Sziasztok.
Tegnap óta tisztázódott a babák "táplálkozási szokásai" iránti értetlenségem. A helyzet az, hogy mivel a teát befogadta a pocijuk, így elkezdték nekik a tápszert cumisüvegből adagolni, először 2 g/adag, aztán most már 5-8 g/adag alkalmanként, illetve, mivel azt is jól fogadták, holnaptól még többet kaphatnak.
20090907?, lorca és ancsurti nem értette a teáztatást. Mivel a törpikéink koraszülöttek, így a pocijuk sincs olyan mértékben felkészülve az evésre, mint egy normál időben született babának. Ilyenkor nekik azért még bőven a köldökzsinóron keresztül kellene táplálkozni, ami a gyomrukat sokkal kisebb "munkának" tenné ki. Ezért van az, hogy koraszülötteknél a táplálást is elő kell készíteni, nem adnak nekik egyből tejet, mert a gyomruk nem bírná, így fokozatosan készítik fel erre őket. Először tea, ha nem bukják ki jöhet a tej vagy tápszer. Ha lenne tejci, akkor nem kellene tápszert adni nekik, mert amint megindul, lehet nekik felvinni. Addig kénytelenek vagyunk várni. A teázás ideje alatt infúzión keresztül táplálják őket.
Ma külön örömünk volt, hisz a "nagyon jó fej" nővérváltás volt (holnap is ők lesznek), így Zsombit és Zsófit is kézbe vehettük sőt, mindkettőt mi etettük meg

Zsófi piszok gyorsan eltüntette az adagját és utána még cuppogott, hogy kéne még

Zsombika szegénykém a kékfényes terápia miatt eléggé aluszékony, így evés közben is folyamatosan elaludt. Azért sikerült ennie is közben...

Mivel őt korábban még nem vehettük kézbe, így számunkra és számára is az újdonság erejével hatott a mai találka. Jól megszeretgettük, sokat beszéltünk hozzá, közben folyamatosan nézett bennünket és látszott, hogy borzasztóan jól esett neki, nagyon nyugodt volt közben. Alig várom, hogy itthon legyünk mindannyian
Anyát már "kirúgták" volna, de úgy döntöttünk, hogy a csütörtöki üresedésig marad, legalább pihen, mert itthon szerintem nem azt tenné, majd csütörtökön felmegy a koraszülöttre és hazajövetelig ott marad a babákkal. Az orvosunk szerencsére segített mindezt elrendezni, úgyhogy csüt.-ig maradhatunk az osztályon.
Lilisgabi: csatlakozom lorcához, orvossal azonnal konzultálni, ez bizony nagy gyanúval toxémia, nem játék! Nálunk ugyanez volt, aztán 1x csak hirtelen egyik estéről a másik délelőttre jött egy 165/105-ös vérnyomi, az eclapsiás állapot nagyon gyorsan és alattomosan kialakulhat, akkor pedig a babák és te is veszélyben vagytok. Szóval, ha be kell feküdni, akkor nincs mese, de orvossal gyorsan-gyorsan konzultálj, majd ő eldönti! 34 + 2-vel ha történés is kellene, hogy legyen, nagy baj nem történhet, de a toxémiával nem szabad makacskodnod, mert az végzetes lehet! Nem megijeszteni és kioktatni akarlak, csak azt szeretném sugallni, hogy legyél felelősségteljes! Nálunk az orvos azt mondta, hogy még éppen jókor volt a császár, később nagy baj történhetett volna.
czigka: "apafórum": a megoldás, hogy kapjon apa saját gépet
katy76: F1 történetem: egész nap direkt nem hallgattam híreket, a kocsiban is cd szólt. 19-kor volt az ismétlés Sportklubon, előtte 5 perccel értem haza. TV bekapcs., az utolsó csatorna amit néztem a retekklub volt, így bekapcsoláskor az a csatorna jött be. Ahogy a kép előtűnt rajta Ignáth Márk híradós barátunk, alatta a felirat: "Button megállíthatatlan". Volt ám káromkodás...

Aztán a 2. kör körül elaludtam, majd egy kb. 15-20 ! perces reklámblokkra ébredtem, végül az utolsó 3 kört láttam...

Egyelőre Moremilkplust vittem be, holnap pedig veszek urtica urosant, mert az orvos is azt ajánlotta. Kömény egyelőre pihen, mert pl. nekem az egyik öcsémnek a köménytől méginkább fájt a pocakja...
boo: fog még apa "nemszotyizni"

Pucérkodás: eléggé szabad gondolkodású és felfogású vagyok, így aki abban nőtt fel elképzelhetőnek tartom, hogy ez neki(k) természetes. Nem vagyok egy szégyenlős fajta, de Szilvin kívül meztelenre senki előtt nem vetkőznék szívesen a családból. Fehérneműig nálam oké, de annál tovább semmiképp. Érdekes mód idegenek előtt semmiféle gátló tényező nincs bennem etéren. Szerintem nevelés, megszokás kérdése az egész. Én a magam részéről nem tartom egészségesnek, de ha valakinek ez így természetes, hát tegye.
Készültek új képek a babákról, felkerült a függöny a szobába, úgy a rendkívüli állapotok megszűnőben, holnap "kaptok" képeket a babucikról
Jó éjt!