A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Bogaracska - én is az ilyen habosbabos rózsaszín ruhácskákba vagyok szerelmes, de hát olyat nem vehetek, amíg nem tudjuk a nemét, meg talán utána sem... :roll: hétfőn majd vmi első dolgot akarok, vagy vmi fehér/sárga bodyt, vagy egy kiscipőt, egy plüssvalamit...csak annak örömére, h minden okés :)
Engem is nagyon pörget a névtéma, mondjuk megfogadtam, h Gyuri nélkül nem nézegetek olyan sokat, de persze, h nem tudom megállni :D lányból sok tetszik, fiúból nem annyira. Fiúból nálam a Boldizsár és az Áron a befutók, Gyurinak a Boldizsár nem tetszik (pedig a Boldi olyan cuki), az Áront meg nem érzem annyira...igazinak, vagy hogy mondjam. Szóval lehet, h tényleg meg kéne várni, mire megmondják a nevét, nehogy feleslegesen vesszünk össze a fiúneveken :D

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie

Sztem elteszem magam holnapra... :roll:
az előző hsz-ban...mire megmondják a nevét=nemét, természetesen :D
Elmegyek zuhanyozni, utána még benézek, ha nem lenne addigra semmi, akkor jóéjt csajok!

Kép
heydie

A Boldizsár tényleg nagyon aranyos név :D Nekem is lánynévből sok tetszik, de fiú nevet olyan nehéz találni, nem tudom miért :? Nekünk most a Samu tetszik :lol: De tuti lesz ebből még vita :shock:

Kép
Kép
bogaracska

A Samu milyen aranyos :D úgy látom, akkor hasonló a helyzetünk, lánynév sok olyan van, amit el tudnék képzelni...kicsit tartok tőle, h az én nagy kedvencem nem fog tetszeni apának :roll:

Az alvásomnak lőttek, mert érzem a savat, úgyhogy netezgetek még, amíg jobb lesz :)

Kép
heydie

Én is lassan fekszem, pisi és hányinger mentes jó éjt mindenkinek! :roll:

Kép
Kép
bogaracska

heydie-mi a kedvenced???

Kép
Kép
bogaracska

heydie - én is alig várom a pörgős napokat - én még nagyon le vagyok lassulva. Minden tízszer annyi ideig tart az állandó hányinger miatt. Bár ma este mintha kicsit jobb lenne...

A többieknek köszönöm az üdvözlést. A vonalzókat most mindjárt kiderül, hogy jeleníti meg a rendszer. Valamiért azt hiszem, a kisfiam vonalzója nem az igazi. Sebaj.

Jó éjt mindenkinek!
vicka77

Nna, most már lesz vonalzó. Hu.

heydie - a tejet nem próbáltad még sav ellen? De csak, ah amúgy meg tudod inni. Meg a magasított párna. Én így aludtam két éjjel is. Mondhatom, nagyon szórakoztató volt.

Jó éjt és jó alvást reggelig!

Kép
Kép
Kép
vicka77

Most beszéltem a legjobb barátnőmmel, Olaszországban voltak két hétig, már nagyon hiányzott. Nemrég értek haza, rögtön fel is hívott, nagyon sokat mesélt...

Bogaracska - nálam lányokból jelenleg a Málna a befutó :)

Vicka - köszi a tippet, nem próbáltam még a tejet, de majd most ;) alapból szeretem, nem is keveset szoktam inni, de hát ugye jóbol is megárt a sok...
Az előbb elfelejtettem, h köszi az adatokat, táblába betettelek :) jók lettek a vonalzók meg az avatarod 8)

Most már tényleg elteszem magam holnapra, jóéjt!

Kép
heydie

Vicka, üdv köztünk, gratulálok a babához. Meg a két nagyhoz is :wink:

Látom, milyen probléma a név mindenhol. Mi már jó régen végigjártuk ezt. A lány nem volt kérdéses, szinte azonnal megegyeztünk, a fiúval tudományos módszert vetettünk be, hosszú kiválasztási procedúra volt.

Egyébként ha belegondolok, Marcinál a fiúnév volt meg azonnal, a lánynévvel szenvedtünk, és fiú lett. Most fordítva van. Ez vajon jelent valamit? :wink: :lol:

Ja, meg az előző, ha kislány lett volna, Zsófi lett volna. Anyós nagyon szenvedett tőle, kisfiú lett. Most a Csongortól szenved, hátha sikerül elérnie megint, hogy ne az legyen :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!
Képzeljétek Marci elkezdett járni úgy, hogy nem fogom a kezét. Annyira édes, olyan , mint aki bevágott néhány felest :D :D Nem megy még nagyon hosszú távon, olyan 10-15 lépést csak, de mindenki így kezdte.

Név: nálunk a lánynév az biztosnak tűnik ( bár anyukám hetente mondogat új lányneveket), de nálunk még mindig Dalma a favorit. Az embernek tetszett volna még a Míra is, de nekem az nem annyira jön be a vezetéknevünkhöz. A fiú névben jelenleg a Richárd a nyerő.

Kima
Kép
Kép
kima75

Jó Reggelt!

Sikerült 8kor felébrednem, pedig fél 1kor feküdtem le. :roll: Asszem a mai nap nagy részét ágyban töltöm majd.

Neveken mi még nem gondolkozunk, szerintem majd akkor, ha már tudjuk, fiú lesz-e vagy lány. Mondjuk nekem van egy lánynevem, de a párom nem rajong érte.

Képzeljétek, a tegnapi koncert elég rövidre sikerült, mert gyakorlatilag állt a füst a helyen, így én fél óra elteltével leléptem, nem hiszem hogy a tömény nikotinfüst jót tett volna a Bébinek órákon át... Októberben lesz a következő, reméljük, valami kulturáltabb helyen. Itthon meg már tetőfokára hágott a hangulat, mire hazaértem :lol:

Vicka, üdv itt! szép nagy a család :-)

Ja, és tegnap az egyik ismerősünk megerősítette hogy privatizálni fogják a szülészetet a Kútvölgyiben, és arra lehet számítani, hogy ha teljesen, akkor min fél milla lesz egy szülés. :shock: Úgyhogy lehet, hogy új kórházat kell néznem. Majd a kövi UH-on már tényleg rákérdezek a dokinál...

Kíváncsi vagyok, ki mikor kezd el ébredezni...

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

SZiasztok!

Bogaracska, Hédi: már alig várom, hogy én is legalább nézelődjek a babacuccok között!

Kima: Gratulálok Marcihoz, kár, hogy kisvideót nem nagyon lehet feltenni :).

Hédi: jó neked, hogy tudsz tejet inni, én előtte minden nap ittam, de most nem bírtam. Most hétvégén fogom megpróbálni újra!

Nálunk is a lánynév az egyszerűbb, bár ott meg azért nem tudunk választani, mert több is tetszik :).

Kati

Kép
cat__

Jó reggelt :)

Szerencsére hagyott aludni a család, úgyhogy 9-ig henyéltem! Jól esett.

Nálunk a lánynév volt meg rögtön, a fiúnévvel még gondban vagyunk. Eredetileg Milán lett volna, de a kisfiam tiltakozik, mert "egy Milán" az oviban folyton piszkálja. Úgyhogy jött a Krisztián, de megállapítottuk, hogy csak balhés Krisztián ismerőseink vannak... Alapvetően jó lenne, ha kislány lenne, a többség ennek szurkol. A családban ugyanis többségben vannak a pasik. Én pedig azért szeretném, mert a nagymamám tavaly áprilisban halt meg, gyakorlatilag vele voltam otthon kiskoromban, és szeretném, ha a kislányom őutána Zsófia Mária lenne. Nem nagyon szeretem a dupla neveket, de nem szeretném csak Máriának hívni, talán nem lenne szerencsés.

szcsm: Ismerős, ilyenkor az ember egész nap kába.

kima: Nagyon aranyos lehet! Gratula az első lépésekhez. Nálunk annak idején a kislányom 1,5 évesen még nem járt, amikor megszületett az öccse. Jó buli volt...

Kép
Kép
Kép
vicka77

Sziasztok!
Tegnap voltam dokinál....éééééés kislányunk lesz. Én először kicsit elkenődtem, mert másodikra már fiút akartam (szeretnék egy olyan kisfiút, aki tiszta apja :lol: ), de végül megbékéltem vele. Pláne azért, mert a férjem meg tökre örült, hogy megint kislánya lesz... Ki érti ezt? Pedig mondtam neki, hogy nem kell vigasztaljon, de kitart amellett, hogy ő magát csak lányos apukaként tudja elképzelni. Nem is forszírozza a harmadik gyereket, de én már most azon tanakszom, hogy akkor mégiscsak be kéne vállalni. Még ha mind császáros is lesz.
Igazából a lényeg tényleg úgyis az, hogy ha lehet, boldog és egészséges emberke váljon belőle- ha fiú, ha lány. :lol:
Egyébként az én dokimnál csak a 16.héten lesz vérvétel, hogy ne szurkáljanak annyiszor. Én örülök is neki. Úgyhogy 3 hét múlva megyek még egyszer hozzá, aztán irány a kórházi labor.
Látom már azért elkezdtünk tanakodni a neveken- nekünk is dupla keresztneve lesz a gyerkőcnek, mertakarunk tenni egy gesztust a nagyik felé (ezért lett nekem is az első lánykám 2.neve Mária, a mostanié pedig Erzsébet). Meg az valahogy olyan családias lesz, ha megkérdi a lányom, miért van második neve, és akkor azt mondtam, hogy mert a mamitól kapta. De ez az én agylövetem :D

macianyu

ÉS a mostani születési dátum január 2. A múltkor 3.volt, így lehet, hogy lassan visszacsúszok mégis 2008-ra? Bár nem tudom, hogy programozott császárnál végülis hogy lesz (az első babánál fájásgyengeségem volt, meg kellett császározni- ha lehet, most kihagynám a feleslegesen szenvedős részt :shock: ) .
Mindenkinek szép napot,
M.

macianyu

Macianyu! Gratulálok! :lol: Már nem is kell tovább találgatnunk, hogy kinek a babája mutatja meg magát először! Érdekes egyébként, hogy inkább Te szeretnél fiút, mint a férjed, ez általában fordítva szokott lenni...
üdv:
szcsm

Kép
szerencsemák

Sziasztok lányok!
Gratulálok Macianyu!
2 hét múlva megyek én is a dr nőhöz remélem nekem is kiderül milyen nemü lesz a babánk!A férjem kislányt szeretne,nekem mindegy mi lesz, de mivel első baba végül is mindegy csak egészséges legyen.Nálunk a neveket én választottam ez az én feladatom volt és a páromnak is tetszett,úgyhogy jól választottam.
Mindenkinek szép napot! :lol:
gyöngyi-30

Sziasztok!
A magyar kismamiknak egy hasznos oldal.
Jó hétvégét,
Marcsi
http://indikator.ebf.hu

macianyu

Sziasztok Lányok!

Macianyu - wow, igaza volt Briginek, h vki beelőzi :D nem semmi, megvan az első, aki tudja a baba nemét! Gratula a kiscsajhoz!!! Táblában módosítsam a dátumon jan. 2-re, vagy hagyjuk ahogy van? Az már tuti, h a sorod berózsaszínül :D
Valószínűleg nekünk is lesz második neve a babának, szintén a nagymama/papa után, és mivel leendő anyósom kb. le sem sz..rja a terhességemet, így nem kérdés, h ha kislány, akkor anyu nevét kapja második névnek. Ha kisfiú, akkor még nem tudjuk (Gyuri apukája kedvesen reagált), ezt majd tényleg csak akkor döntjük el, ha tudjuk a nemét.

Látom elég sokan dilemmáztok a nevekkel, megnyugtató, h nem csak mi vagyunk így ezzel...
Brigi - hátha a család összehozza a kislányt :D

Cat - sikerült a tej? :)

Kép
heydie

Macianyu!
Szerintem nagyon szép gesztus ez a második név dolog a nagyszülők felé. A dokid nem mondott semmit, hogy ennyire korán vállaltál babát a csaszi után. Jól számolom, hogy csak 5 hónapot vártatok?

Kima
Kép
Kép
kima75

Macianyu
Nagy-nagy gratula..de klassz, hogy máris tudod a nemét, csuda-csuda jóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nálunk nincsen nagyszülő, így eleve szóba sem jött, jön a 2. név utánuk...

Kép
dytt

Csajok - egy adminisztációs kérdés, kérek válaszokat!!!
Macianyu sora rózsaszín lett a táblában, de ilyenkor, ha kiderül a baba neme, akkor mi legyen a "Baba, legyél..." rublikával? Pláne akkor, ha nem egyezik a nemével. Tehát Macianyu pl. kislányt vár, de kisfiút akart. Az maradjon kék, vagy legyen rózsaszín az is? Vagy teljesen más ötlet? Tudom, életünk legnagyobb problémája legyen, de most épp ez is foglalkoztat :P

Egész jó idő van, és éppen nem esik, úgyhogy elmegyünk császkálni, majd este jövök (táblástul).

Kép
heydie

Wow, Macianyu! Gratulálok! De valami nem stimmel a vonalzóddal, ott decemberi dátum van. Most akkor hogy is van? :lol:

Kima, gratulálok az első lépésekhez! Azért ha van videó, szívesen megnézném :wink:

Heydie, szerintem látványosabb, ha a sor olyan színű, amilyen a baba, az meg, hogy mit szeretne, maradna az eredeti. Így ránézésre lehetne látni, hogy teljesült-e a kívánság

Nem tudom fejből, hogy ki mit szeretne, de pár megérzésem van. Heydie - kislány, Afra - fiú, Kima - fiú, Bogaracska - fiú, Nilszi - lány. A többieknél még nem ugrott be semmi, ha van megérzés, szólok :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Nekem is van egy kérdésem. De ne nézzetek hülyének. Valaki babonás köztetek?tudja valaki, hogy van-e valami népi bölcsesség a fekete gólyával kapcsolatban? :shock:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi!
Nem vagyok babonás. Passz. Viszont nagyon kíváncsi leszek bejön-e a megérzésed.

Macianyu!
Nagyon szerencsés vagy, hogy iylen korán kiderült a gyerkőc neme. Sokszor a 20. hét körül derül csak ki.

Heydie!
Brigivel értek egyet. Szerintem is maradjon, hogy ki mit szeretett volna.

Második-harmadik gyerkőcöt váró anyukák! Ti hogyan küzditek le a fáradtságot. Szerény személyem lassan négykézláb vánszorogni is alig tud :D Iszonyatosan fáradt vagyok.
Másik kérdés: nálatok mikor aludták át az éjszakát a gyerkőcök. Marci egy éves és még mindig 3-4 alkalommal kelünk egy éjszaka. Hogyan lehetne erről leszoktatni? Vagy ez még ennyi idősen normális?

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima, megnéztem a blogunkban, Marci 06.12-én aludta át először az éjszakát. És kb 6 hét van köztük. Lehet, hogy lassan nálatok is eljön a kánaán :wink: :lol:

Egyébként mostanában egyre többször alussza át, mert igyekszem úgy alakítani a napot, hogy csak 1x aludjon napközben. Így éjszakára hulla fáradt lesz :wink:

A fáradtság elég pocsék dolog. Nálunk eddig úgy volt, hogy péntek és szombat este apa kelt fel éjjel, most már hétköznap is bevállal plusz 1-2 éjszakát. Főzni nem főzök minden nap, igyekszem olyat kotyvasztani, hogy 2-3 napig tudjuk azt enni. És ha nagyon kivagyok, egész nap nem csinálok semmit. A pénteki napom pl ilyen volt. Egyébként kb egy hete feltöltődtem, és sokkal több energiám van, mint előtte. Csak a pocsék éjszakák miatt vagyok fáradtabb néha

Brigi

Kép

Kép
hékás

Macianyu!
Gratulálok, nagyszerű hír :)!

Heydie,
Nekem is tetszik Brigi ötlete :).
És képzeld, gyümiturmixot ittam tejből és nagyon jól esett, vissza fogok szokni rá!

Most látogattunk meg a 3 éves kislányt, hihetetlen, hogy mennyi energiája van!
:)

Kati

Kép
cat__

Jól van Csajok, köszi, akkor így lesz, mindjárt fel is dobom a táblát! Tök izgi, h színesedik :D

Brigi - én is kíváncsi vagyok (és amúgy remélem), h bejön-e a megérzésed! :D

Cat - ennek örülök ;) én ma egy shake-t ittam (ez lett ma a mekis "kaja" :D), le tudtam volna dönteni még 2-3-at...

Én ilyen minimális szinten vagyok babonás, pl. a fekete macska, nem ülök asztal sarkára, irtózom tőle, ha a közelemben söpörnek, nehogy körbesöpörjenek... :D de a fekte gólyát én sem tudom. Miért kérdezed Brigi? :oops:

Kép
heydie

Ha vkit esetleg kihagytam, akkor BOCSI, és sikítson! :oops: első nagy táblai pillanatunk, amikor megvan az első színes sor :D

Kép

Kép
heydie

Jó reggelt!

Macianyu, Neked az Istvánban mondták meg a nemét? Melyik doki volt?

Heydie, gratu a 12 héthez :wink: Már csak egy hét, és kezdődik a második trimeszter!

Hogy miért kérdeztem? Mert tegnap nagy ujjongva hívta fel anyut a nagynéném, hogy leszállt egy fekete gólya a kertjükbe. Mint ismert, a gólya gyermekáldást jelent. De vajon van-e jelentősége, hogy fekete? Anyu is meg a nagybátyám is azt vágta rá, hogy négergyerek :lol: Mondjuk unokatesóm 2 éve mondta már, hogy elkezdik a baba-projektet, de aztán mindig sunnyog, és nem tudom, igazat modnott-e akkor :?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Jó reggelt,

kima: Nálam konkrétan úgy, hogy olyan rosszul voltam (állandó émelygés+szédülés+fáradtság), hogy 2 hét szenvedés után táppénzre mentem). A gyerekek napközben oviban voltak (oda még csak-csak elvánszorogtam). Este pedig általában besegített a férjem (mondjuk muszáj volt, mert néha a fürdetés alatt elaludtam a kanapén). Most viszont nincs ovi, hááát, kíváncsi leszek. Remélem, lassan elmúlik ez az állapot és újra a régi leszek!
JA, éjszaka átalvása... Nagyon változó. A lányom 2 hetes korától produkálta, Andris viszont egyéves koráig egyszer még ébredt. Mondjuk egy gyors szopival megúsztuk. Amikor mindenféléket kezdett enni és tele lett este a poci tartalmasabb kajákkal, akkor "bírta" reggelig. Hiába, pasi.

Macianyu: Veled kellett volna kezdenem! De jó, hogy tudjátok már! Én is szeretném megtudni, de a férjem nem, merthogy van más kislány is, kisfiú is, akkor mindegy. Nekem viszont fontos lenne, hogy már úgy gondoljak rá, mint egy kisfiúra vagy kislányra. Annyira mások, hogy az hihetetlen. Teljesen másként kell kezelni őket. Egy bizonyos szempontból a fiúkkal könnyebb.

Kép
Kép
Kép
vicka77

Csajok lenne egy kérdésem: Mindenki tervezte a babát és mostanra? Vagy vannak meglepibabák is a sorban?

Kép
Kép
Kép
vicka77

Hali!
A második gyerkőc valóban az első születése után 5 hónappal fogant- de doki bácsim megnyugtatott, hogy szépen varrt, nem lesz gond. Majd kiderül.
A dokim pedig tényleg Istvános, de nem az Istvánban nézte meg babut (az ottani gép tényleg elég gáz), hanem a magánrendelésén (ez a gép meg tényleg jó). Mindemellett örülnék, ha mégis félrenézte volna, és mégis fiút várnék- de sajna nem hiszem, hogy ez a baleset megtörtént volna.
Hékás: az mit jelent pontosan, hogy a gyerkőcöd nem aludta át az éjszakát? Mert nálunk ez éjszaka többszöri (3-4alkalamas ) felébredést jelent, etetéssel :shock: De ha vizet adok neki, akkor 10 perc múlva kel, ha pedig nem adok semmit, ordítás van.
Émelygősöknek/hányósoknak jobbulást (nekem sajnos még most sem tűnt el teljesen)!
Mindenkinek szép napot,
Marcsi

macianyu

Kíma
Bonita 4 hetes kora óta átalussz az éjzsakát..erre nagyon-nagyon törekedtünk, vannak szertartások és talán azok is segítenek..meg az is hogy napközben eleget eszik és iszik, így a lányom sem enni, sem inni nem ébred fel..külön szoba, külön ágy..de pl sok mindent ki kellett tapasztalni..pl tök sötétben nem alszik el, égni kell egy kis halvány fénynek.és ami a legeslegfontosabb..csak és kizárólag a Humana 2 tápszertől alszik..tehát vacsi után ezt iszik és csak így alszik egész éjjel..ez a táp egy csodaszer..már többször próbáltunk cserélni, mert elég drága, de akkor mindig fel-fel ébredt éjjel, így maradtunk ennél..szerintem próbáld ki...és csak a humana 2..legalábbis nálunk. Ja és csönd-csönd..ha kicsit is megy a tv, vagy nevetgélünk, akkor felébred..ő ilyen..így az esték nálunk elég csöndesek.pl fülhallgatóval hallgatjuk a tv-t ilyesmi..de nálam szent az este, akkor aludnia kell..és így vagyok az egy szem alvásával napközben..még vannak szertartások, ha érdekel, elírom, nálunk hogy megy..

Kép
dytt

Szép napot mindenkinek!
Remélem mindenkinek jó éjszakája volt! Én ezt nem mondhatom el sajna, 2-kor még ébren voltam, nem tudtam elaludni. Ez az állandó émelygés totál kiborít... :cry:
Macianyu!
Gratula a kislányhoz! A fiamnál nekem is azt mondták a 18.héten hogy kislány lesz... Aztán a 7.hónapban közölte velem egy másik doki, hogy ez bizony kisfiú.... :lol:
Hát én igazából kislányt szeretnék... De ha kisfiú lesz, akkor folyt.köv :lol:
Vicka!
Mi nem terveztük még a bébit. Jövőre terveztük a készítését, mert még átalakítás alatt van a lakás. De ha már becsúszott, hadd jöjjön!! Nagyon örülünk neki így is.
heydie!
Nagyon jó a táblácskánk! Jó hogy ilyen sokan vagyunk már!!! :D

Kép

Kép
henya75

Kima!
Nekem nagy mázlim volt a fiamnál. Hazavittük a kórházból és már az első nap végig aludta az éjszakát. Este 10-kor szopi, aztán reggel 6-kor ébresztett. És ez így maradt végig. Na majd most bizti nem úgy lesz. Kétszer nem lehet olyan szerencsém... :D Szóval egy kicsit azért parázok. Csak eltelt azóta 16év...

Kép

Kép
henya75

[quote="fikuszka"]V írta:fikuszkaigyázzatok a természetes vizekkel is, a barátnőm a Balatonban kapott egy fertőzést, amitől elvetélt. Én inkább csak házi úszómedencét javasolnék, ha van valakinek.

Hihi, szerintem a mostani időjárásban mindenkinek van házi úszómedencéje. Én ezelőtt fél órával még az erkélyen üldögéltem, most meg szakad az eső.

Klári

Kép
claracroft

[quote="bogaracska"][ írta:bogaracskab][b]clara-a starndot nekem azt mondta a védőnő inkább felejtsem el, inkább a természetes vizek az ajánlottak, pedig én is szívesen úsznék :) Tornázni mindenképp akarok, ha tudsz vmi jó helyet szólj, járhatnánk együtt :P

Én is még csak a nézelődésnél tartok. Van az Örsön egy jógastúdió, Padma jóga néven. Ott van kifejezetten kismamajóga, bár nem túl olcsó, azt hiszem, ha veszel bérletet 12 alkalomra, akkor 1300 Ft/alkalomra jön ki. http://kismamajoga.hu/ De - ha hihetünk Timmermann G. honlapjának, akkor az új rendelőjében lesz torna is.

Te Budapest melyik részéről vagy? Én a 17. ker.

Egyébként nekem is azt mondta a védőnőm, hogy az úszás a legjobb, de csak ha nincs fertőzésem. Azt is mondta, hogy a legfontosabb, amint kijövök a vízből, rögtön fürdőruha-csere, mert a fertőzés leginkább abból adódik, hogy az ember lánya vizes fürdőruhában flangál, azt meg ugyebár szeretik a szemét kis kórokozók. Persze, megbízható ellenőrzött víz, van olyan egyáltalán Budapesten??? Azt is olvastam valahol, hogy reggel kell járni, mert akkor a legjobb a vízminőség.

Szép napot egyébként mindenkinek :)

Klári

Kép
claracroft

Henya: Huu, 16 év. Nem semmi... Nálunk is van +2 "nagyfiú" a férjem előző házasságából. Az egyik 21, a másik 19. Nagy a szerelem a kicsikkel! :lol: Szerintem a Te nagyfiad is imádni fogja a Tesót. Várja?

A hányingerre egy megoldás van, sajnos, az idő. Még pár nap és jobban leszel, meglátod! Kitartás!

Nna, lemegyünk az udvarra a gyerkőcökkel, mielőtt esik. Du jövök újra.

Kép
Kép
Kép
vicka77

[quote="dytt"]N írta:dyttekem már látszik a pocakom..de a legszembetűnőbb az a mellem..mint két dinnye olyan...szabályosan ciki már olyan nagyok...mi lesz még???

Ne is mondd, én úgy félek. Nekem alapjáraton két dinnye, mi lesz még ebből :roll:

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Milyen aktívak voltatok korán reggel :D én 5-ig nem tudtam elaludni, már azon gondolkodtam, h benézek, aztán mégis sikerült. Most keltem nemrég. Szóval jó kis éjszakám volt... :? arra keltem, h dörög az ég, most meg úgy szakad, mintha muszáj lenne...

Brigi - köszönöm a gratulát!!! :D 12 hét, jesszus...pedig még csak most teszteltem.
Négergyerek :lol: :lol: én tegnap este utánakerestem neten a fekete gólyának, de ha beírtam h "fekete gólya babona", akkor mindig csak a fekete macskát dobta ki. Most már engem is érdekel, h van-e jelentőssége.

Vicka - nekem is azért lenne fontos tudni, h milyen nemű Bubci, h ahogy írtad te is, már úgy gondoljak rá. Meg persze akkor azért vásárolni is jóval könnyebb, ha már megvan a baba neme!
Mi terveztük a babát, nagyjából mostanra, pár hónapja már próbálkoztunk, aztán így sikerült... :)

Henya - éjszaka miatt együtt tudok érezni, annak meg örülök, h tetszik a tábla :D

Kép
heydie

Sziasztok!

Az első naptól átaludt éjszakás történetek mindig megnyugtatnak :lol: Bízom benne, hogy nálunk az én alvókámat örökli majd a gyerkőc...Van egy barátnőm, akinek már 1.5 éves a kislánya, de még mindig legalább 2x felkel éjszaka. Na ezt nem kívánom magamnak!

Tegnap bejelentettük Édesapámnak a nagy hírt, részben ez volt a névnapi ajándéka. Nagyon örült neki :lol: Hétfőn lesz Párom szüleinél is a bejelentés. Náluk első unoka lesz (nálunk tesóméknál már van 2 gyerek), úgyhogy biztosan nekik is fülig fog érni a szájuk!

Vicka: nálunk tervezett volt a baba, én tavaly áprilisban hagytam abba a gyógyszer szedést, úgyhogy vártunk rá rendesen, de szerintem a legjobban időzített!

Én most száműzve vagyok (leginkább magam által) a hálószobába, mert a férjem épp csigát főz (egybe konyha-nappalink van) és nem vagyok hajlandó végignézni a műveleteket... :roll:

Hékás: fekete gólyával kapcsolatban nincs infóm, viszont álmomban láttam 3at is egy kertben. Remélem csak jót jelentenek!!! :shock:

Mindenkinek szép napot!

szcsm

Kép
szerencsemák

Marcsi, nálunk is ez volt. Éjszaka volt, hogy 8-9x is felkelt. Próbáltuk leszoktatni, hogy csak cumit kap, vagy teát, de fél óra múlva fent volt. A gyerekorvossal beszéltünk, azt mondta, csak kínozzuk magunkat is, meg a gyereket is, mert senki nem piheni ki magát. Szóval ha éhes éjjel, inkább egyen, különben nem lesz energiám nappal. Aztán elkezdte a 3-4x kelést, aztán csak 2x, most már ha nem alussza végig az éjszakát, akkor is csak 1x kel enni.

Vicka, nálunk abszolút tervezett baba volt, 3. próbálkozásra jött össze. Mindenképp szerettük volna, Marci 2. szülinapja előtt megszületik a Kistesó.

Klári, nekem is így van. Alapból óriási szerintem. A pozitív teszt óta még nőtt 5 centit :? És hol van még a vége???? De még jók a melltartóim, ezen meglepődtem :shock:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Nekem is nőttek a melleim, de még nem durva. Hát nagyobb, mint volt, de igazából most néz ki jól...alapjáraton a kismellűek táborát gyarapítom :roll:

Kép
heydie

Én is így kerestem a fekete gólyát, de nem találtam semmit. Négergyereken meg kell nevetni. Apuci-jelölt néger :lol:

Csiga???? Húúú, én a világ végére kiszaladnék tőle. És Te megeszed egyébként?

A neme engem is azért érdekelne, mert hát nem mindegy, milyen kiságyat rendelek. Kéket vagy narancssárgát :lol: Egyébként egyik ismerősömnél az utolsó UH-ig, különböző dokik egybehangzóan mondták, hogy kisfiú. Aztán amikor megszült, jött ki a doki gratulálni apukának, hogy lánya született. Mondta tuti, elkeverték, mert neki fia lesz, de nem. Az összes doki tévedett. De hogy a vége felé hogy tudják a köldökzsinórt így elnézni :shock:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Jaa, Brigi - így már cseles :D :D

Hát azért nem semmi, h a végéig kisfiúnak nézték, nem is csak egy doki ráadásul :shock: anyunak is azt mondták az elején, h fiú leszek (hát annyira nem jött be :D), aztán a következőn közölték vele, h eltűnt a kukim :D

Kép
heydie

dytt: a Humana tápszer jó tipp, sajnos az általunk használt Bepa is drága, úgyhogy egy próbát megér. Az az igazság, hogy mi pont fordítva gondolkodtunk: majd akkor rakjuk más szobába, ha már nem kel éjszaka ennyiszer. Lehet, hogy ez rossz taktika? :shock: A rítusokra kíváncsi vagyok, hátha valamit mi is hasznosíthatunk. Igazából ha nagyon elkeseredek, a következő oldalt olvasgatom rongyosra: http://www.lll.hu/node/303 :lol:
Henya: most reményt adtál! Köszi :D
Claracroft: és is 17.-ik kerületi vagyok! Majd összefuthatnánk, ha már nem hányjuk össze egymás WC-jét, vagy nem szenderedünk el egymás kanapéján! :lol: A padmába jártam én is anno, nekem bejött. Volt a kismamatornában intim torna is, és a szülésfelkészítő csoport is jó volt.
Heydie: köszi, hogy ennyit melózol a táblicskuval!
Vicky: nekünk első baba nagyon nehezen jött össze, így nem is reméltük, hogy a második már a második menzi előtt megfogan. Nagyon örülünk, hogy így történt, bár lánygyerek esetén a harmadik gyereket már nemilyen hamarra tervezzük :lol:

macianyu

A rosszulléteket én egyenlőre kerülöm, eddig egyszer volt hányingerem, akkor rögtön hánytam is. Viszont a fáradtság, az teljesen kiüt. Emellett már említettem a puffadást, és sajnos a világvége-hangulat is meg-megláogat. hányingerem a szomszéd miatt van egyedül, aki klarinétművész, és épp most is gyaorol. Mintha az idegeim lennének a klarinét gomjai. :x

Én is és a párom is kislányt szeretnénk inkább elsőre. Attila szerint a lányok jobban babusgatják a kistesójukat, mint a fiúk, és ezért. Nem tudom, engem nem babusgatott állítolag a nővérem, bár én kinézem belőle. Én azért szeretném, mert a szomszédban (nem a klarinétosnál) márciusban született egy kislány, így lenne hozzá korban illő játszótársa.

Tényleg lehet fertőzés az oka a vetélésnek??? Én kicsit tartok ettől, mert félek, nekem van valami húgyuti fertőzésem, hétfőn tudom meg. De az is lehet, hogy csak a távozó utrogestan kúp okoz diszkomfort érzést, azt még mindig használnom kell reggel és este. Ha mégis fertőzés, gondolom a terhesség miatt nem írnak majd fel rá semmit :( Van erre valami természetes gyógymód, esetleg homeopátia? A zsurlót tudom, de még megkérdezem a dokit, hogy azt szabad-e. Persze, ha egyáltalán kell, mert ugye még nem biztos, amellett a zsurló igazán rossz ízü.

Klári

Kép
claracroft

Miért hagyott ki egy csomó mássalhangzót??? Vagy én lennék ilyen tuti helyesíró? :oops:

Klári

Kép
claracroft

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: