A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Helló lányok! Itt az eltűnt Maci. ( Mert leszúrva találtam magam a talin.)

Az az igazság, hogy eléggé pocsék a hangulatom, alig alszom második éjjel. Benőke rendesen rugdos, aztán meg nem tudok visszaaludni. Biztos most treníroz engem, hogy szokjam az éjjelezést.

Zsuzsa- email-t küldöm. Jók a képek?

Anikó- ott találkozunk. A férjem sajnos nem jön, mert munkaidőben nem tud, de remélem, hogy a doki felveszi kazira.

Bellana- látom, azért csak túlélted anyóspajtást!

Panó- majd javítanál engem aug. 20.-ra a táblázatban? (csak ha van időd) Köszönöm!

Puszi mundenkinek:

Maci
maci2

Zsuzsa, most neked szia,
málnalevélteát még nem vettem, mert még nem jutottam el egy normálisan felszerelt patikába, drogériába, voltam most a dokinéninél, íme a leletem, Zerkó doktornő:
-vas 7,8
-vörösvérsejt 3,56
-hemoglobin 105
-hematokrit 0,33

Ami még csillagos lett:
-magnézium 0,73(kevés)
-triglicerid 2,4
-koleszterin 6,3(na, ilyen sem volt még)
-húgysav 135 (alacsony)
-süllyedés 50 (akkor voltam baromi náthás, amikor levették a vért)

Kértem-kaptam malto-micsodát, már le is küldtem egyet.
A cukrom alig magasabb 3-nál.
A patikában egyébként megpróbáltam leadni a régi gyógyszereket, persze elküldtek vele...Kidobtam a szemetesükbe!

DANINAK, Vácra:
-az én Danim Szupermacskája, és Franklin, a teknős:
Kép

Most megyek ebéd utáni szunyára.
AnitaboriKép
drbusborbala
Budapest, XX.

Kép
panó

Szioka

Nagyon jo olvasni, hogy ilyen jol sikerult a tali kar, hogy ilyen messze vagyunk!

Koszi a szobaval kapcsolatos megjegyzeseket. Majd a babaszobarol is teszek fel kepet, ha kesz lesz, igaz nem lesz sok atalakitas, de a kisagyat meg vissza kell szereznem, mert kolcson adtuk, mondvan, hogy nekunk mar nem kellKép.

Nanda
Jol latod a polc es az asztal a szekekkel Ikeas, natur fa, a festes az en muvem. Szurkolok, hogy Maxim szoke legyen!

Aniko
A szekrennyel ugyan az a helyzet, mar 3 eve keszulunk kicserelni es most sekerult, de az arat inkabb nem mondom meg, mert meg a vegen magam is leesek a szekrolKép.

Bori
Nagyon rendes anyudad van, az egyem is ilyen rendes, mer ugy varom, hogy jojjon, de addig egyedul vasalgatok es takaritok. Neha ra is csodalkozok, hogy milyen csigatempoban haladok.
A Daniel nev jo lenne, de a szomszed baratnom kisfia is DanielKép.

Pano
Nem gond, majd csak kitalaljuk a nevet, itt tudod csak a baba 3 honapos koraban kell eldonteni.

Lino
Meg mindig legy ovatos, szedjed a bogyokat es pihenj sokat. En holnap megyek vedobe, remelem megtudjak allapitani, hogy milyen fekvesu a baboca.

Bellana
Te szekeny, mindig felzaklatod magad a mamaval. A leggondis ugy bosszanto lehetett. Most akkor mikor lesz leggonditok?

Suncsi
Koszi a tippet, de sajna ki sem tudjak mondani ezt a nevet. Van egy ismerosunk szornyu Áttilá-nak hivjak a finnek. Milyen az eleted munka nelkul, nehez ugye?Kép Langos ugyben egyet ertek, bar en szoktam sutni, de nagyon melos.

Zsuzsa te nagy szervezo
Tudsz valamit Mucskarol? Egyszerre leszunk igen, de sajnos O otthon en meg itt, ugyhogy nem sok kozos programunk leszKép. Bar az elso karacsonyt a babakkal egyutt toltjuk, ez is valami.
csokozon
Ildiko
salla

Sziasztok!

Bori: most ugyan nem lestem meg mindent, de a vasad nagyon alacsony, vérszegény is vagy!
Az enyém:
-vas 12
-vörösvérsejt 3,56
-hemoglobin 102,7
-hematokrit 0,3058
Transzferint néztek?
És én komolyan beveszem a vasat! Ugye mondtam miért!!! Remélem te is!
A koleszterin, és a súllyedés természetes a terhesség alatt! Ezt a házidokim mondta!

Franklin? Minimax??? Kép

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Feltettem az albumba Bori 2 képét is. Szabad a vásár.
Bár aki látja az én szememet???? Kép

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Zerko/Zsuzsa: köszi a tippet, hogy mit mondjak a lányomnak, ha kérdezi, hogy ő most nagy vagy kislány. Kipróbáltam és mintha tetszett volna neki, hogy ő választhatja meg, hogy éppen mi Kép A férjem teljesen más véleményen van, ő a "nagylány vagyok"-ot szeretné hangsúlyozni. Én hiába mondom nek, hogy ezzel megzavarhatjuk Dorkát, nem nagyon akarja belátni, hogy másképpen kell viselkedni...
Én 2,5 -3 óránként ébredek fel éjszaka és úgy látom 6 óránál többet már nem is tudok egyhuzamban aludni. Szerintem mi már sosem fogunk igazán jót aludni, hiszen ha kamaszok lesznek a gyerekeink, akkor meg azért nem tudunk majd aludni Kép

Bellana: anyós Kép Velünk ha ilyet csinál egy szerelő azonnal lemondjuk, azaz nem kérjük, hogy többet jöjjön. Eddig mindig találtunk olyat, aki azonnal kijött és még olcsóbb is lett (Bp-Piacból, Kisokosból vagy internetről) Kép Nagyot szoktak koppani, mikor a férjem közli, hogy ilyen hozzáállással köszönjük nem kell, mert találtunk pontosabb és olcsóbb szerelőt.

Orsi, Bori: Ikeában lehet kapni fonott mózeskosarat??? Mennyiért? Ma egész nap bölcsőt vagy mózeskosarat kerestünk, amit találtunk drága volt és nagyon rossz minőségű Kép

Bori: jó ötletet adtál, megkérdezem én is a pszichiáter barátunkat, hogy hogyan viselkedjek mostanában Dorkával, ő is gyerekekre specializálódott, de eszembe se jutott, hogy talán ő segíthetne. Kép Azért milyen jó Neked, hogy Dani már egy finom elküldésre reagál, na az én lányom nem...

Vakili: én nem vinnám el Katát a gyereknapra, jobb, ha nem kaptok el semmit! Hogy-hogy elment a látásod? Szemüveges vagy különben? Nekem egy picit rosszabbodott a látásom, de nem a vérnyomástól.

Maci: üdv a nemalvók sorába! majd éjjel chatelhetünk! Kép

Rohanok, mert odaég a muffinom! Kép

Üdv: Zsuzsi(32)
zsu26

Sziasztok!

Hát lányok én is nagyon irígy vagyok a talitokra, de remélem én is tudok veletek majd élőben is találkozni. A topic mg nekem is sokat jelent, olyan jó, hogy itt hasonló problémák, örömök, bánatok adódnak, és az meg még jobb, hogy mindig van valaki, aki tud tanácsot adni. Úgyhogy csatlakozom az előttem szólókhoz, és remélem mindenkinek lesz ideje a baba/ák mellett is néha bejelentkezni!

Egcsi! Neked izgalmas teniszmeccseket kívánok, de azért tényleg tudósíts magatokról, legalább a szünetekben.Kép

Ildikó! Gyönyörűek a gyerekek, meg a szoba, meg te is!Remélm most már te is vissza tudsz venni egy kicsit, bár ilyen nagy család mellett el sem tudom képzelni hogyan, de biztos megoldod.Kép

Süncsi! Remélem nagyon jól telt a mai napod és sokat pihiztél te is! Most látom a táblázatból mennyire előrehaladtatok már MUcskával!Kép Hogy érzed magad?

Zsuzsa! Én is szeretnélek megnézni titeket a képeken, ha lehet. A nem alvás nagyon nem jó, de már te is a finishben vagy. Zsófi remélem megnyugszik egy kicsit. Mára sokkal nyugodtabb és pihentetőbb éjszakát kívánok nektek!!!Kép

Zita! Mi volt a CTG-n? Ez a lábdagadás nem hangzik valami jól. Vigyázz magadra te is!!!

Bellana, te szegény szegény! Nem is tudom mennyi jónak kéne már veletek történnie, hogy kompenzálja a sors ezt a sok balszerencsét amit a nyakatokba zúdít! Csak ne ess kétségbe kérlek, és próbálj erős meg vidám maradni!!!!Tudod nekünk mindig panaszkodhatsz, olyan szívesen vígasztalunk!!!!Kép

Zsuzsi! Hogyhogy most kezdi Dorka ezt a féltékenykedést? Csak nem nálatok is teletömte a gyerek fejét valami hülyeséggel, mint Nandáéknál? Nagyon nm irígyellek, hogy ilyen problémával is meg kell küzdenetek. S ráadásul még nem alszol te sem. remélem nálatok is jobbra fordul a helyzet!

Szöszi! Úgy látom ez a fészekrakás csak nem hagy nyugton téged!KépKépKép Hétvégén ettem friss karalábét is, de azért nálam még mindig az eper a menő!Kép Bár ma már láttam cseresznyét is, olyan májusi apró szeműt, valószínűleg holnap azt is veszek.Kép

Lino! Nem tudom rám a hidegfront hat-e alvásilag ilyen jól, de szerencsére én is nagyon jól alszom, mint te.Kép Reméelm ez sokáig megmarad mindkettőnknél!Kép Most látom te is nagyon közel vagy a célhoz, remélem végleg megnyugodtál. Meséld el nekem légyszíves, hogy milyen ez az NST vagy másoknál CTG-s vizsgálat? Hamarosan én is megkezdem.Kép

Panó! Mehetk én is cseersznyézni hozzátok?KépKépKép

Bori! Látszik, hogy miylen sokáig voltál net nélkül, igazi grafománná váltál ma (is).Kép A gyeerkszoba nálunk nem lesz olyan nagy szám, mert egy éve költöztünk ebbe a lakásba, s akkor festettünk, úgyhogy most ez kimarad. Mondjuk nagyon barátságos meleg sárga, olyan antikolt sötétebb foltokkal. Csak eddig ez a szoba a férjem birodalma volt, aki megrögzött számítógép mániás, meg egyébként is hihetetlen gyűjtőszenvedéllyel van megáldva, így azért nem semmi meló kipakolni az ő betárazott cuccait onnan.Kép Meg van benn egy hatalmas beépített szekrény, amit most sikerült bpolcoztatni, így oda be kell pakolnia a "nélkülözhetetlen" gyűjteményét. S amilyen alapos és percíz, ez még eltart nála két-három napig biztos. Aztán végre felállítjuk a kiságyat, meg átmoshatom a babruhákat és bepakolhatom a végleges szekrénykékbe. Meg már elhoztam a szüleimtől egy csomó gyerekkori játékomat, plüssállatkákat, úgyhogy ezzel próbálok valami gyerekszoba hangulatot varázyolni. de azért majd teszek fel képet, ha akarod.Kép

A mai napom is elég mozgalmas volt, ezért jelentkezem ilyen későn. Ma szabin volt a férjem, ugyanis délután voltunk az apásszülés felkészítőn. Ez igazából abból állt, hogy körbevezettek a szülőszobán, elmagyarázták hol kell jelentkezni, hol öltöznek az apukák, megnéztük a szülőszobán lévő vajúdást segítő eszközöket -pl. bordásfal, labda, kád-. Nekem nagyon jó volt, mert bevallom sokkal rosszabbra számítottam és kellemesn csalódtam, mert nem is olyan borzalmas ez a hely.Kép Meg szeretem előre látni a dolgokat, úgyhogy jó volt. Szerencsére a férjem továbbra is nagyon elszánt, már addig jutott, hogy fényképet akar magáról amint elvágja a köldökzsinórt.KépJaaaa és ki akarja próbálni a labdát is.KépKépKép

Utána sétáltunk egy jót, bevásároltunk, úgyhogy igazi klassz kis napunk sikeredett.Kép Holnap viszont már megy melózni, úgyhogy visszatérek a reggeli bejelentkezéshez!

További szép estét mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Zsuzsa: tarts ki!

Anitabori: már én is unom, hogy mindig megszívjuk.
Lesz egy-két szavam a szerelőhöz ha csütörtökön végre kegyeskedik megérkezni!
Danimnak megmutattam a képet jó sokáig kellett nézni "cicijját" KépA mienk már jóval elnyűttebb állapotban van. Kép

Maci: na ugye, hogy tudsz jönni? Kép

Anikó: szerintem ne vidd be gyereknapra Katát, nehogy hazavigye azt a kórt.
Szerelő: na igen. Gondolom ha csütörtökön ide ér 9-re és mi meg még nem vagyunk felöltözve, akkor majd nyávogni fog...

Ildikó: látod mekkora majom vagyok, még nem is írtam neked!! Bele telt egy kis időbe, míg rájöttem, hogy a képet amit felraktál, végighúzva téged is láthalak. Kép nagyon szép kismama vagy és jó nagy pocit neveltél! Kép

Zsuzsi: tökéletesen igazad van. Csak azt gondoltuk mivel helyben van a cég nem lesz gond és a szervíz is egyszerűbb lesz. Kép

Swen: nagyon kedves,vagy, hogy bátorítsz! Kép Sajna már többé-kevésbé megszoktam, hogy általában ráfaragunk.
Szülőszoba: jó hír, hogy tetszett és a férjed is kitart. Kép

Panó: elbír olyan sok kismamit a fátok, mint amennyien jelentkeztünk már a cserire? Kép

Orsi: Puszi!!

Bellana
bellana

Egy pár hülyeség, hogy jobb kedvünk legyen:

A természet igazságos: aki vak, az jobban hall aki süket, az jobban lát
akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövõre. A másik felének nincs pénze
drogokra.

...és Isten megteremté a férfit.Aztán támadt egy jobb ötlete!!!

Semmi probléma a munkahelyi szexuális életemmel. Egész nap ba*ogatnak
és szopok.

A fekete lyukak úgy keletkeztek, hogy Isten nullával osztott.

Arra ébredtem, hogy a takarítónö az örület határát súrolja.

Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy megettük az utolsó kannibált!

A processzorok füsttel mûködnek. Ha kijön belõlük a füst, nem mûködnek
tovább.

Éhes makkal az ember disznókat álmodik.

A horoszkópom azt mondta, hogy a sors ujja rám fog mutatni. Sajnos ez a
középsõ ujja volt.

Meghalt az anyósom. Eszébe jutott a balta.

Tóth Miklós mûköszörûs! Ollók, kések - de nem sokat.

Ketten jönnek kifelé az erdõbõl. Az egyik futva, a masik medve.

Az idõ pénz. A pénz beszél, a kutya ugat. Amelyik kutya ugat, az nem
harap. Ebbõl következik, hogy az idõ nem harap. De akkor minek van neki
vasfoga?

Védd a fákat! Egyél hódot!

A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.

A csapatmunka lényege: mindig van kit hibáztatni.

Többet nem mondják rám, hogy tyúkeszû!!! Majd lesnek, ha kikelnek a
tojasok!
Mindenki, aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Láb a lábé, kar a karé, láb a karé, karalábé!

Én végeztem a feladat oroszlán részét: üvöltöttem!

Felirat egy nyilvános wc falán: Kérem a csikket ne dobja a piszuárba.
Aláírva: mert elázik és rohadt nehéz meggyujtani

Jobb ma egy túzok, mint holnap egy véreb.

A törhetetlen játékok legfõbb haszna, hogy ezekkel kivalóan össze lehet
törni minden mást.

Elõfordulnak sérülések és halálesetek a boxban, de egyik sem súlyos.

Több férfi hagyná ott a családját, ha tudná, hogyan kell összecsomagolni.

Én nem a cápáktól félek, hanem attól, hogy meg akarnak harapni.

Olyan nincs, hogy verekedés közben futballmeccs tör ki?

Attól, hogy nem értenek meg, még nem vagy mûvész!
Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia.

Addig amig a fõnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy
teszek mintha jól dolgoznék.

Normális vagyok, a hangok is megmondták...

A gyermek lényege: nagy hangzavar, rajta némi koszzal.

Ha a cápa a tenyeredbõl eszik, a lábadból is fog.

Már majdnem megvettem a "Pozitív gondolkodás elõnyei" címû könyvet, de
aztán arra gondoltam, ugyan, mire lenne ez jó?

Ha biológussal laksz együtt, jobb, ha nem torkoskodsz a hutobol.

Hogy változik a világ! Tegnap még franciáztam egy kannibál lánnyal, ma
meg már nem érdekel a szex.

Bocs, kígyó, hogy csúfoltalak, amiért nincs lábad... Feleljtsük el, és
kezet rá, oké?

Az élet elõttem áll, és nem látok tõle semmit.

Az alvástól megéhezem. Az evéstõl elálmosodom. Az élet szép

Ne vezess túl gyorsan, mert még lemarad az õrangyalod

Nem iszom vizet, mert halak szerelmeskednek benne.

Az élet attól szép, hogy barmi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is
történik.

és végül:

Nudista strand
Egy nő és egy férfi találkozik a nudista strandon.
- Örvendek! - mondja a férfi.
- Látom - válaszol a nő.

Szerszámok
A szerszámok játszanak az asztalosműhelyben. Megszólal az egyik:
- Te vagy a fogó...

Erősítőszer
- Doktor úr, a múltkor nekem egy üveg erősítőszert írt fel.
- Igen, mi van vele?
- Nem tudom lecsavarni a kupakját.

Puszi: Linda
bellana

Lányok!

Mindenki jöhet cseresznyézni, legfeljebb nem mászunk fel a fára!

Bellana!
Tetszettek a mondások!

Holnap reggel megyek vérvételre.
Mindenkinek jó éjszakát, ébredésektől mentes nyugodt alvást kívánok!

Panó
panó

SZIASZTOK!

Zsuzsi: pedig jobb, ha tudod, hogy mit gondol a lányod, mert így nevelésre is fel lehet használni, a hogy csinálná a nagylány... lehetőséget! De a ti dolgotok.
AlvásKép én sem reménykedem sajna...

Panó: szurkolok holnap...

Most én is el lefeküdni, mert nagyon álmos vagyok.

Zsuzsa
zerko

Panó: miért mész vérvételre? Nekem már csak egyszer kell, a 36-ik héten.

Zsuzsa: hajrá, álommanók!

Bellana
bellana

Sziasztok!

Elöször is, Zsuzsa, nagyon szépen köszönöm a képeket!
Mindenkinek hatalmasat nött a pocakja, a mult talihoz képest! (Chello-t és Jerry-t mondjuk akkor nem lattam)
Zsuzsa, elöször hianyoltam Rolad egy képet, de mar latom az is elökerült, olyan jo vidam vagy rajta! Nevettem egy sort, annyira tetszett.Kép

Mindenkinek köszönöm, hogy kérdeztétek, hogy telik az elsö szabadnapom. Nagyon sz@r voltKép Tiszta hülye vagyok mert reggel még lelkiismeret-furdalasom volt, hogy tulképpen nem is vagyok beteg és itthon vagyok. Aztan gyorsan elmult a büntudat...Kép
Egyébként egy emilt irtam a fönökeimnek és az egyik kolléganömnek, hogy pénteken kiirt az orvos, elküldtem beszkennelve az igazolast, meg persze postan is feladtam. Es megigértem, hogy egyszer a héten még beugrok, ha a férjem kocsival arra jar...
Az egyik fönököm valaszolt is egy nagyon kedveset, tök jol esett.

Pano, Bori,
Camambert-re irigy vagyok, itt nem adnak az éttermekben, de majd csinalok én magamnak (bar a rantott camambert étteremben esik igazan jol, ugyanugy, mint a langos, az is csak a piacon vagy a strandi bodébol igazan finomKép)

Cserit enni jöhettek hozzank is, ha elfogyott PanoéknalKép

Bori,
a közelben nincsen bababolt, de a gyalog 7 percre lévö élelmiszeraruhazban van egy kis babarészleg, ott van pelus (textil is!), egyszerübb babaruhak, cumisüveg, melltartobetét, szoval olyan dolgok, amik gyorsan kellhetnek. Egyébként a férjemet fogom szalasztani, vagy az elsö két hétben pedig az apukamat, ugyis kocsival fognak jönni.
En is csak 1 db haloinget vettem, a többit kaptam, az egyiket a nagymamamtol.
Idöjarasjelentés errefelé, ha érdekel (csak mert mostanaban is bejött, hogy 1-2 napi késéssel otthon is ugyanolyan idö volt mint itt): egész héten szép majusi idö varhato, néha esö, és 20 fok körüli hömérsékletKép

Pici-Bellana!
Fel a fejjel! Anyos ügyben semmi jo ötletem nincs, nem értem azt a nöcit. Légkondi-szerelöKép
Igen, én is bizom benne, hogy majd babastul talalkozunk, épp tegnap olvastam, hogy 3 honapos kortol lehet repülni a babaval. En tervezem, hogy Andraskaval sokat jarok majd haza.

Zsuzsi,
ez a féltékenység dolog biztos nem egyszerü, de sajna semmi jo tancsom nincsen, nagyon kevés tapasztalatom van gyerekek terén. Kitartast Neked!

Timi,
szia, örülök, hogy jelentkeztél!
En a helyedben innék eleget! Egyszerüen nem tudom elképzelni, hogy az arthat, vagy hogy attol vizesedni lehet.

Lino,
hanyasKép
Jo nagy a pocid! Abban csak egy ügyes, egészséges, kerek csecsemö lakhat!Kép

Ildiko,
nem tudom, hogy a férjem az Attila névröl miért volt ennyire meggyözödve. Itt is ugy ejtik, ahogy Te irtad, én meg "Édit" vagyokKép
Egyébként az Andrast se fogjak tudni rendesen kiejteni, de szerintem Andreas-nak fogjuk anyakönyveztetni (még mindig nem döntöttünk), hogy a nevéböl ne legyenek problémai.

Swen,
mar kérdezni akartam, faj még a hatad? Remélem jot tesz neki az uszas. Mostanaban voltal?
A férjed fényképezési ötletéröl eszembe jutott egy történet, amit a szülésznö mesélt a klinikan: egy apuka a szülöagy elött, pontosan a nö laba között felallitott egy videokamerat (gondosan még a kitolasi fazis elött), hogy pontosan meg tudja örökiteni a szülést. A szülésznök persze lebeszéltékKép
Köszi a kérdésed, jol vagyok, pihizgetek, és a férjem szerint leszallt a pocakom. Lehet, én tényleg nem tudom eldönteni...

Aniko!
Gyogyulast Gergönek! (gyereknap-ügyben passz, de a tapasztalt anyukaknak biztos igazuk van)
A tatarbifsztek-éhségemet én padlizsankrémmel csillapitom. Szombaton csinaltam utoljara, sok fokhagymaval, masnap ugysem mentünk sehova. Nagyon fincsi volt!

Mindenki!
természetesen én is szeretném, hogy a babakkal is együtt maradjon a topik!!! Talan icipici babakkal ritkabban tud jönni az ember, de akkor is jo lesz az ügyes-bajos gondokat megosztani egymassal.

Puszi és jo éjt
Süncsi
süncsi

Linda!

A szerszamos és a nudistas vicc nagyon joo, szaladok, elmesélem a férjemnek.

Jo éjt
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Lányok köszi az együttérző hozzászólásokat a nagylányommal kapcsolatban, ma nagyon aranyos volt, hiszti nélkül megúsztuk és szépen lefeküdt, ma csak 2-3-szor kérdezte, hogy most nagylány vagy kislány, aztán én visszakérdeztem, azóta nem nyaggat ilyennel. DE elkezdődött a "miért"-korszakunk, na erre is fel kell készülni Kép Na és állandóan kérdezi, ki fiú, ki lány és kinek van puncija és fütyije, ki hogyan pisil stb... Szóval elég izgis napjaink vannak. Egyszerű kérdésekre olyan meggondoltan kell válaszolni...Kép

Zsuzsa: az a baj, hogy a férjemmel picit mást gondolunk a nevelésről, alapjaiban egyezik a véleményünk, de a férjem sokkal szigorúbb és nem szeret sokat lelkizni a dolgokon. Pl.: Dorka mostanában állandóan kérdezi, hogy mi mit szeretünk, az ő kedvence a teletubbies, de a férjem idegbajt kap tőlük és ezt mondja is a gyereknek. Szerintem nem jó, hogy Dorka tudja, hogy az apja utálja az ő kedvencét Kép Olyan érdekes, mert anno mindenben megegyeztünk gyereknevelésben, most meg ilyen buta apróságokon akadok ki.
Bocsi, hogy off voltam.

Igaz, hogy második babámat várom, de ennek ellenére, nagyon nem fogtam fel, hogy újra babám lesz, még a régi szülés élményeim is olyan távol vannak (pedig csak 2 és fél éve volt). Úgy látszik ez is úgy a kórházban a 2.-3.nap fog eljutni az agyamig Kép
Ti hogy vagytok lelkileg? Ahogy láttam a talis fotókat, mindenki teljesen kiegyensúlyozott, nyugodt kismamának tűnik, jó volt látni Kép

Szoptatás: sok mindenben igazad van Bori a szoptatással kapcsolatban, pár dologban azért én úgy érzem, hogy sokan azért riadnak meg a szoptatástól az első hetekben, mert nehézkesen megy és fájdalommal jár. Akinek nagyon érzékeny a melle, gondolom sokkal nehezebben viseli a szoptatást, de idővel hozzáedződik az ember és beleszeret a szoptatásban. Szerintem mindenképpen küzdeni kell, hogy a szoptatás fájdalommentes legyen és az anyukának is kellemes élmény legyen. Természetesen egyáltalán nem ítélem el, ha valaki tápszerrel eteti a babáját, szerintem nem lesz semmi baja a babának tőle. A lányom annak ellenére, hogy 2 éves koráig szopizott, allergiás volt pár dologra, 3 hónaposan már volt középfülgyulladása, tehát egyáltalán nem volt erősebb az immunrendszere, mint ahogy mondják... Azt butaságnak gondolom én is, hogy valakit azért bélyegezzenek meg, mert nem szoptat (vagy túl sokáig szoptat), nem mindenkinek megy ez fizikailag vagy lelkileg, iszonyú sok energiát emészt fel, amit senki sem értékel, kivéve a szép baba Kép

na befejezem, hirtelen sok lett belőlem Kép
Üdv: Zsuzsi (32)
zsu26

Lehet, hogy ma reggel sikerul nyerni?

Lanyok!Kép
1.- Mennyit normalis ha csuklika gyerek? Az enyem az utobbi idoben naponta 2-3 alkalommal fel orakat is, igen erosen csuklik.Tudom, hogy magzatvizet nyel, meg gyakorol, de neha mar annyira sajnalom szegenyt...

2.-Ki almodott mar a babajaval? Minden konyv azt irja, hogy az anyukak szulesrol, babarol almodnak. EN nem Kép. De a ferjem mar 2X is. Es latta almaban a kiskolyok arcat.Kép

3.- Ma d.u doki !!!
Meg jovok! Szep napot!
szoszi
szoszi

Jó reggelt!

Héééé Szöszi, mi ez a lustizás?!KépKépKép

Nem alvósok, remélem jó sokáig durmoltok, de legalábbis, hogy éjszaka sikerült egy nagyot pihennetek.

Zsuzsa! Köszönöm a képeket, egyszerően gyönyörűek vagytok rajta mindannyian!!! Igazad van Nanda, a kismamák valahogy ragyognak!Kép Az étteremben sok csodálótok volt?

Linda! Te meg levágattad a hajad? Egyébként jól áll.Kép Jók a beköpések is, jó hogy azért tudod magad "öngyógyítani" is.Kép Ha a szerelő meg végre megjelenik, zárd rá az ajtót és ki ne engedd, amíg tökéletes munkát nem végez!Kép

Panó! A fára mászást én már nem is vállalnám, bár ki tudja a fincsi cseriért mikre nem képes az ember lányaKép Vérvételre szorítok!

Süncsi! A szülés lábak közötti megörökítése azért nálunk föl sm merültKép Ennyire nem perverz a férjem!KépKépKép Nem tudom láttátok-e az Áldatlan állapotban c. filmet Hugh Grant-tel a főszerepben. Na abban is az van, hogy a szomszéd a feleség lába között kamerázik végig a szülés alatt... Nagyon jókat röhögtünk rajta, amikor néztük.Kép A férjemnél egyébként ez azt hiszem azért van, mert nagyon szeretne ugyanolyan részese lenni a dolgoknak, mint én. S tegnap a szülésznő aki végigvezetett a szülőszobán felhívta a figyelmet, hogy lefotózzák a "hős" apukákat, akik remegő kézzel ugyan, de elvágják a köldökzsinórt.....na ez nagyon tetszett neki. Ugyanakkor ismerem annyira, hogy azt nagyon nem bírja, ha szenvedni lát, úgyhogy kicsit aggódok is, hogy mi lesz, mert ugye én sem tudhatom, hogyan viselem majd zt az egészet. de majd csak megoldjuk valahogy, mint az eddigi problámáinkat.Kép

A pocakleszállás már jó jel, s örülök, hogy jól érzed magad, lekiismeret furdalásod meg ne legyen, dolgozhatsz még bőven életedben!!!Kép

Zsuzsi! Nagyon aranyosak Dorka kérdései, már ezek a miértesekKép Ilyenkor gondolom nehéz lehet komolynak maradni!Kép

Lelkileg én nem is tudom, hogy vagyok, olyan felemásan. Mondjuk alapjában nagyon optimista vagyok -szerintem is hasonlíthatunk Orsi- s most a szülést valahogy nagyon siettetném, mert már annyira szeretném látni, meg a karomban tartani a gyermekem! De azért egy pici félsz is van bennem, mert csak megváltozik a mi kis életünk, s azért szeretném a párommal is fenntartani ezt a meghittséget. Tudom, hogy ebben a baba nem akadály, de azért most csak ő lesz az első mindenben és nem akarom, hogy ez a kettőnk kapcsolatának a rovására menjen. Remélem értitek mit akarok mondani. Sajnos van egy-két olyan anyuka a közelemben, aki ahogy megszületett a baba, kizárólag őt látja, s valahogy a férj csak másodlagos, vagy épp van a családban. Azért láttam jó példákat is, itt vagytok például ti is jó példának, úgyhogy remélem nekünk is sikerülni fog!Kép

Na kora reggel ennyi elég a lelkizésből.Kép

Szép napot, öltözzetek fel jól, hallod Bori?!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Szöszi!

Látom megelőztél az üzi elküldésével, így mindent visszavontam.Kép

Az enyém is elég gyakran csuklik, mondjuk kb. két-három percig, de ez teljesen normális. Az álmok meg olyanok, hogy lehet, hogy nálad is vannak, csak már nem emlékszel rá. De egyébként sem törvényszerű, ezen ne aggódj, ez nem kórós, ha nincs, inkább örülj neki, mert mélyen alszol.Kép
Doki után feltétlen bejelentkezést várunk!!!!Kép

Süncsi! Egyébként a hátam javul, most csütörtökön megyek úszni.Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Hát, az alvás most sem kényeztetett! Sőt, volt egy kóbor fájásocska is az éjjel. Kép

Süncsi: lelkiismeret furdalásnak nálad nincs helye!!! Amúgy van egy meglepim majd a levél végén!

Zsuzsi: ez nálunk is téma, de nem kell felvenni! Ez egy természetes érési folyamat, türelmesen válaszolgatni kell neki, és néha visszakérdezni, így őt is bevonod a tanulásba.
Hát, pedig a férjednek több türelem kéne! Tény, fárasztó, ha a gyerek okosodik, és kérdez, de ettől lesz majd idővel okos "nagylány". Talán ő is kimerült, de magával kellene ezt elintéznie, és nem a lányotokon kicsapatnia.

Szöszi: az enyém többet csuklik, de nem ilyen hosszan. Aggódnod szerintem nem kell!
Amúgy hogy vannak a jóslófájásaid?
Én sem álmodtam még a szüléssel, gyerekkel.(nem is alszom Kép )
A dokihoz szurkolok!

Swen: te korán reggel már ilyen összeszedett vagy? De jó neked!

Péntekig ha eltűnök, az a zaklatott életünk miatt lesz (ablak, doki,...), de majd igyekszem jönni, ha nem is itthonról.
Puszi mindenkinek.
És a meglepi:

Kép

Zsuzsa
zerko

Jó reggelt!

Zsuzsa: sajnálom, hogy megint nem pihiztél Kép
Kitartást a szerelésekhez! Tuti a kép!!

Swen: levágattam a hajam? Kép Már vagy fél éve. Kép Azóta csak igazíttatom.
Szülés: szerintem a férjnek nem az a dolga, hogy premier plánban végignézze a kitolást. Fogja az asszonyka kezét és biztassa, ne kukkoljon. Nem?

Süncsi: ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Nekik sincs amiért szívbaj nélkül ott tartanának szülésig. Most használd ki a lehetőséget mindenfélére, főleg pihizésre. Kép
Milyen jó lesz ha majd babásan is talizunk! Addigra majd kell egy nagy helyiséget találni, különtermet bérelni, vagy ilyesmi. Kép

Szöszi: jelentem az én babám is csuklik. Ő nem olyan sokáig, de Dani anno lazán fél órákat is.
Szóval semmi gáz.Kép

Zsuzsi: sok erőt a kérdésekhez!

Mi ma délután 5:15-re megyünk dokihoz, majd akkor gondoljatok rám, bár addig csak jövök még. Kép

Linda
bellana

ZsuzsaKép
Azt hittem, hogy nagy a hasam...de most latom, hogy nem!Kép
En az ejjel fel 2 es 4 kozott voltam ismet Animal Planet-re itelve.Kép Ez van.
Amugy joslo azota nem volt, de kemenyedes az sokszor, majd ma rakerdezunk a dokinal, hogy mennyi a normalis.
szoszi
szoszi

Halihó,
szia mindenkinek!

Swen,
ma tényleg jobban felöltöztünk oviba menet, de talán az időjárás is rásegített 2-3 fokkal.
A sárgás árnyalat nagyon szép gyerekszobában, és igenis szeretnék majd róla látni fotót!

Babacsuklás: enyém bébi is képes nagyon-nagyon hosszú ideig csuklani, naponta többször is. A kis iszákos!
A haskeményedés pedig egetverő méreteket öltött, de még nem fájdalmas, csak inkább nagyon kellemetlen. A legújabb nyűgöm, hogy a combtöveim nagyon fájnak, még fekvés közben is.

Zsuzsi,
amit a szoptatásról leírtál, teljesen az én véleményem is.
Nekem csak az nem tetszik, hogy azok az anyák, akik valamilyen okból nem tudják szoptatni a csemetéjüket (és ráadásul lelkileg érzékeny típusok és nagyon lelkiismeretes anyák), belebetegszenek abba, hogy sikertelen minden próbálkozásuk - és ezt annak tudom be, hogy minden szakirányú cikk stb. "túlhangsúlyozza" a szoptatás jelentőségét.
Most, hogy visszaolvasom az előző mondatot, rájöttem, hogy nem jól tudtam megfogalmazni, mert szerintem is nagyon fontos az anyatej, és a szoptatás - valahogy mégis másként kellene erre az anyákat felkészíteni.
A mózest félreértetted, nem az IKEÁ-ból való...
Itt a neten már próbáltál keresni?

Zsuzsa,
tényleg hatott rám, amit a vérszegénységről, vérátömlesztésről mondtál, szóval szedem is mostantól rendesen a Maltofert, tegnap az első szem semmi panaszt nem okozott, reggel még trónoltam is, ahogy illik. (transzferrint nem néztek, hacsak nem más néven van a papíromon)

Tegnap beugrottam dr.Leo-hoz (a helyi sztk-ban van egy üzlet, méretlevétel is van), és a kezembe vettem egy szandit, háááát, nem tudom, hgy egy 6 éves fiúnál egy nyarat végig lehet-e benne tipegni?! Persze, más egy kisgyereknél, de Dani már igazi cipőkoptató-korban van. De elmegyek vele a Dózsa Gy-re, már csak az orvos miatt is!

Süncsi,
azt gondolom, hogy 3 héttel a szülés előtt lelkiismeretfurdalásra nem lehet okod!!!
Jó, hogy van a közelben valami babás részlegetek, és mondd csak, 7 perc gyalog most ekkora "teherrel", vagy normál állapotban?!
Az jó lesz, ha gyakran jössz majd a babával, lehet akár mini-talikat is szervezni...

Linda,
örülök, hgy kisfiad értékelte a fotót. Nekem meg a viccek nagyon tetszettek!
Csütörtökön ki ne fizesd addig a szerelőt, amíg MINDEN nincs teljesen készen! Legyél ügyes!

Most mennem kell, csók nektek.
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Zsuzsa- a képen szerintem nagyobbnak tűnik a pocakod, mint élőben, De lehet, hogy csak érzéki csalódás.

Panó - cseresznyefáról jut eszembe:

Az agresszív kismalac ül a diófán. Arra megy a nyuszi: - Mit csinálsz kismalac?
Agresszív kismalac: Cseresznyézem!
Nyuszi: - A diófán?
Malac:- Hoztam magammal, jó,!?!

Maci
maci2

Sziasztok!

Megjöttem vérvételről.

Bellana!
Azért kellett menni, mert ellenanyagot vizsgálnak, mert Rh negatív vagyok. Igaz, hogy a párom is az, de most kötelező minden terhességnél ezt 3-szor vizsgálni és nekem eddig még csak egyszer nézték.

Süncsi!
Szerintem se legyen lelkiismeret furdalásod, én már 5 hete táppénzen vagyok! (Igaz, nem is dolgoztam, csak azért mentem vissza, hogy a szabikat kivegyem)
Részleteznéd nekem a fokhagymás padlizsánkrémet?

Szöszi!
Még én sem álmodtam se a szüléssel, se a babával. Igaz, nem is szoktam rá emlékezni egyáltalán, hogy mit álmodtam.

Zsuzsa!
Éjjel gondoltam rád, mi is nagyon rosszul aludtunk. Rita kicsit náthás és fél 3-tól 4-ig műsorozott. Utána nem tudtam elaludni, 6-kor meg kelni kellett a vérvétel miatt. Úgyhogy most friss vagyok és üde.

Na megyek teregetni, szóljatok, ha valahol esik az eső!

Mindenkinek szép napot!

Panó
panó

Sziasztok!

Panó!
Nálunk nem esik, de elég hűvös van és nagy a szél, mondjuk úgy könnyebben száradnak a ruhák. Beléptél te is a rosszalvósok közé? Ez nem jó.Kép Jobbulást Ritának!

Linda! Már fél éve rövid?! Akkor én rosszul láttalak a képen.KépAz apukák meg persze, hogy elsősorban a párjuk kezét fogják, de szerintem nincs abban semmi, ha figyelemmel követik az eseményeket, én leglábbis ebben nem vagyok szégyenlős a férjem előtt, persze ezt nem kell megörökíteni, de ilyen fel sem merült! De úgy gondolom mindenki annyit lásson, amennyit akar meg bír, meg amennyivel jót tesz az anyukáknak. de ez az én véleményem.

Zsuzsa! Gratula a pocakodhoz, ebben egy hasonlóan gyönyörű, egészséges lánykának kell rejtőznie, mint Zsófi! S a tiéd már leszállt ezek szerint? Milyen volt amikor még nem?KépÉn is sajnálom hogy nem aludtatok jól.Kép

Bori! Nálatok ezek szerint melegebb van? Nálunk szabályosan hideg az idő, bár csak reggel voltam kinn. Egyébként tegnap este óta nekem is fáj a vádlim, meg a farizomzatom -ha még van a zsírpárnák alatt- meg úgy az egész derekam. Mintha fizikailag jól kifárasztottam volna magam, pedig nem. De azért aludni tudtam. Reméelm a combtőfájdalom téged is hagy azért aludni.

Maci! Tetszett a vicced!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Lassan elveszek a bürökráciában Kép Plusz a munkahelyemen is hülyék vannak Kép Próbálom beszerezni a szükséges papírokat az igénylésekhez Kép Utálom!!! De legalább van már házassági anyakönyvi kivonatom. Az is valami.

Gömböc jól van, továbbra is fejjel lefelé, bízom benne, hogy így a 37. héten már nem akar kifordulni. Vizesedésem egész jó mióta hidegebb van, vérnyomásom nem, de minden nem lehet tökéletes. Lilinek ez az utolsó hét az oviban, és akkor jövő héttől tényleg nem kell már vezetnem.

Anikó: rubeola? Attól függ mikor volt az utolsó fertőző gyerek az oviban, ha mostanában, én nem kockáztatnék. Én is mindig nagyon szenvedek az oltásoknál, stb. A vért meg egyáltalán nem bírom!

Bellana: hányinger? Te szegény! Lehet, hogy ahogy a pocakod egyre feljebb van attól van. Én már csak bíztatni tudom magamat, hogy lassan csak vége lesz! Anyós kiutálás: nekem ez elég könnyen megy. Nagyon látszik rajtam, hogy utálom őket, és elég egy-két elejtett megjegyzés, és máris annyira megsértődnek, hogy inkább elmennek. Annyira persze még soha nem sértődtek meg, hogy ne jöjjenek többet Kép De most egyébként a gyerekek is besegítettek, főleg Nóra, aki nem nagyon rajong értük. Érdekes egyébként, hogy egyik gyerek se szokta őket emlegetni. Lehet, hogy csak szolidárisak az anyjukkal Kép Kíváncsi vagyok, mit mond a dokid!

Zsuzsa: hát nem irigyellek az éjszakáid miatt Kép Eddig nekem egész jó volt, de most már második éjszakája, hogy szinte alig alszom, nappal meg csak kóválygok Kép Voltak Panóék is bográcsolni, jól sikerült, csak a végén odafagytunk már a székekhez. Pocakod? Keményedik? Jó a kép! Kitartást az ablakcseréhez!

Bori: a vérnyomásom azért zavar, mert amúgy 90/60 volt max, és ez elég nagy váltás azért. Azt meg el se tudom képzelni, hogy milyen lesz hányás nélkül !!! Elég vérszegénynek tűnsz a leletek alapján! Az enyém azért egy fokkal jobb! És nekem is kell vasat szedni.

Ildikó: remélem a Te babád is fejvégű lesz! És köszi, igyekszem pihenni, de hát két gyerkőc mellett nem is olyan egyszerű, de ezt pont neked nem kell ecsetelnem Kép Gondolom Te se tudsz sokat pihenni!

Swen: CTG/NST: két szalagot kötnek az ember lányának hasára, mind a kettőn van egy érzékelő. Az egyik a méhtevékenységet méri, a másik a baba szívhangját mutatja. Azt nézi elvileg, hogy méhösszehúzódásokkor, illetve a baba mozgásakor hogyan változik a szívverése, stb. Apás szabadnapért nagyon irigy vagyok!!!

Süncsi: köszi Kép További nyugodt, pihenős napokat neked!!!

Szöszi: kíváncsi vagyok mi lesz a dokinál! Csuklás: tök normális, ha többször csuklik egy nap!

Szilvi
lino

sziasztok!

Hűtő jelentem megrakva Kép

Mi volt ma a védőnőkkel?

Bellana: és a dokinál?

Szöszi: de én idősebb terhes vagyok pár héttel! Majd a tiéd is lesz ekkora!

Bori: az enyém is sokat keményedik a Magnézium megvonása óta. De ez van.
Majd mesélj, mit mond az ortopédus!
A vérszegénységedet meg igenis vedd komolyan!

Maci: pedig ekkora! Csak szombaton slankított a ruha!

Panó: alvás Kép Pihend ki magad mihamarabb!

Swen: Nekem ugyan fotós a férjem, de fel sem merült, hogy a szülést fotózza! Akkor mellettem a helye! Utána is a babát, és nem az én lábaim közét!
Szerintem leszállt félig! És milyen volt? Passz! Akkor is nagy!

Nixi, Lino, Nanda, Mariann, Kinga, Egcsi, Chello merre jár???

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Képzeljétek megérkezett a kókuszmatrac a kiságyba!Kép Egy kolléganőm, aki szintén babát vár, volt Pesten és vett nekem is a Kikában, még mindig 6000-ért. Most már tényleg mindenünk megvan, csak rendet kell rakni.Kép

Zsuzsa! Én is azt mondtam, hogy nálunk is fel sem merült a szülés fotózása, de ha meg akarja nézni ahogy kibújik a fia, hát nézze. Kitartást az ablakcseréhez, reméljük ti szerencsésebbek lesztek a mesterekkel! Azért jelentkezz, ha tudsz!

Lino! KösziKép Hát ez a bürokrácia olyan jellemző az országunkra és őszinte részvétem miatta. Meg a vérnyomásod miatt is.Kép de hátha ez csak a baba miatt van, és szülés után rendbe jössz!

Mucskáról, Valiról tudtok valamit?

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Lino: ma hajnalban gondoltam ám rád! Utoljára te panaszkodtál fejfájásra! Ma én keltem avval hajnalban... Kép
És te miért nem alszol éjjel?
Bürokrácia Kép
Bogrács! Kép

Swen: akkor hurrá martac, és még olcsó is volt Kép Mire is jól a kollégák! Kép
A férjed meg persze kukkolhat! Én nem tiltom meg neki! Ha kíváncsi... Kép

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Igaz, engem csak Süncsi hiányolt még múlt héten, de jelentem mindenféle nyűggel, fájással, gonddal itt vagyok.

Első: mit tudtok javasolni írtózatos torokfájásra? Tegnap megkapott a szél, éjjel aludtam 4 órát és nem vagyok a helyzet magaslatán. A gyógyszerész néni homeopátiás szert adott, de már a terhességi hányásra se használt ilyen hoemoszer, így valami hatásosabbat szeretnék, mint meleg folyadék.

Múlt héten a vérnyomáson felugrott 162-re, így kicsit se voltam jól. Szerda délben el is jöttem a mukahelyemről, és csak tegnap jöttem megint. de ma is olyan nyúzott vagyok és fikarcnyi kedvem sincs dolgozni. Fáj a fejem is. A térdem is.

Valaki írta, hogy fáj fekvéskor a csípője. Hát én se tudok már hogy aludni egy hete, annyira fáj. Háton se jó, már sehogy se jó.

Kika: mi is voltunk még múlt héten, és vettünk kismama fotelt. Álom! Lassan éjszaka ott fogok aludni!

Nixi: azt hiszem a Pilis túrát már csak szülés után fogom megismételni. Két hete totál tropa vagyok. Meg a lelki bajaim is velem vannak állandóan. Szóval lányok, és is csak panaszkodni tudnék naphosszat.

Zerkó: a lovagi éttermek közül a legjobb a Sir Brian! Minegyiket ismerjük már, mert a egy-egy szerepjáték után mindeig beülünk lakomázni. De a Sir Brianben többször is voltunk, mert árfekvésben és ízben, kiszolgálásban is jobb. Most is tervezüönk a párommal egy vacsorát, de én sajna nem bírok annyit enni, amennyit ott illik Kép

Kókuszmatrac: a párom ma megy a Kikába a pelenkázó komódért, és megvetetem vele a matracot!
Igaz, nekünk se saját lakásunk, se babaszobánk, de lassan már csak a gyerek hiányzik, mert minden megvan ;)

A listákat köszönöm.

Tegnap előszedtem a hőtérképemet tavalyról, hogy megnézzem mikor is eshettem teherbe, és mikor telik le a terhesség. Osztottam, szoroztam, és ez biza aug.10. Hétévégén egy rendezvényen egy hasonló alkatú és magasságú kismama volt a szomszédos térsaságban, egy kicsit picibb pocakkal. Hallottam, amikor kérdezték tőle, mennyi van hátra, és azt felelte, hogy 3 hét! Nekem 10 hetem van és nagyobb a pocakom!

Én napi 3x2 magne B6-ot szedek, de így is rendesen keményedek. Kicsit fáj, inkább kellemetlen. Pocaklakó hétvégén (gondolom front miatt) iszonyú ramazúrit rendezett. Fejecskéjét olyan iszonyatos erővel nyomta ki, hogy néha elborzadtam hasam amorf látványától.

Bellana: anyós már csak egy van. Az enyém is próbálkozott megint hétvégén a dirigálással (ő ezt akarja, ő ezt csinálta anno, én is tegyen azt, a fiát megint lehurrogta, hogy be akar jönni a szülésre), de keményen válaszoltam.

Még szerencse, hogy inkább telefonon keresztül zaklat bennünket; ritkán megyünk hozzájuk.

Kép
kisdió

Sziasztok!

Elnézést, hogy tegnap nem jelentkeztem a doki után, de majdnem este nyolc volt mire hazaértünk. Mindenkinek köszönöm az érdeklődését.

Eredmények. A CTG teljesen rendben volt. Semmi jelét nem mutatta, hogy szülésre készülnénk, vagy a baba rosszul érezné magát odabenn. (A lányom egyébként megint szerette volna leszerelni rólam az érzékelőket. A fiam, meg rutinosan felvette a telefonomat, mikor csörgött és közölte az apukájával, hogy a kórházban vagyunk a CTG-n.) A vérnyomásom visszatért a nálam normális padló alatti szintre, azaz 90/70 volt. Múltkor már szinte ijesztően hatott a 125/76. Aztán a doki is megvizsgált. Teljesen zárt méhszáj. Bár nálunk az lenne furcsa, ha másképp lenne, mert eddig mindkét csemeténél, még akkor is zárva volt, mikor már rég nem úgy kellett volna lennie. Ja, és pihennem kellene. Csak azt nem tudta megmondani a kedves doktorom, hogy a két gyerek mellett, ezt hogy kell kivitelezni. Hétvégéig majd csak kihúzzuk baj nélkül, aztán itthon apa, jövő héttől meg jön a húgom "vigyázni" rám.

Jövő héten vérvétel, CTG, ultrahang. Meg remélem szülés is, mondjuk jövő hét végefelé. Már nagyon szeretnék két darabban lenni.

Apuka a szülőszobán. A történet az egyik dokitól származik a kórházban. Mesélte, hogy jó sok éves praktizálása során csak néhány olyan eset volt, mikor apuka, olyan komolyan rosszul lett. Ebből egy volt igazán emlékezetes.: Apuka fényképezővel a kezében várta a nagy pillanatot, mikor a várva várt csemete megérkezik. Rosszullétnek semmi jelét nem mutatta. Aztán kibújt a csemete feje. Apuka ebben a pillanatban dobott egy klasszikus hátast, és elájult. Mikor néhány perc alatt sikerült magához téríteni, akkor megkérdezték tőle, hogy esetleg csináljanak-e a babáról néhány képet, vagy jó lesz az albumba az általa készített plafont ábrázoló kép?

Swen!

A baba érkezése után, nagyon tudatosnak kell lennie az ember lányának, hogy a kedves párja ne hanyagolódjon el. Nem lehet ugyan előre tervezni, hogy milyenek is lesznek a babával a hétköznapok, de érdemes végiggondolni, hogy apuka miképpen is kaphatja meg a minimális figyelmet, szeretetet, törődést. Néha nem kis feladat. Főleg, ha már a többedik baba érkezik. De megoldható!

Mindenkinek további szép napot!

Zita
pzita

Kisdió!

Torokfájásnál nekem bevált a Bioparox nevezetű spray. Ez egy helyi antibiotikum. Torokba ill. orrba lehet fújni. És azon kevés antibiotikum egyike, amire rá van írva külön, hogy terhesek és szoptatós anyukák is használhatják. Pont azért mert helyileg hat. Nekem a háziorvosom ajánlotta és bejött.

Zita
pzita

Szia Kismamák,

Kisdió,
tényleg nem voltál mostanában, és ha majd gyakrabban tudsz jönni közénk, "bekerülsz a köztudatba", nagyon fogunk hiányolni egy-egy kimaradt napért. Ezt bocsánatkérésnek is szántam, amiért én pl. nem említettelek a hiánylistán.
Szóval nyűgök, fájdalmak, és hasonlók?
Torokfájás: na, ez nekem nagyon ismerős, a terhesség alatt szenvedtem tőle jónéhányszor, és a homeo nekem nem jött be. Bőszen fújkáltam magam Bioparox-szal is, nem tudom, jó volt-e valamire...Összefoglalva: sok mézes-citromos limonádé, valami gyógynövényes szopogatnivaló cukorka, legalább a szárazság nem kínozza addig sem a nyálkahártyákat. Talán Zsuzsa párásítását is megpróbálhatod, a kamilla tényleg csak jót tehet.

Matracügyben: mi is megvettük ma a habszivacsot, 8 mm-es.
Már csak apróságok vannak hátra, ha minden igaz: szeretnék egy szép plédecskét a lánynak, meg új vízhőmérő, kézi orrtisztító kell, ezeket majd Danival szeretném megvenni a Megatoys-ban - hallgatok a dokim tanácsára, hgy bízzam teljesen Danira a döntést ezekben a dolgokban, hadd érezze, ő is "döntőképes" kistesó-ügyben. (mi lesz, ha valami olyan plédet választ, amitől én hátast dobok?!)

Jaj, mielőtt megint kimegy a fejemből: van valakinek tapasztalata Amway-es folttisztítókkal? A börzén mondta egy anyuka, hogy az maga a Csoda, gondoltam, közvéleménykutatok, mielőtt keresek egy amwayes embert. Plüssrugikból foltot kiszedni mégsem állhatok neki a jó öreg Flóraszepttel, az Oxi és társai pedig...

Zsuzsa,
holnap ablak-nap? Egy napos lesz az akció? A takarítást hagyd másra, vigyázz a pocakodra! Hogy telt a mai nap görcs-téren?
A vasat pedig bevettem ma is, jó kislány voltam.
(mi is hűtő-feltöltésen voltunk ma, holnap folyt.köv. a piacon. Vegyek valakinek epret?! És talán lesz szerencsém egy kis cserkóhoz is.)

Lino,
miért van ilyen hamar vége az ovinak nálatok? És mikor van kezdés? Nálunk majdnem a teljes június még megy, és július huszonvalamennyi a kezdés. De mi mindig csak szeptemberben kezdünk, meg utána szoktunk még elmenni nyaralni tengerhez, szóval igazán csak október környékén lesz rendszeres az ovibajárás.
A vérnyomásom nekem is alapban annyi lehet, mint a tiéd, megértem, ha most szenvedsz a magastól. Örülök, hogy a víz most nem sok benned!

Swen,
lehet, hgy reggel melegebbnek éreztem az időt, talán a szél nem volt akkora, meg olyan istenien sütött a Lizi!
Szóval minden készen áll nálatok, már csak ide-oda kell tologatni a dolgokat?
Az éjszakáról:
na, ma nálunk is kissé különösre sikeredett.
Dani fél 3-kor szólt, hogy bepisilt. Megállt bennem az ütő, ilyesmi nem volt 2-3 éve szerintem. Karcsi volt a gyorsabb, elláttam "utasításokkal" (legfőképp, hogy le ne szúrja a Manót), aztán kiderült, hogy egy csepp pisi sincs sehol, talán álmodta?! Akkor kimentünk kollektívan pisilni, aztán aludtunk 5-ig, akkor bebújt az ágyunkba, hozta a kispárnáját, Szupermacskát, Franklint, szóval sokan lettünk hirtelen. Érdekes, hogy -ahogy a lányok is írják- mostanában nálunk is az utolsó 3-4 éjjel volt ébredés, ami nálunk elég extra Manó
részéről.

Most ezt elküldöm, mert megint átmentem grafománba...

vérszegény Bori
drbusborbala
Budapest, XX.

Szia Zita,
egyszerre írtunk, jó, hgy Bioparox-ügyben kicsit más a tapasztalatunk...
Klassz, hogy rendben volt minden tegnap a dokinál! Mikor kezdett a méhszájad nyílni az előző babákkal? Ha jól emlékszem, az enyém sem akaródzott megnyílni, azt sem lehetett tudni, honnan csorog a magzatvíz. Kaptam is rá zselét.
Nem találom most a táblázatomat, mekkora is a kisfiad?

csók
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Egész délelőtt hálóing kereséssel ment el,de se az Auchan-ba,se a Tescoban,se a Corában nem volt.Se méret,se gombos.Néztem még a Pasha nevű boltban,ott is cak xxl-es méretben volt ami jó lett volna.Megmondom őszintén nincs kedvem 8-10 000Ft-okat kidobni,amikor itthon úgysem veszem fel!Hulla vagyok!

Bori!
Nekem is fáj a lábam combtőnél,szombaton kezdtem érezni,és egyre rosszabb.KépFőleg estére.Én már a játszótérre is csak kísérővel megyek ki,mert nem tudok a gyerek után szaladgálni,és 10 percnél tovább álldogálni.Érdekes ez a Mayával nem volt!

Szoptatás...Maximálisan egyetértek veled,és annyit még hozzá tennék,hogy nekem az első itthon töltött naptól a védőnénink naponta kijárt mindent elmondott és megmutatott,mégis majdnem 6 hétig sírva szoptattam,mert sajnos estére nagyon kevés tejem maradt,és iszonyúan fájtak a mellbimbóim.Ennek ellenére nem adtam fel,de csak 3 hónapos koráig sikerült csak szoptatnom.Muszály voltam pótlást(tápszert)adni neki,mert nem gyarapodott,és a gyerekorvos szólt rám,hogy ennyire mártír ne legyek már,mert a baba látja kárát.Így kb.6 hónapos koráig még reggel és este szopizott,azután magától abbahagyta!Most biztos,hogy nem fogok beleesni ebbe a hibába,de amíg csak tudok szoptatni szeretnék.Kép

Süncsi!
Én is szeretném elkérni a padlizsánkrémed receptjét!Kép
CseriKép Imádom!!!

Zsuzsi!
Nálunk a Maya ugyan ezt csinálja amit a te Dorkád!Állandóan kérdezget!
Még halvány jelét sem mutatja,hogy érett lenne a szobatisztaságra,sőt,ha csak bugyikát adok rá itthon,csak azért is belepisil.Én nem erőltetem,félek,ha megjön a Maxi újból visszakéri a pelust.
Nálunk pont az a baj,hogy a párom nagyon lazán fogja,nem túl következetes,és úgy érzem mindig,hogy amit én felépítek,ő lerombolja!Kép

Kisdió!
Kitarás,nincs már sok hátra!KépÉs nagyon jókat lehet aludni a foltelben is!Kép
Tudsz már valamit a dokidról?Mi lesz ha mégsem mehet vissza Mávba??Te mész máshová szülni?

Nixi!
Hol vagy?Kép

Swen!
Kika!Kép

Zsuzsa!
Tényleg nagyobbnak tűnik a pocid,nem azért mert alulról van fotózva?KépNagyon csini vagy!Nem is írtad,sikerült az ovi Zsófinak?
AlvásKép

Linó,Panó!
Irigyellek titeket a bográcsért!Kép
Meg a cseriért!Kép

Bellana!
Írj,majd mi volt a dokinál!Kép
KlímaKép

Mucska, Mariann,Vali mi van veletek?

Szt.Imrések!
Volt már valaki olyan talin,ahol a csecsemősökkel beszélgettetek?Érdemes elmenni?

Puszi,
Nanda
nanda

Sziasztok!

Anitabori: látom a grafomán babérjaimra törsz. Kép
A szopis véleményeddel tök egyetértek, sajnos tényleg átcsapott a dolog a másik végletbe. Valszeg a genetika a döntő, hogy ki tud szoptatni, a többi csak mellékkörülmény. Én csak azon húzom fel magam ha valaki nem akar szoptatni, pedig tudna.
Szerelő: remélhetőleg nem leszek benne az esti hírekben miatta. Kép Csak az a kaka, hogy nem tudom mit csináljak Danival addig, míg zajonganak. Kép Főleg ha vacak idő lesz. 9-kor még nem tudunk lemenni a játszótérre, az nagyon korai és nincs ott senki sem. Kép
Tessék szedni a vasat! Kép

Nanda: próbálj pihizni. Hálóing: Kép

Zita: jó, hogy minden oké. A férj nem elhanyagolása terén szerzett tapasztalataid nagyon érdekelnének! Főleg ha tudsz tippeket, hogy ezt segítség nélkül hogyan lehet megoldani. KépAz apukás sztorin jót derültem, a férjemnek is nagyon tetszett. Kép

Kisdió: anyós leakarja beszélni a férjed a szülésről? Miért?

Lino: szerencsére anyósék ritkán jönnek, de ha mi megyünk az borzalmas. Kép A hányinger nem tudom mi lehet, talán tényleg nyom valamit a manó.
Múltkor lehúztam 3 dl. teát és te jutottál eszembe róla, hogy neked is milyen jól ment az üditőzés! Kép És a hasbehúzós kérdésen is vigyorgok ha eszembe jut. Kép

Swen: milyen hosszú hajjal láttál? A Dani albumában van egy pár hosszú hajas (hájas. Kép)lehet, hogy ott?
Apuka:én sem vagyok szégyenlős,de jobban örülnék ha mellettem lenne, nem a lábam között. Kép

Panó: értem már a vérvételt. És akkor te kapsz is valami ellenanyagot szülés után ugye?

Zsuzsa: ügyi legyél holnap és továbbra is küldöm az álommanókat. Kép

Mucskáról, Valiról van valakinek híre?
Mariann mi van veled? Chello?
Jerry, te is eltűntél! És még sokan mások ugye...

Most magunkról: Dani délelőtt leesett a csúszda lépcsőjéről... Úgy a feléig legurult mire eltudtam kapni. Nem jó helyre ült le és hátradőlt...Elkaptam,de jól be is vágtam a hasam a lépcsőbe, mert ugye vetődtem, hogy elbírjam kapni...Nagyon sírt, de inkább az ijedségtől, mert nagyon ügyesen "tompított". Utána negyed óráig remegett a lábam, pedig Dani vígan rohangált és már vissza is ment csúzdázni.
Itthon nagy alvás volt délután. Egyszer felébredt, kijött és hozzámbújva aludt tovább. Kép Azt hittem elolvadok. Kép

Doki: köszönöm, hogy érdeklődtetek. Kép
Bébi jól van, a bucija 77mm körül van. Kép Nagyon atomkodott. KépA méhszáj zárt. A változatosság kedvéért most Canesten kúpot kaptam.
5-én megyünk a praxisba, megint a Hajdú dokinőhöz. Kép

Más: képzeljétek egy kedves kismama ismerősöm hívott, hogy fájásai vannak (holnapra vannak kiírva)és hogy holnap mindenképpen be kell feküdnie. Kép Olyan izgalmas. Kép

Puszi:
Linda

Ui: most hívott anyósom. Hogy pénteken ugye megyünk? Hogyne, rohanunk. Kép
Meghogy csütörtökön jöjjenek e a szerelés miatt Danizni. Mire én pofátlanul azt mondtam, hogy remek, míg ők szerelőznek, mi Ádival és Danival elmegyünk csavarogni. Kép Hú, de disznó vagyok, ugye? Kép
bellana

Sziasztok!

Zita! Te már itt tartasz, hogy jövő hét végén szeretnél két darabban lenni?!S ezt csak így mondod?! Igaz te már rutinos szülő nő vagy.Kép Ugye azért valaki majd tudat rólad? Az jó ha jövő héten a húgod vigyáz rád, mert ha úgy döntesz, akár otthon is szülhettek.KépKépKép

A tudatossággal igazad van és én igyekezni is fogok, de annyi mindent tesz az ember, amiről utóbb -vagy akár akkor-tudja, hogy másképp kellett volna! Dehát azt hiszem ehhez is idő kell, hogy igazi családdá érjünk a babával.

Kisdió! Én is szánom-bánom, hogy nem emlegettelek, de tényleg olyan ritkán írsz. Izom- és torkfájdalmakat no meg az anyósod sajnálom...Kép Hogyhogy most számoltad ki a szülésed időpontját? A doki nem mondott semmit, vagy te attól eltérő időpontot számolsz? Bocsi ha már leírtad volna...

Vérszegény Bori!Helyes, tessék csak betartani a dokibácsi és Dr. Zerko előírásait, mert ez nem játék! S magácska mikor tervezi a szülést? Mert ugye a táblázat szerint már lassan indulhattok.Kép Danival egyébként az apukája lesz otthon amíg te a kórházban leszel?

Linda, Szöszi mi volt a dokinál?

Kinga, Niki, DzsCsiga,Orsi, Chello, Egcsi, Anikó, Mariann, Jerry merre jártok?

Előre is bocsi ha kihagytam valakit.Kép

Anyukák! Egyébként a szopinál az törvényszerű, hogy kisebesedik a mell? Ezek a krémek, mint Garmastan nem segítenek?

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Linda! Látom minden rendben volt. Ez a beszólás anyósnak ez csillagos ötös!!!!!KépKépKépKépKép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Bori!

A fiam, Ádám novemberben múlt 3 éves, azaz most kicsit több, mint 3 és fél. Csilla pedig most június közepén lesz kettő.

A méhszájam az egy nehéz ügy. Ádámnál ömlő magzatvízzel és szinte zárt méhszájjal, fájás nélkül kezdtük a dolgot. Aztán nagy nehezen fájás is lett. Aztán szépen lassan (nagyon lassan) haladtunk. De érdemes volt kivárni azt a 22 órát. Csilla babával csak éppen csorgó magzatvízzel, szinte teljesen zárt méhszájjal és szintén fájások nélkül indult a szülés. Aztán kezdtek fájások is lenni. A méhszáj akkor is nagyon lassan adta meg magát, de azért gyorsabban, mint az előző szülésnél. Aztán 3,5 ujjnyi méhszájnál kiderült, hogy hiába a kitartás, a műtőbe kell mennünk, mert a leánykám nem tud megszületni a normál úton. Szóval méhszáj-ügyben nem vagyunk egy sikersztori szereplői. Azért remélem, hogy most még gyorsabban mennek a dolgok, és megy majd ez a síma szülés.

Swen!

Ha tudnád, milyen nyamvadtnak érzem magam, akkor értenéd, hogy miért is szeretnék már osztódni. Az az igazság, hogy az előző csemetéimmel sem volt fáklyás menet az utolsó egy-két hét, de most fizikailag nem érzem igazán jól magam. A kezem zsibbad, a bokám kicsit dagad, estére már a hasam is nagyon nehéz. Nem tudom, hogy én öregedtem négy év alatt, vagy csak ez a terhesség más, és azért nehezebb.

Igen, jó hogy itt lesz a húgom. Viszont sajnos az én szülési előéletemmel nem lenne túl szerencsés itthon szülni. Túl nagy az esélyünk mindenféle komplikációkra.

Linda!

Szoptatás ügyben nem hiszem, hogy a genetika döntő. Nagyon kevés az olyan nő, akinek a mirigyállományában olyan elváltozás van, ami nem teszi lehetővé a szoptatást. A baj inkább ott van, hogy nem készítik fel eléggé a kismamákat a szoptatásra. Csinálhatnánk mondjuk itt is egy közvéleménykutatást, hogy itt a topic-ban lévő kismamákat mennyire készítették fel a védőnők. Milyen várható problémákra hívták fel a figyelmet? Aztán ha már túl van az ember a szülésen, akkor ott van a bölcs rokonség, természetesen azok mindig a legnagyobb hangúak, akik nem is szoptattak. Aztán a bennünk levő teljesítmény kényszer, ami kellőképpen idegessé tesz, ha esetleg elbizonytalanodnánk tejmennyiség-ügyben. Az idegesség meg a legrosszabb a tej szempontjából. Aztán valahogy elfelejtik mondani, hogy a kisbabáknak teljesen természetes állapota, hogy délután többször szopiznak és nyűgösebbek. Meg azt is elfelejtik mondani, hogy ha már beáll a kereslet-kínálat, akkor nem fog úgy feszülni az ember melle, így sokan azt hiszik, hogy ilyenkor nincs elég tejük. Aztán elfelejtenek szólni a növekedésugrásokról, amikor időlegesen hirtelen megint sűrűbben szopiznak a babák. És még tudnám sorolni sajnos.

Lányok!

Most jöttek enyukámék és hoztak vagy két kiló epret. Muszáj mennem!!!!!!

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

A gyerekkel minden rendben!Szep, fejlett, egeszseges (BPD=87mm,FL=61mm). Sajnos, ez az osszes jo hir, amivel szolgalni tudok:
A kemenyedeseim kezdenek eldurvulni, nagyon gyakoriak. Meg a vizsgaloasztalon is olyan volt, hogy a doki alig hitt a szemenek/kezenek. Megneztek, hat ezek bizony fajasok.Kép
Ezutan rogton volt mehszaj-vizsgalat is. Sajnos, alig van mar mehnyakam.Kép Most kaptam gyogyszert, szigoru pihenes, de ugy nez ki, hogy mar csak pentekig leszek "szabadlabon". Ket napot kaptam, hogy a kemenyedesek a gyogyszertol elmuljanak, ha nem, akkor korhaz es infuzio. A doki szerint csak 2-3 nap, mert altalaban jol reagalnak ra a babak es akkor hazajohetek, de en felek, hogy ugy jarok, mint Mucska.

Most megyek pihenni. Meg jelentkezem!
szoszi 32+2
szoszi

Sziasztok!
Mostanra sikerült a férjemet kitúrni a géptől, illetve tegnap este elaludtam mire végzett, de ezentúl próbálok több gépidőt kiharcolni.

Anikó:most olvastam vissza, ez a szülésfelkészítő tanfolyam aranyos, ezentúl megvan az alibim minden esetre Kép

A tali nagyon jó volt, végre társulnak arcok is a nevek mellé. Nem sikerült sajnos mindenkivel beszélgetni, illetve a többiekkel is csak túl röviden, de remélem lesz még rá alkalom.

Pano: nem értem, hogy miért vizsgálnak nálad annyiszor ellenanyagot. Ha biztos, hogy a férjeddel mindketten Rh negatívok vagytok, akkor a baba is csak az lehet, és így nem okozhet problémát. Persze inkább nézzék meg többször, minthogy valami tévedés legyen.

Zsuzsa: és miért nem szeded tovább a MagneB6-ot? Ártani nem árt, nem?

Bellana: a viccek nagyon jók voltak, itt kacarásztama gép előtt. Már a múltkor is mondtam, hogy veletek mindig történik valami, remélem a pocidat nem ütötted azért komolyan meg. A többi (anyós, légkondi) probléma elviseléséhez meg szerencsére jó a humorérzéked, más nem segít. Segíthetne az is ha kitombolod magad, de mégsem verheted meg a fickót, vagy a szimpatikus anyukákat a játszótéren.

Egyéb: megjött az egyik kiságyunk Angliából, nagyon szép, matrac nélkül kaptuk, így mi is megyünk majd valamikor a Kikába. Kaptunk etetőszéket, és autós babaülést is. És a barátnőm is elkezdte már összeszedni a pici ruhákat. Csak azt nem tudom, hogy a babát hova fogjuk rakni, még át kell rendeznie az egész lakást hozzá.

Most megyek megnézem a Vészhelyzetet, de még jövök!

Jerry
jerry

Sziasztok!

Kaptam egy kis gép-hozzaférési idöt a férjemtöl, gyorsan kihasznalom. Amig nem rendezödik az uj vallalkozas, sokat fog itthon dolgozni, és szinte mindig szüksége van a gépre.

Jelentem, a lelkiismeret-furdalasom szépen mulikKép
Csütörtökön megyek dokihoz, akkor beugrom az irodaba összepakolni.
Mar olyan kivancsi vagyok, mi lesz a dokinal, sokan irtatok mar a CTG-röl, nekem is az lesz. Szoval azért vagyok kivancsi, mert mar nekem is rengeteget keményedik a hasam, ilyen még nem volt, de most éjszaka is, alvas közben. Ma pedig egyszer nem csak megkeményedett, hanem fajt is, ugy hogy egy helyben kellett maradnom majdnem egy percig. Ez egy joslofajas lehetett??? Izgi!!

Kedvet kaptam a sok pocakos fénykép lattan és tettem fel egy képet a profilomba, ma készült, kicsit arnyékos az arcom, mert pont betüzött a nap a szobaba. A kép a leendö babaszobaban készült, hattérben a haloszoba, lehet, hogy eleinte oda fogjuk attolni a kisagyat.

Zsuzsa,
bazi nagy a pocakod!Kép Nagyon jol néz ki!!!
A munkalatoknal kiméled magad, ugye?

Swen,
tök jo, hogy ilyen lelkes a férjed és az a fontos, hogy a kettötök allaspontja egyezik, hogy szülésnél "mit szabad és mit nem". En pl nem akarom, hogy elvagja a köldökzsinort, de tök jo, mert a férjem sem. Szoval a fontos, hogy megértjük/titek egymastKép
Gratulalok a matrachoz!

Bori,
hihi, igazaad van, az a 7 percre lévö üzlet az utobbi idöben minimum 13 perccel messzebre kerültKép
Jéé, Ti annyi adatot tudtok magatokrol, nekem fogalmam sincs, milyen a vérképem. Szinte semmilyen adatot nem kapok meg, de bizom benne, hogy ha vmi nem stimmel, akkor szolnanak.
Nagyon helyes, hogy szeded a vasat, vigyazz magadra még ezalatt a rövid idö alatt! Tök jo ötlet, hogy Danit bevonod a vasarlasba! Majd szamolj be, hogyan zajlott a dolog!
Üdvözletem küldöm Szupermacskanak és Franklinnak!

Kisdio!
Torokfajasra az én vesszöparipam: sos langyos vizzel öblögetés napi kétszer. Nekem nagyon bejött, föleg lefekvés elött (Borinak nem jött be).
Pocakmérettel ne foglalkozz, az mindenkinél mas és mas!

Zita!
Tök jo, hogy rendben volt a CTG! Ezek szerint ott volt mindkét gyermeked?Kép

Pano és Nanda,
bar Szöszi biztosan profibb a padlizsankrém elkészitésében (ha jol tudom, ez egy erdélyi étel), azért leirom az én gyors verziomat:
Kb két személyre:
2 db padlizsan
1 kicsi-közepes hagyma
1 gerezd fokhagyma
so, bors

A padlizsanokat kettévagom, egy picit bekenem (oliva)olajjal a husat és forro sütöben kb 25 percig aranybarnara sütöm (a félbevagott padlizsanoknak a husa van felfelé, én a végén picit meg is grillezem és ugy lesz szép barna)
Közben felapritom a hagymat és pici olajon megdinsztelem. Ha megsült a padlizsan, kikanalazom a husat, összekeverem a hagymaval, a szétnyomott fokhagymaval és izlés szerint sozom, borsozom (én jo borsosan szeretem) majd az egészet összeturmixolom. Vajas piritosra kenve és sok-sok paradicsommal isteni! (a padlizsant meg lehet sütni szabad tüzön, alufoliaban becsomagolva parazsban is, allitolag akkor az igazi a padlizsankrém, ha kicsit füstize van, én még igy nem probaltam).

Bellana,
örülök, hogy rendben volt minden a dokibacsinal. AnyosbeszolasKép

Szöszikém,
vigyazz nagyon magadra, tényleg pihizzél sokat! A legfontosabb, hogy a baba jol van!

Jerry,
de jo, hogy ilyen sokmindent kaptatok!
Ma én is kaptam az egyik sogornömtöl egy kis ajandékcsomagot, nagyon kedves összeallitas: 2 body, 1 halozsak és sok-sok Kismama ujsag. Olyan jo volt csomagot kapni!!

Maci,
a vicc tényleg nagyon jo volt!!!

Bocsi, hogy sokmindenkinek csak igy tavirati stilusban sikerült irnom.

Jo éjt mindenkinek,
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Süncsi: nagyon szép kismami vagy továbbra is, és micsoda pocid van! Kép Az valami kiságyféle aminek támaszkodsz? Olyan kicsinek tűnik. Kép Nyújtható?

Jerry: na, csak megvagy. KépA légkondis ürgét még csak elpáholnám, de a "szimpatikus" anyukákat nem szivesen. Kép Amúgy Ádi régebben emlegetett nekem valami homokzsákot amit püfölhetnék kínomban. Kép
Kiságy: Kép

Szöszi: ne hozdd az emberre a frászt! Remélem a gyógyszer segít!! Ha mégis be kell majd feküdni, tudni fogunk rólad? Esetleg elküldhetnéd mailben a számod!

Zita: biztos igazad van a szopi ügyben. Én már régebben kifejtettem a véleményemet a dologról. Én csak azt sajnálom, hogy ha valakinek nem megy azt igenis elitélik és lenézik a szoptató társaik. Legalábbis a többség. Pedig ő maguk amúgyis hatalmas lelkiismeretfurdalással küzdenek.
Amúgy ha már annyira nyomják ezt a témát, akkor teremtsék is meg a módját, hogy az anyák segítséget kaphassanak. PL. képezzék már tovább a védőnőket és a kórházi csecsemősőket!

Linda
bellana

Süncsi!

Megnéztem a képet a profilodban. Nagyon szép helye lesz a babátoknak. Megütötte a szememet a kiságy. Ez a Stokke cég féle kiságy?

Igen, a gyerekeim is ott voltak a CTG-n. Ami részben jó, részben rossz. Az elején mindig nagyon tetszik a dolog, aztán a végén megunják, hogy az édesanyjuk semmi okból nem hajlandó megmozdulni. Ilyenkor szokott próbálkozni a lányom, hogy leoperálja rólam az érzékelőket, merthogy a majdnem két évével már rájött, hogy annak köszönhető, hogy nem mozdulok.

Szép álmokat mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!

Most sem fogok sokat irni, de holnap szinte 100%, hogy idejutok, mert csak vizsgaznak a gyerkoceim, aztan szabad leszekKép

Vegigolvastam mindent, de mar nem emlekszem, hogy ki mit kerdezett, ugyhogy legyszi holnap ami fontos kerdezzetek mar meg ujra, ne kelljen megint vegigolvasnom mindentKép Koszike elore isKép

Jol vagyunk, de tegnap ejjel alig birtam elaludni, eleg sz... volt, mar a vegen sirtam, mert annyira nem tudtam normalis poziciot talalni magunknak es picurkam is mozgolodott, gondolom o sem tudta mire velni a dolgotKép Aztan valahogy csak elaludtunk. Most is mar hulla vagyok, valahogy mostanaban sokkal hamarabb faradokKép

Haz jol all, de kicsiket csuszunk, valszeg csak jovo het elejen lesznek kesz, de szerencsere ez nekunk nem oriasi gond, ugyhogy par nap belefer.

Megyek a zuhany ala, holnap megprobalok kicsit bovebb lenni.

Mindenkinek sok pusziKép

Orsi
28+4

avocado

Hopp, még mas is virraszt!

Bellana,
tök igazad van védönö és szoptatosnövér ügyben. Nekem ugyan nincsen tapasztalatom, de ahogy itt a Babaneten olvasom és a magyarorszagi baratnöimtöl, rokonaimtol hallom, tényleg nincs elég segitség szoptatas-ügyben.
Az agy késöbb bövithetö és 120 cm hosszu lesz! Szoval nyujthato!Kép

Zita!
Igen, ez a STOKKE agy. Amikor meglattam, beleszerettem és többé semmi mas agy nem kellett. Nagyon tetszik, hogy kezdetben ilyen kicsi, gurithato, kerekded formaju, hogy a baba jol érezze benne magat. Szerelem volt elsö latasra. Azon kivül nagyon-nagyon tetszenek a hozza kaphato textiliak is, szerintem tök izléses. A pelenkazonk is STOKKE, ha érdekel, teszek fel rola képet.
Az agy késöbb atalakithato junior aggya, az nem nagyon tetszik, viszont lehet belöle csinalni két széket, az viszont aranyos. Remélem elöször majd inkabb egy kisteso fogja a kisagynak hasznat venni.

A gyerekeknek persze egy idö utan biztos unalmas, hogy az anyukajuk csak egy helyben fekszik. Azért aranyosak, hogy benn voltak.

Orsi!
Lehet, hogy mar lassan tényleg többet kellene pihenned. En kb 2 hete borultam ki igy, nem aludtam, masnap munka, meg a hormonok... Probalj meg tényleg lazitani! Dolgozni meddig szandékozol még?

Jo éjt,
Süncsi
süncsi

Jó reggelt!
Tegnap szokásomhoz híven elaludtam a tévén, ezért nem jöttem később.
Süncsi:nagyon jópofa a kiságy, én még soha nem láttam ilyet.

És ha nem bánjátok megosztom veletek a kedvenc padlizsánkrém receptemet, hátha nem ismeritek, érdemes kipróbálni.
(csak sajnos nálunk még nagyon drága a padlizsán)

Tehát a padlizsánokat sütőben teljesen szottyosra sütöm (kb. 3/4-1óra), meg kell szurkálni a héját, hogy ne durranjanak ki. Ha megsültek kikaparom a héjából egy tálba teszem, összekeverem sóval és borssal. Ilyenkor a padlizsán belseje egy barnás színű maszat, fakanállal teljesen pépesre kavarható. Ha egy kicsit kihűlt összekeverem kb. harmadannyi majonézzel mint a maszat és apróra vágott paradicsomkockákkal és füstölt sonkával. Szintén pirítóssal kell fogyasztani.

Nálunk mindenki nagyon szereti, bár a padlizsánt is szeretjük egyébként is, a férjem szerint a muszaka az egyik specialitásom. (sajnos más nem is nagyon van, pl. a tegnapi frankfurti leves elég vacak lett)

Most elmegyek, mert az egyik barátnőm lakását kell pesztrálnom, mert jönnek hozzá a szerelők ablakot cserélni.

DzsCsiga: ha minden igaz megyek a szülésfelkészítőre, próbáljuk meg megismerni egymást..
Rajtam egy kék csíkos mikiegeres pulóver lesz, ha nem veszem fel, majd feltűnően szétteregetem Kép

Jerry
jerry

Süncsi!

Nekem is nagyon tetszik ez a kiságy. De mivel még a kisággyal való megismerkedésünk előtt volt már gyerek is nálunk, meg kiságy is, így szóba sem került, hogy vegyünk, csak mindig megcsodálom, ha valahol látok. Nekünk az egyik etetőszékünk Stokke-s. Először nagyon szívtuk a fogunkat, mert az ára a másiknak a duplája, de most már látjuk, hogy jó döntés volt. Úgyhogy már el is döntöttük, hogy ha a most még pocaklakónak már szüksége lesz etetőszékre, akkor ismét egy ilyenbe ruházunk be, mert ezt még tizenéves korában is tudja használni.

Most mennem kell, mert a lányom felébredt és kivonult a macijával és a kacsájával a kezében, most meg itt súgja a fülembe, hogy "Cicizünk fotelban!".

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Meleg és napsütéses szerdát mindenkinek!

Zita! Szegénykém sajnálom ezt a fizikai állapotot, de ugye két gyerek mellett, nagy pocakkal nem is csodálkozom rajta. Kívánok neked egy sokkal könnyebb és gyorsabb szülést, mint az előző csemetéknél! Fincsi volt az eper?KépAz otthon szülés csak vicc volt, azért szerintem minden körülmény között a kórház a legbiztosabb, de persze itt is ízlések és pofonok. Viszont a Te esetedben jól teszed, hogy mindenképp bementek! S a te gyermekeid mit szólnak az új babához? Fel tudják már fogni? Várják?

Szöszi!

A babád méretéhez gratulálok, s nagyon szorítok értetek, hogy ezek a keményedések elmúljanak! Tényleg csak Ti vagytok fontosak, tök mindegy hol vagytok, s az a két-három nap nem olyan nagy idő! Bízz a dokidban, meg magatokban!!!! S ha tudsz valahogy tényleg üzenj nekünk!

Jerry! KiságyKép

Orsi! Hát megvagy végre te is! Már fogalmam sincs mit kérdeztem tőled, de az a lényeg, hogy ha fáradtan is de megvagytok! Tényleg pihenj minél többet, nem éri meg ez a nagy hajtás! Egyébként bármit írhatsz csak tudass bennünket magatokról!Kép

Süncsi! Te tényleg olyan szép kismami vagy!Kép És az az ágy! Nagyon édes, még én sem láttam ilyet! Egyébként igazad van, az a lényeg, hogy a párok között összhang legyen! Ez a padlizsánkrém annyira jól hangzik, hogy már ráéheztem.Kép

Most megyek kisruhákat kiválogatni a mosáshoz!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: