A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Sziasztok lányok!
Nekem is kislányt mutat a naptár szerint! :lol:
Van egy másik módszer a baba nemét mutatja és hogy mennyi babád lesz.
Ugy kell hogy:a karika gyűrűdet felkell fűzni egy madzagra vagy cérnára egy másik személy veled szembe ül megfogja a csuklód 3 szor leengedi a gyűrűt a csukló mellé majd ezutána csukló fölé emeli és a gyűrű elkezd magától mozogni ha körbejár akkor lány lesz ha keresztbe akkor fiú lesz a baba.Ha tudni akarod hány baba lesz akkor ugyanígy csináld meg újra addig amíg megáll teljesen.Akkor kiderül mennyi babád lesz és milyen neműek követik egymást.
Elég jó móka nekem itt is lányt jósolt...Akinek már van gyereke mindenkinek itt a környezetemben az jött ki ami valóban van.Hihetetlen és érdekes...ha van kedvetek próbáljátok ki! :lol:
gyöngyi-30

Brigi - micsoda hírek :shock: gratulálok!!! :D
Dejó neked, és már 13 hetesen! Ezek szerint a második babát tényleg hamarabb megérzi az ember :D woah, nagyon jó érzés lehet :)

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie

Hékás: a múltkor akartam neked írni, hogy a bnőmnek a 13 héten mozdult meg a második baba (mármint akkor érezte)

gratulálok :)

Kép
Kép
alma26

Ja, és a mai napon érkezett meg a kombinált tesztem eredménye is. Túl sokat nem értek belőle, de a lényeg ott van feketén-fehéren: NEGATÍV. A kockázat a Down-kór előfordulására 1:25000, a kockázat a 18-as triszóma (Edwards-kór) előfordulására kevesebb, mint 1:50000. Én ezt tökéletesnek értékelem :wink: :lol: Na most már tényleg megyek olvasni :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi:ez tök jó gratula! :lol:
Nagyon várjuk már mi is ezt a pillanatot...csodás érzés lehet...
gyöngyi-30

Bogaracska, én rájöttem, miért nem tudtam aludni. Amikor valaki elköszönt, utána én napokig csak forgolódtam, és bár nem fogalmazódott meg bennem, de a tudat alatti dolgozott, hogy ugye nálam minden rendben? És mivel Dytt szörnyű napja tegnap volt, érthető, hogy nem aludtam :cry: Úgyhogy lányok, NEM AKAROK TÖBB ÁLMATLAN ÉJSZAKÁT, OKÉ??? :wink: :lol:

Mélypontok vannak, egy-egy veszekedés, depis nap belefér, nyugi. A vonalzód jó lett nagyon :lol: Ma anyuéknál voltunk, ott voltak tesómék is. Keresztfiam 4 éves, már kezd értelmesedni. Mondta neki tesóm, hogy oké, hogy Marcit imádja, de a kistesóját is imádni fogja, aki a pocakomban van? Persze anya, de mikor bújik ki? Túl egyszerűen nem lehetett megmagyarázni neki, ezért annyit mondott, hogy majd a jézuska hozza. a válasz: Anya, a gyereket nem a jézuska, hanem a gólya hozza!

Clara, jó az avatarod. Ha ezzel tudod hűteni magad, akkor Heydienek és Francescanak bikinis képet kellene felrakni :lol:

Vicka, szép méretek!

Na megnéztem, a kínai alapján fiú. Megnéztem Marcira is, igazolni a hitelességét, lány jött ki :lol: :lol: :lol: Ha érdekelnek Titeket az népi bölcsességek, a blogomban összegyűjtöttem párat (http://ungvariek.freeblog.hu/archives/2009/06/15/Mert_hat_kivancsi_az_ember/)

Az AFP-ről nekem a doki azt mondta, hogy kötelező, de ha jó a kombi eredménye, tök mindegy, mi jön ki, nem foglalkozunk vele. Mondjuk tesómnál nem is lett túl jó, azt mondta, nem foglalkoznak vele, a pici koraszülött lett. Aztán a SOTE-n megnézték a leleteket, és azt mondták, hogy ezzel az AFP-vel foglalkozni kellett volna, mert előre jelezte a baj. Utólag azért könnyű okosnak lenni... Én mindenesetre tanultam belőle. Ha nem tökéletes valamelyik lelet, azonnal megnézetem mással is.

Húú, most látom, milyen hangsúlyos lett az első mozgás :lol: Köszi a gratulációkat, tényleg fantasztikus :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi!
elképesztő hogy már most érzed a mozgást nagyon jó lehet
és megnyugvás igaz? :D
és gratulálok az erdményekhez ezt sms-ben kaptad?

Móni
KépKép
reunion

hékás-gratulálok a fejleményekhez :lol: :lol:
Nekem két napja vannak furcsa érzéseim a hasamban, de nem tudom, hogy ez a baba e vagy nem, mivel még ezelőtt nem tapasztaltam ilyet. Olyan érzés mintha egy folyadékkal teli kicsi labda nekiütődne a hasamnak, utána kipukkadna, vagy vmi hasonló :?
Hát az Afp-t mindenképp megcsináltatom, akkor leszek csak nyugodt.

Kép
Kép
bogaracska

Sajnálom, hogy a kínai naptár nem mond teljesen igazat, pedig már úgy beleéltem magam a kislányba :shock: :oops:

Kép
Kép
bogaracska

Brigi - sztem is tökéletes értékek, gratula ;) 8)

Én is kezdtem beleélni magam a kislányba, hát majd kiderül :D

Kép
heydie

hékás-most néztem meg az én eredményemet és hajszálra ugyanazok az értékeink :D Ez csak jót jelenthet :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
bogaracska

Sziasztok!

Twist, Vicka: Gratulálok az UH eredményekhez!

Uxi: Neked is gratulálok, kíváncsi vagyok, végig fiú marad-e :o

Heydie: tökjól áll a barna haj. És aranyosan kezd gömbölyödni a pocakod :lol: Az enyém már 2x ekkora, pedig én 2 héttel „fiatalabb” vagyok :shock: A héten nem készült nálunk pocakfotó, mert a párommal épp aznap mosolyszünet volt, de jövő héten ha csinálunk, feldobom. Ma délután mutattam apámnak, teljesen elhűlt, hogy mekkora a hasam...

Nálunk úgy néz ki apás szülés lesz, a párom szeretné így. Én örülök neki, de kicsit tartok is tőle, lehet jó és rossz tapasztalatokat is hallani róla. A vajúdásnál mindenképp szeretném, ha bent lenne velem.

Francesca: ha van vmi jó 5leted arra, hogyan lehet 6 hónap után fájdalommentesen visszamenni dolgozni, akkor légyszi oszd meg velem, én is ezen töröm a fejemet! Tegnap egy szülésznő mondta, hogy a kórházban alapítványi szobát pl olyan anyukák szoktak választani, akik viszik be magukkal a munkát, és gyakorlatilag szülés előtt és után is nyomják. Ez azért már szerintem nagyon gáz. Rá sem tudnak hangolódni az egész történetre...

Hékás, Vicka: nagyon megható volt mind 3 születés története, kicsit meg is könnyeztem őket...

Alma, a Te történeted pedig igen bíztató!!!

Pici: amikor a Te történetedet olvastam, ismét megbizonyosodtam róla, hogy valami hiányzik azokból a nőkből, akik a kellemetlenségek miatt választják önszántukból a császárt. Tegnap egyébként a védőnő mondta h a méhlepény rengeteg mindenért felelős, és a császár esetében nem tudja teljesen kifejteni jótékony hatását, illetve hogy a császáros babáknak nagyobb sokk a világrajövetel. Persze ha nincs más lehetőség, akkor természetes a császár, de csak azért hogy megkíméljem magam a szülési fájdalmaktól, biztosan nem választanám...

Kima: Neked remélem a mostani sokkal jobban fog sikerülni!!!

Lányok, mi az az Apgar??

Hékás: Gratulálok az első rúgásokhoz!!! Ha a nemét nem is a Te babád mutatta meg először, de ő megkaphatja a rangidős Ficánka címet!!! Ja, és igazad volt, marha hamar eltelt ez a hét, függetlenül attól, hogy mennyit ültem dugóban. Remélem a következő 2 is ilyen gyorsan telik, és utána 12. heti UH!!!

A kínai nekem lányt jósol. A férjemnek még nem mondom el, ő fiút szeretne. Vmelyik nap azzal állt elő, hogy egyezzünk meg: ha fiú lesz, ő ad nevet, ha lány, én. Na, ebbe én nem szeretnék belemenni. Nekem egyébként most 2 nevem van: Larina és Zaránd, férjemnek egyik sem túl szimpatikus, úgyhogy fogunk még küzdeni...

Drukkoljatok nekem holnap, olyan 12-1 között tervezem bejelenteni a hírt a melóhelyen, kíváncsi vagyok a fogadtatásra, és hogy mennyire mennek bele elviekben hogy 6 hónap után otthonról dolgozzak úgy, hogy heti 1x fél napra bemennék, illetve néhány fontosabb tárgyaláson részt vennék. Kicsit tartok tőle, hogy semmit sem fognak mondani, mert várhatóan nálunk elég nagy átalakítások lesznek, és még ők sem tudják pontosan milyenek...Pedig annyira készültem erre, felépítettem egy önjáró csapatot, akik már tök önállóak, és „távirányítással” szuperül dolgoznak, erre valami nagyokos külföldiek beleköpnek a levesembe. Hát, marha kíváncsi vagyok.

Házasélet: nálunk ritkult, de igyekszünk odafigyelni rá. Igazából én nem kívánom annyira most, mint régebben, de bíztatnak, hogy a 4. hónaptól visszajön a kedv 8) illetve elsősorban az a baj, hogy hazajövök a melóból, kimegyek a kutyával, és utána bedőlök az ágyba, és mindenhez fáradt vagyok :?

Gyantázás: én házilag művelem, és amíg a hasamtól bírom, addig fogom is csinálni, utána meg megyek kozmetikushoz. Borotválást nem szeretem...

Ja, jóga: tegnap találkoztam egy 7 hónapos kismamával, aki a Padma jóga stúdióba járt kismama jógára, és azt mondta, hoyg szuper. Úgyhogy lehet, hogy velem is összefuttok majd ott, igaz az órarend nem túl dolgozó nő barát, 9től, 11től, meg talán du 5től vannak órák. Meg szombaton, de akkor meg nem szeretnék emiatt 30km-t autókázni. Majd meglátjuk.

Bocs, hogy ilyen hosszú lettem, de 5 oldalnyi lemaradásom volt :oops:

Üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Szerencsemak: Remélem belemennek, hogy otthonról dolgozhass. Én ugyanígy voltam. A csapatomat próbáltam minél jobban önállósítani, és itthonról dolgoztam. Az utolsó hónapokban pedig az utódomat tanítottam be

Apgar: http://www.hazipatika.com/articles/Apga ... 1120184146

Kép
Kép
alma26

Alma, köszi, minden világos Apgarral kapcsolatban.

Munka: ezt nem egyértelműen írtam: Terveim szerint én december végéig dolgoznék, és szülés után 6 hónappal szeretném (illetve marhára nem szeretnék, csak egyelőre úgy néz ki, hogy az anyagiak miatt muszáj lesz) a felvázoltakat, úgyhogy nem igazán akarok utódot betanítgatni :) Titkos vágyaimban az szerepel, hogy az ügyvezetőnk átvállalja a feladataim egy részét arra az időre. Ez egy kicsit necces, de néhány hónapja azt ígérte, engem majd különleges elbánásmódban részesít...hamarosan kiderül így lesz-e. :wink: Annyi hátránnyal indulok, hogy volt 2 kismamánk az elmúlt években, akik anno azt ígérték hogy hamar visszajönnek, megtarthatták a céges autót is vagy 6 hónapig, aztán egyik sem jött vissza. Pedig az autó megtartással én is be fogok próbálkozni...

Kép
szerencsemák

szcsm: ezt a munkát félreértettem :), de azért drukkolok

Az első 4 hónapban vissza szerettem volna menni, mert Emma csak aludt és szopizott, én meg unatkoztam. Gondoltam itthonról simán dolgozhatnék. Jól tettem, hogy nem mentem, mert utána nagyon hamar beindult az élet. Nem csak mozgásilag, hanem értelmileg is és ez csak fokozódott.
Most 1,5 évesen érzem azt, hogy jó lenne neki a bölcsi, mert imádja a társaságot. Sajnos a bölcsis ismerőseink állandóan betegek és értük a szívem szakad meg. Persze tudom túl kell ezen esni.

Az egyik barátnőm folyamatosan dolgozik otthonról (nem is volt szülésin) és nem volt gondja. Ez szerintem baba és mamafüggő is.

Kép
Kép
alma26

Bogaracska, a buborékokat simán okozhatja már "Ő". Marcival olyan volt elsőre, mintha csikiznék belülről a hasamat. Most már szépen beindul mindenkinél, szinte minden napra jut majd egy ilyen örömhír :lol:

Reunion, ez tényleg megnyugvás. Egy sms-t kaptam, hogy milyen honlapon milyen azonosítóval kérhető le az eredmény. És onnan kinyomtatható volt, de ha hétfőn megyek a dokihoz, a kezembe nyomja a hivatalos formáját is.

Jaj, Szcsm, ne is mondd ezt a Ficánka címet. Marcival is kiérdemeltem, mert olyan táncokat járt a pocakomban, hogy mindenki azon mulatott. Ha érdekel, van egy videó róla, szóljatok, és belinkelem, hogy milyen a kb. 8. hónapban egy ilyen :lol:

Én drukkolok majd, és feltétlenül mesélj, hogy hogy fogadták. Nekem pont tegnap jutott eszembe, hogy az igazgatónak nem is mondtam Kistesót, és meg sem beszéltem a közvetlen főnökömmel, hogy ki mondja el. De hát már gondolom tudja, mert neki kellett aláírni a papíromat az ismételt állományba kerülésről :lol:

Húúú, én nem tudnék 6 hónap után visszamenni. A volt főnököm is visszajött 6 hónap után, és lemaradt az első lépésekről, az első szavakról, és egy csomó mindenről. Ő mondjuk nem bánja, mert megtarthatta a pozícióját, és ez neki fontosabb, mint a gyerek. De én még egy egy évest sem tudnék itthagyni. Én Kistesó 2 éves koráig tervezem az itthonmaradást.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás: Én sem tudnék visszamenni azok miatt amiket te is leírtál. 1 évest sem tudtam volna bölcsibe adni, de mostmár tetszene neki nagyon. Ha tudom akkor szeptembertől heti 2-3 félnapra szeretném beadni, mert nagyon társasági manó

Szcsm szerencsére tudna otthonról dolgozni és az más. Nem marad le ezekről.

Brazíliában is 6 hónap után vissza kell menni dolgozni. A barátaink is megszenvedték :( (pedig ott ez normális)

A videot mindenképpen tedd be légyszi :) Emma nem volt nagyon mozgós, ő uh-n is mindig aludt

Kép
Kép
alma26

http://www.youtube.com/watch?v=W4-NaiJjf78

Alma, mázlid van. Marci nem túl társasági lény. Azaz ponotosabban de, csak a saját korosztályát nem komálja... Ha idősebb legalább pár évvel, tök jóban vannak. Ez fura nekem, de a védőnő szerint ez természetes...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Nekem is az a dilemmám, hogy 6 hónap után kezd nyílogatni a babák értelme, és 1-1.5 éves korukban annyi minden történik velük, hogy azt semmiképp nem szeretném kihagyni. De ha megoldható, hogy heti max 1-2x kelljen csak távol lenni, és akkor sem egész nap, szerintem az működőképes lehet.

Franciaországban 10 hét a szülési szabi, simán visszamennek utána a nők full time-ba, nekem ez nem jön be, a gyereket nem azért szülöm, hogy más nevelje fel. Rengeteget számít, hogy a szülők mennyit foglalkoznak egy gyerekkel, ezt látom a környezetemben.

Hékás, Marci a pocakodban nagyon édes, egyben kicsit megdöbbentő!!! Egyébként vhol azt olvastam, hogy a fényt érzékelik belülről, és azzal lehet őket stimulálni mozgásra, és jót is tesz nekik.
Egyébként Te a Bolgárkerék u-ban csináltattad a tesztet? (csak azért kérdezem, mert a kismama előadáson ahol voltam múlt héten a védőnő az Istenhegyi klinikát dicsőítette, hogy ott a legjobbak, engem a dokim a Bolgárkerék u-ba fog küldeni, de nem hiszem, hogy akkora nagy különbség lenne a 2 cég között, mindkettő elég komoly háttérrel rendelkezőnek néz ki)

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Olyan jó hírekkel jösztök, csodás lehet, mikor megmozdul a baba. Azt hiszem akkor jut el igazából a tudatunkig, hogy milyen csoda részesei vagyunk... főleg az első babásoknak :).

Kínai naptár szerint fiú lesz. De nem hiszem... kezdek aggódni... 11 hétig nem hánytam, csak öklendeztem, de azóta már vagy hatszor is előfordult, hogy viszontláttam a jó étvággyal megevett ételt: banánt, kürtős kalácsot, pirítós kenyeret is, ilyenek. Hol este, hol napközben, így a 13adik héten is.

Már sosem jön el jövő szerda, júli 8, hogy nézze meg az orvos, hogy minden rendben van-e :( TÜRELMETLEN kezdek lenni.

Megyünk esküvőre szombaton... éjszakai. Szovátán még az a hagyomány. :)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Szcsm, a heti 1-2x bejárás jól hangzik, remélem nem fognak észrevétlenül teljes "bejárósnak" átalakítani. Mert nálunk ez a szokás. Anyukák 4 órásként mennek vissza, és egyszercsak azt veszik észre, hogy annyi melót sóztak rájuk, meg annyi megbeszélést szerveztek, hogy már simán 8 órások... Persze minden melóhely más, de én ezért nem egyeztem bele, hogy korábban visszamegyek 4 órásként úgy, hogy egyik héten 2, másik héten 3 napot dolgozom.

Nilszi, jóóó messze van még a júli 8. Nekem akkor lesz a szülinapom :lol: :lol: :lol:

Az éjszakai esküvő azt jelenti, hogy a szertartás is éjszaka van, vagy csak a buli?

Brigi

Kép

Kép
hékás

[quote="szerencsemák"]S írta:szerencsemákziasztok!

Hékás, Egyébként Te a Bolgárkerék u-ban csináltattad a tesztet? (csak azért kérdezem, mert a kismama előadáson ahol voltam múlt héten a védőnő az Istenhegyi klinikát dicsőítette, hogy ott a legjobbak, engem a dokim a Bolgárkerék u-ba fog küldeni, de nem hiszem, hogy akkora nagy különbség lenne a 2 cég között, mindkettő elég komoly háttérrel rendelkezőnek néz ki)

üdv:

szcsm

Nem hiszem, hogy akkora különbség lenne, max az árban. Az Istenhegyire ment a szomszédunk is pl. 4 D-re, és ha jól emlékszem, 20 fölött volt az ára. A Bolgárkerékben pedig, szintén csak ha jól emlékszem, 12000. Hát igen, az egyik Buda, a másik Pest. Én a Bolgárkerékbe megyek jövőhéten, bár összehasonlítási alapom nem lesz, azért leírom majd, milyen volt, És így az én dokim fogja megnézni.

Klári

Kép
claracroft

Jó reggelt mindenkinek :)

Az én főnököm 2 hónap után visszajött, heti két teljes és egy fél napra. Hamar az lett belőle, hogy est 8-ig bennmaradt, stb. Bár akkor már nem főkönyvelőnek jött, más feladatokat kapott. A férje is a kollégám, ő még kevesebbet van otthon. Most született a 2. kislányuk, azt mondta, hogy már nem jön olyan hamar vissza. Ki tudja. Neki az anyukája volt sokat a picivel, és bébiszitterük is volt.

Ha nem lenne anyagi vonzata, engem 3 évig nem látnának. Persze, még nem tudom, mennyire leszek kész, ha nem leszek emberek között. Nagyon társasági ember vagyok, bedilizek, ha nem járhat egész nap a szám :)

Klári

Kép
claracroft

Ja igen, a tesztre nem válaszoltam. Én az István kórházban csináltattam, onnan küldték el. A leleten meg az van rajta, hogy a vizsgálatot az angol Wolfson Betegmegelőzési Intézet Magzati Szűrővizsgálati Központja végezte.

Hát igen, a 3 év nagyon jól hangzana, de rettentő kevés a GYES. Mondjuk nekem a GYED is nagy érvágás, de abból nem engedek :lol:

Klári, és majd gyakran rendezünk topic-talikat, hogy emberek között lehess :wink: Úgyis mindenki vágyni fog arra, hogy ne csak a gyerekhez szóljon egész nap :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

szcsm-én is a Bolgárkerék utcában csináltattam meg a tesztet, én nagyon meg voltam elégedve. A vérvételt meg sem éreztem, pedig van hogy el is ájulok, és az eredmény 4 nap múlva meg is volt :D Ja és az árkülönbség sem mindegy. :?

Hát nekem a munka kérdés még elég kényes téma, mivel most munkanélkülin vagyok :? Nem is tudom, hogy lesz megoldható a munkakeresés egy pici babával, no meg ez a tanári végzettség sem sokkal kecsegtet. :shock: Azon gondolkoztam kellene vmit tanulni az itthonlét alatt, ami hasznos lehet a továbbiakban. De a mai világban eldönteni mi az nagyon nehéz, sajnos :(

Kép
Kép
bogaracska

Sziasztok!

Bogaracska - én is úgy tudom, h azt a buborékoláshoz hasonló érzést válthatja ki a baba, sőt, azt mondják, h kezdetben ezek a mozgásnak a jelei. Szóval jó esély van rá, h hamarosan érzed te is rendesen ;)

Szcsm - drukkolok a bejelentéshez én is!

Nem nagyon leszek ma, koradu. kertipartira megyünk a szomszédba, este pedig becuccolunk szintén hozzájuk és kártyázunk, társasozunk, egyebek :) már készülgetek, meg sül a süti, amit átviszek.

Kép
heydie

heydie-jó szórakozást Nektek! :D De jó tudsz sütit sütni, én eddig csak muffinnal próbálkoztam, de az is felrobbant :shock:

Kép
Kép
bogaracska

KIMA: a vizsgálatok, küldöm őket:

Első jelentkezés: hüUH, Vizelet-, vérvizsgálat (I. labor), Wasserman (vérbaj-szűrés), vércsoport-ellenanyag, TORCH (szükség esetén) beutaló: háziorvos, fogászat, EKG.
10. hét: Leletek értékelése, UH, vizelet, vérnyomás-, testsúlymérés, rákszűrés. Beutaló: 12. hetes (I.) UH-ra

12. hét: UH: I. UH szűrés: nyaki redő mérés! Integrált teszt ideje.

14. hét: Vizelet, vérnyomás-, testsúlymérés, UH. Beutaló: AFP, HBsAg.

16. hét: AFP vizsgálat

18. hét: Vizelet, vérnyomás-, testsúlymérés, méhszáj és magzati szívhang vizsgálat. Beutaló: genetikai (II.) UH vizsgálatra.

20. hét: Genetikai UH vizsgálat: II. UH szűrés

22. hét: Vizelet, vérnyomás-, testsúlymérés, hüvelyváladék tenyésztés. Beutaló: terheléses vércukor, vizelet, vérvizsgálat (II. labor)

24 hét: II. laborvizsgálat + terheléses vércukor vizsgálat

26. hét: Vizelet, vérnyomás-, testsúlymérés,, méhszáj és magzati szívhang vizsgálat. Légző gyakorlat bemutatása. Beutaló: terhestornára, ellenanyag szűrés Rh negatív anyák esetén.

30. hét: Vizelet, vérnyomás-, testsúlymérés, fizikális vizsgálat, magzati szívhang vizsgálat. Beutaló: III.UH vizsgálatra.

32. hét: UH vizsgálat: III. UH szűrés

33. hét: Vizelet, vérnyomás-, testsúlymérés, , méhszáj és magzati szívhang vizsgálat.

36. hét: Vizelet, vérnyomás-, testsúlymérés, hüvelyváladék tenyésztés, magzati szívhang és fizikális vizsgálat. Beutaló: Vérvétel, vizelet, ellenanyag, (III. labor), IV. UH vizsgálatra.

37. hét: III. laborvizsgálat, NST. IV. UH szűrés.

38. hét: Vizelet, testsúly, vérnyomásmérés, NST.

39. hét: Vizelet, testsúly, vérnyomásmérés, NST.

39. és fél hét: Vizelet, testsúly-, vérnyomásmérés, magzati szívhang és fizikális vizsgálat

40. hét: Várható terminus ideje. Vizelet, testsúly, vérnyomásmérés, NST, ASK 2 naponként!!!

41. hét: Kórházi felvétel, OTT, NST, ASK, flowmetria. UH.

Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam :)

Klári

Kép
claracroft

Szcsm - drukkolok a bejelentéshez!
Engem már kérdeztek a főnökömék, hogy meddig szeretnék maradni, mert nem szeretnének senkit felvenni a helyemre mert várnak vissza. (Ez nagyon jól esett) Úgy gondolom 1,5 évig szertnék legalább, de max 2 az anyagiak miatt. Aztán még az is lehet, hogy 1 év után ha meg tudom oldani és a gyerek is bírja akkor heti kétszer vagy háromszor 4 órában bejárnék. De ezt majd a jővő megmondja. Nehéz dolog ez. :wink:

Uxi gratulálok a kis kukacoshoz! :D :D

Brigi olyan jó lehet, hogy már érzed a kistesót! Annyira várom már én is el sem tudom képzelni milyen lehet... :)

Bogaracska szerintem is lehet az már a bébi ficánkolás.. :) Ha mész jógára várom a beszámolót!

Mindenkinek szép napot!

Mariann

Kép
arian78

Hűű Clara ez tényleg marha sűrű program.
Minden 2. héten van valami!?! Durva! :?

Kép
arian78

:) Hozzám is jön ma vendég, én mondjuk nem sütöttem :) De nagyon szeretek.

Bogaracska, majd küldök könnyű és látványos sütireceptet, bár nincs gyorsan kész, de nagyon szép, és sütés nélküli.

Klári

Kép
claracroft

Hát, úgy tünik, alapos a dokim :roll:

Bogaracska, te is megkaptad ezt, gondolom. Te nem hűltél el rajta? A magánrendelésre 4 hetente kell menni, ezt mondjuk felfogtam, a havi egyre számítottam én is. És ehhez hozzáadódnak a védőnői találkák. Vérvételt el lehet intézni reggel, vizeletet is. Marad az UH és a védőnő, amit munkaidőben tudok csak. Illetve gondolom az AFP is. Az utolsó hónapban besűrűsödik, akkor már nem fogok dolgozni. Úgy tervezem, hogy karácsony előttig dolgozom, remélem nem jön semmi közbe.

Testsúlymérés eddig nem volt mondjuk, bár otthon mérem. Eddig 2 kg. plusz.

Klári

Kép
claracroft

A buborákokat én is érzem, úgy két napja, de nem gondoltam, hogy a baba lehet, inkább emésztésnek véltem. Lehet ilyen korán?

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok lányok!

Olyan régen nem sikerült feljönnöm. :oops: Még a visszaolvasás közepén járok. A munkahelyemen nagy kavar volt miután visszajöttem a szabiról (húúú de jó szabira menni :? ), így nem sikerült olvasgatnom a fórumot.

Dytt annyira sajnálom. :cry: :cry: :cry: Pár percig mozdulni se tudtam a bénultságtól. :oops: :oops: :cry:
Most annyira félek a jövő heti vizsgálattól. Már nem is tudom, hogy mit gondoljak. :oops: Remélem minden rendben lesz.
Olvastam, hogy köztünk is vannak, akik nem jól alszanak. Én két hete csak vergődök. Múlt hét végén emiatt annyira kimerültem + a munka, hogy rosszul lettem munk aközben, elhomályosult minden. Haza is jöttem és ki is írt péntekre a doki. Próbáltam meggyőzni, hogy semmi gond nem lesz, de miután megtudta, hogy szombaton lesz nővérem esküvője nem tűrt ellenkezést és alvást írt elő. Én meg szó szerint végigaludtam a pénteket. Kispapa meg is jegyezte, amikor hazaért a munkából, hogy mennyire kisimult az arcom. :D Persze este megint jött a forgolódás. :( Remélem majd elmúlik.

Talán ma egy kicsit nyugisabb lesz itt bent a helyzet és visszaolvasgatok a háromi hazamenetelig. :)
Szép hétvégét mindenkinek!!!!

Kép
detti_

Klári, első babánál a 16. héttől írja a nagykönyv. Persze attól lehet, ha mész majd dokihoz, kérdezz rá.

Én eddig 30 dkg-nál tartok :lol: :lol: :lol: :lol:

Karácsonyig dolgozol? Minden elismerésem a Tiéd. Azért az nem semmi!

Én nem kaptam ilyen menetrendet, de emlékszem arra, amikor Marcival voltam terhes, volt egyszer olyan, hogy elmentem a dokihoz, és azt mondta, hogy a következő 4 hétbe semmi vizsgálat nincs. Azt hittem, rosszul hallok :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Bogaracska: Én is gondolkodom a tovább tanuláson, bár elég drágák a lehetőségek.

Amikor fősulira jártunk, a barátnőmmel azt találtuk ki, hogy kiegészítő képzésben felvesszük a logopédiát, de nem túl sűrűn indítják kiegészítőben, néha van a Bárczyban. Ő azóta két gyerekes anyuka, most egyéves a kicsi. Most jelentkezett kétéves képzésre, nem tudom, pontosan idézni, de valami neveléstudományi szakra. Mondjuk nem hiszem, hogy anyagilag ez elörrébb mozdítaná. A logopédia szerintem nem lehet rossz, lehet másodállásban is végezni, és egyre több a beszédhibás gyerkőc.

Klári

Kép
claracroft

Hékás: csak akkor kapom meg az év végi prémiumom, ha akkor még dolgozom. Nem hiszem, hogy olyan jól fogom bírni :)

Klári

Kép
claracroft

Klári, ez elég nyomós ok :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok,

itthon vannak a gyerkőcök, úgyhogy elég elfoglalt vagyok napközben (és este is) :lol: bocs.

Köszönöm a gratulákat az uh-hoz, én is örültem.

szcsm: Kezdem a drukkot!

Brigi: Már én is nagyon várom. Néha én is érzek valamit, de nagyon ritkán és nem túl egyértelműen. Úgyhogy nem biztos, hogy az. Persze az igazi majd az lesz, ha már kívülről is lehet érezni, szerintem a gyerekeim le sem szállnak majd a hasamról. :D Én ahhoz tudnám hasonlítani ezt az érzést, mintha kis pillangószárnyak verdesnének belülről. Az előző gyerkőcöknél a 14-16 hét között éreztem először valamikor. Alig várom! Ja, és gratula a negatív eredményhez.

Heydie: Jó szomszédolást, érezd jól magad!

Klári: Az hogy lehet??? Időarányosan nem jár a prémium?! Hiszen azt nem a dec.31-i, hanem az egész éves teljesítményed után osztogatják, vagy nem?

Bogaracska: Most koncentrálj a babára szerintem, aztán majd meglátod, milyen vérmérsékletű lesz, meglátod, mennyi időt hagy neked. Akkor ráérsz válogatni a képzésekből vagy az otthon is végezhető munkákból. Úgyis akad valami.

Én egyébként ma voltam először vérvételen, all in 1 :wink: Kb. 5 csövet raktak tele. Mondjuk azt nem nagyon értem, hogy miér van szükség vércsoport-meghatározásra, hiszen azt már 2x megtették és nem nagyon szokott változni :lol: Na, meg a toxoplazmán is az jött ki legutóbb, hogy átestem rajta, akkor már azt is sejtjük, nem? Felesleges pénzkidobás... Egyébként megkérdeztem és nálunk a főorvos kapja meg az eredményeket a 12. heti Afp-ről (nálunk így hívják a kombinált tesztet?!) és csak akkor szól, ha valami gond van. Úgyhogy én nem fogom tudni az értékeket :cry: Legalábbis remélem :)
Én legközelebb 2 hét múlva megyek védőnőhöz, aztán a 16. heti dolgok jönnek, aztán a 18. stb. Később emlékeim szerint elég a havi 1, aztán a 36. hét tájékán kezdődik az NST. De lehet, hogy már ez is mind megváltozott.

Kép
Kép
Kép
vicka77

vicka77: nem állami cég, megteheti, akkor, és annyit ad, amennyit akar :(

Klári

Kép
claracroft

Hékás, gratula a mozgáshoz! Ez fantasztikus lehetett!!!! Akkor lehet, hogy már én is érezni fogom? De jó lenne, alig várom, hogy érezzem a kicsikémet!
Elnézést kérek, de én már készítettem egy kislányos vonalzót, pedig még csak kislány-gyanús a pici. Lehet, hogy kisfiú lesz. De én már beleéltem magam egy tündéri kislánykába, és hátha a következő UH is ezt fogja mutatni. Ezért most kislányos design-re tértem át:)
Vendég

Vicka, te is érzel már valamit? Én tegnap este a tévé előtt fekvéskor pici kaparászást éreztem, de én azt gondoltam, hogy bélmozgás és oldalt éreztem, jobb oldalon inkább. Lehet, hogy még nem babóka volt....
Nekem is pont ez a vérvételem volt hétfőn, de aszem 7 kémcsővel vettek le. Szédültem is rendesen.... Én sem értem, hogy miért kell megint vércsoport meghatározás, most is ugyanaz jött ki, mint évekkel ezelőtt. Bár azt olvastam a neten, hogy az ellenanyag szűrés miatt fontos. Azt is olvastam, hogy ez is csak RH negatív anyukáknál lényeges. Én meg RH pozitív vagyok. Szóval, érdekes ez...
Milyenek lettek az eredményeid Vicka?
Nekem vérszegénységem van, a többi mind tökre rendben van:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.03 12:32-kor.
Vendég

Sziasztok!
Köszi a drukkokat. Megvolt a nagy bejelentés. Szegények, először azt hitték, fel fogok mondani :oops: Sokra nem mentünk, mert senki nincs tisztában azzal, hogy milyen változások lesznek a közeljövőben, úgyhogy abban maradtunk, hogy július végén visszatérünk arra, hogyan tovább.
Az mindenképp pozitív hogy nem zárkóztak el az elől, hogy ha tényleg visszajövök 6 hónap után, akkor azt nagyrészt otthonról tegyem, és hogy addig is belső erőforrásokból oldjuk meg a helyettesítésemet.
Illetve megnyugtattak, hogy az én szakmai tudásommal és hozzáállásommal biztosan bármikor vissza tudok jönni - kérdés, hogy akarok-e, a majdani változások fényében.
Az autó kérdésre nem kaptam megnyugtató választ, de erre is majd visszatérünk. :?
Persze nem szabad elfelejteni a főnököm alapvető hozzáállását a kismamákhoz (azazhogy a nőkben ilyenkor szoftvercsere megy végbe, és nem lehet rájuk számítani), de bízom benne, hogy az idő előrehaladtával találunk mindenkinek jó megoldást. :wink:
Egyébként meg örültek neki, és azt mondták, hogy biztosan jól fog nekem állni a nagy pocak :lol: :lol:
Meg gondolom meg is nyugodtak, hogy év végéig akarok dolgozni...
Hát ezen is túl vagyunk, 2 hétig azért még nem publikus a kollegák előtt, nekik csak akkor szeretném elmondani, ha túl vagyunk a 12. heti UH-n. Remélem, addig tudom álcázni a növekvő pocakomat 8)
üdv:
szcsm

Kép
szerencsemák

Lányok,
egyébként aki csináltatott, mindenki kombinált tesztet csak? Mert én az integrálton gondolkozom, az mégiscsak több mindent néz, illetve a pontossága is 94% vs a kombinált 85%-hoz. Igaz, az Istenhegyi klinika honlapján a kombináltra is 90-95%-ot írnak. Brrr, már megint ezek a statisztikák. Melyiknek higgyek? Asszem leginkább a megérzéseimnek, hogy minden rendben van a bébivel :wink:
Klári, a vizsgálat listád tényleg elég brutális. Nekem a héten a védőnő azt mondta, hogy van a 12. heti UH, utána 16. heti AFP, majd 20. heti UH, majd 24. heti terheléses vércukor, és a 32. hétig békén hagynak, majd a 35. héttől kezd besűrüsödni majd a CTG-kkel, stb. Közben persze el kell mennni védőnőhöz, ott lesz súly meg vérnyomás mérés...
üdv:
szcsm

Kép
szerencsemák

Éjszakai esküvő annyit tesz, hogy polgáriszertatás du. 6-tól, utána templomi esküvő 7-től, majd fényképezkedés, a vacsora+buli kb. 8.30-tól kezdődik. Fárasztó lesz, amilyen aluszékony vagyok mostanában :) Kiváncsi vagyok meddig bírom még.

Klári, jó a képed. Legalább frissítesz minket időnként a hó látványával :)

Folyt. később... ha még lesz energiám. Megyek ruhát vásárolni. Mindig utolsó pillanatban jut eszembe...

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

:) Később úgyis le kell cserélni valamilyen pocakos képre. Rólam ugyan még nem készült, de akkora a pocakom, hogy már átadják a helyet a trolin. Valószínűleg a hasizom hiánya miatt is gyorsan nő.

Klári

Kép
claracroft

szcsm: igen, de ebben a listában benne van egy csomó leletelemzés is. Ebből viszont kiderül nekem az is, hogy rengetegszer kell mennem vizeletvizsgálatra.

Klári

Kép
claracroft

clara-köszi előre is a süti recepteket :oops: Nekem is meg van ez a táblázat, de például nekem ez a 14. heti vizsgálat és csak a 16.hétre adott időpontot, ez most baj? :? Te minden második héten mész vmi vizsgálatra?
Hát a tanulás tényleg nem olcsó mulatság, de kedvem lenne hozzá, és ha előrébb viszi az esélyeimet akkor már jól jártam :)

Hát ma sajnos én sem tudok beszámolni a jógáról, áttettem hétfőre, mivel a párom meglepett egy mozival, úgyhogy inkább oda megyek :lol:

Kép
Kép
bogaracska

Én a 14. hetit 15. héten teljesítem, de akkor úgyis csak elemezget, és beutalót ad az AFP-re. Lehet, hogy te rögtön másnap AFP-re mész , én meg csak egy hét múlva. Én, úgy néz ki, hogy "3 hét szünet, majd egymás után két héten doki"-ra állok be.

Klári

Kép
claracroft

Én az Afp-re a 12. héten megkaptam a beutalót és csak utána kell vissza mennem hozzá. Most lehet, hogy vmit elnézett és kimarad egy vizsgálat :? Amugy is tökre zavar, hogy 4 hétig nem látom babót :shock:

Kép
Kép
bogaracska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: