Sziasztok!
Hihetetlen, hogy az elmult két napban mennyit termeltetek!
Swen,
köszi szépen, kedves, hogy kérdezed, a 36. hét mar faraszto (mult heti tapasztalatom megtanitott, hogy hösködni nem érdemes...), egyre többet gondolok a szülésre, néha borzasztoan varom, de bevallom, néha félek. A félelem szerintem az elsö szülöknél abbol is adodik, hogy egyszerüen fogalmunk sincs, hogy mi var rank...
A 11 kg-mal ne is legyen problémad, tök jo, és ügyi vagy, hogy ilyen gyakran jartal uszni!
En is csinalom még a kismamatornat, nagyon-nagyon jol esik, amig menni tudok, csinalni fogom!
Chello!
Szép a kép a babadrol, gratulalok! Dömpire is mondta Györfy, hogy kerekarcu és tényleg hasonlit Noémire! Komolyan!!!
Mucska felöli JO hireket köszi és nagyon örülök neki.
Aniko!
A rossz testvéreket arra érted, hogy ütik-verik egymast

és sokat veszekednek? Azt mi is müveletük a batyammal (az ebédlöasztal fölött képesek voltunk összeverekedni

), de én mégis azt mondom, hogy jo testvérek voltunk/vagyunk, mert jol kiegészitettük egymast és felnött fejjel mindig segitettünk egymasnak, ha szükség volt ra (persze gyerekként sem hagytuk soha cserben egymast). Es még mindig tudunk oriasiakat vitatkozni (néha még kiabalasba is atmegy a dolog), de ettöl élö a kapcsolat, tényleg nagyon szeretjük egymast!
Vali!
Nekünk azt mondtak a szoptatas-tanfolyamon, hogy csak befelé fordulo mellbimbo esetén kell bimbovédö. Szerintem majd a gyakorlatban meglatod, szükséged van-e ra.
Gratulalok a 32. héthez!!! Jo pakolaszast!
Zsuzsa!
Akkor mar tényleg nagy a babad!
Az also lab elzsibbadasa ellen tök jo az oriaskifli! Beteszed a labad közé és igy nem nyomja a felsö lab az alsot! Ha nem akarsz oriaskiflit, akkor tegyél vmi összetekergetett takarot vagy törölközöt a labad közé!!!
Bellana!
Vasarnap nem illik dolgozni!!!! Ezért teregetni sem! Punk-tum.
Dani nagyon aranyos kissrac lehet, tetszik, hogy irtad, hogy jolelkü. Az én férjem mindig mondogatja, hogy egy kis rosszcsont kisfiut szeretne, na majd meglatjuk mi lesz erröl a véleménye par év mulva...
Nagyon szép a szivarvany!
Lino!
Fünyiras??!! Ne is emlegesd, nalunk mar térdig ér a fü!! Komolyan! Mondjuk nekem tetszik, tényleg a természet lagy ölén érzem magam, ha kimegyek a kertbe. De a fünyirast nem vallalom, Te se csinald többet, okszi? (esetleg gazolnék egy kicsit, modjaval, majd ha abbahagyom a munkat...)
Pzita!
Gratula a gyerekeidhez, nagyon aranyosak!
Szoval Te is a 36. héten jarsz? Pontosan mikorra vagy kiirva?
Szöszi!
Amikor Dömpi 1kg-os lett, azt mondta a doki, hogy most mar van esélye a tulélésre. Majdnem lefordultam a székröl, mikor ezt közölte! Mondtam is, hogy azért inkabb varjuk meg a 3kg-ot!
Kisdio!
Szerintem a 30. héten egy 1.5 kg-os baba pont jo. Egyébként itt a Babaneten van "Hétröl-hétre" ultrahangos képek, ott meg tudod nézni, hanyadik héten kb mekkoranak kell lenni a babanak (ha még nem ismernéd).
Ugye Te kérdezted a vizesedést? Nekem is gondom volt/van vele (szerencsére nem tul durva), én egyszer pl tartottam egy nap krumlinapot, csak hajaban fött krumplit (nem szabad megsozni) ettem zöldségekkel, almat ettem és két csésze csalanteat ittam (meg sok vizet). Ez nagyon jot tett. Minden nap persze nem tarthatok krumplinapot, de a sok alma is jot tesz. A labadat lehetöleg fel kell tenni. Tornagyakorlat: ülve, feltett labbal megemeled az egyik labad (kb 45fokra) és körözöl a labfejeddel, aztan a masik labbal (ezt a kismamatornan tanultam, mindig jol esik).
Nalam ezek valtak be.
Egcsi!
UH:a férjem ezért jön velem mindig szivesen, azt mondja, neki sokat jelent az UH, mert egyébként nincs testi kapcsolata a babaval, mint nekem. Ö is mindig olyan lelkes utana.
En nem eröltetném, hogy bejöjjön a férjem a szülésre, ha nem akarna. Mar mondtam is neki, hogy ha nem akar, nem kell bejönnie a szülöszobaba, elég ha a vajudas alatt velem van.
Végül is be akar jönni, de megbeszéltük, hogy végig a fejemnél marad és nem vesz részt a köldökzsinor elvagasban stb... Ami az apukaknak elöny, hogy ök ott lehetnek az elsö mosdatasnal! Ez talan meggyözi a férjedet!
Persze mindenki maga dönti el, hogyan szeretné, ez csak az én véleményem, remélem nem bantottalak meg vele (és senki mast!!!)
Zsuzsi!
Az UH utan mindenképp jelentkezz!
Soraya!
Örülök, hogy minden rendben, kitartast a költözéshez!!
Orsi, épitkezel?

Jelentkezz és dobjal még egyszer emilcimet léci!
A hétvége itt gyönyörü volt és egész hétre jo idöt mondanak, 25-26 fokot! Semmi nyari kismamagöncöm sincs, de erre a par hétre mit tudnék venni? Esetleg vmit, amit késöbb is hordani tudnék. Van vmi ötletetek?
Vasarnap a férjemmel reggeli-partin (szabad ég alatt) voltunk, utana meg csocso-bajnoksag volt, amin a férjem is részt vett. Nem nyert ugyan, de ügyesek voltak. (szerencsére volt kényelmes fotel is a helységben, ott tudtam pihizni). A rendezvényt az irodahaz rendezte ahol a férjem dolgozik, amit nem is neveznék irodahaznak, hanem egy komplexum, vannak lakasok, parasztudvar (rengeteg allattal), hatalmas park, szoval nagyon klassz, egy régi textilgyar lett atalakitva, az egész a folyoparton van, vizesés mellett... Szuper hely! Es a hazunktol kb 20 perc gyalog.
Ha minden jol megy, akkor ugy néz ki, hogy tovabbra is ezen a helyen fog dolgozni, annyira megszerette. Egyébként a hétvégén döntött munkaügyben és ugy néz ki, hogy egyedül fog egy céget nyitni (talalt pügyi befektetöket és kezdetnek par munkatarsat, bar az elözö cégböl a legtöbben atjönnének hozza, csak egyelöre még nem tud annyi munkat biztositani).
Ügyi volt, és most megnyugodtunk mindketten, mert mar legalabb tudjuk merre tovabb.
Mara eldugulok, bocsi, kicsit hosszu lettem!
A talira pedig fegyverkezzettek fel fényképezögépekkel és utana küldjetek majd nekem sok sok képet (mellszivo és TENA-betét bemutatorol sem akarok lemaradni!)!
Pusszancs
Süncsi