A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Bond!

Nem értem, mit nem értesz... :oops: !
A végösszeg 12.500-zal lett kevesebb, mint a csomag eredeti ára, plusz kaptunk egy 12.500-as ingyen babamozit. Így tulajdonképpen 25.000 ft kedvezményt kaptunk :wink: .
Mozi: :evil: :evil: :evil:
Akkora rakás f*s ez a film, hogy vmi rettenet! És apa szerint is! Ő még inkább kiakadt! Az első másfél (!) órában alig van cselekmény, csak folyamatos dirrdurrrcsittcsattt, az utolsó fél órában viszont túl sok cselekmény van,rohadtul eltúlozva: összességében egy nagy sz@r! Totál "B" kategória, tele bakikkal! Meg ne nézzétek!!!!

Skrisz!

Nagyon édi a bébi :wink: !Irány a Kika! Tuti hogy találtok megfelelő szekrényt, olcsón :wink: ! A gyerekbútorok viszont drágák, szóval kiságyat ne ott vegyetek, ha még nincs... (Legolcsóbb, amit láttam: Ikea, 7000 asszem)

Rólunk:
Voltunk a Kikában, vettünk szekrényt :D :D :D ! Ooolyan szép, tök jó minőségű, és sztem nagyon jó áron is vettük :wink: ! Évek óta nem voltam Kikában, pedig érdemes menni: a "cash&carry"-s cuccoknál 20.000-től 150.000-ig lehet venni szekrényeket, nagy választékban!!!
Mi egy középkategóriásat vettünk, világos dió színben (kicsit lágyabb, mint a bükk) 3 ajtós, ebből kettő végig van polcozva, és 6 fiókja van: 3 normál méretű, meg 3 bazinagy, mély alul (tök jó belehajigálni a játékokat :wink: )! Ha készen leszünk, megmutizom :wink: !

Még azzal vagyok gondban, hogy mibe altassam a gyereket, amíg egy szobába leszünk :roll: ? Láttam ma kifejezzeten a szülői ágyhoz csatlakoztatható babaágyat, 54.000-ért :shock: ! Na, hát nem ilyesmire gondolok! Lehet veszünk egy Ikeás "legolcsóbb" kiságyat, és az egyik oldalát nem tesszük rá, oszt kész, vagy marad a zoknisfiók :roll: :lol: :lol: :lol: !
(Még a legprolibb mózes is 30-nál kezdődik, és arra a néhány hónapra sajnálok ennyit adni érte:? !)

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok :D

Igyekeztem bepótolni a tegnap óta írtak átolvasását, több-kevesebb sikerrel...

Mindenesetre feljegyeztem: Urtica Urens 5 ch hoeopátiás "bogyó" :D Az orvosunk egyébként is homeopátia párti - ráadásul ért is hozzá -, úgyhogy vasárnap, amikor ügyeletes lesz rá is kérdezek. A lactoherb mellett a MoreMilkPlus kapszulára gondoltunk, majd anya eldönti, azért köszönjük.

Feljegyeztem továbbá a Hipp Mikusan teakeverékét is, anya felé ezt is tolmácsolom :D

Marietta Dominikje tündérbogyó, és a kislányszoba, amelyről a képek felkerültek igazi csajszis, nagyon szép :) Teszek majd fel én is a miénkről, de a függönyünk csak hétfőn lesz kész, és még a karnis sincs fenn :oops:

Védőnői igazolásra ha szükségünk is lesz, a kórházi védőnő "kéznél" van, nagyon kedves, így biztosan segíteni fog. Egyébként naprakész a babáinkból, mert felhívta a koraszülöttet és anyát elsőkézből informálj :D

Láthatjátok, nem anya mond tollba, hanem apa figyel... :D És nem anya kérte, hogy írjak, tudtam, hogy ez neki fontos, így csak annyit segített, hogy hogyan lépjek be :D

Ma elkezdődött az ügyintézés rögös útja:

Segítségül adok egy linket, akit érdekel nézze meg, minden részletesen le van írva :D

http://baba.istencsaszar.hu/?=p29

Én ma, miután átvettem a születési anyakönyvi kivonatokat és a lakcímkártyákat indultam az OEP-hez TAJ kártyáért a Teve utcába. Kb. 1 óra alatt intéződött a dolog, a kártyákat helyben kiállították. Gyermekágyi segély (gyás), családi pótlék és egyszeri anyasági támogatás ügyében a MÁK (Magyar Államkicstárhoz) kell menni, de aki kifizetőhelyen (ha jól tudom, 100 főnél több alkalmazottat foglalkoztató) dolgozik, ott a TAJ, születési és lakcímkártya, valamint a terhesgondozási igazolás (kórházi elbocsátáslpr adják) bemutatásával a cég intézi. Szerencsére nálunk ez így lesz.

A link utal rá, a lakhely szerinti önkormányzat is helyenként ad plusz kiegészítő egyszeri támogatást, ez önkormányzatonként változik. Nálunk pl. pénzt nem, hanem csomagot adnak babaápolási szerekkel, de a szomszédos város pénzt is ad.

A többit hétfő intézem, mert pénteken ugye dél körül minden zár, örültem, hogy a TAJ megvan.

Voltunk babuciknál anyával, Zsombika sajnos egy picit besárgult, úgyhogy szegénykémet "szolizásra" (kék fényes kezelés) ítélték. Remélem hamar túl lesz rajta. Szegénykéim az eddig kapott teát nem bírták, kibukták, így egy másikat adtak nekik. Úgy tűnt, hogy azt befogadja a pocijuk. Így tudják fokozatosan felkészíteni a pocit a tejcire, mindenesetre már mindketten cuppognak, ami jó jel :D Remélem hamarosan tejci is lesz hozzá.

Zsófikát pedig ki lehetett venni az inkubátorból és anya egy picit magához ölelhette. Tündéri volt, nagyon kis érdeklődően figyelt bennünket, és igencsak kommunikatív volt. Anya nagyon sok erőt merített a "találkozásból".

Anya is napról napra javul. Sajnos holnap nem tudok bemenni hozzájuk, mert 24 órában dolgozom (ebből látható, hogy nem vagyok újságíró :) ), és csak vas. reggel jövök haza. Értelemszerűen a tájékoztatás is vasárnap estére tolódik, de ha jól tudom, hétvégente azért kisebb a forgalom a topicon.

Mára ennyit, megyek pihenni, mert szükségem van rá.

Jó éjt mindenkinek.
nellike

Nelliapa :D !

Köszönjük az infókat :D ! Remélem beválik ez a tea, de leginkább, hogy mihamarabb mehet a tejci :wink: !
Külön kedves tőled, hogy még vissza is olvasol és reagálsz az olvasottakra :shock: :wink: ! Bár sztem eleve csuklottál párszor a napokban, mert a többség biztos megelített otthon (a fórumozó kispapát) :D :D :D !

Nyuszi!

Enyémapa is azt mondta, ha nekem nem lenne lehetőségem feljönni (de vlsz. lesz, az orvosi szobából :wink: ), akkor ő is biztos írna nektek, és nem csak annyit, hogy "Megvan!" :lol: :lol: :lol: !
Tudja, hogy fontosak vagytok nekem, és én is izgatottan várom mindig az infókat, és gondolom viszont...
Ráadásul ő is fórumozik elég lelkesen, szóval átérzi :wink: !

Lányok, jelen pillanatban csuklik a kisfiam, de nem ott érzem, ahol eddig :roll: ... Tényleg nagyon lent lehet, mert konkrétan ahogy ülök, a "fenekemben" érzem a csuklást :shock: :lol: ! pedig tuti, hogy az, éreztem már sokszor! És a légzésem is teljesen oké, délután óta, és a csíőm is nagyon feszített, szóval lehetséges, hogy még lejjebb ment volna :roll: ? Hát, én remélem, mert az a légszomjasdi elég ijesztő (főleg, hogy klausztrofóbiám van, szóval a "fulladás" eleve nem a hobbim :evil: :lol: :lol: ).

KépKép

KépKép
kicsidodi

nellikeApa! :)

Köszi a folyamatos infó áramlatot! :D

Tejet még nem is kaptak? Gondolom, pár csepp előtej azért csak van, és ők még nem is tudnak pár kortynál többet inni. :roll: (A More Milk Plus egyébként jó kapszula :wink: )
A kék fény miatt ne aggódjatok, előferdül a legjobb családban is. Ebben a korban nem necces, de később a rendőrautó tetején már az. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tök jó, hogy Szilvi legalább már egyiküket a kezébe vehette. :D :D :D :D :D El is hiszem, hogy erőt ad neki.
Csak így tovább és nemsokára hazamehettek mindannyian! :wink:

"a függönyünk csak hétfőn lesz kész, és még a karnis sincs fenn"
Már elnézést, de milyen állapotok vannak nálatok!? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ez legyen a legkevesebb! Ettől mi még szívesen nézegetjük, hogy hol fognak ketten reklamálni. :wink: (Ráadásul szerintem nem sűrűn láttunk még ikres szobát :lol: )

Ügyesen ügyintéztél! :wink:
(Sajnos, nem minden 100 fő feletti munkáltató TB kifizetőhely. Úgyis mondhatnám, hogy csak pár maradt meg: rendőség, posta, stb.) A cég ügyintézése általában kimerül a papírok postára adásában, amit az ember saját maga is megtehet. :? :(

Utólagos engedelmeddel és bocsánatoddal helyesbíteném ( :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ) a linket, mert nem lehet élből megtalálni az ügyintézés menetét:

http://baba.istencsaszar.hu/?p=29#more-29

Kép
Kép
200907?

kicsidodi! :)

Mosmán értem. :oops: :wink:

Akkor nektek nincs kiságyatok vagy van, de nem ott ahol aludni fogtok? Most meg ezt nem értem... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Botond lejebb költözött, úgyhogy lassacskán készülődik kifelé. Beszéltél vele, hogy mikortól szabad a kukucs? :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Megjöttem a vacsiból. Piszkosul bekajáltunk, annyira finom volt minden! (Kiskakukk étterem a Pozsonyi úton (XIII.ker.)).
Most nem is merek még lefeküdni, pedig leragadnak a szemeim, úgy elálmosodtam.

Nellike Apája!
Köszönjük a folyamatos infót! Elképzeltem, ahogy szépen apránként átveszed Nellike helyét a fórumon, mondván, hogy neki úgysem lesz a két baba mellett ideje, Neked meg lehet, hogy külön tetszik is! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én nem voltam koraszülött, mégis besárgultam, nagyon sok babánál előfordul, szóval nem kell aggódnotok, hamar ki fog kerülni onnan!

Dodi!
A fenekedben érzed a csuklást??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Elég furi lehet... :lol: :lol: :lol: :lol:

Köszönöm mindenkinek a Petra szoba dicséreteket!

Ééés, végre elkezdtem én is összerakni a kórházi pakkomat. Képzeljétek azt gondoltam nagy naivan, hogy abba a sporttáskába bele fog férni minden, amivel edzésre szoktam járni, de meglepődve tapasztaltam, hogy a törülközőkön + a hálócuccokon kívül minden kint maradt a táskából.
Úgyhogy áthoztam Anyutól egy nagy bőröndöt, amivel nyaralni szoktunk menni. Ti is bőrönddel mentek?????
Furi, mert 3-4 napnál nem lesz több, mégis annyi minden kell!

Bond! Nekem tegnap ez a rézcsöves dolog gyanús volt, mert az olasz exem víz-gáz-stb. szerelő, és ugyan már 15 éve volt, de ők rézcsövet használtak kint, és el volt ájulva, hogy itt nálunk még nem használnak rézcsövet.
Ráadásul egyszer elvégeztem egy értékbecslői sulit, és ott is azt tanították, hogy a rézcső jó, csak azért használnak többnyire itthon műanyagot, mert a réz drága.
Bár hozzáteszem, hogy én anti műszaki vagyok, tehát amit mondanak, azt elhiszem....

Kép
katy76

Bond!

Na, ezt most értem, hogy nem érted! 8)
A szobájában van kombi kiságya, de orvosi tanácsra (anyu :wink: ) az első pár héten (hónapban) éjszaka a mi szobánkban lesz, közvetlen az ágyunk mellett, addig amíg ki nem alakul a menetrend. Anyu szerint (meg sokak szerint), így előbb megérti mi a különbség az éjszaka és a nappal között, és hamarabb alussza végig az éjszakát vagy ébred csak 1* (juj, de bénán magyarázom, késő van :oops: ).

Botond lejebb költözött, úgyhogy lassacskán készülődik kifelé
Hujjujj :shock: ! Oké, hogy ma mikor apával sziesztáztunk, és én a légszomjammal vergődtem, fájt a derekam, és semmilyen pozícióban nem tudtam feküdni, azt találtam mondani, hogy KIFELÉ!, de nem gondoltam, hogy ennyire szófogadó :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Katy!

Ismerem az éttermet....Nyamiii... :wink: !

Elég furi lehet...
Hát aaaz :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Először is Hatalmas Gratula Nellikének és Mariettának ezekhez a csodás babócákhoz!!!!!!

Nellike apa, én korababa voltam 1750 grammal a 33. hétre, besárgultam, oxigén pótlást is kaptam, és itt vagyok. Minden a legnagyobb rendben lesz! :D

Dodi, én is popsimban érzem a csuklást, de a fulladásom is megvan. Tegnap pontosan úgy jártam, mint te, folyamatosan mély levegőket kellett vennem-hát nem valami épületes. Ügyik voltatok a kedvezmény kiharcolásával, és Fiacskátok is nagyon cukker!!!!!

Boo, látod nemcsak mi dicsérgetünk!!! Csengőhangokban nem vagyok otthon, viszont én is Nokia mániás vagyok. Cseresznye-megy sztorin nagyon jót kuncogtam!

Skrisz, szia. Szép lánykád lesz, és annyira jó ilyen történeteket olvasni. Én is a Péterfyben fogok szülni! :lol:

Anitja, nálunk is hüvelyből veszik a Streptot, a 36. héten. Téged viszont akkor jól megkínoztak. Örülök, hogy jobban vagy!!!

Szonibaba, nagyon szupi képek! Olyan édesek tudnak ilyenkor lenni.

Katy, nagyon szééép lett a gyerek szoba!!!! Már csak a tulajdonosra kell várni. :D

Mtücsök, szerintem ezeket a rucikat nem ebbe a tropicba kellett volna beraknod.

2009, szerintem valami gombás fertőzés szerű lehet. Én megmutiznám dokinak. Nem mindig okoznak tüneteket (viszketés, fájás).

Ancsurti, hát te tényleg pörögsz rendesen!!!:lol:

Csibe tuti a tábla!

Moncsy, nyitva egy ujjnyira? Lehet te leszel a következő.:-) Valamelyik gyerkőcöd csaszis volt, hogy készültök rá?

Tejserkentés: Nekem az őszibaracklé vált be, de komolyan. És akiknek ajánlottam azoknak is. Egyetlen hátránya, hogy iszonyat mód hízik tőle az ember, legalábbis fogyni tuti nem fogy, de hát a babuk a legfontosabbak ilyenkor.

Kérdés: mindenki gombospizsit vagy hálórucit szerzett be a kórházi ottlétre? Mert én nem találok gombosba vagy csak iszonyú randát, vagy iszonyú drágán.

Akinek bölcsője lesz, hány centi vastag matrac lesz benne, 3 vagy 6 centi? Mert a Novetexnél csinálnak méretre, és ez volt a kérdésük, hogy 3 vagy 6 centi vastagat szeretnénk. :roll: [/i]

kispiskóta

SZiasztok,

egy gyors bejelentkezés: mi is vagyunk, bár én két napja tök sz@rul, folyik az orram, fáj a torkom...tegnap este is hagymateával zártam a napot, ma már azzal indítottam...de egyenlőre semmi javulás.
Ma délután esküvőre megyünk, remélem az idő kicsit jobbra fordul, mert már nagyon!! elegem van ebből a borongós hangulatból!
Hétfőn megyek dokihoz, a héten meglett a laboreredményem, a vérkép okés, viszont a vizelet tele van fehérjével, szuper! :(

Szisz, nálatok hétágra süt a nap, vagy hol napoztál? :roll:

Dodi, én is ott érzem Zaza csuklását :lol:
Nálunk is mózesban fog mellettünk aludni a kicsi az első pár hónapban, aztán ha minden jól alakul kerül át Barnus mellé.
Ha nem mózes, akkor esetleg utazóágy? Az olcsóbb, és később is ki tudod használni ha mentek ide-oda.
Boti nagyon kis pufi legény :)

Katy76, nagyon kis csini, csajos szoba! :) Nektek a betűk az ajtóról nem esnek le? Én is vettem vmi hasonlóakat a srácok gardrób szekrényeire, és folyton leesnek (legalábbis egy-kettő) :roll: . A fiam meg azzal szórakozik a leesett betűkkel, h mindenhová megpróbálja odaragasztani, legyen az fal, ágy, bármi.. 8) :roll: Majd kell vennem kétoldalú ragasztót, h normálisan ott maradjanak.

TAbati, naná hogy jöhet az az sms! :wink:

Bond, köszi a hátgyakorlatokat, vmi ilyesmikkel én is szoktam próbálkozni, a leghatásosabb nálam amikor négykézláb állok (mert épp' Barnával bohóckodunk) és a fiam oldalról ráborul a hátamra 8)

Szonji&Marci nagyon ééédes!!!! :D

És a legfontosabb a végére: Marietta hatalmas gratula a gyönyörű Domi babához! :D Ha lesz erőd várjuk a beszámolót, nagyon megleptél minket!!

Szép hétvégét Mindenkinek!
o.heni

Jó reggelt! :)

katy76!

EGÉSZSÉGEDRE! :D :D :D :D :D :D

Mondd meg, hogy mit tettél a cumóba és veled is kipakoltatjuk a felét! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Máskor nyugodtan szóljál, ha gyanakszol. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (A réz mindenképpen drágább, mint a műanyag. Nem véletlen, hogy azt fújják meg a színes fémtolvajok (csak a poén kedvéért fogalmaztam így), nem pedig egyebet.

kicsidodi!

A ti szobátokban nem fér el a kombi ágy, nem tudjátok azt átpaterolni arra a kis időre? :roll:
"amíg ki nem alakul a menetrend".
Melyik menetrendre gondolsz? Arra, amelyik alighogy kialakult már borul is valamiért? :roll: :roll: :roll: :? :? :? :? :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"nem gondoltam, hogy ennyire szófogadó"
Így válogasd meg a szavaid a gyerek előtt! :lol: :lol: :lol: :lol:

kispiskóta!

Hogy vagy?

Gombás fertőzés? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Fiúknál? :?: Honnan, mitől (és úgy egyáltalán...)? :?: :?: :?:

o.heni!

Ha ennyire jóban vagytok, akkor kérd meg, hogy ha már arra jár igazán megmasszírozhatná a hátad vagy végig gyalogolhatna rajta. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Nellike apuka:Helyes vagy,hogy írsz nekünk,és tájékoztatsz.Én még azt is titkolom,hogy fórumozok,mert az szörnyű apa szerint.Persze a használtautó böngészése naponta nem az,ugye? :shock: Tényleg a kékfény miatt nem kell aggódni.1,max 2 nap szokott lenni,az a ritka,ha valakinek nem kell.Az én kislányom 3 éve 41. hétre született,egészséges lett volna,de a szülés alatt nagyon béna volt a doki,majdnem elvesztettük a gyereket.Végül 8 óra vajúdás után leállt a szívhangja,akkor már hajlandó volt kivenni császárral.De késő volt,légmellet kapott,fertőzést,és tüdőgyulladást.Azonnal elvitte a Peter Cerny mentő a II.női klinára a PIC-re.Inkubátorba ugrasztották,altatták,lélegeztetőgépen volt,fején át táplálták.3 nap után mehettem át abba a kórházba,addig azt sem tudtam él-e vagy hal?Végül 8 nap alatt hazaadható állapotba került,persze gyógyszerekkel.Na,nektek semmi ilyesmi gondolom,úgyhogy nem lesz baj.Először nekünk is csak vizet kapott,aztán teát,utána tejet,mikor mindet elfogadta,akkor lehetett szoptatni.Öntöttem ki a sok tejet,100 ml-ként a csapba.Mára semmi baja,de gondolhatjátok,hogy félek én most a szüléstől.Ja,az én hegemet is elrontotta a doki,begyulladt,hosszú tűt szúrkáltak 2 héten keresztül bele,hogy kijöjjön a trugyi belülről.Másnál még ilyet nem hallottam.Úgyhogy most szar helyzetben vagyok,ha szülök azért,ha császár azért.Na,ezért választottam más dokit,és a II klinikát,hogy helyben legyek,ha baj lesz. :?
Vendég

Szkrisz, üdv itt! Eszter nagyon tündéri! :)

Pagikáékról van vmi hír???

Niki72, hogy vagytok?? Rég jelentkeztél!

tényleg szopis pizsi: aki rendelt a bon prix-től, milyen?
o.heni

lilisgabi! :)

Na, ez az a szülés történet, ami most itt velünk nem törtnhet meg. IGAZ LÁNYOK????? :wink:

Nem csodálom, hogy most tartasz az újabb szüléstől. De egyrészt ennek nem kell újra bekövetkeznie, másrészt pedig jó helyet választottál. :wink:
Tudom, hogy megint könnyen dumálok ( :oops: :oops: :oops: :oops: ), de próbálj meg "tiszta lappal" állni az egészhez, mintha ez lenne az első szülésed!

katy76! :)

" Elképzeltem, ahogy szépen apránként átveszed Nellike helyét a fórumon, mondván, hogy neki úgysem lesz a két baba mellett ideje, Neked meg lehet, hogy külön tetszik is!"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Boo, mi a baj? Miért van nyomott hangulatod?

Dodi, ne izgulj, én kezdettől fogva popsiban érzem a csuklást. Tegnap volt először, hogy "normálisan" ugrált az egész pocakom a csuklástól. :wink:

Kispiskóta, nem futottunk már össze másik topikban? Ismerős a nick neved. :D

Eszter köszöni szépen a dícséreteket! Jól bordán rúgott jutalmul. :lol:

skrisz72

2009, hát én már hallottam férfiaknál gombás fertőzésről. Sőt tapasztaltuk is, és nem tőlem kapta el. Ugyan ezek a tünetek voltak, igaz fehér izé nem volt a közepén. De neki se viszketett, fájt... . Persze ez csak tipp volt a részemről és lehet csak bepállott a pelus alatt---bár az is gomba. Marcinak a hajlatában volt ilyen, pirosodott és fehér lett a közepe.

Amúgy köszi a kérdésed-javulgatunk lelkileg. Úgy veszem észre most úgy mindenkiben elcsendesedtek a dolgok, dehát a temetés (juni. 15) még hátra van. Jövőhéten kezdenek felújítani, úgyhogy irigykedve olvasom, hogy már mindenkinek kész a babaszobája, meg a ruhácskák kimosva-kivasalva. Én ettől még messze vagyok.

Lilisgabi, ez durva!!! Sajnálom, mert ezek mély nyomokat hagynak az emberben és a félelem ott marad. Most nem lesz semmi gond!!!

kispiskóta

Skrisz, ritkán, de szoktam a hőmérősökbe írni, még ritkábban a Péterfy topikba.

kispiskóta

kispiskóta! :)

Nála sincs semmi a közepén. Mondom, én még nem láttam, hogy hogy hólyagos lett vagy kifakadt volna. Apa egyszer mutatott valamit fürdés után, de az olyan volt, mintha csak nedves lett volna a bőre. Ma reggel ahogy néztem, ahol legelőször volt ott már elmúlt és másutt van. Szóval, egyelőre passz, a könyvekben sem találok igazán idevágót.

Kép
Kép
200907?

Az anyukáNK tud esetleg valami mondani így, látatlanban? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Kispiskóta!

Köszi a baracklé-tippet :wink: ! Amúgy van belőle cukormentes is :D ! Persze nem olyan finom, de a gyümölcstartalom ugyanannyi, cukor viszont nulla, szóval gondolom közel sem hízlal anniyra!

Bond!

Háát, végülis elférne, de napközben meg ott akarom altatni, meg úgy "kerek" a gyerekszoba is.... :oops: :oops: :oops: ! Vmi kis gurulós mózes lenne a tuti, vagy tényleg az utazóágy...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond!

Délután megkérdezem :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Köszi szépen! :wink: :D :D :D :D

Gurulós mózes nincs, de ha jól kibéleltek egy talicskát, akkor szerintem az is jó lesz (és tök egyedi). :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Katy! Nagyon édes a babaszoba!

200907
! Én egy kicsi canestennel próbálkoznék, illetve doki. Sztem is gomba, lehet a pelenkától is befülledt.

Kispiskóta! Én Apa nyári ingét viszem :)
Sztem elég a 3cm-es matrac, nincs akkora súlya még a Babónak.

Lilisgabi! Ez szörnyű, még jó, hogy nem lett komoly baj...Istenem... Ne aggódj, most biztos minden rendben lesz. Bikinivágásod van egyébként?

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Kispiskóta,
Ne aggódj, nincs mindenkinél kész a gyerekszoba. Nálunk nem lesz, így nincs ami elkészüljön. 8)

o.heni,
Szopis pizsit azt nem rendeltem, de a szopis melltartók megjöttek. Minőségben ok, csak a rózsaszín egy kicsit rondácsak, olyan husiszínű inkább. De nem baj, a sok mosástól hamar el fogja veszíteni a színét. :lol:

Nellike Apuka,
A kék fény korababáknál szinte kötelező. :( Ahogy láttam, infúziót is kapnak, így gyorsabb lesz a menet. A bilirubin bomlását elsősorban az anyatej (tápszer - de azt inkább ne) segíti, a tea nem :? - táplálék felhasználás során ürül/bomlik. Nálam mindkettő napokig volt kékfényezve. Milyen értékeik vannak? Sebi-nek szokták írni a kórlapra.

Lilisgabi,
Sok kórházban elég bénák. :? Szabival voltam egy ideig a Péterfy koraszülött osztályán, szidták is a többi kórházat, hogy amit ott elrontanak, azzal ők itt szenvedhetnek. :? A Klinikán, ha nagy is a forgalom, nem lesz ilyen gond, ne is gondolj ilyenekre.

Kispiskóta,
Nekem pizsiben/hálóingben patentosok vannak. Sárkány Center vagy Ázsia jó hely, esetleg az Árkád melletti nemtom hogyhívják. Ott elég nagy a választék és nem kérnek sokat érte, 2-3e közöttiek általában.

Kicsidodi,

miben altassam a gyereket
Rugi és body a legjobb megoldás. 8)

Ha van a babakocsitoknak mózes része, abban is remekül elvan éjjel a baba. Külön jó, mivel elég szűk, így nagyobb biztonságban érzi magát.
Miért nem viszitek át a kombi kiságyat, amíg nem a gyerekszobában alszik? Lakásméretet tekintve azt nem hinném, hogy nincs hely. 8)

Katy,
Én sporttáskát viszek a kórházba, plusz egy hátizsákot. Mindkettőben elég lazán lesznek a cuccok. 3-4 nap alatt nekem még nem sikerült kikerülni. :? Most legalább egy hétre számítok.

007,
Most pelust hord? Irtad, hogy bepróbálkoztok a pucér popó hadművelettel.
A Sudo helyett (az nagyon szárít), Bepanthen talán jobb. Jobb tippem nincs, Szabinál ilyen nem volt.
A Zantac szedésekor nekem eltelt egy kis idő, mire rájöttem, hogy azért zabálom a mandarin/narancs dolgokat, mert semmi sav nem maradt a gyomromban. Sajna ez nálam nem azt jelentette, hogy jobban lettem vagy csillapodott volna a hányinger, hányás. Igy a gyomromba beleült a kaja, attól legalább olyan rosszul voltam, mint előtte a savtól.
A homeos dolgokat olyan mértékben higítják, hogy kb annyi hatóanyag marad egy-egy kis golyócskában, amennyi az arzénból se lenne túl káros. Ha utánaolvasol, láthatod, hogy a "rázáson" van a lényeg a gyártás során.

szülést 3-4 óra alatt összecsapni...
Nekem az összecsapni az fél órát jelent. :lol:

A meggy/cseri fákat én is meg tudom különböztetni. A cseresznyére tök jól lehet mászni, ellenben a meggyfa hajlik össze-vissza és kiböki a szemem. :twisted: Lehet, hogy azért nem szembesültem soha a problémával, mert enni főként a fáról szeretem őket. :lol: Vagy a meggyet üvegből.

Adatvédelem... :evil: Átmazsoláztam az idézetet - nem volt könnyű :lol: - de ez alapján egy párt nem használhatja fel az adataimat korteskedésre, mivel az a része, ami a promócióval foglalkozik, nem felel meg egyik kategóriának sem.

mert allergizálhat. Nade, basszus!? Ha már az is, akkor mi nem
Víz, víz, tiszta víz...
Angilában pl tilos a jódos fertőtlenítés ovikban, sulikban (nálunk alap a Betadin egy kiránduláson), mivel arra is lehet allergiás valaki. Mivel egyre több az adalékanyag, hormon, antibiotikum a kajákban, egyre terheltebbek a picik már születésüktől fogva, egyre rosszabb a helyzet. :?

Hendegabi,
Mi a rossz egy nagy adag pizzában fagyi körettel? :lol: Semmi kivetnivalót nem látok. :D

Skrisz,
Üdv itt is. :) A Péterfyben is szültem már, sztem jó kis kórház. Ha dokid szabin lenne, mindenféleképp kérd meg, hogy ajánljon vkit maga helyett, aki addig "beugrik", ha pont szülsz.

Kép KépKép
lorca

Boo

Az Austin Powersből pontosan melyik szám kellene? Ha megírod a címet és az előadót én letöltöm és csengőhangnak megszerkesztem neked :)
Vendég

Kicsidodi,
A "cukormentes" a répacukorra (szacharóz) vonatkozik, ami sokszor adalék, de a fruktóz, ami a barack alap összetevője, az szintén cukor. Csak akkor lehetne tényleg cukormentes, ha kihagynák belőle a barackot. 8) A diétás gyümölcslé az sima átverés. Inkább vegyél 100%-os gyümilevet és higítsd vízzel. Végülis ők is azt csinálják.

Kép KépKép
lorca

csajok,annyira izgalmas már,hogy június van!!!!

Kép

Szia Lola! Hát te itt (is)? :lol: Mekkora a pocakod?

Lorca, ha nem lesz Asbóth, akkor Tarnóczinál szülök. Ezt mondta a dokim.

skrisz72

Kép szieszta :)
Vendég

Most nem olvastam vissza, csak egy kis Republic annak aki szereti!

:lol:

http://www.youtube.com/watch?v=qshNs3_v ... re=related

Kép
Kép
tabati

Skrisz!
TERMÉSZETESEN itt is!
nagy már a hasam,minden bajom van.
csak lesek,hogy jönnek a babyk.akik velem napra pontosan egyidősek!!!!

Kép

Lola, kitartás! Már tényleg nincs sok hátra. Törppicur úgyis akkor jön, amikor neki kedve van. :D Pihengess csak nyugodtan.

skrisz72

Heni!
Még csak néhány napja ragasztottam fel a betűket az ajtóra, de én nem azt a ragasztót használtam, amit adtak hozzá, hanem vettem az OBI-ban kétoldalú ragasztót, és sok helyen rögzítettem a betűket.

Bond!
Ha Te valamiről nem találsz infót, akkor az szerintem nem is létezik!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szóval szerintem nincs is Manónak semmi baja. :lol: :lol: :lol:

Baracklé:
szerintem szerencsések vagyunk, mert barack-szezonban szülünk, tehát akár barackpürét is tudunk minden nap készíteni magunknak, ha tényleg tejserkentő.

Dodi!
Én is utazóágyat vennék a helyetekben, és bele egy kókuszmatracot. Én utazóágyat itt vettem: http://www.sanyibea.eoldal.hu

Új, fotózáson, vagy kirakatban lévő utazóágyakat árulnak, jóval olcsóbban, mint a boltok. Én egy tök szép piros Esprit utazóágyat vettem náluk az anyósomhoz.

Kispiskóta!
Én vettem 3 hálóinget valami kínai üzletben, összesen kb. 4 ezer forintért. Gyűlölöm a hálóingeket, tehát valószínűleg többet nem is lesznek rajtam, ezért nem akartam rá költeni. A pizsivel meg úgy vagyok, hogy ha mégis császár lesz a farfekvés miatt, akkor nem biztos, hogy kényelmes lesz le-fel húzogatni a pizsama nacit.
Amúgy szerintem csúnya - nem csúnya, pont elég néhány ilyen kínai hálóing arra a 3-4napra.
Amúgy is viszek köntöst.

Sillia!
Szieszta. :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
katy76

Bond!
Van a Máv szülészetének az oldalán egy lista, hogy mit kell vinni. Én azt próbálom követni. (www.mavszuleszet.hu az oldal, ha le akarod csekkolni, hogy mi felesleges! :lol: :lol: :lol: :lol:)
Amúgy a sporttatyi nem túl nagy, pont akkora, amekkorában tornára megy az ember. Szóval a két törülköző, a 3 hálóing és a beauty után már nem maradt hely semmi másnak. (azok a bazi nagy betétek pl. külön elfoglalnak egy szatyornyi helyet)

A babának egyelőre csak pelust viszek, meg a hazajövős ruhát, mert ott szerintem a kórházi ruciban lesz. Legfeljebb Apa majd hoz ruhácskát neki.

Kép
katy76

Katy!

Beleszerettem a 35.000-es bölcsőbe arról az oldalról :oops: ! Csodaszép és gurulós :D :D :D ! Még ez is elég drága, de mégsem 50-60 ezer :roll: ! Megpróbálom befűzni apát :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

anitja! :)

Pelenka- és melegkiütéshez már volt szerencsém, ez egyiknek sem tűnik. :roll:

lorca! :)

Mostanában nem volt olyan jó idő, hogy pucáran rohangásszon. Meg nem akarom eröltetni. A múltkor kipróbáltuk és majd még visszatérünk a témára szerintem, ha jobb idő lesz.

"Víz, víz, tiszta víz... "
Miért, van itt még olyan valahol? MA???

katy76! :)

"Ha Te valamiről nem találsz infót, akkor az szerintem nem is létezik!!!

Szóval szerintem nincs is Manónak semmi baja"

Kösz! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"amekkorában tornára megy az ember"
AmekkoráBAN...? :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A lista egész jónak tűnik, mentes a sok marhaságtól. :D Ilyenekkel könnyíthetsz még a táskád tartalmán, hogy nemcsak, hogy egy tekercs wc papírt viszel, de az se baj, ha az az otthoni tekercs maradéka. Illetve nem győzöm hangsúlyzoni a kis kiszerelésű piperéket. A betétekből is elég x darab, a többit folyamatosan lehet pótolni. Mint ahogy a fehérnemű is kimosható a kórházban. :wink: Türcsiből viszont kettőt vigyél!

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Dodi! Én mondjuk csak most,nemrég óta érzem,hogy néha csuklik Lili,de akkor mindig úgy éreztem én is,mintha a fenekem ill. a p....m lüktetne. Tök furi.
Ma apámmal elmentünk az Arzenálba(van kártyája oda) és vettünk újszülött pelust,tök jó áron 94 db-os 4000 Ft-ért(Pampers),popsitörlőt,Pampers sensitive-t,remélem fogja bírni a kis bőre,hintőport és olajat. Úgyhogy mostmár tényleg csak az ágy hiányzik,de végre a bútor is kész lesz jövő héten és akkor jöhet az ágy is,amit már kinéztünk a Brendonban,van is nekik raktáron bőven. Úgyhogy ha már kész leszünk teljesen,akkor rakok fel képeket. Mi eleinte egy szobában leszünk Lilivel,de ahol ő lesz,van egy kis beugró,tehát ő nem lát minket. Elvileg jövőre költözünk (most anyóséknál lakunk Kelenvölgyben) és ott már külön szobája lesz.
A táskámba jelentem be van pakolva,de nagyon remélem,hogy még nem lesz rá szükség :lol: Bár megint nagyon hülye idő van...

KépKép
KépKép
nyuszi81

Valaki kérdezte,hogy bikinivágásom van-e?Az melyik?Nekem egy kb 10 centis vágás vak a bugyi alatt,nem is látszik,meg nem is foglalkoztat.
Hálóingekről saját tapasztalatom,nekem 3 volt anno,most 5-öt viszek,mert nagyon sok volt a tejem akkor,és éjjel mindig átázot,,mikor aludtam.És volt,hogy napközben is,vagy leettem,véres lett,stb...Ott próbáltam kimosni. :shock: Most tuti,ami biztos,viszek 5-öt.
Ja,és a császárseb nagyon le van ragasztva,vastag és nagy valamivel,nem bántja a pizsi nacija.Meg az sokkal feljebb van,a vágás meg egészen alul.Szóval most 3 pizsit,és 2 hálóinget viszek.
Jelentem már 15 tétel megy a 21-ből,ma is benne a szék formája a fenéknek már nem nevezhető se..emben,annyit ültem az asztalnál. :D Lábam be is dagadt rendesen.
Vendég

Nyuszi!

Én is Pampers-es cuccokat fogok venni :wink: , anyu szerint azt a legtöbb baba bírja, és én inkább eleinte el akarom kerülni a próbálkozással járó bosszúságokat... :roll: !

Segítség!

Barátnőm tesójától kaptam pár babarucit, meg egy majdnem origi csomag Pampers New Born pelust (kb. 2 db hiányzik), viszont kb. 3 éves a pelus... Szerintetek lehet vmi baja? A ragasztója oké, a gumírozása oké, és nincs látszatra semmi baja, de nem költözhetett bele vmi kis élőlény, vagy mittomén... :roll:
Szerintetek?

Bond!

Nem beszéltem ma anyuval, de nem vagytok elfelejtve :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lilisgabi!

Én nagyon büszke vagyok rád :wink: ! Én holnap állok neki, csütörtökön szigorlat :? ! Pedig mennyivel inkább csinosítgatnám a babaszobát :roll: ...

Ma kismostam egy valag babaruhát, és olyan isteni illat van a babaszobában (oda teregettem) :D :D :D !
Az öblítő: (Sensitive) LIFE Soft, kifejezetten babaöblítő, a Corában vettem, és igazi babafürdető illata van, olyan púderes :wink: ! Megszagoltam ott a Gabit is, de annak nem volt ilyen fincsi illata, ezt nagyon ajánlom, ha vki még nem vett :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

lilisgabi! :)

Milyen módszerrel tanulsz? Biflázol, puskát írsz...?

Biztos rajta van a csomagoláson, hogy meddig tart a szavatossági ideje. Nézd meg és döntsd el. Ha normálisan volt tárolva, akkor szerintem különösebb baja nem lehet. Ha ennek ellenére tartasz tőle, akkor vagy csak vésztartalék legyen vagy dobd ki a fenébe.

Köszi, nem gondoltam, hogy elfelejted! :wink:
(Ha a ma esti alapján jól raktam össze a képet, akkor ez a szitu:
piros folt :arrow: hólyagocska :arrow: (kifakad) :arrow: piros folt :arrow: elmúlik.
A különböző leírások alapján leginkább csalánkiütésre gyanakodnék, amit mondjuk az hívott elő, hogy mostanában kezdett el enni epret, cseresznyét és meggyet. De egyrészt erre sem teljesen smakkol, másrészt pedig akkor miért itt jelenne meg illetve nagyobb lenne a mértéke. Szerintem... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: )
Ma vettem észre még, hogy két körmén is fehér foltok jelentek meg. Ha jól emlékszem, akkor ez az A-vitamin hiányát jelenti. (De olvastam már vasat, kalciumot illetve C-vitamint is :? )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.06.06 22:03-kor.

Kép
Kép
200907?

Már annyiszor elő akartam keresni, de mindig elfelejtettem. Ez volt nellike és marietta1982 első bejelentkezése hozzánk:

[quote="nellike"]S írta:nellikeziasztok!

Gondoltam benézek hozzátok,mert mi ma tudtuk meg, hogy sikerült a lombik programunk (3. beültetés) és babát várunk! A kalkulátor július 7-re számolta ki a születés időpontját.

Mondjuk a dolog úgy áll, hogy három embrióból minimum kettő megtapadt, úgyhogy közel se biztos, hogy ha rendben is megy minden, akkor júliusig "kibírjuk". :)

[quote="marietta1982"]S írta:marietta1982ziasztok!

Ma rátaláltam erre a fórumra és nagyon örülök neki.
Annyi jó és hasznos dolgot tud meg a sok kismamitól az ember. Mi az első gyermekünket várjuk, 2009.07.10.-re vagyok kiírva, 2 évi próbálkozás és egy kis orvosi segítséggel megtörtént a csoda :) !!
Bár nehezen indult, haematomával kétszer kórházban is voltam , de nagyon boldog vagyok hogy kismama lehetek, és csodás perceket élhetek át. Bár 3 hete a cukorterheléses vizsgálat során, sajnos terhességi cukorbetegségem lett. De diétázom és nagyon remélem, hogy minden rendbe lesz!!!!
Minden kismamának nagyon boldog babavárást kívánok!!!!!!!

niki72! :)

Mi van veletek? :?: :?: :?:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Keszenletben all az elektromos mellszivom, ugyhogy csak egy gyors beszamolora telik... :? :lol:

Minden teljesen rendben velunk, azt leszamitva, hogy a kisfiam meg a korhazban van, es nem velunk...de bizom benne, hogy mar nemsokara hazahozhatjuk, mert teljesen rendben vele minden. A doktornovel beszeltem, azt mondta, nem is tud semmit mondani, mert a megszuletesetol kezdve tokeletes minden erteke, oxigen sem kellett meg az elejen sem, es 2 nap utan mar a "hizlaldaban" volt, magyarul csak kisit gyarapodnia kell, es azt elerni, hogy a szonda nelkul is eleget egyen. Mar 3 napja szopizik is, emiatt is halalra dicserte a doktor, mondvan, kicsit kesobb szokott beindulni a reflex, de Alex nagyon ugyes kisfiucska.. :D A szonda meg azert kell, mert nagyon hamar elfarad a szopiba, es elalszik..... Nagyon jo baba, az apolok azt mondtak, meg nem is hallottak sirni, de meg en sem.. :D
En is rendben vagyok, csak sajnos nem sokat tudok igy pihenni, hogy napi 2-szer jarok a korhazba. A tejet 3 orankent fejem, es viszem be Alex-nek. Reggel felkelunk, akkor Raniaval vagyok, mert nem akarom itthagyni, nagyon boldognak latszik, hogy vegre itthon vagyok. Aztan amikor kozeledik az alvas 10 korul bemegyek a korhazba, megetetem Alexet (2 etetest ott toltok). 3 ora fele hazajovok, es megint raniaval foglalkozom, + eves, ivas, fejes. Aztan este apaval megyunk vissza, 8 korul, es ott maradunk 10-11-ig.. Szoval pihenesre nem sok ido marad, de szerencsere naprol napra jobban vagyok, estere azer elegge szokott huzni a derekam.. :?

Az elso napok nem voltak olyan nehezek Alex nelkul, mert szules utan elvittek, igazabol fel sem fogtam...de most mar kezd eleg nehez lenni, hogy nem lehet itt, es ott kell hagynom...Remelem, mar nem sokaig..

Nellikenek, es Mariettanak szivbol gratulalok!!!

Micsoda korai babaeso!!! :D

Kicsit atfutottam, amit irtatok, sajnos idom most nincs reagalni, de orulok, hogy mindenki jol van!!

Puszi Nektek, megprobalok mindjart egy kepet is feldobni!

Niki
Vendég

Kép Kép Kép
Vendég

Szonibaba:
Szonji nagyon aranyos!!!!! Gyönyörű kislányod van!! Irigy irigy!!

Dodi, Nyuszi:
Pár napja én is eléggé szarul vagyok!!:( Nekem is iszonyatos légszomjam van,és sokat feszíti magát a tündérbogyóm és igen, ilyenkor engem is lever a víz,és úgy érzem kipukkanok!! És valahogy nem találom a helyem. Sehogy sem jó se feküdni, se ülni.

Katy:
Nagyon szép lett a babaszoba!!

Nellike Apája:
Tök ügyi vagy, hogy ilyen gyorsan sikerült elintézned mindent!! Jó pihenést!!

Dodi:
Örülök, h jobban vagy!!!

Katy:
Nellikeapa nyitotta a sort, aztán a végén már átveszik apáink a fórumot, mondván nekünk úgysem lesz rá időnk!!:D
A korházi tatyóm nekem egy nagy sport táska.

Kispiskota:
Nekem az egyik hálóing gombos, a másik egy spagettipántos top, és hozzá egy rövidnaci (persze pizsi). De a spagettipántos is jó, mert azt csak le kell húzni oszt kész!

O.heni:
A napozás szar időre való tekintettel elmaradt.:( Olyan falfehér vagyok mint még soha, és amikor volna időm napozni, akkor meg napocska sehun!!!:(:(

Lilisgabi:
NE aggódj, minden rendben lesz!!Sőt, ha egyszerre szülünk, sztem tök szupi lenne egy szobában lenni utána!!:D

Bond:
legegyszerűbb a dokihoz menni...nehogy valami baj legyen. De legalább nem viszket, és nem fáj Manónak.

Sillia:
Nekem is van egy hasonló képem, ami még igaz régi, de majd felteszem ma.:D:D:D:D

Niki72:
Alex baba olllllllyan gyönyörűűűű!!!! Irigy irigy!!! Kitartás, nemsokára már otthon lehetttek!!

Skrisz72:
Üdv köztünk!!!

És a végére egy szösszenet rólunk:
Bond, igazad volt, az eperszedés tényleg szuszogással telt. Apu, Anyu, Testvérem, és én mentünk az epresbe, és így 4-en leszedtünk 17,5kg epret:D Ebből kb 13 kg anyunál landolt, majd ma lekvár formátumban az üvegekben. Rengeteg epret ettem az epresben, meg is fájdult estére kicsit a gyomrom.
Mostanában valahogy nem érzem jól magam. Légszomj, útban van a poci, nem találom a helyem, sehogy sem jó, se feküdve, se ülve, és rettentő nyűgös vagyok emiatt!!!
Babóca sokat csuklik, úúúúúgy imádom! Viszont, amikor a medencémet feszíti, azt nem szeressem!!
Ma babus kevesebbet mocorgott, mint szokott(ha kevesebbet is,de mocorgott tehát baj biztos nincs),ezért ezt a nyűgös állapotomnak, és a rosszidőnek tudtam le.

Kép
szisz89

Pelenka: http://pelenka.com/
Mi már több mint egy éve itt vesszük a pelenkát Nolkának, nagyon jó minőségű (duplagumis combinál, deréknál az a nyúlós gumi) semmi gond vele, ráadásul most Natasa méretében ÖKO pelus van (nem fehérített, lebomló, és antiallergén) - a gazdaságos kiszerelést vesszük - 100db mini: 2900Ft, Nolkának 100db 3260Ft

Babaszoba
: Mi nyaralóban vagyunk szeptemberig, nyári szállása van Natinak, de legalább jó levegővel :lol:

Úgyhogy nem aggódni, nem izgulni Csajok! :wink: Lazán kezeljétek a dolgokat és Ti is sokkal jobban érzitek majd Magatokat!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

niki72! :)

Örülök, hogy jól vagytok! :D Alex is nemsokára hazamehet és akkor már nem lesz ennyire strapás az utazás és az etetés (sebaj, lesz helyette más... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) :wink:
Pihenj amennyit és lehet és amennyire a maradék időd és energiát kedveli, azért néha adj hírt magatokról! :wink:
(Jól látom, hogy ez egy kötött kis takaró Alexen? Ez valami saját szerzemény vagy pedig ott ilyet kapnak a kórházban? :shock: )

nyuszi81! :)

Alighanem véncsoroszlyadoktornéni is befigyel majd. De az első lépést már megtettem: kíváncsi vagyok, mit válaszol majd házi gyeremekorvosunk. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Bond, igazad volt, az eperszedés tényleg szuszogással telt."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A lekvároknál gondolj rám - és dobj meg egy üveggel. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

A családom még alszik,addig bekukkantottam!
Lagziban voltunk az éjjel,meglepően jól bírtam,bár majd leszakadt a derekam,és jöttek a jóslók is rendesen!
Nem annyira Benedek,neki nagyon nem jött be a dolog!

Niki!
Egyszerüen gyönyörű a kisfiad,és nagyon ügyesek vagytok,hogy szépen szopizik,nemsokára biztos hazaviheted!

Skrisz72!
Üdv közöttünk szuper hogy még a vége felé is gyarapodunk!

Katy!
Nagyon szép lett Petra szobája,nálunk a lányok is most ugyanilyen komódot kaptak,csak fehérben!

Többen kérdeztétek miért kellett plusz vérvétel:
Jázmin császárral született,ezért mondta a dokim,hogy szeretné elöre megcsinálni a szükséges mittudomén milyen labort,hátha megint császározni kell! (Valami vérzési idöt,meg véralvadási idöt is néztek,meg 3,vagy 4 kémcső vért vettek!)
(De én szülni akarok nagyon!)
Megvolt az elsö nst,ami tökéletes lett,Benedek nagyon nem díjjazta,nem tetszett neki és folyton le akarta rugdosni a tappancsot a pocimról!
Holnaptól kezdem szedni a homeós bogyót amit a szülésznö adott!
Következö nst,jövö csütörtökön lesz!
Ma nem csinálok semmit úgy döntöttem,vagyis befejezem a takarítást és kicsit pakolászok!

Mindenkinek jó pihit és szép napot!
Puszi!
20140328174041

Niki,
Nagyon kis aranyos Alex. :D Kezd besárgulni, vagy csak ilyen a fotó?

Kicsidodi,
A pelusok klórral kezeltek, nem bomlanak, élőlény nem él meg bennük. Ha meg csak kettő hiányzik, akkor még mindig olyan zsúfolva vannak, hogy még véletlenül se kerülhet bele semmi. Viszont felbontva kerülhet bele nedvesség a levegőből, ezért azt hiszem egy év felbontva a szavatosságik idő. Ami a levegővel érintkezett, azt én kidobnám, de a többi nappalra sztem ok, akkor amúgy is nagyon gyorsan fogynak.

Katy,
Hazajövetelre érdemes egy pici kis pakkot otthon hagyni, hogy amíg bent vagy, ne dobálódjon. Ha már kifelé áll a rúd, akkor apa beviheti.
Pelus mellett törlő is legyen, azt ugyan adnak, de van, hogy pont elfogy.

barackpürét is tudunk minden nap készíteni
Igen, vannak emlékeim, hogy milyen sok idő marad egy újszülött mellett. :lol:

Azt hiszem a te esetedben ezt "eldobható" hálóing kategóriába lehet sorolni. :lol: Majd jól tedd el a következő szülésig. :D

Utazóágy:
Aki nem szokott rendszeresen utazgatni, annak nem feltétlenül kell. Nem praktikus, mert alacsonyan van a baba, ha meg csak ritkábban utaztok el, simán magad és a fal közé rakod a babát egy franciaágyban és meg van oldva a kérdés. Egy csecsemővel úgyis akkora pakkal utazik az ember, hogy amúgy is egy utánfutóra vágyik.
Ha mondjuk egy nagyi a rendszeres célpont, akkor inkább érdemes oda is egy egyszerű kiságyat venni. Az utazóágyak hálósak sokszor, ami nem jó.

Kép KépKép
lorca

Skrisz!
Üdv, jobb később mint soha :wink:
De jó dolgod lehet, irííígy.
Eszter cukipofa.

Lilisgabi!
Húú, te aztán jó kis túrán vagy túl, de ügyes vagy, hogy mindent elintéztél.
Előző szülésed leányálomnak nem mondható, de szerencse, hogy ilyen hamar rendbejöttetek. Most nem lesz semmi baj, ne is gondolj ilyesmire, lszi! Tudod, fő a pozitív hozzáállás!

Ahol én tartok:
összeírtam a kórházi listámat, hogy mit kell bepakolnom. Ebből még van pár dolog, amit meg is kéne venni, de mostmár összekapom magam, mert ahogy olvaslak titeket, elég gyatrány állok :oops:

Bond!
Ötletem nincs Manó kukibajára, de esetleg próbáld meg bekenni Borax glicerinnel (az az olajos trutyi, amit szájpenészre szoktak adni, hogy azzal kenegesse körbe az ember a gyerek száját, nyelvét). Azzal ártani nem ártasz, viszont ha netán vmi gomba lenne, akkor jó lesz rá.

Nellike (apa)!
Ügyi vagy, hogy 1 óra alatt sikerült elintézned a Teve utcát, ez sztem rekordnak számít.
Sárgaság miatt ne izgulj, Zsombi hamar túl lesz rajta.
Gondolom, hogy milyen nagy öröm volt, hogy megölelgethettétek Zsófit.
Nem értek hozzá, miért teát adnak a Manóknak? Az még könnyebb a pocijuknak mint a tápi v. az anyatej v. miért? Mert attól gondolom hízni nem nagyon fognak.
Jó pihenést!

Kispiskóta!
Én nem kattantam rá a gombos pizsire/hálóingre. Sztem nem gond ha szopihoz fel kell hajtani a fölsőt. Azt fogok bepakolni, ami szalonképes és kényelmes.

A bon prix-es cuccot már én is akartam kérdezni, hogy ki rendelt, megérkezett-e már és milyen?
Lorca!
Ronda a rszín? De kár, pedig én is akartam. Mindegy a ruha alatt nem látszik, árban meg jó.

Niki!
De jó, hogy jelentkeztél. Nem egyszerűek a napjaid, de kitartás, amilyen ügyes Alex, biztos pár nap és hazavihetitek.
Édes kis husika.

Szisz!
A "sehogy sem jó és nyűgös vagyok emiatt" nálam is bejátszik. Már nagyon szenvedek.
És azt nem figyelted meg, hogy mostanában minden leesik a földre, hogy nagy szuszogások közepette le kelljen érte hajolni?

Ha már szóba került az étterem!
Nincs vmi tuti étterem tippetek, hogy hova vigyem apát a házassági évfordulónkra? (mindig úgy csináljuk, hogy én lefoglalom a meglepi éttermet, ő meg fizet :lol: ).
Nem akarok sznobnak tűnni, de ne egy sima étteremben gondolkodjatok (ahol eddig voltunk pl. Wasabi, Óceán Grill), ilyenkor mindig vmi kicsit különlegesebb helyre szoktunk menni.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: