Mostantól minden héten kell már járnom CTG-re és dokihoz. Jó lenne minél kevesebbet menni.

UH-ra viszont csak júli 1-re kaptam időpontot.

Addigra én már meg szeretnék szülni, így lehet, hogy már nem lesz több uh, elmarad a IV. csak baba lesz amit nézhetek, idekint.
Dodi,
Nem nehéz átélnem a hangulatodat.

Mi várjuk, hogy mikor hív már fel az ablakos, hogy jön szétverni a lakásunkat. Emellett szeretnék már minél hamarabb szülni, azután meg elfog a pánik, hogy már megíííínt kórház és szülés. Kórházi pakkom nincs egyben, mert amikor bent voltam, persze azt vittem, uh kipakol, kimos, elmos...csak a lista van meg.
Lepedőnek használhatsz thermo anyagot, n szépeket lehet kapni méteráru boltokban. Nem kell szegni, rendesen mosható. A feje alá meg eleinte pelus, majd amikor jobban mocorog, tetra fürdőlepedő jó.
Dupla
Nem egy apróság az a poci.
A szülés miatt ne aggódjál, a jelen teherbírásodnak nincs köze ahhoz, ahogy akkor fogod bírni. A méh sima izom, semmi közöd hozzá, önműködő. Csak ott kell lenned.

A kitolási szakasz az egyetlen, ahol aktívan részt kell venni, szerencsés esetben 10-15 perc. Oda azért kell energia, de az sem olyan, amit normál esetben le tudnál állítani. Neked a nyugalmadat kell őrizni, az meg nem energia.

A szülés egy teljesen ismeretlen erőt, energiát szabadít fel, nekem egy kicsit ijesztő is volt, hogy az az egyén nem is én vagyok, mert sem erőnlétem, sem fájdalomtűrő képességem nincs, aztán valahonnan mégis jött...
Hendegabi,
Mit akar tőled a védőnő minden héten?

Én elfelejtettem az ehavi megbeszélésünket és legközelebb már csak a szülésről szándékozom tájékoztatni.
Mekkora egy méhcsúcs (borda

) szeméremcsont távolság? Nálam most 113/42 a poci, amit én igencsak nagynak érzek.
Szomszéd bácsi.

Mi történt? Az nem lenne elég, ha te helyreraknád?
Merion,
Nem csinálsz egy vonalzót?
Gátmasszázst mindegy, mikor csinálod, akár kezdheted is.
007,
A linket nem sikerült megnyitni.
Gabi,
Az emeletes ágy alsó részén alszok, ami azt jelenti, hogy van egy létra a fejem felett. Ha nem lenne, vszínűleg fekve maradnék egy kényelmetlen pozícióban.

Ha nincs valami bajom (hányinger, taccs) és egyik gyerek se kelt, akkor végigalszom az éjszakát azon az oldalamon, amelyikre lefeküdtem.
Lilisgabi,
ez a terhességi toxémia lesz,cukor a vizeletben,magasabb vérnyomi
A vízvisszatartás, magas vérnyomás (160 feletti felső érték) és
fehérje nem pedig cukor a vizeletben a toxémia. Ezzel nem érdemes szórakozni. Mindenképp doki kell, hogy lásson, ha ez összejön. Akár órák alatt is súlyos következményei lehetnek, de azt csak szakember tudja megmondani, hogy hol tartasz. Ez a preeclampsia, azaz egy előzetes állapot, ami eclampsiához vezet. Ez már komoly károsodást okozhat, mind benned, mint a babában, tudatzavart, -vesztést végül halált. Nem érdemes kockáztatni. Párom toxémiás terhességből született, csecsemőként egy hónapot volt a Heim Pálban, mert valamilyen agyi vérzés lépett fel. Ő szerencsés, hogy megúszta maradandó károsodás nélkül, nem adtak neki sok esélyt.
Boo,
A szopi elején nagyon sok az üresjárat, van, hogy akár egy órát is képesek elnyammogni. A tv kifejezetten rossz ilyenkor, mert felesleges zajterhelés. Kifejezetten olvasásra termett idő.
Nem tudom, milyen kaja lehet a képen, de nagyon guszta.
A kókuszmatracot a baba gerince miatt szokták ajánlani, meg hogy természetes anyag, jobban szellőzik a rostos szerkezete miatt. Előző védőnénim szerint a keménysége miatt van sok helyen gond a kiságyban altatással, amihez túlságosan nem tudok hozzászólni, nekünk szivacs van.
Meztelenkedés:
Szerintem totál szokás és kultúrafüggő. Teljesen normális egy norvégnak, finn-nek, hogy a család beül együtt meztelenül szaunázni, de én nem így lettem nevelve, hanem egy kicsit prűdnek. Nem túl jó, így saját gyerekeket inkább nyitottabban nevelem, szándékosan. Nati 4 évesen még simán elrohangálna meztelenül a strandon, de ott már azért ráadok egy fürdőrucit. Még nincs abban a korban, hogy tudatában legyen dolgoknak a jövőt meg majd meglátjuk. Mindenesetra azt szeretném, ha gond nélkül le tudna vetkőzni orvosnál vagy egy közös zuhanyzóban, de azért nem szaladgálna pucéran a Hősök terén.
Szabinál még tippem nincs, hol lesz a határ, most még ragaszkodik hozzá, hogy bejöjjön velem a fürdőszobába, wc-be és nem zavar.