A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 11:17-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! 8)

A reggeli bejelentkezésem elmaradt, ugyanis megcsináltam a péntekenkénti nagytakarítást, mivel holnap doki, és ha bent kell maradnom, akkor már kész legyen. Meg voltam a szomszédban bnőmnél, még egy pocakos traccspartyt tartottunk. :lol: :lol:

Bond: ügyfélkapus beadástól miért tartasz? Én ott adom le mindegyiket, mindenkinek.

hendegabi: NST :shock: hálóing :shock: csesszék meg, vegyenek ők!

marietta: további drukk, hátha már ez a találgatásuk beválik. :twisted: :twisted: és mihamarabb otthon lehettek hármasban :wink:

boo: sok örömet a hétvégi bevásárláshoz! :D és gratula a méretekhez!! :wink: Koleszterinszintje anyumnak mindig is alacsony volt, pedig ő evett húst, nem tudták mitől, aztán kiderült, hát rájöhettek volna hamarabb is :?

gabi: már is csodálom, hogy várod a szülést, hatalmas a pocid :shock: :D és ez a kis napozó nagyon nagyon cuki!!!!

f.nikici

Sziasztok!

Olvasok mindig, csak írni már nem tudok, mert hihetetlen álmosság és fáradtság van rajtam, jobban mint a várandósságom elején... Plusz még próbálom kihasználni a fennmaradó kis időmet, ami még hiányzik megvenni, bepakolni, kimosni, magamat is rendberakni, aztán még mindig járok úszni, ilyesmikkel foglalkozom. Ja! És nemcsak álmos vagyok, hanem naggyon feledékeny is, pl. most jutott eszembe, hogy délelőtt védőnőhöz kellett volna mennem... a ciki az, hogy csak csütörtökönként van, és jövőhéten dokihoz megyek, utána meg ki tudja...úgyhogy lehet, hogy többet már nem látom csak a szülés után...? :oops: Na, ezt most egy picit cikisnek érzem...

Kép
Kép
tabati

Azt hiszem illő bejelentkezni így a vége felé :lol:

Gabi! Aztaaa, tekintélyes pocid van, nagyon szép, kiváncsi vagyok mekkora lesz a Nagylány :lol: El is hiszem, hogy nehéz éjszakáid vannak...
Majd igyekszem én is még pociképet feltenni

Képzeljétek ma reggelre totál leapadt a lábam :shock: igaz 9 órát sikerült pihennem - na nem egy huzamba, de ilyen is régen volt...

Viszont reggelizés közben nagyon megijedtem, a sebem úgy benyillalt, mintha késsel szúrtak volna meg :shock:
Holnap meg kell nézetni UH-on :(
Tapasztalt ilyet császáros kismami?

Na és a büszkeségem: http://www.youtube.com/watch?v=THiPFFzWDHc
- hozzá kell tegyem nem éneklem neki mindennap, egyszerűen szeret mondókázni, énekelni, imádja a zenés meséket, filmeket. Muzikális alkat az Angyalom :lol:
Most épp rádiózik :lol: :lol: :lol: persze a recsegős csatorna a legizgalmasabb :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Gabi:Én is vettem ilyen napozót! :lol:

Bár még nem ma van a szülinapom,tesóméktól megkaptam az ajándékot:egy 56-os rugit és egy pulcsit. :roll: Szerintem kicsi lesz rám... :lol: :lol: :lol:

Voltam NST-n,nem volt semmi különös,kivéve h majdnem elaludtam,mert éjjel minden órában megébredtem valami iszonyúan sok volt a savam.Lehet h ez annak is köszönhető h Tami próbálta a gyomromat valahogy még feljebb gyűrni..nagyon aktív volt az éjjel.A vizsgálatkor bezzeg annyira már nem,de szerencsére nem kellett megismételni.Nagyon úgy néz ki h nagyüzem lesz az ajkai kórházban,mert rengeteg a velünk egy idős kismama...
Nem örülök!Önző vagyok! :twisted:

Gabi :Attól tartok h az ilyen emberek már nem változnak meg,és lássuk be nem is hinnénk el h ennyi idősen valaki hirtelen képes kifordulni magából.

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Ja:olyannyira sokan vagyunk h nem is kaptam jövő hétre csak két külön napra időpontot.Magyarán szerdán megyek UH-ra,aztán csütörtökön meg NST-re.

:roll: :roll: De jó lesz!

tímea83
Ajka

Hát még mindig nincs itt valami nagy dömping. Bezzeg ha nem vagyok, akkor mindenki aktív. :roll: :roll: :roll:

Esetleg én is kaphatnék valakitől egy telefonszámot, akinek majd jelezném, hogy " hurráhurrá ... " ?

Még nem jelentkezett az asztalos, pedig elméletileg holnap jön. Én már úúúgy várom, na nem őt, hanem az ágyikót. :D

Gabi : ajajajaj mekkora a pocid, az enyém is nagy , de amikor meglátom a tiédet, akkor nem is tűnik nagynak. De amikor meglátom, vagy meg kell mozdulni...

Kép
ikoka7

Sziasztok!
Tegnap éjfélig olvastam vissza,aztán már nem volt erőm írni.
Mi jól vagyunk,nekem már lassan elég lenne,hasam kb mint Gabié.Mi Gabik tartsunk össze. :D Kedden 4D,szerdán ctg+doki.Tényleg jön a hidegfront,és elsejéig marad is.Na,én elsején fogok szülni.Valaki csatlakozik?
Vendég

Felhívtam a Klinikát, hogy kérjek egy uh időpontot, ha lehet ne júliusra. Teljesen megleptek. :D Holnap reggel megyek. :shock:

Ikoka,
Számot küldtem.

Tímea,
Nem vagy önző. :lol: Én is abban reménykedek, hogy amikor pont én leszek a kórházban, akkor már mindenki megszült és hazament vagy épp még várat magára. 8) Úgy fogalmaznám, hogy kizárólag a baba érdekében. :D

Anitja,
Nem vagyok császáros, de barátnőmnek az első császár volt, a másodiknál gondolkodtak. Amikor mondta, hogy feszül, szúr a régi heg, a normál szülést azonnal levették a napirendről.
Aranyosan énekelget. :lol:

Tabati,
Én is elfelejtettem, hogy védőnő időpontom volt két hete. Eddig még nem tettem lépéseket, hogy esetleg bepótoljuk. :wink: Nem is fogok...

Gabi,
Olyan hülyeségnek tartom ezt a sima utálkozást. :? Ha valami működik 12 éve, van 4 unoka, én mint anyós örülnék, mint majom a farkának. Enyém anyósnak nincs diplomája, de még csak középfokú végzettsége sem, mégis jobb a gyerekekkel, mint amilyen én vala leszek. Szerintem ez fontosabb. :roll: És még jobban is főz, mint én. :lol:
Egy biztos, ha eddig ilyen volt, pozitív irányban már nem fog megváltozni. :? Azért meg tényleg dögök, hogy duruzsolnak a háttérben.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Gabi! Hatalmas a pocid,el sem hiszem,hogy még elbírod :lol:
Én holnap este megyek a kórházba a szülésznőhöz és önző módon én is nagyon remélem,hogy még nem fogják megérezni a kismamák a szombatra jövő frontot,mert nyugodtan szeretnék vele beszélgetni és ha van rá mód,akkor megnézném a szülőszobát is.
Ma itt volt az asztalos,a falra már felrakta a burkolatot,szombaton jön a kész bútorral és fejezi be végre a munkát. És utána jöhet a nagyüzemi mosás,vasalás...

KépKép
KépKép
nyuszi81

Lorca:Így van!Azt akarom h csak ránk figyeljenek! :twisted:

tímea83
Ajka

Lorca / Gabi1

Köszönöm a telszámokat, privi ment Nektek.

Meccs van a tévében, Apácska nézi , én meg unatkozom. De mindjárt vége és akkor megyünk sétálni.

:D :D :D

Kép
ikoka7

Sziasztok csajok!

Latom,mar mindenki az utolso simitasokat vegzi,es egyre turelmetlenebb....
Gyogyszertari babaapolo kremeket sikerult feliratnia a tesomnak,sot anyukam is intezett,igy nalam mar itt vannak ezek szerencsere,mert nem igazan bizok mas "kesztermekben"
Persze osszepakolni meg nem pakoltam a korhazi motyokat,mert meg mindig nem erkezett meg a kontosom,amit mar igazan nagyon varok,de minden megvan ezen kivul,kimosva,vasalva,aprosagok egy fiokban figyelnek....

Kedden voltam dokinal...hat ereztem hogy valaminek lennie kell,ne legyen sima ugy.....Kitenyesztettek nalam is a streptococcust :cry: :cry: :cry: Persze-persze nem parazok,tudom megoldjak,csak azert antibiotikummal kezdeni egy eletet....haaaat na!Nagyon nem vagytam ilyenekre,persze nem kivansagmusor....es azert a tuktol meg mindig kivagyok,most szep lesz,meg az is mehet egy lukon befele....
Ja es azt olvastam,a bebiket is kezelik 3-4 napig.Na ez az ami aggaszt,mivel itt 1 napos a korhazi tartozkodas....na majd megkerdezem hogy is lesz ez,mert ez hirtelen kimaradt :?
Egyebkent minden mas okes,ket napja nalam is kezdodnek a Braxton-hicks fele fajasok.Bar sejtesem szerint az ido is ratesz egy lapattal,mert kedden meg 25 fok felett volt,azota meg szakad az eso 15 fok alatti homerseklettel.... :evil:

Kesz vagyok az etkezo takaritasaval,de ez eleg meddo vallalkozas,mivel a por 2 naponta megtelepszik
:roll: :roll: :roll: Holnap hajfestes remelhetoleg,aztan hetvegen kanape tisztitas mar vegre!Aztan a jovoheten meg nappali alapos atmosasa,aztan csak a rutin marad szerencsere....

Ma este 6-ra jon a dula szulesre felkesziteni...kivancsi leszek!

Babazenet,mondokakat,dalocskakat mar nagyon regen letoltottem,bar a babazene eleg bugyutanak hangzik,kiprobaltam baratnom kislanyan,neki bejott a dolog :wink: :lol: !

Marietta:Szoritok ertetek!!!Rendezodhetne mar ez a dolog Domival...Hogy mindenki csak talalgat...ez annyira jellemzo sajnos!
Remeljuk megoldodik a tapszervaltassal...bar en hallottam az anyatej allergiarol mar parszor,de inkabb a tapszer lenne a ludas!

Anitja:Nolka nagyon cukin nyomja mar!Es jo az uj frizkoja!
(lattam odaat egy fotot a turosbatyukrol!!!!Leccccike!Kuld mar at a receptjet!Meghalok ha nem ehetek olyat!!!)

Gabi:Orias pocid van!!!Mar tenyleg nem sok van hatra!!!Csak lassan,es ne huzd fel magad anyoson!Nagyon csunyan viselkedik az teny!Nezd,hasznald ezt!!!
Kép

Na most lepek fozok egyet,aztan majd benezek!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Ha valakit érdekel a LIDL-ben a szoptatós melltartó 1500 Huf. Nincs tapasztalatom, de Szonibaba szerint nem rosszak, én vettem kettőt meg ő is. Igaz nem Women secret de ennyi pénzért.... :lol:

A kórházi cuccban még én is a felénél járok, annyi dolog van,s nekünk még a gyerekszoba sincs kész :( Csak hétfőn tudunk elkezdeni festeni :( kicsit para is, de remélem nem akar előbb jönni..

Gabi óriási poci, hihetetlen!

KépKép

KépKép
ronmay

Mostcsakegyrapid.

Dokik kipipálva. 8) Vérvétel eredménye tökkkéletes, vérnyomás magamhoz képest magas a 120/80-nal ( :shock: :D :D :D ), vizelet okés, Hugi pedig nyomta ezerrel, úgyhogy a CTG is klassz lett. (Lehet, hogy mindezekhez köze van a "sietségnek", a többszöri kajának és a koffeinek??? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: )
És ropppant büszke vagyok magamra, mert bár a doki mondta, hogy nálunk gazdaságilag jobban álló országokban csak 1-2 alkalommal van ultrahang a egész terhesség alatt, az asszisztens csajszi azért kerített egy 1 héttel hamarabbi időpontot. :D :D :D :D :D :D :D Nem azt mondom, hogy kisírtam, de úgy látszik, hogy bejött az "addigra már lehet, hogy meg is szülök, és azért jó lenne tudni, hogy mégis mekkora :roll: :roll: :roll: :roll: " című szöveg. :wink: 8)

Ha nem ma este, akkor majd holnap írok még bővebben illetve reagálok (olvasni folyamatosan olvasok :wink: )

gabi1! :)

Nem tudom, hogy te mennyire látod magadon, de már lejebb van a pocid! :wink:

Kép
Kép
200907?

Én is vettem kettő szopis melltartót a Lidl-ben.Szerintem jók!
Tartanak,meg kellemes az anyaguk is.

tímea83
Ajka

KÉPZELJÉTEK EL NÁLUNK PÓKINVÁZIÓ VAN!!!! :shock: :shock: :shock:
Nem tudom mi van egyik évben sem volt ennyi,pedig most festettük át az összes helyiséget!Nem bírom!!!!
Kimentem WC-re és egy bazi nagy pók leereszkedett előttem és a csápjait felemelte mintha támadna! :roll:
Felhívtam a páromat,aki persze jól kiröhögött mert szerinte félreértettem a pókot! :lol: Azt mondta h ebben az országban nincsenek agresszív pókok.Nem igazán győzött meg uh a portörlővel járok pisilni! :roll:

tímea83
Ajka

A sokktól vezérelve be is vágtam egy tábla csokit.. :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

Timi:UUUUUgy uuuuuuutalom a pokokat!!!Itt szunyoghalo van minden ablakon+festes is volt+nagytakaritas+atrendezes....es megis.Egyik nap a konyhaszekrenyen nezett velem farkasszemet egy kis szemet pok :shock: :shock: :evil: Es ez is tamadni keszult....A tesom szajat egyik evben megcsipte egy pok,es 3xosara dagadt az also ajka....almaban!!!Kepzelheted...nem merte felkapcsolni a villanyt,csak kitapogatta.....aztan gyors calcium!!!
Szerencse nalad csak a csoki kell :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Igen a csoki hatásos! :lol:
Találtam egy tök jó oldalt van egy csomó süti ami olcsó,gyors,és sütést nem igényel!
Most megvacsizok aztán nekiállok a sport szelet nevezetűnek! :P
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=26727247 -Itt található!

tímea83
Ajka

Tímea,
Nem kell, hogy agresszív legyen egy pók, én is utálom őket. Számomra a jelenlétük egyértelműen támadó aktus. Abban igaza van férjednek, hogy szerencsés országban lakunk. Engem Anglia döbbentett meg. Hogy ott mekkora szőrös rusnyaságok élnek nyolc lábon! :x

Ancsurti,
Braxton-hicks .. látom, azért angolból is fejlődsz :lol:

Kép KépKép
lorca

Húúú Timi,de jó receptek! Ment is a kedvencekhez :)

Ancsurti..én is parázok a tenyésztéstől.Elv holnap veszik le.. és az első ctg is holnap lesz.
Vendég

Lorca:Ezt szomorúan hallom,pedig egyszer szívesen elmentem volna Angliába..így már nem is olyan csábító! :evil:

Conversano:Ugyi?Nagyon guszták!Nem vagyok irigy,hízzatok Ti is a sok finomságtól! :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

Sziasztok!

Látom nálatok is sokan most kezdik a gyerekszobát, mi most vettünk a legnagyobbnak egy nagyágyat, hogy átadhassa a rácsosát Attinak, Atti pedig az övét a kis Marcsinak. Andris már ki is domborította az új ágy előnyeit, nincs rácsa és ki tud jönni a Mamához...hát, marha jó, nem tudom hogy fogjuk átszoktatni, de egy 3 évesnek már illik is rendesben aludnia.

Nekem délelőtt a vérnyomásom olyan 115/45 körül volt, ebből kifolyólag baromi vacakul voltam, de délutánra összeszedtem magam..állati sokat keményedek, meg folyton keményen rúg a pici...már nagyon szeretnék szülni...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Timi!
Tényleg tök jó receptek vannak az oldalon! Szombaton megcsinálom a baconbe tekert rántott sajtot! :D

Holnap drukkoljatok nekem, hogy minden rendben legyen a ctg-n + uh-n! Remélem, hogy még nem tartanak bent!
Vasárnapra még tervezünk egy grillezést az anyósomnál!

Rendbe rakattam ma a lábam, ki tudja, mikor jutok el pedikűröshöz! (bár ha lejjebb megy majd a hasam, akkor meg fogom tudni én is csinálni magamnak szépen.)

Hétvégén még Anyuval befestetem a hajam, hogy azzal se legyen gond 4-5 hétig. Most megnövesztettem picit, hogy ne érezzek késztetést, hogy fodrászhoz kéne mennem.

Érdekes, én a hangyákat sokkal jobban gyűlölöm, mint a pókokat. A kis pókokat simán kirakom (pzs-vel fogom meg őket), a nagy pókokat meg szemmel tartom, amíg a párom ki nem rakja őket. Megölni sosem szoktuk őket.
Riminiben kertes házban laktam, na ott voltak igazán nagy példányok, olyanok amiket az ember tényleg csak filmen lát. Azoktól én is paráztam.

Kép
katy76

Katy még a hideg is kirázott!Pedig ha az állatkereskedésben látok olyanokat megnézem,mert tudom h nem tudnak kijönni! :lol:
Megölni mi sem szoktuk őket,de ennek momentán behúztam egyet(hisztérikusan hadonásztam),aminek az lett a következménye h eltűnt,uh ezután fél órán keresztül a tükör előtt böngésztem magam nem-e rajtam csüng vhol. :roll:

tímea83
Ajka

Juj!Van egy óriás hangyás film!Mindenkinek ajánlom!Ennél rosszabb filmet még életemben nem láttam! :lol: :lol: :lol:
Minden félelmet elűz ugyanis csak röhögni lehet rajt!

tímea83
Ajka

Timi:Jo ez az oldal,anyukam mar atkuldte egyszer....regebben csinaltam mar a tejfolos-kekszeset,meg ilyen hasonlot mint a Sport-szelet,csak muzlivel+kekszel+aszalt dolgokkal....Kesztetest erzek,de az energiam maskeppen alakul mostanaban.
Most kerult be a sutobe a rakott-teszta,meg mosogatas,porszivozas...de nagyon nincs erom hozza...Pedig muszaj lesz...gyorsan kavezok,aztan nekiugrok!

Lorca: :lol: :lol: :lol: Igen,igyekszem!Bar apa ugrott gyorsan az internetre doki utan,hogy utana olvasson egy kicsit.....igy megjegyeztem :wink:
A WC-ben a terhessegi-biblia honapok ota elmaradhatatlan olvasmany a reszerol!!!(megjegyzem,maganak vette!)

Conversano,Katy:Mennek a drukkok a vizsgalatokhoz!!!

Klarka:Az a vernyomas se semmi...azert meg bird ki valahogy 1 hetig!!!

Kép
Kép
ancsurti

Bond!

Én nem felejtettem ám el (és nyilván a többiek sem :wink: ), szóval ne akard elsunnyogni: POCIKÉPET kérűűűűűűnk!!!! :D :D :D

Ancsurti!

Nekem anyu azt mondta, itthon csak a mamikat kezelik, szóval ha születéskor nem fertőzött a bébi, akkor nem kap semmit
! Persze lehet, hogy ott más a szokás, de előre ne szomorkodj emiatt!!! :wink:

Tímea!

:lol: :lol: :lol: ! Nálunk is bazisok a pók, és először azt hittem, biztos csak én vagok hülye, és elszoktam tőlük télen, de neeem, ezek tényleg többen vannak, mint szoktak :shock: :evil: ! Már-már attól parázok, hogy egyik reggel bebábozódva ébredek :evil: :lol: :lol: :lol: !

Melltartó: én kinéztem magamnak egy csooodajóóó, de méregdrága Anita melltartót :roll: :oops: . Viszont mivel sose költöttem sokat fehérneműkre, úgy döntöttem, most kivételesen ezt megengedem magamnak (hátha nem csak viselni jó, de tényleg minőségi, és úgy tart, ahogy kell, ami most nagyon nem mindegy). Viszont nyilván nem lehetek hónapokig ugyanabban a melltartóban, szóval fogok venni vmi jó olcsóságost, hogy amíg kimosom a drágát addig is legyen :wink: :D :D :D ! Persze ha sokáig tudok szoptatni, nyilván bővíteni kell a repertoárt, de egyelőre elég lesz ennyi :wink: !

Én ma is ooolyan jól aludtam 8) ! Persze a csípőm fáj, időnként nehezen lélegzem, fáj a sarkam ( :shock: ) (.......), de minden sokkal elviselhetőbb, ha kipihenem magam :wink: :D !
A közértes csjok szerint tuti nem húzom már 5 hétig. Ezt mindenféle testrészeim alapos szemügyrevétele után állapították meg (pocak, fej, száj...). úgy éreztem magam, mintegy bazári majom :shock: :lol: :lol: :lol: !

Képzeljétek, tegnap Ricsi kérdezte, hogy nekünk ugyan minek kell 3 napig a kórházban maradnunk, mikor anyu úgyis nálunk lesz, szóval 24 órás orvosi felügylet alatt leszünk ( :wink: ). Kérdezem anyut, erre ő egyből: Na jó, ti két nap után hazajöhettek :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: !
Ha angliában 6 óra után "kidobnak", én bizony nyugodt szívvel jövök haza előbb :wink: !

Megnyitottuk a "strandunkat" :D : a fiúk felállították a pavilont, meg a kerti bútorokat, beállították a hintaágyat, és szuggerálták a medencét, hogy melegedjen a víz :lol: :lol: :lol: ! Olyan szuperhangulatos :wink: ! Imádom, tisztára, mintha fixen nyaralnánk 8) ! Remélem a kisnyúl is szeretni fogja :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi:Koszi az infot!Persze csak magyar oldalakat olvastam el ebben a temaban :oops: ,de figyelni kell az aprosagokat majd,van-e valami tunet....Remeljuk nem fertozodik!!!
Jo lehet a sajat kis kerti-nyaralasosdi!!!Most nem irigykedek a melegre,mert nem birom elviselni,de ezt az esot sem kivantam...koztes miert nem lehet???
Szopismelltartora mar beruhaztunk nemreg,egeszen jo aron,akciosan kaptunk remek,profi darabokat,igy lett 3,es van egy egyszerubb valtozatom is!Ennyire kenyelmes melltartom meg nem is volt....bar nem is nagyon hordtam,csak sima nyakbaakasztos kis 3szogletut :lol: :lol: :lol: Remelem kelleni fog,bar az egyiket mar most hordom,azert nott akkorat hogy joszolgalatot tesz akkor is,ha netan bajom lesz a tejtermelessel....

Megint szultem almomban,de most arc is tarsult a babahoz!Es csak ugy spriccelt a tejem ossze-vissza eteteskor!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Dodi, nekem csak Anitám volt eddig, szuper, de most beneveztem a Lidl-s termékre, mert ugyanolyan a csatja csak vastagabb pamut.

Éva

KépKépKép
agmano

Fúú de lerobbantam!A lényeg h süti a hűtőben,és Isten áldja azt az embert aki kitalálta a mosogatógépet! :lol: :lol: :lol: :lol:

Dodi:Ugye h félelmetes?Csak tudnám h miért van több mint máskor.
Persze gondolom ezt is a globális felmeli számlájára írnák! :lol:
De irigyellek a strandotok miatt!Megígértem magamnak h nem depizek rajt ,jövőre triplán kihasználom a nyarat,és a fürdőzést.
Nekünk sajna tavaly kilyukadt a medencénk,meg a sok felújítás miatt az udvar sem alkalmas most egy ilyen kis oázishoz.
Jövőre addig nem mászom ki a vízből míg úgy nem nézek ki mint Gollam! :lol: :lol: :lol:

Ancsa:Remélem h igaziból is sok tejcid lesz,és azért álmodtad!
Az h spriccel..legalább nem lesz gond a fejéssel!Csak belevereted a pohárba.. :lol: :lol: :lol: :lol:
Mekkora menőség! 8)

tímea83
Ajka

Sziasztok!

Áginál ha nem indul be magától a szülés, akkor kedden császározza a dokija, mert el kell utazzon.Kíváncsi leszek,h.mi lesz.

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Timcike!

Koszi a hireket!!!Megy a drukk Nekik!Csak az elutazas indokolja a keddi csaszart?Vagy mar vannak elojelek?Azert jo lett volna meg egy kicsit egyben nem?De hat ezt igy nem tudhatom....csak annyira ugyesen csinaltak vegig.....Szurkolunk nagyon!!!!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

A Lidlben is csak fehér színben van szoptatós melltartó? mert nekem fehérből már van kettő most még szeretnék feketét, meg esetleg testszínűt is.

Pókok!

nekünk voltak teknőseink, akik imádták a pókokat, így én már simán kézzek fogtam meg bármekkora pókot 8) (a lábánál, bár néha cselesek voltak, és ledobták a lábukat , majd elmenekültek) Mindent a tekikért! 8) :D

Végül elmentem a védőnőhöz, az uccsó pillanatban. Ahogy eszembe jutott, fogtam magam, még hátha ott lesz. De kár volt mennem, mert csak felidegesítettem magam. Nem vittem magammal a régi leleteket, ő meg nem írt be egy csomó mindent a kiskönyvembe, most akarta pótolni. A hepatitist sem írta be, én meg nem is emlékeztem rá, hogy ilyet is néztek. Erre felidegesített, hogy ha nem lesz meg, akkor beoltják a babát ellene. :shock: Mert hiába vetetem le még a héten 2 hét alatt nem jön meg az eredmény. Ezek után megmérte a vérnyomim, ami 150/100 lett, és be is írta a kiskönyvembe, pedig tuti az ideg miatt volt. :( És jön holnap, hogy beírja a hiányzó adatokat. (amúgy már megnyugodtam, mert megtaláltam itthon az egyik laboros papíron a hepatitis eredményét ) Viszont ilyen steccobigyót nekem nem néztek, legalábbis tudomásom szerint nem. :roll:

Kép
Kép
tabati

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 11:18-kor.

KépKép

KépKép
boo

Csináltam új vonalzót,azt próbálom ki...
Vendég

[quote="ancsurti"]T írta:ancsurtiimcike!

Koszi a hireket!!!Megy a drukk Nekik!Csak az elutazas indokolja a keddi csaszart?Vagy mar vannak elojelek?Azert jo lett volna meg egy kicsit egyben nem?De hat ezt igy nem tudhatom....csak annyira ugyesen csinaltak vegig.....Szurkolunk nagyon!!!!

Nincsenek előjelek.Sajnos csak az utazás indokolja.Elég furi.Én még benthagynám őket, min.egy hétig.De a doki tudja.Átadom a drukkot.

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Jó(?) meleg reggelt! :)

Ahhoz képest, hogy egész este nyitva volt az ablak, a függönyök még most is behúzva már több, mint 23 fok van a lakásban. Ami amúgy a legnagyobb melegben is kellemes "hűs" szokott lenni. Manóra épp, hogy csak ráadtam valamit és nekem sem túlzottan van felöltözhetnékem. :roll: :roll: :roll:
Ma ki nem dugom az orrom a lakásból, az tuti!

Kép
Kép
200907?

Ezt a cikket olvasta valaki?

http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre/index.php?id=0906181

Pont a lényeg nem derül ki belőle. :roll: A kosarmagazin.hu-n csak az tudja a teljes cikket elolvasni (táblázatostul), akinek van rá előfizetése. A másik verzió, hogy megveszi a nyomtatott példányt. Esetleg van valakinek valamelyik? :roll:

Most egy kicsit bővebben a tegnapunkról, aztán reagálok nektek.
Első körben a háziorvosomhoz mentem, kitöltetni egy papírt.Mivel nemrég költözött el a rendelő és csak a múltkor voltam ott először Manóval, a környéket viszont nem ismerem, nagy bátorság volt felpattanom a buszra úgy, hogy csak sejtésem volt hová-merre - ráadásul idő szűkében :roll: . De végül simán odataláltam és újfent megállapítottam, hogy hülye ötlet volt hegyre költöztetni. :?
Időben érkeztem, hamar végeztem, volt még időm, így bementem a Mammutba, mert a doki által mért 100/80-as vérnyomásom, a meleg és gyomrom azt sugallta nekem, hogy nem ártana ennem valamit, mielőtt leesek a lábamról. Úgyhogy bementem szépen és megkajáltam. A McDonald's-ban. :oops: Mentségemre legyen szólva, hogy halas szendvicset ettem, úgyhogy ez még viszonylag egészségesnek számít. :roll: Aztán meg irány a posta és a Klinika.
Egyszer nem megyek korábban, erre richtig akkor állhatok sorba a büfénél egy kis koffeinért és "felejtenek ott" a CTG-n. A kaja és a jegeskávé megtette a hatását: Hugi úgy beindult, hogy egyszer még a CTG-t és beriasztotta, mondván tartósan 160 felett nyomja. :shock: :lol: (A vérnyomásomat 120/80-ra mérték, reggeli 100/80-nal szemben :o ) A 20 perc helyett kb. fél órát dekkoltam ott. Ami alapból egyáltalán nem zavart volna, ha korábban megyek vagy ha Hugi nem ennyire aktív. (A végén már azon gondolkodtam, hogy teszek még egy "kis" hangot a kütyüre, hogy jól hallja az egész folyosó, hátha valamelyik nővérke bejön megnézni, hogy miért hallani ennyire a szívverését. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ) Mire leértem, addigra már kb. 3/4 órája rendelt a doki és legalább 3 emberkét letudott ennyi idő alatt. Máskor meg simán késik legalább fél órát. ( :? ) De így is hamar bekerültem.
Azt mondta csak jövő héten vizsgál meg, megpróbált "lebeszélni" az előrébb hozott ultrahangról, viszont nagyon örült a laboromnak meg a CTG-mnek.
Utána elmentem a vadi új, 2 gyereknek is ellenálló, strapabíró szemüvegemért. 8) Megnézettem a szemem is. A csajszi azt mondta, hogy rendben van, de kérdezzem meg a dokit a kontaktlencsében való szülésről, mert részéről nem preferálná (mint, ahogy döntően nem is szokták). Úgyhogy, jövő hétre ez a házi feladatom. :lol: (A kartonomon rajta vagy, hogy milyen dioptriám van, tehát elvileg tudja, hogy mi a helyzet, de erről még nem beszéltünk)
(Még múltkorról felejtettem el írni.
Megkérdeztem, hogy megnézik-e a császár utáni heget. Azt mondta, hogy már nem, mert sok más egyéb tényező nagyobb súllyal bír a latban, mint ez. )

Voltam a Spar-ban is. De csak én voltam ott, a türcsik nem. Viszont tegnap előtt láttam kitacepaózva az egyik Kaiser's-ben, hogy július 11-ig meghosszabították a pontbeváltást. Tehát: igenis lesz törülközőnk! :twisted: (Elképzeltem, hogy milyen jól fog kinézni az usziban vagy a strandon, hogy minden 10. gyereknek törpikés türcsije van. :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.06.19 08:13-kor.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Ne is mond 007! Itt is rohadt meleg van,egész éjjel nem tudtam magammal mit kezdeni,ittam liter szám a vizet és tök szarul aludtam. Estére megint akkorára dagadt a lábam,hogy azt hittem,elájulok,amikor levettem a papucsom. Vacsizni voltunk a barátainkkal,délután pedig pihiztem is. NEm értem. Na mindegy.
Lányok! Akinek van már tapasztalata: a kisbabákat is ugyanúgy kell öltöztetni mint ahogy mi öltözünk,vagy ők még azért fázósabbak? MEg szerintetek ilyenkor nyáron mikor lehet kivinni először a babut levegőre? Gondolom nem kell kivárni a 6 hetet.
Dodi! Anyud erről mit mond?

KépKép
KépKép
nyuszi81

nyuszi81! :)

Most 24 fok van. Délig süt ide a Nap, abban bízom, hogy utána ha lejebb nem is megy, de legalább emelkedni nem fog.
A nap tippje: most kell jó sokat mosni és kiteregetni a szobában. :wink: A vasaló meg még csak eszébe se jusson senkinek!!!!
(Amúgy a lábaim fáznak. :roll: Hiába, látszik, hogy a mi családunk címerében sem a vérkeringés szerepel, mint a legfőbb jellemző. :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Ilyenkor már mindentől be tud dagadni az ember lába. Nem lesz túl felemelő, de próbáld ki te is, hogy 2-3 napig száműzöd a sót. Látod, a többieknek is bejött. (Többek között ezért is lehet, hogy vacsi utánra jött elő)
És a kismama tornát semmiképpen ne hanyagold! :wink:

A babákra azt szokták mondani, hogy a felnőttekhez képest egy réteggel több legyen rajtuk. (Ami azért jó, mert a felnőttek közt is elég nagy a különbség, hogy kinek mi a hideg, meleg. :? ) Mi 1 hónaposan vittük ki Manót először, 20 fokban. Szkafanderben meg sapkában. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De inkább egy picit több cucc legyen rajta, mert azt még le tudod venni róla semmint, hogy fázzon és ne tudd felöltöztetni.
Az első alkalom jó kérdés. Ha egészséges és jobb levegőjű környéken laktok, akkor korábban is ki lehet vinni, de forgalmasabb, szennyezettebb helyen jobb vele várni egy kicsit.
Akár így, akár úgy fokozatosan kell őket hozzászoktatni a friss levegőhöz. (Például először csak az ablak vagy erkély ajtó van nyitva, több-kevesebb időre).
És persze az is más, hogy van-e valami allergiája, tüdő problémája vagy sem. Érdemes megvárni, míg a doki néni áment mond.

Kép
Kép
200907?

Köszi a felvilágosítást 007! Mi szerencsére nagyon jó helyen lakunk (XI.ker.Kelenvölgy),tiszta zöldövezet,úgyhogy a levegővel nem lehet baj. Csak azért kérdeztem,mert úgy gondoltam,hogy a nyári babákat azért előbb ki lehet vinni,de akkor úgy fogom csinálni ahogy mondtad. Az ablak,ajtó amúgy is mindig nyitva lesz,mert nem akarok légkondizni.

KépKép
KépKép
nyuszi81

nyuszi81! :)

Erről már korábban beszéltünk a lányokkal. Akik kertes házban laknak mind azt mondták, hogy ők bizony már 2-3 hetes korukban kicsapják őket a jó levegőre, az árnyékba.
Mi a belvárosban lakunk, tehát ez nálunk felejtős.
Amire vigyázni kell az a fokozatosság, de azt sem kell túlparázni. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
már vissza is olvastam!

Bond: Akkor te paravánok között fogsz többed magaddal egyszerre szülni?Elég nagy esélyem van rá….

Gabi1: még palacsintát is sütött. Persze utóbbit meg is ettük.
Fincsi volt nagyon.
Most ezt muszáj volt? Állhatok egész délelőtt a tűzhelynél!
A napozó tündéri!
És tényleg, mintha lejjebb lenne a hasad....

Orsi: Hogy mostanában nem szült senki, szerintem nagyon jó hír. Hétvégére frontot mondanak, szerintem lesz egy-két baba, aki napvilágot lát.
Ámen

Anitja: Nolka igazi tehetség!

Katy: ÚÚÚÚÚÚÚtálom a pókokat!!!!!

Timci: köszi a híreket, azért tudósíts ha van valami!
De izgi: A jövő héten már 4 baba tuti!!!!!

Nyuszi: védőnénim szerint, babát 2 hetesen lehetne először a levegőre vinni, fokozatosan szoktatni, de én ha bírom hazahozás után már 1-2 nappal kiviszem.
Öltözködésnél: ami neked jó, annál egy vékony réteggel több kell a babának (állítólag)

Én is nagyon rosszul aludtam az éjjel. Először elaludni se tudtam, Nóci is rosszat álmodott, apával felváltva futkostunk hozzá.
Aztán apa bekómált, én meg forgolódtam. Kb. fél óra alvás után piszkosul fájt a hasam, róttam a köröket a lakásban. 2-szer kellett nagyvécéznem, utána meg hánytam is (jelentem, megy ez nagy hassal is, ha van mibe kapaszkodni!).
Elég jól görcsölgetett alul a pocim, már épp fel akartam kelteni apát, de inkább visszafeküdtem, és valamennyit sikerült húnynom (összesen kb 4 órát 6-8 részletben).
Reggel óta nem fáj a pocóm, viszont a derekam le akar szakadni.
Ráadásul megint vérzett az orrom, de most olyan szinten, hogy pólócserére is szükség volt, mert rácsöpögött. :?
Úgyhogy ma a tegnapi ablakpucolás-függönymosás-pókhálózás-törölgetés-porszívózás-felmosás-főzés után csak 2 mosást, meg lekvárfőzést terveztem....

Kép
Kép]
hendegabi

hendegabi

"csak" lekvárfőzést????? :shock: :shock: :shock: :shock:

Nekem ma sikerült 3 órát aludnom egyfolytában (23-02-ig), így már-már kipihentnek érzem magam :)
Vendég

Tabati

Fehér és testszínben van, de a méret véges 80B-85C ig terjed...

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok

mi kertesben lakunk, és én tutira kifogom tenni a levegőre őt szinte már rögtön, főleg ha meleg lesz.
Én Rékával sem vártam semmit sem, pedig ő március 15-én született de akkor valahogy olyan meleg volt (azóta sem) hogy simán kivittem, persze nem órákra, de nagyon jól érezte magát kint, és fokozatosan emeltem az időt. Volt hogy hosszú órákat aludt odakint.

Nekem este megint voltak jóslók elég sokáig, de a melegvizes fürdő megint elmulasztotta. Éjjel tök jól aludtam. Most viszont baromira fáj a derekam, meg a medence csontom. Este jön a hidegfront, kíváncsi vagyok lesz e baba eső.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Nyuszi!

Nálunk is ez a "plusz egy réteg" az irányadó, de én most momentán egy bugyiban és egy trikóban vagyok, és bizony a babóra se adnék a body felé kardigánt :roll: . Szóval ez is relatív... Jótámpont lehet, ha megsimized a nyaki hajlatukat,mert ha ott izzad, tuti melege van :wink: !
Nem emlékszem, merre laktok, de belvárosban tényleg várj egy pár hetet. Én sztem nagyon hamar ki fogom vinni a kertbe, mert az erdő mellett lakunk, nyaralóövezetben, smog nuku, zaj nuku, és naggyon jó a levegő :wink: ! Mi is kint vagyunk egész nap, én tuti nem fogom a lakásban rejtegetni. És anyu is "laza" ilyen dolgokban :D !

Ja, most olvastam, bababarát a környéketek, sztem akkor neked sem kell ezzel sokat várni! Sztem már az elejétől kezdve kézben kiveheted, sétáltok egy kört a kerben,és szép fokozatosan....
Én bevallom, nem fogok ebből nagy ügyet csinálni :oops: :D :D !
Van barátunk, aki 5 hetes babával kertipartyn volt, és nagyon jól elvolt a baba. Ez leginkább attól függ, mennyire vagy parázós, meg milyen habitusú a picúr.

Bond!

Én örülök a jó időnek :oops: :D :D :D ! Itt 30 fok van, kellemesen fújdogál a szél...ha meg nagyon be akarnék gyulladni, jól belevetem magam a habokba (a valóságban: belekecmergek a Teccsómedencébe :twisted: :lol: :lol: )

Teregetés:nekem egyből ez jutott eszembe reggel, hogy mehet a "nagymosás",és nyomatok ki mindent a kertbe :wink: ! Már megy is az első adag :wink: !

Sajnos elkiabáltam a jól alvást :? , elég sz@r éjszakám volt :( ! Folyamatosan forgoródtam....
De a durva az, hogy úgy keltem, hogy nem bírok megmozdulni :shock: ! Annyira fájt a csípőm,hogy majd' besz@rtam :evil: ! Percekig nem tudtam lábra állni, és azóta is 1 km/hval hasítok, és folyamatosan fáj :( ! Mintha összetört volna a medencém! És a torna sem segít, mert elfeküdtem, vagy ilyesmi.
Kicsit parázok, mert ez már tuti nem normális. Hetek óta fájdogál, meg ugye már 6 centivel szélesebb, ami tök oké, de hát még 5hetem van, és nem bírok menni, ez nem kóser :evil: ! Szóval megpróbálok utánanézni, mi van ilyenkor...

KépKép

KépKép
kicsidodi

boo hát anyósomék egy külön fejezet. Most épp jól átvágták a férjem fejét. Lényegében annyi, hogy mi annó férjem nagymamájánál laktunk még mikor összeházasodtunk, de elzavartak minket mert hogy sok rezsit kell fizetni nagymamának, az nem volt baj, hogy a mi részünket mi fizettük, és neki egy filérrel sem kellett többet fizetni mint előtte, meg én főztem neki is. Na mindegy elmentünk albérletbe, akkor szültem utána nem sokkal az első lányomat, nem is tudtak róla nem is látták, anyósom 7 hónapig, apósom 1,5 éves koráig.
Aztán az én unszolásomra kibékültünk, még is csak az unokáknak legyen jó.
Most meg apósom Novemberben berakta nagymamát idősek otthonába, és a lakást azt mondták nekünk hogy kiadják, elkezdték felújítani. Mondtam páromnak hogy tutira a húgának fogja adni mert ő is csinálja ezerrel, pedig ő aztán egy tűt nem szokott arrébb tenni. Azt mondta párom hogy á azt nem merik megtenni. Közben sógornőmék november óta voltak itt vagy 3x (ez náluk nagy szó mert egyébként 1 év is eltelik mire találkozunk vagy beszélnek telefonon.) egy szóval nem említettek semmit, ő elhelyezkedett a brókernetnél ingatlanközvetítőnek, és mi házakat építünk eladásra, kötöttünk vele is szerzést, de még alá kellett írnia páromnak. Felhívta és mondta neki hogy felmenne hozzá erre közölte hogy ők már nem ott laknak hanem átköltöztek a nagymama lakásába. Akkor párom teljesen kiakadt. Hogy hogy lehetnek ilyen szemetek, hogy november óta hazudnak, átverték őt. Miközben minket elküldtek ugyan abból a lakásból. Párom fogta és letette a telefont. Majd írt smst Erika hogy nem így akarta elmondani, de ő azt hitte hogy oda a lakásra akar felmenni (közben párom meg a munkahelyre mondta) így bukott le. Különben még most sem mondták volna el.
Egyébként a két nagy szülő anyósom anyja és apósom anyja mindketten azt mondták hogy szeretnék ha a két lakás az Attiláé lenne. De amikor meg lehetett venni az önkormányzatnál akkor nem az ő nevükre vették meg hanem a sajátjukra anyósoméra és apósoméra azzal a jelszóval hogy így egyszerűbb. Mielőtt megismert a férjem engem ő ott lakott egyedül az anyósom anyukájának a lakásában azzal a jelszóval hogy az az övé, aztán mikor én színre léptem és eljegyzett és oda költöztem akkor szépen anyósom is odaköltözött és onnan is kiutáltak minket. Szóval nem egyszerű eset eza család, nem is tudom hogy aférjem hogy tud ennyire más lenni, vagy időben kikerült ebből a rossz indulatú családból.
És azért merek így nyíltan beszélni róluk, mert a 12 év után most már én is kezdem unni amit művelnek, és rettentően sajnálom a férjemet, amikor látom rajta hogy ez neki mennyire rosszul esik. Főleg hogy a mi családunk nem ilyen, lelkünket odaadnánk egymásért, csak segítünk egymásnak, nem keresztbe teszünk.
Ők az unokájukat sem szeretik, eltelnek hónapok úgy hogy fogalmuk nincs arról mi van a gyerekekkel.- Egyedül a nagy lányom létezik számukra, olyan szinten hogy őt ajnároznák, születésnap karácskor mindig, de a másik kettőt fel nem köszöntenék. Na én ezt nem engedem, és szóvá tettem, hogy ha az egyiknek jár a akkor a másiknak is, ha ezt nem értik meg akkor sajnálom. Nálunk nem divat ez a megkülönböztetés, egyformán van szeretve mindegyik gyerek.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: