A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Ja a START számlával kapcsolatban szerettem volna még írni, hogy én sem szerettem volna, de utána olvastam, és amikor rájöttem, hogy szinte minden helyi önkormányzatnak van életkezdési támogatása, amelyet azonban csak arra folyósítanak, nyitottam egyet.

Így most a 40 ezer babakötvény mellett ott pihen neki 170.000 buznyák az V. kerületi Önkormányzattól, és ez ketyeg majd neki. Ja és ha kiegészítem évente, akkor az Önkori hozzáteszi a kiegészítést! Azért szerintem ez nem rossz üzlet.

Kép
mannababoca

Hát, amíg alma és nyersen addig persze, hogy nem sok idő maga az elkészítés. De egy darab botmixer fejért meg a keverőedényért nem indítom be minden nap a mosogatógépet, a krumplit külön főzöm, mert annak kell a leve is és egy nagyobb krumpli kb. 2-3 főzelékbe elég most (azt legalább nem főzöm naponta), ma én kis naiv azt hittem, hogy az egy szál megfőzött répa kitart két napig, hát nem, mert becsókolta egy kis almával, de azt is külön pároltam, mert holnap nyilván nem répával adom a változatosság miatt és így lassan lesz esély, hogy nem kell naponta bekoszolnom 3 edényt 1-1 valami miatt. És levest meg sajna ritkán főzök, ami pedig könnyebbség lenne...

Nem azért, tényleg nem annyira nagyon sok idő, de pepecselés és mosogatás.
Ettől függetlenül egyelőre üveges kajáknál én csak azokra szorítkozom, amiben nem idény gyümi/zöldség van.

Kép

Kép
gabilany79

Bébikaja: szerintem sem rossz dolog. Én is főztem többnyire neki, meg a korábban leírt modon pár napra tartósítottam is, de pl spenótot soha nem eszünk, így azt vettem neki (univer húsos spenotját), halat is ritkán eszünk, azt is vettem ( Nestlé: Lazacos zöldség). Azon kívűl a gyümölcs teljes kiőrlésű rizzsel, meg nem is tom még mivel, később meg a joghurt, krémtúró.

Manna! Ez amit írsz a babakötvénnyel kapcsolatban nagyon jó, sajnos nagyon kevés önkörmányzat ad életkezdési támogatást, van egy bizonyos támogatás, amit a szegény családok kapnak, de ahoz olyan alacsony béreket kell produkálni, amiből szerintem meg sem lehet élni.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Na most utána néztem én is a város honlapján az életkezdési támogatásnak...
Eredmény:
a gép benyalt egy vírust, lefagyott, és újra kellett indítani.... :twisted:
Nesze nekem támogatás.... (egyébként itt sincs ilyen..)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Ez csak a gazdagabb kerületek, ill. helységek önkormányzatánál van, sőt ott sem mindenhol! :wink:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Dunakeszin pl. a csaj akivel együtt szültem hatamas csomagot kapott még a baba SZÜLETÉSE ELŐTT, AMIBEN TÖBB CSOMAG PELENKA, RUGI, TAKARÓ,STB VOLT. Érden is adtak ilyen csomagot. Na gondolom ezeken a helyeken erre is figyelnek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Esztergomban pölö minden újszülött gyerkőc kap fél millát. Az önkormányzat így támogatja a gyereket vállaló családokat.

Kép

Kép
gabilany79

banyek...szülés előtt be kellett volna jelentkezni oda... :twisted: :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

ugye?... utólag nekem is eszembe jutott... :twisted: :mrgreen: :P

Kép

Kép
gabilany79

Andy!
Jobban lett Regi?

Életkezdési támogatás: Hát Érden tényleg csak a szeretetcsomag működik: pléd, pelus, ruha, játék... stb. Gondolom így legalább mindenki a gyerekére fordítja a támogatást és nem a kocsmában bulizza el. Meg biztos az a kereskedő is jól jár, akinél beszerzik a cuccost. Ez az esztergomi fél milla azért nem semmi!

Milyen undi kaják: répa almával??? :shock: Szegény gyerkőcök, miket fognak enni. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Ne is mondjátok, mert ilyenkor csak bosszankodik az ember!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bernuska!
[quote]N írta:álatok is szokott olyan lenni, hogy besokalltok?

Èn is szoktam ilyet,mikor Vini extra nyügös. De szerncsére nálam csak pár percig tart! :wink: :lol:

Manna!
Pedig nekünk a védönéni mondta a fagyasztást. Na mindegy, lesz ilyen is olyan is. Ha van idöm frissen kapja. Ès a 2 perc azért elökészítés, megfözés turmixolás kb 20 perc tuti lesz! :) :)

Andy!
Biztos rendbe lesz Regivel minden és nem lesz megint köhögös!
Neked pedig jobbulást. :P

Olyan sokat írtatok, hogy részletekben írok, mert vissza kell lapoznom! :oops: :oops:

Mush, Aida!!! Régen voltatok!!! :shock: :roll:
susy75

Andy!
Szerintem adjál kúpot neki, baja nem lesz töle! Combja se fog fájni!

Ja igen a gyüminél gyorsabb az elkészítés, de mi zöldségekkel kezdünk,azt meg fözni kell.

Tényleg otthon is azt tanácsolják, hogy kb egyhétig adjunk egy fajta kaját a babáknak??? Itt azt mondták, hogy így legyen, pl egy hét répapüré, utánna egy hét kurmpli-répa, aztán a következö héten jöhet valami új megint.

Gabi!
Te szopi elött adot a kaját?
Csak azért kérdem,mert Vini már második napja ordít pár kanál répa után. Olyan érzésem van, hogy éhes és ezért nincs türelme kanalazni. :roll: :roll: Aztán cicire rakom, ott meg szlapál lelkesen!! :? :shock:
susy75

suzy berni: még mindig 37,3. nem adtam még neki semmit csak borogatást de változatlan a lába is. picit piros meg pici göb de nem gáz. a hő akkor volt ilyen mikor beteg volt:( még várok. nekem itt azt mondták h 37,5től számit hőemelkedésnek csak :roll: sztem ha fürdésig nem változik akkor este kap egy kupot.
köszi amugy a biztatást de téleg félek h megint beteg lesz mert azt nem kivánom senkinek azt a két hetet amit átéltünk akkor vele:(

na megjött apa gyorsan kiporszivozok

andy

Kép
andy30

ja és én semmit nem kaptam a várostól nem is lrtwem ti miről beszéltek :roll: :x

Kép
andy30

értem=lrtwem

Kép
andy30

Sziasztok!

Találtam egy jó albérletet, viszont van egy kis problémám. Az összes kerületi bölcsiből elutasítottak, tovább küldtek a családsegítőkhöz, akik meg tovább küldtek a gyermekjólétisekhez... A gyermekjóléti szolgálat tanácsa pedig : "hát bízza rá az egyik szomszédra a babát".. :shock: :? Szóval köszi. Abban a kerületben a bölcsikbe még időszakos babafelügyelet sincs. Miért is lenne? Hagyjam csak az utcán a 7 hónapos kisbabát... Szóval azért írok hogy itt már írt egyszer vki egy bölcsit ahol van ilyen szolgálatatás, igazából azt kérném, hogy aki csak tud írjon légyszi elérhetőséget olyan bölcsiről/bölcsikről ahol legalább időszakos babafelügyelet van és nem csak a kerületi lakcímmel rendelkezőket fogadják. Holnap végig hívom a III. kerületi bölcsiket, de szívesen fogadom mindenki ötletét!

Köszi Nektek!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida: ezt a III.ker. gyerekjólét mondta? jófejek én égek helyettük :? ilyet mi sosem mondanánk. itt pl. van olyan h házi gyermekfelügyelet napi 4órában kimegyünk házhoz (mármint az embereink). meg van un. családi napközi ami olyan amit irtál egyfajta fizetős bölcsi. a III.kernek nincs honlapja v vmi?
mikortól akarod amúgy bölcsibe iratni?

rólunk: olyan furcsa ez. kb. félóránkénr rámérek a hőjére és eccer 37,4 aztán 36,8 :roll: ti értitek ezt? mikor már adnám a kúpot de mondom még várok és mérek egyet akkor lentebb megy:). a szuri helye még mindig göbös kicsit de sztem nem fáj neki mert ha tapogatom akkor nem jelez semmit.

Kép
andy30

Andy, a XIII. kerületi gyermekjólét, mert ott van az albérlet amit néztem. Én is rákérdeztem nincs-e esetleg gyermekfelügyelet napi 4 órában, de azt mondták ők nem babysitterek..:? A családi napköziknek már én is utána jártam, ált. már lefoglalták de amúgy is az nekem még mindig a megfizethetetlen kategória.
Szeptembertől próbálkozok a bölcsiztetéssel.
Te is ilyen helyen dolgozol? Hanyadik kerben?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Andy, most veszem csak észre Te Egerben laksz. :) Így a hanyadik kerben kérdésem tárgytalan..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida: amugy dolgozni fogsz h kell a bölcsi? mert ha "csak" suliba jársz az egyéni tanrend esetében alig kell bemenni nem?

Kép
andy30

Andy, igen, de most azt is változtatják azért legalább heti 1szer be kell majd mennem, de inkább kétszer... Így még arra sincs pénzem, mert normális felügyelet így is havi 10-20ezer lenne vagy inkább több. Amúgy meg 2010. januártól mindenképp dolgoznom kellene/kellett volna, mert elfogy addigra a tartalék és ezért is lett volna jó ha beveszik.. Mivel kiderült h csak szeptembertől van felvétel... januártól esélytelen.. :evil: Áh, ez az egész olyan bonyolult. Mindenesetre ha legalább alkalmi felügyelet lenne olcsón akkor már előrébb lennék aztán januártól lesz ami lesz.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Manna any news ? Már olyan kivi vagyok, na megyek visszaolvasni

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Sziasztok!

Hunor legújabb magánszáma: négykézlábra állt délután! :lol:

És fel kellett ébresztenem 1 óra 40 perces alvás után, mert mennünk kellett Zalánért. Egy hangja nem volt, pedig kaját is csak akkor kapott, amikor hazaértünk. Most is több, mint 1 órája alszik, még nem volt fürdés.
Persze ő sem mindig ilyen mintagyerek, volt már, hogy én is besokalltam, de szerencsére pillanatok alatt elmúlik ez a nem túl dicsőséges állapot.

Cili! Szuper, hogy rendben vagytok!

Aida! Hát nem irigyellek, kívánom, hogy minél előbb találj valami jó megoldást!

Szép estét! Laura

Kép
Kép
szeles4

Andy,
A könyvet illetően itt szerintem nem lesz annyi ember, aki részt venne ebben a lánclevélben.

Enikő,
Akkor most én ? kell valamit csinálnom mert most már tuti hogy nálam megakadt a lánclevél. :(

Etetőszék:
Ezekből melyiket javasolnátok ? Gondoltam a Rossy Compact Country illetve Brevi004-re.

http://www.babyoutlet.hu/ProductBrowser ... 5&mainid=4

Zsiráf,
Mini nagyon kircsi abban az etetőszékben.

GabiDani,
Hogy van Dani lábujjak ?

Orsi,
Köszi a ringatós linket, szeptembertől majd járunk a Csilibe.

Berni,
Gratula Zsófifoghoz.
Altatás (éjszaka) body és pizsi naci plussz pléd, napközben body. Ja és napközben már megy a klíma a lakásban. Nem durván de legalább nem 30 fok van mint kint hanem csak 23.

Erika,
Vatera, hát azért többet vártam tőlük, valamennyire védhetnék az ártatlan becsapottakat is.
Jelenleg még bébihordozót használjuk az autóban, jaja lassan esedékes lenne egy új.

kubuspace

Bébic,
Néha nézzetek be az Astiba is, az is a Soroksári úton van mint a Brendon Outlet (feltéve ha arra gondoltál). Nem rossz a kínálat és az árak sem, sok a kedvezmény stb.
Hogy telt a nap apa nélkül ?

Eszterke,
Hogy vagy ? Ugye jössz még ?

Boci,
Naná hogy egyetértek a tortában, na ja a 35 szál gyertyától eltekintek. Cseresznye, nyami nyami az egyik kedvencem.

Susy,
Gratula az átforduláshoz.

Zöldi,
Köszönöm akkor nem kérek a satyikat. Na és mi a bolt profilja :D ?

Lyndee,
4300 gr 57 cm, Marci születési adat, most 7300 gr 70 cm. Nem hízik a kis szaros semmit, felkötöm magam, annyit pörög egésznap h hihetetlen. Nagyobb babáknál nem előírás a duplázás.

kubuspace

Boldog hófordulót Arninak és Nolinak is.

Gabi,
Huh az hosszú vasárnapig Apa nélkül, ő mit csinál ?

Szeles,
Szia Dolgozó Nő, munkahelyről is fogsz tudni napközben bejelentkezni ?
4kézláb ???? ügyesek vagytok.

Solya,
Vigantol 1 csepp.
Migrén: homeos: belladonna pl, de van még másik kettő, ha gondolod megkeresem a nevüket. Jobbulást.
Nagyon szép volt az öcséd tortája.

Cili,
Nagyon szépek a méreteitek.

Startszámla, nekünk ez ideiglenes lakcím úgyhogy nem jár semmi, az állandómon pedig nincs ilyen. Manna szerencséd h jó kerületben vagy.

kubuspace

esélytelenek nyugalmával indulok holnap 15.45-re vizsgázni, lesz ami lesz, valahogy nem úgy alakult a nap ahogy szerettem volna.
Manóka aktív nagyon, pörög, csacsog, tépi a jegyzeteimet.
..
Apa telefonált, nagyon jól forgatja a szavakat, lényeg: megfosztom őket az unokától, de ők nem jönnek ide mert én apa nem tud viselkedni (=befogni száj és seggnyal, mosolyog), meg menjek bármikor én és a gyerek hozzájuk, meg anya nem úgy gondolja a dolgokat ahogy mondja, meg anya rengeteget beszél Marciról..... brrr de már nem izgat fel, ja mondtam megyünk jövő hét vasárnap, oh pöti málör éppen elutaznak 3 nap wellnessre...

kubuspace

Ésik Krisztina Üzenete:
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!!! Eltűnt a kislányom 5. napja,a
rendőrségre nem tudunk számítani szeretnénk ha valaki elküldené
körlevélbe mindenkinek akinek csak tudja, hogy eltűnt Rácz Vivien
született 1993. augusztus 29 személy leírás:152 cm, átlagos
testalkatú,barna hajú és szemű fehér fogú ismertető jele
nincs!Eltűnésekor sötétkék farmerben sötétbarna derékig érő kapucnis
kabátban és fehér nike sportcipőben volt.mindenkinek a fokozott
figyelmét kérem! Elérhetőségem: 70/344-71-7470/520-15-44 vagy hívd a
rendőrséget!MINDENFÉLE KÉPPEN KÜLDJÉTEK EL EZT KÖRLEVÉLBEN AKIHEZ CSAK
TUDJÁTOK KÖSZÖNETTEL SZÜLEI ÉS BARÁTAI! (KÉPE: INTERNETEN KERESETT
ELTŰNT SZEMÉLYEK KÖZÖTT TALÁLHATÓ CSAK ÜSD BE A NEVÉT III.KER ÓBUDA
FIGYELEM!!!AZ ORSZÁG BÁRMELY PONTJÁN FELTŰNHET!!!

Kérek minden ismerőst küldje el ezt a levelet minden partnerének!!!

Fontos!! A te anyukád is és barátaid is meg tennék!! Legyen Szívetek
Két Kattintást Rászánni egy ember életre

Kép
andy30

kubu: könyves témára én is rájöttem nem is kinlódok vele inkább visszaadom a kollégámnak sztem. azért köszi a hozzászólást.

azok az etetőszékek miért vannak leárazva nem vmi hibájuk van?

rólunk: na lefeküdt előtte adtam egy kúpot najó egy kicsit letörtem belőle 37,4et mértem esti evés előtt meg olyan meleg a kis buksija igaz gyakran szokott ilyen lenni akkor is ha a hője meg amugy normális.
a szuri helye körül egy kicsit még pirosabb volt most meg a göb is ott van nagyon remélem h reggelre elmulik minden (hőem. meg szuri hely is) szoritsatok! szegény kis pockom. olyan kis bágyadt volt most este csak ült az ölemben szopizta az ujját pedig máskor alig marad meg egyhelyben mindig estére éled fel. lehet melege is van én is kábább vok mint máskor meg sztem megviselte h egész nap 37 fölött volt a hője:( csak ugye sose ment afölé amit a doki mond h akkor kell a kúp ezért nem adtam neki.

na megyek aludni hozzá, éjjel majd rá-ránézek.

bébic: ugye te irtad azt a sterilizáló cuccot a minimanóból? azt h kell használni? higitani? meddig elég egy olyan üveg? sprays a teteje? utközben is használható (pl ha leesik a cumi befujhatom vele?) ha sokáig elég árban nem rossz..

andy

ja kubu ügyes legyél holnap szoritok!!!

ja aida: lehet akkor téleg keresned kéne egy babysittert aki csak arra apár órára ugrik be és akkor azért csak nem lesz havi 10-20 ezer nem?pl. pedagógia szakokon fősulis lányok gyakran vállalnak ilyet.

Kép
andy30

aida
itt nálunk csepelen az ilyen eseteknél az anyuka elmegy a kerületi gyámügyre és ők írnak egy papírt hogy az élethelyzet miatt szükséges a bölcsödei gondozás és ekkor muszáj felvenniük. Ne hagyd magad.

harivera
Budapest XXI. kerület

Andy: Ez a kislány ha minden igaz néhány nap után előkerült.

"A tények

A 15 éves Rácz Vivien 2008 márciusában valóban eltűnt, de egy héttel később szerencsésen megkerült. A lány szülei az Indexnek elmondták, tudnak arról, hogy a lelkes internetezők körlevélben azóta is keresik a lányukat, de ő csak egy hétig volt távol. Azóta a szülők egyetlen vágya, hogy elcsituljon a Vivent övező felhajtás.

A lány a lánclevélben foglaltakkal ellentétben a rendőrség eltűnt személyek adatbázisában sem szerepel."

http://raktalicska.blog.hu/2009/01/13/g ... _uzifalrol
bébic

Andy: Aha, szerintem nagyon jó az a lötyi. Rajta van a higítás, asszem úgy van, hogy van rajta egy kupak azon egy 1-es és egy 2-es jelölés (bent van a kicsi szobájában, és most nemtom megnézni pontosan, de kábé biztos, hogy így van), az 1-esig kell önteni, ha 1 liter vízhez adod, a 2-esig, ha 2,5 liter vízhez. 30 percig kell benne lenni a cuccoknak, vagy a kövi használatig. A higított lötyit 24 órán keresztül újra fel lehet használni. Utána csak hideg vízzel le kell öblíteni.
bébic

Úgyhogy szerintem nagyon gazdaságos, és sokáig elég. Szerintem út közbeni használatra nem igazán alkalmas, de lehet, hogy nálam furfangosabbak már erre is kitaláltak valamit.... :wink: :D :D
bébic

[quote="harivera"]a írta:hariveraida
itt nálunk csepelen az ilyen eseteknél az anyuka elmegy a kerületi gyámügyre és ők írnak egy papírt hogy az élethelyzet miatt szükséges a bölcsödei gondozás és ekkor muszáj felvenniük. Ne hagyd magad.

Gyermekjólét ugyanaz mint a gyámügy? Vagy az más? Mivel a családsegítőknél és a gyermekjólétiseknél is kopogtattam már...

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ja, és venni sok helyet tudsz, mintha a Tesco-ban, CORA-ban, Auchanban és a SPARban is láttam volna....(nemtom, melyikbe jutsz el legkönnyebben...)
bébic

bébic ez tök jó. akkor elég sokáig jó gondolom. és utközben is lehet használni ha van nálad egy kis dobozka erre a célra!

a kislányról a mailt 5perce kaptam de örülök ha már meglett! mondjuk ah olvastam a paramétereit és szakmai tapasztalatból gondoltam h egy kamaszcsiny lehet mert igy szokott lenni:)de mondom ne rajtam muljon már.

Kép
andy30

Andy: Ja, és tök fincsi illata van! :lol: :lol: (legalább is nekem bejön... :P )
bébic

aida: teljesen más a kettő. a "gyámügy" a gyámhivatal (sztem van minden ker.ben) és ők hatóság ami azt jelenti h kötelezni tudnak intézményeket és magánszemélyeket is sokmindenre. abban lehet vmi amit vera irt, csak van egy kis rizikója mégpedig az h elkezdhetnek kutakodni utánad h van-e vmi zűr körülötted stb. de ezt csak azért irtam h tudd amugy ez a dolguk h kiszűrjék a veszélyeztetettséget és nem az acéljuk h elvegyenek gyerekeket szülőktől hanem épp ellenkezőleg. esetetekben is a bölcsi pl pont azt szolgálná h Nolinak jó legyen és amugy veled lehessen stb.
érdeklődni bemehetsz monjuk. ja és én (mikor dolgoztam) klienseknek ilyenkor a közoktatási irodát kerestem fel h segitsenek. az az önkormányzatnál van és ők is utasithatják a bölcsit ovit h vegyék fel a gyereket.

Kép
andy30

Susy:
[quote]T írta:e szopi elött adot a kaját?

Aha, de Kobold is borzasztó türelmetlen, ami ízlik neki, azt iszonyat sebességgel kell lapátolni a szájába, mert különben méltatlankodik.

Kubu: hát, apa most leginkább pecázik a haverokkal a Szigetközben. Ez náluk olyan évenként megrendezett dolog, régóta járnak, ezért nem akartam, hogy most miattam ne menjen.

Zöldi: tényleg hatalmas mennyiségű szúnyog van a Szigetközben :twisted: Én mondtam neki, de nem gondolta, hogy ennyi...

Kép

Kép
gabilany79

de amugy meg kéne nézni a rendeletben h milyen esetekben kötelesek felvenni a gyereket merr fejből én sem tom multkor vki belinnkelte aszem v manna biztos tudja

Kép
andy30

andy,
ez brendon outlet tulajdonképpen itt a kifutó darabok vannak, semmi bajuk de tényleg ki lehet fogni jó cuccokat, 150-es babakocsi múltkor 80-ért.

kubuspace

bocs ha sok vok de fontos kérdés jutott eszembe: az volt irva alázkupra h 2009.05.-ig jó akkor juni 1ig jó? másik meg h két kup közt hány óra teljen el? a doboz csak annyit ir h egy nap max 3 kup adható. akkor 8óránként lehet csak adni ez azt jelenti? éjjel sztetek felkeltsem lázat mérni? ti h szoktátok ilyenkor? köszi előre is

Kép
andy30

és kubu amik a honlapon vannak azok mind kaphatóak is?

Kép
andy30

andy,
igen kaphatóak, ami fent van a honlapon az tutira van a boltban is, de bp, soroksári út !!! a telephely. Érdemes benézni mert lehet azért olyan dolog is ami még nincs fent a honlapon, de le van értékelve.

Láz-ban nincs tapasztalat, szerintem jún 1-ig jó, és igen 8 óránként szabad akkor adni

kubuspace

köszi kubu akkor megyek is aludni csak még vártam hátha vki válaszol.

jóét és tanuljáá ne internetezzééééé!:):) 8)

Kép
andy30

nyugodt éjszakát nektek,
megyek én is aludni, reggel 5-kor kelés, 2-ig nyomok még egy lájtos tanulást :shock:

kubuspace

nnna, most visszaolvastam.... :D

Zsebi: Azt a Mülleres Bebivitát hol lehet kapni?

Laura: Bakker, múltkor Orsiéknál, most meg ez..... :shock: :shock: :shock:

Bocika: Persze, megértem. Mi mondjuk használtunk légzésfigyit (kölcsön kaptuk), de csak 2 hós koráig. De úgy érezzük, a bébiőrnek nagy hasznát vennénk....és hát az ember mire költsön, ha nem arra, aminek értelmét látja, nem? :lol: :lol: :wink:

Lyndee: Arni hízásával semmi gond sincs sztem!

Kubu: Mennek a nagyon nagy drukkok holnapra!

Manna: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Hírekkkkkk???
bébic

ja és ugye irtam h kakit kéne vennem tőle és bevinni tenyésztésre erre persze h azóta nem kakilt!:)pedig amugy napi 2szer is szokott. mondjuk ma egyik lázméréskor kijött vmennyi de az nem jó mert friss kell és reggel lehet bevinni. na holnap hátha lesz az is láz göb meg elszáll addigra!

jóét mindenkinek

andy

Kép
andy30

Andy: Amennyire tudom, minden cuccnál, amire csak év és hó lejárati idő van írva, ott a hó végét jelenti a hónapmegjelölés.
bébic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: