A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

van hálózat tv-tek?

Terhestorna megy. De vicces, mert amikor még anno szülésznői tanulmányaimat folytattam. (már 10 éve is van annak) ez a video már akkor megvolt. Megnézették velünk. :lol:

Kép
Kép
cs_erika

Mági:ment egy privi... :roll: :D

Eszter

Kép
eszterem

A járássegítő tényleg hasznos dolog, mert alap esetben a járás tanulás úgy néz ki, hogy kapaszkodva feláll, majd oldalazva lépeget, majd tárgyakat tol maga előtt. INkább egy bébitaxi, mint a szék.....( a kézen fogva vezetgetés szintén nem jó)
A 2-3 ezer forintos műanyag bébitaxik bőven jók erre a célra! Aztán úgyis ráül és hajtja ezerrel:)

Üdv köztünk Tetyk!

Enikő! szuper ez a kép Leventéről!!!! és a szűkítő is nagyon tuti!!!! de tényleg térjetek át a funkcionális használatra.

Mágnes! van beépített úszógumim!

Biga.Csiga! nem vettük meg végül a porszívót mert 8ezerért nem fogok neki venni...nem tud vigyázni a játékaira! Majd talán Petra kaphat ha eljön az ideje és jobban vigyáz a dolgaira. Máté mindent szétszerel, eltör, elveszít. Szerintem a labdán kívül nincs egy ép játéka sem
:twisted:
katuska79

Mágnes! le írnád priviben hogy volt a Dévényes foglalkozás? Miket csináltatok ott?
katuska79

Eszter: köszi a tippet, Apusnak sajna öltönying kell, azon kívül nem hord inget, örül, ha nem kell nekije... ő nem kap ajándékba sem, mert nem lehet egy átlagos üzletben ekkoát kapni :? max rózsaszínt, abban meg nagy bálna

Erika: :oops: ugye nem feltűnő, hogy nem szoktam vasalni? :oops: csak most, nagyüzemben :?

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Lány szunnyad végre, miután 5-től áriázott itt nekem...miért nem tud csendben játszani, ha már felébredt?! :?

Hű, mennyit írtatok! Hogy van időtök a csöppek, pláne több mellett? Kérem a titkot, kezdek becsavarodni!

Tetyk: Üdv, én is új vagyok. :)

Csöre: gratula a foghoz. Még szerencse, hogy Saci nem szenvedett meg vele annyira nagyon. Én nagyon figyelem Lillát fog ügyben (mondjuk egy hónapos kora óta nagyon nyálas a kisasszony, észre sem venném a többet :shock: ), de nekünk csak púpos az ínye, nem piros. Még kaptam haladékot :lol: Ma megyek Mártihoz, ha Apa hajlandó engedni a munkamániából és elvisz. Éljen, éljen! :D Ééééés, kipróbálom a hátamon a csajjal a vasalást, ha felkel. Ha nem jövök többet, akkor lekaszáltam valamiben, és Apa megfojtott.

Strand: én legalább két-három éves koráig nem teszem bele a manót közös medencébe, se gyerekbe, se másmilyenbe...de az is lehet, hogy soha. Tenger, Balcsi jöhet, de abból se igyon :roll: Ez a butus a fürdővízből is állandóan inni akar. Én azért döntöttem így, mert kb. három éve elkaptam egy nem épp szutyok strandon egy olyan fertőzést, hogy majdnem egy évig tartott, amíg kikezeltek belőle. SOha többet nincs gyomrom ilyen vízbe belemenni :? De ez csak az én paramamiságom meg rossz tapasztalatom.

Lányok, Ti milyen fürdetőt használtok? Mi még a Naturlandos gyógyszertárit, ami a gy.orvos ír fel, de ez szárítja a lány bőrét...meg a mi kezünkön is látszik! Esetleg használtok babatestápolót?

Zitocs: Jaj, de jó, Te is? Két HÉV megálló nincs messze, ha arrafelé indulok sétálni, már egy megállóval közelebb is vagyok hozzád! :D

Benci: Az én anyósom is monnyon le! :lol:

Még egy kérdés: milyen gyerekversek vannak még, ami olyasmi, mint az Iciri-piciri? Lilla imádja ezeket, de nem emlékszem többre. Köszi előre is!

Eldugulok :oops:

Kép Integetünk, mint a nyuszi :)

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

SZiszi! én is gyógyszertárit használok még, meg kértem oyaln gyógyszertári citromos testápolót.

Csajok! jön valaki 18-án IKEÁ-ba? Family akcióban 70%-os leértékelés!!!!!
katuska79

Hú, mire végigolvastam....

Szilvi: gyerekversek - Cini cini muzsika c. könyvben (biztos neked is van), meg Nagy mondókásköny (én ezekből szoktam) De jobban kacag, ha énekelek. Na, mondjuk azon csak sírni vagy röhögni lehet. :oops:

Barti: az idénygyümit én nem üvegesből adom. A többit igen. Ádi imádja mindet.

Biga.csiga: én is azt hittem, a szoli=szolárium. Még gondoltam is, hogy jó barna lehet a férjed a sok szolitól. :lol:

Eszter: nagyon ügyes a lányod!

Csöre: Sacinak már kinőtt a foga??? :shock: Ebédre adhatsz neki csirkecombot! :lol:

Ja, a lényeg. Tegnap este egy jól irányzott gyomorszájba rúgás után, a pelenkázón vágta magát hasra. Mégse olyan ügyetlen. :lol: :lol:

Szerintem szájra gyúr a kölyök. Reggel óta be nem áll a szája. Sikit, berreg, huhog stb. (volt kitől örökölnie a lepcses száját :oops: )

krisz78

Katus: Hogy lehet olyan Family kártyát igényelni? Neten lehet?

krisz78

Katuska, nem akkor megyünk Mágihoz? Nálunk egyébként költség stop van sajnos.
Azért mindjárt utánanézek miket lehet ennyiért kapni.

Kép
Kép
cs_erika

Katuska: milyen termékek?

Sziszi: nem kaszálod le, nyugi :wink:
Én gyógyszertárit használok: ung. hydrophil. nonionic. nekünk nem szárít.
Fogacska: na, jobb alsó 1-es is véraláfutásos, Saci ma is nyávog, mint a kismacska, remélem, az is kijön hamar :roll:

Kinyitom a bejárati ajtót, 2 dölött egér figyel ott :evil: :evil: :evil: :evil: basszus, ha megfogja, miért nem eszi meg???????????????????????????????????? máskor meg szokta

Csöre
csöre74

Erika: én hozzá jártam terhestornára a Baross u-ba, nagyon szerettem. Aztán fel is vettem videóra a Hálózat TV-s tornát és itthon is csináltam.

Mágnes: szerintem se vacakolj főzéssel, majd rendelünk pizzát. Remélem most nem maradok le róla, mint múlkor Hannáéknál.

Tetyk: üdv. itt! Írj magatokról és hozz képeket is!

Vsziszi: én is a naturlandos fürdetőt használom és írt doktornéni testápolót. Plusz szoktam masszírozni Bálintot még fürcsi előtt Nivea babaolajjal és gyönyörű a bőre, egyáltalán nem száraz.

Tyű, még annyi mindent akartam írni, de kiment a fejemből :cry:

Ja, Eszter nagyon ügyi leányzó!

Csöre: vasalásnál nekem is alábbhagyott az igényszintem. Szerintem ez fordított arányban áll a vasalandó ruhák mennyiségével :D

Na, most megyünk Prevenal oltásra, remélem minden rendben lesz.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Jaj, de édes Lilláról ez a kép! :lol:

krisz78

Bálintanyu, szerintem is jó, csak olyan vicces a 10-15 évvel ezelőtti divattal nézni. :lol:

Sziszi: én akkor jövök amikor alszik. Bár most épp nem, most az ölemben van, de mennem is kell, mert újabb peluscsere esete forog fenn.

Kép
Kép
cs_erika

vsziszi:Én a naturlandosat használom,fürcsinél.De én úgy hogy nem a vízbe rakom,hanem mintha testápolóznám.Bekenem és lemosom.Neki nem szárítja,bár vagy 2x3x volt,hogy be testápolóztam ezzel a neogranormon testápolóval.Írd be a gugliba,hogy mondókák,és rengeteget találsz!
:D
Katuska:18-án nem tali lesz?Vagy utána?Miket áraznak le?
Csöre:Ja,öltönying?Azt is az óriásban veszünk.Öltönyt meg varratunk,mindíg.Ha meg kap is inget,csak a szüleitől szokott,mert apósom is ekkora és tudják a méretet!! :D

Eszter

Kép
eszterem

Csöre: öltönyinget Cherokee-t is szoktam venni. (vagy talán F&F??- lényeg, hogy a Tesco forgalmazza) Nem megy színe, jó a minősége, nem drága. Csak egy ötlet.

Megnéztem: F&F

krisz78

Köszi Krisz, otti s néztük, de nincs ilyen nagy :shock:

Olajozás: én is szoktam fürdés előtt dm-essel

Csöre
csöre74

Csak egy pár terméknek küldték meg az akciós árát, főleg gyerekcuccok. Pl szőnyeg 2990-ről 990-re, ágytakaró 2900-ról 900-ra, meg bútorok, fürdő lepedő 3500-ról 1000-re. Az egész IKEA át van alakítva, el van barikádozva. Reggel 7-9-ig csak a family kártyások mehetnek be. A kaja pl 10 Ft.
Krisz! igen lehet igényelni neten is kártyát! Több, mint egy hónap mire megérkezik....de ott a helyszínen is lehet regisztrálni és a reg. lappal már lehet is vásárolni.

Nekem sajna nem lesz autóm a héten :(

Sziszi! én is szoktam úgy csinálni ahogy Eszter. BEkenem a fürdetővel, utána meg lemosom. Eléggé csúszik így, de nagyon jó. De tehetsz a vízbe sima olajat is!
katuska79

Ja,igen,van a níveának ilyen fürdető olaja.Aíg pici volt Eszter azt is használtam,meg fürdés előtt olajoztam.De mostanában már csak ritkán... :roll: :oops:

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok ismet,koszi,hogy befogatok magatok koze!Magunkrol roviden Erdelyben lakunk van ket fiam egy 4eves es egy mindjart 5 honapos.Kepeket meg tanulmanyozom mert azt irjak vissza,hogy nagy formatumu vagy mi...?Ugyes babaitok vannak azt hiszem eszteremnel lattam,hogy mar terdel es az en Bencem meg csak az oldalara sem fordul(allitolag azert mert nagy a sulya,remelem csak ezert)

Tetyk& a fiúk
tetyk

Tetyk:600x600-ra kicsinyítsd a képeket,mert ettől nagyobbat nem tudsz feltölteni :!: :)
Ne aggodalmaskodj,majd,ha ő jónak látja produkálni fog :!:

Eszter

Kép
eszterem

Csöre, én sem vagyok a háziasszonyok gyöngye. Utálok vasalni. Anyósom mindent kivasal. De ezt szó szerint értsd. Még az alsógatyát is. Én max az ingeket vagyok hajlandó, és a pelenkákat. Azt is elég. Többihez sem energiám, sem kedvem nincs.

Tetyk: ne aggódj, minennek eljön a maga ideje. Eszter Esztere már 5 és fél hónapos. Persze, hogy lassan ül. Zsófi is csak forog még. Mászással is csak próbálkozik. Az összes baba a saját tempójában fejlődik. Egyel nem szabad itt foglalkozni. Összehasonlítani a többi babát a Tiedel. (súly, hossz, tudomány) Senki sem egyforma. Ha így lenne, akkor a világban csupa ugyan olyan emberek járnának, hasonló paraméterekkel.

Kép
Kép
cs_erika

Miért nagy a súlya?Mekkora a babád?Mennyivel született?És egyébként is írj le magatokról mindent :!: :D

Eszter

Kép
eszterem

Így-így,ahogy Erika mondja... :D

Eszter

Kép
eszterem

Az en fiamnak Lipobase nevu kremet ajanlotak mivel extra szaraz bore van nem szbad semmi furdetot hasznalnom csak a vizet es utana ezt a kremet.Amugy az elsovel en is Niveat hasznaltam es neki az jo volt

Tetyk& a fiúk
tetyk

Udv Moni itt is reg nem tudok rolad,igen tenyleg kicsi a vilag

Tetyk& a fiúk
tetyk

Tehat a ''csoppsegem'' 3750 grammal szuletett es jelenleg kb.70cm es 8250 gr :roll:

Tetyk& a fiúk
tetyk

Most éppen így akrobatázik

Kép

Kép
Kép
cs_erika

Tetyk nyugi nem született hú de nagy súllyal.....:) mondom én akinek a legnagyobb volt a babája a 4330 grammal. Most viszont oylan pehely súlyú a 6200grammal:)

Legalább van két szép nagy Bencénk!!!!! ne aggódj se a súlya se a hossza, se a produkciók miatt!

ERdélyben merre éltek? NAgy erdély rajongó vagyok, sokat jártunk ott, nyaralni is oda megyünk újra. A párom hétvégén megy Kolozsvárra és Torockószentgyörgyre. Ha kész lenne az útlevele Petrának akkor vele mennék:)
Valamelyikőtök beszél románul? Kellene egy kis segítség fordításban...
katuska79

Tetyk!

Üdv itt, én is új :)
A súly nem mindig akadály, lásd Mági Bencéje :lol:
Mi pedig kb.6,5 kilósok vagyunk, és még nem forgunk...

Minden baba édi, nem vagyok képes egyenként visszakeresni, én nem tom, mikor csak olvastam "zugba" :) , valahogy jobban tudtam követni az eseményeket :oops:
Én nem használom a gyógyszertári kencéket, pedig tényleg jók, Benedeknél kb.2 évig irattam fel a popsikenőcsöt, de most valahogy már annyira megszoktam a Gabi fürdetőt, amit egy ideje használunk neki, meg maradt tőle egy csomó Bepanthen, neogranormon, stb, azokat használjuk...

Lányok, én semmit nem vasalok :oops: A férjemnek dolgozós ingeket, előre vagy 3 hétre, aztán annyi...gyerekeknek semmit, max.olyankor, ha dokinénihez megyünk :oops:

Egy hete gyümizünk, de a kakik :roll: Büdik, sötétek, darabosak...tudom, hogy ez az élet rendje :) , de én úgy sajnálom, hogy vége a jó kis mustáros, aranyszínű anyatejes kakiknak :oops: ...bocs, ha ciki, de annak még a szaga is kellemes volt :roll:

Ja, és a legnagyobb hír:
Boróka ma reggel 7ig aludt este 8tól!!!
Lehet, hogy csak az idő miatt, mert a fiam is 9ig aludt, de annyira jó volt...igaz, én 5kor már fent voltam, hogy mi van, de ez a 6 óra egyhuzamban is ajándék volt :)

benci

sziszi: én meg a Babé tusfürdőt ajánlanám, ami kifejezetten kisbabákra van kitalálva. A kórházban is ezt használták, azóta is ezzel fürdetjük. Az ára húzós, de mi már 4,5 hónapja használjuk, pedig minden nap fürdetünk.
Katuska: Brúnó 4390 gr-mal született, így leköröztük Petrát 60 egész grammal. :) Bár igaz, ő a fiú kategóriában indult.
tetyk: üdv itt, mondom én, aki szintén új.
nboglárka

Eszter! Tündéri a pici lány! És milyen ügyes!

Tetyk! Erdélyből pontosan honnan?
Ha van a gépeden paint azzal le tudod kicsinyíteni

Katuska! Te mész az IKEA-ba? Át tudnád nekem küldeni, hogy mik lesznek akciósak? Milyen a takaró?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Én soha nem vasaltam,csak a férjem ingjeit(néha :oops: )Mióta megszültem csak a babámnak vasalok,meg az ingeket.Mást minek?
Benci:Én is jobban szerettem azt a finom frissbabasza*t!Most meg már nem az a híg,de legalább,nem kenődik minden össze,és 2törléstől tiszta a popsi. :lol: :roll:
Én csak a fürdetőt használom a gyógyszertárból.A seggkenőcse Sudocrem.A samponja Nivea,meg egyéb fürdetői is,csak azt nem használom.Az olaja Gabi.
eRIKA:jó ez a póz Zsófinak!És hepihepi hófordulót neki! :D

Eszter

Kép
eszterem

Szilvi! Lila tündéri a békás szerkójában!

Zsofi is milyen ügyes!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő megpróbálom belinkelni mert emilben kaptam....vagy lekicsinyítem a képet:)

Bogi! au egy világ omlott bennem össze:)

A GAbi cuccokat én is szeretem:)
katuska79

Enikő! nem másolható, de ha adsz emilcímet átküldöm!
katuska79

Hannáék, ha jól olvastam a blogjában elutaztak.

Kép
Kép
cs_erika

Csajok, egy gyors kérdés: aki használ Angelcare-es pelenkatárolót (Captiva), elégedett vele? Tényleg szagtalan? Mennyi idő alatt fogy el egy kazetta?
Meg tudnék venni most egyet féláron, de hezitálunk így is, hogy megéri-e...
kisbogacs

Kisbogács:Én szeretem az ACpelenkatárolót.Én csak a kakás pelust rakom bele,a többit a kukába.Úgy egy kazetta 3hónapig kitartott.Most használom a másodikat.Ha mindent beleraknál,akkor kevesebb,mint 1 hónapig tart ki!És szagtalan. :D

Eszter

Kép
eszterem

Kriszti: nekem nincs. Egyszerűen bezacskózom, jól bekötöm, és be a kukába. Semmi szaga. De komolyan. Pedig én érzékeny vagyok a szagokra. Este meg úgyis kiürítem a kukát. De ha extra büdi, akkor meg rögtön megy a szemétledobóba.

krisz78

Krisz! egyetértek...zacsi és kukába vele.
katuska79

Krisz, elvileg mi is ezt tesszük, egyesével zacskózzuk / csomózzuk az összes pelust, 4-5-ösével egy nagy zacskóban kivisszük, mégis folyton érzem a pelusszagot.. Lehet az én orrom érzékeny, de nekem nagyon nem vált be ez a megoldás :(
kisbogacs

Hát, nem tudom. Engem érzékenyebben érint pl. a hagyma szaga a kukában. De újabban azt is zacskózom. És így már azt sem érezni. :lol: Én kicsit drágállom a pelustartót. De ha féláron tudsz hozzájutni...

krisz78

Kriszti!
Nekem is van, mert Benedeknél vettünk, de most eszembe se jutott elővenni...Ha úgyis mindennap ürítitek a kukát, felesleges, mi anno 5. emeleten laktunk, lift nélkül, nem volt ledobó, és nem telt meg mindennap a kuka, ezért vettünk...meg, mert első gyereknél minden sz@rt megvesz az ember...

benci

Nem véletlenül hezitálok én sem... Nem is az egyszeri tároló költsége zavar, hanem az állandó utántöltés. Viszont a mostani állapotot sem tartom túl ideálisnak :?

Eszter, Katuska, Benci, köszi a segítséget!
kisbogacs

Kriszti! tegyél illatosítót a kuka mellé....
katuska79

tetyk:
nah akkor nem csak a nevük azonos a gyerkőceinknek, hanem a súlyuk is közel azonos... Én bencém 3500 g-mal született, tegnap előtt 8360 gramm volt.. és 74-es rucikat hord :)

Kriszti:
Captivánk nekünk is van, szagmentes... Amíg ki nem nyitod.. Akkor aztán jön a bűz belőle rendesen.. :)
Utántöltőt a teszveszen hírdetnek potom árért.. Nem gyári, csak egy gyári üres utántöltő henger kell hozzá, és,ha jól emlékszem, 600 ft...

Új kedvencünk van üvegesből...Nestlé bio őszi-banán-rizzsel.. Egy üveggel bevágott...:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mágnes 2009.06.16 12:19-kor.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kriszti: Nekem is van pelenkatárolóm. Én nagyon szeretem, az első hónapban nem volt, mi családi házban lakunk, hetente 1-szer viszik el a kukát......hát......akkor csak anyatejet kapott de péntekre a kukának olyan szaga volt folyton...hogy hűha. AKkor vettem egyet...én is csak a kakás pelust teszem bele, tök szagtalan és több mint 3 hónapig elég volt egy adag zacsi......
Nekem bevált!
Somával nem volt...akkor zacsiztam és kidobtam de akkor társasházban laktunk és volt szemétledobó meg tároló nem én őriztem egy hétig a kakás pelust....
Mennyibe kerül féláron? Lehet, hogy megéri...

KépKép
peni

Kriszti! Nekünk is van, de én meg ellene szavaznék, mert amíg anyatejes volt Pötyi tényleg jó volt, de utána már a rendes kakira való zacsi sem tudta elrejteni azt a szagot... :S
És úúúúútáltam kicserélni a tekercset, rém büdös tudott lenni. El akartam adni a vaterán, de a kutya sem jelentkezett rá... :D A miénk Sangenic.

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: