A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Persze Krisz, visszajártok Bartiékhoz a zenélő játszószőnyeg miatt :wink: Ügyes... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: :lol: :lol: :lol: Az most is bűvöletet okozott. Na meg elvittük az ezer éve megvett sapkát, mielőtt Ádi kinőtte volna.

krisz78

Basszus, még mindíg nem ért ide a Brendonos csomag. A végén mégsem megyünk Hannáékhoz. :evil:

Most de, eltettem Zsófi kinőtt ruháit, rengeteg hely maradt így a szekrényben. :lol:

Na megyek, éppen alszik, nekiállok pihenni egy kicsit akkor én is.

Kép
Kép
cs_erika

Köszönjük a bókokat!

Ádi gyönyörűen fejlődik, micsoda kis vagány lett!!!

Mondhatjuk, hogy aki Ádám, az gyönyörű! :D

Mágnes, most nem hiszed el, de az elmúlt 2 napban Viola se eszik- a cickóban benne marad a fele. Nem tudom, mennyit nyel, mert a mérleg már a múlté- de belőlem tuti nem lett tejcsárda, hogy 40-50ml-ket leszívjak...

Hihihihi, ma Viola kikívánta a kezemből a Laktoherb teát! Először merőn nézte a bögrét, aztán nyúlt érte, poénból odatartottam a szájához, erre belelefetyelt. Pedig se íze, se bűze, ízesítetlen tejfakasztó izé... gyorsan elszedtem tőle, mielőtt értékelhető mennyiség jutott volna bele :lol:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Na most értünk haza Hannáéktól!
Valami tündériek a babák!!!! Na és az anyukák! én nem tudom miért megy itt a sipítozás a külön strand meg a csador miatt szerintem nagyon csinos mindenki!!!!

Olivér igazi férfi, persze aludt mikor odaértünk. Ágnes tündéri és nagyon hasonlít anyára, Bálint tök nyugi bébi, szinkront bőgtek Petrával a fényképeken:) Saci őrületes, néha azt hittem menten elmászik valahová, jól elszórakoztatta magát, Milánnak meg azok a szemek és az a hörgés:) baromi viccesen nyomta:)
Máté végigette az összes kekszet, ropit, a muffint (húúú de fincsi volt) üdítőt és hazafelé sorolta az élményeket:
néni, baba, sír, inni, hinta és lelkesen bólogatott és vigyorgott. Majd az út végén el is aludt. Petra már akkor aludt mikor a liftbe beszálltunk, kifárasztotta a meleg meg a nyüzsgés, nem is volt most nagyon toppon a csaj.
Köszönjük Hannának a vendéglátást és bocs a felfordulásért és a csoki foltért a játszó szőnyegen amit Máté csinált:) Otthon érezte magát:)
katuska79

Ádik gyönyörűségesek, mind a ketten! És Viola is, hihetetlen, milyen gyorsan fejlődnek.

A taliról sajnos nekem hamar el kellett jönnöm, mert mindjárt jön látogatóba egy barátnőm, és már nem akartam lemondani. De nagyon jó volt megint találkozni, dumcsizni egy kicsit, meg gyönyörködni a babócákban :D

Most kiegyenlített volt a nem-arány a talin, lehetett udvarolni :D Hoztam is képet, mai találós kérdés: ki kicsoda? (Ági baba sajna hiányzik, ő épp szundizott a babakocsiban)

Kép Babatali

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Látom, Katuska segített egy kicsit a találós kérdésben :D :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

.A lányom egész nap alszik.Kitakarítottam végre.Nemsokára folytatom anyósnál is.Jó lehetett a tali,édesek a babák.
Olivér már be is csajozott... :lol: Jól látom,hogy Petra kezét fogja? :lol: :D De cukrok... :wink: :P
Katuska:Sipítozás... :roll: Tehát akkor minden anyuci csinike?Szerencsére engem nem láttatok... :oops: :roll:

Eszter

Kép
eszterem

Jah az ordító egér az enyém....pedig próbálja egy egy fiatalember jobbról balról vigasztalni:)
katuska79

Eszter! igen minden anyuka! Különben is az anyaság tényleg mindenkit megszépít. A ragyogás, a boldogság ahogy a babájára néz minden kisebb nagyobb testi hibát elhomályosít.

(szegény Máté meg közben itt áll lehajolva hogy töröljem ki neki a valagát.... suttyomban nyomott egy kakit a bilibe ügyesen:))
katuska79

Tényleg Olivérnek olyan a tekintete mintha mondaná, hogy: na megfogom már ennek a csajnak a kezét mert látom nagyon parázik :lol: :lol: :lol:
katuska79

Azért látom az "urinők" harisnyában nyomják...
katuska79

Igazad van!Jahh és tényleg olyan! :lol:
Máté :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Tök jó a talis kép! :lol: :lol: Nem nehéz a találós kérdés!!! Olivér, Petra, Bálint, Saci, Milán. :lol:

krisz78

Edit: Bálint mind a két csajt karolgatja??? Micsoda dolog ez??? :lol: :lol:

krisz78

Már látom miért bőg Petrus....rászállott egy vad poszméh. :lol: :lol: :lol:
katuska79

Krisz! ráadásul olyan, mintha mindkét csajnak a haját húzná...
katuska79

Katuska: :lol: :lol: Vagy megijedt az udvarlóktól? Te is ilyen ijedős voltál a fiúkkal "lánykorodban"??? :lol: :lol: :lol:

krisz78

Ugyanmár... A lányok szeretik, ha a pasik gyáoltalannak hiszik őket, ésazt hiszik, pátyolgatásra szorulnak.. Petra csak ezt a színjátékot adta elő :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Már megint hova a gugámba tűnt a lányom vonalzója??? :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

lánykoromban??? (még mindig az vagyok hivatalosan:)) ijedős? fenét..inkább tőlem féltek a fiúk mert erősebb voltam náluk.
katuska79

ja csajok! hozzánk mikor jöttök???? :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Móni: áttettem a receptesbe, amit kértél.

krisz78

Mi is itthon, csak kicsi fiam hazaérésünk után 5 perccel éhen akart halni. Mondjuk amennyit Hannáéknál szopizott nem csodálom :roll:

Mindegyik baba csodszép, én mindig csak ámulok :D és milyen ügyesek, pörögnek-forognak, ülnek, állnak, repülnek :lol: Már alig várom a következő talit :D nagyon jó "hasonszőrüek" között lenni, és dumcsizni ;)

Katuska: megelőztél, én is pont írni akartam, hogy mindenki sokkal sötétebbnek látja a valóságot, mint amilyen. Mindenki tök csini, nincs semmi probléma senki bőrével, hajával, alakjával. Tiszta rinya gépek vagyunk :lol: És én még mindig nem hiszem el, hogy Máté egy ördögfióka, kis csendes jófiú volt most is.
Amúgy képezeld amikor eljöttünk Milán is műsorba kezdett, de az utcán léptem kettőt, és már ő is aludt :D Jellemzően Hannáéknál meg akkor aludt, amikor már mindegyik babóca felkelt :lol:
poszméh, kakis fenék - :lol: :lol: :lol:

Krisz, Barti: szóval ti meg így kettesben nyomjátok?? :lol: Na, szééép ;)

mágnes: mikor menjünk? Én benne vagyok egy újabb taliban :lol: Bár azt hiszem ti brutál messze laktok tőlünk, oda lehet apát befognám sofőrnek :roll: Vagy össze kéne szervezni pár autót, aztán beszállni a benzinbe.

biga.csiga

Hanna: ha jól sejtem nálatok hagytuk Milán rongyi pelusát... :( Majd jövőhélten elhozzuk :roll: :D ;)
Megnéztem az e-mailt, megkaptam a babaszakácsönyvet, KÖSZÖNJÜK!!!!

biga.csiga

Biga.Csiga! jah mert nem láttad utána a metrónál mekkora cirkuszt csinált amikor meg mertem fogni a kezét a mozgólépcsőnél! Mindenki minket bámult:)

Nekünk az a mázlink, hogy a Nullás lehajtója itt van tőlünk 3 utcányira így viszonylag gyorsan elérhetünk Mágnesékhez:)

CSinálnom kell még egy bödön kakokát (kakaót) Máténak.
katuska79

Katuska:
nullás helyett Nutelásat olvastam.. Kicsit sem kívánom az édességet.... :lol:

Szóval csajok, ha meg tudjátok oldani, szívesen látlak benneteket nálunk :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hát Mágnes én sem bánnám ha a nutellás lenne itt... :lol: :lol: :lol:
katuska79

Katuska: kis akarnok nem tűri, hogy korlátozd őt :lol: A talikon pedig olyan jófiú :D

Mágnes: felbuzdulva a félreolvasásodon, magam elé vettem a nutellás bödönt :oops: (Látszik, hogy megvan: nasit ennék nasival :roll:)

biga.csiga

Mágnes: az én lányom is kevesebbet eszik mostanába. Van úgy, hogy vacsi nélkül alszik be este.

Bartika: üvegeset szoktam neki adni, kivéve az almát. Fél üveggel szokott lenyomni a drága, bár eddig még nem is mertem neki többet adni.

Túl vagyunk az oltáson. Lánykám megint sírt, de amikor elkezdtem neki énekelni a Vuk dalocskát, rögtön abbahagyta. Mostanában énekkel az esetek 90%-ában meg tudom vígasztalni, bármiért is sír. Olyan jó érzés...
Most meg olyan kis bágyadt. Remélem nem lázasodik be estére.

Hivatalos mérési adatok: 7190 gr, 65 cm. Hát... a cm-t megint nem értem, mert már a 68-as ruhák épp, hogy jók.

Látom, jól sikerült a tali, édesek a babák.
Ádám-babák is gyönyörűek!!!

Kép
jandrea

Halihó!
Most lett vége a talinak. :)
Képeket este felrakom a picassára, mert rengeteg van. :)
Gyönyörű minden baba és mama.
Este jövök részletesebben!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hazaértünk! :)

86-as buszon Ágnes éhen akart halni és vad sikítozásba kezdett, de itthon tele pocakkal érdekes módon már ismét nagyon jó a hangulata :D
Minden baba és mama csodaszép, ámultam csak! Nagyon jó volt benneteket megismerni! Utólag bevallom picit izgultam/féltem... :oops:
Hihetetlen, micsoda egyéniség minden baba! Milán a végtelenül türelmes, Olivér a dumagép, Saci a nyomulós :lol: :lol: :lol: és Máté ahogy odahozta a sütit nekem... egy perc alatt levett a lábamról :oops:

Tali végén azt is bemutattam, milyen béna tudok lenni: bocs Hanna a manőverezési malőrökért (csak kb. háromszor akadtunk össze :oops: :oops: :oops: ), és Csöre lógok neked egy gyros menüvel :wink:

No belekezdek a visszaolvasásba.... :)
kisbogacs

hahó!!
köszönöm Nektek a hozzászólásokat!
a babák gyönyörűek, így halomba rakva meg különösen :-))) nagyon nagy gratula mindenkinek, ügyesek vagytok, szépek lettek a bébik!!!!
nem nagyon szeretnélek zaklatni Titeket a kérdéseimmel, elég összeszokott kis csapat vagytok, de Ti már mégiscsak átéltétek mindezt egyszer én pedig még nem és ugye még nagyon nagy titkolózásban vagyunk, így megkérdezni sem tudok senkit :-( és ha már idecsöppentem remélem nem gond...
szóval két kérdés foglalkoztat még (lécci ne röhögjetek ki a másodikért se!!!!)
1. nyugtasssatok meg lécci, hogy a normális, hogy semmi, de semmi tünetem nincs a mellfeszülésen és az estére puffadáson kívül (se hányinger, se émelygés, se éhségroham, se székrekedés) és nem is volt amióta terhes vagyok.
2. és akkor itt is vagyunk a másodiknál, ez kicist diszkrétebb téma, szóval mindenhol azt írják, hogy székrekedése van a kismamiknak, mert, hogy az izmok lazulnak, így a bélműködés is lassul. nem akarom részletezni, de nekem ezzel historikusan sok gondom volt, boldog voltam ha napi 1x működem és most naponta minimum 2x van, hogy 3x is megyek,...
persze nem esem ettől kétségbe félre ne értsetek, örülök, hogy nincs gondom, csak nem értem az egészet... :shock:
Volt valakinek ilyesmi tapasztalata?
köszi előre is :-)
masni33

Masni! egyáltalán nem zavarsz és tök jó mert legalább nosztalgiázhatunk! És gyere bátran!

Szóval. teljesen normális, hogy nincs rosszullét stb stb tünet. Egyébként később jön. Nekem a 10. hét környékén kezdődtek csak a rosszullétek, de vannak itt olyanok akiknek semmi nem volt!
Székrekedésem nekem sem volt egyszer sem! Ennek csak örülj!
A terhesség alatt van egy szabály, hogy "minden és semmi nem normális".
katuska79

köszi Katuska, hogy szvesen fogadtok, azt lehet, hoyg nem írtam, hogy 9+4 vagyok :-)
masni33

Na, akkor bővebben.

Gyönyörűek a babák. Én el voltam ájulva tőlük. Imádnivalóak.

Katuska! Ha nem írhatod többé azt, hogy Máté csibész. Nagyon édes volt!

Kriszti! Az alátét is itt maradt nálam, nem csak a Biga.Csiga pelusa. :)

Csütörtök 10 óra megint jó mindenkinek?
Jó idő esetén piknikezhetnénk. :) Na?

Képeket most töltöm a picassára.
Jó sok van, lehet leskelődni.
Nem is küldöm így át.

Edit! Töltsd fel te is az albumba. :)

Masni! Szedsz magnéziumot? Mert az lehet az oka. :)

Kép
hanna30

Masni: nekem sem volt semmi tünetem. Egyszer sem volt hányingerem, meg ilyesmi. Tök jól voltam az egész terhesség alatt, csak fáradékonyabb voltam. Szóval nem törvényszerű, hogy rosszullétek legyenek az elején.

krisz78

krisz, megnyugtattál... azt olvastam, kb 80-20% a problémás és a tünetmentes arány, mindig meglepődök, hogy lehetek valamiben én is szerencsés :lol:
hanna, igen magneB6-ot szedek, de elég rendszertelenül, mondjuk 1-4 db-ot naponta, ahogy eszembejut.
emellett a femibion 800-at szedem + néha 1 folsavat, C vitamint, amikor eszembe jut.
ja és persze irgalmatlan mennyiségben Utrogestan-t és Duphastont (3x2 mindegyikből)
masni33

Masni! Akkor a Mg az oka. :wink:

Jandrea! Szép méretek! remélem, Bianka nem lesz lázas.

Kép
hanna30

Hanna: feltöltöm, de a linket lszi küldd át, mert nekem nincs meg.

Masni: nekem a fáradékonyságon kívül nem volt semmi tünetem, aztán a 12. héten az is eltűnt egyik napról a másikra. Székrekedés-szerűség is csak kb. az 5. hónaptól.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Masni, a C vitamint az orvos mondta? Nekem úgy rémlik, nem ajánlják terhesség alatt. Hol fogsz szülni?

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Hanna:Hol lehet megnézni a babákat?Megnééézhetem?? :D :P

Eszter

Kép
eszterem

Masni: mondom én, hogy a hasonlóak vagyunk ;) Nekem sem volt semmi durva hányinger se, össz-vissz kétszer hánytam egyszer az esti nyers sárgarépát küldte vissza pár óra múlva kisfiam, és a 12. héten hánytam egyet, amikor lagzi utáni reggel éhgyomorra lehajoltam, hogy felhúzzam a cipöm, és megcsapott férjem parfümje, amit tőlem kapott :roll: Egyből szaladtam :oops: Ezenkívül semmi. Szorulás nem volt egyszer se a terhesség alatt (én csak három hónapig szedtem az Eurovit kismama vitamint, aztán a végefelé magnéziumot hébe-hóba, meg a homeósokat a szülés megkönnyítésére, és málnalevél teát iszogattam), naponta én sem egyszer jártam, pedig előtte nekem is napi egy volt az adagom :oops: Szervezeted bizta méregtelenít ;) Nagyon sok gyümit, zöldséget ettem, de ettől függetlenül kijött egy drága aranyér (Manó teljesen a jobb oldalamra fészkelődödtt, így nyomta a vénákat), ami semmi problémát nem okozott a terhesség alatt. Szüléskor kijött még kettő v. három, hát utána durva volt, na azt nem kívánom senkinek.

Kisbogacs: izgi lehetett Ági sikítozása a buszon :roll: Milán a villamoson felébredt, és a buszon jó sokáig szemlélődött hazafelé, mert az ablaknál ültem ;) Átadták a helyet! Egy harmincas évei végén járó csajszi, aki a 10 év forma lányával volt.

Jandrea: a ruhák teljesen el vannak számozva, ne az alapján próbáld belőni mekkora Bianka ;) Ő is nagyon szépen növöget, remélem nem lesz gondja az oltás miatt. Rotát is megkapta? Milán kedden kapta az elsőt, olyan édesen undorodó arcot vágott, amikor nyomta a doki néni a szájába :lol:

biga.csiga

Ja Krisz, tényleg most látom, hogy Bálint ölelgeti a csajokat :D Tud élni a drágám :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Én is tettem fel pár képet.

Jó éjt!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Hanna: nagyon jók a fotók ;) Jót röhögtem a sorozat jellegű képeken, tényleg mindegyik baba mást csinált :lol: Enyém jerkőc néha keményen kiszúrta hová kell nézni, tényleg kis pojáca :oops: :lol:
És most szembesülök azzal, hogy tényleg milyen hosszú a kiskrapek :shock:
Ahogy Petra kezét megfogja Olivér az valami csúcs :D De látom Saci és Olivér között is nagy volt az összhang ;) Szóval nagggggyon jó volt, köszönjük a vendéglátást!!! Ha mehetünk jövő héten is az csak jó ;) Többiek?

biga.csiga

Edit: nagyon jó képek ;) Olyan jót vigyorgok rajtuk :D Petra és Bálint a végére besokallt, lehet később másban is ekkora lesz az összhang köztük?

Katuska: most néztem, hogy én próbáltam Petrát lenyűgözni a poszméh+katica 2in1 játékkal :) Az eredmény látszódik a képeken :roll: Nem volt egy sikeres hadművelet :oops:

biga.csiga

Azokat a harisnyanacikat meg kell ZABÁLNI! Babóstul!!! :lol:

És a kispasik se kutyák: Olivér igazi házigazda, Bálintboy nagymenő erőművész, Milán meg megint úgy néz, hogy őt harisnyanaci nélkül is megzabálnám :lol: :lol:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a dicséreteket! Ha ti mondjátok, és ennyien, akkor elhiszem, hogy jó lett a hajam.:)
És köszi a tanácsokat gyümivel kapcsolatban! Holnap d.e. Főpróba! Nem lesz hasmenésük, ha alma után egyszerre tejcit kap?

MASZATMANÓ:annyira ÉDESEK EZEK A KÉPEK IS! És milyen sokat nőtt!Csajszi a teádra pályázik...:)

Erika:grat.a tejcihez!!Nagyon ügyi vagy, hogy így sikerül termelned!

BARTIKA:örülök, hogy már javulgat a család! Legalább kiderült, miért ébred sokszor Ádám. Most már a ti időtök jön! Csak jó dolgok történnek veletek.:)Az a nagyfiús kép...TUTI!:D

KRISZ:annyira jók a képek! Két nagyfiú! :)

Annyira szép ez a babacsokor! Olivér már választott is.:)Bálint meg nem bízza a véletlenre, gondolja az egyik csaj csak beadja a derekát!:D

Katuska:szerencse engem még nem láttál.:) Nyaktól lefele szélesedem:) Máté micsoda ügyi, már a nagydolog is a bilibe...:)

jandrea:ügyes kis csajszi! Szépen gyarapszik! Én igazából nem is foglalkozom a hosszával, úgyis a ruhán látom, hogy mennyit nőtt.:)

masni:szerintem még nem üdvözöltelek.:) És gratulálok a babához! Nekem később jöttek a tünetek, de csak erősebb-gyengébb émelygésem volt, meg mellfeszülés, ami 2 hét alatt el is múlt. Nekem csak a végén volt székrekedésem, az is a vastól. Úgyhogy nyugi! Bár tudom, könnyű ezt mondani, hisz én is állandóan paráztam.:)

Hol lehet megnézni a képeket? Én lemaradtam anno a címről.:(

biga.csiga:neked szülés után is megvolt az aranyered? Mert én még mindig szenvedek vele. Azt mondta a doki max. 4 hó és visszahúzódik, de nekem egy kicsi nem akar, és a napokban már elkezdett vérezgetni.:S Az normális, hogy csak nagydologkor jön ki, aztán vissza is megy? Mit használjak rá, van vmi ötleted? Vagy kitől kérhetek rá vmit?

Ma lánykám megint egész nap nyügi volt.:( Este pedig folyton sírt. Azt nem értem, hogy a keddi oltás helye fürdetés után miért válik olyanná, mint a szúnyogcsípés, és körülötte egy nagy piros folt. Később ez elmúlik. Szerintetek? És este azt vettem észre, hogy a hátán sok apró kiütés van. Ha holnap reggel is lesz, elvigyem dokihoz?

Kép
moffli82

Masni:
én is Utroztam a lánykámmal keményen, és akkor rengeteget voltam wc-n... lehet, hogy összefügg ezzel... :roll: Mennyi utrot nyomsz?

Fiam előadta a "nem akarok aludni,de ringassál be, azaz inkább elringatnám magam" kezdetű nótáját.. Hót fáradt volt, de azért még rötyögött, aztán már túlfárasztotta magát, ilyen be kell altatni. Az sem tetszett neki egy idő után, majd megelégeltem, betettem az ágyba, és ott elaludt :shock: Ki érti a pöcsöst... :roll:
Ráadásul nem kellett neki a tejcsi, kiköpte, aztán, amikor felvettem, elkezdte enni az arcom, és szabályosan mrgott hozzá... :lol: Tiszta nyál voltam, Apa nem tudta mit röhögök etetés közben...:)

Na megkukkolom a képeket én is

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: