A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Bogi, nekem kb 16 óra után jelentkezett a cici elutasítás
Gabka - gratula az átforduláshoz

Kép

Kép
leo50

Bogi!

Ovi csak 5 éves kortól kötelező. Azok az elsők akiket felvesznek, akik betöltik az 5. évet, mert ez ellen nem tehetnek semmit.
Állítólak 2010 szeptembertől mindenkit fel kell venni, aki jelentkezik, de ha nincs hely, akkor hogyan? Ha nincs 100 millió egy ovi felépítésére, akkor mit csináljon az önkormányzat?
Vendég

köszi leo! Figyelek nagyon! :roll:

Á értem Cat köszi! De nem hiszem hogy 2010-re megoldják! :(
Bár képzljétek itt mellettünk van egy ovi amit rélgebben bezártak... gondolom első körben ezeket újranyitják, de ahol építeni kéne ott nem tudom mi lesz!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Nekem is ott van az a jó érzés, amikor ránézek kaja közben, meg a lelkiismeretem nem is engedné, hogy ne szoptassam, hiszem ez neki a legjobb. Csak hát:
1. mindenképp kap még tápszert is, mert kevés a tej, tehát cici után még melegítés, etetés, és ha megyünk valahova, cipelhetem a cumisüveget
2. szinte soha nem hordtam melltartót, így nekem kínszenvedés a szivárgó tej miatt a melltartó és a betét bele, arról nem is beszélve, hogy bántja is a fájó cicimet.
Az elején nekem is sebes volt, de azt a Garmastan rendbe hozta. Most nem a hegye fáj, hanem szinte az egész túl érzékeny. Nem a szoptatás maga az ami fájdalmas, mert ott csak az első 1-2 szívás fáj, hanem úgy általában a 2 érinthetetlen körte, amit cipelek a melleim helyén. Mondjuk sehol nincs az első napok méhösszehúzódás-élményéhez, azt nehéz lenne überelni. Majdnem sírtam, mikor bekapta a bimbót, amiből még csak előtej szivárgott, de szívta bőszen, nekem meg ökölbe szorult a hasamban a mindenség...

icamica

Ica!

Én sem szeretem a melltartót. Itthon nem is hordtam soha, csak ha olyan felső volt rajtam, ami nem nélkülözhette.
Most csak éjszakára tudok megválni tőle, de ez azt jelenti, hogy egy éjszaka, egy póló. Reggelre mindig elázik, de még így is megéri ez a kis szabadság.
Várom már, hogy ne legyen ilyen. Emlékeim szerint pár hónap megoldja ezeket a problémákat.
Nekem szerencsére a melleim nem nőttek meg. Ez legalább nem zavaró.

A szoptatás+tápszer tényleg kimerítő lehet.
Ha nekem így kellene, akkor én is valószínűleg csak fél évig vállalnám a dolgot.
Mint említettem már, lustaság.
Én nem is fejtem soha. Pontosabban eddig kétszer, hogy megelőzzem a mellgyulladást. Más oka számomra ennek nem lehet.
Nem hiszek a tej lefagyasztásában, és hely sincs hozzá a mélyhűtőben.
Vendég

Most pelenkáztam és mint pampers nagyfogyaszto elmondhatom hogy a sima pelusnak van a 2 szélén a minta ás a sleep&play-esen 1 minta középen! 8)
Micsoda megfigyelés!

nekem megnőttek a melleim, ami nagyon furi, mert eddig nemigazán volt nagynak nevezhető, de engem zavarnak... remélem visszaállnak a régi méretükre! :roll:
Én nem merek most melltaró nélkül lenni mert félek hogy lógni fognak! Butaság??? :? Pedig korábban csak akkor hortam ha úgy éreztem hogy ehhez a rucihoz kell... :lol:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

köszönöm a tanácsokat, én is így gondolom, h nem megyek 1 ilyen kicsi nyűgös gyerekkel a bizonytalanba. Mert tudom jó helyünk lenne, de itthon olyan biztonságban érzem magam, még ha baj van is...

majd ha nagyobb lesz. de azért vasárnap átmegyünk a Dédihez, Ő csak a szomszéd kerületben van :)

kikocs, kicsi a világ :) én ott lettem a felesége, félig Kaposvári lettem :)

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Sziasztok

Egy kicsit olvastam vissza.
Én is pamperst Sleep&play-t használok a 3-ast (4-9kg) és csomoszor ki jön a pisi szegénykémnek meg a kaki, pedig azt hiszem jól adom rá. Nem tudom miért nem csinálnak piciknek bugyi féle pelenkát.

Cat sajnálom hogy nem sikerült az ovi. Én is kérdeztem a bölcsit itt, de csak fizetős van, bár egyenlőre nem szándékozom beadni Sárát, csak ha netán dolgoznom kell menni, ha nem változik a gazdasági helyzetünk.

Nem tudom mi van ma, de Sára egésznap csak alszik és nagyon keveset szopizik 120-130 ugye neki az a min. a sulyához mérve.

Ő meg kapta az oltásokat, neki egy kicsit kemény lett az egyik,nem tudom melyiket adták oda . Mi anyuval beadtunk neki előre egy fájdalom csill. hogy ne legyen rossz kedvű és lázas. De semmi baja nem lett tőle hálas istennek.

Mi sem visszük sehová Sárát, mert teljesen felborul én azt tapasztaltam, illetve ha jönnek hozzánk nyügös stb, és másnap csak alszik.

Szóval ezek vannak.
Rakok fel egy képet ahol felprobáltuk a keresztelő ruhát és reménykedek hogy jó lesz még rá jun.21.-én.
anyukámmal van rajta.

Kép
lili&ana

Kép

Kép
lili&ana

Kisvirág!
Köszi a pelenkatesztet, nagyon érdekes volt.

Szoptatással kapcsolatban: nekem az első 1-2 hét volt fájdalmas, de mondta is a kórházban a védőnő, hogy így lesz. Utána hozzászokott a cicim a folyamatos strapához, ráncigáláshoz és most már semmi bajom. Az első 1 percben, amikor megindul a tej, akkor kicsit kellemetlen, de kárpótol a leányzó, mert olyan élvezettel szopik és olyan édes grimaszokat vág közben. :lol: Meg ilyenkor mindig simogatom a kis kobakját, szeretgetem... olyan bensőséges. Szóval én szeretek szoptatni, és valóban kényelmetlen az egész napos melltartó- és betét használat, de ennek is egyszer vége lesz. És akkor csak a szép marad emlékként.

Kép

Kép
kisszilva

Cat, sajnálom az ovi dolgot. Beni már beleélte magát, hogy megy vagy még nem beszéletek róla?
A magánovi remélem tényleg összejön, biztos szép lesz, ha most csinálják, még jobban is jártok a végén!

Kikocska, sajnálom a lázat, remélem hamar túllesztek rajta! Ez hiányzott mést még neked! Az oltás miatt van gondolom, akkor gyors el is múlik.
Bogi, nem minden gyerek lázasodik be oltás után, szóval nyugi!

Eda, visszaküldtem!
Nem tudom, h kinek lehet érdekes rajtad kívül, de az Árkádban a metrószinten levő bababolt helyén Brendon nyílik. Én örülök neki, bár a régi bolttal sem volt bajom.

Barni is többször átfordult más hátról hasra, mindig olyankor, amikor nagyon dühös volt, és véletlenül átbillent!
Gratula Andrisnak is (már máshol is volt, ugye?), gondoljátok ez már az „igazi” átfordulás, nem csak véletlen? :roll:

Gabka, Apával mindenképpen üljetek le dumálni! Egyátalán nem mellékes a téma!
Doki már engedélyezte a szexet amúgy?
Enyémférj sem várta még ennyire soha, h egy másik pasinak vetkőzzek :lol: , de még van min. 2 hetünk! (Én kivárom, mert nem véletlenül találták ki és biztos akarok lenni abban, h minden ok!)

Ildi, nekem sosem voltak mensis görcseim, így sajna nem tudomk válaszolni. :roll:
Hogy álltok a babkocsizással, egyedül továbbra sem tudod levinni Jankát a cipekedés miatt? (Mondjuk tényleg nem könnyű a járgány, tudom.)

Viri, sajna nem esett még le. :? Alakulgat, de nem hiszem, h megússzuk a sebészi beavatkozást. Annyi a szerencsénk, h a nődokim egyben gyereksebész is, ő már bizonyított nálunk, szóval jó kezekben lesz a picinyem.
Emmával meg- mióta panaszkodtam- minden ok, hintáztathatom is néha 8) , remélem túl vagyunk a mélyponton. Persze van segítségem, ami sokszor nagyon jó, de van, h (pl. hisztikezelés kapcsán) sokkal könnyebb lenne, ha egyedül lennék és nem lenne kihez fordulnia „jogorvoslatért”.
Amúgy mivel mind2 gyerekem tündéri jó, tényleg el vagyok kényeztetve! 8) :D
Nálatok mizujs? Hogy alakulnak a napok? Hogy bírod a strapát?

Liliana, nagyon elegáns a ruha. A hosszávalnem lesz gond, az biztos!! :wink:

Dharma, holnap már a mieink is 4 hetesek lesznek! Őrület, h hogy szalad az idő! :shock: :D

Jaj, és éljen a hosszú 7vége!!!!!!! 8) 8) 8)

Zsu
svs

Sziasztok!

Rakok fel pár képet,aztán gyorsan visszaolvasok,amíg alszik a leányzó!
Kép -Fürcsi közben!
Kép -Fürdés hason! Kép -Mosolygósan

Kép
demetnik

Pelenka:Mikor megszületett Lili,kaptunk Pampers 3-as pelust.Ma kíváncsiságból kibontottam és nem gumis!!!! :twisted: Elhasználjuk majd,de szeretni nem fogom az tuti,biztos lesz egy-két kifolyós akciónk vele :evil:

Szoptatás:Hasonlóan gondolom,mint Cat.Ez a legkényelmesebb módja,valamint ez a legbensőségesebb is.Olyan jó,amikor szopizás közben hallom,ahogy ott szuszog,nézem a kis grimaszait,simizem a pici buksiját,ezek a pillanatok csak a kettőnké.
Viszont van éjszaka,amikor én is úgy érzem néha,hogy bárcsak vki más is meg tudná etetni....Pedig csak egyszer ébred éjszakánként enni,az is hajnali 3 és 4 között van,viszont mostanában elég későn fekszem le és addigra nem tudom magam kipihenni... :? Dehát ez az én hibám.

Képzeljétek!Ma reggel jártam úgy először,hogy Lili is és én is bealudtunk szopizás közben.Szóval nem tudom,hogy mennyit ehetett,de egy óra múlva ébredtünk és akkor még folytatta :)

Holnap megyünk a pihiszékért!Kíváncsi vagyok,hogy hogy fog neki tetszeni.Bár a hordozóban nagyon szeret ülni és nézelődni.MOstanában,ha főzök vagy mosogatok és ő nem alszik,akkor abban kiviszem magammal a konyhába és "együtt" csináljuk a dolgokat.

Kép
demetnik

Zsu! Sajnos még a kbyte-el problémája van. :cry: Még kisebbre kérhetném? :shock:
Hogy lehet, hogy nem akar a köldökcsonk leesni? Ennyire ragaszkodik? :?
Annak örülök, hogy Brendon lesz (az, ahol a kenguru volt?), mert az Árkádba régen sokat jártam. Itt felülök a villamosra, ott letesz. Még kocsiba sem kell ülni.
Marcit mindig onnan öltöztetem, mármint a H&M C&A stb.
Lili! Sára csodaszép, mint egy mennyasszony!! Anyukádra pedig szerintem nagyon hasonlítasz!

Megvolt az UH, minden rendben. De annyira összezavarodott a napja szegénykémnek! Éppen elaludt 12.10-kor, és 12.30-kor betettem a hordozóba, ott éppen vissza is aludt. 12.50-kor a doktorbácsi (aki nagyon aranyos volt, Bethesda gyermekkorház) felébresztette. Már nem tudott visszaaludni. Nyügös is volt itthon, nem tudta, hogy éhes vagy álmos... De most fél órája elaludt a drágám. Tegnap szinte egész nap aludt, ma pedig fent volt.

Milyen fura, mi már 10 hetesek is elmúltunk. Rohan az idő!!!

Kép

Kép
eda7

köszönöm az együttérzéseket. szerencsére láz már nincs, csak kis hőemelkedés,de ez már élhető. Nem sokat aludtunk éjjel, vagyis én, de ezen is túl vagyunk, jöhet a következő menet.

Eda, kaptunk prevenárt is, vagy mit, szóval egy nem kötelezőt is, azért volt két szúrás. A két nagy miatt én fontosnak tartottam, mindent haza fognak hordani...

Icamica, ugye milyen jó? :D a szoptatás meg... hát, igen, vannak hátulütői. Nem fenékig tejfel a dolog, főleg így, hogy ti még tápszereztek is. Nem irigyellek érte, bár nagyon ügyesen tartja a Mia az üveget :) Próbáltam mondogatni ezeket még a szülés előtt, de ilyenkor szembesül vele az ember, hogy igen, ez nem egy egyszerű dolog. Én gyakorlatilag 4 éve vagy szoptatok vagy terhes vagyok, asszem 3 hónapot hagytam ki, mikoris minden alkalmat megragadva boldogan berúgtam (2 pohár bortól) felkiáltván, hogy véééégre! Mire megszoktam, hogy mindent ehetek, ihatok, megint terhes lettem... szóval nekem ez a legrosszabb része, de igaziból szeretem magát a szoptatást, az összebújást. A fájdalom már elmúlt, de az első hetekben még így, edzett cicikkel is néha majdnem elbőgtem magam. Csak én ugye tudtam, hogy ez lesz, úgy azért könnyebb. És nekem még éjszakára is melltartót kell hordani. Egybként nem tudom, hogy érzed-e, ha jön a tejleadó reflex, szóval hogy mindjárt folyni fog a tej. Ha ilyenkor ráteszed a bimbóra az ujjad fél precre, nem fog folyni. A fájó mellekre meg meleg borogatást tegyél, szerintem az segít...
Azt hiszem, én a testemet akarom visszakapni, hogy azt csináljak magammal, persze normál keretek között, amit akarok, és ennek egy része a szoptatás.

Ildi, sajnos nem tudom megmondani... MÉg négy évvel ezelőtt többen álltunk össze, és vettük meg ezeket, és nincs rajta a tubusaimon a szerek neve, csak hogy melyik oltásnál kell adni. A barátnőm nem küldte át a neveket, csak a szereket, aki osztogatta őket. Megpróbálom megtudni, de nem biztos, hogy ő is emlékszik rá...

Gabka, nagyon ügyes Andris, ezt nem vonom kétségbe. De valószínű azért fordult át, ami miatt neurológusnál is voltatok. Ahogy Misi is. :) Viszont az is nagyon szép teljesítmény, hogy olyan ügyesen felemeli a fejét, hogy át tud billenni!!! 5 hetesen ez nagyon ritka!

Bogi, azért a hozzátápiról már most kezdj el olvasgatni, ha olyan hamar el akarod kezdeni. Pl. el kell döntened ilyeneket, hogy a régi iskolát követed, vagy az új állásfoglalásokat... Én mmondanom sem kell, az új állásfoglalások híve vagyok :) eszerint viszont a gyerek táplálékának nagy részének 1 éves korig tej alapúnak kell lenni, tehéntejet viszont másfél éves korig nem ajánlanak, fél éves korig csak anyatej, utána kezdeni az egészet és ez alá is van támasztva ezzel azzal... Szóval már most kezdj ennek utánaolvasni,azt javaslom, hogy ne hirtelen zúduljon rád, és ki tudd találni, mire mindenki neked esik, hgyo hogy is kellene inkább, ellenállni a mindenféle javaslatoknak, mert csak egyféleképpen lehet. Én olyan másfél éves korig tervezem a szoptatást, az bevált. Akkor már kezdett nekem is kellemetlen lenni Rékával, pedig akkor még sokkal sokkal jobban élveztem, mint most. Szerencsére ő is úgy döntött, hogy le tud mondani róla, így nem beszéltünk róla, és abbamaradt.

na, megint észosztós lettem. Megyek, eszem ebédet. Próbáltam délben aludni evés helyett, de misi máshogy döntött, és nyögött, így se evés, se alvás nem lett. Most mesét néznek, úgy ültem ide, várjuk papáékat. De most már eszem tényleg, mert vége lesz a mesének... :)

kikocska

Demetnik! Lili nagyon aranyos, édespofa, ahogy mosolyog!
Nekem régebben sokszor volt ilyen, hogy bealudtuk. Aztán azt sem tudtam, hogy evett? Mikor, mennyit, stb. Így sokszor már éjjel sem fekve etetem, hanem ülök vele az ágyban. (bár néha már ülve alszom...)

Lili! Akartam már kérdezni, hogy milyen a szoptatós foteled??? Tudod, amit régebben megmutattál nekünk, olyan jó kis kényelmesnek nézett ki!

Kép

Kép
eda7

kikocska köszönöm a tanácsot, rengeteget olvasok róla, ezért is gondolom hogy 4 hósan el akarom kezdeni a hozzátáplálást, mer azt gondolom hogy akkor is lesz 5 hónapos mire 1 kaját ki tudunk váltani. Én szeretném ha 10 hósan már nem szopizna, vagy max az estit mert szeretjük egymást és meghitt!
Tudom az új elvek szerint 6 hóig csak tej, de ha lassan állunk át.... nem akarom, mert nálunk mint még jóval korábban említettem nektek jó eséllyel 1 év után a párom marad itthon vele! ( akkor meg hogy oldjuk meg? és Csaninak is túl sok lenne a sokk! Szerintem.... )
Persze addig még sokminden történhet! :roll:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Újra itt! :)

Nem tűntem el, de annyi minden összejött az elmúlt napokban, hogy csak olvasni volt időm.

Tasin!
Próbáltál már csontkovácshoz menni a hátaddal? A terhességem utolsó két hónapjában rendszeresen jártam, és azóta alig érzem a gerincsérvem.
A kisruhás kép a csajszikádról nagyon aranyos! 8)

Cat!
Ovi téma miatt én is aggódtam egy darabig. Nálunk is csak 2 ovi van, és mindig helyhiánnyal küzdenek. Szerencsére, 2010 tavaszára kész lesz egy új ovi, így mire Luca 3 éves lesz, már megoldódnak a gondok.

Boglárka!
Infacolt mi 3. napja használjuk, eddig nem volt "pisimentes" mellékhatása. Mondjuk, a hasfájást sem igazán szűnteti.

Ica!
Szopi: én hasonlóan gondolom, mint Te. Biztos azért, mert nekem is kell tápszereznem is Lucát, ezért nekünk is nagyobb nyűg a szopizás. Nem tudom, hogy meddig lesz tejem, de fél évig tervezem így csinálni (akkor megyek vissza dolgozni).
A legrosszabb az, hogy szinte csak a hajnali és a reggeli szopizás, amit "élvezni" lehet vele. A többi alkalommal már két perc után bealszik, és nagyon rossz úgy szoptatni, hogy folyamatosan ébresztgetni kell szegénykémet. Mire eljutunk a cumisüveghez (legyen benne anyatej vagy tápszer), már olyan fáradt, hogy még azon is elalszik. Ezért kell folyamatosan mérni, hogy mennyit szopizik, mert így tudjuk, hogy még mennyit kellene cumiznia.
Mellek: nekem alapban nagyok, így most már szinte "túlzás-kategória" (bár a férjemnek nem ez a véleménye 8) ). Tehát a melltartóhordás engem nem zavar, a betét annál inkább! :evil:
Éjjel én sem veszek fel melltartót, mert azt viszont nem bírnám. Foltos is már a lepedőnk...:oops:

Viri!
Köszi, a torna megvan! Még nem kezdtem el csinálni, mert 3 napig itt volt anyósom.

Luca viselkedése változó. Ma például nagyon nyűgös, sem aludni, sem enni nem akar igazán, csak sírni. Tegnap viszont gyönyörűen evett, sokat aludt, és mikor ébren volt, akkor sem sírt.

Kép
gesztenye74

Néhány jól sikerült kép:

1. Duzzogós

Kép

2. Csodálat

Kép

3. Hoppá

Kép

4. Berúgtam

Kép

5. Manóka

Kép

Kép
gesztenye74

Gesztenye! Luca nagyon édi! Annyira jópofa az a berúgtam nevezetű! Jól beájult!!! :shock:

Marcival 3 hónaposan kicsit kevesebb lett a tej, akkor a doktornő azt ajánlotta, kezdjük el a gyümölcsöket. Tápszert egész végig alig fogadott el, így elég hamar már a főzelékeknél kötöttünk ki. Kb 7 hónaposan elfordította a cicitől a fejét, még fejtem kb 2 hónapig, napi egyszer kapott még így anyatejet. Legtöbbszőr a főzelék, gyümölcs, és tejpépek jöttek be.
Ő fél évesen már a husinál járt :shock: És semmi baja, makk egészséges, szinte sosem beteg. Persze néha néha, de nem beteges!!! Nem alergiás semmire.
Pepével most addig szopiztatom, amíg szeretné, de max fél éves korában elkezdjük bevezettetni a tobbi kaját. Én 1 éves koráig azért szívesen szoptatnám, ha igényli.
:lol: Most még a vizet, és a tejcsit sem nagyon akarja elfogadni a cumisüvegből, úgyhogy szerintem ő sokáig akar majd szopizni. :?

Kép

Kép
eda7

Bogi, egy évesen a Nándi már csak reggel, este és éjjel szopizott, azt se sokáig, viszont kellettt tápit adni neki. Meg a déli alvás előtt. És ha olyan a gyerek, simán ki lehet váltani egy kaját rövidebb idő alatt - lásd Nándi, és soha, lásd Réka, aki egy éves korára váltott ki egy kaját kb. És ha "leteszitek" a cicit, tápszerre úgyis át kell álllni, mert a gyerek kajájának nagy része úgyis tej alapú kell legyen egy éves koráig, és kérik még a cumisüvegből is, ha nincs cici. Szóval én hat hónapos párti vagyok... Négy hónaposan ráadásul nem is olyan ügyesek még. Szopogatnak almát, gyümölcsöt, de iszonyú nehézkes beleügyeskedni a kis szájába a kaját... szóval olvass még :D hátha meggondolod magad a kezdés időpontját illetőleg. A hátülütőiről nem olvastál a korai kezdésnek? Legalábbis én többeket ismerek, akik megbánták, mert ennek tulajdonítják, hogy nagyon beteges lett a gyerek, meg allergiás, ekcémás, és bár várt volna. persze sose derül ki, hogy ha máshogy csinálta volna, hogy lett volna :)

cat, még neked akartam, hogy nekem az is bajom, hogy ha az oviba gond van, mi lesz a sulival??? onnan nnem utasíthatják el, milyen oktatást és odafigyelést fog kapni? és milyen körülmények kozött tölti a napját? tesióra a tanteremben, ami apincében van? mert ott csináltak még férőhelyet? én ezért is akarok elköltözni innen máshova...

kikocska

Most láttam egy jó módszert a blogon az önetetésre: ahogy Mia tartja az üvege, azt elő lehet állítani plüssállatokból is kipolcolással :D nagyon jópofa kép van róla :D

Hülye szeles idő van, de ennek ellenére kis nyűglődésekkel fűszerezve nagyokat alszik a babánk. Jó lenne, ha éjszaka is így nyomná, de elég sokszor beilleszt egy extra felkelést 1 és 5 óra közé félútra. Természetesen akkor, ha én vagyok az éjszakai ügyeletes (egy hete váltjuk egymást az éjszakai keléssel, sokat segít mindkettőnk állagmegóvásában :) )

Nekem nagyobb lett a mellem, ez nem volt nehéz, mert így lett olyan kisebb fajta B kosaras. Nagyon furcsa, a legtöbb melltartóm kicsi lett :) Szoktam érezni, amikor indul a tejfolyam, csak nem mindig tudok odarántani valami pelust vagy zsepit. Napközben itthon nem melltartózok, hanem van a közelemben egy száraz póló, ha nagyon veszélyes lenne. Reggel meg pont úgy jött, hogy nem éreztem semmit, csak azt, hogy elkezd csöpögni, mint ha a csap csöpögne, és nem sokkal etetés után. Ha bekrémezem a heget a hasamon, akkor is tuti rákezd.

Megjött a pihenőszék, csak még gyorsan átöblítettem a huzatát, hogy tuti friss tiszta legyen, így még a főpróba elmaradt. Legkésőbb holnap belehelyezzük a kis fokhagymagerezd seggét :D

icamica

Hozzátáplálás: Beni fél éves koráig csak szopott, és végül 15 hónaposan hagyta abba végleg.
Tehéntejet kb. 20 hónapos koráig nem kapott.
Tápszert soha.
Mi inkább csak arra figyeltünk, hogy jóllalkjon. Nem volt igazán tudományos az étkzése. Pár allergizáló dolog volt tuti, hogy nem kapja, de ennyi. Na jó, cukrot és mézet sem kapott 18-20 hónapos koráig. Helyette nálunk juharszirup volt.

ZSu!

Jó szöveg volt a nőgyágyszra utalás. :D

Éjszakai szoptatás: A legkellemesebb. HA még nincs világos, akkor 10-15 perc alatt végzünk, és alszik is tovább. Ez nekem simán belefér.

Kikocska!

Oviban nincs hely, de suliban igen. Ötödiktől kezdve pedig már szinte az a baj, hogy elviszik a gyerkeket. (Budakeszire, Pestre...)
Sőt, amit én nagyon szeretnék, itt van angol kéttannyelvű osztály is. Igaz fizetős, de ezért 2 tanár van bent az órákon, az egyik magyarul, a másik angolul mondja el a tananyagot.
Vendég

Sziasztok
Akartam írni már, de mindig közbejött valaki, vagy valami...

most ketten ülünk itt a csajszival, remélem hagy egy kicsit..

Ma egész nap takaritottam, kínomban ablakot is pucoltam, hogy ne aludjak el.A szél hajnalban engem is felébresztett, ráadásul a ruhákat kinnhagytam a szárítón, és hajnapban mentem szedegetni össze.
:roll:

Kikocska, remélem már jól van Misi!

Viri!
Köszi a tornát, ma le tudtam tölteni az utolsót is..Belenéztem, de még én se tudtam elkezdeni..

Gesztenye!
Vacakol a hátam, de sajna itt a közelben nincs csontkovács... :cry:

Szoptatás...én nekem semmi bajom vele, max az hogy dagadt vagyok és nem tudok fogyózni.. :cry:
Én éjjel -nappal melltartót hordok, mert ahogy leveszem egyből folyik... :roll:
Remélem én is tudom egy éves koráig szoptatni, fél évig pedig csak azt szeretném adni..

Sajna megunta a kisasszony, próbálok később jönni.......

Kép

Kép
tasin

Jaj nagyon drágák a picurik megint!

Kicsit le vagyok maradva a helyzetjelentésekkel,mert sajna Maját is beérte sztem ez a fejlődési ugrás és tegnap óta ha fél percenként nem változtatunk helyzetet,akkor sír. Abban a fél percben meg nyöszörög. Pelus rendben Nála, evett is eleget, édeskömény teát is adtam meg Espumisant,úgyhogy szomjas sem lehet,pocakban sincs sztem gáz. Cicin vergődik egy idő után. Már mindent megpróbáltam,úgyhogy ha csúnya dolog,ha nem egyedül az válik be,ha 5-10 percig hagyom sírni és ha felveszem,akkor kidől a karomban és alszik. Ez az egyetlen,ami bevált. Van,amikor én is Vele együtt sírok a kimerültségtől,meg attól,h nagyon sajnálom.

Eda csak már jönne :D Ma reggel már volt egy "ige" szerűség,de lehet csak én akartam nagyon hallani :D Igazából inkább hörög,mintha Ő lenne a gonosz valami thrillerbe,vagy horrorfilmben :D
Gabka mindenképp húzd ki párodból,h mi van. Ha nem hajlandó elmondani,akkor valami benne motoszkál,amitől nem hajlandó Veled összebújni és sok oka lehet,de ne a kapcsolat menjen rá.

Bimbóvédő sztem semmit nem ér. Én vettem még a kórházba Aventet,mert azt javasolták,de se nekem,se a szobatársamnak nem használt semmit. Ugyan úgy fájt.
Szoptatás: én még mindig küzdök vele,a legtöbbet reggel tud szopizni. Nekem nem fáj,de kicsit idegesít az-az érzés,amikor megszívja. Viszont mindenképp ami kijön belőlem azt Neki adom,vagy közvetlen ciciből,vagy a lefejtről van szó. Ezen kívül még sajna mindig kap tápit,mert éhes szegénykém és a cicimen sír,ha már nem jön belőle,viszont még enne. És olyan drága,amikor tápit eszik,mert az nagyon eltelíti és bekábul pár percre tőle. Aztán kipattan a szeme :D

Cat nagyon sajnálom az ovit. Teljesen igazad van,h a gyereknek szocializálódnia kéne és gyerekek társasága kellene Neki. Ettől az ovi dologtól kicsit én is tartok. Előre jelentkezni nem lehet,meg remélem addigra nem itt lakunk,hanem ki tudja hol?

Dobok gyors két képet,már megint sír a drágám,úgyhogy megyek. Az elsőn pityergés utáni kidőlés, másodikon az egyik ruhácskájában,amiből mindig kitúrja a lábiját. Kép Kép

dharma

Nagyon sokat írtatok. :) Majd holnap írok nektek én is :)

Kép Kép
kisvirág_30

Nekem sem fáj már a szoptatás, az elején nagyon fáj kisebesedet, a medelaval kenegettem, meg aloa vera növényből törtünk mindig és annak a zseléjéből kentem a bimbomra, én nem használtam bimbóvédőt tulságosan műanyag volt nekem, és nem akartam azt az érzést adni Sárának hogy cumit eszik.
Meg mindig bekentem a tejjel meg a nyálával, el múlt a seb pedig ne tudjátok milyen volt. Még vér is jött néha belőle.
Éjszaka nekem is 10 perc megeszi és alszik tovább, szerintem őt nem is kaja ébreszti fel hanem a kaki, ugy látom nem szeret kakis lenni, vagy a puki ébreszti fel nem tudom.

eda köszönöm kérdésedet a fotellal kapcsolatban, hát nem kényelmes, nem férünk el benne így ferdén ülök benne és nagyon fáj már néha a hátam, így van hogyha már nem bírom akkor fekve szoptatom. Keresztbe nem fér el a gyerek a karfák miatt, hátra nem tudok dölni mert nem ér le a lábam, stb...

Dharma miért olyan piros Maja Lilinek a szeme,meg a szája?

Tegnap tornáztam 45 percet annyira jól esett, nincs izomlázam.
De azt vettem észre mintha nem lenne annyi tejem, pedig nem ugribugris volt a torna, hanem mélyizom.

vagy most van megint ugrás a gyereknél? De nem is sir hogy több tej kellene neik.

Na megyek vacsorát csinálni férjecskémnek.

Kép
lili&ana

Bimbóvédőt én nem a seb miatt használom. Hiszen így is volt.
Egyszerűen olyan a mellbimbóm, hogy nem tudja bekapni Marci. Ha nagyon tele van acicim, akkor teljesn esélytelen, ha plöttyettebb, akkor szokott sikerülni most már.
Ez is haladás.
Beni kb ilyenkor hagyta el teljesen. Nála is így kezdtük.
Vendég

Liliana, callaneticset csináltál? Én azzal szeretnék kezdeni futás előt, hogy kicsit helyrerázódjak.

icamica

Na csend van a házban...nagyok az apjuknál...pici alszik, párom meg még melózik..

De elfelejtettem még miket akartam írni.... :shock:

Valamit nekem is kellene csinálnom az alakommal, mert annyira gáz...
Én szobabiciglire gondoltam és el kellene kezdenem felüléseket csinálnom...

Jaj, de jó most 3 nap nem kell korán kellni..... :lol:

Mira jó kislány, mert eddig úgy működött, hogy 8-9 fele lefektetem, éjfél -1 körül eszik, majd 4 körül, csak ugye én meg fél 6-kor kelek...így hiába alszik, én már nem tudok..
Pedig rögtön visszaalszik, kétszer volt olyan, hogy egy fél órát nem aludt..
De ha már nincs iskola, remélem 7-ig aludhatok...

9 nap és vakáció ( szerintem én jobban várom, mint a gyerekek... :lol: )

Liliana!
Nagyon szép a ruhácska és anyukád is nagyon csinos hölgy!

A többi baba is naaaaagyon kis cuki!!
:lol:

Zsu!
Azt hiszem Te kérdezted meddig lesz kórházban a férjem..szerdán megy és ha minden oké ( márpedig oké lesz) hétvégére hazaengedik..remélem...

Megyek egy kicsit lefejek, ma még nem fejtem.. :roll:

Ez a mai fürdés után készült...

Jólfésülten, nagyszeműen... :lol:

Kép

Kép

Kép
tasin

Icamica a callanetics sztem ha valaki nem edzett rá,nem csinálta korábban elég durva izomlázat csinálhat,ami a tejbe juthat. Vagy nem jól gondolom? Egyébként jó is,h írod,mert én sztem inkább pilatest fogok csinálni. Az legalább nem olyan durva,de szintén nagyon hasznos.

Liliana Majácska így született. Védőnő azt mondta normális,mert Ő is erőlködött szülésnél és el fog múlni legkésőbb egy éves korára. Egyébként ennyire nem vészes,csak ezen a képen pont sírás után van a drága.
A száját tőlem örökölte :D nekem is sírás után hasonló,az sem olyan durva "normál" helyzetben.

Kisvirágnak felejtettem el. A nuvaring ilyen szilikonból,vagy miből készült gyűrű,amit a méhszájhoz kell feltenni (kb olyan,mint egy kapásjelző :D ) és úgy,mint a gyógyszert bent kell hagyni 21 napig,aztán 7 nap szünet. Ez max annyiban macerás,h ha helyzet van,akkor érdemes kivenni,de legalább nem megy bele a véredbe.

Tasin tényleg kis jólfésült kicsilány a képen,meg kis pufók pofijú :D

dharma

icamica, igen végülis ,egy hőlgy jár hozzám, Ő jár anyukámhoz is, Ő elvileg gyogytornász. De ezket csináltam nagyon régen még amikor stepre is jártam és utána ilyen mélyizomtorna ( callanetics ), nincs tőle izomlázam hála istennek d e azért érzem, hogy csináltam valamit. kéne mindennap de nem merem.

tasin köszi a dicséreteket.

Mellbimbó: nekem is ugynézki hogy a jobb cicimen a mellbimbó minta visszahúzodott volna, nem tudom miért, mindig kicsuszik Sára szájából, nekem mikor televan nagyn akkor is betudja venni, sőt akkor mosolyog mikor elkezdi szopni, mintha mondaná anya ez jól tele van, szinte csak oda kell raknia a száját a hegyéhez és ömlik belőle, rendszeresen lespriccelem szegénykémet, Ő meg csak néz, néha ugye vigyorog is.
Nagyon mosolygos amugy Sára. Remélem ilyen is marad.
mondjuk nagyon sokat nevettem terhesség alatt ( persze voltak kegyetlen napjaim is, remálem azokra nem emlékszik vissza )

Kép
lili&ana

dharma értem, a nővéremnek a kislányának pedig a szemgolyoja volt bevérezve, neki hamarabb múlt el.
Reménykedjünk Majának is előbb fog.

Kép
lili&ana

sziasztok.

előszőr is szeretnék gratulálni az áttfordulásokhoz,nagyon ügyies babáink vannak:)

kerületi támogatás???irigy-irigy.........

cat:

édesek a fiúk,tényleg nagyon hasonlítanak.

gizu:

milyen szép haja van Borókának.édesek eggyütt:)

tasin:

Mirella is nagyon kis helyes.hogy van Tina?túltette már magát azon a srácon?

gabka:

Andris is édes,ne aggódj a kopaszodás miatt,visszanő:)apa benn volt a szülésnél?páromat az viselte meg,(még Patriké)na azóta pocsék a házaséletünk....

sziszike:

sajnálom hogy ennyit kell aggódnotok,remlem nem lessz semmi komoly...
tied fiaid is édesek.

leo:

már jön a foga????azta,Patriknak 9 hósan jött ki az 1.

teherbe esés:

ismerősöm októberben szült(írtam is,ő szült 5 héttel korábban)nagyon nehezen jött össze nekik.ezért úgy gondolták elég ha a végén "vigyáznak",most 18 hetes a kisebbikel......

mi van a cerazettel?én is ollant akarok,Patrik utánn azt szedtem egy darabig.....

ildi:

milyen kis édes Janka is,hogy vigyorog:):)Patrik előtt minden menzesz első 3 napján,napi 3 flectorral tudtam csak kikelni az ágyból,miutánn Patrik megszületett megsem éreztem....remélem most nem változik.

pelenka:

én alapból 2-es pampersel kezdtem(miutánn a lideró 1-esből fél csomag megmaradt)az 1 csomag pampers utánn már 3-as tescosat vettem.....hiába,van vagy 6 kiló a fiatalúr:)
de tapasztalatom szerint hiába van a csomagon ugyanaz,pl 3-6 kilóig,attól lehet hogy az eggyik fajta tovább jó mint a másik.

viri:

én ugyanúgy kötöm mint beó,csak van hogy a keresztezést teszem kívülre,úgy tudok szoptatni mert el lehet benne fektetni kicsit.

icamica:

néha nekem is fáj a szoptatás.főleg ha elalszom közben és Alex kiköpi,majd félig visszaszívja a bimbóm.egy egy ilyen rosszul sikerült bekapás utánni napon elég kellemetlen de iyenkor azt a mellem pihentetem kicsit.(én amúgy sem felváltva szoptatok,délelőtt a jobból,délutánn a balból,estétől hajnalig a jobból,hajnalban teszem átt a másik oldalra és onnan reggelig a balból,általában,de van hogy felcserélődik)nekünk ez jött be.

hozzátápi:

kb. mint eda.Patrik fél évesen már csak este kapott tápit.én a tejet is hamar elkezdtem,kb. 7 hónapos lehetett mikor először evett tejbepapit.....

többi babai is gyönyörű(nehari ha őket már nem írom név szerint,de kezd este lenni)

gyorsan még írok magunkról:

szóval...pocsék napjaink voltak,és még lesznek is.párom tiszta hülye,egész nap kötekedik,bunkózik.nem tudom mi ütött belé.nem segít semmit csak a gép előtt ül....kezdem nagyon unni.
ráadásul tegnap becsípődött a hátam.....szuperul érzem magam.erre ma este még a fürdetésre se méltóztatott hazajönni,szerencsére csak Alex volt de őt is alig bírom megemelni.
Alex még mindig nem cumizik sajnos,már van 20db cumi itthon.minden fajtából,több méret,szilikon és latex....kész vagyont költöttem cumira.erre ő csak a mellemen hajlandó elleni,már azon gondolkodom hogy csináltatok a mellemről valami másolatot mondjuk gumiból és abból csináltatok neki cumit :? :? :?
ja kinőtte a kiskádat :lol: ha kinyújtózik akkor végigéri,pedig nekünk elég nagy kiskádunk van.
kendőzni nagyon szeret,csak nekem megy fel mindig a pumpa mert úgy megnéznek mintha minimum kinoznám :twisted: :twisted: tegnap jöttünk haza,vártuk a buszt.odajön egy nő és mondja hogy ez nem tesz ám jót a gernicének,meghgy biztos alig kap levegőt,én meg mondtam hogy ja,biztos azért alszik el benne fél perc alatt.húúú de tud az ilyen idegesíteni,ha a lábánál fogva vinném se szólhatna senki.......
annyi mindent akartam még írni....elflejtettem....

álmos vagyok,Patrik már talánn elalud anyósnál,így én is elfekszem.

ja én el is felejtetettem a 6 hetest :oops: :oops: :oops: na nekem ez 7 hetes lessz :oops: :oops: :oops: :oops:

ja még 2 kép:

Kép Patrik
Kép Alex
mindketten pár órásak.Alexnak világosabb haja van,amúgy tiszta Patrik.szerintem :roll:

Kép
Kép
ettike

ja és Patriknak kerekebb feje van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike

Én csináltam sokáig a callaneticset, ezért gondoltam rá ilyen bátran. Egyébként tényleg kemény meló. Mindennaposra meg van egy negyedórás rövid program is, az nem olyan megerőltető.

Szoptatásnál nekem sajnos minden alkalommal mind2 mellből muszáj etetnem, mert kevés a tej. Így alkalmanként szoptatás félóra, tápszer még negyedóra, plusz az altatás, eseti időtartamokkal. Lehet, hogy ezért van így lestrapálva a cicim. A kiejtem-visszaszívom a bimbót manőver nálunk is van néha, hát külön élmény, az biztos. :shock:

Csináltam én is saját vonalzót :D

icamica

Balázs ma napközben 2* fél órát aludt, egész nap ordított, így én nem tudtam sem enni sem pihenni, így nincs tejcsi. reggel evett 2* 120at azóta 3*70 meg 2*60. és éhes. előbb autókáztunk amibe mindig bele aludt, most ott is ordított. apa most ment tápszerért, mert én zokogok olyan fáradt vagyok...

Kép

bogyó_beo

beo :( sajnálom :( nem tudod bekötni a kendőbe ilyenkor? olyan 10-20 perc bőgés után azért hátha bealszik ott, és nem ébred fel. Igazi aludni nem lehet, de hátra lehet dőlni párnákkal kitámasztva, és legalább az ember agya pihen... én olvasni, netezni szoktam ilyenkor.
és ha a fejére húzod a kendőt, enni is, akkor nem morzsázod le :) és csoki, csoki, csoki! jó vagyok túlélésben :)

Ettike, nem hangzik jól :( főleg a párod... elég gáz a csávó, te is egyedülálló anya vagy akkor egy kamasszal megterhelve. Nem egyszerű. Ezek az okoskodók meg... HÁt én a minap valamelyiknek, aki jobban tudta, mit kellene csinálnom, mondtam, hogy szar dolga van a gyereknek, és rossz anyja vagyok, és otthagytam. Próbáltam a nem válaszolokot, de nem lehetett lerázni. Vannak ilyenek.

Gabka, beszéljetek, de biztos nem lesz jó, amit hallasz majd :( nyilván nem véletlen nem mondja el, de jobb, ha kimondja, mint ha találgatás meg gondolkodás van rajta. Valahogy el kéne határozni, hogy semmiképp nem bántódok meg,meg semmiképp nem érdekel, csak meg akarom oldani. Cikkek szerint gyakran odavannak az apukák, mert csak az anyát látják, és nem a nőt bennünk, de idegesítheti a megváltozott testünk, a folyton csöpögő tej, meg funkcionálissá változott mell, a szülésélményről nem is beszélve. Remélem hamar meg tudjátok oldani. De amúgy is érdemes várni a 6 hetes kontrollt amúgy is.

kikocska

Sziasztok!

Csak teszek fel néhány képet.
Igazi Nőci! :)
Kép
Így nevetünk! :)
Kép
Szelíd-szolíd mosoly
Kép

Kép

Kép
kisszilva

Lányok a véleményeteket szeretném kérni,mert nem tudok dönteni. Szeretnék venni kendőt,mert nekem csak gyűrűs van,a másikat ma adtam el,mert vastag,nem tetszett.
Az egyik lehetőség,ami beonak is van,a rugalmas hordozókendő,amit találtam teszveszen 4500 Ft-ért. Ez azért tetszik,mert sokféleképpen meg lehet kötni,ellenben több helyen azt írják róla,h csak kb fél éves koráig lehet használni,mert nem annyira masszív,ha már nehezebb a baba.
A másik a babasling: http://www.babaslings.hu/
Ilyet szintén találtam teszveszen jó áron és ez is nagyon tetszik,csak ez nem kötős,viszont úgy látom,h ezt is lehet több módon alkalmazni.
Szerintetek? (Nem éri ellicitálni előlem :D :D :D )

Bocsánat,h most nem reagáltam,az is meg fog történni :)

dharma

Jó reggelt!

Rekordot döntöttünk: Luca 22 órától 7-ig aludt!!! :shock:
Szerintem, nagyon fáradt volt, mivel tegnap szinte semmit nem aludt napközben.

Olyan furcsa nekem olvasni ezeket az éjjeli szopizásokat nálatok. Nekünk csak az első 2-3 hétben volt max. 1 éjjeli kelése, azóta csak hajnalban vagy mostanság inkább csak reggel ébred.

Dharma!
Én is hagyom néha sírni kb. 10 percig. Ha a sírás erősödik, akkor felveszem, ha nem, akkor hagyom. Ilyenkor átmegy hüppögésbe, majd alvásba.
A bimbóvédő nekem sem használt, sőt, még jobban fájt, mikor szívta.
Szoptatás: nekem meg egyszerűen abbahagyja vagy elalszik, amikor már erősebben kellene szopiznia, tehát kevesebb a tej. Még soha nem sírt a cicimen amiatt, hogy kevés lenne neki.

Ma reggel is kiszopizott az egyikből 70-et, majd édesen mosolygott, de nem volt hajlandó visszavenni a cicimet a szájába. Mondtam neki, hogy ez még kevés, és áttettem a másikra. Azt még bekapta, és kemény 20-at kiszopizott belőle, majd megint mosolygás. Ebből mire gondolna az ember? Jól van lakva. De nem, mert 90 kevés neki természetesen, így sem gyarapodik nagy ütemben. Adtam neki lefejt tejet (még maradt tegnapról egy kicsi), és abból beszopizott még 30-at. Ha már nincs lefejt tej, akkor tápszert kap ilyenkor.
Szóval, nagyon lusta az én kislányom! :(

A 6 hetes kontroll nálam is 7 hetes lesz. Jövő héten kellene mennem, de hétfőn és szerdán rendel a doki, hétfő Pünkösd, szerdán meg dolgozik a férjem. Így a 7. hétre kértem időpontot.

Kép
gesztenye74

Gesztenye most nagyon irigyellek :roll: Majának is volt ilyen maratoni alvása,de sajna most már a 3. nap,h az van,mint beonál. Egész nap sír és csak néha alél el,vagy hagyja abba. Eddig szépen végig aludta az éjszakát,így elkezdtem magam éjszaka fejni,de tegnap,meg ma is pont a fejés után kelt fel 3 körül,így aludni nem sokat aludtam és nem is tudott úgy cicizni :(
Most is nagy volt a sírás,így betettem azokat a zenéket,amiket terhesen is hallgattam és csönd lett. Még szerencse,h terhesen direkt pár számot sokat hallgattam,h majd felismerje. Kíváncsi vagyok meddig van csönd...de már most kezdődik előröl :S

Ettike én is nagyon sajnálom a helyzeted. Gondolom ilyenkor van pont párodra nagy szükséged :cry:

dharma

Nekem egyenlőre nincs gond a cerezettel vagy mi a neve annak a gyógyszernek amit szedek! :)

Nálunk a 90-es kaja teljesen normális! 150 nél többte m,ég sose evett napközben pedig 70-90 amiket eszik és gyarapodik pedig 6* eszik naponta! És éjjel is alszik! MA 3.32-kor kelt először, de utána visszaaludt! (De általában 4-5 között szokott kelni!)

JA ÉS MA MÉG NEM MÉRTEM MEG! BÜSZKE VAGYOK MAGAMRA! :lol:
Tegnap 6 hetes volt gondoltam most már leküzdöm magamban ezt a mérlegelési mániát! :)

NA hirtelen ennyi! :)
Mert most ki kell cserélnem a 56-os ruhákat 62-esre már mosva vasalva vannak.... (sokat dolgoztam vele) csak ki kell cserélgetnem és eltenni az 56-osakat! :) Nő mint a gomba! :D

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok

Szerintetek az lehet hogy meg jön a mensi szoptatás alatt?! Remélem nem fogja abba hagyni a szopizást az ize miatt vagy nem tudom,
Viszont a pszichologust meg kell keresnem nem javulnak a dolgok nálam anyos témával, pedig probálok erőt venni magamom, de nem megy. Félek hogy a házasságomba fog kerülni.
Mondjuk nővérem mondta hogy Ő is ilyen helyzetbe volt, csak az ő anyosa okosabb és nem tolakodot ennyire mint az enyém, és ezek abszolut a hormonok, de probáljak uralkodni magamon egy kicsit.

Mi bográcsozunk kint a kertben illetve apa ott főzi a gulyás levest én pedig almás pitét csinálok.

puszi nekte, azért jó lenne egysze-kétsze élőben találkozni.

Kép
lili&ana

Sziasztok!

Na megvolt az első szex reggel! :D :D :D :D :D :D Nem beszéltünk semmit meg csak reggel fogtam magam átjöttem hozzá és melléfeküdtem összebújtunk és ment minden magától.na nem volt fájdalommentes de lesz jobb is majd. :D :D :D :D

Liliana:I LOVE ALMÁS PITE!!!!!!!!!!!!!!!Hú de megenném most!!!
Anyósnál meg kitartás!!!!!!Nekem apóssal vannak problémáim!!!!

Dharma: ha múltkor nem lettem volna kiváncsi akkor tudtam volna neked ingyen adni egy olyan hüvelygyűrűt.Pont akkor kezdtem el volna használni mikor kiderült terhes vagyok de akkor már kiváltottam 3 hete.Kb. 1 hónapja bontottam meg. :roll: :roll: :roll:

megyek mert sír

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Kendősök: kinek milyen márkájú a kendője, illetve milyen anyagú??? Mert az enyém Kismamás és valahogy nem nagyon bírok vele. Ez olyan lenvászon anyagú, és annyira gyűrődik és nem tudom szépen kiigazítani.

Rólunk: éjjel megint sugárhánytunk. Ez volt a 2. alkalom. 2 héten belül. Ugye ez még nem kórós?

Kikocska: tudom hogy hat a papaverin, mert Kendénél is ezt kaptuk. Én most csak ezt adom neki. 1 napot kihagytam kíváncsi voltam van-e haszna, és érezhető volt, hogy tegnapelőtt nagyon rossz volt neki, így tegnaptól adom neki megint. Azért kérdeztem, hogy hányszor adod, mert Kendénél minden etetés előtt adtam, de most ezt egy kicsit sokallom. Így én is csak 5-6-szor fogom adni neki. Minden nagyobb kajcsi előtt. :) Az infacol és espumisan nálunk nem hat. A doktornő is mondta, hogy a papaverin a görcsökre hat, a többi meg szeleket hajt.

Icamica: nekem az első 3 hét volt iszonyat a szopiba. Már a kórházba kirágta a cicim, és 3 hét volt mire rendbe jött. Azóta szépen ügyesen szopizik és nem fáj. Kivéve, ha ráharap, na az nagyon rossz. Főleg ha lesznek fogai, na az még jobb érzés lesz. Egyébként én olyan 7-8 hónapig vagyok hajlandó szopiztatni, persze akkor már fog enni mást is, de ez a végső határidő hogy szopizzon is.

Ildi: Jankának boldog névnapot!!!!!!!!!!
Nekem szülés előtt falkaparós mensim volt. Jó erős gyógyszereket szedtem rá. Szülés után viszont ez megszűnt. Néha-néha kellett gyógyszerhez nyúlnom. Kíváncsi leszek, hogy maradt-e most is ez az állapot.

Gabka: grat az átforduláshoz! ÜGYES kis krapek!! Apával meg beszéljétek meg ezt a dolgot. Na olvasom nem is kellett megbeszélnetek :lol:

Bogi: én Kendénél is végig hordtam a melltartót és tök mindegy volt, mert így is lógós lett a cicim. :(

Liliana: édes a keresztelős ruhába Sára!!!
Nekem 5 hós volt Kende mikor először megjött, és ő 7-8 hós koráig még szopizott. Igaz akkor már más ételt is kapott, de szopi is volt még.

Zsu: nagyon ragaszkodik ez a csonk Barnihoz. :(
Érdekes ez a „jogorvoslatért” szaladás. Mikor apa itthon van és megy a hiszti akkor nálunk is megy apához „jogorvoslatért”. Ilyenkor tényleg jobb, ha nincs otthon más. Legalábbis nálunk is kevesebb a hiszti, mikor csak én vagyok vele.
Egyébként jól bírom a strapát. Azt hittem nehezebb lesz. Bár időnként alig várom, hogy apa hazajöjjön. :) Vannak keményebb napok és vannak lájtosak is. Azt hiszem a mai lájtos lesz. :) Csani egész délelőtt alszik (éjjel rosszul aludt szegényke). Kende meg most magába játszik. :)
Sajna nálunk nincs hosszú 7vége. Apa ma is és holnap is melózik :(

Demetnik: cuki Lili! Ha veszel pamperst, akkor nézd meg, hogy a csomagoláson ott legyen a kukac!!! Azok a gumisak!!!

Luca: édik a képek! A berúgós nagyon jó!!!!!

Dharma: köszi az infót. Érdekes ez a gyűrű. Annyira nem tudom mi lenne a jó. Látszik ezer éve (2004-től) nem kellett védekeznünk. :lol: Ezt receptre írják fel, vagy csak bemegyek a gyógyszertárba és adnak?
Maja jól beájult a sírás után. Szegénykém jól kimerült. :(
Én is úgy tudom, hogy a rugalmas kendőt csak pár hónapig lehet használni. Ezt a babasling-et most látom először. Úgyhogy passz. Én mei tai-t szeretnék majd.

Gesztenye: jó sokáig aludt Luca!!!

Tasin: édes a kis jólfésült csajszid ;) A nagy lányok szoktak babázni vele?

Ettike: köszi a kötős infót.
Jajj mi a baja apának? Miért ilyen veletek? Gondolom te is pont erre keresed a választ. Nem hajlandó elmondani mi a baja? Nem hajlandó leülni beszélni se?
Kendő: látszik te is vidéken élsz. A minap én is kendővel vittem ki Csani és láttam elkerekedő szemeket. Bár nem szólt be senki semmit. Egyébként Csani is kb. 5 perc alatt bealudt benne :) És én simán tudtam Kende után menni a játszótéren :)

Kisszilvi: csuda édes a mosolygós kép!!!

Hozzátáplálás: Nekem is Kende 3 hónapos koráig csak anyatejet kapott, de utána annyira megcsappant a tejem, hogy elkezdtük a gyümölcsöket (doktornő tanácsára).
Aztán csípőszűrésen kiderült, hogy nem kellően fejlődik Kende combjában a csontmag és muszáj volt kalciumot pótolni, így elkezdtük már 4 hósan a joghurt, krémtúrót és társait! (a doki tanácsára)
Aztán ezek után így 4,5 hósan szépen átálltunk a főzikre is. Kb 7-8 hósan nem kellett már a cici neki. Tápszert is kapott még olyan 1 éves koráig reggelire, vacsira és éjszaka, gyümi/tejpép/joghurt volt a tízórai és az uzsi, a főzi meg az ebéd. (nekem 2 éves koráig evett éjszaka is, de ekkor már bocitejet)
Most is így tervezem, de ha most nem csappan meg a tejcsim akkor lehet nem kezdjük el 3 hósan a gyümiket, majd meglátjuk!
Ja és Kende nem beteges, nem allergiás, és nem ekcémás a bőre! De mindenképp mindenki gondolja át a hozzátáplálás előnyeit és hátrányait és úgy döntsön, hogy mi lehet a babának a jobb. És hát nektek is mi a praktikusabb. (nyilván aki megy vissza dolgozni annak nem kérdés, nekik muszáj valamit elkezdeni, vagy a tápszert (kérdés hogy a baba elfogadja) vagy a többi kaját.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisvirág_30 2009.05.31 08:50-kor.

Kép Kép
kisvirág_30

viri: liliputi-s kendő, rugalmas, 5m hosszú.

Kép

bogyó_beo

CSAJOK NEM AKAR EGÉSZNAP ALUDNI MÁR NEM TUDOM MIT CSINÁLJAK VELE EDDIG ELALUDT KB. 3X10 PERCRE.EZEKET MOST CSINÁLTAM ITT VAN MELLETTEM A FÖLDÖN!
UGYE, HOGY MILYEN KIS KOPASZ A FEJE OLDALA?
Kép

Kép

Pelus: én tegnap vettem 3 csomag 2db-os rossman pelust kipróbálni és eddig minden oké vele azt hiszem jövő héten veszek egy nagy csomaggal belőle.
:D

Kép

Kép
gabka7926

Ezt a papaverint vényre lehet kapni? Mennyibe fáj? Honnan tudjátok,h a hasa fáj? Mert tegnap vettem Espumisant és nem tudom,h ez jó lenne-e Majának,már adtam Neki. Nem tudom,h azért sír 3 napja,mert fáj Neki valami,vagy mert hat rá a front,vagy fejlődési ugrás,vagy mi van.

Nekem volt Nandu,a színesebből karikás kendőt csináltam,az jó és ma ki is fogtam Majával,mert elaludt benne és felakasztottam a babakocsi fekvőfelülete fölé :D Így azóta már át is tettük a kiságyba és nyugi van.
A másik is Nandu volt,de az hosszabb,azt most adtam el,mert sztem ugyan az volt a bajom vele,mint Neked Kisvirág. Ahogy néztem hasonló az anyaguk.

Gabka nagyon aranyos vagy,köszönöm :D Nekem is volt még a terhesség előttről,de ezeknek hamar lejár a szavatosságuk,főleg ha nem hűtőben volt,úgyhogy azt azért nézd meg.
Barátnőm babájának is ilyen kis punk frufru-ja van :D
Gratulálok az akcióhoz. Végig fájt,vagy csak az eleje???

dharma

Csaó!

Viri!
Szoktak babázni, dajkálni a nagyok is, de azért még én se eröltetem a dolgot, még nagyon törékeny..majd ha kicsit strammabb lesz, akkor bizti jobban ...igazából rajtam kívül még senki nem pelenkázta, öltöztette, fürdette..de egyenlőre én sem szeretném..
Mira is szokott sugárhányni, általában minden hétre jut egy...a védőnő azt mondta, semmi baj...még fejletlen a gyomor záróizma, és sokat és mohón is eszik..de én a frászt kapom..

Gabka!
Húha.....akkor megoldódtak a dolgok...végül is ez is olyan mint a biciklizés, nem lehet elfelejteni... :lol:
Kicsit irigy vagyok, de igazából én is tartok tőle...attól is hogy nem lesz jó, meg fájni fog.. :roll: :roll: :oops:
Sajnálom a napodat, de hátha éjszaka bepótolja az alvást....
Mirának is oldalt kezd menni a haja..

Pelus...az első hetekben nekünk is kifolyt a pampersből...azóta hízott és most már nem...de nekünk még mindig a Tescos a legjobb, pedig én is idegenkedtem tőle.... :roll:

Azt olvastam, hogy a lány babák csípője keskenyebb, ezért a pampersből jobban kifolyhat, ezért állítólag a lányoknak jobb a libero.....hát nem tudom..

Ettike!
Tényleg nem semmi a párod, de reméljük csak a szülés utáni depi.. :wink: :wink: :wink: és majd elmúlik....
Tina már kezd kilábalni, de még mindig odavan...azt hiszem igazából soha nem lesz túl...minden nap eszébejut...de hátha majd a következő szerelem elfelejteti.. :roll:

Remélem a mensim nem jön meg egy évig, nagyon utálom....meg nekem még mindig kell tisztasági betét a vérzés miatt annyi nincs hogy normál betétet tegyek, de annyi van hogy vagy a tetején vagy oldalt azért összekeni a bugyim.... :roll: :shock:
már abbahagyhatná... :twisted:

Kép

Kép
tasin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: