A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Dodi!

Nekem nem fájdalmas ha kinyomja magát, sőt én szeretem, jól szórakozom rajta. :D

Lorka!

A magok alatt nem lecsére gondoltam, hanem az olyan diákcsemege féle csomagolt cuccokra. :roll: Tudom, hogy abban is sokminden van, nade én akkor sem tartom ezt normálisnak, bárki bármit mond...

Katy!

A barna foltok májfoltok, és elég sok nőnek kijönnek a várandósság alatt. Vehetsz rá krémet, de szerintem nem tűnnek el... :roll:

Ez a kocsikirablós sztori elég durva, főleg, hogy láttad is, mi történt... :shock:

Kép
Kép
tabati

Most össze-vissza egy-két dolog, ami a napokban eszembe jutott illetve hallottam:

-a DM-ben most olyan akció van, hogy ha 2 Dove tusfürdőt veszel 529.-Ft.-ért (hónapok óta ennyi az ára), akkor a harmadik +1.-Ft.-ért a tied. (Az összehasonlítás kedvéért: a Spar-ban ugyanezen cuccok 719.-Ft.-ba kerülnek)
-még Manónál azt olvastam, hogy az a legjobb, hogyha a gyerek táplálékforrását nem szagosítjuk mindenféle kencével. Mondván jobb, ha az anya természetes illatát érzi, az megnyugtatóbb a számára. Tehát ne parfümözzük magunkat és lehetőleg a ciciket se mossuk meg. Először ilyen fejet vágtam: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: , aztán végig gondoltam. Az én tusfürdőm még zuhanyzás után is ott marad a bőrömön és ha Manó szopizik, akkor az tényleg olyan lenne, mintha én ennék olyan tányérból, amin még ott a mosogatószer. :roll: De azért tisztálkodni kell, így ami a hasamról, mellkasomról és egyéb helyekről odakerült, azzal tisztálkodtam, nem kentem rá közvetlenül a cuccost.
-nem tudom mennyire igaz, de állítólag a mostanság terjedőben lévő terhesség megszakítási módszer a tinik körében a speed. Benyomják a bogyót és záros határidőn belül megindul a vetélés...
-már annyi kínunkról írtunk itt egymásnak, de még senki nem írta, hogy (jól) bezebrásodott volna, pedig már lassan szülünk. :shock:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.06.09 21:32-kor.

Kép
Kép
200907?

lorca! :)

"Amikor nagyon kifeszíti magát, türelmesebb időszakomban kopogok neki ott, ahova szeretném, hogy menjen. (Nem a kiságy...)"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

007!

Én azért nem írtam, mert nem zebrásodtam be! :D És ennek naggggyon örülök!! :D

Jó éjt!

Kép
Kép
tabati

Sziasztok.

A mai nap szokás szerint rohangálással telt, de délutánra maradt idő a picikre és anyára. Piciket megetettük, de nagy babusgatás ma nem volt, mert egyrészt nem lehetett kivenni őket az inkubátorból, másfelől pedig evés után mély alvás kezdődött. Maradt a simi és a beszélés hozzájuk.

szisz89: köszi a madártejes tippet, ha minden igaz holnapra anyósom visz be neki. Én vittem neki ma urtica urenst és ricinust, ezeket ajánlotta a patikus. Emellett megy a moremilkplus és a lactoherb. Holnapra lehet, hogy megitatok vele egy általa utált alkoholmentes sört.

szonibaba: az túlzás, hogy anya oké, de napról-napra látványosan javul. Holnap már egy hetesek lesznek a babák.

boo: anya azért Nellike, mert a 2. keresztneve Kornélia, és a gimiben ezt a becenevet "aggatták" rá. Persze nem használja azt a nevét.

200907? és lorca:

Először is köszönöm a linket, elolvastam, hasznos. Azonban: az elsődleges és legfőbb gondunk, hogy a nincsből nem tudunk előtejet produkálni. Tudjuk, hogy az az 1-2 csepp is milyen hasznos lenne, de azt is úgy várjuk már, mint a messiást, merthogy nincs. Megkérdeztük a védőnőt, az ápolónőket, hogy lehet e fejni (napok óta bent van neki az Avent kézi mellszívó), de azt mondták, hogy amíg nem kezdődik el a belövellés tilos, mert megállíthatja a folyamatot! Védőnő ma is nézte, azt mondta, hogy vannak biztató jelek és 1-2 napon belül lesz tej. Amint ez megtörténik, gondolhatjátok, hogy azon nyomban visszük a babuciknak, hisz nem akarjuk, hogy tápszeresek legyenek. Ha esetleg nem fognak tudni szopizni, akkor cumisüvegből fognak anyatejet kapni, ha és amíg lesz.

Kénytelenek vagyunk ezt elfogadni, hisz sosem voltunk hasonló helyzetben, mégiscsak ők a szakszemélyzet. Ebben a kérdésben is sokan sokfélét mondanak, nem tudjuk megtenni azt, hogy egy kicsit próbálunk is fejni, de azért annyira nem, hogy nehogy mégis baj legyen. Remélem megértitek a problémát. Bízunk abban, amit bent mondanak, reméljük, hogy nem hiába. Higgyétek el, minden este úgy fekszem, hogy azért imádkozom, de jó lenne, ha beindulna anya teje... :cry: Abban bízom, hogy csütörtökön tényleg befekhet hozzájuk, és addigra megindul a dolog, mert akkor egész nap velük lesz, és megpróbálhatja a szoptatást. Addig marad a tápszer, és a bizakodás.

Ja, és mégvalami: azt vettem észre, hogy csak azokhoz a babákhoz járnak szopiztatni, akik már nem inkubátorban, hanem a melegítős kiságyon vannak. Nálunk ez 1-2 napon belül fog bekövetkezni. Anyát megtalálhatná már végre álmában a tejfakasztó angyal...

Tudom, hogy az aluszékonyság nem kifejezetten a kékfény miatt van, hanem a sárgaság miatt, de ugye a kékfényes kezelést arra adják :wink:

Csatolok 1-1 fotót a törpökről :D

Jó éjt. Kép Zsófi alvásban Kép Zsomborka pihi
nellike

Társas:Egy kisgyerek,kb 7 éves korára tudja magát leszabályozni,tehát a mozgását,a gondolatait,viselkedését.Addig idegrendszerileg képtelen rá.A 6 éves gyerek még nem tud veszíteni,és nem is kell neki.Nyerni szeretnek,az jó érzés nekik,pozitív élmény,amitől újra és újra akarja ismételni.100-szor elismételnek a gyerekek egy-egy dolgot,mire begyakorolják.Ha nagyobb lesz,okosabb,érteni fogja a lényegét,nem lesz ebből iskolai gond.Mellesleg szerencsére nem láttam még kisgyereket szívesen veszíteni,nagy tapasztalattal,aki legyint rá,nem baj,majd legközelebb én nyerek. :shock: És mi van,ha nem tanul meg veszíteni,semmi.Legalább mindig nyerni akar,célratörő,kitartó,akaratos,stb lesz,ami a mai világban igenis fontos.A gyengéket elnyomják.A Lili 3,most kezdünk 1-1 társast,ha nem nyer,nem boldog.És aki a saját gyerekét lenyomja társasban,az nekem kicsit fura.Nem jó nézni a kis arcát,ahogy boldog,hogy ő milyen ügyes volt?És büszkén meséli utána apának,meg mindenkinek,hogy anya nem is tudta,nem is értette,stb...

Fülbevaló:Lilinek a kórházban berakták,semmi gond nem volt vele,piros sem volt.Minden tisztábatevéskor,a köldökcsonkkal együtt ezt is fertőtlenítettem.Szerintem szép egy kislány,ha lányos.Lilinek most nő csak a haja,olyan gomba szerű,van fülije,és körömlakkozuk is.Szoknyát hord,meg nőcis cipőket.Mindene fodros,rózsaszín.Cuki,ezt szokta meg,és ez neki a természetes.Igyekszem én is szoknyában járni,Nem terhesen,és nem télen:)
Most is berakatjuk a fülbevalót a Lottinak.Ha nagyobb a gyerek,akkor csak sír,és rossz emlék lesz neki.Én 6 évesen kaptam.

Csíkok:Most továbbszakadtak,amiket a múlkor szereztem,és nagyon viszket a hasam.

Ma voltam 4D-n,megdöbbentem.Nagyobb gyerekre számítottam,a Lili 3520.55 cm volt.A köv gyerek mindig nagyobb elv baromság.Lotti 2570 gr,tehát nem lesz 3500 sem.3 kg körüli lesz,amitől viszont nő a sima szülés esélye.Minden érték rendben volt,kevesebb a magzatvíz,lepény I fokú,szép.Vese,gyomor,kéz,láb rendben,agyszerkezet szuper,szimmetrikus.Lent van nagyon,2-3 hét max.Már nincs helye.
Holnap reggel ctg,vizsgálat,uh a dokinál,mert csak utána indulhatok az államvizsgára.Kiváncs leszek,ő mit mond.Lábam lement,jobb,kevésbé,alig vizes.Dinnye,polcolás éjjel végig,és már nem görnyedtem az asztalnál a tételekkel.
Ha csüt de 8-12 között gondoltok rám,megköszönöm,és este hozom a hírt,hogy leszek-e szociálpedagógus,avagy sem,csak januárban? :D

Bábakoktélt kipróbálja valaki?Vagy bármilyen szülésindító módszert?Nekem jövő vasárnap kezdődik a 37.hét,azt még letöltöm,de utána inkább szemtől-szembe nézném a kislányomat.Elég volt,sok volt,fáradt vagyok,kiváncsi,és nem támogat senki...Én nem panaszkodhatok senkinek,mert nem vevők rá,pedig sokszor szarul vagyok,sok a 3 évessel itthon,nagy ház,suli,főzés,takarítás,...Ja,megvolt a szülői az oviban,megnyugodtam,hogy jó helyen lesz a gyerek,szuper óvónénit kapott,jó a szobájuk,semmi flanc,igazi otthonos kis ovi.Nekem nagyon bejön,remélem neki is fog tetszeni.Jelünk:locsolókanna! :D Ez volt a legjobb,amit felkínáltak...Lehetett kérdeni is,válaszoltak lelkesen,és azt mondta nekem a vezetőnő,hogy maga nagyon jókat kérdez.Gondoltam,ha tudnád,hogy ebből kell vizsgáznom 2 nap múlva,nem lepődnél meg.Persze nem említem meg nekik,hogy mindent tudok,amik ők,és szívesen dolgoznék náluk.Majd 2 év múlva. :wink:
Vendég

tabati! :)

Éljen neked! :D :D :D :D :D

"nellike"! :)

"szisz89: köszi a madártejes tippet, ha minden igaz holnapra anyósom visz be neki. Én vittem neki ma urtica urenst és ricinust, ezeket ajánlotta a patikus. Emellett megy a moremilkplus és a lactoherb. Holnapra lehet, hogy megitatok vele egy általa utált alkoholmentes sört. "
Azért óvatosan kutyuljátok ezt a sok mindent, nehogy ez üssön vissza. :roll: Szerintem egyszerre elé egy, max. két tejfakasztóval próbálkozni, rennnnnnnnnnnnngeteg folyadékfogyasztás mellett.

"Megkérdeztük a védőnőt, az ápolónőket, hogy lehet e fejni (napok óta bent van neki az Avent kézi mellszívó), de azt mondták, hogy amíg nem kezdődik el a belövellés tilos, mert megállíthatja a folyamatot! "
Bevallom, egyre kevésbé értem. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: Ha mellszívót még nem is használhatna most, ezért kézzel csak kifejhetne 1-2 cseppecskét. Még ha tényleg nincs is, akkor is legalább stimulálná. Azért ez csak nem lenne olyan mértékű, hogy később pont ez állja útját a szopinak. :?:
Tudjuk, hogy mindketten a legjobbat akarjátok a kicsiknek és nyilván bíztok a személyzet szakértelmében. :wink: Csak mi őket nem értjük. :roll: :roll: :roll:

Tényleg olyan kis törpösek! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

Nellike apa:Szépek a picik,és nem lesz gond.Én is akkor szoptathattam a Lilit először,amikor már melegítős ágyban volt.Viszont egy hétfői nap du született,és kedd reggeltől mennem kellett! fejni a kórház gépére.Az a gép valami brutál volt,nagy elektromos,magát ment,csak néztem.Reggel semmi,délben 1 csepp,örültek neki,hogy annyi tej lesz itt,du meg elindult,mint a záporeső.Ment a csapba,100 ml-enként.Pénteken reggel szopott először,40 ml-t,onnantól 3 óránként,egyre többet,és 4 kg-val hoztam haza.Szóval ő lélegeztetőgép,altatásban tartás,stb után tudott szopni,nem volt gond,csak velem,mert én bőgtem,el sem akartam hinni,hogy életben maradt.Ő így előtejet nem kapott,meg is lett a következménye,beteges volt 1 éves koráig,megfázott 1-2 hetente.Antibiotikummal kezdte az életét,és 1 évig azon élt.Ma emmi baja,évente 2-szer náthás.Mondjuk kruppos is 2-3-szor,de az más.Én csak laktoherbet ittam,2 l-t naponta.Meg 3 l vizet.

Hátha tudtam segíteni. :roll:
Vendég

lilisgabi! :)

"És mi van,ha nem tanul meg veszíteni,semmi.Legalább mindig nyerni akar,célratörő,kitartó,akaratos,stb lesz,ami a mai világban igenis fontos"
Persze, hogy fontos a sikerélmény! De ha valakinek csak a "leg" az elfogadhatóbb mindenben, az szerintem sokkal jobban megszívja, mint az, aki tud kompromisszumot kötni és képes feldolgozni kisebb-nagyobb kudarcokat. Sosem értettem azokat az osztálytársaimat, akik sírva fakadtak egy négyes miatt, mondván olyat ők nem vihetnek haza, csak ötöst. Szerintem ez nem egészséges... :roll:
Én még abban a szellemben nőttem fel, hogy az "előre" az nem a másik emberen át van, hanem vele együtt is el lehet érni oda. És bevallom, ezt szeretném én is átadni, amit nem tudom, hogy hogyan fognak feldolgozni a gyerekek, mert manapság nem életszerű. :roll: :roll: :roll: :( :( :( :(
"És aki a saját gyerekét lenyomja társasban,az nekem kicsit fura.Nem jó nézni a kis arcát,ahogy boldog,hogy ő milyen ügyes volt?"
De. :D Pláne, ha tényleg ő érte el, a SAJÁT képességeinek köszönheti. Ha mégsem nyer, akkor lehet, hogy elszomorodik, de azért hamar meg lehet vigasztalni őket egy kis bohóckodással vagy bármivel, amit nagyon szeretnek.
(Illetve játék közben azért lehet tanácsokat adni neki, hogy mire figyeljen, mivel vigyázzon. Ez is tanulási folyamat)
Én rengetegszer "Gazdálkodj okosan!"-oztam a tesómmal és a faterommal. A fateromra nem emlékszem, de a tesómtól tuti mindig kikaptam. De sosem voltam miatta szomorú, inkább igyekeztem ellesni tőle a trükköt, hogy neki miért jön be mindig (ma már tudom: a lakásvásárlást csinálta mindig rafkósan :wink: ) és örültem, hogy volt 3-4 óránk arra, hogy együtt játszunk.
Ez a mai napig így van. Ha nem nyerek, akkor legalább jól töltöttük az időt, ha pedig nyerek, akkor én vagyok a király. 8)

Összességében jók az eredmények. :) Holnap is írd meg az ultrahang eredményeket, kíváncsi vagyok, mennyi lesz az eltérés. :?:

Mi az, hogy nem panaszkodhatsz senkinek? :shock: :shock: :shock: :x :x :x :( :( :?: :?: :?:

Was ist das bábakoktél? :roll: :?:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Megint csak futtaban olvasok,teszek-veszek kozben,aztan el is marad a hozzaszolas :oops:
Azert jo hogy hianyoltok(Sillia,Timi :wink: )jol esik am...csak lelohetetlen vagyok mostanaban...

Karfajdalommal semmit sem lehet kezdeni,mind a bevizesedett inak,idegek,izuletek miatt fajhat ennyire,es inhuvelygyulladasos tuneteket produkal.Azert a jobb kezem inkabb,mert eveken keresztul nagy igenybevetelnek volt kiteve(azert egy villamosra rasimitani a matricat....)szoval csak turni lehet,mast nem.

Osszeszedtem minden homeos infot,amire szuksegem lehet vajudaskor.Es vegre talatunk egy 1860 ota uzemelo kis homeos patikat.Hat majdnem hatast dobtam,mekkora a valasztek!!!Es mekkora dicseretet kaptam a felkeszultsegbol....De mindent beszereztunk!Ja vettunk vizesedesre is szert,kivancsi vagyok mennyit hasznal,bar ezesetben ez mar maga lenne a csoda....
Vegre megvarrtam Hangi agynemujet is,ugyanaz az anyag ami a szopiparnan is van.

Ma voltunk dokinal,minden a legnagyobb rendben van velunk.Jo a fekves,jo a szivhang,vernyomas,stb,rendben.Mar eppen kerdezni akartam a streptococcus levetelet,amikor kenetet vett a doki.Kerdezem ez az?Hat a szeme kikerekedett hogy milyen tajekozott vagyok,nem ehhez van szokva,es orommel fogadta!Annyire kedves egy ember egyebkent!Mosolygos,elmagyarazos,segitokesz,nem rohan,nem kapkod.....itt mar nem lesz nekem tobb uh-m,csak abban az esetben ha barmi gond van.Sebaj,mar nyugodt vagyok ezugyben.Mostantol hetente talalkozunk,bar az NST-t elfelejtettem lekerdezni,de gondolom az is nemsokara kezdodik.

Holnap lefestem meg a bolcsot,varrok kotozot a racsvedore,mert hianyos...varom a kontosomet 8) ,es remelem mar tenyleg bepakolom lassan a motyoimat :oops: ....
Rolunk ennyi hirtelen!

Meztelenkedes:Csaladtagok elott nem szoktam,sot egyaltalan nem.De nyaron strandolaskor toparton siman,de ismerosok elott sem szivesen.Napozni kifejezetten felso nelkul szeretek....
Szerintem azert meg kell talani a hatart ezugyben...

Dodi:Aztaa!Nem semmi pocakot novesztettel hirtelen...azert nem lehet kenyelmes,en fokozatosan szoktam hozza az enyemhez,es mar igy is eleg volt belole!Bar a doromboleseket,nyomakodasokat imadom,abbol is vannak mar durva fajtak szep szammal,azert mar johetne az a 39.het!!!Kutyik csudapofak!!!!

Boo:Mostanaban en sem olvasok,de remelem az utolso hetek majd igy telnek el,van meg lemaradasom,de aztan vegre jottek a tennivalok rendesen.

Lilisgabi:Kitartast,es gyere mond el nekunk ha nagyon nehezek a napjaid!Azert eron felul teljesitesz ezzel a tanulassal is,es mennek a drukkok!
Babakoktel:melyikre gondolsz?Ricinus+vodka+narancsle?Van meg gyomberes is...Vagy a homeosra?Mert az is van am!Ha gondolod leirom a homeosat..en meg nem gondolkodtam ebben,bar egyre nehezebb igy uzemelni...de azert kivarom a veget egyenlore boven van idom....A tonik is segithet ugy tudom....

Fulbevalo:Mar irtam errol itt egyszer.Mi szeretnenk fulit,es nem oriasit,hanem diszkret piciket.A velemenyem az errol,hogy en meg sosem ismertem olyan lanyt,akinek ne lett volna!Es ha lehet tenyleg ne traumakent elje meg 4-6 evesen a lukasztast,akkor mar 3 honaposan simabb a dolog.Ugyanis szerintem kb.4 evesen mar kitalajak hogy szeretnenek...akkor meg?De ez mindenkinek a sajat dolga,de ez kozel sem egy olyan dolog amiben nagyon ra kelll bizni a dontest,mert tutira szeretne majd....a lanyok mar csak ilyenek!

Csibe:
Csak jeleznem,ha mar tablazat van errol,hogy en Boonak irok smst majd.Fogadni nem nagyon van ertelme szamomra,mert csak a pasikam telefonjan lehetne...szoval en csak irok onzo modon.

Bond:"parducmintas cuccok"-tol en falra maszok rendesen.Legyen az ruha,agytakaro,akarmi.Szamomra teljes izlesficamra val!Egy no lehet akarmi masban csinos,de nekem ez a dolog eleg kozonseges,mintsem hogy jol nez ki!

Tabati:meg akartam nezni a republikos linket...de elfelejtettem.A hugom nagy rajongojuk,es parszor voltam vele koncerten.En a nepdalbeuteses szamaikat szeretem nagyon!
Beontessel idonkent nem artana beltisztitast vegezni az embernek,bar en sem csinaltam soha...ebben semmi rossz nincsen,max,nem megszokott dolog.De rengeteg felesleges cumo van lerakodva az ember beleiben,artani nem art az ember ha 1 evben egyszer megtenne...itt nem ez a nega dolog,hanem az esz nelkuli drasztikus etkezes...

Timi:Itt vagyok!!!Remelem a fogaddal nem lesz tobb galiba,es szepen gyogyulta lesz nyilvanitva!A babasarok allatira jo lett!Nagyon jok a szinek!Ugyes vagy latod?Alakultok azert!Ez a kep halali rolad!Nekem is kene szkennelnem....hasonlo fejem volt,csak sotetbarnaban!!!

Nellike apaja!Szepen rendezodnek azert babucik,bar az etetesi mizeria is megoldodhatna.Tenyleg a mell stimulasatol siman beindulhatna atejcsi termeles!Nekem is ez az aggalyom...a teatol meg eleg nehez megnoni.De nehez lehet ellentmondani az ottani "szakembereknek".Arra azert vigyazzatok tenyleg,hogy ne osszevissza nyomja Szilvi a tejserkentoket,mert pl.a homeos bogyo es a teak eppen az ellenkezojet valtjak ki ha egyutt hasznaljak oket!!!Ez fontos!!!
Nagyon edesek egyebkent ahogy alszanak bekesen!Nemsokara sajat agyikoban leszenek remelhetoleg!

Katy:Nekem van majfolt a homlokomon,szerencsere nem latszik a frufrumtol.A szeme kornyeken is van mar,tenni ellene nem nagyon lehet.De szules utan elmulik,ha nem,akkor a kovirozsakremet tudom ajanlani!Erre a celra van,termeszetes feherito majfoltokra,de ez a mostani hormonalis :(

Na megyek vacsizni,elkeszult a tepsis zoldseg,apa meg most erkezett a csirkevel!!!

pusza!!!

Kép
Kép
ancsurti

Ja meg annyit hogy Nikicitenyleg merre vagy?Mar kerestelek a napokban is!Nem szoktal csak ugy eltunni!!!

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti:Örülök h jól vagytok!Sejtettem h tevékenykedsz,és azért nem írsz.Akkor van dolgod neked is még bőven!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok lányok!!!

Először szeretném megköszönni mindenkinek a bíztatást, a sok drukkot, a jókívánságokat. Igazán aranyosak vagytok, jól esett, hogy gondoltatok ránk. Örülök, hogy én is ehhez a fórumhoz tartozhatok. Ja és nem csak ti lepődtetek meg , mi is , hogy ilyen gyorsan jönni akar.

Tegnap d. u. kiengedtek a kórházból, sajna csak engem Domi baba talán pénteken jöhet haza, egyébként nagyon jól van már 2kiló 40, szépen gyarapodik, tegnap próbáltuk a ciciből evést, de nem nagyon akarja, hozzá van szokva a cumisüveghez, de remélem majd belejövünk.
Éééééééééééés akkor az úgy volt, hogy fél 1-kor arra ébredtem, hogy görcsöl a hasam, vettem be Magne B6-ot, gondoltam az majd segít, és visszafeküdtem , erre csak nem akart elmúlni. Akkor már gondoltam, hogy ezek nem sima görcsök és a derekam is egyre jobban fájt, így beültem egy kád vízbe, na attól még jobban és erősebben elkezdtem görcsölni .Mondta a szülésznő, ha kezdődnek a fájások , nyugodtan üljek be egy kád vízbe, hát én megfogadtam a tanácsát .Apát fél 2-kor keltettem, asszem mennünk kéne szülni (még jó hogy be volt pakolva a bőröndöm). Apa padlógázzal hajtott, mint az örültek, mire beértünk a kórházba már 2 perces fájásaim voltak, nagyon hamar tágultam. Már a liftben tolófájásaim voltak.
3-ra értünk be a kórházba és fél négykor megpillanthattam a legdrágább kincset a világon a Kisfiamat!!!!! Apa nagy büszkén elvágta a köldökzsinórt. És legalább egy fél órát bömböltük, annyira boldogok voltunk, és most is úgy érzem magam , mintha a fellegekben járnék.
.

Azt hiszem Nellikének én még nem is gratuláltam, úgy hogy hatalmas gratula nekik is és sok boldogságot, jó egészséget kívánok, gyönyörűek az ikrek!!!!!

Ági: a szülésznő nagyon kedves volt és segítőkész, mondjuk épp, hogy ő is beért a szüléshez.De nyugodtan bízd csak rá magad , mindenben segíteni fog.

Csibe: Neked is köszönet, hogy értesítetted a lányokat!!!!!!!!

Lányok ne haragudjatok, hogy nem tudtalak visszaolvasni bennetek, még nem volt rá időm, most meg megyek a kisfiamhoz a kórházba és majd csak este jövők haza.

Mindenkinek szép napot, és este azért teszek fel képet a piciről.

Kép
marietta1982

Jó reggelt! :)

ancsurti!

Te aztán tényleg pörögsz! :o :D :D :D :D :D Nagyon klasszul alakultok. Most képzeld el mi lett volna, ha korábban mindenre szééééép komótosan ráértél volna. Most megdöglenél az unalomtól. :lol: :lol: :lol:
Hajtani már nem nagyon van hova, úgyhogy pihizzél most már. :wink:
A kis vajákos bolthoz meg külön :D :D :D :D :D :D :D :D . :wink:

tímea83!

Te mit kukorékolsz hajnalban??? Várod a gyereket, mert nem jött haza este? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

marietta1982!

De jó, hogy jelentkeztél! :D :D :D Már eszembe jutott, hogy mi van veletek, hol vagy. Kezdtem azt hinni, hogy gebasz van, mert egy csöppnyi infónk sem volt azon túl, hogy megszületett Dominik.
Jó, hogy minden rendben veled! :D Dominiknál a súlyára várnak, hogy hazamehessen? Ne izgulj rá fog jönni, hogy van annál a cumisüveg jobb is. :wink: A lényeg, hogy szépen gyarapodik és jól van. :D
Te még aznap voltál dokinál, aki gyógyszert írt fel a vérnyomásodra, nem? És a semmiből egyszercsak így nekiálltál szülni? :shock: Liftben tolófájás: anyám :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Mi lett volna nappal, amikor Apa nem tudta volna így nyomni a gázt? :roll: Részemről nem csak újdonsült állapotához gratulálok, hanem a vezetési illetve sebészi képességeihez is. :wink: :lol: :lol: :lol:

"Lányok ne haragudjatok, hogy nem tudtalak visszaolvasni bennetek, még nem volt rá időm, most meg megyek a kisfiamhoz a kórházba és majd csak este jövők haza. "
Háááááááát, nem tudom... Lányok! Szerintetek elengedjük? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Egy nő találkozik egy igazán kellemes férfival egy bárban. Beszélgetnek, majd együtt sétálnak a férfi lakására. Miközben a férfi körbemutogatja a lakást, a nőnek feltűnik, hogy a hálószoba tele van puha, aranyos játékmacikkal. Több száz maci, sorokba rendezve, eltakarják az egész falat. Látszott, hogy a férfi rengeteg időt és energiát áldozott gyűjteményre, s a nőt ez azonnal megragadta.A macik három polcon helyezkedtek el: kis macik az alsó polcon, közepes méretű macik a középső polcon és nagy macik a felső polcon.A nő kicsit furcsának találta, hogy egy ilyen fiatal ember ennyi játékmacival rendelkezzen, de nem mondta neki, sőt, nagyon lenyűgözte. Mindeközben arra gondolt, hogy ez a férfi lehet a nagy Ő, gyermekei apja. Egymás felé fordultak, megcsókolták egymást... majd ruháikat letépve egymásnak estek. Az egész éjszakányi intenzív szex után, ahogy egymás mellett feküdtek,a nő a férfi felé fordult, megsimogatta mellkasát, és huncutul megkérdezte:
- Nos, milyen volt?
Mire a férfi:
- Válassz egy nyereményt az alsó polcról...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Tegnap voltam nődokinál, íme az eredményeink:
KOPONYA-VÉGŰ FEKVÉS :D
BPD: 95 :shock:
FL: 71
AC 286
Becsült súly: 2400 gramm
Cg: 2100!!!!!!!

Dokibácsi nagyon elégedett volt babucival. Szerinte nem fog július 8-ig anya hasában dekkolni.

No, most gyorsan olvasok, mert hétfő délutántól le vagyok maradva :D

Kép
Kép]
hendegabi

szép reggelt mindenkinek!!

én is pont tegnap este gondolokoztam,hogy mi lehet veletek marietta,
de akkor örülök,hogy minden rendben van és hamarosan Domi baba
is hazamehet...
nagyon villám szülésed volt...mégegyszer gratula hozzá...

és a táblák:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Nellikeapa!

Eddig azért nem írtam, mert biztos túl sok a jótanácsból már így is :roll: , persze mindenki segíteni szeretne, de teljesen megértem, hogy nehéz dönteni vajon mi a jó megoldás. Most viszont már nem bírtam szó nélkül hagyni! Ahogy Lilisgabi is írta, más kórházakban ha a korán van a babu akkor rögtön küldenek a kórházi fejőgépre, hogy kapjon a pici mihamarabb előtejet. És szoptatós tanácsadókban is azt mondják, hogy jó ha bent van a kórházban a mellszívó, mert ha úgy alakul, hogy babu nem tud szopizni, akkor így is meg lehetnindítani a tejet. :? Más extrémebb cikkekben azt is olvasni, hogy egy nő , mégha nem is várandós, akkor is ki tud préselni tejet a melléből, ha eleget masszírozza... :shock: (na hogy ennek a cikknek mi az alapja azt nem tudom....)

Viszont Ancsurti!

Szerintem a homeos cuccok, meg a gyógyteák nem oltják ki egymás hatását, nekem a szülésznőm ajánlotta, hogy nyugodtam igyam a málnalevélteát, meg szedjem a bogyókat is. Viszont azzal egyetértek, hogy egyszerre ennyi minden már lehet, hogy túl sok... :roll:

Fülbevaló!

Írtam...nekem is akkor lőtték be, amikor már "tudatomnál" voltam, hogy mikor nem tudom, de emlékszem rá, és egyáltalán nem volt rossz élmény, nem is fájt, és utána nagyon büszke voltam, hogy már nekem is van fülbevalóm. :wink: (igaz, hogy lehet kisebb koromban is megcsináltaták már, csak beforrt és újra kellett lőni, de ez a lényegen nem változtat szerintem...)

Lilisgabi!

Gyere hozzánk panaszkodni! :wink: Durva program doki után államvizsga... :shock:

Lili körmét festitek? :shock: Csak alkalmilag, vagy mindig? Persze ízlések és pofonok, de én szeretem, ha egy kislány nem mindig csak fodros rózsaszín rucikban van. Olyan jól tud állni nekik a fiús vagány cuccos is. :wink:

Megy a drukk holnapra!! :wink:

Bábakoktél!

Júniusi topicban többen kipróbálták (a homeósat, az alkoholosat senki nem vállalta be), de nem nagyon vált be senkinek. Vagyis egyszer csak beválik, de ez a 38 hét környékén már nem csodálatra méltó szerintem... :lol: (egyszóval csak idő kérdése és hat :lol: )

Ancsurti!

Nem is a beöntéssel volt gondom, csak azt akartam érzékeltetni, hogy mindenféle divatos nevekkel illetik manapság, hogy elmenjenek az ilyen "kezelésekre" az egészségtudatosan élni kívánó emberek, de csak egy sima beöntés bárhogy is nézzük. :lol:

Bölcsőről, meg az ágyneműről is kérünk képeket! :wink:

Marietta!

hihetetlen!! :shock: Ilyen gyors első szülés!! :shock: Akkor ezek szerint még van remény... :roll: Gratulálok mégegyszer! Mindent elnézünk természetesen, de azért ha tudsz, gyere és számolj be, milyen otthon a kisfiaddal. Örömök, nehézségek egyaránt érdekelnek! :wink:

Kép
Kép
tabati

Nekem csak 1 Hókuszpókom volt, de azt is odaadtam a sógornőmnek, ő gyűjti. Hogy én milyen jófej vagyok!! :wink: :wink: 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Én nem vagyok megkeresztelve, de apa igen.
A fiunk keresztapja a testvérem lesz, viszont a feleségét nem szeretjük. De most nem mondhatom azt a bátyámnak, hogy "szorri de csak téged akarunk a feleségedet nem..." így a keresztanyu a sógornőm lesz.
Sógornőmről röviden csak annyit, hogy amikor egy pezsgőzéssel egybekötött bababejelentőt csináltunk anyuékkal, meg velük, akkor fordultam a bátyámhoz, és kérdeztem meg, hogy elvállalná-e ezt a szerepet az életünkben, vagyis a baba életében. Tesómból csak úgy áradt a büszkeség, olyan jó volt ránézni. Mire a sógornőm megszólal "de ugye visszafelé ezt nem várjátok el!" Hát én köpni nyelni nem tudtam.Azzal már korábban is tisztában voltam, hogy ha náluk baba lesz, akkor még csak fel sem fog merülni a nevem (eléggé szókimondó vagyok kezdetektől fogva sógornőmmel szemben és gondolom ezért) de azért ezt mégsem vártam, hogy egy ilyen alkalomkor, így közölje.
Keresztelő nem tudom még, hogy lesz-e, pontosan a sok macera miatt. Ugyanis tesóm sincs megkeresztelve. Viszont tesómat azért választottuk,mert ő sokat van nálunk, sokat foglalkozik velünk, sztem megérdemli. Attól függetlenül, hogy gyerekkorunkban állandó jelleggel verekedtünk, és nyúztuk egymást, ő a legjobb tesó a világon.

Timi!
Szép baba voltál!! Én is rakok fel egy képet!:D

Fülbelövés!
Egyetértek Dodival, nekem is tetszik, ha egy babuson fülbevaló van. Nekem is olyan szép fülim volt.

Lorca!
Össz vissz 4 alkalom?? Nem viszik túlzásba. :shock: :shock: :shock: Azt hittem ez legalább egy hónapos procedúra.

Dodi!
Én ilyenkor amikor feszít simizem a pocit, és akkor visszahúzza magát.Amikor meg a bordámnál nyomja ki a lábát annyira, hogy fáj, akkor meg megcsikizem a talpát. Bár ennél a műveletnél mindíg játszik, mert visszadugja a lábacskáját, hogy még1x!!!:D
Viszont ezektől a kitolásoktól egyre jobban félek, mert én is ilyen kis galád voltam, és a születésemkor ugyan így kinyomtam magam utoljára, és az olyan jól sikerült, hogy anyunak "szétcsúszott" a hasizma.(szétcsúsztak az izomrostok) Ezáltal nem tudott később tornázni sem, és még most is fáj neki, ha felül.

Boo!
Enyémapa szóban köszöntött fel. Sajnos anyagiakban most nem úgy állunk, ahogy terveztük.Így a kerti parti tolódik. Nem így tervezte a dolgot, de majd bepótoljuk azt mondta.
Viszont az említett "barátoknak" azóta sem esett le a tantusz, hogy szülinapom volt.
Koris sztori nem semmi!! Mondjuk amikor röplabdáztam én is volt, hogy kék lila foltokkal mentem haza a vetődések miatt, és meg se kottyant, viszont az intim gyantától félek. Még nem próbáltam, de itt az ideje.

Katy!
Kocsifeltörés. Még jó, hogy a tieteket nem bántották!!
A GPS, meg a rádió apunak is a kesztyütartóban figyel, de nekünk kulcsra zárható, tehát azzal nem mennének sokra.
Ezek a foltok elvileg normálisak. Anyukámnak is terhessége alatt jöttek ki.Májfoltoknak hívják. Anyumnak a kezén, meg az arcán jöttek ki anno. Pont múltkor skubizott végig, hogy hála ég rajtam nem jött ki.

Timi!
Anyukádnak miért nem tetszettek a loknijaid???? Sztem annál szebb nincs is egy kislánynak! A mostohalányomnak is olyan szép loknijai vannak!

Lorca!
Mi a tescoban vettünk hazahozós készletet. Hófehér az egész, nincs rajta minta. A csomag tartalma a következő: sapi, kesztyű, zokni, rövid ujjú bady, hosszú újjú rugi.

Bond!
Én multkor jegyeztem meg, hogy nekem már 3 csíkom van. Egy a köldökpiercing miatt középen köldöktől felfelé, kettő meg szimetrikusan kétoldalt a pocin. És azt is megjegyeztem, hogy sokatoknak semmi nincs a pocin, és hogy ez nekem mennyire irigylésre méltó!!

Nellike apa!
Remélem a madártej, meg a többi cucc be is jön!!!!
Nagyon édesek a törpök!!!

Lilisgabi!
Mindenképpen Neked is megy a drukk, mint eddig mindenkinek!! Ha meg valami bánt, akkor tessék hozzánk fordulni bizalommal!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Marietta!
Még egyszer gratulálok a Kisfiadhoz!!! Örülök, hogy minden rendben zajlott a szülésnél!! Izgatottan várjuk a képeket!! :D :D :D

Hendegabi!
Szépek a méretek!! :wink: :wink: :wink:

Tegnap újra elkezdődött nálunk a névmizéria!!!Legnagyobb örömömre.

Kép
szisz89

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 10:55-kor.

KépKép

KépKép
boo

És íme a pici Szilvike 2 évesen! :D

Kép

Kép
szisz89

Szisz!

Én még mindig tartom magam ahhoz, hogy ha eddig nem gyantáztál ott, akkor nem otthon kéne elkezdeni várandósan amikor úgyis csak tükörből látod magad... :roll: De te tudod, én leírtam hogy jártam anno.... :lol:

Csíkok!

Kenegetted olajjal? Én már az elejétől kenem, mert ki tudja... sokan mondják, hogy hajlam, meg alkat kérdése, de nekem a combomon már régóta vannak csíkok, ezért gondoltam, hogy a hasamon is tuti lesz. De miből áll bekenni alapon elkezdtem, hátha mégsem..és mégsem. :D Viszont olyat is hallottam, hogy akinek volt a várandóssága előtt is pici hasa, annak nem lesz csíkja. Nekem volt, úgyhogy akár igaz is lehet a dolog...

Köldökpiercinget nem kell kivenni? Nem fáj a köldököd? Nekem alapból kezd most már érzékenyebb lenni. Lehet így szülni? Nekem azt mondta a szülésznő, hogy még a jegygyűrűt is vegyem le, mert ha ne adj Isten császár van, úgyis le kell venni minden ékszert.

Kulcsra zárható kesztyűtartó! :lol: Miért szerinted a kocsik nem voltak bezárva? :lol:

Névmizéria! :evil: Kivel pároddal, vagy a családdal?

Sógornő!

Nem értem, ha úgyis szókimondó vagy vele kapcsolatban, akkor ennél az ominózus esetnél miért nem vágtál vissza, hogy csak keresztapa kell aki a tesód lesz. :shock: Szerintem igazán megtehetted volna, főleg egy ilyen kijelentés után! Na, én tuti nem kérném fel, elvárás ide vagy oda! :evil:

Kép
Kép
tabati

Sikerült nagyjából végigolvasni mindent.

Timi: szép kisfiú voltál!

Fülbevaló téma: nekünk még nincs meg a fülcsi, és a nagyszüleim ragaszkodnak hozzá, hogy ők vegyék meg, mert eddig minden dédunokájuknak ők vették, mármint a lányoknak. Nóci, ha jól emlékszem, olyan 2 hónapos lehetett, egyszer doktornéninél megkérdeztem, mi a teendő, mondta, beleteszi, de csak aranyat javasolt. Beáztatta valami alkoholba, Nóci fülét is letörölte, és egy vérvételes tűvel átszúrta a fülét, abba beakasztotta a fülbevalót, úgy húzta vissza. Seperc alatt megvolt az egész. Pár napig én is kenegettem neki.
Lilisgabi: én is imádom csini szoknyába, fodrosba öltöztetni Nócit, nagyon tüncik ilyenkor. Bár már sokszor maga is válogat, hogy mit szertne felvenni. Bizonyos határokon belül engedem is neki.
Viszont azzal én se értek egyet, hogy mindig nyerni kell hagyni. Ha mi játszunk, kicsit gyengébbre veszem a figurát, mint ha nagyobb gyerekekkel, vagy felnőttel tenném, de mindenáron nem hagyom nyerni. Sajna muszáj megtanulnia veszíteni is. (Bond: Itt tenném hozzá, hogy anno én is sírtam a 4-esekért kisisis koromban, bár fogalmam sincs, hogy otthon hagytak-e nyerni a társasokban! :D )

Ja, és megy a drukk ezerrel a vizsihez. Holnap este várjuk a beszámolót!!!!

Törpmánia: minden törpünk begyűjtve! A dulifulit nagy csereberével sikerült megszerezni. Viszont se Sárváron (1 Spár+1Plusz) se Cellben (1Spár) nem sikerült megszereznem a társast, és már rózsaszín türcsi sem volt. A Pluszban és a celli spárban van ismim, ígéret van, ha kapnak, szólnak. Annyit mondtak egy hete, hogy utánrendelés alatt!

Marietta: még egyszer gratula nektek. Remélem hamarosan Domi is hazajöhet. És bocs, mert asszem valamelyik nap "lemariannáztalak".

Szőrösödés: én abba a táborba tartozom, akik jelenleg nem annyira szőrösödnek, mint alapesetben. (Szerencsére). A hónomalját simán megoldom, a lábaim elég tűrhetőek, eddig még ment a csupaszítás, bár vszínűleg már szülés előtt nem lesz több aktion. Szeméremrésznél meg alighanem már csak a szülésznő fog borotválni!

Vallás, keresztszülő téma: mi mindketten katolikusoknak lettünk keresztelve, sőt Nóci is. Neki sógorom a keresztapja, és a pap annyit mondott, ha megnősülne, szóljunk, utólag beírja majd a keresztmamát is.
Picurkánkat is szeretnénk megkereszteltetni, itt viszont gondban vagyunk, mert:
- van egy baráti pár, akit szívesen látnánk keresztszülőnek (sajna egyikük se katolikus, ráadásul nemrég vállt el mindkettő, és még "senki nem tud a kapcsolatukról")
- Nóci keresztelőjekor tesómék megsértődtek, hogy első gyerekhez az anya családjából illik választani keresztszülőt (akkor én is úgy gondoltam, hogy sógorom foglalkozik velünk, jön hozzánk, inkább ő legyen), és mikor "bejelentettük" a baba érkezését, egyszerre felemlegették a dolgot.
- Nemcsak tesómék, de anyám, nagyszüleim, és egyéb családtagok is megemlegették az előző dolgot. Rohadtul utálok veszekedni, és emiatt nem akarok sértődést senki részéről.
- Úgy gondolom, mégis csak a baráti párnak van több esze, és ők legalább nem sértődnek meg "sz@rságok miatt.
- Többetekhez hasonlóan nem erőltetem rá a gyerekeimre a vallást, csak egy alapot szeretnék neki adni...

Na, most megyek, kiszedem az ágyneműket a mosógépből.

ANCSURTI: én kérem a homeos bábakoktél (vagy miarosseb) "receptjét"!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hendegabi 2009.06.10 09:21-kor.

Kép
Kép]
hendegabi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 10:55-kor.

KépKép

KépKép
boo

Jaj! Lényeget kihagytam: Zsombi és Zsófi tündériek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

És akkor még a csíkosodásról, foltokról. Nócival anno kentem (mint állat). Több 10ezer forintot költöttem kimondottan stria-megelőző krémekre. Eredmény: tele a hasam. Ahhoz képest, most sok új nem jött ki, viszont a régiek rendesen kitágultak.
Csak hogy tudjátok, miről beszélek (Boo: egyben a mamabugyi fogalmát is megmagyarázom):

Kép

Kép
Kép]
hendegabi

HGabi!

Én sima babylove-os olajat vettem, gondoltam nem költök drága (vichy), többek által is nagyra tartott meg favorizált krémekre amik állítólag a régi csíkokat is eltűntetik, mert nekem úgyis nagy esélyem van rá, hogy kijönnek, ha már régen is így jártam a combomnál...aztán mégsem jött ki. :roll: KI érti ezt... :roll:

Kép
Kép
tabati

Veszíteni:

Ez egy nagyon hosszú folyamat eredménye. Nem csak úgy "megérik rá" egy bizonyos életkorban.

Az első év a legkritikusabb, főleg az első 6 hónap. A gyerkőcnek nincs ismerete arról, hogy van az én és a nem én. Nem tudja, hogy az anya nem az ő része, de azt sem, hogy a keze az. Itt tényleg nincs értelme annak, hogy legyőzzük a gyerek akaratát, mert olyan neki még nincs.

A második, harmadik év során fokozatosan alakul ki mind az éntudat, mind a tolerancia. Kell a teljes elfogadás (ölelj át szorosan szakasz még mindig). A gyerek csak akkor kezd magabiztosan ismerkedni a környezettel, ha a háttér, az az egyetlen személy, aki ilyenkor jó esetben az anya, biztos. Itt már bőven érik konfliktusok, kezd veszíteni. A boltban nem szedheti le az üvegpoharakat, nem viheti haza a játszótérről a játékot, nem dughat drótot a konnektorba. Kezdődik az ütközés a kűlvilággal, ami a dackorszak kialakulásának ideje. Mértéke az öröklött habitustól és a környezettől függ. Ilyenkor az anya még mindenható a gyerek szemében, igaz, azért küzd, hogy ő kerüljön fölénybe, de ha ez sikerül, akkor elveszíti a lába alól a talajt.

Egy hároméves gyerek gyökeres változáson megy keresztül. Itt kezdődik a "tegyél le" szakasz. Már tud mérlegelni, veszíteni. Nem kaphatja meg a játékot, de próbál alkudni, felajánl egy másikat. Nem eheti meg azonnal a sütit, mert forró, megtanul várni. Nem kaphatja el mindig apát és apa igenis elkapja fogócskában. Az ösztön én, még csak épp hogy, de kezd egy picit visszaszorulni. Veszíteni nemcsak a környezettel szemben lehet, hanem saját képességeinek is van határa, ha a külvilág nem igazolja, hogy nem mindig ő nyer, képtelen elfogadni, hogy nem tud úgy rajzolni, ahogy szeretne, inkább üvölt, összetépi a papírt, ledobálja a ceruzáit.

Ebben a korban nyílik meg igazán a hasonló korúak társaságára. Csoporton belül nem a nyíltan agresszív, törtető gyerekek a nyerők. Az IQ egyik eleme a vezetői készség, a kreativitás, ami sokkal fontosabb, de szülő által pozitív irányba nemigen befolyásolható. Azok a gyerekek, akik pl megtanultak várni a sorukra, sokkal népszerűbbek. Népszerűség, pozitív megerősítés, magabiztosság.

Normális szülő nem fogja földbe döngölni a gyereket simán azért, mert ő az erősebb, okosabb, nagyobb, gyorsabb. Van, aki úgy gondolja, hogy az érvényesül, aki erőszakos, csal, lop hazudik - ez az elv nekem visszataszító, aki ezt tanítja a gyerekének, megérdemli, amit kapni fog tőle. Tinik között sok olyan van, akit rejtetten, de erre neveltek, hogy "érvényesüljön". Az idősebbje, akiket elkezdtem tanítani, már 30 felé közeledik. Hát, nem jött be. Nem tudnak helytállni egy húzósabb suliban, választják a gagyi diplomát adó főiskolákat. Nem akarják végigjárni a szamárlétrát, várják, hogy a képességeiknek való munka megtalálja őket. Képtelenek párkapcsolatban élni, mert a kompromisszum, a másik meghallgatása ismeretlen fogalom.

A gyereket nem csak megérteni, szeretni kell, de azt is érdemes tudni, hogy mit miért csinál. Mérei-Binét: Gyermeklélektan, Ranschburg Jenő számos műve, amit a kezdeti évekről írt, Picik és kicsik - Hasznos könyvek. :wink:

Bocsi az esszéért. :lol:

Kép KépKép
lorca

Szisz!

Szerintem, aki betöri egy kocsi ablakát, annak egy kesztyűtartó kinyitása nem akadály.
Egyébként gondolom, hogy 10-ből 3-4 autóban bent van a gps, és így már biztos megéri nekik. Feltörnek egy éjszaka 10 autót, és szereznek pl. 3 gps-t. Az nem rossz arány.
Szóval én nem hagynám bent a kocsiban.
Ha meg nem tudják kinyitni a kesztyűtartót, de a kocsi ablakát betörik, szerintem az is elég bosszúság.

Ma megint pontban 3-kor felébredtem, nem is tudtam visszaaludni, úgyhogy őrködtem egy negyed órát az ablakban. :D Persze nem történt semmi.

Nellike és Marietta!
Örülök, hogy a picúrkák napról-napra jobban vannak picit!

Marietta! Nem semmi, ilyen gyorsan megszülni!

Ma nem dolgozom, megyek a nővéremnek ajándékot nézni a szülinapjára, aztán délután megyek hozzá, mert két hete nem láttam az unokahúgomat! (azért reggel már egy picit dolgoztam itthonról...)

Ancsurti!
Azért pihentesd a kezed, most már elég a varrásból, az is biztos terheli!!!

Csíkok: nekem sincs még a hasamon, de én is kezdettől fogva kenem. Bár a tesómnak is az utolsó héten pattant szét a bőre.

Májfolt: tudom, hogy ezek májfoltok, meg hogy a hormonok miatt jönnek ki, de én azt olvastam, hogy kellő védekezés mellett nem jön ki annyi. Megelőzni már nyilván nem tudom, elmúlni most nem fognak, de nem szeretném ha még jönne ki az arcomon.
Amúgy nem olyan durva, mert én minden nyáron kiszeplősödöm, világos bőröm van eléggé. És ezek a kis foltocskák most a szeplőim környékén jöttek ki, olyan mintha nagyobb szeplőim lennének.
Amúgy jobban világít a kék szemem, mert messziről a foltok nem látszódnak, csak olyan, mintha jó színem lenne.

Szülés után meg mikrodermabrázióval el lehet majd őket halványítani.

Valaki közületek vett már idén olyan cseresznyét, amiben nem volt kukac? Nekem már tavaly sem sikerült, és most is kidobtam egy fél kilót, mert ahányat szétszedtem, mindben volt. :evil:

Kép
katy76

Katy!

Nekem is sok a szeplőm és én is szeretem őket, sokakkal ellentétben, pont azért amit írsz, nem is szeplőnek tűnnek, hanem az amúgy nagyon fehér bőrömnek adnak egy kis színt nyáron! :D Nekem a karomon is van, csak a lábamon nincs sajna, az hófehér és csúnya, de most a bokadagadás miatt úgyis földig érő gatyákat hordok, hogy ne nézzek úgy ki, mint egy viziló...Pedig van szép háromnegyedes farmerom, de elég durva látvány... :(

Nekem most fogyott el az olaj :evil: , jó, mert már egy flakonnal úgysem használok el (eddig 2 ment el a várandósságom alatt), de azért veszek, nehogy az uccsó héten repedjek én is, már mástól is hallottam ilyet. Meg szerintem szülés után sem árt kenegetni, ugye?

Cseresznye!

nekünk van 2 fánk és nagyon fini kukac mentes cseri van rajta, pedig nem is permetezzük. :P :D De ahogy a lányok írták: nem szétszedni,hanem egyben bekapni és már rögtön nemolyan zavaró! :lol: Pl. én tegnap fáról faltam a cseresznyét, közben beszélgettem, és egyszer csak fura íz a számban....na landolt az egész a földön (már bocsi) íze alapján poloska volt, utána rohantam be kimosni a szám... :lol:

Kép
Kép
tabati

Tabati!

Szerintem nem árt a szülés után is kenegetni, mert ezek a bőr rugalmasságát segítik gyakorlatilag elő, és a has visszahúzódásakor is fontos lehet a használatuk.

Én Lierac krémet használok a kezdetektől, és kb. havonta 1-et használok el. Nem túl gazdaságos, mert egy tubus 4ezer forint, de csak jót hallottam róla.

Én tipikus városi lány vagyok, 17 évesen láttam először szemtől-szembe veteményest. Akkor ettem először málnát bokorról, és amikor egy valamilyen bogarat megpillantottam a málnán, amit éppen készültem megenni, olyan sokkot kaptam, hogy azóta meg sem kísérlek ilyet.
Lehetőségem sincs rá. A párom nagyijának a telkén volt sárgabarack fa, azt mondjuk meg mertem enni, mosás, szétszedés nélkül.
De én a cseresznyét is beáztatom, mert a vízben kijönnek a kukacok. Így tesztelek, majd szétszedem őket.
A meggybe kevésbé mennek bele, úgyhogy inkább azt eszem.

Kép
katy76

Én is tipikus városi leánka vagyok, férjem vidéki, 4 éve ismerem, és kb. 3 éve lakom itt vele. De nekem ez az élet az igazi rájöttem! :D Amúgy amikor köpködtem össze-vissza, mondta is férjem, hogy Isten hozott vidéken. :lol:

Én is krémet szerettem volna használni, kicsit ódzkodtam az olajaktól, csak véletlen vettem krém helyett ezt és gondoltam elhasználom. De annyira bejött, hogy máskor is ilyet fogok venni. Sokkal jobban hidratál és sokkal gazdaságosabb is, mert elég egy pici belőle.

Kép
Kép
tabati

Boo!
eszembe se jut telefonálni. Csak a mi autóinkat féltem, mert ugyan van casco mind a két autón, de a Gábornak munkaeszköze, én meg hozzá vagyok nőve az autómhoz.
Hétfőn is azt terveztem, hogy úgyis csak a Nyugatihoz kell mennem, és a hármas metró vonalán lakunk, tehát majd metróval megyek. (úgy felemelték a parkolás árát, hogy olcsóbb két jegyet venni, és a dokinál ki sem lehet előre számolni, hogy mennyi időt töltök ott...)
Aztán aznap reggel meggondoltam magam, mert felrémlett előttem, ahogy kiözönlenek az emberek a metróból és tolonganak, hogy előbb felkerüljenek a mozgólépcsőre. És ez olyan undorral töltött el, hogy végül kocsival mentem.
Beálltam a Lehel csarnok parkolójába, mert ott utólag kell fizetni, így akármeddig maradhatok. Aztán szépen lesétáltam a Nyugatiig.

Egyébként tegnap mikor helyszíneltek a rendőrök, én meg az egyik autó tulajával beszélgettem, odaszólt a rendőr, hogy adjam meg a tel.számom, hátha kell a tanúvallomásom (annyit láttam, hogy ketten voltak, mindketten kapucnis felsőben. - ez szerintem nulla információ). És akkor mondtam a rendőrnek, hogy bocs, de bármelyik pillanatban szülhetek, úgyhogy nem tudok rendelkezésre állni. Ennyiben is maradtunk.

Kép
katy76

Tabati!
Én sem itthon magamnak gondoltam! Isten ments!! Magamnak még a lábamat sem tudom legyantázni nemhogy még ott... Majd szépen egyszer leslattyogok a kozmetikushoz.
Köldökpiercingem még régebben volt, csak nagyon begyulladt és ki kellett szedni. Viszont a helye megmaradt, és sztem ott a helyén kicsit gyengébb lett a bőr, azért kezdett el ott berepedni. Csak testápolóval szoktam bekenni a pocit. Egyébként meg előtte is husis alkat voltam. Nekem a cicim is berepedezett. De az régebben is amikor kamaszodtam.
Névmizéria párommal, mert már neki sem tetszik annyira a Barnabás, hála a családnak, akik szépen lebeszélték róla.
Sógornőmnek azért nem vágtam vissza, mert a bátyámat nem akartam megbántani. Sógornőm amikor még tesómmal együtt anyuéknál lakott, párszor kirúgtam a lakásból, sok volt a nézeteltérés, valószínű ezért nem szeret engem. Erre gondoltam szókimondóság alatt. Amióta összeházasodott a bátyámmal, azóta a bátyám iránti tiszteletből nem küldöm el a p***a. Abban a szituban megszólalni sem tudtam, annyira ledöbbentett a dolog.

Boo!
Engem sem a tárgyi dolgok izgatnak. Mondjuk én imádok készíteni ajándékot, és ha sikerül beszerezni az alapanyagot, akkor inkább megcsinálom, mint h megvegyem. Amikor apával 1 évesek voltunk anno, akkor pl csináltam neki kagylókból egy éppen puszilkodó egérpárt. Ennél pl jól jött az a zacskónyi kagyló, amit a nagyim hozott Kubából. Apa majdnem elsirta magát, amikor megtudta, hogy sk csináltam. Majd csinálok róla képet és felteszem, ha érdekel.

Kép
szisz89

Sziasztok!

Tegnap közölte a dokim,h sorry,de nem szülök nála,mert nem dolgozik tovább a Szt.Imrében,de ha akarok ,akkor a Telkiben a magánklinikán csillió-trillió ft-ért szülhetek.Köszi.
Megadta egy másik doki telszámát az Istvánból. Most úgy vagyok vele,h mindenképp váltani kell,akkor inkább legyen a Margit,az van a legközelebb.Van vkinek tapasztalata a Margit kórház szülészetéről? Esetleg vmi szimpi doki? Tök állat..ez már a harmadik doki lesz..

Mindenkinek szép napot!
Vendég

És így néz ki a poci 35 hetesen, és ennyire vagyok még csak berepedezve.

Kép

Kép

Kép
szisz89

Conversano!
Nem irigyellek!! :? :? :? :? :?

Kép
szisz89

Sziasztok!

Nellikeapa! Gyönyörűek az ikrek,gratulálok még egyszer!!
Marietta! Kívánom,hogy mindannyiunknak legalább ennyire könnyű és gyors szülése legyen,mint neked volt. Ne aggódj,majd rákap a cici ízére is Domi :lol:
Stríák: én szerencsére nem csíkosodom,annó még a barátnőm hozott Németországból egy olajat,3.hónaptól lehetett használni,nekem bevált. Lehet Bécsben is kapni gyógyszertárban,apa szokott nekem hozni,amikor megy ki munka miatt. Egyedül a jobb fenekemen vettem észre,hogy egy kicsit mintha becsíkosodott volna,de ennyi nem számít.
Nekem 2 napja megint nem olyan aktív a Lili,ti hogy vagytok vele? Néha érzem,hogy megjelenik talán a lábacskája a bal oldalamba,olyankor megnyugszom. Hétfőn megyünk Uh-ra meg kenet vételre,remélem minden ok a kiscsajjal. Apának már nem is merem mondani,ha nem olyan aktív mint lenni szokott,mert olyankor mindig sík ideg lesz,hogy de ugye nincs baj és elkezd hozzá ódákat zengeni,hogy Lili,itt az apa... Nektek hogy viselkednek a babák most?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Conversano! Nem hiszem el!! Pont most közölte ezt veled?! És ezt eddig nem tudta? Nem akarom elhinni? Ki volt ez a doki,ha megkérdezhetem?
Az Istvánban kit ajánlott? Mi Dodival ott fogunk szülni,nagyon modern a szülészet,a Margitról sajnos nem tudok nyilatkozni

KépKép
KépKép
nyuszi81

Conversano!

Hát ez elég gáz! :shock: Mondjuk doki javára legyen mondva, nagyon úgy hangzik, mintha valami kemény nézeteltérés miatt hirtelen hagyta volna ott a kórházat...vagy a kevésbé naív elgondolás az, hogy már rég tudta, de azért szólt az uccsó pillanatban, hátha már nem szeretnél ilyenkor dokit váltani.

Szerintem nézz fel a kórházakhoz, ott tuti van Margitos topic! :wink:

Szisz!

Ez egyáltalán nem gáz! Kenegesd, hátha nem jön ki több! Én még mindig az olajra szavazok inkább. :wink:

Kép
Kép
tabati

Köszi lányok!!! Bekukkantok a Margitos topicba.

Nyuszi pü megy.
Vendég

Conversano! Ment a válasz!

KépKép
KépKép
nyuszi81

csíkok:
eléggé ingadozó súlyú voltam,így a combomon nekem is lettek csíkok,
ezért,mint Tabati én is elhatároztam,hogy kenni fogom magam,
hátha megúszom és nekem is sikerült.én a müllerben vettem a
bübchen nevezetű krémet.nekem nagyon bevállt.eddig én 2 tubussal
használtam el és pont most kell majd venni még1et...

conversano!
én a Margitban szülök!!!
csak jókat hallottam a szülészetéről.
Dr Magyar Attilához járok terhesgondozásra.minden kedden van
12től 2ig a rendelés a Margit kórház sarkán a terhesgondozóban...
én úgy tudom nincs is magánrendelése.
én pont jövőhéten megyek hozzá az első ctg-re...

Kép
Kép
csibe83

Csibe!

:D Remélem így is maradunk, én is veszek még egy tubussal, biztos ami biztos! :wink:

Egy nőgyógyász akinek nincs magánrendelése! :shock: Ilyen is van? :shock:

Kép
Kép
tabati

hát ezekszerint van...én is meglepődtem,de nem bánt egyáltalán...
szinte minden idejét a kórházban tölti...
csütörtökön sztk-ban rendel...ennyit tudok róla...
eléggé felkapott lehet,mert még amikor az apaságit csináltattuk
és telefonon érdeklődtem az önkormányzaton ott is kérdezték,
hogy a Margitba szülök a Magyar Attilánál???kb ilyen fejet vághattam: :shock: :shock:
ebből gondolom,hogy sokan szülnek nála...

Kép
Kép
csibe83

Na, most csak gyorsban, kiragadva, mert nemrég értünk haza és nemsokára jön a lökött unokatesóm a kiskrapekkal.

Védőnő: velem minden rendben, magamhoz képest hasítottam a 116/nemtudommennyi vérnyomással. :) Szülés előtt még ki szeretne jönni hozzánk, de ezt valamiért az uccsó laborommal akarja összekombinálni. (Talán, hogy emiatt ne kelljen felzarándokolni hozzájuk a hegy aljába, megejtjük itthon a papírmunkát? :roll: )
Doki néni: megnézte Manót gombára (esetleg herpeszre :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: ) gyanakszik. Gyógyszertári kencével kell kennünk és ha 1 hét múlva se múlik el vagy javul, akkor irány a bőrgyógyászat. (Egyébként a fütyije gyakorlatilag jó most már, de a zacsija még nincs rendben)
Így elmentünk a gyógyszertárba, utána még postán voltunk, mert a régi címemre küldték a levelet. Ilyen máskor is volt már , de a kézbesítők tudják, hogy elköltöztünk és át szokták hozni ide még az ilyen leveleket is. Most csak a csajszi jóindulatának köszönhetjük -aki megvette tőlünk anno a lakást-, hogy megkaptuk a levelet. Amit egyébként már vártunk, mert az van benne, hogy minden szűrésem negatív lett, amit a Krio kért a köldökzsinórvérhez. :D

hendegabi! :)

Múltkor te is lebálnáztad magad. Ha ettől jobban érzed magad: Manó itt ült mellettem és amikor meglátta a pocis képedet, akkor elkezdett felé puszikat dobálni, ahogy nekem szokta puszilgatni a hasamat. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Úgyhogy csajok, aki szeretne puszit kapni Manótól, az mutassa a pociját! 8)

conversano! :)

Bassz@ meg! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Nekem nincsen semmilyen infóm egyik kórházról sem, de az ismert dolgok miatt én inkább a Szent Istvánra voksolnék. Inkább picit messzebb legyen, de jó. :wink:

Kép
Kép
200907?

Na most melyik ujjam harapjam :D Akkor egy kicsit szülök itt is meg ott is :)

Csibe!

Telszámot tudsz adni?
Vendég

Hendegabi,
Jó a fotó, egy ideig elgondolkodtam, hogy mi is az a sok keret a képen. :lol:
Csíkokat még nem látok magamon, nekem a vérerek kéklenek át a bőrömön - pocak és cici. :roll: Az is elég viccesen néz ki. :lol:
Nem szeretem, amikor valakinek ilyen elvárásai vannak keresztszülőség vagy hasonló terén. Bár megoldás az van, szülni kell még pár gyerkőcöt. :D

Boo,
Cats. :lol: Ott nekem is bejött a párducminta. :lol:
Szembesítés :shock: Azt tudom, hogy ha nem jelenik meg a tanú, akkor a rendőrség előállítja és még erről számlát is küld. De az durva, hogy köteleztek a rá ilyen módon.

Teljesen egyetértek, szabályok betartása sztem is fontos a társasokban és hasonló játékokban. Mininek profi módon sakkoztam, szerinted ki hagyott nyerni egy versenyen, ahol az óra ellen játszotunk az általánosban? :lol: A győzelem akkor édes, ha megízleljük a vereséget - közhely, de igaz.

Tabati,
Már rég nem merem felvenni a jeggyűrűmet, nehogy hirtelen ötlettől vezérelve bedagadjanak az ujjaim. 8) Most akkor én már császárkész állapotban vagyok. :lol:

többen kipróbálták (a homeósat, az alkoholosat senki nem vállalta be
Vajon az alkoholt élőben nem vállaták be, vagy csak a nyilvános fórumon? :lol:

Honnan tudod, milyen íze van egy poloskának? :lol:

Szisz,
Milyen jó gyerek voltál! Nálunk ha a gyerkőcöt ilyen távolságba engedük, már benne volt a keze a tortában. :lol:

visszafelé ezt nem várjátok el
:shock: A kis édes :shock: Ott helyben én sem tudtam volna egy szót sem szólni, de jó lett volna mondani, hogy te csak a tesódat kérdezted, miből gondolta, hogy rá is vonatkozik a megtiszteltetés? :twisted:

A jegyesoktatás 4 alkalma eltartott egy hónapig, mivel heti egyszer volt. 8) Igy nem tűnik soknak, de Robinak többször kellett rugdosnia az asztal alatt, hogy nehogy vitába szálljak a pappal. :lol: Egy ominózus példa: Az AIDS annak az eredménye, hogy azok az afrikai négerek (látni kellett volna az undort a képén) a majmokkal fajtalankodtak.
Pár másik dolgon meg majd hangosan felröhögtem: Egy anya ugyan olyan ösztönösen, jól tudja, mit kell tenni egy gyerekkel, mint amikor a kotlóstyúk csibéi először kelnek ki a tojásból. (Itt megjelent az átszellemült fény az arcán) Mit tud az anyaságról egy cölibátusban élő 70-es pasi?! Én nem tudtam ösztönösen, mit kell tenni a gyerekkel. A kotlós meg nem ismeri fel a csibét, csak a hangja van kódolva. Simán agyonveri a csibéket, ha süket. Az édes kis csipogás azt jelenti "anyu, ne szedjél darabokra" :twisted:

Az izomszakadás terhesség alatt nem túl ritka, de ne okold magad. :wink: Nem a gyerek "rúgja szét" a hasfalat, ez a megerőltetéstől van. Ezért viselnek a súlyemelők övet. Többnyire magától gyógyul, ha mégsem, egy kisebb sebészeti beavatkozással megoldható. Anyukád nem konzultált ezzel kapcsolatban orvossal? Ha fáj, azt jelentheti, hogy még mindig nem rendeződött, esetleg rosszul, bmikor lehet sérve. Azt jobb lenne megelőzni, mivel a kor előrehaladtával egyre romlanak az esélyek. Úgy tudom, az ilyen műtéteket ma már laparoszkópos műtéttel csinálják, azaz felkel az műtőágyról és hazasétál.

Májfoltok:
Poén bennük, hogy nem csak az arcon jelenhetnek meg átmenetileg, hanem a melanin elszaporodása miatt a nemi szervek körül is. Főleg a sötétebb bőrűekre, barna hajúakra vonatkozik. Ott meg nem feltétlenül múlnak el. 8)

007,
Macik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Párducmintáról gondolkodtam...van rosszabb is. Mondjuk zebramintás öltöny és lakás? Gondolom tudod, hogy kire utalok. :lol:

Marietta,
Ha hozzá van szokva a cumisüveghez, akkor elképzelhető, hogy nehéz lesz az átszoktatás. :( Először a cumisüveget kéne minél előbb leépíteni. Pohárból is tudnak inni, így elkerülhető a cumizavar. Ha amiatt ódzkodik, mert a szopiért egy kicsit jobban meg kell dolgozni, segíthet a szoptanít
http://www.minimano.hu/termekeink/babaetetes_szoptatas/eteteshez_egyeb/medela_szoptanit_sns.html
Nem épp maceramentes, de jó.

nem tudtalak visszaolvasni bennetek
Na jó, elnézve. :lol:

Ancsurti,
Én vagyok az a lány, akinek nem volt kilyukasztva a füle. :lol: Igaz, tini koromban kilövettem, de pár év múlva ráuntam és mostanra már benőtt. Az oviban úgy látom, hogy egyre több az olyan kislány, akinek nincs kilyukasztva a füle. Nati 4 éves, ő még csak a hajráf, csat, nyaklánc dolgokig jutott el eddig. :P

Lilisgabi,
A következő gyerek nem mindig nagyobb, csak többnyire. :lol: Nálam 900g-mal és 8 cm-rel volt kisebb a második. 8)
Szülésindítással Natival próbálkoztam. Magas 3-on lakunk, lift nincs, a lépcsőzés nem jött be (kb egy panel 5-nek felel meg).
A 40. hetet betöltve próbáltam kifárasztani magam. Több órás, sok km-es sétát nyomtunk le barátnőmmel, semmi.
Az ügyeletes doki "megvizsgált" - na az beindította. :lol:
Oviban mint tanácsadó vagy mint óvónő szeretnél dolgozni? Csak elvben tudom, mit csinál egy szociálpedagógus, élőben még nem találkoztam eggyel sem. Családvédelemmel volt már dolgom, de ott semmi jó tapasztalatom nem volt. :?

Nyuszi,
Bébimozgásra nálam a ritka de akkor erős a jellemző. Amolyan lepkeszárny rebegést, csukást nem szokott produkálni, csak a belső szerveimet szereti néha átrendezgetni. A szívhangot időnként lecsekkolom, az az elvártnak megfelelő, így én nyugodt vagyok.

Conversano,
Jó kórház a Telki, de ha valakinek van annyi kidobandó pénze és oda akar menni, akkor eleve nem járna egy állami kórházba. :shock: A Margitról nem tudok sokat, az Istvánról meg Dodi és jópáran egyébként is sokkal többet. :wink: (Pici infóm alapján én az Istvánt választanám, de nekem az közel van, így nem sok segítség vagyok. :lol: )

Katy,
Barátnőmmel volt egy mondásunk: ha kukacot találsz, nem szólj! Egyébként is, nem nézni, enni. :lol:

Kép KépKép
lorca

Conversano: doki :? ez ám a méreg, nem a cián!
Ja, az én dokim mondta, ha lehet, júni 26-27-28-at hagyjuk ki (akkor épp ne szüljek), mert Erdélybe megy osztálytalira. :?

Bond: sok szeretettel várom Manót csereüdülés keretében Ostffyasszonyfán!
:D

Kép
Kép]
hendegabi

Marietta

Te aztán jól elkapkodtad ezt a szülést :D :D :D

Örülök hogy minden rendben és a babóka is szépen gyarapodik.

Volta ma UH-n!!!

Éééééés: Lóci koponyavégű fekvésben :D :D :D :D
Azt mondta a doki olyan szépen be van illeszkedve a fejecskéje ahová kell hogy ne aggódjak, onnan már nem fog kimozdulni :)

A hasam "furcsa alakját az adja, hogy oldalt fekszik, azaz a popsija a jobb oldalamba a lábacskák a bal oldalamban és amikor befeszít ez elég bizarr látványt nyújt.

Azt is mondta a doki ne számítsan nagy babára, mondtam neki ez igazán nem keserít el :lol:

Bpd: 91 mm
Ac : 286 mm
Vendég

conversano!
eléggé ciki,de a doki tel számát nem tudom és a terhesgondozásét.
a Margit kórház száma:250-24-20
itt megtudakolhatod a terhesgondozó számát szerintem...

a jövő kedd neked késő,hogy ott találkozz a dokival és megbeszéld vele,hogy elvállaljon?
vagy megtudhatom,hogy miért kéne a száma?

bár mondjuk nekem azt is mondták,hogy akár ügyeletesnél szülhetek,
ha úgy van,mert csak jó orvosok maradtak a Margitba...
eddig egyikről se hallottam rosszat...
Sztanyikot nagyon ajánlották,de ő már nem vállal,mert így is több
kismamája van,mint kéne...

Kép
Kép
csibe83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: