A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

erpé: neeeeeeeeem, az ODAút (ami nekem a hazaút, hiszen ott az eredeti otthonom :roll: ) volt rossz. Visszafelé már tisztességesebb volt az út, csak egy fél órát sírt Döme, és kétszer felet aludt.

Papillon, örülök, hogy sikerült jól kijönnöd a dologból, anyukád egy hős (az én férjem volt ilyen anno, mikor szakítottunk, és a jeggyűrűt és kísérőgyűrűt - anyós volt lánykérős pecsétgyűrűjét) ellopták a szobámból, a férjem magára vállalta, hogy ne rám haragudjanak a szülei :oops: :roll: No, az ilyenek miatt nem hagynám el soha, mert tudom, hogy ő igazán jó ember, és igazán szeret :roll: )

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Na ezt találtam:
http://www.vatera.hu/zenelo_bili_fellep ... 22787.html
Samunak jobbulást! Én nem értem miért nem várja meg a doki míg meggyógyul és hallgatja meg újra. Rád hozza a frászt, pedig ilyekor tényleg lehet simán egy kis zörej. Reméljük semmi komoly.
Adryn kommentet én sem értem. ha nagyon magyaráz, halandzsára vált. Úgy egyszerűbb. :wink: Almák engem is érdekelnének. :roll:
Nemlajos, örülök, hogy jól telt a hétvége! Hát egy egy rázós út biztos lesz még. Kitartás!!!! Később jobban tudtok időzíteni.
Gabka nektek is jobbulást!
Asszem van szabad fél órám. Jippiééééééééé!
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Gabka tök jó hogy sikerült megmeneti após ujjait! Gyors felépülést neki! :wink:

Nemlajos sajnálom hogy Dömének nem tetszett a hazaút, pedig a gyerekek zöme az autóban tutira elalszik.

Kukli és egész napra viszed Botit bölcsibe vagy fél napra?
Wc-szűkítőt tudsz venni pl a TEscoban is, én a Wc-fellépőn filózok de lehet hogy marad a szűkítő :roll:

Papillon örülök hogy megoldódik a ruha probléma, anyukád rendes hogy így magára vállalta.
Nemlajos a te párod meg tényleg jó ember :wink: :D meg kell becsülni az ilyet.

Erpé Samunak jobbulást! Szerintem meg jó hogy elküldött a dokid kardiólógiára, inkább nézzék meg feleslegesen.

Leo ez a séró tényleg nagyon jó!!

Kukli ez a fellépős bili nagyon jó, és megéri az árát.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Ja az előbb tele ettem magam, aludtejes prószát ettem szilvalekvárral, ha valakit érdekel leírom a receptet. Nagyon-nagyon fincsi!!!! :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Az micsoda? Aludtej és szilvalekvár? Ahhoz kell egy bili. :lol: :lol: :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

köszönjük a köszöntéseket mindenkinek

nemlajos: mi tavaly nyáron hoztuk így haza a Lilit Debrecenből. A végén letojtam minden biztonsági dolgot és kivettem az ölembe (Igaz, hogy 39 fokos láza volt)

Erpé: szegény Samu, és még ez a szívzörej is :( Remélem csak rosszul hallotta a doki és nincs semmi komoly

Kukli: édes Kata ahogy próbálkozik, tisztára mint az enyím jány :) Eszembe jutottál ma nekem is. Elmentem a csajokkal reggel a dm-be, vittem a hordozót is. Beleraktam Esztit és úgy ordított, hogy kiszedtem végűl belőle. Én ezt nem értem :shock:

Leo:micsoda hajkorona :)

diótorta: én a krémet így csinálom:
2 tábla Tibi étcsokoládét 3 dl tejszínnel vízgőz felett megolvasztani, majd hűtőbe 1 napra betenni.Másnap felverni habverővel és megkenni a tortalapot (meggyet lehet beletenni)

Kép

Kép
pgyöngyi

kukli: :D

Kép

Kép
pgyöngyi

Tényleg Kukli :lol: erre nem gondoltam, pedig most aktuális nekem :D
Megnéztem a Kata emelget videót, nagyon ügyes és Boti nagyon édesen magyaráz, kb mint Bulcsú, őt sem értem :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Gyöngyi és hol itt a dió?? :D
Na jó csak kötözködök, gondolom a tésztában. :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

tehuti: miújság alvás ügyben?Megoldódott?

Gabka:örülök, hogy Após ujjait megmentették, reméljük hamar felépűl

Kép

Kép
pgyöngyi

Hallott valaki olyanról, hogy lakáshitel visszafizetéshez igénybe lehet venni a szocpolt vagy félszocpolt? Páromnak mondta valaki a munkehelyén de én nem találtam ilyet a neten :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Gyöngyi nem értem. Nekem bekerül a hordozóba és vége van, mint a botnak. :roll: Viszont egyik lába egyszer kikandikált. De nem zavarta. :lol:
Vica imádom mikor hablatyolnak! Hisztik? Nálunk leállt minden. Kop-kop. Tesófellépő pedig bejött. :wink: Pedig nem egy lusta típús, de zsarolható. :oops: Ha játszizni akar, kell, ha haza akar jönni a csúszdájához kell, stb.... Durva. Sosem gondoltam, hogy ilyen lépésekhez folyamodok. Olyan ez nekem mint Nemlajosnak a kifli! :lol: Pedig Döme nemsokára úgy összemorzsázza a kendőjét, győzzön majd vakarózni!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Bocsi Ilda! :oops: :wink:
Amúgy Boti tényleg szupi tesó! Néha ha Katus sír, követeli, hogy adjak neki tejet a ciciből. Ha más nem akkor pedig a rém gusztustalan (hiába mosom naponta) csacsit tömi a szájába. Katának lesz ám immunrendszere. :lol:
Ébred a nagyfiú. Szép napot!
Egy kis szezám utca horror - felakasztva száradnak a kamrában, eldugva Boti elől :lol: Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kuli Boti ennyire szereti a Szezám utcát? Jók ezek a figurák.
Én is hiába mosom Bulcsú kacsáját, az eredeti állapotához képest felismerhetetlen :D
Hiszti: nálunk mostanában az séta utáni ebéd előtti kézmosásnál van hiszti, de nem jövök rá, hogy pontosan mi a baj :roll: Engedi megmosni, beszappanozni, aztán a vége felé behisztizik és akkor vagy 10 percig el van a hisztijével a fürdőben :?
Ja és én is kitalálok mindig valamit hogy jöjjö vagy felálljon a fellépőre :wink:
Na léptem cseresznyét magozni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica: én is ezt hallottam, ezért megkérdeztem a bankosomat, ezt írta: "Bővítésre csak a már megszületett gyermek után lehet igényelni a szocpolt, 1 gyerekre 450e Ft-ot. A háznak legalább egy 12 nm-es lakószobűval kell bővülnie. A kérelem benyújtásához szükséges a jogerős építési engedély, tervdokumentáció, költségvetés.
A hitel törlesztésére csak új lakás vásárlásához felvett hitel esetén van lehetőség.
Arról egyenlőre nekünk sincs pontos információnk, hogy megszűnik-e és ha igen, mikor, illetve hogy lesz-e majd újra valamikor."

Megkérdeztem a bővítést is...

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

sziasztok

almácskák: van egy programom amivel tudok ilyet és hasonló dolgokat csinálni. szívesen csinálok nektek is ha küldtök képeket a mail-emre (b.adrienn@hotmail.com)

Erpé: Samunak jobbulást! reméljük nem lesz semmi gond a szívével :shock: bár megjegyzem nekem is hallottak szívzörejt egyszer, megnézte kardiológus, de az is csak a láztól volt. reméljük Samunak is csak attól lesz :)

Gabka: örülök hogy megmentették apósod ujjait, nem egyszerű műtétek ezek, de most már csak jobb lehet erre kell gondolni :) bízunk benne hogy elég jól fogja tudni használni őket ahhoz hogy dolgozhasson vele (csak a ventilátorokat messziről kerülje el :D)

Gyöngyi: tényleg érdekelne hogy hol a dió abból a töltelékből.. :D :roll:

Leo: tényleg micsoda hajkorona! :o :)

Banokla: hogy sikerült a 30 fős buli? nem írtál azóta.. reméljük túlélted... :roll: :lol: bár gondolom kiba fáradt lehetsz.. :roll:

Nemlajos: sajnálom az üvöltéses hazautat.. általában pedig tényleg megnyugszanak az autóban a babók... :?

Vica: engem érdekelne a recepted :D szilvalekvárt alapból imádom, úgyhogy léci léci :D

Papillon: anyud egy hős :D már csak azon kell izgulni hogy a sógornőd is jófej legyen és megértse hogy no ruci... :?

KépKép
KépKép
adryn

Hétvége után milyen pörgés van ma. :lol: Mi sem nagyon voltunk itthon.

Gyöngyi, köszi, úgy látszik megoldódott az alvásom!!! (kopp-kopp-kopp) Eszter babának megkésve, de boldog névnapot! :)

Gabka, nem semmi após sztori...brrr...de a lényeg, h ügyik a dokik.

Adryn, Nicko almák naggyon jóóók!!!

Leo, télleg nagyon aranyos a babád azzal a hajjal!! (persze anélkül is édi lenne :lol: )

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nem voltam a hétvégén, de nem kellett sokat most visszaolvasni, akkor ezek szerint máshol jó idő volt, csak nálunk nem.
8)

Csibb, Máté fotók nagyon szépek, Fanni is aranyos azzal a kendővel, kis öregasszony :)

Katka, aranyos Peti, micsoda grimaszok, látszik, hogy sokat beszélgettek:)

Kukli, a tieid is nagyon édesek, Katka milyen jó csaj :D

Adryn, megkérdezhetem azokat az almákat Nicocska fejjel( :D ) milyen progival csináltad? Nagyon tetszik.

Vica, jók a szülinapi képek. Nagyon csini Panna az új hajjal, te nem sajnálod a régit?

Leo, cuki a hajasbabád :wink:

Erpé, Vica, kérdeztétek csak bocsi nem voltam azóta, nem sok mindent reagáltam rá(indiszkrét emberek)máskor lehet beolvastam volna, de nem voltam valami jó passzban.

Ezért is gondoltam, na akkor legalább a kertben leszünk Majával, jó kis napsütéses időben. Hát a kocsiban lerohadtam olyan hőség volt, mire odaértünk hosszú nadrágot és pulóvert kellett húzni úgy lehűlt az idő, mindez tartott Vasárnap estig, amikor is elindultunk hazafelé megint száz ágra sütött a nap :twisted: és gyereknapra is rossz időt mondanak. Ez nem az én hétvégém volt :twisted:

Maja panaszkodik a játékainak a gyerekágyban, de elhallgatott, szerintem bealudt :P :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bea1978 2009.05.25 13:39-kor.

Bea, Maja

Kép
bea1978

erpé, nekem is hallottak egyszer szívzörejt. Orvos azt mondta, h nem kell vele foglalkozni, minden 2. embernek van.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Erpé, Jobbulást Samunak. Úgy legyen, ahogy a többiek mondják, semmi gond ne legyen a nagyobbik picúrral :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

ERpé, amúgy orvos miket mondott még?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Adryn: hát a torta piskóta részében :D , ez csak a krém bele

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: Hogy te milyen profi szakács vagy! :shock: Én olyan béna vagyok a főzéshez, meg nem is szeretek főzni. :oops:

Erpé: Gondolom doki néni a frászt hozta rátok, de szerintem is jobb, ha utána mentek a dolognak. Biztos nem komoly, de egy terheléses EKG-t biztos megér a dolog. Egyébként javul Samu torokgyuszija?

Bea: Sajnálom a rosszidőt. Itt egész jó idő volt.

Gabka: Örülök, hogy legalább sikerült megmenteni, de hát hosszú még a gyógyulás! Sok türelmet hozzá apósodnak!

Bili/WC: Nekem az a tapasztalatom, hogy a gyerekeket a WC sokkal jobban érdekli, mivel mi is oda ülünk. Ha nem működik a bili, akkor érdemes tenni vele egy kört.... :roll:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

vica, törlesztésnek nem hallottam még, új építésű lakásnál ugye önrészként lehet felvenni, de úgy hallom megszűnik, alig több, mint egy hónap múlva.

kukli, ezt a kiflist én nem is értem, de tényleg (pedig a kezdőőődik ment :D )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

egyszer írok egy hosszabb hozzászólást, hát nem elszálllllllllllllll , ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
és nem tudom most elölről kezdeni, mert épp fürdeni indulunk. húúú de mérges vagyok :twisted: :twisted: :twisted:
na akkor csak gyorsba magunkról: mostmár mi is fel tudjuk emelni a buksinkat :lol: ezerrel nézi a játékokat és nyúl utánuk. a napjainkat gyakorlatilag a délelőtt kivételével (ilyenkor takarítok) kint töltjük :lol: . valószínűleg több hsz-em lesz ha rossz lesz az idő!!! :lol:
no pussz Mindenkinek!

Szép napot!
Vica
wicca

Akkor akit érdekel az aludtejes prósza receptje:
25 dkg túrót összetörünk, teszünk bele sót, 1 liter aludtejet, egy tojást és összekeverjük. Apránként hozzáadunk 50 dkg lisztet, folyamatosan keverjük. Végül 2 evőkanál olajat öntünk bele. A tepsit kikenjünk zsírral és beleöntjük a túrós masszát. A tetejét meglocsoljuk étolajjal, majd megkenjük 2 dl tejföl és 2 tojássárgából kikevert mázzal és végül szilvalekvárt teszünk a tetejére. kb 180-200 fokon sütjük 30 percig.
Nagyon fini, most is azt eszem :D bezzeg a gyerekeimnek nem ízlett :?

Papillon köszi az infót a szocpolról.

Nemlajos igen sajna valszeg megszűnik, csak még mindig filózunk hogy mi legyen, mert terveztük a költözést csak nem ilyen hamar.

Bea sajnálom hogy nálatok rossz idő volt hétvégén, nálunk jó volt szerencsére, bár egyik este jött egy jó kis vihar jégesővel :? viszont utána gyönyörű szivárvány volt, amit a gyerkőcök is láttak, Bulcsú most először :D
Amúgy én nem sajnálom a hosszú hajamat, vagy Pannáéra gondoltál? :roll: Nekem igy sokkal kényelmesebb főleg most nyáron.

Nálunk Nimród ma megint jó sokat aludt napközben remélem éjszaka folytatja ezt. És úgy vettem észre, hogy nyúlt a játékok felé. :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica
és honnan szedsz bele aludtejet??? mert a mai tejekből nemigen lehet csinálni... vagy igen?
jól hangzik!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb, anyukám keverte össze a masszát tegnap és azt mondta, hogy 1 liter tejbe tesz 1 evőkanál kefírt vagy tejfölt és 1 nap alatt megalszik. Még én sem próbáltam :oops: de neki sikerült :) Ja és sima tejet vesz, asszem a Spar tejet szokta venni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

sziasztok

ez a progi egy fotós barátom progija, de állítólag vannak hasonlók interneten, de azoknak nem tudom a nevét. de nekem nagyon tetszik :D

Csibb:
ti jutottatok eszembe mikor ezt a képet megláttam, meg kellett csinálnom :D :oops:

Kép Fanni, Máté

KépKép
KépKép
adryn

jó reggelt!
Az aludt tejre én is simán azt mondanám, hogy a mai tejekből tuti nem (tejporosak, meg még ki tudja, milyen!)
Hallottátok, hogy lesznek tejautomaták? Neeeeeem, nem dobozos, hanem úgy jön ki belőle a tej, mint a kávé :shock:
Hát én tuti nem merném megkóstolni, elég, ha csak egyszer volt egy rövid kis áramszünet... Meg egyébként is! Broooáááááááááááf!!! :twisted:

Ma meg jelnyelvre kellene menni, de már most hőség van a kendőhöz, és Döme is bealudt a járókában... Ilyenkor eszembe jut a Némó nyomában utolsó mondata: És akkor most? :shock:
:lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,
nekem ma a munkahelyemre kellett volna bemennem kora délután néhány órára (egy nagyon kedves kollégám ma védi a doktoriját), és a párom huga vállalta is Katababa felügyeletét - de így, hogy Samu beteg lett és nem megy bölcsibe, ugrik az egész. Két gyereket egyelőre nem szeretnék a nyakába varrni...

Wicca, jól hangzik, h egész nap a kertben vagytok. Azért egy-két fotót mutathatnál, ha írni így most nincs is annyi időd:)

Banokla, hogy sikerült a vasárnapi nagy családi vendéglátás?

Vica, tuti lehet ez a prósza! Ki fogom próbálni.

Papillon, tényleg nagyon jófej az anyukád! és a babaruhás helyzet is megoldóni látszik. Kialudtad azóta magadat? Sógornődék jól vannak?

Bea, ez a hétvége időjárás szempontjából tényleg elég pechesre sikerült... Messzire mentetek?

Samu egyébként látványosan jobban volt tegnap, mint vasárnap (most még alszik), azért az antibiotikumok elég gyorsan hatnak...
Szóval köszi a gyógyulós jókívánságokat, ideértek :)
Kardiológia: először én is azt gondoltam, h minek küld minket a doki szakrendelésre, és miért paráztat, ha lázas betegeknél egyébként is lehet ilyen szívzörejt hallani. De ismerve a dokinkat, ezt most komolyan kell venni - nem egy izgulós, inkább megnyugtatós fajta. És pl antibiotikumot csak tényleg indokolt esetben ad (itt most a magas láz és a fülgyulladás miatt adott, 38 fokig és sima piros toroknál még sosem kapott Samu antibikát), meg sokszor ajánl homeos szereket, és különböző házi praktikákat. Pl. most is: Samu egyik füle tényleg piros, de a másikban annyi a beragadt fülzsír, hogy nem tudta megvizsgálni (kivülről tisztának tűnt). Tipp: gyógyszertári parafinolajat csöppenteni fürdés előtt néhány napon át a fülébe, az fel fogja oldani. És tényleg :) A lényeg: bízom a dokiban, jó szakembernek tünik, eddig "bejött".
És ez a hét úgy tünik, nálunk a nyűglödésről szól: vasárnap meghúztam a derekamat, és estére teljesen beállt. Tegnap mint egy robot mozogtam, és két napja alig alszom, mert minden mozdulat fáj... ma mintha jobb lenne, de én el sem tudom képzelni, hogy tudnak emberek hosszú távon ilyen fájdalmakkal élni (pedig tudnak...) Lehajolni esélytelen, nyögök, mint egy vénasszony, aztán meg röhögök magamon. Samu már elő is kereste az orvosi táskáját, és megkalapálta a derekamat (meg lázat mért és szivet hallgatott). Azóta, ha jajongok, mindig mondja, hogy "de anya, már meggyógyultál, megkalapáltam a derekadat!"
No, befejezem, írjatok!

erpé

sziasztok
ma bemondták reggel a rádióban a 2 évig tartó gyest, gyedet...
nektek megvan még a linea nigrátok??nekem igen, és már eltűnhetene....
rekordokat döntögetünk, Nándi volt, hogy 6 órát aludt éjjel evés nélkül, igaz kicsit hőmelkedéses is, de bízom, hogy nem attól.
hol jobba, hol rosszabbul van a pocija, viszont .....gyanakszom, hogy már nem a pocija, hanme afoga miatt nyűgös..már nem feszegeti magát síráskor, meg nem pukizgat, hanem amikor felsír, mésként sír, és kicsit jajgat, meg panaszkodik, és a szilikoncumit nem szopizza, hanem rágja atövét, és közben nyálzik ezerrel...
jövő 7en anyóséknál leszünk egész héten"pihenni". így valszeg nem leszek, ne aggódjatok 8) :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Vica! Jól hangzik ez a prósza recept. Mi szoktunk aludttejet csinálni, meg túrót is, ha megsavanyodik a tej. Piacon vesszük a tejet.

Nemlajos: tejautomaták: én emlékszem, hogy ált.iskolában alsó osztályban lehetett automatából tejet inni. Az ebédlő előtt volt kitéve és ott voltak mellette a tiszta bögrék, bárki ihatott belőle (iskolatej?)
Jelnyelvre sikerült elmenned?

Erpé, jobbulást Samunak. és a derekadnak is, a gyerekek mellett nem hiányzik ilyesmi...
A dokitok hozzáállása nemek szimpatikus.

Pulcsi: linea nigra: megvan még, a köldököm meg pont olyan színű belülről, mint a csík, jó sötét az egész belseje. :)

Lányok, én ma voltam másodszor úszni. Olyan jó volt! :) Vettem bérletet is, és megpróbálok hetente 1-2-szer eljárni úszni.

Masut
masut

Javítás: A dokitok hozzáállása "nekem" szimpatikus.

Masut
masut

Jajj Erpé, ez nem valami jó. Nekem terhesség alatt volt ilyen...még kitörölni is alig tudtam :?

Katka:nehogy azt hidd :) , nem szeretem a konyhát és a főzést is csak ha nagyon muszály. Most is Anyós főz ránk még egy ideig.Én inkább a kertben matatnék,ha engedne a legkisebbem :)

Vica: lementettem (egyszer kipróbálom tutira :) ). Nálunk van rendes házitej és nagyon fincsi aludttejet lehet belőle csinálni. Egyébként a boltitej tényleg borzasztó, megbüdösödik alvás helyett

wicca:igazad van, irány a friss levegő :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Nekem is szimpatikus Erpé a dokid hozzáállása, és a te derekadnak is jobbulást, főleg, hogy Samu így gyógyítgatja :wink: nem mentünk messze, 20 km, szóval nem gond, de már kész voltam, hogy semmi nem jött össze(randi se)pedig már néha én is olyan szívesen beülnék valaki mellé, mint más feleségek, nem mindenhova én vezetek, én szervízeltetek autót stb. de én választottam, szóval mit panaszkodom, és néha még jó is a függetlenség, azt csinálok, amit én akarok(pa dö dö) :lol: :lol: 8)

Adryn, én ezeket szeretném :oops: :oops: :
Kép Kép Kép

Linea Nigra, nekem azt mondta az orvos, még meg is lesz egy darabig

Vica: a Panna hajára gondoltam, de te még rövidebbre vágattad végül? vagy maradt az első változat?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Erpé: jobbulást, nagyon rossz lehet, főleg gyerkek mellett :? ( A sógornőm tegnap kiborult, sírt... fáradt naon és nincs segítsége, totál tapasztalatlan. Ezért ma anyám leutazott hozzájuk, csak azt nem értem, h mért nem a saját anyja ment le :roll: , na mindegy, fontosabb a virágbótja.... én meg mehetek egyedül csípő kontrolra...de hát most sokkal fontosabb, h neki segítsen anyu)

Prósza: kúl, ezt is kipróbálom egyszer. Tegnap édességroham jött rám, végtelenül primitív kaját csináltam: babapiskóta kakaóba beáztatva, rá vaniliás puding. De fincsi vót :P

Line negra: simába megvan a vizszintes vörös borzalmakkal együtt :shock:

Lécsó derukkoljatok, ma münk csipő kontrolra, uh is lesz. Most válik el, h milesz Lizikém sorsa... bevált-e a kínzóeszköz mellőzése, helyette a torna, dupla kipárnázott pelus.

Bea: sajnálom az egyedül létedet, de vmiért most ennek így kell lennie, fogadd el és majd érkezik a te herceged is :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára papillon 2009.05.26 09:38-kor.

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Erpé: nekem még sosem állt be a derekam csak nagyon fájt és az bizony nagyon car :cry: , apát fogd be masszírozni! :wink: :lol: ja és nekem is szimpi a dokid hozzáállása, úgy néz ki a mienk is ilyen :D
Bea
: annyira bííííírom, h Maján mindig másik sapi van, erre (is) írtam a múltkor, h olyan kis nőcis :wink: :lol:
masut: de irigyellek az úszás miatt!!! de hogy sikerül ilyen pici gyerkőc mellett eljárnod???
Adryn. ez a képzerkesztős progi nekem is nagyon teccik!!!

Szép napot!
Vica
wicca

A tehéntej-allergia
A betegség pontos neve: tehéntejfehérje-allergia. A túlérzékenységi tüneteket ugyanis egy a tejben lévő fehérjeösszetevő, a béta-laktoglobulin okozza.
2009-04-24

ezt találtam...most akkor lehet akisfiam tehéntejallergiás, avgy nem ? :roll:
Sokféle tápanyag-intoleranciát ismerünk, ezek közül a tehéntej-allergia a leggyakoribb: minden száz gyerekből kettő küzd ezzel a gonddal. Genetikai alapú rendellenesség, tehát a családban már valószínűleg előfordulnak különféle táplálék- és egyéb allergiák. Az, hogy a csecsemő túlérzékenységére mikor derül fény, vagyis mikor jelennek meg a betegség tünetei, attól függ, hogy mikor kap először tehéntejet, illetve tejterméket. A kizárólagosan szoptatott baba védettséget élvez egészen addig, amíg olyan vegyes táplálkozásra nem tér át, amelyben tejtermék is szerepel. A korán tápszerrel táplált kisdednél viszont a panaszok már aprócska korban jelentkeznek, a tápszereket ugyanis tehéntejből készítik.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

erpé: derekad én is sajnálom:8 :( forró fürdő? :cry:
bea, Maja nagyon széép:)

pulcsi

[quote="wicca"][ írta:wiccab]masut: de irigyellek az úszás miatt!!! de hogy sikerül ilyen pici gyerkőc mellett eljárnod???

Wicca, úgy, hogy akkor megyek el, amikor a reggeli (kb. 5 körüli) szopi után Márti visszaalszik. Ilyenkor van legalább másfél, max. 2,5 órám. És 2 órán belül meg tudom járni az uszodát, előre megnézem a menetrendet, hogy visszafelé sem a busz hátulját lássam, amikor odaérek a megállóba. Általában 1 km-t szoktam úszni, ma csak 750 m volt, viszont belefért még egy kis szauna is. :)
És addig az apja vigyáz az álmára (ő is alszik, de tudja, hogy ha sírás van, nem vagyok ott, tehát neki kell figyelnie, nyugtatnia stb.) Egyelőre nem volt ébredés, míg haa nem értem. Remélem, továbbra sem lesz.

Masut
masut

Wicca, Pulcsi köszi :)
Wicca sapka: :lol: vagányban nyomja a kiscsaj, de most lettek új kendői, az egyikben úgy néz ki mint egy öregasszony :lol:

Na apával kapcsolatban most sikerült jól felhúzni magam, de most én mondom azt, hogy ezt nyílt topicban nem részletezem, nem bírná a nyomdafestéket :twisted:

Holnap megyünk Maja mérésre :D kíváncsi vagyok hány kilo, meg szegénykém kap 2 oltást is :x

Bea, Maja

Kép
bea1978

Masut képes vagy elmenni hajnalban úszni :shock: nem semmi vagy, én fél hét-hét óra körül is nagyon nehezen mászok ki az ágyból :?
Én majd nemsokára bevezetem az esti futást, ha péntekenként elviszik a két nagyobbat anyuék, nekem a korán kelés nem megy, pedig a futás is jobb lenne akkor még nincs olyan meleg.

Bea ez a Majácska valami tündéri :D nagyon szép!
Nem sajnálom Panna hosszú haját, végülis gyorsan megnő, de így aranyosabb. Csak egy a gond hogy most is nagyon nehezen engedi elcsatolni és hát rendesen az arcába lóg. Igaz ma reggel megtört a jég és két kis copfot engedett csinálni :D Szerintem az ovónénik is mondogatták neki hogy csatolja el.
Az én hajam pedig ugyanolyan mint Pannáé, végülis múltkor levágattam még rövidebbre.

Pulcsi amit leírtál akkor az a te fiadra nem vonatkozhat mert szoptatod nem? Vagy ha te iszol tejet akkor az átmegy a tejcibe?

Papillon nem semmi a sógornőd anyukája, még szerencse hogy a te anyukád ilyen rendes.
Mi volt az ortopédián? Remélem minden ok.

Nekem meg be kell mennem ma a városba, valahol ünneplős szoknyát kell vennem Pannának mert kinőtte a tavalyit és holnap lesz az évzáró az oviban. Szerepelni is fog nagyon kiváncsi vagyok.
Képzeljétek tegnap este megint akkora hiszti volt :? már aludt Panna mikor egyszercsak kijött, pisilnie kellett de annyira kóma volt hogy még a Wc-t sem találta meg, aztán után meg bement a fürdőbe hogy fogat akar mosni :shock: este 11-kor és onnantól kezdve egy fél óráig hisztizett, üvöltött :cry: A végén már én is sírtam. Nem bírtam vele, igazából nem tudom mit akart. Nem engedte hogy segítsek, csak sírdogált és azt hajtogatta hogy hagyjam békén, ha kimentem az volt a baj, ha visszamentem a fürdőbe az volt a baj. Szóval durva volt. Aztán bement a párom és egy kis rákiabálás és arcmosás használt neki, nagyjából :?
Még szerencse hogy ilyet csak ritkán csinál.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Papillon Lizikének megy a drukk++++++++

Bea, Maja

Kép
bea1978

Pulcsi: A hőemelkedés, nyál, éles sikító sírás simán lehet fogzási tünet, de általában akkor jönnek ezek a tünetek, amikor már majdnem kinn van a fogacska. Először lent szokott jönni a középső kettő (de nem mindenkinél). Nézd meg az ínyét és belül látni kellene fehér dudort, ha jön a foga. Ki is lehet tapintani.
Én az első fogacskát csak akkor vettem észre, amikor már látszott a hegye... :oops:

Masut: Szerintem szuper, hogy jut magadra időd! :P

Erpé: A beállt derék nagyon kegyetlen tud lenni. Nekem is volt már ilyen, de csak 1-2 nap volt nagyon nehéz és utána fokozatosan javult. A teljes tünetmentesség 2 hét volt. Kitartást hozzá!
Egyébként annak a jele, hogy túl vagy terhelve. De gondolom ez 2 kicsi gyerek mellett nem újdonság! :roll:

Pappilon: Remélem minden rendben lesz Lizi csípőjével!

Bea: Én is sokszor vagyok rosszkedvű, pedig van párom... Szerintem a hormonok teszik ezt. Csak nehogy depibe zuhanj! Menj el hetente egyszer úszni vagy tornázni, találkozz barátnőkkel, ne zárkozz be, mert abból baj lesz.

Hercegem felébredt és engem óhajt! 8) :lol:

Katka

katka22

Vica, sajnálom a rossz estét, meghogy te is sírvafakadtál, biztos nem könnyű 3 gyerekkel, én mindig csodálom a sokgyerekeseket :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nemlajos, nálunk a boltban van tejautomata. Minden nap frisset tesznek bele. Monjduk én még nem kostoltam. :lol:

Erpé, derékfájást átérzem. Terhesség előtt sokat fájt, és most megint kezd..tegnap nem tudtam felegyenesedni...kész....öregszem... :lol: :shock: :roll:

Pulcsi, linea negra-t pont ma néztem, és már alig látszódik!!!! :lol:

BEa, Maja baba továbbra is tündéri, apuján meg ne idegeld magad!!! Persze könnyű mondani.....Kitartás!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Jó reggelt!
Csimók alszanak, vaterán lógnak a kinőtt cuccok, tyúkhúsleves készen, és rend a lelke lakásunknak, mert ma is megtekintették. Most Botit puszilgatta arcon egy nő (ezt sem értem teljesen), miután felkeltették, mert 1 órával korábban toppantak be mint kéne. Kata elérte az 5 kilót (leghátul kullogunk súlyba ha jól sejtem), s mivel én visszahíztam 2-t a nasiknak köszönhetően, így rájöttem, 1 évvel ezelőtthöz képest mindketten pont + 5-ben vagyunk. Ezentúl remélem amit felszed, azt leadom (persze nem a végletekig). Ennyi rólunk.
Erpé jobbulást! 2 gyerkő mellett ez nem könnyű, de egy ilyen profi Samudoki bizti hamar helyrekalapál. Dokitok jófej. A mienk se nagy gyógyszertömő, ő is inkább homeót javasol.
Masut akkor te kezded a bandában a rendszeres mozgást, Vica után én is futással állnék be a sorba. Sztem én is csak esténként fogok, fel a Gellért hegyre. Lesz ám vádlim.
Pulcsi még asszem nem írtam, Boti egyik barátja tej és tojásallergiás. Amíg szopizott neki nagyon csúnya volt a bőre, de azt mondták ne hagyják abba. Sok vérvétel és kutatás után derült ki mi baja. Mióta leálltak a ciciről rendben van, csak az étrendje bonyolultabb. Pl. ha böliben szülinap van be sem viszik, mert nem ehet a többiek tortájából szegény. Reméljük nálatok nem lesz ilyen. Fogzásra később amúgy jó a viburcol. Kata nem sírós, de a nyála ömlik, mint Botinak soha. Ma olyan bubikat fújt, hogy csak úgy kacagtunk rajta, ő meg vigyorgott mint a vadalma nedvét csorgatva. Amúgy Boti első foga tesco-s. Elmentünk vásárolni, előtte szopi semmi, utána szopi harapás…… Remélem azért jobb minőségű lesz…
Maja továbbra is gyönyörűűűűű! Az egyedüllét nehéz lehet, de nem hiszem, hogy sokat kell várnia hercegre, be fog az toppani ha itt az ideje. Apán ne bosszantsad magad. Bár könnyű mondani.
Lizinek mi is drukk!
Vica az éjszakai hisztik gázok, tényleg nem is tudják mit akarnak. Megértem, hogy kiborultál. Szerencsére nálunk elapadtak a dolgok ez ügyben. Majd kérünk megint szereplős képeket!!!! Meg ha engedi copfosat is. Annyira várom, hogy a kopaszodó Katust bizgerélhessem hajügyileg….
Katka nagyon úsztam múlt héten tudod, lehet elkerülte a figyelmem, de nem láttam szülinapos képeket. Daninak tetszett? Amikor ennyire jó progit csinálsz nekik akkor is nyavalyog másikotthon?
Nemlajos egyszer írtad, hogy a te gyereked nem fog kiflit majszolni, mi meg akkor már gyerekesek jól megmondtuk miért fog. Hm? Megvan?
Jah ma meglesz Boti wc-bili-szűkítő mindene. Kiderült bnőmék akik ma jönnek pont arra laknak, amerre menni kell érte. Jippiéééé! Na húzok egy kv-ért.
Bakker bocsi, hogy ennyit írtam.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

linea negra: nekem a vicces, hogy Katának is van. Gondolom hormonálsian. :roll: Más kislányoknak is látszik?
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Bea, ha ki akarod írni magadból a dolgot én szivesen privizek Veled, nekem is jót tett a múltkor, hgy ki tudtam magamból "dumálni".

Én most nem nagyon leszek aktív topiklakó :(
Elmentünk Lilivel vásárolni és közben hívtak a bölcsiből, hogy Levi lázas, 38 fok. Egyébként semmi baja, alig bírtam rávenni, hogy motorozás helyett aludjon.
Most mindketten alszanak, aztán majd meglátom, hoyg alvás után lesz-e még láza.
viszont így lehet, hogy ugrik az ovis müsor csütörtökön (Erpé).

Kép

Kép
gabka77

hjaaaaaaaa, kukli, így már értem :D :D :D
erpé, szegény, derékfájás borzasztó!
Rengeteg infót olvastam most el, sokat írtatok, nem is tudok reagálni, inkább csak mondom, amit akartam:

Végül eljutottam jelnyelvre, és Döme megint végigaludta 8)

Gyed változás: most látom, gyakorlatilag a gyed maradt két év, a gyes nem jár utána, de hát na hát! :D
Most már csak azt kéne megtudni, mi lesz, akinek ez már a második gyereke lesz...

Na, kutyaséta!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: