A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

DodoKép
Szerintem is nagyon jó, ha otthon maradsz az első 12 hétben. A stressz nem tesz jót a szervképződésnél, és a manónak ekkor alakul ki minden szerve. Meg persze hamarosan elkap a terhességi fáradtság is, és napközben ülve elaludnál a munkahelyedenKépKép
A Magne B6 nagyon jó, mert a magnézium jó a görcsökre, a B6 vitamin meg a hányingerre. Remélem Neked nem lesz, de sokat segíthet ennek csökkentésében.

AnnaKép
Szerintem is jó lenne felkeresnetek DodoKép dokiját. Semmi értelme nincs a progi nézegetés nélkül az inszemeknek. A lombik előtt még adhatnátok egy másik orvosnak is esélyt. Kár, hogy messze laktok, és gondolom gond lenne megoldani feljárni.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Eddig read only-ban voltam jelen, próbáltam írás nélkül is megoldást találni a "problémánkra".
A rövid történetünk: eddig 3x próbálkoztunk babával. Bíztunk abban, hogy a középidős fájás az a tul.képpeni peteérésnek felel meg, akkor csináltuk minden nap. Megvettük múlthét csütrötökön a PG/53-at (9. nap). Már aznap páfrányos volt, holott csak 3-4 napja múlt el a vérzés. Másnapra (10 nap) az egész felület be volt hálózva. Utána következő napokon már szinte semmi nem volt mérhető. A 13. napon jött a középidős fájás (?), de a PG/53 már nem mutatott semmit. Elvileg ma van a ciklus fele (14-15. nap), de már a PG/53 sem mutat semmit, a középidős fájás is elmúlt stb. A hőmérőzés nem sokat mutat (analóg higanyos hőmérő), így nem is hagyatkozunk az értékekre.
A kérdéseim: szerintetek elképzelhető, hogy valakinek a mensi elmúlása után közvetlenül legyen érése? Mert ha elhiszem a PG/53-at, akkor már előtte is páfrányosnak kellett lennie, azaz 2-3 nappal a mensi után. Egyébként is: a nőgyógyászok azt mondják, hogy a ciklus első fele az rendszerint 14 napos, különbségek csak ezután adódhatnak.
A másik kérdésem, hogy a középidős fájás nem lehet, hogy már a sárgatest képződését jelzi, vagy valami mást? (PG/53 szerint már jóval az érés után vagyunk.)
A harmadik kérdésem: elovastam 10x-15x a véleményeiteket, az orvos véleményét és nem tudok dönteni: mi a jobbik eset babavárás szempontjából? Ha az ovuláció után fennmarad a hő 37C körül, vagy ha visszaesik eredeti normál szintre? Egyáltalán lehetséges ez a visszaesés?
(Egyébként fiú vagyokKép
udojurgen

És még egy okos kérdés: mennyi ideig nem szabad enni/inni a PG/53 teszt elvégzése előtt? Lehet, hogy azért maradt sejtes, mert előtte 2-3 órával vacsiztunk, vagy ebédeltünk?
udojurgen

UdoKép
Nekem az a PG53-as tapasztalatom, hogy megbízhatatlan a mikroszkóp. Én használtam, és sokszor egész hónapban nem mutatott páfrányt, holott inszemináltunk, és az Uh által igazolt ovulációm volt. Direkt teszteltem ilyenkor a PG53-at. De Ti is kipróbálhatjátok egyébként. Ha picit több nyálat teszel a lencsére, hagyod megszáradni, páfrányos lesz, ha van peteérés, ha nincs. A vizeletes ovulációs tesztek sokkal megbízhatóbbak. Igaz drágábbak is, mert 5 db kb. 3500 Ft. Ehhez sajnos be kell lőni körülbelülire a ov. időpontját, hogy ne kerüljön túl sokba.

Egyébként nem feltétlenül mindenkinek középidőben van a peteérése. Van aki közvetlen mensi után esik teherbe, sőt olyat is hallottam, hogy mensi alatt.

A hőmérős kérdésedet nem teljesen értem egyébként. Szóval tüszőrepedéskor elindul felfelé a hő, és a ciklus második felében 4-5 tized fokkal kell magasabban lennie, mint az alaphőnek a ciklus első felében. Csak a mensi előtt esik le közvetlenül, ha nincs megtermékenyülés. Ha van, akkor fentmarad a terhesség idején is.KépKép

A sárgatest képződést nem lehet érezni, a fájás az az ovuláció lehet.

Cat

Cat
Kép
cateye

Dodo!Kép

Ma beszerző úton voltam, mert beszereztem az ÖSSZES aloés terméket, amiket szedtél!Kép Egy részét már eddig is szedtem, de most kipróbálom a csodareceptet, hátha nekem is bejön!Kép
Eltökélt szándékom (sztem nem csak nekemKép), hogy loholok utánad az általad nyitott topikba (isKép)! Úgyérzem, hogy az én babám is 2005. őszi baba lesz!Kép

Mégegyszer: NAGYON ÖRÜLÖK NEKTEK!!!KépKép

Leone!Kép

De jó hallani felőletek!Kép Kicsi Dana remélem nagyon jól vanKép, és te is!Kép
Azért, amikor időd engedi, gyere te is, mert a te jótanácsaidra is szükség van itt!Kép
Visszaolvastam a történeted, és le a kalappal a te lelkierőd előtt is!

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Én is csak "read only" vagyok, de megint beleszólok Kép.
Én is használtam PG53at, de én mindig hüvelyváladékkal csináltam. Minél feljebb fel kell nyúlni a hüvelyben és szerintem ez megbízhatóbb mint a nyálvizsgálgatás. Nekem nyállal soha nem mutatott semmit, csak hüvelyváladékkal. Amikor páfrányos volt akkor a hőmérő szerint is tüszőrepi volt, így aztán pontosan tudom, hogy a fiam 2002. március 26-én fogant Kép.
Hőmérőzés: nekem az volt az első hőmérős hónapom (és a 3. PG53as Kép) így nincs túl sok tapasztalatom. Én is úgy tudom egyébként ahogy Cat írta.

Dodo!
Gratulálok Kép Kép!
A többieknek is mielőbbi hasonló jót kívánok!
Üdv, Virág
virga

Sziasztok lányok!

Ma voltunk dokinál, volt UH., a petezsák 15 mm-es és jó helyen tapadt meg a picike!Holnap megyek védőnénihez.
Mindenkinek szép napot!
Orsi

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!

tegnap egy furcsa élményben volt részem. Megszületett unokanővéremék babája (kisfiú - Kristóf). Kicsit féltem tőle, hogy mit fogok érezni de csak örülni tudtam neki, de annyira, hogy mikor megtudtam elkezdtem sírni itt a munkahelyemen, a főnököm nem tudta mi van velem. Hihetetlenül felszabadult vagyok, alig várom, hogy kézbe foghassam a picit. Nincs bennem irigység sem szomorúság, hogy nekem nem sikerül, mert ők is sokat küzdöttek érte és látom, hogy nekik sikerült akkor nekem miért ne sikerülne. Nemsokára megyek őt babusgatni és remélem hamarosan már úton lesz az unokatestvérkéje is.
Bocsi, ha kicsit hosszú voltam, de úgy éreztem ezt meg kell osztanom veletek.

Anita

Anita és Kyra
Kép
anita24

Sziasztok!Kép

Ma voltam vérvételen (nagylabor), és intéztem magamnak egy hormon vizsgálatot is - ma pont a 21. napon vagyok!Kép Remélem jó lesz az eredmény! Bár csak a 17. napon volt tüszőrepim, ezér lehet kevesebb a progi? "doktornénik" szerintetek?
Nem tudom mikor lesz eredmény, remélem hamarosan!Kép

Orsi!Kép

Gratula a petezsákhoz!!!KépKépKép
Nekem is kell már ilyen!!!!KépKép

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Tegnap délután, mikor hazamentem a teszt ismét páfrányos volt, ami azt jelenti, hogy a PG/53 tényleg megbízhatatlan, vagy 2x volt Orsinak peteérése. Csakhogy most a hője is felugrott 37 C felé. Előző napi mérés 36,5 volt, így a tegnap este volt a nagy nap...Kép Próbálkoztunk romantikus gyertyában fekvéssel utána, én is, hogy kifejezzem együttérzésemet. Az utána következő popsipárnás megoldást már nem vállaltam.
Fiú létemre megosztanám a véleményem VeletekKép: Ha a középidős fájást tekintem peteérésnek, akkor (nálunk) ehhez képest az ovuláció 2 nappal később történt meg, azaz első alkalommal ovuláció előtt 10 nappal próbálkoztunk, második alkalommal pedig 4-5 nappal a tényleges ovuláció előttKép Szóval a tegnap estit tekintem első valódi próbálkozásnak.
Egyébként -függetlenül a projekt kimenetelétől- javaslom a PG/53-at, mert azóta mi legalább tudatosan próbálkozunk és nem össze-vissza.
Cateye: az Általad javasolt teszt a Babymarkt?
udojurgen

Zitus!

Érzem, hogy ebben a hónapban meglesz nálatok is!:-)Szurkolok nagyon!!!Szerintem nem baj, hogy a 17. napon repedt, mert ebben a hónapban nekem meg a 16. napon.Nagy hajráááááááááá!!Kép

KépKép
KépKép
kirri

Orsi!Kép

KépKépKöszi!KépKép És:
ÁMEN!!!!KépKép

Z.

Kép
Kép
zituska28

Dodo!!!Kép Kép

Annyira, de annyira örülök, hogy végre neked is ekkora nagy boldogságban van részed!!! Nagyon meghatott engem is, majdnem pityeregtem, de összeszedtem magam, mert mégiscsak a munkahelyemen vagyok. Tiszta szívemből kívánok neked nagyon kellemes babavárást!!!!!!

Puszi Kata (aki szintén itt kezdte, de már az őszi kisbabákba írogat)
katta

UdoKép
Többféle ov. teszt van, én a Gabriel 5db-os tesztjét használtam, és bevált. Nem baj, ha a PG53-at is használjátok, annál többet szeretkeztek, mert sokszor páfrányosKépKépKép

Egyébként az én dokim által használt teszt a Maybe Baby a legjobb ov-s teszt, de ez sajnos 10.000 Ft. Ez is mikroszkópos, és alulról egy led világítja meg a tárgylemezt.

De Virágnak igaza van, hogy sokkal biztosabb, ha méhnyak nyákkal nézitek a PG53-at, csak akkor fennáll a veszélye, hogy valami bacit felvisztek a kezetekkel a hüvelybe.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Csajok, csajok...
Itt nagy bánatomban, sok-sok sírás-rívás után feljövök a topicra, hogy ne érezzem magam annyira egyedül babátlanságomban, erre mindjárt gratulációkkal és nagy örömködésekkel találom szemben magam?! Természetesen nagyon örülök én is mindenki sikerének, csak már én is tarthatnék itt!!!
Egy kérdés: Van köztetek valaki, aki több hónapig szedte az Elevitet teherbeesés előtt és volt némi kellemetlensége vele?
hajnesz

Hajnesz,

Én szedtem - feleslegesen Kép - 2,5 hónapig, de nem volt rá panaszom. Ha jól emlékszem, valamelyik elevites/maternás fórumon olvastam, hogy mások panaszkodtak, hogy fog egy kicsit
Milyen kellemetlenségre gondolsz?

B
baree

<font color="ff6000">Szia Hajnesz!Olyan ismerős vagy valahonnan!
Szedem az Elevitet jan.óta,mert azóta próbálkozunk a babával.Nekem szinte minden nap hígabb és sötét tőle a székletem,olyan,mintha hasmenésem lenne.Lenyelni se valami jó,úgy erőltetem, olyan nagy,de a leendő csöppségért mindent!Nem tudom,mennyit kell szedni,valaki tavasszal nem is szedi,valaki nem miden nap,úgyhogy nem tudom.Én szedem.
Amúgy puszi mindenkinek!
Ma van a 37.napom és még semmi,bár múltkor is a 38.napra jött meg.Majd látjuk!</font>
ildi10

Jimbone! A PG/53 1500Ft volt,köv.ciklusban kezdem kipróbálni,sokaknak bejött!Meg lehet,hogy hőmérőzéssel kombinálom.Mások szerint,ha nem foglalkoznék semmivel,rá sem gondolnék,akkor hamar lebabásodnék.Ki tudja?Hátha így is...
ildi10

Lányok mit csináljak? Elfelejtettem be venni tegnap este a clostit. Most reggel csak egyet vegyek be ugye?

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Zsuzska!Kép

Fogalmam sincs, mit kell ilyenkor csinálni, szerintem hívd fel a dokidat!!
Izgulok érted!Kép

Z.

Kép
Kép
zituska28

LANYOK!

SAJNOS ELMENT A KISBABAM.

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Jézusom, Dodo!

KépKépKép Mi történt????? Miért???? KépKépKép

Z.

Kép
Kép
zituska28

Zitus!

Tegnap du. indult egy kis barnassal, aztan ma hajnalban mar eros piros/voros verzesem darabos lett. Mar a cicim sem ugy faj, nem kemeny, mint eddig.
Nem tudom, mi tortent. Nincs magyarazat. Nagyon vigyaztam magunkra.

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Istenem, Dodo! Ez most nagyon mellbe vágott engem (is)KépKépKép
tudom, hogy most nagyon nehéz neked, de írj kérlek, hogy mit mondott a dokid!

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Dodo, nagyon nagyon sajnálom. Nem is tudok mit írni Kép Kép Kép

B
baree

Dodo, annyira sajnálom KépKépKép nem tudok mit írni teljesen ledöbbentem.

A

Anita és Kyra
Kép
anita24

:-(Dodo, a szívem szakad meg, ilyenkor tényleg nem tud az ember semmi okosat mondani, hagyd, hogy kitörjenek az érzelmeid és bújj oda a párodhoz! Én biztos ezt tenném.:-(
H
hajnesz

Lanyok, most beszeltem a dokival, es be kell mennem a korhazba. Azt mondta megvizsgal, es ha kell, maradt valami, ki kell kaparni. Jaj, de jo. Bent maradhatok a korhazban egy napot is.
Drukkoljatok nekem, lecci, most indulok.

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Dodo
KépKépKépKépKép
A drukk azért megy.

Móni
Monik

Baree, hogy érted, hogy feleslegesen szedted? Nekem az utóbbi időben igen furcsa szúrások-nyomások jeletkeznek jobboldali alhasi tájékon és ha kitapintom, tök kemény az ottani béltraktus. Doki szerint nincs cisztám, így inkább emésztőszervi problémára gyanakszom. Ezért voltam kiváncsi, hátha valakinek hasonló tünetei vannak és megnyugtatták már, hogy ez az Elevit szedésével jár. Most mindenesetre szüneteltetem, meglátjuk, lesz-e változás.

Ildi10, talán Szegedről lehetek ismerős, ott tanultam '96-tól '99-ig...ki tudja...
Én már decemberben elkezdtem szedni és elég murisnak is tartom, hogy még mindig csak szedem és szedem, mikor azt olvastam pár helyen, hogy elég a tervezett terhesség előtt 1-2 hónappal elkezdeni...könnyű ezt mondani, mi? De mint korábban írtam, most éppen szüneteltetem. Amúgy szerintem úgy kell szedni, mint minden más vitamint, naponta 1 szemet függetlenül időjárástól, évszaktól, mensitől, stb-től.

Hajrá Mindenkinek, kitartás, Csajok!
hajnesz

Dodo!Kép

Ez nem lehet igaz!!!Kép Föl a fejjel!

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Hajnesz, csak azért szedtem feleslegesen, mert ez ugye egy TERHESSÉGI vitamin, csak én még mindig nem vagyok az Kép
Ahogyan te én is eszegettem egy ideig, de nemrég úgy döntöttem, elteszem a doboz jobb időkre, amikor tényleg szükség lesz rá Kép
Mellesleg nem szükséges minden nap szedned, kétnaponta is elegendő, amíg nem következik be a várva várt nagyobb vitaminigény Kép
Hátha akkor, ha csökkented a dózist, a panaszaid is megszűnnek Kép
B
baree

Baree, Hajnesz

én is szedem az Elevitet, már november óta, azóta remélve, hátha valakinek ott bent jót teszek ezzel, de persze eddig minden hiába. Nekem is szokott szúrkálni, (pont most írtam a Clostys topikba), hogy peteérés tájékán fájt a bal oldalam, aztán napokra rá a jobb oldalam vagy 2 napig, mindezek után középen az alhasam napokig, ezutóbbi egyébként gyakran előfordul máskor is. Hogy mindez az Elevittől lenne? Erre még nem is gondoltam. Meglehet.

Móni
Monik

Baree, Persze, tudom, hogy terhességi vitamin, csak azért kérdeztem rá, hogy miért feleslegesen, mert hátha azt fogod mondani, hogy időközben kiderült róla, hogy nem sokat ér, vagy ilyesmi.Kép
Feleslegesen meg biztos nem szedted/tük, ha csak a vitaminszükséglet kellő fedezését vesszük...
Köszi a tanácsot, lehet, hogy tényleg a mennyiség volt a baj...
Monik, mintha csak én írtam volna ezeket a sorokat!Kép Persze az is lehet, hogy az egésznek semmi köze az Elevithez, majd megírom, ha változik valami a szüneteltetéssel.
H.
hajnesz

Dodo!

Nem leszek itt egész hétvégén, mert lemegyünk a Balcsihoz! Ezért szeretnék írni neked még pár sort! Azt hiszem teljesen együtt tudok veled érezni, hisz ez történt velem is másfél hete! Tudom hogy mit érzel! Csak annyit tudok mondani hogy pár nap múlva már nem fog annyira fájni, persze elmúlni csak akkor múlik majd ha egyszer egy babóka végre tényleg ott lesz veled. Biztos vagyok benne hogy ez a pillanat is eljön egyszer. Ezt a pillanatot tartsd a szemed előtt és ne azt ami történt! Megváltoztatni nem lehet semmit(sajnos). Ha csak előre nézel meglásd könnyebb lesz neked is. És nagyon-nagyon izgulok érted hogy a lelkecskéd a szép hosszú hétvégén egy kicsit rendbe jöjjön, és hogy újabb erővel tudd felvenni a harcot egy csöppért.

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Lányok!

Meg van a progi eredményem: 46,60 ng/ml. - 21. nap

Ez milyen?????

Dodo!

Nagyon gondolok rád!!! Várlak gyorsan vissza!

Z.

Kép
Kép
zituska28

ZitusKép
Te nagyon gyanús vagy nekem. Ez olyan magas ez a progiszint, hogy nekem 5 hetes terhesen volt ekkora.KépKép Hányadik napon vagy ? Mikor tesztelsz ? Nagyon szurkolok, hogy az legyen amire én gondolokKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!Kép

Ez a 21. napi (tegnap) eredmény!Kép
Úgyhogy "arra"Kép nem nagyon merek még gondolni...

Puszi
Z.

Kép
Kép
zituska28

Nagyon sajnálom ami Veled történt Dodo! Velem mindez januárban történt. Én az Nlc rendszeres látogatója vagyok ott hasonló cipőben járó lányokkal levelezgetek. Én utánam, már legalább 10 lánynak ment el a babája, szinte minden héten egy ilyen szomorú eset történik. Ilyenkor mindig magam előtt látom azokat a napokat, amelyek velem történtek. Sikerült túl tenni magam. Megint optimista vagyok, sikerülni fog nekem is , neked is és mindenkinek aki nagyon szeretné!
Sird ki magad, nekem az nagyon jót tett!!

Kép

KépKép
búzaszem

ZitaKép
Te ne is nagyon merj még "olyanra" gondolni. Én gondolok helyetted isKépKépKép

DodoKép
Mélységesen együttérzek veled. Remélem a kis lelked hamarosan begyógyul, és ahogy ZsuKép és BúzaszemKép írta pár nap múlva már optimistábban tudsz a jövőre koncentrálni. Ha egyszer sikerült spontán teherbe esni, akkor megint sikerülni fog!! Látod ez nekem sosem sikerültKép

LányokKép
Békánéról tudtok valamit?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok lányok!

Sajnos nekem is ágynyugalmat rendelt el a doktor.
Van a petezsák mellett egy haematoma, ami nem szerencsés.Ettől tegnap volt pár csepp vér.
Nagyon félek, kedden megyek újabb UH-ra.Nem is bírok mit írniKép
Mindenkinek szép hétvégét!

KépKép
KépKép
kirri

Kirri Kép
A haematóma, ha fekszel és nem erőlteted meg magad, akkor nem jelenthet gondot. Pihenj nagyon sokat.
Ha vérzésed vagy barnád van, akkor inkább menj azonnal orvoshoz. A vérzés egyébként nem jelent azonnal rosszat, mert a haematóma megszűnése is vérzéssel jár.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cateye
Olvastam, hogy érdeklődsz felőlem. Hát én jól vagyok egy hónapot pihentem, és most jövőhéten megyek Uh-ra, utána ismételten indul majd az inszem. Mi van a picikékkel? Gondolom már szépen kigömbölyödtél...

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

BékánéKép/KagylóKép
Reménykedtem, hogy már a babások közé jösz, de remélem hamarosan ott is találkozunk.
Én már igazi Döbrögi pocakos vagyok, ennek minden kellemetlenségével. De amikor rugdosnak a tökösök (mert mindkettő kisfiúKépKép, az mindent feledtet.
Tényleg mindenkinek ezt az érzést szívből kívánom.

KirriKép
Pihenj sokat, és fel fog szívódni a haematóma. Tényleg ne ijedj meg pár csepp vértől, de az ágynyugalom a legjobb !

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
ildi10 invitált meg ide a chatről.
Mi is nagyon szeretnénk már babát, de úgy látszik még nincs itt az ideje...

Sajnálom Dodo! :-(

MGabi
mgabi

Cat és Orsi!

Aranyosak vagytok, köszönöm a jótanácsokat.Most is mondtam a férjemnek, hogy csak azért kelek fel, hogy elolvassam,mit írnak a babanetes lányok.
Most megyek feküdni.
pusz mindenkinek

KépKép
KépKép
kirri

Cateye

Ha új képek lesznek tegyél fel légyszi!

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

<font color="ff0000">Üdvözöllek Mgabi!
Jó,hogy itt vagy,de remélem már nem sokáig!Mehetnénk már a várandós topicba!Dehát majdcsak...</font>
Puszilok mindenkit!És csak pozitívan!
ildi10

Ma keresztanya lettem. A nővérem kisfiának Kristófnak. 8 hónapos és 10 és fél kiló. Nagyon nehéz volt tartani, a végén már nyűglődött. 2 hét múlva a húgom kisfiának Dominiknak leszek a keresztmamija. Ő 2 hónapos és 5 és fél kiló. Kicsit könnyebb lesz tartani.

Kép

KépKép
búzaszem

Nah akkor egy kicsit írok magamról Kép

28 éves vagyok, több mint 2 éve mentem férjhez, de már lassan 6 éve együtt élünk. Én már régóta szerettem volna babát, de csak tavaly évelején sikerült különköltöznünk a szülőktől. Akkor a párom is beleegyezett végre a babába, így lelkesen belevágtunk. Viszont úgy alakult, hogy a munkájából kifolyólag sokat kell távol lennie (az utóbbi 16 hónapból 11-et távol volt). De amint hazajön (jún. 20. körül) újult erővel... ;)
mgabi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: