A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

próba

benci

:D sikerült!akkor most a fiamat is :D

benci

:?:

benci

na mi van :roll:

benci

:evil: nem értem :twisted: :evil: :evil: :evil:
mindent úgy csináltam, mint elsőre, mégsem jelenik meg...

benci

Benci! szép a vonalzó!

Krisz! igen valószínűleg kifigyelték, hoyg egyedül van. Meg árulja is a házat...úgy gondolták akkor mindent szabad....vagy tán az örökséget keresik???? Annak idején mikor nagyapám meghalt akkor is betörtek hozzánk....tuti lóvét keresnek. Na azt kereshetnek :twisted:

Enikő! igazad van! csak az lesz jó amit magatoknak csináltok meg! Sógoroméknál épp most cseréltek ablakokat 100 ezer Ft munkadíjért két óra alatt. De oylan munkát végeztek, hogy arról jobb nem beszélni! Az ablakok nem záródnak rendesen, a falat újra kell vakolni kívül belül nem is kicsit mert úgy estek neki, mint a vadbarmok.
Ha festőre van szükséged akkor szólj, a szomszéd srác festő és nagyon szépen precizen dolgozik! És megbízható is!

Eszter! sajnos ez van az építő iparban. Ha tudnád hány építőipari céget számoltam fel! Oylan körbetartozások voltak, hogy alig lehetett kibogozni. HA kell valamiben tanács írj privit hátha tudok segíteni! Nyújtsatok be fizetési meghagyási kérelmet a bírósághoz ha másként nem megy!

Krisz! húú puccosban voltál? Nekem nincs is olyanom :lol: :lol:

Szilvi! hízni akkor hízunk ha a bevitt szénhidrát több, mint amit fel tudunk használni. Abból zsír lesz. Viszont a szervezet működéséhez szükség van rá. És a szénhidrát is csak szénhidrát tűzben ég el. HA jól van beállítva a szénhidrát - fehérje egyensúly akkor nem fogsz hízni, sőt ha rámozogsz akkor fogyni fogsz. Fehérje nélkül viszont csak plöttyedt leszel mert az izmok is leépülnek.
katuska79

:evil:

benci

na, már csak azt nem értem, mit keres a fiam a 11-esnél :roll:
jaj, és mindjárt felébred a lány, én meg még írni is akartam :(

benci

Istenem, egy órája bénázok ezekkel a vonalzókkal :evil:
Pont amennyit aludt a lány :cry:
Úgyhogy írni majd csak délután :cry:
Jó hétvégét mindenkinek! :)

benci

Benci! én jónak látom a vonalzókat...
katuska79

Sziasztok!

Nem hiszem el,hogy ennyit írtatok :lol:

Katuska,én is szoktam sasolni az új képeket ám!!!!!!
Sajnálm anyudat,teljesen egyedűl lakiK?

Mági,nagyon köszönöm az invitálást,sajna mi Dorogon lakunk,kicsit messze tőletek,pedig annyira jó lenne :cry:

MÓNI,NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK,ÉS KÍVÁNOM,HOGY A TEGNAPI LEGYEN AZ UTOLSÓ VITÁTOK A PÁRODDAL.

Na ennyi kimenőt kaptam a lánykámtól,még jövök!!!

Kép
Kép
Kép
regina74

Na, nem bírom megállni, hogy ne jöjjek. Ha hétfőn jönnék, akkor már nem is tudnám követni az eseményeket. Listát kellett írnom mint régen, amikor sokan voltunk. :lol:

Csöre, akkor az én férjem szobadísz. 8) :lol: 85 kg a drága.

Kisbogács, jól kiszolgálja magát Ági baba. :lol: Aranyos lehetett.

Az enyim szopizásnál azt csinálja, hogy még el sem helyezkedtem, csak elővetttem a cicit, de a gyerek már rajta van. :lol:

Tényleg, Hannával mi újság? Olivér foga kibújt már?

Vicky, örülök, hogy sikerült a régi neveddel visszatérni. Hogy sikerült végül?

Móni: :lol: :lol: Örülök, hogy kibékültetek, látod, biztos csak az esküvő miatt parázott az urad. Hiába van már egy fiatok, és éltek együtt már jó ideje, azért az esküvő az esküvő.

Bogi, mostanában nálunk is bkerül a keze a szájába szopi alatt, nem győzöm kipakolgatni onnan.

Enikő: felújításnál nekünk szerencsénk volt. Apósom építésvezetőként dolgozott mielőtt nyugdíjba ment, és onnan sok mesterembert ismert. Ő tárgyalt velük. Sokat segített nagyon.

Krisz, én is mára időzítettem a fürdőszobatakarítást. Nagyon utálom. :cry:

Nekünk pedig megvolt a 2. úszás. Zsófi még mindíg nagyon élvezte, jövőhéten merülünk. Úgy néz ki visszajött a búvárreflexe. Szegényt egész héten locsoltuk fürdésnél. Nem tudta mi bajunk van szerintem.
Csöre szerintem nálatok is visszajöhet még, ha akarjátok. Ha meg nem akarod vinni úszni(most), akkor tök mindegy.

Kép
Kép
cs_erika

Na, hátha enged a lyány egy pár sort írni...

Akkor sziasztok! :P
Mindenkinek köszönöm a kedves fogadtatást! :)

Katuska:mostmár én is, kb.5x javítottam rajta...Köszönjük a dícséreteket, igyekeztünk szép magyar neveket választani, bár anyósom még mindig csóválja a fejét, hogy ilyen név, hogy Boróka, nincs is...csak az udvarukon...meg, hogy csak az a rendes név, ami valamelyik szentnek is a neve :shock: ...bezzeg a Benedek :lol:

Xania:látom, Neked is van egy, fiatalabb kiadásban :D
Engem is indítottak, a II-es Nőin is ez a trend, kiírás napján befekvés, 1 hét múlva indítás...szerintem Boróka még ücsörgött volna bennem egy hétig, semmi jele nem volt, hogy jönni akar, csak ugyanúgy, mint a fiamnál, a dokim utazott el :evil:
Úgyhogy részem volt a jó kis oxitocinban, nagyon dúrva volt, 5x annyira fájt, mint az első szülésem anélkül, persze a Klinikán az Eda sem divat, de szerencsére 3 óra volt az egész-éppen annyi, mint a fiamnál :)
A gyermekágyas 5 napról meg tudnánk mesélni Mágival :wink: , hihetetlen, hogy milyen "anyák"vannak :roll:

Kriszti:nemcsak, hogy egy napra voltunk kiírva, de ugyanott is szültünk, sőt, az egyik utólsó ctg-n egymás melletti ágyon feküdtünk :lol: Még pocakosan tettél fel fotót, így ismertelek fel, persze nem mertelek lerohanni, hogy én lennék az egyik zugolvasó... :D

Peni:igen, tudtam, hogy egy napon születtek a gyerekeink...napirenden vagyok ám mindenkivel :lol:

Ha már ismét téma a hízás-fogyás, csak, hogy ne sokkoljak senkit egy esetleges jövőbeli találkán:én eddig 8kilót híztam a szoptatás alatt-a fiammal anno 10-et-eredetileg is volt rajtam egy laza 20 kiló plusz-10kg a cigi letevésével, 10 a fiam után, úgyhogy asszem elég előkelő helyet foglalok el a 85 kilómmal... :oops: Amúgy a versenysúlyom kb.55kg, hát egyre kevésbé hiszem, hogy elérem valaha...sőt, még a 65-öt se, amivel már meg lennék elégedve így 2 gyerekes asszonyként :lol:

Hozzátáplálás:szerettem volna megvárni a félévet, mert meggyőződésem, hogy, ha van elég anyatej, semmi szükség 6 hónap előtt másra, lesz úgyis van 70-80 éve enni a sok sz@rt, de sajna már jó egy hónapja küzdünk a tejcsivel, este már alig van, ráadásúl a tápit se nagyon fogadja el/vagy a cumisüveget nem, még nem tudtam rájönni, 3 féle tápival, és 5 féle üveggel próbálkoztam/, úgyhogy az volt eddig, hogy szerintem éhesen feküdt le, és persze 3 óránként kelt éjjel, nappal meg már 1-2 óránként enni kér :roll: Emiatt gondolom a kis gyomra se tágul, gyakran kis mennyiséget, ördögi kör...Mostmár talán van pici javulás, esténként nagy nehezen beletuszkolok50-80millit,meg a ciciben is kb.ennyi lehet, látszólag nem kér többet, és ezzel elvan úgy 2ig...Aztán 5kor eszik megint, utána még alszik 2-3 órát, és onnantól kezdődik a másfél-két óránkénti evés :shock:
Szóval, amire ki akartam lyukadni, 4 napja elkezdtük a gyümit, ezzel talán ki tudom tolni a délelőtti evéseket, aztán remélem, 6 hónapos kora után meg már kiválthatok az ebédet is főzivel...merthogy szerintem addigra már az ebéd is tápi lesz :(
Uzsira meg tejpépet szeretnék majd én is adni, Benedeknél anno a dokinénink már 5 hónaposan ajánlotta, tápi helyett, amikor szintén fogyóban volt a tejem, azt imádtuk-én is :oops: , lehet, hogy ezért híztam? :lol: -akkor 2 évig írta fel nekünk a HA-s, vaniliás Milupát, azóta elköltöztünk, új gyerekorvosunk van, akit ki nem állok, már szóba hoztam a múltkor, meg se hallotta, meg kijelentette, hogy HA-s tápszert is csak 1 évig fog felírni, a fiamnál anno 2 évig kaptuk, biztos, ami biztos alapon...nincs allergiás a családban, de ne is legyen :!:

No, hát egyszusszra ennyi, keresek akkor képeket dedekről, és jövök még! :)

benci

Benci!Ha-s tápot nálunk is csak egy éves korig írnak fel ha nincs rá különösebb indok! Ha tényleg allergiás akkor 2 éves korig is.Én azért nem kérek HA-s tápot mert nem mindegy, hogy 2000.-FT-ot vagy 800.-Ft-ot fizetek érte...mivel nincs is allergiás a családban így nem is indokolt szerencsére. Nálunk egy dobozzal hat hét alatt fogy el szerencsére de akkor is a véégn már bevetem Mátét is nehogy ránkromoljon:)
Petra is ilyen kis egyszálbélű, Ő is kis adagokat eszik. Kipróbáltam csak táppal, hogy 120 mili volt a max mennyiség amit meg tudott enni.

Akinek allergiás a babája annak szoktak Sinlacot felírni tejpép helyett.
katuska79

Sziasztok!

Katuska, Lucus, egyáltalán nem kényelmetlen. Na jó, néha egy picit. De bőven kibírható. Olyasmi, mint amikor az ember az oldalán fekve olvas. Akkor sem vagyunk teljesen pontosan oldalra fordulva.

Lucus: mi is sokat küdünk evés után. Kipróbáltam már minden verziót: az jött be legkevésbé, hogy hagyom rögtön hasrafordulni, mert akkor a sok bukástól nyűgös lesz. Próbáltam azt is, hogy kitámasztom mindenféle párnákkal, hogy ne tudjon megfordulni. Nem szegtem kedvét, sőőőőőt... Azt értem el vele, hogy Ágnes megtanult rutinból bármely irányba, egyetlen másodperc alatt, bármilyen akadály ellenére is megforulni. Már úgy is hasrafordul, hogy peluscsere közben fogom a lábait

Zille a gondolatolvasó :D Nagyon édes lehet!

Peni már 20-at leadtál? Nagyon ügyes vagy! Irigyellek!

Csöre köszi az infót! Már aggódtam jól vannak-e Olivér babáék...

Vickybabe, örülök hogy működik újra a régi neved :)

Móni, jaj de jó! Nagyon örülök! (Élénk a fantáziám... :wink: ) Hajrá esküvő, érezzétek nagyon jól magatokat! Sok boldoságot!

Bogi, irigy a vékonyságodért... ide a titkodat! Én is akarom!

Enikő, sajnálom az átveréseket :(

Xania, gratulálok a hasraforduláshoz! :)

Krisz, gratulálok a díjhoz! Ugye csinálsz róla képet?

Katuska, redőnyös sztori... :evil: Olyan durva, alig néhány hónapja ismerlek benneteket, alig vagyunk egy osztálynyian, és mégis hány betörési kísérleten van már túl a csapat :(

REgina, jó hogy ismét látunk, gyere gyakrabban! :)

Erika, az úszáson direkt vissza akarjátok hozni a búvárreflexet vagy el akarjátok kerülni hogy visszajöjjön? NEm értem :? Örülök hogy Zsófi élvezi az úszásokat! :)

Benci, nahát, akkor én is kérek rólad gyorsan képet (akár priviben!) :D Kinél szültél?

A babák kancsalságának mikorra kell elmúlnia? :?:
kisbogacs

De hülye vagyok, hisz azt tudtam, hogy MÁgival egy helyen szültünk... akkor ha MÁgi és Benci szobatársak voltak, logikus hogy Bencivel is egy helyen szültem... 8) 8) 8) Vissza kéne járnom matekra, satnyul a tudás a buksimban :oops:
kisbogacs

Kriszti: majd letöltöm a gépről, és lekicsinyítem a képet.
Csak lesek, hogy Ági már így pörög, forog. Ádám miért nem akar???? Pedig másban olyan ügyes kisfiú.

Kész a takarítás. Végre.

krisz78

Sziasztok!

Üdvözlet minden új mamának és babának!

Krisz: gratulálok a díjhoz!

Móni: sok boldogságot!!!!!!!

Már minden baba forog, csak az enyém nem???? :shock:
magdolnasz

Kép

Kép
Kép
Kép
regina74

Na nem csak ezt az egyet akartam,de valamiért nem engedi tovább tölteni,na késöbb újra próbálom :lol:

Kép
Kép
Kép
regina74

Ercsi, kértem párszor új jelszót, aztán most beenged. Írtam a szerk-nek is, de azóta sem válaszoltak :evil:

Krisz, Magdolna! Szerintem megválaszoltatok egymásnak a forgással kapcsolatban :lol: :wink: Türelem!
Van egy jó könyv, Babamóka a címe, játékos mozgás-fejlesztő feladatok vannak benne.

Kriszti, kezet foghatunk a bukással kapcsolatban. Levente is egész nap bukik, a gyümik és a tejcsi is visszajön belőle, néha több, néha kevesebb. Mióta forog, romlott a helyzet nálunk is :( Én azért bízom benne, hogy hamarosan kinövik... :roll: :wink:

Mozgás: Levente is nagyon belejött, lerakom és 1 perc múlva 2 méterrel arrébb szedem össze...tegnap amíg kiálltam a garázsból a kocsival, elközlekedett a nagyszőnyegre és lelkesen ette a szöszöket róla, mire visszaértem :lol: :lol: :lol:

Regina, nagyon édi Kitti baba!

Benci, jók a vonalzóid, én is látom őket!

Képzeljétek, benne voltunk a tévében :lol: 8)
http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php ... _id=397480

Na mennem kell...

Kép
vickybabe

Katuska
Én ezt sosem értettem:nem attól lesz a gyerek allergiás, hogy nem HA-s tápszert iszik?Nyilván nem mindegyik, csak aki hajlamos rá...és ez az allergia sokkal később is kijöhet, akkor honnan tudni, hogy kinek lehet tejalapút adni, és kinek nem?Én mindig így gondoltam, 2 éves kor alatt ne lásson tehéntejet, sem ilyen alapú tápszert, utána meg már csak megbírkózik vele..
Magdolnasz:mi sem forgunk még :(
Amúgy Szentendre melyik részén laktok? :wink:
Teszek egy kísérletet a képekkel, ha sikerül, sok leszek, bocs :oops: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kriszti, ezt csak Neked:)..itt már akkora vagyok, mint egy tank, és ehhez még adjatok hozzá 5kg-t...

benci

Vicky: köszi a könyvet! Majd megnézem! Szerintem lányomat csak nem izgatja a forgás, inkább ülne. Háton tök jól kúszik :D

Regina: nagyon szép Kitti! Az iwiw-en én is meglestem ám!

Benci: jéééé, Te is szentendrei??? De jó! A Püspökmajoron lakunk. Ti?
magdolnasz

Benci: bűbájosak a gyerekek!!!!
magdolnasz

Magdolnasz:köszönöm :)
Mi a Vasúti Villasor környékén, de sokat jártunk Benedekkel a lakótelepi bölcsi játszóházába....
Óvárosba szoktatok járni?Vagy Hév környékére?
Há' nehogy má' ne tudjunk összefutni! :lol:
Aranyos lehet Nóra, ahogy kúszik :) Boró még azt se...De nem aggódom, a bátyja se siette el, aztán 10 hónaposan már egyedül ment :) Meg nála abszolút kimaradt a mászás-9 hónaposan csinált valami ahhoz hasonlót, de mai napig nem mászik szépen-na, azért aggódtam picit, hogy majd bekavar a későbbi verbális meg finommotoros készségekbe -de másfél évesen már tökéletesen beszélt mondatokban, jelenleg ismeri az abc-t, nevét leírja, mindent megszerel, csak nem lesz már baj... :)

benci

Benci: mi a lakótelep tetején lakunk, a belvárosig ritkán megyünk le. Főleg a Radnótin sétálunk és a bölcsi környékén. De mindenképpen össze kell futnunk!!!!!! Ti "ős-szentendreiek" vagytok?
magdolnasz

Erika! Az tényleg nagy kincs, hogy apósod ilyen sokat tudott segíteni! A konyhát sikerült összerakni? Ha kész vagytok majd kérünk képeket még, a gyerekszobárol is!

Magdolnász! Ne aggódj, ha eljön az ideje Nórika is pörögni fog,akkor majd hiányozni fognak ezek a nyugisabb idők! :D

Regina! Kitti nagyon édes! És milyen szép az a paplan(?), ami alatta van!

Benci! Nagyon édesek a gyerekeid! Benedek szokott féltékenykedni?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: köszi a nyugtatást! Pár hete ha jól emlékszem, Mágnes írta, hogy Anna milyen sokára fordult meg, így ez is megnyugtatott. A családi legenda szerint én pl egyáltalán nem másztam, mégsincs bajom. :)
magdolnasz

Magdi: a mi gyerekeink együtt fejlődnek. Összeillenek. :lol: :lol:

Benci: nagyon szép gyerekek!
Regina: én is szoktalak a wiwen nézni.

Két kép:

A díjam (a nagy a vándorserleg, a kicsi, ami az enyém maradhat. Amúgy Oscar-díj koppincs)

Kép

Ádám és a sütőtök:

Kép

krisz78

Krisz, király a díj! (meg a cipőd is...)

Tök jó, hogy vannak akik egymás közelében laknak... :) Csajok, valaki Óbudára nem akar költözni? Esetleg nincs még egy kedves zugolvasónk a Flórián tér közeléből? Hm? :wink:

Lányok, eszembe jutott egy ötlet, véletlenül épp a hozzátáplálás kapcsán. Van ugyebár egy közös-titkos webalbumunk, amihez tartozik egy közös account, (Ez idáig nem az ötlet volt hanem tények, és ezért az ötletért nem is nekem jár a a babér). :oops: :oops:
Ezzel az "account"-tal viszont nem csak webalbumot lehet fenntartani, hanem mást is. Például olyan blogot, amit más nem lát, csak mi (tehát aki ismeri a közös felhasználónevet-jelszót). S mindez pedig azért lenne előny, mert így csak egymással meg tudnánk osztani olyan információkat, amit a fórumon nem szabad. Például feltölthetnék hozzátáplálós bébiétel-recepteket anélkül, hogy szerzői jogot sértenék... :roll: :roll:
Bár mire leírom a sorokat rájövök, hogy erre egy zárt al-album is képes a már meglévő albumunkban :oops: :oops: :oops:

Na mindegy, kusza vagyok, csak eszembe jutott... Lát valaki benne fantáziát?

Benci, köszi a képet! Alig látok belőled valamit, de azért rémlesz ám :wink: :) Gyönyörűek a gyerekeid!
kisbogacs

Krisz! klassz az Oscárod!!!

Benci! nem attól lesz valaki allergia mentes mert csak HA-s tápszereket eszik! Köze sincs hozzá! Ilyen alapon szinte minden gyereknek allergiásnak kellene lennie és a tápszereket ki kellene vonni a forgalomból....egyébként a tápszer olyan formában tartalmazza a tejet ami a babák számára is emészthető. Egyébként a tej allergiának is több fajtája van. AZ egyik a tejcukor érzékeny, a másik a tejfehérje érzékeny. Van aki egyáltaln nem ehet semmilyen tejfélét és van aki csak laktóz menteset! Kivizsgálás nélkül felesleges parázni, gondolom két éves kor előtt, sőt egy éves kor előtt szeretnél adni sajtot, túrót, puding féléket,joghurtot, kefírt, túrórudit stb stb......az, hogy két éves kor alatt nem adsz neki tejet attól még nem véded meg. Csak idő előtt nem szabad adni. Én egy évesen adtam először tehén tejet vízzel hígitva. Szép apránként kell őket hozzászoktatni mindenhez. De előtte persze már kapott tejtermékeket, savanyított készítményeket amelyek tejsavóból készültek, szóval már nem sok közük van a tejhez.
HIdd el aki érzékeny a tejre annál nagyon hamar kiderül! AKár már egyetlen üveg tápszer elfogyasztása után is...
katuska79

Nem hinném, hogy receptekkel lehetne jogot sérteni....

egyébként én mindig innen néztem a recepteket ha kifogytam az ötletekből. Ráadásul dietetiuk is mindig vélemyényezi őket!

http://babaszoba.hu/services/recipe?BXI ... 4-C1A7535D
katuska79

Krisz: szép a díjad és nagyon csinos vagy!!!!! Az ifjakat meg jól össze kéne már hozni :D

Kriszti: 20 évig óbudai voltam és nagyon mennék ám vissza! (Ott is dolgozom/tam)
Na, erről a webalbumról maradtam én le :( Címet küld nekem valaki?
Az ötlet nagyon jó Kriszti!
magdolnasz

Najóvan lányok, akkor most reggelig senki sem írhat! Nem tudok visszaolvasni! :twisted: :lol: Csak átfutottam gyorsan, amit írtatok .

Benci:
Tényleg nem azért nem válaszoltam, mertz nem akartam, de ,amióta szültem, az agyam valahogy a hasamban maradt :oops:
Boróka mekkorát nőtt! :lol: Emlékszem, olyan kis borzas haja volt, irígykedtem is, kicsit, mi még mindig nehézségekkel küzdünk haj terén ..:)

Nem hiszem, hogy ma még jövök, bár Harry Potter .. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Katuska

[quote]B írta:enci! nem attól lesz valaki allergia mentes mert csak HA-s tápszereket eszik!

Én ilyet nem írtam :) Hanem, hogy, ha hajlamos rá, és idő előtt issza a sima tápszert, kijöhet az allergia...Nyilván több féle van, sokszor már az is elég, ha anya eszik-iszik tejeset ahhoz, hogy kiderüljön...De azt ki dönti el, hogy kinél mikor van az idő előtt?Honnan fogom tudni, ha 5 évesen kijön valami a gyerekemen, hogy mitől, ha az első években olyat etetek-itatok vele, ami allergizálhat?Tudom, közhely, mi is ittuk a tehéntejet már 3 hónaposan, mézet a cumin 1 hónaposan, epret 4 hónaposan...Van is allergiás elég a korosztályunkban...
Én mindenképp addig fogom húzni a tejmentességet, amíg bírom, biztos, ami biztos alapon, a kalciumot megkaphatja százféle másból, tejterméket, savanyított cuccot meg persze, hogy kell adni 1 éves kor alatt...
Bár könnyű dolgom nem lesz, a fiamnál se volt, mert apa nálunk nagy tejimádó-3l naponta :roll: -fúj, én meg utálom, biztos ezért is vagyok ilyen elfogult :lol:
Amúgy a régi dokinénink 4 éve azt mondta, hogy ő mindenkinek alapból HA-s cuccokat ír fel, ameddig lehet.Nekünk valahogy 2 évig lehetett :lol:
Petra amúgy a 120ml-vel alussza át az éjszakát?Vagy szopizni többet tud?Nekem biztos nincs több 80-nál, a kettőben, igaz ennyi másfél-két óránként, mert Boró kb.másfél perc alatt végez "darabjával" :lol:

Magdolnasz:
Hát, a Radnóti már elég messze van nekünk, a mindennapi sétáinkon biztos nem fogunk csak úgy összefutni, de majd jól megbeszélünk egy találkát :)
Mi nem vagyunk őslakosok, 2 éve költöztünk ki Pestről.Ti?
Ja, és Katuska:4 évvel ezelőtt még a 17.kerületben laktunk :)

Kriszti:Óbudától már csak egy nagyobb köpés Szentendre :lol:

benci

Mági :lol:
Én úgy is nézek ki, mintha az egész fejem a hasamban maradt volna :lol:

benci

Enikő:

Benedeket nagyon megviselte a húga érkezése, ez egy külön sztori, 2 hét alatt teljesen kifordult magából, agresszív lett, plusz megint pelus, meg megint cumi, mint a nagykönyvben, pedig fel voltunk készülve rá.
Mostmár túl van rajta, és imádják egymást, a kicsi úgy néz rá, mint egy Istenre, ő meg babusgatja egész nap...

benci

[b]Krisz[/b

Neked is köszi :lol:
Gratullálok a díjhoz, jó érzés lehetett egy kicsit másfajta sikerélmény is, meg ahhoz is, hogy ekkora sarkakon járni tudsz :lol: Nekem ez már ebben az életemben biztos nem fog menni :roll:

Megyek, nemsokára kezdődik az éjjeli műszak-főleg, hogy ma már fél8-kor aludt a lány, -ezért tudtam ennyit írni ma este :)

Jó éjt mindenkinek!

benci

Benci: én is két éve költöztem ide :) Férjem "őslakos" Merre szoktál sétálni?
magdolnasz

Benci! De jó, hogy Benedek túl van már a nehezén!

Krisz! Szépek vagytok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Üdv az újaknak!!!

Képek nagyon klasszak!

Móni, remélem, szép volt az esküvő, és a legnagyobb boldogságban ünnepeltek a férjeddel!

Katuska, köszi, holnap ki is próbálom ezt a módszert. Ma egyébként rántottát reggeliztünk :wink:

Ma esküvőn voltunk, elég sok baba volt. Büszke voltam Julcsira, mert nagyon jól viselte a több, mint 6 órás ott tartózkodást. Semmi nyüszögés, semmi sírás, csak figyelt, dumált és néha énekelt. Cuki volt, majd' megzabáltam.

Hannán kívül Kata is elég régen járt itt. Remélem, minden rendben velük, csak leköti őket a gyerkőc!

Kép
petne

Vicky: én láttam fél szemmel ezt az adást, csak nem esett le, hogy ti vagytok a baba3. Most felismertelek. Nagyon szépek vagytok azon a fotón.

krisz78

Sziasztok!

Hú, mennyit írtatok! Azért igyekszem rendesen reagálni, amire emlékszem :roll:

Nekünk ma a szokásos hétvégi nap volt, bevásárlás (fúj), ebédkészítés (készítés jaj, evés nyami), délután lakás átrendezése (nem bírtam tovább összehajtogatva aludni, ezért átvittük a rácsos ágyat a miénk mellé, levettük a rácsot az egyik oldalon, és "megnagyobbítottuk" az ágyunkat...Lilla csak és kizárólag velünk alszik :roll: ), takarítás, este séta megkísérlése (elvitt a szél), most meg lány alszik, Apa olvas. Kivagyok :?

Mági: sajnos a talira nem tudok menni, Haraszti nagyon messze van nekünk, még nem igazán merek tömegközlekedni Lillával. Hétvégén Apa elvinne, de hétköznap kell az autó is a munkájához. De nagyon kedves volt, hogy meghívtál!!!

Katuska: Az Istvánban Dr. Pop Andinál szültem Józsa Andi szülésznővel. A doktornőhöz Dr. Petik Dórától kerültem, ő is szült december körül. Imádom az új dokimat :D
Köszi a házimunkás tippeket, majd igyekszem lazábban venni :roll: Bár legutóbb Lillát bedobtam a MT-ba, fel a hátamra és úgy porszívóztam :D Csak szegény akkor nézett elég ijedten, amikor letérdeltem és az asztal alatt porszívóztam, kiterült a hátamon, mint egy kisbéka :D

Móni: gratulálok, sok boldogságot kívánok!

Krisz: Neked is nagy gratula a díjhoz! Olyan jó elismertnek lenni :D

Kisbogacs: Lilla már kb. három hónapos kora óta nem bandzsít, de ez valszeg nagyon babafüggő.

Lucus: Neked Liliputis MT van, ugye? Milyen nehéz a babád? Neked még kényelmes? Melyik generációs? A harmadiknak azt hiszem, szűkített kicsit a derékrésze.Pfff, nemtok dönteni! :roll:

Csöre: Köszönöm szépen még egyszer a MT tanácsokat! Próbáltam már Lillát a hátamon (porszívós eset), nagyon-nagyon hasznos dolog háton hordozni! :D Felpróbálom a Hunbabásat, kifaggatom Lucust a Liliputisról, aztán rendelek! :lol: Neeeeem vagyok hordozógyűjtő! :oops:

Lányok, lakik valaki az Örs körül vagy a XIV. kerületben? Ahhoz közel? Szívesen beneveznék egy kis közös babakocsitologatásra, néha picit unatkozom, az itteni mamikkal nem megy :oops:

Na átadom a gépet Apának, még mindjárt dobok Lillaképet!

Szép estét!!!

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Kép Kedvenc sapink

Kép Lilla 12 hetes

Kép Lilla mei tai-ban

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Benci! igen ez így van. AKi allergiára hajlamos mert a családjában már előforuldt annak persze, hogy szigorúan HA-st kell adni mert ott a lehetősége. De aki nem az, az nem lesz feltétlen allergiás mert sima tápszert iszik. Szóval valahogy így értettem...Annyira nem kell mumusnak tekintetni a szerencsétlen tejet...csak be kell tartani az időpontokat és nem elsietni a dolgot.
Az allergiát ha tényleg fenn áll akkor igazolni kell vizsgálatokkal, hogy megfelelően fel lehessen állítani az étrendet. Mert ha valaki tényleg allergiás akkor nem csupán a tejet hanem az összes tejkultúrát tartalmazó ételt ki kell zárnia. Még a marhahúst is. Még egy szerencsétlen kiflit sem ehet.
Az idő előtt meg azt jelenti, hogy egy, másfél éves kor előtt. De ez nem a tápszerekre hanem a rendes teljes tejre vonatkozik. Aki allergiás, ott is meg szokták próbálni a tejet mert szerencsére kinőhető.

A 17-ben merre laktatok??

Dehogy bírja ki 120 milivel....ha nem kap tejpépet este akkor a 10-es evés után felébred kettő körül, majd 5-6 között is. Ha kap tejpépet akkor csak 5 körül ébred. AZt nem tudom vajon mennyit szopizhat mert nincs mérlegünk...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katuska79 2009.06.13 21:21-kor.
katuska79

Sziszi! még jó, hogy nem bújtál be az asztal alá.... :lol: :lol: :lol: én múltkor majdnem lesodortam a hátamról a lányt mikor mentem ki az ajtón....még szokni kell ha ott van.

Kriszti! mindig bandzsít vagy csak néha? majd ha megtanul rendesen fókuszálni akkor elmúlik. Mátéra még most is azt mondta a doki, hogy nem baj ha nem összerendezett a szeme még.
katuska79

Katuska: akkor lehet hogy az én fiam tejérzékeny? bár először semmi gondja nem volt a tápitól, az utolsó két alkalommal hányt. Azóta nem is merem adni neki.
Krisz: gratula a díjadhoz! Tök jó: Oscar :D :D Én is kipróbáltam a sütőtököt, Benedeknél nagy sikere volt, én még a szagától is rosszul voltam, bár állítólag én is nagyon szerettem...

Lehet abban valami, hogy a gyereknek számít a rendszeresség... Mióta vége a vizsgaidőszaknak, próbálom Benedeket valamiféle rendszerességre szoktatni, és úgy tűnik beválik... bár még csak egy hete csinálom, sokkal nyugisabb, alig sír... már csak az éjszakákkal kellene valamit kezdeni... :?
Találtam képetKép Benedek

Szilvi
Kép
xania9

vsziszi-
[quote]N írta:eked Liliputis MT van, ugye? Milyen nehéz a babád? Neked még kényelmes? Melyik generációs? A harmadiknak azt hiszem, szűkített kicsit a derékrésze.Pfff, nemtok dönteni!

Igen nekem van Liliputis (meg Zitocsnak) Zille 6800 körül lehet most. Nekem kényelmes, bár az én hátam lassan kipurcan de nem a MT-tól. De egyhuzamban 1,5 óránál többet már nem nagyon bírok ki benne. Csöre te mennyit bírsz a hunbabásban?? Ki kéne próbálnom a háton felrakást de még nem mertem, majd a talin meglesem Csörét hogy csinálja. Ez még II. generációs, de a szűkítés szerintem a baba szempontjából lehet előny nem neked.

xania - Szerintem a tejérzékenység nem függ össze a hányással. Vagy a bukást nevezed annak? mert azzal viszont összefügghet, de még akkor sem biztos hogy tejérzékeny. Zille tejérzékeny, de neki a bukáson kívül a székletében vér foszlányok jelentek meg és miután elhagytam az étrendemből a tejterméket megszűnt. Néha ha "bűnöztem" egy kicsit, mert nagyon nehéz így étkezni nap mint nap, másnap azonnal lett véres kakija. Szóval én még kifli csücsköt sem ehetek! :? :? De lehet tejérzékeny véres széklet nélkül is, Petne Zétény babája csak tápszeres és neki ekcémában nyilvánult ez meg.
Tényleg Petne azóta rájöttél, hogy mitől lett megint ekcémás Zétény?

Na most csak ennyire futotta, megyek aludni, ja és nagyon szépek az új babák!!

Kép

Kép
lucus16

lucus: nem a bukást, szó szerint összehányt mindent, a második alkalommal annyira, hogy epét hányt szegénykém...
és ekcémás is, bár most mintha múlóban lenne, a bőrgyógyász nekem is az elocom-os krémet adta, itt is olvastam a nevét valakinél, de nem tudom hol... és azt mondta, szoptassam minél tovább.

Szilvi
Kép
xania9

Xania! én kivizsgáltatnám....
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: