A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

értem :lol:
Hát azt meghiszem, hogy fáraszt. Kenguruval miért gyorsabb? :roll: Bocsi hogy kérdezgetek, de nem értem. Nálunk is nyekergés van. :wink: Amúgy 4 hósan kenguruzz nyugodtan sztem ha kényelmesebb. :wink:
5 napja nincs kaki, kúp ellenére sem, de olyan pukik jönnek, csak kapkodom a fejem. :?
Csajok, gumicsizmából 1 számmal nagyobb kell, mert sok zoknis? :?: :idea: Bocsi az off-ért.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Asszem életem első lapteteje! :lol: Ha tudom vmi komolyabbat írok. :roll: 8)
Pulcsi a te Nándid szivarozik már ilyen korán? :shock: :lol: :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

gumicsizma :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

[quote="nemlajos"]M írta:nemlajosáté szemhéja is piros? Döméé is szokott, hol előjön, hol eltűnik. Ez vajon mitől van?
Ugyanígy, a tarkóján lévő piros folt, a védőnő azt mondta, a méhszájam nyoma, és hónapok, mire elmúlik. Azóta volt már, aki lehülyézett, mert állítólag császárosoknak is van ilyen tarkófoltjuk, semmi köze a méhszájhoz. Nahát :shock:

Nemlajos, gólyacsípés a neve, nekünk is van bal szemhéjon, szemöldökök között és a tarkón. Állítólag 1 éves koruk körülre tűnik el, de előbb-utóbb mindenképpen. Párom szerint a szülésznő rásegítésének a nyomai,, hát nem tudom. Ha császárosoknak is van, akkor fura, hogy pont a szemhéjnál, tarkónál vannak ilyen foltok. Vagy náluk máshol?

Masut
masut

Na végre BEJJJJA!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Jó sütögetést! Ide érzem a fincsi illatokat! :wink:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Most nézem az előző oldal alját, puszi a kis combira. Köszönjük a szembókot. :)
Lépek, kelünk, megyünk csizmát nézni, és felkeressük az ÖSSZES pocsolyát a környéken. :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

:lol: :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Marqueza, hogy te is milyen csini vagy!!! simán letagadhatnád a ket lurkót.

Remélem Katkáék nagyon jól érzik magukat a nyaralásukon!!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: mi is ma kaptuk a szurit, jövőhéten meg a Lili kap

Kukli: szerintem mehet az 1 számmal nagyobb,max bele nől :D ON

Eszti eddig 1- 2 naponta kakilt.Mióta átálltunk a mosható pelusra nyom napi kettőt ááááá nem szívat :twisted:

Kép

Kép
pgyöngyi

pulcsi: én azt vettem észre, hogy ha megyek valahova (függetlenűl babakocsi, kendő, autó) kevesebb a tejem. De lehet, hogy csak úgy tűnik,mert ilyenkor nem tudok annyira a szoptatásra figyelni

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi!
Nem vagy egyedül!Lara egy ideje rendszeresen akkor kakál(fürdés előtt vagy után)amikor kibontjuk a pelenkázón.Sokszor hiába ügyeskedünk, nem marad a félig levett pelusban a cucc, mert 5 naponta azért szép kis adagokat termel(bár ma még csak 2.napja volt, de ma meg már nem is volt alatta a pelus, mikor sikerült :? )úgyhogy mi is moshatjuk a pelenkázón levő textilpelust(és jobbik esetben csak azt :lol: )

A múltkor volt pelenka téma:
Hát nekünk (többek javaslatára)nagyon bejött a tescós pelus!Nem a tesco gazdaságos :lol: hanem a lila.Hihetetlenül jó szerintem, és jól bírja az éjszakát is!
A pampers is valóba sokat felszívott(azt hiszem Erpé írta), ha pont úgy sikerült :? Mi sokáig azt használtuk és bizony 10ből 8szor öltözni kellett, mert nincs rajta gumírozás, és nekünk kifolyt a pisi(is).Meg kisebb is, mint a többi pelenka hasonló mérete(bár nem valami sokat próbáltunk, de Larára a 9 kilóig jó már 5 kilósan majdnem kicsi volt :shock: Azóta azt is megtudtam, hogy vannak pelenkák, amik inkább vékony gyerkőcöknek(állítólag pl. libero, dm-es)és van olyan, ami a hurkásokra(rossmannos, tescós)jó.Ezt vajon miért nem mellékelik? :evil:

Kép
Kép
zazzy

Gyöngyi, akkor nektek is kitartást a szurikhoz! Maja nem sírt, csak mikor beledöfték, felordított, de délután nagyon nyügi volt, úgy sírt, még cicivel se tudtam megnyugtatni, csak a tea után fogadta el. Most már jól elvan.

Tapasztaltak, hogy van ez az hozzáetetés, mikor és mennyit, miből? hanyadik hónaptól, stb...

Maja 2 óránként szopizik, átváltott 3-ról kettőre :shock: de nem is tudom nyújtani, meg nem is szeretném, mert így is 550-et hízott, az pont elég, de örültem volna, ha több.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nemlajos
igazad lehet... mindenesetre nem biztosítottam arról, hogy már tuti nem lesz szüksége fogszabályzóra... :roll: ráadásul kell mennünk fogorvoshoz, megnézni a hátsó rágóját, mert a múltkor mondták, hogy kezd szineződni... ez állandó téma... az első látogatást élvezte, mert a dokinéni mindent megmutatott neki, volt liftezés a székkel, pohárba vízengedés, köpés, fúrók, stb megnézése.

igen, piros mind a két szemhéja, és a többiek már mindent leírtak róla! 8)

Erpé
köszönjük az érdeklődést, voltak kisebb balesetek, de már kb. 2 hete balesetmentesek vagyunk, úgy, hogy éjszaka fel sem kel pisilni, csak reggel 8 körül.

Papillon
én pelenkázót sem vinnék, lehet kapni ilyen pelenkázó lapot, van dm-es vagy libero-s, azt le lehet teríteni az ágyra és úgy lehet pelenkázni.

Kukli
köszi a táblát! :D

Gyöngyi
lefotóznál egy ilyen mosható pelust? olyan kiváncsi vagyok rá!

Bea
sok puszi Maja combijára! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

zazzy: mert vannak hülye anyák, akik perelnének, hogy ledagizzák a gyereküket :lol: :lol: :lol:

erpé: nincs oka, csak elméletben elkezdtem varrni 8) :lol:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Szonjának is van a szemhéján olyan gólyacsípés. Akkor majdnem mindenkinek van??? Meg neki véranyajegye is van a fenekén. Az lesz a sexepillje. De remélem azért elmúlik neki. A kiskönyvében meg úgy van feltüntetve, h fejlődési rendellenesség. Tök kiakadtam...

Gyöngyi, arra a pelusra én is kivi vagyok. Akkor mosol mint a mosó masa????? Nem nagyon macerás?

Papillon, jó nyaralást! Vidd az egész gyerekszobát! :D

Banokla, írtál vmi játékról, engem érdekel, imádok játszani.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Erpé köszi a balatoni linket, tényleg jó helynek tűnik. Most már tényleg belevetem magam a nyaralás intézésébe, úgy tűnik júliusban tudunk menni valahova, remélem még találunk valami jó kis helyet.

Kukli én is pont ma mondtam hogy vennem kell gumicsizmát :D mert délelőtt sétáltunk esőben és gyerkőcök nagyon élvezték, Nimródot meg beletettem kendőben és kerestem egy extra nagy esőkabátot + esernyő így nem ázott el 8)

Bocs de már nem emlékszem ki mit írt, ennyi maradt meg bennem :oops:
Ma tartottuk meg a szülinapomat, úgyhogy volt nagy nyüzsi itthon :D
Teszek fel egy-két képet gyerekekről és a szülinapról.
Ez még a múlt héten készült a nagy melegben az erkélyen, nézzétek Bulcsú pólóján a feliratot :lol:
Kép
Nimród és kócos Panna :D
Kép
A szolidan mosolygó Nimród :D
Kép
És akkor a szülinapi képek. Amúgy az én szülinapom volt és az én tortám, csak Bulcsúnak muszáj minden tortát elfújnia :D nálunk ez már hagyomány :lol: Ezt amúgy látni kellene, halálra röhögtük magunkat rajta :lol: :lol: ugyanis ahogy próbálja elfújni a gyertyákat mondja hozzá hogy elfújjjj, elfújjj és persze mászik fel az asztalra :lol:
Kép
Kép
És a buli végén a sógornőm poénból beleültette Bulcsút a nagy Tescos táskába amit persze Panna is kipróbált :lol: ja és Bulcsú nagyon jól érezte magát benne, szerintem simán eltudták volna vinni így haza :D
Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Bea
:P Köszi!
Hozzátplálás: anyatejeseknél 6 hótól ajánlják, táposoknál 4 hótól. Először csak néhány kanálnyi, mondjuk alma, napi 1x és több napon át ua, hogy esetleges allergia kiderülhessen. Ez az elmélet, a gyakorlat meg a gyerektől ügg. Én ugye csak Lucáról tudok beszámolni: hiába reszeltem, kotyvasztottam, aztán később boltival próbálkoztam, semmi nem kellett neki. Ez ment kilenc hós koráig, mikoris húsos hasét ettem, ő az ölemben ült és mint akit addig éheztettek, rántotta ki a kezemből... 8)

Keresztelő biztosan szép lesz. Fotók lesznek?

papillon
gyógyszereket vigyél, és nekem mindig az az első, hogy ottani nonstop elérhető gyerekdoki számát adják meg.

marq
Kép
Kép
marqueza

Erpé
kardiológia:
XIX. ker., Táncsics u. 1-3. tel.: 347-9072, vagy
Heim Pál kh. 210-0720, kérni kell őket

Lucát azért viszem, mert még bölcsis korában időnként ijesztően elkékült a nyelve. Van egy min. szívzöreje, valszeg kinövi, évente egyszer kontrollálják.
Hannát meg azért, mert egy kisebb lyukkal a szívén született (ezt jelzi a jobb füle melletti kis bőrkinövés is) de akkora szerencsénk volt, hogy már a khban benőtt a lyuk, így csak egy kardiológiai kontrollt javasolt a házorvos biztosa ami biztos alapon. Bőrkinövését augusztusban kapják majd le. :?
Samu még jár bölcsibe?

marq
Kép
Kép
marqueza

Lányok, akik meggyeznek!!!
Ha magvaljátok a gyümit, a magra igényt tartanék, ha nem gond :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

erpé, amit egyszer említettél. a pharmavit fogamzásgátló habhoz, stb-hez kell nőgyógyász által írt recept?vagy bárki vehet?
mege gyébként apharmavit gyár most nem csődölt be? :shock: mert a magnézium és kalcium pezsgőteblettájuk megszűnt. bocsi az off-ért.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Csibb, gratula a balesetmentes éjszakához, és köszi a puszit, átadom :)

Marqueza, köszi a hszt táplálásról. Biztos lesznek képeink, legalábbis remélem, mert ált én feényképezek, én meg ugye elfoglalt leszek :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vica haláli a szatyros, meg az erkélyes kép :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

ja vica, igen, én is írni akartam a képekre, hogy nagyon jók!panna nagyon szép lány!!!és persze búlcsú és nimród is szép fiúk!:)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

kukli, nem értettem a szivart, most esett le...a szmájli...de ezt nem is én állítottam át!!hogy lehet ez :shock:

pulcsi

Pulcsi, az nem pharmavit, hanem pharmatex!!! És nem kell recept! Van belőle kúp, hüvelytabletta, krém, meg tampon. Nekem a kúp nem jött be, a tablettát használtam egy időben.
Nekem is átállt a vonalzón az ábra, ezért tegnap cseréltem egy tök újra. :roll:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Pulcsi,
Pharmatex a helyi fogamzásgátló cucc neve, és nem kell vény hozzá, és tuti lehet kapni gyógyszertárakban. Én a krémet ajánlom (esetleg a kúpot), és a krémből is kétféle kiszerelés van, szerintem az a jobb (ár-érték arányban), amihez a tubus mellé külön adagolót adnak. (Van olyan is, amit adagolóba csomagolva árulnak, ez drágább, gondolom több a csomagolási költség)

Marq, köszi az infót a kardiológiákról. És most nézem, hogy a gyerekdokink a Táncsics M. úti rendelésre küldött mindket, de ott most nyáron (ettől a héttől kezdve) nincs gyerekkardiológiai szakrendelés...

Nemlajos, és mit csinálsz a meggymagokkal? Melegítő párnát? Mi a múlt héten egy fél vödörnyi cseresznyemagot dobtunk ki (az is jó hozzá, nem?) - de inkább nem idegesítelek :) Tegnap egyébként vettem a piacon meggyet, Katának akarok fagyasztani, de abból nem lesz túl sok mag (1 kiló összesen).
Én is akarok varrni, épp varrógépeket nézegetek. Kamaszként sokat varrtam, de akkortájt még iparművésznek készültem ám! :)
Aztán jól elkanyarodtam a témától.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Tehuti, egyszerre írtunk. Jó az új vonalzód!
Nekem meg a tabletta nem jött be a Pharmatexből, bár az a legolcsóbb a termékcsaládban... A lényeg, ki kell próbálni, és majd kiderül, melyik válik be - még jó, h van többféle választási lehetőség.
erpé

Na majd dobok képet a pelusról :) Nem egy akkora macera szerintem

nemlajos:mi szombaton szedjük a meggyet, Mennyi kell? (4 fánk van) És milyen állapotban szállítsam? Értsd: megmosva, kiszárítva?)

Kép

Kép
pgyöngyi

Vica, jók a fotók nagyon. És tényleg zseniális Bulcsú pólófelirata :D
no, most már eldugulok.
É
erpé

Erpé, :lol: . Köszi! Krémet nem próbáltam, de egyik bnőmnek is az jött be.
Az tök jó, ha vki tud varrni, csomót lehet spórolni.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Vica, télleg nagyon jók a fotók!!!! Szép család vagytok! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

hehe, tényleg, az én bizbaszom is átállt a vonalzón. Bizonyára azért, mert vannak új lehetőségek, és ismét az oldalra menj... :roll:

erpé, hát, ilyesminek, állítólag a meggy jobb.

Gyöngyi: hűűűűűűűűű és majd jössz is talira, hogy átvehessem? 8)
Ha sós vízbe áztatod nekem egy-két napig (vagy 4 kanál sóval), és utána meg főzöd egy órát, majd átmosod hideg vízzel és megszárítod, az a legjobb, de simán is jó :D :D :D
KÖSZÖNÖM!

A képeken csak röhögök, meg ámulok, olyan gyorsan nőnek a picik.
Nekünk kezd kijönni a kis lakás-probléma, Döme kitekeredve igyekszik tévét nézni, persze nem engedem.
Majd hozok róla fotót, most csak egy morcos-alvót:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

apropó, vonalzó:
hónapokkal ezelőtt küldtem fotót, meg szöveget, hogy csináljanak nekem egyedi vonalzót, azóta se jött meg.
Mi ennek a menete, nem tudja valaki? :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nem is tudtam, h csinálnak egyedi vonalzót.

És ezt láttátok már??? Mi most akarunmk csináltatni. www.babyonboard.hu

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nekem is átállt a vonalzó :o

Köszi a tanácsokat csajok!

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

tehuti bakker, ez nagyon jóóóóóóóóÓ!!! :lol: :lol: :lol:
köszi a linket! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nekünk ilyen babyonboard-os matrica van az autóban 3 éve :) jelentem, kb ennyit bírt, most már nagyon nem ragad (elfáradt), de mivel 2 gyerek van, így ideje is lecserélni.
Íme:
Kép
Majd kérek tőlük kedvezményt a reklámért :)

erpé

kukli: hát nem minden ízlik neki, leginkább a barackot esszük még , meg almát. répát egyszer kipróbáltuk, de egyenlőre nem nyerte el a tetszését :D

amúgy köszi mindenkinek a szavazatot egész jók vagyunk eddig :P :P :P

http://www.babamamatudakozo.hu/aquaszig ... 24&oldal=3

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Erpé: ez nagyon cukki :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Papillon, köszi.
Ha meg már matricák. Én azért drágállom a 2500 huf-ot egy darab matricáért, ezért öcséméknak ajándékba már én csináltam ilyet Photoshop-pal:
Kép

Nem annyira nagyon pöpec mint az eredeti, de használható.
ha érdekel vkit, elárulom, hogyan. Kb 200 Ft volt így. Meg kicsit több utánajárás.

erpé

érdekel

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Engem is Erpé, megszerkeszted photoshoppal, és elviszed "matricacéghez"? :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Samu irtó jó fej rajta :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

De jó ez a vigyázz rám :)

nemlajos: vagy feladom postán egy tévés dobozban :) Mi a túrónak kell besózni meg főzni?

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Anna megoldotta az alvás problémámat. Napok óta hajnali 4kor kel :?
Pedig eddig 6-fél7ig simán aludt. Ráadásul tiszta rémálom lett az etetés is. Állandóan kiköpi a cicimet is, meg a cumisüveget is, és nem hajlandó enni. Ha meg véletlenül nem köpi ki a cumisüveget, akkor meg folyamatosan rángatja a fejét, meg nézelődik. Úgyhogy kb. 40-50-nél nem eszik szerintem többet.
Viszont szerintem ezért kel hajnalban olyan korán. Gondolom rájön, hogy csak éhes,és olyankor telezabálja magát. Ja és a másik! Mostanában nem akar hajnalban visszaaludni!!
ÁÁÁÁ! Teljesen kész vagyok!
Vendég

Lilla sajnálom a korán keléseket és hogy nem akar enni Anna. :? Nem lehet hogy neked is megjön? :roll:

Erpé nagyon jópofa ez a matrica. Engem is érdekel ez az olcsó megoldás.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

csináld-magad-matrica:

- szóval Photoshopban megszerkesztettem a képet - nem vagyok egyébként Photoshop ismerő, erre itt tök magamtól, próbálgatással jöttem rá. ez tartott a legtovább a projektben :)
- rendes fényes fotópapírra (10x15 vagy az eggyel nagyobb méretben - erre már nem emlékszem) kinyomtattuk. Nem volt itthon a nyomtatóban színes festék, ezért a Media Marktban csináltattuk meg, de sok helyen nyomtatnak rögtön színes fényképet. aztán kivágtuk a 3szögformát :)
- lehet kapni olyan ragasztószalagot, aminek mindkét oldala ragad. Különféle vastagságban. Mi vettünk olyat, aminek kb olyan a vastagsága, mint a piros kereté, és átlátszó. Egyik oldalát ráragasztottuk a piros keretre, és aztán a másik ragadós oldalával a kocsi hátsó ablakára belülről. Ettől kicsit fakóbb lett ugyan a piros keret, de azért elég figyelemfelkeltő.

Az eredeti babyboardos matrica is színes fényes fotópapíron van és csak a széle (a piros keret) ragad.

erpé

Hű micsoda ötlet Erpé! Viszed a kreatív anyuka prímet :D én is megcsinálom, de nem holnap, mert a photoshopom még az utolsó újratelepítéssel eltűnt :lol: nekem ami a terhescsomagban volt az van kinn, de németül, na már most mivel mi Magyarországon vagyunk :roll: , ennek Ausztriában vagy Németországban venném esetleg hasznát. :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Lilla, nem érzi rajtad, hogy feszült vagy amikor ezt csinálja, mert akkor jusztse fogadja el?

Hogy vagytok Adryn, fürdötök a család kényeztetésében?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Én is hoztam egy -két képet
:)
Kép
Kép
Kép
szeretünk sétálni :)
Kép
parasztasszonyos otthoni levegőztetés közben :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: