A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Kata!
Boldog szülinapot a lánykádnak!! Kép Kép

Sasha!
A biciklizést kezdem kinöni "hasilag", mivel eddig is volt, most meg ugye már baba is lakik ott! Kép Egy darabig még próbálkozom, de nem akarom, hogy bajunk legyen, ugyhogy figyelek minden apró jelre! A Marianna még jobban is illene a vezetéknévhez, úgyhogy ezen még gondolkodunk, de ha Mariann lesz, akkor kap még egy keresztnevet. (Valami rövidet, egyszerüt: pl.: éva, edit) Ha van jó ötletetek, örömmel veszem!!

Barbi!
Hát, igazán nem irigyellek a kis öröknyüzsgöd miatt, de vigasztaljon az (elkeseredett, fáradt perceidben), hogy egészséges! Kép Talán ennél nincs is fontosabb! Azt nem mondom, hogy késöbb jobb lesz, mert ha ilyen a természete, ilyen is marad, de biztos, hogy ahogy okosodik egyre kevesebb lesz vele az ilyen jellegü probléma!
Hát, Stuttgart tényleg itt van közel!! Gondolom oda mentél férjhez. Szoktatok haza jönni? Az ország melyik részéröl mentél ki? Vagy pesti vagy? Gondolom a németek más stilusúak, mint mi, azért is nehéz jó barátságot kialakítanod ott. Bár, elég barátságosnak találom öket, de csak a felszínen. Mélyebbre biztos nehéz lehet "betörni". (Német cégnél vagyok, van német kollégám. Róla vontam le ezt a következtetést!)

Györgyi!
Merre vagy? Gyógyulsz már? Alig hogy rendbe jött a torkom, ismét (2-3 nap pihi után) elkezdett rendetlenkedni! Pedig nem ettem-ittam hideget, nem is nagyon nótáztam, és mégis! A lagzi jó volt, a zenekarba nem kellett beállnom (trombitálni)! Kép

Ma voltam a 16 hetes vérvételen. Az egyéb eredmények 1-2 napon belül meglesznek, de az AFP csak bö 2 hét múlva! Nekem reggel kellett innom 2 dl tejet + egy zsömlét, egy óra múlva vették le a vért (5 kémcsö)! Még jó hogy "szép" a vénám, nem okoz problémát a vérvétel. Egyik kolléganöm még attól is rosszul lesz, ha megmutatom neki honnan vették le a vért! Szegény! Mi lesz vele, ha kismama lesz?

Egyenlöre ennyi!

Puszi
Marica
(16)
marica69

Sziasztok!
Sasha! Szerencsére eddig a Magne B6 is bevált! Úgylátszik ezek még enyhe keményedések voltak, mert mióta szedem, talán egyszer-kétszer érzem, de jóval gyengébben, de azért majd beszélek az orvossal!

Marica!
Gyógyulj meg minél hamarabb! Pihenj, igyál sok folyadékot és egyél nagyon sok vitamint!
Szerdán megyek a 18 hetes UH-ra és akkor ott majd megbeszélem a dokival, hogy mi legyen ezzel a fertőzés dologgal! Nem szeretném azt a kúpot használni amitől véreztem, remélem ír valami mást! Különben azt leszámítva, hogy egy kicsit bővebb folyásom van semmi más tünetet nem okoz úgyhogy gondolom, hogy nem vészes!
A babucim aranyosan mocorog és ez a lényeg!

Puszi
Györgyi

Kép
Kép
györesz

Sziasztok Kedves Mama-Papa társak!

Két pici baba mellett készítek szebbnél szebb üvegmozaikos díszjárólapokat kertbe. Nézzétek el nekem, hogy itt harangozom be, de régóta olvaslak benneteket, és gondoltam, aki akar, az közvetlen a gyártótól tudjon beszerezni ilyesmit.

www.tiffanyjarolap.hu

A honlapon található képeken kívűl több száz mintából választhattok!!! (állatok: MINDEN kutyafajta, macskák, mosómacik, mókusok, lovak, nyuszik, lepkék papagájok, különböző díszmadarak, tigrisek, oroszlánok, különleges virágok. Vizivilág: lótuszvirágok, szitakötők, teknősök, aranyhalak. Non figuratív elemek, ying-yang, és egyedi elképzeléseiteket is elkészítem)
A TI KERTETEK LEGYEN SZEBB, NE A SZOMSZÉDÉ!!!

www.tiffanyjarolap.hu

Gratulálok mindannyiótok babáihoz! :-)

KépKép
harangvirág

Marica!
Köszönöm!Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok lanyok!

En is megtalaltam ezt a topicot, noha epp az elobb megnyitottam a 2004/2005 teli topicot, annak oromere, hogy ma lett egy ketcsikos tesztem! A ma megint megjott topicbol jottem ide, 2.5 evet vartunk erre az elso babara. Remelem nem lesz baj.
Orult boldog vagyok, de igazabol nem is tudom meg felfogni.
Azert ha van valaki aki szinten telen fog szulni, es van kedve egykoru kismamakkal tarsalogni, akkor johet a masikba is!
En azert fogok ide is jonni hozzatok persze!!!!!

pusz

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Szia Dodo!

Gratulálok a pocaklakóhoz! Vigyázzatok magatokra és akkor biztos nem lesz semmi baj!
Kellemes pocakosodást!

Most nekem is eszembe jutott az én kétcsíkos tesztem! Majd meglátod milyen gyorsan repül az idő! Nekem is olyan mintha tegnap lett volna és most már 18 hetes vagyok és mocorag a babuci a pocimba!

Sok egészséget a picivel együtt!
puszi, Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

üdv Dodo!
Gratulálok a babihoz! Lehet, hogy majd benézek a télibe is mert én (ebben is) határeset vagyok, november 9-re van ütemezve a bébink! Az már majdnem tél! Már irtam itt is, hogy most az öszit látogatom, de ott olyan sokan vagyunk, hogy nem birom követni az eseményeket, meg (Györesszel együtt! Kép ) elég fiatal a terhességem a többiekhez képest. Persze igy az "elöttem jároktól" hallok sok jót, amiböl tanulhatok!
Jó egészséget mindkettötöknek!

Györesz!
Ma voltam Szegeden a Genetikai tanácsadóban. Ott a hölgy kiszámolta, hogy 1:1123 arányú a kockázat beteg babára. Hát, ilyen arány mellett nem valószínü, hogy megcsináltatom az 1 % vetélési kockázatú magzatvízvételt!! Nagyon bízom abban, hogy minden OK lesz, de azért kértem egy ceruzás idöpontot (a lehetséges legkésöbbit), amit elötte egy héttel még le is mondhatok! A védönöm megigérte, hogy ha meg lesz a vérvétel eredménye (egyenlöre csak cukor, vas, stb), akkor rámcsörög, de még nem szólt. Lehet, hogy felhívom a tanácsadást, mert olyan, de olyan kiváncsi vagyok! Kép

Többiek! MErre vagytok?

Puszi!
Marica
marica69

Szia Marica!
Szerintem csak akkor vállald a magzatvízvételt, ha jelentősen eltér az AFP értéked a normálistól! De szerintem minden rendben lesz! Nagyon sokat számít, hogy hogyan állsz hozzá! Én mindig azt mondogatom, hogy az én kisbabám makk egészséges (rugott is egyett, tehát igazam van) és bármit mondanának én ezt hiszem és érzem is és ez a legfontosabb!
Ma 18.00-ra megyek genetikai UH-ra! Olyan izgatott vagyok! Drukkolj nekem! Majd holnap leírom mi volt!

Puszi
Györgyi

Kép
Kép
györesz

Györgyi!

Nagyon drukkolok, de biztos minden jó lesz! Ha látszik, megkérdezed a nemét?
Kiváncsian várom az élménybeszámolódat!! Ez most Neked a 19. hét?? Már alig várom, hogy újból megkukkolhassam én is a bébikét a pocakomban! Kép De még kb. két hét!

Marica
marica69

DodoKép
Gratula a kétcsíkhozKép Szoktam ám olvasni a másik topicot, és annyira örültem nekedKép Boldog babavárást!

Én mostanában elég nehezen jutok ide, mert kínoz a hányinger, és ha van egy kis szusszanásnyi időm, akkor inkább ledőlök. De már "csak" kb. 1 hónap, és lehet, hogy el is múlikKép

Puszi
Tüni
tüni

Szia Marica!

Minden oké volt az UH-n! Sajnos nem lehetett látni, hogy mi van a lábacskája között! Szegényke annyira ficánkolt, nem tetszett neki az UH! Annyira mozgott, hogy totál bekeményedett a hasam, erre szednem is kell 3x2 Magne B6-ot! Még hazafele is nagyon rugkapált, de mostmár kicsit megnyugodott! Apucinak is nagyon tetszett, most látta elöször a csemetéjét!
18. hét végén vagyok!
Legközelebb csak a 28. héten kell mennem UH-ra, de mi úgy döntöttünk a párommal, hogy nem bírjuk ki addig és elmegyünk a 24-25. hét körül 3 dimenziósra!
Szóval most nagyon boldog vagyok!

Puszi Györesz

Kép
Kép
györesz

Le lettem szidva! Szóval apuci nem most látta először, csak most tudott eljönni velem először UH-ra, mert eddig pont külföldön volt (munkája miatt), tehát most látta először élesbe, az előzőt csak felvételről látta!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Györgyi!
Gratula a babához, örülök, hogy minden ok!! Akkor még egy darabig izgulhattok, hogy fiú-é vagy lányka!
Mi is igy gondoltuk, hogy majd a 25. hét körül elmegyünk 3D-re, mert sajnos az én párom még egyáltalán nem látta a babánkat! Nem adtak fényképet egyikröl sem! Persze nem adjuk fel, most a genetikaira hátha beengedik!
Ma beszéltem a védönénivel, megtudtam 1-2 vérkép-eredményt. Nem tul fényes! A cukrom 6,9 lett, bár a védönö szerint belefér! (A rendelö rovatban olvastam, hogy 7,8 (?) a felsö határ! Ezen kívül magas volt a vérsüllyedésem, ami gyulladást jelez! (Lehet, hogy a torkom miatt?) Aztán meg vérszegény is vagyok! (Pont ugy nézek ki!Kép ) Szóval egy pillanatra elkenödtem, de hát ezeket lehet orvosolni, remélem nem okoznak bajt!

Tüni!
Kitartás! Azt mondják az okosok, hogy a 16. hétig a legmakacsabb hányinger is elmúlik. Bár én könnyen beszélek, nekem egyszer sem volt ilyen gondom!

Sasha! Barbi!
Merre vagytok? Miért nem irtok?

Marica
16+3
marica69

Szia Marica!
Szerintem a sűlyedésed biztos a torokgyúladás miatt volt magasabb, de terhességnél a fehérvérsejtszám és a sülyedés egy kicsit emelkedetebb a normálnál!
A vércukorra meg csak annyi, hogy legfeljebb diétázol ha nagyon muszáj!

Tegnap volt az Uh, de már legszívesebben megint mennék! Bár felvették videóra, meg is néztem ma megint, de legszívesebben minden nap benéznék a pocimba, hogy jól van-e a kis lurkó!

Szép napot mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

LANYOK!

SAJNOS ELMENT A KISBABAM.

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Dodo!
Erre csak annyit tudok mondani, hogy borzasztóan sajnálom! Tudni, hogy mi lehetett a baj?
Nem akarok okoskodni, de nem lehet, hogy nem megfelelő a hormonszinted (progeszteron). Írtad,hogy milyen nehezen lettél terhes, most meg így jártatok. Vizsgáltasd ki magad, mert ha nem megfelelő a hormon termelődésed, akkor ilyenkor már a terhesség előtt célszerű szedni hormontartalmú gyógyszert!
Most biztos nagyon el vagy keseredve, de mégis nagyon sok kitartást kívánok! És kívánom, hogy hamarosan boldog kismama, majd anyuka legyél!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Gyoresz!

A progimat neztek a 20 napon, 27 volt, ami jo magas. Aztan amint megtudtuk, este elkezdetem az utrgestant is szedni, 3x2-t. Nem segitett.
Igazan nem tudom mi lehtetett a baj.

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Dodo, Tényleg sajnálom! Nem tudok mit mondani! Valami biztos nem volt jó! Tudom, hogy ez nem vígasztal, de inkább most menjen el, mint késöbb! Nem tudom hány éves vagy, de biztos fiatal, ezért ne adjátok fel! Biztos, hogy sikerülni fog!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Lanyok, most beszeltem a dokival, es be kell mennem a korhazba. Azt mondta megvizsgal, es ha kell, maradt valami, ki kell kaparni. Jaj, de jo. Bent maradhatok a korhazban egy napot is.
Drukkoljatok nekem, lecci, most indulok.

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Dodo!
Drukkolunk! Az is lehet, hogy még el sem ment a baba! Amint tudsz írjál!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Vagyok, illetve hosszú hétvégézünk, ma olyan pihinapféle van. Csütörtök-péntek Miskolcon voltunk, vadasparkoztunk, meg hasonlókat csináltunk. Holnap Bp.i állatkertbe megyünk gyereknapozni, hétfőn meg anyáméknál leszünk, szóval mostanában nem igen leszek, bocsiKép

Kata007!
Köszönöm szépen. Én is boldog szülinapot kívánok kicsi DodonakKépKépKép
Kép

Dodo!
Szörnyen sajnálom és drukkolok, hogy minden rendben menjen, és hogy legközelebb ilyesmi ne fordulhasson elő és minél előbb legyen az a legközelebb...KépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Dodo: Nagyon sajnálom,tudom,min mész kersztül,én tavaly jártam ugyanígy.Nem tudok semmi okosat mondani,nagyon drukkolok,hogy minél előbb pocakos lehess!Vigyázz Magadra!

Anikó
vakili

Szia Sasha!

Megígértem,hogy időnként jövök,sajnos mostanáig nem sikerült.Nagyon ritkán tudok leülni a géphez,sajnos.Csak nagyjából tudtam visszaolvasni,de úgy látom,hogy nagyjából mindenki rendben van.Örülök,hogy alakul a topic.
Nálunk is minden OK,bár találtak a kenetben valami baktériumot,amit most kezeltek ki antibiotikummal.Sajnos elkezdtem vizesedni,bár csak az egyik oldalam,de elég sz@r.Sokat keményedek,de erre nem adott semmit,talán azért ,mert zárt a méhszájam,nem tudom.Amúgy mocorog rendesen a baba,remélem rendben van.
Most röviden ennyi,csak hogy tudd,hogy megvagyok.Kép

Puszi Nektek:Anikó

29+1
vakili

Szia Mariva, sziasztok Lányok!

Mi is vagyunk még, csak a párom vagy a lányom mindig eltúrnak a gép elöl.

Marica!

A németek felületesen barátságosak, de nem engednek mélyebben a személyiségük közelébe. Én kezdem feladni, noha rajtam nem múlik. Nagyon nyitott vagyok új emberekre, a játszótéren mindig szóba elegyedek mindenféle népekkel, jól el is dumcsizunk, aztán ennyi. Valahogy nem alakul semmi. Azt kell hogy mondjam, hogy a hasonszörü külföldiekkel hamarabb kialakul a kapcsolat. A magyarok sajnos nekem nem jöttek be. A kialakult társaságok nem fogadtak be engem/minket. Nehéz megmondani, hogy miért van ez. Vagy a német párom miatt nem megy a dolog, mert miatta nem lehet magyarul beszélni, vagy valami más okból. Mindegy, nem eröltetem, de nagyon bánt és elkeserít, hogy senki nem kíváncsi a társaságomra.
Jobban viselném, ha az új családom befogadott volna, de ez sem így alakult. Ha kíváncsi vagy kikerülésem és beilleszkedésem részleteire, a "Mi, nök" topikon belül az "Anyósomról" c. témában írtam vagy másfél hete két hosszú hozzászólást.

Máskülönben jól elvagyunk. Mióta beletörödtünk, hogy nem fogunk olyan gyorson nagyobb lakásba költözni tudni, mint szerettnénk, átrendeztük a mostani kuckónkat egy kicsit használhatóbbra.
Az eddigi hálószoba most gyerekszoba, nappali átvette részben a hálószoba funkcióját. A lánykámnak nagyon tetszik az új birodalma és egyre biztosabb, hogy hamarosan egy nyik nélkül át fogja tudni aludni az éjszakát és talán még az éjszakai ivásról is sikerül leszoknia. Már nagyon bíztató a helyzet. Azóta többet is játszik egyedül, de velünk együtt is.

Tudtok nekem eper és cseresznye helyzetjelentést adni? Mennénk haza június közepén (17.), de addigra meg kell érnie mindkét gyümölcsnek. Itt nem nagyon lehet cseresznyéhez hozzáférni, ha lehet is néha elvétve kapni, olyan drága, hogy akár kaviárt is ehetnénk nagykanállal!
Júni 17-én van a következö nagy UH. Alig tudom kivárnio ezt a 2,5 hetet. Imádom a pocak mozit. Ha lenne egy kis felesleges pénzecském, vennék egy kimustrált UH-s gépet és nézegetném a kicsimet naponta, hogy hogy fejlödik.

Kérdés: van valakinek hasonló tapasztalata?
A 16. hét óta érzem a kicsi mozgását, de csak elvétve. Néha napok is eltelnek anélkül, hogy történne valami érdemleges. Ilyenkor viszket a hasamon a bör, feszül a méhem a rekeszizom felé. Aztán eltelik megint két nap és jelentkezik a kicsi. Ilyenkorra persze már tökéletes pánikban vagyok, hogy ugyan minden rendben van-e vagy sem. Azt odáig értem, hogy amit leírtam, azt azt jelenti, hogy nö a méhem, de mi akadályozza a kicsit, hogy ennek ellenére dübörögjön?
Sajna már nem emlékszem pontosan, hogy ez hogy is volt az elsö babával.
Ma mindenesetre egy hosszabb - több napos - szünet után megint rohamokat intéz a méhfalam ellen.
Néha szégyenlem magam a parázásom miatt, de jobb félni, mint megijedni! Már arra is gondoltam, hogy a hihetetlenül erös szénanáthám vagy egy furcsa babán vagy akármi komplikációkat okozott és baj van, de nincsen. Csupán rémeket látok.

Ha már erösebb a baba és félreérthetetlenül érzem a mozgását, biztos megnyugszok. Addig marad az idönkénti kétség.

Na lassan elbandukolok ebédet fözni, aztán megyünk az anyósomékhoz sütizni!

Puszi nektek és kellemes hétvégét!

Barbi

Barbi
maass

Sziasztok!
Vakili! Írtad, hogy találtak a kenetedbe baktériumot és antibiotikumot kaptál. Megkérdezhetem, hogy milyen baktériumot találtak és hogy milyen antibiotikumot kaptál rá? Csak azért érdeklődök, mert nekem coli bacit találtak és én Klion kúpot kaptam amivel eléggé megszenvedek (felmarja a hüvely falán a nyálkahártyát). Előre is köszi!
Üdv Györesz (19)

Kép
Kép
györesz

Szia Barbi!
Nem tudom, hogy most hány hetes vagy, de az elején még rengeteg olyan mozgás van amit nem érezhetünk és lehet, hogy a Te picurid sok ilyen apró mozgást végez még! Akkor van baj, ha már nagyobb terhességnél 12 óra alatt kevesebb mint 10x érzed!
Én két hete érzem (most 19. hétbe vagyok) és nekem vannak napszakok, hosszú órák amikor semmit nem érzek, aztán órákon át hol erősebben, hol gyengébben, de én is mindig nagyon várom amikor már rég nem éreztem!
A hasam nekem is nagyon tud viszketni és hiába kenegetem ezerrel még a bőr is pereg le róla! Már nem tudom, hogy mivel kenjem.

Üdv, Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok Kismamik!Egy ideje olvasgatlak benneteket és most csatlakozni szeretnék hozzátok.Második gyerkőcöt várom, ma vagyok 15+1.Kisfiam ,Raul négy éves múlt.Nagy örömmel és izgalommal élem át újra a terhesség kínjait,izgalmát és a boldogságot:újra életet adhatok egy kis emberkének! Nagyon jó a leveleiteket olvasni,mert látom,hogy aggodalmaimmal,melyek időnként megtalálnak,nem vagyok egyedül.Párom sokat van itthon szerencsére,de mégis más ezeket az aggodalmakat és persze örömöket Kismamákkal is megosztani. Kb 1 hete már érzek valami mocorgásfélét a pocakomban,olvastam,hogy más is van,aki ilyen hamar érzi a Babát.Viszont nálam is előfordulnak hosszúra nyúlt szünetek,amikor "pánikolok". Volt kis ijedtség a 11. héten barnás pecsételő vérzés miatt,melyet a hátsó falon mélyen,méhszáj közelében tapadó lepény okozott.Szerencsére hamar elmúlt,feküdnöm kellene kb. a 25.hétig.Nem tudom ez milyen mértékben megvalósítható egy izgága négy évessel....Azért igyekszem.Így nem dolgozom,de a munkahelyem amúgy sem állapotos nőnek való:baleseti intenzíven vagyok ápolónő.Hiányzik a munkám,de leköt Raul és a babavárás némi építkezéssel fűszerezve.Szóval zajlik az élet,közben olvaslak Benneteket. Nem tudom most a megérzésem beválik-e,de szerintem kislány lesz a tesó.Raulnál ugyanilyen biztos voltam a fiúban.Meglátjuk. Általában nem szoktam ilyen hosszú monológot előadni,ne ijedjetek meg!Mindenkinek további szép napot kívánok!Kép Kata

Kép
Kép
ruszlána

Szia Kata!
Gratula a pocaklakóhoz!
Én sem dolgozok, sajnos mindig akadt egy-két probléma, de eddig szerencsére mind átvészeltük! Viszont én itthon nyugodtabb vagyok! Én az első babámat várom nagyon sok izgalommal, aggodalommal és persze rengeteg örömmel!

Neked is szép napot!
Üdv Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok Kismamik!

Barbi:Én a harmadik babámat várom,és most volt először olyan,hogy akár 1 napig is nem éreztem a mozgását.Kb.annyi idősen,mint most Te vagy.Én is nagyon be voltam tojva,de megnyugtattak,hogy ennyire az elején még nem gond.

Györesz:Enterococcust találtak,és Augmentint és Candibene kúpot kaptam rá.Kép

Kata:gratulálok a pocaklakódhoz! Kép
Az első két gyerkőc nemét én is eltaláltam,most viszont tutira kislánynak éreztem a babát,és mégis van valami a lábacskái között.Kép
Szép a hivatásod,én nagyon tisztelem az egészségügyben dolgozókat.Legalábbis a többségét.
Tudom,hogy nem egyszerű,de tényleg próbálj pihengetni,amikor van egy kis időd!

Jó pocakosodást Mindenkinek!

Anikó
vakili

Sziasztok!Itt az "éjszakai bagoly".Köszönöm,hogy ilyen kedvesen fogadtatok!Bár az egészségügyben dolgozom,azért a szülészet-nőgyógyászat távol áll a munkámtól,na meg ha a saját bőrömről van szó....Lesznek majd kérdéseim. Györesz:olvastalak másik topicban,láttam,hogy Te sem dolgozol.Igazad van,tényleg nyugodtabban telnek a napok itthon,bár némi nosztalgiával gondolok az első terhesség kényelmes nyugalmára.A kezdeti problémák után nagyon boldog babavárást kívánok Neked!Szeretnék én is gratulálni a jó Afp eredményhez!Kép Nagyon tetszik más topicokban a táblázat.Itt terveztek hasonlót? Anikó:látom tapasztalt Kismami vagy.Mekkorák a gyerekeid?(Elnézést ha már leírtad)Tudom,hogy többedszeri terhességnél hamarabb növekedik a poci,nekem máris akkora,mint a fiammal kb. a 6.-7.hónapban.Te hogy vagy ezzel? Na jó,csatlakozom az én kis szuszogómhoz!Jó éjt!

Kép
Kép
ruszlána

Kedves Györesz!

Veled egyidös terhes vagyok...
Igyekszem nem izgulni. Megismertem olyan anyukát is, aki a 6. hónapban kezdte csak érezni a 2. gyerköce mozgását. Meg persze az is lehet, hogy mozog ö rendesen, csak azt az érzést inkább az emésztésemnek tulajdonítom, nem a babának, pedig talán mégis az ö mozgásáról van szó. Majd ha nö és erösödik még egy kicsit nem téveszthetem már mással össze.

Olyan vicces: mint fényképész eddig nem sok felkérésem volt, sajnos. Most lesz a távolabbi családon belül egy esküvö, ahol én állok a kamera mögött. Addigra a 7. hónap elején leszek. A legjobb azonban most következik: a menyasszony velem egyidös terhes...
Jó muri lesz!

Puszi: Barbi

Barbi
maass

Szia Ruszlána!

Gergő 8 éves,Kata pedig 5 és fél.A pocim nekem is hamarabb nő,minden terhességnél.Nagyon sokan kérdezik,hogy biztos,hogy csak egy baba van-e.Meg hogy ugye már nemsokára szülök.Mikor megmondom,hogy még két és fél hónap,csak néznek.Párom is izgul,hogy mi lesz még a végére. Kép Nekem nagyon tetszik.És emellett még csak 4-5 kilót híztam.

Puszi:Anikó
vakili

Sziasztok! Remélem nem köveztek meg,ha elmondom,hogy mi még nem vagyunk összeházasodva.Én is kb. a 7.hónap elején leszek amikor 10 év után megtörténik a nagy esemény.Most érezzük úgy,hogy elérkezett az ideje és mindketten igazán ezt akarjuk.Nem lesz sok vendég és nagy felhajtás,de már olyan izgatott vagyok!!Kép Na,ma aztán megkaptuk a meleget.Jó nagyot kirándultunk.Remélem Nektek is jól telik a nap! Kata

Kép
Kép
ruszlána

Szia Kata!
Hogy lennél már megkövezve! Mi sem házasodtunk össze és egyenlőre nem is tervezzük! Mostmár más mint régen, persze azért az az igazi! Előre is gratulálok az esküvőtökhöz és sok boldogságot kívánok!

Szia Barbi!
Mostanába (1-2 napja) nekem sem nagyon aktív a babukám! Néha jelez, hogy megvan aztán annyi pedig szoktam kérni, hogy rugjál anyuciba, de most úgy látszik nem akarja a kedvemért sem megerőltetni magát!
Ha már egyidős terhesek vagyunk akkor van egy fontos kérdésem, Te eddig hány kilót híztál? Én már az ötödik kilót szedem magamra és egy kicsit félek, hogy nem fogok 10 körül megállni!

Üdv Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Hú, milyen nagy volt a forgalom a hétvégén! Sajnos én csak munkaidöben Kép tudok itt "dolgozni"!

Szia Kata!
Üdv köztünk! Egyáltalán nem lógsz ki a sorból, mert MI SEM vagyunk megesküdve a párommal! (Söt, elárulom, hogy sokkal fiatalabb is, mint én!)

Annyian téma felmerült, egy-kettöhöz szólok hozzá csak:

Babamozgás: 1-2 hete érzek gyanús mocorgást Kép, de mostmár tuti, hogy a bébi az! Kép Van amikor egészen jól kivehetö (csak ritkán), van amikor meg nem vagyok biztos benne, csak ugy "érzem", hogy ö lehet! Szerintem sem gond, ha még hosszabb ideig nem jelentkezik, mert mozog ö, csak mi nem érezzük!

Hízás: Nagy büszkén jelentem, hogy még semmennyit sem hiztam!! Szükségem is van erre, mert nagyon magas az indulósúlyom!! Meg hát még ezután jön a java, most fognak beindulni a kilók! A lányommal (fogyokúra után!) hiztam kb. 26 kilót! Akkor nem éreztem olyan nagy megterhelésnek, de mivel az évek folyamán felrakódott sok-sok kiló, igy most ezt a "semmit" is soknak érzem, mert a pocim meg nöl Kép !

Ti hogy birtok aludni? Már elkezdtem a kinlódást, kispárnázok! Kezdek hisztis, nyügös lenni Kép. Fujj!

A táblázatot megpróbálom elkésziteni, ha van rá igényetek, de akkor pontos adatokat kérek! (Szülés várható ideje, helye, esetleg anyuka kora, stb)

Marica
marica69

Szia Györesz!

Eddig kb. 1 kg-t híztam, de ez az elsönél is így volt a terhesség elsö felében. Nem is lenne baj, ha sikerülne még 1-2 hónapig tartanom a súlyomat, mert jóval többröl indultunk most és ha nem vigyázok, megütöm a végére a 90-et is, ami igazán nem tenne jót az ízületeimnek. Eddig még egész jól állunk: a mostani súlyomat az elsövel 25. hetesen produkáltam. Na ja, csak a remény marad.
Ne izgulj, 10-15 kg még a normális kategóriába tartozik, 20 fölött az orvos is el kezd gondolkodni.

Marica!

Szülés várható ideje: október 21
Második baba
Életkor: 28
Helye: Stuttgart

Mennem kell, elzavart a párom!

Kellemes Napot!

Barbi

Barbi
maass

Sziasztok!
Alvás: én is kínlódok, de nem csak az alvással! Már egy ideje, nagyon gyakran fáj a farcsontom - gondolom megy szét a csípőm valamelyest - és hát ez nem valami kellemes! Amikor sokat sétálunk akkor már alig bírok menni annyira nyilal! Meg hát más ezer nyavajám van! Utálom! Mi lesz késöbb!?

Szülés várható időpontja: október 30
Első baba
Életkor: 27
Helye: Kútvölgyi kórház

Szép napot mindenkinek!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok! Hízásról: a fiammal az induló súlyom 48 kg volt,ez 170cm-hez erősen karcsú.Az állandó éjszakai műszak,másodállás és a szerető Anyóssal való együttélés-a legjobb étvágy ellen.Szerencsére mindez hamarosan rendeződött,Katának addig nem tapasztalt étvágya lett.Eredmény?80 kilóval menetem szülniKépKépKép!!!!!!!Igen,ez bizony 32 kg hízás.Négy év alatt majdnem teljesen visszafogytam.Jelenleg 5 kg-nál tartok.......... Látom az együttéléssel nem vagyok fehér holló,azt tapasztaltam,hogy mai felvilágosult korunkban bizony sokszor sandán néznek rám emiatt.Györesz köszönöm a jókívánságot! Anikó:akkor a fiad már kész férfiember,lányod pedig komoly nagyóvodás!Gratulálok,gondolom örömmel várják a testvérkét.Kép Marica! Köszönjük,ha megcsinálod a táblázatot,később esetleg be lehetne írni a gyerkőc nevét is,ha már lesz akinek sikerül eldönteni.Persze csak ha Ti is jó ötletnek tartjátok. Szülés várható időpontja:11.30 Második baba Életkor:28 Helye:Toldy F.Kh,Cegléd. Ma megyek orvoshoz,remélem mindent rendben talál.UH sajnos ma nem lesz. Üdv mindenkinek!Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Délelött elmentem a tanácsadásra, mivel egy kicsit megijedtem a rossz (?) vérkép miatt! A doki (a védönökkel ellentétben!) ezeket az adatokat egyáltalán nem tartotta magasnak (cukor 6,9), illetve alacsonynak (vérszegénység?), söt még kaptam egy bónusz ULTRAHANGOT is!! Tök jó volt látni a bébinket, mocorgott!!
Na, itt a táblázat, egyenlöre csak ilyen kevéske adattal, de várom a többiekét is!!
<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje Hányadik baba Neve Kórház neve
Barbi 28 okt. 21 2 Stuttgart
Györesz 27 okt. 30. 1 Bp/ Kútvölgyi K.
Marica 34 nov. 9. 2 Róbert/Mariann Szeged/ Klinika
Kata 28 nov. 30 2 Cegléd/ Toldi F. K.</pre>

Marica
17+1
marica69

Szia Marica!

A mi neveinket is beírhatod: Norbi/Dorina!
De jó neked, hogy láthattad a picuridat! Én is már úgy várom, hogy megint láthassam!

Györesz
18+4

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!Nagyon jó kedvem van,az orvos mindent rendben talált,és nagyon KEDVES volt.Jövő héten Afp,23.-án UH.De sokat kell még addig várni!!!!! Szóval szép az élet és nem semmi ez a kaland,aminek most részesei vagyunk! Marica:ettől a nagy boldogságtól elment az eszem!!!!!!!!!!!!!November 22. a szülés várható időpontja.Bocsi! Úgy tűnik egyenlőre enyém a legfiatalabb pocaklakó. Puszi mindenkinek:Kata Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Kata! Egy hét ide vagy oda! Kép Csak meg ne sértödjön a babád, és tényleg megvárasson 30-ig!! Kép
Gondolom lesz még újabb csatlakozó is és akkor nem Te leszel a legifjabb babás! Tök jó, hogy mindent rendben talált a doki! Az uh-t én is mindig nagyon várom, nekem kb 3 hét mulva lesz a nagy betekintés! (20 hetes genetikai) Arra is kiváncsi vagyok fiú-e, vagy lány, de leginkább a páromat izgatja ez a kérdés, nagyon lányt szeretne. Kép (Biztos azért, mert azok apásabbak!)

Györesz!
Nagyon örültem én is az uh-nak, föleg hogy ilyen váratlan meglepi volt! Mondta a doki, hogy még farral van lefelé, meg hogy mocorog! Persze én nem éreztem! A monitor sajnos elég kicsi volt, de azért ezt-azt én is kivettem belöle. (Buksija, gerince) Szegeden tök jó, mert ott egy rendes TV-re is "kivetítik", ami szemben van a kismamával! Ott valahogy jobban kivehetö minden! De ez is nagy öröm volt! Szegény Robi (a párom) csak irigykedik, hogy megint láttam! Már ö is szeretné megmozizni, de eddig még nem volt rá lehetösége!

Na, ismét itt a tablicsku:

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje Hányadik baba Neve Kórház neve
Barbi 28 okt. 21 2 Stuttgart
Györesz 27 okt. 30. 1 Norbi/Dorina Bp/ Kútvölgyi K.
Marica 34 nov. 9. 2 Róbert/Mariann Szeged/ Klinika
Kata 28 nov. 22. 2 Cegléd/ Toldi F. K.</pre>

Marica
17+2
marica69

Sziasztok Lanyok,
en is irnek neha hozzatok, ha nem baj.
Marica, örülök, hogy minden rendben van veled!!!!
Györesz, velem is egyidös vagy, Barbival mar megbeszeltük reg, hogy mi a helyzet, söt vele meg egy helyen is lakunk, Stuttgartban.
En eddig 3 kg-t szedtem magamra, remelem nem lesz sok a vegere. Szeretnek en is 10 körül megallni. Bar kedves anyosom mar most megjegyezte, hogy jo lenne, ha vigyaznek, mert mar most nagyon lehet rajtam latni, hogy meghiztam. Nem tudom ö mit lat 3 kg utan, de mindegy. Csak annyit tudok errem mondani, hogy ANYOS!! Szerintetek a 3 kg sok? Most vagyok a 19. het vegen. Pentektöl mar 20. jön.
Marica, engem is beirhatsz a tablicskuba:
szüles: Okt. 25 ( legutobbi allas )
kor: 26
elsö baba- valszeg fiu- Abel ( Emese )
Stuttgart
Mondenkinek kellemes napot ( itt süt a napocska es meleg van )
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok! Marica!Köszi a javítást!Remélem a babuci nem tréfál majd meg.Én is nagyon kíváncsi vagyok,hogy fiú-e vagy lány(mint írtam,megérzésem lánykát sugall).A párom megint azt mondja,mint az elsőnél:nem szeretné tudni,majd kiderül,ha megszületik.De persze ő a legkíváncsibb minden UH után!__________________________________________________Motiot!Örülünk,ha Te is írsz!Anyósod úgy látszik nem tudja,hogy egy kismama alakja változik a terhesség alatt.Szerintem ne hagyd magad megbántani,egyáltalán nincs igaza!!!!19.hétre a 3 kg nagyon jó,sokan irigyelhetnek érte-én is!Hja,azok az ANYÓSOK........ __________________________________________________Szép napot mindenkinek!KépKépKépKata______________________________________________15+4

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Hát ezek az anyósok! Kép Szerintem Barbi még ennél is cifrábbakat tudna mesélni az anyósáról!
Motiot! Ne foglalkozz vele, 3 kg nem sok félidös kismamának! Kép Ha még feljön 10, akkor sem szólhat semmit, az még átlagos! Biztos nem falsz fel mindent, csak amit jól esik, az meg kell is a szervezetednek!Kép

Barbi!
Olvastam az anyósos hozzászólásodat a másik topikban! Nem irigyellek egyáltalán "anyuka" miatt! Hogy lehet valaki ilyen rosszmáju, megkeseredett ember? De tudod: Isten nem ver bottal! Ami rosszat tesz veletek, visszakapja! Te csak növeszd szépen a babátokat, és ha nem muszáj ne találkozz anyóskartárssal! Kép

Az én kedves anyósom (igaz még nem is az, hiszen nem vagyunk házasok Kép ) nem egy hárpia fajta, inkább olyan szerencsétlenkedös! Ezzel sem sokkal jobb a helyzet, elhihetitek! Néha már idegesít, ha feljön siránkozni (hetente 2x) Kép ! Persze vannak jobb napjai, akkor teljesen jó társaság! Nem találok benne semmi rossz indulatot, inkább csak a tehetetlensége dühit! Meg hogy nagyon ráér! Ha meg lesz a baba, akkor egy darabig megpróbálom kiiktatni Kép, hivatkozva a téli nyavalyákra. De ez még csak a terv!

Marica
marica69

Sziasztok Lanyok!

Hat itthon vagyok. Eddig elveztem a SOTE II-es vendegszeretetet. Eloszor nem volt olyan rossz amig meg remenykedtem, akkor meg szepnek lattam a vilagot, de aztan tegnap mikor megtudtam, hogy nincs semmi mehen belul, akkor megvaltozott minden, es utaltam ott lenni, haza akartam jonni, de meg bent kellett aludni egyet.
Nem egy felemelo hely. En meg soha nem voltam korhazban, teljesen furcsa volt. De amit ott lat az ember, az valami orulet. Akinek nem kell odamennie, nem is tudja, milyen esetek vannak. Hozzajuk kepest en tenyleg semmi vagyok.

Tegnap nagyon sirtam, meg persze penteken is, de aztan hetvegere megnyugodtam, mert azt mondtak van remeny, de aztan tegnap nagyon rossz volt. Ma mar megnyugodtam egy kicsit, es majd remenykedek ujra.

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Szia Dodo!

Nagyon sajnálom, hogy ez történt Veletek! Kép
Annak idején én is elvesztettem egy 10 hetes terhességet, nagyon ki voltam borulva, de kb. 3 hónap múlva már újból babát vártam! Kép Ma már ö 12 éves nagylány! Fel a fejjel, nemsokára biztos jön a baba nálatok is! Csak nagyon vigyázz magadra! Meg tudd ki, hogy most mi lehetett a baj, hogy legközelebb meg tudd elözni, ha megelözhetö. (Nekem virusos megfázásom volt)
Szoritok!
Marica
marica69

Koszi, Marica. Kedves vagy. En is remelem hogy nem kell sokat varni az uj babara. Valoszinuleg keves volt a progi, mert 20. napon neztuk, akkor jo volt, erteke 27, aztan most derult ki, hogy a 32. napon, amikor mar kiderult a ket csik, es masnap elmentem vervetelre, akkor mar csak 10,5 volt!!!!!!! Mert hogy az volt a baj, hogy csak akkor kezdtem el szedni az utrot, amikor kiderult a terhesseg, a ket csik, a 31. napon. Ugy latszik az mar keso volt. Mostantol majd a ciklus masodik feleben is fogok utrot kapni, azt mondta a doki. Azt hittuk, persze, hogy az a 27 eleg lesz, de ugy latszik, lecsokkent, csak ugy...

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Kedves Dodo!!!!Sajnálom ami történt,tudom mit érzel,ezt egyszer én is átéltem.Kép Amikor terhes lettem a fiammal azt mondta a nőgyógyászom,hogy az a vetélés olyan volt nekem,mint egy hormonkúra és több az esély,hogy a gyerek egészségesen megszülessen-így is lett! Most még nagyon nehéz,de ne veszítsd el a reményt! Puszi.Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!
Szia Dodo!
Nagyon sajnálom, de én is csak azt tudom mondani, hogy fel a fejjel és mindent bele! Biztos vagyok benne, hogy hamarosan ismét minden oké lesz és növekedni fog benned egy kis élet! Mindennek megvan a miértje!

Motiot! Szerintem 3 kg egyáltalán nem sok, én már az 5. kilónál tartok, pedig tényleg csak a hasam nől és egyáltalán nem eszek sokat! Jó, persze többet eszek, mint eddig, de nem sokkal, de úgy döntöttem, hogy nem fogok ezen görcsölni, mert hát ha éhes vagyok akkor muszáj enni!

Szia Marica!
Nektek nem veszik fel videóra, vagy nem lehet bent az apuka UH alatt?
Lányok egy újabb terhességi tünetem van: ég a gyomrom, de kegyetlenül!
puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: