A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok, egyelőre képekkel jövök, aztán meglátom, mire lesz időm.
G. már elindult hazafelé, ha ideér, kell neki a gép :roll:

A hintaló-használat helyes módja következik:
1. leszállok a lóról
Kép

2. feldöntöm
Kép

3. kinyitom a hasát, megnézem mi zenél benne
Kép

4. miután már nem zenél, mászókának használom
Kép Kép

5. A wc-papír tartóval azt játszom, hogy az tulajdonképpen egy porszívó, berregek is hozzá. Külön figyelek arra, hogy az ágy alatt is tiszta legyen minden.
Kép

6. Majd két órán keresztül garázdálkodom az utcában (kocsma, harmadik szomszéd stb.), az esőben megázom, de a vadonatúj esőkabát kisegít a bajban. Ebéd után anya hátán elalszom.
Kép

Próbálok még jönni.
V.

Kép
vindolanda

Hármasikrek :shock: :D

Emese, Gegi nagyon ügyes a mászással :D

Hörcsög, akkor gondolok rátok a ház miatt. Majd írd le, mi volt :!:
Gyerekek aranyosak!
Karcsika jól összekucorodott :D

Viranka, alszik már Bálint? Egy fotó az ágyról? :wink:

Regina, hová mentek nyaralni? Lehet, már írtad, de hát...

Most ezt jól elküldöm :D

Kép
vindolanda

Kaqk, szerintem az esküvő alatt sem lesz gond. Lehet, Nektek jobban fog hiányozni Emma :roll:

Jött Gábor, fuccs a netezésnek :?

Kép
vindolanda

Dobok pár fotót! :)

Bogrács partyn:
Dalí kutya... jaj... :lol:

Kép

Apjától csente el :):

Kép

Játszóházban és a játszótéren Dóri-barátnőjével:

Kép

Kép

Kép
(Ez volt a kedvenc)

Kép
(Ez egy harmadik gyerek babakocsija, kiszolgálták magukat a csajok... lent volt egy zacskó kuki... :lol:)

Kép

Kép
regcsiken14

Vindo! Hintaló... :lol:
Édes Rugó, nagyon feltalálja magát! :)
Siófok, hastánctábor mellett! ;) De majd csak augusztusban megyünk 10-15.

Kép

Kép
regcsiken14

Ja, tényleg írtad is. Szita az agyam :roll: Biztos jó lesz!!
Én még csak átutazóban jártam Siófokon :roll:

Szelina kesztyűben :lol: :lol:

Jót röhögtem. Nagyon aranyos. Nem semmi az a sín, amin mocizik :shock:

Gáborék hazaért, de még nem jött be 8)

Kép
vindolanda

De inkább megyek vasalni.
Elönt a vasalatlan ruha :? :arrow:

Kép
vindolanda

Regi! Mintha csak Nolka lenne, ráadásul nekem védeni kell a pocit is, néha nagyon nehéz, olyan erős Kisfiú, és igazából szórakozik, mert kinevet közben, próbáltam én már mindent, rádumálós, elterelős, mesélős, mondókázós, éneklős pelenkázást, öltöztetést, sőt van egy könyvünk (Babavilág) abban fotókkal, hogy mi történik amikor reggel felkelünk, pizsama le, tiszta pelenka, átöltözés stb...

Nati jól van köszöni szépen... :lol: majd megint este jönnek a görcsök, és frászt kapok, hogy mi van, ha éjjel kell menni (Nolkát kelteni, Anyósék kórházba Nolka átvesz...)

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Szeli gyönyörűűűűűűűűűűűűű!!!

Rugó meg nagy kópé! :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Képek tutik :)

Anitja, Natasa jókor fog jönni, hidd el, Fruzsi is remekül időzített :)

vindo: allergiateszt eredménye negatív, egyedül a tojásfehérje necces Zsófinál, határérték...

Zsófi ujjszopós, már kétszer elaludt az ujja nélkül. Igaz, most ordított egy fél órát, de nem volt hajlandó az ujját a szájába venni, szegénykém annyira küzdött :)
Vendég

Rám is az első két-három hónapban volt jó világ, míg az ujját szopta :D Akkor mindig elaludt magától. Aztán egyik nap már nem volt hajlandó, és onnantól jött a zene-séta :shock:
De két hete arany életem van, ma is csak odabújt a hátamra :shock: keresett egy jó pózt, elaludt egy mesére, aztán meg kigurultam alóla 8) 8)

Panndi, jaj, de jó, hogy negatív lett :D A tojásfehérjével mi lesz akkor? Kerülitek? Mit mondott a doki?

Anitja, drukkolok, hogy ne éjszaka szülj :wink:

Én anno azt tettem, de ugye tesó nélkül csak szépen felkeltünk, és reggelre készen is voltunk.

Képzeljétek, egy srácot vittünk haza Db-be, és Maggie-ék háza elé kérte magát, szóval ott kellett kitenni. Gondolom, már javában pakoltak 8)

Jó éjt, V.

Kép
vindolanda

Na, R. este kilenckor még átosont a kocsmába :roll:
Eddig kinn motorozott, G. most hozza be. Én előre jöttem, elbontom az ágyat, készítem a fürdővizet :arrow:

Kép
vindolanda

Én behülyülök ebben az időben, Mosni kell, mert hegyekben a szennyes, és a szobában 400%-os a páratartalom. A teraszon nem volt sokáig a szárító, mert esett. Zsozsi is unatkozik.
De du., mikor kisütött a nap, kettesben elmentünk boltba, és a 20 perces sétát 1 óra alatt tettük meg, mert nagyon sok nézelődhetnékje volt! 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

vindo, nem t, még konzultálok majd vmi dokival :roll:

Voltunk Fruzsi keresztszüleinél, és ki van téve Fruzsiról egy fotó. Zsófi észrevette, elkérte, megpuszilta és visszaadta :lol:

Ééééééés... ujjszopás nélkül aludt el :wink:
Vendég

Köszönöm a hozzátáplálásos tanácsokat, akkor csak szép lassan kínálgatom Gegit.

Panndi! Éljen az ujjszopi-mentes elalvás! :)

Anitja! Készülj! Ma szülsz! :wink: Pihenj!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

jó reggelt!

Mesi!
nem aggódj nálunk uez a helyzet :) már megy a gép,mert süt a nap :) Te napról napra egyre korábban jelentkezel be :)

Panndi!
ez tök jó hír :) gyorsan meglett az eredmény :)

Vindo!
tetszik eza háton elalvás :) miket ki nem talál R. :)

tegnap este B. n7kor bealudt a vállamon,még tápit sem tudtam adni neki :) aztán fél órával ezelőtt felkelt :) :) csajszit is kelteni kellene,megy "táborba" :)

PÉterkének boldog névnapot :)

KépKép
viranka

Anitja! Beleolvasgattam a júliusi topikba. Nem semmi csapat jött össze. :lol: Azok a dumák... :lol:

A cukros vízzel kapcsolatban. Én nem kérdeztem meg milyen cukor van benne. Gegivel máshogy csináltam, mint Zsozsival. Vittem be magamnak Laktoherb teát, és sokszor volt cicin Gegi 10-15 percekig. Az első két nap erről szólt, ha nem aludt éppen, akkor váltott cicizés volt. Nem is rágta szét a bimbót (na jó, kicsit igen, varras is lett, de nem fájt, nem volt vészes, csak csúnya volt, és pár nap alatt rendbe jött az anyatej-babanyál-szellőztetés hármassal).
De a második éjjel már kiürített mindent a ciciből (azt a picit), és csak sírt, csak sírt vígasztalhatatlanul. Na akkor vittem be a csecsemősökhöz, hogy adjanak neki egy kis cukros vizet, hogy tudjon aludni, és legyen valami a pociban. Pohárból adtak neki, nem kell nagy mennyiségre gondolni, 1-1,5 deci kb.
Utána már beindult a tejcsi, többet nem kellett neki ilyenféle "pótlás".
Szerencsére nem zavart be semmibe, de akkor ott nagyon jól jött. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

[quote]P írta:ohárból adtak neki, nem kell nagy mennyiségre gondolni, 1-1,5 deci kb.

Ezt úgy értem, hogy egyszeri alkalom volt, nem többször adtak neki cukros vizet.

Kép
Kép
Kép
gremese

Viranka! Ja, mert Gegike ébreszt reggel, Zsozsi még alszik. És Gegi is a pihiszékben. Meg Apa is. Csak én vagyok talpon, de szerintem Zsozsi hamarosan ébred.

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt :)

Ismét egy jó éjszaka :) Hosszú szopi 9-kor, egyedül elalvás, ébredés reggel 7-kor :lol:
Vendég

Péterkének boldog névnapot! :D

És minden Péter nevű apukának! :)

Jó reggelt!

Szeli épp azt játssza, hogy a baba ül a játékbilin, és Szeli mondja neki hogy pisiiii! :lol:
Megyünk be a városba, veszek paradicsomot és paprikát (az még nem jó nálunk a kertben... :(), lecsót főzök holnap. Aztán Szelit elviszem egy játszótérre! :) Hátha ma nem esik!
Ma reggel megint mesét nézett 6-tól (akkor kelt)! :) Én addig nyugodtan el tudtam pakolni, mosakodni, öltözni... stb.
Most kezdett el játszani! :) Aztán amikor kezdi a szokásos reggeli nyügit, akkor elindulunk gyorsan! ;)

Addig olvasok!

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!
Fejfájással :shock: , lent fájással :shock: , verítékben úszva :shock: , de még egyben :lol: ébredtem...

Mesi! Hát igen... okos Anyucik sokan vannak :wink:
Ígérem pihenek :wink:
Nálatok is úgy volt, hogy Zsozsinál elfolyt a magzatvíz (az olyan egyértelmű...) és Geginél meg fájások voltak, ugye? Tudtad, hogy ezek olyan fájások?

Viranka!
:lol: :lol: :lol: Mira pelenkázása nagy szám lehetett, és Bálint hagyta mi? Jobban mint Neked fogadjunk :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja! :? Nolka is ilyen? Elég idegőrlő. Próbálok minél türelmesebb lenni, meg kedvesen beszélni hozzá közben, de néha elszakad a cérna... :roll:

Panndi! Allergiateszt! :) Tojásfehérje... :?
Ujjszopimentes alvás! :)

Mesi! Jó lehetett a séta! :)
Ruhákat ne is mondd... megőrülök ettől... :evil:

Vera! Milyen táborba megy?

Szeli már szaladgál... lassan indulunk! :)

Kivette a Fornettit, amit az útra tettem el... :lol:
(Én mindig veszek jó sokat, aztán lefagyasztom, 3-4-et előveszek reggelente, megmikrózom, vagy kienged magától, így mindig friss! 8))

Kép

Kép
regcsiken14

Anitja!
Bálint hagyja magát pelenkázni :) vagyis mikor még a kiságy tetején lévő pelenkázón volt akár ott is hagyhattam,míg elmentem mondjuk zokniért :) egyszerűbb eset,mint MÍra volt :) s tegnap M. bemutatta h. is csinálta :) :)
Báló emeld fel a feneked :) Báló felemelte :) még magasabbra nem fér alád a pelus :) B. magasabbra emelte csípőjét :) leteheted a feneked :) Anya te nem nyúlhatsz hozzá :) én tépőzárazom be :)

Derekad nem akar leszakadni? nekem B-nél oda sugárzott minden fájás :) fejfájás :( :(

Regi!
reformátusoknál van egy gyerekhét,napközis tábor :) tavaly is volt és élvezte :) volt h. mentem érte és már messziről hallottam furulyázik :) olyan fals volt :)

tesóm hozott könyvet nekem :) Járműkarbantartás csak nőknek :)

:arrow: B. már nem bírja h. itt pötyögök :) már szereli szét a gépet :)

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Kicsit off voltam mostanában, bocsika :roll:

Egy kis mellgyuszika kerülget :evil: remélem csak annyi lesz mint legutóbb.

Péterkét is elérte az éjszakai vergődés. De szerintem neki a foga lesz a ludas, nagyon feszit a felső 18-as. Kéri, hogy dentinoxozzam.

Tegnap voltak köszönteni Péterkét anyósék 8) megbeszélt időpontban, tök jól sikerült. Mindent megettek, megittak amit eléjük tettem :D Sütöttem baconos pogit, meg barackos piskótát.

:arrow: ordit Áron :shock:

Heni
KépKép
heni81

Boldog névnapot Péterkének!

Anitja! Zsozsinál egy pukkanás kíséretében elfolyt a magzatvíz (nem az összes, mert Zsozsi feje ott volt a kijáratnál, Geginél meg fájások voltak, és burkot repesztettek.
Mindkét esetben 1/2-1 órán belül 5 perceseim voltak, a kórházba már 3 percesekkel értünk be.

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja nyugi, tudni fogod mikor kell indulnod!

Emese milyen kis aktiv lettél, hurrá!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Viranka sikerült felvenned, ahogyan Mira pelenkázza Bálintot?

Panndi de jó! Pedig úgy mondják, hogy inkább cumizzon, de ha ilyen ügyesen elhagyja az úját :D :D :D Aronnak nem kell a cumi, csak cici :roll: pedig egyszerübb volna a cumit bedugni a szájába elalváshoz, de hát ő egy kis okos :D :wink:

Cukros viz: Péterkével annó rögtön adták ki a gyerekkel együtt, Aronnál már nem adtak. 3. éjszakára meg úgy betápozták, hogy nem aludtunk egész éjszaka :evil: nekem meg már teli voltak a cicik.

Mosás: mire kisüt a nap, elkezdek mosni, kiteregetek és rá egy órára égszakadás :evil:

Heni
KépKép
heni81

Köszönjük szépen a köszöntéseket!

Heni
KépKép
heni81

Hahó Lányok!

Látom mindenki nyüglődik az idővel és a mosással. Én is. Alig szárad valami, pedig a gyerekek termelnek...
És a múlt hét óta hármasban járunk játszóra. :) Eddig Apával mentünk, v csak a ház körül treníroztam őket. Egész jól viselkednek. Már úgy vártam, h végre egyedül is eljussak velük ilyen helyekre. Azért persze egy kis lekenyerezésra való túrórudi ott bújik a táskámban, amit hazafele jövetelkor be kell vetnem... :wink:

Anitja!
Elhiszem, h már nagyon várod, h végre előjöjjön Nati. Talán ma?

Heni!
Péterkének boldog névnapot!
Örülök, h jól sikerült a vendégség!

Hess-hess mellgyuszi!

Mesi!
Tényleg megtáltosodtál! Gegi koránkelő lett?

Regi!
Hm Tényleg, lecsó. De szeretem! Lassan én is bevásárolok paradicsomból, paprikából. Szeli fog kapni belőle?
Önkiszolgáló a lányod! Látod, milyen jó dolgod van? :)
Játékok biliztetése nálunk is nagyon menő, aztán van, h pelenkázzák is.

Viranka!
De jó lehetett a pelenkázás! :) Akkor mostantól ez Mira feladata lesz? :wink:

Vindo!
Háton elalvó Rugó! :lol: És amikor elalszik, legurul, vagy hogyan van ez?

Panndi!
Gratula az ujjszopi nélküli elalváshoz!

Puszi Mindenkinek!
Gica

Kép
gica1

Megjöttünk! Szeli élvezte a játszóteret, most már homokozott is, nem csak csúszdázott! :lol:

Heni! :( Ez nem hangzik jól! :? Gyógyulást!!!
Azt el is hiszem, hogy mindent megettek! :)

A kórházban Szelinek is adtak cukros teát, egyáltalán nem volt tejem, utána ugyanúgy ordított. (Naná, azzal nem igazán lakik jól.) Akkor végre adtak neki tápszert, de én örültem neki, mert szegény már nagyon éhes lehetett, ez a 3. napon volt, mindenkinek dőlt a tej a melléből, csak nekem nem... Lemértük, 0 g-ot produkáltunk Szelivel, pedig ő ügyesen szívta... :?

Gica! Ügyesek vagytok! :)

Egyik nap kipróbáltam, hogy motorral jön Szeli a játszira, odafelé nem is volt gond, de hazafelé cipeltette a fenekét... na, meg hozhattam a motort is... De találtam egy jó fogási módot, így nem volt annyira nehéz! 8)
Általában boltba is megyünk, vagy tutira cipelnem kell valamit, így egyelőre marad a babakocsizás... Viszont így hazafelé el is alszik benne, csak át kell tennem az ágyába, nem kell melléfeküdnöm, hogy elaludjon! :)

Szelit megkínálom a lecsóból, aztán majd eldönti, hogy eszik-e... ;) Még azt hiszem, nem is evett... :roll: Általában megkóstoltatom ezekkel a fogyis kajákkal is. Hétvégén együtt ettük a gyros-os csirkemellet, kapros joghurtos öntetes uborkával (nagyon keveset szoktam rátenni, épphogy). Érdekes, öntet nélkül nem szokta megenni az uborkát, így viszont tömte magába... :roll: :lol:
A párolt ceruzababot meg rendszeresen lenyúlja a kajámból! :lol: Imádja a párolt zöldségeket! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Regi!

Az nagyon jó, ha szereti a zöldségeket Szeli. Gyümölcsöket is? Nálunk most az van, h Gergő inkább zöldségevő, Zsuzsu pedig gyümölcsevő. Zsuzsu képes egész nap gyümölcsön és vmi péksütifélén elleni. A főtt kajára szinte rá se néz. :? Néha a fasírtot megeszi.
Majd számolj be, milyen sikert aratott a lecsó! :)
Mi is babakocsival megyünk játszóra. Motorral még nem indultam neki, mert a vége úgyis motorcipelés lenne. Amikor otthon voltunk anyáéknál, mindkettőnknek jutott egy gyerek és egy motor. Ha a nagypapa is jött, akkor ő hozta hazafele a motorokat, és mi egy-egy gyerkőcöt... :wink:

Kép
gica1

Gica! Gyümölcsökből már válogat, szereti az almát, körtét, cseresznyét, (piros) ribizlit, őszibarackot, szilvát. Tavaly se a sárga- se a görögdinnyét nem ette meg, de majd az idén megint újrapróbáljuk a sok gyümit! :)
A húsnál is válogatni szokott, nem mindegyiket eszi meg, és nem is mindig kívánja, van hogy hozzá se nyúl. Általában a sült csirkecomb bejön neki, azt szinte mindig megeszi! :)
Kenyeret, kiflit szinte egyáltalán nem eszik (ha van rajta vaj, vagy valami kenős májkrém vagy hasonló, még fintorog is hozzá :lol:), leeszi róla a párizsit, meg mellőle a paradicsomot, már nem is próbálkozom. Fornettit szokott enni inkább, meg ilyen apróbb pogácsákat. 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Arra viszont nagyon oda kell figyelnem, hogy ne nassoljon, mert akkor lőttek az ebédelésnek...
Így reggelire (8-9 körül, mert rögtön ébredés után egyáltalán nem éhes) fornettit kap, tízóraira szigorúan csak almát (már a cseresznye is túlságosan eltelíti; persze, mikor leszedte a fáról, nem tudtam vele mit kezdeni... olyankor ki is maradt az ebéd, vagy megette délután, vagy nem... :?)! Mostanában uzsonnára kettesével eszi a joghurtokat, ennek örülök! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Tündi! Neked akarom már írni pár napja, hogy a szójában női hormonok vannak, így nem annyira jó gyerekeknek! Most mondta nemrég anyum... :roll:

Találtam egy cikket, a végén írja:
http://www.vital.hu/themes/health/hormonszoja1.htm

Kép

Kép
regcsiken14

Regi!

A cseresznyét kimagoztad neki, vagy már Szeli oldotta meg ezt a dolgot? Én kimagozom a meggyet, úgy kínálom nekik, bár egyszer véletlenül egy magozatlant valamelyikük bekapott, de szépen kivette a szájából a magot.
Mostanában is 2 körül ebédel Szeli?

Kép
gica1

Gica! Ki szoktam neki magozni a cseresznyét. Hiába mutattam, nem tanulta el. Ha egészben kapja, lenyeli a magot is. Aztán ahogy mutogattam neki, hogy a magot ki kell köpni, és eldobni, az lett az eredménye, hogy beleharap a cseresznyébe, majd a többi 70%-ot eldobja... :lol: Még jó, hogy sok volt a fán! :lol:

Ha úton vagyunk délelőtt, akkor elalszik a babakocsiban (fél 12 körül kidől), majd itthon átteszem az ágyába, és ébredés után kb. fél órával ebédel (rögtön még nem éhes). Változó, hogy mennyit alszik, de 2-3 órát általában szokott.
Ha itthon vagyunk, akkor fél 12 körül szoktunk együtt ebédelni, és utána alszik csak.

Kép

Kép
regcsiken14

Gica én is magozok keményen, sőt Péterke is tud már! segiteni is szokott :D

Nálunk megeszi a főtt kaját Péter, de csak ébredés után szokott ebédelni az én hibámból ( addigra van csak ebéd :oops: )

Ma tejberizst reggelizett, nem kellett a szenya, pedig mostanában szerette. :?

Tegnap gyümölcsleves volt meg tarhonyás hús, rengeteget megevett belőle.

A sütöttből inkább a pogácsafélék a menők.

Gyümölcsből a málna a nyerő!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok Lányok!

Pétereknek nagyon boldog névnapot kívánunk mi is!!!

Látom Anitja még egyben, még jól érzi magát bent a kicsilány! :)

Gyümölcs: Dávidka meg sem kóstolja a piros gyümölcsöket, nem tudom miért, de utálja :? Így marad a banán, alma, majd meglátjuk a dinnyére mit mond :roll:

Regi: én is így voltam a kórházban,mindenkinek volt teje, csak nekem nem. Mit ne mondjak, szörnyű volt :( De hamar túltettem magam rajta, és maradt a tápi.

Mi jól vagyunk egyébként, Dávidka egész nap dumál, bár inkább még csak a maga nyelvén, de így is megérteti magát :)
Táncol, énekel rendületlenül, úgyhogy nem unatkozunk mi sem
:lol:

Kép
aniko15

Anikó! :(
Én elég nehezen tettem túl magam rajta, mert mindenki azt mondta, hogy ilyen nincs, hogy valakinek ennyire ne legyen teje...
Aztán meg mégis van... :evil: Csinálhattam én akármit...
Na, de ez már a múlté. Ha lesz tesó, vele biztos nem erőlködök ennyit feleslegesen! 8)

Ja, Szelinek se a málna, se az eper nem jön be :shock:, pedig milyen finomak! :) De lehet, hogy csak ritkán találkozik velük, nem szokta még meg... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Anitja! Nyugi, ha nem folyik el a magzatvíz, és úgy lesznek fájások, csak arra figyelj, hogy ha egyenletesen jönnek, akkor kell menni! Fogod tudni, hogy elérkezett az idő! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Lányok! Segítséget kérek. :arrow:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok, ideértem én is :wink:

Péterkének boldog névnapot kívánunk!

Panndi, Zsófi nagyon ügyes akkor az elalvással :wink:

Viranka, nagyon konstruktív akkor B. a pelenkázásnál :shock: Aranyosak lehetnek a gyerekek. Furulya:)

Mi olyan tíz hónapos kora óra állva pelenkázunk. Kezdetben a kiságyban kapaszkodott, aztán egy ideje futni kell utána.
Nyolc hónaposan meg már elmászott, néha a pelenkázóról is lement oldalt, a kiságy rácsainak a tetején osont volna, mint egy kis majom :shock:

Járműkarbantartás nőknek - na, ezt majd lehet kiveszem a könyvtárból :lol:

Heni, nehogy komolyabb bajod legyen :!:

Gica, nagyon ügyesek vagytok a játszóterezéssel :shock: A Túró rudi sok szörnyű helyzetben kisegíti az embert, az biztos :wink:

Azt akartam még megkérdezni, hogy van amúgy a gyerekek között méretben különbség vagy olyan kis egyformák?

Ha R. elalszik, azt onnan veszem észre, hogy kb. egy-két perce nem mozog és szuszog. Kigurulok alóla, ő meg oldalra huppan. Nem ébredt még fel rá soha 8)

Regina, ez a motorral hazafelé ismerős :x Nálunk is marad a babakocsi hosszabb távokra, vagy ha konkrét céllal megyünk.
Homokozás :D

Fájások (Anitja) - nekem csak fájásokkal indult a szülés, mindenféle jóslófájás nélkül. Kettő körül ébredtem, hogy kavarog a hasam. Aztán olyan nagyon kicsit fájt. Ekkor még bizonytalan voltam. Háromkor padlót fogtam, akkor ébresztettem Gábort :wink:

Gyümölcs: R. mindent megeszik, kivéve a banánt. Azt még soha nem evett egy falatot sem, a babakajákból sem tudtam beletunkolni anno a banánosakat. Kedvencek: sárgadinnye (mindenek felett), görögdinnye, ribizli, málna, eper, nektarin. És a szőlő, amitől nagyon megy a hasa.

Zöldség: paradicsom, paprika, uborka nyersen. Főzve minden.

Szárítás - á, vagy három napig száradnak a ruhák, utálom.

Képzeljétek, ma a postáról hazajövet a 47-es úton jöttünk végig. R. mindig nézi az elsuhanó autókat. Elég komoly forgalom van, percenként elmegy vagy húsz jármű. Kb. fél úton járunk, mikor egy, a miénkhez hasonló autó ment el mellettünk (bordó D. Logan). Elkezd mutogatni, és mondja, hogy "ede" (apa).
Teljesen ledöbbentem. Bár azt már tudnom kellene, hogy bizonyos kocsikat felismer, a szomszédék Chevrolet-jét is messziről kiszúrta. A nagyáruházak parkolójában is célzottan megyünk a mi autónkhoz :shock:

Délelőtt még motorozni voltunk, és a korábban számunkra ismeretlen ötödik szomszédhoz furakodott be csirkéket és cicákat nézni, valamint lépcsőzni :shock:

Haláli, amennyire otthon érzi magát az utcában :shock:

Kérdés: van tippetek szúnyogriasztó spray-re? Ami nekünk van, az nem nagyon működik... Este nyolc körül elözönlenek minket a szúnyogok, és Rugót is megsorozzák :x

Most röviden ennyi, szép napot, V.

Kép
vindolanda

Fogyi: Ma egyébként zöldséges csirkemell-tekercset ebédeltem kapormártással. Ezt rendeltem! :) Finom volt, rizs is volt hozzá, de azt nagyon picit ettem csak.

Kép

Kép
regcsiken14

Hát mint tudjátok, Zsófit indították, Fruzsinál meg fogalmam sem volt, hogy már szülök :lol: Ha Apa nem erősködik, itthon ülök, és várom az ötperces fájásokat. Ami vicces lett volna, mert a 10 percese után az összefüggő fájások jöttek :lol:
Vendég

Regi, Heni!
Akkor megnyugodtam. Azt hittem csak én vagyok túl elővigyázatos. Láttam olyan gyerekeket, akik ennyi idős korukban csak kapkodták befele a cseresznyét, meggyet - magozatlanul.

Heni!
A tarhonyás hús nálunk is megy persze Gergőnél, Zsuzsunál, csak ha kedve van.

Vindo!
Így kiszúrta az olyan kocsit, mint a Tiétek? Ez igen!
Köszi az infót a háton alvásról. Most már el tudom képzelni a dolgot. :wink:
Nagyon szomszédolós a fiú. :)
Á, nem egyformák méretben sem a gyerkőcök. Zsuzsu olyan piszkafafajta, mint én (mitől is lenne nagydarab, ha nem eszik :wink: ), Gergő erősebb, keményebb kötésű gyerek. Nem duci, ő sem,csak olyan erősebb csontú. Majd próbálok újabb képeket tenni róluk, csak mostanában nem tudom őket fényképezni. Állandóan elmászkálnak...

Regi!
A tejcsi hiány ismerős. Már én sem bánkódom.

Kép
gica1

Szúnyogriasztó spray: GALAKTIV BIO bőr- és környezetbarát termék. Nem tudom anyu hol vette, de gyerekre is fújhatod, mert nem tartalmaz szintetikus anyagokat, vagy tartósítószert.
Hugom esküszik rá, mi még nem próbáltuk (bár van), mert még nem járt erre szúnyog. :D
Azt írja, hogy terhesség és szoptatás időszakában, csecsemők, kisbabák bőrén is alkalmazható, 4-5 órás védettséget biztosít.
A hatóanyaga tulajdonképpen különböző illóolajok.

No meg is találtam: http://www.bioszallito.hu/Galaktiv-bio- ... rmek-11234

Kép
Kép
Kép
gremese

Képzeljétek, tegnap Zsozsi kiesett a kádból. Engem meg a szívroham kerülgetett.
Felállt, belekapaszkodott a szélébe, és kihajolt, nézte a követ. A következő ilyen kihajolás már lendületből ment - miközben én a kád szélén ültem.
Felpattan, kéz kitámaszt, lendületből kihajol, és már zúgott is át a kád szélén, karok kinyújtva előre, láb nyújtva utána, földet fog, kinyúlva elterül, majd a két lábát behúzta villám gyorsan maga alá, és térdelt csöndben egy nyikk nélkül. :shock: Én csak a lábát tudtam elkapni, ezzel tompítottam. Utána visszaemeltem a kádba, miközben majd' kiugrott a szivem. Ő meg kicsit még hatás alatt volt, lesett ki a fejéből, de 10 mp után már pancsizott is tovább.

Kép
Kép
Kép
gremese

Ezt most csináltam. Gegi így alszik a járókában:

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Vindo!
A Mesi által említett Galaktív Biot a dm-ben is meg lehet kapni. Ott vettem, bár én még nem használtam, ezért el is felejtettem.. :oops:

Mesi!
Zsófi produkciója nem semmi. :shock: Elhiszem, h kész voltál. Meg is mondom Apának (ő a fürdőmester), h sasoljon, nehogy valamelyikük ilyen akciót csináljon.

Kép
gica1

Mesi! :shock:
Köszi, fogok ilyet venni! :)

Mi meg egyszer jöttünk haza, Zs pár napja kapta az autóját, Szeli mutogat az úton hazafelé (de még nem a mi utcánkban), hogy Apa, Apa. Én is nézem, hogy tényleg ott van Apa, de miért áll ott??? Aztán közelebb értünk, és láttam, hogy nem is ugyanaz a típus, csak olyan színű, hasonló formájú autó volt... :lol: Mindkettőnket megtévesztett. :)

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: