A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Tímea!

+++++++++++++++++++++++++++
Érted :wink: !

Lehet mégis igaza lesz Boonak :roll: :D :D :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Timea! Nagyon szorítunk értetek! Nem lesz semmi gond! Nolka pont 38+4-el született! 3750gr és 56cm volt :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 11:46-kor.

KépKép

KépKép
boo

07!

Köszi szépen. :)

De az elöző hozzászólásomból azt kifelejtettem, hogy:

Gratulálok azoknak akik már megszültek, jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok. Akik még előtte állnak kitartás nekik, már nemsokára a karjukban tarthatják a kiscsöppségüket.

Gabival beszéltem köszöni szépen jól vannak, de egy kissé nehéz menet volt nekik. Nem gondolta volna, hogy a 4. lesz a legnehezebb. Holnap megyek hozzájuk.

Tímea!

Drukkok mennek, nem lesz semmi gond:)

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Tímea! Szorítunk ezerrel! Jelentkezz amint tudsz! :D :D :D

Húúúúúú csajok! Egészen felgyorsultak az események! Pedig ma nincs is front. :shock:

Én szívesen lennék a 4. a héten, de úgyérzem beelőznek. No, nem baj, én stoppolnám a hétfőt! :wink: :D

Moncsy! Megértem, hogy nyügi vagy, én is azzal szenvedek. De most már lassan mi jövünk. Jók az új vonalzók! :wink:
Vendég

[quote]N írta:em gondolta volna, hogy a 4. lesz a legnehezebb....

Na, ezt most nem kellett volna elolvasnom. :?

Úgyis a védőnéni azt mondta, mivel nekem már több mint 5 év lesz a gyerekek között, gyakorlatilag olybá tekintendő, mintha először szülnék (ilyenkorra, úgy 2-3 év után már visszaáll minden alapba :shock: )

Kissé mintha kezdenék izgulni..... :roll: [/quote]

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Brekinek és Gabinak gratulálok....bár kötve hiszem, hogy visszaolvassák... mekkora babák, csak kapkodom a fejem.
Moncsy, Norka, Ti sem ússzátok meg! Egyszer csak majd mikor Moncsy nem csinál este otthon rendet, akkor lesz futás.

Hendegabi, én is ettől tartok, hogy már olyan rég szültem, hogy kijöttem a formából. Pedig teljesen természetes szülést szeretnék: lehetőleg burokrepi és oxitocin nélkül, természetesen gátvédelemmel -álmodik a nyomor.

Éva

KépKépKép
agmano

Hendegabi!

Nem állt szándékomban felborzolni a kedélyeket, és főleg nem akarok senkit se ráhozni a parát. De szerintem mindegyik szülés ugye más és más, bár én sose éltem át, hogy vajon milyen lehet normál úton szülni, bár egy kissé belekóstoltam, de az nem az igazi volt.

Én innen kívánok mindenkinek könnyű és gyors szülést.

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Agmano: jól vázoltad a lényeget....

Amaryl: ne vedd magadra.... csak közeledik az idő....

Kép
Kép]
hendegabi

Boo, sz@rd le, hogy legyaláztad a felnit! Legaláb most már nem kell úgy vigyázni rá. Az autó van teérted, nem pedig fordítva.

Engem sem gratulált meg a férjem, mikor meghúztam a kocsit ráadásul még a friss homlokzatot is lenyúztam, de olyan szépen helyreállítottam, hogy ma már keresnem kell, hogy hol történt. Mikor majd a FÉRJED :lol: húzza meg a kocsit vagy felnit, legalább nem lesz mit egymás szemére vetni. Különben is terhesen mindent tessék nekünk elnézni.

Éva

KépKépKép
agmano

[size=18]Gabi és Breki

Nagy nagy gratuláció Nektek, szívből kívánok minden jót[/size]

Kép
Kép
orsi777

Timinek hajrá!!!!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Én kinek küldjek sms-t, ha kell?

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Rólunk:

Voltam ma CTG-én, a doki vett kenetet tőlem, megvizsgált, és mindent rendben talált. Ctg-én Odett nálam is mászkált, nálam is megjelent a ? a monitoron. Nekem kellett a tappancsot rakosgatni.

Kicsidodi

Lehet, hogy Ti lesztek a 12. vagy a 15. fiú szülöttek. :lol:

Kép
Kép
orsi777

klarka küldheted nekem az sms-t.

Timi

Megy a drukk 1000-el!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
orsi777

Imént kaptam sms-t Lilisgabitól, ezt írta:

Holnap hazamehetek, még maradhat bent a Lotti, amíg csak bír. Látom Pagikát, nincs nagyon letörve, tök szép, jól van, babák is.

Szerintem ez jó hír, ezek szerint nem olyan vészes a (toxémia) helyzet!

Kép
Kép]
hendegabi

Kicsidodi,
Ha úgy gondolod, hogy most sokat sírunk-rívunk, akkor nov-dec körül pillants majd ide. :lol: Akkor lesz majd igazi nyafi. :lol:
Szegény barátnőd. :wink: Most, hogy hamarosan letudom az összes terhességemet, nagyon tudom sajnálni azt, aki még csak az elején jár. 8)

Tímea,
Nekem a dokinénim mindig felajánlja, hogy segít felkászálódni. Kicsit vicces, mivel én kb 85, ő meg max 55, de kedves. Nem segítség igazából, mert én inkább azzal szenvedek, hogy hogy másszak le az ágyról úgy, hogy kevésbé fájjon. :? Az erő az még meglenne hozzá.
A kora osztályon néha a nővérek is elfelejtették kikapcsolni a légzésfigyut. Ne aggódj, majd hozzászoksz, hogy az éjszaka csendjében valami még a gyereknél is hangosabban visít. :lol: De előtte legalább pittyeg, így még megmentheted az éjszaka nyugalmát. :wink:

Ikoka,
A szeméremcsont nem törik olyan pikk-pakk. 8) Eléggé eltávolodhat, lazulhat, az is fájhat rendesen, annyira, hogy alig tudsz lábra állni, de a szülés után nem sokkal visszatér minden a normális kerékvágásba.
Guberáló :lol: Na jó, a férjed gondolom annyira nem tartotta poénosnak. :oops:

Csibe,
A doki vagy egy szülésznő, talán a védőnő is egy kis tapi után meg tudja mondani, merre kószál a bébi feje. Őket nem kérdezted?

Nikici,
A császárnál inkább a heg a méhen a bajos, nem a hasfalé. Az bírja, meg ha szakad is az izom, abból baj nemigen van. Már említett barátnőmnek simán a terhességtől ment szét a hasfala, azzal nem volt gond.

Boo,
Kemény nap. :? De legalább ezzel is vághattál egyet a centin Apa érkezéséig. :roll:

Agmano,
a 100% pamutban már rég nem hiszek
Miért nem? A pamut előállításához használják a világon a mezőgazdaságban a legtöbb vegyszert (ha emlékeim nem csalnak, kb 20%). Óriási mennyiségben kell előállítani, a magocskákat kémiailag távolítják el, a feldolgozás során is nagyon sok kell hozzá, a késztermékben bőven van. Vagy esetleg azt hitted, hogy a pamut az nem okozhat gondot? :twisted: (nem véletlen, hogy sok durván ekcémás biopamutot használ)

Sajnálom a gondokat a nagyszülőkkel. :(

007,
"nem, már megszültem. Ez már a kistestvér". :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha nem láttál még fürjet, járj gyakrabban az Árkádban. Ott szokott lenni az állatkereskedés kirakatában vagy bent.

sok egyéb cucc van a korábban emlegett édességekben, de miben nincs?
Csak azt kérdezted, hogy naivitás-e, hogy egészséges. :lol: Az, hogy egyik sem az, nem jelenti azt, hogy én nem eszem ilyesmit. A répacukor az alapból felesleges a szervezetnek, bélgombásodást okoz, de ki van itt olyan, aki ilyen apróság miatt kihagyná az étrendjéből?! (Aki cukros, nem szavaz itt 8) , ők nem önkéntesen csinálják) Adalékanyagból van kb 1800 féle, nemhogy nincsenek bevizsgálva orvosilag, de még csak fel sincsenek tüntetve rendesen a termékeken. Ha allergiás valaki rá, megszívta. Én bízom szerencsénkben, de tehetek mást tulajdonképpen?! Még a vidéken, normális körülmények között termesztett növényben, tartott állatban is lehet olyasmi, ami kifejezetten káros, mivel sokszor olyasmivel tüzelnek, ami mérgező és a korommal simán bejut az élelmiszerben.

Norka,
Portás néni. :lol: :lol: :lol: Tudom, hogy a lakosság fele 100 IQ alatt van és valahol nekik is kell lenniük, de azért a butaság néha döbbenetes. :lol:

Ancsurti,
Abból az irdatlan mennyiségű ruhából mennyi az 56-os? Natira 3 hétig voltak jók, ha levonom a kórházi tartózkodást, hozzáadom a lepisilt (=kényszercsere) ruhákat, akkor kellett neki vagy 20 kör ruha. Neked lehet, hogy nem is kell mosni olyant, csak egyben, amikor már kinőtte. :lol:
Ennél sokkal extrémebbet csak egyet hallottam, ott a baba 6 kg felett született és már a 62-es is kb kicsi volt. 8)
Ugyhogy többet már ne vasalj! :lol:

mert ugye sosem repult meg,es sajnos nyelvet sem tud
Azért bátor anyukád, hogy így neki mer indulni egyedül. :wink: Bár motivációja az van bőven. :lol: Örülök, hogy sikerül kimennie. :D

A tanítvány, akit lemondtam, megjött. :shock: Megyek dolgozni. :lol:

Kép KépKép
lorca

Draga Breki es Gabi!!!

Fogadjatok gratulaciomat kisbabaitok szuletesehez!!!Sok tejcsit,kakaspelust,es boldogsagot!!!

Kép

Breki!Azert tenyleg aruld mar ennek a csodaszep hajasbabanak a becsuletes nevet!Nem maradhatunk itt ketsegek kozott....

Kép
Kép
ancsurti

Lorca: Még a vidéken, normális körülmények között termesztett növényben, tartott állatban is lehet olyasmi, ami kifejezetten káros, mivel sokszor olyasmivel tüzelnek, ami mérgező és a korommal simán bejut az élelmiszerben.

Én jó darabig hittem a bio-dolgokban. Mi itthon nem permetezünk semmit. Lehet, hogy gyorsabban romlik mondjuk a cseresznyénk, de azt vallom, hogy ha telenyomatom vegyszerrel, akkor épp megvehetem a boltban is (mind) a vegyszerek, mind pedig az ára miatt.
Ugyanakkor a kedves szomszédom (tudjátok az a nagggyonn okkos) folyton permetez. Szépek a fái, de nincs olyan hét, hogy legalább 1-szer ne vegyszerezne!
Ezek után gyanítom, hogy a mienk sem tökéletes bio!
(azt meg már csak zárójelben jegyzem meg, hogy volt rá példa, hogy nem megfelelő széljárás esetén moshattam újra a kiteregetett ruhákat, illetve szárnyasunk is pusztult el emiatt :evil: )

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Az ejjeli kudarc miatt megint nincs energiam es turelmem irogatni....(mar eppen menteni akartam a regenyemet!)

Timi:Mennek a drukkok,most mar itt az ideje hogy Tamara elobujjon!!!

Moncsy:Nagyon kitartoak vagytok,bar ez a rendje.....megha sokan be is elozgettek bizonyos okoknal fogva!Turelem!

Jaj annyi mindent akartam,de mar nem fog menni ez 3 oldal utan.... :cry: Melegem van,most szakadt le az eg...es nincs mit csinalnom...

Lorca:Ez a sok ruha megoszlik am erosen meretekben!A "legpicibbol"max.15-15 db van,persze mindenfele fazonban....es ez igy novekszik darabszamra a meretekkel egyutt.Mar nem akarok vasalni,sosem tettem az eletemben,innentol egyszerubb lesz majd azert az elfogyasztott mennyiseg utan vasalgatni.Ez csak hirtelen volt sok!Szep kis nocis ruhacskakbol is van nem semmi mennyiseg,mar csak alkalom kell hozza!

Sok ismerosomnek igy jonnek a szulei ide...a szukseg az nagyur!Sot gyerekek is igy utaznak rokonlatogatasra,szoval menni fog ez!

Boo:Orommel hallom hogy azert anyuddal jo kis vasarlast hoztatok ossze!Azert egy felni ledaralason ne borulj ki...lesznek ennel nehezebb napok is(sajnos)na meg egy atkozott szunyogon!Ha minden ilyen apro dolgon kiakadnek,mar idegeim sehol nem lennenek!Szoval szamolj vagy 50ig!!!Es nezd a szep dolgokat is,barmennyire most jon ki apa tavollete!!!Meglatod a viszontlatas mennyire jo!En 20 honapot nyomtam le nelkule,koltozessel,lakasvasarlassal,egyedul felujjitassal,bar babas nem voltam....nehez volt,de ez megerosit biztosan!

Es latod!Milyen draga!Szerelmes uzeneteket kuld Neked!Jo lesz majd ezeket visszaolvasni...nekem rengeteg van ebbol a korszakbol....azert 20 honap az 20 honap!Szep Napot!!!

Kép
Kép
ancsurti

Norka:
Hát nem taliztunk.:) Kíváncsi vagyok, hogy mit mondtak neked… Jövő nyáron is fogsz szülni:D:D:D:D

lidike:
A Kalocsa-Szekszárd térképen azért még rajta vagyok. Hol itt, hol ott. Pont ma mondta az Edit az NST-n, hogy a cukisokat be szokták ám fektetni a 38. héttől. Pff…lehet még talizunk mind a hárman a folyosón.:)

Bond:
Én nyirokkeringésre tippelnék inkább. Vizsgálták már több soron a szívem is, a vesémet is…semmi. A nyiroködéma olyan, hogy csak az egyik lábat érinti, illetve az egyik végtagot. Ha vége a terhességnek mindenképpen szeretnék utána járni, mert nagyon csúnya látvány.

Ancsurti:
Azért minden jóra fordul…normális dokid is lett, anyukád is kimehet…Annyira jó!:)

Breki:
Gratulálok!:) Gyönyörű baba Mekkora haja van! De mi a neve…vagy szem elől tévesztettem valamit???

Gabinak is szívből gratulálok! Micsoda nap!:)

Sillia:

Naaaagyon jó, de jó ötlet! Persze, hogy folytasd!:)

Timi:
Naggggyon szorítok!

bertina

Bertina:Koszi,remelem mar jobb lesz a dolgok menete!
Sajnalom a keringesi problemat...nekem most nagyon vizes az egesz testszerkezetem......nehezen birom emiatt,a tobbi dolog eszre sem veheto....fajasok,gorcsok sehol szinte.De a borom most mar szet fog csattani a sok viztol....kitartast...a maszkalas sem segithet igazan....

Sillia:Ez nagggyon jo otlet!Ugyes vagy!Jo dolog igy egyben latni a babainkat!!!

Es lam micsoda szep mereteket produkalnak a csemetek!A hulye kerdesek meg a hulye joslatok engem nagyon kiakasztanak....es meg nem is nagyon talalkozok emberekkel.De hogy oriasbebik...basszus!Teljesen jo meretek ezek a mai vilagban!Mindenkhol ezt latom!Szep,egeszseges kisbabak!Hajra!

Bond:Te tenyleg nem noveszted Hugit nagyra kivetelesen!De biztos okesak vagytok igy is!

Na mostmar jeg is esik :shock: :shock: :shock: Annyira nem kapok levegot ebben az idoben!!!

Ikoka:En is igy vagyok am,csak en honapok ota...apa estenkent elvitt es megsetaltatott,amikor tudott...Most mar en nem birom,ritkan megyek,inkabb itthon probalom lekotni magamat,de az meg nem franko....hiaba van mit tenni,azert a 4 fal kozott.....Utazgatast mar nem birom,autonk nincsen,szoval marad a bezartsag....

Ma bepakolom a taskamat!De a kontosom miatt mar 2x reklamaltunk...marad a melegito felso lehet,de k...ra merges leszek,mert mar persze ki van fizetve!Meg van 2 hetuk!!!!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Ismét csak egy gyors beköszönés, és gyors oldal átfutás :oops: :oops: :oops: .
Gratula Katynek, gyönyörű a kis Petra, nagyon nagyon sok boldogságot kívánok nektek :lol: :lol: !!!!!
Csibe: látom a táblából hiányzik a terh. idő. , Ha megkérlek beírnád, 34+6nap. Köszi szépen!!!!
Bond: Én már lemondtam a tejes dolgokról, és próbálom a szopiztatást, de Dominak nem tetszik a cici :cry: :cry: , most fejem és cumisüvegből kapja az anyatejet, már amennyi van.
Angelcare: Nekünk is állandóan riaszt. A legjobb időpontokban éjjel és hajnalban , úgy ugrok ki olyankor az ágyból mint aki, menten szívinfarktust kap. Domit meg jól megrázom :shock: :shock: , szegény ő meg csak nyugodtan és édesdeden alszik :lol: :lol: .
Nyuszi. Szuper lett a kis Lili sarok :D !!
Ancsurti: Hurrá, hurrrá :D !!! Szuper, hogy kimegy anyukád :lol: !!!!!
Breki: Hatalmas gratula, istenem , de csodaszép kis hajas baba :lol: :lol: :lol: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nelliapa: Nektek is gratula, és nagyon szorítok, hogy ti is otthon legyetek végre :lol: :lol: :lol: !!!
Gabi1: Hurrá, Éljen Nóri baba :lol: :lol: :lol: !!!
Jupiju !!!!!!!!!!!!Mennyi baba :lol: :lol: :lol: !!!!!!!!!!!!!
Sillia: csúcs az ötlet, nekem nagyon tetszik :lol: :lol: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Folytasd légyszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tímea: Mennek a drukkok!!!
marietta1982

Sziasztok Kismamik!

Jelentem Élek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ma voltam bemutatáson (a csaszi miatt) júl. 15-én szülök (4-es szüli nap lesz: anya+Vivilány+Míralány+nagymami) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ennél jobb szülinapi ajándék nem is kell, mondtam a lánykámnak és anyukámnak hogy Mírát kapják szülinapra :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Nagy-nagy gratula a lányoknak és a babáknak, sok-sok tejcsit nekik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Sillia, nagyon jók a bébi fotók csak igy tovább (ügyi vagy) :wink:

Kép
Kép
minimano74

Én már nagyon türelmetlen vagyok nem tudom hogy fogom kibírni 15-ig. :oops: Már most 3050 gramm-ra becsülik a lánykát én nem akarok óriásbébit :wink:

Kép
Kép
minimano74

[quote="200907?"]
írta:
200907?
kispiskóta! :)

Akkor te már csak 7-ig számolsz? :roll: :wink: Jó, hogy minden rendben van veletek! :D :D :D :D :D :D :D

Köszi. De ezt most nem értem... . :roll: Miért csak 7-ig számolok?

Azért olyan jó azoknak, akik túl vannak a szülésen. :)

kispiskóta

Sziasztok!

Egy napig nem vagyok és lebabáznak ennyien??!! Nagyon gratulálok Gabinak és Brekinek! Breki! Hatalmas haja van a pici fiúnak,nagyon édi! Sok tejet kívánok nektek!!
Köszönöm lányok a jó véleményeket Lili kuckójáról,nekem is nagyon tetszik. Ma kimostam a színes rucijait,holnap jönnek a fehérek és akkor én is megvagyok mindennel.
Bond! A felső fiókon és az ablakon azért nincs még fogantyú,mert nem volt több az üzletben,de az is jön a jövő héten. Azt az ablakot azért találtuk ki,mert ott van egy tetőtéri ablak és eléggé húz be ott a hideg,úgyhogy ezt láttuk jó megoldásnak.
Basszus,nem tudom ti hogy vagytok vele,de én ma rájöttem,hogy utálom az összes bankot. Tegnap a csaj,aki megveszi a lakásomat,adott foglalót,amiből ki tudom fizetni a hitelemet. Reggel be is mentem a bankhoz,hogy betegyem a pénzt,erre közölte velem a csávó,hogy hát jelzáloghitelnél nem fizethetem csak úgy be pénztárba a pénzt,el kell utalnom. Persze a normál számlám másik banknál van... Szóval mentem át oda,befizettem,és gondoltam,majd netbankáron keresztül átutalom,mert az olcsóbb. Igen ám,de ekkora összeget már nem lehet netbankáron keresztül. Fasza. Úgyhogy volt még egy köröm és rohantam be a devizaátutalási megbízással a bankba. Ja és persze,hogy még finomabb legyen a dolog,az összeget (4 millió) svájci frankban adjam meg az átutalási megbízáson... Szerintetek?? Én megadtam a mai árfolyamon,de ki tudja,hogy aznap mennyi lesz,amikor elmegy a pénz. Úgyhogy ez volt szinte az egész napom. Lehet, hogy Lili is megérezte,mert hazajöttem,ledőltem,hogy felpócoljam a lábam,erre a derekam és a szeméremcsontom olyan szinten elkezdett fájni,hogy azt hittem besza@rok. Elkezdtem sétálgatni,akkor jobb lett. Majd most beülök egy kád vízbe. Szerintetek ez jósló volt már?
HOlnap megyünk dokihoz,mert jövő héten szabin van,még meg akar nézni előtt,mert mire visszajön,már igencsak 38 hetes leszek...

KépKép
KépKép
nyuszi81

Bertina jobb később,mint soha összefutni :wink: .Én azért még bízom benne,hoyg egyszer csak összeismerkedünk :) ha egy hét múlva befektetnek,akkor sehogysem úszod meg a találkát velem :lol:

Kép

Kép
lidike

Jaaa,képzeljétek.Ma voltam vérvételen és megkérdezte a nő,hogy ma szülök-e vagy holnap.Remélem a próféta szólt belőle :lol: :lol: .Június 26 olyan szép dátum lenne :)...vagy ne álmodozzak :?: :lol: :lol:

Kép

Kép
lidike

007,
A fejésre vissza egy kicsit :wink:
ha fejésre kényszerülsz, attól még több tej fog termelődni. Ez nem jelenti azt mégsem, hogy később több lesz
Jól értelmezted kusza mondatomat. :lol: Attól, hogy egy héten iszonyat felturbózom a mennyiséget (azért ez nekem soha nem ment 8) ) és utána hagyod, hogy fullra tele legyen, akkor vissza fog esni, mintha mi sem történt volna. A kereslet-kínálat napok alatt változtatja a mennyiséget, oda-vissza.

egy csecsemő jobban kit udja üríteni a tejcsatornákat, mint a kézi fejés. Igen. :wink: Csak akkor nem, ha tényleg be van gyulladva a valami, akkor néha tényleg csak az "erőszak" segít.

Amit sokat hallottam még hangoztatni, hogy a lehető legjobban -illetve minnél többet- kell lefejni a tejet, hogy ami bent marad(na) az ne okozzon mellgyulladást, mert az elég gáz lehet
Nem. :wink: Akármilyen óvatos is a fejés, az megnyomhat valamit és ha valaki erre érzékeny, kész a mellgyuszi. 6 hétig szoptattam nyílt sebbel, kb fejés nélkül, ami a hivatalos út a mellgyulladásig, ilyesfajta gond nélkül.
A kórházban egyszer nem engedtek le éjszaka Szabihoz. Nem volt nálam a saját fejőm, kézzel alig tudtam vmit lefejni. A korás nővér fejt le elég durván 40 ml-t (Szabi 60-80-t tudott szopizni), akkor jutottam a legközelebb gyulladáshoz, teljesen bedurrant, kemény volt pár tejcsatorna, fájt, de megúsztam. Szabi pár nap alatt elintézte. 8)
Teljesen nem lehet lefejni a tejet, soha nem üres, mert folyamatosan termelődik. (Ezért is felesleges a bealudt babát ébresztgetni, vszínűleg várja csak, hogy termelődjön.) A bent maradt tej nem okoz gondot önmagában. Egy túlpörgetett termelés igen, mert ha feszül, akkor a kis tárolócskákból átpréselődhet a tej a környező szövetekbe.
A kézi fejéshez meg gyakorlat kell. Tudom - elvben tökéletesen :lol: -, hogy hogy kell csinálni, de gyakorlat híjján elég béna vagyok. A gépi/kézi fejő szintén gyakorlatot igényel, de az sztem könnyebb, azt tudom, csak nem csinálom.

(kicsik immunrendszere is) válogatja
Az övék, minta hiányában még nem működik. Az anya immunredszere védi őket, szopitól függetlenül, csökkenő mértékben kb fél évig. Az antigéneket az anyai minta alapján azonosítják, azok indítják be az antitesteket.

A perec mennyivel jobb, mint a nasi?
Szerintem jobb. :roll: Itt mondjuk egy guszta chipsre gondolok vagy hasonlókra. Nagyon sok E teljesen ártalmatlan, sőt. Az aszkorbinsav pl E300. Ráadásul kötelezik a gyártót, hogy rá legyen írva a termékre (ha adalékanyagban van benne, akkor sajna már nem) Ellenben a különböző színezékek, aromák bmik legyenek is, csak így csoportosan szerepelnek. Egy perecben van állományjavító és esetleg pár hasonló, de nem raknak bele mindenféle egzotikus ízt adó aromát és a színezésével sem szórakoznak.

volt egy dokumentumfilm, ami arról szólt, hogy kb. 50-60 évvel később szülte meg az asszony a gyerekét
Már én is gondoltam rá, hogy megírom, miképp maradhat bent baba mégis, de kivételesen csendben maradtam. :lol:

Lopás:
Az egy dolog, hogy a cuccunkat elviszik, ahogy NelliApa írta, pótolható. Tényleg sokat figyelmeztetnek a kórházban, hogy ne hagyjuk szem előtt heverni értékeinket, zárjuk az ajtót, minimalizálva az esélyeket. De ami még szomorúbb, hogy arra is figyelmeztetni kell, hogy a gyereket soha nem szabad egyedül hagyni a szobában! Mostanában erre nem volt példa Magyarországon, de nem ismeretlen bűntény.

"(még azt se bánom, ha fizikálisan is megvizsgál, sógornőmnél 2. és 3. gyerek is így lett meg)"
Az én dokim eddig mindig megvizsgált, akármikor voltam nála. De az utóbbi 2 alkalommal nem. Gondolom, pont ezt szeretné elkerülni

A terhesség vége felé elsősorban a fertőzés elkerülése miatt nem szeretnek vizsgálni. Ha az a szándék, hogy beinduljon a szülés, egy kicsit jobban kell hatni a méhszájra, azaz kézzel tágítani. Azt meg lehet különböztetni a sima vizsgálattól. 8) Az amolyan lemászol a szülőszékről érzés.

A Tgyást és a többi illetéket is utólag számolnak el, jó esély van arra, hogy egy hónap kimarad. Engem is halálra bosszantott az, amikor mondták, hogy "de végül azért kiutaljuk, csak késik egy picit" :? Attól is függ, hogy melyik naptól kéred a Tgyást, mert ha az elszámolás után (nálunk 10-e környékén van), akkor nagyon vszínű, hogy csúszik.

úgy fogsz szépen, lassan felegyenesedni (császár)
Nemán hogy csak a babók járják végig az evolúciót. :lol:

aztán pár év múlva meg lehessen egy gyakorlatilag tök új szobát csinálni és eltüntetni a nyomokat
Egy gyerekszoba pár év múlva már nem "tök új" :lol: Manó úgy látszik még nagyon pici és/vagy egy angyalka. :lol:

Kép KépKép
lorca

kicsidodi! :)

"nem akarok "beleszülni"... "
Te nagyon figyelmes vagy. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

boo! :)

"hiába, megint megbizonyosodtam róla, hogy bennem van a hiba..."
És ezt mi már hányszor mondtuk neked...! :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

agmano! :)

" Egyszer csak majd mikor Moncsy nem csinál este otthon rendet, akkor lesz futás. "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hendegabi! :)

Kösz az infó áramoltatást! :wink: :D :D :D :D :D :D :D

Szomszéd permetezése: :x :x :x :x :x :x :x :x :x

lorca! :)

Rákérdeztem a hegre az ultahangnál. Direkt nem mentem el előtte wc-re, mert olvastam, hogy teli hólyagnál látszik jól. Hugi rajta taposott. :? Erre mit mond az ultrahangos doki? Nem eléggé telített a hólyag. (2 óra után :shock: :shock: :shock: :shock: ) :? :? :? :? :?

Az Árkádban lévő állatkereskedés alatt azt a mozgólépcsőnél lévő boltot érted, ahová be vannak nyomorítva szerencsétlen állatok???? :x :x :x :x :x :( :( :( :( :( :( :( :(

"Aki cukros, nem szavaz itt"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ancsurti! :)

kakaspelus/i] :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szét csattan a borod a víztől????? :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

[i]"apa estenkent elvitt es megsetaltatott"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A köntös legyen a legkevesebb (legalább nem foglal annyi helyet a táskában :twisted: )! :wink:

bertina! :)

Nyirokrendszer... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: (Én tényleg egyre hülyébb vagyok.... :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: )

marietta1982! :)

Nem ugyanaz a cici meg a cumi, de a lényeg az anyatejen van. Nem baj! :wink:

Domit nem kell szegényt szétrázni. :lol: :lol: Ha látod, hogy emelkedik a kis tüdeje vagy a szájához tested a kezed vagy a füled az épp elég. :wink:

minimano74! :)

4-es szülinap: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: 8) 8) 8) 8) Hamar eljön, meglátod! :wink: (És gyere egy kicsit többet ide is! :wink: )

kispiskóta! :)

Nekem vannak gondjaim az alapvető matematikai műveletekkel. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: 14-et akartam mondani, hogy már csak annyi nap van hátra a szülésedig. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Csajok! Én ilyet még nem láttam. Lehetetlen fényviszonyok vannak kint. Gyanúsan sárgás az égbolt, mint amikor szivárvány van. És valóban! Ocsmány szürke felhők között, villámlással, dörgéssel és persze szakadó esővel együtt. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
A szél vízszintesen fújja a vizet és jeget!!!

Kép
Kép
200907?

Lilisgabi,
A CTG-n csak az alapfrekvenciának kell 120-160 között lennie. Amikor kiugrás van, amikor mozog, nyugodtan mehet feljebb is, a 180as tartomány is normális. Nem tudom, meddig mehet felfelé, nálam a 185-re még azt mondta a doki, hogy tökéletes. Csak lefelé ne nagyon lógjon ki.

Fehérje nélkül nincs toxémia. Az a vizesedés, fehérje, magas vérnyomi együtt.
Eléggé úgy

Ági125,
Csak a terhesgondozás elbliccelése miatt én nem néznék csúnyán valakire. Akkor nem csinál olyant, ami esetleg az előnyére válhat, de nem is árt. Alkohol szindrómát viszont kizárólag az anya okozhat, és milyen sok olyan gyerek születik. Agresszív pillanataimban ilyenkor elég csúnya gondolatok keringenek a fejemben. :evil:

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

Én a kézzel fejést kb. a harmadik itthon töltött napon hagytam abba. Úgy véltem, hogy nem állnak jól a színes foltok a mellemen. A mellszívóval semmi bajom nem volt.
Úgyhogy, én most is szoptatni és fejni is fogok. :wink:

A TGYÁS-ra vonatkozó soraidat úgy veszem, hogy nem láttam. :roll: :roll: :roll: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Manó kétségtelenül ( :oops: :oops: 8) 8) :lol: :lol: :lol: ) egy pici kis angyal és látszik, hogy nekem sincs túl sok tapasztalatom ebben a témakörben ( :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ), de engem is ugyanazok a bútorok láttak kicsinek, mint felnőttnek. Egész egyszerűen muszáj volt mindig vigyázni a falra, bútorra, parkettára, játékra, ruhára, könyvre, mindenre. Ez lett belém nevelve. :roll:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 11:47-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Bocsi, hogy beugrottam, csak híreket hoztam Tabatiról. Megkért, hogy írjak nektek. Ezt az smst kaptam tőle ma (sorry, de csak most vagyok gépközelben) :

"Szentivánéji álom: Tegnap éjjel megszületett Noé, 2950gr, 53cm. Mindketten jól vagyunk. Csaszi volt, a nyakán volt a köldökzsinór, azért nem fordult be. "
Mindenkinek sok puszit küld.
További kellemes babavárást kívánok mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

szheni! :)

Nagyon szépen köszönjük a híreket és légyszi, tudósíts még, ha megkérhetünk!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

És amíg el nem felejtem ( :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ) álljon itt breki76 első bejegyzése. :wink:

[quote="breki76"]S írta:breki76ziasztok!

Én is csatlakoznék! Bár még csak pénteken lesz az első UH, de 4 db 2 csíkom van már! Budapesten lakom, a SOTE I-en fogok szülni, mi úgy számoltuk, hogy a Babuci születésének várható ideje 2009.07.13.
Sajnos a nyáron lett egy Angyalkánk, de most nagyon bízunk benne, hogy minden rendben lesz![/url]

Kép
Kép
200907?

Oké. :) Ha ír, szólok!

Heni

Kép
szheni

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 11:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

És természetesen nem maradhat el gabi1-é sem :) :

[quote="gabi1"]S írta:gabi1ziasztok

Csatlakoznék hozzátok. Vasárnap csináltam tesztet és pozitív lett. Elvileg július 1 a szülés várható ideje.

Szeptember 24 -én volt meg utoljára. Van 3 gyerkőcöm, decemberben volt egy vetélésem, és azóta most sikerült újra babás lenni.

Kép

Kép
Kép
200907?

Ez pedig tabati förszt posztja :D :

[quote="tabati"]S írta:tabatiziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, bár ha jól látom még csak kettőnknek van kécsíkos tesztje. Remélem hamarosan a többiek is csatlakoznak hozzánk. Én már kettőt is csináltam, mert nem akartam elhinni. :lol:

Rólam annyit kell tudni, hogy tavaly decemberben (a próbálkozásunk elején) volt egy méhen kívüli terhességem, ami "szerencsésen" végződött, elvetéltem, s nem kellett műszeresen beavatkozni. Utána rögtön próbálkozhattunk, de azóta ez a 9. ciklus, úgyhogy azért váratott magára a picúr eleget. Legalábbis én már türelmetlen voltam... :oops:
Első baba lesz, úgyhogy biztos sokat fogok kérdezni meg értetlenkedni, előre is bocs érte lányok! :lol:
Már csütörtökön szeretnék dokihoz menni, igaz akkor még csak 5 hetes leszek, de a "múltam" miatt szeretném tudni, hogy jó helyen van e a babó.

Gabi!

A gyaloglásról annyit, hogy nekem minden hétvégén elég kemény edzéseim vannak (voltak :lol: ), de nekem megmondta a doki, hogy amíg nem tudom, hogy van e baba, addig csinálhatom nyugodtan. Hát ma már nem megyek! :D

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 11:49-kor.

KépKép

KépKép
boo

És hogy a LÉNYEG se felejtődjön el:

tabati! Óóóóóriási gratula nektek és sok-sok boldogságot!!!!!! Legyen sok tejed és gyors hazatérést nektek! :wink:

Kép
Kép
200907?

Marietta:De jo hogy azert benezel!!!Ugyes vagy am nagyon!Milyen a "napirendetek"?Hogy alakitjatok?Domi jol alszik egyebkent?
Legzesfigyelo-razas :roll: :roll: :roll: Hat valoszinuleg eleg szivgorcsos a dolog,de talan azert biztos ami biztos :wink:

Miimano:Turelem-turelem!Mar eddig is ugyesen birtad!!!

Orsi:Szupi hogy jol vagytok!Megjelent a monitoron :lol: :lol: :lol:

Kispiskota:Mindjart mi is sorrakerulunk :wink: !

Lidike:Almodozni jooooo!!!

Lorca:En most egy nagyon jo konyvet olvasok a szopirol...ezeket irja,amiket te is mondasz....remelem minden jol fog menni!

Bond:Szoval a hegedre semmit sem mondtak?
Jelentem,kontos megerkezett!!!!Eppen a mosasban van :lol: Szerencsejuk...mar kezdett elotorni belolem a vadallat,immaron penteken lett volna 3 hete hogy megrendeltuk!
Egeszen azonos az idojaras a mai napon itt es ott!!!

Boo:Igen annyi!!!Durva nagyon,de kibirtuk,mert ki kellett!3x jott haza hozzam,2 hetre,1 hetre,megint 2 hetre!!!Ha utana szamolsz az eleg necces!Nemhiaba jottem utana,mikor mar nem volt vizum kotelezettseg,gondoltuk mar itt megvarom a papirokat...persze azota is azt varjuk!!!Ja es mindenek elott Hangat!!!Ezert is varok 34 evesen elso babat....maskepp nem lett volna megfelelo :wink:
Ha nagyon elkeseredsz,lebegjek a szemed elott!!!Meglatod elrepul az ido,kosd le magad valamivel!Hogyan ertekeztunk?A 6 oras idoeltolodas megnehezitette a dolgunkat,de mindennap orakig msn-eztunk!En ejjel 2 fele fekudtem le aludni,keltem 6-7 fele,aztan melo estig,aztan randi a "gepnel"!Ja es temerdek sms!Meg szerencse a mai vilagban hogy a technika erre is kepes!!!Es mindig gondolj arra hogy miatattok tortenik mindez!Meg lesz a gyumolcse!

Eddig irigyeltem a kutyasetaltatast,de most mar tenyleg nehez lehet.....

Kép
Kép
ancsurti

Te jó ég, mekkora babadömping!!! :shock:

GAbi1! Hatalmas gratula Nóri babához! Nagyon sok boldogságot kívánok! :D :D És látod, még szombatig sem kellett várnod :wink:

Tabati!! Te aztán jól megleptél! 8) Gratulálok Noéhoz! Éljenek a kispasik!! :lol: Sok-sok örömet, tejcsit és minden elképzelhető jót kívánok Nektek! :D

Breki! Hogy tudtad eddig titkolni, h egy ilyen csodaszép hajasbaba anyukája lettél? Nagyon gyönyörű kisfiú! :D Gratulálok!

Nahát mennyi örömhír egy napra!! :D :D
o.heni

Nagy-nagy gratuláció Tabatinak és Noénak!!!!! Jó egészséget, sok boldogságot kívánunk nekik is!!!!

szheni: köszi a hírt, várjuk a továbbiakat is. :D

Jól emlékszem, Tabatinál nem volt tuti, hogy lány vagy fiú lesz?

(apa szerint úgy mutogatom Breki kisfiát a gépen, mintha már a sajátunk lenne....de annyira édes a nagy hajával! És különben is a többi babát is épp úgy mutogatom! - könnyű dolgom van - köszönet érte Silliának!)

Kép
Kép]
hendegabi

Asztamindenitmivanma! :roll: :D Ennyi gyerek egy rakáson! Beindultunk ám!:) Gratulálok Tabatinak is...de jó már neki!:)

Minimanó:
Ez csodaszép ajándék lesz mindannyiotoknak.:) Én is 15-re vagyok kiírva és most már nem is bánnám, ha kihúzná addig, mert minél jobban közeleg a szülés, annál jobban parázok. :oops: 8)

lidike:
Neeem is akarom én megúszni azt a tanárkozást. :D :D :D

bertina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: