A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

tegnap félálomban összekevertem Petne-t Penivel! :lol: :lol:

És elfelejtettem Nelli és Borcsa babákat köszönteni 5 hónapos koruk alkalmából!!

Ma meg Noéminak kívánok Boldog hófordulót!!

xania - epét?? és tényleg megvizsgálták utána?

Kép

Kép
lucus16

Jó reggelt!

Megjártuk a Lidl-t, vannak egész jó babás cuccok occsó pénzért, vettem pár kisnadrágot, kardigánt, rugit Borónak, mert túrkálni legközelebb csak jövő hónapban jutok el-ez nálunk "jár"nekem, minden hónapban elmehetek egy nap a túri körútamra, ilyenkor apa tartja otthon a frontot a kettővel.Általában teljes árucserekor megyek, és csak azért nem gyakrabban, mert iszonyat összegeket szoktam otthagyni :oops: De asszem, van itt néhány "szintén zenész", nem kell magyaráznom :lol:

Katuska:
Én ezzel az elmélettel értek egyet:
http://209.85.129.132/search?q=cache:LE ... hu&ct=clnk
ezért nem fogok valszeg a lányomnak se 2 éves kor alatt tehéntejet adni.
De a lényeg mindenképp az, hogy örüljünk, ha nincs semmi ilyen jellegű probléma a gyerekeinkkel, minden elismerésem azoké az anyukáké-Petne, Lucus-akiknek még erre is kell figyelnie, a szomszédban is lakik egy kislány, tejfehérje érzékeny, 6 évesen találtak csak neki olyan ovit, ahova bevették, és oda is vinnie kell a külön kaját.Tényleg, ezt ki lehet nőni?
A Pesti úton laktunk, egy új, tetőtéri lakásban, de 2 év után eladtuk, mert nem volt lift, én meg már a fiamnál is veszélyeztett voltam, feküdnöm kellett 20 hétig nyitott méhszáj miatt, ehhez képest heti2-3x kellett megmásznom az 5 emeletet a különböző vizsgálatok miatt-cukor, ctg-akkor döntöttünk úgy, hogy még egy gyereket oda biztos nem.
Ezt remélem én is, hogy ha tejpépet adok majd, attól átalussza az éjszakát Boró, kezdek már nagyon kimerülni a 2-3 éjjeli keléstől.

Xania
Kész nagyfiú már ez a Benedek, amúgy Ti hogy becézitek?
Jaj-jaj epe, én is megnézetném :(

Sziszi
Nagyon édi Lilla, és a neve is szép!

Szerintetek még érdemes beinvesztálni egy mei-tai-ra?
Két kengurunk is van, nagyon kényelmetlen mindkettő, meg a hátam is elég ramaty, Boró meg mindjárt 7 kiló...Sétálni általában babakocsival megyünk-Magdolnasz, kérdezted, hogy merre, hát szégyen, nem szégyen, általában csak a boltig meg vissza, mivel elég nagy udvarunk van, és általában lusta vagyok nagyobb sétákra elindulni :oops: De majd Veletek! :lol:
Szóval csak itthonra, meg az udvarra gondoltam...

benci

Na, Lucusnak hála, én is összekevertem Penit Petnével... :lol:

benci

Sziasztok!

Benci: más a tejmentes tápszer és a HA-s tápszer ám....
A HA-s tápszer nem tejmentes!!! Zétény egy hónappal ezelőttig Beba HA start aktívot evett amitől olyna ekcémája lett amit már a szteroidos kenegetés sem javított, ezért átálltunk Tejmentes tápszerre. Most a Milupa Pepti 1-et eszi ami tényleg tejmentes és attól nincsen baja.
Szóval a HA-s tápszer is tejalapú.

Nem baj lányok ha keveritek a neveket úgyis értem miről van szó:-):-).
Reggel itt nagy mélázásomban, hogy előbb takarítsak vagy inkább vasaljak megettem egy fél doboz Lindt desszertet...a gyerek kapta valakitől én meg felzabáltam......szimpatikus anyuka mi? :oops: :oops: :oops: .
Mit főztetek ma? Vagy holnap mit fogtok? ALkotói válságban vagyok...semmi nem jut eszembe a rántott húson meg a borsólevesen kívül....de azt már ettünk az elmúlt napokban.... :roll: :roll: .

KépKép
peni

Benci: hát ezer féle képpen becézzük, kinek mi jön a szájára éppen... :D

Lucus: megnézte utána a gyerekorvos,mondjuk az még hozzátartozik, hogy akkor volt az első vizsgám a vizsgaidőszakban, Benus otthon maradt az apjával. Nem fogadta el a tápszert a cumiból, nagyon sírt, egyébként nagyon cicimániás... Igazából arra is gondoltunk, hogy szegénykém nagyon behergelte magát, meg az apja is ideges volt, és azt is érezhette....

szóval a gyerekorvos nem talált semmi komolyat, másnap is visszamentünk, azóta semmi...

és az volt az érdekes, hogy mihelyt már velem volt, teljesen más lett a kedélye is, még mondta a dokinő is, hogy mintha nem is ugyanaz a gyerek lenne...

Katuska: és hol vizsgálnak ilyesmit ki? kérjem a gyerekorvost, hogy küldjön el valahova vele?

a régi gyerekorvosunk azt mondta, hogy nem lehet a tápszertől...
meg ugye ez a kevés hízás is, bár ez nem hiszem hogy összefügg, szerintem túlparázom ezt is, mint mindent... :?

Szilvi
Kép
xania9

Kész vagyok teljesen, mai menü: gulyásleves, hurka, kolbász,tört krumpli,párolt káposzta.. A konyhában ötven fok, nekem meg forr az agyam Apától!
Mondom neki már péntek óta, hogyma takarítás lesz, és segítenie kellene.... Kértem, hogysemmi mást ne, csak az ebédlőt ganézza ki...
Erre két három dolgot arrébb tett, és jól végezte dolgát.. Mikor megemlítettem, hogy még nincs kész, felháborodott, hogy a többi dolgot nem ő hagyta szét! Na itt ment ki a biztosíték!!! :twisted:
kiabáltam,hogy majd csak az én ruháimat mosom ki,és az én tányérjaimat mosom el...ááááá,férfiak :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Peni
[quote] írta:más a ttejmenes tápszer és a HA-s tápszer ám....
A HA-s tápszer nem tejmentes

Igen, tudom, valami olyasmi a különbség, hogy a HA-sban a tejfehérje molekulákat kisebbekre bontják, így nem váltja ki akkora valószínűséggel az allergiát...ugyanezért mehetnek a savanyított tejtermékek is, mert a bomlás következtében kisebbek a molekulák, illetve mert már nincs bennük tejcukor...
A kimondott tejallergiák-az igazoltak-esetén, gondolom muszáj a tejmentes tápszer amellett, hogy az anyukának is vigyázni kell, ha szoptat a kajákkal, ez adott sajnos, és kiderül hamar, mint Nálatok az ekcémával, én igazából azoktól az allergiáktól szeretném megvédeni, amik később, esetleg akár felnőttkorban jöhetnek elő-légúti, bélrendszeri, stb.-és ha az összes közül a legkevésbé árthat a HA-s tápszer, tejpép, akkor azt fogom adni minél tovább...Szóval-amivel a legelején is kezdtem 3-4 hozzászólással feljebb-hogy én megelőzni szeretnék, illetve megtenni mindent, ami tőlem telik...
A Beba start Borónak se jött be, gondolom az íze miatt, a Milupát azért elnyammogja...Nektek mit mondtak, elmúlhat később ez az allergia?

benci

Mági
Azért nem semmi, hogy a két gyerek mellett Te rendszeresen főzöl...főleg ekkora menüket :roll: Én még mindig rendelek hétköznap :oops: -ha elkezd enni mindenfélét a lány, erőt veszek én is magamon, és elkezdem a főzést megint-hétvégén meg anyáméknál eszünk...
Apás hozzáállás ismerős, én már belenyugodtam, hogy hiányzik valami az agyukban, ami nélkül nem azt látják rendnek és tisztaságnak, amit mi :lol: Nálunk is így működik, magától semmit, ha megkérem, csinálja egy darabig, aztán fellázad :lol:

benci

Sziasztok.

A tegnapi nap nagyon jól sikerült, sajna képek nem lettek, mert aki jött volna fényképezni az nem tudott a végén eljönni.
Most jöhetnek az iratok cseréje, kell valamiért fizetnem majd nem tudjátok? Régen voltam férjnél így már nem tudom. :oops:

manocskak

Katuska:Ment egy privi!!! :)
Manócskák:Bizony kell!Az okmánycserékért!!!Ja és gratula nektek,de a képekért szomi vagyok,hogy nincsenek!! :( De biztos jó volt!
Tök sokat írtatok és nem tudom,hogy mivel kezdjem,ezért most inkább semmivel.Megyek vissza ki,meg felkelt a lánykám is! :wink: :roll: :oops:

Eszter

Kép
eszterem

Benci! szerintem tök ugyanerről beszéltem....az idő előtti tej adása okoz gondokat.Felszívódási zavarokat, bélgyulladást, légzőszervi és bőrproblémákat stb stb. Ezt senki nem vonja kétségbe...
Egyébként én is nagyon sokáig sima tápszert adtam Máténak egy éves kor után is, mert nagyon szerette.De ivott felválta tejet is...már ha tejnek lehet nevezni...
Aki meg annyira tart a tejtől az tud inni szója tejet és hasonlókat.
Én pl soha nem azért adom a tejet kakaót stb-t mert hú de fontos anyagok vannak benne ( a bocinak talán fontos de nem az embernek...) hanem mert szereti. Egyébként szerintem nélkülözhető teljesen...

Xania! mindenképp a gyerekorvostól kell kérni beutalót további kivizsgálásra. Előtte úgyis azt mondja, hogy meg kell figyelni a gyereket mikor hogyan reagál. Aki allergiás, az minden számára allergénre reagálni fog. Írni kell mikor mit eszik, eszel, milyen tünetek jönnek ki rajta. Ez azért most még jóval egyszerűbb mert kevés féle táplálékot kap,
katuska79

Eszter! válaszoltam.

Mágnes! húúúúúú de leharaptam volna a fejét :evil: :evil: :evil:

Hócipőnk kivan. Egész nap össze vissza kavartunk, FM transzmittert akartunk venni, meg botmixert, ezt azt. Végre találtunk mindent óccsó pénzért erre a transzmitter szar....nem reagál semmire. :evil: :evil: úgy unom már, hogy semmi normális dolgot nem lehet venni. (persze drágán igen de akinek nincs rá pénze akkor az csak használhatatlan dolgot kap???)
katuska79

Benci! honnan szoktál rendelni? Én is szoktam egy két napra az Anyuci főztjétől. Tök finomak és aránylag a legolcsóbb az iylen jellegű kaják közül.
Én meglennék főtt kaja nélkül de a párom igényli minden délben. Úgyhogy mikor harangoznak, asztalon az ebéd. Nekem nem megfőzni, hanem kitalálni tart sokáig....szoktam menüt írni előre egy hétre, mint a menzán.
katuska79

Mágnes! ha érdekel Elmo, rengeteg letölthető minimax felvételt találtam!
katuska79

Katuska

Szerintem is ugyanarról beszélünk, azzal a pici különbséggel, hogy én nem szeretnék 2 éves kora alatt a lányomnak se tejet adni...nyilván nem a születésnapja utáni napon fogom elkezdeni, de minél később...
[quote]a írta: bocinak talán fontos de nem az embernek...) ... Egyébként szerintem nélkülözhető teljesen...
Na, itt a lényeg :lol: , hogy fajidegen fehérje...Ahogy már írtam, lehet, nálunk nem is lenne soha itthon, a fiam se ismerné, ha az apját nem utánozná mindenben, ő meg víz helyett is issza...nálunk is kakaó van reggel...
A cityfood-tól rendelek, szerintem nagyon jók, nagy választék, nem túl drága, pontosak, rugalmasak...Egyszer kipróbáltam a gastroyalt, hát soha többet, oda vannak, hogy mekkora egy cég, aztán még egy céges zacskójuk sincs, amiben beakaszthatják a kaját, sokszor volt, hogy zuhogó esőben ázott a földön, vagy leesett, mert csak úgy feltették a kerítésre...Meg sokkal drágábbak is...Nálunk kb.2 ezer a napi kaja, ebben benne van a fiamnak leves, második, apának-nekem egy-egy főétel és sokszor desszert is :oops:
Én azért sem főzök, mert kb.3 félét kellene, a gyereknek ragaszkodom a leveshez, másodikban ő elég válogatós, a férjem nem eszik levest, de hús legyen, én meg fogyóznék....Meg azért sem főzök, mert sajna nálunk nincs ilyen közös ebéd, apa 8ra ér haza, én akkor már nem eszem, Benedek is sokszor eszik anyáméknál...

benci

Köszi,Kata!Ez minden megvan.Reménykedünk!!!
Elmentünk a lidl-be,mert vmi akciót hirdettek babacuccokra...Hát volt...SEMMI!Kár volt elmenni!Vettem túrót... :lol: meg bébikajcsikat.kb 100ft-al olcsóbb,mint auchan,tesco...Bár nincs nagy választék :roll: Mindegy.Jah,meg jégkrémet ócsót!
Én nem főzök minden nap.István este 6után jön haza.Eszik kínaiban,vagy visz kaját/szendót,vagy vmi... :roll: Mikor hazajön csinálok vmi gyorsat,de van hogy csak kukoricapelyhet eszik :roll:
Ez a tejmizéria... :P Én szülésemig napi 3litert megittam.Azóta,mivel aszonták ne igyak sokat,ha lehet,csak fél littyót naponta nem vedelem... :oops: :roll: De néha lecsúszik egy liter.Miből lehet észre venni,ha allergizál?Kiütés?Vagy mi?És ha pöttyös lesz,allergiás lesz majd rá?Vagy mi?Mert mikor régebben ettem egy csomi mogyit,másnapra tiszta pötty lett.Azóta nem eszem.Meg az édességtől is kijön néhány pötty rajta,ha többet eszek :roll: :oops:
Most van néhány pötty,ilyen kiütésféle a könyökénél.De csak az egyiknél.Az mitől lehet?Nem tudom... :roll: :o

Eszter

Kép
eszterem

Eszter

Jégkrémet mi is vettünk ma occsót :lol: Olyan sz@r pedig, de az ember nem tudja otthagyni ennyi pénzért...
Babaruhák már nem voltak, vagy nem tetszett, ami volt?Én vettem pár dolgot Borónak, szerintem annyi pénzért megéri az is...amúgy sokszor vettem már ruhafélét ott Benedeknek is, és ahhoz képest, hogy no name, Lidlis márka, egész jó minőség...

benci

Katuska
más téma...írtad egyszer, hogy párod csinál/vagy forgalmaz? :oops: /játszótereket...rendeltünk most egyet a vateráról, vagyis még csak szóban, nincs kifizetve, meg semmi, elméletileg 2 hét múlva hozza, de úgy hírdeti, hogy nem EU szabványos...Szerinted az gáz?..meg azt mondja, hogy megáll a lábain-rönkfa-ez is olyan fura, hogy nem muszáj rögzíteni...

benci

Katuska

na, még egy, aztán lelövöm magam...megnéztem az Anyucit, nem olcsóbb, mint a Cityfood, és nincs akkora választék...de a humoruk jobb :lol:

benci

Mit csináljak, ha a lányom ma az 5.óráját alussza reggel óta?! :oops: ...muszáj jönnöm... :lol:

Manócskák
Gratullálok az ifjú asszonynak! :lol:
Izgultam ám nagyon péntek este, hogy mi lesz... :)

benci

Sziasztok!

Egész nap pörögtem. Aztán elmentünk délután sétálni, fagyizni.
tápszer: nálunk alapból HA-sat ír fel mindenkinek a doki.

Mágnes: férfiak... Én is állandóan pakolok utána.

Főzés: ma kakaspörköltet készítettem. Fincsi lett. Amúgy én minden nap főzök. Nekünk így olcsóbb, meg jobban szeretjük. Általában megpróbálnék 2 napra előre főzni, de a férjem mindig repetázik,így nem marad.

Katuska: mi az a transzmitter? Én tavaly vettem olcsó botmixert, és tök jó. (Dyras)

krisz78

Sziasztok! Én is itt.

Benci: mi is ma voltunk a Lidl-ben és vettünk pár dolgot Nórának :) Egyenruhában lesznek lánykáink? :D Hova jársz közértbe? Sajnos én kénytelen vagyok sétálgatni, különben be vagyunk zárva a panelba :( Nagyon utálom, mert unalmas egyedül és bármerre indulok, a végén mindig felfelé kell jönni :D Jó lenne találkozni. Jövő héten valamikor, ha nem lesz nagy meleg????

Móni: nagy gratula az esküvőhöz!!!! Majd mesélj bővebben, milyen volt!
magdolnasz

Főzés: én is mindennap főzök, pontosabban 2 napi mennyiségeket csinálok, ha lehet. A férjem délután és éjjel dolgozik, így együtt ebédelünk, vacsorára csak hideget eszünk.

Mágnes: :evil: A végén megcsinálta, vagy az is rád maradt?
magdolnasz

Sziasztok!

Én is jelen,bár igaz,nagyon ritkán,szégyellem is magam :oops:
Üdv az újaknak, akikkel még nem taliztam itt!!!

Eszter,Neked (is) ígértem ezer éve a képeket!

Igéző szemeink!

Kép

Mindig csak a pia :lol:

Kép

Csajozós figura :wink: (Ez most az egyik nagy kedvencem )

Kép

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Móni: még egyszer gratulálok Nektek! Mesélj, milyen volt a szertartás? Utána elmentetek valahová ünnepelni?

Főzés: én főzök rendszeresen, jobban szeretjük és olcsóbb is. Apa napközbenre rendel ebédet (Interfood - finom és rendes adagokat adnak), de sokszr vacsorára is meleget eszik, ha hazajön (meg én is :oops: )

Katuska: mi az a transzmitter?

Férfiak: hát, sajnos el kell fogadnunk, hogy máshogy jár az agyuk. Ma én is panaszkodtam, mert Apa 4 hete nem képes lefesteni a kerítést, erre ma közli, hogy vasárnap még az Úr is pihen... Ja, mondtam, ő lehet, csak én nem :cry: De nem kapcsolt, ült vissza a számítógép elé :cry:

Kata: de jó, hogy jöttél! Nagyon nagyfiú már Martin :lol:

Ma délután mi is nagyot csavarogtunk, voltunk az Arénában, utána meg fagyiztunk a Duna parton.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Manocskák: nagyon sok boldogságot kívánok!

Kata: hogy kikerekedett Martin- gyönyörű :)

Én csütörtökön sajnos nem tudok menni a talira - nagyon messze van nekem, vezetni meg ezer éve nem vezettem úgyhogy kihagyom :(

Lányok aki tápszerezik! mennyi ideig elég egy dobozzal?

sahli

Katuska: kozmetikus :) nagyon kedves lány

Péntektől máig Sopronban voltunk...kirándultunk, Patrikkal bementünk a pancsolóba, először egy kicsit meg volt szeppenve de utána már nagyon élvezte.
Ja és indulás előtt vettünk egy kengurut- szuper kényelmes és bébi is imádja.

sahli

Szép estét!

Olyan szuper napunk volt, bográcsoztunk a barátainknál, végre emberek között voltam, el se hiszem.... :roll: Ágnes is nagyon élvezte :)

Shali, KAta, jó hogy ti is felbukkantok! Martin baba hatalmas és gyönyörű nagyfiú lett! Mikor jön végre udvarolni Ágnesemnek? :wink:

Shali, rólatok ezer éve nem láttam képet... :wink:

Móni, óriási gratula! Sajnálom hogy nem lettek képek :( De azért gyere és mesélj el mindent! :)

Főzés: imádok főzni, ezért mindig főzök valamit. Többnyire egyszerre sokat, és egy-két adagot lefagyasztunk - arra az esetfe ha mégsem lenne idő konyhatündérkedni :oops:
kisbogacs

Móni: gratulálok nektek! Sok boldogságot kívánok!!:-)

Benci: Nekem a nagy fiam HA-s tápszert evett mindig...ő nem kapott tejet 2 éves koráig mert születése óta ekcémás volt. Akkor a doki azt mondta, hogy a tápszertől nem lehet......Aztán 2 éves volt amikor lassacskán elkezdtem neki tejet adni de marha nehéz volt átszoktatni a tápszerről. Azóta is ekcémás...időszakosan kijön a hátán meg a lábszárán néhány száraz vörös folt...elmúlik-kijön-elmúlik-kijön. Azóta terméseztesen már csináltattam neki élelmiszer allergia (és minden egyéb) allergia panelt is...tök negatív minden. Úgyhogy dunsztom sincsen mitől van.
A kicsi is ekcémás...2 héttel a születése után megjelentek rajta a foltok és azóta is vannak, hol jobban foltos hol kevésbé de foltos. Amióta elhagytuk a tejes tápszert valamivel jobb a helyzet de így is van 1-2 foltocska a kis karján meg a lábán. Most átálltam itt a lányok tanácsára mosószerről mosodióra meg mosószódára....hátha. MEggyőződésem egyébként hogy ez genetikus és tök mindegy mit adok neki akkor is kijön rajta.....de próbálkozom :wink: .
Megértem, hogy próbálod mellőzni az allergéneket és tökéletesen egyetértek veled. Ugyanakkor sajnos sok allergia felnőtt korban alakul ki amitől nem tudjuk megvédeni még magunkat sem...a férjemnek 41 évesen jött elő az allergiája addig soha semmi baja nem volt. AZóta.... :roll: :roll: allergiás egy csomó féle pollenre, penészgombára, háziporra....

KépKép
peni

Sziasztok!

Vagyunk mi is, csak nem voltunk itthon.

Köszi-köszi a dícséreteket Kispasimról, hízik a májam rendesen :D

Na ebbe a tejes témába szépen belemásztatok :lol:

Nekünk is Ha-t írt a doki, de kaptunk ingyen sima Milupa 1-est 2 dobozzal. Mivel nálunk senki nem allergiás kajákra, bepróbálkoztunk, és Manónak bejött :) Persze a tehéntej más tészta, de én is Katuska elveit vallom.

Képek nagyon jók, szépek a babák és a mamák is :D Még-még-még! ;)

manocskak: grat az esküvőhöz, remélem nem lesz több ilyen haragszom rád nálatok. Mi lenne ha megbeszélnétek a pásztorotokkal ezt a te gyereked, én gyerekem, mi gyerekünk, ki mit kapjok dolgot? Lehet a férjed (;)) tőle szívesebben elfogadja a tanácsot.

Tali akkor csütörtökön lesz? Tutira?
Krisz neked a kocsi miatt nem jó csak a tali, vagy van más is? Apával megbeszéltem, és be tudom dobni a kocsinkat a közösbe, csak valakinek vezetnie kellene, mert jogsi ide vagy oda szökőévente egyszer vezetek, és gyerekkel még nem is próbáltam, és azt hiszem nem is most jött el az ideje... :roll: :oops:

mágnes: pasik... :roll:

peni: én innen szoktam kajákat nézni ;)
http://www.nosalty.hu/
Legutóbb az Illatos omlós csirke, és a Csirkemellfilé gyömbérrel citrommal párolva kajcsikat ettük. (Apa csinálta!!!! ;))
Baromi fincsik lettek :D

Krisz: már akartam írni a tejpép minta miatt, hogy a milupa honlapján lehet regisztrálni, és ott kiválaszthatod, hogy melyik terméküket kéred kipróbálásra. Nekünk is onnan van ez a varázsos tejpép (vagy mi a neve... :oops:). És még hűtőmágnest is kaptunk :D A másik milupa csomagban (felicitasos) tényleg valami olyan cucc volt, amit még nem lehet adni nekik.

Forgás: Milán hasra úgy fordul, hogy a kezét még nem tudja kiszedni, szóval még nem tökéletes a dolog :roll: Hasról hátra még sehogy nem próbálkozik, bejön neki ha hason van, bár egy idő után hihetetlenül nyög :lol:

biga.csiga

Peni: majd kérünk beszámolót a mosódióról ;)

allergia: hallottam már olyan verziót is, hogy pszihés dolog is... Akár lehet is benne valami... Miért halnak meg egyesek a rák miatt, és mások miért gyógyulnak meg ugyanabból a tipusúból stb...

biga.csiga

Kriszti: :lol: Egyet se izgulj,Martin hamarosan csapni fogja a szelet Ágnesednek! Tényleg,úgy néz a lányokra,hogy magam is belepirulok :lol:

Biga.csiga: cuki lehet Milán,nálunk is ilyen beakad a kezünk helyzet van,már ha megfordul,mert nem nagyon izgatja :roll: Ellenben a minap egyszercsak elkapta a kezem fektében és felhúzta magát ülésbe,anélkül,hogy segítettem volna....

Magdolnasz: látom,Nórát is inkább az ülés érdekli :lol: Különben tuti genetika,sem én,sem a férjem nem forogtunk,csak mutatóban,,ajd felültünk és felálltunk.Mit is várok akkor Martintól? :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

[quote="biga.csiga"]a írta:biga.csigallergia: hallottam már olyan verziót is, hogy pszihés dolog is...

Én ennek az elméletnek csak amolyan "ezoterikus" megközelítését ismerem.
Egyszer rám akarták bizonyítani hogy azért vagyok allergiás a macskákra, mert nem tudom magam elfogadni nőként. Nem írom le mit gondoltam az illetőről :evil: :evil: :evil:
kisbogacs

HA-s tápszer:
Mi azt kaptunk Annánál is, Bencénél Prev.-et (amit gőzöm nincs, mit jelent...). Amíg Anna tápszert kapott, addig csak HA-st adtam neki, de a tejtermékeket 10 hónapos korában elkezdtem. A sajttal kezdtük, aztán jött a natúr joghurt, a kefír. Tejet csak kb. másfél évesen kapott először. Most is így szeretném majd :)

Nah, eladtam a mérleget, előtte még végeztem egy utolsó mérést.. A fiam 8360 gramm :)
Erre szomszéd Anyuka: Az én fiam 1 évesen volt ennyi, dehát Bence elkezdett tápszert enni, azért nőtt ekkorára.. na ekkor kissé elkezdett tikkelni a szemem, de végül csak annyit mondtam, hogy sajnos Anna is tápszeres volt, és a 2 és fél éves lényom 12 kiló.... :twisted:

Tali:
Én úgy készülök, hogy lesz! Ugye? :)

Apa végül bocsánatot kért, majd kitakarított, felporszívózott :wink:
Kicsit noszogatni kell őket... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja de hlye vagyok! Bencéé is HA-s ,csak utána Prev. van írva... :roll:
Egyébként nálunk egy doboz tápszer kb. 3 nap!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Kata, jó hogy jöttél, régen jártál erre. Martin tényleg jól kikerekedett, nagyon helyes pasi!

Lilla és Benedek is gyönyörű babák!!!

Katuska, köszi a szaporítós "receptet". Az eredményről majd beszámolok, de az biztos, hogy több mint 100-at lefejtem, ami bent maradt volna. Üvegből szépen be is nyomta Julcsi. Nem értem én ezt a kiscsajt. Ha van, megeszi, ha nincs, nem sír érte. Mindegy, ma legalább egy 100-assal többet evett, mint fejés nélkül evett volna.
Képzeljétek, egy kollégámnak múlt vasárnap született kislánya, és ma kérdezte, mennyiket evett Julcsi az első napokban. Elővettem a szopinaplót, és teljesen elhűltem. 15 naposan már 750-eket evett, 1 hónaposan többször 1000 körül, most meg 5 hónaposan minden nap küzdök, hogy legalább a 800 meglegyen. Hihetetlen!!

Móni, gratulálok a nagy eseményhez! Ha jól emlékszem, volt olyan irat, amiért nem kellett fizetni névváltozás miatt... igaz, ennek már sok éve.

Férfiak: nekem is ismerős ez a történet, azzal a különbséggel, hogy az én férjem nem is látja a kupit.

Kép
petne

megint én...

Móni: gratulálok nektek, és sok boldogságot!! :)

Kata:
Az az alkeszos kép nagyon jó :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kata, Sahli: végre valami hír rólatok.
Kata: jól kikerekedett Martin. Na, Ádámot is csak az ülés érdekli. A pihenőszékben is állandóan hasazik. Fordulásnál hátról-hasra próbálkozik, és neki is a keze van útban. :lol:

Biga.csiga: ja, a honlapon regisztráltatok? Én csak azt a válasz levelezőlapot küldtem vissza.
A tali kihagyásának elsődleges oka a kocsi hiánya és a távolság. Innen irtó messze van. Más kocsiját meg nem szívesen vezetem. Isten ments, hogy valami bajt okozzak vele. Még a férjemét se szeretem vezetni, mert tök más mint az enyém. Főleg nem ismeretlen terepen. Úgyhogy mi kivárunk egy közelebbi talit.

krisz78

Ja, Móni! Még nem is gratuláltam. Örülök nektek.
Névváltoztatás: na az egyik oka az volt annak, hogy nem vettem fel a férjem nevét semmilyen formában, hogy nem akartam rohangálni az új iratok után, na meg fizetni a sok pénzt érte.

krisz78

Sziasztok!
Móni: sok boldogságot! én is nemrégen mentem férjhez, tavaly ősszel, és hát elég sokat kellett szaladgálnom a papírok után! Gond volt az autócserénél, átírásnál is, de hát én akartam a zuram nevét (is) viselni!

Katuska: köszi, kedden megyünk úgyis, majd megemlítem neki! Azt igazából nem vettem észre, hogy ha én eszek valamit, attól baja lenne, meg először a tápszertől sem volt, de azért csak jobb lenne utánajárni a dolognak.

Benedek megint éjszaka mutatta meg a hasrafordulós tudományát... Nappal egyszer sem csinálja :shock: Biztos szégyenlős... vagy tökéletesíti a technikáját.
Szépek a babók nagyon!

Szilvi
Kép
xania9

Képzeljétek kibújt Zétény első foga :lol: :lol: . Reggelente kaja után kicsit szokta rágicsálni az ujjamat (hiába jobb mint a rágóka) és ma amikor ráharapott azt hittem kiugrok a tetőn....
Olyan kis édi vele.....

KépKép
peni

90%-ban kész a konyhánk.

Kép
Kép

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Benci! Az én nagyobb fiam 2,5 éves, de még én sem adtam neki tehéntejet, csak tejtermékeket. Reggel-este a Milupa junior 2+ tápszerét kapja.

Peni! Lindt??? Nyamiiii! Milyen önfeláldozó anya vagy, hogy a gyereked fogai ne romoljanak, inkább megeszed te a csokit! :lol: :lol: :lol:
Főzés: brassói, görög rakott krumpli, tejszínes pulyka esetleg rácos hús?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Reggelt!
Benci: Nem volt már semmi,pár cucc,de azok nem tecccettek!Ja a fagyi...Hát,nem egy Magnum... :roll: De jó az...Nyáron mindíg úgy össze tud verődni egy nagyobb társaság, :roll: hamar elfogy.Lehet nyalni... :wink: A gyerekeknek meg ezt a szendvicseset vettük 40pézér'azt szeretik,hát egyék! :D
Kata!Tényleg milyen édes Martin-baba!Kis kölyök gólya :wink: :D Megbabonázó szemekkel néz! :wink: :lol:
Peni:Gratula az első fogacskáért!Édes lehet a kis guzujával!!! :lol: :D
Erika:Jó lett a konyhád!Mst már süröghetsz-foroghatsz bene...Főzzél,mosogass,takaríts! :lol: Ja és süssél is! :lol: :P
Megyek ledöglök még egy cseppecskét! :oops: :D

Eszter

Kép
eszterem

Erika: nagyon jól néz ki a konyha! Nagyon tetszik a konyhabútor is, meg az élénk sárga fal. Milyen ötletes meg praktikus, hogy a sütőt nem a főzőlap alá raktátok. Zsófi így biztos nem tudja megégetni a kezét majd.

Vicky: szavaztam ám rátok! Nyerjetek!!!! Reggel is voltatok a babapercek végén.

krisz78

Erika:
Nagyon szép a konyhátok!!!! Na ebben öröm lesz főzni :lol:

Éjjel arra ébredtem, hogy valami van a nyelvemen..Hát a fél fogam volt.... Sürgősen fogorvost kell keresnem, de nem tudok mikor és hová ,na meg miből menni... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok, ha nem baj nem külön-külön válaszolok nektek.
Csak 2 tanúval mentünk le. A párom fia pénteken vissza kellett mennie a ballagás miatt, meg hát a vacsora miatt, mi nem mentünk, mert a kocsink nem készült még el addigra, ezt meg is mondta a párom a lányának, hogy sajna nem tudunk elmenni.
A fia szombaton reggel beszélt az apjával, hogy ő is megy az anyja hastánc gálájára, így ő sem jött az esküvőnkre.
Maradt az, hogy mi k a tanúkkal lemegyünk, mert a Joel nem biztos meg maradt volna hiszen elég meleg volt, így a két nagy fiammal itthon maradtak.
A szertartás is nagyon szép volt és meghitt, szerintem szebb volt ez az esküvőm mint az első amikor nagy felhajtás volt.
Egy nagyon szép verset mondott az anyakönyvvezető, majdnem elsírtam magam.
Kaptunk egy emlék lapot is, hogy összeházasodtunk, még ilyet nem kaptam.

xania
És valahol fizetned kellett, mert nekem a személyim, adókártyám, taj kártyám, jogsimat stb cserélni kell.

manocskak

Kata! Nagyon édes Martin!

Nálunk kész a festés! Hááááát, kicsit sötétebb lett a háló, mint szerettem volna! :shock: :roll:
A gyerekem elkezdett négykézlábra állni és hintázni. :lol:

Sahli! Nálunk egy doboz tápszer kb 1 hétig elég (600 g-os)
Milyen kengurut vettetek?

Petne! Az evés nálunk is ilyen vacak az utóbbi egy hónapban! És kevesebbet is eszik naponta, mint 1 hósan! :roll:

Névfelvétel: én sem vettem fel, mondjuk nem a papirok miatt, csak egyszerűen nem volt lehetőséág olyan módon felvenni, ahogy én szerettem volna! :wink:

Peni! Gratula a fogacskához!

Erika! Nagyon szép lesz a konyhátok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő:
hányszor eszik Milán? 1 hétig elég???? :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes