A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

EREDETILEG karamellás..
-nak kellene lennie de már szinte mindenhol csak a csokibevonatos kapható :(
Vendég

007!

Karamellás!! Én kérem, én kérem!!!!! 8) Így csokisan is megfelel egye fene!!

Kovászos uborkába mit raktál? Anyuval mi is csináltunk mindig (most már nem), de én azt nem szerettem, mert túl sok volt benne a fokhagyma. Szóval? Ubi, kenyér, kapor, fokhagyma, víz, só, cukor. :roll: Már teljesen elfelejtettem..... :roll:

Kép
Kép
tabati

Akkor én most eredetit ettem á lá Spar. 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Igazságosan osztozzatok meg rajta, egészségetekre! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mindent tettem bele, amit írtál, kivéve cukrot. (Viszont nem említetted a befőttes üveget. Mindenesetre én használtam azt is. :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.05.21 14:19-kor.

Kép
Kép
200907?

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! Két perccel lecsúsztam a krémesről, ezt már nem hiszem el!!! :evil: :lol:

Sillia!

Nálunk lehet kapni karamellást. 8) Csak lusta vagyok felöltözni utcai ruhába és kimenni a cukiba... :oops: Pedig benyomnék most akár 3at is... :oops:

Kép
Kép
tabati

:shock: Az nem csokis amit lefotóztál? :shock: Teljesen úgy néz ki!! És képes voltál befalni mind a kettőt? :evil: vagy volt másik kettő ami karamellás? :lol:

Kép
Kép
tabati

Ez a Google valóban csokis tetejű krémese volt, de én tényleg egy karamellással számoltam le. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Ha valaki esetleg kedvet kapott volna hozzá, akkor itt van az -állítólag- eredeti franszia krémes receptje :wink: :

Hozzávalók a sima krémeshez:

1 csomag fagyasztott levelestészta
8 db tojás
25 dkg cukor
5 dkg liszt
2dkg zseletin
5 dl tej
1 vaníliás cukor
Plussz hozzávalók a franciakrémeshez:

5-6 dl habtejszín
20 dkg cukor +erős feketekávé vagy 5 dkg porcukor
--------------------------------------------------------------------------------

A kész és felengedett tésztát 2-3 mmvékonyra kinyújtjuk és két akkora lapra vágjuk, mint a sütőlemez. A tészta egy kicsit összemegy sütés közben ezért kb 2 cm -rel nagyobbra vágjuk a tésztát. A lapokat külön- külön sütjük. Ha megsült aranybarna színű, kicsit hepe-hupás és törékeny lesz.
Az egyik lapot a tepsi aljába helyezek a szebbik pedig felül legyen! A krémet még melegen öntjük a tésztára, mert hidegen törik a krém! Hivatalosan a második lapot( ami a tetejére kerül) előre fel kell szeletelni kockákra és úgy tenni a krémre. Elvileg így nem törik a tészta annyira. Nekem az vált be, hogy szervírozás előtt egy sajtvágó késsel vagy egy recéssel vágom fel.
VANÍLIAKRÉM: 8 tojássárgáját elkeverünk 10 dkg cukorral, azután hozzáadunk 5 dkg lisztet, 2 dkg zselatint, és lassan hozzákeverünk 5 dl tejet. A masszából gyenge tűznél nagyon sűsű krémet főzünk, amikor megfőtt hozzákeverünk 1 vaníliáscukrot. Amíg hül, a tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, ezután 15 dkg cukorral tovább verjük. A langyos krémet fokozatosan a habhoz vegyítjük és azonnal ráöntjük az alsó lapra. Befedjük óvatosan a másik lappal és porcukrot szitálunk rá.
A FRANCIAKRÉMES: minden ugyan így készül, csak a jó keményre vert habtejszínt rákenjük a krémre és utána fedjük be a lappal. A tetejére 20 dkg cukorból + némi erős fekete kávéval világosbarnára sütött fondantal lekenjük.Vagy Kevés porcukorral megszórjuk.
A tejszínbe nem szabad cukrot tenni, mert borzasztóan édes lesz az egész süti. Én mindig előző este készítem el így jobban összeér, de legalább 3-4 órát kell pihentetni a hűtőben.

Kép
Kép
200907?

Én meg az egyik tanítványom anyukájától jó érzéssel év végi ajándékként kaptam egy doboz konyakos meggyet.... :shock: :evil: De már férjem felzabálta...

Egy kérdés:

Arról tudtok valamit, hogy ha nem itthon ér a "szülhetnék" hanem mondjuk Pesten valahol messzebb, akkor ha oda hívjuk ki a mentőt, akkor is Kistarcsára hoz? mert olyanról már hallottam, hogy aki nem a körzete szerinti kórházban szül, annak igazolás kell a dokijától, hogy a mentő oda vigye ahol szülni szeretne. De fordított esetben mi a helyzet? Amikor én nem tartozkodom éppen a körzetemben...?

Kép
Kép
tabati

007!

Ezt a receptet csak kimásoltad ugye, nem te szoktad elkészíteni? :P

Kovászos ubiról mesélj már, no!!

Kép
Kép
tabati

Bocs, de már így is késésben vagyok a Klinikáról. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Ha hazajöttem válaszolok (kb. 6 órakor. Oké? :wink: )

Kép
Kép
200907?

Na jó, elengedlek, mennnnyél! :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Niki:Latod...annyian gondolnak Rad,es szoritanak Nektek!!!!Nem tudok igazan mast irni,de tenyleg jo kezekben vagy,es ezt ne felejtsd el!!!!Minden rendben lesz,eltekintve ettol a sok frasztol...ugy gondolom meg szerencse is hogy vannak elojeleid,es tudnak ratok figyelni... :wink: Nem derult egbol a villamcsapaskent tortenik mindez...
Kitartas,most mar nemsokara a celba ertek...par het,es van meg egy edes draga kis kapuccsinod!!!!

Timi:A csuklas az nagyon jo,ne zavarjon....neki ez kell a tudejenek az eresehez,Te meg meg intenzivebben erezheted :wink:
En nagyon imadom mikor csinalja :lol:

Nikici:Te milyen korankelo vagy.... :roll: En nagyon keson alszom el (1-2 fele) :oops: es aztan egy pisi minimum,es 5-6 fele felriadok megint,aztan kb.9 fele ebredunk....Ezert nalam 1/4 9-kor meg semmi nincs kesz..bar itt az egesz napom erre.....

Szisz:Mit ossze nem anyaztam a koromregula kozben....de meg ki is lakkoztam...persze rengeteget kellett korigalnom,mindenem lakkos lett....
Most pasikam is tud am fozni,mert egyedul elt,nem szereti a gyorskajaldakat,ezert kenytelen volt megtanulni fozni....alapveto eteleket meg tud csinalni,bar amiota itt vagyok ezt a terhet is levettem a vallarol.Azert a turogomboca az verhetetlen,es fasirtot is csinalt egyik este a fozelekhez :wink: 8)
Legalabb a gyermekagyas idoszakban sem halunk ehen,ha netan nekem nem jon ossze a fozocske....

Agi:A homeos bogyoknal nincsen mellekhatas!!!Engem nem lat sok gyogyszer mar egy joideje....max.be kell tartani egy par dolgot amikor ezeket beszeded a hatas erdekeben,de nem bonyolult(etkezesek elott,illetve utana 20 percel vedd be a bogyokat,mentolos fogkremet vagy hanyagold,vagy legalabb 20 perc szunet legyen a bogyok bevetele elott,ne fogdosd a bogyeszokat...a fontosabbak azok ezek)

!Milyen homeopátiás szereket szedhetünk a szoptatás segítésére?

Ha a tejtermelés nem indul be, a következő homeopátiás szerek segíthetnek:
Tejserkentésre kizárólag alacsony (D4 vagy 5CH) hígítást alkalmazzunk!
Adagolás: 2X5 golyó naponta a tejtermelés megindulásáig.

Ricinus communis (ricinus, csodafa) 5CH
Általános tejserkentő, tejtermelést fokozó hatású.

Urtica Urens (apró csalán) 5CH. Általános tejserkentőként használható.

Agnus Castus (barátbors, barátcserje) 5CH
A barátcserje a női hormonháztartásra és tejelválasztásra gyakorolt hatása miatt az ókortól alkalmazott gyógynövény. Alacsony hígításban a szer gyógynövény tulajdonságait is kihasználjuk. Sírós, depressziós hangulat miatt is elégtelen lehet a tejtermelés, ilyen esetekben hangulatjavító hatása is van.

Phosphoricum acidum (foszforsav) 5CH
Az acidum phosphoricumot – foszforsavat – régen erősítő szerként alkalmazták. Homeopátiás gyógyszerként akkor jó, amikor a kimerültségtől a kismama közönyössé, érdektelenné válik, a gondolatait nehezen szedi össze. Bár estére álmos, éjjel mégsem tud aludni. Tejszerű vizelet jelentkezhet kísérőtünetként.

Solanum dulcamara (ebszőlő) 5CH
Ha a tejtermelés nedves hideg hatására csökken, a mellek érzékenyek és duzzadtak, a növényként nedves árokpartokon honos dulcamara a választandó szer.

Lac caninum (szoptatós kutya teje) 5CH
A két mellben felváltva jelentkezik a fájdalom, amit szédülés és lebegő érzés is kísérhet.

Pulsatilla pratensis (kökörcsin) 9CH
A pulsatilla állapotra a sírósság, megfelelési vágy jellemző, és az, hogy minden tünete javul vigasztalásra, és ha friss levegőre megy. Lelki okok miatt csökkenő ejtermelés szerei. Ha lelki okok állnak a háttérben, magasabb, CH 30-as hígításban adjuk a szereket.

Ignatia amara (ignácbab) 30CH
A tej mennyisége gyász, vagy érzelmi megrázkódtatás miatt csökken. Általános gyengeség, ásítozás, a torokban gombócérzés kísérheti a tüneteket.

Chamomilla (kamilla, orvosi székfű) 30CH
Legismertebb gyógynövényünkből készült homeopátiás szer. Már az egyiptomiak is a Napisten virágaként tisztelték. Homeopátiás hígításban felerősödik nyugtató, fájdalomcsillapító hatása. Akkor adható, amikor a tejproblémát hirtelen düh, dühkitörések okozzák.

Letölthető dokumentum:

Szoptatás homeopátiás segítséggel c. kiskönyv

Sillia:Ez nagyon guszta!!!!!!!!

Moncsy:jo hogy minden okes!

Bond:Jo lesz az az ubi biztosan...az enyem elso ubim isteni lett...kene is csinalnom nemsokara...
Na ez a kremes....itt ilyen nincsen sajnos,csak hasonlo a portugalok csinaljak,de azert az is fincsi!

Ronmay:Szep meretek!!!

Marietta:Szep napot!

Tabati:Es egy szem konyakos meggyet sem nyomtal :roll: :shock: ?

Hurra holnap utazunk!!!Tegnap derult ki hogy szabad a nyaralo,ahol voltunk szilveszterkor...vegre kimehetek a szabadlevegore!!!Lehet kint is alszok..bar azert fosok hogy jonnek a nagy szarvasok,de mar annyira mehetnekem van....ez a 4 fal mar nagyon egyhanguuuuu...

Kép
Kép
ancsurti

Egy kis adalek,ha egesz veletlenul valakit erdekelne..... :roll: :roll: :roll:

Mit adjunk a babának hasfájás, hasi görcsök esetén?

CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH, napi 2-4x5 golyó. A csecsemő élesen sír, nyugtalan, egyik arcfele piros. Széklete zöldes, spenótszerű. Állapota este rosszabb, csak a ringatás nyugtatja meg.

COLOCYNTHIS 9-15 CH óránként 5 golyó. Görcsös hasfájás esetén, ha a panaszok a has masszírozására enyhülnek.

DIOSCOREA 9 CH óránként 5 golyó Hirtelen kialakuló, periodikusan visszatérő görcsök, melyek hátradőlve és a hát masszírozására enyhülnek.

Hogyan készüljünk a „homeopátiás” szülésre?

Az egészséges lefolyású terhesség utolsó 3-4 hetében érdemes homeopátiásan is felkészülni a szülésre. Kérje ki orvosa tanácsát!

ARNICA 9 CH napi 1x5 golyó Vérzésmegelőző, visszérjavító hatása miatt. Gyorsítja a sebgyógyulást.

CAULOPHYLLUM 5 CH napi 1x5 golyó A méhnyak izomzatának puhítására, előkészíti a könnyebb vajúdást. az utolsó 2 héten naponta is javasolt. Felkészíti a méhizomzatot a szülésre.

IGNATIA 15 CH napi 2x5 golyó Ha a kismama izgul, és emiatt gyors a szívverése.

Kapcsolódó cikk:

Homeopátiás szerek a szülőszobán

Mit szedhetünk a terhesség alatti fellépő fáradtság ellen?

ACIDUM PHOSPHORICUM 15 CH napi 1-2x5 golyó. Fizikai és szellemi fáradtság, kimerültség, közömbösség, levertség megszüntetésére.

CHINA RUBRA 9 CH napi 2x5 golyó. Vérszegénység, a szülés alatti vérvesztés miatt fellépő gyengeség javítására, segít a vörösvértestképzésben is.

COCCULUS INDICUS 15 CH napi 1-2x5 golyó. Ha egész nap fáradt, reggel nehezen kel fel a felborult napi ritmus miatt, éjjel a babához sokszor felkel, de ilyenkor nehezen alszik vissza.

KALIUM PHOSPHORICUM 9 CH napi 2x5 golyó. A fáradtságot, kimerültséget fejfájás, ingerültség kíséri. SEPIA 9 CH felkeléskor 1x5 golyó Már reggel, ébredéskor lehangoltság, hányinger, émelygés és fáradtság lép fel, gyakori a székrekedés.

Vashiányos vérszegénység esetén melyik szereket szedhetjük?

CHINA
A vérszegénység javítására adható. Segíti a vörösvértestképzést, ezáltal csökkenti a fáradékonyságot is.

FERRUM METALLICUM
Vashiánynál a vasat külső bevitellel kell pótolni táplálék vagy gyógyszerek segítségével, de a vasfelszívódást a kiválóan felgyorsítja, javítja.

Mellgyulladás esetén használható szerek:

Bryonia alba (földi tök) 9CH
Gyulladt, kőkemény mellek, a legkisebb mozgásra, érintésre is fájnak, a szoros melltartó csökkenti a fájdalmat. Erős szomjúság jellemző. Szedése kapcsán beindul a tej ürülése. Napi 3-4x5 szem ajánlott a gyulladás megszűnéséig.

Apis mellifica (mézelő méh) 15CH
A gyulladt, duzzadt melleknél hideg borogatásra enyhül a fájdalom. Lázcsillapító hatású a gyulladás csökkentése mellett. Napi 3-4x5 golyó szedése javasolt.

Belladonna 15CH
Lázcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású, a mellen piros csíkok jelenhetnek meg.

Phytolacca (alkörmös) 9CH
Kemény, duzzadt mirigyek, sápadtság.

Calcium carbonicum 30CH
A tej gyenge minőségű, az édesanya hízásra hajlamos, izzad és fázós. A mellek fájdalmasan teltek. Napi 1x5 szem javasolt.

Pulsatilla 30CH
Sírós hangulatú anya, nem szeret a meleg, zsúfolt lakásban tartózkodni, de a vigasztalást igényli. Feszülő, telt mellek. Napi 1x5 szem.

Kép
Kép
ancsurti

Koszi lanyok a biztatast, rengeteget segit!
Ancsurti, kapuccsino... :lol: Te tenyleg sokat olvastad a masik topikot! :D
Rania teljesen feher, jo, nem mentoauto, a labai kicsit barnak, mert tavaly nyaron, mikor a nagy melegben otthon voltunk, mindig kilogtak a babakocsibol.. :D Azon kivul meg nemigen erte itt nap, szerintem ha nyar vegen megint hazamegyunk, bebarnul....
A kisfiunkat kivancsian varjuk, milyen szinnel bujik elo....nalunk ugye minden eshetoseg elofordulhat... :D
Vendég

Niki:Igen,szinte indulas ota olvasom :oops: ,hogy Anitjarol nemi kepet kapjak....Bar itt sem ir sokat,most is kerdeztem...de hiaba :cry:
Azota meg hat nehez elszakadni,annyira jo kis csapat vagytok!Szerintem nem sok ilyen van...es egytol-egyig drukkoltam a tesobabaknak is :wink: ,es irigykedek a talik miatt is,bar tudom Te sem lehetsz ott :( .
Mondjuk ahogy elnezem,ha otthon lennek,nem sok talira szamithatnek,a mi topikunk eleg inaktiv ezen a teren...itt meg senki nem pedzegette :roll:
Annyira kivancsi vagyok milyen lesz Alexander...itt annyi kis feka baba van!!!!Imadom oket!!!Tegnap is egy nagyon edesbe bolondultam bele!!!

Kép
Kép
ancsurti

Na, lanyok, gyorsan szervezzetek egy talit!!!!!!! :D

Ancsurti, tenyleg nagyon kivetelesen szuper csajok vannak ott.. :D
Szerintem Anitja elvan foglalva Nolkaval, es amiota kertes hazban vannak, gondolom allandoan kint vannak.... :roll:
Ha otthon vagyok, en is alig tudok jonni, mert Rania azonnal ki akarja sajatitani a gepet.... :roll: A multkor megnyomott valamit, es a kepernyo a feje tetejere allt.... :shock: alig talaltam meg azt a ket billentyut, ami visszaforditotta.....O bezzeg raerzett osztonosen! :lol:
Vendég

Ja, es kepzeld, egy talin ott voltam, tavaly nyaron, olyan aranyosak voltak, hogy pont egy hettel elotte volt a babanetes tali, hogy hazamentunk, en itt sirankoztam, aztan erre fol kifejezetten rendeztek egy pottalit ra egy hetre miattam...! :D
Vendég

Topictali!

Én szívesen vettem volna, de a vidékiek miatt necces, aki messzi lakik tuti kimarad...(csak mert gondolom Pestiek vagyunk többségben) És mi lenne 007-tel? Majd harisnyával a fején jelenne meg? :lol:
De ha valaki megszervezi, akkor én szívesen megyek, de a szervezést nem vállalom, abban nem vagyok túl jó.... :oops: Vagy majd babásan összehozzuk, ha már nagyobbak a babuk és mindenki rendbeszedte magát a szülés után. :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Nnnna, hát ez jellemző: amikor itt dekkolok, sehol senki, most meg egy nap alatt 2 és fél oldal :shock: !

Anyucim volt a kineziológusnál, és hétfőtől járni fog hozzá, és nagyon szimpi, és jól meggyógyítja, juhuuu, juhuuu :D :D :D !

És a nap meglepetése:
Sikerült mindkét szigorlatom!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nyilvánvalóan szociológiából (amiről késtem) kegyelemből kaptam meg a kettest, mert matematiailag lehetetlen, hogy sikerült!!!! Csak gondolom, megszántak, meg látták, hogy tényleg tudtam 8) :D :D :D ! Politológiából 3-ast kaptam, de arra alig tanultam ( :oops: ), és a kettesért mentem, szóval összeségében:
Juhuu, juhuuuu, juhhuuuu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Niki!

Nagyon sajnálom, hogy megint rádijesztett a Picúr :( ! De hidd el most már akármikor jön is, nem lesz semmi baja :wink: !
Anyunál ma nézegettem a kirakott képeket (kisbetegei), és megláttam László Fannikát, aki annak idején 80 dekásan született, mára 6 éves nagylány, módfelett okos, és még csak egy szemüvege sincs! Ja, és a kép konkrétan egy szettkártya volt, mert modellkedik is, nagyon szép kislány! Szóval nekünk a már két kilós babáinkkal nincs okunk aggodalomra :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ma találkoztam futtában egy ismerőssel. Holnapután kellett volna megszületnie a babájának, most 12 hetes. :( 10 hetet töltött a kórházban, nem akarom elképzelni, hogy mi lehetett otthon, férj dologozik és van egy 5 és egy 2,5 évers gyerek, ő meg végig bent volt a kórházban. Szörnyű, hogy még évek, mire kiderül, hogy lett-e bármilyen vagy épp milyen súlyos károsodás a koraszülés miatt. Hozzá képest tényleg ha most megszülnék, annyira már nem is lenne gáz :? (azért még nem akarok) Ami azért megnyugtató volt, hogy egy nagyon szép kis baba volt, egyáltalán nem látszott rajta, hogy koraszülött lett volna, teljesen olyan volt, - korának megfelelően - mint egy újszülött. :D

Robi beszélgetett a játszin egy nagyival, közölte, hogy azért ő van ott, mert én már nagyon terhes vagyok és hát akkor Szabi, aki nagyon anyás kiesik a kegyeim közül. Sebaj, mondta Nagyi, majd ketten lesznek a kegyeimben. Egy anyuka, aki ismer minket nevetgélt egy kicsit, mondván, hogy még akkor is ki tud szorulni. 8) Szegény nagyi nagy gondolkodás után (ikrek?) feladta. Pedig nem is olyan bonyolult ez a gyerekmatematika. :lol:

Ancsurti,
Még a nagy szarvasok is vegetáriánusok. :D Csak persze rád ne lépjenek.

Tabati,
A mentő nem válogat, az ügyeletesbe visz. Ha esetleg beindul a szülés, nyugisan kivárhatod, hogy valaki érted menjen. Ha csak a fájások indulnak be, semmi gond. A magzatvíz meg többnyire nem az első jel, bár lehet. Faros babáknál talán kicsit rosszabb a helyzet, mert fejjel lefelé bébike bedugaszol és max óvatosan tud csorogni a magzatvíz álló helyzetben.
Ha hálós bugyid van, akkor nem kell szárnyas betét, az a normál bugyikat szereti.
A toxémia az brutál magas vérnyomással szokott járni. Vizesedést úgy nézheted leginkább, hogy az ujjad nyoma megmarad-e a sípcsontodon. A fehérjét meg leginkább egy 24 órás pisi minta alapján tudják nézni. Ezek ha peches valaki, pre-eclampsiát okoznak, azaz még csak az előfutár. Az eclampsia az már tudatvesztés, görcsök, mind anyának mind babának életveszély, de addigra már a korai tünetek felhívják a figyelmet a bajra.

Niki,
Nem csodálom, hogy eleged van az egészből. :(
Az altatás miatt ne aggódj, így mire túlságosan megijednél, már meg is szültél. Egy eda vagy spinális viszonylag hosszú ideig tart, amíg bekötik, nem csodálom, hogy azonnal kiütnek és kész. Amit mondott, végülis jó, hiszen nagy komplikáció nem várható és már most nagyon jók a kilátások, pláne még ha kihúzzátok 2-3 hétig.

Ági,
A teákat még ne nagyon kezd el. Az elején szinte alig kell tej. Nem arra kell összpontosítani, hogy mi van, ha nem elég, mert azzal tényleg elérheted. :? Ráadásul amíg nem ismered ki a babát egy picit, nem fogod tudni, hogy nem a tea miatt sír-e esetleg.
Venni azért nem rossz előre, mert ne gyerekágyasan rohangálj mégsem. :wink:
A sok tej meg: folyadék, folyadék, nyugalom, pihi és gyakori, hosszú cuppanás a baba részéről. :lol: Persze ezek mind egyszerre. Amiben az a jó, hogy ezek kb kizárják egymást. :lol:

Kép KépKép
lorca

Dodi: nagy-nagy gratula, nagyon ügyi voltál :lol: :lol: :lol: !!!!!! És hurrá, hogy anyudat meg fogja gyógyítani :lol: :lol: :lol: !!!!!!
Mi, 80 dekás :shock: :shock: :shock: , óh istenem, de lényeg, hogy most már szép nagy lány :lol: :lol: :lol:

Kép
marietta1982

Niki:Tudom am hogy nem egyszeru egy ekkora gyerekkel :wink:
Es mar ideje koran muszaki zsenkinek mutatjak magukat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Emlekszem am arra a pottalira,hogy miattad szerveztek...csak amultam-bamultam az osszetartason!!!

Tabati:El lehetne viselni harisnyaval a fejen siman...csak o elviselne-e....Azert sokan megoldjak valahogy a talizast,bar en innen mit dumalok,mikor eselyem sincs semmire.....
De talan majd egy babas-talin reszt vehetek jovo nyaron...akkor konnyebb is a szervezes,vagy csak egy sima pik-nik egy parkban...

Dodi:Na latod!Gratula!Olyan nincsen hogy neked ne sikerulne ugy latom......

Kép
Kép
ancsurti

Lorca!

Mármint arra gondoltál, hogy amelyik kórház a legközelebb van ugye? :shock: Mert ha itthonról visznek, akkor csak oda visznek ahova tartozom nem? Vagy tényleg be kellene izzitanunk egy kocsival rendelkező ismerőst? :shock:
Hát a vérnyomim, meg nem volt brutál magam, 140/90, de már többször mért magasat és azért gondolta, hogy menjek már el, mit mond erre a belgyógyász. Szerintem fog adni egy kis könyvet, amibe vezethetem minden nap reggel meg este....gondolom legalábbis, hogy nem ad első körben valami gyogyit...
Lábdagadás: kicsit a bokámon látszik, feljebb nem és nyomásra sem nagyon, csak látszik, hogy duzzadtabb, mint szokott lenni.

Azért a szárnyas betét csak meglesz azért a hálós bugyival is nem igaz? :wink:

Kép
Kép
tabati

Dodi, gratulalok, ugyes vagy!!! :D Es orulok anyukadnak is!!! :D

Ancsurti, mi keszulunk Kanadaba, mert az itteni nagyon jo magyar baratnomnek kanadai a ferje, es megbeszeltuk, hogy egyszer megyunk veluk, ha mennek latogatoba a szulokhoz..
Majd csinalunk egy mini-talit.. :wink:

Na, lassan jon apa es Rania... :D
Ma meg nem lattam a kicsikemet, mert anyosommal Caterpillar klubba mentek... :D Minden csutortokon jarunk, nagyon szereti, ezert nem akartam, hogy miattam kihagyja! :D

Majd kesobb jovok!
Vendég

Niki!

Az meg milyen klub? :shock:

Dodi!

mit fogsz te ezért a kettesért Bondtól kapni! :lol: Azért gratulálok én is! :wink:

Kép
Kép
tabati

Tabati, olyan, mintha bolcsi lenne, csak annyi a kulonbseg, hogy mi is ott vagyunk....Sok gyerek 3-4 eves korig, rengeteg jatek, es 11-kor egy kis snack, edesek, leulnek a kis szekekre es falatoznak.. :D
Mindekozben anyukak, apukak meg trecselnek es kaveznak.. :D

(Azt hiszem, ilyesnik vannak nalatok is...)
Vendég

dodi

GRATULA!!!
Vendég

Naakkoregygyorsválasztabatinakhamárúgyitthagytamszegénytmintebaszaharát. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

1. Nem ez nem az én receptem, a Neten találtam.
2. Csak kisadagos ubit tettem el, kísérletképpen. Így nem máricskéltem semmit. Csak az üveg aljára tettem a kaprot, fokhagymát, rá az ubit, langyos víz, só és tetejére kenyér és fedő rácsavar. Ennyi.

És most akkor visszaolvasok és élménybeszámolok. :wink:

Kép
Kép
200907?

Agi!
Tejserkentő teákban nagyjából uazsok a növények vannak, uhogy sztem mindegy melyik márkát veszed. Csak óvatosan velük, mert nálam pl. pár nap után hascsikarásokat okozott. Amúgy ha bírod tényleg segítenek, nekem legalábbis tényleg több lett tőle a tejem, csak miután rájöttem, hogy attól fáj a hasam leálltam vele.

Niki!
Sajnálom, hogy megint rádtört a vérzés
Pedig most ráadásul pihensz is. Teljesen megértelek, hogy eleged van, de kitartás!
Szülésznő legalább őszinte volt, az is vmi. De ahogy kivettem a lényeg, hogy jó helyen vagy és nem fog történni semmi rossz veletek!

Sillia!
Jaj, de nyami...

Bond!
Pedig a gombócok milyen fincsik lettek, sajnálom, hogy nem értek el odáig. Bitos vmi lopós kis dög elkapta félúton őket.

Ronmay!
Nekünk is uannyi lett a BPD. Lehet, hogy ma ennyire volt állítva a gép?

Ancsurti!
Jó utat, érezzétek jól magatokat!

Dodi!
De jó neked. Kész vagy erre a félévre?

Mentő: ha vki azzal tervez menni (Tabati), akkor a kiskönyvbe kell kérni egy beírást a nőgyogyitól, hogy melyik kórházba vigyen a mentő és akkor nem az ügyeletesbe visz!

Ma reggel megvolt a kötelező uh, miszerint Bodza fejjel lefelé 2400grammal dekkol a pocakban.
És a legjobb! A mostani adatok alapján július 7-e a mi napunk (ha vki emlékszik, pár napja írtam, hogy azt terveztem be magunknak, akkor van telihold)

Holnap reggel megyek vizsgázni, a szabad kapacitásokat kéretik drukkolásra fordítani!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Niki:De jo lenne egy talit osszehozni!!!!!!!!!Bar kanada eleg nagy,remelhetoleg Toronto kornyeken lakik a baratnod :wink:
Bar jo lenne egy auto nemsokara....ez meg varat magara...a korhazasdi dijjabol mar 2 autonk is lehetne :cry:
Na most teljesen felcsigazott ez a dolog :wink: :wink: :wink:

Mi tegnap nezegettunk pasikammal babauszasos helyszineket...annyira orulnek ha el tudnank majd jarni ilyen helyekre....azert lehet programokat szervezni babakkal,nem kell itt senyvednem a lakasban!!!Hangaval azert mar mennek minden fele...de igy egyedul,nagy pocakkal.....

Lorca,Tabati:A korhazas dolog nem ugy van,hogy be kell iratni a kiskonyvedbe melyik korhazba vigyen a mento???Mintha tobb helyen ezt olvastam volna :roll: :roll: :roll:

Lorca:Eleg nagy meretekkel rendelkeznek ezek a moose-ok!!!Azert en sem a felfalastol felek :wink: :wink: :wink:
Kép

Jajjjj teljesen bezsongtam...alig varom a hogy induljunk....bogracsozas,szalonna sutes,fenyvesek,nagy to...
Kiugrok a bugyimbol!!!!

Kép
Kép
ancsurti

Köszi lányok :wink: !

Tabati!

Már én is várom a reakcióját :roll: :lol: :lol: :lol: !

Ancsurti!

Barátnőm erre azt mondta: "Jólvan már, neked még akkor is sikerült volna, ha el sem mész". :twisted: :lol: :lol:
(Engem Isten tényleg a tenyerén hordoz, pedig nem vagyok egy hívő mintapéldány :oops: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

ancsurti

[quote]K írta:iugrok a bugyimbol!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szonibaba:++++++++++++++++++++++++Megy a drukk!!!
A turogombit nem csentem el :wink: !!!
Koszi,remelem nagyon jo idonk lesz!Csak ulni a parton,nezni a vizet,erezni az erdo illatat....hmmmm!Nincsen am kozel,de a cel erdekeben kibirjuk!!!!
Nagyon jol belotted az idopontot!!!En is valahogy azt az idot erzem magunknak!Bodza szofogado,rendes kislany :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Szonibaba!

Áááá, még van 4 beadandóm, 2 szóbelim, és 2 szigorlatom (pszichológia, filozófia). Elvileg a szigorlatokkal lesz vége júni. 11-én.
Szóval még 3 hétig van mit csinálnom :? !
Te hogy állsz?

Ja, megy a drukk ezerrrrel++++++++++++++++++++++++++ :D !

Én holnap megyek dokihoz, gondolom UH is :wink: !
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.05.21 17:33-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sillia:Valahogy igy erzem igen... :wink: !Nagyon nem nekem van kitalalva ez az elszigeteltseg....!

Na nyomok egy kis cseresznyet,mangot,barackot...tegnap jol bevasaroltunk gyumikbol,osszedobok egy jo kis talat!

A kezem ujjait alig birom hajlitani...ha meg kinyujtom,akkor kifeheredik a gumoknal...tan csak nem sok a viz rajtam???
Mint egy jollakott napkozis :lol: :lol: :lol: ...kezdek en is egy jol fejlett csecsemohoz hasonlitani bizonyos helyeken...godrocskek itt,hajlatocskak ott :shock: :shock: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Szonibaba:drukk, drukk :D :D :D !!!!!
Ancsurti: De jóóóóóóóóóóóóóó nektek, :lol: :lol: jó pihit és időtöltést! :lol: :lol: !!!!!

Kép
marietta1982

ancsurti! :)

Nem vagyok feltétlen híve a gyógyszereknek, de érdekes módon valahogy zavar ez a homeós dolog is. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: Általánosságban nem bevett szokás a használatuk, de a kismamák és a babák tekintetében annyira nyomatják (különösen a védőnők), hogy engem már zavar.
Nem vonom kétségbe a hasznosságukat, hatásukat csak olyan érzésem van, hogy vagy ezeket használhatom vagy semmit. :roll: :roll: :roll:

Azért nem talizunk, mert a sok irogatástól nem érünk rá. :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(Engem onnan lehetne megismerni, hogy vigyorgok mint a vadalma, bele jópofizok mindenbe és persze rajtam van a napszemüveg: 8) ) :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gyönyörűűűűűűűűűűűűűűű ez a jámbor szarvas. :lol: :lol: :lol:

niki72! :)

Manó is szerzett Apának egy-két ősz hajszálat a hétvégén.
Apának itthonról kellett dolgoznia hétvégén úgy, hogy innen rájelentkezett a melós gépére és úgy csinált különböző friss verziótelepítéseket. Ami persze a gépek leállításával és még csomó mindennel jár.
Amíg mi a kisszobában küzdöttünk a matrac kimosott huzatának visszacibálásával, addig Nyuszika felkúszott a székre és neki állt krampácsolni a nyitott laptopon. Én már csak azt láttam, hogy mindenféle felugró, figyelmeztető ablakok hemzsegnek a monitoron. Apába beleállt az ütő rendesen: semmilyen beavatkozást nem tudott csinálni, nem reagált semmilyen billentyűre a progi. És nem tudta, hogy mit csinált Manó. Már majdnem ott tartottunk, hogy be kell mennie a melóhelyére, mert különben nem tud beavatkozni. Aztán ketten rájöttünk, hogy mi történt, így megúsztuk a dolgot. Semmi helyrehozhatatlan nem történt szerencsére. :P
A kis hekker sírva fakadt, amikor látta, hogy most Apa meg Anya nagyon ideges lett és "baj van". :roll: :roll: Pedig nem kiabáltunk vele meg nem kapott ki, csak levette a feszültséget. Mondtam is Apának, hogy egy darabig tuti nem fog próbálkozni... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

kicsidodi! :)

Már akartam kérdezni, hogy mi van az anyukáNKkal. Ezek szerint rendbe jön hamarosan. :D :D :D :D :D :D

Hogy mit szólok a jegyeidhez? Őszintén...? Nem vagyok meglepve. 8) Gondoltam, hogy lesz olyan mákod, hogy nem kell újra nekifutnod. :wink: (Ezt a tanárokkal is megbeszéltem... :roll: :roll: 8) 8) 8) 8) 8) )

lorca! :)

"Még a nagy szarvasok is vegetáriánusok"
Jaaaa, így már teljesen más! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tabati! :)

Annak idején azt hiszem gabi1 írta le, hogy mikor, hová visz a mentő. Nem rémlik pontosan, de a lényege azt hiszem ugyanaz, mint amit a többiek mondtak.

A hálós bugyi hosszú szárú, tehát nem tudod majd lábközt visszahajtani a szárnyait. (Még nem bontottad ki, hogy felpróbáld?)

szonibaba, ronmay! :)

Éljenek az eredmények, ügyik vagytok! :D

Kép
Kép
200907?

És végül az élménybeszámoló az előadásról. Ma volt a sorozat uccsó része filmvetítéssel és kötetlen beszélgetéssel.
Elvileg egy ezeréves VHS kazit kellett volna megnéznünk, de az múltkor halni ment. Így egy szakmai, orvosoknak szóló tankönyv CD mellékletéről mutattak be egy hüvelyi szülést.
A doki előre felvázolta, hogy mire számítsunk, majd megkérdezte, hogy mehet-e a film. Mert ez dokiknak szól, ami azt jelenti, hogy mindent totálban mutat és lehet, hogy valakinek nem "kismama barát". Persze mondtuk, hogy nyomassa csak.
Háát, mit mondjak. Volt ott kanül a vénába, burokrepesztés, CTG-zés, fájdalom csillapító szuri, gátmetszés, jönjönjönagyerek, gátvédelem, kintvanagyerekletekerjükrólaaköldökzsinórt, méhlepény születés és vizsgálat, magzatburok megtekintése, gátseb varrás és persze a köldökzsinór elvágása és a cicire helyezés is. A negyedórás film felétől potyogtak a könnyeim, de gyanús volt, hogy több felől is pézsé használatra utaló hangokat hallottam. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Senki nem ájult el, nem volt rosszul, a kispapák is vették az akadályt. 8) A végén (félig-meddig) poénból megkérdeztem, hogy a császárt is meglehet-e nézni, merthogy olyan is volt az oktató CD-n. :lol: :lol: A doki előbb nézett egy ilyet: :shock: , majd közölte, hogy erre inkább még rákérdez, mert azért az egy fokkal meredekebb (kismama társak részéről elég jó volt a fogadtatás :o :o :) :) :) :) )
A lényeg, hogy jó volt látni egy ilyet is. Szokás szerint ott volt egy szülésznő is, aki felajánlotta egy párnak, akik már vagy harmadjára jártak úgy, hogy nem tudták megnézni a szülőszobát, hogy vasárnap délelőtt megmutatja nekik és megadta a számát.
Ezek azok az apró gesztusok, amiket iszonyúan tudok érdeklődni, mert nem volt kötelessége, hogy ezt mondja/csinálja. Csak volt benne egy csöppnyi jóindulat. :D :D :D :D :D :D
Na, ezért nem választok én szülésznőt, mert eddig mindig azt láttam, hogy rendesek, kedvesek, segítőkészek. :wink:

Kép
Kép
200907?

Marietta:Koszike!!!

Bond:Nekem meg senki sehol sem nyomatta,magamtol kezdtem el olvasgatni roluk,de valoszinuleg nem veletlenul reszesitik elonyben....szerencsere nekem meg erre sem igazan van szuksegem.Igyekszem nem nyomatni en sem,csak elkepedek hogy miert egyszerubb egy tabletta bevetele sokaknal...Bar ha a gyerekemrol van szo,inkabb ezt adom majd neki,mint minden fele szintetikus bogyot,de mint tudjuk nem vagyunk egyformak....szerencsere.De azert azt nem tagadhatjuk hogy sajnos a dokik szinte rogton antibiotikumot adnak mindenre...hat lelke rajta annak aki ezt siman bevallalja csak azert mert a "doki azt mondta".Nem is szaporitom a szot errol tovabb,csak erdekesnek talalom a mai vilagban ezt a fajta elutasitast....mikor van mar valasztasi lehetoseg....Es az igazat megvalva terhesen azert tenyleg nem vehetsz be akarmit :roll:
Ja es nem vagyok am egy osasszony tipus :wink: kerult belem rengeteg szintetikus szar fiatalabb koromban :oops: :oops: :) de igyekszem :wink:

Megdogonyoznek azert egy ilyen szarvaskat szivesen..plane kicsiben :wink:
Kis hekker: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti! :)

Mivel szerencsére nem sűrűn volt szükségem eddig gyógyszerekre, ezért abban az irányban sem vagyok elkötelezett. Inkább igyekszem mindennek elébe menni és nem megbetegedni, odafigyelni magamra. :wink:

Hozzánk jöhetsz dögönyözni: plüssből van a drága. :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Erdekes eloadas lehetett...Azert kivancsi lennek hany kismamaban hult meg a ver ezek lattan...
Apanak tegnap mutattam egy vizben szuleses videot,ahol raadasul ikrek szulettek,mindketto farosan...az egyik popsival elore,a masik tappancskaval elore!!! :shock: Es aztan meg hagytak oket uszikalni a vizben....
De sajnalom hogy ez kimarad....ez a fajta szules....

Kép
Kép
ancsurti

Várd ki a végét, ki tudja hogy szülsz majd... :wink: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Senkinek nem okozott problémát látszólag (és én még tényleg megnéztem volna a császárt is. AKKORA különbség nem lehet szerintem - legalábbis az én lelkületemnek... :roll: )

Kép
Kép
200907?

Na, elmentek... :( Ranianak jo kedve volt, ilyenkor nyugodtabb a lelkem latogatas utan....nem szeretem sirosnak, szomorunak latni...

Bond, kepzeld, apa vegignezte elesben a csaszarmetszesemet, amikor Rania szuletett... :shock: nagyon meglepodtem, mivel elotte nem emlitette, hogy ilyen szandeka lenne...aztan mielott kezdtek, megkerdezte, lehet-e, erre mondtak neki, hogy hat, ha birja, akkor persze, hogy lehet! :shock:
Na, az tuti, hogy a mai eloadason en lettem volna az a kismama, aki feldobja a pacskert...en abszolut nem birok nezni meg egy vervetelt sem.... :roll:
Vendég

Ancsurti, nekem valahogy kimaradt...hova mentek? :roll:

Hu, nem tudom pontosan, hogy honnan valosi a srac, de ugy remlik, hogy o is Torontobol....valahogy mindenkepp osszejovunk!!! :D de jo lenne!! :D
Vendég

"Hu, nem tudom pontosan, hogy honnan valosi a srac, de ugy remlik, hogy o is Torontobol....valahogy mindenkepp osszejovunk!!! de jo lenne!! "
Te pasizol??????????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Végig nézte (magyarán odaengedték a pocidhoz) vagy csak a fejednél állhatott, ahonnan semmit nem láthatott (gondolom volt paraván)?

Kép
Kép
200907?

007!

Nem bontottam ki a bugyit, de őrület, hogy ez nem jutott még eszembe... :evil: Na, akkor gondolkozhatok, hogy tényleg megvegyem e a szárnyasat.... :evil: Még jó, hogy azt nem vettem meg. :oops: :roll: Akkor ezek szerint tena lesz belőle mégis...

Kép
Kép
tabati

Bond....most meg a sajat parommal sem lehet kontaktusom, nem am massal..... :roll: :lol:

Apa ott allt a dokikkal, nezte elesben a mutetet!!! :shock:
Vendég

:lol: Na, megnéztem megint azt a honlapot ahol az a betét van és rájöttem szőke voltomra ismét... :oops: :lol: Nem szárnyas, még írják is, hogy vastag ragasztócsíkkal ellátott, hogy jól lehessen rögzíteni a hálós bugyihoz. Csak azért gondoltam, hogy szárnyas, mert mindennek van egy ikonja és a női dolgoknak egy szárnyas betét az ikon... :oops: :lol:

Nézzétek meg:

www.pelenka.com

Kép
Kép
tabati

hogy bírjátok a nagy meleget?

Kép

Ez kitérő válasz! :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

Apa nagyon hőőőős! :wink: :D :D :D :D :D

tabati! :)

Nem vagy szőke, csak nemsokára szülni fogsz és egy csomó minden kavarog benned. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: