A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

[quote="lucus16"]K írta:lucus16riszti - vettél már Mei tai-t? nekem és Zitocsnak lilliputi van én nagyon szeretem...

Lucus, nem vettem még, nagyon-nagyon köszi az infót!
kisbogacs

Etetőszék: a sógórnőmnek van, imádja, azt mondja nagyon strapabíró.
kisbogacs

Hááát, Kriszti, én is tudtam volna még aludni :oops:

Csöre
csöre74

Hello Csajok!
Mi újra itthon, ma viszem mindkét kölköl dokihoz, Ádi már köhög is, frankó. De legalább én jobban vagyok és az éjszakák nyugisak...

Képzeljétek Debrecenbe nem vittem mérleget, gondoltam lesz ami lesz,mert már elegem volt... és jééé nem halt éhen kiscsákó, nagyokat aludt, továbbra is kibírta a 4 órákat, szóval eltettem a mérleget. :lol: Akkora tehertől szabadultam, hogy nem is értem.

Jandrea! Most Ádi is lelassult, de nem is bánom, ez az egy kilós havi hízás nem normális, vagyis nem nőhet ennyire minden hónapban, pedig látod ő is kevesebbeket eszik (onnan gondolom, hogy mindig marad a ciciben bőven).

Krisz! Ma megvárom a gyerekorvos diagnózisát, és úgy néz ki Pötyike karanténba lesz zárva, mert miatta nem gyógyulunk, szóval megy holnaptól nagyszülőzni, mi maradunk. Szóval ettől függ melyik nap lenne jó nekünk, de várunk benneteket! :wink:

Hanna, szavaztam.

Tegnap megpróbáltam a sportrészt, mert hát a mózes lassan kicsi. De sajna, annyira érdekes volt, hogy LÁT benne és nem fektethető teljesen, e miatt hason sem, hogy esze ágában sem volt aludni benne. Remélem kinövi ezt a szokását, hogy csak hason hajlandó aludni.
Ja és szerintem már csak az én fiam nem forog. De úgy egyáltalán... :S Eddig a súlyára fogtam, de ha Mágnes Bencéje is megfordult már akkor nem tom enyim gyerek hova vár már... :roll:

Csajok! Én továbbra is azon agyalok mit cseszek el a gyereknél. Délelőtt nem ébred fel 2 órás alvás alatt. De délután 30 perc után megébred (kifigyeltem nem a cucó esik ki), és még tiszta kóma, szóval egy kicsi "ssssss" és alszik tovább. Megint 40 perc és kezdődik előlről. De van, hogy utána egy huzamban alszik 2 órát... ÉRTI EZT VALAKI??? Nem igaz, hogy elég neki ennyi, mert ha kialudva ébred, akkor gügyög és emelgeti a fejét, ilyenkor viszont sír, kesereg... Ha meg kiveszem akkor is csak 2 órát bír ébren, szóval nem értem... :roll: Értem én, hogy ennyi a mély alvás, de hogy van ez, hogy van amikor visszaalszik egyedül, máskor nem???

Na most csak ennyi, most megyünk sétálni... eddig az öltözködés volt macera, most meg a kenegetés... :lol:

Puszi:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Enikő: köszi a képet? hol vetted?

Hanna: szavaztam én is ;)

Masni: hasonlók a paramétereid, mint nekem voltak :D Csak annyi a különbség, hogy én 63 kilóról indultam. A vége 83 lett :roll: Csajok szinte mindent leírtak, de én például nem találtam magamra kertészgatyát, mert vagy szűk volt pocakban, vagy combban, na meg bokalengő volt stb... Melleim nagyon megnőttek (előbb kellett nagyobb melltartót vennem, mint gatyát), és emiatt a szűkebb pólóim is feledésbe merültek. Hozzáteszem jelenleg is, mert gyanítom, hogy ez a mell már nem lesz kisebb szoptatás nélkül sem, mert a bőr megnyúlt :cry: Nyáron teljesen jók a vastag gumis derekű gatyák. Én télre nem vettem kabátot, nem volt durva tél, meg akkor már szinte csak autóval közlekedtem. Az A vonalú télikabát, egy vastag sállal teljesen jó, de egy poncsóval is sokáig lehet húzni. Felesleges vagyonokat beruháznod, két gatya télre, poncsó vagy pulcsi/kardigán, pár póló, és már jön is a baba ;) Katuskának igaza van, nekem pl.: a pólóim, a kardigánom, pulcsim nem kismamás, hanem csak nagyobb méretű. Lényegesen olcsóbb, de teljesen jó :D Az a pár kismama pólóm pedig Corában vásárolt harmad annyiért, mint pl.: a C&A-ban kapható...
Ja, az övlehúzót lehet kölcsönözni is valamelyik bababoltban, és a díját levásárolhatod később. Viszont jó előre kell jelentkezni, mert talán 2 hónapos várakozási idő van. Mi azért vettünk, mert több gyerkőcöt szeretnénk, azóta az ismerősöknek mi adjuk kölcsön :D

kisbogacs: tök jó fotók! ;) Képzeld az én szakdoga témám is a korhatár körül forog :roll: Mondjuk nálam nem lesz felsőbb nyomás, mert kérdőívezés lesz (azt nehéz fentről befolyásolni :D), meg pár a témában kompetens személyt interjúvolok meg, ők azt mondanak amit akarnak, vagy amit előrnak nekik, de az már nem az én problémám lesz :D

Jut eszembe valakinek (vagy a párjának) van valamilyen fogalma arról, hogyan kell kérdőívet interneten hozzáférhetővé és kitölthetővé tenni? Én ehhez teljesen hülye... :oops: Lényegesen több emberhez tudnám így eljuttatni, mintha házalnom kellene :roll:

biga.csiga

Hülye...

Enikő: köszi a képet!!!!!!! :roll: ;)

biga.csiga

Oké Barti, majd megírod, mikor jó. A sapekot meg már lehet, hogy ki is nőtte Ádámod. :wink:

Tényleg olyan nagyot nőttek a babák ezalatt a 4 hónap alatt. Olivér is milyen picuri a hintában, most meg kész pasi. Én a játékmackóhoz szoktam viszonyítani. Jöjjön két kép.

Első nap itthon:
Kép

Ma délelőtt:

Kép

krisz78

Barti: foga miatt nem lehet? Délutánra jobban nyilalgat, vagy ilyesmi... Milán is össze-vissza nem alszik. Délelőtt egyet alszik (cirka félórát... :?), de a délután az teljesen kiszámíthatatlan :roll: És ő is sokszor felsírva ébred, aztán még tiszta koki, de nem alszik, ahnem nyüszizik, és nehezen nyugszik meg :(

Tényleg! Lucus feldobta a talit, lesz valamikor? :D

Kisbogacs: nekem van babaközelben-es mei tai-om, meg házi gyártású (szívesség miatt kaptuk ingyen). Ha gondolod, és párod el tud jönni értük, kölcsönadom, és próbáld ki ;) Adok használatit is! :D Mi kost nem nyomulunk benne, mag van kenguru is, ha nagyon mehetnékem van Apa nélkül, akkor jó az is :)

Katuska: már akartam kérdezni, hol vettél mosószódát mennyiért, és milyen kiszerelésben? Nézegettem neten, de nem tudom mi a jó ár :roll:

Mosódiót használ valaki? Ha igen, tapasztalatokat kérnék :)

biga.csiga

Ja, Kriszti: tök jó a fotómontázsod.
Akartam már kérdezni, milyen programmal csináljátok ezeket? Hanna, tökre tetszenek azok a fotók, amiket a blogodba szerkesztesz. Ezeket hogy csinálod? (pl: amelyiknek te csinálsz hátteret, vagy képeslapnak néz ki stb.)

krisz78

Hú, Biga.csiga, egy tünemény vagy, köszönöm! Szívesen élek a lehetőséggel!

Krisz, én Picassát használok (Google termék), nagyon jó és ingyenes. Innen le lehet tölteni: http://picasa.google.com/intl/hu_all/

Szuperek ezek az akkor és most fotók!!! :D :D :D
kisbogacs

Bartika! Tényleg jobbulást nektek most már!!!!

Krisz! Hihetetlen, mennyit nőtt Ádám.
Itt lehet képeslapot készíteni:
http://www.loonapix.com/

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Biga.Csiga! 280.-FT-ért vettem kilóját a vateráról mert pont itt a kerületben árulták.

Bartika! miért baj az ha nem alszik a kocsiban és nézelődik? Legalább elfárad és ha hazamentek akkor alszik. Veled:)
A biológiai órájuk pedig már nekik is működik, lehet ezért alszik nyűgösebben rövidebbeket délután. Főleg ha délelőtt jókat szundikált....

Krisz! jó ez a macis kép:) tényleg miylen sokat nőtt! Lassan elhagyja a macit és az majd bánkódhat:)

Biga.Csiga! és ha blogba teszed fel és onnan letölthető? Egy pár fórumon beadod a linket, hogy aki kitölti küldje vissza....
katuska79

Sziasztok.

Szinte látványosan nőnek a babócák. Elnéztem a Joelt most a kiságyban, hogy már milyen nagy és úgy eszembe van még amikor haza hoztuk őt a kórházból, hogy akkor mekkora volt. Nem hiába a gyerekek öregszenek mi nem. :D :D

manocskak

Hanna, Kriszti: köszi. A képeslaposat ki is próbáltam.

Kép
Kép

Na, elég volt mára az én képeimből.

Katuska! Tök jó strandot találtatok! Még Gödön van állítólag hasonlóan olcsó, és nem zsúfolt. (nem voltunk, csak mondták)

krisz78

Kriszti! Én imádom a gyerekeink fotóit nézegetni.
Csodaszépek a topicbabák. :)
Még-még képeket Csajok!!!!!

Alvás: nekem O. reggel 5 órakor kukorékol. áááááááááá
Zombi vagyok.

Kép
hanna30

Móni! ügyes a technika. És valóban csak a gyerekek öregszenek:)

Krisz! Igen néztük a gödi strandot is neten de ez valahogy jobban tetszett. Főleg, hogy szentendre mellett van így lehet utána jót sétálni is!

Délelőtt megint tornán voltunk Mátéval. Petra végig aludta az egészet és most halleluja Máté is egész kultúráltan viselkedett, most inkább megfigyelő állásponton volt. Lehet azért mert csak hárman voltak és ebből az egyik egy kisfiú aki nagyon félős volt, a másik meg egy kislány aki meg szófogadó....de legalább megnyugodtam, hogy nem mindig csinálja úgy, mint akibe épp a villám csapott bele. Pl a gitározás a végén kifejezetten tetszik neki, áhitattal nézi a csajt.
katuska79

Biga.csiga, ilyet találtam a kérdőív-hez: http://www.ripet.hu/

Nagyon jók a képeslapok, Krisz! :)
kisbogacs

Barti: ne aggódj a forgás miatt! Majd mindent a maga idejében. Bálint sem forog még, az oldalra fordulás megy, de nem sikerül hasra billenie, hasról hátra meg csak akkor sikerül, ha viszi a gravitáció... De ehellyett gyönyörűen fogja a játékait, teszi át egyik kezéből másikba és a hátán remekül közlekedik :D

Tegnap grillpartyval egybekötött Eszter napon voltunk, hát, most kezdem észrevenni, hogy Bálint milyen kis ijedős lett mostanában. Egy-két hete, ha valaki (nem Anya, nem Apa) odahajol hozzá és gügyög neki, hangos sírásban tör ki :cry: Nálatok is beköszöntött már a megijedek az idegenektől korszak?

Tényleg, mikor lesz megint tali? Én jövő héten nem vagyok itthon, de akár ez a hét, akár 2 hét múlva jó lenne.

Na és képek Hanna kérésére :D
Kép Mi így fordulunk oldalra Kép Elkaptam a nyuszi fülét!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Bálintbaba ennivaló! :) :)

[quote="bálintanyu"] írta:bálintanyuNálatok is beköszöntött már a megijedek az idegenektől korszak?

Edit, Ágnes április elején kezdett hirtelen félni az idegenektől. Azóta picit javult a helyzet, két hete már csak akkor fél, ha egy bizonyos távolságon belülre merészkedik valaki.

És épp tegnap volt a legeslegelső alkalom, hogy félelem helyett őszinte csodálkozással tanulmányozni kezdte a korábban még sosem látott barátnőmet! :shock: Ahogy a lány odahajolt hozzá, ugyanúgy elkezdte fogdosni-tanulmányozni az arcát/haját/stb., mint ahogy nekem szokta! Ugyanakkor a barátnőm férjét, és egy nappal előtte a családomat a szokott "neközelíts" stílusban fogadta. Szerintetek létezik, hogy esetleg megérezte hogy a barátnőm várandós? (ikreket vár) :shock: :shock: :shock:
kisbogacs

A gyerekem megint alszik. :shock: Szegényt biztos kifárasztotta a hétvégi laza 500 km-es autókázás.

Edit: Mi az a fekete-fehér lap a járókán? Nagyon édes a kisfickó! Ádám is pont ennyire fordul, és esik vissza.
Barti! Tényleg ne izgulj! Vagyunk itt még páran, akiknél nem forog a gyerkőc.

Én is észrevettem, hogy kicsit bizalmatlanabb az idegenekkel Ádám. Méregeti őket, aztán dönt: vigyor vagy bőgés. Pedig sokat visszük mindenfele, hogy szokja az új dolgokat.

krisz78

Sziasztok!

Esztereknek utólag is boldog névnapot kívánunk!

Na végre én is ide jutottam, tegnap flekkenezés volt 9 főre, aztán mosogatás.. Közben bilizünk Annával ezerrel :)
Bence ma megkapta élete első almáját :lol: Járt keze lába az első falat után, a szemei elkerekedtek :lol: Néha megrázkódott, de ízlett neki :)

Etetőszék:
Olyat érdemes venni, ami dönthető támlájú, lehetőleg minél több pozicióba. Ja és letörölhető legyen!

Bence is kevesebbet eszik mostanában, már kezdtem aggódno, van, hogy 80 ml-vel a 3 órát kihúzza :shock:

Edit:
Bence is ugyanilyen pózt nyom :) Nálatok nem gátolja a hasra fordulást ,hogy az ökle a szájában? Mert Bence ettől nem gurul tovább... :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Gyönyörű szépek a babák! És nagyon látványos a növekedésük. Kellene csinálni itt is egy összefoglalót (a decemberiektől loptam az ötletet), hogy születés, 1, 2, 3, 4 hónap.
Annyira látszik, ahogy nőnek, az értelmük nyílik ki és ügyesednek!

Így pl.
Kép 1 naposan
Kép 1 hónaposan
Kép 2 hónaposan
Kép 3 hónaposan
Kép 4 hónaposan

Hanna, Biga-csiga! Ez a 3 db-os nem itthon lett véve, itthon 2 db van egy csomagban és 800 Ft körűl van. Az auchanban és a tescoban is lehet kapni, de nem mindig.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Cukik a képek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterem 2010.06.22 14:54-kor.

Eszter

Kép
eszterem

Ja,jó ötlet az összefoglaló,csak nem tudom,hogy hogy kicsinyítsem a régieket,amik már nincsenek a gépen :roll: :oops: Szerintetek?

Eszter

Kép
eszterem

Bálint! Milán! Eszter! Gyönyörűek!
Még-még képeket! :)

Enikő! Köszi szépen! Akkor majd megnézem.

Kép
hanna30

De szépek a babák.....
Eszter, én átméretezésre GIMP-et használok http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_programok_reszletes.php?a=3218&k=9
kisbogacs

Krisz: a fekete-fehér képeket egy másik blogból mentettem le, ott azt írták, hogy fejleszti a babák látását. Ha gondolod, elküldöm szívesen. (amúgy Bálint túl sokat nem nézegeti, de azért néha észreveszem, hogy azt bámulja)

Mágnes: van, amikor az ökle zavarja a továbbfordulásban, van amikor az, hogy nem tudja a felül lévő lábát (vagy kezét) továbbfordítani.

Képzeljétek, tegnap lehoztam egy ősrégi törölközőt, hogy majd kidobom a szemétbe, Apa meg nem tudta mi az, így azt tette Bálint feje alá az ülőgarnitúrára :D :D (még jó, hogy tiszta volt :shock: ). Bálintnak meg annyira tetszettek rajta a (jó kopott) minták, hogy tök jól elvolt rajta :D Így most a törölköző megmenekült a szanálástól, megtartjuk.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Na,hát akkor,ha nem vagyok nagyon sok,én is mutatom születéstől.

Kép Pár órásan,először nálam.

Kép 1naposan

Kép 1hónaposan:)

Kép 2hósan

Kép pár nap híján 3 hónapos

Kép majd 4 hónaposan

Kép 4és fél hós
Olyanokat meg küldtem,amiket a napokban csináltunk :D
Remélem nm én töltöm ki az oldalt!

Eszter

Kép
eszterem

Ja közben rájöttem,hogy vannak itt ilyen programok,csak tettettem a hülyét... :lol: :oops:

Eszter

Kép
eszterem

Csodaszépek a babók :D

Saci ma extranyűgi... szerintem a hormonjaim zargatják :(

Félelem idegenektől: inkább azt mondanám, ha fáradt, akkor mindenki menjen a fenébe, ha kipihent, akkor meg teljesen nyitott, érdeklődő, mosolygós... a múltkor az iskolában átkéretőzött az egyik kislány apukájához... csak néztünk :D

Csöre
csöre74

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1243259199.557.jpg[/img] Utolsó pocikép (1 hónappal szülés előtt)

[/img] Kép Utolsó rúgások a pocakban (másfél órával szülés előtt, 2 percesek )

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1243259349.8038.jpg[/img] 14 percesen

[/img] Kép 1 hósan

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1243259394.9951.jpg[/img] 2 hónapos

[/img] Kép 3 hós nagyfiú

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1243259444.1451.jpg[/img] Pubi 4 hós

[/img] Kép Majdnem 5 hónapos :) (Pilóta leszek!)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mágnes 2009.05.25 14:58-kor.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Annyira jó nézni, rengeteget változtak :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jajj de szépfiú ez a Bencebaba! :wink: :P

Eszter

Kép
eszterem

Mági! Gyönyörű!
Most pityergek.

Csöre! Nálunk is nyügi van ma. :(

Kép
hanna30

Hanna: sajnálom :( én teljesen kivagyok. Saci ilyet nem szokott. Semmit sem csináltam még ma, csak a legszükségesebbeket.

Bence édes nagyfiú :D

Majd én is teszek sorozatot, ha lecsendesedik itt a vihar... vagy esetleg elalszik a kisasszony :roll: bár most éppen csönd van, de meddig?!

Csöre
csöre74

Csöre! Összebeszéltek a gyerekeink. :)
Olivér üvölt, ha leteszem. Most végre elaludt, de meddig???
Van már időpontotok?

Kép
hanna30

Csatlakozunk az üvöltős, semminemjós babákhoz... :twisted: megint front jön??? Mert ennek a hapsinak semmi sem jó! Ha kézben van, ha leteszem, ha ringatom, ha játszunk, folyton csak nyűglődik! Nagy nehezen elaltattam, de harmadjára kellett visszaringatnom,mert csak nyöszörög... Megőrülök! :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Tuti, hogy front van vagy lesz. Az enyém is nyüszít.

krisz78

Ja .. mellesleg mensi már 8 napja tart, és még mindig brutálban... :shock: Elfogyott a betét, Apát várom, mint a messiást...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna: még nem telefonáltam, mert közben Apámnak sem jó néhány nap. Csütörtökön mindenképpen felmegyek a GYED miatt, mert lassan kicsúszok az időből. Vagytok?

Csöre
csöre74

Saci, Olivér és Zille ma összebeszéltek, extra nyügösség nálunk is.
Valaki még csatlakozik??
Fél órája alszik, de meddig? :shock: :shock:

Ráadásul azt hiszem tejci problámák kezdődnek, óránként, másfél óránként enni kér, azért majdnem öt hónaposan ez nem normális ugye?? Ha nem rendeződik egy-két nap alatt elkezdem a hozzátápit szerintem.

Lehet hülye kérdés, de a reszelt almát meg kell melegíteni? És a bébiételes almát?

Annyira jó nézni a baba fotókat, tényleg mennyit változtak, nőttek!!

Kép

Kép
lucus16

Egyébként meg képtelenség időpontot kérni :evil: nem veszik fel :evil:
A lányom a nyakamban megnyugodott :shock: még rötyögött is :shock: :? :lol:

Csöre
csöre74

Csak nem klubot alakítanak ezek a gyerkőcök?!

Csöre
csöre74

Mági! Én is brutalitással küzdök. :(

Csöre! Igen, vagyunk. Jöttök? :)

Kép
hanna30

Csöre! Hiszti klub? :lol:

Kép
hanna30

Tök jók a képek! Mennyit változtak! :D

Lucus: én nem melegítem, szobahőmérsékleten adom neki.

Na, megint bealudt. Gondolom, 10 percig fog tartani.

krisz78

Túl a rácson:

Kép

Kép
hanna30

lucus:
a reszeltet nem kell, de a bébiételeset sem, kivéve, ha megbontod, és hűtőből veszed elő másnap. Bébikajából a desszerteteket sosem kell, csak a főzelékeket.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna:
megzabálom a tappancsát :)

MAI Klub: Menjünk Anyánk Idegeire :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság