A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Csajok

Találtam a neten egy terhességi kor kalkulátort. Komoly nagyon. BPD szerint 34 hetes, HC szerint 35 hetes, AC szerint 32 hetes, FL szerint 33 hetes vagyok. Nos szerintetek melyik a hihető???

http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html

Aztán találtam egy másik kalkulátort is, ami a baba súlyát becsüli meg BPD és AC alapján. Illetve a baba hosszát FL alapján.

http://www.gravidanzaonline.it/medico_r ... nline.html

Akit esetleg érdekel....

Kép
szisz89

szisz89! :)

Ebből is csak az látszik, hogy szabvány gyerek nem létezik (leszámítva persze kicsidodidékét :lol: :lol: :lol: :lol: ) :wink:

bertina! :)

Akkor nyugodtan foghatod a genetikára. :shock: :D

Kép
Kép
200907?

Szép reggelt!

Katy!
én pontosan június 26-ig tervezem a munkát...pont kereken egy hónap...

007!
nekünk is betonba van a polc.de igaz nincs is olyan nagy súly rajta.
már van egy 190cm-es a szobánkba,de ilyen lesz a komód felett is és
a számítógép felett is csak a 110cm-es...

a táblát máris felrakom

Kép
Kép
csibe83

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 15:51-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 09:25-kor.

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 15:51-kor.
Vendég

tabati! :)

Nem tudom, hogy mi lehet, amit hallasz. :roll: Hülyeségekre mindenesetre ne gondolj, de az nagy poén lenne, ha szüléskor azt mondanák, hogy: "tartson ki anyuka, mindjárt kint lesz a következő is!" :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Biztos nem akartok még előtte rákérdezni a darabszámra...? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

czigka! :)

Nyugi, lesz még kisebb is az a bőrönd. :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

boo! :)

Az egy dolog, hogy a te neveden lenne a gyerek, a másik viszont, hogy ugyanúgy jogi út lenne a vége. :? :? :? :? :?

Az OEP-hez ha mentek, akkor úgy csináljátok, mintha a rendőrpalotához mennétek. Tulajdonképpen a József Attila Színház hátával srévizavé szemben vannak. 3 ügyfélszolgálat van, de útba is igazítanak titeket. :wink:

Kép
Kép
200907?

Czigka!

Nálam is van ellensúly ne aggódj! :wink:

Jó lesz igen, nem akkor rohangálni dokihoz, de úgyis kell pl. szemészhez, mert lejár a kontaktlencsém és akkor már megvárom a szülés utáni időszakot egy vizsgálathoz, mert állítólag romolhat a szem, akár a szüléstől is. No meg bőrgyógyászatra is megyünk párommal az anyajegyek miatt. Nekem csak 2 van amit nagyon meg akarok nézetni, de sajna párom tele van, nagyobbnál nagyobbak...végre rávettem, de csak velem hajlandó eljönni, annyira édes, mint egy gyerek. :D (viszont a szemészetre még mindig nem tudom rávenni :x )

Kép
Kép
tabati

Sziasztok Kismamik :lol: :lol: :lol: Jó sokat termeltetek :wink:

Tegnap voltam dokinál minden rendben :wink: két hét múlva kell mennem újra és akkor már CTG is lesz, utána meg már hetente megyek, de sebaj a baba érdekében mindent. :wink: :wink: :wink:

A lányom csütörtök pénteken vizsgázott németből négy ötöst kapott, most nagyon boldogok vagyunk, volt irásbeli és szóbeli (egy tételt kellett húzni és egy képet amiről beszélnie kellett) :lol: :lol: :lol: :lol:

Hétvégén összeszereltük az ágyat és a komodot:
Kép Kép
És vettem egy pár apróságot a kis Mírának:
Kép Kép Kép A sapi és a kabát már őszre van :wink:

Gabi azt milyen nagy a pocid :roll: :wink: :wink: :wink: :wink: Az enyém ilyen ma reggel:
Kép

Kép
Kép
minimano74

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

nagyon jó kis cuccokat szereztél Gabi!

most már hamarosan mi is összerakjuk a kiságyat és a komódot,csak
ma még a mi szobánkat parkettázza a párom és holnap festi...
de utána vissza lez pakolva és lehet folytatni a gyerek szobát...

Kép
Kép
csibe83

Hát ellensúlyom az nincs, szerintem amit híztam eddig az mind a baba, a magzatvíz, a lepény, vér. Na meg a felesleges víz, mert az van bőven. És nem ikrek, csak nagy a baba. Dokim mondta is hogy beléptünk a nagy baba kategóriába. na de majd jövőhéten meglátjuk hogy az uh mekkorát fog mondani.

Nálunk apa volt nagy amikor született, és hát most se mondható kicsinek a 189 cm-vel és a 100 kg-val. Én meg vagyok 154 cm amikor meg születettem akkor 2850 g és 48 cm voltam.

Eddig 9 kg-t híztam.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Bond!

A szabványgyerekem méretei néhol 4 éttel verik az elvártat, farral fekszik, és éjszakai életet él :? ! Nem is értem! Lehet nem tőlem van?! :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Ne ábrándíts ki! :roll: :roll: :roll: (A felsoroltakból csak az első az érdekes, a többi az menetrendszerűnek számít :wink: )

conversano, gumilany, krissy3, máriá, krikalap, szkarabeusz és még valahány név a naptárban, aki régen jelentkezett: hol vagytok? :?: :?: :?:
breki76-ra fokozottan vonatkozik a kérdés. Már nagyüzemi szinten nyomatja a pólógyártást? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok! :lol:

dodi: gratulálok a barátaitoknak a babákhoz! :lol: :lol: Én is úgy örültem, amikor biztossá vált :lol: :lol: Az én barátaimnak sajnos még mindig nem jött össze, pedig már lassan két éve próbálkoznak :cry: De nem adják fel, és az jó! :lol:

norka: én nem értek hozzá, de mi az egyik barátainktól kaptunk mérleget, amikor bejelentettük a baba érkezését. Igaz, hogy azóta is ott van a csomagtartóban /december óta :oops: :oops: /, én úgy gondolom, hogy az elején még használom, de aztán mérleg nélkül is tudni fogom, hogy eleget evett- e :lol:

ancsurti: örülök, hogy jó volt a hétvégi kiruccanás, a legyeket persze kihagyhatták volna, de legközelebb majd visztek magatokkal sok békát, legalább ők is jól járnak meg ti is :lol:
A hintaszékért irigyellek nagyon :D Már régóta vágyom egyre, de ebbe a lakásba maximum fotón férne már be :? Majd talán költözködés után :D

katy: a munkával én is úgy voltam, mint te: nehéz abbahagyni! :lol: De én már ehónaptól nem dolgozom, mert betanítottam az utódomat, nyugodtan el lehetett már engedni a kezét :lol: Az utolsó napokban úgy éreztem, mintha másik kontinensre költöznék, vagy valaki erőszakkal kiszakítana az eddig megszokott környezetemből :? De persze tudtam, hogy ez azért van, hogy a Babócámnak ne legyen semmi baja, és én is nyugodtan, kiegyensúlyozottan várhassam az érkezését :lol: Az első pár nap olyan volt, mintha csak szabira jöttem volna /mondjuk, papíron így is volt :D /, aztán egy hét után kezdett fura lenni, hogy míg mások dolgoznak, én itthon meresztem a seggem :D De már megszoktam, mert nem megerőltető :lol: :lol: :lol: Neked is menni fog :lol:

niki: ennyi idő után nem rossz, hogy észrevettétek a kimozdulás lehetőségét :lol: De azért óvatosan ám a ficergéssel! :lol:

szonibaba: neked is nagyon köszi a méricskélést :lol: Most már szinte biztos vagyok a dolgomban :lol: /azaz: anyukám téved, mikor azt hiszi, hogy kicsi az a bbkocsi/

bond: Ketten már eltalálták? Hol maradtam le ezekről az infókról?

hendegabi: alighanem be kell szereznem egy olyan cseresznyefát szomszédostul :lol: :lol:

boo: szerintem a doki fiának adj kevesebbet a szülés után, utána már úgyis hiába reklamál :lol: Ha meg igen, mondd azt, hogy a faterja ennyit mondott- legalábbis te úgy emlékszel :lol:
Ha énapát kezdené el valaki taperolni, a sokktól biztos én sem /és ő sem/ tudnék megmozdulni, megszólalni :shock:

tabati: nekemi is volt két- három napja valami kattogás a pocakomban :shock: Nem hangos, de hallható. Akkor azt hittem, hogy hülye vagyok, de ezek szerint mégsem :D Mikor elfordultam, elmúlt. Nem voltam biztos benne, hogy a baba volt, de most, hogy mondod....
Medencéből nem lehet lépcsőn kijönni? Én is úgy úsznék már, de nyilvános usziba nem nagyon akarok menni, nekünk itthon meg nem sok van :lol:
Én is csak azt tudom mondani, mint a többiek: biztonsági játékosként menj el a vizsgálatokra :lol: Inkább derüljön ki, hogy semmi bajság, minthogy valami rejtve maradjon.
Állítólag a retek is jó vizesedésre, de azt reggelire nem ajánlják /nem tudom, miért, lusta is voltam utána nézni :oops: /
Azért talán nem ikrek, csak sportos :lol:

gabi: pocakod :shock: Legalább bőven elfér a kislánykád :lol: :lol: /ha a barátnőm látná a te pocakod, biztos lehidalna... az enyémre azt mondta, hogy nagy, hogy egy hónapon belül meglesz a baba, meg biztos császárral mert NAGY, hát ettől tuti sokkot kapna :lol: :lol: / De szerintem a "magasságunk" miatt látszik nagynak :lol:

szisz: én nem kockáztaték egy akkora csokit!!! :lol: Inkább legyen kp, azért nem fájna úgy a szívem! :lol: :lol:

bertina: az előzményeket tekintve esélyes, hogy genetikai okai vannak babád méreteinek :lol: Én úgy gondolom, hogy lesz a baba, amekkora lesz, ő tudja, hogy mekkorának kell lennie :lol:

czigka: a többletsúly nálam a hasamon kívül a combomon és a fenekemen jelentkezett. De nem aggódom miatta, mert a combra kell a plusz súly, hogy legyen oszlop, ami tartja a pocakot, a fenék is kell, hogy gömbölyödjön, pontosan az ellensúly funkció miatt :lol: :lol:

minimano: gratulálok a lányod vizsgájához! Nagyon ügyes! :D
Az ágy és a komód is nagyon jól néz ki! :lol:

Nálunk jövő héten lesz festés, utána jöhetnek csak ezek a dolgok! Már nagyon várom :lol: :lol: - mármint nem a festést, és az azutáni takarítást :evil:

Kép
agi125r

minimano74! :)

Gratula a kislányodnak, nagyon ügyes volt! :D

agi125r! :)

Hogy hol maradtál le? Az előző pár oldalon. :wink: :lol: :lol: :lol:

"alighanem be kell szereznem egy olyan cseresznyefát szomszédostul"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Most hogy van ez a költözés, hol köttök ki végül? :?: :?: :?:

Gyerekem ma leanyázott. :D Eddig csak a "papa" meg a "mama" volt, dacára annak, hogy itthon "anyának" és "apának" hívjuk egymást Manó előtt. 2-3 napja már volt egy-két "ana", de most szépen, tisztán mondta és legfőképpen tudatosan NEKEM. :D :D :D :D :D :D

(Egy csomó mindent kéne csinálnom, de annnnyira nincs kedvem hozzá, hogy inkább kitalálok minden mást... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

Kép
Kép
200907?

és jelentem megszületett az új tábla...
most mellette látni fogjátok azokat is akiket inaktívnak raktam,de
holnaptól csak az aktív tábla él...

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

bond: ez úgy van, hogy albiban lakunk, egy megépítése óta kiadott /magyarul szinte soha fel nem újított / családi házban. Pályáztunk előtakarékossági önkormányzati lakásra, elbírálás nemrég volt, a sorban mi vagyunk a negyedikek. Egyelőre azonban csak egy lakás van üresen, úgyhogy még várnunk kell egy- két hónapot, mire sorra kerülünk. Gondolkoztunk rajta, hogy a baba miatt átköltözünk másik albiba addig, de inkább úgy döntöttünk, hogy egyelőre maradunk, a babának megteremtjük itt a megfelelő körülményeket, s aztán költözködünk. Inkább kifestünk, ilyesmik, mint mégegy költözködés :lol: Hát ezért, hogy nem tudjuk még a költözés időpontját :lol: De megyünk, az tuti :lol: Bár a környék nagyon jó /amolyan elit negyed, iszonydrága családi házakkal, egymillió fával, virágokkal, nagyon szép- kivéve a mi albink :oops: - bár a ház kívülről még hagyján.... /, most már inkább lakáselőtakarékosságra fizetnénk, nem albira :lol:
Meg ha öt év eltelik, már nem lesz olyan fontos, hogy Győrben maradjunk, lehet, hogy beruházunk egy környékbeli faluban lévő házra :lol: Én is falusi lyány voltam, imádtam ott felnőni! Bár, ha most csinálnám azokat a csínyeket, mint akkor, talán már nem élnék :evil: Már nem lehet elmenni az erdőbe- mert valaki magántulajdona. Nem szedhetsz virágot a nagyidnak a mezőn- mert biztos, hogy védett növényt szakítasz le. Nem mehetsz a szőlőhegyre szőlőt lopni, mert lelőnek. /persze, fejenként egy fürt szőlőt nyúltunk csk le, mert nekünk is volt otthon, a fene se kívánta, csak a feeling miatt... :lol: / Nem mehetsz el a haverokkal csak úgy bicajozni egész napra, mert egy óra múlva már aggódnak a szüleid, nem- e ütött el egy vadbarom? :(
De ettől függetlenül még mindig jó érzés kiülni a teraszra, hallgatni a madarak csicsergését, beszippantani a virágok illatát, este a barátokkal bográcsozni.... :lol:

Kép
agi125r

vérvételre mikor kell menni? A betöltött 34. hét után, vagy a 34. héten?

Kép
agi125r

Megjöttem a védőnénitől. Most egy picit többet híztam, összességében elértem a +15kg-ot. Ez nem volt gond, hiszen szemmel láthatóan nem vagyok túlsúlyos csak a pocakom nagy. Viszont amikor meglátta a lábaimat ilyesmi feje lett
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Én magam is meglepődök olykor ha lenézek, olyan mintha másvalaki lábain állnék. A kezem is püffed de az nem annyira. Fájnak az izületeim, leginkább a bokám a csípőm de még a kezemen az ujjpercek is. Egy nehezebb fazekat már fájdalmas az ujjaimmal tartani, a lábaim meg egyre kínlódósabban hoznak fel a 4.-re.

A vérnyomásom rendben, vizeletben fehérje, cukor nem volt, ígyhát abban maradtunk ha dagadt hát dagadt :?

Almát sokat eszem, a petrezselyemrágásra még nem tudtam rászánni magam..

Ti hallottatok már a tőzegáfonyáról? Azt mondta a védőnő, ilyet vegyek a gyógyszertárban és legalább egy hónapig szedjem mert picit több volt a baci a vizeletemben és ez elfertőzheti a hüvelyt majd a burkot és hamarabb megindulhat a szülés. És hogy ez a tőzegáfonya eltűnteti a húgyuti bacikat. Bevallom én erről még sosem hallottam. De mindjárt megnézem mit dob a Google erről.
Esetleg valaki szedett már ilyet közületek?
Vendég

Akkor most olyan házba invesztáltok be, ami nem is a tiétek. :( Az önkormányzati lakás az a ti tulajdonotok lenne vagy azt is csak bérelnétek? Most miért fontos még annyira Győr? Mi fog változni 5 év úlva?
Őszintén szólva nem tudom, hogy hogy bírnám falun. :roll: Világ életemben a nyüzsiben éltem és megszoktam, hogy a fenekem alatt van minden, este sem gond a tömegközlekedés és hasonlók.
A madárcsicsergés és a jó levegő viszont kétségtelenül jó dolog (kivéve, ha az előbbi reggel négykor felkelti az embert, annyira nyomatják, ő meg még aludna. :? :? :? :? :? :? :? )

Lányok! Utána nézett már valaki, hogy náluk az önkormányzat támogatja-e valamivel a gyerekvállalást? Merthogy, van ilyen is... :idea:

sillia! :)

Tőzegáfonya részemről passz. :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Tegnap elhunyt az édesapám... :cry:

kispiskóta

Sziasztok!

1 nappal megint elobbre vagyunk.. :D
Holnap ejjel jon a nagylanyom, mar nagyon izgatott vagyok! O lesz a bebiszitter, mar nagyon varja, de gondolom, azert lesznek melypontjai... :roll: :lol:

Minimano, jo, hogy jottel, gratulalok Vivinek, nagyon ugyes! Te csinos vagy, es szepek a babacuccok is! :D

Gabi, tenyleg hatalmas a pocakod, de csak az nott!! 4, terhessegnel normalis ez, plusz elotte is nagy babaid voltak...Akkor egyik sem rad utott! :D

Bertina, a te babad is apa genjeit orokolte ezek szerint! :D

Agi, ja, tenyleg ugy tunik, hogy eddig nem is gondoltunk arra, hogy igazabol ki is mozdulhatnek egy kicsit a friss levegore... :roll: :lol:
De nem errol van szo.....Angliaban elek....mar hetek ota csak zuhogott az eso, plusz hurrikan szeru szelvihar volt...valahogy nem kivantam.... :? :lol:
A masik, hogy amikor erosen verzek nagyon felek meg felulni is...probalom tehermentesiteni a mehlepenyt, amennyire csak tudom... :?

Anyazos Levente-Mano, nagyon ugyes!!! :lol:
Vendég

Kispiskota: :cry: :cry: :cry: :cry:
Fogadd oszinte reszvetem....sok erot kivanok az elkovetkezo hetekhez, honapokhoz.... :cry: :cry:
Vendég

kispiskóta!

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Az én szüleim már túl vannak a 60-on és nem tudhatom, hogy mennyi adatik még meg nekik. Ezért is hagyom, hogy minnél többet legyen velük Manó.
Nem akarok sem hülyeséget, sem közhelyeket írni neked. Ha úgy érzed, hogy jobb egy kicsit, ha beszélsz velünk, akkor bátran öntsd ki a szívedet. De ha most inkább elvonulnál, akkor tégy úgy, de tudd, hogy gondolunk ám rád is!

Kép
Kép
200907?

Kispiskóta!
Őszinte részvétem!!

Na elmentem terhesgondozásra,persze semmi kedvem...főőleg,hogy
csak az apasági miatt kell mennem a dokihoz...

agi125r!
én úgy tudom,hogy a 36.héten van a vérvétel.
és valaki kérdezte,hogy mikor van az uccsó uh,azt meg úgy tudom a
38.héten...

na majd még jövök ha tudok...

Kép
Kép
csibe83

tímea83! :)

Neked akartam még írni, hogy a páradúsabb levegő miatt szokták ajánlani a vízpartot az allergiásoknak. (Mondjuk, nekem volt egy évem, amikor az eső előtt kezdtem el mindig tüsszögni. Az Aigner Szilárd sehol nem volt hozzám képest ez előrejelzéseivel... :lol: :lol: :lol: :? :? :? :? )
Ezenkívűl még a kalcium is nagyban segít - az meg amúgy sem árt ilyenkor. :wink: (Pláne, hogy a magnéziumot a 36. héten abba kell hagyni, viszont a kalcium is jó a lábikra görcsök ellen)

Az utolsó vérvétel pontos idejét nem tudom megmondani, szerintem ez is kórházanként eltérő. Nagyjából a 35-36. hét körül kell lennie. (Nekem csak egy volt eddig, az első trimeszterben. A másodikban nem csináltak, pedig általában szoktak. :o :o :o )

Kép
Kép
200907?

bond: hát igen, nem is visszük túlzásba, csak a lényeges dolgokat csináljuk meg.
Az önkorm. lakásban max. 5 évig lakhat az ember, s ekkor havonta kell fizetni azt az összeget, amit bevállalsz /persze, van minimum is, efölött ha vállalsz, az jól jön az elbírálásnál/. Viszont ez nem albi díj, hanem lakáskasszába fizeted, amit az 5 év után kamatostul megkapsz lakásvásárlásra. Végülis ingyen laksz ott 5 évig :lol:
Azért jó egyelőre Győr, mert első gyereknél az ember mindig aggódik, s ha valami baja van, akkor éjjel 5 perc alatt beérek vele a kórházba, ami ugye 30 km- ről nem valósítható meg. Meg mivel két év múlva vissza szeretnék menni dolgozni, itt könnyebben találok bölcsit, mint falun. 5 év múlva meg eldönthetem, hogy falu vagy város :lol: Mindenesetre a város mellett szól, hogy hajnali egykor is tudok venni hamburgert :lol: :lol: :lol:
A gyerekvállalási támogatásról hallottam, de nálunk asszem nincs ilyen :( De még utánanézek azért :lol:
A védőnéni írta a vérvétel igénylésemre/ vgy mi a szösz :roll: /, hogy 34. hét. Fel kell hívnom, alighanem, hogy mire is gondolt? Biztos mondta is, csak én felejtettem el... :oops:

sillia: tőzegáfonyáról bevallom, hogy hallottam, de hogy konkrétan mire jó, hogy kell alkalmazni- sajnos nem nagyon tudom :oops:
Almát én is nyomom, de ha autóban ülök két- három órát /és nem én vezetek/, akkor tök úgy néznek ki a lábaim, mintha cseréltem volna egy elefánttal :oops: Úgyhogy ilyenkor hazaérés után uborka, esetleg retek a szendvicsbe, utána egy alma és láb felpolcol. Lassan, de helyrejön :lol:

kispiskóta: nagyon sajnálom, fogadd részvétem! :cry: :cry: :cry:
Bende baba miatt /és persze Marci és miattad/ is kitartást kívánok!

niki: rossz időben persze, hogy nem akar az ember lánya a szabadban ücsörögni :D El is felejtettem, hogy Nálatok nem biztos, hogy kánikula van hetek óta :oops: Ja meg a méhlepény is gátol... :( Nem irigyellek, de annak örülök, hogy mégis sikerült becsempésznetek egy ilyen napot :lol:

Kép
agi125r

sziasztok!

Katy76

én júni 10.ig dolgozom, s már unom. azért ne dolgozz sokáig akármennyire szereted, nem éri meg...

Farfekvés

Pont, kb egy hete olvastam egy cikket egy kismama újságban(most először vettem, de többet nem fogok),
első baba, faros szülés. Igazából van vmi törvény, hogy első babásokat nem engednek farosan szülni, CSAK akkor, ha nyilatkozol hogy válalsz minden felelőséget.
A csaj nyilatkozott, s nem volt semmi gond, megszülte farosan is a kislányát. Tovább tartott de megszülte..Nagyon bízott az orvosában, és ő azt mondta meg tudja csinálni..
Nem tévedett. megcsinálta.

A császáros filmet, bocsi nem néztem meg, nem is akarom, babonás vagyok, nem szeretnék császárral szülni, így tudni se akarom milyen..

Csibe,

Nekünk is van ilyen polcunk, teljesen jól működik...Kemény vagy a melóval kapcsolatban!!Én nem bírnám, pedig én se hagytam még abba.

Mérlegelés

Nekünk nincs spec ilyen mérlegünk, nem is szándékozzuk mérni, max heti egyszer.Osztom Gabi véleményét. Minek a stressz? úgyis látom ha vmi nem stimm.

Norka

Le a kalappal, nagyon csini vagy!:D

Hálapénz

Én nem magánhoz járok, így nem kell a visitért fizetnem..szal nálam az a 10% a szülésért nem jön be:-)
Viszont van ugye szülésznő meg doki is..Megkérdezni nem kérdezem meg mennyi lesz, egy úgy tudom, hogy nem egy pénzéhes a dokim, sztem csak vérig sértődne,
másik mi van ha mégis, oszt olyan összeget mond amit ki se tudok fizetni??
Így majd eldöntjük, mennyi futja... :wink:

Pattanások,

Voltam kozminál, és eléggé javult most tőle vagy nem tőle a bőröm. Adott kencét is meg tonicot, házilag keverte vmi bio cucc. DE jó.
Legalább már nem olyan az arcom mint a főt ráké, persze még közel sem olyan a bőröm mint a baby előtt..

Mozgások

Lehet hülyének néztek, de mi felvettük a mozgásait, ugyanis annyira látványosan gyúr,hogy ezt meg kell örökíteni.
FÉlelmetes erő van benne, beszéltük is apjával, na ezt jól megcsináltuk egy perc nyugtunk se lesz
:lol:

Kispiskóta
Nagyon nagyon sajnálom, egyszerűen nem tudok mit mondani :cry:

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok!!

Egy napot nem vagyok és már 3 oldalt írtatok :shock: !! Csak nagyjából futottam át az előzményeket :oops: :oops: :oops: , ne hari érte.

Dodi: gratula a barátnődéknek :D !!
Ancsurti: várjuk ám a képeket!! Örülök , hogy jól éreztétek magatokat :D !!
Kispiskóta: nagyon sajnálom, fogadd őszinte részvétem és kitartást kívánok :cry: :cry: :cry:
Szisz: Nálatok mi újság a kéglivel :wink: ?
Bond: Manó , milyen éééééééééééééééééédes :lol: :lol: :lol: , de elölről is rakj fel róla képeket légyszi, légyszi, légyszi…………..
Gabi: jobbulást, remélem már nem fáj nagyon a torkod.

Mi tegnap voltunk szemészeten a jó hír, hogy szülhetek természetes úton :D , cukor nem tett kárt a jó jobb szememben (-3,5), bár 1 dioptriát romlott, de azt mondta a doki néni, hogy simán lehet a hormonoktól és , ha megszültem , letelt a szoptatási időszak és kiderül, hogy mi lesz a cukrommal, irány vissza. De a bal szemem nagyon rossz :cry: , bár ez születésem óta így van 8 hónapra születtem és sokat voltam inkubátorban -14-es. Nagyon le vagyok törve :cry: :cry: :cry: .De ebbe úgyis bele kell törődni.
Deeeeeeeeeeeeeee ma voltam a rettegett ultrahangon. Az eredmények:
BPD:83mm
AC:286mm
Súly:2070g. behozta a lemaradását a kis édes :lol: :lol: :lol: !!!!!!!! és ez legalább boldoggá tesz :wink:
Bocsika, ha egy kicsit sok voltam magunkról!!!!!!!!!!

Kép
marietta1982

Így már értem. :) (Kár, hogy amit lakáskasszába fizetsz, arra hiába kapsz kamatot, általában kijebb vagy, mintha befekteted volna valamibe :? )

A védőnő alighanem teljes vérképre gondolt, amikor beutalt. :wink:

Kép
Kép
200907?

Köszönöm lányok, nagyon kedvesek vagytok. Igazából nem fogtam fel és nem is tudom fel lehet-e. Persze a fiúk miatt erősnek kell lenni, de most ez oly nehéz.

kispiskóta

ronmay! :)

A 10% másnak se jönne be: egy 6.000.-Ft.-os rendelénél csak 600 Ft.-ot jelentene. Bezzeg a 10x-ese már 60.000.-Ft...! :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jó ötlet volt elmenni a kozmetikushoz. :D

marietta1982! :)

Éljenek a jó eredmények! Látod, kár volt aggódnod. :wink: :D Mondott valamit a szemészed arról, hogy szülhetsz-e természetes úton?

Kép
Kép
200907?

kispiskóta!

Szerintem nem KELL most erősnek lenned. Ha úgy érzed, akkor nyugodtan sírd végig az egész napot. Sokkal rosszabb, ha elfojtod, azt mindenki meg fogja érezni, élén a gyerkőcökkel. Sőt, ha beszélsz nekik arról, hogy miért vagy szomorú, miért sírsz, akkor ugyan megérteni még nem fogják, de neked azáltal is könyebb lesz feldolgozni az egészet.
Ne félj attól, hogy a szomorúságod rossz hatással lesz rájuk. Kicsik még ugyan, de megérzik, hogy nem miattuk vagy ilyen és segíteni fognak. :wink:

Kép
Kép
200907?

Nagyon is megérzik. Marcus főleg... . Igazából azért sem tudtam arra, mit írni, megváltozott-e Marci, mert 6 hete én ápoltam apum és hát eléggé felborultak a megszokott napjaink. De mégis ez alatt az idő alatt nőtt fel-kezdett el beszélni, és lett szobatiszta, mint aki még meg akarta mutatni... . :cry: Na nem akarlak szomorítani benneteket, köszönöm, hogy mellettem álltok.

kispiskóta

Bond, aha azt mondta szülhetek természetes úton, mert nincs olyan kár, vagy deformáltság a szememben , ami orvosilag indokolná, az ellenkezőjét. Nagyon alapos volt, és elég sokáig vizsgálgatta, meg csepegtetett bele, mindenféle kencét. Sajna a ballal semmit nem lehet csinálni, valószínű ennél a dioptriánál megáll de nagyon sok a 14, a jobbra kell nagyon vigyáznom. Hát mindenkinek megvan a maga keresztje. De legalább szülhetek természetes úton, azért ennek örülni kell :wink: .

Kép
marietta1982

kispiskóta!

Az egyértelmű, hogy megérzik, hogy valami nem stimmel. Csak fontos, hogy tudják, hogy ez nem miattuk van, nem ők tehetnek róla, hogy Anya sír. Látod, Marci is pont most csinálta azokat a dolgokat, aminek úgy szoktak örülni a szülők.
Beszélj meg vele mindent. Egy felnőtt sem tud olyan vigaszt nyújtani, mint a gyereked, amikor átöleli a nyakad és puszit kapsz tőle.

:D

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Már megint nem unatkoztatok...

Kispiskóta! Fogadd őszinte részvétem. Egyetértek 07-tel,ha úgy érzed,sírd csak ki magad,sokkal rosszabb,ha magadban tartod,mert az még jobban kihat a babára. Nem lehet most könnyű neked.

Boo!! Én is 12 ezret fizetek minden vizsgálatért,de nekünk ebben benne van mindig a 4D-s felvétel is. A szülésért nekem 100 ezret kell fizetnem,és azt mondta a dokim,hogy ő nyáron nem megy szabira,mert akkor lehet közlekedni a városban :lol: Neki legyen mondva...
Akkor úgy látom,egy cipőben járunk egy páran,ami apáink stírölését illeti. És ami undorító,hogy nem is kell,hogy mondjuk szembe menjen velük apa,csak meglátják a kocsijában és már vizes lesz a bugyijuk. Még jó,hogy nem sok a pénzéhes picsa manapság. Undorító!
Egy Nissan Qashqai-t kaptam apától,nagyon szupi. Kicsit fura még ,hogy magasabban vagyok,mint a többi autós,de a Lili miatt választottuk ezt,az ő biztonsága a legfontosabb,na meg le kell adnom mostmár a céges autómat.
Ancsurti! Örülök,hogy hazaértetek és a légyinváziót leszámítva jól is éreztétek magatokat!
Lányok! Kellemetlen,de van valakinek már aranyér problámája? Nekem már egy hónapja kb előjött,kenegettem Reparonnal,meg a doki adott valami gyógyszert,de nem igazán hat. Sokat iszom,de nem akar helyrejönni. Van valami hatásos módszeretek rá?
Most megyek masszázsra,még jövök majd.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Már megint nem unatkoztatok...

Kispiskóta! Fogadd őszinte részvétem. Egyetértek 07-tel,ha úgy érzed,sírd csak ki magad,sokkal rosszabb,ha magadban tartod,mert az még jobban kihat a babára. Nem lehet most könnyű neked.

Boo!! Én is 12 ezret fizetek minden vizsgálatért,de nekünk ebben benne van mindig a 4D-s felvétel is. A szülésért nekem 100 ezret kell fizetnem,és azt mondta a dokim,hogy ő nyáron nem megy szabira,mert akkor lehet közlekedni a városban :lol: Neki legyen mondva...
Akkor úgy látom,egy cipőben járunk egy páran,ami apáink stírölését illeti. És ami undorító,hogy nem is kell,hogy mondjuk szembe menjen velük apa,csak meglátják a kocsijában és már vizes lesz a bugyijuk. Még jó,hogy nem sok a pénzéhes picsa manapság. Undorító!
Egy Nissan Qashqai-t kaptam apától,nagyon szupi. Kicsit fura még ,hogy magasabban vagyok,mint a többi autós,de a Lili miatt választottuk ezt,az ő biztonsága a legfontosabb,na meg le kell adnom mostmár a céges autómat.
Ancsurti! Örülök,hogy hazaértetek és a légyinváziót leszámítva jól is éreztétek magatokat!
Lányok! Kellemetlen,de van valakinek már aranyér problámája? Nekem már egy hónapja kb előjött,kenegettem Reparonnal,meg a doki adott valami gyógyszert,de nem igazán hat. Sokat iszom,de nem akar helyrejönni. Van valami hatásos módszeretek rá?
Most megyek masszázsra,még jövök majd.

KépKép
KépKép
nyuszi81

nyuszi81! :)

Aranyerem nincsen koppkoppkopp, de bizony jártam már úgy, hogy 20 percig dekkoltam odabent, mert éreztem, hogy kell és mégsem tudtam. :roll: :roll: :roll: :? :? Erőltetni nem erőltettem, viszont majdnem egy komplett talajtorna bemutatót tartottam, hogy ezáltal is átmozgassam a bélésemet. (Ez mindig bejön, de ki a tököm akarja mindig eljátszani... :evil: :evil: :evil: :evil: )
A sok folyadék mellett fontosak még a rostok, gabonák és most, hogy már itt a jóidő: GYÜMÖLCS ezerrel!

A vizesedőknek akartam még írni: mozogni is kell, meg pihenni is. :roll: :? Az ismert alma, petrezselyem, uborka és hasonlókon kívűl jót tesznek még olyan egyszerű tornagyakorlatok, mint a boka körzés. Akár ülve, akár fekve, akár fölnyújtott lábbal. De hasonlót lehet csinálni a medencével illetve az egész lábbal is. Ezek segítenek elvezetni a pangó vizeket, amitől a dagadás van. :wink:

(Nekem már csak 6 hét van hátra, elvileg. Pontosan nem emlékszem, de szerintem Manóval ilyenkor már bőven benne voltam a kismilliószorkelekfeléjjelpisilnideminekben, most pedig Hugival simán átalszom az éjszakát. Nem ég a gyomrom sem. Most vagy ilyen jófej lányom van [erősen ajánlom neki! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: ]vagy tényleg ennyire spétes. :roll: )

Kép
Kép
200907?

Bond, kismilliószorkelekfeléjjelpisilnideminek- hát ezzel most én vagyok így, egy mobil wc-t kellene utánam kötni.
Ja és akárhányszor átfordulok a másik oldalamra, úúúúúúgy ropog a medencecsontom, szeméremcsontom, csípőcsontom ( vagy már nem is tudom milyen csontom :oops: :oops: :oops: ) mintazállat!!!!!!!! Nálatok is vannak ilyen tünetek??!! A csontjaim készülnek a szülésre :lol: :lol: :lol:

Kép
marietta1982

bond

Értsd jól, elírtam naaaa :lol: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Nekem alapból a hátam és a derekam a gyenge pontom. De én is úgy vagyok, mint tabati, hogy a terhesség csak jót tett neki. Néha azért nekem sem egyszerű átfordulni (próbáld inkább négykézlábból megoldani), de nem recsegnek-ropognak az ízületeim. (Ha már a csontjaidat hallod ropogni, az már régen rossz... :roll: :lol: :lol: :lol: ). Inkább a derekamban van egy pont, ahol néha mintha össze lennék "akadva". Alapból nem érzem, de egy adott szögben nem müxik néha. (Múltkor majdnem a babakocsit ejtettem ki a kezemből, mert úgy belenyillalt, hogy még az ujjaimból is eltünt egy pillanatra az erő :shock: ) Aztán egy idő múlva roppan egy kicsit és onnantól megint okés.

(Miért van az, hogy ha olyan kaját eszem, amiben egész bors is van, akkor tuti, hogy a legutolsó falatnál harapok rá, akármennyire is figyelek!? Úgy úúúúúúúúúúúúúúútálom... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

Kép
Kép
200907?

Ja megjártuk a bevásárlőkörutat, a házimunka is elég jól áll, de délutánra is van még mit csinálni, negyed 4kor indulunk, fodrász, praktiker, még megy a mosógép, mosogatás, főzés, stb...

de gyorsan bekukkoltam és próbálom behozni a lemaradásom az olvasásban, de lehetetlen :oops: :lol: :lol:

boo: Neked ki a dokid? meg úgy általában azoknak akik a SOTE-n szülnek? leszámítva Bondot, mert Neki tudom ki :lol:
:lol:
Én 15eFt-t fizetek a vizsgálatokon a dokimnál, ez sima uh és méhszájvizsgálat, igaz a magán rendelőjébe járok.

minimanó: nagyon szépek a cuccok, én is imádom a rózsaszínt, de már a párom rámszólt, hogy legyen már azért más szín is :oops: :lol: :lol:

kispiskóta:
őszinte részvétem!! Nem lehet könnyű!! Mióta kiderült, hogy kismama vagyok, a 24. hétig abszolút egy nyugodt éjszakám sem volt, olyan sok rossz történt, igaz most is folytatódik, csak most már kicsit jobban tudom kezelni. Nagyon sok erőt, és kitartást!!

marietta:
nekem is vannak csontfájdalmaim, de ezek valami iszonyatos fájdalmas dolgok, ha l. fél órát ülök, vagy ha fekszem, úgy kelek fel, mint aki besz@rt :lol: :lol: :lol: és szó szerint FÁJ a szemérem és csípőcsontom! Gondolom a kis kobakja ékelődik be..

f.nikici

Megjöttünk a délelőtti kórházlátogatásból. 9óra10-re voltam beírva uh-ra, fél 10-kor elszaladt a doki, kijött az aszisztens, bekérte a beutalókat, kiderült, hogy nem vagyok felírva :shock: Megkérdeztem érdemes e várni? Persze, megcsinálják az uh-t! :lol: Szuper! 2órás várakozás után be is hívtal :evil: Kicsit mérges voltam. Addigra a páromat is odarendeltem, mert már éhes és szomjas is voltam, és még vissza volt a vérvétel is.

Jázmin baba méretei 35+5 naposnak felelnek meg, becsült súlya 2500gr :lol:
Tudom, hogy ez csak kb., de én örülök neki.

Aztán átmentünk a laborba, és ott előre mentem, mert vagy 500-an álltak előttem. Én bekopogtam megkérdeztem, hogy 35 hetes terhesen is ki kell várnom a soromat? Erre mondták, hogy nem.Természetesen bemehetek. Így azt gyorsan elintéztük.

Kispiskóta! Nagyon sajnálom ami veletek történt. Részvétem! Ez nagyon nem egyszerű dolog, de biztos vagyok benne, hogy lassan fel fogtok erősödni.

Köszi mindenkinek a mérleges infókat. Végül nem izgatom magam a dolog miatt. Ha szükségünk lesz mérlegre, akkor be tudjuk szerezni.
Vendég

Tabati!

Nekem is "pattog" a pocakom, ha Jázmin mocorog. Én már vagy 2 hónapja észrevettem, és először nagyon megikedtem. Olyan mint amikor aroppan a bokám, csak halkabb. Aztán megfigyeltem, hogy ez olyankor van, ha nagyon nagy a tánc odabent, de most már nem csinálok belőle nagy ügyet. Bizti nincs baj, mert azt már észrevették volna.
Vendég

megjártam a dokit és végre holnap mehetünk intézni az apaságit...
el se akartam hinni,hogy mennyi kismama ment ki cigizni,amíg
vártunk az orvosra...
valamelyik már 37-38hetes volt,de volt amelyik még csak 16körül...

Kép
Kép
csibe83

czigka:
Én inkább a "már csak 4 hét van hátra" kezdetű mondatot választanám.:) Én a László napot néztem ki.. :D :D

kispiskóta:
Őszinte részvétem, borzasztó lehet most Neked.

Bond:
nem gondolom, hogy az önkormányzat támogatja a babvárást...legalábbis nálunk bizti nem. Egyik barátnőm ott dolgozik és most szült 5 hete. Szólt volna szerintem. Mondjuk az extra hátrányos településeken el tudom képzelni....

Minimanó:
Ééééédes a babaszobátok.:) Majd eccercsak én is teszek fel képet, már a miénk is majdnem kész.
Egyelőre egy pocakos fotóra futotta...illetve kettőre. Szerintem nincs annyira nagy a hasam. :roll:

Kép
Kép

bertina

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 09:26-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 09:27-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: