Üdv. mindenkinek!

Mostanság állandóan el vagyok havazva, de amint van egy kis időm, igyekszem olvasgatni, nehogy úgy járjak, mint kb. másfél hete, amikor úgy beindultatok, hogy már alig bírtam követni az eseményeket.
Rólunk: ma voltunk a Dokinál. A tüszőhelyzet nem volt túl bíztató, így lemontunk arról, hogy a következő ciklusban hosszú protokoll legyen, ehelyett szűk 2 hét múlva megint "benézünk" és akkor - ha a helyzet jobb - még a nyári szünet előtt beleférhet egy spontán ciklusban végzett stimu.
VJulcsi: Érdekes a párod mostani eredménye. Télen nálam is hasonló volt a helyzet: egy lázzal járó nyavajának hála a hadsereg nagy része nálam is letette a fegyvert, a minőség viszont javult. Úgy tűnik, a betegeskedés elsősorban az amúgy sem jó katonákat pusztítja. Remélem, Kopánál a jövő héten minden OK lesz és legközelebb akár már indulhat is az ICSI.
Csomee: Nagyon szép eredmény, hogy mind a hármat visszakaptad. Roppant bíztató...
Melánia: Sajnálom, hogy így alakult, de jó úton jártok, ez már bizonyos.

A családdal ne foglalkozz! Ez parancs! Nyilván nem poénból csináltátok végig már nem először a procedúrát és nyilván több információtok van az egész dologról külön-külön, mint nekik együttvéve. Kellő mennyiségű információval nem rendelkező ismerősök félelmeire alapozva abbahagyni a küzdelmet minden lenne, csak bölcs döntés nem. Már túl vagy 7 hormonkezelésen és nem is lórúgásnyi mennyiségekről beszélünk. A kockázatok tekintetében mindegy, hogy az eddigi 7 mellett lesz-e még 1, vagy esetleg 2. A különbség abban van, hogy az egyik esetben 90% feletti a gyermekáldás esélye, a másikban pedig csak minimális, csaknem nulla. Nem is olyan rég olvastam egy dán tanulmányt a lombikos hormonkezelések utóhatásaival kapcsolatban és kellően meg is nyugodtam. Rendkívül nagy, ötvenezer feletti minta alapján azt hozták ki, hogy a legtöbbet emlegetett kockázat, a petefészekrák esélye még azoknál sem nőtt (a normál populációhoz képest), akik 10-nél többször kaptak hormonkezelést és átlagosan közel 20 éven keresztül követték a páciensek sorsát, ami szintén nem kevés. Őszintén szólva az elhízás és a menopauza miatti hormonváltozás legalább ennyire ártalmas a petefészekrák kialakulása szempontjából, ezektől mégsem fél senki.
Ti csak arra koncentráljatok, hogy jó úton jártok, ez most be is bizonyosodott. Most először indult el valami, ráadásul spontán ciklusban, ami duplán jó. Korábban írtad, hogy most kevés hormont kaptál. Ez igaz, de most a saját hormonok felturbózása révén kevesebbet is kellett bevinni kívülről, mint a Deca mellett és a saját hormon nyilván hatékonyabb, egyben kevésbé káros is.
Miciona: a bélflóra helyreállítása is fontos, de számtalan, a hüvelyflórát helyreállító hüvelykúp is kapható, mint pl. a Floragyn, vagy éppen a Gyntima.
Moncsiga: A Nyírőben nem egy alkesz kinézetű, vékony, alacsony, körszakállal rendelkező ürgének sikerült ezt művelnie veled vérvétel címszó alatt? Korábban egyszer mi már voltunk nála és úgy vett vért, mintha tetovált volna. Egész végig remegett a keze és borzalmasan csinálta. Akkor meg is fogadtuk, hogy ha még egyszer ez a pali jön, hívunk valaki mást, vagy pedig leveszem én, mert az első valószínűleg jobban fog sikerülni, mint neki a sokadik. A képességeiről bátran be szoktam számolni a kollegináinak is és az egyik egyszer megnyugtatott, hogy ez az alkesz pali már nem szúrhat. Ezek szerint mégis?

Mi korábban azt tapasztaltuk, hogy ez a pali csak akkor "tetovál", amikor ünnepek miatt szinte üres a kórház. Úgy látszik, most megint ő a "valaki", ha nincs senki más. Amúgy nem vagyok igazságtalan: ha jól vesznek vért, azt is mindig szóvá teszem. Jó dolog, ha kapnak néha visszajelzést, különben sosem fogják megtudni, hogy van-e selejt közöttük.