A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Katuska, Csöre, köszi a linket!

Úgy látom, azért a legtöbb baba bírja jól a kiruccanásokat. Ezek szerint az én kicsi Lillám ilyen kis érzékeny, de sebaj, majd kinövi :wink: Igazi kis ölbebaba, na de az a nem letehető fajtából :)

Nálunk a kisasszony elég katonás napirendet alakított ki: reggel (mit reggel, hajnalban) fél 6-6 körül ébreszt, utána már alvás egy szál sem, délelőtt picit alszik, délután sokat (viszonylag), délutáni alvás után programot (sétát) követel, 8 -kor fürdeni kell, akármi is legyen, 9-ig pedig elalszik. Na, ezek után a férjemmel még max. két órát bírjuk, akkor vagyunk együtt kicsit. A tévé fogalmát elfelejtettük egy jó ideje. Szerencsére ő nem ébred éjjel a Lilla-etetésre, szerintem akkor már alvajáró lenne. Mondjuk én sem, cici be, aztán kész, alszom.
Kövezzetek meg, de Lilla köztünk aludt jó sokáig, most meg a kiságya oda van tolva, leszedtük a rácsot. Egy hónapig tömködtük fél éjjel a kiságyába, nem aludt, aztán mikor kiborultunk, közénk vettük, azóta egyszer sem éjszakáztunk. Hm.

Csöre: A MT kötői nekem is mindig lelógnak, bosszant! Hetente kimosom emiatt, aztán meg toporzékolok, hogy nem száradt még meg
:roll: :oops:
Esetleg mondanál konkrét kirándulóhelyet szállással? Énisénis! :wink:
De az hogy van, hogy a gyerek melegebb a kendőben, mint a MT-ban? :shock: :lol: :lol: :lol:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Csöre: köszi :-)
csak egy kisebb felfújható medencénk van, olyan másfél méter átmérőjű és kb 50 cm mély lehet. Hármasban kényelmesen elférünk benne. De most megint parlagon hever, bár én annyira nem bánom, hogy nincs az a nagy kánikula.

Kép
jandrea

Peni: nekem a Neis Vac-C-t írta fel, nem is mondta, hogy létezik másfajta is... :roll: remélem jó lesz.
Akkor ezek szerint ez a Menjugate is valami hasonló lehet.
A barátnőm bárányhimlő elleni oltást is emlegetett, az melyik??? Bár azt tényleg nem tudom érdemes e beadatni...
Nem jobb ha átesik ezen?
Na megyek gyorsan aludni, kihasználom a lehetőséget... De még nézek egy kis Csengetett Mylord?-ot. :D

Szilvi
Kép
xania9

Szép estét!

Nagyon édesek a babák!

[quote="vsziszi"]L írta:vszisziillu tegnap előadta élete első hisztijét:
...Nem korai ez még? :shock: :shock: :shock:
Korai vagy nem, mi is űzzük :D

[quote="vsziszi"]D írta:vsziszie az hogy van, hogy a gyerek melegebb a kendőben, mint a MT-ban?
Kendőben 2-3 réteg vastag anyag van a kis hátán, és nincs szellőzés. MT-ben egy réteg (mondjuk az is jó vastag, sőt vastagabb mint a kendő), viszont kétoldalt tud szellőzni.

Krisz, szép méretek! Grat a titkos fogacskákhoz! :lol:

Barti, hajrá cumimentesség! :)

MT kontra kendő: Ági imádta a kendőt, amíg be nem köszöntött a meleg, ezért szereztünk be MT-t, és a lányom azt is imádja. Kendőt én is gyorsabban megkötöm, és abban van valami bensőségesebb... MT viszont csinibb. :wink:

Jandrea, grat a forduláshoz! Ági is éjjel-nappal ölbebaba lenne, ha rajta múlna... De igyekszem hátsimivel, dallal, tapsolással, játékkal lekötni a figyelmét, ha rátör az angyalkázás (hasonfekve kezeket fel, és kiáltozik hogy vegyem fel). Bianka nagyon édes!

A fokhagymamártás engem is érdekel...

Eszter, akkor tényleg álomszuszék a lánykád! Ági örülök, ha kétszer alszik egy nap! Tényleg, hihetetlen mennyi energiád van :shock:

[quote="lucus16"]K írta:lucus16riszti - elfelejtettem, hogy nagyon jól ál párodnak a MT (szereti ő is hordani?) - és nagyon szépséges benne Ági baba!
Köszi! Annyira megszerette, amennyire ellenezte, hogy beruházzunk rá. A közös séták 90%-ában MT-vel megyünk babakocsi helyett, és persze muszáj mindig rákötni :)

Xania, a bárányhimlő elleni oltást ilyenkor még nem lehet beadatni, úgy tudom...

És végül: bár lassabban mint Luca széke, de végre elkészült az ajándék babakocsitakaró (hónapok óta kötöm). Olyan nagy a fejem a büszkeségtől hogy kész lett, hogy két tükörben kell fésülködnöm :D
Kép
kisbogacs

Még pár mondat a bárányhimlős oltáshoz:

- Számos más országban az oltás kötelező évtizedek óta.
- A betegség normál lefolyása könnyen kibírható, viszont olykor (hál'sten csak ritkán) elég csúnya szövődményei is lehetnek, maradandó károsodásokat okozva.
- A bárányhimlő normál lefolyással csak gyerekkorban veszélytelen, felnőttként (neadjisten kismamaként) elkapni nem túl szerencsés dolog. És ugye nincs rá garancia, hogy mindenki átesik rajta gyerekként.
- Itthon sokfelől hallottam, hogy jobb nem beadni és hagyni a gyerekeket átesni a betegségen, mert az oltás nem ad egész életre védettséget, míg az "átesés" igen. Amennyire én tudom ez csak pletyka.

Szóval mi be fogjuk adatni majd...
kisbogacs

Sziasztok! Tegnap kiderült, hogy csütörtökön át kell adnunk a lakást. Így aztán pakolunk ezerrel. Ne haragudjatok nem tudok visszaolvasni és azt sem tudom, hogy az új helyen mikor lesz internet, de ahogy tudok jelentkezek!
Addig is vigyázzatok magatokra és néha gondoljatok ránk!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hali!

Én is kilépek a zugolvasó létből :D

Csudaszépek és csudaügyik a babók!

Enikő: kitartás a pakoláshoz, sok örömet a házhoz!!

Mágnes: kitartás, és ne merd lepasszolni a vőlegényünket! Nem számít ha sír, ne törd össze Viola szívét- hát kivel fognak akkor ikeás-pöttyös rácsvédőn együtt elmerengeni?!

Szilvi: valamikor tartsunk MT bemutatót a kerülethatárnak, jó? :D

MT: azt olvastam, hogy 30 fok körül már egyik ilyesmi hordozóeszköz se működik- de most ugyebár ez a veszély nem fenyeget. Ami viszont riasztó- bármennyire is ágáltak ellene az MT/kendő kontra kenguru fórumokon, Viola mostanában csak arccal kifelé hajlandó elleni az MT-ben. MINDENT látni akar, minden izgi, aludni NEM akar (pedig eddig olyan jól el lehetett altatni az MT-ben) Most meg idegesen forgatja a fejét, majd behisztizik, hogy nem lát- ezek után szépen kifelé fordítom, és onnan béke van (alvás nincs) :roll:

Hozzátápi: végre találtam valami kaját, amit Manó megeszik- és nem hányja ki... vagyis inkább úgy kezdem, hogy köszönet annak, azt hiszem Katuskának- aki szólt, hogy tejpépből van HA is. Kerestem- és nehezen, de találtam. Vaníliás, finom, és Viola csőrös pohárból úgy bevágja, mint a huzat. Igaz, hogy a doboz szerint 160ml vízből kéne gyártanom neki- de az én lányom 60ml-vel jól lakik, és több, mint 3 órán keresztül csendben van :shock: Miközben tejből 200ml körül fogyaszt. Ennyit számít a sűrű kaja- úgyhogy nem csodálom, hogy állandó gyomorrontásunk volt, amikor a sűrű gyümipépre a Kisasszony mohón bevágta még a tejcsiadagját mintegy nasiként...

HA kontra normál tápi és pép: miután anyukám állandóan azzal jön, hogy ő lehet, hogy tejallergiás, de lehet, hogy nem, így nem merek Viónak nem HA-t kínálni egyenlőre. Anyukám szerint nagyon helyes, mert ő se adott nekünk 1 éves korunkig tejet. Erre én megkérdeztem, hogy a régi tápszerek vajon HA tápik voltak? :?: Erre tényleg kíváncsi lennék, mert valami miatt én úgy gondolom, hogy a HA az valami új fejlesztés relatíve- és 30 éve nem volt szinte minden tápi HA.

Fordulás: Végre mi is!!! Ma kezdte, eddig sikertelen kísérletek voltak csak- hátról hasra fordul :D A hasról hátra viszont csak páratlan hónapokban megy nekünk- 1 hónaposan tudta dühében, 3 hónaposan tudta- szándékosan, 5 hónaposan 2-szer felborult- no, most lassan 6 hónaposak leszünk, és olyan szinten nem akarunk hasról elfordulni, hogy egy szabadfogású birkózó se csinálja jobban :roll: Lökött gyerek :lol:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Katuska:na jó, néhány pontban azért lehetnek kivételek.:D

tetyk:nagyon jók ezek a viccek!!:D:D Gratulálok a forduláshoz!

Krisz:hú, micsoda nagyfiú már Ádám! A méretei alapján is....:D Milyen oltást kaptatok?Többi fogacska is így jöjjön elő!

Bartika::( építkezést. Nem lehet túl jó erre kelni. Gratulálok Pötyinek a cumi eldobásához!!!Remélem most végleg elfelejti és nem kell gubiznotok.:) Azt a bringát én is elfogadnám:D

erika:csak azt tudom mondani, kitartás! Mintha csak magamat olvasnám! Bár sajnos nekem nem volt elég, és odáig jutottam, hogy pszichológus segítségét kell kérnem.:(

IDŐ:napsütés?! Már 2 napja színét se látom, csak a folyamatos esőt. Küldjetek erre egy kicsit!

ANDI:én már egy jó ideje teszem járókába Noit. Eddig nem volt gond, mert vagy a játszószőnyegen, vagy ebben akár 1 órát is elvolt. Mikor láttam, hogy egyedül is lefoglalja magát, akkor csak messziről néztem rá, mert olyankor nem szabad megzavarni. De 7vége óta nem hajlandó ellenni egyedül:S. Nem tudom mi történt vele.:(Bianka nagyon édes! Azok a szép meleg nyári napok!!:)(Nem mint most).

Bartika:húú, nálad tényleg nem jó kihúzni a gyufát. :)

Mágnes:sajnálom szegény Bencét! És persze téged is! Sok erőt kívánok, és minél hamarabb bújjon ki a fogacska!

Noémi is nagyon szeret kimozdulni. Mindenhol elvan, ha álmos elalszik. Sőt! Sokkal többet alszik, ha kimozdulunk, mint mikor itthon vagyunk. Noémi általában naponta reggeli kelés után 3* alszik, ami lehet negyed óra, fél óra, 1 óra. Ennél több nagyon ritka. Pár napja sajnos nagyon nehezen alszik el, nyűglődik este, nem alszik be szopi közben, éjjel ismét 2* kel, és 7kor kezdi a napot.:(Bár én még az ágyban próbálok 10 perceket szundítani, de sajna a visszaforgatás miatt nem hagy.:(

kisbogacs:nagyon szép lett a takaró!

Enikő:hajrá költözés!!:)

Bocsi, az agyam kicsit lyukas, de ha jól emlékszem van akik szintén ma ünnepelték a házassági évfordulójukat. :)BOLDOG ÉVFORDULÓT!:)

Kép
moffli82

még mindig nem alszom...
Kriszti, köszi a bárányhimlős infót! akkor azt hiszem mi is beadatjuk, amint lehet.

Nekem Benedek a kenguruban is csak kifelé van el... befelé nem lát, és majd kitöri a nyakát úgy forog.

Szilvi
Kép
xania9

Jó reggelt!

Esélyem sincs mindenkinek írni.
Megpróbálok bekapcsolódni.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Barti, :lol: , vigyázni kell veled :lol:

Tegnap este nagyjából átbeszéltük a dolgokat férjecskémmel.

Éjjel keltünk fél 1-kor, aztán 2-kor, utána 3/4 5-kor keltünk. Reggel pedig fél 8-kor. Kicsit most kivagyok, aludnék ezerrel.

Zsófi pedig ezerrel nyomul a játszószőnyegen, bár annak már nem sok értelme van. Tegnap kaptunk habtapit, majd összeteszem.

Ma jön anyukám. :D

És ma megyünk oltásra, megkapja az agyhártyagyuszi ellenit. Nekünk is a Neis vac-ot írta fel a doki.

Kép
Kép
cs_erika

Reggel van, ilyenkor még Bence pár órát elvan sírás nélkül... Éjszaka ismét brutál, Annát sajnélom, egy szobában vagyunk, és biztos nem egy élmény neki az öccse ordítását hallgatni éjjel. Ma átvisszük Annát Anyu szobájába, legalább ő tudjon pihenni...
Arra tippelünk, hogy Bencét a környezetváltozás kavarta így meg... Szerintetek lehet ennyire???

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok.
Bocsi az eltűnésért, de mivel próbálok ezerrel tanulni, így nem sok időm maradt.
Rólunk:
Az AFP eredményről, ha én nem kapok jövőhét elejéig levelet akkor minden oké.
A héten jó lenne eljutnom a dokihoz is, de időm az nuku.
A Joelt éjjelente apa eteti így én tudok aludni.
Most is 5-kor kelt megetettem és még most is alszik, bár ma vinnem kell őt oltásra Pneumo.
Megpróbálkoztam az almával és vettem neki olyan bébi desszertet ami alma-krumplival, eleinte fintorgott de azért tátotta a száját, hogy adjak neki még. :D :D
A Joel elég sokat forgolódik és néha már sikerül neki a hátáról a hasára is átfordulni. Foga még egyenlőre nincs, de szerintem már nem sok kell hozzá.

Nekem a két fiam között 2,5 év van, hát nem igazán volt könnyű, de később sokkal jobb lett, bár most a Joel és a tesó között 11 hónap lesz kb.

manocskak

ELnézést kérek a távolmaradásért de igazoltan teszem. HÉtfőn "szétverték" a számat a fogászaton.....Kedves Dr. Tamás próbálja menteni a helyzetet...azaz a fogamat. HÁt ha azt mondom hogy piszkosul fáj akkor nagyon finoman fogalmaztam........
ÚGyhogy majd jövök csak egyenlőre majd beledöglök...és közben sajnálom magam :cry: :cry:

KépKép
peni

Erika! Sajnálom az éjszakát.

Mági! Kitartás. Ismerős sajna. Én sem tudtam semmit kezdeni akkor Olivérrel. Semmi nem volt jó neki. :(

Móni! Örülök, hogy jól vagy.

Kép
hanna30

Peni! Jobbulást!

Kép
hanna30

Mági: szerintem nem szabadna, hogy a környezetváltozás ennyire megzavarja, de nem kizárt :(

MT kontra kendő: ha batyuban kötöd a hátadra, akkor nem meleg, egy réteg a gyereken, vállon hátizsák-szerűen, és a derékon körben... az én MT-om 4!!!! rétegű. Azért olyan masszív :wink: De összességében a MT a pántok miatt kevésbé meleg (kivéve azt a néhány kendőkötést, ami szintén nem annyira meleg.
30 fok felett nem lehet cipelni? Hm, én szoktam... ok, csorog mindenütt a víz.... ez van.
Kifelé hordozás: békatartásban elvileg lehet, kilógó lábikkal nem. Kenguruban árt a gerincének. Kérdés persze, hogy 10 perc, vagy 3-4 óra :roll:
Saci már rutinosan kukucskál oldalt kifelé, illetve, Zitocs, ha visszahajtod a mt-t derékban, és mondjuk a hóna alatt viszed Violának, akkor tud forogni.

Moffli: :( remélem, segít a pszichológus

Kriszti: nagyon szépek a takarók :)

Bárányhimlő elleni: de, újra el lehet kapni, akkor is, ha átesett rajta... vagy kijöhet herpesz vagy ővsömör formájában, de csak ha enyhe lefolyású. Állítólag az oltás sem véd 100%-osan.

Sziszi: én eddig 2x mostam a mt-t :roll: a pántokat meg vizessel szoktam átkefélni szükség esetén... félek, hogy a sok mosás árthat neki... nem gyengíti az anyagot?

Mindjárt dobok tegnapi kánikulás képet :) csak itt volt jó idő? Pedig nem élek másik bolygón :roll: bár néha úgy érzem :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Megtaláltam ezt a régi videót:
http://www.indavideo.hu/video/Csuklas_4

Milyen picike volt.

Kép
hanna30

Én is úgy tudom, hogy a bárányhimlő oltás csak 8-9 évig hat...de annak igen ajánlott akinek a családjában nagyon erős lefolyású volt!

jaj Peni! mi lett a fogaddal??? :cry: :cry: :cry:

Zitocs! örülök, hogy bevált a tejpép. Petra is jókat alszik tőle és Ő is kb ilyen adagokat eszik meg belőle.

Szilvi! a rossz szokások kialakulásáért mi magunk vagyunk a felelősek. Szóval ha vaalmi nem tetszik akkor idejében kell vissza állítani a rendet mert egyre csak nehezebb lesz!
katuska79

Csajok, ezt néztétek már? http://www.baranyhimlo.hu/
kisbogacs

Peni: jobbulást!

Csöre
csöre74

Csajok!
Van valakinek Süsü cd-je, vagy dvd-je?

Kép
hanna30

Kriszti: annyiban vitatkoznék acikkel, hogy ismerősöm bizony újrafertőződött a gyerekeitől, herpesze lett az euszták kürtön...
Azt hiszem, még kicsit utána olvasgatok...

Hanna: megnézem... cd, dvd nincs, de vmi volt...

Csöre
csöre74

Hanna: szerintem a netről tudsz letölteni. Nekünk csak kazetta van. Még az enyém volt. Lehet, hogy már nem is jó, van vagy 25 éves.

krisz78

tegnap este Eszter bealudt olyan 9:15-körül és fél 11kor hallom,hogy motoszkál,de a jelző nem szólt.Megyek be,hát kuksizik szét a kis buksijával a kiságyból.Meg át fordult :shock: mondom-mi baja van ennek a lánynak?...erre hallom,hogy olyan hangot ad ki,mikor kaksizik :o :lol: Megszagolom,hát felkelt kakkantani :shock: :o :lol: Tisztába tettem és olyanokat kacagott,hogy na :!: :D Aztán adtam neki egy pusszt és vissza is aludt. :o :D
Ja,meg fürdésnél...megyek be,hogy kivegyem a vízből,ő meg gyomrozta/gyúrmázta a sunáját.... :o :lol: olyan édes volt...Azt nm a fiúk szokták?húzogatják,gyöntölik a kukijukat? :lol: :lol: :P
Kriszti:jó lett a takaró.kötögetünk-kötögetünk? :D
Barihimlő:nálunk mindenki volt már,egyedül a férjem nem... :o De neki a tetvek sem maradtak meg a fejébe,mikor gyerek korában 2ft-ért vett,hogy ne kelljen iskolába menni :o :roll:
Ja,pedig volt a közelében nem egyszer bárányos és mégsem...immunis ő mindenre...én kis rinocéroszom...
nem tudom még,hogy be adassam-e :!: :?: :roll:
Hanna:jó ez a videó.Tényleg nemrég még olyan picik vltak... :o :roll:
Zitocs:örülök,hogy rendbe jöttek a kaja dolgok... :wink: :D

Eszter

Kép
eszterem

reggelt!A baranyhimlohoz annyit, hogy Balazs fiam15 honaposan volt es annyira konnyen atveszelte,hogy alig vettuk eszre :wink: o mar biztos imunens
Magnes;nem biztos,hogy a kornyezet valtozas szinten Balazs 18 honapos koraig orditot majdnem folyamatosan :twisted: es azota sem kapokra magyarazatott,az egyik ezoterias ismerosom szerint magasabb dimenziobol jott,ezt nem tudom a hangja biztos mert azt hitem megorjit a sajat gyerekem de mara a dackorszakat leszamitva nincs vele baj
Peni reszvetem :cry:

Tetyk& a fiúk
tetyk

Brestovsky: minden elismerésem a Tiéd! Dolgozol, fejsz, de nem adod fel a szoptatást. Néha nekem se könnyű egyeztetni a munkát+gyermeket, de én itthon dolgozom. Sikerült tornázni?
Kriszti: szép a takaró, biztos nyugtató lehetett kötni, és még jobb látni az eredményt. :) Te mikor vizsgázol?
Katuska: beszkenneltem a recepteket, add meg a címed p.ü.-ben és küldöm mellékletben.
nboglárka

Boglárka ok!

Nincs véletlen valakinek fincsi meggyszörp receptje? esetleg valami különleges?

Eszter! a csajok is csinálják...ők is ismerkednek magukkal :lol:
katuska79

Enyém Lány is kelt 11-kor... magam mellé vettem szopizni, 4-kor ébredtem... álmomban folyamatosan jött egy hang, hogy Saci nem jó helyen alszik, tedd a helyére... pedig teljesen független volt tőle az álmom :roll: a hátam meg majd' szétmegy a háton fekvéstől :? hason szoktam.

Szóval a tegnap délutáni képek (most is ilyen idő van...)
Kép
Kép

Csöre
csöre74

Köszi Csajok!

Sajna nem találtam ilyen oldalt. :(
Katuska! Te ebben profi vagy! Nem tudsz esetleg?

Csöre! Megzabálom a menyemet! :)

Kép
hanna30

Sziasztok,

MT: Csöre, én mosom, mert nem kicsit lesz koszos...de eddig nem vettem észre, hogy ártana neki. Azért próbálom úgy csinálni, hogy ne lógjon le, autóba berakom vagy térd közé szorítom, viccesen nézhetek ki : )
Én is vittem benne Lillát nagyon meleg időben. Hát, kellemes nem volt, de annyira vészes sem. Rólam folyt a víz, ő meg aludt :wink:
Te nem kaptál még hülye megjegyzéseket/kérdéseket? Én egy párat :) A kedvencem az volt, amikor meg akarta egy természetesen gyermektelen csaj magyarázni, hogy rosszat teszek a lányzó csípőjének :shock: Próbáltam megértetni vele a csípőizület meg a vápa működését, de hiába, ezért hát feladtam :roll:
Egy batyukötéses linket tudnál dobni? Köszönöm!

Látom, Saci is eszi a lábait :lol: Lillának is az kedvenc, képes lebűvölni magáróla rugit, hogy hozzáférjen.

Zitocs: gratula a forgáshoz!!! MT bemutató oké :lol: Majd együtt kapjuk a sok hülye pillantást :lol:

Kifelé hordozás: én úgy tudom, tilos, kivéve, ha a lábai belül vannak, békapózban, vagy előtte keresztezve. Én a MT-t kétszer is visszahajtom, így nagyon jól kilát a lányzó. Kihajol és kukucskál. Van, hogy hátrahajol, és az eget nézi :)

Katuska: semmi gond azzal, hogy Lilla ilyen kis ölbebaba meg kis mimóza, majd alakul. Azzal sincs, hogy velünk alszik. Első gyereknél még sokan nagyon aggódósak, én is :roll: Nem akartam ráerőltetni, hogy pl. sokat kimozduljunk, ha egyszer utálta mindig. Sírni sem hagyom soha, csak ha nagyon nem tudok menni, főzést nem tudom otthagyni vagy zuhanyzok. Valahogy ösztönből mindig a manó után mentünk, így volt mindig nyugodt, jókedvű baba. Tök érdekes volt, a fürdés-elalvás időpontját is olyan szépen beállította, kora este mindig aludt, aztán 9kor felébredt, akkor fürdi, aztán egyből alvás. Egyik nap meg nem aludt el este, nyűgös volt már 8kor, elmentünk fürdizni, 9kor elaludt, és ez azóta is így van :D

Bárányhimlő: én tizenegy-két évesen kaptam el. 3 hét ágyban, baromi magas lázzal, ráment a mandulámra, az is begyulladt, nem tudtam enni, inni, semmit csak ha előtte érzéstelenítővel öblögettem. Magnem belepusztultam a viszketésbe. Nem csak a bőröm volt tele pöttyökkel, de az összes nyálkahártyám is. Én biza beoltatom, legalábbis most így gondolom.

Mági: Lilla idegen helyen nem hajlandó aludni. Előre parázok, mi lesz a nyaraláson.

Kriszti: megnyugtató, hogy nem csak Lilla kacsacsőrözik :lol: Van még remény, hogy nem teljesen az én természetemet örökölte :oops: Annyira szép az a takaró!!! Néztem a minimanóban egy kötött babtakarót, naon tetszett, de több, mint 6000! Kiakadtam :?

El teregetni.

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Sziasztok!

Hát nem ígérem, hogy mindenre tudok reagálni, amire akarok, de igyekszem.

Lucus: Zille csodaszép ;) Ó Milánnal akkor a napirend miatt is összeillenek. Milánnak igyekszem kialakítani, de a kis lüke nem mindig akar akkor aludni, amikor én szeretném... Na, meg sokszor császkálunk is, de akkor is a kajákat igyekszem fixálni... Ez persze a szopikra nem igaz. Ami tuti, hogy olyan fél 11 körül van tízórai gyümi, és én olyan fél 1-1-re tenném az ebédet, ami tápszer, na ez eléggé mozgó időpont... Délután alvás, aztán szokott lenni uzsi, ami szintén nem fíx még, én olyan fél 4-re tenném. Még kora este van kajcsi, aztán este 8 fürcsi aztán kaja, de öltözéskor már ordít... :roll: Azt hiszem holnap én is iratok tejpépet, és az lesz a kora esti kaja, aztán fürcsi után már csak tápszer vagy cici. tervezem én aztán majd kiderül...

sziszi: Lilla tüneményes. Hogy itt minden baba gyönyörű :D Engem amúgy érdekelne a kendő... Méterben milyen hosszú? Milánt mi is sűrűn visszük. Kéthetente nagyszülők vidéken, ott is alszik. Már megjárta Pécset két éjszakára, de nem zakkantotta meg. Igazából (én úgy gondolom), hogy egy gyerkőcnek tök mindegy hol van, csak anya és apa ott legyen (biztonság), kaja (komfort). Nagyikkal is elvan, de inkább én szüleimre szoktuk hagyni őt, lévén ők vannak közelebb, meg amúgy is, szerintem normális, hogy a saját szülőnket pereferáljuk, hiába bíznék meg adott esetben a másik oldallal is. Rájuk is hagytuk már, de szigorúan nem kaja időben, és tiszta pelussal :roll:

Eszter: Milán minden fürcsinél piszkálja magát :roll:

Krisz: grat a fogacskákhoz, és a szép méretekhez ;) Megnéztem a bébikajákat, mivel vettünk párat... Szóval Kecskeméti őszije, és az őszi-alma-rizs vmi-ben van cukor, sőt a Hipp sárgabarijában is :shock: Milán amúgy tök jófej kölök, mert neki a Nestlé, ami a legdrágább nem jön be (még szorulást is okoz), de az Unilever, ami a legolcsóbb, azt imádja :D

Csöre: Saci is nagyon tetszik :D A járgány is vagány ;) A régebbi képen, az a teraszatok? Tök jó a kő, meg a fal, meg a bútor is ;)

Barti: grat Pötyinek ;) Nekem az él élesen az emlékeimben, amikor nagy vagányan azt mondtam anyunak dobja ki a cumim. Ő kivitte a szemetet, kezében a cumimmal. Visszajött én meg már megbántam, hogy milyen hülyeséget mondtam, és megkérdeztem, hogy kidobta-e, ő egy kicsit húzott, aztán odaadta :D Akkor még nem értem meg a cumi elhagyására... Amúgy arra nem is emlékszem, hogy váltam meg tőle végleg :roll:
Írtad, hogy Ádival nehezen megy a kajálás, én a helyedben kipróbálnám, hogy a már ismert tápszert is kiköpi, ha kanállal adod?

Enikő: drukk a költözéshez, remélem mielőbb tudsz jönni ;)

Moffli: férjeddel hogy álltok?

Kriszti: gart anyudnak. Hol dolgozik? Apás-babás kép csodás, kendő szuper ;)

jandrea: jaj úgy élvezem én a strandot :lol: csúcs az a kép :D

Katuska: napba lövés :lol: Ha Máténak lenne ikre, lehet nem is lenne ilyen ;)

peni: jajj, jobbulást!!! Képek? :roll:

Mágnes: sajnálom, Bencét szerintem megint a foga nyúzza, az új hely ennyire nem boríthatja meg szerintem. (Off: Elmoék már 900,- Ft-on állnak...)

bárányhimlő: hát apáról nem tudok nyilatkozni, de nekem elég durva volt... 7 évesen 3 hétig, és a gyerekdogi azt mondta ő ilyet a praxisában nem látott, mindenhol hólyagos kitüséses voltam, egy-kettő meg is maradt :roll: Szóval mi majd benevezünk rá, ha itt lesz az ideje...

Rita: kiöntötte a tejet, húúú hát lehet első felindulásomban megfojtottam volna...

Erika: sajnálom az otthoniakat, de örülök, hogy rendeződtök. Zsófi lehet, amiatt kelt ilyen sűrűn, mert érezte a feszkót.

Manocskak: remélem haladsz a tanulással, de a dokihoz azért jusss el!! ;)

Zitocs: azért remélem nem lesz birkózó Vioból :lol:

Hirtelen ennyi! Így is jó sok voltam...

biga.csiga

Szilvi: de, kapok hülye megjegyzéseket, bár inkább kendőben :) kedvencem a "jé, az egy gyerek?"
Ja, Katuska: akartam válaszolni a biciklis kérdésedre, ha még aktuális: szokták, én nem merném. Lehet, hogy én vagyok paramami :roll:
Batyu:
http://www.youtube.com/watch?v=wqNQ9KuQ ... annel_page
http://www.youtube.com/watch?v=vHQay2iF ... re=related (én derékra hozom előre, nem cickó fölött kötöm, mint itt: http://www.youtube.com/watch?v=wsewka-U ... re=related az első verzió)
Még keresem a technikát, ahogy én a hátamra dobom...

Szilvi: altasd néha utazóágyban, had' szokja :)
Együtt alvás: nálunk Mesinél, Zazánál volt, Saci nem igényli, illetve nem tud olyan nyugodtan aludni, mint egyedül. Van ilyen is :D

Hanna: hagyjál belőle Olivérnek is :wink: :lol:

Csöre
csöre74

bigacsiga,Katuska:én eddig nem vettem észre,hogy csinálná csak teganap.Bár nm én fürdetem. :roll: de aranyos volt,ahogy gyűrte...:)
Valaki a múltkor mondta ,hogy a kecskemétiben van cukor.Én azt nemnagyon szoktam venni,de megnéztem és tényleg sokféle cuccában van .Bocs,hogy nm hittem el...Mi is szeretjük az univert.Tök jó az állaga...Meg a hipp és a nestlé.

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

PENI: Sajnálom a fogadat,jobbulást!!!!

MÁGNES: Sajnálom a sírást,nem lehet könnyű.
Én így voltam Gábor nagyfiammal,kb.,8 hós.koráig,se éjjelem,se nappalom nem volt,csak kézben,deott is nyügisen.
Annyival könnyebb volt nekem,akkor még anyuékkal laktunk,mindenben segítettek,na és persze,nem volt egy nemsokkal nagyobb tesója....
De utána,ő volt a legjobb kisfiú a világon.
És most is az.(csak a po.... nagy,)

CSÖRE: Hol laktok????????

Hanna: Olivér már nem sír???

ENIKŐ: JÓ pakolást,és költözést!!

ERIKA: Jó,hogy tudtatok beszélni a pároddal,talán segít!!!(segített?)

Kép
Kép
Kép
regina74

http://www.youtube.com/watch?v=hA_IXe0y ... re=related na így teszem hátra, csak kint van a lába, merthogy a kötésben is kint van... a popper alatt megy el a kendő.... bocsi, jobbat nem találtam :(

Regina: Dél-Pest megye :D most is süt a nap... szerintem kaptunk egy lyukacskát a felhőtakarón :wink:

Csöre
csöre74

Regina ez tetszett. nagy a po....ja :lol: :lol:

Csöre! köszi! én is előbb gyakorlok vele és így sétálunk, nyírom a füvet stb stb, meg megyünk egy két kört itt az utcában.

Hanna! rengeteg Süsü van a Savaria colónián!
http://savaria.protect.hu/index.php?

már nem emlékszem, hogy kell-e hozzá meghívó vagy csak simán regisztrálós, de szívesen megadom a jelszavam és akkor tudsz letölteni! több évad is fent van!
katuska79

jesszum de pici baba! na én ilyen korban még nem mertem volna hátra dobni :shock: :shock: :shock:
katuska79

Hanna, most csak gyorsan neked. Nekünk megvan Süsü DVD-n, 1-2. rész.
Le tudod másolni? Vagy mit szeretnél vele? :)
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Alszik...Anya lapul, mint az a bizonyos a fűben...

Csöre, köszi a linkeket, kíváncsi voltam. Hűűűűűűűűűű, az a hátra dobás...Persze egyszerűnek tűnik, de ezt csak addig mondtam a kendőről is, amíg meg nem próbáltam...Na, majd ágy fölött gyakorolok a MT-al is először, féltem a manót :lol:

Utazóágy, ugyan :D Szigorúan franciaágyas szállás lesz, köztünk alszik majd Lillu. Különben nem is jönne, kipakolná a bőröndjét maga :roll: Lesz babaágy, de kizárt, hogy benne maradna. Utazóágy kizárólag a teraszon alváshoz lesz jó :roll: Micsoda manóm van nekem :shock:

Biga.csiga: Én csak azt remélem, most Lilla ilyen kis ragacs, aztán majd a második, harmadik, sokadik manó meg nem lesz ennyire az :wink: Végülis az lenne a jobbik eset, Lillára van végülis a legtöbb időm.
Kendő: nandu, kék-világoskék, XL, 185 cm-ig, 44-es méretig jó, 4,4 m.
Egyszer volt kimosva, háromszor használtuk lakásban rövid ideig, ki nem is vittük. Ilyen a kendő: http://www.minimano.hu/termekeink/utaza ... enger.html
A színe ennél sötétebb kék. Az ára harmadára gondoltam, de priviben beszéljük meg :)

Katuska: gesztenyetorta kivégezve :lol: Finom volt, köszi még egyszer. Ha nem vagyok nagyon ragacs, esetleg van olyan recepted, amiben babapiskóta vagy keksz van? Most meg olyat rendelt Apa hétvégére.
Mindmegettézek én, de lőttem már onnan olyan recit, ami borzalmas lett :?

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Csöre: Nálunk is jó idő lett tegnap délutánra,most sincs hideg,csak reggel esett.

Katuska: :lol:

Ma Kittikém,aki nem igen értékeli a hozzátápit,megevett,fél üveg sütötököt.
Így reagált hírtelen.....
Kép

Kép
Kép
Kép
regina74

Jaj, Biga.csiga: a hsz-od teljesen kiesett :shock: :oops:
Köszi :) Igen, a teraszunk :) A székek sajna elég vacakok :? de ez van, legalább nem voltak drágák :roll: Az asztal az jó :)

Szilvi: csak kendővel hajítom hátra, MT-ban hátracsúsztatom a hónom alatt. Az egyszerűbb :wink: bár nem biztos, mert most játékból hátrahajítottam kendő nélkül, a hóna alatt fogva, és elég könnyű volt, Sacinak is tetszett :D
Katuska: hát, újszülött korban én sem dobtam volna hátra... olyan kis törékeny még :roll:

Csöre
csöre74

Édes Kitti :D
Sacinak ma adtam egy kis saját termésű sárgabarackot :) hát, Csajok, Saci nem reflexből tolta ki :lol: :lol: :lol: :lol: jólvan, tudom, hogy nincs hozzászokva a kajcsikhoz, de azt az arcot :lol: majd szépen lassan újra próbálkozunk.

Csöre
csöre74

Drága lehetett Saci :lol:
Talán folyékony barack jobban csúszna?? :wink:

Kép
Kép
Kép
regina74

Regina! Nem sír már (annyit). :)
Édes Kitti! :)

Katuska! Köszi szépen! Este megnézem! Ha elakadok sikítok.

Bartika! Tudok másolni. Ha nem sikerül töltenem, akkor kölcsön kérném, ha lehet.
Pötyi még mindig cumi nélkül?

Kép
hanna30

Ha már kajálós kép:
Kép
Az én kisfiam sütőtök imádó. :wink:

Csöre! Édes lehetett Saci!
Nekem Olivér szerintem mindent megenne (ha hagynám). Tiszta apja.

Kép
hanna30

[quote]T írta:alán folyékony barack jobban csúszna?? Wink

Barack pálinka. :lol: :lol: :lol: :lol:
Vajon miért ez jutott eszembe? :oops:

Kép
hanna30

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Csajok, rajtam keresztül, vagy egyenest a szájába?

Hanna: milyen úszópelust vettél?

Csöre
csöre74

Regina: tök cuki Kitti, az arca mindent elmond :lol:

Hanna: milyen huncut Olivér :D

Csöre: Saci édes lehetett ;) Zaza jobban?

Képzeljétek az olcsó tescós kanál tök jól bevált... Jó lapi, így szinte semmi cucc nem marad rajta, minden becsúszik Milán szájába :D

Nyaralást kérdezte valaki, talán Sziszi... :roll:

Nekünk jó lesz ez a nyár is, hála az égnek. Megyünk júli közepén Gárdonyba (4-5 nap), aztán júli utsó előtti hetén Balatonmáriafürdőre (5 nap), és augusztus végén Ságvár (3 nap). Októberben lesz egy nagszülős, dédis kiruccanás vagy Tokajba, vagy Hajdúszoboszlóra, aztán onnan rokonoklátogatás.
Ezeken kívül nem kizárt, hogy lesz egy-két hétvégi, amikor csak úgy leruccanunk a Balcsira, de ez nem biztos...

biga.csiga

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: