A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Marietta!
Egy tündérpofafiacskád van.

H.Gabi!
Tartsák meg jó szokásukat és még sok ilyen kellemes "csomagocskát" küldjenek.

Bond!
Ma elindultam a Plusba, jól kisétáltam magam, mire észbekaptam, hogy a hülye pontokat a táskámban hagytam, amit anyós szépen hazahozott :twisted:
De ma mindenképpen bepróbálkozok a türcsiprojekttel és este referálok.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba!
ha tényleg lehet kapni nálatok a plusba,akkor elárulod a címet??
én is elmennék oda...

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok! :)

Nem mindent okos dolog kitárgyalni a Neten, így ezt nem tenném. De ma nagy öröm ért minket és részemről juhhhhhhhhhúúúúúúú-juhhhhhúúúú neki. Légyszi, örüljetek ti is velem. :roll: Addig is megeszem a grillezett döglött madárlábamat és visszaolvasok. 8)

Kép
Kép
200907?

Bond: örülök veled:
:D Juhujj-juhujj-juhujj :D
(bankszámlaszámom priviben küldöm, arra küldhetsz belőle néhány misit a nyereményből :D )

Tényleg, még mindig van néhány emberke, akikről nagyon rég hallottunk! Nekem most kapcsiból Szkarabeusz ugrott be, de még biztos van más is. Velük mi lehet?

Kép
Kép]
hendegabi

007

Elárulod a jövő heti lottószámokat? :D :D :D

Amúgy hiphiphurráááá!!!
Vendég

07! Akkor részemről is juhuuuuuuuuuuuuuuuuu,bármiről is legyen szó!
Ma voltam kismama tornán,van egy lány,aki 2 hete azt mondta,hogy még van kb. 2 hete. Kedden volt,kérdeztük,na mi van. Mondta,hogy ma vagy péntek... Hát nem jött be neki az aznap,mert ma megint eljött,még egyben van és tök jól bírja és azt mondja,semmit nem érez. Simán végig csinálja a gyakorlatokat,meg sem kottyan neki. Első babája neki is.
Ma nekem is iszonyatos savam van,iszom a tejet pohár számra,az hatott eddig. Igen,nagyon soknak tűnik még nekem is az 5 hét,de ugyanakkor bízom is benne,hogy Lili kibírja addig odabent és nem jön idő előtt,mert mostmár azért kezdek izgulni,hogy mi vár rám... Nagyon bízom benne,hogy hasonlóan könnyű szüléünk lesz mint Mariettáéknál.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Na, kérem. Grillcsirke comb kivégezve. 8)

agi125r! :)

"A poloska a büdös panka? Mert annak az íze valami rettenetes! Én emiatt nem eszem meg a málnát már vagy 20 éve "
Pedig erre is jó módszer, hogy beáztatod a málnát, mielőtt neki állnál enni. :wink:

A cseresznyéről ma hallottam, hogy vízhajtó. Ezen kissé meglepődtem, mert nekem nem tűnt fel. :roll: :roll: :roll: :roll:

Ha valami nem okés, akkor nem javasolják az őssejtek tárolását és a gyűjtőszett árát kell csak megfizetned. A többit visszakapod, hiszen nem veszed igénybe a szolgáltatást. De ha te mégis úgy döntesz, hogy ragaszkodsz hozzá, akkor megteszik a pénzedért. Ebben az esetben nem kapsz vissza semmit.

A Fenistil esetében a nagy felület mondjuk egy egész hátnyinak felel meg. Akkora lábad gondolom nincs. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(A gyantás sztorit én linkeltem be. Már régebben olvastam, de emlékeim szerint ott nem fazon gyanta volt, hanem láb. De lényegtelen. :oops: )

A beöntés nem kötelező, de azért nem véletlenül alkalmazzák ezt sem. :roll: Ahogy jön a baba, úgy masszírozza végig a beleket is és bizony képes egyből macit is magával hozni. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

hendegabi! :)

A saját borotva NAGYON jó ötlet! :wink:

Egész jó kis pakkot kaptál ahhoz képest, mint amit a többiek említettek korábban. :shock: :D

A számla számod jöhet, majd azt adom meg a különböző szolgáltatóknak. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: Misit nem tudok küldeni, de mosolyt igen. Az jó lesz? :roll:

lorca! :)

Tudom, hogy nyelvtanár vagy csak olyan jól esett egy kicsit kötöszködni. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Ezt a fluoridos dumát a Neten olvastam, méghozzá egy gyermek fogorvos nyilatkozta. Néztem is rendesen, mert sehol másutt nem hallottam eddig ilyenről, sőt még a kiegészítést is szokták javasolni.
A túl sok fluorid valóban elszínezheti a fogakat, de ahhoz tartósan és nagy mennyiségben kell a szervezetbe juttatni.
Szerintem a fluorid mentes fogkrém azoknak jön jól, ahol eleve nagyon magas koncentrációban fordul elő a csapvízben. (Erről egyébként az ÁNTSZ tud felvilágosítást adni). De nem hinném, hogy ez sok embert érintene.

"Álmában mosolyog. Született optimista. "
Én vagy, hogy konkrétan nevetek. :shock: :oops: :lol: :lol: Akkor én minek számítok? Ultra naívnak...? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Azért a fájások nem úgy működnek, hogy van a 10 perces, azután 9, 8, 7... "
...éééés start! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Homeos dolgokat nem szedek, de málnalevél sem figyel itt. Én valahogy tartok tőle, hogy nem a megfelelő izmokat lazítja el esetleg."
Aligha véletlenül javasolják pont ezeket a dolgokat, pont ezekre az esetekre, pont olyan mértékben. :roll:

""a várandósság során legalább öt alkalommal a védőnő is ellátogat a leendő szülők otthonába" "
Örülnék is neki. :? Nálunk ezek erősen nagyvonalúan valósultak meg. Gondolom, sok függ attól (is), hogy mennyi kismamájuk/gyerekük van. Hendegabiéáknál talán legszívesebben odaköltözne. :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil:

A csípőszűrésre nálunk 2 hónapos korában került sorra Manónak, mert annyian voltak, hiába jelentkeztünk be gyakorlatilag azonnal a szülés után. A hagyományos lenyomomalábát módszerrel nézték csak. Ultrahangra (vagy röntgenre??? :roll: ) azokat küldték, akiknél gyanús volt valami.

"Véletlenül most futottam össze egy hirdetéssel. A nenednt-baby fluoridmentes fogkrém. "
És ki köszönt előre? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tímea83! :)

"A legviccesebb az volt h a háziorvosom elbúcsúzott tőlem.."
Haldoklik szegény? :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ezek szerint gyógyul a fogad. :D :D :D :D :D :D :D :D :D

gabi1! :)

Most megint előveszem a Nagy Arcom :oops: : én köszönöm szépen, pofátlanul jól alszom. 8)
Egyszer sem kelt sem a hólyagom, sem a savam. Tizenegy-éjfél tájt fekszem le és 7-8 körül már ki tudok kelni az ágyból, kipihenten. (Én. Akinek eddig még a dél is hajnal volt. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: ) Napközben sem dőlök már le jó ideje. (Hugi ennyire jó hatással lenne rám? :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: )
És mindennek tetejében a vízhez csak a csapból vagy a palackból van közöm, bennem nincs (a szokásosnál több). Még a jegygyűrűm is képes leesni rólam 8) (igaz, kb. 2 mérettel nagyobb, mint kéne :roll: )

Az ujjad tuti, hogy a víztől fáj, nem véletlenül éjszaka után jelentkezik.

sillia! :)

"egy nehezebb fazekat üresen sem tudok megtartani az ujjaimmal, csak úgy ha alányúlok tenyérrel."
Nem baj, csak ne legyen forró! :wink:

(Még a tegnapi cikkhez: a fénykép alapján szépen sikerült a néni/bácsi mell műtétje :o )

nyuszi81! :)

A 4 megjelenésről szóló igazolást a dokidtól fogod kapni (a szülés után).

klarka! :)

A jó eredményeknek mindig örülünk. Marietta majd tudja, mikor kell jönnie. :wink:

tabati! :)

Tudósítást, bitte!

Direkt a te kedvedért füleltem a kombinón. A Madách Színházat csak a Király és a Wesselényi utcánál mondják be. Ami jogos, hiszen a kettő között van. :wink:

agmano! :)

Az nagyon jó, ha a köldökzsinórvér áramlás rendben van! :D :D :D Akkor csak nőnie kell. A buksija már nem fog annyit nőni, harmadikként már potyogni fog. :wink:

kicsidodi! :)

"megcsászározom magam "
Azért azt megnézném, ahogy hátba döföd magad az érzéstelenítővel. :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem vagy te fos, csak egyre nehezebb már ilyenkor (ennek ellenére figyeld meg, hogy nemsokára visszasírod a terhes időszakot! :shock: :wink: ) és senkinek nem kell játszani a Hős Anyát.

merion! :)

Akkor már te is ott álldogálsz a célegyenes környékén? :wink:

szonibaba! :)

Köszi! :wink: :D Én ma Spar-ban nem láttam semmit a füzeteken kívűl.

csibe83! :)

"ha tényleg lehet kapni nálatok a plusba,akkor elárulod a címet??
én is elmennék oda..."

...de majd csak utánunk! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Még egy illatos kérdés a végére (tudjátok, ebben olyan béna vagyok :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: ): melyik wc öblítőnek van tartós illata? (Lehetőleg ne fresh, fenyő vagy hasonlót mondjatok, mert azoktól falnak megyek... Nekem túl direktek. :roll: :oops: :oops: )

Kép
Kép
200907?

Ja! Amúgy a mai nap történése.

Reggel ASzupertitkosKüldetés után mentem a kismama tornára. Már csak hétfőn lesz majd, mert a gyógytornásznéni szabira megy és a szülésemig már nem is jön vissza.

Helyem volt a vilingeren. Olyannyira, hogy még egy apuka is le tudta ültetni a két gyerkőcét egy ülésre. Az egyik kicsit hátrébb ült, a másik kicsit előrébb-oldalt. Szerintem 2 petéjű ikrek lehettek vagy nagyon kicsit volt köztük a korkülönbség. 5 év körülieknek néztem őket.
Elindul a villamos és elhagzik, hogy mindig fogódzkodjanak. Erre a hátrébb ülő kissrác két kézzel megfogja az ülés kapaszkodóját a feje mögött és közli, hogy ő akkor most kapaszkodik. Megszólal a tesója: "Én nem fogódzkodom. Inkább csak nézek, nézek és nézek" (mármint kifelé az ablakon). A testvére elengedi az ülést és átkarolja: " Jó, akkor foglak". Reakció: "Ne fogjál" (de kedvesen, aranyos sítlusban, nem hisztizve, nem nyafkázva). A másik nem szólt semmit, csak visszakapszkodott az ülésbe. Mire a testvére: "Na jóó, fogjál".
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Annnnyira jó fejek voltak! Bírom az ilyen gyerekeket. :P :P :P :P :P

Torna után vettem egy kis tejet a büfében. Milli, 200(?) ml, 3,5%-os zsírtartalom. Lehet tippelni mennyi volt!

(Szkarabeusz már tényleg régen jelentkezett, már bőven lejárt az ígért 3 hét :?: :?: :?: :?: :?: )

Kép
Kép
200907?

Bond: .... ha lenne mit levonni róla.... :?

Védőnéni: rájöttem, hogy kurv@ra unatkozik! Az egész faluban van pillanatnyilag 4 terhes nő + 2 a szomszéd faluban. Ehhez jön +8 baba 1 éves korig, meg kb15-17 3 éves korig.
Amúgy nem értem, miről beszélsz, mert csak 2-szer volt nálunk :roll: (legalábbis a terhességem alatt, és még egyszer akar jönni).
Viszont azt már mondta, hogy ha hazajöhetünk majd a kórházból, rögtön szóljak (állítólag volt, akit az ajtóban várt).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hendegabi 2009.06.11 14:45-kor.

Kép
Kép]
hendegabi

A "mit"-ről gondoskodom én, a tiétek a "miből" rész. :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Most jó kis morcos vagyok. Órákat töltöttem a neten, hogy Natinak valam kis nyári elfoglaltságot, nyári napközis tábort találjak. Igaz, hogy vagy júli 20-ig van ovi, de már most összevont csoportok vannak és nagyon kapacitálnak arra, hogy ne vigyük a gyereket. :? Egy 4 évesnek szinte alig van valami, ami meg van, az általában olyan 30-40e/hét :shock: Mit csinálnak azok a gyerekkel, akik dolgoznak? A legtöbb ovisnál azért már nincs otthon szülő.

007,
Attól, hogy valaminek van értelme (beöntés), még utálhatom. :lol: Meg szülés előtt amúgy is gyakori az enyhe hasmenés, pont amiatt, hogy szabad legyen az út. Nálam ez volt az egyetlen jele annak, hogy jön Szabi.

"Aligha véletlenül javasolják pont ezeket a dolgokat, pont ezekre az esetekre, pont olyan mértékben"
Van, aki született optimista, van aki megrögzött kételkedő. :lol: Nekem laborkörülmények között végzett, ellenőrzött, ismételt vizsgálat a mérvadó. 8)

A csípő uh-t pont azért mondtam, mert kihoz olyant is, ami egy sima aszimetrikus redő vagy matatás nem. A várólistam meg olyan hosszú, hog ha nem akar valaki magánhoz menni, akkor n korán kell kérni. Koponyát is kevés helyen nézik, de legalábbis itt Bp-en igen, mi vmelyik Gyerekklinikán voltunk. Egy nagyon gyors vizsgálat, az időpontokat nálunk szinte percre betartották. Az uh-t a leterheltség miatt nem szokták felajánlani, de én inkább terhelem a rendszert. :wink:

nemsokára visszasírod a terhes időszakot!
A legutoljára megszülő után kezdhetjük a tippelést, hogy ki lesz az első, aki vissza szeretné vinni a babát a kórházba egy kicsit. :lol:

Tímea,
Remélhetőleg hétfőre már nem is marad semmi kiszednivaló. :D

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

Nagyszülőkkel mi van?

"Nekem laborkörülmények között végzett, ellenőrzött, ismételt vizsgálat a mérvadó."
A homeopátia a népi megfigyelésekből, tapasztalatokból fakadó modern tudomány. Természetes összetevőket használnak, de a gyártásuk biztos, hogy van olyan tudományos, mint a gyógyszereknek.

Nálunk sem a véncsoroszlyadoktonéni nézte Manót, hanem a Budai Gyerekkórházban voltunk.
Alig pár napos koránál hamarabb nem kérhetek időpontot... :roll:

Nem arra gondoltam, hogy vissza vinni a gyereket (bár, ez a gondolat is felmerül majd mindenkiben :roll: :roll: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: ) hanem, hogy most nem hullik a hajunk, nem nyóckiló a mellünk, általában szebb a bőrünk, nem kell a menstruációval foglalkozni és hasonlók. :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Záróvizsgám 4-es lett, diplomába kerülő végső jegyem szintén 4-es:)
És még csak meg sem szültem.
Most visszaolvasok, remélem mindenki jól van?
Gabi
Vendég

lilisgabi! :)

GRATULA!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Úgy rémlik, hogy egyfolytában menni akar(t) hozzátok. Szerintem nem sokunknál volt eddig 2x a védőnő. :roll: :roll: :roll: :roll:

nyuszi81! :)

Ha még nem szült meg a lányzó, akkor általában 1, nagyon max. 2 hetet szoktak engedni túlhordani.

Köszi mindenkinek az együtt örülést! :D :D :D :D
A jövő heti nyerőszámok: 5, 13, 26, 38, 42. Ezeket bárki megjátszhatja, de ha nyer, akkor összegtől függetlenül risztelünk! :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Próbálok visszaolvasni. :D
Nem dicsérem meg,ha csal,jót nevetünk,megmondom neki,hogy nem így kell játszani,de engedem.3 évesen nem fogom elverni játékban,hogy megtapasztalja az élet nehézségeit.Pont nem kell figyelmeztetni rá,mert nem is értené meg.Nekik még szép az élet,csupa játék,kacagás.És ha hallanád bőgés közben,nem vernéd el te sem. :D Minimum operaénekes lesz,hangjából ítélve.
Mellesleg minden ember más,egyedi,megismételhetetlen,individuum.Te olyan vagy,én ilyen,én már 3 éve a Lilivel fekszek,kelek,egyáltalán örülök,hogy életben maradt,nem nyomom le.Most még,mert elveim nekem is vannak.Biztos jót akarsz a gyerekednek,ez egyértelmű,ezért te elhatároztad magadban,hogy mit hogyan fogsz tenni.Annak idején nekem is voltak elveim,pillanat alatt dőlnek össze,mint a kártyavár.Egy gyerek nem olyan,ahogy elképzeled,hanem olyan,amilyen.El kell fogadni,szeretni kell,és semmi több.
Tényleg egy 3 éves ovistárs megverheti játékban,biztos nem lesz neki lelki törés,de,ha a saját imádott anyja alázza meg,azt máshogy érzi.Én örültem volna,ha anyám játszott volna velem,meg sem tette.Én legalább játszom vele,lehet,hogy nem helyesen,majd sok-sok év múlva kiderül.Addig nekünk jó így.Nem szeretném,ha zseni lenne,de azt sem,ha buta.Sem elkényeztetni,sem megalázni.Lehet,hogy fura,de ma bebizonyosodott,hogy jól vizsgáztam a 4 évből,mint szociálpedagógus dolgozhatok.Sőt,még családpedagógus specializációt is tettem jelessel.Nekem is van fogalmam a pszichológiáról,de a tankönyvet saját tapasztalatommal vegyítem,és azt,hogy jól-e,még nem tudom.A gyerek boldog,kiegyensúlyozott,semmi lemaradása,pedig nem így született.Több dologban kiemelkedőt nyújt,ami most még nem jelent semmit.
A lényeg nem haragszom,elfogadom a meglátásod,igazad is van,de,ha már a kezedben fogod tartani,meglátod milyen csoda. :D
Vendég

Lilisgabi!

Gratulálok :D :D :D !

Nekem holnap van a szigorlatom, ha nagyon nem bírjátok visszafogni, elviselek némi drukkot :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pont most írtam neked kicsidodi,amikor te nekem. :wink:
Természetesen holnap gondolok rád,és sok sikert kívánok! :D
Vendég

Én vissza tudom... :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

Jaj még valami,tegnap indulás előtt még meg kellett látogatnom a dokit,nincsenek jó híreim.
A toxémia gyanúja már fennáll,mert 3 figyelmeztető jelből 2 megvan.A has sebesedése,és a magas vérnyomi.Amint megjelenik a vizeletben a fehérje,rögtön kiveszik a Lottit.Ha marad a magas vérnyomi,140 felett,akkor bemegyek,és ad nekem csökkentő gyógyszert.Holnap reggel vizelet,vérvétel,kedden kórház az eredménnyel,uh,ctg.Volt tegnap ctg is,szélsőségesen reagál a baba.85-ig is lement a szívhangja,de,ha keményedett a hasam,akkor meg felszaladt 196-ra.A normál 120-160 között van.Szóval nekünk még 2-3 hetünk van vissza,a magzatvíz kevesebb,lepény jó,méhszáj teljesen zárt,baba súlya 2700 gr.Minden szerve tökéletes. :D
Vendég

lilisgabi! :)

Ezt a hasi sebesedést nem értem. :roll: :oops: Vérnyomást neked kell otthon figyelned? Illetve a keményedés alatt méhösszehúzódásokra gondolsz? :roll:
Jók az értékek, de arra már nem fogadnék, hogy 2-3 hétig bent lesz még. Hogy ez mennyire jó neked, azt csak te tudhatod. :wink:

Kép
Kép
200907?

Lilisgabi!

Ámen :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Friss híreket mondok.

Az A-vitaminos olaj több, mint 1.300.-Ft. 100 gr-ban 10 ml A-vitamin van. Amint azt már a múltkor megtárgyaltuk, a többi az sima napraforgó olaj. :?
Manó popsijára olyan krémet kapott, amiben ezek vannak:
-prednisolon
-borax
-nizoral
-cink oxid.
Utóbbiról tudom, hogy minden (valamire való) popsikrémben van. A nizoralról a korpásodás elleni sampon jut csak eszembe, a boraxról pedig, hogy a hüvelykúpban is volt.
Ti tudtok még valamit ezekről illetve a prednisolonról? :?:

Kép
Kép
200907?

Ja, Bond!

Elfelejtettem gratulálni a lottóötöshöz :wink: !
Szóval juhuuuu-juhuuuuu :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Na kérem eljutottam odáig h ha rám tör az éhség szörnyen kiakadok ha azonnal nem eszem,meg úgy általában is eljutottam a HP szintre! :oops:
Remélhetőleg azért nem maradok így... :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Lilisgabi!

Azért csak ennyit írtam, mert ez természetesen mindenkinek szuverén joga, hogy eldöntse, hogyan neveli a gyerekét :wink: !
Arról, hogy másképp gondolkodunk dolgokról, felesleges vitába bonyolódni, hiszen ez így normális, ezzel is csak színesebbé tesszük a világot :wink: !
Amúgy én mindig nagyon sajnáltam, ha egy gyerekkel nem foglalkozott eleget az anyukája, és megértem, hogy emiatt te így állsz ehhez a kérdéshez! Én szülői gondoskodásban hála Istennek sosem szenvedtem hiányt, pedig csak anyu nevelt, ráadásul orvosként rengeteget dolgozott! De volt annyira intelligens, hogy felfogta, sokkal nagyobb szükségünk van az ő szeretetére, mint egy makulátlan otthonra, vagy 5fogásos hétvégi menüre, így mindig mi voltunk az első, a háztartás meg minden egyéb csak ezután következett!

Ezzel szemben a párom anyukája inkább a "tökéletes feleség" szerepet hajszolta: két műszakban dolgozott, többfogásos vacsit csinált, patyolat rendet tartott, pedig mindezeket sose várta el tőle a férje, neki ez zsigerből jött! ez alapjában véve dícséretes is lenne, csakhogy a férjem és a tesója egyetlen árva mondókát sem ismernek ( :shock: ), soha nem ültek le velük tanulni, vagy játszani...Tényleg! Egyszer sem!!!! És ez borzasztó!
Talán nem véletlen, hogy a legelső dolog, amit a Ricsi a gyereknek vett, egy mesekönyv volt!....

Kicsit elkalandoztam, csak annyit akartam ezzel, hogy a te érveidet is megértem, de hála Istennek te már nem követed el azokat a hibákat, amiket a szüleid elkövettek!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lilisgabi!
Nagy gratula Neked!!! :D :D :D :D

Dodi, Neked meg holnapra megy a drukk!

H.Gabi!
Nekem ugyanilyen felicitas csomagom van!

Bond!
A nizoral gombaölő, régen a candida betegeknek is ezt adták, úgy tudom. (A korpa elleni samponnak is gondolom, hogy azért ez a neve, mert a korpát is a fejbőr gombásodása okozza.)
A borax por jó a hangyák ellen, bár gondolom, hogy Manó kencéjébe nem ezért tették bele... :lol: :lol: :lol: :lol:
Sok kozmetikumba tesznek boraxot.
Prednisolont meg gyulladásokra szokták adni.

Azt tudom, hogy a Krióba nem muszáj személyesen bevinni a leleteket, de egyrészt nekünk útba esik, mert ott lakik anyósom, másrészt pedig Tudod, szemmel tartjuk őket!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Minden ürügyet kihasználunk.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Valakinél már érezhető a vihar?
Itt még csak szellő fújdogál.

Nekem az éjszakám nem volt túl jó, sokat görcsölt a hasam. Nagyon figyeltem, mert még mindig attól félek, hogy nem veszem időben észre a jeleket.

A haskötős témát ugyan már feldobtam egyszer, de van valaki, aki vesz??

Mi van veletek: Nikici, Ikoka, Norka, és többiek????
Csak nem megszült már valaki és nem ér ránk??????

Kép
katy76

Katy!

Mire gondolsz, mint haskötő? :roll:
A szülés előtti hastartó pántra, hogy ne fájjona hátad, vagy a szülés utáni "fűzőre", hogy visszanyerd a lapos hasad?

Nekem hastartóm van, és baromira bevált! Mindenkinek ajánlom :wink: ! Fűzőt meg én tuti fogok venni, mert már beszéltem erről egy ismerőssel, aki a brendonban dolgozik (de nincs üzleti részesedése :twisted: ), hogy ez közel sem csak esztétikai célokat szolgál, hanem egészségügyit is, mert akinek olyan az alkata (kitudjaelőre?), nagyon megnyúlnak a szövetei, és nem regenerálódnak időben, a belsőszervek is kitüremkednek kicsit a helyükről, kitöltve a helyet! Emiatt látni időnként olyan "pocakos" nőket!
Totál kiszámíthatatlan, hogy kinek lesz ilyen, viszont a fűzővel teljesen megelőzhető! Ugyanakkor azt is mondta, hogy nem valami kényelmes (bár van, aki kifejezetten szerette, hogy "összetartja"), és sokáig kell hordani!

Bennem felmerült, hogy emiatt nem lustul-e el a hasizmom, de állítólag nem, hiszen regenerálódnia ugyanúgy kell a fűző alatt is, de legalább nem nehezítik a belsőszervek, és ez persze nem olyan, mint a cickó: egyrészt nem dolgozik ellene a gravitáció, másrészt izom, tehát nagyon hamar formába hozható :wink: !

Én úgy vagyok vele, hogy inkább kiadok most 6-7000 ft-ot, mint pár év múlva párszázat egy hasplasztikára (amit vlsz amúgysem csináltatnék meg) :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Katy76!

Köszi a hiányolást! Nem még sajna nem szültem meg, olvaslak benneteket, csak annyira punnyadt dög vagyok, hogy az íráshoz már nem bírom összeszedni magam. :oops:

Azért most írok pár szót magunkról, ha már bejelentkeztem. Hétfőn megyek a 3. NST-re, minden rendben velünk, laboreredményeim jók, Jázmin mocorog.Bejelentkeztünk a gyerekdokihoz, adott egy csomó receptet, és mondta hogy a hazaérkezés napján hívjam, mert ki fog jönni.
Nődokim holnap és holnapután nincs itthon, így egyben szeretnék maradni, bár nem utal semmi jel arra, hogy szülni mennénk. Viszont az elmúlt pár napban nagyon visszahúzódtam a "csigaházamba", rengeteget tudnék aludni, de ezt meg arra vezetem vissza, hogy vége a tanévnek és most mertem elereszteni magam. Minden évben így van. Szerintem még kapok 2 hetet Jázmintól, aztán jön az újabb nagy feladat! :D Már várom nagyon!

Láttam, hogy tel.számokat cserélgettek, nekem megvan Lidike és Moncsy száma, viszont lehet, hogy velük egy időben leszünk kórházban. Szívesen megadnám a számomat még másnak is, és természetesen nekem is adhatjátok. Szóljatok nyugodtan. :wink:

Hozzánk most érkezik a vihar!! :?
Vendég

Sziasztok!
Nálunk is már vihar van,de azért sétáltam egyet a Lilivel.Még ének is volt az esőben... :D
A haskötő nekem kellett a múltkor,rászóltak minden anyukára,hogy vetessen,és hozzassa be,minél hamarabb.Szegény férjem 3-szor cseréltette,mire jó lett.Még nekünk,császárosoknak is kellett.És tényleg sokkal jobb volt,miután felvettem.A sebet nem nyomja,nem kell félni,tudsz egenesen ülni,menni tőle,és jobban tudsz levegőt venni.Legalábbis nálam így volt.2 hétig hasznátam.Akkor 3000 Ft volt,most meg nem találom,lehet,hogy újra kell vennem egyet. :?
Mára elég belőlem,aki szülni készül a vihar miatt,annak sok szerencsét! :lol: (Csak nehogy én legyek az)
Vendég

Bond: igen, akart....(azért jó néhányszor sikerült lerázni, most már inkább az essünk túl rajta dolog érvényesül)

Lilisgabi: nagy-nagy gratula a vizsihez. És drukk a holnapi vizsgálatokhoz. Szerintem azért most, hogy már nem kell tanulnod, biztosan lejjebb megy egy kicsit az a vérnyomi. Egyébként a has-sebesedést én se értem.
Másik téma: ismét bebizonyosodott, hogy minden csak nézőpont kérdése. És most én kérdezem: te nem az én anyámról meséltél?

Dodi: neked is megy a drukk!!!! Hajrá!
(És még mindig irigyellek anyukád miatt)

Katy: én meg nézem, hogy mit egyek, mindentől undorodom, pár falat után csurig érzem magam.
Haskötőt én nem vettem, hasszorítós bugyit csomagoltam szülés utánra.

Mi túl vagyunk (a kb 10 perces) viharon! Két dörgéssel és egy villámlással. :D

Kép
Kép]
hendegabi

Norka!
Nekem is küldheted, ha én is éppen szülnék, akkor tovább tudom küldeni az üzidet Boo-nak, ő úgyis a sor végén van egyelőre...

Jól teszed, hogy most már pihensz! (mondom én, aki még mindig bejár dolgozni....)
Azért néha jelentkezz, ha meg esemény van, akkor várjuk a híreket!!!!

Dodi!
Igen, fűzőre gondolok!
Csak egy ötlet, de nézzél körül gyógyászati segédeszközöket árusító boltokban is, mert ott lehet, hogy olcsóbban meg tudod venni. Hasi műtétek után szokták javasolni, és miután nekem a császár sajna még mindig kilátásba van helyezve, így szerintem én is fogok venni.
Amúgy sima szülésnél is biztos segít helyretenni a dolgokat.
Nem véletlen, hogy anyáink hasára homokzsákot tettek...

Conversano!
Neked akartam írni, hogy a júniusi Baba magazinban van a Margit kórház szülészetéről egy bemutató cikk. Sajnos nem volt időm elolvasni a tesómnál, csak láttam. De hátha segít a választásban...

Kép
katy76

Sziasztok!

Bocsánat, hogy nem jöttem korábban, de eléggé el voltam keseredve és nagyon fáradtnak éreztem magam, így ahogy lefeküdtem el is aludtam. Aztán már jött párom haza és övé lett a gép...

Minden oké, csak még mindig faros a babu... :( Tudom, hogy nem akkora tragédia, meg hogy még megfordulhat, de én már annyira beleéltem magam a normál szülésbe amikor a szülésznő azt mondta, hogy szerinte megfordult...Ráadásul a dokim szerint "nagyon" faros, teljesen lent van a kis feneke... 2 hét múlva kell mennem legközelebb, de már nem bízom benne, hogy megfordul, inkább rákészülök lelkiekben a csaszira. Holnap nst, szülésznőt is kikérdezem, hogy mennek a kórházban ezek a dolgok. Doki azt mondta, hogy meg kell várni míg elindul a szülés, és akkor jön a császár. Ha a 40. hétig nem indul be akkor be kell feküdni. No, ennyi megyek, mert át kell adnom a gépet...majd holnap leszek többet is. :wink:

Kép
Kép
tabati

"többfogásos vacsit csinált, patyolat rendet tartott"
Attól tartok itt ez a veszény nem fenyeget. :oops: A mosogatás helyetti társasozás annál inkább. :wink: :roll: :oops: :oops: :oops: 8)

"izom, tehát nagyon hamar formába hozható"
Az enyém nem volt ott, amikor ezt a tulajdonságot osztogatták. :oops: :? :? :? :? :? :? Lehet, hogy szólnom kéne neki, hogy ő is tudjon róla? :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

katy76! :)

Köszi! :)

Tudom, hogy anyósékat szemmel tartjátok, csak azt hittem, ti is inkább minimalizáljátok a velük való kapcsolatot. :)

Vihar itt még nem annyira volt, de nagy zuhé igen. De állítólag a java még csak most jön.

Haskötőt a gyógytornász néni szerint csak kb. 3-4 napig szabad hordani, hogy a saját hasizom dolgozzon, ne lustuljon el.
De nem muszáj drágáért venni, jó egy damaszt(!) törülköző vagy hasonló is, amit magad köré tudsz tekerni és rögzíteni is.
Nekem nem lesz, mert megveszek, ha valami szorítja a hasam. :roll:

Nem csak anyáink hasa kapott homokzsákot, ma is használják. Ez volt egyetlen dolog, amit rühelltem a császárban. Semmi más. De ezt nagyon... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

norka81! :)

Élvezd ki, hogy pihizhetsz és csak várnod kell ilyen jó eredményekkel! :wink: :D :D :D

"Bond: igen, akart....(azért jó néhányszor sikerült lerázni, most már inkább az essünk túl rajta dolog érvényesül) "
Erre gondoltam. :?

tabati! :)

Emiatt ne kenődj el!!! Ezerszer legyen inkább faros, jó eredményekkel, mintsem befodult, de rossz értékekkel. :!:
És nem kell, hogy lélekben felkészülj a császárra. Úgy értem, nem egy tragédia, semmit nem von le abból, hogy milyen anya vagy/leszel. Szimplán egy másfajta szülésélményt ad, mint ha óráig vajúdnál, stb. Az apukák is bent lehetnek, ha nem altatásban csinálják.
Szóval, ne mint negatívum gondolj rá, hanem úgy, hogy ez biztosítja az egészséges születését a babátoknak. :wink:

Kép
Kép
200907?

Bond!
Nem az anyósomat tartjuk szemmel, hanem a Kriót, hogy nehogy elherdálják az őssejtünket!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A Máv-ban az apukák nem lehetnek bent a császárnál, hanem a műtőnek van egy üvegfala, és onnan tudják nézni a kispapák a műtétet. Úgy van beállítva a műtőasztal, hogy a szülők szemkontaktusban tudjanak végig lenni. Aztán valami ablakon át adják ki az apukának a babát.
Ott úgy vannak vele, hogy mégiscsak egy műtő.
(szerény véleményem szerint beöltözve simán bejöhetne az apuka, ha egy rendes szülésnél is ott lehet beöltözés és egyéb nélkül.)

Kép
katy76

Sziasztok!

Timi:En egy joideje mar hasznalgatok homeos dolgokat,bar nem sok problemam van,nem vagyok beteges.De folyasra hasznalt,fejfajasra hasznalt,alvaskonnyito-nyugtato jelenleg folyamatban 3 napja megint,es sokkal jobban alszom.A vizesedesre is hasznalok 3 napja egy bogyot....de az nem valoszinu ebben a stadiumban mar,hogy javulast hozna.Tesomeknak is hasznalt allergiara,szoval a tapasztalat egyenlore jo.Bevasaroltam a vajudas idejere is mar,es az Arnicat a sebgyogyulasra a szules utanra.Ja es a tejserkentovel sincsen tapasztalatom,de mar az is megvan....Ezek a szerek kesobbiekben is hasznalhatok,nekem mar van par fele.Vettem Chamomillat is,ami tejserkentesre is jo,es majd ha netan kolikas lesz Hanga,abban is nagy segitseg,persze szamos mas felhasznalasi lehetosege van ezeknek.(http://homeopatia.info.hu)

Kezzsibbadas:Mar hetek ota tart....nekem is igy nez ki a kezem,bar mar nem egyszer irtam rola,de ezek szerint nem vagyok egy csodabogar....de mar se fogni,se hajlitani nem tudom,es ez napkozben is elojon,de a fajdalom ejszaka tetozik....Semmi gyulladasrol nincsen szo,szimplan a vizesedes az oka!

Klarka:Marietta!Hurra!Nekem is idosebb tobb mint egy hettel,de nem valtoztatom mar meg....Belottem a juli 8-at! :wink:

Sillia:A dagadt,felbotoxolt szaj,szules kozeledtet jelez rendesen!!!

Joslok,kemenyedesek,hasfal kirugasok,nyugok teljesen termeszetesek mar ilyenkor....szerintem mar sokan igy vagyunk ezzel.....nem egyedi...

Bond:Juhhhu-juhhhhheeeejjj!!!
Tej tippem:kb.150.-

Lilisgabi:Ugyes vagy!Fogadd nagy gratulaciomat!!
Igazad van szerintem,azert a csuda nagy elvek percek alatt romba dolhetnek :wink: !
Es jojjon aminek jonnie kell....ha toxemia gyanus vagy,akkor inkabb igy legyen!

Haskotot szandekozok venni,mar nekiindultunk,de csak szules utan tudjuk megvenni,az akkori hasmerethez igazodva.En is ugy tudom hogy nem szabad sokaig hordani,mert elveszti a hasizom a szerepet,es azert annak is dolgoznia kell ujra,meg ha nem is csinalhatunk egy darabig mas extrat,szoknia kell ujra a feladatat...

Ma fel 11-tol fel 3 ig harcidiszben dekkoltam itthon,mert muszaki felmerest tartottak a hazon az eladas miatt.Persze nem voltam ideges...aaaaa.....mivel 11-12-ig igertek ezt az akciot....se ebedelni,se semmi :twisted: !Vegre elmentek....
Es most jott egy baromi zaporeso...erzetem en mar ezt egesz nap...!

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti! :)

Víz: :x :x :x :( :( :( :( :(
(Tudom, hogy mindez alkati kérdés és terhességenként is változhat, de tulajdonképpen mi az, amiért ENNYIRE különböző mértékű tud lenni, tudja valaki? :roll: :roll: :roll: :roll: )

150.-Ft? Hideg. Nagyon hideg. Következő tipp?

Nekem nem tűnt fel, hogy bármi is lenne sillia szájával. :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Bond:En ezt sem ertem,valoszinuleg anyagcsere dolog lehet,bar nagyon jol helyreallt nalam ez a folyamat,az en sejtjeim nagggggyon durvan raktaroznak ezek szerint.Azt sem ertem,hogy a pasikam mitol nem hizik,mikor tobbet eszik mint en joval.....joval tobbet!!!En meg barmit is teszek,az mind hiaba valo!(bar az a sanda gyanum,hogy a 7 ev versenyzes,a sok sport miatt van igy,hozzaszokott a szervezetem anno,most meg minden hiaba....)
Ezek erdekesek!!!

Tipp:230.-Ft

A kep alapjan nekem sem tunt fel,bar eloben lehet hogy masmilyen...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsurti 2009.06.11 20:10-kor.

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Marietta! Nagyon szép Domi :)
Katy,köszi szépen az infót!

Voltam az új dokinál,szimpi. Már nem merek semmit mondani..majd ha megszültem,akkor fogom frankóra tudni,h kinél...

Szép estét mindenkinek
Vendég

Látom, az én szám a téma :)

A fél évvel ezelőtti önmagamhoz képest valóban püffedt az arcom, főleg a szám környéke. Ezt mindenki észrevette én is látom. Anyukám is azon aggódott hogy mindjárt szülök olyan püffedt a szám. Ez volt egy hónappal ezelőtt :)

007

Te azért nem látod mert te és mindenki más mostani képeket láttatok rólam így nincs összahasonlítási alap. És azért arra is vigyázok, túl arcközeli képet ne tegyek fel magamról..Nem akarok senkit megrémíteni :?

Ancsurti

Aknés, gyulladt kamaszarcbőrre milyen homeobogyót tudnál ajánlani?
Vendég

conversano! :)

Ez jó hír! :D De ezek szerint mégsem biztos, hogy összejön? :roll: :?:

sillia! :)

Ezt én is gondoltam, hogy nem sok összehasonlítási alapunk van, de ha ANNYIRA durva lenne, akkor csak észre vennénk, még így is. :roll:

Kép
Kép
200907?

Szaisztok

Most nem olvasok vissza, mert megyek inkább lefekszem. Csak azt akartam mondani hogy nálunk kb 5 óta van vihar. Na azóta baromi szarul vagyok. Iszonyatosan fáj a derekam, és menszis fájdalmaim vannak, de nem keményedik a hasam. Kiváncsi vagyok lesz e belőle valami éjszaka, vagy elmúlik.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

gabi1! :)

Ha holnap délelőtt 10-ig nem jelentkezel, akkor részermől megszültél. Telefonszámodat leadtad a "portán"? :lol:

Kép
Kép
200907?

HOMEOPÁTIÁS készítmények:

Hepar Sulfuris
Silicea
Sulfur
Eugenia Jambosa
Arnica Montana

Illetve illoolajokkal valo ecseteles:

teafaolaj(nem szarit)

kamillaolaj
szolomagolaj
csipkebogyoolaj-ezek szaritanak.

Fontos a viaminok bevitele is:A-vitamin es a B-vitaminok!Es a cink!
Hirtelen ennyi!De itt boven vannak jotanacsok!

http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... gory_id=11

Kép
Kép
ancsurti

Akit érdekel, találtam Scudotex fűzőt, nem egészen 4ezer
forintért. Interneten is meg lehet rendelni, de a mintabolt a MÁv kórházban található.
http://www.promobil.hu/magyar/66.htm
Olcsóbb, mint a chicco és társai.

Kép
katy76

07 igen Lidikének és Nikicinek is odaadtam a számomat

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Bond

Tudod..kissé pessz vagyok már..
Vendég

Conversano:Na semmi negaskodas!!! :wink: Nemreg en is igy voltam a dokimmal,1 honapja valtottam!Akkor mar nagyon is elegem volt a hozzaallasabol,es nem is vizsgalt meg sosem,sot volt egy durva gombasosasom,mint kiderult mar 4!!!!honapja.Extra tunetem nem volt a suru folyason tul....vegig leszarta.
Ezt csak azert irtam le,hogy ne add fel!Persze tenyleg akkor tud biztosat az ember,ha mar tul van rajta!

Kép
Kép
ancsurti

Bond!
Sajnos az itteni Plusban is csak azok a hülye füzetek voltak. Megkérdeztem a pénztáros csajt és ő azt mondta, hogy ma van az utolsó nap és jónapot. Akkor most mi az igazság?
A boraxról írtam, hogy azt adják szájpenészre, ami egyfajta gomba.

Lilisgabi!
Államvizsgához gratula, a toxémiás gyanús dolgokhoz már kevésbé. Akkor most lehet neked szorítani, hogy minél tovább bírjátok!

Dodi!
Részemről is megy a drukk a szigihez.

Tabati!
Sajnálom, hogy még mindig csücsül a Babud, de azért még ne add fel! Beszélj a fejével! Próbáld meg azt, hogy lefekszel a földre és a lábaidat felteszed a kanapéra és így kell maradni percekig. Sajnos már nem emlékszem, hogy hány percig, de mivel baromi kellemetlen, túl sokáig úgysem lehet bírni. Nekem ezt Marcinál a gyógytornász tanácsolta és ettől v. nem, de a következő uh-on már fejvégű volt.

Gabi!
Ha indulnál, azért előtte dobj egy hsz-t, had izguljunk!

Én meg az előbb majdnem letéptem az ujjamat, alig bírtam levenni a jegygyűrűmet, pedig tegnap még semmi nem volt. Ma meg úgy feszülnek az ujjaim. Pedig nem ittam többet, mint előző napokban.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 17:05-kor.
Vendég

ancsurti! :)

Már meleg. :wink:

gabi1!

Akkor: jó szülést neked! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

conversano! :)

Akkor gyere gyakrabban és nemsokára feljebb léphetsz a "passz" szintre. :lol: :lol: :lol: :lol:

szonibaba! :)

Csaj kirúgva, nem ért hozzá! 8) Hendegabi is írta, hogy utánrendelés alatt vannak.

"Ha indulnál, azért előtte dobj egy hsz-t, had izguljunk! "
Nem hinném, hogy 3 gyerekkel a háta mögött még ilyenekkel fog tudni foglalkozni (amúgy is gyorsan szül :lol: ), de az már eszembe jutott, hogy én vajon leszek-e annyira hülye, hogy indulás, pakolás közben írjak, hogy: "Léptem szülni". :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: (Akár fogadásokat is lehetne kötni. :lol: :lol: :lol: :lol: )

"alig bírtam levenni a jegygyűrűmet"
Baltát neki! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

czigka! :)

Eredmények: :D :D :D :D :D :D . Vihar: :? :? :? :( :( :( :( :(

Részermől leborotváltam a lábam. Mind a 26 sötét és 89 szőke szőrszálat. Efelelől most már mehetek szülni. :lol: De azért még kéne egy körömvágás és egy erdő irtás is. Állítólag még 25 napom van rá. 3 hét elég lesz rá vajon? :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: "(Biztos, hogy fogok szülni? Hol vagyok én még attól???? :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: )"
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.06.11 21:28-kor.

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: