg: Merre vagy? Balcsin nincs net?

Kukli: Neked szerettem volna írni arra, hogy Boti bántja Katát. Azt gondolom, hogy erről nem csak beszélgetni kell, hanem egy kicsit komolyabban érdemes eljárni. Szerintem (persze nem biztos, hogy igazam van) az első gyereket kell megnevelni. Ő adja a mintát a többieknek és kicsik a nagyot utánozzák. Szóval, ha nagy üt, akkor a kicsi is fog. Ha szeretnéd kielemzem, hogy mire gondolok, ha persze ez nem jó út, akkor eldugolok.

Nemlajos: Szerintem is nagyon jól és jókat tudsz írni. azt nem tudom, hogy mostanában mennyire lehet ebből megélni, de mindenféle képpen vidd ezt a vonaladat tovább. ;)

Mégis voltunk Velencei-tónál. Lányok nagyot strandolotak! Én meg az árnyékban babáztam. 8) :P

Katka

katka22

Hú mindenhol ilyen meleg van? Még szerencse, hogy éjszaka csak 1X kelt tegnap Maja, remélem ma is így lesz.

Banokla, Nemlajos jó játékok 8) lényegtelen dolgok és szeretem dolgok hmm..

Jók a tali képek, örülök, hogy jól sikerült!!

1. Lényegtelen, mit gondolnak rólam az emberek, soha nem számított.

2. Lényegtelen, hogy mások visszaadnák, ha bántják őket és sanszuk van rá, én nem élek vele, mert a bosszúállástól nem érzem jobban magam.

3. Lényegtelen, ki mit mond nekem, mindig megyek a saját fejem után, nem vagyok befolyásolható.

4. Lényegtelen a hízelgés, nem eszerint szeretem meg az embereket.

5. Lényegtelen, hogy nem minden sikerült úgy, ahogy szerettem volna, akkor is boldog vagyok.

6. Lényegtelen, hogy még nem tudom hogyan és mikor, de szeretnék testvért Majának, bár nagyon félnék egy újabb terhességtől és szüléstől.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Szeretem, hogy ennyire tudom szeretni a lányomat
Szeretem, hogy tudok örülni a kis dolgoknak is.
Szeretem, hogy tudok önfeláldozó lenni
Szeretem, hogy jó anya, de jó gyermek is vagyok
Szeretem, hogy néha gyerekszemmel tudom látni a világot
Szeretem, hogy tudok adni, szavakat, figyelmet, odafigyelést

Nemszeretemet nem csinálunk? :lol: :lol:

Jah Adryn, útközben nem tudtad utána megetetni Nicot, amikor sírt? Vagy már nem volt leállósáv? Mennyi km-t vezettél oda-vissza?

Bea, Maja

Kép
bea1978

hű, bea, ez nagyon pozitívra sikeredett! :D
Ezért most emelem kalapom!
8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

:D a tied is Nemlajos, számomra a 6.-os pontod, egyszerre megható és vicces is, megható, hogy semmi mást nem kértél Dömétől, csakhogy jó ember legyen, és vicces, ahogy elképzelem az Uradat, amint fennhangon politizál, meg mondja a magáét :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: megetettem. írtam is. egyszerűen csak nem akart az autósülésben ülni. miskolc-bp oda-vissza úgy hogy pesten is mozog az ember összesen kb 400 km.
igen Katka nem könnyű úgy vezetni hogy ordít.. ezért is volt jó hogy anya ott volt... egyedül nem tudom mit csináltam volna ... :? nem állhatok meg minden pihenőnél kivenni a kocsiból 5-10 percre meg egyébként amikor visszateszem úgy is ordítana.. szóval csak remélni tudom hogy a hazaútra megembereli magát a fiatalúr :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Nem kevés a 400 sem, nekem úgy van bekötve az autósülés, hogy háttal ugye, szóval Maját nem is látom, így én mindenhova anyukámmal megyek, elől azt hszem a légzsák miatt nem köthető, tényleg kérdezni is akartam, aki egyedül vezet babával az hogy oldja meg?

Bea, Maja

Kép
bea1978

kiköti a légzsákot, ha lehet olyat, vagy beszerel visszapillantó tükröt a gyerekhez.

Adryn, minden elismerésem, nekünk üvöltött már Döme vihar miatt zárt autóban 2.5 órát...
A borzasztó, hogy én már tudok eltekinteni a sírástól (persze nyugtatgatom, de nem akarom elhallgattatni, ha értitek, hogy mire gondolok), de a párom perceken belül pattanásig feszült...
Emiatt volt az, hogy a tanácsára kivettem menet közben.
És a legközelebbi úton már tök természetesen mondta, mikor nyűglődni kezdett, hogy vegyem ki :shock:
Én meg mondtam, hogy remélem, tudod, egy satufék, és a gyereknek esélye sincs.
Mégis kivettem :cry:
(egyszer azt mondta valaki nekem, hogy bántalmazott nő vagyok. Verbálisan, de bántalmazott. Azóta ezen vívódom...)
Aztán megálltunk, mert neki pisilnie kellett...
Hát, vannak ilyen dolgai...
És ezt most kilököm a netre, kitörölhetetlenül...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Jó ez az új játék majd ha pihentebb leszek majd írok én is. :wink:

Kukli, nálunk is van sajna hogy Bulcsú bántja Nimródot, már szinte az elejétől fogva. Szerintem egyrészt féltékeny, másrészt pedig amit Katka írt, ő a Pannától látott ilyeneket :? És ugye Panna is csinált ilyet Bulcsúval de talán nem ennyire sokszor, nem minden etetésnél. Bulcsú olyan hogy odajön mikor etetem Nimródot és megütögeti egy kicsit, olyan mintha játszani szeretne vele, vagy nem tudja hogy mit is csináljon vele, vagy csak egyszerűen nem tetszik neki hogy az ölemben van.
Meg hozzá kell tenni hogy ő sokkal anyásabb mint Panna így eleve rosszabbul viseli mikor Nimróddal foglalkozom.
Katkának egyrészt igazat adok, hogy a nagyobbat kell megnevelni, mi is mindig ezt hajtogatjuk Pannának. Nálunk sajna megmutatkozik Bulcsú viselkedésén ahogy Panna viselkedik vele, pl. játszótéren odamegy valamelyik kisgyerekhez és fellöki, megüti :shock: én meg csak szabadkozom, közben persze tudom hogy ezt azért csinálja mert Panna is sokszor így bánik vele :( Ugyanakkor ha állandóan nevelem a nagyobbat, jelen esetben Pannát és Bulcsút is akkor talán még féltékenyebb lesz, hogy mindig csak őt a nagyot fegyelmezem.
Bocs a hosszú elemzésért, és hogy többire nem reagáltam, de kissé fáradt vagyok :oops:
Ja és jók a tali képek, babák aranyosak. :)
Na léptem, holnap ha minden jól megy Balcsizunk egyet :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Kukurikúúú!
Katus elaludt eset 7-kor ezért már fent vagyunk. Jobban van, köszönjük! Bár reggel nem nagyon kapott levegőt. :?
Vezetés, Adryn nem lehetett semmi. Nekem is kb. ennyi idősen ordtíott egyszer Boti egy hosszabbat. Nekem is Bea mindig hátul van, de nekem van egy gonosz elvem. Ha látom, csak magamat stresszelem (mellesleg nem kiköthető a légzsák nekünk), meg őt is, nekem jobb így. A vezetésem fontosabb ha mellettem van, mert az ő épségére vigyázok. Kivenni pedig nem veszem ki. Megnyugtatom, visszarakom, ugyanott vagyok, csak ahogy Ilda írta, utána rögtön természtesenek veszi, anya ugrik. Nekem egyszer ordított 25 percig, sosem felejtem, el, aztán megtanulta, anyu sajnos ilyenkor nem jön. Lehet kegyetlen vagyok, de egyszer lejátszottuk, és azóta csendben van. (kiv. egy nagyon nehéz 100 km-t, de ott ketten voltak bnőjével, és ketten ordítottak) Azért a 2,5 órára emelem kalapom. Begolyóztam volna. :?
Vica és Pannával mit csináltatok? Várom persze Katka válaszát, abból mindig tanulok szintén. Én sarokba küldöm, stb... de bazi nehéz, ha épp úgy bántja hogy szeretgetni jön. Mert egy idő után nem fogja szeretgetni? Mondjuk tudja már mi a különbség gyengéd puszi és durva között. Vica, anyud hogy van?
Erpé, Katka jó pihizést! Egy évvel nagyobb lenne Bobó, mennék veletek starndolni is. :wink: Mozi legyen akkor? Kinézzünk vmit? Páran azért mennénk ha jól emlékszem.
Majd gondolkozom a játékon én is, de most mennem kell. Kisasszony kezd rendbontani. :lol: Később megyünk gyerkőkkel anyuékhoz, én kozmetikushoz, nyár eleji (közepi) generál.
Estére remélem lesz tábla, bár vmi tök új exel lesz, amit még nem láttam soha, és Zsolti szerint nem eccerű elsőre. :roll:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Autózás: Nekem Peti elől ül, ki van kapcsolva a légzsák. És nem nagyon nyügösködik. Igyekszem úgy jönni-menni, hogy alvás időben. Ha nem alszik el, akkor a játékai lekötik. Szóval rendes gyerek. Vannak ám olyan babák/gyerekek, akik 4-5 éves korukig vonyítanak az autóban.

Kukli: Én is csak úgy tudtam megoldani a strandolást a lányokkal ebben a korban, hogy valakit még vittem magammal, mert itt tényleg 2 felé kell szakadni....
Mondjuk, ha összefogunk és többen megyünk anyukák, akkor szerintem megoldható... :roll:

Vica: Igen, a féltékenység miatt nehéz fegyelmezni, de szerintem, ha következetes a fegyelmezés, akkor nagyon gyorsan tanulnak ám és elég figyelmeztetni őket.
Nekem Zsófi szinte mindig szótfogad. (Persze nem 2 éves.) Ágica, ha belemerül valamibe, akkor azt nem nagyon akarja otthagyni, de ha elkezdek számolni, hogy 1-2-3, akkor legkésőbb 2-nél ugrik. ;)
Persze időnként megpróbálják feszegetni a határokat, akkor biztosítom őket, hogy igen, itt a határ és tovább ne.

Nemlajos: Én nem tudom az urad miket művel verbálisan, de szerintem azért a te nyelved is jól felvágták (én ezt nagyon csípem benned), szóval én nehezen tudom elhinni, hogy verbálisan ne tudd megvédeni magad.... :roll: Erős csaj vagy te!

Kukli: Írok majd, én hogy szoktam... most az uralkodóm engem óhajt!

Katka

katka22

Katka Jelentem, mindig vagyok, de sokszor csak annyi időm van, hogy gyorsan átfutom, amit írtatok. Erre akkor van időm, ha Máté éppen alszik, viszont abban az időben meg próbálok egy kicsit segíteni a Gézának, mert egyedül nehéz csinálni, meg persze fársztó is.
Igen, kint vagyunk a Balcsin és nagyon jól érezzük magunkat. Máténak is (úgy veszem észre) beállt a napi ritmusa. És tegnap megfürdött a Balcsiba. Majd hozok képet.
Talisokat továbbra is csak irigylem :( Remélem, egyszer én is eljutok egyre.
Majd fényképeket is csinálok és teszek fel, hol töltjük a nyarunkat. Máténak nagyon jó ittkint. Igazi balatoni kis baba lesz. Illetve az.
Az új játék tetszik, de tényleg nehezebb, mint az első. Majd gondolkodom és írom.

Kép

Kép
rszg

És akkor a képek.
A tegnapi fürcsiről...

Kép

Kép

...és egy mai szeles reggel (Itt lakunk a nyáron)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
rszg

Rszg: Édes a Máté, ahogy fürdik. :) Ha elfogadsz tanácsot babaúszással kapcsolatban (tudom,nem kérted.... :oops: ):
1. Ne lógasd a babát a vízbe, hanem te is legyél benne mellig és úgy öleld magadhoz. Ezzel melegíted is a babát.
2. Folyamatosan énekelj a vízben (Süss fel nap, Tekererdik a kígyó, Cirmos cica haj stb)
3. Ne egyhelyben legyetek, hanem folyamatosan háttal mozogj. Így ő is csobogtatja a lábát és nem fázik.
4. Ha megszokta a vizet, akkor foghatod hónaljtartásban (nyújtott könyök) és úgy hátrálj:
4.1 Cirmos cica ének és a végén 'most lesz nekünk JAJ'-nál a Jaj-ra kapd ki egy pillantra a vízből (csak annyira, amennyire szereti az ilyen emeléseket.)
4.2 Tekerdik a kígyóra meg jobbra-balra huzigáld, mintha kiskígyó lenne.
5. Hátra is megpróbálhatod fektetni. Ezt úgy kell, hogy háttal magadhoz öleled a válladra hajtod a fejét és kézzel tartod hónaljban. Ha tetszik neki, akkor fokozatosan le lehet csúsztatni vállról és el lehet jutni oda, hogy csak a fejét tartod egy kézzel és ő lebeg a vízben (ehhez azért bátor anyuka kell). Ezt nem minden gyerek szereti. Nekem a Zsófi nem volt hajlandó és Ági is csak pici babaként. 7-8 hónaposan, már kifordult belőle, hogy na ezt nem.

Később lehet továbbfejlődni, ha van érdeklődő, akkor írok majd még technikákat. ;)
Bocsi, ha sok voltam és felesleges.... :oops:

Katka

katka22

hű, katka, ezek izgalmas tanácsok!
Kár, hogy vizet én max a kádban látok (talán eljutok babaúszásra is, csak ugye telefonálni kellene...)

rszg... az első dolog, ami eszembe jutott a képek láttán, hogy szégyentelen nőszemély vagy!
Szülés után 4 hónappal olyan bikinis képeket feltenni, amiken ráadásul jól is nézel ki, nem folyik semmid semerre, hát ez nagy tapintatlanságra vall! :D
Mint anno a cukros-diétások számára a sütiképek, na, úgy esett ez nekem 8)
Majd egyszer rakok fel én is bikinis képet, és jól megtudjátok, mi a magyarok istene :lol: :lol: :lol:
Hihetetlen mód szeretnék egy délutánra a helyedben lenni, ahogy így a fürdős képeket elnézegettem.

Meg is mondom, mikor úsztam utoljára... ööö... izé... 2005-ben, Hévízen...
:? :shock:

katka, amit a verbális képességeimről mondtál, az igaz, csak hogy a párom az a rombolós-csapkodós fajta, én meg rögtön görcsbe rándulok a nagy zajoktól (hurrá mostani viharok! Tegnap is majd beszartam, mert pont kutyát sétáltattam, miközben itt villámlott pont felettem, nyárfák és toronydaruk közelében...).
Szóval hazajön, kettőt morran, és nekem már görcsben a gyomrom, a szám, arcom pedig látatlanul is tudom, hogy az anyámévá válik egy pillanat alatt...
Ehh, erről inkább majd könyvet írok, hogy hasznom is legyen :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Kádban nyugodtan fürödj együtt Dömével élvezni fogja! ;) Ja és lehet babaúsztatni babákat kádban, csak az neked kényelmetlen, mert térdelni kell a kád mellett. Nekik még az is nagy víz! :) 10 perces úszásórát simán lehet csinálni velük! :)

Rszg: Na igen, bitang jól nézel ki! 8)
Én olyan 22 évesen néztem ki ennyire jól (triatlonoztam) utoljára, de hát arra már a kutya sem emlékszik... :(

Katka

katka22

Nemlajos: Kádban nyugodtan fürödj együtt Dömével élvezni fogja! ;) Ja és lehet babaúsztatni babákat kádban, csak az neked kényelmetlen, mert térdelni kell a kád mellett. Nekik még az is nagy víz! :) 10 perces úszásórát simán lehet csinálni velük! :)

Rszg: Na igen, bitang jól nézel ki! 8)
Én olyan 22 évesen néztem ki ennyire jól (triatlonoztam) utoljára, de hát arra már a kutya sem emlékszik... :(

Katka

katka22

Sziasztok!
Annyira szeretném felvenni a fonalat,de esélyem sincs ennyit jönni :( aztán meg pofátlanságnak tartom, hogy ezer éve nem írtam, és csak magunkról írjak :? Sehogysenem jó :roll:

De ha lehet kérdeznék tapasztalt anyukáktól:Ti miket fagyasztotok le, és majd mi jobb, saját főzésű kaja, vagy bébiétel?Bébiételből van jó márka?úgy értem olyan, ami megbízható, tuti nem vegyszeres(remélem van ilyen).

Kép
Kép
zazzy

[quote="bea1978"]N írta:bea1978em kevés a 400 sem, nekem úgy van bekötve az autósülés, hogy háttal ugye, szóval Maját nem is látom, így én mindenhova anyukámmal megyek, elől azt hszem a légzsák miatt nem köthető, tényleg kérdezni is akartam, aki egyedül vezet babával az hogy oldja meg?

Nálam eddig csak egyszer fordult elő, hogy Mártival ketten autóztunk. Nálunk az anyósülésnél nincs légzsák, így oda beköthető az ülés. Magam mellé tettem, hogy lássam, persze menetiránynak háttal. Hátul nem láttam volna, ugye... Úgy tudom, hogy ahol van légzsák, ott ki kell kapcsolni (már ha ki lehet) és akkor betehető a gyerekülés vagy a hordozó az anyósülésre.

Masut
masut

Rszg: de jó lehet nektek!!! Arról meg ne is beszéljünk, milyen jól nézel ki!!!!

Nemlajos: jól megfogtál ezzel a játékkal. Azon töröm az agyam tegnap óta, hogy mit szeretek magamban. Ami eszembe jut, hogy talán ezt, arról pár perc múlva kiderül, hogy még sem. 8) Na de jövök majd én is, csak még gondolkodom :roll:

Katka: köszi a fürcsi tippeket. Jöhet méééééééééég. :) Amúgy alapjában nem vagyok nagy játékmester. Én nem a kezdetektől vagyok a topikban, és ráadásul talikra sem tudok menni. A neten láttam ezeket a játékokat, és gondoltam bevetem, hogy jobban megismerjük egymást. + magamból kiindulva játszva többet elárul magáról az is aki zárkozóttabb. A babákról több dolgot megosztunk, mint magunkról.... Amúgy nyugodtan szóljatok, ha nektek már sok a játékból!!! :!: :!:

Adryn: sajnálom, hogy olyan rosszul sikerült a hazafelé vezető út. Tényleg jó, hogy anyud veled volt.

Kukli: örülök, hogy Kata jobban van. És nagyon szép horgolt cipőcskét, és kendőt vettél. Jaj ha nekem lányom lenne..... :lol:

Vica: Anyudnak jobbulást. Szegény nem csoda ha kivan. Nem lehet egyszerű neked sem három gyerekkel. Amint megszületett Nimród, onnantól megy a féltékenység, vagy csak mostanában jött elő? Biztos hogy sok idő, és energia, de szerintem próbálj következetes lenni, és megmagyarázni, hogy mit miért ne tegyen. Az elején biztos nehéz lesz, de egy idő után meglátod a gyerköcök is belerázódnak, hogy meddig mehetnek el. Bocs, hogy itt osztom az észt, de ez az én véleményem..

banokla

zazzy, ugyan már! Legtöbbünknek volt/van ilyen időszaka, hogy csak arra van ideje/energiája, hogy életjelet adjon magáról.
Emiatt ne légy elkeseredve!
Viszont tény, hogy most egy nagyon izgalmas részről maradsz le, önismereteztünk egy cseppet.

Bébiételekhez nem tudok szólni, és még csak meggyet fagyasztattam anyuval, jó is, hogy kérded, majd én is figyelek, mert most már nem sumákolhatok tovább...

katka,
szerintem ma du tényleg csobbanok egyet a gyerekkel... Kibírhatatlan a meleg...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

zazzy: én meggyet, őszibarckot, borsót fagyasztok ez tuti + még ami menetközben eszembe jut. Én a saját főzésű étel mellett voksolok. Tudom, hogy sokkal egyszerűbb a polcról leemelni a bébiételt, megmelegíted és már adhatod is. De azt honnan tudod, mi van benne. Mondjuk én szerencsés vagyok olyan szinten, hogy anyukám kertjéből valók a zöldségek, és azt tudom, mit rakok bele. Gergőnél úgy csináltam, hogy egyszerre készítettem többfélét, és lefagyasztottam. Kb. 1 hétre előre megcsináltam. Vagy kiderül, vagy nem , hogy a boltiba mi van, aminek nem kellene benne lennie. Lsd: szennyezett liszt, stb.

banokla

Rszg, nagyon jó helyen vagytok, én is szívesen lennék ott, persze úgy, hogy ne kelljen dolgozni, csak pihenni. :)

Katka, nyugodtan írjál ilyen babaúsztatós tanácsokat, szerintem mi is jó hasznát fogjuk venni előbb-utóbb.

Adryn, nem irigyellek az út miatt...

Mi tegnap az eső miatt anyunál ragadtunk, ott aludtunk. Kicsit tartottam tőle, hogy Mártinak - alvás szempontjából - új hely, de nagyon ügyes volt. Most fürdött életében először nagy kádban, velem, mert ugye ott nincs kicsi. És nagyon jól aludtunk együtt éjjel.

Masut
masut

Rszg, tényleg bűn feltenni ilyen képeket :lol: :lol: már éreztem is magamon a Balaton vizét, annyira beleképzeltem magam, az igaz, hogy nem volt nehéz(még bele is borzongtam, annyira szeretem), mert minden évben ott nyaraltam, csak pár éve nem, pont amióta dolgozom :twisted: :twisted:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Voltunk ma a piacon és vettem friss gyümölcsöt (most ez Zazzy hsz-ről jutott eszembe, meg amit Banokla írt) és Maja ma megkóstolt egy kanál barackot. :)

Kép Kép Kép Kép
szerintem ízlett neki

Bea, Maja

Kép
bea1978

annyira bájos!!! :D :D :D

banokla
, de arra az időszakra, amikor még csak 2-3 kanállal adsz neki, hogy készíted el magad?
Vagy akkor 3 napig ugyanaz van?
Szóval nekem a mini adagokkal van bajom...
(mondjuk ugyanez bébiételben is, felbontanék egyet, a többi kuka...)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, miért kuka? A "maradékot" megeszed te magad. :lol:
masut

Nemlajos: olyankor természetesen kevesebbet csinálok. Amúgy meg a kostóltatáskor 2-3 nap egymás után ugyanazt kell adni, hogyha véletlenül allegiás, akkor tudd, hogy mitől. És igazad van, a bébiételeket sem 2-3 kanalas kiszerelésben árulják. A maradékot te is megeheted. :wink:

banokla

bébiételt? :lol:
amúgy meddig áll el, 1-vagy 2 napig bontottan eláll?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nemlajos, banokla :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

ehh... hallottam már megállíthatatlanul hízó anyukákról, akik "csak" a gyerek után megették a maradékot...
Bizonyára nem az őszi-süttök fog felhízlalni, de jobb félni, mint megijedni :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos:lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nemlajos: Ha pürésítész valamit (barack, sütőtök stb) azt utána tedd bele jégkocka tartóba. És utána fokozatosan tudod adni. Először csak 1 kockát olvasztasz, aztán 2-t és így tovább. ;)

Mondjuk én lusta vagyok és nekem elég sok bébiételt ettek a csajok. Egyébként a bébiételek jól be vannak vizsgálva és tényleg biók. Míg a boltban vett zöldségről és gyünülcsről ez nem mondható el....
Banloka: Szerencsés vagy, hogy anyukád kertjéből szerzed be ezeket. Az legalább tuti forrás. ;)

És 6 hónapos korig az anyatej az ideális. Szóval csak akkor kóstoltass, ha azt érzed magadon és a babán, hogy itt az ideje. Én csak augusztusban szeretném kezdeni a hozzátáplálást, mert az szerintem elég macera, de hát ebben különbözünk.
Én például nem szeretem 6 és 12 hónap közötti etetési időszakot, de Csibb mondta, hogy ő meg nagyon szereti....

Katka

katka22

Bea!
Maja egyre szebb! :D Óvakodjanak a srácok! :lol:

Írjatok lécci lécci hasznos tanácsokat, ötleteket hozzátápival kapcsolatban!Nekem olyan mumus :? A szopi mennyivel egyszerűbb :lol:
Én sárgabarackot is tettem el.Van egy táblázatom, abban az van,hogy 8-9 hótól mehet az is meg a szilva, sárgadinnye is, ezeket is tervezem.
Oké, én is raktam meggyet, de azt pl.hogy lehet adni?Csinálni kell belőle valamit, vagy hogy? :oops: Komolyan tök hülyének érzem magam a témában, ideje lenne jól utánaolvasgatni is :roll:

Kép
Kép
zazzy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: