A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Nna és akkor :wink: :

hendegabi! :)

Gratula a jó eredményekhez! :D

Doki néni: csak arany fülbevaló. :arrow: Van, aki allergiás a nemes fémekre. Így inkább orvosi fém legyen. Lehet bármi mással is próbálkozni, csak bizsuval ne, mert arra elég sokan érzékenyek! (Kb. mint a farmernadrág gombjára a nikkel miatt)

Sírás a 4-esek miatt: az is más, ha magad miatt teszed, meg az is, amikor a szülő elvárása a csakéskizárólagötös. :evil:

Törpikés társasjáték: belekukucskáltam és úgy véltem, hogy jól gondolom, hogy nem akarok érte pénzt adni. Ugyanis semmiből nem áll az egész, csak egy semmi extra játékpályából és egy üres vájatokkal tarkított hungarocell(?) dobozból: azokba lehet összegyűjteni a törpöket. Ennyi, 1.000.-Ft.-ért.
(Őszintén szólva, egyedül a törülközőt tartom igazán "értelmesnek". Bár 2 rugót kell ráfizetni, legalább jó minőségű, nem vasalt, hanem hímzett mintás és gyerekeknek teljesen jó méretű. A DVD sem lenne rossz, de azt meg le lehet tölteni a Netről és csak párszáz forint egy üres lemez.)

A te dokid is jó fej, hogy "válogat" az időpontok között. Mintha ez érdekelné a gyereket. Akkor inkább mondja azt, hogy "nem". :evil: :evil: :evil:

A meghívást nagyon szépen köszönjük, de tartok tőle, hogy mostanában nehezen lesz kivitelezhető. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aranyos a kis kosárka! :D

marietta1982! :)

Egy hülye kérdés ( :oops: ). Mennyire fájt a szülés? Tudom, hogy mindenki másképp reagál és más a fájdalom tűrő képessége is, de aligha véletlenül mondják, hogy minnél gyorsabban zajlik, annál intenzívebb a fájdalom. :roll:

tabati! :)

"Más extrémebb cikkekben azt is olvasni, hogy egy nő , mégha nem is várandós, akkor is ki tud préselni tejet a melléből, ha eleget masszírozza..."
Ha egy nem szült nőnek adsz oda egy kisbabát, hogy szoptassa, akkor bizonyos idő elteltével érdekes módon beindulhat nála is. De ezek tényleg nagyon extrém esetek. Talán az a legpontosabb megfogalmazás, hogy ezekre is volt már példa, de nem ez az általános.
A stimuláció a közös tényező mindegyikben, de a hormonoknak döntő szerepük van.

Amikor Manóval császároztak, akkor rajtam volt a gyűrűm, nyakláncom, fülbevaló. Pedig nem kellett rohanni, bőven levetethették volna.

Én is szeretem a szeplőimet, de ha túl sok van, akkor szerintem sem szép a pulykatojás kinézet. :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Én is tipikus városi lány vagyok, kb. az a típus, aki még lovat is fényképről látott. :oops: :oops:
Kakast soha nem ettünk otthon, csak a nőjét. Őt is mindig csak a tégymagadévá állapotban láttam, felöltözve, disztingváltan sosem. :roll: :roll: :roll: Aztán egyszer az Őrségben voltunk Apával és az egyik szer mellett fél órát azzal töltöttünk, hogy megmutatta melyik a kakas, mert nem bírtam megkülönböztetni a tyúkoktól. ANNYIRA nem volt látványos a különbség, hogy így meresztettem a szemem, hogy lássak valamit: :shock: :shock: :shock: :shock: . Aztán amikor elkeveredett, megint nem találtam meg, nem bírtam megkülönböztetni. :roll: :roll: :roll: Most sem tudom. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

szisz89! :)

Sógornőd beszólása: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Ha nem fagytam le volna én is, akkor alighanem elég csípősen szóltam volna vissza. :x

"A GPS, meg a rádió apunak is a kesztyütartóban figyel, de nekünk kulcsra zárható, tehát azzal nem mennének sokra. "
Szerinted...? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Egyáltalán nem biztos, hogy a piercing helye a ludas. Lehet, hogy csak véletlen.

Aranyos a fotó! :D Jóóóóó naaaagy hajad volt.

Hol vannak a puszilkodó egerek? :(

katy76! :)

Ezek a terhességi májfoltok eltűnnek a szülés után. Akkor megint fenekestűl felfordul minden. :lol: :lol: :?

Jobban tennéd, ha hajnal 3-kor nem őrködnél, hanem inkább aludnál. :roll: (De ne a kocsiban!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: )

Te megkaptad már a szűrővizsgálatok eredményét?

Te nyilván tudod mitől van szó, ezt inkább a többiek kedvéért teszem fel:

http://www.artmedic.hu/Plasztikai_sebeszet_Orvosi_mikrodermabrazio.html

Belekotty: szerintem erre azért nincs szükséged. Elég, ha krémekkel rásegítesz, de még azokra sincs igazán szükség. :wink:

Jelentem, én találkoztam lány cseresznyével. Telkes volt. 8)

"A párom nagyijának a telkén volt sárgabarack fa, azt mondjuk meg mertem enni, mosás, szétszedés nélkül. "
A fát? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"De én a cseresznyét is beáztatom, mert a vízben kijönnek a kukacok. Így tesztelek, majd szétszedem őket. "
Kis cseles! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

boo! :)

Tanúskodás: :shock: :shock: :x :x :x :x
"nyugodjak meg, mert az az ember késeléses gyilkosságot látott, ahoz képest egy autótolvaj kutyafasza!!! "
Kösz! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Ha nincsenek idegvégződések a fülben, akkor a kínaiak nem kicsit tudnak valamit...! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

conversano! :)

"Akkor egy kicsit szülök itt is meg ott is"
Az elsőt az egyikben, a másodikat a másikban. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dokidról beszámolsz holnap?

"Szüléstől még ne parázz! Ráérsz, amikor ott leszel (akkor meg már úgyis hiába) "
hendegabi megmondta a frankót! :wink:

lorca! :)

Vérereket ne is mondd! Nekem is mindig átlátszanak a bőrömön. Amikor szülés után hazajöttünk és beindult a tejem, akkor majdnem sírva fakadtam, amikor megláttam magam a tükörben. A mellkasom és melleim úgy néztek ki, hogy a központ rendezőpályaudvar síntérképe kutyaf@sza volt hozzá képest... (Bocs.). Aztán persze javult idővel. :wink:

"Az AIDS annak az eredménye, hogy azok az afrikai négerek (látni kellett volna az undort a képén) a majmokkal fajtalankodtak."
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :x :x :x :x :x :( :( :( :( :( :( :(

A zebra minta egyedül a zebrának áll jól, egyébként az is nevetséges a számomra. De a párducot nem tudja überelni nálam... :roll:

Nálunk Manó először szopizott, aztán jött a cumisüveg is -hogy ne csak én tudjam etetni-, majd jóval később a pohár. Nálunk nem volt gond semmiből.

"Nem csak a gyerek, az ember is hímnemű szó."
Már ahol, ugye... :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Akkor kézbesítenék a leveleket az új címre, ha utánküldési szolgáltatási szerződést kötnék velük. Már nem emlékszem pontosan, de anno, amikor eziránt érdeklődtem, akkor 3 hónapra lett volna ezervalamennyi talán.
Csak egy utcával költöztünk arrébb és ugyanaz a két kézbesítő jár itt is. Máskor simán bedobják az ilyene levelekt, most nem tették. (Amúgy mindenhol bejelentettük a címváltozást). Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy anyámék ugyanabban az utcában laknak és hozzájuk is bedobhatták volna, hiszen van, hogy az övékét idehozzák, ha nincsenek otthon.

sillia! :)

Éljen az észak-déli irány! :D :D :D :D

"Lányok, ez gáz... gondot okozott leírni a "különbség" szót....."
Helyesen: eltérés. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jó az új séród. :D (Ne nézz hülyének és esetlegesen bocs, de az jutott eszembe, hogy a Bochkor Gáborra hasonlítasz kicsit... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

A tyúk kutyust tojt? :shock: :shock: :shock: :shock: Akkor úgy látszik, még velük sem vagyok tisztában... :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Jó anyuka leszek? Képes leszek rá?
Engem ezek foglalkoztatnak leginkább... "

Nem tudom csajok, de ti láttok itt valamilyen kérdést? Mert én nem... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :wink:

A "gyerek"et tudtam mit jelent. :D

Cikk: áááááááááá, ez fogós kérdés. Az, hogy mennyire lesz valaki jó szülő, nem adódik az elfogadott társadalmi konvenciókból. :( Lehet, hogy egy ilyen bonyolult páros jobb szülővé válik, mint egy hagyományos hetero pár, ahol apu késsel kergeti körbe a családot... Ahogy annyi másban, itt sincs tuti szitu.

kicsidodi! :)

" szeptemberben megejtjük a keresztelőt, és csak babát kell cserélnünk."
Azért arra vigyázzatok, hogy ki, melyik gyereket viszi haza! :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Többször eszembe jut, amit Bond írt még hónapokkal ezelőtt:hogy Manó vmit nem kapott meg (vagy vmi ilyesmi), ő meg közölte vele, hogy hát, kisfiam, ez a világ már csak ilyen kegyetlen"
Hé! Klasszikusat csak pontosan! :evil: 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

o.heni! :)

Nálunk én mosom Manó fogát, különben nála is a szopogatásban merülne ki. :? :lol: :lol: :lol: Nem mindig van oda érte, de egyre inkább hagyja. Szerintem, ne idegeskedj emiatt, egyszer ez is menni fog. Addig is próbáld meg, hogy te is MINDIG megmosod a fogadat, amikor fürdeted. Előbb-utóbb ő is le akarja majd rólad kopírozni. :wink:

A te dokidnak is "gratulálok"! :?

Szerintem, akkor nektek elég egy középkategóriás digitális fényképezőgép. A vörös szem effektus ma már "kötelező felszereltség" (halk megjegyzés: ennek ellenére néha a miénkkel is előfordul, hogy a Nyúl család jelenik meg a képen. :? De ez a kép készítésének a körülményeitől is függ illetve teljesen jól és könnyen korrigálható a kép nézegető/szerkesztő progikkal) és vakuval sem szoktak gondok lenni. :wink:

gabi1! :)

Rozsdafarkúak: :P

Szerintem te nemsokára bent találod magad a kórházban. :roll: :wink:

szonibaba! :)

Akkor fogyózik, ha többet mutat a mérleg mondjuk egy kilócskával (ami tudjuk, hogy sok mindentől lehet, messze nem egyenlő a zsírlerakódással). Amúgy "eszik". De a hús az nagyjából kimerül a felvágottakban. :? Leginkább zöldség, gyümölcs és minimálisnál is kevesebb fűszer.

"Na, ezt nem gondoltam volna, hogy nem tudod mi az a bábakoktél és még neked is lehet újat mondani"
Nekem? :shock: Bőőőőőőőőőőven. :wink:

ancsurti! :)

Kösz a receptet. :D
Az újrakezdés talán próbáld így: megprobalok igy irni hatha igy jobban erthetoe vagyok. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.06.10 19:10-kor.

Kép
Kép
200907?

[quote="sillia"]0 írta:sillia07

[quote]f írta:elzarándokolni hozzájuk a hegy aljába

Hogyan lehet FELmenni a hegy ALJÁBA? :roll:

Lihegve. :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Jogos a 2 pont :oops: :oops: :oops: )

Kép
Kép
200907?

Bond:Kezbesitesrol csak annyit,hogy amikor elrendeztem a dolgokat a kijovetelem elott,erre is sor kerult.Marmint szerzodtem veluk hogy egy masik cimre kuldjek a leveleime.Biztos ami biztos alapon fel evre kertem,hatha 3 honap alatt ez nem megy.Nem volt ket forint,nem emlekszem,de vagy 6000.- korul volt :shock: :shock: :shock: Es persze ez meg fel ev utan sem sikerult igazan!!! :twisted: :twisted: :twisted: Az eszem megallt rendesen...akkor mire is fizettem ennyit???

Nekem a pocakom telis tele van erekkel!!!!Teljesen behaloztak!!!!Es akkor meg jonnek a melleimre is mi?Na jol fogunk kinezni!

Na ez az irasmod rendesen meghaladja a kepessegeimet!Igy is rengeteg a felreutesem......Hiaba na...a gepirashoz nem ertek!Egy ujjas a verziom :oops: :oops:

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok lányok!!!

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a gratulációkat, nagyon aranyosak vagytok!!!!
És íme Domi:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
marietta1982

ugye jól látom, hogy vigyorog ránk a kislegény? :D

Marietta: tündéri!
és: irigy-irigy-irigy.

Kép
Kép]
hendegabi

Marietta

Csuda helyes legényke :D :D :D
Vendég

Lola,
Most már alig kell várni pár napot és itt is van a 37. hét. Onnantól meg már jöhet egyébként is bmikor. A pötty az nem tudom, mi lehet, de én is a lepény érettségére tippelnék (I.-III. érték lehet), hogy mennyire meszesedett el, mennyire "öreg".

Kispiskóta,
Hurrá dackorszak. :? Azért jó lett volna kihagyni. :wink:

Hendegabi,
Nagyon szép a mózes. Olyan jól tud esni egy ilyen gesztus. :roll:

Ancsurti,
Az ékezetek nélküli írás engem nem zavar, hozzá vagyok szokva az sms-ek és az angol klaviatúra miatt. Sokáig nem is tudtam magyarul vakon gépelni, csak angolul.
karalebevajo - igen, főleg így, nehezítve :lol: De ezt is simán olvasnám szövegkörnyezetben.
a rendszertelen fájásgyengeséget rendszeressé teszi az miért lenne jó? :lol: Ha valami rosszul működik, abból nem kell több :lol: A fájásgyengeség csak a szülés megindulása után lehetséges, így azt kezelve nem lehet beindítani a szülést.
mikrodermabrazio - hatékony bőrradírozás sok pénzért :lol:
A fogmosáson agyalás nem is annyira korai. :lol: Én a természetre hagyatkozók táborába tartozom, de az extrém túloldal szerint a születés után kell kezdeni a babák fogápolását. Egy tiszta ruhával kell áttörölgetni az ínyét, amíg nincs fog, utána ujjfogkefe, főként onnan, hogy már van két egymás melletti fog - többnyire párban jönnek.

007,
A te dokid is jó fej, hogy "válogat" az időpontok között.
Inkább válogasson, mint sunnyogjon. :roll:

Kakas...tyúk :lol: Nekem akár a meggy és a cseri. De ők ráadásul még máshogy is viselkednek és a másodlagos nemi jelleg is jellegzetes. Persze ez roppant módon kisegíti azokat, akik nincsenek hozzászokva. :lol:

Ha a szopi stabil, legtöbb esetben nem jelent gondot a cumisüveg, inkább az a jellemző, hogy csak az eredeti csomagolás kell. Cumizavart viszont jópár ismerős végigszenvedett, volt olyan, aki szinte az egész évet végigfejte, mert bébi egyszerűen nem volt hajlandó szopizni, pedig a kórházban épp hogy csak megteáztatták. Nati is kapott "teát" a kórházban, egyáltalán nem zavart be, fanatikus szopis lett.

A gyerek és az ember nyelvtörténetileg hímnemű. 8) Mindenhol, ahol magyarul beszélnek. :lol:

utánküldési szolgáltatási szerződés
Megint kis naívka voltam. Azt hittem, bejelented és kész. :lol:

Az, hogy mennyire lesz valaki jó szülő, nem adódik az elfogadott társadalmi konvenciókból.
Ez teljesen igaz egy lakatlan szigeten. :wink: Attól, hogy meleg, nem lesz rossz szülő valaki, vagy attól jó, hogy hetero és rendezett anyagi körülmények között él és biztos családi háttérrel bír. Ha a társadalom elítélő, akkor az befolyásol és kész. Ma egy leányanya gyermekének lenni nem szívás, de nem véletlenül mentek a Dunának anno. Mindenre van ellenpélda, de ha nagyobb a valószínűsége, hogy a gyereknek rossz lesz, akkor én inkább nem vállalnám be.
Ez nálam arra is igaz, hogy hírességként nem csinálnék posztert a gyerekemből, nem tenném ki a médiának, csak azért, hogy egy hírrel több szóljon rólam. Azt is önzésnek tartom, pedig a hírnév teljesen pozitív elvben.

Szisz,
Dalma szép lányzó! És ha belegondolok, hogy nem sokkal fiatalabb nálam...
Most meg akarod ijeszteni? :lol:

Ancsurti,
Es akkor meg jonnek a melleimre is mi?
Igen. :lol: Szülés utánra képzelj el két görögdinnyét, kifényesedett bőrrel, kő keményen, kék autópályákkal. Ráadásul úgy, hogy mindig a legjobb pillanatban állank neki csorogni. (vannak azért szerencsések, akik megússzák, de azoknak meg más nyalánkság jut. 8) )

Kép KépKép
lorca

ancsurti! :)

"akkor mire is fizettem ennyit??? "
Arra, hogy a posta is igyekszik ott szert tenni a pénzre, ahol csak lehet. :evil: Így ki vagy szolgáltatva az új tulaj jóindulatának vagy nemtörődömségének. :?

Ha most nincs a melleden, akkor nem lesz később sem (vagy legalábbis nem lesz drasztikus). Nekem alapból is látszik (gondolom, lorcának is).

Nagyon aranyos Domi! :D

(Amit még gyerekkoromban összekevertem: ösvény - sövény, Ausztria - Ausztrália. Ami a mai napig kitart: konvektor - radiátor, lázmérő - hőmérő. Tudom, hogy melyikre gondolok, de a másikat mondom. :oops: :oops: :oops: :oops: )

Ha már mindenki ennyire azon a véleményen van, hogy ne hagyjuk nyerni a gyereket, akkor mi lenne, ha összeröffenénk egy giga Monopoly-partyra és porrá zúznánk egymás siker orinetáltságát? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

"A gyerek és az ember nyelvtörténetileg hímnemű. Mindenhol, ahol magyarul beszélnek"
"Szokás" alapján. Ha jól rémlik, akkor a magyarban nincsen neme a szavaknak. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Attól, hogy meleg, nem lesz rossz szülő valaki, vagy attól jó, hogy hetero és rendezett anyagi körülmények között él és biztos családi háttérrel bír."
Ez az irományom lényege. Tudom, hogy sok mindentől függ, azért inkább bele se bonyolódnék...

Ancsurtinak jól megválaszoltuk a kérdést. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

007,
Pasi, csajci, tyúk, ember, gyerek... van nemük. :lol:

Kép KépKép
lorca

Az "ember" lehet férfi és nő is. Az más kérdés, hogy régen a beszélt nyelvben döntően a "férfi"val volt egyenlő. Illetve ugyanúgy bír általános jelentéssel is, mint a "gyerek".

(De úgy is fogalmazhatnék, hogy a jelentésüknek van neme, nem magának a szónak. Ellentétben sok egyéb nyelvvel, ahol még az ajtó, ablak és minden más is nőnemű vagy hímnenű esetleg semleges)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.06.10 21:36-kor.

Kép
Kép
200907?

Marietta!

Irtó édes Domi! Gratulálok még egyszer(kicsit irigyellek,hogy azért te már túlvagy rajta és ilyen gyorsan).
Voltunk apával fodrásznál,befestettem meg kicsit megtépettem,hogy ne kelljen szenvednem az állandó beszárítgatással,mert utálom. Olyan hajat szerettem volna,amit ha megmosok,beáll magától.
Én is elég gyakran keményedek az utóbbi napokban,nem valami kellemes érzés. Hétfőn megyünk dokihoz,kiváncsi vagyok mit mond majd.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Bond: Dominak azért kell maradnia , mert még vizsgálatok várnak rá. Koponya, szemészet stb. ami a koraszülötteknél kötelező . Így hát sajna nem hozhattuk haza, pedig nagyon hiányzik ám. Fáj- e a szülés? Hát ingyen nem adják az biztos, igazából 4.-ik nyomásra lett meg, de az utolsó volt a legrosszabb, de addigra pont megszületett,apa végig fogta a kezem és az nagyon sokat segített, hogy ott volt. A gátmetszést simán éreztem, pedig sokan azt mondták, hogy azt meg se érzi az ember. De nem akarlak ijesztgetni benneteket, azért annyira nem fáj, ki lehet bírni és cserébe egy gyönyörű szép kis csomagot kapunk. Igazából az volt a legrosszabb, hogy ő a kora osztályon volt, én meg a nőgyógyászatra kerültem és nem lehetett velem :cry: :cry: .
A szülészeten is rajtam viccelődtek a dokik, hogy mi van , ha be se érünk… :roll: :roll: :roll: ????
Volt ott olyan kismama aki már órák óta vajúdott, úgy hogy igazán szerencsésnek mondhatom magam, mindenkinek ilyen gyors szülést kívánok :lol: :lol: :lol: !!!!!!!!!!!

Hendegabi: jól látod , tényleg mosolyog, nem fogjátok elhinni, de álmában állandóan mosolyog :lol: :lol: :lol: .

Kép
marietta1982

Marietta!!!
Domi nagyon edes,helyes kispasi!Barmennyi kepet elviselunk am :wink: !!!!

Kép
Kép
ancsurti

Marietta!

Csudaszép ez a bébi :D ! És milyen elégedett fejet vág :wink: !
Nagyon irigykedem ám a rapidszülésed miatt :roll: :wink: :D :D :D !
Bár ha lehet én egy icipicivel hoszabbra kérném, legalábbis az ötpercesektől az "OÁÁÁÁ"-ig tartó szakaszt, ugyanis nekünk még be is kéne érni Őrbottyánból a kórházba :roll: :lol: !

Miattad kicsit átértékeltem, az "elégha5percesnélindulunk"-dolgot. Most úgy gondolom éjszaka 7 perceseknél lesz GO, nappal viszont már 10perceseknél indulni kéne :roll: .....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lorca: Köszi szépen az infót és a segítséget :D :D !!
Dodi: Szerintem is gondolt át ráérünk az ötperceseknél dolgot, én is azért jártam így, azt gondoltam ráérek még. Mi is olyan 40 percre lakunk a kórháztól, de most valami rekord idő alatt értünk be, sőt én még mondtam apának, hogy lassabban vezessen :D :D . Ki gondolta volna, hogy ilyen gyorsan jönni akar :lol: :lol: .
Mi lesz a másodiknál :roll: :roll: ???
De képzeljétek aznap éjjel dömping volt a szülészeten , állítólag a front miatt, 8 szülésből 5 koraszülött volt. Úgy , hogy lányok figyeljetek nagyon a frontokra!!
marietta1982

Marietta!
Nagyon aranyos a kisfiatok!!! És milyen elégedett képet vág! :D

Sillia!
Neked meg a nagylányod szép! Jó magas lehet, igaz?
Jó lett a hajad, én is rövid hajú vagyok (csak nekem két hónap növesztés után is rövidebb mint most Neked), úgyhogy nekem tetszik.

Bond!
Nekem még nem érkezett meg a labor eredmény. De én egy héttel később voltam. Az ÁNTSZ megküldte a Hepa eredményemet, amit még 16 hetesen vettek le, azt a párom pénteken bevitte a Krióba. Szerintem nekem a jövő héten fog megérkezni.

Képzeljétek, most este fürdés után nézegettem a hasam, és egy bizonyos szögből olyan, mintha meg lenne mégis pattanva a bőröm. Egy-két csíknyi "tükörfény" van a hasamon. Az lesz a stria? :roll:
Mert akkor módosítanom kell, igen, sajnos lehet, hogy csíkosodom... A köldököm mellett bal oldalt.

Vettem az arcomra 50 SPF-es nívea arckrémet, most már nem babrál ki velem a Nap!!!!

Olyan jó volt a nővéremnél, az unokahúgom most 15 hónapos, és most kezdett el puszilkodni. Felkúszott az ölembe, és telenyomott puszival. Meg kell zabálni, olyan aranyos.
És most van a "készítsük ki teljesen Anyut" fázisban, aki szegénykém 18 hetes terhes a tesóval.
Eddig egy grammot nem hízott, ugyanolyan giliszta, mint volt, egy pici pocival. De én nem csodálom, hogy nincs ideje hízni.
Úgyhogy le a kalappal mindenki előtt, aki kistesóval csinálja végig ezt a 9 hónapot!!!!

Holnap korán kelek, mert megyek vérvételre, aztán dolgozni, úgyhogy jó éjszakát mindenkinek!

Kép
katy76

Ja, Bond!
És bár tudom, hogy félreérthető voltam, de a barackfát nem azért kellett a nagyi telkén kivágni, mert azt ettem, hanem mert elöregedett. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

nyuszi81! :)

A tar kopasszal nincs túl sok gond. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Holnap lesz 1 hetes Dominik és ilyen vizsgálatok vannak hátra? :shock: Azt hittem, hogy a súlya vagy esetleg sárgaság miatt fogták még bent. :roll:
Mindegy. Nemsokára otthon lesz! :wink:

"Úgy , hogy lányok figyeljetek nagyon a frontokra!!"
Jó. És mit csináljunk??? :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kicsidodi! :)

Inkább induljatok el korábban, esetleg "téves riasztásra" is, de haza már ne nagyon engedd magad küldeni, ha úgy van! Inkább maradj csak bent, azzal mindenki jobban jár. :wink:

o.heni! :)

A fogmosáshoz kapcsolódóan még.
Manónak először 3 darabos tanuló fogkefe készelte volt a DM-ből. A rendes kefének kicsi volt a feje. Aztán tönkre ment és vettem egy Oral-B-t, nagyobb fejjel. Azt hittem, hogy nem fogja kultiválni, mert nem lesz olyan kényelmes. De nem, jobban szereti. :shock:
Először Gabi fogrémet vettünk neki (azt hiszem az van a Heim Pál Gyermekkórház ajánásával :oops: ). Ez "natúr" volt, nem akartam ízesített vackot venni. Aztán mégiscsak egy epres nememlékszemenevére következett, azt nem komálta. Most Colgate van, azt szereti.
Szóval, ilyenekkel is lehet kísérletezni, ha gondolod. (Vagy, ha minden kötél szakad, akkor kenj a fogkefére csokit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
(Állítólag a jó gyerek fogkrémben NINCS fluorid egyáltalán. Látott már valaki ilyet? :shock: :?: )

katy76! :)

Az eredményeket nem kell személyesen bevinni, elfogadják, mélen, faxon, postán, mindenhogy. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok! :lol:

marietta: nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek! :lol: :lol: Mit mondjak, ti aztán nem teketóriáztatok! Alighanem te leszel a rekorder gyorsszülésben :lol: Reméltem is, hogy beválik a szülésznő, nekem szinpatikus volt, bíztam benne :lol: :lol: De most már biztos, hogy jó választás, ha neked bevált :lol: :lol: Remélem, Domi hamar átszokik a cicire, a cumisüveg azért mégsem olyan, mint az igazi.... :lol:
Domi baba nagyon aranyos kispasi! :lol: :lol: Biztos nagyon várjátok már a pénteket :D

szisz: anyukádon a májfoltok nem tűntek el?
Én is vettem olyan hazahozós készletet a tesóban :lol: Pont azért tetszett meg, mert hófehér. Szerintem az lesz az első és utolsó alkalom, hogy ilyen szép marad rajta.... egy ideig :lol: :lol:
A fiad nevéhez tessék ragaszkodni! :lol: Legnagyobb meglepetésemre nálunk pont apukám volt, aki le akart beszélni a Katáról, de látta, hogy tizedik nekifutásra sem ér el semmit, így úgy döntött, hogy beletörődik :lol: Majd maximum a másik nevén szólítja :lol:

hendegabi: én még nem szültem, de az biztos, hogy nem tervezek szülésznővel vagy bárki mással borotváltatni! Egy barátnőm mesélte - igaz, nem mostanában szült-, hogy neki vmi életlen cuccal jól összekaszabolták odalent, jobban fájt neki, mint a gátseb :( Úgyhogy most legyantáztatom, aztán majd a várható időpont előtt mégegyszer :)

tabati: én is a dm- es olajjal kenem a hasam, eddig nekem bejött :lol: Remélem, tartja jó szokását, és ez így is marad :lol:
A poloska a büdös panka? Mert annak az íze valami rettenetes! :evil: Én emiatt nem eszem meg a málnát már vagy 20 éve :evil:

lorca: az idézettel egyetértek, amíg olvastam, csak bólogattam :lol: :lol:
jegyesoktatás: :lol: :lol: :lol: Én végigröhögtem volna :lol: :lol:

katy: már több kilónyi kukacmentes cseresznyét ettem az idén :lol: :lol: Az első vödörnyit anyuék szomszédjától kaptam, a másodikat a mi szomszéd idős bácsinktól :lol: :lol: Egyik finomabb volt, mint a másik :lol: :lol: Boltban még nem vettem az idén... :lol:

Bond: grat. a jó eredményekhez! :lol: /ha valami nem okés, akkor nem tárolják a köldökzsinórvért? Akkor visszakapjátok a lóvét?/

sillia: ezek szerint megnyugodhatsz :lol: :lol:
Dalma nagyon szép "kis"lány :lol: Mostanára megbékélt a gondolattal, hogy jön az öcsi?

lola: nekem a 35- ig mondta a doki. Tegnap fel is hívtam, hogy szedhetem- e, erre szólt, hogy eszembe se jusson, akkor sose lesz ebből szülés! Ma voltam nála, és meg is jegyezte, hogy reméli, jól elzártam a magneb- t :lol:
A gépben nincs wifi? Csak, mert vannak az éterben jelszavatlan netek.... ha érted, mire gondolok :lol:

Rólunk: hétvégén volt festés, így takarítottam annyit, mint állat :roll: De apa is, úgyhogy sikerült mindkettőnknek kipurcanni. Jól be is dagadt a lábam, de az még hagyján: mindkét lábfejem körben el kezdett viszketni. Ha vakartam, először apró pöttyök lettek, majd égett is, és vörös foltok is lettek :cry: Azt hittem, megőrülök. Hétfőn gyogyitárosnőtől kérdeztem, hogy mi a rosseb ez? Mondta, hogy lehet a dagadástól. Ja, jutott eszembe! Tényleg! Aztán azt mondta, hogy kenjem Fenistillel. Hazamentem, kentem, picit jobb lett. Este megnéztem a neten, erre azt írják, hogy terhesek nagy felületen ne alkalmazzák. Mi a nagy felület??? A dokit másnap hívtam, mondta, hogy nyugodtan kenjem, semmi baj nem lesz tőle. Még fenistil kapszulát is szoktak felírni, úgyhogy ne aggódjak. Ma voltam nála, méhszáj teljesen zárt. ebből nem lesz mostanában szülés :lol:
Viszont mondtam neki, hogy olvastam egy cikket, ahol arról volt szó, hogy a gyantázástól másnapra megszült a kismama. /már nem emlékszem, ki linkelte be :oops: / Mondom, most akkor merjek gyantáztatni vagy sem? Szerinte nincs a kettőnek köze egymáshoz, ha lenne, akkor nem szenvednének a 41 hetes kismamákkal a szülés megindításával, csak elküldenék őket egy fazongyantára :lol: Lehet benne valami...... úgyhogy megyek kozmetikushoz :lol: :lol:

Kép
agi125r

Agi: szívem szerint én se így csinálnám. De sajna azon a részen nem bírom a gyantázást, borotválni szoktam, ami most nem megy.
Attól félek, apuka meg több kárt tenne, mint a szülésznő.
A legjobb, amit tenni tudok, hogy viszek saját, origi borotvát, legalább életlen nem lesz.

Kép
Kép]
hendegabi

007,
Az "ember" lehet férfi és nő is. Az más kérdés, hogy régen a beszélt nyelvben döntően a "férfi"val volt egyenlő.

[quote]A írta: gyerek és az ember nyelvtörténetileg hímnemű.

Mondtam én valaha mást?

Egyébként nem csak a beszélt nyelvben és nem döntően, hanem kizárólagosan és írásban is. Még ma is, ha azt mondjuk, hogy hazajött az emberem, egyértelmű, hogy pasira gondolunk. A régi jelentése a szónak bizonyos kifejezésekben még megvan, a köznyelvben is, de általános jelentésében már nem férfi, csak homo sapiens.
Egyes nyelvekben a főneveknek kizárólag természetes nemük van - ilyen az angol, a magyar, vagy vannak az olyan nyelvek, amelyekben eléggé ad hoc a nemválasztás - német. A nem kérdésben a magyar nyelv különlegessége nem a főnevek, hanem hogy a személyes névmások semlegesek. Ez egy angolnak zavaró, nekem meg az, hogy mitől hímnemű egy olyan csoport, ahol a nőneműek között van pár hímnemű is - spanyol.
(Attól tartok, látszik, hogy nincs lefoglalva az agyam még épp, hogy ép része :roll: meg hát mégiscsak nyelvtanár vagyok :lol: )

A frontra úgy kell figyelni, hogy meghallgatjuk az előrejelzést és előtte szülünk pár nappal. :lol: Igy amikor mi szülünk, mindenki körülöttünk ugrál, majd amikor már mennénk haza, akkor rugdosnak kifelé, mert kell a hely a dömpingnek. :D Natival bejött, ráadásul a fogadott dokim volt ügyeletben. Igaz, a másik doki keze is benne volt egy kicsit. 8)

Miért nincs a jó gyerekfogkrémben fluorid? Sok gyerekorvos, fogorvos ajánlja a fluorid kiegészítést. Nekünk Elmex van, abban aminfluorid van - nem tudom, miért vagy hogy egyáltalán jobb-e az egyik, mint a másik, de még csak azt sem, hogy mi a különbség. Igaz, hogy a fluorid okozhat foltosságot, de csak elég erősen túladagolva. Antibiotikumok ennél nagyobb valószínűséggel színezik el a fogakat.

Ági,
Nem minden kórházban kötelező a borotválás, Péterfy nem, Sote igen. Hátha nálatok sem kötelező. :wink: Én jobban hajtanék arra, hogy elkerüljem a gyantát, mint a borotvát - gyáva nyúl effektus. Inkbb vakon megcsinálom magamnak. De ha valaki azt mondja a 41. héten, hogy beindítja a szülést, akkor én is beadnám a derekam. 8)

Katy,
A striák nem feltétlenül vörösek. A szerényebb változatból nekem is vannak, de azok az első terhességből. Most csak épp hogy hangsúlyosabbak lettek. Ilyenek nekem is főleg a köldököm körül vannak, szépen körben.

Marietta,
Amikor jelen dokimnak mondtam, hogy mennyi idő alatt született Szabi, azt mondta, hogy a terhesség végén pakoljam össze a cumómat és költözzek a Klinika ajtaja elé. 8) Másodiknál neked is ezt kell majd csinálni. :lol: Aztán persze lehet, hogy Danival majd napokig vajúdgatok. :roll: Azért nem ezt tervezem, de a kocsiban se szeretnék megszülni.
Álmában mosolyog. :D Született optimista. :lol:

Dodi,
Azért a fájások nem úgy működnek, hogy van a 10 perces, azután 9, 8, 7... :twisted:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Tegnap rohangálós napom volt,nagyon elfáradtam.
Reggel a laborban voltam,aztán megejtettem az utsó tanácsadást,és megkaptam az igazolást is.
A legviccesebb az volt h a háziorvosom elbúcsúzott tőlem.. :shock:
Mondjuk én is remélem h nem mostanában látom újra mert marha sokat vártam rá.
Nem tudom Ti hogy vagytok,de nekem már sokszor tényleg sehogyan sem jó.Sokszor már menet közben keményedik a hasam,közben Tami is nyomja magát mindenfelé,én meg úgy megyek mint Chaplin.
Na a doki után a barátnőmmel taliztam,10 hét van köztünk,hihetetlen h h megy az idő.Mindenhol jól megnéztek minket,pedig szerintem most nem nagy szám a sok kismama egy csomóban,mert akad belőlünk most elég. :lol: :lol: :lol:
Utána még beugrottunk a munkahelyemre is,aztán bevásároltunk,aztán hazaértünk és beestem az ágyba..
Azt nem mondtam h izgalmas nap volt.. :lol:

Barátnőm ajánlotta a homeopátiás bogyókat,a szüléskönnyítő,és a szülés utáni sebgyógyító,fájdalomcsillapító hatásúakat.
Nektek hatnak ezek a homeopátiás dolgok?

Marietta:én is irigy vagyok!!!!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok

Hogy telt az éjszakátok? Nálam most minden ok volt, bírtam valamennyire aludni, fájás sem volt. Csak a forgolódás miatt keltem fel, meg kétszer pisilni.

Nekem nem is nagyon volt 5 perces fájásom. Nekem eleve 10 percessel kezdődött, abból volt kb 3 mire elindultunk itthonról, én nem álltam neki fürdeni meg ilyesmi, csak össze raktam a gyerekeket és indultunk a kórházba velük együtt, nekünk is alapból 45 percre van, de oda értünk 20 perc alatt. Oda jött a sógorom és vitte tovább a gyerekeket. Nekem mindegyik éjjel indult be.
A kocsiban már csak 5 perces volt, és ahogy beértünk ott már 2 percesek voltak, amik 1 percnél tovább tartottak, utána 1 perces. Úgy hogy én ahogy érzem az első két fájást már indulunk is, mert mire beérünk a kórházba az is idő. Na meg én zárt méhszájról tágultam fél óra alatt bő 3 ujjnyira a harmadiknál. Persze most nem tudom mi lesz mert csak eltelt 5 év a szülés óta, de azért reménykedem hogy megint gyors szülésem lesz. Legalább is erre programozom be magunkat.

Marietta gyönyörű a fiacskád.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Tímea én nem szedtem ezeket a homeósokat egyikkel sem, csak a málnalevélteát ittam, arra azt mondhatom hogy jó volt. Most is csak azt iszom. SZülés után meg nem fogok semmit.

Kép

gabi1

Gabi:Azt olvastam h a többedik szüléseknél fokozatosan csökken a vajúdás időtartama,uh ha ebből indulunk ki már csak az a dolgotok h időbe beérjetek a kórházba! :lol:

tímea83
Ajka

Tímea remélem így lesz.

Akartam kérdezni hogy nektek nem fáj a kezetek? Úgy értem hogy az ujjaknál a középső ujjpercnél annyira fáj hogy alig bírom hajlítani az ujjaimat. Éjszaka vagy reggel ez még rosszabb. Nem tudom hogy mi lehet ez. És ott a középső ujjpercnél fehér, alatta, és felette piros.

Kép

gabi1

Gabi

Nekem is fájnak az izületeim. Pl. egy nehezebb fazekat üresen sem tudok megtartani az ujjaimmal, csak úgy ha alányúlok tenyérrel.
Nekem azt mondták ez és a bokafájdalom is azért van mert a felgyűlt víz nyomja a szöveteket, izületeket.
Viszont ha a környéke piros, és esetleg látványosan megvastagodott az izületgyulladás is lehet. Nekem kamaszkoromban volt rendszeresen a jobb kezem középső ujjának középső percében gyulladás. Pokolian tudott fájni és egész életemre eldeformálódott az az izület. Azért ne úgy gondoljátok hogy látványosan csonkakezű vagyok csak picit vastagabb maradt az izület.
Mostanában is a régihez hasonló fájdalmat érzek de azért ez nem ugyanaz és ez az összes izületre vonatkozik.

Ami a lényeg, ha gyulladtnak látszik mindenképp nézesd meg!!
Vendég

Nem tudom hogy gyulladt e, Úgy kell elképzelni hogy az egész tenyerem, kezem normális kinézetű színre, de a középső ujjpercnél ahol fáj ott fehér. Én úgy mondanám, hogy olyan mintha ott nem kapna elég vért. De gondolom itt inkább azzal van gond hogy vizes ott is, és ahogy mondtad nyomja a szöveteket. Gyűrűimet már le kellett vennem. De csak gondolom hogy emiatt lehet.

Kép

gabi1

Gabi,
Nekem időnként a csuklóm vagy a térdem, bokám szokott fájni, ujjaimmal eddig még megúsztam. Ez is jön-megy, most pont a jó szakaszban vagyok.
Az éjszaka most egész jó volt, mindkét kölök végigaludta az éjszakát. :D Én is csak egyszer keltem egy pisikörre, meg hogy bekapjak egy savlekötőt. Valami mindig szokott lenni, ritka az ilyen.

Tímea,
Elbúcsúzott a házidoki? :lol: Milyen kis aranyos, úgy gondolja, hogy nyugdíjazásáig már nem is leszel betetg. :D
Homeos dolgokat nem szedek, de málnalevél sem figyel itt. Én valahogy tartok tőle, hogy nem a megfelelő izmokat lazítja el esetleg. :roll:

Kép KépKép
lorca

Talán valamennyire látszik

Kép

Kép

gabi1

Sziasztok!

De jó neked Gabi,hogy jól telt az éjszakád. Én nem is tudom mikor aludtam ki magam jól utoljára :( Napközben direkt nem fekszem le,mert akkor végképp nem tudok aludni éjjel. Na mindegy,ez ezzel jár.
Nekem is azt hiszem,hogy mostmár le kellene vennem a jegygyűrűmet,mert eléggé be vagyok dagadva,simán már le sem tudnám húzni.
Tényleg lányok! Amit a MÁK-hoz kell majd beküldeni,terhesgondozásos igazolást(hogy megjelentem nála 4-szer),azt a védőnő adja,mert ez nem volt számomra teljesen tiszta,amikor erről beszéltünk?
Na jó,megyek összeszedem magam,megyek tornára! Délután jövök!

KépKép
KépKép
nyuszi81

nyuszi na azt nem mondanám hogy tökéletesen kialudtam magam, inkább azt hogy sokkal jobban aludtam mint eddig.

Mai pocakkép.

Megint nőtt 1 cm-el a múlt hét óta.
Mekkorára fog nőni? 113 cm
De képen annyira nem látszik a változás. Kép Kép Közelebbi Kép Távolabbi

Kép

gabi1

Sziasztok!

Mi is megvagyunk ám!! Nagyon édesek a babák!!!

Gabi, óriási a hasad!!:)

Nekem is megvolt az első nst, meg a vizsgálat...sajnos semmi jelen még a szülésnek, de azért jobb is lenne kihúzni a 38. hétig.

Ja, és megvan a név: Marietta!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

A vonalzóm pont egy héttel kevesebbet mutat, most vagyok 36. hét 4. napján. Azaz a 37. hetemen.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Most olvastam egy cikket a védőnőkről, azaz hogy mi számukra az előírás. Viccesnek találtam. :roll:

"a várandósság során legalább öt alkalommal a védőnő is ellátogat a leendő szülők otthonába"
"hazajövetel után 48 órán belül meglátogatja"
"(az első hat hétben) hetente egyszer meglátogatja a babát és a mamát."
"A védőnő látogatása a gyerek hatéves koráig folyamatos, bár egyre ritkább. Az első évben havonta, hároméves korig kéthavonta keresi fel a családot,"
"Óvodáskorban a gyerekeket évente kétszer keresi fel a védőnő otthonukban,"

Valóság nálunk:
A három terhesség alatt összesen nem volt itt 5x védőnő.
A 48 óra stimmelt.
Az első 6 hétben 1-2 hetente tényleg jött.
Natihoz 3 hónaposan jött utoljára.
Szabinál gyermekágyas időszakban.

Azt hiszem, én túl is teljesítettem a saját kötelességeimet, mert a 4 alkalomból 3x megjelentem nála. :twisted:

Szülés utánra:
Nem minden gyerekdokinak egyértelmű, hogy csípőszűrésre küldje a bébit. Ez egy uh-s vizsgálat, sokszor több hetes várólistával, uh jó minél előbb időpontot kérni. 4-6 hetes korban ideális. Jobb esetben koponya uh-t is csinálnak, ezt is érdemes külön kérni a dokitól, ha neki nem rutin.

Gabi,
Ma már szülhetsz. :D Megvan a 37 hét és a pociméret is.
:lol:

Nyuszi,
A 4 alkalmas igazolást a kezelőorvosod adja.

Kép KépKép
lorca

Gabi!

Nekem detto ilyen a kézfejem (csak nem ilyen szép a körmöm :lol: ), tuti vizesedik, mert reggel a leggázabb, vagyis éjszaka, amikor kimegyek pisilni. Ha elkezdem a napot, mozgatom ilyenek, akkor jobb. Szóval vizes szerintem! :wink:

No, megyek a dokihoz, drukkoljatok, hogy tényleg fejvégű legyen már a béb! Izgulok nagyon, meg kíváncsi vagyok milyen változások vannak még mondjuk a méhszáj környékén... :wink: :D

Kép
Kép
tabati

Marietta!!!!

Könny szökött a szemembe! Szívből gratulálok a kicsihez!
Gyönyörű! Én is irígyellek, mert már túl vagy rajta és jöhet a "kellemes" dajkálós időszak az összes nyűgjével együtt. Örülj neki, hogy Domit szépen átvizsgálják, nem Nektek kell vele pár hetesen ide-oda szaladgálni.

Gabi, az a gyerek már lassan magától kipottyan a hasad állását elnézve....

Tegnap voltam Uh-on, most 2300 g körül van Tomi és 31 cm-s a fejkörfogata. Nagyok 33-as fejjel érkeztek 40 ill 37 hetesen, mekkorára növeszti még?! Hogy fog kiférni?! Retardációnak semmi jele, csak genetikailag pici. A köldökzsinór áramlást alig találta a doki, mert annyira szűken mennek az erek egymás mellett, hogy mindig bezavart egy másik, de végülis az is meglett, normális.

Éva

KépKépKép
agmano

Gabi

Nekem is ugyanilyen a kezem. Éjjel a legrosszabb, amikor kimegyek pisilni, még a WC papírt is fáj letépkedni a gurigáról :?

A gyűrűimet nekem már kb. a hatodik hónaptól le kellett vennem. Épp valamelyik nap próbáltam, hogy legalább a jegygyűrűt felvenném, de esélyem sincs az ujjamra húzni :(

Most, hogy megint meleg van a lábam is újra dagad és az ujjaim is. És jobban is fájnak.

Én magam is megijedek reggelente hogy milyen kövér a fejem, de tegnap a fodrászom mondta meg a tutit ő ugyanis kora tavasszal látott utoljára.

Azt mondta, nagyon csinos kismama vagyok szinte ragyogok, csak ugye az arcom...
Szerinte úgy néz ki a szám mint aki épp egy Botox kúra után van.
Tudom hogy igaza van én is látom. Persze, most ez érdekel a legkevésbé :)
Vendég

szép reggelt!

Gabi én is ugyanezt érzem reggelente már kb 2-3napja.
nekem is inkább vizesedik...

Marietta!
Domi nagyon édes és szép.úgy megzabálnám...

Tabati!
mennek a drukkok a dokihoz és majd várunk mihamarabb vissza
a hírekkel...

klarka!
táblába mindent javítottam...

és akkor a tábla:
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Na jól van lányok akkor megnyugodtam, már azt hittem valami van vele. Nem emlékszem hogy lett volna ilyen az előző terhességeknél. Bár az is igaz hogy egyikkel sem vizesedtem ennyire.

Kép

gabi1

Lehet hogy ennek is köze van a fellazult ízületekhez.

Én a rendelőben break-eltem egyet.Próbáltam leguggolva felszedni a papíromat amit leejtettem...nem igazából jött össze.

Most meg szégyenszemre elaludtam. :oops:
Éjjel két óránként megébredtem,mert nagyon savam volt,meg a fogam helye miatt is többet iszom,most meg meg akartam nézni a Szomszédokat és elájultam.Ez az esti alvásomat nem befolyásolja,én most szinte folyamatosan tudnék aludni,mint az elején!

tímea83
Ajka

Nekem a vizesedés egyenlőre kimaradt a repertoárból,de itt van helyette a fogam helye és a gyomorsav.
Ja tegnap majd szív infarktust kaptam,mert kijött az egyik varrat.
Aztán ma felhívott a Mamám,meséltem neki és megnyugtatott h ez pont jó,mert kinőtte.Remélem igaza van,nem vettem észre h kinyílt volna.

tímea83
Ajka

Lorca!

Tudom, hogy nem úgy van, de általában mindenhol úgy írják, hogy vannak 10, 7, 5... percesek is. Ez nyilván egyénfüggő, ahogy Gabi is írta, de hát én csak ebből tudok kiindulni, mivel nem szültem még, sőt az sem biztos, hogy mérvadó lenne!

Nekem egyre szarabbak az éjszakáim :evil: ! Rengeteget keményedek, többször keltem fasza jóslókra, és ma még azzal is tetéztük, hogy Botond is folyamatosan rúgdalt, ami most már nem mondanám, hogy a "de cukiii" kategória :roll: :lol: !

Remélem csajok, hogy ez csak vmi front, mert ha még ez lesz 6 hétig, én megcsászározom magam :twisted: :lol: :lol: !
Persze, egy szavam sem lehet: nekem csak most lettek nyűgjeim, némelyikőtöknek pedig majdnem végig voltak, de amilyen jól brtam eddig, úgy rosszultam be pár nap leforgása alatt :evil: ! Rendesen dühös vagyok magamra, hogy ilyen fos vagyok :evil: :? :? !

KépKép

KépKép
kicsidodi

007,
Véletlenül most futottam össze egy hirdetéssel. A nenednt-baby fluoridmentes fogkrém.

Tímea,
A varratokat felszívódó cérnával szokták megcsinálni. Ezek egy idő után kipotyognak, sztem nálad is ez lehet.
8) Én is most ébredtem. Max két órát voltam fent és úúúúgy kifáradtam. :lol:

Agmano,
2-4 hét múlva nem várható több, mint 2 cm-s buksinövekedés. Igy pont méretben lesz. :D

Tabati,
Nos, hogy ment a dokivizit?

Kicsidodi,
Azért ne haragudja magadra, a terhesség vége nem épp a legjobb időszak. :lol: Attól, hogy itt panaszkodunk egy kicsit, szerintem (legalábbis én 8) ) mindenki elvan és most egy boldog időszakot él át. Még így, harmadjára is néha csak vigyorgok ki a fejemből és tervezgetem az új jövevény jövőjét. Azután nyígok megint egy kicsit, csak úgy megszokásból. :lol:
Nekem az első szülés nem volt mérvadó a másodikra vonatkozóan, úh most mindketten ugyan ott tartunk ebből a szempontból. :lol:

Kép KépKép
lorca

Lorca:Hétfőn megyek varratszedésre..ha még lesz mit kiszedni addig.

tímea83
Ajka

Kicsidodi:Én is ugyanezt érzem!Hozzáteszem én is csak azóta h nem szedem a magnéziumot,de ha belegondolok hogy ez még hetekig eltarthat..

tímea83
Ajka

Sziasztok,

Az elmúlt napok nagyon sűrűek voltak, jövés-menés, ügyintézés, így az én bokáimnak is sikerült bedagadniuk. :( Szerencsére azért éjjel a fekvés sokat segített, és most ismét helyre állt a rend. Visszaolvasni a sok oldalt most sajnos nincsen időm... Ma éjjel én is egészen jól aludtam, bár továbbra is az éjszakai forgolódás a legnehezebb.

Tegnap voltunk orvosnál és az első CTG-én, ami kicsi de elég rendszeres összehúzódásokat mutatott. Én ott ebből nem sokat éreztem. Időnként keményedik csak a pocakom és nagy ritkán van egy-egy menstruációsra emlékeztető fájdalom. A méhszájam még teljesen zárt, a baby jól van odabent, a feje már régóta jó felé van, és 2970 g. Szóval, innentől már bármikor lehet bármi, az orvos sem tudott ennél konkrétabbat jósolni.

Ma volt kint a védőnő is terepszemlét tartani. Még a gyerekorvoshoz kell majd bejelentkezni, hogy a gyógyszertári dolgokat felírja. Egyébként minden más a helyén van. :lol:

Csibe83, köszi hogy ismét ott vagyok a táblában. :P

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Sziasztok.
Megérkeztem én is. Ma délelőtt bementünk Cellbe a szomszédommal, gyorsan körbeszaladtunk mindent.
Reggel: lomispiac. Itt sikerült vennem Nócinak 400 ft-ért kis gumiklumpát, amiben az udvaron nyargalhat, és vettem neki egy fonott kis babakocsit 500-ért, majd később lefotózom, csak egy kicsit le akarom takarítani, meg egy helyen ragasztandó. Lesz miben tologatnia a babáját! :D
Aztán bevásároltunk a Pennyben (ezer ember, ha rajtam múlik, kiszaladok a boltból).
Utána irány a kismamabolt. Végre kiváltottam a Felicitas-os kuponomat. Tartalma:
1 db pampers newborn pelenka
1 db Carefree tisztasági betét minta
1 db rózsaszín mam cumi
1 db 20 ml-es parodontax fogkrémminta
1 db Nivea Beauty sampon minta (50 ml)
1 db Nivea bébiápoló-krém 20 ml
1 db nivea intimo intim szappan 50 ml
5 filter Mecsek Baby tea1 db AVENT Naturally tárolópohár
1 db Garmastan kenőcs 2 g
3 db baby coccole termékminta 5ml-esek (egy mama-hasra, egy popsinyugtatókrém 1 folyékony púder)
14 db különféle szórólap

aztán vettem egy kis rugit, kórházból hazahozni, hogy mégse használtban kelljen, meg még néhány textil pelenkát.
Utána még a sima piacon krumplit, paradicsomot, karfiolt vettünk.
Úgyhogy már a gyógyszertárba be se mentem.....
Most főzök ezerrel, aztán lehet, hogy én is húnyok egyet.
Holnap meg Sárvárra kell mennem, mert mi ott házasodtunk össze, és végre ki kéne kérnem az anyakönyvi kivonatot!

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok! :lol:

hgabi: saját borotvával talán tényleg kisebb a rizikó :lol:

lorca: szülőszoba látogatáskor mondták, hogy előkészítés alatt a borotválást /csak a gát környéke/ és a beöntést kell érteni. A beöntés nem kötelező, de a szülésznő mondta, hogy szeretik, ha kérik a kismamák, mert ellazítja a meleg víz az izmokat.... Az én farizmomat biztos nem :lol: :lol: Legalábbis most így gondolom, aztán majd meglátjuk.

gabi: az én kezeim múlt hét óta fájnak. Mondtam is apának, hogy tuti ez is a vizesedéstől van.... :( A lábaim nem is annyira, de a kezeim.... főleg reggelre olyan, hogy behajlítani egy- egy ujjamat kész kínszenvedés. Aztán elmúlik, ha eleget mozgatom, de most is az ásványvizes kupakot alig bírtam lecsavarni :(

dodi: pont erre gondoltam én is: eddig semmi bajom nem volt, most meg vizesedik a lábam, a kezem nem bírom mozgatni rendesen, a sav csak néha hagy élni, meg még ez a lábviszketés is :evil: Pedig olyan jó volt ezek nélkül! :lol: Mondjuk, már tényleg nincs sok hátra, de mégis.... pont mostanában kezdett el keményedni a hasam, erre nem szedhetem már a megneb- t :evil: Ennyit a komfortérzetről :lol: Viszont tudom, hogy mindez azért van, hogy a babám jól fejlődjön, és ezért hajlandó vagyok ezeket a nyűgöket elviselni :lol: Ja meg arra gondolok, hogy majd szülés után ezek elműlnak :lol: :lol: :lol:

Kép
agi125r

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: