A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Verus nekünk is van kibontatlan kartondoboz!!! :D :D :D

Kreiszi ez ismerősen hangzik, de lehet hogy csak a House-ból :oops: :D Van még olyan amit így írnak kötőjellel? Biztos van egy rahedli... talán mintha h-betű is lett volna benne.
Az ikrek hogy vannak? Nem emlékszek, fiúk vagy lányok?
Ügyik vagytok a tömegezéssel! Lassan mi is fogunk már mászkálni, csak az elindulás olyan nehéz.

Efe kifejezetten férfi nekem, a "Heee, elefánt gyere csak ide" képen meg főleg! Ó ha lenne egy lányom... :roll: :lol:

Szoni hogy dolgozik, de édes :D

Keresztelő: nagy dilemma. Nagyon szeretném megkeresztelni őket, de nem találunk szülőket. Az öcsémmel nem olyan a kapcsolat, ha meg csak apa oldaláról választunk szülőket akkor felháborodik az én oldalam...mindenképp kellenek hozzá keresztszülők? :roll: :)
Ja meg mikor Zéti megszületett akkor volt néhány önjelölt rokon is, meg olyan akit nagyikám akart rámtukmálni pedig az életben jó ha két szót váltottunk az illetővel...na erre azt mondtam ácsi, begurultam és azért nincs még Z megkeresztelve. Úgyhogy húzom-halasztom a dolgot, de azt kitűztem célnak hogy jövőre legkésőbb megkereszteljük őket. Ez az egész csak nekem fontos, apának nem, úgyhogy nekem kell kitalálni mi legyen, jaj de hálás feladat :? (reformátusok lesznek)

Elif nálatok ez hogy működik?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Akit érdekel, egy pár napig ezen a hivatkozáson meg tudjátok kukkolni Vendit, ahogy éppen magyaráz ezerrel.

http://www.youtube.com/watch?v=FvTgy2_vYfM

Nem a legjobb, de azért látszik.

Ladmon: bárcsak a próféta szólna belőled... Nem is vagyok én kíváncsi mitől van ez az egész, csak múlna már el... lehetőleg még ma....:roll: :roll:

Zsuzsi: holnap majd mutatsz pár babamaszi fogást?

Jaj, csajok, én már úúúúúúúúúúúúúgy várom a holnapi talit!!!
Valami meggyes sütit gondoltam sütni, nem bonyi, de fincsi, remélem jó lesz!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Elif: Efe csodaszép!!! Zvera után szabadon: Hmmm, ha lenne egy lányom... :wink: :lol:

Gabi: aki Szonit fiúnak nézi, annak nincs szeme!!!! gyönyörű, és igazán csajos!!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok Csajok!

Hát sajna rossz hírem van, a panaszkodós módszer bedőlni látszik, a mai éjszaka Marcika 2-szer kelt, pedig tegnap rendesen panaszkodtam :lol: De azért várjuk ki, hátha Ladmon-nál beválik!!

Julcsi: ok, akkor holnap peluscsere!! Tanulni néha napközben is tudok, ha manóka hajlandó aluszkázni, meg este valamennyit, reméljük ennyi elég lesz a vizsgákra 8)

Elif: Marcika-dicséretet köszönjük az érintett nevében is. Én is gyönyörűnek látom, és hát ugye nem vagyok elfogult kicsit sem :lol: Azért Efe miatt neked sem kell szégyenkezned :wink:

És Éljen, a Barca nyerte a BL-döntőt!!!!!!!!!!!!!!!! Már ki is néztem Marcikának egy Barcas rugit!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Amy: Megzabálom Vendit! Látszik, hogy "ANYAISTEN" :D Barbival jól megbeszélnék az élet nagy dolgait!

Efe, Szoni: GYÖNYÖRŰEK!

Nálunk is volt már, hogy Barbit kisfiúnak nézték, persze, hogy rózsaszínben! Vakegerek! :twisted:

Gyermekem elromlott, már pár napja felébred reggel fél 6- fél 7 között, persze szopi után visszaalszik, de én már kevésbé :? Utána 8-9 között ébred. Eddig mindig 8-ig aludt ébredés nélkül. Na jó, nem panaszkodom, nálunk szopi kb. 5 perc, már forog mint a körhinta, igaz még csak hasról megy hátra, de egyszer-kétszer már vissza is sikerült. :) Igaz, napközben van még mindig hogy két óránként eszik :?

Kép

Kép
hel29

Bogi: köszi az infót neked is! Persze gondolhattam volna, hogy nektek is van utazóágyatok.. :)

Nicko: a családot nem ismerem, de mintha már kérdezted volna. Vagy nem?

Crocus
: Kit nem értek ti utol? Vedd úgy, hogy Léna és Esztike a többiek, akik viszont még az 5 kilóra gyúrnak! :D

Stelly:
Te meg rágjad, rágjad azt a Tomifület! :D Jövő héten apjuk is dolgozik, szóval igazi csajos partyt tarthatnánk!! 8)

Efe, Szoni édesek, mint mindig!

Zsufi: Én még gyúrok a panaszból befolyó jövedelemre!! (Vagy érdemes lenne lottót is vennem mellé??? :lol: )
Veszek is!! Ma!!

Amy:
Vendi nagyon édes! Kicsit meg is ijedtem, mert Eszterem ezt a fajta beszélgetést iszonyat magas hangon nyomja, de úgy, hogy szinte sikongat hozzá! De aztán rájöttem, hogy az enyimé csak lányka vagy mi!! :D

[quote]E írta:lif nálatok ez hogy működik?

Zetivera: Hmm.. Szerintem Elifék nem kereszteltetik meg Efét... :lol: :lol:

ladmon

Vendi ééédes pofa! :D Megnéztem! :D

Zsufi mi is kétszer keltünk, alig látok ki a fejemből, de már tökre megszoktam a megzombult állapotot.

Zéti nagyizik úgyhogy döglés-pakolászás.

Kreiszi az Epstein-Barr-ra rákerestem, egyedül a nyirokcsomó-duzzanat stimmel de nem fájdalmas, és nem volt heveny időszak.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Ladmon úgy gondoltam, hogy úgy az egész hogy működik, nem kifejezetten a keresztelés :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Ladmon, ti az 5 kilóra gyúrtok, mi Olival meg a minimum 5 óra alvásra :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Héé Vera, azt hittem már jobban alszotok... :(

Tudom, tudom, hogy értetted, csak nem bírtam kihagyni. :)

Amúgy én is mononukleózisra tippeltem rögtön, csak nem akartalak ezzel szórakoztatni, de látom kreiszi is hasonlóban gondolkodott.
Node, majd az okos dottórék eldöntik, mi van! Remélem, aprópici semmiség, és csak ijesztgettek eddig!!

ladmon

Jó reggelt!!
Kreiszi és Ladmon, magyarul nem lehetne??? :lol: :lol: komolyan azt sem tudom, h mit írtatok!? ( mononukleózis, ésEppstein-Barr). Érdekelene,h mik ezek, ne hari,h nem értem.... :roll: :roll:

Gabi, ha nem tudok menni a talira, ahogy írtad egyszer, át tudnál ugrani majd Elifért és Eféért Vecsésre ?????? ?????

De azért remélem sikerül, egyébként az APEH jún.2-át írt határidőnek, remélem nem kell épp akkor bemennem... :twisted: :twisted:

Erik és az osztálya ma mentek kirándulni, szép kis idő lesz, remélem javul majd valamicskét. (Budakeszi Vadaspark, Erik szerintem idegenvezető lesz, tavaly volt ott 2x tavasszal) De legalább nem égnek le :lol: :lol: Csak kullanccsal ne találkozzanak.... :wink:

Monic,Andus hogy álltok?? Én még "ülök",remélem ezzel az elektronikus mérlegezéssel sem lesz semmi ütközőpont.... :roll: De igyekszem, még jó, h 7végére esik 31-e, meg pünkösd,így ha nagy gáz van mehet még 2-án is..... :lol: :lol:

Kép
kaandi

kaandi: nyugi, nyugi, nem maradtál le semmiről!!
:D Zéti nyirokcsomóinak duzzanatához tippeltünk megfelelő vírusokat és betegségeket! :)

ladmon

zsu: köszi, az éjszaka jó volt. Sajnálom a nyakad. Nekem a térdem van még ki...már hetek óta. Minden leülésnél, felállásnál, gugolásnál belenyilal. Nem tudom mitől lehet, de már beszéltük Lacussal hogy megkének dokival nézetni. Ma is van csavi?

helga: már többször mondtam hogy minden tiszteletem a több gyerekes anyukáké. Nekem elég egyenlőre Fügcsike, meg apa és a háztartás. Nálunk is jó hogy itt vannak anyuék, mert ha én nem főz ő.

kreiszi: lehet hogy színtévszetők voltak..

gerendai zsu:köszi. nagyon ügyik vagytok Lénával. Én ennyire nem lennék bátor

elif: de jó hogy te is előkerültél!! Nagyon jók az Efe képek, főleg a hason alvós, segg felhúzos tetszik. H&M nincs a közelünkben, nem is voltam még sosem. Örülök hogy a tej rendeződött. Ötlet nem rossz!! Több babamasszásos is van, ők is mutathatnának egy-két dolgot.

babanyul: jó kép Szoniról!

zetivera: nehéz dolog a keresztszülőség. Nálunk a sogórnőm lesz, a két lányának mi vagyunk és a barátnőm akinél szintén mi vagyunk. A férjem nővére lett volna még, de már oldalakon át taglaltam a degi rokonokat, úgyhogy róluk ismét annyit,hogy eljönnének a templomba és a családommal egy asztalhoz már nem akarnak leülni, tehát a férjem mondta hogy akkor maradjanak otthon. Szerintem ha az embernek olyan rokonai vannak akkor jobb egy barát keresztszülőnek.

amy: jó kis videó! Jó talizást holnapra!

ladmon:
:wink:

Kép
budabo

Sziasztok!

mit süssek a talira? sósat, vagy édeset?
ugye jun. 2án lesz?????? és tud valaki valamit a parkolódíjakról? mennyi apró kell???? Vagy embernek kell fizetni?

Vincike éjjel megin felkelt, szerencsére ezt csak ritkán ...el kell kezdenem chamomillát adni neki, mert iszonyat fogzik...ömlik a nyál, sír veszettül, de csak úgy a semmiből tör rá, és ha masszírozom az innyét jó neki, sokszor a cumi se kell, csak az öklét, meg ujjait reszeli :( Szóval tuti beindult, remélem nem tart el 8 hós korig, mint Áginál :shock: most is felkelt megin, pedig még fél órája sem szunyál...megőrülök már, hogy nincs egy szabad percem se...már ide is csak félve ülök le...ha tudtam volna, hogy semmit nem alszik, inkábba mosást rámolom. na megyek is,türelmetlen.... de hát reménykedtem, tegnapi semmi lavás után gondoltam majd ma szunyál :(

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Jobb reggelt!

Hogy mi mire gyúrunk: 5 óra egybenalvás Marcinak, 3 óra egybenalvás Anyának, 4-nél kevesebb kelés/éjszaka... :(
Komolyan gondolkodom, hogy mi lehet: eljött a rossz idő, megfordult, este úgy teleeszi magát, hogy bealszik, szóval van valakinek valami tippje? :?

Mindegy, egy hete megy ez, csak jobb lesz lassan... Csak még másfél hete is volt, hogy bírta 3-4-ig kaja nélkül, és max két percre ébredt meg előtte. Nem értem.

No de lesz ez jobb is! :) És ma megyünk baba-mama tornára, már úgy várom! :D

Holnapra pedig várlak Benneteket: Zsufi, Zsuzsi, Amy!!! És esetleg Stelly. :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Tali: Az Árpád hídhoz közel van a parkoló, nem éppen olcsó, asszem 250 Ft körül van óránként... :( Lehet hozzánk jönni és az utcában parkolni, az ingyen van! :)
Én az uszinál javaslom a talit, ott vannak csnedesebb részek és wc. Az igaz, hogy a parkolóhoz nincs közel, kb fél óra oda a séta. :? Más ötletet is várok, ha van valakinek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Vendi milyen édes :D nagyon komolyan mondja a magáét :D

Adri tegnap is fordult egyszer, és ma a reggeli ébredésnél várt a hátán fekve :D (tök jófej, már háton fekve is be tudja dugaszolni az ujjacskáját - ugyan elaludni nem tud, de legalább nem sír :))
előbb-utóbb gondolom, fog tudni fordulni nem csak félálomban is :D nagyon meg lett megint dicsérgetve, hogy milyen ügyes nagylány :D
A legújabb szórakozása meg állati aranyos: este mikor vacsizunk, az autósülésben oda szokott ülni mellénk, hogy lássa, mit csinálunk. Két napja közben magyaráz nekünk, sikkantgat, és röhög. Olyan, mintha vicceket mesélne közben, jól elszórakoztatja magát is, meg minket is :D ha ma is csinálja, megpróbálom én is levideózni :D (bár a fotógép belőle is hasonló reakciót bír kiváltani, mint Esztikéből - mindent abbahagy, amit addig csinált...)

és még rólunk: muszáj megosszam veletek, bár tudom, hogy a népszerűségi indexem viharosan fog zuhanni, de én úgy örülök, hogy nem bírom magamban tartani: alvás-témában mindig amikor olvastam, hogy szoktatjátok az ágyban elalvásra a babákat, tök lelkifurdalásom lett, hogy én biztos nagyon elkényeztetem Adrit, hogy minden lefekvés előtt ringatom, volt, hogy egészen el is aludt a kezemben. De mindig egyre éberebben tettem le, csak azt vártam meg, hogy ne kapálózzon nagyon mindenével, hanem szépen ellazuljon. Kb egy hete meg már olyan jól mennek a dolgok, hogy mikor elfárad, megfogom, ringatom kb egy tavaszi szél, meg egy Bóbita hosszáig, még teljesen éberen beteszem az ágyba, és már egyből tunkolja be a kis ujjacskát a szájába, és szépen egyedül elalszik. Én olyan büszke vagyok rá, hogy ezt Adri teljesen magától megtanulta, nem kellett vele semmit harcolni, arra a kb két perc ringatásra meg az az igazság, hogy nekem is szükségem van :D gondolom, idővel ez még tovább rövidül, aztán elmarad, de egyelőre nem sürgetem.

Gabi, a minden rózsaszín miatt ne hibáztasd magad, ez egy összeesküvés :lol: mikor legutóbb napozót vettem Adrinak, vagy kék kisautós volt, vagy rózsaszín virágocskás, ami jól nézett ki...

KépKép

KépKép
stelly

Nicko: kár, hogy olyan messze lesztek.... :( Azért remélem valamikor sikerül találkoznunk! :)

Julcsi: Bogyesz szerintem is elég kisfiús. Én Marci mosolyáért vagyok oda teljesen. Annyira kedves kis teremtés! :D

Crocus: szerintem ne izgulj Attila súlya miatt! Teljesen eltérőek a babáink. A legfontosabb, hogy egészségesek. Bár Hani nagyobb, de ő sem tartozik a nagy méretű babák közé, amit én nem is bánok. 8)

Bogi: Én a H&M-ben vettem Haninak azt a kis rózsaszín kalapot.
Lehet, hogy én nagyon paraanyu vagyok, de én még nem tenném gyerekmedencébe sem. Annak nem túl tiszta a vize, lévén hogy a gyerekek nagy része belepisil... stb. Én babaúszásra sem merem vinni, mert van egy barátnőm, aki a Tűzoltó utcai gyermekklinikán dolgozott és ő mondta, hogy rengeteg babát hoznak be olyan húgyuti fertőzéssel, amit az uszodában kapnak el. Valószínűleg én parázom túl a dolgot.

Lehet hogy most lenne jó úszásra járatni, de szerintem ráér később is. Én úszó voltam 9 évig és én is csak 6 éves koromban tanultam meg. Szeretném ha Hani is úszna, úgyhogy mindenképp fogom majd járatni, ha itt lesz az ideje.

Most nálunk egyébként az átfordulás helyett a felülés van toppon. :shock: Ha az ölembe veszem úgy, hogy megfogom a kezeit elől, de csak tartom, nem húzom, hasizomból felhúzza magát. :shock: És már fekvő helyzetben is próbálgatja. Kislányom meg akar előzni mindenkit és gondolja, hogy majd ő kihagy 1-2 fejlődési szakaszt. Persze nagyon nem engedem neki, mert még biztos nem tesz jót. 8)

Elif: mi is nagyon odavagyunk Eféért! :D A kedvencem a nyuszis kép! Elbűvölő kislegény! :)

Szerencsére mi alvásban egyre jobbak vagyunk. Most már két hete este 8-tól reggel fél 7-ig alszik Hani, akkor megetetem és még 9-10-ig tovább alszik. Aztán még dél körül szokott szundítani egy kicsit és délután is, de csak egy picit, ami azért is jó, mert estére jól elfárad. :lol:
Mindenki azt mondja, hogy el sem tudjuk képzelni, hogy mekkora szerencsénk van. :lol:

Zetivera: két éve a párommal a Balatonon nyaraltunk, ahol két kisgyereknél is megállapították a mononukleózist. 1,5 hét múlva egy éjszaka felébredtem és azt vettem észre, hogy a nyakamon diónyi nagyságú csomók vannak. Nagyon megijedtem, felébresztettem a párom, aki megvizsgált és megnyugtatott, hogy ez csak nyirokcsomó duzzanat. Másnapra nagyon belázasodtam, elképesztő izületi fájdalmaim voltak és már nem is emlékszem, hogy még milyen tüneteket produkáltam. Akkor a Kékgolyóban dolgozott, ahol soron kívül megcsinálták a vérvételt az Eptsein-Bar-ra és másra is, de negatív lett és aztán elmúlt. A vérképem egyébként nekem sem volt túl tökéletes. 3 hét múlva viszont megint megbetegedtem és 1 hónapig elképesztő volt, hogy min mentem át. Volt torokgyulladásom, szivárványhártyagyulladásom, légcsőhurutom, nagyon durva nátha, elment a hangom... még soha nem voltam ennyire beteg. Felváltva jártam fül-orr-gégészetre és szemészetre. A 4. antibiotikum volt, ami aztán végül sikeresen elmulasztotta. A mai napig nem tudom, hogy milyen vírus támadta meg a szervezetem. Én a mai napig a Mononucleózisra tippelek, ugyanis az ilyen nagyon elhúzódó.
Nem akartalak megijeszteni, Z-nek biztos nem lesz komoly baja, csak arra akartam kilyukadni, hogy lehet, hogy próbálgatni kellene még más antibiotikumot is, hátha az segít.

ZSANCY merre vagy? Aggódom, azt igérted, hogy majd bejelentkezel!

Panna
pandusika

Ja még az előzőhöz szeretném hozzátenni, hogy tudom, hogy nagyon nagy szerencsém van Adrival, mert extra jó kisbaba, és tényleg semmi baj nincs vele, szóval ez nem az én érdemem, hanem az övé. Csak nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen ügyes :D

KépKép

KépKép
stelly

És ami szintén nagyon jó, hogy mi is ringatás nélkül alszunk.... :)

Panna
pandusika

julcsi: nem próbálsz este andi neki chamomillát?
A tali nekem mindegy hol, apa elvisz, és útba igazít,vagy el is kísér. Nem vagyok egy nagy Margitsziget ismerő :oops: Vmit én is viszek, bár nem tudom még mit!! Én inkább édes sütit.

ikverus: szegények...nekem is mondta hétfőn a doki hogy vegyek ecsetelőt Fügi ínyére, de még nem vettem :oops:

stelly: próbáld meg felvenni!! Bár nálunk is Füge ha meglátja
hogy fényképezem akkor csak azért sem akar mosolyogni. Nekem
már sikerült dumát,sikongatást elcsípnem,csak én meg nem tom
hogy kell feltenni. Adri ügyes az alvással.

panna: hát ha egyszer eljutunk H&M fele megnézem. A fürdést meg a dokinénitől meg fogom kérdezni hogy mit mond. Alvásban kb. ugyanúgy működnek a lányaink, éjszaka jó alvás, napközben kevés és nagyjából ugyanúgy, reggeli után visszaalvás, ebéd előtt pici,ebéd után 1-2 óra és fürcsi után is pici, aztán éjszaka. Én este nem merem 8 körül lerakni még, illetve mi akkor fürdünk, utána kell neki egy fél óra pihi,mert elfárad addigra, gyors kaja - 21-22 között bár már kéne előrébb hoznom - és alvás.

zsancyt én is hiányoltam,meg nilababát,bjutit...

Kép
budabo

ja éjszaka mi is ringatás nélkül - csak el ne kiabáljam - viszont lehet hogy elrontottam, napközben már szinte két hete be sem raktam az ágyába. Hagyom őt a játszin, babakocsiban aludni.

Kép
budabo

Adrika nagyon ügyes!!! :)

Hanna pedig nekünk is nagyon tetszik, szóval, ha majd a fiatalok is úgy gondolják... :lol:

Mi is ringatás nélkül alszunk, csak az a kérdés, hogy meddig... :roll:
Nem panaszkodom tovább, de a rövid alvásoknak az a hátránya is megvan, hogyá llandóan rosszakat álmodom. Ma hajnalban konkrétan azt, hogy világvége van és búcsúzkodunk egymástól... :shock: :(

HAJNI, MAGDI, YVE, KANGU, RICSIBABA??? Ezere éve jelentkeztetek!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

julcsi: na hülye álmok látom neked is vannak :lol: néha én is baromságokat, de nagyon :oops:

Kép
budabo

Budabo nem örülök a fogfájásodnak! Remélem rendbe jössz!Gondolom a meleg és a szél is megvisel! :? Most pár napig hűvösebb lesz... :D

Zsu83 Így már értem... ha apa otthon van akkor nem szabad sokáig a babaneten lógni... :D

Hel29 Én is imádok biciklizni... utoljára 7 hónapos terhesen használtam... de nekem is ideje lenne elvennem..

Gerendai Zsuzsi milyen lett a pogácsa? :D recept?

Elif Örülök, hogy van tejcid ismét illetve, hogy rendeződött a mennyisége. Efe nagyon aranyos! :D

Amy81 Hát Vendi lenyűgözően nyomja! :D Amondó vagyok, hogy a babák értik egymás között a bababeszédet mert a fiam egyből odanézett a monitorra és először mosolygott majd ő is elkezdett gügyögni. Kíváncsi vagyok, hogy a talin mi lesz... :D

Találkozó Az a dilemmám, hogy mi van akkor ha rossz idő lesz vagy ha esik az eső... :?:

Kép

Kép

Kép
millye

most néztem épp előrejelzést, és erős szelet, meg esőt mondanak keddre :cry: mondjuk szerintem várjuk meg a vasárnapot, mert egy héttel előre elég komolyakat tudnak tévedni, ahogy észrevettem... ha akkor is sz@r időt mondanak, akkor jöhet a B terv :D

KépKép

KépKép
stelly

"csókos szájú" Tündérke: :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pandusika 2009.10.18 08:03-kor.

Panna
pandusika

Efe az elefánttal haláli, nagyon aranyos!

Vendi is nagy huncut, majd holnap megkukkolom! :D

Millye: Esőnap jövő csütörtök, ha kedden esne. Chamomillát adhatok 15ch-ban Marcinak, igaz?

Bocs az előbbi negatívkodásért, holnap sokkal jobb napunk lesz!!! :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi, rossz álmokat nagyon sajnálom :( nem tudtok hétvégén pihinapot tartani, hogy apa cumisüvegből ad tejcsit, hogy legalább egy éjszakát végig tudj aludni? Remélem, Bogyesz visszatér a kevesebb ébredéshez, hogy kipihent és pozitív anyukája legyen megint!!! Hátha a vendég-gyerekek holnap kifárasztják annyira, hogy nagyot aludjon majd! :wink:

KépKép

KépKép
stelly

Stelly és mi a B terv :D

Pandusika nagyon helyes Hanna!

Julcsi-79 igen adhatsz 15CH-t :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye: Köszi, asszem bevetem! :) Ja, a B terv szerintem Stelly szerint is a csütörtök. :)

Köszi Stelly, lehet ám, hogy hétvégén bevetjük ezt a módszert. :wink:

Hannácska továbbra is gyönyörű!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

na, elaludt megin...kiváncsi leszek mennyi időre, jól lefárasztottam tornával, meg dobálással, én legalábbis elfáradtam:) aztán tejcsihami, aztán egy fél üveg őszibarackot benyomott....és még akart enni, de már nem mertem neki adni, aztán megin szopi kicsit, és bealudt rajta, hát Vinci ilyet nem szokott...adtam egy fél órával előtte neki chamomillát...ilyen hatása lenne? vagy most ütötte ki a szar idő? Na mindegy, betettem az ágyába, és szunyál, már 10 perce....megyek is, és csinálom a rántott gombámat :) éhes vagyok már rá nagyon!!!!
Eső ellenére szép napot minden babának, és mamaának!
Talin tuti jó idő lesz!!!!Már vasárnaptól jobbat mondanak!!!! Ha szar idő lesz, akkor Mctali? vagy mik az alternatívák?

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

ja, és természetesen nagyon szépséges minden picilány, és nagyon vagány, helyes minden picifiú!!! Nekünk csak szép babáink vannak!!!!! :):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

SZiasztok,

Elif,

Danika sem forog még, most azon gondolkodom, hogy lehet-e köze ahhoz, hogy 3 héttel előbb született? :roll: De a kezei viszont ugyanolyan fejlettek mint nektek, nagyon ügyesen nyúl a tárgyak után és fogja őket.
Igyekszem többet hasra tenni a játszóra, hogy erősödjön.
És gyönyörű a pici fiad, a nyuszit átkararolós alvós a kedvencem :lol:
Kaandi,

nekem már csak egy gubanc van, egy vevővel nem egyezünk a kifizetések terén. Csináltam vagy 7 táblázatot, elküldtem e-mailben, és írtam hogy nagyon jól indokolja meg ha neki ettől eltér a könyvelése mert én már 500-szor átegyeztettem az egészet, lassan már kívülről fújom... :?

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

A B terv melyik csütörtök? a 4-e :P :?: , vagy a következő :cry: ?

Stelly, ne csökkentsd az alvás előtti ringatást, abba meg végképp ne hagyd, még idővel sem. Látod, neked is jó, Ardi is szereti, és igényli, és ez szerintem még nem olyan szokás, ami egy idő után megutált rabszolgamunkát kíván. Lénának és is énekelek, ami előtt beteszem aludni, ha csak 1 altatót, akkor is. Egyébként te is nagyon ügyi vagy, meg Adri is.

Millye, pogit du csinálom, recept?, ennek olyan nincs. Amennyi túró, annyi liszt, és annyi margarin. Ez még recept nevet se érdemli meg. :wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

hello csajok!

mi is vagyunk,de a napokban csak olvasó üzemmódban,mert sok volt a program és teendő!
alapvetően jól vagyunk,bár Bazsalikom még mindig hullámvölgyszerűen kajál,de ivás terén javult a helyzet,mert a kuka anyja nehezen jött rá,hogy nem szereti hidegen a teát,inkább melegen vagy langyosan,akkor szívesen megissza :oops:

alvás témához.bazsa is a sok alvók táborát erősíti,már nem tudom ki írta,hogy túl sokat alszik a babája,de amikor én mondtam a dokinknak,hogy Bazsa fél9-től reggel 5-6-ig alszik,majd kaja után fél óával már ismét és alszik tovább 9-ig,majd déltől 2-ig3-ig,akkor séta és közben kicsi bóbiskolások,majd fél6-kor úja kaja és akkor már fürcsiig,8-ig nem alszik általában,de a mostani szar idő miatt két napja elbóbiskol7óra körül,de csak fél órát,mi fürcsi előtt nagyot masszírozunk-ezt apja csinálja-és játszunk még,majd fürcsi után kaja és alvás.egyébként én se altatok kézben,amikor látom,hogy már fáadt,akkor kézbe veszem,kicsit ringatom és éneklek neki-mint stelly írta talán-és még félig éber állapotában teszem az ágyába,és ő ott elaltatja magát,kezét a szájába veszi és elcummogja magát,ez így működik napközben is és este is.
a doki még hozzátette,hogy ilyet ne mondjak más anyukák előtt,hogy sokat alszik a baba,mert meglincselnek,inkább tegyem össze két kezem,mert szerencsés vagyok!

a képek nagyon jók!
verus:gyönyörű volt a kisfiad keresztelőruházja és én is fejet hajtok előtted,mert annyi energiád van,mint mindannyiuknak összesen!

elif.Efe szokás szerint imádnivaló a képeken!

gabi:szoni nagyon édes és jól áll neki a rózsaszín!

panna:Hannának legalább olyan szép a szája,mint zsu Bencusának,és még mindig képeslapra való!

zetibebi.szorítunk ezerrel,hogy minden rendben legyen Z-vel és ne kelljen műteni!!!!!!!!!!!!!!4halálos a fürdőrucis kép!

bogi:remélem már jobban vagy! és Füge fürdirucuja is aranyos,de látszik,hogy nem a te ízlésed!

millye:le ne vágasd Andrisod haját,mert egyszerűen zabálnivaló a csávó!

zsu:mennyie irigyellek a sok csavizásért,nálunk apának mostanában nincs ideje ilyesmire,csak vasárnap,és sokszo éppen beesik fürcsiidőre,de azt sosem hagyná ki!bár,ha a másik oldalát nézzük,lassan annak is örülhetünk,ha a párunk későn jön haza melóból,mert legalább van munkahelye!!!!!!nem is panaszkodni akartam!

Kép
nilabali

Éljen! Éljen! Úgy tűnik, hogy az almalevet megissza! :D Vettem baby almalevet és adtam neki két kanállal és úgy tűnik, hogy ízlik neki. Ennek nagyon örülök, mert ez a 3. fajta folyadék, amit próbálok belediktálni, de eddig semmit nem ivott meg. Pedig amit tegnap próbáltam, az is alapvetően almás teakeverék, de sajna van benn édeskömény is, amit nem láttam és azt valahogy nagyon nem szereti. Remélem az almalé nyerő lesz. :)

És a másik boldogság. Oldalról hasrafordoltunk többször is. :lol: Rájöttem, hogy hogy kell vele gyakorolni. Először csak az oldalra billenést gyakoroljuk, ami már egyre jobban megy és onnan már magától hasra tud fordulni. Nagyon ügyesen teszi a kezeit maga alá. Ha rájön az oldalra billenés technikájára, akkor már magától is menni fog a mutatvány. Szóval jó úton haladunk. :)

Panna
pandusika

majd elfelejtettem:gerendai zsuzsi:nagyon bátor vagy,hogy Lénával ilyen sokat utazol,én félek.........olyankor mindig magadra kötözöd a kicsikét?azért érdeklődöm nálad,mert én is kaptam egy hordozókendőt,tegnap este kipróbáltuk és tetszett Bazsalikomnak,csak nem tudom,hogy hosszabb ideig is kényelmes-e nekik?a kenguru viszont nem jött be a fiamnak,feszengett benne!ja,és gratulálok az oltáshoz!

én most nem is tudom,hogy hány kiló a Kincsem,mmmert a héten nem vittem el megmérni a védőnőhöz,de nagyon kiváncsi vagyok,mert szerintem nem hízott,de a páom szerint komolyan paraanyu lettem,és csak fölöslegesen idegesítem magam,mert Bazsa igenis szépen növöget!de szerinte a héten,biztosan jön a védőnő és minden kiderül!

fordulni még Bazsa sem fordul,oldalra már elég sűrűn, és nyúlni is ritkán nyúl célirányosan,de sokszor elkapja játékát a szőnyegen és akkor rázza ezerrel,és már kétszer elvette tőlem a teknőcét de,nem csinálja rendszeresen,de ő a legkisebb a csapatból,ezért még nem aggódom-egyenlőre-viszont annyira dumás,be sem áll a szája annyira nyomja és már tud gurgulázva nevetni!

ladmon.majd elfelejtettem,hogy a sörös kép nagyon király!nem is te lettél volna,ha nem kapod le!

julcsi:nagyon sajnálom az éjszakákat,én nem tudom,hogy bírnám-e ennyi türelemmel és alázattal,ahogyan te!reméljük,hamar rendeződnek a dolok nálatok és Marcibogyesz nagyon helyes nagyfiú!

nicko:Mandarint lánynak nézték?pedig abszolút fiú az a gyermek és még milyen helyes fiú!Bazsalikomra is rákérdeztek a zöldségesben,hogy fiú-e,pedig farmer és kapucnis pulcsi-persze kék- és basebell sapi volt rajta ami szinték kék és szerintem ő is teljesen férfias jelenség még a hangja is!
amy:gyógypuszik a piros popsira!reméljük haználak,ha már a krémek nem!
biztosan kihagytam egy csomó mindent,de már írtam két regényt!
ja a keresztelő téma:mi sem vagyunk még házasok sem és egyikünk sincs megkeresztelve és Bazsalikom sem lesz ezáltal,de valami névadó szerűséget tervezünk,mert a nővérem annyira keresztanyu szeretett volna lenni és így legalább jut neki valami tisztség!

most lépek,nemsokára jönnek szerelni a netet,majd később még jövök!

Mindenkinek szép napot!

Kép
nilabali

Nila, akkor üdv a mormota klubban :D

rossz álmok: Bár én végigalszom az éjszakát, de lagalábbis 3 ig, mégis ma reggel olyan nyomasztót álmodtam. Egy svéd nő voltam, 2 kislány anyukája. Tengerparti városban laktunk, és épp cunami riasztás volt. Egy nagy épület egyik termébe vittem gyorsan a babámat, a nagyobbik apával volt máshol, és egy nagy ágyra tettem, a szélére. Aztán eszembe jutott, hogy az óvóhelyen kell néhány dolog, és otthagytam a babámat, és elindultam haza összeszedni néhány cuccot. De annyira idegen volt a város, nem tudtam, melyik házban lakunk. Végre meglett, futottam volna vissza a kicsimhez, de addigra annyian menekültek oda, ahol hagytam, és olyan sok babát tettek arra az ágyra, hogy az enyém, aki legalul volt, megfulladt. :cry: :cry:
Reggel aztán sírva mindtam Lénának, hogy nem hagyom ott sehol se, inkább legyen rossz, de azt együtt..Ja, és most hallom, hogy Hondurasban vagy hol cunami riasztás van :roll:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Csupa Zétis nyirokcsomós téma. Akit nem, az ne.

Ladmon igen, a doki is erre tippel, de a kérdés az, hogy a nullás immunrendszerű újszülött öccse miért nem kapta el. Z állandóan puszilgatja, sőt volt hogy a kocsiban nagyon üvöltött Olivér és a Zéti cumiját elkértem tőle (ami a szájában volt) és bedugtam Olinak :shock:

Hú Pandus, nem semmi betegség! Znek is tuti van fájdalma csak nem tudja megmondani hol. De a szeme okés és semmi látványos tünete nincs.

Most megint rákerestem, és még a toxoplazmozis is szóba jöhet, akkor kezdett el homokozni mikor ide költöztünk ősszel és rengeteg a kóbor macska.

Viszont új tünet, éjjel lázas volt :cry: anyánál aludt, éjfélkor felkelt lázzal, anya lehidegvizesborogatásozta, háromkor mégegyszer, azóta rendben van. Felhívtam a homódokit, azt mondta kérdezzem meg a hematológiát hogy adhatok-e antib-t, ott szépen lekezelően közölték hogy ha kell gyógyszer adjak, ha nem akkor ne, úgyhogy anya hazahozza délután és viszem a házidokihoz...előkerestem a januári záróját és a vérképe szinte tök olyan mint most, azon már szerepel diagnózisként az eosinophilia, és ennek a valaminek az értéke most is magas. Úgyhogy jó régi dolog lesz ez...akármi is.
Lehet hogy az apósom tízéves grrr koszos grrr bőrbeteg grrr mindenféle nyavajával ellátott grrr kutyája ragasztott rá valamit. De akkor...huhú. Az eosinophilia lehet parazitától, ami lehet a gyomrában, ami magyarázza hogy miért nem eszik és miért van szorulása. Ebbe bele fogok golyózni.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Julcsi a kevés alvástól n is rosszat álmodok! De durvákat! Zsuzsi cunami nekem is volt!!! :shock: De egy rugóra jár a tudatalattink!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Pandusika,

hol lehet baby almalevet kapni? Én is kipróbálnám. :wink:
Én is gyakorlom Danikával az oldalra billenést. Rájötem, hogy ez arra is jó, hogy elfárasztja magát így végre többet alszik napközben. Pl most is durmol mellettem a babakocsiban.

Nilabali,

Danika este szépen elalszik magától, kaja után beteszem a kiságyba és egy kicsit nyitogatja még a szemét de ügyesen elalszik, napközben viszont csak úgy alszik el ha cumizik egy kicsit. Ami persze egy idő után kiesik a szájából, de cumi nélkül nyűgössen sírdogál.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Látjátok bal oldalt a cikket a gyesről gyedről? 2010-ben születettekre már érvényes lesz, a mostani babákra szerencsére még nem. Asszem egy újabb ok hogy ne legyen több tesó... :?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera,

hát láttam. :cry: Mi szeretnénk még egy gyereket de elgondolkodtató, hogy mikor. Meg hogy...

Kép}
monic80

Ja, és az a poén, hogy tegnap azt mondta a tv, hogy az új szabályok hosszú távon növelik majd a gyerekvállalási kedvet :shock: Hát nem tudom kire értették...

Kép}
monic80

Zetivera: valószínüleg Oli azért nem kapta el Z-től, mert még szopcsizik, így minden ellenanyagot megkap tőled. Amikor én a 3. héten skarlátos lettem, aminek egyébként tök durva szövődményei lehetnek, akkor Hannának sem lett semmi baja. A gyerekorvos azt mondta, hogy azért mert az ellenanyagokat megkapja tőlem. Akkor még ő is szopizott. Sőt azt is mondta, hogy 1 éves kor alatt nem jellemző, hogy a fertőző gyermekbetegségeket elkapják.

Monic: én Hippeset vettem, 4 hós kortól lehet neki adni. Itt vettem egy nagyáruházban, de szerintem Müllerben vagy DM-ben is biztos kapsz. :)

Panna
pandusika

("Akit nem, az ne." Ezt úgy értettem hogy akit nem érdekel az görgessen nyugodtan.)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok, egy gyors bekukk, ezt az oldalt olvastam végig nagyjából.
Remélem, mindenki jól van, babák-mamák-papák egyaránt!
Tali mikor lesz és hol? Csak hogy tudjam, hátha mi is...ha szabad :)
Hadd panaszkodjam én is: Csongi kb. egy hete 3-4x kel és tök nehezen alszik vissza, kaki és puki problémák miatt. Vannak jobb éjszakák, amikor 2x kel és nincs gond, na akkor tök kipihenten kelek 6kor, amikor Fruzsi kukorékol. Szóval én az ex-bizakodó, hogy majd másodszülöttem szupi ügyes éjszakai alvóbajnok lesz, kezdek kiborulni és feladni. Tuti nem éhes, mert sokat eszik és gyarapszik is. Apa reggel már azt mondta, hogy próbáljuk meg este tápszerrel etetni, hátha akkor alszik (és hogy én ettől nem lennék rossz anya)...hát nem tudom, vegyesek az érzelmeim, de olyan hulla vagyok és ingerült is (amiért persze utálom magam), hogy lehet, kipróbáljuk.
Csongi 2 hete fordult hasra, vissza még nem megy, de már nincs sok híjja, olyan magasra nyomja ki magát. Egyébként egy tünemény, dumagép, nappal nincs vele gond, viszonylag jól alszik, csak az éjszakák gázosak. Ötletek? Akinek alszik a picikéje, milyen varázsigéket mormol? Komolyan, please, help!

Kép
Kép
abencze

abencze: varázsige sajnos nincs, csak varázs-hüvelykujj, ami éjszakai ébredéskor mindig kéznél van...
Amúgy lehet, hogy nem olvastad, de Yve ugyanígy bepróbálkozott az esti tápszerrel, de nem jött be, akkor is felkelt a manó...
Tudom, köszönöd a semmit! :(

Ma én is nyertem egy kört a nagy égi giga-mega-nyüffencs baba sorsoláskor! Olééé!!
Kimaradt a délelőtti óriás-alvás (3/4 óra múlva sírva ébredt) és azóta sem tudta bepótolni. Előnye: legalább mostanra már 3 evésen túl vagyunk, ami szinte rekord! Különben meg még a hajamat sem tudtam megmosni reggel óta, mert nyüszítés van!

Ennyi voltam, mert hív a királykisasszony!

ladmon

millye: hova mentek nyaralni ha megkédezhetem?
kreiszi: vak volt sztem is.
helga: gyere hozzánk bicajozni, itt hamar le fog menni a 10kg;-)
elif: efe gyönyörü komolyan! milyen nyelven beszéltek vele és a férjeddel ti?
zsuzsi: és mandarinnak ki fogja megmutatni amit a talin mutatsz?:-((( apropo eljegyzés! ááááá nem fogja felbontani, majd hásaodnak polgárilag:-)

zetibebi: nálunk ilyen dilemma nem volt h ki lesz keresztszülö. kijelentettem h az idiota snöm biztos nem. igy maradt a tesom. mondjuk
az ikreknél is mi leszünk. gondold ki aztán sztem nem lenne sértödés belöle. nálunk mandarin evangélikus lesz mint apukája.
amy: azta h magyaráz!!
ladmon: tényleg kérdeztem vna? hu bocsi
monic: mandarin is 2,5 héttel elöbb jött és én meg vok gyözödve rola h ez is számi fejlödésénél vmit. de eljön még a mi idönk is;-)

lányok tudjátok ki jutott még eszembe?! iricc és a kis milos. vki tud roluk vmit?

Kép
Kép
nicko

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: