A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Amúgy a szülésznő mondta, hogy mostanában sok a túlhordásos anyuka. Egy csomó 40. hetet betöltött jön NST- re, meg neki is van kismamája nemtommennyi, akinek már elvileg meg kellett volna szülni. Talán majd, ha jön egy kis hidegfront, beindulnak. Akkor meg majd nem győzik :lol: :lol: :lol:

Kép
agi125r

Sziasztok!

Visszaolvastam úgy nagyjából képben vagyok, de bocsánat, teljesen el vagyok havazva, nem tudok mindenkinek név szerint reagálni, pedig szeretnék... :oops:
Tegnap bementünk a kórházba, mert a másik mellem is begyulladt. doki meresztgette a szemét, én meg kétségbe voltam esve, mert láttam rajta, hogy elég gáz a helyzet... :roll: Adott augmentint, meg mondta, hogy a seb miatt elfertőződött, és ezért nem szabad semmijen fejővel fejni, csak kézzel, hogy gyógyuljon a seb. Szülésznőm gyorsan megmutatta a kézi fejést, és ma már egyedül csináltam, egész jó egy kezdőtől még spriccelt is. :lol: Remélem ez a már a gyógyulás útja...

Kép
Kép
tabati

O.Heni!Szivbol gratulalok Zalan erkezesehez!Sok boldogsagot es sok tejcsit!

Norka:Szepek vagytok!!!!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok

Heni nagy gratula neked is, várjuk a képeket, szülés történetet.

szonibaba mintha a saját szülésemet olvasnám, majd ha időd engedi olvasd el az enyémet a blogomban könnyebb utána nézni. De nagyon ügyesek voltatok ti is.

Dodi megy a drukk, szépen jósolgatsz te is. Megy a drukk továbbra is mindenkinek.

Nekem képzeljétek Nóra tegnap este 10-től aludt hajnal 4-ig, aztán evés és alvás fél7-ig, megint evett és fél 11-kor kelt, aztán meg most fél2, és azóta megint alszik.
Remélem ez az éjszakai hosszú alvás nem gond ilyen kicsinek.
Szombaton mikor hazajöttünk akkor volt 3600 g, és tegnap este pedig 3670g remélem ez a hízás is jó. Szépen szopizik, van tejem is elég.

És rajtam már csak a 11kg-ból 2 kg van. Először rögtön lement 5 kg a többi pedig szombat óta folyamatosan. Nem gondoltam hogy ilyen könnyen megy. Többinél nehezebben mentek le a kilók.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Gabi1! Irigyellek. Túl vagy a szülésen is, jól szopizik a babód, és nyugodt, jó alvó kislány. A felszedett kilóid is szinte mind leadtad.
Ennél több nem is kell!

Tabati: még egyszer jobbulást. Nagyon ügyi vagy a kézi fejéssel.

Kép
Kép]
hendegabi

[quote="agi125r"]T írta:agi125ralán majd, ha jön egy kis hidegfront, beindulnak. Akkor meg majd nem győzik :lol: :lol: :lol:

Jövő hét elejére mondanak hidegfrontot.+ ugye telihold is lesz. Lehet, hogy mind bevonulunk a kórházba szülni.

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Ma hazaengedtek minket :lol: :lol: :lol: :lol:

Iringó egy tündérbogár... eszik, alszik, nézelődik :lol:
Tejcsi van elegendő, szépen szopizik a Kisasszonyka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Iringó! Üdv otthon! Vigyázzatok magatokra és élvezzétek a már kibővült családi életet!!
Gabi! Azt hiszem,egyikünk sem kívánhatna jobb babát magának,mint amilyen a te Nórid. Ugyan én nem vagyok hozzáértő,de szerintem nem gáz,ha ennyire sokat aludt. Legalábbis anyu minket pl. soha nem ébresztett fel,ha enni kellett volna,ránk bízta,hogy mikor vagyunk éhesek.
Tabati! Remélem mostmár minden rendben lesz a melleddel.Hú,bele sem merek gondolni,mennyire fájdalmas lehet ez!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Szonibaba!
Köszönjük, hogy ilyen részletesen leírtad a szülésedet. Ezt még én is megkönnyeztem, pedig nem vagyok az a sírdogálós fajta.

Többen is írtátok, hogy milyen jól alszik a babótok - szerencsére - éjszaka vagy akár nappal is. Azt szeretném kérdezni tapasztalt anyukák, hogy nem kell felkelteni őket 3 óránként? Nekem azt mondta a védőnőm, hogy az első hónapban fel kell őket kelteni éjszakánként is, ha nem ébrednének maguktól és meg kell őket szopiztatni. Úgy emlékszem, hogy ez csak arra vonatkozik, akinek nem kell tápszerrel kiegészíteni, vagy pótolnia a tejcsit. Mit tudtok erről?

Kép
gumilany

200907, Anitja, Lola, Ronmay, Norka, Heni,

Kép
Vendég

Gyorsan megnéztem a képeket. Minden baba gyönyörű :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gumilány
Én igény szerint szoptatom Iringót. Szinte folyamatosan cicin van :wink:
Vendég

gumilany én is igény szerint, nem ébresztem, akkor kap cicit amikor kér. Ez van hogy 1 óra, de most pl 3 óránként eszik, ő ébred magától, és kéri.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

O.heni,
Nagy-nagy gratuláció a szüléshez és a reggeli idillhez is. :lol:

Nos, megint eltöltöttem 2,5 órát a Klinikán a 15 perces ctg miatt. :twisted: Az görbe tökéletes, remekül érzi magát babaó, minden zárt, még a feje sincs beékelődve. Dokim holnaptól szabin, keddig itthon, de utána utazik el, bemutatta a dokit, aki beugrik, ha addig nem szülök meg.

A Klinikán a legjobb pillanatot egy apuka okozta. Általában 10 felé szokták kidobálni az anyukákat, új babákat az osztályról, olyankor mindenki sasol. Az egyik apuka szinte világított, amikor eljött mellettünk bébihordóban egy minivel és valami nagggyon büszkén közölte: "Az enyém". :D Olyan jó volt látni. :wink:

006-ossá avanzsált ügynökünket meglátogatta, Csillan nagyon kis aranyos - végigaludta az egész időt, amíg ott voltam. Egy picit sárgácska, de mivel már jóóópár napos, vszínűleg ez nem lesz gond.

Hendegabi,
Remélem nagyid álmai azért nem jönnek be túl pontosan. :lol: Legalábbis a matek része nem.

Kicsidodi,
Nekem csak egy fél edás tapasztalatom van, elsőre sikerült eljutni addig, hogy beadják, csak épp nem nagyon működött. Másodjára csak a maszatolásig jutottam el. EDA után nem kell feküdni szülés után, lehet vele mászkálni is, ha olyan.
A cukor miatt időre kell enned, ugye? Mi van akkor, ha a szülés miatt "nem érsz rá"? :roll:

Boo,
Apa haja nagy denevérveszélyt rejt. :lol:

Kispiskóta,
Amíg a magzatburok áll, addig nincs gond egy kis összebújással. Utána meg amúgy sem fogsz. :lol: Nálam ilyen gond egyébként nincs, mivel nem tervezek semmi akciót, ráadásul minden olyan zárt, mint egy első trimeszteresnek. :twisted:
Plüss rugi...még hagyján. De sok babát látok, akin még sapi és takaró is van a zárt mózesban. :? Én biztos hőgutát kapnék.

Sillia,
Jó a lélekjelenléted, hogy még fényképet is tudtál készíteni. :lol:

Klarka,
Szintén harmadik, szintén keményedések össze-vissza, harmadik napja. Nálam semmit nem jelentenek.

Gabi,
Nagyon jól fest a kiscsaj. :D

Ancsurti,
Furcsa, hogy nincs ctg nálatok. :roll: Bár a saját cetlijeimet nézve ez a kétnaponkénti több órás program teljesen kihagyható. :twisted: Az egyetlen előnye, hogy lassan megismerek minden anyukát, aki hozzám hasonlóan a végét járja. :lol:

Gumilány,
Szopi nálam igény szerint volt/lesz.
Szerintem teljesen felesleges ébresztgetésekkel zargatni a babákat, hacsak nem esett nagyon sokat a súlya. Azért nem ébred, mert nem éhes - kivétel a sárgaság.
A két gyerek alapján még az sem igaz, hogy ha mondjuk 11-kor felébreszted, akkor majd onnantól alszik sokat. Többször próbáltam így tolni az éjszakát. Semmi hatás. Tápisként sem kelteném.
Az, hogy az első hónapban alszik egy éjszaka egyben akár 6 órát is, nem jelenti azt, hogy a másodikban nem fog minden második órában felkelni. Spórolni kell az energiákkal. :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!
Heninek szívből gratulálok kisfiához! :D
Hendegabi:Nekem sem használt a bábakoktél.Én viszont nem iszok még egyszer belőle.Éjjel is attól volt hányingerem.Vagy csak finnyás vagyok,lehet... :roll:
Ma voltam a 2-es klinikán,na soha többet,csak szülni!3 óra volt egy rohadt ctg,és egy uh.Velem volt a Lili is,gondolhatjátok!És időpontra mentünk.Tiszta ideg vagyok.Csúszik az egész napunk.Vasárnap kezdem a 39. hetet,nekem legkésőbb keddhez egy hétre kiveszi a dokim.Tehát max. 11 nap.Állítólag baromi jól elvan odabent.Na,valaki kérdezte,hogy fertőzés nem lehet-e összebújástól?Én is próbáltam rávenni apát este,hogy hajrá,hátha beindulna tőle a gyerek,és ő is ezzel jött.Annyit nem ér,hogy fertőzést kapjon.Na,ennyi. :oops:
Én annyira ideges vagyok,már nem akarok így lenni,ha bűn,ha nem,nekem elég volt!Vegyék már ki,vagy indítsák,vagy valami.Nem tudok csinálni semmit,mindenhol fáj,nincs cipőm,gatyám,pólóm,ami normálisan rámjön,ömlik rólam a víz,és nekem is 16 kg.Most már feladom,lehet,hogy legközelebb csak a hírrel jövök,mert semmihez nincs kedvem. :cry: Lilivel nem voltam ilyen,nem is értem magam.Olyan,mintha a dokik nem értenék a helyzetm,a környezetem is ba..ogat,hogy mikor szülsz már?Mintha én ne akarnék.Elmebajos leszek ettől a kérdéstől.És én még emiatt nem mentem el átvenni a diplomám,amiben 4 év keserves munkája van. :twisted:
Vendég

Sziasztok!

Lilisgabi, teljesen megértelek, kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én nem teljesen igény szerint szoptattam, hanem napközben mindneképpen igyekeztem tartani a 3 órákat. Igaz aluszékony sárgák voltak és 3 kiló volta a nagyobb. De éjszaka szundi, amíg lehet!
Nekem este beájultak a fürdéstől, és hajnalban 2 és 4 között keltek eleinte, aztán 2,5-3 hós koruktól aludtak éjszaka a fogzásig. Azóta csak nyáron alszanak jól - most mázlim van.

Ja, Martint aug elejére kiírták fültubus betételre. Hogy fogok egy 3 hetes szopós baba mellett kórházban tölteni egy délelőttöt? Muszáj vele is lennem, nagyon anyás, főleg egy műtét után.

Ma Norbim felhasította a fejbőrét, amíg anyáméknál volt, alakul a hétvége. Mi jön még?! Hidegfront az nem...

Éva
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára agmano 2009.07.03 15:45-kor.

KépKépKép
agmano

Én eddig napközben figyeltem az időt, mert ugye tápszerrel egészítettem ki a kajáját, de külön nem kellett felébreszteni, mert 3-4 óránként mindig felkelt magától. Éjszaka meg csak egyszer ébred, én meg hjavascript:emoticon(':D')agyom, így mindenki jól alszik.

Ez a mai nap már szokatlanabb, mert ma eddig csak cicit adtam neki, és ugye tapasztalatlanok vagyunk mindketten e téren. Fél 12-től 3/4 1-ig szopizott sok-sok pihivel, majd volt egy kis hasfájás és fél 2-kor megint kért enni. Aztán 2-kor letettem, majd 3/4 3-kor újra szopizott, de csak picikét (20g), és most azóta alszik.

Eddig nagyon szépen gyarapodott, ő is a születési súlya körül van most (pontosan nem tudom, mert a szopinál ruhában mérem).

Nagyon szeretnék leszokni a tápszerről, eddig úgy néz ki, hogy lesz elég tejem hozzá. Remélem.... az egyetlen, ami miatt aggódom, ez az étvágytalanság. De erőltetem.

Tabati!
Szombaton én is így néztem :shock: :shock: :shock: :shock: , amikor elkezdett spriccelni a fejés közben, mert addig csak csöpögött, el nem tudtam képzelni, hogy milyen, amikor egy csomó csatornából egyszerre spriccel.
Most már olyan jól megy, hogy szopi előtt ahogy megnyomom, rendre arcon spriccelem szegény Petrát. :D

Kismamik!
Mik azok az ételek, amiktől óvakodni kell? A málnán, és egyéb gyümiken kívül?
(a málna már kiütött szegénykémen hétfőn, tiszta pötty volt a cicijénél)

Ja! és elfelejtettem mondani, hogy az én Petrám vérzett néhány napig! Túltengtek benne a női hormonok!

És tegnapelőtt leesett a köldökcsonkja is és nagyon szép a kis köldöke!

Kép
katy76

Lorca!

Én olyan inzulint kapok, amivel nincs beszabályozva az étkezésem :wink: . Van egy 24órás bázis inzulinom, és ehhez csak akkor kell gyorshatásút adnom, ha eszem (én általában 3* adok a főétkezésekhez, egy-egy gyümihez, nasihoz nem kell).
Szóval az étkezéssel nem lesz gond, viszont a fokozott stressz, meg a mindenféle hormonok befolyásolhatják a cukromat, ami kis mértékben nem baj, de a szélsőségek okozhatnak gondot, hiszen a baba kompenzál, és ezzel a világért sem akarnám terhelni a kis szervezetét! De ettől amúgy nem igazán tartok, mert ott lesz anyu is, meg Ricsi is, szóval ha én nem lennék képben, akkor is lesz aki mérje a cukromat, és korrigáljon, ha kell! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Iringó: jó, hogy itthon, és hogy van tejci! Vigyázzatok magatokra, és mesélj: szülésről, babóról.... :D

Gumilány: én úgy tudom, és Nócinál is ezt alkalmaztam, hogy ha normálisan fejlődik a baba (tehát nem beteg és azért nem akar enni), akkor olyankor kell etetni, amikor ő kéri. Azt, hogy az 2 óra, vagy 4 óra, azt ő fogja eldönteni. Szerencsés, és szinte egy áldás az ilyen eset, mint Gabi Nórija, hogy mindjárt az elején jócskán végigalussza az éjszakákat.

Lilisgabi: én lenyeltem még egyszer ezt az itókát. Nem mondom, hogy izlett (bár a kis csípős ízen felül jobbára a grapefruitot éreztem, azt meg szeretem), de megpróbáltam. Mondanom se kell, most sem érzek semmi hatást. :?
Enyém apuka sem hajlandó egy kis etye-petyére. Ő nem a fertőzésre hivatkozik, de bizony már jópár hét (hónapok) óta nem igazán érez "kedvet" hozzánk. Azt mondja, nagyon zavarja a tudat, hogy ott benn van a gyereke, ő meg oda dugdossa.....
Viccesen azt szokta mondani, nem akarja, hgoy a gyerek elkapja a végét :D (bár ezzel kapcsolatban lehűtöttem, hogy azért ahhoz még növesztenie kellene :D )

Kép
Kép]
hendegabi

Katy,
ételek, amiktől óvakodni kell
Aprómagvas gyümik, mint mondjuk eper, ahogy írtad, esetleg paradicsom. Tej, tejtermék mértékkel. Koffein tartalmú dolgok - kv, tea, cola, csoki. Bmi ami családon belül allergiát okoz.
Ezeket annyira én nem tartom be, szerencsére nem volt gond. A fő a sok vííííííz. Vagy 3 liter, de ilyen melegben inkább több.

Agmano,
Apa nem tud bemenni helyetted a kórházba Martinnal?
Nati mandulaműtéténél engem leváltott pár órára, nálunk nem volt gond.

Kép KépKép
lorca

Lorca

A fotót apa készítette. Én amint felriadtam a röpdécselésre a fejemre rántottam a takarót és az alatt tartózkodtam az akció alatt...
Hétfőn rendelünk egy szunyoghálót.

Délután elindultunk apával ide meg oda. De a második állomás után annyit kértem: haza....!!!

Majdnem hőgutát kaptam az autóban, mire hazaértünk és felkapaszkodtam a negyedikre már ködben volt az agyam :(

Langyos zuhany alatt hűtögettem magam, most már jobb.
A vásárlást meg estére halasztottuk.
Vendég

Az egyértelmű, hogy alapból igény szerint szoptatunk, a védőnő is emellett van, csak valami olyasmit mondott, hogy min. 3 óránként azért meg kell kínálni a picit a cicivel, mert alvás közben eleinte még hajlamosak "megfeledkezni" a kajsziról, annyira fáradtak a szülés és a sok újdonság miatt. Ez szerintem is elég furcsán hangzik, ezért kérdeztelek titeket. Köszönöm a válaszokat.

Kép
gumilany

Naaaa!!!! Mi van már??? Sehol senki ???

Itt szakad az eső, villámlik, dörög, kicsit lehülhetne a levegő.

Kép
ikoka7

Lorca köszi a választ!!!! Szal akkor nyugodtan mehet ez az. :lol: Hát én bepakoltam Bendének, de hosszúújjú bodyból kb. két darabot, plüss rugink meg nincs is.

Gumilany, azért az a ritka, ha nem ébrednek enni 3-4 óránként, de ha nem sárga akkor szerintem sem kell ébreszgetni. Marci este 8 kor elaludt, majd fél2-2 környékén szopizott és fél6-6 felé ébredt.
Bár én az igény szerinti szopival se értek teljesen egyet.

kispiskóta

Katy!

Elfelejtettem megkérdezni, hogy te miért nem szoptathattál a sebed miatt? :shock: Én a kórházban még simán szoptattam, pedig akkor még teljesen friss volt ugye, csak fekve nem tudtam, hanem inkább az ágynak dőlve, de simán jólesett volna állva is. :lol:

Mindenkinek gratula a babákhoz! :D

És látom bővült a topicunk is, míg szülni voltam, még szoknom kell a neveket, de majd ha több időm lesz. Addig is üdv köztünk Újak! :lol:

Kép
Kép
tabati

Ikokából kiindulva rábeszéltem apát egy jó kis sétára (nem kellett sokat győzködnöm).
Egész jól bírtam, még csak egy keményedésem sem volt.
Nóci meg biciklizni tanul. Tavaly megtanult mankókerékkel, most már anélkül próbáljuk, de elég ügyetlen (igazi kislány, fél mindentől).
Azért én nagyon büszke vagyok rá, mert nem adta fel.

Most vacsiztunk, aztán pihi jön.

Kép
Kép]
hendegabi

Tabati!
Azért nem tudtam szoptatni, mert ahogy megnyomtam a cicimet, folyt belőle a vér, úgy ki volt rágva. Aztán megpróbáltam bimbóvédővel, de sajnos úgy is vérzett nagyon, utána meg azon aggódtam, hogy a gyerek vért is nyelt, amit ugye nem tud megemészteni.
De 6 nap alatt begyógyult és leestek a sebeim. Most olyan rózsaszínes még a mellbimbóm (a barna helyett), meg érzékeny is, de ezt már ki lehet bírni.

A mai nap volt először, hogy megpróbáltam csak szoptatni, mindenféle kiegészítés nélkül. Hát elég rendszertelen egy nap volt, a Petra délután már sokat sírt, de a szoptatásnál meg kb. 3 perc alatt bealudt, akármit csináltam vele. Aztán leraktam és 5 perc múlva újra üvöltött szegénykém.
Most úgy elfáradt, hogy bealudt.
Nincs még elég tejem, de igyekszem nagyon.

Délelőtt még úgy örültem, hogy ez milyen remekül megy nekünk, de rá kellett jönnöm, hogy még gyakorolnunk kell.

Kép
katy76

Kép
Kép
Kép
Vendég

Nagyon édes!!!!!
És olyan kis elégedett.

Kép
Kép]
hendegabi

Sillia,
Én simán elhittem volna, hogy mint egy hős elkezded üldözni a denevért. :lol:
Nekem is mondta párom, hogy időkorlátos vagyok. :twisted: Kb du 2-ig bírom, utána már nyekk, mehetünk haza.

IringoAnna,
:lol: :lol: :lol: Látszik, hogy Iringo baba sokat alszik, túl sok a szabadidőd. :lol:
Most Imola vagy Iringo? :roll:
Nagyon kis elégedett :D :D :D

Kispiskóta,
Nekünk van plüss rugink, Szabi mégiscsak februári. :wink: A három saját bodyja, amit neki vettem, azért mind rövidujjú és csak pamut rugikat kapott.

Hendegabi,
Hajrá bicó. :D Hogy megy a kétkerekezés? Én már úgy várom, hogy olyan nagyok legyenek, hogy együtt elmenjünk bicajozni mind az öten. Persze az kicsit akadályoz, hogy Nati az egyetlen, akinek van is bicaja, meg tud is. :lol: Nem lebecsülni a kislányok kalandvágyát!!! 8)

Katy,
Semmi baja nincs a bébikének a vértől, saját tapasztalat. :wink: Bár nyílt sebbel szoptatás nincs benne az első ötezer dologban, amit szívesen csinálok. :twisted: (Kb meg tudják emészteni) Jó, hogy mostanra már rendezőni látszik a helyzet. :D

Kép KépKép
lorca

Lorca: még sehogy. Nagyon görcsösen kapaszkodik a kormányba, és közben hátrafelé néz :arrow: ebből adódóan a bicikli se arra megy, amerre kell.
Tekerni se szeret, de azért az bejött, amikor azt mondtam neki, hogy futtassa meg az apát :D :D :D

Kép
Kép]
hendegabi

Szonibaba!
Nagyon szupi szülésed volt! Mégegyszer gratulálok!!!

Tabati!
Jobbulást kívánok én is! Azt tudni, hogy mitől lett ez a gyulladás?

Orsi!
Bár csak úgy lenne!!! Részemről indulhatunk szülni!! :wink:

Iringó!
Örülök, hogy minden rendben, jöhetnek a képek, ha lesz ránk időd.

Lilisgabi!
Kitartás Csajszi!!! Ha legkésőbb keddhez egy hétre szülsz, akkor tényleg velem, mert akkorra vagyok kiírva. A helyzetedet teljesen átérzem, totál tehetlen vagyok nem tudok magammal mit kezdeni, már a lakás is csilli villi, tehát még a takarítással sem tudom magam lefoglalni. Nekem viszont nem kellett sokat győzködni esteapát, de semmi hatása sem volt a bébikénkre. Én azt a bábakoktélt igaz nem tom összedobni, de egy csumán citromos vizet összedobok magamnak. Gyakorlatilag abban sincs semmivel sem több vagy kevesebb. Vagy ezt lehet ki kéne hagyni?

Ikoka!
Itt ugyan ez a szar idő volt, kemény 5 percig. A járda nedves lett ám!!:D :lol: :lol: :lol: :lol:

Iringó!
Nagyon édes a kislányod!!!

Timiékkel minden rendben, még egyben vannak. Ennyi infó jött róluk. Azt írta, amint van valami esemény írni fog susmust nekem.

Itt attól a hatalmas vihartól, ami volt olyan fülledt párás lett a levegő, hogy mindjárt kipurcanok!!! Menni akarok szülni!!! Én ezt nem bírom már sokáig! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
szisz89

Szia Szisz!
Tényleg jó lenne,ha együtt szülnénk! :D Bár nekem keddenként ügyeletes a dokim,ezért gondoltam arra a napra,ő még nem tudja,mert most szabin van.Előtte annyit beszéltünk,hogy azon a héten.Az a 40. nekem.Én max. 3 napot tervezek a kórházban,ha nincs gond a hugival.Ha sárgul,vagy más baja lenne,az más,akkor maradunk.De nem fog,időre születik,ha addig ki nem jön.Du. úgy felidegesítettem magam,mikor írtam nektek,hogy lefeküdtem,és 3 órát aludtam egyben.Na,jól esett,nem tudom most éjjel mit csinálok majd.Legfeljebb elmegyek dinnyéért,mert imádom,de 1 hete nem vettünk,és ma meg nam akart elmenni apa. :?
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:25-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:26-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!

heni!
hatalmas gratula!!!

szonibaba!
nagyon szép szülésed volt és remélem nekem is hasonló lesz...

én lánykám is sokat mocorog,de sokat is fájogatok,de még mindig
rendszertelenül...
pedig ma teljesen úgy kelltem,hogy jó lenne 3-án szülni,de ha nem
akkor a 7-e is szimpi dátum...de már a túlhordás is átfutott az agyamon,
amit persze nem szeretnék...de hát ki szeretné...

azon is gondolkoztam,hogy ha esetleg elmegyek szülni meglesztek
tábla nélkül vagy esetleg elküldjem valakinek emailben és addig
tudja ő folytatni??!!!
erről is nyitnék egy szavazást...

és akkor máris dobom a táblákat...

Kép
Kép
csibe83

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:26-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:27-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:27-kor.

KépKép

KépKép
boo

BOo!

Pár éve még mindenhol nyomatták a cukros infúziót, hogy a kismamák vércukra ne essen le nagyon (nem csak a cukrosoké). Ez néhol most is így van, de a legtöbb helyen ezért már lehet enni szőlőcukrot, meg inni pár korty vizet. Rám is ez vonatkozik :wink: . Ha esne a cukrom, beveszek pár szemet... De az amúgy 7-ig jó vércukromat érdemes a szülés alatt 8 körül tartani, nehogy hirtelen leessen, mert a hipoglikémia annyira elerőtlenít, hogy ne adj Isten nem lenne erőm kitolni. Szóval jogos volt a kérdés :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

Én ezeket cáfolnám, mert a legtöbb szülés bizony menetrendszerű keményedésekkel indul (lagalábbis a kismama annak érzi), azt pedig kétlem, hogy a babák az órákhoz igazodva feszítenek be :roll: :lol: :lol: .
A másik, hogy novemberben szült egy ismerősöm, a 37. héten, akivel a CTG-n közölték, hogy 7 perces fájásai vannak, ebből ő még semmit nem érzett, aztán később is csak keményedéseket. Gyakorlatilag fájdalommentesen vajúdott, ami nagyon ritka, de előfordul... :wink: A kitolást legalább ő is érezte :twisted: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Jó reggelt!
Még első sem voltam,de lehet,hogy ez mától így lesz. :? Egyszerűen enm bírok aludni,fáj mindenhol,ömlik rólam a víz,és még az 1 órás bőgés sem segített.Komolyan elgondolkodtam,hogy fogom magam,bemegyek az első kórházba,Szt.Imre,és megmondom,hogy vegyék ki,mert megőrülök.Ha emlékeztek Gabi1 hasára,már lehet,hogy nekem nagyobb... :oops: Mondjuk én 174 cm vagyok,de így is nehéz.
Valaki bízatsson,mit csináljak?Ha nem alszok,mit kezdek napközben a gyerekkel?29 fok van a hálónkban,lent "csak" 25,de nincs ágy.Aludjak a földön?Vagy a kertben állítsam fel a sátrat?Ti hogy bírjátok?Hozzáteszem,hogy közel 100 kg lettem. :oops: Még valamit észrevettem,hogy hányingerem van,rendesen.Ha nem kajálok azért,ha meg eszek valamit,akkor még inkább.Most már nagyon-nagyon elegem van magamból,kérdeztem is a férjem,hogy ilyen voltam-e a Lilivel,és mondja,hogy nem.Pedig nem a baba miatt vagyok türelmetlen,hogy lássam,meg milyen lesz,stb,mert azt már tudom.Már vajúdtam,szültem,szoptattam,fogtam picibabát,pelusoztam,stb,ez nem izgat.Várom,persze,de nem emiatt vagyok türelmetlen.Hanem a bajaim miatt.Én még egyszer nem leszek terhes nyáron.Őt márciusban szültem,télen voltam terhes,szuper volt.Lehet,hogy ez az oka.Bele se merek gondolni,hogy,ha megint császár,ami a tegnapi uh szerint inkább indokoltabb,mert nagyon nagy a gyerek,akkor nem tudok fürödni.Júli,aug fürdés,zuhany nélkül?Na,ez is gáz lesz.
Most felöltözök,felveszem apa papucsát,mert csak az jön rám,és elindulok a Tesco-ba.Majd jövök még,kérek addig pár tanácsot,mit tegyek,vagy ne tegyek?
Vendég

Boo,
Magam részéről szívesen kezdem a hétvégén a sort. :lol:

Azt hiszem, a mondat, amivel a cikkel össze lehet foglalni, hogy nem lehet semmiből sem jósolni arra, hogy mikor indul be a szülés, pedig van egy csomó jel, de mindegyik bizonytalan. Nem tudnék jobban egyetérteni. :lol:

Az viszont nem igaz, hogy a keményedésnek semmi köze a méhhez, nem ezt írja a cikk. A méh produkálja a keményedéseket, de nem csak akkor, amikor beindul a szülés. Sokminden másra is reagál ugyan úgy, mint szüléskor, csak nem nyitja a méhszájat.

Az oxitocin-oxitocin lebontó hormon egyensúlya szép lassan borul, ez is okozhatja a keményedéseket, ami végül szüléshez vezet, amikor eléri az oxitocin a megfelelő szintet. Ezért akinek beindult a szülése, sokszor kap oxitocint, erősödjenek a fájások, azaz rövidüljön a szülés. Elég látványos eredményt ad, mivel nem bomlik le. Ha az indítással próbálkoznak, amikor még a lebontó van túlsúlyban, akkor hiába nyomatják.

A CTG "fájásai" szintén ilyen előkészülést mutatnak. A szülés beindulása, maga a szülés egy nagyon hosszú folyamat, napok, hetek alatt történik. A méh izmai 20-40 évig szinte parlagon hevertek, majd egy lufit csinált belőlük a baba. Kell egy kis edzés. :wink:

Persze, hogy nem jó a vér a gyomorban, azért nem odavaló, egy csomó cucc van benne, ami gondot okozhat egy kisbabának. 8) Nem is beszélve arról, hogy sebesen szoptatni nagyon fájdalmas. A piros vér a legalsó bélszakaszokból származik. A lenyelt, vagy felsőbb szakaszokból származó vér az emésztés következtében sötétbarna vagy fekete színű. Nem csak simán távozik. A kukorica gyomorsavnak ellenálló emészthetetlen külső része - a belseje szénhidrátban gazdag, emészthető - pont úgy néz ki a kimeneti részen, mint a bemenetin.
Az anyatejen kívül nincs olyasmi, amit a szervezet maradéktalanul fel tud használni, meg tud emészteni. Egy anyatejes babánál ezért elképzelhető, hogy akár egy hétig sincs széklet. Egy kisbaba szervezete eleinte még erre sem feltétlenül képes, az anyatej emésztetlenül kis göbökben egyben távozik.

Dodi,
Azt hiszem, se a 12. se a 15. hely nem lesz már a tiéd. Hacsak nem úgy számolunk, hogy csak a júliusiakat vesszük figyelembe.
Amikor azt mondják, hogy leesett a vércukor, az milyen értéket jelent? Babánál is csak ezt hallom, hogy vigyázni kell, nehogy leessen. Szabinál 3.1 volt azt hiszem a legalacsonyabb, ez már "leesett"?

Csibe,
Szerintem jó ötlet lenne, ha valaki más kezelné a táblát, amíg nem vagy. Önként jelentkező azért nem vagyok. :oops: Egyrészt soha nem tudom, mikor esek ki én is, másrészt simán elfelejteném rendszeresen frissíteni és összekevernék mindent. :roll:

Lilisgabi,
Én megpróbálnék menekülni a hálóból. :roll: Nálunk folyamatosan éri a nap az első szobákat, a külső falak akár 40 fokosak is lehetnek estére, ha kánikula van. Éjszakára nyitva van az ablak, bár itt nagyon zajos, onnantól, hogy nem erős a fény. Amikor kezd olyan 25 lenni, akkor mindent bezárok, redőny le, függöny be és nem nyitom estig. Igy nem melegszik be annyira. Ventillátor? Hideg kéz-láb zuhany az éjszakai pisi kör után, lefekvés előtt?
Én is a nyűg miatt szeretnék már szülni. :roll: Pedig még a meleget is jól bírom, de itt max 26-27 fok van egyenlőre.
A gondolattól is rosszul vagyok, hogy nyáron ne lehessen zuhanyozni, fürödni amikor csak eszembe jut. :oops: Még eszembe sem jutott, hogy a császár ezzel is jár. :?
Hányinger itt is figyel, most is azért vagyok ébren. :roll:

Kép KépKép
lorca

lilisgabi:
Nálunk is ugyan ez a helyzet.. A hálóban meg lehet örűlni olyan meleg, van! Viszont le költözni a nappaliban nem tudunk, mert van lent ágy csak a sógorom a "hab" testével ráfeküdt és eltört a tartó léc vagy mi, és ki kell cseréltetnünk :lol:
3napja alig alszom, folyik rólam a víz, ha épp sikerül elaludnom, fel kell kellnem pisilni...
De sebaj, majd ha napközben rám jön eldölök vhol :D
Vigasztaljon az , hogy van ennél rosszabb is tavaly, az albiban, panel , régi építésű, 52 fok volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ÉS EZ NEM VICC!!!!!!!!Azt hittem megörülök....

MA HOZZUK EL A BABABUTORT!!!!!!
Anno megbeszéltem a fiammal, hogy ha itt a butor akár jöhet is , viszont most már mondtam neki, hogy annyira még ne siessen!
Tegnapi nap halál volt, annyira fájt a hasam majdnem megörültem, tűzött a nap olyan meleg volt és közben szakadt az eső...
Verte az ördög a feleségét.....

KépKép

Viki
viki23

Sziasztok!

Én nagyon szarul aludtam ma este, és most először ébredtem úgy, hogy mindenem fáj. :? Ráadásul valamikor hajnalban megébredtem arra, hogy jön vissza a gyomorsav, majdnem az ágyba rókáztam. :(

Boo, a jövőhéten tuti folytatom a babaesőt.

Miért ne lehetne a császár után zuhanyozni??? Vagy ez függ attól, hogyan műtötték? Nekem felszívódó varratokkal dolgoztak (ugye nem volt varratszedés), és nyugodtan zuhizhattam.

kispiskóta

Jó reggelt !!!

Hoppá! Nem én voltam ma az első, na ilyen is ritkán van.

lilisgabi :

Én , mint első babás Anyuka nem nagyon tudnék neked tanácsot adni. Ha tudnék valami okosságot erre a nyüglődésre, amiben szenvedek kb. 2 hete, akkor már alkalmaznám magamon. :wink: Egyenlőre hálát adok azért, hogy nem szeptemberben szülök , így legalább ne instant üzemmódban kell végigbekkeljem a nyarat.Nem sürgetni szeretném a babát, hisz addig marad bent, amíg az meg van írva, amíg jól érzi magát, de egyszerűen nem bírom már ezt az állapotot. Nehéz már, pláne úgy , hogy alig alszom valamit napok óta, nem tudok kimozdulni a 40 fokban , mert rosszul vagyok és még viszketek is , ....., de kitartás, már tényleg nincs sok a kiírt időpontodból, addigra csak megérkezik. :roll: :roll: :roll:

Boo :

Részemről én szívesen elkezdem a sort. Apa most dolgozik, dél körül jön, addig kitakarítom a fürdőszobát, konyhát. Aztán ő port töröl porszívózik, én felmosok, lezuhanyzom és indulunk szülni. Ez így megfelelne nekem . Tessék rábólintani !!!!

A felsorolt tünetekből nekem a keményedéseken kívül semmi nincs, de az van már naaaaagyon régóta. Ill. kb. 1 het 2 naponta megy a hasam 1* 2* / nap, de ezt meg az étkezésemnek tudom már be : gyümölcs, leves, tej, nagyjából ennyi.

Kép
ikoka7

Jó reggelt!

Túlvagyunk az első itthoni éjszakán :lol: :lol: :lol: :lol:
Aludtunk, ettünk, aludtunk... :lol: :wink:
Tökéletes szimbiózisban élünk :lol: :wink:

Anyukák!
Ti ragaszkodtok a kiságyban alváshoz? Együtt alszotok a babával?
Mi hármasban aludtunk, jó volt, mert nem kellett felkelni, mikor Iringó mocorogni kezdett, csak be a szájába a cici és mehet a szunya tovább :wink:

Kicsidodi
Biztosan fognak rátok figyelni szülés közben, hogy ne ingadozzon a vércukrod :wink:

Hendegabi
Minket nem akadályozott Iringó :wink:

Gumilany
Az anyatej hamar emésztődik. Hamar kiürül a pocakjuk és az általában ébreszti is a babákat.
Az persze más, ha sárga a baba, vagy koraszülött, akkor jobban kell szorgalmazni a kajálást!

Kispiskóta
Miért nem értesz egyet teljesen az igény szerinti szopival?

Csibe
Ha gondolod, én átvállalhatom...elvileg én már nem megyek sehova... :wink:

Boo
Jó a leírás, de nem kell ez feltétlenül a szüléshez!
Nekem igazából nem voltak jóslóim, nem volt erősebb a folyásom se... és mégis szépen, nyugisan megszületett a lányom :wink:

Lilisgabi
A szobatársam császáros volt. Már a műtét másnapján ment zuhanyozni. Jött a nővér és segített neki. Utána csak annyi volt a cicózás, hogy zuhanyozás után ment új kötésért.
Vendég

Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: